Finansudvalget L 201 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Finansudvalget 2013-14 L 201 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt"

Transkript

1 Finansudvalget L 201 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Finansministeren 22. september 2014 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 24 (L 201) af 9. september 2014 stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) Spørgsmål Vil ministeren vurdere økonomien i Venstres finanslovsudspil for 2015? Svar Venstre har den 8. september 2014 præsenteret sit finanslovudspil for 2015, Et sundt Danmark Overordnet vurderer Finansministeriet, at Venstres udspil har følgende konsekvenser for de offentlige finanser i 2015: Underskuddet på den offentlige saldo i 2015 vurderes at blive knap 1,9 mia. kr. mindre end forudsat på regeringens forslag til finanslov for I forlængelse heraf vurderer Finansministeriet, at Venstres udspil indebærer et underskud på den faktiske saldo på 2,9 pct. af BNP, idet det i den forbindelse bemærkes, at Venstres udspil ikke indeholder reserver til uforudsete udgifter. Finansministeriet vurderer, at underskuddet på den strukturelle saldo med udgangspunkt i Venstres udspil vil udgøre 0,5 pct. af BNP svarende til grænsen i budgetloven. Udspillet er ikke konkret nok til at fastlægge konsekvenserne for det offentlige forbrug, men på det foreliggende grundlag skønnes der umiddelbart en offentlig forbrugsvækst på 0,3 pct. i Venstre angiver merudgifter på ca mio. kr. og forslag til finansiering på ca mio. kr., jf. tabel 1.

2 Side 2 af 9 Tabel 1 Økonomiske konsekvenser af nye initiativer og finansieringselementer i V s finanslovudspil for 2015 Mio. kr. Venstres skøn FM vurdering Nye initiativer i alt Skattelettelser Sundhedspulje Tryghedspulje Flere praktikpladser Forbedring af retssikkerhed Styrket diplomati Øvrige nye prioriteringer Forskning Satspuljeinitiativer Flere nationale tests i folkeskolen 0 7 Finansiering i alt Reduktion af udviklingsbistand til 0,7 pct Besparelser på udlændingeområdet Reform af beskæftigelsesindsats Konkurrenceudsættelse Besparelser i DSB Ingen forhøjelse af fagforeningsfradrag Diverse reserver mv. (herunder kantinemoms) Reserver til sundhedsudspil Forskningsreserver Satspuljemidler Påvirkning af offentlig saldo Fin Tabel 1 svarer til oversigten over økonomien i Venstres udspil (s. 46) med undtagelse af, at initiativet Flere nationale tests i folkeskolen fremgår af tabellen, idet det vurderes, at også dette initiativ har udgiftsmæssige konsekvenser. Finansministeriet skønner samlet set, at der er merudgifter på ca mio. kr. i 2015 i Venstres udspil. Det højere skøn kan overordnet henføres til følgende: Udgifterne til Tryghedspuljen vurderes at være 300 mio. kr. højere i 2015 end forudsat i Venstres udspil. Det vurderes ikke udgiftsneutralt at afholde flere nationale tests i folkeskolen, der skønnes at beløbe sig til 7 mio. kr. i Finansministeriet skønner, at der er finansieringselementer i Venstres udspil på i alt mio. kr. i Det lavere skøn for finansieringselementerne kan overordnet henføres til følgende:

3 Side 3 af 9 Det vurderes ikke, at den foreslåede besparelse på mio. kr. på udlændingeområdet kan realiseres fuldt ud. Der kan alene forventes 900 mio. kr. i finansieringsbidrag. Det vurderes, at det ikke er muligt at gennemføre den forudsatte besparelse på mio. kr. i 2015 ved at øge konkurrenceudsættelsen af den offentlige sektors opgaver i kommuner og regioner. Det vurderes, at der ikke kan indregnes et finansieringsbidrag på ca. 250 mio. kr. i 2015 fra provenuet fra kantinemoms. Nedenfor fremgår en mere detaljeret beskrivelse af Finansministeriets vurdering af Venstres udspil. Venstres forslag til merudgifter Venstre har angivet merudgifter for i alt mio. kr. i 2015, jf. tabel 2. Tabel 2 Merudgifter i Venstres finanslovudspil 2015 Mio. kr pl Venstres skøn FM s skøn Nye initiativer i alt Skattelettelser BoligJobordningen Afskaffelse af NOx-afgift Aflysning af stigning i forbrugsafgifterne Sanering af punkafgifter Pulje til turismeerhvervet Øvrige skattelettelser Sundhedspulje Tryghedspulje Flere praktikpladser Forbedring af retssikkerhed Styrket diplomati Øvrige nye prioriteringer Forskning Satspuljeinitiativer Flere nationale tests i folkeskolen Provenuskønnene er opgjort efter tilbageløb fra moms og afgifter mv. og adfærdsvirkninger. 2. Provenuvirkningen er opdateret og baseret på provenuskønnet for NOx-afgiften i 2015, hvilket trækker i retning af et lavere skøn for provenuvirkning end forudsat i SAU 293 ( ). Følgende elementer kan fremhæves i Finansministeriets vurdering af merudgifterne i Venstres finanslovudspil:

4 Side 4 af 9 Ad skattelettelser Der er i Venstres udspil forudsat skatte- og afgiftslettelser for i alt mio. kr. fordelt på fem konkrete initiativer og en residual på mio. kr. til øvrige skattelettelser. Det fremgår af tabel 2, at Finansministeriet for tre af disse initiativer (forlængelse af BoligJobordningen, afskaffelse af NOx-afgiften og aflysning af stigning i forbrugsafgifter) har lavere skøn for mindreprovenuet end Venstre. Det fremgår af Venstres finanslovudspil, at partiet vil gennemføre skatte- og afgiftslettelser for mio. kr. i Derfor er det lagt til grund, at residualen til øvrige skattelettelser opjusteres med 450 mio. kr., svarende til nedjusteringen af mindreprovenuet fra de tre initiativer, hvor Finansministeriet skønner en lavere provenuvirkning end Venstre. Ad Tryghedspulje Venstre har forslået en tryghedspulje til 250 mio. kr. til gennemførelsen af en række retspolitiske initiativer. Det fremgår bl.a. af disse initiativer, at al rocker- og banderelateret kriminalitet skal give dobbelt straf, og at rockere og bandemedlemmers mulighed for prøveløsladelse skal afskaffes. Det foreslås endvidere at øge toldkontrollen ved de danske grænser. Det skønnes, at dobbelt straf for al kriminalitet begået af rockere og bandemedlemmer isoleret set vil koste ca. 400 mio. kr. årligt, jf. svar på spørgsmål nr. 304 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg af 16. december Derudover skønnes en afskaffelse af muligheden for prøveløsladelse af rockere og bandemedlemmer at beløbe sig til mere end 100 mio. kr. årligt. Hertil kommer merudgifter til øget toldkontrol ved de danske grænser, som det i Venstres udspil anføres vil indebære merudgifter på 55 mio. kr. i Det vurderer således, at der vil være merudgifter på over 550 mio. kr. i 2015 knyttet til Venstres forslag til retspolitiske initiativer. Ad øvrige nye prioriteringer Det fremgår ikke af Venstres udspil, hvad de øvrige nye prioriteringer skal anvendes til. Finansministeriet har således ikke mulighed for at vurdere om udgiftskønnet er korrekt. Det forudsættes derfor, at udgifterne til øvrige nye prioriteringer udgør 585 mio. kr. i Ad satspuljeinitiativer Venstre lægger op til en række initiativer, der forudsætter finansiering fra satspuljen og dermed tilslutning fra forligskredsen bag satspuljen. Det lægges til grund, at de foreslåede satspuljeinitiativer finansieres inden for den udisponerede ramme på 485 mio. kr., der er til forhandling i Det vurderes dog usikkert, om de 485 mio. kr. i satspuljen vil være tilstrækkelige til at finansiere Venstres forslag vedrørende udvidelsen af ledsagerordningen, så personer med vidtgående handicap får ret til 15 timers ledsagelse om måneden.

5 Side 5 af 9 Merudgifterne ved forslaget er behæftet med væsentlig usikkerhed og vil bl.a. afhænge af, hvordan målgruppen konkret afgrænses, og hvordan ordningen udformes. Det konkretiseres ikke nærmere i Venstres udspil, hvor det fremgår, at den eksisterende ret til ledsagelse skal udvides til personer med vidtgående handicap. Under antagelse af, at Venstres udspil vedrører borgere, der i dag modtager socialpædagogisk bistand efter Servicelovens 85 og har en betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, vil det kunne indebære, at de samlede merudgifter kan udgøre i omegnen af 900 mio. kr. årligt (brutto), hvis alle borgere i målgruppen udnytter alle 15 timers ledsagelse fuldt ud. Det bemærkes, at der i skønnet ikke er taget højde for fradrag af målgruppens nuværende ledsagelse, ligesom der ikke er taget højde for udgifter til administration, klageadgang, følgeudgifter til ledsager, bevarelse efter det fyldte 67. år mv. Afhængigt af den konkrete udmøntning af forslaget vil det således skulle finansieres via nedprioriteringer af øvrige initiativer og/eller ved en nedskalering af forslaget. Ad flere nationale tests i folkeskole Venstre foreslår at forøge antallet af nationale test i danskundervisningen med i alt fire over et helt skoleforløb. Venstre ønsker desuden i alt tre nationale test i matematik, hvilket allerede er aftalt i folkeskoleforligskredsen og dermed ikke indebærer nye udgifter. Det vurderes, at forslaget om indførelse af fire nye test i danskundervisningen vil medføre en merudgift på ca. 7 mio. kr. i Venstres forslag til finansiering Venstre anviser finansiering for i alt mio. kr. i Finansministeriet skønner finansieringselementerne til mio. kr. i 2015, jf. tabel 3. Tabel 3 Finansieringselementer i Venstres finanslovudspil 2015 Mio. kr., 2015-pl Venstres skøn FM s skøn Finansiering i alt Reduktion af udviklingsbistand til 0,7 pct Besparelser på udlændingeområdet Reform af beskæftigelsesindsats Konkurrenceudsættelse Besparelser i DSB Ingen forhøjelse af fagforeningsfradrag Diverse reserver mv. (herunder kantinemoms) Reserver til sundhedsudspil Forskningsreserve Satspuljefinansering

6 Side 6 af 9 Følgende elementer kan fremhæves i Finansministeriets vurdering af finansieringselementerne i Venstres finanslovudspil: Ad besparelser på udlændingeområdet Venstre lægger op til at reducere udgifterne til udlændingeområdet med mio. kr. i 2015 ved at tilbagerulle en række af regeringens tiltag på området, herunder bl.a. vedr. familiesammenføring, fjernelse af fattigdomsydelser, asylaftalen, oprettelse af Udlændingenævnet, annullering af tolkebesparelse mv. Venstres skøn er bl.a. baseret på svaret på spørgsmål 259 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik af 13. maj 2014, hvor der gives en vurdering af de samlede forventede årlige udgifter som følge af nye udlændingepolitiske initiativer. Ovennævnte initiativer vurderedes i denne besvarelse at udgøre omkring 900 mio. kr. i Det bemærkes, at provenuet er behæftet med væsentlig usikkerhed. Der er i besvarelsen ikke taget højde for ændrede konjunkturer, ændret indvandring mv. Der er endvidere ikke taget højde for virkningerne af kontanthjælpsreformen, der isoleret set medfører en mindre effekt af genindførelsen af fattigdomsydelserne. Det er endvidere tvivlsomt, om finansieringen kan ske med fuld effekt allerede pr. 1/ I praksis vil det være vanskeligt, eksempelvis pga. opsigelsesvarsler og tid til behandling af lovændringer mv. Venstres skøn for besparelser på udlændingeområdet på mio. kr. er således fastholdt, givet den betydelige usikkerhed forbundet med vurderingen af provenuet. Det bemærkes dog, at en del af udgifterne til udlændingeområdet indgår som en del af den samlede udviklingsbistand. Venstres udspil medfører i forvejen en reduktion af denne på ca. 2,6 mia. kr. for at nå målsætningen om 0,7 pct. af BNI. Reduceres udgifterne til udlændingeområdet med mio. kr., jf. ovenstående, vurderes som minimum 100 mio. kr. af denne besparelse at indgå som en del af den samlede ramme til udviklingsbistanden. Dermed vil den øvrige udviklingsbistand skulle opjusteres med 100 mio. kr. for at nå målsætningen om, at udviklingsbistanden skal udgøre 0,7 pct. af BNI. Det vurderes på den baggrund, at nettoeffekten af Venstres forslag på udlændingeområdet er 900 mio. kr. Ad konkurrenceudsættelse mv. Venstre forudsætter i udspillet, at kommuner og regioner kan indhente en besparelse på mindst mio. kr. i 2015 ved konkurrenceudsættelse mv. Det bemærkes, at en besparelse på mio. kr. i regioner og kommuner vil kræve, at økonomiaftalerne for 2015 genåbnes med henblik på at nedjustere de aftalte niveauer for service- og driftsbudgetter og bloktilskuddet. Det bemærkes i forlængelse heraf, at kommunerne og regioner allerede er i fuld gang med de politiske forhandlinger om budgetterne for 2015 med frist for politisk vedtagelse senest 1.

7 Side 7 af 9 og 15. oktober Idet det forudsættes, at akt 125 vedr. bloktilskuddet til kommuner og regioner i 2015 som blev tiltrådt af FIU d. 19. juni 2014 med bl.a. Venstres stemmer står ved magt, vurderes det ikke muligt at disponere en besparelse fra konkurrenceudsættelse i kommuner og regioner i Det vurderes endvidere, at det under alle omstændigheder vil være urealistisk at indhente så betydelige besparelser allerede i 2015, fordi konkurrenceudsættelse af en sådan størrelsesorden vil kræve EU-udbud, der gennemsnitligt tager ca. 6-8 måneder. Ad diverse reserver mv. (herunder kantinemoms) Venstre har i sit finanslovudspil indarbejdet finansiering svarende til mio. kr. fra diverse reserver mv. Det fremgår endvidere af noten til oversigtstabellen i udspillet, at finansieringen omfatter et ikke-udmøntet provenu fra kantinemoms på ca. 250 mio. kr. Dermed forudsættes det, at finansieringen fra reserverne udgør ca mio. kr. Finansieringen fra 35. Generelle reserver er ikke uddybet yderligere i selve udspillet. Det formodes imidlertid, at Venstre bl.a. vil disponere den afsatte reserve til aktivitetsafledte og tekniske ændringsforslag på 500 mio. kr. i 2015 fuldt ud. Denne reserve kan bl.a. anvendes til potentielle merudgifter på aktivitetsafledte områder som fx uddannelsesområdet og asylområdet i forbindelse med de tekniske ændringsforslag til finansloven, der udarbejdes parallelt med finanslovforhandlingerne. Det formodes endvidere, at Venstre fuldt ud vil disponere den afsatte tillægsbevillingsreserve på mio. kr. i Denne reserve kan anvendes til uforudsete udgifter af forskellig karakter i løbet af Endelig formodes det, at Venstre fuldt ud vil disponere en række øvrige reserver, herunder reserven til forhandlingerne om FL15 (1.500 mio. kr. i 2015) reserven til lovprogram, regeringsinitiativer mv. (350 mio. kr. i 2015) og reserve til det danske EU-bidrag (200 mio. kr. i 2015). Det vurderes, at det er forbundet med betydelige budgetmæssige risici slet ikke at budgettere med reserver, som kan finansiere uforudsete merudgifter i Finansministeriet vurderer ikke, at der kan indregnes et finansieringsbidrag på ca. 250 mio. kr. fra provenuet fra kantinemoms. Det skyldes, at merprovenuet fra skærpede regler for kantinemoms inklusiv den ikke-udmøntede del i overensstemmelse med normal praksis allerede er indregnet i de mellemfristede fremskrivninger siden Konvergensprogram 2008 fra december Anvendelsen af de statslige merindtægter til finansiering af nye initiativer vil således påvirke den finanspolitiske holdbarhed negativt, og der vil ske en forværring af den offentlige saldo, jf. svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 22 (L 231-7) af 11. september 2013.

8 Side 8 af 9 Samlede konsekvenser for de offentlige finanser Vurderingen af Venstres finanslovudspil afspejler en marginalbetragtning i forhold til skønnene for de offentlige finanser i Økonomisk Redegørelse, august 2014, der er baseret på regeringens forslag til finanslov for Venstre skønner, at partiets finanslovudspil 2015 indeholder initiativer svarende til 8,1 mia. kr. og finansieringselementer svarende til 12,1 mia. kr. Venstre skønner således, at udspillet isoleret set har en finansieringsbalance på 4 mia. kr. Det er Finansministeriets vurdering, at Venstres finanslovudspil 2015 indeholder initiativer svarende til 8,4 mia. kr. og finansieringselementer svarende til 10,3 mia. kr. Finansministeriet skønner således, at udspillet isoleret set har en finansieringsbalance på knap 1,9 mia. kr. Det bemærkes, at Venstres finanslovudspil ikke indeholder reserver til håndtering af ændrede skøn, meraktivitet eller øvrige merudgifter i løbet af året. Forudsætningen for de nedenfor beskrevne vurderinger af de offentlige finanser er således, at alle merudgifter i forbindelse med de tekniske ændringsforslag, det danske EUbidrag og uforudsete udgifter i løbet af hele finansåret 2015 finansieres af modgående budgetforbedringer mv. Offentligt forbrug Venstres finanslovudspil for 2015 er ikke tilstrækkeligt konkret til at fastlægge de præcise konsekvenser for det offentlige forbrug. Konsekvenserne for det offentlige forbrug vil således afhænge af den konkrete udmøntning af finansieringsbidrag og nye initiativer i udspillet. Den skønnede virkning på det offentlige forbrug er således behæftet med betydelig usikkerhed. Venstre har i udspillet selv vurderet, at det offentlige forbrug reduceres med 4¼ mia. kr. i forhold til regeringens finanslovforslag for Dermed vurderer Venstre, at realvæksten i det offentlige forbrug vil blive nul. Med udgangspunkt i vurderingen af de økonomiske konsekvenser af Venstres finanslovudspil vurderer Finansministeriet umiddelbart, at udspillet medfører en reduktion i det offentlige forbrug i omegnen af 2 ½ mia. kr. Det svarer til, at realvæksten i det offentlige forbrug i 2015 reduceres fra 0,8 pct. på regeringens finanslovforslag for 2015 til i omegnen af 0,3 pct. i Venstres udspil. Forskellen på Finansministeriets og Venstres forbrugsskøn skal primært ses i sammenhæng med, at det ikke vurderes, at der kan disponeres et finansieringsbidrag på 1,5 mia. kr. i 2015 ved at konkurrenceudsætte kommunale og regionale opgaver, jf. ovenfor. Som beskrevet er det en forudsætning for ovennævnte vurderinger af det offentlige forbrug, at eventuelle forbrugsrelaterede merudgifter i løbet af 2015 vil skulle finansieres af modgående forbrugsrelaterede budgetforbedringer mv. Det skal ses i lyset af, at Venstre som beskrevet formodes fuldt ud at disponere de reserver til

9 Side 9 af 9 tekniske ændringsforslag og uforudsete merudgifter mv., der er afsat på regeringens forslag til finanslov for Faktisk og strukturel saldo Venstre vurderer som beskrevet, at partiets finanslovudspil 2015 har en finansieringsbalance på 4 mia. kr. i forhold til regeringens forslag til finanslov for Venstre skønner i forlængelse heraf, at udspillet indebærer et underskud på den faktiske offentlige saldo på ca. 2,8 pct. af BNP i Finansministeriet vurderer, at Venstres finanslovudspil 2015 isoleret set forbedrer den faktiske offentlige saldo med knap 1,9 mia. kr. i 2015 (0,1 pct. af BNP) sammenlignet med skønnet i Økonomisk Redegørelse, august I forlængelse heraf vurderer Finansministeriet, at Venstres udspil indebærer et underskud på den faktiske saldo på 2,9 pct. af BNP i Da Venstres udspil som nævnt ikke indeholder reserver til håndtering af ændrede skøn mv. i løbet af året, er det en forudsætning for ovennævnte vurdering af den faktiske saldo, at alle løbende merudgifter i løbet af året finansieres af modgående budgetforbedringer mv. Finansministeriet vurderer, at underskuddet på den strukturelle saldo også med udgangspunkt i Venstres udspil vil udgøre 0,5 pct. af BNP svarende til grænsen i budgetloven. Venstre skønner ikke selv over konsekvenserne for den strukturelle saldo i udspillet. Det bemærkes, at finansieringsbidraget fra udviklingsbistanden på 2,6 mia. kr. ikke har fuldt gennemslag på den strukturelle saldo i 2015, da det strukturelle udgiftsniveau for udviklingsbistanden beregnes som et 7-årigt glidende gennemsnit. Det er lagt til grund for beregningen, at udviklingsbistanden reduceres tilsvarende i perioden Med venlig hilsen Bjarne Corydon

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 8. oktober 2015 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 8. oktober 2015 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) til Lovforslag nr. L 3 Folketinget 2015-16 Fremsat den 8. oktober 2015 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 559 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 559 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 559 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 5. oktober 2016 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 559 (Alm. del) af 21. september

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) til Lovforslag nr. L 218 Folketinget 2016-17 Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner

Læs mere

Kommentar til lovforslag om udgiftslofter

Kommentar til lovforslag om udgiftslofter d. 22.10.2014 Kommentar til lovforslag om udgiftslofter Formandsskabets bemærkninger til lovforslagene indgår i Dansk Økonomi, efterår 2014. Dette notat opsummerer disse bemærkninger. Finansministeren

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 57 (Alm. del) af 20. november 2012 stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA)

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 57 (Alm. del) af 20. november 2012 stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA) Finansudvalget 2012-13 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 57 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Finansministeren 24. december 2013 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 57 (Alm. del)

Læs mere

Loftskorrektioner på FL17

Loftskorrektioner på FL17 Loftskorrektioner på FL17 December 2016 I forbindelse med efterårets forhandlinger om DK2025 Et stærkere Danmark og finansloven for 2017 blev der fremsat ændringsforslag til de gældende udgiftslofter for

Læs mere

Opdateret befolkningsprognose og regeringens 2020-plan

Opdateret befolkningsprognose og regeringens 2020-plan Notat 9. maj 1 Opdateret befolkningsprognose og regeringens -plan Danmarks Statistik og DREAM offentliggjorde d.. maj Befolkningsfremskrivning 1. Den ny prognose for befolkningsudviklingen kom efter færdiggørelsen

Læs mere

Korrektioner af gældende udgiftslofter 3. oktober 2019

Korrektioner af gældende udgiftslofter 3. oktober 2019 Korrektioner af gældende udgiftslofter 3. oktober 2019 Sammen med det genfremsatte finanslovforslag for 2020 har regeringen fremsat forslag til ændring af de gældende udgiftslofter for 2020 til 2022. Ændringerne

Læs mere

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 557 af 30. august 2017 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL).

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 557 af 30. august 2017 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL). Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 610 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 557 Offentligt 3. oktober 2017 J.nr. 2017-5448 Til Folketinget

Læs mere

Fastsættelse af udgiftslofter for maj 2013

Fastsættelse af udgiftslofter for maj 2013 Fastsættelse af udgiftslofter for 2014-17 17. maj 2013 1. Sammenfatning Budgetloven, der blandt andet implementerer finanspagtens budgetbalancekrav, blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget i juni

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 76 af 27. oktober Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pelle Dragsted (EL).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 76 af 27. oktober Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pelle Dragsted (EL). Finansudvalget 2015-16 L 1 Bilag 3 Finansudvalget 2015-16 L 1 endeligt svar på spørgsmål 76 28. oktober 2015 J.nr. 15-3056666 Til Folketinget Finansudvalget Vedrørende L 1 - Forslag til finanslov for finansåret

Læs mere

Loftskorrektioner på FL18

Loftskorrektioner på FL18 Loftskorrektioner på FL18 December 2017 I forlængelse af regeringens 2025-plan Vækst og Velstand 2025 og de indgåede reformaftaler i foråret 2017 om Tryghed om boligskatten, Aftale om flere år på arbejdsmarkedet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansårene

Forslag. Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansårene Lovforslag nr. L 3 Folketinget 2014-15 Fremsat den 7. oktober 2014 af finansministeren (Bjarne Corydon) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 580 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 580 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 580 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 9. oktober 2017 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 580 (Alm. del) af 18. september

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 385 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 385 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 385 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Den 5. februar 2018 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 385 (Alm. del) af 23. maj

Læs mere

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2015

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2015 d. 02.10.2015 Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2015 Notatet uddyber elementer af vurderingen af de offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2015. Indhold 1 Offentlig

Læs mere

Loftskorrektioner på FL19

Loftskorrektioner på FL19 Loftskorrektioner på FL19 December 2018 I forlængelse af de indgåede reformaftaler i foråret 2018 om Aftale om lavere skat på arbejdsindkomst og større fradrag for pensionsindbetalinger (februar 2018),

Læs mere

HOVEDLINJEN I FINANSLOVSFORSLAG 2018

HOVEDLINJEN I FINANSLOVSFORSLAG 2018 PD/AH/FAA 31. august 2017 Kontakt: elanha@ft.dk HOVEDLINJEN I FINANSLOVSFORSLAG 2018 Indledning Den borgerlige regering vil med sit finanslovsforslag for 2018 udhule velfærden, mens pengene skal bruges

Læs mere

a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige resultater af den statslige udgiftskontrol,

a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige resultater af den statslige udgiftskontrol, Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 155 Offentligt Aktstykke nr. 155 Folketinget 2017-18 Bilag 155 Finansministeriet. København, den 27. juni 2018. a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige

Læs mere

Korrektioner af udgiftslofter for 2017

Korrektioner af udgiftslofter for 2017 Korrektioner af udgiftslofter for 2017 31. august 2018 Der er foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne for 2017 i medfør af budgetlovens 8 og Lov om fastsættelse af udgiftslofter

Læs mere

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2014

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2014 d. 01.10.2014 Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2014 Notatet uddyber elementer af vurderingen af de offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2014. INDHOLD 1 Offentlig

Læs mere

Ansvar og handling OPLÆG TIL FINANSLOV 2012

Ansvar og handling OPLÆG TIL FINANSLOV 2012 Ansvar og handling OPLÆG TIL FINANSLOV 212 3. november 211 Kasseeftersyn i to dele Den første del vedrører 212 og håndteres nu: Opdaterede konjunkturudsigter Gennemgang af finanslovforslaget fra august

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 4. oktober 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 3 Folketinget Fremsat den 4. oktober 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) til Lovforslag nr. L 3 Folketinget 2016-17 Fremsat den 4. oktober 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og

Læs mere

Dokumentation af loftskorrektioner FL15

Dokumentation af loftskorrektioner FL15 Dokumentation af loftskorrektioner FL15 12. december 2014 I forbindelse med ændringsforlagene til finansloven for 2015 er der foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne i medfør

Læs mere

Loftskorrektioner ifm. DK2025 Et stærkere Danmark

Loftskorrektioner ifm. DK2025 Et stærkere Danmark Loftskorrektioner ifm. DK2025 Et stærkere Danmark September 2016 I forbindelse med regeringens forslag til 2025-plan, DK2025 Et stærkere Danmark, foreslås en række korrektioner af udgiftslofterne i 2017-2019,

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål 496 af 26. maj 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål 496 af 26. maj 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). J.nr. 2010-318-0233 Dato: 4. juni 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål 496 af 26. maj 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). (Alm. del). Troels

Læs mere

FORVENTET KONVERGENSPROGRAM: 20 MIA. KR. I HOLDBARHEDSPROBLEM

FORVENTET KONVERGENSPROGRAM: 20 MIA. KR. I HOLDBARHEDSPROBLEM Af Chefanalytiker Anders Borup Christensen Direkte telefon 9767 9. februar 1 FORVENTET KONVERGENSPROGRAM: MIA. KR. I HOLDBARHEDSPROBLEM Finansministeriet er i gang med et grundigt kasseeftersyn og offentliggør

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 150(Alm. del) af 6. februar 2014

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 150(Alm. del) af 6. februar 2014 Finansudvalget 2013-14 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 150 Offentligt Folketingets Finansudvalg Finansministeren Christiansborg 29. april 2014 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 150(Alm. del)

Læs mere

Finansudvalget L 201 endeligt svar på spørgsmål 38 Offentligt

Finansudvalget L 201 endeligt svar på spørgsmål 38 Offentligt Finansudvalget 2013-14 L 201 endeligt svar på spørgsmål 38 Offentligt Folketingets Finansudvalg Finansministeren Christiansborg 4. november 2014 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 38 (L 201) af 25.

Læs mere

Finanspolitisk vagthund og udgiftslofter

Finanspolitisk vagthund og udgiftslofter Finanspolitisk vagthund og udgiftslofter Arbejderbevægelsens Erhvervsråd 19. august 2015 Morten Holm, kontorchef, Det Økonomiske Råds Sekretariat Dagsorden I. Budgetloven kort fortalt (Lidt om baggrunden,

Læs mere

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i. Prognoseopdatering, februar 2017.

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i. Prognoseopdatering, februar 2017. d. 06.02.2017 Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Prognoseopdatering, februar 2017 Notatet uddybet elementer af vurderingen af de offentlige finanser i Prognoseopdatering, februar 2017. Indhold

Læs mere

Analyse 12. marts 2012

Analyse 12. marts 2012 12. marts 2012 Kickstarten og henstillingerne fra EU Danmark er et af meget få EU-lande som fører lempelig finanspolitik i 2012. Lempelsen er af samme størrelsesorden, som i den tidligere regerings finanslovsforslag

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 13. oktober 2017 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 600 (Alm. del) af 20. september

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af 2. september 2010 (Alm. del - 7).

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af 2. september 2010 (Alm. del - 7). Finansudvalget 2009-10 FIU alm. del, endeligt svar på 7 spørgsmål 269 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Finansministeren 7. september 2010 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 193 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 193 Offentligt Finansudvalget 256 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 93 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 3. juni 26 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 93 (Alm. del) af. marts 26 stillet efter

Læs mere

Administrative korrektioner af udgiftslofter på teknisk FFL august 2015

Administrative korrektioner af udgiftslofter på teknisk FFL august 2015 Administrative korrektioner af udgiftslofter på teknisk FFL16 25. august 2015 Der er med finanslovsforslaget for 2016 foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne for 2016-2018 i medfør

Læs mere

Balance på de offentlige finanser i 2020 uden VK s skattelettelser

Balance på de offentlige finanser i 2020 uden VK s skattelettelser Balance på de offentlige finanser i uden VK s skattelettelser Regeringen har i forbindelse med forslaget om at afskaffe efterlønnen og fremrykke Velfærdsforliget introduceret et nyt finanspolitisk pejlemærke

Læs mere

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2016

Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2016 d. 06.10.2016 Dokumentationsnotat for offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2016 Notatet uddybet elementer af vurderingen af de offentlige finanser i Dansk Økonomi, efterår 2016. Indhold 1 Offentlig

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering Lovforslag nr. L 164 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. april 2012 af økonomi og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 256 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 256 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 256 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 256 af 19. april 2016 stillet efter ønske fra

Læs mere

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 127 af 22. november 2018 (alm. del). Karsten Lauritzen / Kristina Astrup Blomquist

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 127 af 22. november 2018 (alm. del). Karsten Lauritzen / Kristina Astrup Blomquist Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 127 Offentligt 4. marts 2019 J.nr. 2018-8050. Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 127 af 22. november

Læs mere

Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL september 2015

Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL september 2015 Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL16 29. september 2015 Der er med finanslovforslaget for 2016 foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne for 2016-2018 i medfør

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 113 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 113 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 113 Offentligt 29. januar 2018 J.nr. 2017-8282 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 113 af 27. november

Læs mere

Notat. Lave oliepriser reducerer det finanspolitiske råderum i 2020

Notat. Lave oliepriser reducerer det finanspolitiske råderum i 2020 Notat Lave oliepriser reducerer det finanspolitiske råderum i Den danske stats forventede indtægter fra aktiviteter i Nordsøen påvirkes i høj grad af olieprisudviklingen. Når olieprisen falder, rammer

Læs mere

Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 608 Offentligt

Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 608 Offentligt Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 608 Offentligt 1. april 2014 J.nr. 13-0230142 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 608af 12. juli 2013 (alm.

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 120 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt 12. december 2018 J.nr. 2018-5832 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 120 - Forslag til Lov om ændring af registreringsafgiftsloven,

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 219 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 219 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 219 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 8. februar 2017 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 219 (Alm. del) af 25. januar

Læs mere

Finanspolitisk styring i Danmark

Finanspolitisk styring i Danmark Finanspolitisk styring i Danmark Finansudvalget den 8. september 2016 Overvismand Michael Svarer Dagsorden Hvorfor er et finanspolitisk rammeværk ønskværdigt? Budgetlovens grænser og værnsregler Udgiftslofter

Læs mere

Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL august 2016

Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL august 2016 Administrative korrektioner af udgiftslofter på FFL17 29. august 2016 Der er med finanslovforslaget for 2017 foretaget en række administrative korrektioner af udgiftslofterne for 2017-2019 i medfør af

Læs mere

SAMMENLIGNING AF REFORMER UNDER FOGH, LØKKE OG THORNING

SAMMENLIGNING AF REFORMER UNDER FOGH, LØKKE OG THORNING Af Cheføkonom Mads Lundby Hansen Direkte telefon 21 23 79 52 18. december 2013 SAMMENLIGNING AF REFORMER UNDER FOGH, LØKKE OG THORNING Dette notat sammenligner effekten på den strukturelle beskæftigelse

Læs mere

Offentligt forbrug og genopretningsaftalen

Offentligt forbrug og genopretningsaftalen Offentligt forbrug og genopretningsaftalen 1. Indledning Med genopretningsaftalen er der indført nye og stærkere styringsmekanismer, som betyder, at det offentlige forbrug må påregnes at følge det planlagte

Læs mere

Nulvækst skal kompensere for merforbrug i nul erne

Nulvækst skal kompensere for merforbrug i nul erne DI Analysepapir, januar 2012 Nulvækst skal kompensere for merforbrug i nul erne Af chefkonsulent Morten Granzau Nielsen, Mogr@di.dk Det offentlige forbrug udgør en i både historisk og international sammenhæng

Læs mere

Reformer kan betale for en tredjedel af vores sundhedsvæsen

Reformer kan betale for en tredjedel af vores sundhedsvæsen Af chefkonsulent Kirstine Flarup Tofthøj, kift@di.dk November 2017 Reformer kan betale for en tredjedel af vores sundhedsvæsen De reformer, der er gennemført i perioden 2006 2016, giver 58½ mia. kr. ekstra

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 405 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 405 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 405 Offentligt 17. februar 2015 J.nr. 15-0190055 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 405 af 20. januar 2015

Læs mere

Konkrete forslag til at styrke dagpengeforsikringen

Konkrete forslag til at styrke dagpengeforsikringen Oktober 2018 Konkrete forslag til at styrke dagpengeforsikringen LO har i den tekniske baggrundsrapport om dagpengesystemet dokumenteret, at dagpengenes kompensationsgrad er faldet markant i en periode,

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 86 (Alm. del) af 25. oktober 2018 stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S) og Magnus Heunicke (S).

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 86 (Alm. del) af 25. oktober 2018 stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S) og Magnus Heunicke (S). Finansudvalget 2018-19 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 86 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 19. november 2018 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 86 (Alm. del) af 25. oktober

Læs mere

INVESTERINGSPLAN FOR VELFÆRDEN FREM MOD 2025

INVESTERINGSPLAN FOR VELFÆRDEN FREM MOD 2025 2 ORDFØRER/KONTAKT: PIA OLSEN DYHR Pia.Olsen.Dyhr@ft.dk Frem mod 2025 vil SF investere markant mere i velfærd. Således vil SF prioritere 47 milliarder kr. mere hvert eneste år i 2025. Især skal velfærden

Læs mere

Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion.

Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion. Hjørring Kommune september 2017 Valg af statsgaranti eller selvbudgettering for Budget 2018 Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion. Økonomisk

Læs mere

Baggrundsnotat til offentlige finanser i Prognoseopdatering, februar 2018

Baggrundsnotat til offentlige finanser i Prognoseopdatering, februar 2018 Baggrundsnotat til offentlige finanser i Prognoseopdatering, februar 2018 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Udvikling i de offentlige finanser i 2017-19... 3 2.1 De offentlige indtægter, udgifter

Læs mere

Partiernes bud på væksten i det offentlige forbrug i 2020- planen. Konsekvens for udgifter og offentlig beskæftigelse.

Partiernes bud på væksten i det offentlige forbrug i 2020- planen. Konsekvens for udgifter og offentlig beskæftigelse. 22. maj 12 Partiernes bud på væksten i det offentlige forbrug i - planen. Konsekvens for udgifter og offentlig beskæftigelse. Af Jakob Hald og Esben Anton Schultz Partiernes udmeldinger og beregnede konsekvenser

Læs mere

FINANSPOLITIKKEN I REGERINGENS FINANSLOVSFORSLAG

FINANSPOLITIKKEN I REGERINGENS FINANSLOVSFORSLAG 31. januar 2002 Af Thomas V. Pedersen Resumé: FINANSPOLITIKKEN I REGERINGENS FINANSLOVSFORSLAG De to overordnede pejlemærker for fastlæggelsen af finanspolitikken er finanseffekten dvs. aktivitetsvirkningen

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 383 (Alm. del) af 6. juni 2018 stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S)

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 383 (Alm. del) af 6. juni 2018 stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S) Finansudvalget 17-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 383 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg. juni 18 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 383 (Alm. del) af 6. juni 18 stillet efter

Læs mere

CEPOS Notat: Resumé. CEPOS Landgreven 3, København K

CEPOS Notat: Resumé. CEPOS Landgreven 3, København K Notat: Råderum på 37 mia. kr. frem til 2025 ifølge Finansministeriet 07-03-2017 Af cheføkonom Mads Lundby Hansen (21 23 79 52) og chefkonsulent Jørgen Sloth Bjerre Hansen Resumé Frem til 2025 er der ifølge

Læs mere

Kroniske offentlige underskud efter 2020

Kroniske offentlige underskud efter 2020 13. november 2013 ANALYSE Af Christina Bjørnbak Hallstein Kroniske offentlige underskud efter 2020 En ny fremskrivning af de offentlige budgetter foretaget af den uafhængige modelgruppe DREAM for DA viser,

Læs mere

Øget produktivitet styrker den offentlige saldo i 2020

Øget produktivitet styrker den offentlige saldo i 2020 Øget produktivitet styrker den offentlige saldo i 2020 Et løft i produktivitetsvæksten på 1 pct.point fra 2014-2020 vil styrke den offentlige saldo med godt 20 mia. kr. i 2020. Det viser beregninger baseret

Læs mere

Fastsættelse af udgiftslofter for maj 2014

Fastsættelse af udgiftslofter for maj 2014 Fastsættelse af udgiftslofter for 2014-17 14. maj 2014 1. Sammenfatning Budgetloven, der blandt andet implementerer finanspagtens budgetbalancekrav, blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget i juni

Læs mere

STORE FINANSPOLITISKE UDFORDRINGER EFTER KRISEN

STORE FINANSPOLITISKE UDFORDRINGER EFTER KRISEN Af Chefanalytiker Anders Borup Christensen Direkte telefon 9767 19. oktober 9 En kraftig lempelse af finanspolitikken i 9 og 1 kombineret med et voldsomt konjunkturer udsigt til et tilbageslag har medført

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 25 (Alm. del) af 5. oktober 2018 stillet efter ønske fra Joachim B. Olsen (LA)

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 25 (Alm. del) af 5. oktober 2018 stillet efter ønske fra Joachim B. Olsen (LA) Finansudvalget 2018-19 FIU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 25 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Den 15. marts 2019 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 25 (Alm. del) af 5. oktober

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 323 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 323 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 323 Offentligt 19. januar 2015 J.nr. 14-5325303 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 323 af 22. december 2014

Læs mere

Overordnede mål for den økonomiske politik

Overordnede mål for den økonomiske politik Overblik Overordnede mål for den økonomiske politik Udgangspunktet På vej mod en selvbærende økonomi Sikring af balance Nye tiltag Vækst og beskæftigelse Effektivisering af den offentlige sektor Anlægsinvesteringer

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 243 Folketinget Fremsat den 30. august 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 243 Folketinget Fremsat den 30. august 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) til Lovforslag nr. L 243 Folketinget 2017-18 Fremsat den 30. august 2018 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 88 af 8. november 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Andreas Steenberg (RV).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 88 af 8. november 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Andreas Steenberg (RV). Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 88 Offentligt 6. december 2018 J.nr. 2018-7756 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 88 af 8. november 2018

Læs mere

Aktstykke nr. 135 Folketinget Afgjort den 23. juni Transport- og Bygningsministeriet. København, den 22. juni 2016.

Aktstykke nr. 135 Folketinget Afgjort den 23. juni Transport- og Bygningsministeriet. København, den 22. juni 2016. Aktstykke nr. 135 Folketinget 2015-16 Afgjort den 23. juni 2016 135 Transport- og Bygningsministeriet. København, den 22. juni 2016. a. Transport- og Bygningsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

Skattereform og analyser i Skatteministeriet. Otto Brøns-Petersen

Skattereform og analyser i Skatteministeriet. Otto Brøns-Petersen Skattereform og analyser i Skatteministeriet Otto Brøns-Petersen Skattereform Provenuvurderinger og analysers formål og krav generelt Central del af det politiske beslutningsgrundlag Bidrager til at indkredse,

Læs mere

Analyse 6. februar 2012

Analyse 6. februar 2012 6. februar 2012 De konkrete målsætninger for skattereformen kræver reelt en markant nedsættelse af topskatten I Kraka sidder vi og tænker lidt over skattereformen. Den første udfordring man støder på er

Læs mere

Teknisk gennemgang FFL18

Teknisk gennemgang FFL18 Teknisk gennemgang FFL18 20. Undervisningsministeriet Teknisk gennemgang af FFL18 for det regulerede område 1. september 2017 Side 1 Disposition Nøgletal om Undervisningsministeriets bevilling Aktivitetsudviklingen

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 601 af 8. juni Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Simon Emil Ammitzbøll

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 601 af 8. juni Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Simon Emil Ammitzbøll Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 601 Offentligt J.nr. -318-0419 Dato:1. juli Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 601 af 8. juni. Spørgsmålet

Læs mere

Aftale mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi blev indgået i juni måned.

Aftale mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi blev indgået i juni måned. N O T A T Aftale om regionernes økonomi i 2016 Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 20. august aftale om regionernes økonomi for 2015. Aftalen kan findes her: http://regioner.dk/- oe-konomi/-oekonomiaftaler/~/media/e0d316c40ebf40fe84ac3ba393252319.ashx

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 254 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 254 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 254 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 17. marts 2016 Svar på Skatteudvalgets spørgsmål nr. 254 (Alm. del) af 18. februar

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156. Offentligt. Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 535

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156. Offentligt. Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 535 Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 535 Offentligt 11. oktober 2016 J.nr. 16-0831202 Til Folketinget

Læs mere

Formålet med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet består af følgende 3 afsnit (samt et bilag):

Formålet med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet består af følgende 3 afsnit (samt et bilag): Notat Vedrørende: Valg mellem statsgaranti og selvbudgettering 2016 Sagsnavn: Budget 2016-19 Sagsnummer: 00.01.00-S00-6-14 Skrevet af: Brian Hansen E-mail: brian.hansen@randers.dk Forvaltning: Budget Dato:

Læs mere

Pengene skal passe status på den økonomiske situation. August 2019

Pengene skal passe status på den økonomiske situation. August 2019 Pengene skal passe status på den økonomiske situation August 2019 Regeringen vil føre en ansvarlig økonomisk politik Det betyder kort sagt, at pengene skal passe. Eller lidt mere præcist: De offentlige

Læs mere

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne Finanslovsforslag for 2017 - konsekvenser for gymnasieuddannelserne Samlet skæres de gymnasiale uddannelser med mere end 535 mio. kr. hhx får herefter 70 mio. kr. tilbage De almene gymnasier skæres 400

Læs mere

Stramme rammer klare prioriteter

Stramme rammer klare prioriteter Stramme rammer klare prioriteter Forslag til finanslov for 2016 September 2015 Udgangspunkt: Væk fra grænsen Strukturelt underskud (2016) Kasseeftersyn Finanslovforslag -0,7 pct. -0,4 pct. -0,5 pct. Budgetlovens

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 579 (Alm. del) af 17. april 2019

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 579 (Alm. del) af 17. april 2019 Finansudvalget 2018-19 FIU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 579 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 25. april 2019 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 579 (Alm. del) af 17. april

Læs mere

Korrektioner af de gældende udgiftslofter på FFL august Samlede korrektioner på FFL15

Korrektioner af de gældende udgiftslofter på FFL august Samlede korrektioner på FFL15 Korrektioner af de gældende udgiftslofter på FFL15 26. august 2014 Samlede korrektioner på FFL15 I forbindelse med finanslovsforslaget for 2015 er der lagt en række justeringer af de gældende udgiftslofter

Læs mere

Prioritering af sundhed presser den øvrige velfærd

Prioritering af sundhed presser den øvrige velfærd Prioritering af sundhed presser den øvrige velfærd Af Jens Sand Kirk, JSKI@kl.dk Direkte: Side 1 af 10 Formålet med analysen er at undersøge, hvordan det offentlige forbrug er blevet prioriteret fordelt

Læs mere

forslag til investeringsplan for sundhedsområdet godkendes som ramme for forslag til budget 2014.

forslag til investeringsplan for sundhedsområdet godkendes som ramme for forslag til budget 2014. Forslag til budget 2014: 1. behandling Resumé Efter indgåelsen af økonomiaftalen mellem regeringen og Danske Regioner 4. juni 2013 godkendte forretningsudvalget 18. juni 2013 det forelagte forslag til

Læs mere

Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi NOTAT Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi 07-07-2017 EMN-2017-03127 1070218 Sanne Nørgaard Laursen Regeringen og Danske Regioner indgik tirsdag den 6. juni aftale om regionernes økonomi

Læs mere

DØR efterårsrapport 2015

DØR efterårsrapport 2015 DØR efterårsrapport 2015 7. oktober 2015 Finansministeriets skriftlige indlæg Kapitel I Konjunkturvurdering og aktuel økonomisk politik Finanspolitik Finansministeriet deler DØR s overordnede vurdering

Læs mere

Aftale om finansloven for 2016

Aftale om finansloven for 2016 Aftale om finansloven for 2016 19. november 2015 Fakta om nye initiativer Styrket kernevelfærd: Markant løft af sundhedsområdet på 2,4 mia. kr. og 1 mia. kr. yderligere til en værdig ældrepleje Hurtigere

Læs mere

Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi N O T A T 27-06-2016 Sag nr. 16/1332 Dokumentnr. 32066/16 Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 9. juni aftale om regionernes økonomi

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 562 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 562 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 562 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 16. november 2017 Svar på Skatteudvalgets spørgsmål nr. 562 (Alm. del) af 30. august

Læs mere

Økonomiske beregninger

Økonomiske beregninger Økonomiske beregninger Betydningen for politiske beslutninger Finanspolitisk netværk den 28. november 2016 Kontorchef Morten Holm De Økonomiske Råds sekretariat Dagsorden 1. Hvorfor regner vi ikke dynamiske

Læs mere

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret. Lovforslag nr. L 2 Folketinget

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret. Lovforslag nr. L 2 Folketinget Lovforslag nr. L 2 Folketinget 2016-17 Fremsat den 4. oktober 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 487 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 487 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 487 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 21. september 2016 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 487 (Alm. del) af 2. september

Læs mere

Offentlig nulvækst til 2020 vil koste velfærd for 30 milliarder

Offentlig nulvækst til 2020 vil koste velfærd for 30 milliarder Offentlig nulvækst til 00 vil koste velfærd for 0 milliarder Regeringens mål om nulvækst i det offentlige forbrug i 010 skrider, fremgår det af Finansministeriets netop offentliggjorte Økonomisk Redegørelse.

Læs mere

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret Lovforslag nr. L 217 Folketinget

Forslag. Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret Lovforslag nr. L 217 Folketinget Lovforslag nr. L 217 Folketinget 2016-17 Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret

Læs mere

Analyse. Status på regeringens beskæftigelsesmålsætninger. 19. november Af Andreas Mølgaard og Jens Hauch

Analyse. Status på regeringens beskæftigelsesmålsætninger. 19. november Af Andreas Mølgaard og Jens Hauch Analyse 19. november 2015 Status på regeringens beskæftigelsesmålsætninger Af Andreas Mølgaard og Jens Hauch Regeringens målsætning er, at flere skal i arbejde og at færre skal være på offentlig forsørgelse.

Læs mere