- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp."

Transkript

1 - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme- Socialudvalget (inkl. modpost andre udvalg) POL neutral skema 3. Forventet regnskab - heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter Integrationsindsats POL Integrationsindsats POL A Procesplan for evaluering og fornyelse af tværgående politiker B Udmøntning af integrationspuljen ja 71 Boligsocial arbejde POL Boligsocialt arbejde POL Edoc omplacering ja 700B Udmøntning af integrationspuljen ja 73 Tilbud til voksne med særlige behov POL Beskyttet beskæftigelse POL A Køb af beskyttet beskæftigelsestilbud Aktivitets- og samværstilbud POL A Institutionsdrift på det specialiserede socialområde A Køb af aktivitets- og samværstilbud B Mindreforbrug på kompenserende voksenundervisning Botilbud til hjemløse POL B Udvikling af nye botilbud (Hjemløseplanen) C Etablering af akutlejligheder for hjemløse Alkohol og stofmisbrug POL Botilbud for længerevarende ophold POL A Institutionsdrift på det specialiserede socialområde A Køb af længerevarende botilbud B PCB på Betty Botilbud til midlertidigt ophold POL Edoc omplacering ja 73A Institutionsdrift på det specialiserede socialområde A Køb af midlertidige botilbud B Fælleshus ved. Opgangsfællesskabet Finsenshave Udbud: budget ja 736 Kontaktperson- og ledsageordninger POL A Institutionsdrift på det specialiserede socialområde Teknisk korrektion vedr. udgiftsneutrale fra 2. FR ja 737 Borgerstyret personlig assistance POL Støtte i eget hjem POL Edoc omplacering ja 73A Institutionsdrift på det specialiserede socialområde A Køb af socialpædagogisk støtte i eget hjem B Køb af aflastningstilbud Tilbud til handicappede POL Plejetilbud POL Støtte til frivilligt socialt arbejde m.v. POL Støtte til frivilligt socialt arbejde m.v. POL Status på forbrug af frivillighedspuljen

2 skema 3. Forventet regnskab - kun overførselsudgifter Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 Socialudvalget POL Tilbud til voksne med særlige behov POL Beskyttet beskæftigelse POL Aktivitets- og samværstilbud POL Botilbud for længerevarende ophold POL Botilbud til midlertidigt ophold POL Kontaktperson- og ledsageordninger POL Borgerstyret personlig assistance POL Støtte i eget hjem POL Tilbud til handicappede POL Senblindekurser POL Merudgiftsydelser POL Merudgiftsydelser POL Enkeltydelser POL A Mindreforbrug til sociale formål Personlige tillæg og helbredstillæg POL Personlige tillæg og helbredstillæg POL A Teknisk korrektion, selvkørende støvsugere Førtidspensioner POL Førtidspensioner POL A Mindreforbrug til førtidspension Boligstøtte POL Boligsikring POL A Merforbrug til boligsikring Boligydelse til pensionister POL

3 skema 3. Forventet regnskab - kun anlægsudgifter Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 Socialudvalget POL Udgifter Indtægter Boligsocial arbejde U POL Boligsocialt arbejde U POL Tilbud til voksne med særlige behov U POL Tilbud til voksne med særlige behov I POL Beskyttet beskæftigelse U POL Botilbud til hjemløse U POL Botilbud for længerevarende ophold U POL Konsolidering af det specialiserede socialområde - overførsel af midler Afsluttet anlægsprojekt vedr. lukkeanordning på elevator Ombygning af Plejeboligerne Betty Nansen Betty Nansens Alle 51-53, ombygning af fællesarealer Botilbud for længerevarende ophold I POL Botilbud til midlertidigt ophold U POL Botilbud til midlertidigt ophold I POL Støtte i eget hjem mv. U POL Støtte i eget hjem mv. I POL

4 73A Institutionsdrift på det specialiserede socialområde Indmelding 3. FR: Den samlede status for driften af de 20 kommunale institutioner under Socialudvalget er, at der på baggrund af de tekniske fremskrivninger forventes et mindreforbrug på samlet set ca. 2,0 mio. kr. Dette er dog behæftet med en vis usikkerhed grundet evt. merudgifter til eksempelvis vikardækning ved sygdom sidst på året eller til nødvendig reparation af inventar. På baggrund af forbrugsdata og skriftlige tilbagemeldinger, forventes der ikke nogen afvigelser på de selvejende institutioner i forhold til deres korrigerede budgetter. Af det samlede mindreforbrug på 2,0 mio. kr. forventes ca. 1,4 mio. kr. at indgå i overførselssagen, idet de ligger inden for rammerne af den normale overførselsadgang mellem budgetår. Der er i Budget 2014 bevilget 1,0 mio. kr. til anskaffelse af et nyt IT-system på socialområdet, der bl.a. skal sikre, at kommunen kan leve op til nye indberetningskrav fra Danmarks Statistik og samtidig skabe en sammenhængende ITunderstøttelse af myndighed og de udførende institutioner i deres arbejde med effektfokus gennem den såkaldte FKOmodel. Det nye system vil imidlertid også erstatte de eksisterende fagsystemer ude på institutionerne, og en del af anskaffelsen af systemet skal derfor dækkes inden for institutionsrammen, idet det er institutionerne, der tidligere har betalt for deres separate fagsystemer. Derudover forventes det, at der kan komme en række afledte udgifter på institutionerne i den forbindelse bl.a. i form af en generel opgradering af computerbasen. Det endelige omfang af disse udgifter ligger ikke endeligt fast før udbuddet er færdiggjort i slutningen af 2013, og det resterende mindreforbrug på ca. 0,6 mio. kr. på institutionsrammen afsættes derfor på en særskilt pulje til dette specifikke formål.

5 700A Titel: udvalg/akt.: Socialudvalget 70 Integrationsindsats Procesplan for evaluering og fornyelse af tværgående politiker Indmelding 3. FR: Ved 2. behandlingen af budget 2014 blev det besluttet at overføre 150 t.kr. af budgettet til evaluering og politikudvikling på integrationsområdet fra 2013 til 2014, jf. sag nr. 74 på Socialudvalget den 10. juni 2013.

6 720 Konsolidering af det specialiserede socialområde - overførsel af midler Indmelding 3. FR: Udgifter Indtægter På budget 2012 blev afsat 3,0 mio. kr. til projektering og projektudvikling vedr. den sociale masterplan. 2,5 mio. kr. heraf er anlægsbevilget og anvendt til projektudvikling på fortrinsvis Magneten (BBA-projektet). De resterende 0,5 mio. kr. søges overført til budget 2014, hvor der i høj grad vil blive behov for udviklingsmidler til projekterne i den sociale masterplan. På nuværende tidspunkt er der forudsat midler til projektudvikling vedr. følgende projekter: - socialøkonomisk virksomhed på Magneten - sansehave på Magneten - målgruppefokus i fht. indretning og anvendelse af varmtvandsbassin i tilknytning til ny svømmehal - indretning af nye botilbud på Nordens Plads til to forskellige målgrupper (udviklingshæmmede og personer inden for autismespektret)

7 721 Afsluttet anlægsprojekt vedr. lukkeanordning på elevator Indmelding 3. FR: Udgifter Indtægter Forbedring af lukkeanordninger på elevator i botilbuddet Bakkegården er gennemført, og anlægsprojektet kan lukkes. Der er et merforbrug på kr., idet opkrævningen fra firmaet er højere end overslaget fra FKE, som lå til grund for budgettering af opgaven.

8 722 Ombygning af Plejeboligerne Betty Nansen Indmelding 3. FR: Udgifter Indtægter I den bygning på Betty Nansens Allé, som er ved at blive omdannet fra plejeboliger til et botilbud med 30 pladser til udviklingshæmmede (botilbuddet Betty), er der fundet PCB koncentrationer, som overstiger de fastsatte grænseværdier. Jf. sag behandlet af Magistraten den 28. oktober 2013 er det derfor besluttet at stoppe ombygningsprojektet for i stedet at undersøge mulighederne for at etablere botilbuddet i en anden bygning. Der forventes på den baggrund et mindreforbrug på 2,3 mio. kr. i 2013, som søges overført til I anlægsforslaget til Budget 2014, som vedrører en alternativ placering af botilbuddet, er det i finansieringen af det alternative botilbud forudsat, at de uforbrugte budgetmidler overføres til 2014.

9 723 Betty Nansens Alle 51-53, ombygning af fællesarealer Indmelding 3. FR: Udgifter Indtægter I den bygning på Betty Nansens Allé, som er ved at blive omdannet fra plejeboliger til et botilbud med 30 pladser til udviklingshæmmede (botilbuddet Betty), er der fundet PCB koncentrationer, som overstiger de fastsatte grænseværdier. Jf. sag behandlet af Magistraten den 28. oktober 2013 er det derfor besluttet at stoppe ombygningsprojektet for i stedet at undersøge mulighederne for at etablere botilbuddet i en anden bygning. Dette omfatter også et stop af renoveringen af stueetagen. Der forventes på den baggrund et mindreforbrug på 0,5 mio. kr. i 2013, som søges overført til I anlægsforslaget til Budget 2014, som vedrører en alternativ placering af botilbuddet, er det i finansieringen af det alternative tilbud forudsat, at de uforbrugte budgetmidler overføres til 2014.

10 2. FR beskrivelse (1.000 kr. / 13 pl) Nr. 730A Køb af beskyttet beskæftigelsestilbud Indmelding 2. FR: Skemaet indgår som en del af en samlet opfølgning på køb af eksterne pladser til , og Der er mer- og mindreforbrug fordelt på de seks paragrafområder, men samlet set foreslås der tillægsbevilget -2,25 mio. kr. der således tilgår kassen. Beskyttet beskæftigelsestilbud er et af tilbuddene på det specialiserede socialområde, som indgår i arbejdet med masterplanen på det sociale område, og hvor støtten bevilges ud fra de socialpolitiske pejlemærker om bl.a. størst mulig selvhjulpenhed og socialpædagogisk støtte i grupper. Budgettet til køb af beskyttet beskæftigelsestilbud efter SEL 103 er lagt ud fra en forudsætning om 60 helårspladser med en gennemsnitlig årstakst på kr., hvilket betyder en samlet budgetramme på 9,3 mio. kr. Budgettet er i forbindelse med 2. FR 2013 blevet forøget med kr., og det endelige budget er således 9,6 mio. kr. På baggrund af den seneste aktivitetsprognose ultimo september, forventes der nu 57 helårspladser til en gennemsnitstakst på kr. svarende til en forventet udgift på 9,3 mio. kr. Regnskabsresultatet for 2012 var 10,3 mio. kr. (2013-PL). Prognosen er baseret på, hvad der på nuværende tidspunkt er bevilget for 2013 samt en forventning om at der i resten af 2013 bevilges i alt 0,2 nye helårspladser (nye sager eller forlængelser), svarende til aktivitetsudviklingen i Det antages på nuværende tidspunkt, at en evt. forskydning af udgifter til 2014, grundet forsinket modtagelse af regninger, vil ligge på niveau med den forskydning, der er sket fra 2012, og således ikke påvirke det endelige regnskabsresultat for Denne antagelse er i sagens natur forbundet med en vis usikkerhed. Prognosen for 2013 udviser således et beregnet mindreforbrug på 0,3 mio. kr., svarende til en afvigelse på ca. 3,1 pct. i forhold til det korrigerede budget. Udover regningsforskydning er prognoserne for køb af pladser i andre kommuner forbundet med markante usikkerhedsmomenter vedr. fremtidig tilgang og afgang, og der arbejdes derfor med en usikkerhedsmargin på 1 pct. af det samlede budget, hvilket er en reduktion fra 1. og 2. FR 2013, hvor den var på henholdsvis 5 og 3 pct. Forvaltningen vurderer på den baggrund, at der på nuværende kan tillægsbevilges et mindreforbrug på 0,2 mio. kr. Da budgetterne til køb af pladser er aktivitetsregulerede, foretages der en årlig genberening af budgetterne, og budgetog overslagsår behandles derfor ikke som en del af de forventede regnskaber.

11 2. FR beskrivelse (1.000 kr. / 13 pl) Nr. 731A Køb af aktivitets- og samværstilbud Indmelding 2. FR: Skemaet indgår som en del af en samlet opfølgning på køb af eksterne pladser til , og Der er mer- og mindreforbrug fordelt på de seks paragrafområder, men samlet set foreslås der tillægsbevilget -2,25 mio. kr. der således tilgår kassen. Aktivitets- og samværstilbud er et af tilbuddene på det specialiserede socialområde, som indgår i arbejdet med masterplanen på det sociale område, og hvor støtten bevilges ud fra de socialpolitiske pejlemærker om bl.a. størst mulig selvhjulpenhed og socialpædagogisk støtte i grupper. Budgettet til køb af aktivitets- og samværstilbud efter SEL 104 er lagt ud fra en forudsætning om 142 helårspladser med en gennemsnitlig årstakst på , hvilket betyder en samlet budgetramme på 26,2 mio. kr. Budgettet er i forbindelse med 1. og 2. FR 2013 blevet reduceret med samlet set 1,6 mio. kr., og der er endvidere blevet omplaceret ca. 0,4 mio. kr. til egne tilbud som alternativ til eksternt køb. Endelig er der afsat 0,5 mio. kr. til selvvisiterende tilbud, der ikke indgår i aktivitetsprognosen. Det endelige budget er således 23,7 mio. kr. På baggrund af den seneste aktivitetsprognose ultimo september, forventes der nu 117 helårspladser til en gennemsnitstakst på kr. svarende til en forventet udgift på 22,7 mio. kr. Regnskabsresultatet for 2012 var 22,1 mio. kr. (2013-PL). Prognosen er baseret på, hvad der på nuværende tidspunkt er bevilget for 2013 samt en forventning om at der i resten af 2013 bevilges i alt 0,3 nye helårspladser (nye sager eller forlængelser), svarende til aktivitetsudviklingen i Nettotilgangen i 2012 og den deraf forventede nettotilgang i 2013 ligger på et lavere niveau end forudsat i den prognose, der oprindeligt lå til grund for budget Dette skyldes en lavere tilgang i af nye bevillinger til 104-tilbud end forventet, mens afgangen til gengæld ikke har været højere end forventet i den oprindelige prognose. Den lavere tilgang skyldes en mindre efterspørgsel på grund af målgruppernes udvikling og ændret bevillingspraksis. Det antages på nuværende tidspunkt, at en evt. forskydning af udgifter til 2014, grundet forsinket modtagelse af regninger, vil ligge på niveau med den forskydning der er sket fra 2012, og således ikke påvirke det endelige regnskabsresultat for Denne antagelse er i sagens natur forbundet med en vis usikkerhed. Prognosen for 2013 udviser således et beregnet mindreforbrug på 1,0 mio. kr., svarende til en afvigelse på ca. 4,2 pct. i forhold til det korrigerede budget. Udover regningsforskydning er prognoserne for køb af pladser i andre kommuner forbundet med markante usikkerhedsmomenter vedr. fremtidig tilgang og afgang, og der arbejdes derfor med en usikkerhedsmargin på 1 pct. af det samlede budget, hvilket er en reduktion fra 1. og 2. FR 2013, hvor den var på henholdsvis 5 og 3 pct. Forvaltningen vurderer på den baggrund, at der på nuværende kan tillægsbevilges et mindreforbrug på 0,8 mio. kr. Da budgetterne til køb af pladser er aktivitetsregulerede, foretages der en årlig genberening af budgetterne, og budgetog overslagsår behandles derfor ikke som en del af de forventede regnskaber.

12 731B Mindreforbrug på kompenserende voksenundervisning Indmelding 3. FR: Baseret på regnskabsresultatet for 2012 og på aktiviteten indtil nu i 2013, forventes et mindreforbrug på kompenserende voksenundervisning på ca. 1,5 mio. kr. ud af et budget på 4,5 mio. kr. Der er primært tale om udgifter i en række enkeltsager, hvor Socialafdelingen bevilger uddannelsesforløb, der altovervejende købes hos Center for Specialundervisning, CSV, under Københavns Kommune. Dertil kommer udgifter til at få foretaget faglige udredninger samt faste tilskud til enkelte organisationer.

13 732B Udvikling af nye botilbud (Hjemløseplanen) Indmelding 3. FR: Ved 2. behandlingen af budget 2014 blev det besluttet at overføre henholdsvis 2,0 og 1,0 mio. kr. af budgettet til hjemløseplanen fra 2013 til 2014 og 2015, jf. sag nr. 69 fremlagt på Socialudvalget den 10. juni 2013.

14 732C Etablering af akutlejligheder for hjemløse Indmelding 3. FR: Der er i Hjemløseplanen afsat kr. i budget til etablering af nye akutlejligher, men etableringen er imidlertid betinget af, at kommunen får rådighed over lejligheder, der er egnede til formålet. Som det har været beskrevet løbende i månedsrapporterne er der blevet etableret nogle lejligheder, men det har indtil videre ikke været muligt at skaffe det nødvendige antal lejligheder, og der er derfor på nuværende tidspunkt et restbudget på kr. svarende til etableringen af yderligere 5 lejligheder. Da disse midler er afsat til det specifikke formål, vil midlerne blive søgt overført til 2014 i forbindelse med overførselssagen, hvor de forventes anvendt i takt med, at kommunen får rådighed over nye lejligheder. Det skal i den forbindelse bemærkes, at der alene er tale om kommunale midler. Midlerne vil indgå i det endelige regnskab for Hjemløseplanen, og der er tale om rene kommunale midler.

15 2. FR beskrivelse (1.000 kr. / 13 pl) Nr. 734A Køb af længerevarende botilbud Indmelding 2. FR: Skemaet indgår som en del af en samlet opfølgning på køb af eksterne pladser til , og Der er mer- og mindreforbrug fordelt på de seks paragrafområder, men samlet set foreslås der tillægsbevilget -2,25 mio. kr. der således tilgår kassen. Længerevarende botilbud er et af tilbuddene på det specialiserede socialområde, som indgår i arbejdet med masterplanen på det sociale område, og hvor støtten bevilges ud fra de socialpolitiske pejlemærker om bl.a. størst mulig selvhjulpenhed. Budgettet til køb af længerevarende botilbud efter SEL 108 er lagt ud fra en forudsætning om 151 helårspladser med en gennemsnitlig årstakst på , hvilket betyder en samlet budgetramme på 120,9 mio. kr. Budgettet blev i forbindelse med 1. og 2. FR 2013 reduceret med samlet se 5,8 mio. kr. grundet aktivitetsprognosen samt 5,9 mio. kr. som en del af udmøntningen af den Sociale Masterplan, og der er endvidere blevet omplaceret ca. 0,5 mio. kr. til egne tilbud som alternativ til eksternt køb. Endelig er der afsat 0,5 mio. kr. til flytteudgifter i forbindelse med udmøntningen af Masterplanen og 1,5 mio. kr. til tilbud, der afregnes efter objektive kriterier og derfor ikke indgår i aktivitetsprognosen. Det endelige budget er således 106,7 mio. kr. På baggrund af den seneste aktivitetsprognose ultimo september, forventes der 121 helårspladser til en gennemsnitstakst på kr. svarende til en forventet udgift på 100,3 mio. kr. Regnskabsresultatet for 2012 var 106,7 mio. kr. (2013-PL). Prognosen er baseret på, hvad der på nuværende tidspunkt er bevilget for 2013 samt en forventning om at der i resten af 2013 bevilges i alt 0,0 nye helårspladser (nye sager eller forlængelser), svarende til aktivitetsudviklingen i Nettotilgangen i 2012 og den deraf forventede nettotilgang i 2013 ligger på et lavere niveau end forudsat i den prognose, der oprindeligt lå til grund for budget Dette skyldes en højere afgang i 2012 end forventet, mens tilgangen til gengæld ikke har været markant højere end forventet i den oprindelige prognose. I 2013 har der omvendt været en lav tilgang, mens afgangen holder det forventede niveau. Den lavere tilgang i 2013 skyldes mindre efterspørgsel pga. målgruppernes udvikling samt ændret bevillingspraksis. Det antages på nuværende tidspunkt, at en evt. forskydning af udgifter til 2014, grundet forsinket modtagelse af regninger, vil ligge på niveau med den forskydning, der er sket fra 2012, og således ikke påvirke det endelige regnskabsresultat for Denne antagelse er i sagens natur forbundet med en vis usikkerhed. Prognosen for 2013 udviser således et beregnet mindreforbrug på 6,4 mio. kr., svarende til en afvigelse på ca. 6,0 pct. i forhold til det korrigerede budget. Udover regningsforskydning er prognoserne for køb af pladser i andre kommuner forbundet med markante usikkerhedsmomenter vedr. fremtidig tilgang og afgang, og der arbejdes derfor med en usikkerhedsmargin på 1 pct. af det samlede budget, hvilket er en reduktion fra 1. og 2. FR 2013, hvor den var på henholdsvis 5 og 3 pct. Forvaltningen vurderer på den baggrund, at der på nuværende tidspunkt kan tillægsbevilges et mindreforbrug på 5,3 mio. kr. Da budgetterne til køb af pladser er aktivitetsregulerede, foretages der en årlig genberening af budgetterne, og budget- og overslagsår behandles derfor ikke som en del af de forventede regnskaber.

16 734B PCB på Betty Indmelding 3. FR: Der er blevet konstateret PCB på botilbuddet Betty, jf. sag i Magistraten den 26. august 2013 samt sag i Socialudvalget og By- og Miljøudvalget den 21. oktober Som en midlertidig foranstaltning er der med øjeblikkelig virkning blevet iværksat kraftig forøgelse af den daglige rengøring på institutionen, for derigennem at begrænse stoffets spredning og de heraf følgende skadelige effekter. Der søges derfor tillægsbevilget 0,1 mio kr. til de øgede rengøringsomkostninger. Da forvaltningen har vurderet, at det er vigtigt at reagere hurtigt på problemet, er beløbet i første omgang baseret på skøn over de forventede udgifter, og svarer ca. til en fordobling af institutionens eksisterende rengøringsbudget for perioden august 2013 til og med december 2013.

17 2. FR beskrivelse (1.000 kr. / 13 pl) Nr. 735A Køb af midlertidige botilbud Indmelding 2. FR: Skemaet indgår som en del af en samlet opfølgning på køb af eksterne pladser til , og Der er mer- og mindreforbrug fordelt på de seks paragrafområder, men samlet set foreslås der tillægsbevilget -2,25 mio. kr. der således tilgår kassen. Midlertidige botilbud er et af tilbuddene på det specialiserede socialområde, som indgår i arbejdet med masterplanen på det sociale område, og hvor støtten bevilges ud fra de socialpolitiske pejlemærker om bl.a. størst mulig selvhjulpenhed og det rehabiliterende perspektiv. Budgettet til køb af midlertidige botilbud efter SEL 107 er lagt ud fra en forudsætning om 92 helårspladser med en gennemsnitlig årstakst på , hvilket betyder en samlet budgetramme på 51,6 mio. kr. Budgettet blev i forbindelse med 1. og 2. FR 2013 reduceret med samlet set 7,0 mio. kr. grundet aktivitetsprognosen, og budgettet er yderligere blevet reduceret med samlet set 1,5 mio. kr. i forbindelse med udmøntningen af de "Bæredygtige social institutioner" (1,0 mio. kr.) og "Overgang fra barn til voksen" (0,5 mio. kr.). Hjemtagning af borgere til de nye boligere på Lauritz Sørensens Vej medfører endvidere, at der omplaceres 0,5 mio. kr. fra købsbudgettet til det nye tilbud. Der er i 2013 udmøntet en effektivisering på 1,7 mio. kr. på baggrund af Den Sociale Masterplan, og ud af det oprindelige effektiviseringskrav på 3,7 mio. kr. i 2013 er der således en restudfordring på 1,95 mio. kr., der i indeværende år skal findes på købsbudgettet, som dermed reduceres tilsvarende. Det endelige budget er således 40,5 mio. kr. På baggrund af den seneste aktivitetsprognose ultimo september, forventes der nu 76 helårspladser til en gennemsnitstakst på kr. svarende til en forventet udgift på 43,5 mio. kr. Regnskabsresultatet for 2012 var 49,4 mio. kr. (2013-PL). Prognosen er baseret på, hvad der på nuværende tidspunkt er bevilget for 2013 samt en forventning om at der i resten af 2013 bevilges i alt 0,2 nye helårspladser (nye sager eller forlængelser), svarende til aktivitetsudviklingen i Nettotilgangen i 2012 og den deraf forventede nettotilgang i 2013 ligger på et lavere niveau end forudsat i den prognose, der oprindeligt lå til grund for budget Dette skyldes en kombination af en højere afgang og en lavere tilgang i 2012 end forventet i den oprindelige prognose. Den lavere tilgang skyldes mindre efterspørgsel pga. målgruppernes udvikling og ændret bevillingspraksis. Det antages på nuværende tidspunkt, at en evt. forskydning af udgifter til 2014, grundet forsinket modtagelse af regninger, vil ligge på niveau med den forskydning, der er sket fra 2012, og således ikke påvirke det endelige regnskabsresultat for Denne antagelse er i sagens natur forbundet med en vis usikkerhed. Prognosen for 2013 udviser således et beregnet merforbrug på 3,0 mio. kr., svarende til en afvigelse på ca. 7,4 pct. i forhold til det korrigerede budget. Udover regningsforskydning er prognoserne for køb af pladser i andre kommuner forbundet med markante usikkerhedsmomenter vedr. fremtidig tilgang og afgang, og der arbejdes derfor med en usikkerhedsmargin på 1 pct. af det samlede budget, hvilket er en reduktion fra 1. og 2. FR 2013, hvor den var på henholdsvis 5 og 3 pct. Forvaltningen vurderer på den baggrund, at der på nuværende skal tillægsbevilges et merforbrug på 2,6 mio. kr. Da budgetterne til køb af pladser er aktivitetsregulerede, foretages der en årlig genberening af budgetterne, og budgetog overslagsår behandles derfor ikke som en del af de forventede regnskaber.

18 735B Fælleshus ved. Opgangsfællesskabet Finsenshave Indmelding 3. FR: Til at dække udgifter i både 2013 og 2014 vedr. implementering og drift af fælleshus ved opgangsfællesskabet Finsenshave har tilbuddet i 2013 modtaget 260 t. kr. fra Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen (områdefornyelse Nordre Fasanvej Kvarteret). Da en delmængde af lønudgifterne først forventes afholdt i 2014, vil et eventuelt mindreforbrug sandsynligvis indgå i overførselssagen.

19 2. FR beskrivelse (1.000 kr. / 13 pl) Nr. 738A Køb af socialpædagogisk støtte i eget hjem Indmelding 2. FR: Skemaet indgår som en del af en samlet opfølgning på køb af eksterne pladser til , og Der er mer- og mindreforbrug fordelt på de seks paragrafområder, men samlet set foreslås der tillægsbevilget -2,25 mio. kr. der således tilgår kassen. Socialpædagogisk støtte i eget hjem efter SEL 85 er et af tilbuddene på det specialiserede socialområde, hvor støtten bevilges ud fra de socialpolitiske pejlemærker om bl.a. størst mulig selvhjulpenhed og det rehabiliterende perspektiv. Budgettet til køb af socialpædagogisk støtte i eget hjem er på 7,4 mio. kr., men budgettet reduceres med kr. til køb af behandlingstilbud efter SEL 102, der budget- og konteringsmæssigt har ligget sammen med støtte efter 85, men som skal udskilles som en særskilt budgetpost for på den måde at gøre opgørelserne på paragrafområder mere retvisende. Endvidere indgår effektiviseringskravet i 2013 for tiltaget omkring helhedsorienteret indsats i hjemmet, jf. sag for Socialudvalget den 19. august. Det endelige budget til eksternt køb af støtte er således på 6,8 mio. kr. På baggrund af den seneste aktivitetsprognose ultimo september, forventes der nu 33 helårstilbud til en gennemsnitstakst på kr., svarende til en forventet udgift på i alt 5,4 mio. kr. Regnskabsresultatet for 2012 var 6,3 mio. kr. (2013-PL). Prognosen er baseret på, hvad der på nuværende tidspunkt er bevilget for 2013, som antages at være retvisende for resten af Mængden af modtagere vurderes at være for lille til at gøre sig antagelser omkring nettobevægelser på aktivitetssiden eller forskydninger i regningsmodtagelsen. Hertil kommer udgifter til honoraraflønnede hjælpere, der typisk er enkeltmandsleverandører af støtte i eget hjem, hvor budgetopfølgningen sker som en fremskrivning på baggrund af historiske forbrugsdata fremfor et individbaseret dispositionsregnskab. På baggrund af forbruget ultimo september forventes der en årlig udgift på 1,0 mio. kr. Der forventes på baggrund af ovenstående et samlet forbrug på 6,4 mio. kr., svarende til et mindreforbrug i forhold til det korrigerede budget på 0,3 mio. kr. Forventningen er behæftet med en relativ høj grad af usikkehed som resultat af manglende bevillingsdata for en del af udgifterne samt et lavt antal modtagere generelt, og der arbejdes derfor med en usikkerhedsmargin på ca. 3 pct. af den samlede budgetramme. På den baggrund vurderes det, at budgettet kan nedjusteres med kr. ud fra ovenstående forbrugsskøn. Forvaltningen vurderer på den baggrund, at der på nuværende kan tillægsbevilges et mindreforbrug på 0,1 mio. kr. Hertil kommer imidlertid en ekstraordinær udgift på 0,55 mio. kr. til et særligt og nu afsluttet forløb for en enkelt borger. I alt vurderes der dermed at være et merforbrug på dette paragrafområde på 0,45 mio. kr. Da budgetterne til køb af støtte er aktivitetsregulerede, foretages der en årlig genberening af budgetterne, og budgetog overslagsår behandles derfor ikke som en del af de forventede regnskaber.

20 2. FR beskrivelse (1.000 kr. / 13 pl) Nr. 738B Køb af aflastningstilbud Indmelding 2. FR: Skemaet indgår som en del af en samlet opfølgning på køb af eksterne pladser til , og Der er mer- og mindreforbrug fordelt på de seks paragrafområder, men samlet set foreslås der tillægsbevilget -2,25 mio. kr. der således tilgår kassen. Budgettet til køb af afløsning og aflastning efter servicelovens 84 er på 3,0 mio. kr. På baggrund af den seneste aktivitetsprognose ultimo september, forventes der nu 15 helårstilbud til en gennemsnitstakst på A1kr. svarende til en forventet udgift på 2,7 mio. kr. Prognosen er baseret på, hvad der på nuværende tidspunkt er bevilget for 2013, som antages at være retvisende for resten af Mængden af modtagere vurderes at være for lille til at gøre sig antagelser omkring nettobevægelser på aktivitetssiden eller forskydninger i regningsmodtagelsen. Hertil kommer udgifter til aflastning i plejefamilier, der typisk er aflastningsophold hos den tidligere plejefamilie, hvor budgetopfølgningen sker som en fremskrivning på baggrund af historiske forbrugsdata fremfor et individbaseret dispositionsregnskab. På baggrund af forbruget ultimo september forventes der en årlig udgift på 1,4 mio. kr. Der forventes således et samlet merforbrug i forhold til det korrigerede budget på 1,1 mio. kr. Forventningen er dog behæftet med en relativ høj grad af usikkehed som resultat af manglende bevillingsdata for en del af udgifterne samt et lavt antal modtagere generelt, og der arbejdes derfor med en usikkerhedsmargin på ca. 3 pct. af den samlede budgetramme. Forvaltningen vurderer på den baggrund, at der på nuværende er nødvendigt at tillægsbevilge et merforbrug på 1,0 mio. kr. Da budgetterne til køb af pladser er aktivitetsregulerede, foretages der en årlig genberening af budgetterne, og budget- og overslagsår behandles derfor ikke som en del af de forventede regnskaber.

21 760A Titel: udvalg/akt.: Socialudvalget 76 Personlige tillæg og helbredstillæg Teknisk korrektion, selvkørende støvsugere Indmelding 3. FR: I forbindelse med udmøntning af budgetforlig omkring de selvkørende støvsugere, er udgifter til personlige tillæg fejlagtigt placeret under Sundhed- og omsorgsudvalget fremfor retmæssigt Socialudvalget

22 770A Titel: udvalg/akt.: Socialudvalget 77 Førtidspensioner Mindreforbrug til førtidspension Indmelding 3. FR: Der forventes et mindreforbrug på førtidspension på 2,6 mio. kr. netto. Mindreforbruget skyldes dels en lavere nettotilgang af nye pensioner (tilkendt efter 2003), dels en større afgang af gamle pensioner i forhold til det budgetterede. I det korrigerede budget er der forudsat en nettotilgang af 45 nye pensioner i løbet af Der forventes nu en nettotilgang på kun 14 nye pensioner i løbet af Den begrænsede tilgang skal ses i sammenhæng med førtidspensionsreformen der indførtes med virkning fra 1/ Det er intentionen med reformen at tilgangen til førtidspension skal begrænses. Det gælder navnlig personer under 40 år, som kun undtagelsesvist vil kunne tilkendes en førtidspension. I stedet skal disse personer påbegynde et ressourceforløb. Udgifterne til ressourceforløb budgetlægges på Arbejdsmarkedsudvalgets område. For så vidt angår de gamle pensioner (tilkendt før 2003) er der i det korrigerede budget regnet med en nettoafgang på i alt 74 pensioner i løbet af Der skønnes nu en nettoafgang på i alt 88 pensioner. Samlet skønnes der i alt at være førtidspensionister i I prognosen er det forudsat at der afregnes forbrug for 12 måneder på alle pensionstyperne. Pr. 1. april 2013 overgik udbetalingen af førtidspension til Udbetaling Danmark (UD). Herefter afregnes månedligt et beløb med UD. I september bestod afregningen af udgifterne til september for de fremadrettede pensioner (gamle pensioner med 50 pct. refusion) og udgifterne til august for de bagudrettede pensioner (pensioner med 35 pct. refusion). Hvis denne praksis fortsætter året ud, vil der i år kun blive afregnet for 11 måneder vedr. de bagudrettede pensioner. UD har endnu ikke meldt ud om man vil afregne for 11 eller 12 måneder i år vedr. de bagudrettede pensioner. Hvis der kun afregnes for 11 måneder for de bagudrettede pensioner vil forbruget på førtidspension i 2013 blive ca. 20 mio. kr. lavere end skønnet på nuværende tidspunkt.

23 751A Titel: udvalg/akt.: Socialudvalget 75 Merudgiftsydelser Mindreforbrug til sociale formål Indmelding 3. FR: Der forventes et mindreforbrug vedr. sociale formål på 1,2 mio. kr. netto. Mindreforbruget kan særligt henføres til enkeltydelsesområdet, hvor der forventes et mindreforbrug på 1,6 mio. kr. netto. Desuden forventes et mindreforbrug på 1,0 mio. kr. netto på tilskud til tandpleje for økonomisk vanskeligt stillede borgere. Der er her tale om en ny ydelse, der blev indført i forbindelse med finansloven for I modsat retning trækker et forventet merforbrug på udgifter til sygebehandling på 1,4 mio. kr. netto Samlet skønnes et forbrug på sociale formål på 9,3 mio. kr. netto. Til sammenligning udgjorde forbruget i ,1 mio. kr.

24 780A Titel: udvalg/akt.: Socialudvalget 78 Boligstøtte Merforbrug til boligsikring Indmelding 3. FR: På boligsikring forventes et merforbrug på 2,4 mio. kr. Der har været et stigende antal modtagere af boligsikring i løbet af de seneste år. I 2012 var der i gennemsnit modtagere af boligsikring. I 2013 er tallet steget til i gennemsnit Boligsikring udbetales efter den 1. april 2013 af Udbetaling Danmark (UDK), og kommunerne modtager herefter en månedlig afregning fra UDK.

25 790 Titel: udvalg/akt.: Socialudvalget 79 Støtte til frivilligt socialt arbejde m.v. Status på forbrug af frivillighedspuljen Indmelding 3. FR: Frivillighedspuljen for 2013 blev prioriteret og fordelt af Socialudvalget den 19. november Her blev det blandt andet besluttet at afsætte et beløb på 1 mio. kr. til udvikling af frivillighedsområdet, hvoraf 700 t kr. ikke er forbrugt. Midlerne er blandt andet tiltænkt et nyt tværgående partnerskabsprojekt på det boligsociale område, som er beskrevet i en sag til socialudvalget den 10. juni 2013 om social bæredygtighed og det aktuelle boligsociale samarbejde med Lejerbo og FfB. Denne sag blev udsat til nærmere drøftelse og prioritering i budget 2014-processen. I sag på socialudvalget den 28. oktober foreslås det derfor, at nogle af udviklingsmidlerne på frivillighedsområdet fremover i højere grad end tidligere målrettes boligsociale indsatser i lokalområderne, hvor de kan spille sammen med integrationsindsatsen og nye fremskudte sundheds- og beskæftigelsesindsatser. Det forventes, at den igangværende proces med boligorganisationerne og andre aktører om et nyt boligsocialt partnerskabsprojekt vil resultere i et konkret oplæg til en handlingsplan, som kan udmøntes fra begyndelsen af Som følge heraf vil det uforbrugte beløb på kr. af frivillighedspuljen blive søgt overført fra 2013 til 2014 i forbindelse med overførselssagen.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Socialudvalget (inkl. modpost andre udvalg) POL

Socialudvalget (inkl. modpost andre udvalg) POL skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget skema 2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 2. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/6 FR 2014

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug februar 1. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.615

Læs mere

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 700 Integrationsindsats

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter 3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september Socialudvalget (inkl. modposter andre

Læs mere

Bilag 3f - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3f - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3f - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. budget Ompl. TB Budget Korr. budget Forbrug ultimo juni 2. FR Afvigelse

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Socialudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Socialudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 700 Integrationsindsats

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug april 2. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.565 175.039

Læs mere

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 700 Integrationsindsats

Læs mere

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget skema 1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2015 Ompl. 2015 2015 Budget 2015 pr. 28/2 FR 2015 2015 TB 1. FR 2015

Læs mere

Bilag 3f - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3f - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3f - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. budget Ompl. TB Budget Korr. budget Forbrug ultimo august 3. FR Afvigelse

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

Bilag 2A: Afvigelser på service med modpost på kassen

Bilag 2A: Afvigelser på service med modpost på kassen Magistraten -8.930 3.655 2.185 642 387 388 Udvalget ekskl. modposter -8.682 3.512 3.011 1.285 1.029 1.029 108 Opgradering af systemer i kommunalbestyrelsens mødesal 400 400 0 0 0 0 128 Mindreforbrug IT-afdelingen

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo juni Socialudvalget (inkl.

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 519.495

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 2. FR Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor:

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor: 20. november Sagsbeh: jbh Bilag 1A. Teknisk gennemgang og specifikation af 3. FR Forvaltningen har opgjort forventningerne til regnskabsresultatet for udgifter vedrørende service, overførsel og anlæg på

Læs mere

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 700 Integrationsindsats

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter skema 2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser ramme- Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.087

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg.

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg. Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. FR Dette bilag indeholder en detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område henvises

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013 FR

Læs mere

Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014

Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014 Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget 2018 Forbrug september 2018 3. FR 2018 Afvigelse 2018 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Dette bilag indeholder en kort gennemgang af 2. forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Dette bilag indeholder en kort gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter 3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema Udvalg / Aktivitet U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl.

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udvalg / Aktivitet Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun anlægsudgifter og -indtægter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014

Læs mere

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 930

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 930

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg -5-5 Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg -5-5 Udvalget ekskl. modposter Forbrug Afvigelse pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3. FR 2014 ramme- POL2 10.210 8.784 0 3.010 11.795 13.444 12.872 1.077-5 neutral skema 3. forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13

Læs mere

Bilag 3a - Magistraten, serviceudgifter

Bilag 3a - Magistraten, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3a - Magistraten, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug marts 1. FR Afvigelse Magistraten (inkl. modposter på andre udvalg) U 785.547 211.630

Læs mere

Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, serviceudgifter

Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Læs mere

OVERFØRSLER I ALT. I alt (overførsler) 51.843 48.169. Udvalg Afvigelse TB søges

OVERFØRSLER I ALT. I alt (overførsler) 51.843 48.169. Udvalg Afvigelse TB søges Bilag 2: Oversigt over afvigelser SERVICE I ALT (INKL. UDGIFTSNEUTRALE AFVIGELSER OG DUT) Udvalg Afvigelse TB søges Magistraten 5.543 10.504 Drifts- og Forsyningsudvalget 522 522 Undervisningsudvalget

Læs mere

:57. Bilag 1: Bevillingsoversigt og strukturel balance Bevillingsoversigt kr. netto. Overførsle r til senere.

:57. Bilag 1: Bevillingsoversigt og strukturel balance Bevillingsoversigt kr. netto. Overførsle r til senere. Bilag 1: Bevillingsoversigt og strukturel balance Bevillingsoversigt OPR Budget B FR Afvigelse R TB 1. FR 12 Overførsle r til senere Indtægter m.m. Skatter -4.780.611-4.780.611-4.778.433 2.178 2.178 Generelle

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter 0 0

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter 0 0 skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 610 Opholdssteder

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, serviceudgifter

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet U/I Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Læs mere

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. budget Ompl. TB Budget Korr. budget Forbrug ultimo august 3.

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema 3. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget

Læs mere

Bilag 1 Udvalgsgennemgang af 3. forventet regnskab

Bilag 1 Udvalgsgennemgang af 3. forventet regnskab Bilag 1 Udvalgsgennemgang af 3. forventet regnskab Dette bilag indeholder en kort gennemgang af 3. forventede regnskab på for drifts- og anlægsudgifterne. 1. Drift På driften forventes der samlet set et

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. ske 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013 FR

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Omsorgsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 300 Skoler 431.716

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015 Politikområde: 23 Førtidspension m.m. DRIFT I hele 1.000 kr., i 2015-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2015 484.820-51.850 432.970 Forbrug

Læs mere

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Notat Sagsnr.: 2011/04323 Dato: 23. januar 2012 Sag: 2011 - Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Sagsbehandler: Hanne Astrid Jørgensen Økonomi og analysekonsulent

Læs mere

Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter kr. netto

Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter kr. netto Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter Ompl. Budget FR Afvigelse TB 3. FR Bevillingsoversigt - Brugerfinansieret OMP 2011 Budget FR Afvigelse TB 3. FR Brugerfinansieret

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, samlet oversigt

Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, samlet oversigt Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 1000

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Omsorgsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Forbrug per 30/6 STRUKTUREL BALANCE

Forbrug per 30/6 STRUKTUREL BALANCE Bilag 1: Bevillingsoversigt og strukturel balance Bevillingsoversigt OPR Budget B per 30/6 FR Afvigelse R TB 2. FR 12 Overføres til 2013 Forventes overført til 2013 Indtægter m.m. Skatter -4.780.611-4.778.433-2.369.076-4.764.533

Læs mere

Godkendelse af overførsel af ubrugte midler fra 2018 til Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, drift. Tillægsbevilling 2019

Godkendelse af overførsel af ubrugte midler fra 2018 til Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, drift. Tillægsbevilling 2019 Punkt 4. Godkendelse af overførsel af ubrugte midler fra 2018 til 2019 - Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, drift. Tillægsbevilling 2019 2019-020234 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller,

Læs mere

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, overførselsudgifter

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, overførselsudgifter skema Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, overførselsudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug februar 1. FR Afvigelse Bolig- og Ejendomsudvalget U 27.929 2.188 26.629-1.300-1.300

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter

Læs mere

Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter kr. netto

Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter kr. netto Bilag 1. Bevillingsoversigt og strukturel balance Regnskabssoversigt - aktiviteter Opr. Ompl. TB FR Brugerfinansieret område 2.697 1.411 0 1.843 3.254-33.075 5.854 2.600 2.600 Drift 1.945-389 0-1.502-1.891-33.075

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014 Hele 1.000 kr. Område/ funktion Aktivitetsområde / omkostningssted

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Undervisningsudvalget (inkl. modposter

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/5-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og

Læs mere

Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 20.517

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Magistraten (inkl. modposter på andre udvalg) U 698.654

Læs mere

Bilag 3j. Beskrivelse af servicerammeneutrale afvigelser

Bilag 3j. Beskrivelse af servicerammeneutrale afvigelser Bilag 3j. af servicerammeneutrale afvigelser Afledt drift Den afledte drift til en række anlægsprojekter, der er afsluttet, søges frigivet. Der frigives i alt 1,5 mio.kr. til relevante driftskonti. Bolig-

Læs mere

Bilag 1a - Bevillingsoversigt

Bilag 1a - Bevillingsoversigt Budget Afvigelse Brugerfinansieret område U 137.655 137.231 0 4.897 142.128 62.621 140.828-1.300-1.300 I -140.205-137.593 0-1.528-139.121-62.419-137.821 1.300 1.300 Drift U 137.655 137.231 0 1.552 138.783

Læs mere

Bilag 1: Bevillingsoversigt og strukturel balance

Bilag 1: Bevillingsoversigt og strukturel balance Bilag 1: Bevillingsoversigt og strukturel balance Bevillingsoversigt Opr. FR Afvigelse R Indtægter m.m. Skatter -5.348.092-5.348.092-2.782.791-5.348.092 0 0 Generelle tilskud og udligning -223.346-218.401

Læs mere

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -894 Egentlige tillægsbevillinger -100 Finansieret til/fra andre udvalg -794 10 Social service

Læs mere

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget skema 2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 2. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/6 FR 2014

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 930

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2014

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2014 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2014 Politikområde: 23 Førtidspension m.m. DRIFT I hele 1.000 kr., i 2014-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2014 483.401-52.622 430.779 Forbrug

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn

Læs mere

Sammendrag af budget Bilag 1: Nye driftsbevillinger fra kr. Opr priser Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017

Sammendrag af budget Bilag 1: Nye driftsbevillinger fra kr. Opr priser Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 Sammendrag af budget Drift i alt (skattefinansieret) 5.143.044 5.155.544 5.171.581 5.186.244 Bolig- og Ejendomsudvalget (bev.) 76.975 75.904 75.022 73.303 Byfornyelse 30.452 30.617 30.617 30.617 Byfornyelse

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets driftsområde omfatter følgende aktivitetsområder:

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets driftsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Furesø Kommune Tabel 1 regnskab Opr. Hele 1.000 kr. Ompl. Till. bev. Korr. ift. opr. ift. korr. Forbr.% ift. korr. Udgifter - i alt U 298.756-12.906 17.135 302.986 316.698-17.942-13.712 104,53 Indtægter

Læs mere

Bilag 3h - By- og Miljøudvalget, serviceudgifter

Bilag 3h - By- og Miljøudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3h - By- og Miljøudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. budget Ompl. TB Budget Korr. budget Forbrug ultimo august 3. FR Afvigelse

Læs mere

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget skema 1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2015 Ompl. 2015 2015 Budget 2015 pr. 28/2 FR 2015 2015 TB 1. FR 2015

Læs mere

Udvalg for beskæftigelse og erhverv

Udvalg for beskæftigelse og erhverv Udvalg for beskæftigelse og erhverv BILAG 3f - UBE 1.000 kr./-pl, netto Lovbundne 5.425 6.157 6.657 6.959 1 Tilbagetrækningsreform 900 900 900 0 2a Førtidspension (ny og gammel) 5.436 6.168 6.668 7.870

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget skema 1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2015 Ompl. 2015 2015 Budget 2015 pr. 28/2 FR 2015 2015 TB 1. FR 2015

Læs mere