Der er den indgået aftale om en ny to-årig overenskomst for de praktiserende læger 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der er den indgået aftale om en ny to-årig overenskomst for de praktiserende læger 1."

Transkript

1 N O T A T Notat om aftalen med PLO Der er den indgået aftale om en ny to-årig overenskomst for de praktiserende læger Sag nr. 10/220 Dokumentnr. 1216/11 PMO/MBL/ABP/MBH Tel Pmo@regioner.dk Aftalen er samtidig afslutningen på et forhandlingsforløb, der blev indledt i Den nye overenskomst er toårig og træder i kraft Aftalen tager afsæt i, at de praktiserende læger udgør en hjørnesten i det danske sundhedsvæsen som borgernes hyppigste kontakt og primære indgang til sundhedsvæsenet. De praktiserende læger udfylder også roller som generalist og tovholder og er dermed ansvarlige for at sikre overblik og kontinuitet i patientforløbet. Økonomi Der er med aftalen sikret, at udgifterne stiger i en væsentlig afdæmpet takt i forhold til hidtil og i forhold til en situation uden ny overenskomst. Som noget helt nyt er der indført en kollektiv mekanisme i form af et økonomiprotokollat, som sikrer en økonomisk sanktion, hvis udgifterne overstiger den aftalte økonomiske ramme. Sanktionen indebærer, at lægerne ikke får reguleret deres honorarer med pris- og lønudviklingen, indtil en eventuel rammeoverskridelse er indhentet. Med aftalen forhøjes de praktiserende lægers basishonorering med 75 millioner kr. pr. 1. april 2011 og yderligere 50 millioner kr. pr. 1. april 2012, hvilket afspejler øgede forpligtelser og flere opgaver i forhold til patienter med kroniske sygdomme samt nye opgaver vedrørende IT og kvalitetsområdet. Denne forhøjelse svarer til en vækst på 1,0 procent det første år og 0,7 procent i Forhandlingsaftalen ligger på Danske Regioners hjemmeside under rubrikken nyheder.

2 Derudover er det aftalt, at udgifterne til praktiserende læger kan stige med 106 millioner kr. i det første overenskomstår fra 1. april 2011 og yderligere 108 millioner kr. i andet overenskomstår fra 1. april 2012 som følge af øget aktivitet. Det svarer til 1,5 procent årligt. Side 2 De to ovenfor nævnte økonomiske forhold indgår i den økonomiske ramme på området. Hvis rammen overstiges, træder det omtalte økonomiprotokollat i kraft. Der er således plads til en udgiftsstigning på gennemsnitligt set 170 mio. kr. årligt. Til sammenligning er regionernes udgifter til almen praksis steget med i gennemsnit 400 millioner om året i seneste overenskomstperiode ( ). Det er endvidere aftalt, at der skal ske en omlægning af honorarsystemet. Det er både for i højere grad at understøtte kvalitet frem for kvantitet og for bedre at understøtte øvrige sundhedspolitiske målsætninger. Der igangsættes derfor et fælles honorarprojekt, som i løbet af 2011 skal udarbejde et forslag til et nyt honorarsystem med henblik på implementering ved den næste overenskomstforhandling. Derudover er der aftalt en række ændringer, som har indflydelse på afregning af ydelser og lægernes brug af disse: konsultation bliver 10 kroner billigere fremover, og de midler, som frigives ved omlægningen, flyttes til basishonoraret. Fremtidige aktivitetsstigninger bliver således 20 pct. billigere end hidtil. konsultationer er steget væsentlig de seneste år. Det skønnes, at der bliver lagt 25 mio. kr. over i basishonoraret. Beløbet opgøres dog først endeligt, når udgifterne i 2010 er opgjort. Ydelsen samtaleterapi bliver en grundydelse under overenskomsten. Derudover skæres ydelsen til, så den kan anvendes i færre tilfælde end hidtil. F.eks. kan den kun anvendes som led i et forløb, og lægerne skal kunne dokumentere deres kvalifikationer på området, hvis regionen spørger. Derudover kan lægerne ikke opkræve ydelsen sammen med en konsultationsydelse. Her har Region Midtjylland f.eks. registreret, at 20 procent af ydelserne kombineres med en almindelig konsultation. Den relativt dyre ydelse forebyggelseskonsultation (0106) afskaffes, og de frigivne midler lægges over i basishonoraret. Fremover skal disse besøg hos lægen afregnes som en almindelig konsultation. Det skønnes, at der bliver

3 lagt 89 mio. kr. over i basishonoraret (beløbet opgøres endeligt på baggrund af 2010-niveau). Side 3 Der vil som hidtil være mulighed for at anvende ydelserne opsøgende hjemmebesøg for ældre (ydelse 2305) og supplerende specifik forebyggelse (ydelse 2304) til patienter med kronisk sygdom. Der er dog foretaget en opstramning af ydelse F.eks. kan den kun foretages af en læge og ikke praksispersonalet. Og den kan kun anvendes på kronikergrupper, hvis det indgår i forløbsprogrammerne, at der bør foretages en årskontrol. Det er endvidere tilføjet i overenskomsten, at RLTN kan opsige ydelserne i forbindelse med en genforhandling af overenskomsten. Endelig er det aftalt, at der overføres 30 mio. kroner fra den nedlagte Amanuensisfond til Kvalitets- og Informatikfonden (KIF). Der skal ske en nærmere aftale om udmøntning af midlerne i KIF-fonden, men det er aftalt, at midlerne bl.a. skal finansiere: Tilskud til de praktiserende læger på kr. til udgifter til etablering af datafangst og kr. til tilskud til udgifter vedr. installering af Fælles Medicinkort. Fonden medfinansierer etablering af p-journal med 2,0 mio. kr. Færdiggørelse af Danpep 2.0 (1,0 mio. kroner) Da midlerne hentes fra allerede afsatte midler, påvirker initiativerne ikke det samlede udgiftsniveau, herunder regionernes indbetalinger på området. Med aftalen opnås produktivitetsgevinst gennem flere af initiativerne. Ved at honoraret for konsultationer nedsættes og fremtidige stigninger bliver billigere. Ved at en del af den målrettede forebyggelsesindsats er finansieret inden for basishonoraret frem for ved øget ydelseshonorering. Ved at ydelsen samtaleterapi skæres til. Derudover er der en potentiel produktivitetsgevinst gennem økonomiprotokollatet, hvis rammen overskrides, idet lægerne således ikke får udmøntet pris- og lønstigninger. Forbedret indsats for kronikere Almen praksis varetager allerede i dag i vid udstrækning behandling og kontrol af patienter med kronisk sygdom. Der er imidlertid faglig konsensus om, at almen praksis mere systematisk skal behandle denne patientgruppe i proaktive og planlagte forløb og med fokus på patienternes egenomsorg.

4 Den nye overenskomst indeholder tre elementer, der samlet set bidrager til at realisere den overordnede vision for kronikeromsorgen: Almen praksis følger forløbsprogrammer m.m. Alle almen praksis anvender understøttende IT-værktøjer Incitamenter understøtter kronikeromsorgen Side 4 Almen praksis følger forløbsprogrammer mm. Med den nye overenskomst påtager almen praksis sig et ansvar for at bidrage til at skabe sammenhængende patientforløb. Almen praksis forpligter sig til at følge de forløbsprogrammer for kronisk sygdom, hvor det er præciseret, hvilke opgaver almen praksis har ansvaret for på patientens vej gennem sundhedsvæsenet. En ny form for lokale aftaler (udmøntningsaftaler) skal udmønte aftaler om samarbejde og arbejdsdeling, hvor almen praksis har en rolle. Det kan f.eks. være sundhedsaftaler, aftaler om pakkeforløb mm. Alle praktiserende læger vil være omfattet af aftalen med mindre andet er angivet. Den nye aftaleform betyder bl.a. også, at det er muligt at håndhæve udmøntningsaftalerne ved at bringe overenskomstens sanktionsmuligheder i spil. Alle almen praksis anvender understøttende IT-værktøjer Med aftalen vil alle almen praksis fremover bruge IT-værktøjer til at skabe overblik og monitorere helbredstilstanden hos patienter med kronisk sygdom. De praktiserende læger vil med aftalen være forpligtet til at diagnosekode en række kroniske lidelser og anvende det såkaldte datafangst-modul. Det er redskaber, der understøtter den faglige udvikling af almen praksis, herunder at følge kliniske retningslinjer. Via tilbagemeldinger fra Dansk AlmenMedicinsk Database (DAMD) får lægen en status på sine egne patienter og mulighed for at sammenligne egen performance i forhold til andre læger. Dermed får lægen datagrundlag for at udvikle kvaliteten i egen praksis. Og endelig vil de praktiserende læger anvende det Fælles Medicin Kort (FMK), der giver lægen et samlet overblik over patientens medicinering også medicin udskrevet fra ambulatorier, speciallæger og sygehuse. Det Fælles Medicin Kort understøtter lægens rolle som tovholder for patienten, hvilket er særligt nødvendigt for patienter med kronisk sygdom, som ofte er i kontakt med forskellige dele af sundhedsvæsenet.

5 For kroniske patienter betyder redskaberne samlet set, at lægen understøttes i at tage et ansvar for sine tilmeldte patienter. Det giver lægen mulighed for løbende at følge patienternes helbredstilstand og kunne agere proaktivt og give den rette behandling til den rette tid. Endvidere bidrager aftalen til øget dokumentation for de faglige aktiviteter i almen praksis. Side 5 Incitamenter understøtter kronikeromsorgen Kronikeromsorgen en hel basal del af den praktiserende læges opgaver, og for regionerne har det været vigtigt at pointere, at der ikke er tale om en ny opgave for almen praksis. Honorarsystemets indretning er et af de instrumenter, der kan anvendes som incitamentsstyring. I aftalen er det aftalt at arbejde hen imod et nyt honorarsystem, hvor incitamentsstrukturen drejes bort fra kvantitativt fokus på enkeltydelser og honorering pr. tidsenhed. En ny incitamentsstruktur skal i højere grad understøtte bl.a. kronikeromsorgen med fokus på faglig kvalitet og dokumentation og sammenhængende patientforløb. Kvalitetsudvikling og IT Almen praksis er en integreret del af sundhedsvæsnet og skal som sådan indgå i Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM). RLTN og PLO er enige om at bede IKAS i fællesskab med overenskomstens parter udarbejde et forslag til koncept for udvikling af standarder og survey-koncept til DDKM for Almen Praksis. Der stræbes mod pilotafprøvning af en samlet kvalitetsmodel for almen praksis i løbet af overenskomstperioden med henblik på, at en anvendelig kvalitetsmodel kan implementeres i forbindelse med næstkommende overenskomstfornyelse. Praktiserende læger skal arbejde med patientoplevet kvalitet ved at gennemføre patienttilfredshedsundersøgelser mindst hvert tredje år. Lægen kan vælge at benytte det eksisterende DANPEP-koncept eller et andet relevant koncept. Der nedsættes et fælles samarbejdsudvalg for IT i almen praksis, der har til formål at koordinere, prioritere og facilitere udviklingen af IT anvendelsen i almen praksis. I overenskomstperioden vil der være særligt fokus på implementering af datafangst, ICPC-kodning og det fælles medicinkort. Desuden indebærer aftalen, at patientjournal-data fra almen praksis gøres tilgængelig for det øvrige sundhedsvæsen med udgangen af Endvide-

6 re bliver de praktiserende læger med aftalen forpligtet til at anvende digital dokumentboks, hvor hver lægepraksis opretter en officiel og åben mailboks, hvortil offentlige myndigheder såsom kommune, regioner m.fl. kan sende officielt elektronisk post. Side 6 Lægedækning og planlægningskompetence I de senere år har det været en stigende udfordring med at sikre lægedækning, især i yderområder. Disse problemer kan forstærkes i de kommende år, hvis flere læger går på pension, og hvis efterspørgselen efter tilbuddene i almen praksis fortsat stiger. Der er enighed om, at et af elementerne i en bedre lægedækning kan være et højere gennemsnitligt antal tilmeldte patienter, men PLO kunne ikke acceptere en tvangsmæssig forhøjelse af normtallet på 1600 patienter pr. lægekapacitet. Der er aftalt en række nye tiltag, som kan bidrage til løsning af konkrete lægedækningsproblemer. Flere af tiltagene forbedrer chancerne for, at lægerne får flere patienter tilknyttet uden at der sker en tvangsmæssig forhøjelse af normtallet. Det drejer sig om følgende initiativer: Regionernes planlægningsmuligheder er blevet styrket, således at de fremover får rådighed over nye og ledigblevne ydernumre for bedre at kunne understøtte den overordnede sundhedsplanlægning i regionen. Derved forbedres chancen for at realisere de regionale praksisplaner, og for at der kan oprettes nye, attraktive lægeklinikker og sundhedshuse. Det var en forudsætning for PLO, at regionens anvendelse af planlægningskompetencen kan ankes til Landssamarbejdsudvalget (LSU), hvis den er til væsentlig ulempe for lægerne i området, og at regionens beslutning først er endelig, når den er tiltrådt af LSU. LSU s kompetence til at omgøre regionernes anvendelse af planlægningskompetencen evalueres inden næste genforhandling af aftalen. Hvis der ikke kan skaffes tilstrækkelig kapacitet hos de praktiserende læger, til at alle borgere kan blive tilmeldt en læge, får regionen en ny handlemulighed. PLO har anerkendt i den nye overenskomst, at regionen kan etablere en regionsklinik, hvis det ikke er muligt at sikre lægedækningen på anden vis. Senest efter 2 år skal regionen afsøge muligheden for at erstatte tilbuddet med en løsning på almindelige overenskomstmæssige vilkår. Det har været vigtigt for

7 Danske Regioner, at regionerne kan anvende denne alternative løsning, hvis den aftale, man evt. kan opnå med de praktiserende læger ikke er tilstrækkelig attraktiv, f. eks. hvis den skønnes at blive for dyr. Side 7 I områder med lægemangel ophæves kilometergrænsen, og regionen vil kunne tilbyde patienterne en læge, der praktiserer længere væk end 15 kilometer, forudsat lægen har åbent for patienttilgang. I så fald skal patienterne informeres om, at de ikke har krav på sygebesøg fra lægen, og at regionen stiller sygebesøgstilbud eller transportordning til rådighed. Lægedækningsberegningen ændres, så der ikke længere automatisk udløses nye ydernumre i områder med befolkningstilvækst. Fremover vil der kun blive udløst nye ydernumre i områder, hvor der mangler kapacitet. Det skaber grundlag for, at lægerne kan udvide deres praksis, så der gennemsnitligt set er tilmeldt flere patienter pr. læge. Derved kan lægens og personalets tid blive udnyttet bedre, og det kan presse lægerne til at søge mod områder med kapacitetsmangel. Derved øges chancen for, at ydernumrene kan besættes de steder, hvor behovet er størst, f.eks. i udkantsområder. Hvis det er fastsat i praksisudviklingsplanen, at der skal være en lægeklinik i en bestemt by eller lokalområde i en kommune, er der fremover bedre mulighed for at sikre, at lægen skal praktisere netop dér. Det kan blandt andet sikres ved, at ydernummeret kobles til en bestemt fysisk lokalitet, så lægen ikke kan flytte i op til 10 år, eller at ydernummeret tildeles på licens, dvs. til lægen personligt uden mulighed for videresalg. En forudsætning for at anvende disse muligheder er, at regionen eller kommunen stiller lokaler til rådighed for lægen. Derudover kan tildeling af nyt ydernummer på almindelige vilkår gøres betinget af, at nedsættelse sker i et nærmere afgrænset geografisk område, hvis det er begrundet i praksisudviklingsplanen. Der åbnes også mulighed for, at en lægepraksis kan få tilladelse til at åbne et ekstra konsultationssted i form af en satellit-praksis. Denne løsning kan være relevant i landsbyer og andre steder, hvor der ikke er grundlag for at drive en almindelig praksis, eller hvor det ikke er muligt at rekruttere en praktiserende læge, der ønsker at etablere en selvstændig praksis.

8 Mange yngre læger ønsker at kunne arbejde som ansat i en almen praksis i en periode før de evt. selv bestemmer sig for at investere i deres egen klinik. Der bliver fremover mulighed for, at læger med speciale i almen medicin kan ansættes til at arbejde som praktiserende læge på ubestemt tid. Side 8 Aftalen omfatter også den situation, hvor en læge må lukke sin praksis uden at det har været muligt at finde en afløser. Ophør skal varsles i god tid, så samarbejdsudvalget og regionen har mulighed for at tilvejebringe den nødvendige kapacitet, enten hos den ophørende læges kolleger, via opslag af ydernummeret eller via en regionsklinik. Akutområdet og lægevagten Med aftalen har RLTN og PLO udstukket retningen for udviklingen af lægevagten. Der er enighed om, at anbefalingerne fra Udvalget om det præhospitale akutberedskab skal søges indfriet ved samarbejde mellem de praktiserende læger og de enkelte regioner. PLO har tilkendegivet, at dette dog ikke gælder anbefalingen vedrørende fælles regional ledelse af lægevagten. Hermed bevares den nuværende kollektive forpligtelse til at deltage i lægevagten. Fremdriften i forhold til udvalgets anbefalinger evalueres mellem parterne i forbindelse med næste overenskomstforhandling. Regionerne kan gå videre med at udvikle deres akutberedskab og etablere et enstrenget system. Hvis der viser sig behov for nye organiseringsformer, der ikke kan rummes inden for overenskomsten, har regionerne allerede i dag mulighed for at opsige de nuværende bestemmelser om lægevagten og etablere en alternativ ordning.

Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger.

Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger. N O T A T 10-05-2013 Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger. Regionernes Lønnings- og Takstnævn har den 3. maj 2013 opsagt aftalen med

Læs mere

Notat vedr. Ny Overenskomst for Fysioterapien

Notat vedr. Ny Overenskomst for Fysioterapien Område: Overenskomst Fysioterapi Afdeling: Praksisafdelingen Journal nr.: 14/28031 Dato: 2. september 2014 Udarbejdet af: Susanne Krysiak E mail: susanne.krysiak@rsyd.dk Telefon: Notat vedr. Ny Overenskomst

Læs mere

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Sundhedsområdet Dato 26. marts 2014 Sagsnr. 14/4401 Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Lørdag den 1. marts 2014 lykkes

Læs mere

Forhandlingsnotat/Oplæg fra RLTN: Præmisser for genoptagelse af forhandlinger om at forny Aftalen om Almen Praksis

Forhandlingsnotat/Oplæg fra RLTN: Præmisser for genoptagelse af forhandlinger om at forny Aftalen om Almen Praksis c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø 30-04-2013 Sag.nr. RLTN5510-12/40 Dokumentnr. 19996/13 UDKAST Forhandlingsnotat/Oplæg fra RLTN: Præmisser for genoptagelse af forhandlinger

Læs mere

Gennemgang af forhandlingsresultatet OK ridefysioterapi

Gennemgang af forhandlingsresultatet OK ridefysioterapi Notat Danske Fysioterapeuter Gennemgang af forhandlingsresultatet OK 2018 - ridefysioterapi Danske Fysioterapeuter og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) indgik den 7. september 2018 en aftale om

Læs mere

I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner.

I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner. Dato: 6. december 2017 Brevid: 3439158 Orientering om ny overenskomst for almen praksis I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner. Program

Læs mere

1. Baggrund. 1 Aktuel medicinering er en oplistning af en patients aktuelle lægemiddelordinationer. Læger er kun forpligtet til at

1. Baggrund. 1 Aktuel medicinering er en oplistning af en patients aktuelle lægemiddelordinationer. Læger er kun forpligtet til at Forlængelse af implementeringsaftale mellem KL, Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation om oprydning i forbindelse med igangsætningsindsats i forhold til implementering af FMK i kommunerne

Læs mere

Indgåelse af aftale om oprydning i forbindelse med igangsætningsindsats i forhold til implementering af FMK i kommunerne

Indgåelse af aftale om oprydning i forbindelse med igangsætningsindsats i forhold til implementering af FMK i kommunerne REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 031-14 (genfremsendes tidligere ved fejl udsendt som 033-14)

Læs mere

Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave)

Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave) Center Sundhed 27.02.14 Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave) Baggrund Ifølge lov nr. 904 af 4. juli 2013 om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet,

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Midtjylland

PLO faktaark 2017 Region Midtjylland PLO faktaark 2017 Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

Fakta om almen praksis

Fakta om almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION 5.december 2012 Fakta om almen praksis Sagsnr. / Dok.nr. 2010-2461 / 1. Antal praktiserende læger i 2012. Der var ifølge Lægeforeningens medlemsregister 3.578 praktiserende

Læs mere

21-12-2010. Forhandlingsaftale 2010. RLTN og PLO INDHOLDSFORTEGNELSE

21-12-2010. Forhandlingsaftale 2010. RLTN og PLO INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse 21-12-2010 Forhandlingsaftale 2010 RLTN og PLO INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE A: KONTRAKT FOR ALMEN PRAKSIS... 2 B: ROLLER, OPGAVER, SAMSPIL OG LÆGEVAGT... 3 C: LÆGEDÆKNING, ORGANISERING

Læs mere

Kontraktbilag 1 NY Afvigelser fra og krav udover overenskomsten

Kontraktbilag 1 NY Afvigelser fra og krav udover overenskomsten NY Afvigelser fra og krav udover Udbuddet vedrører drift af lægepraksis på overenskomstmæssige vilkår med tilføjelser og ændringer. Den til enhver tid gældende overenskomst vil være gældende for udførelsen

Læs mere

RLTN s behov og interesser i forbindelse med de kommende overenskomstforhandlinger

RLTN s behov og interesser i forbindelse med de kommende overenskomstforhandlinger REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN RLTN s behov og interesser i forbindelse med de kommende overenskomstforhandlinger

Læs mere

Ny overenskomst for almen praksis

Ny overenskomst for almen praksis Ny overenskomst for almen praksis - Det væsentligstei et kommunalt perspektiv Center for Sundhed og Omsorg Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm horsholm.dk Ny overenskomst for almen praksis. Regioner og praktiserende

Læs mere

Notat. Gennemgang af forhandlingsresultat OK Danske Fysioterapeuter. Aftalens økonomi. Reguleringsordningen (P/L) (side 3)

Notat. Gennemgang af forhandlingsresultat OK Danske Fysioterapeuter. Aftalens økonomi. Reguleringsordningen (P/L) (side 3) Notat Danske Fysioterapeuter Gennemgang af forhandlingsresultat OK 2014 Danske Fysioterapeuter og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) indgik den 19. juni 2014 en aftale om fornyelse af overenskomsterne

Læs mere

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Krav til genforhandling af aftalen for Almen Praksis

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Krav til genforhandling af aftalen for Almen Praksis REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Til Praktiserende Lægers Organisation Att.: Formand Henrik Dibbern 29-06-2012

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Syddanmark

PLO faktaark 2017 Region Syddanmark PLO faktaark 2017 Region Syddanmark Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter pr.

Læs mere

PLO Analyse Det koster kun ca kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge

PLO Analyse Det koster kun ca kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Det koster kun ca. 1.400 kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge Hovedbudskaber I gennemsnit koster det samfundet 1.405 kr. pr. borger at have

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Sjælland

PLO faktaark 2017 Region Sjælland PLO faktaark 2017 Region Sjælland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter pr.

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Nordjylland

PLO faktaark 2017 Region Nordjylland PLO faktaark 2017 Region Nordjylland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden

PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland

Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland Notat Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland Primær Sundhed Almen praksis På mødet i Samarbejdsudvalget for almen praksis den 16. december 2013

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK Nyt Praksis nr. 005 2017 Ny aftale om kiropraktik Regionernes Lønnings og

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK Nyt Praksis nr. 023 2017 Ny aftale om fodterapi Ny aftale om fodterapi Regionernes

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over regionale aftaler og generelle 2-aftaler i Region Sjælland Juni 2018 Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment

Læs mere

21-12-2010. Forhandlingsaftale 2010. RLTN og PLO INDHOLDSFORTEGNELSE

21-12-2010. Forhandlingsaftale 2010. RLTN og PLO INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse 21-12-2010 Forhandlingsaftale 2010 RLTN og PLO INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE A: KONTRAKT FOR ALMEN PRAKSIS... 2 B: ROLLER, OPGAVER, SAMSPIL OG LÆGEVAGT... 3 C: LÆGEDÆKNING, ORGANISERING

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 019-10 OK-nyt om overenskomstresultat for forhandlingerne

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb Marts 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen praksis

PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen praksis Sengepladser på offentlige sygehuse Indlæggelsestid i dage PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 8. marts 27 Sagsnr. 27-72 Aktid. 425539 PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 013-08 Fornyelse af Overenskomst om psykologhjælp pr. 1.

Læs mere

Kontraktbilag 1 Afvigelser fra og krav udover overenskomsten

Kontraktbilag 1 Afvigelser fra og krav udover overenskomsten Afvigelser fra og krav udover overenskomsten Udbuddet vedrører drift af lægepraksis på overenskomstmæssige vilkår med tilføjelser og ændringer. Den til enhver tid gældende overenskomst vil være gældende

Læs mere

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget

Læs mere

Økonomi og styring i praksissektoren

Økonomi og styring i praksissektoren Kapitel 10 102 Økonomi og styring i praksissektoren Praksissektoren omfatter alment praktiserende læger, speciallæger (blandt andet øjenlæger og ørelæger), tandlæger, fysioterapeuter, kiropraktorer, psykologer

Læs mere

Kommunale interesser i ny overenskomstaftale (OK18) mellem RLTN og PLO

Kommunale interesser i ny overenskomstaftale (OK18) mellem RLTN og PLO #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Bente Graversen Kopi til Mikkel Grimmeshave Fra Sagsnr./Dok.nr. 2017-000165 / 2017-000165-13 19-09-2017 Sundhedsstrategisk Team Sundheds-

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over generelle 2-aftaler i Region Sjælland Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment praktiserende læger med ydernummer

Læs mere

Ny overenskomst med de praktiserende læger. Indgået 21. dec. 2010

Ny overenskomst med de praktiserende læger. Indgået 21. dec. 2010 Ny overenskomst med de praktiserende læger Indgået 21. dec. 2010 Formaliteter Gælder fra 1. april 2011 31. marts 2013 I perioden er aftalt projekter, fx indhold i ny vagtlægeordning og nyt honorarsystem

Læs mere

Forslag. Lov om forlængelse af økonomiprotokollatet for almen praksis

Forslag. Lov om forlængelse af økonomiprotokollatet for almen praksis Lovforslag nr. L 209 Folketinget 2016-17 Fremsat den 3. maj 2017 af sundhedsministeren (Karen Ellemann, fg.) Forslag til Lov om forlængelse af økonomiprotokollatet for almen praksis 1. Økonomiprotokollat

Læs mere

Ny praksisplan for almen praksis. Sundhedspolitisk Dialogforum 5. oktober 2018

Ny praksisplan for almen praksis. Sundhedspolitisk Dialogforum 5. oktober 2018 Ny praksisplan for almen praksis Sundhedspolitisk Dialogforum 5. oktober 2018 Kort om praksisplanen for almen praksis Ny praksisplan udarbejdes af Praksisplanudvalget minimum én gang i hver valgperiode.

Læs mere

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog Forening 05-10-2015

Læs mere

Oplæg til forhandling af ny overenskomst om almen praksis

Oplæg til forhandling af ny overenskomst om almen praksis REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN 14-11-2016 Oplæg til forhandling af ny overenskomst om almen praksis 2016-2017

Læs mere

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE?

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE? PLO-HOVEDSTADEN Til medlemmerne af Regionsrådet i Region Hovedstaden Stockholmsgade 55 2100 København Ø Telefon 35 44 10 94 post.hpl@dadl.dk Den 04-09-2018 Sagsnr.: 2016-2934/1416996 KA/BE/AnV Kære Regionsråd

Læs mere

Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis

Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis 07-11-2012 Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis I sommerferien 2012 blev der udvekslet ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger mellem Praktiserende

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over generelle 2-aftaler i Region Sjælland juli 2015 Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment praktiserende læger

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om aktiviteter og udgifter i praksissektoren. Februar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om aktiviteter og udgifter i praksissektoren. Februar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om aktiviteter og udgifter i praksissektoren Februar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om aktiviteter og udgifter i praksissektoren (beretning

Læs mere

Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0

Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0 NOTAT Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0 Overenskomsten indgået mellem PLO og RLTN giver mulighed for decentralisering af sygebesøg og samtaleterapi svarende

Læs mere

D A T A R A P P O R T

D A T A R A P P O R T D A T A R A P P O R T Almen Praksis 2016 I N D H O L D 1 Kapacitet i Almen Praksis... 3 Antal ydernumre... 3 Befolkningsudvikling... 4 Lægedækningsberegning... 5 Læger fordelt på personrolle... 6 2 Lægedækning...

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Tillægsaftale vedr. satspuljemidler til psykologbehandling for let til moderat depression og angst

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Tillægsaftale vedr. satspuljemidler til psykologbehandling for let til moderat depression og angst REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Tilrettet - OK-Nyt Praksis nr. 017-12 Tillægsaftale vedr. satspuljemidler til

Læs mere

Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart 1. februar 2016

Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart 1. februar 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 032-13 Implementering af aftale om kiropraktik Regionernes

Læs mere

PLO Analyse Behov for praktiserende læger i 2030

PLO Analyse Behov for praktiserende læger i 2030 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Behov for 5.000 praktiserende læger i 2030 Hovedbudskaber Antallet af kontakter til den praktiserende læge vil stige som følge af, at befolkningssammensætningen

Læs mere

Forlig med PLO og betydningen for praksisplanerne. Oplæg for KKR

Forlig med PLO og betydningen for praksisplanerne. Oplæg for KKR Forlig med PLO og betydningen for praksisplanerne Oplæg for KKR Fortællingen om det nære sundhedsvæsen Det nære sundhedsvæsen - Kommunernes fælles sundhedspolitik Forebyggelse er fundamentet og løsningen,

Læs mere

Overenskomstforhandlingerne 2014 - status. PLO s medlemsmøder, november 2013

Overenskomstforhandlingerne 2014 - status. PLO s medlemsmøder, november 2013 Overenskomstforhandlingerne 2014 - status PLO s medlemsmøder, november 2013 1 Disposition for oplægget Køreplanen Aftale om økonomirammen i overgangsåret Fælles hensigtserklæring om forhandling Opgaver

Læs mere

Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark.

Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark. Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark. Praksisplanlægning og bæredygtige lægepraksis I Landsoverenskomsten mellem Sygesikringens Forhandlingsudvalg

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK Nyt Praksis nr. 037 2017 Indbetaling for 2018 til Fonden for almen praksis

Læs mere

PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION

PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Oplæg til Regionernes Lønnings- og Takstnævn om krav til forhandling af Landsoverenskomst om almen lægegerning December 2008 1. Indledning...3 2. Konsultationsydelsen...3

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation)

Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation) Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation) 1 Grundlag og tema for aftalen Denne aftale er indgået i Praksisplanudvalget i Region Syddanmark

Læs mere

Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse

Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse UDKAST 18-12-2018 Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse 1 Grundlag og tema for aftalen Denne aftale er indgået i Praksisplanudvalget i Region Syddanmark og indgår som en del af den

Læs mere

Det undrer mig, på hvilket grundlag man har besluttet at udarbejde et tilbud der udelukkende er møntet på en offentlig løsning?

Det undrer mig, på hvilket grundlag man har besluttet at udarbejde et tilbud der udelukkende er møntet på en offentlig løsning? Center for Sundhed POLITIKERSPØRGSMÅL Direkte 38665381 Dato: 27. september 2018 Spørgsmål nr.: RR-147-18 Dato: 30. august 2018 Stillet af: Line Ervolder (C) Besvarelse udsendt den: 27. september 2018 Spørgsmål:

Læs mere

Vedr. udkast til praksisplan for fodterapi i Region Nordjylland

Vedr. udkast til praksisplan for fodterapi i Region Nordjylland Høringsnotat Vedr. udkast til praksisplan for fodterapi i Region Nordjylland 2013-2016 Udkast til Praksisplan har været i høring i perioden 21. november 2012 til 12. februar 2013. Der er indkommet 5 høringssvar.

Læs mere

Denne bemyndigelse har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse anvendt til at udstede 3 bekendtgørelser med ikrafttrædelse den 2.

Denne bemyndigelse har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse anvendt til at udstede 3 bekendtgørelser med ikrafttrædelse den 2. PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 04-09-2014 Sagsnr. / Dok.nr. 2012-4536 / 987375 Bekendtgørelser i forhold til PLO s høringssvar Folketinget vedtog - som bekendt - i foråret 2013 en ændring af sundhedsloven.

Læs mere

Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation)

Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation) UDKAST 18-12-2018 Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation) 1 Grundlag og tema for aftalen Denne aftale er indgået i Praksisplanudvalget

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 004-19 Indbetaling for 2019 til Fonden for almen praksis

Læs mere

Høringspart Øvrige bemærkninger herunder input til den praksisplan Forslag til ændringer i planen

Høringspart Øvrige bemærkninger herunder input til den praksisplan Forslag til ændringer i planen Høringspart Øvrige bemærkninger herunder input til den praksisplan Forslag til ændringer i planen Sundhedsstyrelsen Praksisplanudvalget har kompetencen til at beslutte, om der bør foretages yderligere

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget L 209 Bilag 2 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget L 209 Bilag 2 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 L 209 Bilag 2 Offentligt mio. kr. til forskel mellem RLTN og PLO s forslag, hvillet ikke står mål med at foretage et lovindgreb. PLO bemærker, at lovforslaget vil stille

Læs mere

Emner til drøftelse Praksisplanudvalget

Emner til drøftelse Praksisplanudvalget NOTAT KKR MIDTJYLLAND Emner til drøftelse Praksisplanudvalget Formålet med denne henvendelse er at indlede en drøftelse i kommunerne om hvilke emner, kommunerne ønsker drøftet i Praksisplanudvalget. Praksisplanudvalgene

Læs mere

Fornyelsen af overenskomsten træder i kraft den 1. januar 2019, og aftalen er 3-årig.

Fornyelsen af overenskomsten træder i kraft den 1. januar 2019, og aftalen er 3-årig. Notat Danske Fysioterapeuter Gennemgang af forhandlingsresultatet OK 2018 - praksisoverenskomsterne Danske Fysioterapeuter og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) indgik den 7. september 2018 en aftale

Læs mere

Dette notat samler en række økonomiske og aktivitetsmæssige fakta i relation til de praktiserende læger.

Dette notat samler en række økonomiske og aktivitetsmæssige fakta i relation til de praktiserende læger. N O T A T Fakta om økonomi og aktivitet i almen praksis Dette notat samler en række økonomiske og aktivitetsmæssige fakta i relation til de praktiserende læger. 10-11-2012 Udgiftsvæksten i almen praksis

Læs mere

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan Punkt 6. Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan 2014-2017. 2014-876. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturforvaltningen godkender høringssvar for Høring af de nordjyske

Læs mere

Annonceringsmateriale for lægepraksis med to ydernumre/lægekapaciteter i sundhedshus i Skjern by. Klinikopstart 1. maj 2017

Annonceringsmateriale for lægepraksis med to ydernumre/lægekapaciteter i sundhedshus i Skjern by. Klinikopstart 1. maj 2017 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Økonomi & Analyse Lægedækning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale for lægepraksis med to ydernumre/lægekapaciteter

Læs mere

nye regler i sundhedsloven

nye regler i sundhedsloven Sundhedsloven Nye regler i sundhedsloven nye regler i sundhedsloven Syddansk Universitet Patientmobilitetsdirektivet: Sundhedslovens 60 sikringsordninger og 89 behandling i udlandet Behandling i udlandet

Læs mere

Høring af praksisplanen for almen praksis i Region Midtjylland. September - november 2016

Høring af praksisplanen for almen praksis i Region Midtjylland. September - november 2016 Høring af praksisplanen for almen praksis i Region Midtjylland September - november 2016 Baggrund Praksisplanudvalget i Region Midtjylland har sendt udkast til praksisplan i høring frem til den 8. november

Læs mere

PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis

PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis Hovedbudskaber Ud af 4.404 speciallæger i almen medicin er 770 beskæftiget uden for

Læs mere

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Tillægsaftale vedr. satspuljemidler Følgende aftale er indgået mellem Regionernes

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om aktiviteter og udgifter i praksissektoren. Februar 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om aktiviteter og udgifter i praksissektoren. Februar 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om aktiviteter og udgifter i praksissektoren Februar 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Strategi for samarbejdet med almen praksis

Strategi for samarbejdet med almen praksis Strategi for samarbejdet med almen praksis Med kommunernes øgede ansvar på sundhedsområdet følger også en stigende interesse i forhold til den del af sundhedsopgaven, der løftes af praksissektoren. Formålet

Læs mere

L L

L L L 227 Bilag 17 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 L 227 endeligt svar på spørgsmål 81 Dok nr.: 1236363 har den 10. juni 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 81 (L 227 forslag til lov om ændring

Læs mere

Region Hovedstadens kravspecifikation vedr. udbud af almen lægepraksis

Region Hovedstadens kravspecifikation vedr. udbud af almen lægepraksis Udkast - bilag 2, version 2 Region Hovedstadens kravspecifikation vedr. udbud af almen lægepraksis Minimumskrav: Minimumsbetingelser, der skal være opfyldt i hele kontraktperioden inkl. svarkolonne. Generelt

Læs mere

Årlig lægedækningsberegning

Årlig lægedækningsberegning Patientforløb 14. december 2017 NOTAT Årlig lægedækningsberegning - 2017 Der skal ifølge overenskomsten mellem PLO og RLTN foretages en årlig fastsættelse af lægedækningen i hver region. Formålet er at

Læs mere

PLO s politik på akutområdet.

PLO s politik på akutområdet. PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 10-04-2010 Sagsnr. / Dok.nr. 2009-7786 / 330203 PLO s politik på akutområdet. 1. Indledning. Det akutte beredskab i det danske sundhedsvæsen er til debat for tiden.

Læs mere

9. MARTS 2017 / VAGN NØRGAARD

9. MARTS 2017 / VAGN NØRGAARD SUNDHEDSPOLITISK DIALOGFORUM 9. MARTS 2017 / VAGN NØRGAARD BUDGET 2017- REGIONEN ØNSKER FLERE HANDLEMULIGHEDER Handlemuligheder Større frihedsgrader, hvor det ikke er muligt at sikre lægedækning med nuværende

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 044-15 Indbetaling for 2016 til fondene mv. for almen praksis

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. Til lovforslag nr. L 227 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. Til lovforslag nr. L 227 Folketinget Til lovforslag nr. L 227 Folketinget 2012-13 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 27. juni 2013 Forslag til Lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet

Læs mere

Regionerne bedes indbetale beløbet for 2017 snarest muligt efter modtagelse af elektronisk faktura.

Regionerne bedes indbetale beløbet for 2017 snarest muligt efter modtagelse af elektronisk faktura. REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 046-16 Indbetaling for 2017 til fondene mv. for almen praksis

Læs mere

Værdibaseret styring i almen praksis?

Værdibaseret styring i almen praksis? Værdibaseret styring i almen praksis? Oplæg for regionsrådets midlertidige udvalg for værdibaseret styring d. 09.10.2018 v. Økonomidirektør Mette Jensen www.regionmidtjylland.dk Dagsorden 1) Introduktion

Læs mere

En styrket indsats for polyfarmacipatienter

En styrket indsats for polyfarmacipatienter N O T A T En styrket indsats for polyfarmacipatienter Regionernes nye kvalitetsdagsorden går ud på at rette fokus mod tiltag, der på samme tid forbedrer kvaliteten og mindsker omkostningerne. I den forbindelse

Læs mere

Nyhedsbrev December 2013 PLO-Nordjylland

Nyhedsbrev December 2013 PLO-Nordjylland December 2013 PLO-Nordjylland PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Nordjylland Lægernes Hus, Rømersvej 10, 9000 Aalborg, tlf. 35448189, lfnord@dadl.dk, www.lfnord.dk Medlemsmøder i 2014 PLO-Nordjylland har

Læs mere

NOTAT. Om forslag til praksisplan for fysioterapi. 1. Baggrund. 2. Fokus på den styringsmæssige dagsorden

NOTAT. Om forslag til praksisplan for fysioterapi. 1. Baggrund. 2. Fokus på den styringsmæssige dagsorden Om forslag til praksisplan for fysioterapi 1. Baggrund Regionen og kommunerne i regionen skal ifølge overenskomsterne for praktiserende fysioterapeuter udarbejde en fælles praksisplan for tilrettelæggelsen

Læs mere

Sikrede er en betegnelse for en borger, der er tilmeldt en praktiserende læge.

Sikrede er en betegnelse for en borger, der er tilmeldt en praktiserende læge. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Årlig lægedækningshøring 2016 Der skal ifølge overenskomsten om almen praksis foretages

Læs mere

RLTN. OK-Nyt Praksis nr REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Principper og skabelon for 66-aftaler i speciallægepraksis

RLTN. OK-Nyt Praksis nr REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Principper og skabelon for 66-aftaler i speciallægepraksis REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 002-14 Principper og skabelon for 66-aftaler i speciallægepraksis

Læs mere

Annonceringsmateriale for lægekapacitet i Ringkøbing by med klinikopstart 1. januar 2017

Annonceringsmateriale for lægekapacitet i Ringkøbing by med klinikopstart 1. januar 2017 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Økonomi & Analyse Lægedækning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale for lægekapacitet i Ringkøbing

Læs mere

Region Hovedstadens kravspecifikation vedr. udbud af almen

Region Hovedstadens kravspecifikation vedr. udbud af almen Udkast - Bilag 2 Region Hovedstadens kravspecifikation vedr. udbud af almen Minimumskravkrav: Minimumsbetingelser, der skal være opfyldt i hele kontraktperioden inkl. svarkolonne. Generelt Krav til tilbudsgiveren

Læs mere

Udgangspunktet for anbefalingerne er de grundlæggende principper for ordningen om vederlagsfri

Udgangspunktet for anbefalingerne er de grundlæggende principper for ordningen om vederlagsfri Notat Danske Fysioterapeuter Kvalitet i vederlagsfri fysioterapi Grundlæggende skal kvalitet i ordningen om vederlagsfri fysioterapi sikre, at patienten får rette fysioterapeutiske indsats givet på rette

Læs mere

FAKTA OM PRAKSISSEKTOREN

FAKTA OM PRAKSISSEKTOREN FAKTA OM PRAKSISSEKTOREN 1 Det nære regionale sundhedstilbud Denne publikation er en kort introduktion til de nære regionale sundhedstilbud, som er samlet i det, der kaldes praksissektoren. Regionerne

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. 55.10.1 Side 1 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION. OVERENSKOMST om almen praksis

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. 55.10.1 Side 1 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION. OVERENSKOMST om almen praksis REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN 55.10.1 Side 1 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION OVERENSKOMST om almen praksis Af 03-06-1991, senest ændret ved aftale af 21-12-2010 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL

Læs mere

Rammeaftale om implementering af initiativ om faste læger tilknyttet plejecentre

Rammeaftale om implementering af initiativ om faste læger tilknyttet plejecentre Udkast 30. august 2016 Rammeaftale om implementering af initiativ om faste læger tilknyttet plejecentre Baggrund for aftalen 1 Erfaringer fra et pilotstudie med fasttilknyttede læger på plejecentre viser,

Læs mere

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 27. juni 2014 Sagsnr. / Dok.nr. 2014-3805 Delpolitik PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner Baggrund Der sker i disse år en omstilling i sundhedsvæsenet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene. August 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene. August 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene August 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Praksisplan for almen praksis er et centralt samarbejds- og planlægningsværktøj mellem region, kommune og almen praksis, som beskriver:

Praksisplan for almen praksis er et centralt samarbejds- og planlægningsværktøj mellem region, kommune og almen praksis, som beskriver: N O T A T Til Social- og Sundhedsudvalget Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Sundhed og Omsorg Emne Lægedækning Afdeling Sundhed og Omsorg Telefon 99741554 E-post natascha.damgaard@rksk.dk Dato 23.

Læs mere