Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. november 2016 kl. 19 hos Finn og Inge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. november 2016 kl. 19 hos Finn og Inge"

Transkript

1 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. november 2016 kl. 19 hos Finn og Inge Tilstede: Gunnar, Finn, Inge, Kaj, Per H., Torben, Kirsten, Hans og så Søren fra sekretariatet. Mødet startede kl Vi tog punkter og emner, som det kom sig. Dagsorden: 1. Nyt fra sekretariatet 2. Siden sidst udførte arbejdsopgaver mm. 3. Kommende arbejdsopgaver 4. Åbent Hus-arrangementer i Jubilæet i 2016 hvordan er det gået 6. Fugleovervågningen i Nyt vedrørende diget ved skjulet, dræn, mindegabet mv. 8. Valg af ny kontaktperson for gruppen 9. Kalender: datoer for arbejdsdage/næste møde 10. Evt. Ad 8) Valg af ny kontaktperson for arbejdsgruppen Vi startede med det vigtigste. Finn og Inge har efter 10 år i arbejdsgruppen og et par år som kontaktpersoner valgt at tiden er inde til at stoppe og give falken videre. Gruppen havde samlet ind til en gave, og fonden takkede for mange års trofast arbejde med et par flasker god øko-vin. Gruppen valgte, at Hans Jakobsen bliver den nye kontaktperson for gruppen. Opgaverne er bl.a.: - at kigge en tur ud i reservatet en uges tid før møder og især før arbejdsdage, og få set på hvilke ad hoc opgaver, der er kommet udover dem, der står i plejeplanens skema. - at sende en dagsorden ud i samarbejde med Søren fra sekretariat, senest en ca. 14 dage før møderne - være kontaktperson imellem sekretariat og arbejdsgruppen

2 2 Hans påtog sig også Finn og Inges opgave med at sørge for at fylde Bøjden Nor-folderen og turfolderen (når vi har dem) op fem steder i reservatet og 2 steder udenfor: I folderkasserne i de to skjul, i folderkasserne ved informationstavlen i lunden nærmest havet ude ved Dyndkrogvejs P- pladsen i SV, i folderkassen ved den lille P-plads på højre side af Kalvørevej oppe efter Fritidshavnen på vej ud imod Kalvørevej I læ- og hvilehuset i færgehavnen, på Campingpladsen i Bøjden og så hos SPAR købmanden i Horne. Mieke på Bøjden Cottage B&B, Sønderhjørnevej 2 vil også gerne have en lille stak foldere i ny og næ. Her er et kort: Hans får tilsendt en kasse turfoldere så snart de er klar fra trykkeriet, og en kasse Bøjden Nor foldere snarest. Søren og Hans taler videre sammen om opgaverne som kontaktperson. Ad 1) Nyt fra sekretariatet Fugleværnsfonden har søgt og fået bevilliget midler hos ANT Fonden, der har Sydfyn i fokus, om midler til at få lavet to omgange rydninger af de mange brombær på ca. 1,5-2 ha, der vælter frem i skræntskoven, efter fældningerne og reservatudvidelser med EU LIFE-projektet. Der skal også igangsættes flere opgaver med at få oprenset dræn, frilagte drængrøfter og mindre hegnsflytninger.

3 3 Der skal også plantes enkelte tjørn og evt. abild ved de frilagte drænstræk, som skal hegnes fra, og nogle af rensebrøndene, der rager op i vandhullerne, skal repareres og sikres bedre. Det skal gerne gennemføres inden ynglesæsonen begynder eller eventuelt i den tørreste tid i august. Vi har haft to-tre vintre/forår med overløb af dæmningen foran det vandhul, der ligger umiddelbart bag Klydeskjulet. Det se ud til, vi ender med at dæmningen skal forhøjes og/eller der skal skydes et ekstra rør igennem dæmningen, så vandstanden kan holdes under digekronen. Det er af stor gavn, hvis vi får overløb i dette forår dokumenteret med præcise krydser på kort og eventuelt billeder. Arbejdsgruppen spurgte om de faldlåger, der er indtil foldene på højjorden, lige kan gøres den tand bredere ved næste renovering, så Miekes græsslåmaskine kan komme ind. Ad 2) Siden sidst - Der har været noget ekstra arbejde, som følge af den voldsomme og grimme nedskæring af lunden ud i mod dyndkrogvej i efteråret. - Bjergandeskjulet er også gået efter, og der er ryddet omkring det, og det er blevet malet. Tak for det. Det ser flot ud. - Der blev bl.a. også set snoge i insektvoldene ved P-pladsen. Vi kan nu se, at de 1-2 gange årlige slåninger og udpininger af insektvoldene begynder at virke. - Det har i et par år været Luffe, som har stået for, at der skulle slås tidsler og nælder omkring vandhuller efter behov. Luffe har ikke meldt sig under fanerne længe, og opgaven må overgå til andre i arbejdsgruppen, ellers sætter sekretariatet Jens Larsen til det. Alle efterårsopgaverne, der fremgik af skemaet fra forårsmødet, er gennemført. Se nedenfor. Også tak for det. Ad 3) Kommende arbejdsopgaver Hans og gruppen lægger en plan op til næste arbejdsdag. Såfremt gruppen magter det, er der også en gammel jagtpram, som er strandet et par hundrede meter øst for Bjergandeskjulet. Den må om muligt gerne hives på land og trækkes væk, og sendes/køres til storskrald på en genbrugsplads. Såfremt gruppen ikke magter opgaven, vil sekretariatet sørge for, et firma klarer opgaven for os. Jens Larsen har stadig et stående tilbud til at vise, hvordan han gør det, når han går med buskrydder og tager hårdt fat på fx brombærrene, der vokser op til hegn. Gruppen har brug for en plante- eller drænspade, så fx brombær kan sættes hårdt tilbage ved at hugge hovedrod over lidt nede i terræn. Søren bestiller og får leveret hos Mieke, så den kan sættes i redskabsrummet inden sæsonen går i gang.

4 4 Kaj er også frisk til at bruge en motorsav, så der kan gås mere til store grene og småtræer, der er ved at vokse ind i hegn flere steder. Husk sikkerhedsudstyr. Motorsaven må ikke benyttes i reservatet førend der er tilstrækkeligt sikkerhedsudstyr, dvs. hjelm med visir og høreværn, skærebukser og skærestøvler. Hvis der mangler sikkerhedsudstyr, skal det indkøbes af sekretariatet. Kaj må gerne give Søren besked om størrelser på støvler og bukser om nødvendigt. Man kan få 5 og 25 liters Aspen 2 takt biobenzin hos fx Faaborg Skov og Havemaskiner, Nyborgvej 32, 5600 Fåborg. Der er desværre ikke meget at spare ved storkøb, med mindre man køber hele 200 liter i en tønde. Se også skemaet fra plejeplanen. Det er indsat nedenfor med de tilbagevendende opgaver. Ad 4) Åbent Hus arrangementer Næste gang den 14/5, se datoerne i oversigten sidst i referatet. Ad 5) Fugleovervågningen i har igen været et særdeles godt år for fuglelivet i Bøjden Nor. Vi oplevede det fx sammen på vores forårsplanlægningsmøde i maj, hvor vi så og hørte 40 arter: 12 par klyder på rede, heraf 4 par på den ene yngleø, 3 par strandskade (bl.a. 1 ungeførende med 4 pull.), 2 dværgterne på rede, 3 fiskehejre, 4 viber + 3 pull., 6 rødben, 26 alm. ryle, 17 skarv, 4 knopsvaner, 5 grågæs, 5 gravand, 4 gråand, 1 skeand, 4 toppet skallesluger, 3 blishøne, 8 stor præstekrave, 21 hættemåger, 4 stormmåge, 1 svartbag, 1 splitterne, 1 havterne, 8 hvid vipstjert, og 1-2 stk. af; ringdue, sanglærke, landsvale, engpiber, gærdesmutte, solsort, fasan, gulbug, gærdesanger, tornsanger, havesanger, munk, gransanger (3), sortkrage, gråkrage, stær (4), bogfinke, tornirisk og gulspurv. Resultaterne af fugleåret 2016 kommer med fondens afrapportering overvågningsprogrammets resultater for samtlige reservater for Det udsendes til overvågningskorpset og arbejdsgrupperne ultimo 1. kvartal 2017, og siden gengives den i DOF s publikation Fugleåret 2016 der forventes at udkomme i efteråret/vinteren Søren orienterede om fondens overvågningsprogram. I foråret 2015 startede sekretariatet et nyt særligt fugleovervågningskorps. I vinters begyndte revisionen af overvågningsprogrammet fra 2011 og ligger nu i en foreløbig version 2.0, som dog fortsat mangler lidt redigeringsarbejde med kortbilag mm. Korpset er blevet fuldtalligt i forsommeren I Bøjden Nor har en Peter Madsen fra Fåborg meldt sig til korpset i foråret. Han er blevet vist rundt i foråret og er gået i gang, og har siden vort møde sendt data ind. Peter Madsen har desværre siden trukket sig som overvåger ved Bøjden Nor. Så vi mangler en ny overvåger for sæson Både Torben og Hans vil gerne have tilsendt en printet version af overvågningsprogrammet fra Søren. Det sendes ud her i vinteren. Ad 6) Jubilæet i 2016 hvordan er det gået Søren orienterede om de mange aktiviteter, events, udstilling og jubilæumsbogen og jubilæumstidsskriftet fra DOFT.

5 5 Ad 7) Nyt vedrørende diget ved skjulet, dræn, mindegabet mv. Behandlet punkt 1. Evt. Mink/ræv observationer. Søren og Kirsten har på afstand set en mulig rævegrav, evt. tom sommergrav på skrænten, og Søren har også set en mulig grav på overdrevet i det forløbne år. Det er fortsat vigtigt, at vi allesammen holder øje med og får fanget observationer af ræve og evt. mink i reservatet. Skriv eller ring endelig til Søren, hvis I ser noget i den retning. Tidsel-/høslættet i 2017 Der begynder at være mindre og mindre af tidsler i opvækst, og gruppen må meget gerne notere, hvad og hvor de ser større mængder af tidsler igen tidligt i juni Så kan vi sammen med kvægholder få afgjort, om det bliver nødvendigt med et tidselslæt mere i (Det blev det så siden, og der er brakpudset lige efter 20. juni.) Datoer for næste arbejdsdage, næste møde/åbent Hus Se kalender oversigten på sidste side. Tak for et godt møde samt for kaffe og kage fra Finn og Inge, som også skal have særlig tak for deres arbejde for fugle, for folk og for fremtiden i Bøjden Nor. Med venlige hilsner Søren Ring Nogle arbejdsopgaver i Bøjden Nor til 2016: HUSK: efterhånden som det nye overdrev udvikler sig, konsulteres plejeplanen. Ansvarlig i arbejdsgruppen + kommentarer Forår 2017 Sommer 2017 Faste opgaver: Rydde omkring skjulene. x Der slås græs på de korte stiforløb, hvor slåmaskinen ikke kan komme samt foran skilte ved indgangene. Forår og sommer. Mieke 3-4 gange årligt Insektvolde på ny p-plads slås med le/buskrydder. Materialet rives af med høriver. Gerne tæt på 1. juli og evt. også i eftersommeren, fx omkring 1. september. x Bæk/drænene gennem Lunden oprenses for nedfaldne grene og blade. Marts og efter behov. Gunnar Efterår

6 6 Andre åbnede dræn må også gerne kigges efter for, om kvæget har nedtrådt ler, sand i dræn-udløb til renderne på højjorden. Marts og efter behov. Der er en løbende opgave med vandhulspleje og slåning af opvækst (tidsler, nælder mv), hvor maskiner ikke kan komme til. Genvækst af popler i Lunden om nødvendigt. Rosa rugosa på stranden. Genvækst holdes nede, hvis de ikke er helt væk endnu. Strandvolde og strandenge opskyllet affald indsamles. Forår. Der afholdes Åbent Hus i det omfang, gruppen har ressourcer dertil. Jens kvægholder/søren og gerne også arbejdsgruppen, når I kommer forbi Andre må gerne tage over efter Luffe? Der skal holdes øje og de skal tages igen Hvem? Se datoer i turfolder og på arket på sidste side Folderkasser fyldes og evt. opslag om ture. Hans Folderkasser smøres og pudses med syrefri olie. Efter behov. Tjek og rengøring af de to skjul. Forår og efter behov. Eftersyn af faldlåger. Forår. Der er forsat behov for at efterfylde med noget jord omkring stolperne. Vedligehold og reparation af handicapvenlig bræddegangbro ned til Klydeskjulet. Fugleovervågning i henhold til FVF s kommende reviderede fugleovervågningsprogram (gerne inkl. flora og fauna fx overdrevsarter og strandtudse). Andre opgaver: Stendige ved sydstien. Gruppen har udvalgt et par steder på 2 x 20 m, som årligt renses op og hvor engelsød m.fl. karakteristiske arter for stendiger bliver sparet og hjulet. Registrere evt. besøgs- og informationsproblemer, fx løse hunde i noret, folk uden for stierne mm. Overvåge vandstand, informere om dette og andre væsentlige driftsmangler mm. til Søren i sekretariatet. Ræve, minkobservationer og billeder. Vurdere behov at rydde opvækst på fugleøer, og erosionssikring. På arbejdsdage På arbejdsdage På arbejdsdage Til dels Per D. Poulsen Vi mangler en ny overvåger ved Bøjden Nor VIGTIGT VIGTIGT x x N2000 handleplan inklusive plejeplan for Bøjden Nor findes her: AV_2.pdf. Særligt relevant for arbejdsgruppens arbejde er bilag 3 (side 49), der rummer tidsplanen for de årlige plejeindsatser. Indsat herunder.

7 7

8 8 Fugleværnsfondens arbejdsgruppe i Bøjden Nor Kalender forår skriv datoerne i din kalender! Hans må gerne give sekretariatet besked, hvis der er noget, jeg har overset eller misforstået. Dato: Aktivitet: Søndag den 12/3 Arbejdsdag fra kl Indtil den 26/3 Vandreudstillingen FUGL slutter på Vendsyssel Kunstmuseum, (tirs.-søndage 12-16) Lørdag den 22/4 Arbejdsdag fra kl Lørdag den 14/5 Åbent hus kl Ved Per og Gunnar Søndag den 21. maj Arbejdsdag fra kl Tirsdag den 16. maj Umiddelbart efter den 19. juni Planlægningsmøde i reservatet kl. 18 med grill og evt. telt. Slåning/brak pudsning af eventuelle tidsler ved maskinstation Lørdag den 10. juni Arbejdsdag fra kl Lørdag den 9. september Åbent hus kl , ved Per og Gunnar Efterår Planlægningsmøde hos? Hans indkalder til alle arbejdsdage, og I mødes ved P-pladsen på Dyndkrogvej.

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Den 19. november 2015 hos Finn og Inge

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Den 19. november 2015 hos Finn og Inge 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Den 19. november 2015 hos Finn og Inge Tilstede: Finn, Inge, Per H., Gunnar, Børge og så Søren fra sekretariatet. Mødet startede kl. 19.00. Finn og Inge bød

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag d. 18. maj 2016 i skjulet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag d. 18. maj 2016 i skjulet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag d. 18. maj 2016 i skjulet Tilstede: Finn, Per H., Gunnar, Mieke, Kirsten, Kaj og Søren (fra sekretariatet). Mødet startede kl. 18.00. Vi tog punkter

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor 28. maj 2015 i Bjergandeskjulet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor 28. maj 2015 i Bjergandeskjulet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor 28. maj 2015 i Bjergandeskjulet Tilstede: Finn, Inge, Per H., Gunnar, Børge og så Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) Dagsorden Siden sidst udførte

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. maj 2018 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. maj 2018 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. maj 2018 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet Tilstede: Børge, Gunnar, Hans, Kaj, Per, Torben, Leif, Karin og så Søren fra sekretariatet. Erik

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 16. maj 2017 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 16. maj 2017 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 16. maj 2017 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet Tilstede: Børge, Gunnar, Hans, Kaj, Kirsten, Per, Torben og Karin og så Søren fra sekretariatet.

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 6. november 2018 kl. 18 hos Kaj på Skovstrupvej

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 6. november 2018 kl. 18 hos Kaj på Skovstrupvej 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 6. november 2018 kl. 18 hos Kaj på Skovstrupvej Tilstede: Børge, Hans, Kaj, Per, Torben, Karin, Troels, Vibeke, Erik, Kirsten og så Søren fra sekretariatet.

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 3. juni 2013 i Klydeskjulet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 3. juni 2013 i Klydeskjulet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 3. juni 2013 i Klydeskjulet Til stede: Mine noter er desværre usikre her efter 8 uger, så jeg husker ikke alle, der var tilstede. Undskyld mange

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 7. november 2017

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 7. november 2017 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 7. november 2017 Tilstede: Karin, Kaj, Gunnar, Hans, Børge, Per og så Søren fra sekretariatet. Afbud fra Torben, Kirsten, Mieke og Erik Mødet startede

Læs mere

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen 30. juni Brændegård Sø (12:40-14:00): Toppet Lappedykker 10 R, Skarv 400 R, Fiskehejre 2 R, Knopsvane 12 R, Grågås 180 R, Gravand 8 AD R, Gravand 14 PUL R, Knarand 4 R, Krikand 3 R, Gråand 30 AD R, Gråand

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Tirsdag d. 14. maj: Gråkragetur til Værnengene og Skjern Å. 15 deltagere vart kørt turen over til Værnengene denne flotte morgen og mødtes ved P-Pladsen ved krydset

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 15. november 2012

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 15. november 2012 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 15. november 2012 Til stede: Anni, Børge, Finn, Inge, Gunnar, Jesper, Kirsten, Per H, Per B, Hildur samt Helle Hjorth (HH), Søren Ring (SR) og

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Mandag d. 17. juni: Gråkragetur til Kølsen-Skals Engsø. Bedre vejr til en tur kan man næppe ønske sig, og der var da også møde 30 deltagere frem denne dag, så parkeringspladsen

Læs mere

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1.

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 30. juni Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 28. Juni Gøg 1, Tårnfalk 2, Musvåge 1, Ravn 1. Rød glente 1 R. Erik Ehmsen. [Snatur] Øster Hæsinge:

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018 Til stede: Henrik, Jens, Sten, Bent, Ulla B, Britta, John, Kim, Kirsten, Ulla S., Boye og Emilie Nicoline Schmidt (FVF sekretariat)

Læs mere

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Fugleobservationer 2012 L Heltborg, 6091 Bjert. Dato Art Antal Sted Bemærk 24-02-12 Knopsvane Solkær enge Gråand Do Alm. skarv Do Krikand Do Grågæs Do

Læs mere

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1.

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1. 30. september Gransanger 1, Hvid Vipstjert 1, Gråkrage 15, Solsort 7, Grønirisk 5. 29. september Brobyværk (10:30): Grågås 500 SØ. Peder Blommegård 28. september Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse

Læs mere

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015.

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Boligbirding i DOF København, 2015 Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Perioden startede 1. januar og sluttede den 15. marts. Der var ingen regler for, hvordan en

Læs mere

Opsamling på atlaslejrene i Thy, Søhøjlandet og Vendsyssel i Af Timme Nyegaard og Michael Fink Jørgensen

Opsamling på atlaslejrene i Thy, Søhøjlandet og Vendsyssel i Af Timme Nyegaard og Michael Fink Jørgensen Opsamling på atlaslejrene i Thy, Søhøjlandet og Vendsyssel i 2017 Af Timme Nyegaard og Michael Fink Jørgensen I 2017 blev der planlagt og gennemført hele 3 atlaslejre fra centralt hold. Formålet med lejrene

Læs mere

Ynglefuglene på Sprogø i 2018

Ynglefuglene på Sprogø i 2018 Ynglefuglene på Sprogø i 2018 Tekst: Peter Pelle Clausen 2018 Naturkonsulent.dk Udarbejdet for Sund og Bælt A/S 1 Indhold Sammenfatning 3 Ynglepar, kystfugle 4 Oversigt over udviklingen i antallet af kystfugle

Læs mere

After-LIFE Conservation Plan

After-LIFE Conservation Plan LIFE09 NAT/DK/000371 - Connect Habitats Bøjden Nor After-LIFE Conservation Plan 1. Indledning Connect Habitats (aftale nr. LIFE09 NAT/DK/000371) blev gennemført i perioden 1. september 2010 til 31. december

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 30. september 2015

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 30. september 2015 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 30. september 2015 Til stede: Erik Biehl, Hans, Jens L., John, Jens Chr., Peter, Martin og Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) (referent)

Læs mere

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 Vænge Sø blev færdigretableret i løbet af 2013 og vandstanden i søen nåede det planlagte niveau omkring årsskiftet. Fuglene er blevet systematisk optalt gennem hele 2014 bortset

Læs mere

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland Fugle og blomster 16/6-23/6 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland ligger lige midt i Østersøen, og er Sveriges største ø. Den har været svensk siden

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 19. februar 2015

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 19. februar 2015 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 19. februar 2015 Til stede: Erik Biehl, Martin, Jens L., John, Jens Chr., Peter, Karen og Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) (referent

Læs mere

Referat af fællesmøde i arbejdsgrupperne for Sølsted Mose, Søgård Mose, Stormengene og Bremsbøl Sø. Onsdag d. 16/11

Referat af fællesmøde i arbejdsgrupperne for Sølsted Mose, Søgård Mose, Stormengene og Bremsbøl Sø. Onsdag d. 16/11 1 Referat af fællesmøde i arbejdsgrupperne for Sølsted Mose, Søgård Mose, Stormengene og Bremsbøl Sø Onsdag d. 16/11 Tilstede: Hans Christensen, Jens Lyhne, Peter og Karen Kjer Hansen (kontaktperson),

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014 I lighed med de foregående år er det især vandfuglene og fuglearter der er tilknyttet grusgravssøerne der er optalt. I år er der i forbindelse med Dansk Ornitologisk

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen Sølsted Mose Torsdag den 20. december 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen Sølsted Mose Torsdag den 20. december 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen Sølsted Mose Torsdag den 20. december 2018 Til stede: Peter, Niels Chr., John, Erik, Martin, Per og Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) Før mødet gik vi en

Læs mere

31. januar. 30. januar. Klik på billede for stor størrelse. Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R.

31. januar. 30. januar. Klik på billede for stor størrelse. Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R. 31. januar Silkehale Klik på billede for stor størrelse. 30. januar Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R. Sangsvane Klik på billede for stor størrelse.

Læs mere

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Torsdag den 25. april Sejltur fra Rønne til Neu Mukran kl. 8.00 11.30. Ederfugl 15 T, Sortand 9 T, Fløjlsand 1 T, Havlit 11 T + 30 R,

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose Den 3. februar 2016

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose Den 3. februar 2016 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose Den 3. februar 2016 Til stede: Jens L., Jens M., Jens Chr., John, Peter, Karen, Martin og Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) (referent) Afbud:

Læs mere

Lok. Nr. 26 Lokalitetsskema: Fælleskommunalt overvågningsprojekt i Roskilde Fjord 2014

Lok. Nr. 26 Lokalitetsskema: Fælleskommunalt overvågningsprojekt i Roskilde Fjord 2014 Lok. Nr. 26 Lokalitetsskema: Fælleskommunalt overvågningsprojekt i Roskilde Fjord 2014 Lokalitet: Selsø Sø Kommune: Frederikssund Besøgsdatoer: 14.05.2014 og 9.06.2014 Observatører: Erik Mandrup Jacobsen,

Læs mere

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Turdeltagere: Flemming Olsen, Gunnar Boelsmand Pedersen. Rene Christensen. Turbeskrivelse: Hovedformålet med turen var, at besøge nogle af de lokaliteter

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed - Hyllekrog onsdag den 7. september 2016

Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed - Hyllekrog onsdag den 7. september 2016 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed - Hyllekrog onsdag den 7. september 2016 Til stede: Arne, Benny, Dines, Helle, Elon, Freddie, Birthe, Hans, Kirsten, Ingelise, Jan, Karin A., Karin B., Lars,

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog Onsdag den 3. april 2019

Referat af møde i arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog Onsdag den 3. april 2019 1 Referat af møde i arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog Onsdag den 3. april 2019 Til stede: Lars, Freddie, Sven Jean, Birthe, Ulla H., Palle, Lonnie, Mogens, Dines, Helle, Elon, Jan C., Ulla B., Hans, Uffe,

Læs mere

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005.

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 2: Ejerforhold 4b 3d 5d 4i 8ac 1bc 5a 4ah 3b 1cx 1cu 5d 4ae 2ae 8at 3s 5i 5b 5h 1a 1h

Læs mere

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm)

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm) Mål og vægt Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane 4,2-8,5 kg 4,1-8,3

Læs mere

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ)

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Ynglesæsonen 2015 var præget af ret usædvanlig vejr, med kulde og megen regn i juni og juli. Hvilken påvirkning det har haft for ynglefuglene er ikke direkte blevet

Læs mere

Duer og hønsefugle Agerhøne

Duer og hønsefugle Agerhøne Duer og hønsefugle Agerhøne Levesteder: Det åbne land Vingefang: 45-48 cm Længde: 28-32 cm Vægt: 350-450 g Maks. levealder: 5 år Kuldstørrelse: 10-20 æg Antal kuld: 1 Rugetid: 23-25 dage Ungetid: 90-100

Læs mere

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1.

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1. 30. november Snarup: Musvåge 2. Musvåge 1, Tårnfalk 1. 29. november Sollerup / Arreskov Sø (14:10-16:00): Toppet Lappedykker 8 R, Skarv 2 R, Fiskehejre 4 R, Knopsvane 2 R, Taffeland 1 R, Troldand 70 R,

Læs mere

Sønderjylland April 2010

Sønderjylland April 2010 Sønderjylland April 2010 Bramgæs ved Saltvandssøen (foto: Frank Desting) Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra fredag den 16/4 til søndag den 18/4

Læs mere

Referat af møde mandag den 17. august 2009 i Arbejdsgruppen på Nyord

Referat af møde mandag den 17. august 2009 i Arbejdsgruppen på Nyord Referat af møde mandag den 17. august 2009 i Arbejdsgruppen på Nyord Deltagere: Bjarne, Claus, Elo, Frede og Ruth, Kristian, Lise, Mogens P., Mogens V. H., Ole, Steen, Tommy, Vibeke samt Søren og Ingrid

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Sølsted Mose 4. december 2017

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Sølsted Mose 4. december 2017 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Sølsted Mose 4. december 2017 Til stede: Karen, Peter, Jens L., Jens M., Niels Chr., John, Christian, Hans, Martin og Søren fra sekretariatet (FVF) Før mødet gik

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Saksfjed-Hyllekrog onsdag den 12. september 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Saksfjed-Hyllekrog onsdag den 12. september 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Saksfjed-Hyllekrog onsdag den 12. september 2018 Til stede: Lars, Jan, Ulla, Karin A., Karin B., Uffe, Preben, Rasmus, Birgit, Freddie og Emilie Nicoline Schmidt

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen i Vaserne Onsdag den 12. december 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen i Vaserne Onsdag den 12. december 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen i Vaserne Onsdag den 12. december 2018 Til stede: Freddie, Torben, Keith, Leif, Mette, Peter, Arne, Erik P., Ole, Erik C., Christian og Emilie (EBS fra sekretariatet)

Læs mere

Ynglefugle på Hirsholmene i 2008

Ynglefugle på Hirsholmene i 2008 Ynglefugle på Hirsholmene i 2008 Skov- og Naturstyrelsen, Vendsyssel Juni 2009 Af Bjarke Huus Jensen 1, Jens Gregersen 2, Kjeld Tommy Pedersen 3 & Thomas Bregnballe 4 1 Skov- og Naturstyrelsen, Vendsyssel,

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose tirsdag den 4. marts 2014

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose tirsdag den 4. marts 2014 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose tirsdag den 4. marts 2014 Til stede: Karen, Peter KH, Hans, Jens, Jens, John, Peter N, Robert, Søren, Niels Christian, Søren fra sekretariatet (referent)

Læs mere

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag.

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Arterne er primært set indenfor Tarup/Davinde I/S s område. Listen bliver løbende opdateret Rødstrubet Lom Sjælden trækgæst: 1 6/10-14.

Læs mere

Referat for arbejdsgruppen i Svartingedal Onsdag den 20. marts 2019

Referat for arbejdsgruppen i Svartingedal Onsdag den 20. marts 2019 Referat for arbejdsgruppen i Svartingedal Onsdag den 20. marts 2019 1 Til stede: Klaus, Kåre, Mads, Maria og Emilie (MEL og ENS fra Fugeleværnsfondens sekretariat, FVF). En nyryddet eng og 40 nye fuglekasser

Læs mere

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Det nye vådområdes betydning for fuglelivet Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Rekvirent Egedal Kommune v/rikke Storm-Ringström Rådgiver Orbicon A/S, Ringstedvej 20, DK 4000 Roskilde Projektnummer

Læs mere

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt Fotos: Finn Jensen FREDAG den 4. april var vi en flok på 36 personer, der satte kurs mod Sverige for at opleve bl.a. Tranerne ved Hornborgasjön.

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Naturen. omkring Korsør

Naturen. omkring Korsør Naturen omkring Korsør Fra Korsør Lystskov med høj-stammet bøgeskov og dybe moser - over de mange vandfyldte lergrave omkring det lavvandede Korsør Nor - til de åbne marker og engdrag på Frølunde Fed -

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014

Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014 Deltagere: Anders, Birgitte, Bo, Carsten, Finn, Ivan, Jan, Lene, Lise, Peter, Stine, Uffe, Uve, Walther, Marie- Louise

Læs mere

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Rønde Kommune 739040... Troldkær vest for Stubbe Sø 739050... Langsø i Skramsø Plantage 739060, 737065... Øjesø og Lillesø i Skramsø

Læs mere

DOF Storstrøm tur til Øland d /5 2017

DOF Storstrøm tur til Øland d /5 2017 DOF Storstrøm tur til Øland d. 11 14/5 2017 Ved Møcklemosen på det tørre Alvaret. Turen er tilrettelagt af DOF Storstrøms turudvalg og Finn Jensen Turledere Benny Steinmeyer og Finn Jensen Foto: Finn Jensen

Læs mere

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT NYORD ENGE 2004

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT NYORD ENGE 2004 NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT NYORD ENGE 2004 for Storstrøms amt, Natur- og Plankontoret. Niels Peter Andreasen r~- 1. Tilsyn og optællinger: Nyord enge er besøgt regelmæssigt fra januar til oktober med hovedvægten

Læs mere

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2013. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2013. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Det nye vådområdes betydning for fuglelivet Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Rekvirent Egedal Kommune v/rikke Storm-Ringström Rådgiver Orbicon A/S, Ringstedvej 20, DK 4000 Roskilde Projektnummer

Læs mere

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2011

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2011 - det nye vådområdes betydning for ynglende fugle Kunde Rådgiver Egedal kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon: 72 59 73 15 Telefon 46 30 03 10 Telefax 46

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 8. april 2019

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 8. april 2019 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 8. april 2019 Til stede: Bent, John, Stig, Peter Bo, Jens, Lisbeth, Henrik og Emilie Nicoline Berg Schmidt (ENS) fra Fugleværnsfondens sekretariat.

Læs mere

Amatørprojekt Ynglefugletællinger ved Lehnskov i Fredskov

Amatørprojekt Ynglefugletællinger ved Lehnskov i Fredskov Amatørprojekt Ynglefugletællinger ved Lehnskov i Fredskov Området ved Lehnskov ligger i den allervestligste udkant af Svendborg, Rantzausminde, som ses til højre. Skoven og kysten er meget benyttede til

Læs mere

Indhold. Sammenfatning. 1. Indledning og metode 2. Tornen/Fællesstrand.. 3. Langø Hoved og Ægø 5. Bogø Mejlø/Enø 10. Vejlø Kalv..

Indhold. Sammenfatning. 1. Indledning og metode 2. Tornen/Fællesstrand.. 3. Langø Hoved og Ægø 5. Bogø Mejlø/Enø 10. Vejlø Kalv.. Indhold Sammenfatning. 1 Indledning og metode 2 Tornen/Fællesstrand.. 3 Langø Hoved og Ægø 5 Bogø... 7 Mejlø/Enø 10 Vejlø Kalv.. 14 Vejlø og Brockdorff Enge.. 15 Bogensø.. 16 Sylten v. Madehøj... 18 Alø..

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2010

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2010 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2010 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Nordjylland Juli 2012

Nordjylland Juli 2012 Nordjylland Juli 2012 Bygholm Vejle 16-7-2012 Turrapport fra en Nordjyllandstur fra søndag den 15. juli til tirsdag den 17. juli 2012. Deltagere Leif Frederiksen (LFR). Frank Desting (FDE). Fotograf: Frank

Læs mere

Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige

Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige Jonna Odgaard, journalist og bestyrelsesmedlem i Fugleværnsfonden Uden arbejdsgrupperne går det ikke. Det er Fugleværnsfondens bestyrelse meget bevidst om.

Læs mere

Ynglefuglene på Tipperne 2015

Ynglefuglene på Tipperne 2015 Ynglefuglene på Tipperne 2015 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 10. september 2015 Ole Thorup 1 & Karsten Laursen 2 1 Amphi Consult 2 Institut for Bioscience Rekvirent: Naturstyrelsen

Læs mere

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken Billeddagbog Traner og gravænder ved Pulken Tranetur 31. marts 1. april 2012 med Naturhistorisk Forening for Nordsjælland Milturt ved Forsakarbäcken Lørdag den 31. marts Turen startede fra Hillerød Station

Læs mere

Tur til Sønderjylland og Nordfriesland maj Skrevet af Lis Eriksen og Helge Mølbach Sørensen. Publiceret 8. august 2016

Tur til Sønderjylland og Nordfriesland maj Skrevet af Lis Eriksen og Helge Mølbach Sørensen. Publiceret 8. august 2016 Tur til Sønderjylland og Nordfriesland 5. 6. maj Skrevet af Lis Eriksen og Helge Mølbach Sørensen. Publiceret 8. august 2016 Bramgæs. Vellykket tur i dejligt solrigt forårsvejr med let til jævn vind fra

Læs mere

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Turen Vores tur til Østrig Ungarn i de sidste to uger af Maj måned. Var et længe næret ønske om at få et godt kendskab til den midteuropæiske natur typer, speciel at

Læs mere

Skåne turen 31 marts til 2. april 2017.

Skåne turen 31 marts til 2. april 2017. Skåne turen 31 marts til 2. april 2017. Traner ved Pulken, 7500 traner blev der talt aftenen forinden Tekst: Birgit Winther Foto: Leif Bisschop-Larsen Solen skinnede varmt, og vinden holdt sig væk, da

Læs mere

SPANIEN 31/3 16/4 2014

SPANIEN 31/3 16/4 2014 SPANIEN 31/3 16/4 2014 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

Overvågning af ynglende kystfugle i Kerteminde Kommune 2014

Overvågning af ynglende kystfugle i Kerteminde Kommune 2014 LARS HANSEN Overvågning af ynglende kystfugle i Kerteminde Kommune 2014 Udarbejdet af Naturkonsulent.dk for Kerteminde Kommune 0 Indhold Indledning og metode. 1 Status og udviklingstendenser for udvalgte

Læs mere

Lok. Nr. 5 Lokalitetsskema: Fælleskommunalt overvågningsprojekt i Roskilde Fjord 2012

Lok. Nr. 5 Lokalitetsskema: Fælleskommunalt overvågningsprojekt i Roskilde Fjord 2012 Lok. Nr. 5 Lokalitetsskema: Fælleskommunalt overvågningsprojekt i Roskilde Fjord 2012 Lokalitet: Blak Kommune: Frederikssund Besøgsdatoer: 25.5.2012 Observatører: Pelle Andersen-Harild Kort over lokaliteten:

Læs mere

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen.

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen. Dyrespor Dyrene der lever i skoven, laver også spor. Der findes for eksempel spor efter de mange rådyr, der lever i skoven. Prøv selv at finde ét næste gang du kommer til noget mudder. Istidens spor Denne

Læs mere

Naturgenopretning ved Bøjden Nor

Naturgenopretning ved Bøjden Nor LIFE09 NAT/DK/000371 - Connect Habitats - Bøjden Nor Naturgenopretning ved Bøjden Nor - en kystlagune med overdrev Lægmandsrapport En naturperle Bøjden Nor er et helt særligt værdifuldt naturområde, der

Læs mere

Rügen. 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Fredag d. 18. oktober. Dagens observationer:

Rügen. 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Fredag d. 18. oktober. Dagens observationer: Rügen 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Orla havde i længere tid snakket om at lave en efterårstur til Rügen, for at se på Traner. Han har tidligere besøgt øen, og ville gerne vise den frem for andre.

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2011

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2011 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2011 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997

Grundejerforeningen Trankær Af 7. maj 1997 30. april 2014 Referat af ordinær generalforsamling 2. april 2014 Der var til generalforsamlingen fremmødt 17 medlemmer samt 6 fra bestyrelsen. Følgende dagsorden var udsendt: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 3. december 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 3. december 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 3. december 2018 Til stede: Bent, John, Erik, Henrik, Lisbeth, Boye, Sten, Mary Ann, Ulla S., Kirsten, Søren, Ulla B., Kim, Britta, Peter

Læs mere

Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/

Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/ Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/6 1998. Deltagerliste. Rita Ploug, Amager Lean Jørgensen, Amager Inge Grete Hansen, Lyngby My Størup,

Læs mere

Damhusengen og Damhussøen Fugle og forvaltning 2017

Damhusengen og Damhussøen Fugle og forvaltning 2017 Damhusengen og Damhussøen Fugle og forvaltning 2017 Rapport til Københavns Kommune Udarbejdet af Lars Maltha Rasmussen September 2017 Datablad Titel: Damhussøen og Damhusengen, Fugle og forvaltning 2017

Læs mere

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT YNGLEFUGLE I DE FREDEDE JORDBASSINER 2015 Den nyetablerede ø i bassin 15 marts 2015 Vordingborg kommune Afdeling for Land og Miljø Rapport for Vordingborg Kommune v/ Konsulent

Læs mere

28/ Luft rum skal opdateres vi går en tur næste møde. Phillip printer tegninger til næste gang

28/ Luft rum skal opdateres vi går en tur næste møde. Phillip printer tegninger til næste gang Møde: Bestyrelsesmøde Ejerforening Sønder Boulevard 65, Asger Rygs Gade 1-3 Forfatter: Berit Møde dato: 06-02-2019 Møde deltagere: Berit, Christian, Regitze, Morten Ikke tilstede: Kasper, Emil, Sophie,

Læs mere

SPANIEN 17/9 5/10 2013

SPANIEN 17/9 5/10 2013 SPANIEN 17/9 5/10 2013 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

Nordfyns Feltstation 2007

Nordfyns Feltstation 2007 Ringmærkning på Nordfyns Feltstation 2007 Den største fugl i nettene blev ubetinget denne Skovhornugle d. 25. maj 2007 I efteråret 2006 var der en elev med på Keldsnor Fuglestation, og et par stykker mere

Læs mere

Naturhistorisk Forening for Nordsjælland

Naturhistorisk Forening for Nordsjælland Naturhistorisk Forening for Nordsjælland FORÅRSTUR TIL MOLS 25. 28. MAJ 2017 Torsdag den 25. maj Kalø Besøgscenter Første stop med Vipperød Bus efter et kort ophold ved Infoteria Lillebælt var Kalø Besøgscenter,

Læs mere

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten.

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. 2015 Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. Dige udvalget. Rev.2 Indledning: Dige udvalget er i samarbejde med bestyrelsen for grundejerforeningen blevet enige om, at udsende denne

Læs mere

Overvågning af ynglende kystfugle i Kerteminde Kommune 2010

Overvågning af ynglende kystfugle i Kerteminde Kommune 2010 LARS HANSEN Overvågning af ynglende kystfugle i Kerteminde Kommune 2010 Udarbejdet af naturkonsulent.dk for Kerteminde Kommune 1 0 Indhold Indledning og metode. 1 Status og udviklingstendenser for udvalgte

Læs mere

28 februar. 27. februar. Espe: Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Klik på billede for stor størrelse.

28 februar. 27. februar. Espe: Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Klik på billede for stor størrelse. 28 februar Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Arreskov Sø: Grågås 17, Gravand 1. Erik Ehmsen. 27. februar Stor Skallesluger - Blishøns - Gråand Stor Flagspætte

Læs mere

31. august. 30. august. 29. august. Espe: Landsvale 25. Blodrød Hedelibel

31. august. 30. august. 29. august. Espe: Landsvale 25. Blodrød Hedelibel 31. august Landsvale 25. Blodrød Hedelibel 8. Blodrød Hedelibel 30. august Engpiber 3, Skovskade 1. Det Hvide C 1, Lille Ildfugl 1, Okkergul Randøje 2, Almindeælig Blåfugl 3, Admiral 6, Kålsommerfugl 5,

Læs mere

34. årgang Nr. 1 5. januar 2014

34. årgang Nr. 1 5. januar 2014 34. årgang Nr. 1 5. januar 2014 E-mail: Bakkanalen@bf-bakken.dk Hjemmeside: www.bf-bakken.dk Redaktion Hjørdis Deadline søndag kl. 16 00 Redigeres af bofæller Indlæg til Bakkanalen: Skriv teksten i arial

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsgruppen ved Sydlangeland tirsdag den 10. maj 2005

Referat fra møde i Arbejdsgruppen ved Sydlangeland tirsdag den 10. maj 2005 Referat fra møde i Arbejdsgruppen ved Sydlangeland tirsdag den 10. maj 2005 Tilstede: Allan, Kirsten, Aksel, Jørgen L, Jane, Birte, Hanne, Jørgen R, Poul, Erik, Christina, Per og Børge. Der var afbud fra:

Læs mere

After-Life pleje plan for. Store Vrøj. Periode: Niels Damm. Amphi Consult v./lars Briggs

After-Life pleje plan for. Store Vrøj. Periode: Niels Damm. Amphi Consult v./lars Briggs After-Life pleje plan for Store Vrøj Periode: 2012-2022 Niels Damm Amphi Consult v./lars Briggs www.amphi.dk 1 1. Lokalitetsbeskrivelse Store Vrøj er projektområde nr. 10 i LIFE BaltCoast projektet og

Læs mere

PLEJEPLAN FOR BØJDEN NOR

PLEJEPLAN FOR BØJDEN NOR Til Fugleværnsfonden Dokumenttype Plejeplan Dato 2012-05-02 PLEJEPLAN FOR BØJDEN NOR 2012-2016 1 Revision 03 Dato 2012-03-26 Udarbejdet af HMP Kontrolleret af PML Godkendt af Beskrivelse LOC Plejeplan

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed - Hyllekrog onsdag den 10. april 2013

Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed - Hyllekrog onsdag den 10. april 2013 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed - Hyllekrog onsdag den 10. april 2013 Til stede: Arne, Dines, Helle, Helge, Karin A., Karin B., Lars, Leif, Yvonne, Rasmus, Sven Jean og Uffe. Desuden fra sekretariatet

Læs mere

Skema nr. Lokaliteter Kommune

Skema nr. Lokaliteter Kommune BILAG Skema nr. Lokaliteter Kommune 1 Hesteholmene Lejre 2 Ringøen Roskilde 3 Sivholm Lejre 4 Elleore Roskilde 5 Blak Frederikssund 6 Ægholm Frederikssund 7 Langholm L Lejre 8 Hyldeholm L Lejre 9 Skovholmene

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Ynglefuglene på Tipperne 2014

Ynglefuglene på Tipperne 2014 Ynglefuglene på Tipperne 2014 Notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 27. august 2014 Ole Thorup og Karsten Laursen Institut for Bioscience Rekvirent: Naturstyrelsen Antal sider: 7 Redaktør:

Læs mere

Sønderjylland April 2011

Sønderjylland April 2011 Sønderjylland April 2011 LFR ved Sønderstrand, Rømø (foto: Frank Desting) Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra mandag den 18. april til tirsdag den 19. april 2011. Deltagere Leif Frederiksen (LFR).

Læs mere

Vi takker alle vore annoncører for sponsorstøtte til Tikøb Jagtforening

Vi takker alle vore annoncører for sponsorstøtte til Tikøb Jagtforening RÆVEN JANUAR 2013 Indhold Bestyrelsen side 3 Udvalg side 4 Indkaldelse til generalforsamling side 5 Forslag til vedtægtsændringer side 6 Formanden har ordet side 7 Gravreparation / ny grav side 8 Gravreparation/ny

Læs mere