VTV af Opus 5 multifunktionel seng

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VTV af Opus 5 multifunktionel seng"

Transkript

1 VTV af Opus 5 multifunktionel seng Gennemført på Ældrecentret Broparken Rødovre Kommune 2017

2 Baggrund og målgruppe Ældrecentret Broparken er et plejehjem for 78 beboere, fordelt på otte afdelinger. Beboerne har forskellige former for aldersforandringer og sygdomme, herunder demensdiagnoser. En multifunktionel seng kan støtte borgeren og medarbejderne i forskellige plejesituationer i forbindelse med sengeleje. Målgruppen er de borgere, der ikke er fysisk selvhjulpne, og som har brug for omfattende støtte i den daglige pleje. Formål Fra starten af projektet blev der formuleret et formål om at optimere arbejdsgange i og omkring plejen. Formålet er todelt, en del med fokus på borgere, en anden del med fokus på medarbejdere. Sikkerhed, komfort og selvhjulpenhed for borgeren: Bedre kontrol færre faldulykker Skånsom og naturlige forflytninger Større selvhjulpenhed = værdighed Tryksårsforbyggende Bedre spisesituationer/stillinger Lavt lydniveau god søvn Bedre søvn Tryggere siddestillinger og forflytninger Større motivation for at komme ud af sengen Færre fejlsynkninger Flere muligheder for genoptræning Sikkerhed, arbejdsmiljø og effektivitet for medarbejderne: Mindre fysisk belastning Hurtigere at få borger fra liggende til stående Letter at klæde borger af og på Mindsket medarbejderbehov ved forflytninger Lettere at få spiler-dug under borger Færre udadreagerende borger Større kontrol med mobiliseringssituationen Valg af teknologi: Valget faldt på en Opus 5 seng med multifunktioner. Producenten beskriver sengens funktioner: Sengen kan rejses op i en vertikal siddeposition, så patienten kan stige ud af sengen i fodenden. Sengen kan også vippes op til 10 grader fra side til side. Det gør det nemmere for personalet at flytte patienterne, fordi man bruger tyngekraften som hjælp. Deltagere i testen Alle afdelinger fik tilbud om at benytte sengen og dermed fik alle mulighed for at tage stilling til, om de havde borgere, med behov for sengen. Samlet set har der været seks borgere, der har afprøvet sengen.

3 Denne evaluering er primært baseret på en enkelt borger, da han var kognitivt velfungerende og derfor har været i stand til at bidrage med sin egen vurdering af sengen. De øvrige fem borgere var demente eller på anden måde kognitivt udfordret, så i disse tilfælde er det personalets vurdering af, om den enkelte borger havde gavn af sengen. Ved projektets afslutning står sengen fast hos én borger, der profiterede særligt af sengens funktioner. Borgeren er immobil på grund af generel nedslidning, han er fysisk tung og kognitivt velfungerende. Dokumentation af effekten: Der var afsat tid til at planlægge og afprøve sengen samt tid til, at medarbejderne i hverdagen kunne notere i evalueringsskemaet og holde faste møder om projektet. TEKNOLOGI Funktionalitet: Sengen har fungeret hver gang og lever op til forventningerne, da den aflaster borger samt medarbejdere, særligt i forbindelse med personlig pleje og forflytning af tunge borgere. Sengen er meget pladskrævende og kan for eksempel ikke bruges i de små boliger på Broparken. Brugervenlighed: Sengen er let at benytte efter en kort introduktion fra en kollega med kendskab til sengens funktionaliteter. Der behøves ikke undervisning for at betjene sengen. En god og letlæselig instruktion samt billeder på fjernbetjeningen betyder, at det er let at anvende sengen. ØKONOMI Investering: Pris for sengen er kr. inklusiv madras. Sengen fungerer uden øvrige tilkøb, dog skal man være opmærksom på, at det ikke er alle veksletryks madrasser, der kan benyttes i sengen. Drift: Da borgerene har vidt forskellige behov og forudsætninger, er der stor forskel på, i hvilket omfang sengen kan erstatte andre tilbud eller frisætter medarbejderressourcer. Sengen erstatter en almindelig plejeseng. Brugen i projektperioden peger på, sengen i visse tilfælde erstatter en stålift, og i andre tilfælde betyder brugen af Opus 5, at en hængelift kan erstattes med en stålift. I forbindelse med plejen kræves fortsat minimum én medarbejder hos borgeren. I nogle tilfælde kan man med sengen gå fra to medarbejdere til én medarbejder, for eksempel ved forflytning eller plejeopgaver med nedre toilette, da sengen kan vippes til siderne. Dette er ikke en generel tendens, og afhænger af borgerens behov. BORGER Værdi og anvendelighed: Sengen er god og lever op til formålet. Sengen er særligt egnet for fysisk tunge og immobile borgere, der har brug for omfattende pleje og hjælp til forflytning.

4 Generelt er det personalets vurdering, at det er en fordel, at borgeren er kognitivt velfungerende og i stand til at forstå, hvad der foregår, når sengens funktioner benyttes. Ellers kan borgeren blive urolig og stritte imod. Eksempel: Særligt én borger, der prøvede sengen, blev mere selvhjulpen i forbindelse med at vende sig under morgenplejen. Han følte ikke samme anstrengelse som vanlig. Borgeren er glad for sengen og ønsker fortsat at bruge den. Han var glad for den større selvhjulpenhed, han oplevede i forbindelse med plejen. Borgeren har flere kræfter i løbet af dagen. Før brugte han alle sin kræfter på morgentoilette og på at komme ud af sengen, og var udmattet allerede fra starten af dagen. Eksempel: Sengen blev benyttet af en dement dame. Fysisk var hun lille og tynd og meget stiv i kroppen. Hun var ofte urolig og utryg. Til hende virkede sengen ikke, hun kunne ikke arbejde med den, og den store udfordring var, at hun for eksempel blev liggende og ikke kom op i siddestilling. ORGANISATION Der har været stor ledelsesmæssig opbakning til brug af sengen. Der mærkes tydeligt mindre belastning for medarbejderne under plejen, og sengen er meget ønsket på afdelingen. Sengen bidrager til bedre arbejdsgange og bedre arbejdsmiljø da den aflaster medarbejderne i forbindelse med forflytninger i sengen samt til kørestol, under påklædning og anden pleje. Eksempel: Sengen aflaster medarbejderne, når de hjælper fysisk tunge og immobile borgere fra seng til kørestol, en opgave der ellers er hård for medarbejderens arm og skulder. VTV SKEMA Område: Kategori: Spørgsmål: (Svar: Ja=2, Delvist=1, Nej=0) Teknologi Funktionalitet Brugervenlighed Kan teknologien det, som det forventes, at den skal kunne? Fungerer teknologien hver gang den anvendes? Er teknologien let og intuitiv at anvende? Er manualer gode/instruktionen været god? Økonomi Investering Kan teknologien benyttes uden ressourcetung kompetenceudvikling? Drift Kan teknologien benyttes uden ombygning/indkøb af andre produkter? Frigiver teknologien medarbejderressourcer? (f.eks. til andre opgaver) Svar Uddybning/kommentar: (2,1,0) 2 Sengen lever op til forventningerne, da den aflaster borger og medarbejder i forbindelse med personlig pleje og forflytning af tunge beboer. 2 Ja, den har fungeret hver gang. 2 Ja, billederne på fjernbetjeningen er gode og derved let at anvende. Kræver blot kort introduktion fra kollega. 2 Ja, lette og forståelige. 2 Ja. Der behøves blot en kort introduktion fra en kollega med kendskab til sengens funktionaliteter. 2 Ja, men man skal være opmærksom på, at der ikke kan bruges alle slags veksletryks madrasser, da nogle mister funktionen ved hejse funktionen i sengen. 1 Der kræves fortsat minimum én medarbejder hos borgeren til plejen. I nogle tilfælde er der fortsat brug for to medarbejdere til forflytninger mv.

5 Det afhænger af borgerens behov. Borger Værdi Anvendelighed Organisation Ledelse Personale Erstatter teknologien andre tilbud eller anden teknologi? Er borgerne mere selvhjulpen med brugen af teknologien? Er teknologien årsag til bedre kvalitet? (f.eks. livskvalitet, værdighed, integritet, inklusion m.v.) Opfylder teknologien et behov hos borgeren? Ønsker borgerne at anvende teknologien? Er der ledelsesmæssig opbakning til brug af teknologien? Understøtter teknologien gode arbejdsgange? Er teknologien årsag til et forbedret arbejdsmiljø? Er der motivation for at bruge teknologien? 1 Til dels: Den erstatter en anden plejeseng uden alle de funktioner, samt i nogle tilfælde lift. 1 Ja, særligt fysisk tunge og immobile borgere kan opleve større selvhjulpenhed. Sengens funktioner udnyttes bedst hos borgere der er kognitivt velfungerende. 1 Ja, borgerne oplevede større selvhjulpenhed og derved oplevelse af succes under plejen. 2 Borger oplever større selvhjulpenhed end ellers. 2 Ja, særligt én borgere efterspørger fortsat sengen. 2 Ja, vi har haft stor opbakning til brug af sengen. 2 Der mærkes tydeligt mindre belastning for personalet under plejen bl.a. under vend fra side til side samt mobilisering til kørestol. 2 Sengen forbedrer arbejdsmiljøet ved opgaver med meget tunge og immobile borgere, da den aflaster personalet i opgaver med pleje og forflytning. 2 Den er meget ønsket på afdelingen.

6 KONKLUSION Projektperioden har vist en god virkning af sengen, der lever op til formålet ved at levere bedre sikkerhed, komfort og selvhjulpenhed for borgeren samt bedre sikkerhed, arbejdsmiljø og effektivitet for medarbejderne. Sengen er særligt egnet for fysisk tunge og immobile borgere, der har brug for omfattende pleje og hjælp til forflytning. Sengen er meget pladskrævende, og der vil være boligtyper, hvor sengen ikke er egnet. ANBEFALINGER OM FORTSAT BRUG Ud fra ovenstående kan projektgruppen anbefale, at multifunktionelle senge bliver et fast tilbud til de borgere, der ikke er fysisk selvhjulpne, og som har omfattende brug for hjælp til personlig pleje samt til at komme i og ud af sengen. Det vil typisk være tunge, immobile borgere, der vil have gavn af sengen. Sengen skal ikke generelt erstatte normale plejesenge, men udelukkende tilbydes til borgere med begrundede behov for netop denne sengetype. For at sikre optimalt brug af sengen, bør der tages stilling til, hvilke af sengens funktionaliteter der benyttes til den enkelte borger. Der bør udarbejdes APV og forflytningsvejledning til brug af sengen.

VTV af Raizer løftestol

VTV af Raizer løftestol VTV af Raizer løftestol Gennemført på Ældrecentret Broparken Rødovre Kommune 2017 Baggrund og målgruppe: Ældrecentret Broparken er et plejehjem for 78 beboere, fordelt på otte afdelinger. Beboerne har

Læs mere

VTV af GDV sengeramme

VTV af GDV sengeramme VTV af GDV sengeramme Gennemført på Ældrecentret Broparken Rødovre Kommune 2017 1 BAGGRUND OG FORMÅL Ældrecentret Broparken er et plejehjem for 78 beboere fordelt på otte afdelinger, hvor der bor mellem

Læs mere

FOKUSPUNKTER & INDSAMLINGSREDSKAB VELFÆRDS-TEKNOLOGI-VURDERING [VTV]

FOKUSPUNKTER & INDSAMLINGSREDSKAB VELFÆRDS-TEKNOLOGI-VURDERING [VTV] FOKUSPUNKTER & INDSAMLINGSREDSKAB VELFÆRDS-TEKNOLOGI-VURDERING [VTV] VÆLG FOKUSPUNKTER Med afsæt i et konkret projekt eller et kommende projekt: Overvej hvilke fokuspunkter som vil være relevante at evaluere

Læs mere

Velfærdsteknologivurdering. Video-tolkning. Gennemført af Rødovre Kommunes Jobcenter Team Aktivitetsparat September April 2017

Velfærdsteknologivurdering. Video-tolkning. Gennemført af Rødovre Kommunes Jobcenter Team Aktivitetsparat September April 2017 Velfærdsteknologivurdering af Video-tolkning Gennemført af Rødovre Kommunes Jobcenter Team Aktivitetsparat September 016 - April 017 1 Indhold Baggrund... 3 Formål... 3 Projektdeltagere... 3 Teknologien...

Læs mere

Vurdering af Sara Stedy

Vurdering af Sara Stedy KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Sara Stedy Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet Sara

Læs mere

Vurdering af AssiStep

Vurdering af AssiStep KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af AssiStep Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet teknologien

Læs mere

VTV OPERATIONEL INDSAMLINGSREDSKAB ELEKTRONISKE NØGLER

VTV OPERATIONEL INDSAMLINGSREDSKAB ELEKTRONISKE NØGLER VTV OPERATIONEL INDSAMLINGSREDSKAB ELEKTRONISKE NØGLER INSPIRATION TIL MULIGE FOKUSPUNKTER BORGER ORGANISATION TEKNOLOGI ØKONOMI Målgruppe Personale Funktion Implementering Behov Ønsker Motivation Funktionsevne

Læs mere

0,0 vurdering af rullebord fra Standard Systemer

0,0 vurdering af rullebord fra Standard Systemer 0,0 vurdering af rullebord fra Standard Systemer Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af Afdeling for Velfærdsinnovation vurderet et rullebord fra Standard Systemer. Vurderingen

Læs mere

Vurdering af CareCube

Vurdering af CareCube KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af CareCube Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet teknologien

Læs mere

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen BALLERUP KOMMUNE 2017 Velfærdsteknologivurdering Skærmbesøg i hjemmeplejen Niels Kisku Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål... 3 2. Hvad

Læs mere

0,1 vurdering af rullebordet FlexVan fra Standard Systemer

0,1 vurdering af rullebordet FlexVan fra Standard Systemer 0,1 vurdering af rullebordet FlexVan fra Standard Systemer Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af Afdeling for Velfærdsinnovation vurderet et rullebord fra Standard Systemer.

Læs mere

0,0 vurdering af rullebordet FlexVan fra Standard Systemer

0,0 vurdering af rullebordet FlexVan fra Standard Systemer 0,0 vurdering af rullebordet FlexVan fra Standard Systemer Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af Afdeling for Velfærdsinnovation vurderet et rullebord fra Standard Systemer.

Læs mere

Vurdering af medicinvogn fra Standard Systemer

Vurdering af medicinvogn fra Standard Systemer Vurdering af medicinvogn fra Standard Systemer Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns kommune har i regi af Afdelingen for det Nære Sundhedsvæsen vurderet en Medicinvogn fra Standard Systemer.

Læs mere

0,1 vurdering af rullebord fra Standard Systemer

0,1 vurdering af rullebord fra Standard Systemer 0,1 vurdering af rullebord fra Standard Systemer Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af Afdeling for Velfærdsinnovation vurderet et rullebord fra Standard Systemer. Vurderingen

Læs mere

Vurdering af Body dryer

Vurdering af Body dryer KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Body dryer Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet Body

Læs mere

Velfærdsteknologisk Enhed Aarhus kommune

Velfærdsteknologisk Enhed Aarhus kommune Velfærdsteknologisk Enhed Aarhus kommune Birgitte Halle Projektleder Baggrund Aarhus Byråd 2010: At udnytte teknologiens muligheder for at alle borgere kan forblive i eget hjem så længe som muligt Skab

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] RAIZER LIFT UP. Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] RAIZER LIFT UP. Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] RAIZER LIFT UP Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune Borgercenter Hjemmepleje Testet ved Center Midtbyen 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Fremtidens Intelligente Hospitalsseng er dansk

Fremtidens Intelligente Hospitalsseng er dansk Opus 5 Fremtidens Intelligente Hospitalsseng er dansk KR har sammen med Region Midtjylland, Regionshospitalet i Randers og en række andre partnere udviklet fremtidens intelligente hospitalsseng en seng,

Læs mere

Vurdering af Doff n Donner

Vurdering af Doff n Donner KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Doff n Donner Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] JACO ROBOTARM. Enheden for Velfærdsteknologi. Socialforvaltningen, Københavns Kommune

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] JACO ROBOTARM. Enheden for Velfærdsteknologi. Socialforvaltningen, Københavns Kommune EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] JACO ROBOTARM Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune Testet i Borgercenter Handicap i perioden juni 2017 marts 2018 1

Læs mere

0,0 vurdering af medicinkassen

0,0 vurdering af medicinkassen 0,0 vurdering af medicinkassen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af Afdeling for Velfærdsinnovation vurderet medicinkassen. Vurderingen er sket i marts 2016, og har fundet

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske Enheden for Velfærdsteknologi og Borgercenter Handicap Socialforvaltningen, Københavns Kommune Afprøvet i februar 2017 hos Center

Læs mere

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015 I Fællesoffentlig strategi for digital velfærd 2013-2020 indgår et fælleskommunalt program, som rummer nedenstående fire projekter; hjælp til løft, vasketoilet, spiserobot og bedre brug af hjælpemidler.

Læs mere

0,0 vurdering af doseringsunderlag

0,0 vurdering af doseringsunderlag 0,0 vurdering af doseringsunderlag Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af Afdeling Velfærdsinnovation vurderet et doseringsunderlag. Vurderingen er sket i april 2016, og har

Læs mere

Vurdering af medicinvogn fra Scan Modul

Vurdering af medicinvogn fra Scan Modul Vurdering af medicinvogn fra Scan Modul Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns kommune har i regi af Afdelingen for det Nære Sundhedsvæsen vurderet en Medicinvogn fra Scan Modul. Vurderingen er

Læs mere

3.1a Initiativbeskrivelse

3.1a Initiativbeskrivelse KL Social-, Børne- og Integrationsministeriet Økonomi- og Indenrigsministeriet Finansministeriet 3.1a Initiativbeskrivelse Hjælp til løft Målsætning Tunge løft, som fører til fysisk nedslidning af de ansatte,

Læs mere

Metodehåndbog til VTV

Metodehåndbog til VTV Metodehåndbog til VTV Enheden for Velfærdsteknologi KØBENHAVNS KOMMUNE SOCIALFORVALTNINGEN 1. udgave, maj 2017 Kontakt og mere info: velfaerdsteknologi@sof.kk.dk www.socialveltek.kk.dk 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

0,1 test Vurdering af On & Off Akku

0,1 test Vurdering af On & Off Akku 0,1 test Vurdering af On & Off Akku Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af Afdeling for Velfærdsinnovation vurderet On and Off Akku Vurderingen er sket november 2016 og har

Læs mere

Herning Kommune. Afprøvning af intelligente senge. Evaluering

Herning Kommune. Afprøvning af intelligente senge. Evaluering Herning Kommune Afprøvning af intelligente senge Evaluering 03 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 3 Fakta om sengene 4. RotoCare 4. RotoFlex 4.3 Fælles for begge senge 4 3 Evaluering af halvautomatisk seng

Læs mere

Vurdering af Speak and Translate Elektronisk Tolk

Vurdering af Speak and Translate Elektronisk Tolk KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Speak and Translate Elektronisk Tolk Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for

Læs mere

VelfærdsTeknologisk Vurdering(VTV) af projekt Minvej (app) i Socialpsykiatrien.

VelfærdsTeknologisk Vurdering(VTV) af projekt Minvej (app) i Socialpsykiatrien. BALLERUP KOMMUNE Dato: 19. april 2016 VelfærdsTeknologisk Vurdering(VTV) af projekt Minvej (app) i Socialpsykiatrien. Indhold Formål med VelfærdsTeknologiskVurdering(VTV):... 3 Hvad er en VTV... 3 Baggrund

Læs mere

Vurdering af Easy Line

Vurdering af Easy Line KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Easy Line Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet Easy

Læs mere

Dit liv din hverdag Hverdagstræning Evaluering 2013 Resumé-udgave Brøndby kommune Ældre og Omsorg

Dit liv din hverdag Hverdagstræning Evaluering 2013 Resumé-udgave Brøndby kommune Ældre og Omsorg Dit liv din hverdag Hverdagstræning Evaluering 2013 Resumé-udgave Brøndby kommune Ældre og Omsorg Baggrund Denne udgave af evalueringsrapporten af hverdagstræning Dit liv din hverdag giver en kort fremstilling

Læs mere

Vurdering af duka PC

Vurdering af duka PC KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af duka PC Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet duka PC.

Læs mere

Det går ikke hurtigere, men nemmere og bedre Forflytningsvejleder Amager Hjemmepleje

Det går ikke hurtigere, men nemmere og bedre Forflytningsvejleder Amager Hjemmepleje 0,2 test Vurdering af Doff N' Donner Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af Afdeling for Velfærdsinnovation vurderet Doff N Donner Vurderingen er sket oktober 2016, og har

Læs mere

Vurdering af cykelstolen, Profhand

Vurdering af cykelstolen, Profhand KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af cykelstolen, Profhand Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet

Læs mere

Vurdering af Swash vaskeservietter og vaskehandsker

Vurdering af Swash vaskeservietter og vaskehandsker KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Innovation og Digitalisering Vurdering af Swash vaskeservietter og vaskehandsker Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har

Læs mere

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER Center for Frihedsteknologi, Sundhed og Omsorg Mere velfærdsteknologi til flere aarhusianere For at flere aarhusianere skal have gavn af velfærdsteknologi

Læs mere

Indledning. Plambech & Bøgedal, Jægervænget 3, 4733 Tappernøje. www.plambechogbogedal.dk 2

Indledning. Plambech & Bøgedal, Jægervænget 3, 4733 Tappernøje. www.plambechogbogedal.dk 2 Algoritme 7 og 8 Indledning En algoritme er en beskrivelse af hvordan man kan læse en opgave f.eks. en forflytningsopgave. Du kan bruge algoritmerne, hvis en persons vægt eller størrelse giver anledning

Læs mere

Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter

Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

Velfærdsteknologipolitik

Velfærdsteknologipolitik Velfærdsteknologipolitik I det følgende præsenteres Norddjurs Kommunes politik for anvendelsen af velfærdsteknologi. Politikken indeholder bl.a. en vision og en målgruppeafgrænsning for teknologianvendelsen.

Læs mere

Vurdering af Treax Pads

Vurdering af Treax Pads KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Treax Pads Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af Afdeling for Velfærdsinnovation vurderet

Læs mere

Lib L e ib r e ty y PLEJESENG

Lib L e ib r e ty y PLEJESENG Liberty PLEJESENG Fordele for dig som BRUGER Enkel betjening og tryghed Der sidder et betjeningsgreb i hver side af sengen. Når man trykker det frem, rejser hovedenden sig, og madrassen kører roligt mod

Læs mere

0,1 vurdering af medicinkassen

0,1 vurdering af medicinkassen 0,1 vurdering af medicinkassen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af Afdeling for Velfærdsinnovation vurderet medicinkassen. Vurderingen er sket i april 2016, og har fundet

Læs mere

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem)

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) BALLERUP KOMMUNE September 2017 Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) Niels Kisku, niki@balk.dk Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vurdering af HUR SmartTouch træningsmaskiner

Vurdering af HUR SmartTouch træningsmaskiner KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af HUR SmartTouch træningsmaskiner Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund

Læs mere

Udbredelse af velfærdsteknologi i Aabenraa Kommune

Udbredelse af velfærdsteknologi i Aabenraa Kommune Udbredelse af velfærdsteknologi i Dette notat har det overordnede formål at dokumentere udviklingen i afvendelsen af velfærdsteknologi inden for det fælleskommunale program i. Notatet sammenstiller indrapporterede

Læs mere

Evaluering af velfærdsteknologiske hjælpemidler på ældreområdet. Lemvig Kommune 2017

Evaluering af velfærdsteknologiske hjælpemidler på ældreområdet. Lemvig Kommune 2017 Evaluering af velfærdsteknologiske hjælpemidler på ældreområdet Lemvig Kommune 2017 1 Indledning Ældreområdet i Lemvig Kommune har en intention om, at velfærdsteknologiske hjælpemidler skal benyttes, hvor

Læs mere

VelfærdsTeknologi- Vurdering (VTV) af Mobility Monitor

VelfærdsTeknologi- Vurdering (VTV) af Mobility Monitor VelfærdsTeknologi- Vurdering (VTV) af Mobility Monitor 0,1 test Gennemført hos Rehabiliteringscenter Indre By/ Østerbro, april-juli, 2016 Indhold Baggrund og formål... 3 Teknologi... 3 Dataindsamling...

Læs mere

Forflytning fra liggende i seng til siddende på sengekant

Forflytning fra liggende i seng til siddende på sengekant Forflytning fra liggende i seng til siddende på sengekant, til en eller flere selv? Kan sidde sikkert på sengekant?, til alt - Guide til selv at sætte sig op på sengekant - Tag udgangspunkt i det naturlige

Læs mere

Vurdering af MotiView

Vurdering af MotiView KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af MotiView Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet teknologien

Læs mere

VTV af spiseteknologi 0,2 Test

VTV af spiseteknologi 0,2 Test 2016 VTV af spiseteknologi 0,2 Test Ergoterapeut Lotte Madsen 27-06-2016 Indhold Baggrund... 2 Formål... 2 VTV af spise teknologier... 2 Beskrivelse af de valgte teknologier... 3 Neater Eater manuel med

Læs mere

Velfærdsteknologi. 20. december 2017

Velfærdsteknologi. 20. december 2017 20. december 2017 Velfærdsteknologi Flertallet af FOAs medlemmer i hjemmeplejen, på plejehjem/plejecentre og på aktivitetscentre er positivt indstillet over for de fleste typer velfærdsteknologi. Et stort

Læs mere

Gevinsttræ Skærmbesøg

Gevinsttræ Skærmbesøg Gevinsttræ Skærmbesøg UDVÆLG TEKNOLOGI OG FORANDRINGER UD FRA MÅL Funktionalitet Organisatorisk Gevinst Strategisk mål Forandring Videokommunikation Teknisk organisering Selvhjulpenhed Brugervenlighed

Læs mere

Forbedret Livskvalitet

Forbedret Livskvalitet Forbedret Livskvalitet En Gruppe En Dynamik V I er en betydningsfuld producent I EU af medicinsk udstyr. Vores medarbejdere er dedikeret til at skabe de bedste levevilkår for mennesker, der modtager pleje

Læs mere

VTV af Raizer. 0,2 test. Det var godt og behageligt. Det var hurtig og god hjælp. Jeg er meget tilfreds - borger

VTV af Raizer. 0,2 test. Det var godt og behageligt. Det var hurtig og god hjælp. Jeg er meget tilfreds - borger VTV af Raizer 0,2 test Gennemført hos Hjemmeplejen BIN, Kastanjehusene og Peder Lykke Centret, aug. dec., 2015 Det var godt og behageligt. Det var hurtig og god hjælp. Jeg er meget tilfreds - borger Med

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] VENDELAGNER FRA VENDLET OG TURNAID

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] VENDELAGNER FRA VENDLET OG TURNAID EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] VENDELAGNER FRA VENDLET OG TURNAID Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune Bo- og Dagstilbuddet Musvågevej November 2015

Læs mere

VTV af spiseteknologi 0,2 Test

VTV af spiseteknologi 0,2 Test 2016 VTV af spiseteknologi 0,2 Test Ergoterapeut Lotte Madsen 27-06-2016 Indhold Baggrund... 5 Formål... 5 VTV af spise teknologier... 5 Beskrivelse af de valgte teknologier... 6 Neater Eater manuel med

Læs mere

Algoritmer 9-12 er udviklet i samarbejde med Odense Kommune og er beskrevet i dette dokument.

Algoritmer 9-12 er udviklet i samarbejde med Odense Kommune og er beskrevet i dette dokument. Algoritme 9 12 Algoritmerne 9 12 er udarbejdet af nøglepersoner i Odense Kommune i samarbejde med Plambech & Bøgedal Sidst rettet den 19. november 2010 Indledning En algoritme er en beskrivelse af hvordan

Læs mere

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG R VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 OVERSKUD TIL OMSORG R HVAD ER VENDLET? VENDLET er det originale,

Læs mere

Velfærdsteknologiprojekter i Rødovre Kommune start 2016

Velfærdsteknologiprojekter i Rødovre Kommune start 2016 Projekt Puljeforbrug (tusinder) Formål Forventende gevinster Apps til støtte af skolebørn med autisme Apps til støtte af vuggestue- og børnehavebørn med autisme Apps til ældre borgere med afasi Apps til

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017 Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017 Faktaoplysninger Leders navn: Mette Kruse Kontaktpersons uddannelse: Social-og sundhedsassistent Beboer nummer: 1 Tilsynskonsulenter: Kirsten Thode, Anne Rasmussen

Læs mere

VELFÆRDSTEKNOLOGISK VURDERING FEARFIGHTER

VELFÆRDSTEKNOLOGISK VURDERING FEARFIGHTER VELFÆRDSTEKNOLOGISK VURDERING FEARFIGHTER Borgercenter Børn og Unge, Socialforvaltningen, Københavns Kommune INDHOLD Resumé... 2 1.0 Baggrund og formål... 3 2.0 Teknologien... 3 3.0 Fokuspunkter og metode...

Læs mere

VELFÆRDSTEKNOLOGI I KOMMUNAL PRAKSIS

VELFÆRDSTEKNOLOGI I KOMMUNAL PRAKSIS VELFÆRDSTEKNOLOGI I KOMMUNAL PRAKSIS D. 19. SEP. FAGLIGT TRÆF ANNA MARIE LASSEN, PH.D. STUD. AAU LEKTOR. V. ERGOTERAPEUTUDDANNELSEN, UCN INDHOLD HVAD ER VELFÆRDSTEKNOLOGI? HVAD ER VELFÆRDSTEKNOLOGI LØSNINGEN

Læs mere

Brugerundersøgelse af arbejdsmiljøet. - omkring bad og hygiejne

Brugerundersøgelse af arbejdsmiljøet. - omkring bad og hygiejne Brugerundersøgelse af arbejdsmiljøet - omkring bad og hygiejne Erfaringer fra udlandet har vist, at det er muligt at forbedre arbejdsmiljøet omkring bad og hygiejneprocessen for plejemodtageren, væsentligt.

Læs mere

Skylle-tørretoilet Skovhuset Hillerød Kommune

Skylle-tørretoilet Skovhuset Hillerød Kommune Skylle-tørretoilet Skovhuset Hillerød Kommune Skylle-tørretoiletter Vi har i Hillerød kommune ikke tal (kvantitativ undersøgelse) klar for 2016 dette med hensyn til udbredelse og økonomi. Toiletter med

Læs mere

Formålet med projektet er at understøtte borgerne i at blive mere selvhjulpne, mere selvstændige i deres eget liv.

Formålet med projektet er at understøtte borgerne i at blive mere selvhjulpne, mere selvstændige i deres eget liv. Selvhjulpen med teknologi Sæt borgeren fri! Formålet med projektet er at understøtte borgerne i at blive mere selvhjulpne, mere selvstændige i deres eget liv. I dette projekt sættes der fokus på at give

Læs mere

Vurdering af Cykelstolen

Vurdering af Cykelstolen KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Cykelstolen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet cykelstolen.

Læs mere

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud BILAG 1 BUSINESS CASE Effektiviseringsstrategi 2017 Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud Forslaget indeholder

Læs mere

Forslag til udmøntning af midler til velfærdsteknologi i 2014

Forslag til udmøntning af midler til velfærdsteknologi i 2014 Forslag til udmøntning af midler til velfærdsteknologi i Kategori Produkt Målgruppe/effekt Anlægsbeløb 1 Låse/sikkerhedssystem. Der er tale om et anbefalet sikkerhedssystem, som fungerer elektronisk ved

Læs mere

Fremtidens bolig til borgere med demens Brugerdreven innovation i Furesø kommune

Fremtidens bolig til borgere med demens Brugerdreven innovation i Furesø kommune Fremtidens bolig til borgere med demens Brugerdreven innovation i Furesø kommune Baggrund I takt med at flere ældre lever længere, står samfundet overfor en stigning i antallet af borgere med demens og

Læs mere

Vurdering af biometrisk adgangssystem

Vurdering af biometrisk adgangssystem KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af biometrisk adgangssystem Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst

Læs mere

0,1 vurdering af doseringsunderlag

0,1 vurdering af doseringsunderlag 0,1 vurdering af doseringsunderlag Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af Afdeling for Velfærdsinnovation vurderet et doseringsunderlag. Vurderingen er foretaget i april-maj

Læs mere

Soft Tilt. Casestudier

Soft Tilt. Casestudier Soft Tilt Casestudier Introduktion Invacare Soft Tilt er et unikt og innovativt nyt koncept designet til automatisk at repositionere den sengeliggende borger og til at yde assistance til plejepersonalet

Læs mere

Implementering af RotoCare og RotoFlex senge i Viborg Kommunes Sundhedsafdeling

Implementering af RotoCare og RotoFlex senge i Viborg Kommunes Sundhedsafdeling Implementering af RotoCare og RotoFlex senge i Viborg Kommunes Sundhedsafdeling Viborg Kommune har i perioden 2011 til 2014 indkøbt 67 roterende plejesenge af typerne RotoFlex og RotoCare. Målet med sengene

Læs mere

Lejringskatalog. Faaborg-Midtfyn Kommunes lejringstasker

Lejringskatalog. Faaborg-Midtfyn Kommunes lejringstasker Lejringskatalog Faaborg-Midtfyn Kommunes lejringstasker 1 Indholdsfortegnelse Forside Side 1 Mål med lejringer Side 4 Formål med lejringer Side 4 Målgruppen for lejringer Side 4 Viden Side 5 Placering

Læs mere

Status vedrørende anvendelse af loftlifte på plejehjem 2017

Status vedrørende anvendelse af loftlifte på plejehjem 2017 Status vedrørende anvendelse af loftlifte på plejehjem 2017 Indholdsfortegnelse BAGGRUND.... 3 FORMÅL..4 METODE.5 "NÅR 1 MEDARBEJDER ER NOK" 6 DEN MEDARBEJDEROPLEVEDE KVALITET VED BRUG AF LOFTLIFTE.9 BORGERENS

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017 Faktaoplysninger Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017 Leders navn: Mette Kruse Kontaktpersons uddannelse: Social og sundhedsassistent Beboer nummer: 1 Tilsynskonsulenter: Ulla Sarup og Kirsten Thode

Læs mere

RAMMERNE FOR PROJEKTET...

RAMMERNE FOR PROJEKTET... Indholdsfortegnelse RAMMERNE FOR PROJEKTET... 2 KORT BESKRIVELSE AF FORLØBET... 2 PERSONER TILKNYTTET PROJEKTET... 2 FORMÅL MED AFPRØVNING AF RTL... 2 UDVÆLGELSE AF DELTAGERE DER MÅLES PÅ... 2 UDVALGTE

Læs mere

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG R VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 OVERSKUD TIL OMSORG R HVAD ER VENDLET? VENDLET er det originale,

Læs mere

Temadag om velfærdsteknologi Afslutningsrapport

Temadag om velfærdsteknologi Afslutningsrapport Temadag om velfærdsteknologi Afslutningsrapport Velfærdsteknologi Vejen kommune drømme og forventninger! Den 13.11 afholdt Vejen Kommune temadag omkring velfærdsteknologi. Dagens overskrift lød: Drømme

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] LYS- OG LYDTEKNOLOGI PÅ HERBERGER

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] LYS- OG LYDTEKNOLOGI PÅ HERBERGER EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] LYS- OG LYDTEKNOLOGI PÅ HERBERGER Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune Testet på Herbergcentret Sundholm i perioden

Læs mere

KURSER DER SKABER. muligheder UDVID DINE KOMPETENCER

KURSER DER SKABER. muligheder UDVID DINE KOMPETENCER KURSER DER SKABER muligheder UDVID DINE KOMPETENCER Indledning Etac udvikler og markedsfører hjælpemidler til personer med nedsat bevægelsesfrihed. Nøgleordene for vores produkter er funktion, form og

Læs mere

Velfærdsteknologi og intelligent medicinhåndtering. BioMed konference 12. juni 2014

Velfærdsteknologi og intelligent medicinhåndtering. BioMed konference 12. juni 2014 Velfærdsteknologi og intelligent medicinhåndtering BioMed konference 12. juni 2014 Agenda Hjørrings kommunes tilgang til velfærdsteknologi Casen intelligent medicinhåndtering Hvis velfærdsteknologi er

Læs mere

INDLEDNING. Indledning. eller også kan personen ikke hjælpe til eller samarbejde. Der er således ikke nogen gråzone i algoritmerne.

INDLEDNING. Indledning. eller også kan personen ikke hjælpe til eller samarbejde. Der er således ikke nogen gråzone i algoritmerne. Bariatriske algoritmer Lene Plambech & Gitte Bøgedal 2010 Indledning Indledning En algoritme er en beskrivelse af, hvordan man kan løse en opgave for eksempel en forflytningsopgave. I dette afsnit beskrives

Læs mere

Vurdering af robotstøvsuger, bordopvaskemaskiner og mikrobølgeovne

Vurdering af robotstøvsuger, bordopvaskemaskiner og mikrobølgeovne af robotstøvsuger, bordopvaskemaskiner og mikrobølgeovne VelfærdsTeknologi (VTV-model) Lemvig Kommune har ved hjælp af VelfærdsTeknologi (VTV-modellen) vurderet de velfærdsteknologiske løsninger inden

Læs mere

Kurser der skaber muligheder. Udvid dine kompetencer

Kurser der skaber muligheder. Udvid dine kompetencer Kurser der skaber muligheder Udvid dine kompetencer Indledning Etac udvikler og markedsfører hjælpemidler til personer med nedsat bevægelsesfrihed. Nøgleordene for vores produkter er funktion, form og

Læs mere

SOCIALOMRÅDET TESTER. Armon armstøtte

SOCIALOMRÅDET TESTER. Armon armstøtte SOCIALOMRÅDET TESTER Armon armstøtte Metode og forudsætninger På Handicapcenter Nordøstfyn har Armon armstøtte været testet i tre måneder. Undervejs er erfaringer registreret i et digitalt spørgeskema,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017

Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017 Uanmeldt tilsyn i Gentofte Kommune 2017 Faktaoplysninger Leders navn: Marianne Løvdahl Kontaktpersons uddannelse: Social- og sundhedshjælper Beboernummer: 1 Tilsynskonsulenter: Rikke Steensgaard Nielsen

Læs mere

VTV Velfærds Teknologi Vurdering. (VTV-modellen er modificeret med afsæt i oplæg fra Teknologisk Institut)

VTV Velfærds Teknologi Vurdering. (VTV-modellen er modificeret med afsæt i oplæg fra Teknologisk Institut) VTV Velfærds Teknologi Vurdering (VTV-modellen er modificeret med afsæt i oplæg fra Teknologisk Institut) Formål med VTV At sikre en systematisk og kvalificeret vurdering af teknologiers virkning, omkostninger,

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] JustoCat

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] JustoCat EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] JustoCat Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune Afprøvet juni 2016 november 2016 i CAS3, en del af Center for autisme

Læs mere

VTV for forflytning med en medarbejder

VTV for forflytning med en medarbejder Teknologi Borgerperspektiver Manual til gennemførelse af Velfærds Teknologi Vurdering 1 Denne manual beskriver spørgsmål, som stilles og besvares når der arbejdes velfærds teknologi vurdering (VTV). VTV

Læs mere

Medlemsarrangement - CareNet Hos firmaet Lewel Plus - Lunderskov 6. september 2011.

Medlemsarrangement - CareNet Hos firmaet Lewel Plus - Lunderskov 6. september 2011. Medlemsarrangement - CareNet Hos firmaet Lewel Plus - Lunderskov 6. september 2011. Oplæg ved Martin Holm om Lewel Plus, som i 14 år har leveret senge og møbler til det danske, islandske og færøske plejehjemsmarked.

Læs mere

Evaluering af Projekt. En sundhedsfremmende tilgang i mødet med borgeren, ved en tidlig indsats af terapeut og hjælper

Evaluering af Projekt. En sundhedsfremmende tilgang i mødet med borgeren, ved en tidlig indsats af terapeut og hjælper Evaluering af Projekt Et godt Hverdagsliv En sundhedsfremmende tilgang i mødet med borgeren, ved en tidlig indsats af terapeut og hjælper Visitationsafdelingen og Hjemmepleje Vest August 2010 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

På kondicykel med virtual reality

På kondicykel med virtual reality BRUGERTEST På kondicykel med virtual reality - Test af VZ sensor og Samsung Gear VR Oculus på ambulante patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Udarbejdet af: VihTek Videncenter for velfærdsteknologi

Læs mere

Erfaringer med velfærdsteknologi. Rikke Sølvsten Sørensen Projektleder for velfærdsteknologiprogrammet rss@servicestyrelsen.dk

Erfaringer med velfærdsteknologi. Rikke Sølvsten Sørensen Projektleder for velfærdsteknologiprogrammet rss@servicestyrelsen.dk Erfaringer med velfærdsteknologi Rikke Sølvsten Sørensen Projektleder for velfærdsteknologiprogrammet rss@servicestyrelsen.dk Vores Grundlag Servicestyrelsen arbejder for at skabe bedre sociale forhold

Læs mere

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund Bilag 3 Hverdagsrehabilitering i hjemmet NOTAT Hvidovre Kommune Social og Arbejdsmarkedsforvaltningen Helle Risager Lund Udviklings- og Kvalitetsteamet Sagsnr.: 11/16364 Dok.nr.: 23985/12 Baggrund Hvidovre

Læs mere

Projekt Spilerdug og sejl få ulykkerne ned 20 pct.

Projekt Spilerdug og sejl få ulykkerne ned 20 pct. Projekt Spilerdug og sejl få ulykkerne ned 20 pct. HMU 7.12.2011 Regionshospitalet Regionshospitalet Regionshospitalet Præsentation, drøftelse og anbefalinger fra HMU 1. Præsentation af projektresultaterne

Læs mere

NOTAT. Velfærdsteknologi

NOTAT. Velfærdsteknologi NOTAT Velfærdsteknologi KL har taget initiativ til Center for Velfærdsteknologi, da det er et centralt indsatsområde for kommunerne. Det fælleskommunale velfærdsteknologiske program har følgende afsæt:

Læs mere

- Livskvalitet gennem aktivitet og deltagelse i hverdagen

- Livskvalitet gennem aktivitet og deltagelse i hverdagen Aktiv livskvalitet - Livskvalitet gennem aktivitet og deltagelse i hverdagen Formål Formålet med dette projekt er at højne livskvaliteten for voksne udviklingshæmmede på Brande Åcenter ved igennem træning

Læs mere