LEDNINGSPROTOKOL H430 HAGEBRO - SKIVE H SHUNT I RUNDKØRSEL VED SKIVE MAJ 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LEDNINGSPROTOKOL H430 HAGEBRO - SKIVE H SHUNT I RUNDKØRSEL VED SKIVE MAJ 2012"

Transkript

1 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Magnus Vilstrup Andersen mva@niras.dk LEDNINGSPROTOKOL H430 HAGEBRO - SKIVE H SHUNT I RUNDKØRSEL VED SKIVE MAJ 2012 Thomas Helsteds Vej Skanderborg vd@vd.dk EAN Postboks 529 Telefon vejdirektoratet.dk SE

2 2 af 11 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELT Ledningsplaner Aftalegrundlag Gravetilladelse Rådighedstilladelse Byggelinjer Fremtidig status for ledninger Information til brugere Afsætning Fysiske foranstaltninger Aflagte vejarealer med ledninger eller udstyr Således udført Betaling for ledningsarbejder Fakturering til Vejdirektoratet Ekspropriationskommissionen Refusionsopgørelse Samtykkeerklæring LEDNINGER TILHØRENDE SKIVE VAND Regnvandsledning LEDNINGER TILHØRENDE ENERGIMIDT ELledninger LEDNINGER TILHØRENDE TDC telefonkabler ADRESSELISTE... 10

3 3 af GENERELT Protokollen beskriver kun ledninger, som berøres af vejprojektet. 1.1 LEDNINGSPLANER Til protokollen hører følgende tegninger: H Graveoperatøren bærer selv ansvaret for verificering og supplering af oplysninger gennem LedningsEjerRegistret (LER). 1.2 AFTALEGRUNDLAG Enhver flytning eller sikring af en ledning (herunder kabel, mast, spor eller lignende) som følge af anlægsarbejdet udføres medmindre andet er aftalt - af ledningsejeren. For ledningsarbejdernes udførelse gælder: A. Standardregulativ for udførelse af ledningsarbejder og andre arbejder i og over veje, udgivet af Trafikministeriet, februar B. Norm for etablering af ledningsanlæg i jord (DS 475 med tilhørende Anneks A ) i nyeste udgave. C. Almindelig arbejdsbeskrivelse for jordarbejder, udgivet af Vejdirektoratet, Vejregelsekretariatet, nyeste udgave. D. Almindelig arbejdsbeskrivelse for ledningsgrave, udgivet af Vejdirektoratet, Vejregelsekretariatet, nyeste udgave. Hvis ledningsejeren ikke overholder de i nærværende protokol indgåede aftaler til den aftalte tidsfrist, kan anlægsmyndigheden, jf. vejlovens 106, stk. 3, lade arbejdet udføre for ledningsejerens regning. 1.3 GRAVETILLADELSE Forinden arbejder på statsveje i drift igangsættes, skal ledningsejeren søge gravetilladelse hos Vejdirektoratets driftmyndighed via Vejsektoren.dk, jf. følgende link Vejsektoren.dk/love og regler/tilladelser/graveansøgning. Det skal i ansøgningen bemærkes, at arbejdet udføres i forbindelse med et af Vejdirektoratets anlægsprojekter og en VD-kontaktperson fra projektet skal opgives. 1.4 RÅDIGHEDSTILLADELSE Forinden arbejder på statsveje i drift igangsættes, skal ledningsejeren søge specifik rådighedstilladelse hos Vejdirektoratets lokale Vejcenter, jf. følgende link Vejsektoren.dk/love og regler/tilladelser/råden over vejareal/ansøgning om rådighed over vejareal på statsveje/specifik tilladelse.

4 4 af 11 Forinden øvrige ledningsarbejder igangsættes, skal ledningsejeren som udgangspunkt søge rådighedstilladelse hos den respektive myndighed i henhold til standardregulativet. 1.5 BYGGELINJER Placering af ledninger skal respektere gældende byggelinjer samt byggelinjer, som pålægges i forbindelse med projektet med hjemmel i vejlovens kap. 4 om sikring af vejanlæg. Byggelinjernes fremtidige præcise placering fremgår af de tekniske bestemmelser for vejprojektet. Ledninger, der placeres i byggelinjeareal, tillades alene på fjernelses- eller ikke-fordyrelsesvilkår. 1.6 FREMTIDIG STATUS FOR LEDNINGER Ledninger, der i medfør af denne protokol flyttes til vejareal, ligger fremover efter gæsteprincippet. Ledninger, der i medfør af denne protokol flyttes til byggelinjeareal, ligger fremover på fjernelses- eller ikke-fordyrelsesvilkår, medmindre andet er specifikt aftalt. Hvis ledningen er en kommunal ledning, er det medmindre andet aftales - et vilkår for tilladelsen til at flytte til vejareal eller byggelinjeareal, at vejlovens 20 ikke gøres gældende ved eventuelle fremtidige anlægsarbejder. 1.7 INFORMATION TIL BRUGERE Det påhviler ledningsejeren at informere sine brugere om gener i forbindelse med ledningsarbejdet. 1.8 AFSÆTNING Detailafsætning for lednings- og kabelarbejder samt kontrol heraf udføres og bekostes af ledningsejeren. Lednings- og kabelplacering fastlægges ud fra vejprojektet og dettes hovedafsætning. 1.9 FYSISKE FORANSTALTNINGER Der henvises generelt til DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord, idet der gøres opmærksom på følgende: Komprimeringskravene i Vejreglernes Udbuds- og anlægsforskrifter for jordarbejder skal overholdes, hvor ledninger nedgraves i nærheden af fremtidig vej. Ved krydsninger af vejen etableres ledninger i foringsrør (eller der placeres et foringsrør i umiddelbar nærhed af ledningen), hvis anlægsmyndigheden anser dette for nødvendigt for at sikre trafiksikkerheden og trafikafviklingen i tilfælde af fremtidige ledningsbrud eller arbejder på ledningen eller hvis ledningsejeren ønsker foringsrør. Foringsrør for trykledninger, som krydser hovedlandevejen, forsynes nedstrøms med nedgangsbrønd, som afvandes til vejanlæggets afvandingssystem, hvor dette er muligt. På tryksiden af hovedlandevejen placeres en afspærringsventil.

5 5 af AFLAGTE VEJAREALER MED LEDNINGER ELLER UDSTYR Ledninger, der ligger som gæst i et vejareal, der i forbindelse med vejprojektet overgår til privat areal, kan med henvisning til vejlovens 106 kræves omlagt eller flyttet. Efter arealets overgang til privat areal vil ledningen være omfattet af det generelle, ulovbundne gæsteprincip. Eventuelle aftaler med den nye lodsejer (herunder evt. tinglysning af ledningsservitut) er anlægsmyndigheden uvedkommende. Såfremt ledningsejeren og anlægsmyndigheden er enige om, at ledningen flyttes til (nyt) vejareal, kan dette tillades på fjernelses- eller ikke-fordyrelsesvilkår SÅLEDES UDFØRT Efter omlægning af ledningsanlæg på vejareal og i byggelinjeareal skal ledningsejerne fremsende "således udført" CAD-tegninger til Vejdirektoratet. Der indmåles i x-, y- og z-koordinater i alle knækpunkter såvel horisontalt som vertikalt. Indmålinger ønskes afleveret i DSFL-format BETALING FOR LEDNINGSARBEJDER Ledninger er normalt placeret efter gæsteprincippet, medmindre ledningsejeren har betalt eller aftalt sig ud af dette. Konkret udgiftsfordeling mellem Vejdirektoratet og ledningsejeren er angivet under de enkelte afsnit. Foringsrør betales af ledningsejeren, medmindre andet er udtrykkelig nævnt i protokollen FAKTURERING TIL VEJDIREKTORATET Evt. fakturering til Vejdirektoratet skal foregå elektronisk, da fakturaer på papir afvises. Følgende skal fremgå af fakturaen: EAN-nr: samt Deres reference: PSK Der henvises i øvrigt til Vejdirektoratets hjemmeside om fremgangsmåden: > kontakt > E-fakturering og EAN-nummer:

6 6 af EKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN Den tekniske udførelse I de tilfælde, hvor der er uenighed mellem ledningsejeren og anlægsmyndigheden om den tekniske udførelse, indbringes spørgsmålet for Ekspropriationskommissionen. Denne beslutter da, på hvilken måde omlægningen skal udføres. Under den enkelte ledning er det beskrevet, hvad der er uenighed om, og hvad Ekspropriationskommissionen skal tage stilling til. Den økonomiske byrdefordeling I de tilfælde, hvor der er uenighed mellem ledningsejeren og anlægsmyndigheden om, hvem der skal afholde de økonomiske udgifter i forbindelse med ledningsomlægninger i forbindelse med anlægsprojektets udførelse, indbringes spørgsmålet for Ekspropriationskommissionen. Denne beslutter da, hvordan og af hvem udgifterne skal afholdes. Under den enkelte ledning er det beskrevet, hvori den økonomiske uenighed består, og eventuelt om Ekspropriationskommissionen skal foretage en udgiftsfordeling REFUSIONSOPGØRELSE Hvis en afklaring af betalingsspørgsmålet trækker ud, kan parterne vælge at udfærdige en refusionsaftale SAMTYKKEERKLÆRING Samtykkeerklæringen på sidste side i nærværende forslag til ledningsprotokol bedes returneret i løbet af 14 dage i underskrevet stand og med evt. bemærkninger påført.

7 7 af LEDNINGER TILHØRENDE SKIVE VAND 2.1 REGNVANDSLEDNING Ledningen, dens nuværende placering samt projektbeskrivelse (den tekniske løsning): Shunten krydser en regnvandsledning i km. 2/476. Der forventes ikke behov for omlægning af denne ledning. Ledningsarbejde / afværgeforanstaltning projekteres hhv. udføres af: Såfremt der mod forventning skal flyttes ledninger, udføres dette af ledningsejeren. Udførelsesperiode: Vejdirektoratets anlægsarbejde forventes udført i Enighed / uenighed om den tekniske løsning: Betalingsspørgsmålet: Ledningsejerens retsstilling: Ledningsejeren er et privat selskab og kan derfor ikke påberåbe sig vejlovens 20 for ledninger i statsvej. Vurdering: Ledningen der krydses er uden for vejarealet, men i byggelinje belagt område og regnes derfor som gæst medmindre, ledningsejeren har en tinglysning, der er ældre end de tinglyste byggelinjer. Evt. ledningsarbejde/flytning betales således af ledningsejeren. Vilkår for fremtidig placering: Ledningen ligger fremover som gæst. Vilkår for dispensation fra byggelinjer skal tinglyses på de respektive ejendomme ved ledningsejerens foranstaltning.

8 8 af LEDNINGER TILHØRENDE VEJDIREKTORATET 3.1 ELLEDNINGER Ledningen, dens nuværende placering samt projektbeskrivelse (den tekniske løsning): Anlæg af shunten forårsager, at belysningskablerne og armaturer flyttes til bagkant af fremtidigt autoværn. Ledningsarbejde / afværgeforanstaltning projekteres hhv. udføres af: Vejdirektoratet Udførelsesperiode: Vejdirektoratets anlægsarbejde forventes udført i Enighed / uenighed om den tekniske løsning: Betalingsspørgsmålet: Ledningsejerens retsstilling: Ledningsejeren er Vejdirektoratet. Vilkår for fremtidig placering: Ledningen ejes af vejmyndigheden. Vilkår for dispensation fra byggelinjer skal tinglyses på de respektive ejendomme ved ledningsejerens foranstaltning.

9 9 af LEDNINGER TILHØRENDE TDC 4.1 TELEFONKABLER Ledningen, dens nuværende placering samt projektbeskrivelse (den tekniske løsning): Ledningen krydser Nørre Boulevard i km. 2/376 og ligger i rabatten på hele strækningen langs Vestre Boulevard. Ledningen flyttes ud til den fremtidige rabats placering. Ledningsarbejde / afværgeforanstaltning projekteres hhv. udføres af: TDC Udførelsesperiode: Vejdirektoratets anlægsarbejde forventes udført i Betalingsspørgsmålet: Ledningsejerens retsstilling: Ledningsejeren er et privat selskab og kan derfor ikke påberåbe sig vejlovens 20 for ledninger i statsvej. Vurdering: Ledningen er placeret som gæst, hvorfor ledningsarbejdet/flytningen betales af ledningsejeren. Vilkår for fremtidig placering: Ledningen ligger fremover som gæst. Vilkår for dispensation fra byggelinjer skal tinglyses på de respektive ejendomme ved ledningsejerens foranstaltning.

10 10 af ADRESSELISTE Skive Vand Anlægsgade 34, Durup 7870 Roslev Jørgen Rasmussen, tlf , mobil TDC A/S Digtervejen Aalborg SV Frederik Hansen, freh@tdc.dk, tlf , mobil NIRAS Vestre Havnepromenade Aalborg Magnus Vilstrup Andersen, mva@niras.dk, tlf , mobil VEJDIREKTORATET: Telefon Niels Bohrs Vej Aalborg Øst Mogens Bang Olesen, mbo@vd.dk, tlf

11 11 af 11 Samtykkeerklæring for Ledningsprotokol vedr. H Shunt i rundkørsel ved Skive Undertegnede erklærer hermed accept af forslag til ledningsprotokol, dateret måned år. Evt. bemærkninger, den 201 Ledningsejer (stempel/underskrift) Underskrivers navn (blokbogstaver)

LEDNINGSPROTOKOL H170 RØNNE - ÅKIRKEBY H HELLER VESTERMARIEVEJ OG STAVELUNG JUNI 2012

LEDNINGSPROTOKOL H170 RØNNE - ÅKIRKEBY H HELLER VESTERMARIEVEJ OG STAVELUNG JUNI 2012 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30.05.2012 11/15970-6> Else-Marie Hjerrild Lorenzen emhl@vd.dk 7244 2378 LEDNINGSPROTOKOL H170 RØNNE - ÅKIRKEBY H170.02 HELLER VESTERMARIEVEJ OG STAVELUNG JUNI

Læs mere

FORSLAG TIL LEDNINGSPROTOKOL

FORSLAG TIL LEDNINGSPROTOKOL DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25.10.2011 01 Lars Pedersen LAPE@vd.dk 7244 3745 FORSLAG TIL LEDNINGSPROTOKOL H125 SLAGELSE - KALUNDBORG H125.01 RUNDKØRSEL VED RØRBY OKTOBER 2011 Gladsaxe Ringvej

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Februar 2012 75814-3-F-001 ver. 1.0 Dorthe Hvid DHV@vd.dk 7244 2797 FORSLAG TIL LEDNINGSPROTOKOL 206 SVENDBORG - SPODSBJERG 206.11 TRAFIKSANERING LUNDBY FEBRUAR

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30.08.2012 09/00271-4 Ditte Holst Nielsen dihn@vd.dk 7244 2269 LEDNINGSPROTOKOL H50 SØNDERJYSKE MOTORVEJ H50.04 PARKER OG SAMKØR V. RØDEKRO AUGUST 2012 Thomas Helsteds

Læs mere

LEDNINGSPROTOKOL H475 STRUER LEMVIG H475.01 CYKELSTI MELLEM BORUM OG FABJERG 01. FEBRUAR 2012

LEDNINGSPROTOKOL H475 STRUER LEMVIG H475.01 CYKELSTI MELLEM BORUM OG FABJERG 01. FEBRUAR 2012 LEDNINGSPROTOKOL H475 STRUER LEMVIG H475.01 CYKELSTI MELLEM BORUM OG FABJERG 01. FEBRUAR 2012 Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 529 Telefon 7244 2200 vejdirektoratet.dk

Læs mere

ENTREPRISE Anlæg af cykelsti mellem Rangstrup og Agerskov

ENTREPRISE Anlæg af cykelsti mellem Rangstrup og Agerskov LEDNINGSPROTOKOL ENTREPRISE Anlæg af cykelsti mellem Rangstrup og Agerskov Cykelsti mellem Rangstrup og Agerskov Maj 2019 Side 1 af 16 1. Generelt Protokollen beskriver kun ledninger, som berøres af projektet.

Læs mere

LEDNINGSPROTOKOL H481 ØSTERILD - RÆHR RUNDKØRSEL VED RÆHR, FASE 3 DECEMBER 2011

LEDNINGSPROTOKOL H481 ØSTERILD - RÆHR RUNDKØRSEL VED RÆHR, FASE 3 DECEMBER 2011 LEDNINGSPROTOKOL H481 ØSTERILD - RÆHR RUNDKØRSEL VED RÆHR, FASE 3 DECEMBER 2011 Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 529 Telefon 7244 2200 vejdirektoratet.dk SE 60729018

Læs mere

LEDNINGSPROTOKOL H403 MOLLERUP LINÅ H CYKELSTI MELLEM MOLLERUP OG LINÅ AUGUST august 2012 X Peter S. Kristensen

LEDNINGSPROTOKOL H403 MOLLERUP LINÅ H CYKELSTI MELLEM MOLLERUP OG LINÅ AUGUST august 2012 X Peter S. Kristensen DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 15. august 2012 X Peter S. Kristensen pks@vd.dk 7244 2537 LEDNINGSPROTOKOL H403 MOLLERUP LINÅ H403.08 CYKELSTI MELLEM MOLLERUP OG LINÅ AUGUST 2012 Thomas Helsteds

Læs mere

Ledningsprotokol ENTREPRISE CP10S/10-089. Anlæg af cykelsti langs Randerupvej, mellem Skærbæk og Mjolden. Maj 2012

Ledningsprotokol ENTREPRISE CP10S/10-089. Anlæg af cykelsti langs Randerupvej, mellem Skærbæk og Mjolden. Maj 2012 Ledningsprotokol ENTREPRISE CP10S/10-089 Anlæg af cykelsti langs Randerupvej, mellem Skærbæk og Mjolden Maj 2012 1. Generelt Protokollen beskriver kun ledninger, som berøres af projektet. 1.1 Ledningsplaner

Læs mere

SIDE. 2 af 20 INDHOLDSFORTEGNELSE

SIDE. 2 af 20 INDHOLDSFORTEGNELSE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Kresten Lysholdt-Andersen krea@vd.dk 7244 2784 LEDNINGSPROTOKOL H714 SVENDBORG-FAABORG H714.44 TRAFIKSANERING I VESTER AABY DECEMBER 2010 Teglgårdsparken

Læs mere

Forslag til Ledningsprotokol Sunds Omfartsvej

Forslag til Ledningsprotokol Sunds Omfartsvej Forslag til Ledningsprotokol 42910 Sunds Omfartsvej Juni 2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 Generelt... 3 1.1 Ledningsplaner... 3 1.2 Aftalegrundlag... 3 1.3 Gravetilladelse... 3 1.4 Rådighedstilladelse...

Læs mere

ENTREPRISE H

ENTREPRISE H LEDNINGSPROTOKOL ENTREPRISE H325.01.20 Jord- og belægningsarbejder H325 Ribe - Gram - Gabøl >>> H325.01 Cykelsti i Damhus MAJ 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 14.03.2012 Rev 1.0 Pernille Svane

Læs mere

LEDNINGSPROTOKOL H14.14.45 STØJSKÆRM VED SØGÅRDSVEJ, GENTOFTE MARTS 2012. 29.03.2012 74044-08.007 Lasse Ole Wahlstrøm lowa@cowi.

LEDNINGSPROTOKOL H14.14.45 STØJSKÆRM VED SØGÅRDSVEJ, GENTOFTE MARTS 2012. 29.03.2012 74044-08.007 Lasse Ole Wahlstrøm lowa@cowi. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29.03.2012 74044-08.007 Lasse Ole Wahlstrøm lowa@cowi.dk 24871346 LEDNINGSPROTOKOL H14.14.45 STØJSKÆRM VED SØGÅRDSVEJ, GENTOFTE MARTS 2012 Teglgårdsparken 102 5500

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 15. februar / Tina Haabendal Kjærsgaard

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 15. februar / Tina Haabendal Kjærsgaard DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 15. februar 2013 Tina Haabendal Kjærsgaard Ts2@vd.dk 72442326 LEDNINGSPROTOKOL VEDRØRENDE AFTALER MELLEM VEJDIREKTORATET OG LEMVIG VAND OG SPILDEVAND H475 STRUER

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar / Sanne Attermann Laursen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar / Sanne Attermann Laursen DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar 2013 13/01132-1 Sanne Attermann Laursen sala@vd.dk 7244 2321 LEDNINGSPROTOKOL VEDRØRENDE AFTALER MELLEM VEJDIREKTORATET OG VANDCENTER DJURS A.M.B.A.

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. <DATO> <ESDH> <NAVN> 7244 <XXXX>

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. <DATO> <ESDH> <NAVN> 7244 <XXXX> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON @vd.dk 7244 LEDNINGSPROTOKOL VEDRØRENDE AFTALER MELLEM VEJDIREKTORATET OG FABJERG VANDVÆRK H475 STRUER - LEMVIG H475.02 CYKELSTI

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON LEDNINGSPROTOKOL VEDRØRENDE AFTALER MELLEM VEJDIREKTORATET OG NOE A/S H475 STRUER - LEMVIG H475.02 CYKELSTI FABJERG - LEMVIG JANUAR 2013 Protokollen består af følgende

Læs mere

LEDNINGSPROTOKOL ENTREPRISE H Jord- og belægningsarbejde. H3 Motorring 3 >>> Lagergårdsvej / M3 DECEMBER 2012

LEDNINGSPROTOKOL ENTREPRISE H Jord- og belægningsarbejde. H3 Motorring 3 >>> Lagergårdsvej / M3 DECEMBER 2012 LEDNINGSPROTOKOL ENTREPRISE H3.05.20 Jord- og belægningsarbejde H3 Motorring 3 >>> Lagergårdsvej / M3 DECEMBER 2012 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 2012-10-03 version 2.0 hwj hwj@cowi.dk 56401406

Læs mere

AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING

AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING Dato 17. april 2015 Sagsbehandler Anette Paarup Henriksen Mail APHE@vd.dk Telefon 7244 2190 Dokument 15/09678 Side 1/6 AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING MELLEM VEJDIREKTORATET OG Nordvand H00312 Ombygning

Læs mere

19.juni Christen Jensen

19.juni Christen Jensen DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19.juni 2012 74044-12.008 Christen Jensen CJ@cowi.dk 56 40 2502 LEDNINGSPROTOKOL H14 STØJSKÆRM VED VESTVOLDEN LANGS MOTORRING 3 (M3) FRA ST. 145.730 TIL ST. 146.180,

Læs mere

Ledningsprotokol - 1120.770 Cykelsti ved Hagested Side 1 af 1 27.05.2015 Ledning ID Lednings-ejer Ledningssign. Station-1 Station-2 Afstand Eksist. ledning - type, dimension, styrke Eksist. lednings fysiske

Læs mere

Ledningsprotokoller. H Støjskærm. E20 Fynske motorvej Støjskærm ved Sanderum, Odense. Februar 2019

Ledningsprotokoller. H Støjskærm. E20 Fynske motorvej Støjskærm ved Sanderum, Odense. Februar 2019 Ledningsprotokoller H04029.45 Støjskærm E20 Fynske motorvej Støjskærm ved Sanderum, Odense Februar 2019 Dato 9. januar 2019 Sagsbehandler Sonja Petersen Mail sop@vd.dk Telefon +45 7244 2783 Dokument 18/18031

Læs mere

LEDNINGSPROTOKOL AFTALER OM DEN TEKNISKE LØSNING

LEDNINGSPROTOKOL AFTALER OM DEN TEKNISKE LØSNING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Januar 2015 13/23270-5 Jørgen Nielsen jn@vd.dk 7244 2372 LEDNINGSPROTOKOL AFTALER OM DEN TEKNISKE LØSNING MELLEM VEJDIREKTORATET OG LEDNINGSEJERNE INDENFOR ENTREPRISE

Læs mere

Revideret forslag til Ledningsprotokol. 363 Vejle Grindsted 36320 Motortrafikvej Bredsten - Vandel

Revideret forslag til Ledningsprotokol. 363 Vejle Grindsted 36320 Motortrafikvej Bredsten - Vandel Revideret forslag til Ledningsprotokol 363 Vejle Grindsted 36320 Motortrafikvej Bredsten - Vandel December 2009 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 Generelt... 4 1.1 Aftalegrundlag... 4 1.2

Læs mere

LEDNINGSPROTOKOL ELVERDAM-REGSTRUP SKOVVEJEN MAJ 2011

LEDNINGSPROTOKOL ELVERDAM-REGSTRUP SKOVVEJEN MAJ 2011 DATO DOKUMENT SAGSEHANDLER MAIL TELEFON @vd.dk 7244 LEDNINGSPROTOKOL 11910 ELVERDAM-REGSTRUP SKOVVEJEN MAJ 2011 Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg vd@vd.dk EAN

Læs mere

LEDNINGSPROTOKOL MOTORRING 4 0410 TAASTRUP FREDERIKSSUNDMOTORVEJEN DECEMBER 2011

LEDNINGSPROTOKOL MOTORRING 4 0410 TAASTRUP FREDERIKSSUNDMOTORVEJEN DECEMBER 2011 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 622 Trben Sønnichsen TORS@vddk 7244 375 LEDNINGSPROTOKOL MOTORRING 4 4 TAASTRUP FREDERIKSSUNDMOTORVEJEN DECEMBER 2 Gladsaxe Ringvej 5 273 Herlev vd@vddk EAN 579889345

Læs mere

LEDNINGSRETTIGHEDER HVORNÅR GÆLDER GÆSTEPRINCIPPET? SVEND KOLD JOHANSEN, OMRÅDECHEF AREAL OG GEODATA

LEDNINGSRETTIGHEDER HVORNÅR GÆLDER GÆSTEPRINCIPPET? SVEND KOLD JOHANSEN, OMRÅDECHEF AREAL OG GEODATA LEDNINGSRETTIGHEDER HVORNÅR GÆLDER GÆSTEPRINCIPPET? SVEND KOLD JOHANSEN, OMRÅDECHEF AREAL OG GEODATA DISPOSITION Vejdirektoratets behov for ledningsomlægninger Sagsgang i forhold til ledningsejere Gæsteprincippet

Læs mere

AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING

AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2014 Stinne Larsen slar@vd.dk 7244 3737 AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING MELLEM VEJDIREKTORATET OG KØGE ENERGIFORSYNING E1052 KØGE BUGT MOTORVEJEN UDBYGNING

Læs mere

Forslag til ny lov om offentlige vej og nyt om Gæsteprincippet

Forslag til ny lov om offentlige vej og nyt om Gæsteprincippet Forslag til ny lov om offentlige vej og nyt om Gæsteprincippet Da programmet blev fastlagt, håbede vi, at den nye lov var vedtaget inden dages indlæg. I stedet vil lovforslaget blive kommenteret specielt

Læs mere

KOORDINATION AF VEJ- OG LEDNINGSARBEJDER SØREN BREDAHL HENRIKSEN OG IVAN SKAANING HANSEN, VEJDIREKTORATET

KOORDINATION AF VEJ- OG LEDNINGSARBEJDER SØREN BREDAHL HENRIKSEN OG IVAN SKAANING HANSEN, VEJDIREKTORATET KOORDINATION AF VEJ- OG LEDNINGSARBEJDER SØREN BREDAHL HENRIKSEN OG IVAN SKAANING HANSEN, VEJDIREKTORATET GRAVETILLADELSER GÆLDENDE REGLER Vejlovens 101, stk. 1, 105 forhandle med politiet Privatvejslovens

Læs mere

Gæsteprincippet - Status

Gæsteprincippet - Status Vejforum Side 1 Gæsteprincippet - Status Advokat Benedicte Galbo Kammeradvokaten Advokat Anders Valentiner-Branth Horten Side 2 (BG) Private fællesveje Samme gæsteprincip gælder Offentlige veje Lov om

Læs mere

Gæsteprincippet GÆSTEPRINCIPPET. - de seneste afgørelser. Gæsteprincippet

Gæsteprincippet GÆSTEPRINCIPPET. - de seneste afgørelser. Gæsteprincippet GÆSTEPRINCIPPET - de seneste afgørelser 1 gæste verbum BØJNING: -r, -de, -t UDTALE: [ˈgεsdə] Betydninger 1. opholde sig midlertidigt eller kortvarigt et sted, fx som turist eller for at give en koncert

Læs mere

Status på Gæsteprincippet

Status på Gæsteprincippet Status på Gæsteprincippet Indhold: Gæsteprincippet ukendt for udenforstående Vigtigt for ledningsejerne Der er sket et skred efter en række domme Gæsteprincippet gennemgås ud fra disse domme Hvad har ledningsejerne

Læs mere

AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING

AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING Dato 30. november 2015 Sagsbehandler Peter Boding Mail pebod@vd.dk Telefon 7244 3750 Dokument 15/12657 Side 1/6 AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING MELLEM VEJDIREKTORATET OG DONG Energy A/S 14210 Roskilde Fjord

Læs mere

HMN GasNet P/S. John Thorn. Slide 1

HMN GasNet P/S. John Thorn. Slide 1 HMN GasNet P/S John Thorn Slide 1 Gæsteprincippet - aktuelle regler og afgørelser Der omlægges mange ledninger pga. diverse store projekter. Pga. ny jernbane København-Ringsted omlagt gasledninger for

Læs mere

Instruktionen er skrevet med fokus på projekteringsfaserne for udbygning af

Instruktionen er skrevet med fokus på projekteringsfaserne for udbygning af Proces: Udbygning af vejnettet Delproces: 1. Formål Formålet med denne instruktion er at beskrive retningslinjer for: Udarbejdelse og opdatering af ledningsplaner Udarbejdelse af ledningsprotokoller Aftaler

Læs mere

KØBENHAVNS METRO LEDNINGSRET OG GÆSTEPRINCIPPET. Metroens etape 1 & 2 (påbegyndt ca. 1999) Metroens etape 3 (påbegyndt ca. 2003)

KØBENHAVNS METRO LEDNINGSRET OG GÆSTEPRINCIPPET. Metroens etape 1 & 2 (påbegyndt ca. 1999) Metroens etape 3 (påbegyndt ca. 2003) LEDNINGSRET OG GÆSTEPRINCIPPET Ved specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll KØBENHAVNS METRO Metroens etape 1 & 2 (påbegyndt ca. 1999) Ledningsprotokoller Gravearbejder Metroens etape 3 (påbegyndt ca.

Læs mere

Bilag 4 Miniudbud - leveranceaftale 1. Bilag 4 Miniudbud Formular for Leveranceaftale

Bilag 4 Miniudbud - leveranceaftale 1. Bilag 4 Miniudbud Formular for Leveranceaftale Bilag 4 Miniudbud - leveranceaftale 1 Bilag 4 Miniudbud Formular for Leveranceaftale Bilag 4 Miniudbud - leveranceaftale 2 Indhold 1. Aftalens parter... 3 2. Projektledelse... 3 3. Aftalegrundlaget...

Læs mere

Bemærkningerne skal gerne være os i hænde senest den 10. december 2018.

Bemærkningerne skal gerne være os i hænde senest den 10. december 2018. TEKNIK & MILJØ Vej og Park Dato: 9. oktober 2018 Sagsnr.: 18/28422 Kontaktperson: Carsten Wagner Sørensen Dir. tlf.: 7996 6212 Fax: 7539 3444 E-mail: cws@vejen.dk EAN-nr.: 5798005410157 Annonce Høringsannonce

Læs mere

Status på gæsteprincippet og gravearbejder

Status på gæsteprincippet og gravearbejder Status på gæsteprincippet og gravearbejder 6. december 2017 1 PROGRAM Prøvegravninger betaling for at påvise ledningens nøjagtige placering forud for et vejarbejde? Nyt for gammelt - Kendelse af 9. juni

Læs mere

Vedrørende Hovvej, Grundfør, 8283 Hinnerup

Vedrørende Hovvej, Grundfør, 8283 Hinnerup Dato 4. februar 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 15/15428-10 Side 1/5 Vedrørende Hovvej, Grundfør, 8283 Hinnerup Vejdirektoratet har behandlet din

Læs mere

Eksist. lednings fysiske placering - vertikalt, horisontalt, markareal, belagt areal, fællesgrav, foringsrør m.m.

Eksist. lednings fysiske placering - vertikalt, horisontalt, markareal, belagt areal, fællesgrav, foringsrør m.m. sprotokol - skema til teknisk aftale Side 1 af 6 s-ejer Spildevand Spildevand BLUKS-01 Spildevand KST 1.190 1.435 3 Ø40 mm sejeren oplyser, at ledningen langs sydsiden af Ødisvej mellem Tværford og Ødisvej

Læs mere

THISTED KOMMUNE. Opgravningsregulativ. for. ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje. Thisted Kommune

THISTED KOMMUNE. Opgravningsregulativ. for. ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje. Thisted Kommune THISTED KOMMUNE Opgravningsregulativ for ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje i Thisted Kommune Gyldighedsområde. 1. Regulativet finder anvendelse på arbejder i og over offentlige veje/stier

Læs mere

Ledningsret seneste praksis om gæsteprincippet mm. Ved Anne Sophie K. Vilsbøll

Ledningsret seneste praksis om gæsteprincippet mm. Ved Anne Sophie K. Vilsbøll Ledningsret seneste praksis om gæsteprincippet mm. Ved Anne Sophie K. Vilsbøll 2 Disposition 1. Højesterets definition på gæsteprincippet 2. Den nye lov om offentlige veje bestemmelser og bemærkninger

Læs mere

MOTORRING TAASTRUP- FREDERIKSSUNDSMOTORVEJEN VANDSYNSPROTOKOL

MOTORRING TAASTRUP- FREDERIKSSUNDSMOTORVEJEN VANDSYNSPROTOKOL DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. december 2011 11/14315-1 Hanne Breinholm hbs@vd.dk 7244 2525 MOTORRING 4 410 TAASTRUP- FREDERIKSSUNDSMOTORVEJEN VANDSYNSPROTOKOL ST. 9.800 14.200 ALBERTSLUND

Læs mere

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger.

Vi foreslår, at der inden gravearbejdet påbegyndes, undersøges, om det kan blive nødvendigt at omlægge eller udføre dræn i tætte ledninger. Plan og Kultur Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg 21-08-2019 Sags id: 2019-0517 Landzonetilladelse til etablering af regnvandsbassin nr. 11 Assens Kommune giver landzonetilladelse

Læs mere

Klimaanlæg i veje. Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015

Klimaanlæg i veje. Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015 Klimaanlæg i veje Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015 Klimaanlæg i veje 2 3 Klimaanlæg i veje Der var engang, hvor vi brugte ordet klimaanlæg om anlæg, der styrer ventilation

Læs mere

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15959-8 Side 1/5 Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej I har i brev

Læs mere

Krav til placering af ledninger i vejarealer i forbindelse med udarbejdelse af ledningsprotokol

Krav til placering af ledninger i vejarealer i forbindelse med udarbejdelse af ledningsprotokol Ledningsprotokol_tekniske_krav.xlsx Side 1 af 3 Krav til placering af ledninger i vejarealer i forbindelse med udarbejdelse af ledningsprotokol I det vedhæftede skema er anført en række specifikke krav

Læs mere

M11 KØBENHAVN - VIG ETAPE Tuse N Herrestrup Vig N LEDNINGSPROTOKOL. Samlet for alle ledningsejere

M11 KØBENHAVN - VIG ETAPE Tuse N Herrestrup Vig N LEDNINGSPROTOKOL. Samlet for alle ledningsejere M11 KØBENHAVN - VIG ETAPE 1120+1130 Tuse N Herrestrup Vig N LEDNINGSPROTOKOL Samlet for alle ledningsejere 9. april 2008 INDLEDNING. Under forbehold af ekspropriationskommissionens godkendelse gælder følgende:

Læs mere

Entreprisekontrakt. 1 Entreprise. 2 Parterne. Strækning: Hldv. 451, km 35,109 35,355, inkl. rundkørsel. Entreprise: 44 Entrepriseform: Entreprise

Entreprisekontrakt. 1 Entreprise. 2 Parterne. Strækning: Hldv. 451, km 35,109 35,355, inkl. rundkørsel. Entreprise: 44 Entrepriseform: Entreprise Dato 17. juli 2019 Sagsbehandler Peter Jørgen Andersen Mail pja@vd.dk Telefon 7244 7505 Dokument 17/06308-944 Side 1/5 Entreprisekontrakt 1 Entreprise Strækning: Hldv. 451, km 35,109 35,355, inkl. rundkørsel.

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED AGGERSUNDBROEN

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED AGGERSUNDBROEN DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE UNDERSØGELSER VED

Læs mere

Godkendelse af ændrede vilkår for etablering af transformerstationer, nedlæggelse af kabler m.v på kommunale arealer

Godkendelse af ændrede vilkår for etablering af transformerstationer, nedlæggelse af kabler m.v på kommunale arealer Dagsordenpunkt Godkendelse af ændrede vilkår for etablering af transformerstationer, nedlæggelse af kabler mv på kommunale arealer Sagsbehandler: Dr25843 Sags-ID: EMN-2014-04230 Resume Godkendelse af ændrede

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700 Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UKP Indhold 6620 700 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

Gæsteprincippet ledninger i vejen

Gæsteprincippet ledninger i vejen Gæsteprincippet ledninger i vejen Af Landinspektører Christian Holmgaard Graversen, Landinspektørfirmaet Jens Bo I/S, chg@jensbo.dk, Henriette Liisberg-Larsen, LIFA A/S Landinspektører, hll@lifa.dk og

Læs mere

Høring over udkast til forslag til lov om offentlige veje

Høring over udkast til forslag til lov om offentlige veje Transportministeriet Att. Morten Lorentzen Att.: mlo@trm.dk C.c.: lou@vd.dk Dato: Sagsnr.: J.nr.: Vor ref.: 11-08-2014 - - HS Høring over udkast til forslag til lov om offentlige veje Dansk Ledningsejerforum

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 15. december 2009 08/14119 VEDLIGEHOLDELSE AF K VEJ Klager har ved brev af 21. november 2008 klaget over Kommunens vejsynskendelse af 4. december 2007 om partsfordelingen

Læs mere

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge.

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge GRAVETILLADELSE Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866 Journalnr: Type: Ansøgning Side 1 af 5 ANSØGER: LEDNINGSEJER: Kontaktperson:

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum har modtaget udkast til forslag til lov om offentlige veje i høring.

Dansk Ledningsejerforum har modtaget udkast til forslag til lov om offentlige veje i høring. Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Att. Søren Møller Larsen Sendt pr. mail 20. februar 2012 (sml@trm.dk) Dato: 20-02-2012 Sagsnr.: - J. nr.: - Vor ref.: HS Høring over udkast

Læs mere

STANDARDVILKÅR FOR LEDNINGSARBEJDER I OG OVER VEJE

STANDARDVILKÅR FOR LEDNINGSARBEJDER I OG OVER VEJE STANDARDVILKÅR STANDARDVILKÅR FOR LEDNINGSARBEJDER I OG OVER VEJE OKTOBER 2016 FORORD Standardvilkårene udtrykker et ønske om at standardisere de betingelser, som vejmyndigheder stiller i forbindelse med

Læs mere

Afgørelse vedrørende tilstandsrapport Kildevældet og Bækkevej

Afgørelse vedrørende tilstandsrapport Kildevældet og Bækkevej Dato 9. januar 2017 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/12215-17 Side 1/5 Afgørelse vedrørende tilstandsrapport Kildevældet og Bækkevej Vejdirektoratet

Læs mere

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune Banedanmark : Den nye bane København Ringsted Notat: Vedr. skærende veje og stier i Version: 1 Udarbejdet af: Banedanmark Dato: 9.januar 2012 Indhold 1. Indledning... 3 2. Omlægning af veje og stier...

Læs mere

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm Udbudskontrolplaner Entreprise 6770.50 Beplantning Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm NOVEMBER 2011 UKP Indhold 6770.50 Udbudskontrolplaner Strækning: Holstebro - Vejle 6770 Riis - Ølholm Entreprise: 6770.50

Læs mere

Ledningspakken. Graveregler og ledninger. Graveregler og ledninger. Ledningspakkens elementer:

Ledningspakken. Graveregler og ledninger. Graveregler og ledninger. Ledningspakkens elementer: Graveregler og ledninger VEJ EU, 6. 7. november 2018 Graveregler og ledninger VEJ-EU, 6. 7. november 2018 Tom Løvstrand Mortensen, LIFA A/S tlm@ Telefon: 63136923 Ledningspakken Ledningspakkens elementer:

Læs mere

M10 KØGE BUGT MOTORVEJEN 1052 GREVE S SOLRØD S ENTREPRISE 1052.100 VANDSYNSPROTOKOL

M10 KØGE BUGT MOTORVEJEN 1052 GREVE S SOLRØD S ENTREPRISE 1052.100 VANDSYNSPROTOKOL DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25.juni 2012 M10-5123-007-0 Søren Ungstrup svu@ramboll.dk 5161 6255 M10 KØGE BUGT MOTORVEJEN 1052 GREVE S SOLRØD S ENTREPRISE 1052.100 VANDSYNSPROTOKOL ST. 126.30

Læs mere

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken

Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken Dato 15. juni 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon Dokument 15/06153-4 Side 1/5 Afgørelse af klage over Aarhus Kommunes afgørelse 11. marts 2015 om istandsættelse af Kærløkken

Læs mere

Skybrudssikring på private fællesveje

Skybrudssikring på private fællesveje Dato 28. marts 2017 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 17/03360-3 Side 1/5 Skybrudssikring på private fællesveje H har ved mail af 17. februar 2017 anmodet

Læs mere

Vedr.: Offentlig høring af forslag til lokalplan nr L10 og sagsnummer P

Vedr.: Offentlig høring af forslag til lokalplan nr L10 og sagsnummer P K/S Løkken Ejendomme afs.: K/S Løkken Ejendomme, Jernbanegade 2, 1, 7900 Nykøbing Mors tmplan@hjoerring.dk Hjørring Kommune, Teknik og Miløområdet, Springvandspladsen 5, 26. juni 2017 1382/sls Vedr.: Offentlig

Læs mere

Klimasikring - LAR-løsninger på vejarealer. Vejforum 6. december 2018

Klimasikring - LAR-løsninger på vejarealer. Vejforum 6. december 2018 Klimasikring - LAR-løsninger på vejarealer Vejforum 6. december 2018 Vibeke Stærdahl Nielsen René Aggersbjerg Landinspektørfirmaet LE34 Klimaforandringer er et stigende problem Hvor skal vi gøre af vandet?

Læs mere

HANDELSVILKÅR. Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle sælger til. Navn: CVR nr. Adresse:

HANDELSVILKÅR. Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle sælger til. Navn: CVR nr. Adresse: HANDELSVILKÅR Vejle Kommune, Skolegade 1, 7100 Vejle sælger til Navn: CVR nr. Adresse: en ca. 2.045 m2 stor del af litra 7000 t beliggende ved Jellingvej/E.T. Jørgensensvej, 7100 Vejle (i det følgende

Læs mere

SIDSTE NYT OM GÆSTEPRINCIPPET. 5. December 2018

SIDSTE NYT OM GÆSTEPRINCIPPET. 5. December 2018 SIDSTE NYT OM GÆSTEPRINCIPPET 5. December 2018 1 STATUS SIDEN SIDST 1. Hvem skal betale for prøvegravninger? 2. Er gæsteprincippet fraveget i ledningsdeklarationer med oplysning om betalt erstatning? 3.

Læs mere

ANLÆGSARBEJDET SUNDS OMFARTSVEJ

ANLÆGSARBEJDET SUNDS OMFARTSVEJ ANLÆGSARBEJDET SUNDS OMFARTSVEJ i denne pjece, er du velkommen til at kontakte: SUNDS OMFARTSVEJ UDGIVET AF Vejdirektoratet, Anlægsdivisionen Maj 2011 REDAKTION Bjørn Kock Sørensen LAYOUT Flemming Byg

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 1

Arealfortegnelse nr. 1 nr. 1 Vedrørende ekspropriation til forlægning af Herredsvejen Udarbejdet den 26. april 2019. Fortegnelse over ejere og brugere af ejendomme mv., der vil blive berørt af en ekspropriation, som Skanderborg

Læs mere

HVAD SKER HVORNÅR - NÅR VI UDBYGGER STØRRE VEJE

HVAD SKER HVORNÅR - NÅR VI UDBYGGER STØRRE VEJE HVAD SKER HVORNÅR - NÅR VI UDBYGGER STØRRE VEJE UDGIVET AF Vejdirektoratet Marts 2013 ISBN 9788770603119 WEB ISBN 9788770603133 OPLAG 100 stk. NÅR VEJEN NÆR DIG SKAL UDBYGGES På de næste sider finder du

Læs mere

Med klagen blev der fremsendt kopi af et udateret brev til andelsboligforeningen, der beskriver udformning af vejadgang til Virringvej.

Med klagen blev der fremsendt kopi af et udateret brev til andelsboligforeningen, der beskriver udformning af vejadgang til Virringvej. Dato 11. maj 2017 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 17/06662-7 Side 1/5 Vejadgang til Verringvej i henhold til lokalplan 1098 Vejdirektoratet har modtaget

Læs mere

Rammeaftale (RA) Genudbud-VIN-VKØR Vintertjeneste på kørebaner. Maj 2018

Rammeaftale (RA) Genudbud-VIN-VKØR Vintertjeneste på kørebaner. Maj 2018 Rammeaftale (RA) Genudbud-VIN-VKØR Vintertjeneste på kørebaner Maj 2018 Rammeaftale (RA) 1 Delaftale Rammeaftalen vedrører følgende delaftale: XX-XX Opgaven omhandler glatførebekæmpelse og snerydning med

Læs mere

Vejledning til vejloven

Vejledning til vejloven Vejledning til vejloven Vejbyggelinier December 2015 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Telefon +45 7244 3333 vd@vd.dk vejdirektoratet.dk SE 60729018 EAN 5798000893450 Vejbyggelinjer

Læs mere

Udkast til rekvisition

Udkast til rekvisition Udkast til rekvisition Rådgivning Rammeaftale om rådgivning i forbindelse med trafikale og samfundsøkonomiske analyser Februar 2015 Februar 2015 UDKAST TIL: REKVISITION TIL RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING I

Læs mere

Opgravningsregulativ. for ledningsarbejder m. v. i offentlige og private veje. Thisted Kommune

Opgravningsregulativ. for ledningsarbejder m. v. i offentlige og private veje. Thisted Kommune Opgravningsregulativ for ledningsarbejder m. v. i offentlige og private veje i Thisted Kommune Regulativ for udførsel af ledningsarbejder og andre arbejder i og over veje i Thisted Kommune. Gyldighedsområde.

Læs mere

Status på naboretten og ledningsområdet

Status på naboretten og ledningsområdet Status på naboretten og ledningsområdet Oplægsholdere Sarah Jano, Advokat, Senior Manager, Kammeradvokaten Jeanette R. Zinck Østergaard, Fagkoordinator Arealerhvervelse, Vejdirektoratet, Naboretten i udvikling?

Læs mere

AKTUELT TINGLYST DOKUMENT

AKTUELT TINGLYST DOKUMENT AKTUELT TINGLYST DOKUMENT DOKUMENT: Dato/løbenummer: 10.12.2015-1006943794 TINGLYSNINGSDATO: 10.12.2015 13:37:10 EJENDOM: Adresse: Tusindfryd 1 0004a 0004e SERVITUT: MYNDIGHED: Silkeborg Kommune Søvej

Læs mere

NOTAT OM FREMMEDE LEDNINGER

NOTAT OM FREMMEDE LEDNINGER DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. maj 2013 Morten Lysemose mly@vd.dk 7244 2448 NOTAT OM FREMMEDE LEDNINGER 12810 NÆSTVED OMFARTSVEJ 12810.100 Broer, fauna og vej, Sorøvej Thomas Helsteds Vej

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING ENTREPRISEKONTRAKT GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. februar 2014 PJA ENTREPRISEK0NTRAKT GENMARKERING AF KØREBANEAFMÆRKNING 2014-2017

Læs mere

Aktuelt tinglyst dokument

Aktuelt tinglyst dokument Aktuelt tinglyst dokument Dokument: Dato/løbenummer: 05.11.2014-1005879439 : Senest påtegnet: n Tekniske anlæg: Afløb: ledninger og tekniske anlæg tekst: Deklaration om kloakledning Deklaration om kloakledning

Læs mere

Særlige betingelser for ledningsarbejder i Randers Kommune

Særlige betingelser for ledningsarbejder i Randers Kommune Side 1 Særlige betingelser for ledningsarbejder i Randers Kommune Randers Kommune Veje og Trafik Laksetorvet 1 8900 Randers Tlf. 89 15 15 15 Januar 2014 rev februar 2015 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Side

Læs mere

VVM anmeldelse. Nature Energy Vaarst A/S Bionaturgasledning, Torderupvej 23, Gistrup til M/R-station 8503 Gudumholm. Projekt nr. 851.

VVM anmeldelse. Nature Energy Vaarst A/S Bionaturgasledning, Torderupvej 23, Gistrup til M/R-station 8503 Gudumholm. Projekt nr. 851. VVM anmeldelse Nature Energy Vaarst A/S Bionaturgasledning, Torderupvej 23, Gistrup til M/R-station 8503 Gudumholm Projekt nr. 851.8190 December 2014 VVM anmeldelse 1. Projektansvarlig HMN Naturgas I/S

Læs mere

I forbindelse hermed beder I om at få oplyst, i hvilke situationer et oplag er til "ulempe for færdslen".

I forbindelse hermed beder I om at få oplyst, i hvilke situationer et oplag er til ulempe for færdslen. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli 2008 08/07162 BIDRAG TIL VEJLOVENS 102 STK. 1 NR. 1, 102, STK. 2, SMH MED 112, STK. 1 OG 114, STK. 2. Bidrag til fortolkning af vejlovens 102, stk. 1 og

Læs mere

Aalborg Kommune, By-og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge Nørresundby. Sendt via

Aalborg Kommune, By-og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge Nørresundby. Sendt via Aalborg Kommune, By-og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Sendt via plan.udvikling@aalborg.dk Dato 10. december 2014 Sagsbehandler Trine Gram Overby Mail tgo@vd.dk Telefon 7244

Læs mere

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej.

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. april 2013 12/06000-25 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens

Læs mere

Ved tilbudsafgivelse skal anføres på tilbudslistens side A, at tilbuddet også afgives i henhold til rettelsesblad nr. 1, 2, 3, 4 og 5.

Ved tilbudsafgivelse skal anføres på tilbudslistens side A, at tilbuddet også afgives i henhold til rettelsesblad nr. 1, 2, 3, 4 og 5. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. september 2012 12/04297-9 Carsten Sandgaard cac@vd.dk 7244 2220 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende Totalentrepriseudbud 6620.102 Landskabsbroer

Læs mere