Niels Henrik Nørgaard har den 5. september 2016 indsendt ansøgning om ændring i miljøgodkendelsen for husdyrbruget Østerkæret 10.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Niels Henrik Nørgaard har den 5. september 2016 indsendt ansøgning om ændring i miljøgodkendelsen for husdyrbruget Østerkæret 10."

Transkript

1 Niels Henrik Nørgaard Østerkæret Fårup Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon Direkte kristian.arnborg.nielsen@randers.dk / P Tillæg til miljøgodkendelse af Østerkæret 10, 8990 Fårup Niels Henrik Nørgaard har den 5. september 2016 indsendt ansøgning om ændring i miljøgodkendelsen for husdyrbruget Østerkæret 10. Bedriftens udbringningsarealer øges fra ca. 162 ha til knap 205 ha. Der sker ændringer i afgræsningsarealer. Mælkeydelsen øges til kg pr årsko. Randers Kommune godkender i henhold til 12 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug 1 de ansøgte ændringer på betingelse af, at de nærmere fastsatte vilkår i dette tillæg overholdes. Grundlaget for tillægget er den sidst indsendt ansøgning, skema. Nr , version 4. Denne afgørelse er et tillæg til husdyrbrugets miljøgodkendelse af 18. august 2010 inkl. tillæg af 26. april Betingelserne her i er stadig gældende, bortset fra de ændringer der følger af dette tillæg. Vilkår Husdyrproduktion 1. Kvægbruget tillades drevet med en årsproduktion på maksimalt 200 malkekøer af stor race med en gennemsnitlig mælkeydelse på kg mælk pr. år. Den samlede tilladte produktion af kvæg på ejendommen er: Dyretype Antal Vægt eller alder DE Malkekøer (st.r.) 200 stk ,35 1 Lovbekendtgørelse nr. 868 af 3. juli 2015 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug.

2 Kvier/stude (st.r.) 15 stk. 23 til 26 måneder 9,07 Kvier/stude (st.r.) 125 stk. 12 til 23 måneder 61,54 Kvier/stude (st.r.) 45 stk. 8 til 12 måneder 16,75 Kvier/stude (st.r.) 23 stk. 6 til 8 måneder 7,45 Småkalve (st.r.) 11 stk. 0-1 måneder 2,51 Småkalve (st.r.) 57 stk. 1-6 måneder 15,87 88 stk kg 8,63 Tyrekalve (st.r.) Tyrekalve (st.r.) 88 stk kg 1,73 Ungtyre (st.r.) 88 stk kg 17,44 Ammekøer 5 stk. - 3,12 Dyreholdet i DE 475,45 Mælkeydelsen må gerne øges, såfremt det samlede dyrehold ikke overskrider de godkendte 475,45 DE 2, og øvrige vilkår i miljøgodkendelsen overholdes. Udegående dyr 2. Ammekøerne og kvier fra 6-8 måneder skal være udegående minimum 7 måneder om året. Øvrige kvier skal være på græs minimum 6 måneder om året. Markdrift 3. På kvægbrugets udbringningsarealer (204,64 ha), jf. bilag 1, må der pr. planår (1/8 til 31/7) fra det godkendte dyrehold udbringes/afsættes husdyrgødning som dybstrøelse fra 51,88 dyreenheder, som kvæggylle fra 370,71 dyreenheder og fra græssende dyr 44,79 dyreenheder. Dyreenheder beregnes efter nedenstående note. Udbringningen svarer til 2,28 DE/ha Husdyrgødning, der produceres herudover, skal afsættes via græssende dyr på arealer udenfor udbringningsarealet og til de gylleaftalearealer, der er angivet i ansøgningen, jf. bilag 1. Der skal foreligge skriftlige gylleaftaler med tilhørende kort, der viser de aftalte udbringningsarealer. 5. I tilfælde af delvis udnyttelse af godkendelsen mht. dyrehold kan husdyrgødningen helt eller delvis erstattes af andre typer 2 Beregnet efter Bekendtgørelse nr af 15. nov om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v.

3 husdyrgødning, organisk gødning eller slam, hvis mængden af kvælstof, som ikke indgår i gødningsregnskabet (uudnyttet N) ikke overstiger 81,9 N kg/ha og fosformængden ikke overstiger 29,4 kg P/ha. Kommunen skal på forhånd skriftligt acceptere, at husdyrgødningen i ovennævnte scenarier helt eller delvis erstattes af andre typer husdyrgødning, organisk gødning eller slam. Kommunen kan i den forbindelse forlange, at der foretages en beregning i ansøgningssystemet til dokumentation af, at udvaskningen af kvælstof ikke er øget. 6. Der skal hvert planår etableres ekstra efterafgrøder på 8 %-points af husdyrbrugets efterafgrødegrundareal, dvs. udover den til hver en tid lovpligtige andel. De ekstra efterafgrøder skal følge reglerne for almindelige lovpligtige efterafgrøder. Lovgivningens alternative muligheder til efterafgrødekravet kan anvendes med den undtagelse, at efterafgrøderne skal udlægges på egne arealer (ejede + forpagtede arealer). 7. Arealer, der er angivet på bilag 2 må ikke anvendes som udbringningsareal for husdyrgødning. Arealerne kan dog modtage husdyrgødning, som afsættes af græssende dyr. Ophævede vilkår 8. Vilkår nr. 1 og 4-9 i tillæg af 26. april 2014 og vilkår nr. 8 i godkendelsen af 18. august 2010 er bortfaldet. Kommunens vurderinger Påvirkninger fra staldanlægget Projektet medfører ikke ændringer i staldanlæg i forhold til det hidtil godkendte. Påvirkninger fra udbringningsarealerne Det hidtil godkendte husdyrtryk på bedriftens arealer har været 2,28 DE/ha, jf. det nu ophævede vilkår 5 i tillægsgodkendelsen af 26. april Nærværende tillæg er gives der tilladelse til 2,28 DE/ha. Da husdyrtrykket ikke øger er der i nedenstående vurderinger af markdriftens påvirkning af omliggende natur kun vurderet på nytilkomne udbringningsarealer i forhold til de hidtidig godkendte.

4 Nye udbringningsarealer er: , 22-0, ny 109, G1 og den nordlige del af mark 10 og den østlige halvdel af mark 102. Randers Kommune vurderer, at der normalt ikke vil være væsentlige påvirkninger af naturarealer, hvis disse ligger mere end ca. 30 meter fra markarealet. Til grund for denne vurdering ligger Natur- og Miljøklagenævnets anvendte væsentlighedskriterium (1 kg-reglen), Bufferzonerapporten (2004) og Miljøstyrelsens elektroniske vejledning. Mark 46-0 og 47-0 ligger flere hundrede meter fra natur og er derfor ikke vurderet nærmere Den nordlige del af mark 10, udgør ca.2 ha og ligger direkte op til enge (m en og en) og en mose (m mo). Den østlige del af mark 102 er under 1 ha, og ligger direkte op en mose mod nord (m mo). Mod syd ligger marken op af et overdrev (m ov). Mark ny 109 ligger op af et overdrev mod nord (m ov). Marken er på ca. 4,4 ha. Størstedelen af mark 22-0 er beliggende inden for habitatområde. Marken støder mod vest op til Skals Å, et engareal (m en), en mose (m mo). Derudover ligger der en mose (m mo) og en sø (m sø) ca. 10 m fra marken. Ca. 60 m fra marken ligger et stykke kortlagt habitatnatur, et rigkær som er del af engen (m en). Mark 22 er ca. 3,3 ha. Ud fra figur 2 i bilag 10 til Bufferzonerapporten (gennemsnitlig udbringningspraksis) vurderes det ud fra markernes størrelse og form at ingen af dem vil give kvælstofdepositioner i nogen punkter af de tilstødende og nærtliggende naturarealer på over 1 kg N/ha/år. Med hensyn til arter, der er omfattet af Habitatdirektivets bilag IV, vurderer Randers Kommune, at disse er sikret mod negative påvirkninger fra udbringning af husdyrgødning via generelle regler, herunder Husdyrgødningsbekendtgørelsen og Naturbeskyttelsesloven. Anmeldepligtige ændringer i internationale naturbeskyttelsesområder Væsentlige ændringer i driften af udbringningsarealer (og afgræsningsarealer) i internationale naturbeskyttelsesområder, må ikke foretages uden forudgående anmeldelse til kommunen. Kommunen vil herefter foretage en vurdering af virkningen på naturbeskyttelsesområdets udpegningsgrundlag. Anmeldepligtige ændringer fremgår af Vejledning om reglerne om internationale

5 naturbeskyttelsesområder i naturbeskyttelseslovens 19 b, 19 d og 19 e. Heraf skal nævnes følgende ændringer der kan relateres direkte til landbrugsdrift: Ændring i tilstanden af søer, heder, moser og lignende, strandenge, strandsump, ferske enge og overdrev, der ikke opfylder størrelseskravet i 3. Ændring i tilstanden af indlandssaltssaltenge, kilder og væld samt vandløb der ikke er udpeget efter 3. Væsentlig ændring inden for kort tid i græsningsintensitet, herunder ophør med græsning eller høslæt. Væsentlig ændring i anvendelsen af husdyrgødning, herunder ændret gødskning fra handelsgødning til husdyrgødning. Tilplantning med juletræer og skov, flerårige energiafgrøder, levende hegn og lignende i fuglebeskyttelsesområder. Opdyrkning af vedvarende græsarealer i fuglebeskyttelsesområder. Udbringningsarealet 22-0 er beliggende i internationalt naturbeskyttelsesområde (EFhabitatområde). Ud fra luftfotos vurderes det at marken siden 1980-erne ikke har være benyttet til andet end græs. I de senere år har marken endvidere ikke måttet bruges som udbringningsareal. Brug af marken som udbringningsareal fremover vurderes at udgøre en væsentlig ændring i anvendelsen af husdyrgødning. Men som ovenfor angivet, vurderes ændringen ikke at medføre en øget kvælstofdeposition på over 1 kg på tilstødende arealer. Nærmeste kortlagte del af habitatområdet ligger ca. 60 m fra marken. Depositionen af kvælstof her som følge af ændringen af markens drift vurderes, ud fra bufferzonerapporten, at blive ca. 0,2 kg /år /ha. Dette vurderes acceptabelt, og kommunen vurderer derfor at marken kan tages i brug som udbringningsareal uden skadevirkning på habitatområdets udpegningsgrundlag. Fjorde/kystvande/søer m.v. For projektet gælder følgende: Alle udbringningsarealer ligger i kystvandoplandet til Hjarbæk Fjord. Der forekommer ikke udbringningsarealer i oplande til større søer.

6 Hjarbæk Fjord indgår i EF-habitatområde nr. 30 (Lovns Bredning, Hjarbæk Fjord og Skals, Simested og Nørre Ådal samt Skravad Bæk) og EUfuglebeskyttelsesområde nr. 24 (Hjarbæk Fjord og Simested Å. Udpegningsgrundlaget kan ses på Naturstyrelsens hjemmeside ( Ifølge Miljøstyrelsens nitratklassekort er samtlige udbringningsarealer omfattet af nitratklasse 2. Ifølge Miljøstyrelsens fosforklassekort er 29,68 ha omfattet af fosforklasse 2. Kommunens vurderinger og bemærkninger Det generelle beskyttelsesniveau Det generelle beskyttelsesniveau for kvælstof- og fosforbelastning af overfladevand i Husdyrloven er overholdt: Husdyrloven fastlægger således krav til udvaskning af nitrat i områder, der ligger i nitratklasse 1-3. Da der forekommer arealer i nitratklasser, er der krav om, at der maksimalt må udbringes 1,50 DE/ha, eller at bedriften maksimalt må give anledning til en udvaskning på 42,0 kg N/ha. Husdyrbruget har valgt at nedbringe kvælstofudvaskningen til 41,8 kg N/ha ved udbringning af 2,28 DE/ha og etablering af 8 %-point ekstra efterafgrøder. Der er stillet vilkår i overensstemmelse hermed. Husdyrloven fastlægger desuden krav til maksimalt fosforoverskud på husdyrbrug afhængig af, hvilke fosforklasser (1-3) udbringningsarealerne er omfattet af. Da der forekommer arealer i fosforklasser er det maksimalt tilladte fosforoverskud beregnet til ca. 2,8 kg P/ha år. På udbringningsarealerne tilføres ca. 29,4 kg P/ha år med husdyrgødning og fraføres ca. 26,6 kg P/ha år med afgrøderne. På udbringningsarealerne er der således et fosforoverskud på ca. 2,8 kg P/ha år, hvilket lever op til Husdyrlovens fosforkrav. Overholdelse af fosforkravet er opnået uden skærpelse af normen for fosforindhold i foder. Vilkår 8 i godkendelse af 18. august 2010 kan dermed ophæves. Skærpet beskyttelsesniveau Randers Kommune har vurderet, om der er særlige forhold ud over det generelle beskyttelsesniveau, der taler for, at der skal fastsættes yderligere vilkår til beskyttelse af overfladevand.

7 Risikoarealer: Ingen af de ny udbringningsarealerne har hældninger > 6 grader direkte mod vandløb eller søer. På den baggrund vurderer Randers Kommune, at der ikke er væsentlig risiko for tab af næringsstoffer til vandmiljøet via overfladisk afstrømning. Søer: Ingen af udbringningsarealerne ligger i oplande til større søer. Natura 2000-områder: Hjarbæk Fjord Hjarbæk Fjord indgår i EF-habitatområde nr. 30 (Lovns Bredning, Hjarbæk Fjord og Skals, Simested og Nørre Ådal samt Skravad Bæk) og EU-fuglebeskyttelsesområde nr. 24 (Hjarbæk Fjord og Simested Å). Landsplandirektivets målsætning for Hjarbæk Fjord er ikke opfyldt bl.a. på grund af for stor tilførsel af næringsstoffer fra oplandet. Projektets kvælstofpåvirkning af Natura 2000-området: Ifølge ansøgningens Farm-N-beregning vil udvaskningen fra rodzonen ved ansøgt produktion være ca. 42,0 kg N/ha år. Udvaskningen er således mindre end den udvaskning der ville være, hvis bedriften blev drevet som planteavlsbrug uden tilført husdyrgødning (54,6 kg N/ha år, jf. beregning i Farm-N). Da udbringningsarealerne giver anledning til en mindre udvaskning end et planteavlsbrug uden tilført husdyrgødning, vurderes det, at projektet hverken i sig selv eller i kumulation med andre projekter vil skade eller være en hindring for at opnå gunstig bevaringsstatus i området. Projektets fosforpåvirkning af Natura 2000-området: Som allerede nævnt lever bedriften op til Husdyrlovens generelle beskyttelsesniveau vedrørende fosfor. Det generelle beskyttelsesniveau sikrer som udgangspunkt, at marine Natura-2000-recipienter, der er overbelastet med fosfor, ikke påvirkes væsentligt fra projektet i sig selv og i kumulation med andre projekter. Kommunen vurderer at der ikke er grundlag for at skærpe de generelle krav da den tilgængelige forskningsbaserede viden om tab af fosfor fra udbringningsarealer til vandmiljøet må anses for at være begrænset, og at der ikke for tiden findes videnskabeligt anerkendte modeller eller metoder, der kan fastslå, hvor stor en mængde fosfor der udvaskes til vandmiljøet fra nærmere angivne udbringningsarealer.

8 Da udbringningsarealerne i oplandet samtidig ligger udenfor oplande til fosforfølsomme Natura 2000 søer, vurderer Randers Kommune, at projektet ikke skader Natura 2000-området eller hindrer opnåelse af gunstig bevaringsstatus. Randers Kommune har af hensyn til miljøgodkendelsens fleksibilitet åbnet mulighed for, at husdyrgødningen fra husdyrbruget kan erstattes af andre typer husdyrgødning eller anden organisk gødning (vilkår 5). Det forudsættes dog, at mængden af fosfor ikke overstiger den mængde, der indgår i husdyrgødningen fra det godkendte husdyrhold dvs kg P. Endvidere forudsættes, at mængden af uudnyttet kvælstof ikke overstiger den mængde, der indgår i husdyrgødningen fra det godkendte husdyrhold dvs kg N ( kg N i gylle x 30 % kg N i dybstrøelse X 55 % kg N afsat direkte X 100 %). Dette svarer til maksimalt 81,9 N kg/ha og maksimalt 29,4 kg P/ha. Drikkevand For projektet gælder følgende: Udbringningsarealerne ligger alle i område, der er udpeget som område med drikkevandsinteresser (OD), jf. Vandplan Ingen af indvindingsarealerne ligger indenfor indvindingsopland. Kommunens vurderinger og bemærkninger Da der ikke er udbringningsarealer i nitratfølsomt indvindingsopland kan der ikke stilles krav efter husdyrloven. Offentliggørelse af ansøgningen Ansøgningen har ikke været foroffentliggjort, idet der er tale om en godkendelse efter husdyrlovens 12, stk.3, og ændringen vurderes uden væsentlig påvirkning af miljøet. Partshøring Orientering om udkast til miljøgodkendelse har været fremsendt til ejere af forpagtede arealer og DN lokalafdeling: Orienteringen blev fremsendt den 27. januar Fristen til at kommentere udkastet var den 22. februar Der er ikke modtaget bemærkninger.

9 Offentliggørelse af godkendelsen Godkendelsen bekendtgøres på Randers Kommunes hjemmeside den 23. februar 2017, som er godkendelsens dato. Følgende er underrettet om godkendelsen: Ansøger Konsulent Parter Danmarks Naturfredningsforening, DN lokalafdeling v. Christian Halgreen, Danmarks Sportsfiskerforbund, Danmarks Sportsfiskerforbund, lokalafdeling, Det Økologiske Råd, Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdelingen Dansk Ornitologisk Forening, Sundhedsstyrelsen, Klagevejledning Godkendelser og tilladelser kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet inden 4 uger fra afgørelsen er offentligt bekendtgjort. En eventuel klage skal indsendes gennem Klageportalen, som findes på eller En eventuel klage skal være Miljø- og Fødevareklagenævnet i hænde senest den 23. marts Klageberettiget er ovennævnte samt enhver, der har væsentlig, individuel interesse i sagens udfald, som nævnt i husdyrlovens 84, 85, 86 og 87. Hvis kommunen fastholder sin afgørelse, skal den senest 3 uger efter klagefristens udløb indsende kommunens bemærkninger til sagen og de anførte klagepunkter. Kommunen skal endvidere fremsende de dokumenter, der er indgået i sagens bedømmelse. Det er en betingelse for Miljø- og Fødevareklagenævnets behandling af en klage, at klager indbetaler et gebyr til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Klagegebyret er fastsat til 900 kr. for privatpersoner og kr. for virksomheder og organisationer. Opkrævning finder sted i forbindelse med indsendelse af klagen gennem Klageportalen. Vejledning om klageportalen kan findes på Miljø- og Fødevareklagenævnets hjemmeside

10 I særlige tilfælde kan en klage indsendes uden om Klageportalen. De særlige forhold, som kan begrunde en undtagelse fra kravet om at klage via Klageportalen er f.eks. særlige handicap, såvel kognitiv som fysisk funktionsnedsættelse samt demens. En undtagelse kan også gælde for: borgere, der mangler digitale kompetencer, for visse socialt udsatte borgere, borgere med psykiske lidelser og borgere med sprogvanskeligheder, hvor hjælp og vejledning fra myndigheden eller nævnet ikke konkret vurderes at være en egnet løsning. Hvis du tilhører en af de nævnte grupper og trods vejledning ikke har mulighed for at bruge Klageportalen, kan du aflevere/indsende din klage til kommunen. Du skal begrunde din anmodning om fritagelse for brug af Klageportalen. Hvis du er fritaget for at bruge digital post af din kommune, bedes du oplyse dette i din anmodning. Myndigheden sørger for at sende din anmodning videre til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som i hvert enkelt tilfælde vurderer, om der foreligger særlige forhold, der gør, at du kan blive fritaget for at bruge Klageportalen. Du får besked fra Miljø- og Fødevareklagenævnet, om din anmodning kan imødekommes. Godkendelsen kan godt udnyttes, selvom der klages over den, medmindre Miljø- og Fødevareklagenævnet bestemmer andet, og under forudsætning af, at andre nødvendige tilladelser er indhentet. Det skal bemærkes, at Miljø- og Fødevareklagenævnet ved sin behandling kan ændre eller ophæve en godkendelse. Udnyttes en godkendelse, der er klaget over, sker det derfor for egen regning og risiko. Søgsmål kan anlægges ved domstolene indtil 6 måneder efter godkendelsens dato. Med venlig hilsen Kristian Arnborg Nielsen Bilag 1: Udbringningsarealer Bilag 2: Arealer der ikke må benyttes til udbringning men gerne til afgræsning

11 Bilag 1: Udbringningsarealer:

12 Bilag 2: Afgræsningsarealer

Arealer og oplysninger om arealerne omfattet af dette tillæg fremgår af bilag 1 og bilag 2.

Arealer og oplysninger om arealerne omfattet af dette tillæg fremgår af bilag 1 og bilag 2. GÅRDEJER BJARNE NIELSEN Blenstrupvej 15 8983 Gjerlev J Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 www.randers.dk 22-2-2016 / 09.17.22-P19-4-15

Læs mere

Afgørelse vedrørende udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, 2. anmeldelse

Afgørelse vedrørende udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, 2. anmeldelse ASHØJGÅRD V/LARS THOMSEN Kåtrupvej 52 8990 Fårup Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 www.randers.dk 11 3 2016 / 09.17.46 P19 1 16 Afgørelse

Læs mere

GÅRDEJERE CHANTAL G J M SCHOORMANS & WIJNAND JOHAN ANTON BAACK Kirkevej Randers NV

GÅRDEJERE CHANTAL G J M SCHOORMANS & WIJNAND JOHAN ANTON BAACK Kirkevej Randers NV GÅRDEJERE CHANTAL G J M SCHOORMANS & WIJNAND JOHAN ANTON BAACK Kirkevej 28 8920 Randers NV Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 kristian.arnborg.nielsen@randers.dk

Læs mere

At staldene som oplyst står i åben forbindelse med hinanden og dermed kan betragtes som ét staldafsnit.

At staldene som oplyst står i åben forbindelse med hinanden og dermed kan betragtes som ét staldafsnit. Jens Møller Nedre Vej 77 8930 Randers NØ Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151745 Peter.Kruse@randers.dk www.randers.dk 01-08-2017 / 09.17.44-P19-7-17

Læs mere

At husdyrbruget ikke er godkendt eller tilladt efter 16a og 16b i Husdyrloven. At der ikke sker ændring af staldanlægget, herunder gulvprofilen.

At husdyrbruget ikke er godkendt eller tilladt efter 16a og 16b i Husdyrloven. At der ikke sker ændring af staldanlægget, herunder gulvprofilen. GÅRDEJER JENS AAGE AASTRUP SKIPPER Trustrupvej 33 8940 Randers SV Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151745 Peter.Kruse@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

SVINEAVLER MARTIN SØBY Grundvej 19 Floes 8960 Randers SØ / G

SVINEAVLER MARTIN SØBY Grundvej 19 Floes 8960 Randers SØ / G SVINEAVLER MARTIN SØBY Grundvej 19 Floes 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151745 Peter.Kruse@randers.dk www.randers.dk 01-08-2017

Læs mere

Afgørelsen er gyldig fra fredag den 11. december 2015, hvor den offentliggøres på kommunens hjemmeside,

Afgørelsen er gyldig fra fredag den 11. december 2015, hvor den offentliggøres på kommunens hjemmeside, Center Natur og Miljø LANDMAND HENRIK PINSTRUP Ingerdalsvej 8, Sørup 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.46-P19-2-15 Ref.: Lone

Læs mere

Randers Pelsdyrfarm ApS Højsletvej Randers NØ / P Dispensation for afstandskrav til skel og krav om beplantning

Randers Pelsdyrfarm ApS Højsletvej Randers NØ / P Dispensation for afstandskrav til skel og krav om beplantning Randers Pelsdyrfarm ApS Højsletvej 59 8930 Randers NØ Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 kristian.arnborg.nielsen@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Der meddeles dispensation endvidere dispensations for afstandskrav til naboskel for udvidelsen af møddingspladsen.

Der meddeles dispensation endvidere dispensations for afstandskrav til naboskel for udvidelsen af møddingspladsen. A/S HATTING-KS Oensvej 48 8700 Horsens Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 kristian.arnborg.nielsen@randers.dk www.randers.dk 17-05-2017

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE 1 - Tillæg Hører til journalnummer: 09.17.18-P19-123-16 TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE af husdyrbruget Langagergård, Langagervej 4, Hollerup, 8870 Langå 1 Registreringsblad - Miljøgodkendelse Hovedmatrikel

Læs mere

Rebild Kommune vurderer, at det anmeldte overholder kravene i 14 i husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen.

Rebild Kommune vurderer, at det anmeldte overholder kravene i 14 i husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen. Center Natur og Miljø Karsten Meier Sømosevej 40, Skårup 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.44-P19-18-17 Ref.: Lene Marie Hansen

Læs mere

Du skal også sikre dig, at du har alle nødvendige tilladelser eller godkendelser til dit projekt, herunder meddelelse om byggeanmeldelse.

Du skal også sikre dig, at du har alle nødvendige tilladelser eller godkendelser til dit projekt, herunder meddelelse om byggeanmeldelse. Jeppe Elmer Neergaard Pedersen Borgergade 74 9620 Ålestrup Teknik & Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax: 87 87 90 00 virksomhedsmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk Dato:

Læs mere

GÅRDEJER FLEMMING BJERRE HANSEN Dyssehøjvej Spentrup / G

GÅRDEJER FLEMMING BJERRE HANSEN Dyssehøjvej Spentrup / G GÅRDEJER FLEMMING BJERRE HANSEN Dyssehøjvej 19 8981 Spentrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151745 Peter.Kruse@randers.dk www.randers.dk 09-08-2017

Læs mere

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Til Ikast-Brande Kommune Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Ikast-Brande Kommune har den 18. september 2015 anmodet Vejle Kommune om en udtalelse i forbindelse med ansøgning Miljøgodkendelse

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev #split# Torben Carton-Sørensen Torupvej 27 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 25-08-2015 Sags. nr.: 09.17.44-P19-5-15 Sagsbeh.: Martin Engsig Lokaltlf.: +4599455205 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

0 2,5 kilometer Kertemindevej 250 arealgodkendelse Oversigtskort, alle arealer Bilag 1 Odense Kommune Nørregade 36-38, 5000 Odense C Tlf. 65512525 Initialer: tsan Dato: 03.12.2015 Beskyttede naturområder

Læs mere

MILJØGODKENDELSE. af udbringningsarealer tilhørende Vorhøjvej 12, 8983 Gjerlev J. 1 - Miljøgodkendelse uden bilag

MILJØGODKENDELSE. af udbringningsarealer tilhørende Vorhøjvej 12, 8983 Gjerlev J. 1 - Miljøgodkendelse uden bilag 1 - Miljøgodkendelse uden bilag Hører til journalnummer: 09.17.22-P19-13-15 MILJØGODKENDELSE af udbringningsarealer tilhørende Vorhøjvej 12, 8983 Gjerlev J 1 Registreringsblad - Miljøgodkendelse Hovedmatrikel

Læs mere

Center Natur og Miljø

Center Natur og Miljø Center Natur og Miljø BIRTE MUNK HOLLER Abildgårdsvej 36, Byrsted 9240 Nibe Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.44-P19-7-15 Ref.: Lone Borup

Læs mere

Siloen vurderes ikke, at være til væsentlig skade for miljøet, herunder de landskabelige værdier, og vurderes at være uden betydning for naboerne.

Siloen vurderes ikke, at være til væsentlig skade for miljøet, herunder de landskabelige værdier, og vurderes at være uden betydning for naboerne. 1 - Tilladelse til etablering af konsilo GÅRDEJERE CHANTAL G J M SCHOORMANS & WIJNAND JOHAN ANTON BAACK Kirkevej 28 8920 Randers NV Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers C

Læs mere

Tillæg nr. 2 til miljøgodkendelse af 31. marts 2009 på Ildvedvej 6, 7160 Tørring

Tillæg nr. 2 til miljøgodkendelse af 31. marts 2009 på Ildvedvej 6, 7160 Tørring Harald Gammel Skov Ildvedvej 6 7160 Tørring Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Mette Højby Direkte nr.: 7975 5678 mette.hoejby@hedensted.dk Lok.id.: 627-I101-000002 Sagsnr.:

Læs mere

Kaj Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive sdr.bersholm@mail.tele.dk. Den 26. februar 2013

Kaj Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive sdr.bersholm@mail.tele.dk. Den 26. februar 2013 Kaj Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive sdr.bersholm@mail.tele.dk Den 26. februar 2013 Bærsholmvej 23 7800 Skive - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 19 f. Skive Kommune har den

Læs mere

Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro

Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro 1 Offentliggørelse 20. januar 2009 Tilladelse til ændring af husdyrbruget på ejendommen Martin Olsen har ansøgt om en 10 tilladelse på adressen Engvej 238, 9440 Aabybro.

Læs mere

Lars Klausen Lisedalvej Skive. Den 30. januar 2013

Lars Klausen Lisedalvej Skive. Den 30. januar 2013 Lars Klausen Lisedalvej 30 7800 Skive Lisedal@dlgtele.dk Den 30. januar 2013 Lisedalvej 30 7800 Skive - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 19 f. Skive Kommune har den13. december 2012

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsepligt til skift mellem dyretyper i stalde på Kollerup Strandvej 217, 9690 Fjerritslev

Afgørelse om ikke-godkendelsepligt til skift mellem dyretyper i stalde på Kollerup Strandvej 217, 9690 Fjerritslev Torben Kjeldgaard Klit Kollerup Strandvej 217 9690 Fjerritslev Miljø Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte 7257 7696

Læs mere

10 miljøtilladelse. af græssende kvæghold. Sønderskov. beliggende Sønderskovvej 9, Venø. meddelt den 14. september 2016

10 miljøtilladelse. af græssende kvæghold. Sønderskov. beliggende Sønderskovvej 9, Venø. meddelt den 14. september 2016 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK 10 miljøtilladelse af græssende kvæghold Sønderskov beliggende Sønderskovvej 9, Venø meddelt den

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til udvidelse af antal husdyr i eksisterende stald på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til udvidelse af antal husdyr i eksisterende stald på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr. Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Kaj Andersen Sentvedvej 20A 5853 Ørbæk Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Bo Clausen Tlf. 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk

Læs mere

Jan Hørby Gammel Hald Vej 10 Gl. Hald 7840 Højslev Den 7. januar 2013

Jan Hørby Gammel Hald Vej 10 Gl. Hald 7840 Højslev Den 7. januar 2013 Jan Hørby Gammel Hald Vej 10 Gl. Hald 7840 Højslev jan_hoerby@snmail.dk Den 7. januar 2013 Gammel Hald Vej 10 7840 Højslev - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 19 f. Skive Kommune har

Læs mere

Center Natur og Miljø

Center Natur og Miljø Center Natur og Miljø LANDMAND ANDERS LANGDAHL Østermarkvej 3, Hjeds 9541 Suldrup Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.44-P19-8-15 Ref.: Lene

Læs mere

Afgørelse om emissionsorienteret produktionstilpasning

Afgørelse om emissionsorienteret produktionstilpasning ERHVERV OG MILJØ Afgørelse om emissionsorienteret produktionstilpasning Nymandsvej 14 B 8444 Balle efter 32 i bekendtgørelse om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa

Læs mere

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om ikke godkendelsespligt for

Læs mere

TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE

TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Ammekvæg Agerholmvej 4, 7700 Thisted 13. december 2016 Generelle forhold Anmeldelse efter 31 i

Læs mere

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Billund Kommune Att.: Rikke Holm Sennels Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Billund Kommune har den 28. september 2015 anmodet Vejle Kommune om en udtalelse i forbindelse med miljøgodkendelse

Læs mere

I/S Skovgaard Yttrupvej 9 Yttrup 7870 Roslev Den 3. december 2014

I/S Skovgaard Yttrupvej 9 Yttrup 7870 Roslev Den 3. december 2014 I/S Skovgaard Yttrupvej 9 Yttrup 7870 Roslev leneogib@gmail.com Den 3. december 2014 Yttrupvej 9 7870 Roslev - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 32 - uden nabohøring Skive Kommune har

Læs mere

Svendborg Kommune har modtaget en anmeldelse om ændring af husdyrproduktionen på ejendommen Bøsørevej 40, 5874 Hesselager, CVR nr

Svendborg Kommune har modtaget en anmeldelse om ændring af husdyrproduktionen på ejendommen Bøsørevej 40, 5874 Hesselager, CVR nr Kurt Qvistgaard Bøsørevej 40 5874 Hesselager quistgaard@post.tele.dk Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Jette.raal.stockholm@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.:

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.: Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens

Læs mere

Gårdejer Jens Gudiksen Vestergaard Andrupvej 9 Oddense 7860 Spøttrup gudiksen@fiberpost.dk. Den 9. oktober 2014

Gårdejer Jens Gudiksen Vestergaard Andrupvej 9 Oddense 7860 Spøttrup gudiksen@fiberpost.dk. Den 9. oktober 2014 Gårdejer Jens Gudiksen Vestergaard Andrupvej 9 Oddense 7860 Spøttrup gudiksen@fiberpost.dk Den 9. oktober 2014 Andrupvej 9, 7860 Spøttrup - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 32 - Uden

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Birger Nielsen Hovvejen Hørve. Den 13. juli 2017

Birger Nielsen Hovvejen Hørve. Den 13. juli 2017 Birger Nielsen Hovvejen 5 4534 Hørve Den 13. juli 2017 Skift i dyretype i eksisterende stalde i henhold til anmeldeordningen for husdyrbrug Hovvejen 5, 4534 Hørve. Odsherred kommune modtog den 30. november

Læs mere

Skift i dyretype. Efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse. Kvægbrug Vorupørvej 253, 7700 Thisted 23. marts 2016

Skift i dyretype. Efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse. Kvægbrug Vorupørvej 253, 7700 Thisted 23. marts 2016 Skift i dyretype Efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Kvægbrug Vorupørvej 253, 7700 Thisted 23. marts 2016 Generelle forhold Anmeldelse efter 31 i Bekendtgørelse om

Læs mere

Svend Erik Bak Lægdsgårdsvej Ikast 25. februar 2016 Anmeldelse af skift i dyretype, Lægdsgårdsvej 6, 7430 Ikast

Svend Erik Bak Lægdsgårdsvej Ikast 25. februar 2016 Anmeldelse af skift i dyretype, Lægdsgårdsvej 6, 7430 Ikast Svend Erik Bak Lægdsgårdsvej 6 7430 Ikast 25. februar 2016 Anmeldelse af skift i dyretype, Lægdsgårdsvej 6, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har onsdag den 24. februar 2016, modtaget en anmeldelse efter

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af svinebruget, Demstrupvej 42A, Demstrup, 8970 Havndal

Tillæg til miljøgodkendelse af svinebruget, Demstrupvej 42A, Demstrup, 8970 Havndal 1 - Tillæg til miljøgodkendelse Hører til journalnummer: 09.17.18-P19-3-17 DEMSTRUP SVINEPRODUKTION ApS Demstrupvej 42 A 8970 Havndal Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon

Læs mere

Center Natur og Miljø

Center Natur og Miljø Center Natur og Miljø MARIENHOLM & LYNDERUPGÅRD APS Jyllandsgade 1 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.44-P19-16-14 Ref.: Lone Borup

Læs mere

Center Natur og Miljø

Center Natur og Miljø Center Natur og Miljø HAVERSLEVGÅRD ApS Solvænget 92 9600 Aars Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.44-P19-6-15 Ref.: Lone Borup Andersen Telefon:

Læs mere

Anmeldelse af udskiftning af udbringningsarealer skal sendes til kommunen før planårets begyndelse den 1. august.

Anmeldelse af udskiftning af udbringningsarealer skal sendes til kommunen før planårets begyndelse den 1. august. Notat Erhverv Anmeldelse af udskiftning af udbringningsarealer Den 25. august 2008 I medfør af husdyrgodkendelseslovens 17, stk. 3 er der fastsat regler om anmeldelse af udskiftning af udbringningsarealer.

Læs mere

Jonas Stenholdt Vestergaard Vester Isen Vej Ikast 14. september 2015

Jonas Stenholdt Vestergaard Vester Isen Vej Ikast 14. september 2015 Jonas Stenholdt Vestergaard Vester Isen Vej 18 7430 Ikast 14. september 2015 Anmeldelse af skift i dyretype, Langelundvej 1, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har den 7. september 2015 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligtig skift mellem dyretyper

Afgørelse om ikke godkendelsespligtig skift mellem dyretyper Afdeling: Byg og Miljø Dato: 3. juli 2015 TEKNIK BYG OG OG MILJØ MILJØ Afgørelse om ikke godkendelsespligtig skift mellem dyretyper Grønnevej 11/13 8500 Grenaa Efter 17, stk. 3 i lov om miljøgodkendelse

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper E R HVE R V T O E G K N M I I K L J O Ø G M I L J Ø Afdeling: Erhverv og Miljø Dato: 2. august 2017 Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper Gl. Skolevej 17 Hammelev 8500 Grenaa Efter

Læs mere

Afgørelse om udvidelse i eksisterende stalde

Afgørelse om udvidelse i eksisterende stalde Solvang I/S 14-03-2016 Hejlskovvej 25 Sagsnr.: 16/3050 8544 Mørke Sagsbehandler: Tove Heidmann Tlf.: +4587535528 Afgørelse om udvidelse i eksisterende stalde Syddjurs Kommune har den 11. januar 2016 modtaget

Læs mere

Afgørelse om at etablering af fast overdækning på gyllebeholder på Halagervej 35, Støvring, 8930 Randers NØ ikke kræver tillæg til miljøgodkendelsen.

Afgørelse om at etablering af fast overdækning på gyllebeholder på Halagervej 35, Støvring, 8930 Randers NØ ikke kræver tillæg til miljøgodkendelsen. 1 - Afgørelse om ikke-godkendelsespligt (Kopi) Hører til journalnummer: 09.17.00-G01-6-18 Nordvestgård I/S Udbyhøjvej 341 8930 Randers NØ Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper BYG OG MILJØ Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper Bådsdal 1 Fannerup Mark 8500 Grenaa Efter 17, stk. 3 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Norddjurs Kommune Torvet 3 8500

Læs mere

Afgørelse om ændring af dyrehold skift af dyretype Haveskovvej 2, 5932 Humble, CVR nr. 17128485

Afgørelse om ændring af dyrehold skift af dyretype Haveskovvej 2, 5932 Humble, CVR nr. 17128485 Mogens Elnegaard Haveskovvej 2 5932 Humble Læring og Vækst Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 21-04-2015

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse om udvidelse af antal dyr i eksisterende stalde efter 32 på

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse om udvidelse af antal dyr i eksisterende stalde efter 32 på POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse om udvidelse af antal dyr i eksisterende stalde

Læs mere

Afgørelse om skift i dyretype

Afgørelse om skift i dyretype Gunnar Sørensen 12-01-2016 Havvej 34 Sagsnummer.: 15/51685 8420 Knebel Sagstype: KLE: 09.17.44 Sagsbehandler: Tove Heidmann Tlf.: +4587535528 Afgørelse om skift i dyretype Syddjurs Kommune har modtaget

Læs mere

10-tilladelse til husdyrproduktionen på. Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev. Stor race kvier 7-26 mdr.

10-tilladelse til husdyrproduktionen på. Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev. Stor race kvier 7-26 mdr. 10-tilladelse til husdyrproduktionen på Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev Stor race kvier 7-26 mdr. v/ Frank Jessen, Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev Ansøger: Navn: Adresse: Frank Jessen Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev

Læs mere

#split# Tilladelse til udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde - Bjørnbækvej 12, 9320 Hjallerup

#split# Tilladelse til udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde - Bjørnbækvej 12, 9320 Hjallerup #split# CHRISTIAN LARSEN Bjørnbækvej 12 9320 Hjallerup Sendt til virksomhedens digitale postkasse via CVR.nr. 69104010 Kopi sendt til AgriNord, att. Tina Madsen Plan og Miljø Dato: 08-12-2014 Sags. nr.:

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Skabelonnavn: DTO afgørelse, version 1 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af udvidelse

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Grønlund, Vidtskuevej 8, 7160 Tørring

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på ejendommen Grønlund, Vidtskuevej 8, 7160 Tørring Niels Erik Grønlund Nielsen Vidtskuevej 8 7160 Tørring Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Nina Rosendahl Larsen Direkte nr.: 7975 5617 nina.r.larsen@hedensted.dk Lok.id.:

Læs mere

Anders Riis Rettrup Kærvej 15 Rønbjerg Kær Skive. 24. juli Rettrup Kærvej 15, 7800 Skive - 33 Naturafgræsning max 15 DE

Anders Riis Rettrup Kærvej 15 Rønbjerg Kær Skive. 24. juli Rettrup Kærvej 15, 7800 Skive - 33 Naturafgræsning max 15 DE Anders Riis Rettrup Kærvej 15 Rønbjerg Kær 7800 Skive 24. juli 2017 Rettrup Kærvej 15, 7800 Skive - 33 Naturafgræsning ma 15 DE Skive Kommune har den 9. maj 2017 modtaget anmeldelse efter 11 i husdyrloven

Læs mere

Ole Olsen Nordbjergvej Ringsted

Ole Olsen Nordbjergvej Ringsted Ole Olsen Nordbjergvej 32 4100 Ringsted Dato: 11.august 2017 Afgørelse om ikke-godkendelsespligt ved udvidelse af dyrehold i eksisterende stald på Nordbjergvej 32 og accept af anmeldelsen Du har anmeldt

Læs mere

Anmeldelse af skift i dyretype efter bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug 31. Ashøjvej 10, 7760 Hurup 4.

Anmeldelse af skift i dyretype efter bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug 31. Ashøjvej 10, 7760 Hurup 4. Anmeldelse af skift i dyretype efter bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug 31 Ashøjvej 10, 7760 Hurup 4. marts 2016 Anmeldelse efter 17 stk. 3 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse på svinebruget, Langagervej 4, 8870 Langå

Tillæg til miljøgodkendelse på svinebruget, Langagervej 4, 8870 Langå 1 - Endelig tillægsgodkendelse Hører til journalnummer: 09.17.18-P19-7-14 Einer Svane Nielsen Langå Mark 24 8870 Langå Miljø og Teknik Landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 på Nygård, Vilhelmsborgvej

Læs mere

Peter Sørensen Gammel Hald Vej Højslev. CVR-nr Den 30. august Gammel Hald Vej 31 - Anmeldelse om skift i dyretype.

Peter Sørensen Gammel Hald Vej Højslev. CVR-nr Den 30. august Gammel Hald Vej 31 - Anmeldelse om skift i dyretype. Peter Sørensen Gammel Hald Vej 31 7840 Højslev CVR-nr. 12697147 Den 30. august 2017 Gammel Hald Vej 31 - Anmeldelse om skift i dyretype. Skive Kommune har modtaget en anmeldelse efter 29 til skift i dyretype.

Læs mere

Niels Overgaard Sørensen Elmegårdsvej Odder Sags Id

Niels Overgaard Sørensen Elmegårdsvej Odder Sags Id Niels Overgaard Sørensen Elmegårdsvej 102 8300 Odder Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Anmeldelse af udvidelse i eksisterende stalde Odder Kommune har den 12. december 2011 modtaget anmeldelse fra Niels Overgaard

Læs mere

31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper

31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper Lars Remme Larsen Stradevej 1 7550 Sørvad Afgørelsesdato:

Læs mere

Afgørelse efter 32 - Emissionsorienteret produktionstilpasning, Heslevej 23, 5610 Assens

Afgørelse efter 32 - Emissionsorienteret produktionstilpasning, Heslevej 23, 5610 Assens Marxen I/S Halstedvej 21 5620 Glamsbjerg 14-12-2016 Sags id: 16/25760 Afgørelse efter 32 - Emissionsorienteret produktionstilpasning, Heslevej 23, 5610 Assens Stald- og gødningsanlæg, Heslevej 23 (luftfoto

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende staldanlæg på ejendommen Houmarksvej 18, 7130 Juelsminde

Afgørelse vedr. anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende staldanlæg på ejendommen Houmarksvej 18, 7130 Juelsminde Niels Jørgen Kjærgaard Jeppesen Houmarksvej 18 7130 Juelsminde Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Aino Hvam Direkte nr.: 7975 5619 aino.hvam@hedensted.dk Lok.id.: 619-L02-000051

Læs mere

Center Natur og Miljø

Center Natur og Miljø Center Natur og Miljø Frank Bundgaard Bjørn Ørnbjergvej 2, Stenild 9500 Hobro Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.38-P19-1-15 Ref.: Svend Appel

Læs mere

29 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til brug af eksisterende gyllebeholder på 528 m³ på husdyrbruget på Bustedvej 16, Albæk, 9541 Suldrup

29 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til brug af eksisterende gyllebeholder på 528 m³ på husdyrbruget på Bustedvej 16, Albæk, 9541 Suldrup Center Natur og Miljø LANDMAND FINN SØGAARD Bustedvej 16 Albæk 9541 Suldrup Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.40-P19-2-15 Ref.: Lone Borup

Læs mere

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på ejendommen matr.nr. 55a Svindinge By, Svindinge beliggende Huslodderne 10, 5853 Ørbæk, cvr.

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på ejendommen matr.nr. 55a Svindinge By, Svindinge beliggende Huslodderne 10, 5853 Ørbæk, cvr. Teknik- og Miljøafdeling Henrik Dahlhede Huslodderne 10 5853 Ørbæk Dato: 11-09-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 07/8549. Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt 30 Udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde Liltvedvej 8, 8961 Allingåbro

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt 30 Udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde Liltvedvej 8, 8961 Allingåbro Afgørelse om ikke-godkendelsespligt 30 Udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde Liltvedvej 8, 8961 Allingåbro Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa - Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk CVR nr. 29 18

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Dorfvej 42, 9330 Dronninglund

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Dorfvej 42, 9330 Dronninglund #split# Per Vestergaard Gingsholmvej 3 9330 Dronninglund Kopi sendt til LandboNord, att. Karoline Holst Plan og Miljø Dato: 21-01-2016 Sags. nr.: 09.17.44-P19-10-15 Sagsbeh.: Martin Engsig Lokaltlf.: +4599455205

Læs mere

Dyretype Staldsystem Antal Antal DE. Malkekøer u. opdræt, t.r. Sengestald med fast gulv ,26. Opdræt 0-6 mdr., årsdyr, t.r. Dybstrøelse 35 9,46

Dyretype Staldsystem Antal Antal DE. Malkekøer u. opdræt, t.r. Sengestald med fast gulv ,26. Opdræt 0-6 mdr., årsdyr, t.r. Dybstrøelse 35 9,46 Erling Gert Nielsen 25-11-2016 Lemmervej 12 Sagsnummer.: 16/36725 8544 Mørke Sagstype: KLE: 09.17.44 Sagsbehandler: Trine Jensen Tlf.: 87 53 54 10 Syddjurs Kommune har den 29.9.2016 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsepligt til skift mellem dyretyper i stalde på ejendommen beliggende Klim Markvej 89, 9690 Fjerritslev

Afgørelse om ikke-godkendelsepligt til skift mellem dyretyper i stalde på ejendommen beliggende Klim Markvej 89, 9690 Fjerritslev Bertel Winther Klim Markvej 89 9690 Fjerritslev Miljø Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte 7257 7696 mae@jammerbugt.dk

Læs mere

Afgørelse om ændringen af dyreholdet (skift af dyretype) på husdyrbrug på ejendommen Bogøvej 44, 5900 Rudkøbing CVR nr CHR 17698

Afgørelse om ændringen af dyreholdet (skift af dyretype) på husdyrbrug på ejendommen Bogøvej 44, 5900 Rudkøbing CVR nr CHR 17698 Michael Bay Hansen Bogøvej 44 Rudbækgård 5900 Rudkøbing Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 16-08-2017 J.

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 på Nørgård, Rødebrovej 6, Linde, 7600 Struer den 31. august 2017 TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1 af 8 Afgørelse

Læs mere

TILLÆG TIL 10 TILLADELSE. Pelsdyrfarmen på Nørredigevej 166, 9440 Aabybro

TILLÆG TIL 10 TILLADELSE. Pelsdyrfarmen på Nørredigevej 166, 9440 Aabybro TILLÆG TIL 10 TILLADELSE Pelsdyrfarmen på Nørredigevej 166, 9440 Aabybro Tilladelsesdato / offentliggørelse 26. august 2016 Indholdsfortegnelse: Ejer og driftsforhold... 2 Miljøtilladelse efter Husdyrloven...

Læs mere

Lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter nr

Lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter nr DANISH STEVEDORE HOLDING A/S Tronholmen 49 8960 Randers SØ Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 04-10-2018

Læs mere

Afgørelse om udvidelse i eksisterende stalde

Afgørelse om udvidelse i eksisterende stalde 1 of 9 Solvang I/S 17-12-2014 Hejlskovvej 25 Sagsnr.: 14/38064 8544 Mørke Sagsbehandler: Tove Heidmann Tlf.: +4587535528 Afgørelse om udvidelse i eksisterende stalde Syddjurs Kommune har den 31. oktober

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup #split# SVINEAVL - V/BRIAN MARTIN SØRENSEN V Thorupvej 19 9330 Dronninglund Plan og Miljø Dato: 03-05-2016 Sags. nr.: 09.17.44-P19-4-16 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700

Læs mere

Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø. CVR.nr.:

Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø. CVR.nr.: Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø CVR.nr.: 19724174 Februar 2013 Indholdsfortegnelse ANMELDELSE AF UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE. 4 BAGGRUND...

Læs mere

Lars Rasmussen Nørre Ramsingvej Spøttrup. CVR-nr Den 14. september Kærgårdsvej 43 - Anmeldelse om skift i dyretype.

Lars Rasmussen Nørre Ramsingvej Spøttrup. CVR-nr Den 14. september Kærgårdsvej 43 - Anmeldelse om skift i dyretype. Lars Rasmussen Nørre Ramsingvej 4 7860 Spøttrup CVR-nr. 11 95 26 31 Den 14. september 2017 Kærgårdsvej 43 - Anmeldelse om skift i dyretype. Skive Kommune har modtaget en anmeldelse efter 29 til skift i

Læs mere

Jesper Nørgaard Nielsen Bakkedraget Spøttrup Den 20. februar 2017

Jesper Nørgaard Nielsen Bakkedraget Spøttrup Den 20. februar 2017 Jesper Nørgaard Nielsen Bakkedraget 2 7860 Spøttrup noergaard.nielsen@pc.dk Den 20. februar 2017 Bakkedraget 2 7860 Spøttrup - Anmeldelse 31 Skift i dyretype - ingen nabohøring. Skive Kommune har den 9.

Læs mere

Afgørelse om udvidelse af dyrehold (fulde stalde) Bjergvej 8, 5900 Rudkøbing. CVR nr p.nr og CHR nr

Afgørelse om udvidelse af dyrehold (fulde stalde) Bjergvej 8, 5900 Rudkøbing. CVR nr p.nr og CHR nr Bjerggården I/S Bjergvej 8 Illebølle 5900 Rudkøbing Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 03-03-2016 J. nr.

Læs mere

TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE

TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Villerupvej 11, 7755 Bedsted 4. august 2016 Generelle forhold Anmeldelse efter 31 i Bekendtgørelse

Læs mere

Vejledning om hvordan du klager og om gebyrordningen kan du finde på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside,

Vejledning om hvordan du klager og om gebyrordningen kan du finde på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside, Jens Kristian Steffensen Forsomhovej 8 6870 Ølgod Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Afgørelse på anmeldelse af skift mellem

Læs mere

Per Mikkelsen Kokborgvej Vinderup. 31 afgørelse om skift i dyretype

Per Mikkelsen Kokborgvej Vinderup. 31 afgørelse om skift i dyretype Per Mikkelsen Kokborgvej 6 7830 Vinderup Dato: 30-04-2015 Sagsnr.: 09.17.44-P19-7-15 Henv. til: Pia Pedersen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 15 Afdeling tlf.: 96 11 75 57 naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

Per Mortensen Saugstrupvej 4 Oddense 7860 Spøttrup Den 12. marts 2015

Per Mortensen Saugstrupvej 4 Oddense 7860 Spøttrup Den 12. marts 2015 Per Mortensen Saugstrupvej 4 Oddense 7860 Spøttrup permortensen@privat.dk Den 12. marts 2015 Saugstrupvej 4 7860 Spøttrup - Anmeldelse 31 Skift i dyretype Afgørelse Skive Kommune har den 20. januar 2015

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde

Læs mere

Produktionen på ejendommen må maximalt være 56,6 DE i heste.

Produktionen på ejendommen må maximalt være 56,6 DE i heste. Teknik og Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 56 09 HANDEL MED HESTE JOHN BYRIALSEN Vievej 24 8832 Skals virksomhedsmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk 10 tilladelse til etablering/lovliggørelse

Læs mere

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Jesper Løje Holtevej 1 4880 Nysted CVR-nr. 35614273 Sendt på E-mail: is-loje@hotmail.com 19. JUNI 2017 TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Guldborgsund Kommune

Læs mere

Torben Andreasen Langemarken 26 5762 V. Skerninge

Torben Andreasen Langemarken 26 5762 V. Skerninge Torben Andreasen Langemarken 26 5762 V. Skerninge Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om ikke godkendelsespligt for udvidelse

Læs mere

Jørgen Johannesen Hvidemosevej 2 Gl. Rønbjerg 7800 Skive Den 20. september 2013

Jørgen Johannesen Hvidemosevej 2 Gl. Rønbjerg 7800 Skive Den 20. september 2013 Jørgen Johannesen Hvidemosevej 2 Gl. Rønbjerg 7800 Skive mosegaarden7800@gmail.com Den 20. september 2013 Hvidemosevej 2 7800 Skive - Afgørelse - Anmeldeordning - 19 d - Skift i dyretype. Skive Kommune

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på Brædstrupvej 20, Åle, 7160 Tørring

Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype på Brædstrupvej 20, Åle, 7160 Tørring Annelise Hansen og Jens Peter Pedersen Brædstrupvej 20 7160 Tørring Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Aino Hvam Direkte nr.: 7975 5619 aino.hvam@hedensted.dk Lok.id.:

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 på Lundgård, Hjermvej 98, 7560 Hjerm den 25. august 2017 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved skift i dyretype på husdyrbruget

Læs mere

Afgørelse efter 32 Emissionsorienteret produktionstilpasning, Lindhovedvej 5

Afgørelse efter 32 Emissionsorienteret produktionstilpasning, Lindhovedvej 5 Thomas Olling Rasmussen Lindhovedvej 17 5631 Ebberup 20-09-2016 Sags id: 16/17437 Afgørelse efter 32 Emissionsorienteret produktionstilpasning, Lindhovedvej 5 Lindhovedvej 5, 5631 Ebberup (Luftfoto 2016)

Læs mere

Svendborg Kommune har modtaget en anmeldelse om ændring af husdyrproduktionen på ejendommen Ryttergårdsvej 5, 5892 Gudbjerg Sydfyn, CVR. Nr

Svendborg Kommune har modtaget en anmeldelse om ændring af husdyrproduktionen på ejendommen Ryttergårdsvej 5, 5892 Gudbjerg Sydfyn, CVR. Nr Klaus Nielsen Kværndrupvej Vænge 11 5772 Kværndrup mail@hoejagergaardagro.dk Byg, Natur og Miljø Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Jette.raal.stockholm@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Møbjergvej 107, 7260 Sdr. Omme

Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Møbjergvej 107, 7260 Sdr. Omme Morten Dyrehauge Christiansen Tingvejen 443 7200 Grindsted Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Møbjergvej 107, 7260 Sdr. Omme Billund Kommune har den 16. juni 2015

Læs mere

Billund Kommunes vurdering

Billund Kommunes vurdering Ingolf Elvin Moff Vinding Bækgårdsvej 4 7200 Grindsted Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Bækgårdsvej 4, 7200 Grindsted Billund Kommune har den 17. juni 2014 modtaget

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 36 på Wiegårdsvej 6, 9500 Hobro

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 36 på Wiegårdsvej 6, 9500 Hobro GÅRDEJER ANDERS PALMHØJ NIELSEN Wiegårdsvej 6 9500 Hobro Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.54-P19-1-14

Læs mere