Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for Med- Com 8

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for Med- Com 8"

Transkript

1 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: Dok. Nr.: Dato: 20. februar 2012 Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for Med- Com 8 Der indkaldes hermed til 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag d. 1.marts 2012 kl i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K, mødelokale S.25 (stuen). Dagsorden og indstillinger for styregruppemødet er: 1. Godkendelse af referat fra 8. styregruppemøde i MedCom7 15. december Meddelelser 3. Forslag til budgetrammer for MedCom8 4. MedComs Kronikerprojekt 5. Telemedicinsk satsning i MedCom8 6. MedCom-standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 7. Parakliniske undersøgelser i lægepraksis tilbagesvar 8. Nye lokaler i Odense 9. MedCom8-status 10. Regnskabsvurdering 11. Eventuelt 1. Godkendelse af referat fra 8. styregruppemøde 15. december 2011 Bilag: Referat af 8. styregruppemøde i MedCom7 15. december Meddelelser Orientering om RSI MedCom kronikerworkshop Orientering om MedCom8 temadag 27. februar 3. Forslag til budgetrammer for MedCom8 På sidste styregruppemøde behandledes et forslag til budget for MedCom8. På grund af usikkerhed om anvendelsen af MedComs formue, besluttedes at fortsætte budgetbehandlingen på næste styregruppemøde. Der har efterfølgende været afholdt møde med MedComs formandskab Vagn Nielsen og Lisbeth Nielsen, hvor det bl.a. blev foreslået at anvende formuen til større enkeltstående projektaktiviteter af stor betydning inden for få projektområder. Konkret blev foreslået at igangsætte sådanne projekter inden for telemedicin, kronikerområdet og teknologisk fremtidssikring. Der er derfor udarbejdet et revideret forslag til MedCom8 budget hvor en stor del af formuen fordeles på de tre nævnte projektområder. Da kommuneprojekterne i MedCom8 er omfattende med stor kommunal deltagelse foreslås endvidere afsat midler fra formuen til disse projekter.

2 Side 2 For at sikre større gennemskuelighed i budgetlægningen er i modsætning til tidligere skelnet med anvendelse af MedComs faste bidrag (33,0 mio.) og anvendelsen af formuen. Efter den seneste regnskabsvurdering for MedCom7 udgør formuen 16,8 mio. Det foreslås at de faste bidrag for MedCom8 på 33,0 mio. kr. fordeles med 26,0 mio. til basis og ansatte og 7,0 mio. til projekter: Budget for MC kr. Faste bidrag Basis og ansatte Projekter I alt MedCom MedCom7 budgettet til basis var 27,0 mio.kr. medens det faktiske forbrug kun blev 20,6 mio.kr. En væsentlig del af mindre-forbruget skyldes huslejeindtægter fra Digital Sundhed og RSD (2,3 mio.) og frikøb af faste medarbejdere til ABT projekter (1,2 mio.). For at sikre fremtidig dækning af de faste udgifter til basis og ansatte foreslås derfor et fremtidigt basis budget på 26,0 mio. Det foreslås endvidere at MedComs formue på 16,8 mio. kr. anvendes således: Formue disponering i MedCom8 Formue Budget- og projektreserve Henlæggelser til feriepenge Flytteomkostninger Projekter I alt Hvor Budget- og projektreserven på 3,0 mio. skal bruges til sikring af overholdelse af MedCom8s samlede budget og evt. igangsætning af yderligere projektaktiviteter. Henlæggelser til feriepenge skal bruges til sikring af et års feriepenge samt betalt ferieuge 6. Flytteomkostninger til indretning af MedComs lokaler i forskerparken samt dobbelt husleje i perioden 1/5 31/ Husleje og obligatoriske fællesudgifter i forskerparken forventes at blive af samme størrelse som i MedComs nuværende lokaler. Det foreslås endvidere at de resterende 10,0 mio. af formuen anvendes på fire større satsninger i MedCom7: Kronikerområdet, Telemedicin, Teknologisk Fremtidssikring af MedCom kommunikationen og kommune-sygehuskommunikation. Kronikerprojektet gennemføres i samarbejde med de største regionale kronikerprojekter omfattende alle fem regioner samt tre kommunale projekter. Ved afslutningen af MedCom8 vil MedComs kronikerstandard være implementeret i kronikerprojekterne og i de væsentligste IT systemer i sundhedssektoren. Projektet gennemføres i tæt samarbejde med NSI, RSI,

3 Side 3 Sundhed.dk og Sundhedsstyrelsen. Projektet bygger på den teknologi der forventes anvendt i MedCom sammenhænge fremover. Telemedicinområdet vil blive styrket med et tredje projektspor, der har til formål at udbrede videoinfrastrukturen fra teletolkeprojektet til bred klinisk anvendelse mellem sygehuse, lægepraksis, kommuner og hjemmet. Teknologisk fremtidssikring af MedCom kommunikationen har været ønsket fra såvel regional som statslig side og vil i MedCom8 indebære en samlet beskrivelse af en fremtidig kommunikationsstruktur på MedComområdet. Strategien udarbejdes i tæt samarbejde med MC8- koordinationsgruppen og NSI. Det forventes at en del af de afsatte midler først skal anvendes i MedCom9. Kommune-sygehus kommunikation omfattende både pleje og genoptræning. En storskala implementering af de fire nye hjemmepleje-sygehus standarder i samtlige regioner og kommuner i MedCom8. Samtidig en kortlægning og tilpasning af MedComs standarder i forhold psykiatri området. Borgeradgang til e-genoptræningsplaner med koordinering til øvrige Med- Com projekter. Endvidere indsats på kommunalt forebyggelsesområde som også vil understøtte forløbsprogrammer/kronikerindsats. Samlet foreslås derfor følgende fordeling af projektbudgetterne i MedCom8: PROJEKTER Fast budget Formue I alt Fælles projektudgifter Kronikerprojekt E-Journal og P-journal (plus 2,0 mio. fra økonomiaftale) 0 0 Kommuneprojekter (plus 2 fuldtidsprs. fra KL) FMK i lægepraksis og roadshow (Overf.1,4 mio. fra NSI) Telemedicin (Overf. 12,1 mio. fra ABT til videotolk og 3,1 til KIH) Praksis- og laboratorieprojekter Internationale projekter og velfærd (Overf. 5,1 mio fra EU/RSD) Standarder, test og certificering Sundhedsdatanet og videoknudepunkt udvikling Teknologisk fremtidssikring af MC- kommunikation I alt projekter og drift Ud over MedComs faste budget og formuen, forventes følgende særskilt eksternt finansierede tilskud til MedCom aktiviteter: Tilskud på 2,0 mio. til E-Journal ifm. økonomiaftalen 2010 Finansiering af KL til ansættelse af to kommunekonsulenter, der primært arbejder med udbredelse af kommunekommunikationen. Ophører ultimo NSI har i MedCom 7 støttet FMK projektet med i alt 4,5 mio. kr., hvoraf 1,4 mio. overføres til MedCom8 Tilskud fra Fonden for Velfærdsteknologi på 12,1 mio. til videotolkning og 3,4 mio. til gennemførelse af Klinisk Integreret Hjemmemonitorering og resterende tilskud fra fonden til telemedicinprojekterne vedrørende telesår.

4 Side 4 Udmøntning af Fondens telemedicinske handlingsplan forventes herudover at medføre yderligere tilskud til telesår og telepsykiatri. Betaling på 5 mio. pr år fra regionerne til drift af E-Journal (IBM, CSC og Logica). Overførte midler ifm. EU RSD projekter (5,1 mio) samt tilskud fra RSD til international scouting samt husleje for RSD-medarbejdere i MedCom 1 mio. At midlerne for MedCom8 disponeres, som det fremgår af ovenstående budget. 4. MedComs Kronikerprojekt Styregruppen igangsatte på sidste møde MedCom8 projektet Fælles Kroniker Data. Der har 24. januar været afholdt første møde i den nedsatte Kroniker styregruppe der består af DR, KL, SST, NSI, RSI, sundhed.dk og MedCom. På mødet blev den overordnede tidsplan for MC8 kronikerprojektet fastlagt sådan: MC8-kronikerprojekt kv 2.kv 3.kv 4.kv 1.kv 2.kv 3.kv 4.kv National infrastruktur Kronikerstandard og testsystem V0 V1 V2 National infrastruktur Projekter Organisering og aftaler Systemudvikling og integration Pilotdrift Udbredelse Planen indebærer At MedComs kronikerstandard og det tilhørende testsystem er klar til brug i pilotprojekterne sommer 2012 At der fra national side etableres den nødvendige infrastruktur og borgeradgang via sundhed.dk ultimo 4.kvartal 2012 At der fra regionale side er indgået aftaler med projektdeltagere og involverede leverandører ultimo 3.kvartal 201 At de lokale IT løsninger udviklet og den lokale organisation er på plads ultimo 1.kvartal 2013 At kronikerløsningen er i pilotdrift 2 kvartal 2012 I samarbejde med RSI afholdtes 27.januar en workshop i Odense med deltagelse af de 9 store regionale kronikerprojekter, herunder RSI/RN projekt TeleCare Nord, RMs Kronikerdata, RSDs Shared Care, RSs Helbredsprofil samt RH K5.

5 Side 5 De ni regionale kronikerprojekter er efterfølgende inviteret til at deltage i MedComs kronikerprojekt ligesom der arbejdes på at få etableret kommunale kronikerprojekter der skal varetage systemtilpasningen for de tre kommunale IT systemer på området (CSC Vitae, KMD Care, Avaleo). Generelt søges udviklet integrerede løsninger der involverer de 10 mest anvendte IT systemer i sundhedssektoren: Borger adgang: Sundhed.dk Sygehus adgang: CSC, Logica og Systematic Praksislæge adgang: XMO, MedWin og Novax Kommune adgang: KMD Care, CSC Vitae og Avaleo Det er således målet med det styrkede MedCom8 Kronikerprojekt At implementere en standard for et Fælles Kroniker Datasæt og afprøve denne i en række større regionale og kommunale kronikerprojekter med henblik på efterfølgende landsdækkende udbredelse i MedCom9. I samarbejde med NSI at fastlægge og afprøve en national infrastruktur for kronikerkommunikationen, der benytter de allerede eksisterende infrastrukturelementer NSP, Sundhed.dk og Hjemmemonitoreringsdatabasen i KIH projektet. Den udviklede kommunikationsform vil bygge på de principper, der forventes at indgå i den teknologiske fremtidssikring af MedCom kommunikationen. At projektet fortsætter med udgangspunkt i den viste overordnede tidsplan. At der i samarbejde med NSI udarbejdes forslag til en national kronikerinfrastruktur, der genbruger den Nationale Service Platform til tværsektoriel deling af kronikerdata mellem relevante IT-systemer, herunder sundhed.dk til brug for borgerens adgang. Bilag MedComs kronikerprojekt Overordnet tidsplan. 5. Telemedicinsk satsning i MedCom8 Telemedicin har stor national bevågenhed, hvilket bl.a. er kommet til udtryk i Regeringsgrundlaget fra oktober 2011 Den Fælles Offentlige Digitaliseringsstrategi fra august 2011 Regionernes Telemedicin strategi fra juni 2011 Med afsæt i den store bevågenhed om mulighederne i telemedicin, har MedComs formandskab foreslået, at en del af MedComs formue anvendes til en yderligere telemedicinsk satsning i MedCom8. Præmisserne for en sådan satsning er At satsningen understøtter eksisterende strategier og handleplaner, fremfor at formulere nye visioner og muligheder

6 Side 6 At satsningen fokuseres på national udbredelse af få, kendte telemedicinske koncepter, frem for at understøtte flere nye forskellige telemedicinske tiltag til MedComs styregruppe, at telemedicin-projektlinjen i MedCom8 udvides med et delprojekt, der har til formål at udbrede video-infrastrukturen fra videotolkeprojektet til bred klinisk anvendelse mellem sygehuse, lægepraksis, kommuner og hjemmet. at fokus rettes mod videounderstøttelse af tværregionale lægekonferencer, tværsektorielle udskrivningskonferencer, borgere i eget hjem og videotolkning i lægepraksis og kommuner. at forslag til håndtering af videoinfrastrukturens overgang fra projekt til drift, herunder fællesoffentlig, udgiftsneutral brugerfinansiering, fremlægges på næste møde i MedComs styregruppe Bilag: Notat om telemedicinsk satsning i MedCom8 6. MedCom-standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Overordnet prioriteres pejlemærket både internt i regionerne (anskaffelse af nødvendige systemer og moduler) og i samarbejdet med kommunerne (sundhedsaftalerne). Meget tyder på, at de 25 MedCom standarder kan være teknisk implementeret inden udgangen af Meget tyder fortsat på, at en fuld organisatorisk implementering ved udgangen af 2012, forudsætter en markant indsats i flere regioner og prioritering af ressourcer ( dedikerede udbredelsespersoner ) såvel regionalt som i MedCom regi. Sidstnævnte er prioriteret i arbejdsprogrammet for Med- Com8, medens RSIs styregruppe konkret drøftede behovet for fokus på den organisatoriske udbredelse på styregruppemødet den 18. november Fire områder synes at kræve særlig opmærksomhed: 1) Håndtering af bilag til henvisninger (MedBin standarden) 2) Fuld ibrugtagning af henvisninger, bookingsvar og korrespondancemeddelelse 3) Sygehus-Hjemmepleje standarder 4) Fødselsanmeldelsen (nyt fokusområde i forhold til kommissoriet) MedCom udarbejder detaljeret projektopfølgning i form af: Opfølgning på test og certificering af relevante IT leverandører, fordelt på regioner og de 25 standarder (vedlagt) Skøn over den procentuelle udbredelse for hver af de 25 standarder, fordelt på regioner (vedlagt) Trafik statistik for hver af de 25 standarder, fordelt på regioner og landsplan. Se At orienteringen tages til efterretning, idet det bemærkes at projektet håndteres i MedCom8 i projektlinje 3 og 6.

7 Side 7 Bilag: RSI-statusrapport per 1. februar 2012 for pejlemærket MedCom-standarder er fuldt udbredt i regionernes sygehuse. 7. Parakliniske undersøgelser i lægepraksis tilbagesvar Alle læge- og speciallægepraksis bestiller og får foretaget laboratorieundersøgelser på materiale udtaget fra deres patienter. 99 % af alle prøver bestilles i dag elektronisk via WebReq og svarene sendes tilbage fra laboratorierne til rekvirenterne i elektronisk form ved brug af MedComs standarder. Der rekvireres mere end 14 mio. laboratorieprøver pr. år fra lægepraksis til offentlige og private laboratorier, og godt billeddiagnostiske undersøgelser på landets røntgenafdelinger og private røntgenklinikker. 99% af alle billeddiagnostiske undersøgelser bestilles ved brug af elektronisk henvisning via henvisningshotellet. Svarene på disse sendes altid tilbage til rekvirenten. Nogle af svarene kan være længe undervejs, især svar fra patologiafdelinger og ved billeddiagnostiske undersøgelser med lang ventetid. Det er den rekvirerende læges ansvar at følge op på at At der modtages svar på alle bestilte prøver At svarene, herunder unormale resultater, overgives rettidigt til patienten At patienter der udebliver fra faste (kontrol) prøver, ex INR kontaktes for opfølgning. Som beskrevet i Sundhedsstyrelsens: Vejledning i håndtering af parakliniske undersøgelser Projektet: For at udnytte at all laboratoriekommunikation er elektronisk i dag foreslås gennemført et projekt hvor der udvikles løsning som i lægernes journalsystem på en let og overskuelig måde automatisk markerer udestående prøvesvar, opfølgningen på disse, herunder også modtagelse af røntgensvar, samt håndtering af udeblivelse til faste kontroller. Projektet omfatter læge og speciallægepraksis og gennemføres i samarbejde mellem PLO, FAPS, Danske Regioner, DSAM, Lægesystemerne gennem PL-forum og de relevante laboratoriefaglige og røntgendiagnostiske specialer samt laboratoriesystemleverandører og forelægges: Det fælles samarbejdsudvalg for IT i lægepraksis. Projektet omfatter Ideindsamling og udarbejdelse af løsningsforslag, Teknisk tilretning af systemer Implementering Projektet forventes finansieret indenfor den foreslåede budgetramme for projektlinje 6, Praksis laboratoriemedicin. at Tilbagesvar på parakliniske undersøgelser i lægepraksis igangsættes.

8 Side 8 8. Nye lokaler i Odense På sidste styregruppemøde tiltrådte styregruppen at MedCom flytter til Forskerparken i Odense, såfremt der kan findes tilstrækkeligt attraktive lokaler til en huslejeudgift på samme niveau som den nuværende. MedCom har efterfølgende forhandlet kontrakt med Forskerparken med henblik på indflytning i maj måned Forskerparken er placeret ved Syddansk Universitet og det kommende OUH. Region Syddanmark, Odense Kommune og andre parter har gennem en periode arbejdet for at styrke Forskerparken indenfor velfærdsteknologi og sundheds-it. Som en yderligere satsning har RSD besluttet at placere "Syddansk Sundhedsinnovation - anvendt velfærdsteknologi og telemedicin" i forskerparken. Organisationen er en ny stabsfunktion til udvikling og udbredelse af sundheds- og velfærdsteknologi i Region Syddanmark At orienteringen om MedComs flytning til forskerparken tages til efterretning. Bilag: MedComs kommende lokaler i Forskerparken i Odense. 9. MedCom8-status Der er vedlagt MedCom8-projektstatus pr. februar Statusnotatet omfatter de 17 delprojekter og aktiviteter, som styregruppen tiltrådte på mødet den 15. december at statusrapporten tages til efterretning Bilag: MedCom8-status. Februar Regnskabsvurdering Der er vedlagt regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ til MedComs styregruppe At regnskabsvurderingen pr 31/ tages til efterretning Bilag: Regnskabsvurdering for MedCom pr. 31/ Eventuelt

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 TAK FOR GAVERNE Flere billeder på Facebook MedCom8 koordineringsgruppe 4. oktober 2012, CSC Aarhus 10.15 11.30 11.45 12.45 14.45 Status

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for Med- Com 7

Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for Med- Com 7 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 742968 Dato: 6. december 2011 Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for Med- Com

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 760294 Dato: 1. februar 2012 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 1/3 2013 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. december 2012 det vil sige efter 50% af MedCom8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter

Læs mere

Velkommen. MC8CO møde

Velkommen. MC8CO møde Velkommen MC8CO møde 10-10-13 Dagsorden MC8CO møde 10/12 13 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. It-strategi for sundhedsvæsenet 2013-2017 v. Tine Ohm Laursen, NSI 3. MedCom9 Status på indhold

Læs mere

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt)

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt) Indkaldelse og dagsorden til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 torsdag 15. januar 2015 kl 10.00 til 12.00

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 6. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 28.maj 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 24111/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 Program 10.00-10.30 Velkomst, program og MedCom8 kort fortalt v. souschef,

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. juli 2012 det vil sige efter 29% af MedCom 8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter og

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Styregruppen for Medcom Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Der indkaldes hermed til 1. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag d. 4.marts 2010 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 539438 Dato: 10. juni 2011 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Deltagere

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for Med- Com 7

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for Med- Com 7 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 519545 Dato: 6. maj 2011 Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for Med- Com 7 Der indkaldes

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Tlf. +45 7226 9000 Fax. +45 7226 9001 E-mail sum@sum.dk Hjemmeside www.sum.dk Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for

Læs mere

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 848000 Dato: 5. maj 2012 Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012

Læs mere

Notat om nyttiggørelse af MedComs opsparing i MedCom8-perioden

Notat om nyttiggørelse af MedComs opsparing i MedCom8-perioden 11. maj 2012/Lars Hulbæk Henrik Bjerregaard Jensen Notat om nyttiggørelse af MedComs opsparing i MedCom8-perioden 1. Baggrund MedComs styregruppe fastlagde over to møder og mellemliggende høringsrunde

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/12 2011 HBJ 12-02-2012 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 december 2011 svarende til 100% af MedCom7

Læs mere

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk MedCom Danish Centre for Health Telematics Velkommen Lars Hulbæk LHF@medcom.dk Agenda 1) Kort om MedCom 2) Den nationale strategi og MedCom9 3) MedComs basis opgaver 4) Afklaring af MedComs fremtidige

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 30/9.10 (38% af projektperioden)

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 30/9.10 (38% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 3.kvartal 2010 HBJ 9/11 2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 30. september 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 3.kvartal 2010 svarende til 38% af MedCom7

Læs mere

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics PL- Leverandørforum PL- Leverandørforum PL leverandør / MC møde 20 septmber 2012 PL- leverandørforum møde september 2012 1. Referat fra sidste møde d. 10. maj http://www.medcom.dk/dwn5362 2. Siden sidst

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/6 2011 HBJ 10-08-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 30. juni 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 2.kvartal 2011 svarende til 75% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/10 2011 HBJ 25-11-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. oktober 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 oktober 2011 svarende til 92% af MedCom7

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 27.februar 2014

Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 27.februar 2014 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1305366 Dok. Nr.: 1397426 Dato: 19. februar 2014 Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com

Læs mere

Det fremgår af regnskabsvurderingen at der pr. 31/ (12% af projektperioden) er brugt 2,9 mio. svarende til 6%.

Det fremgår af regnskabsvurderingen at der pr. 31/ (12% af projektperioden) er brugt 2,9 mio. svarende til 6%. Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 1.kvartal 2010 HBJ 4/5 2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 31 marts 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 1.kvartal 2010 svarende til 12% af MedCom7

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

Kommune projekter Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk MedCom8 (2012-2013) 1. Kronikerunderstøttelse 1.1. Fælles Kroniker Data 1.2. Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden)

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/3 2010 HBJ 27-04-2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. marts 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 1.kvartal 2011 svarende til 63% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 2.10.2013 Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst 3. Røntgenhenvisninger 4. Henvisninger / Pakkeforløb Modtagelse Afsendelse Generel henvisning Videreforsendelse af henvisninger til privathospitaler og

Læs mere

Kroniker Info-møde 27/

Kroniker Info-møde 27/ Kroniker Info-møde 27/2 10-15 1. Velkommen Præsentation Henrik 2. Meddelelser 3. Tidsplan? 4. National Infrastruktur? Glenn 5. Sundhedsfagligt indhold? Svend 6. Testsystem Bente - KMD 7. Projekterne rundt

Læs mere

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics PL- Leverandørforum PL- Leverandørforum PL leverandør / MC møde 10 1. Referat fra sidste møde d. 20 september 2. Siden sidst herunder status på RSI Pejlemærker, telemedicinprojekterne, kroniker og KIH

Læs mere

MedComs Kronikerprojekt

MedComs Kronikerprojekt PL møde 5/10 11 MedComs Kronikerprojekt Forberedelse 2011 Organisering?? Kroniker data ver0 30/6 2011 Revieu efterår KMD testsystem 1/12 2011 NS Guide ultimo 2011 Afprøves 2012 13: RSI storskalaprojekt

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for Med- Com 8

Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for Med- Com 8 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1052305 Dato: 03. oktober 2012 Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for Med-

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015. MEDCOM KORT FORTALT 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom understøtter sammenhængen i sundhedsvæsenet med digitale løsninger, der er med til at sikre patienten og borgeren bedre service samt minimere fejl. Vi understøtter

Læs mere

Dagsorden til 8. styregruppemøde for MedCom 8 den 19. december

Dagsorden til 8. styregruppemøde for MedCom 8 den 19. december Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1357352 Dato: 11. december 2013 Dagsorden til 8. styregruppemøde for MedCom 8 den 19. december

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne. MEDCOM KORT FORTALT HVAD ER MEDCOM? 2 MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, idet vi udvikler og udbreder tværsektorielle digitale kommunikationsløsninger. Med andre ord er MedCom et

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 941826 Dato: 11. juni 2012 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj

Læs mere

De tre nationale initiativer er udmøntet i tre MedCom9 projektlinjer med i alt syv del-projekter:

De tre nationale initiativer er udmøntet i tre MedCom9 projektlinjer med i alt syv del-projekter: 8. november 2013/Lars Hulbæk MedCom9 projekter og permanente basisopgaver I forbindelse med fastlæggelse af arbejdsprogrammet for MedCom9, har MedComs styregruppe besluttet at opdele MedComs opgavevaretagelse

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1248990 Dato: 26. juni 2013 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni

Læs mere

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl Velkommen MC8CO-møde Torsdag 12/12 kl 13-16.30 Dagsorden 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. Meddelelser 3. Genoptræningsplan og evaluering af kommunalreformen v. Dorthe Skou Lassen, MedCom

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 Velkomst, program - og status på anvendelsen af SDN Lars Hulbæk Souschef, MedCom LHF@medcom.dk

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI.

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 11. november 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

MC9- Sygehus-praksispakke

MC9- Sygehus-praksispakke MC9- Sygehus-praksispakke Dagsorden 1. Velkommen, Præsentation, Praktisk. Siden sidst, MC jubilæum 2. C1- Sygehus-praksispakke 3. Hvad skal vi lave indenfor rammerne 4. Hvilke systemer har I, hvad kan

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Sags nr.: 1305366 Dok nr.: 1684612 Dato: 19. marts 2015 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 2.05.2013 Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst + demo af shared care platform 3. Røntgenhenvisninger 4. Henvisninger / Pakkeforløb Modtagelse Afsendelse Pakketabellen

Læs mere

Dorthe Skou Lassen

Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk Agenda 1. Velkomst, dagsorden og meddelelser 2. Opsamling på test og drift af xml VANSEnvelope og hjemmepleje-sygehus standarderne,

Læs mere

Telemedicin en genvej til samarbejde

Telemedicin en genvej til samarbejde MedCom Danish Centre for Health Telematics Telemedicin en genvej til samarbejde Telemedicin Telemedicin Telemedicin har stor national bevågenhed, det ses fx i Regeringsgrundlaget oktober 2011 Den fælles

Læs mere

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2.

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2. N O T A T Medcom styregruppereferat 26.09.2013 Deltagerer: Lars Hulbæk Dorte Skov-Lassen Jan Pedersen Jens Rahbek Nørgaard Maiken Nielsen Shiauching Kenneth B. Ahrensberg Jens Parker Margrethe Harbo Christian

Læs mere

7. maj 2012/Lars Hulbæk. Status på Sundhedsdatanettet (SDN)

7. maj 2012/Lars Hulbæk. Status på Sundhedsdatanettet (SDN) 7. 2012/Lars Hulbæk Status på Sundhedsdatanettet (SDN) Den nationale bestyrelse for sundheds-it har besluttet at igangsætte arbejdet med en ny digitaliseringsstrategi for sundhedsvæsnet. Den nuværende

Læs mere

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl. 10-15 DAGSORDEN: 10.00 1. Velkomst og præsentation 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser 11.00 4. MedComs justerede arbejdsprogram 5. Status på udbredelse af

Læs mere

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10 MedComs formandskab Klar skelnen mellem allerede vedtagne projekter og boblere, herunder FMK cave/beslutningsstøtte (Lægepraksis og kommuner) Svangre/vandrejournal (RSI) Fælles Sprog III implementering

Læs mere

Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver

Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver 1. Tværsektoriel koordinering af udbredelse 2. Standarder, test og certificering 3. Drift og videreudvikling af sundhedsdatanet og nationale datakilder 4.

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1083651 Dato: 01. november 2012 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11.

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI MedCom s Styregruppe Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 5. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 5. marts 2009 kl. 10 13. Mødet afholdes

Læs mere

Lægesystemleverandørmøde. 26. januar 2012

Lægesystemleverandørmøde. 26. januar 2012 MedCom Danish Centre for Health Telematics Lægesystemleverandørmøde Dagsorden: 1. Velkomst 26. januar 2012 2. Referat fra sidste møde 3. Meddelelser bl.a. status LÆ-blanketter, MedCom8 konference 4. 2011

Læs mere

MC8 projektet PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar. Forslag til løsning og videre proces

MC8 projektet PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar. Forslag til løsning og videre proces MC8 projektet 6.2.6 PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar Forslag til løsning og videre proces Ib Johansen, 06.12.2013 Baggrund Alle læge- og speciallægepraksis bestiller og får foretaget laboratorieundersøgelser

Læs mere

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Tilbagesvar Indhold Baggrund Der rekvireres mere end 14 mio. laboratorieprøver pr. år fra lægepraksis til offentlige og private laboratorier

Læs mere

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014 Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel 10. April 2014 Begrebet Sundheds-IT Hvad mon det gavner med de sundhedsaftaler? SUNDHEDSAFTALER Formålet med sundhedsaftalerne er at bidrage

Læs mere

Godkendelse Dato for godkendelse i RSI styregruppe: 6. maj 2011 Dato for godkendelse i projekstyregruppe: n/a p.t.

Godkendelse Dato for godkendelse i RSI styregruppe: 6. maj 2011 Dato for godkendelse i projekstyregruppe: n/a p.t. RSI KOMMISSORIUM 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel n/a p.t. Fælles Kroniker Data (KD) Dato + version 26. april 2011, version 0.3 RSI tema RSI pejlemærke Patient enpowerment

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for MedCom 6

Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for MedCom 6 Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for MedCom 6 Der indkaldes hermed til 8. møde i styregruppen for MedCom 6 torsdag d. 10. december 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Referat fra Fælles Kroniker Data møde

Referat fra Fælles Kroniker Data møde Referat fra Fælles Kroniker Data møde Projekt Klinisk Integreret Hjemmemonitorering KIH Region Hovedstaden AmbuFlex Deltagere Jan Petersen (PL) Torben Lage Frandsen (PL), Annette Lyneborg Nielsen Niels

Læs mere

MEDCOM BALANCE PR

MEDCOM BALANCE PR Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 31. oktober 2009 HBJ 28-11-2009 MedCom regnskabsvurdering pr 31.oktober 2009 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet frem til 31. oktober 2009 det vil sige 92% af

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Resume af projektet 3. Drøftelse af oplæg fra MedCom, herunder afgrænsning 4. Tekniske krav i forbindelse med indførelse af ændringerne Hvad kan vi lave her og

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Baggrund for tilbagesvar 3. Gennemgang af ændringer til laboratoriesystemerne 4. Gennemgang af ændringer i standarderne 5. Reminderfunktionen i lægesystemerne 6. Næste skridt-plan for implementering.

Læs mere

MC8 projektet PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar. Forslag til løsning og videre proces

MC8 projektet PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar. Forslag til løsning og videre proces MC8 projektet 6.2.6 PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar Forslag til løsning og videre proces Ib Johansen, 22.10.2013 Baggrund Alle læge- og speciallægepraksis bestiller og får foretaget laboratorieundersøgelser

Læs mere

Referat fra 3. møde i MC8-koordineringsgruppen

Referat fra 3. møde i MC8-koordineringsgruppen Dato: 25.10.12 Vor ref.: LHF Referat fra 3. møde i MC8-koordineringsgruppen Dato: Torsdag den 4. oktober 2012 Sted: Deltagere: CSC Scandihealth, Århus Helle Beck Hesthaven, Region Nordjylland Thomas Koldkur

Læs mere

Referat fra MedCom7-projektledermøde

Referat fra MedCom7-projektledermøde Referat fra MedCom7-projektledermøde Dato: 30.06.10 Vor ref.: HBJ Dato: Torsdag den 10. juni 2010 Sted: Deltagere: MedCom Peter Jan Pedersen, Region Hovedstaden Annette Lyneborg Nielsen, Region Hovedstaden

Læs mere

Telemedicinsk landkort

Telemedicinsk landkort Baggrund og formål Den telemedicinske handlingsplan Organisering Det tætte samarbejde med regioner og kommuner Metode og kortlægningsparametre Overblik i bredden og muligheden for at gåmere i dybden Status

Læs mere

Telemedicinsk landkort

Telemedicinsk landkort Baggrund og formål Den telemedicinske handlingsplan Organisering Det tætte samarbejde med regioner og kommuner Metode og kortlægningsparametre Overblik i bredden Status Udvalgte nationale initiativer Lokale

Læs mere

Styregruppen for MedCom. Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 9. september 2010 i Indenrigs-og Sundhedsministeriet.

Styregruppen for MedCom. Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 9. september 2010 i Indenrigs-og Sundhedsministeriet. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 29 september 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6.

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. 17-02-2008 Indstillinger 2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008 Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. Vedr. budgetrammer indstilles til MedComs styregruppe At følgende

Læs mere

MEDCOM BALANCE PR

MEDCOM BALANCE PR Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 30. juni 2009 HBJ 19-08-2009 MedCom regnskabsvurdering pr 30 juni 2009 Denne regnskabsvurdering dækker 2.kvartal 2009 det vil sige 75% af MedCom6 projektperioden. Regnskabet

Læs mere

3. Justeret arbejdsprogram for MedCom9 (orienteringspunkt)

3. Justeret arbejdsprogram for MedCom9 (orienteringspunkt) Indkaldelse og dagsorden til møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til møde i styregruppen for MedCom9 onsdag 25. februar 2015 kl 10.00 til 12.00 i Ministeriet for Sundhed og

Læs mere

Sundhedsaftalen i Region Syddanmark

Sundhedsaftalen i Region Syddanmark Sundhedsaftalen i Region Syddanmark 1 2015-2018 Formålet med sundhedsaftalen Sikre sammenhæng i sundhedsvæsenet på tværs af sektorer og de tilgrænsende sektorer (f.eks. social-, og arbejdsmarkedsområdet)

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for Med- Com 7

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for Med- Com 7 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 446366 Dato: 17. februar 2011 Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for Med- Com 7 Der

Læs mere

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom MedCom 11 -Telemedicin Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/5 2107 Jan Petersen, MedCom 2 MedCom 11 Telemedicin oversigt Telemedicinsk Landkortet løbende opdatering og engelsk udgave MaTis MedCom

Læs mere

PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar. Løsning funktion og opgaver for de respektive parter

PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar. Løsning funktion og opgaver for de respektive parter PARAKLINISKE UNDERSØGELSER Tilbagesvar Løsning funktion og opgaver for de respektive parter Ib Johansen, 06.11.2015 Baggrund Alle læge- og speciallægepraksis bestiller og får foretaget laboratorieundersøgelser

Læs mere

De godkendte initiativer vil blive indarbejdet i en samlet revideret handlingsplan for understøttelse af Sundhedsaftalen

De godkendte initiativer vil blive indarbejdet i en samlet revideret handlingsplan for understøttelse af Sundhedsaftalen Notat Nye initiativer på handlingsplan for it-understøttelsen af Sundhedsaftalen 2010 2014 Indledning Den eksisterende handlingsplan for it-understøttelsen af Sundhedsaftalen 2010 2014 rummer en række

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Styregruppen for MedCom. Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for MedCom 7

Styregruppen for MedCom. Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for MedCom 7 Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.sum.dk Styregruppen for MedCom Dato: 26. august 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020 Dok.

Læs mere

Fælles Kroniker Data (KD) Sammenfatning

Fælles Kroniker Data (KD) Sammenfatning st Notat til MedComs styregruppe 25-04-2011 Fælles Kroniker Data (KD) Sammenfatning MedComs nationale kronikerstandard har til formål at IT understøtte implementering af Sundhedsstyrelsens generiske model

Læs mere

ressourcetræk efterlyses, herunder forventet overførsel fra MedCom7 til MedCom8 Dialog i den kommende periode om MedComs rolle og ansvarsområde

ressourcetræk efterlyses, herunder forventet overførsel fra MedCom7 til MedCom8 Dialog i den kommende periode om MedComs rolle og ansvarsområde Sammenskrivning af høringssvar vedrørende forslag til MedCom8 30. november 2011/Lars Hulbæk Generelt Høringspart Høringssvar Forslag til håndtering Ministeriet for Sundhed og forebyggelse Rammebudget efterlyses,

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

MEDCOM BALANCE PR

MEDCOM BALANCE PR Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 31. december 2009 HBJ - 15/2 2010 MedCom regnskabsvurdering pr 31.december 2009 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet frem til 31. december 2009 det vil sige hele

Læs mere

Opsamling fra workshop marts Sygehus-praksispakkeprojektet

Opsamling fra workshop marts Sygehus-praksispakkeprojektet TLe 28. marts 2015 Opsamling fra workshop 12.-13. marts 2015 Sygehus-praksispakkeprojektet Formålet med workshoppen var at udveksle erfaringer med implementeringen af Sygehuspraksispakkeprojektet i de

Læs mere

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold 27.oktober 2015 Notat om MedCom10 proces og muligt indhold Baggrund MedCom9 arbejdsprogrammet dækker årene 2014-2015 og planlægningen af MedCom10 (2016-2017) er derfor igangsat. Forventningen er, at MedComs

Læs mere

MedComs Kronikerprojekt linie 1. projektleder-møde i Fælles Kroniker Data

MedComs Kronikerprojekt linie 1. projektleder-møde i Fælles Kroniker Data MedComs Kronikerprojekt linie 1. projektleder-møde i Fælles Kroniker Data Formiddagens program 10:00 Velkommen & Bordet rundt 10:20 Intro til Kronikerprojektet 11:00 EU projektet SmartCare 11:15 Sundhedsfagligt

Læs mere

Jubilæum s quiz. Antal af rekvisitioner i juni 2005?

Jubilæum s quiz. Antal af rekvisitioner i juni 2005? WebReq brugermøde 1. Velkomst 2. Siden sidst MC 10 processen, hvad er på vej Nyt om laboratorieprojekterne i MC 9 PL-leverandørkursus i april Nye kortnavne pr. 1. juni Analyser til hjemmemåleudstyr DAK-e

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

Indholdet af MedCom9 er behandlet på MedCom styregruppes møder 25. juni og 26. september.

Indholdet af MedCom9 er behandlet på MedCom styregruppes møder 25. juni og 26. september. 7-12-2013 Frslag til MedCm9 budget Indhldet af MedCm9 er behandlet på MedCm styregruppes møder 25. juni g 26. september. Der er i løbet af prcessen givet udtryk fr at MedCm regnskabet i højere grad skulle

Læs mere

Status på telemedicin i Danmark

Status på telemedicin i Danmark Status på telemedicin i Danmark Oplæg på Fokus på den nationale lungesatsning Herlev Hospital 25. august 2015 Susanne Duus Teamleder, Digitaliseringsstyrelsen Fællesoffentlig strategi for digital velfærd

Læs mere

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Digitaliseringsstrategien og MedComs aktuelle arbejde med MedCom9 Organisatorisk understøttelse af MedComkommunikationen, henvendelse

Læs mere

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1707143 Dok. nr.: 525271 Dato: 19-01-2018 Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet afholdes

Læs mere

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold 16. september 2015 Notat om MedCom10 proces og muligt indhold Baggrund MedCom9 arbejdsprogrammet dækker årene 2014-2015 og planlægningen af MedCom10 (2016-2017) er derfor igangsat. Forventningen er, at

Læs mere

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: SUMSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 239185 Dato: 25. november 2016 Dagsorden til

Læs mere