IMF og Nationalbankens balance

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IMF og Nationalbankens balance"

Transkript

1 53 IMF og Nationalbankens balance Louise Mogensen, Kapitalmarkedsafdelingen Den Internationale Valutafond, IMF, har til hovedsigte at forebygge kriser i det internationale monetære system. Institutionen overvåger den økonomiske og finansielle udvikling i sine 84 medlemslande og kommer med anbefalinger omkring indretningen af den økonomiske politik. Desuden kan IMF yde kortvarige lån til sine medlemslande i tilfælde af betalingsbalanceproblemer. Som medlem af IMF har Danmark og fonden flere finansielle mellemværender. Danmarks medlemstilsagn til IMF kaldes kvoten, og gennem indbetaling af kvotemidler deltager Nationalbanken i finansieringen af de lån, som IMF tilbyder over sit såkaldte General Resources Account. Nationalbanken har ligeledes en beholdning af Special Drawing Rights, SDR, og Danmark er herudover deltager i en række specielle låneordninger, som administreres af IMF. Nationalbankens mellemværender med IMF indgår både på balancens passiv og aktivside. Aktivposterne fratrukket passivposterne er Nationalbankens nettofordring på IMF, der efter internationale konventioner indregnes som en del af valutareserven. Nationalbankens nettofordring på IMF udgjorde 8,3 mia.kr. ultimo 2002, hvilket svarer til godt 4 pct. af valutareserven. Kvoten udgør ca. 8 pct. af valutareserven. I 969, da Nationalbanken overtog ansvaret for mellemværender med IMF fra Finansministeriet, udgjorde Danmarks kvote 46 pct. af valutareserven. De finansielle mellemværender med IMF har således en mindre relativ betydning i dag end tidligere, jf. figur. I denne artikel fokuseres der på, hvordan IMF påvirker Nationalbankens balance, og hvordan de afledte finansielle risici styres. Det skal indledningsvis fremhæves, at Nationalbanken ikke har en kreditrisiko over for de enkelte lande, der modtager lån. IMF PÅ NATIONALBANKENS BALANCE I Nationalbankens regnskab, der offentliggøres årligt i Beretning og regnskab, optræder kun én IMF-relateret post på henholdsvis aktiv- og passivsiden, jf. tabel.

2 54 DANMARKS KVOTE I FORHOLD TIL VALUTARESERVEN, Figur Pct Anm.: Valutareserven er opgjort ekskl. guldbeholdning. Kilde: IMF, International Financial Statistics. Det er imidlertid muligt at dele aktivposten op, så det nemmere kan forstås, hvorledes den er fremkommet, og hvorfor den løbende ændres. Fordringer på IMF består af følgende typer af mellemværender: Kvoten, SDR-beholdningen og de særlige låneordninger Poverty Reduction and Growth Facility, PRGF, og New Arrangements to Borrow, NAB. De respektive mellemværender gennemgås alle i det følgende. Tabel 2 viser en opdeling af aktivposten i tabel. Da nettofordringen på IMF kan stilles til rådighed for Danmark med kort varsel, medregnes den i valutareserven. Modposten til tildelte SDR modregnes dog ikke i beholdningen af SDR. Dette skyldes, at selve formålet med SDR er at skabe et reserveaktiv, der er uafhængigt af guld eller andre landes betalingsbalanceposition. Det er og var således en central del af den internationale aftale om tildeling af SDR i 969, at modposten til tildelte SDR ikke skulle fratrækkes i et lands valutareserver. MELLEMVÆRENDER MED IMF Tabel Mia.kr. Aktiver Fordringer på Den Internationale Valutafond mv... 8,3 Passiver Modpost til tildelte særlige trækningsrettigheder i Den Internationale Valutafond (SDR)...,7 Kilde: Beretning og regnskab, 2002, Danmarks Nationalbank.

3 55 MELLEMVÆRENDER MED IMF, OPDELT Tabel 2 Balance, ultimo 2002, mia.kr. Aktiver Passiver Kvoten (fast)... 5,8 IMFs tilgodehavende... 8,9 Beholdning af SDR... 0,7 Modpost til tildelte SDR...,7 PRGF-lån... 0,6 NAB... 0 Anm.: Modposten til de tildelte SDR på passivsiden modregnes ikke i nettofordringerne, svarende til de principper der er fastlagt i IMFs manual for betalingsbalancestatistik. PRGF står for Poverty Reduction and Growth Facility og er en særlig låneordning til fattige lande. NAB står for New Arrangements to Borrow og er p.t. ikke i brug. Nationalbankens reservestilling over for IMF er defineret som kvoten fratrukket IMFs tilgodehavende. Ultimo 2002 udgjorde reservestillingen således 6,9 mia.kr. (5,8-8,9 mia.kr.). Kilde: Danmarks Nationalbank. NATIONALBANKENS KVOTE Nationalbankens medlemstilsagn til IMF kaldes kvoten. Danmarks kvote er på,6 mia.sdr svarende til 5,8 mia.kr. ultimo Kvoten posteres som udgangspunkt både på passiv- og aktivsiden. På passivsiden vises IMFs tilgodehavende i Nationalbanken, og på aktivsiden vises Nationalbankens fordring på IMF. En fjerdedel af kvoten skal ifølge fondsoverenskomsten indbetales til IMF i SDR eller i en almindelig anvendt valuta på de internationale valutamarkeder, fx amerikanske dollar. Indbetalingen af dollar reducerer IMFs tilgodehavende i Nationalbanken. De resterende tre fjerdedele af kvoten er fondens tilgodehavende hos Danmarks Nationalbank før træk på kvoten. Forskellen mellem kvoten og fondens tilgodehavende kaldes Danmarks reservestilling over for fonden. Fondens tilgodehavende og dermed også reservestillingen ændres løbende i forbindelse med, at IMF enten trækker eller indbetaler på sin konto, mens kvoten, der er IMFs maksimale træk, er fast. IMFs kvotemidler muliggør, at lande med betalingsbalanceproblemer kan opnå lån i IMF. Lånene formidles via et byttesystem, hvor lande, der har brug for "hård" valuta, køber valuta gennem IMF af lande, der har en gunstig valutasituation. Til illustration af bogføringen af et IMF-lån vises i tabel 3 et tænkt eksempel, hvor et land foretager et køb af "hård" valuta fra IMF, og IMF finansierer hele dette køb ved at trække på Danmark. I praksis deles finansieringen af IMFs udlån mellem de lande (p.t. 44 lande), der anses for at have så god valuta- og reserveposition, at de kan optages på IMFs såkaldte "Financial Transactions Plan". For en nærmere beskrivelse af IMF-samarbejdet henvises til eller til Nationalbankens årsberetninger.

4 56 EKSEMPEL PÅ UDLÅN AF MIA.KR. I DOLLAR VIA IMF Tabel 3 Ændringer på balancen Aktiver Passiver Kvote, fast... 0 Valutareservens dollarbeholdning... - IMFs tilgodehavende... - Ændringer i valutareserven Kvote, fast... 0 Reservestilling... + Dollarbeholdning... - Valutareserven, netto... 0 Anm.: Reservestillingen stiger som følge af, at kvoten er uændret og fondens tilgodehavende falder (Reservestilling=Kvote-IMFs tilgodehavende). Valutareserven påvirkes ikke, når Danmark yder lån til andre lande via IMF gennem denne ordning, da eventuelle træk på valutareserven udlignes af en stigende reservestilling, jf. tabel 3. BEHOLDNING AF SDR På Nationalbankens balance optræder desuden beholdningen af SDR (Special Drawing Right). Danmark har som udgangspunkt fået tildelt 79 mio.sdr svarende til,7 mia.kr. Modposten til de tildelte SDR er et passiv, der pr. definition er fast og som kun ændres, når der tildeles nye SDR til de af IMFs medlemslande, der er deltagere i SDR-systemet 2. Beholdningen af SDR er et aktiv, der er stillet til rådighed for Nationalbanken. Det er muligt for lande med behov for "hård" valuta at omveksle SDR hos lande med overskydende international likviditet (eller omvendt købe SDR, hvis det er det, der ønskes). For at sikre likviditeten i SDRordningen har Danmark ligesom en række andre af IMFs medlemslande indgået aftale med IMF om at ville veksle SDR inden for en ramme. For Danmark udgør denne ramme mio.sdr. Nationalbankens beholdning af SDR svinger inden for denne ramme, jf. figur 2. Omveksling af SDR er i de senere år alene initieret af IMFs SDR Department, der administrerer ordningen. Nationalbankens SDR-beholdning udgjorde 76 mio.sdr svarende til 0,7 mia.kr. ultimo 2002, hvilket betyder, at Nationalbanken på det tidspunkt netto havde solgt for ca. mia.kr. af de oprindeligt tildelte SDR. 2 Værdien af SDR beregnes ud fra en kurv af valutaer: Euro, yen, pund og dollar. SDR er potentielt en fordring på andre deltagerlandes valutaer, således at ejere af SDR kan veksle til de pågældende valuter. Den sidste tildeling af SDR skete i 98. I 997 vedtog fonden et forslag, der ville indebære en fordobling af den eksisterende mængde SDR. Forslaget gik ud på, at alle fondens medlemslande ville kunne få tildelt samme mængde SDR i forhold til landets kvote (29, pct.). Danmark har godkendt dette forslag, men forslaget har endnu ikke kunne accepteres af tilstrækkelig mange lande til, at det kan træde i kraft. Bl.a. USA nægter at godkende forslaget.

5 57 TILDELING OG BEHOLDNING AF SDR Figur 2 Mio.SDR Forskel SDR-beholdning SDR-tildeling Kilde: IMF. Denne ordning påvirker heller ikke valutareservens størrelse, da SDRbeholdningen i forvejen medregnes i valutareserven. Ved en eventuel omveksling af SDR til fx dollar vokser Nationalbankens dollarbeholdning svarende til faldet i SDR-beholdningen, hvorfor den samlede valutareserve er uforandret. SÆRLIGE LÅNEORDNINGER Udover kvotemidler og SDR-ordning er der på aktivsiden af balancen anført Nationalbankens udlån via en særordning, PRGF, som står for Poverty Reduction and Growth Facility på 0,6 mia.kr. ultimo Endelig er Nationalbankens deltagelse i ordningen New Arrangements to Borrow, NAB, anført. Under NAB-ordningen kan der potentielt trækkes 367 mio.sdr (ca. 3,5 mia.kr. ultimo 2002) på Nationalbanken, men denne ordning er p.t. ikke i brug. De samlede nettofordringer på IMF udgjorde i alt 8,3 mia.kr. ultimo 2002, jf. tabel og 2. NATIONALBANKENS RISIKO I FORHOLD TIL IMF Finansielle risici i forhold til IMF kan opdeles i kreditrisiko, valutakursrisiko og renterisiko. Nationalbanken har en betydelig krediteksponering De to låneordninger er beskrevet nærmer på

6 58 NATIONALBANKENS KREDITEKSPONERING OVER FOR IMF Tabel 4 Ultimo 2002 Mia.kr. IMF Kvote... 5,8 New Arrangements to Borrow, NAB... 3,5 PRGF, Trust fund Poverty Reduction and Growth Facility...,0 SDR-Department SDR (Maksimum svarende til det dobbelte af tildelingen)... 3,4 Krediteksponering, i alt... 23,7 Anm.: Udlån under PRGF-ordningen er garanteret af den danske stat, da den administreres af IMF som en separat "Trust fund". over for IMF. IMFs kreditværdighed er imidlertid meget høj, hvorfor kreditrisikoen er særdeles lav. Rente- og valutakursrisiko holder Nationalbanken meget begrænset. Nationalbankens krediteksponering i forbindelse med ordningerne kan opdeles i eksponering over for IMF, over for PRGF "Trust Fund" og eksponering over for SDR Department. Nationalbankens krediteksponering over for IMF opgøres som summen af Nationalbankens kvote samt afgivne lånetilsagn under NABordningerne på 367 mio. SDR (3,5 mia.kr. ultimo 2002). Inden for PRGF-ordningen har Nationalbanken garanteret af den danske stat givet tilsagn om maksimalt at udlåne 00 mio.sdr. (962 mio.kr. ultimo 2002). PRGF-låneordningerne administreres af IMF som en separat "Trust fund" med egne (meget store) reserver. Nationalbankens krediteksponering over for SDR Department opgøres som bankens forpligtelser til betaling af SDR. Nationalbanken er maksimalt forpligtet til at købe SDR svarende til det dobbelte af værdien af de tildelte SDR, dvs. 3,4 mia.kr. ultimo Den samlede krediteksponering fremgår af tabel 4. Nationalbanken har ikke kreditrisiko over for tredjelande i forbindelse med lån eller omveksling af kvotemidler eller SDR, da alle fordringer holdes på IMF, SDR Department eller på de specielle låneordninger. Kreditrisikoen vurderes som lav på grund af IMFs høje kreditværdighed. Kreditværdigheden kommer via de mellemstatslige aftaler, som medlemslandene gennem fondens artikler har forpligtet sig til over for hinanden og via IMFs reserver, herunder en betydelig guldreserve 2. 2 Risikostyring i Nationalbanken er beskrevet i Ib Hansen og Christian Ølgaard, Nationalbankens risikostyring, Danmarks Nationalbank, Kvartalsoversigt, 2. kvartal Guldreserven udgør ca tons pr. 3. juli 2003 og opgøres i IMFs "Financial Statement" til historisk kostpris, hvilket er bestemt af fondens artikler. Da dette er betydeligt under markedsværdien, udgør guldreserven således en betydelig skjult reserve for fonden.

7 59 Nationalbanken har umiddelbart en valutakursrisiko i SDR som følge af, at mellemværender med IMF afregnes i SDR. Ved styringen af Nationalbankens valutarisiko, fordeles værdien af SDR ud på de valutaer, der indgår i beregningen af SDR, og efterfølgende indgås terminsforretninger, så risikoen alene er over for euro, som Danmark fører fastkurspolitik overfor. Køb og salg af SDR påvirker dermed ikke Nationalbankens valutaeksponering, og valutakursrisikoen over for IMF kan således holdes meget begrænset. SDR forrentes af IMF med en vægtet 3-måneders rente fra USA, Japan, euroområdet og Storbritannien. Renten på reservestillingen formindskes med et bidrag (i oktober 2003 ca. 0, pct.) til dækning af IMFs administration samt til opbygning af reservefonde i IMF. Nationalbanken holder renterisikoen over for IMF meget lav, idet alle transaktioner i forbindelse med låneordningerne og omveksling af SDR holdes neutrale for valutareservens varighed. Transaktioner i forbindelse med låneordningerne medfører alene ændringer i valutareservens pengemarkedsplaceringer. Nationalbankens udestående på PRGF-låneordningen forrentes ligeledes med SDR-renten. De fattige udviklingslande, der modtager lån under ordningen betaler imidlertid kun 0,5 pct. p.a. i rente. Forskellen mellem den markedsbestemte SDR-rente og den lave lånerente dækkes ved rentesubsidier. Det skal nævnes, at disse rentesubsidier dækkes af industrilandene og andre rige lande via deres bistandsbudgetter (i Danmark DANIDA). Nationalbanken bidrager derfor ikke med rentestøtte til ordningen.

Nationalbankens finansielle mellemværender med Den Internationale Valutafond, IMF

Nationalbankens finansielle mellemværender med Den Internationale Valutafond, IMF 67 Nationalbankens finansielle mellemværender med Den Internationale Valutafond, IMF Thomas Krabbe Jensen, Kapitalmarkedsafdelingen og Søren Vester Sørensen, Økonomisk Afdeling INDLEDNING Efter en årrække

Læs mere

DANMARKS NATIONALBANK 11.

DANMARKS NATIONALBANK 11. ANALYSE DANMARKS NATIONALBANK 11. MAJ 2017 NR. 7 Danmark bidrager til et stærkt IMF Et velfungerende IMF er i Danmarks interesse Danmark har givet nye lånetilsagn til IMF Lave risici forbundet med udlån

Læs mere

Danmarks Nationalbank. Tabeltillæg D A N M A R K S N A T I O N A L B A N K

Danmarks Nationalbank. Tabeltillæg D A N M A R K S N A T I O N A L B A N K Danmarks Nationalbank Tabeltillæg 2007 D A N M A R K S N A T I O N A L B A N K 2 0 0 7 2 NATIONALBANKENS STATUS OG MÅNEDSBALANCER Tabel Aktiver Mio.kr. Guld på udlandet Fordringer Fordringer på Det Europæiske

Læs mere

Først vil udviklingen i størrelsen af valutareserven og valutareservens bestanddele blive beskrevet kort.

Først vil udviklingen i størrelsen af valutareserven og valutareservens bestanddele blive beskrevet kort. 28 Valutareserven Peter Kjær Jensen, Kapitalmarkedsafdelingen INDLEDNING Valutareserven består først og fremmest af Nationalbankens beholdning af udenlandske obligationer og bankindskud. Den giver Nationalbanken

Læs mere

IMF's kvote- og styrelsesreform 2010

IMF's kvote- og styrelsesreform 2010 121 IMF's kvote- og styrelsesreform 2010 Helene Kronholm Bohn-Jespersen, Økonomisk Afdeling INDLEDNING OG SAMMENFATNING Efter politisk enighed på mødet blandt G20-gruppens centralbankchefer og finansministre

Læs mere

Valutareserven og styring af risiko under krisen

Valutareserven og styring af risiko under krisen Valutareserven og styring af risiko under krisen Præsentation til Den Danske Finansanalytikerforening 25. april 2012 Søren Schrøder, Kapitalmarkedsafdelingen Agenda Udviklingen i valutareserven Resultatet

Læs mere

Kvartalsrapport pr. 31. marts 2015 Metroselskabet. Bilag K21-02-03 Kvartalsmøde nr. 21 10. juni 2015

Kvartalsrapport pr. 31. marts 2015 Metroselskabet. Bilag K21-02-03 Kvartalsmøde nr. 21 10. juni 2015 Kvartalsrapport pr. 31. marts Metroselskabet Bilag K21-02-03 Kvartalsmøde nr. 21 10. juni Resultatopgørelse Note 2014 Indtægter 2 Metroens takstindtægter 771.529 182.920 176.906 190.173 735.290 714.790

Læs mere

Dokumentation Afstemning af Danmarks aktiver og passiver over for udlandet

Dokumentation Afstemning af Danmarks aktiver og passiver over for udlandet DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling 24. juni 2010 Dokumentation Afstemning af Danmarks aktiver og passiver over for udlandet Med udgivelsen af kvartalsvise finansielle sektorkonti i januar 2010 er

Læs mere

Kvartalsrapport pr. 30. juni 2013 Metroselskabet I/S

Kvartalsrapport pr. 30. juni 2013 Metroselskabet I/S Kvartalsrapport pr. 30. juni Metroselskabet I/S Resultatopgørelse Note Indtægter 2 Metroens takstindtægter 676.878 335.996 359.342 354.732 669.701 669.701 2 Metroens driftsindtægter 276.242 137.311 143.250

Læs mere

Kvartalsrapport pr. 30. september 2016 Metroselskabet

Kvartalsrapport pr. 30. september 2016 Metroselskabet Bilag K26-02-03 Kvartalsmøde nr. 26 9. december Kvartalsrapport pr. 30. september Metroselskabet MS-X-KVT03-16-0015 Resultatopgørelse Note 2015 Indtægter 2 Metroens takstindtægter 742.686 536.204 580.229

Læs mere

Kvartalsrapport pr. 31. marts 2017 Metroselskabet. Bilag K Kvartalsmøde nr juni 2017

Kvartalsrapport pr. 31. marts 2017 Metroselskabet. Bilag K Kvartalsmøde nr juni 2017 Kvartalsrapport pr. 31. marts Metroselskabet Bilag K27-02-03 Kvartalsmøde nr. 27 16. juni Resultatopgørelse Note 2016 Indtægter 2 Metroens takstindtægter 883.280 201.505 215.431 196.385 766.900 820.500

Læs mere

Evalueringsnotat finansiel styring 2013

Evalueringsnotat finansiel styring 2013 Dato 30. april 2014 Dok.nr. 58.643/14 Sagsnr. 13/6645 Ref. jobr Evalueringsnotat finansiel styring 2013 I henhold til rammerne i Finansieringspolitikken for Varde Kommune er der udarbejdet denne rapport

Læs mere

Rente og udbytte af Danmarks udlandsgæld

Rente og udbytte af Danmarks udlandsgæld 23 Rente og udbytte af Danmarks udlandsgæld Frank Øland Hansen og Lill Thanning Hansen, Statistisk Afdeling INDLEDNING I 998 var den gennemsnitlige nettoforrentning af Danmarks udlandsgæld 8,7 pct. Dette

Læs mere

Konsolideret TEKST CONSLEG: 2000D /01/2004. fremstillet ved hjælp af systemet CONSLEG

Konsolideret TEKST CONSLEG: 2000D /01/2004. fremstillet ved hjælp af systemet CONSLEG DA Konsolideret TEKST fremstillet ved hjælp af systemet CONSLEG Kontoret for De Europæiske Fællesskabers Officielle Publikationer CONSLEG: 2000D0014 01/01/2004 Antal sider: 6 < Kontoret for De Europæiske

Læs mere

Halvårsregnskab. Sparekassen Thy Store Torv Thisted

Halvårsregnskab. Sparekassen Thy Store Torv Thisted Halvårsregnskab Sparekassen Thy Store Torv 1 7700 Thisted www.sparthy.dk 2010 2 Indhold: Ledelsesberetning...side 3-6 5 års hoved- og nøgletal... side 7 Ledelsesberetning Hovedaktivitet Sparekassen Thy

Læs mere

Styring af renterisiko på valutareserven

Styring af renterisiko på valutareserven 19 Styring af renterisiko på valutareserven Peter Kjær Jensen, Kapitalmarkedsafdelingen INDLEDNING Ultimo 2000 var valutareserven på 122 mia.kr., og den udgør således en væsentlig del af Nationalbankens

Læs mere

Kvartalsrapport pr. 31. marts 2018 Metroselskabet. Bilag K Kvartalsmøde nr juni 2018

Kvartalsrapport pr. 31. marts 2018 Metroselskabet. Bilag K Kvartalsmøde nr juni 2018 Kvartalsrapport pr. 31. marts Metroselskabet Bilag K30-04-03 Kvartalsmøde nr. 30 15. juni Resultatopgørelse Note Indtægter 2 Metroens takstindtægter 902.994 215.431 219.127 218.580 875.720 845.620 2 Metroens

Læs mere

Kvartalsrapport pr. 30. september 2018 Metroselskabet. Bilag K Kvartalsmøde nr december 2018

Kvartalsrapport pr. 30. september 2018 Metroselskabet. Bilag K Kvartalsmøde nr december 2018 Kvartalsrapport pr. 30. september Metroselskabet Bilag K32-02-03 Kvartalsmøde nr. 32 5. december Resultatopgørelse Note Indtægter 2 Metroens takstindtægter 902.994 603.905 648.492 655.740 875.720 845.620

Læs mere

Halvårsregnskab. Sparekassen Thy Store Torv Thisted

Halvårsregnskab. Sparekassen Thy Store Torv Thisted Halvårsregnskab Sparekassen Thy Store Torv 1 7700 Thisted www.sparthy.dk 2011 2 Indhold: Ledelsesberetning...side 3-6 5 års hoved- og nøgletal... side 7 Ledelsesberetning HOVEDAKTIVITET Sparekassen Thy

Læs mere

NOTAT KVARTALSVISE FINANSIELLE KONTI - ESA2010 BACKDATA

NOTAT KVARTALSVISE FINANSIELLE KONTI - ESA2010 BACKDATA NOTAT KVARTALSVISE FINANSIELLE KONTI ESA21 BACKDATA Rasmus Kofoed Mandsberg lokal 686 Finansiel Statistik Penge, Bank og Nationalregnskabsstatistik Sagsnr.: 166392 Dokumentnr.: 165798 29. september 217

Læs mere

Nationalbankens risikostyring

Nationalbankens risikostyring 103 Nationalbankens risikostyring Ib Hansen og Christian Ølgaard, Kapitalmarkedsafdelingen INTRODUKTION Nationalbanken er på linje med andre finansielle institutioner udsat for en række finansielle risici.

Læs mere

OFFENTLIGE FINANSER STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2018: december 2018

OFFENTLIGE FINANSER STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2018: december 2018 STATISTISKE EFTERRETNINGER OFFENTLIGE FINANSER 2018:18 21. december 2018 Finansielle kvartalsregnskaber for offentlig forvaltning og service 3. kvt. 2018 Resumé: Den offentlige finansielle nettogæld blev

Læs mere

Kvartalsrapport for 3. kvartal 2011 Metroselskabet I/S

Kvartalsrapport for 3. kvartal 2011 Metroselskabet I/S Kvartalsrapport for 3. kvartal Metroselskabet I/S Resultatopgørelse Note Indtægter 2010 2 Metroens takstindtægter 589.095 427.289 466.855 310.343 601.085 601.085 2 Metroens driftsindtægter 189.972 128.911

Læs mere

Penge og kapitalmarked

Penge og kapitalmarked Penge og kapitalmarked FLERE TAL Danmarks Statistik offentliggør løbende statistik indenfor dette område, der bl.a. omhandler likviditets-forhold, valutareserven, pengeinstitutternes balance, indlån og

Læs mere

Målet er optimering af likviditetsplaceringen og minimering af finansieringsomkostningerne inden for den af Byrådet vedtagne finansielle strategi.

Målet er optimering af likviditetsplaceringen og minimering af finansieringsomkostningerne inden for den af Byrådet vedtagne finansielle strategi. Hjørring Kommune Hjørring kommunes finansielle strategi gældende fra 1. juli 2013 Udkast Formål: Formålet med en finansiel strategi er at fastlægge rammerne for en aktiv styring af Hjørring kommunes finansielle

Læs mere

Nationalbankens indtjening og risiko under krisen

Nationalbankens indtjening og risiko under krisen 69 Nationalbankens indtjening og risiko under krisen Søren Schrøder og Susanne Hougaard Thamsborg, Kapitalmarkedsafdelingen INDLEDNING Centralbanker verden over har spillet en vigtig rolle under den finansielle

Læs mere

DANMARKS NATIONALBANK

DANMARKS NATIONALBANK ANALYSE DANMARKS NATIONALBANK 14. DECEMBER 218 NR. 24 Ny finansiering af almene boliger styrker statspapirmarkedet I 218 har staten opkøbt alle de udbudte statsgaranterede realkreditobligationer til finansiering

Læs mere

EU tal overvurderer markant den danske offentlige gæld

EU tal overvurderer markant den danske offentlige gæld EU tal overvurderer markant den danske offentlige gæld I 14 havde Danmark det største offentlige overskud i EU. Det danske overskud var på 1, pct. af BNP. Kun fire lande i EU havde et overskud. Selvom

Læs mere

Faxe Kommune Kvartalsrapport april 2012 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector

Faxe Kommune Kvartalsrapport april 2012 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Faxe Kommune Kvartalsrapport april 212 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Sammenfatning (se side 3 for en uddybning) Faxe Kommune har en passende høj andel af fast finansiering

Læs mere

Direkte investeringer Ultimo 2014

Direkte investeringer Ultimo 2014 Direkte investeringer Ultimo 24 4. oktober 25 IGEN FREMGANG I DIREKTE INVESTERINGER I 24 Værdien af danske direkte investeringer i udlandet og udenlandske direkte investeringer i Danmark steg i 24 efter

Læs mere

Markedsdynamik ved lave renter

Markedsdynamik ved lave renter 69 Markedsdynamik ved lave renter Louise Mogensen, Kapitalmarkedsafdelingen INDLEDNING I perioder med lave obligationsrenter, fx i efteråret 2001, forekommer der selvforstærkende effekter i rentebevægelserne.

Læs mere

Finansrapport. pr. 1. april 2015

Finansrapport. pr. 1. april 2015 Finansrapport pr. 1. april 215 1 Indledning Finansrapporten giver en status på renteudviklingen samt bevægelserne indenfor aktivsiden med fokus på kassebeholdningen samt afkastet på de likvide midler.

Læs mere

Halvårsrapport 2013. Barsel.dk

Halvårsrapport 2013. Barsel.dk Halvårsrapport 2013 Barsel.dk Indholdsfortegnelse Ledelsens beretning 3 5 Anvendt regnskabspraksis 5 Resultatopgørelse for 6 Balance pr. 30. juni 7 Noter 8 2 Ledelsens beretning Lov om barselsudligning

Læs mere

Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Halvårsmeddelelse for 2007

Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Halvårsmeddelelse for 2007 Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Halvårsmeddelelse for 2007 Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S s resultat for første halvår 2007 er et overskud før skat på 226 tkr. og et overskud

Læs mere

OFFENTLIGE FINANSER. 2005: marts Finansielle kvartalsregnskaber for offentlig forvaltning og service 4. kvt. 2004

OFFENTLIGE FINANSER. 2005: marts Finansielle kvartalsregnskaber for offentlig forvaltning og service 4. kvt. 2004 OFFENTLIGE FINANSER 2005:10 30. marts 2005 Finansielle kvartalsregnskaber for offentlig forvaltning og service 4. kvt. 2004 Nettogælden faldt 7 mia. kr. i forhold til kvartalet før. Der har i seneste kvartal

Læs mere

FINANSRAPPORT Varde Kommune år 2017

FINANSRAPPORT Varde Kommune år 2017 FINANSRAPPORT Varde Kommune år 2017 Finansrapport pr. 31. december 2017 I henhold til fastlagte rammer i Finansieringspolitikken for Varde Kommune skal der gives en afrapportering for kommunens finansielle

Læs mere

Til OMX Københavns Fondsbørs 25. oktober 2007 Meddelelse nr. 46/2007

Til OMX Københavns Fondsbørs 25. oktober 2007 Meddelelse nr. 46/2007 Til OMX Københavns Fondsbørs 25. oktober 2007 Meddelelse nr. 46/2007 5 sider i alt Tillæg nr. 6 til BRFkredits prospekt BRFkredit offentliggør hermed tillæg nr. 6 til BRFkredits prospekt for realkreditobligationer,

Læs mere

Danmarks Nationalbank. Finansiel styring i D A N M A R K S N A T I O N A L

Danmarks Nationalbank. Finansiel styring i D A N M A R K S N A T I O N A L Danmarks Nationalbank Finansiel styring i Danmarks Nationalbank D A N M A R K S N A T I O N A L B A N K 2 0 0 4 Det er tilladt at kopiere fra publikationen, forudsat at Danmarks Nationalbank udtrykkeligt

Læs mere

SPAREKASSEN DEN LILLE BIKUBE

SPAREKASSEN DEN LILLE BIKUBE SPAREKASSEN DEN LILLE BIKUBE Risikorapport i henhold til kapitaldækningsbekendtgørelsen. Offentliggørelsespolitik I henhold til kapitalbekendtgørelsens 60 bilag 20, er det sparekassen pålagt at offentliggøre

Læs mere

Kvartalsrapport for 2. kvartal 2011 Metroselskabet I/S. Bilag B Bestyrelsesmøde nr august 2011

Kvartalsrapport for 2. kvartal 2011 Metroselskabet I/S. Bilag B Bestyrelsesmøde nr august 2011 Kvartalsrapport for 2. kvartal Metroselskabet I/S Bilag B44-06-03 Bestyrelsesmøde nr. 44 16. august Resultatopgørelse Note Indtægter 2010 2 Metroens takstindtægter 589.095 293.585 317.644 310.343 601.085

Læs mere

$SSHQGLNV,0)VÃUROOH. 1) Bordo, M. og James, H. (2000) "The International Monetary Fund: It s Present Role in Historical Perspective.

$SSHQGLNV,0)VÃUROOH. 1) Bordo, M. og James, H. (2000) The International Monetary Fund: It s Present Role in Historical Perspective. $SSHQGLNV,0)VÃUROOH,QGOHGQLQJ Den Internationale Valutafond (IMF) blev etableret i december 1945 for at skabe et samarbejde om det globale valutasystem. Som led i dette samarbejde er IMF s rolle at overvåge

Læs mere

Hovedpunkter for statsgældspolitikken

Hovedpunkter for statsgældspolitikken 7 Hovedpunkter for statsgældspolitikken Det danske statspapirmarked var velfungerende i 212. Efterspørgslen efter danske statspapirer var høj, og renterne var historisk lave. Det afspejlede Danmarks AAA-kreditvurdering,

Læs mere

Fondsbørsmeddelelse 29. april 2004 KVARTALSRAPPORT. 1. kvartal GrønlandsBANKEN 1. KVARTAL /9

Fondsbørsmeddelelse 29. april 2004 KVARTALSRAPPORT. 1. kvartal GrønlandsBANKEN 1. KVARTAL /9 Fondsbørsmeddelelse 29. april 2004 KVARTALSRAPPORT 1. kvartal 2004 GrønlandsBANKEN 1. KVARTAL 2004 1/9 (1.000 kr.) HOVEDTAL / NØGLETAL I SAMMENDRAG 1. kvartal 1. kvartal Hele året 2004 2003 2003 Netto

Læs mere

Den Jyske Sparekasse TILLÆG TIL KONCERNRISIKORAPPORT I HENHOLD TIL KAPITALDÆKNINGSBEKENDT- GØRELSEN

Den Jyske Sparekasse TILLÆG TIL KONCERNRISIKORAPPORT I HENHOLD TIL KAPITALDÆKNINGSBEKENDT- GØRELSEN Den Jyske Sparekasse TILLÆG TIL KONCERNRISIKORAPPORT I HENHOLD TIL KAPITALDÆKNINGSBEKENDT- GØRELSEN Offentliggørelse af solvensbehov pr. 31.03.2012 0 Indhold 1. INDLEDNING... 1 2. SOLVENSBEHOV... 1 2.1

Læs mere

Periodemeddelelse. 1. januar 31. marts 2015. for Jutlander Bank A/S

Periodemeddelelse. 1. januar 31. marts 2015. for Jutlander Bank A/S NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Aars, den 11. maj 2015 Selskabsmeddelelse nr. 5/2015 Periodemeddelelse 1. januar 31. marts 2015 for Jutlander Bank A/S Yderligere oplysninger:

Læs mere

Vejledning om praksis for tilladelse til koncerninterne eksponeringer. Afsnit I. Baggrund

Vejledning om praksis for tilladelse til koncerninterne eksponeringer. Afsnit I. Baggrund Vejledning om praksis for tilladelse til koncerninterne eksponeringer Afsnit I Baggrund En finansiel virksomhed må efter 182, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed ikke uden tilladelse fra Finanstilsynet

Læs mere

Finansrapport. pr. 31. juli 2014

Finansrapport. pr. 31. juli 2014 pr. 31. juli ØKONOMI Assens Kommune 30. august 1 Resume I henhold til kommunens finansielle strategi skal der hvert kvartal gives en afrapportering vedrørende kommunens finansielle forhold på både aktiv

Læs mere

Faxe Kommune Kvartalsrapport juli 2012 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector

Faxe Kommune Kvartalsrapport juli 2012 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Faxe Kommune Kvartalsrapport juli 212 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Sammenfatning (se side 3 for en uddybning) Faxe Kommune har en høj andel af fast finansiering og varighed.

Læs mere

Indledningsvist bemærkes, at alle posteringer skal foretages som primokorrektioner dvs. med p -markeringer i de lokale økonomisystemer.

Indledningsvist bemærkes, at alle posteringer skal foretages som primokorrektioner dvs. med p -markeringer i de lokale økonomisystemer. Bilag 4 14. september 2007 ØKO Vejledning i bogføring af tilpassede balancer Dette notat beskriver, hvordan virksomhederne skal bogføre de endelige tilpassede balancer primo 2007 som led i overgangen til

Læs mere

Kvartalsrapport pr. 30. september 2013 Metroselskabet I/S

Kvartalsrapport pr. 30. september 2013 Metroselskabet I/S Kvartalsrapport pr. 30. september Metroselskabet I/S Resultatopgørelse Note Indtægter 2 Metroens takstindtægter 676.878 433.687 515.623 520.455 669.701 669.701 2 Metroens driftsindtægter 276.242 167.706

Læs mere

Frøs Herreds Sparekasse

Frøs Herreds Sparekasse Frøs Herreds Sparekasse Risikorapport 30. juni 2012 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Side Basiskapital 4 Solvenskrav og den tilstrækkelige kapital 5 Solvensbehov og solvenskrav 9 2 Indledning Oplysningerne

Læs mere

Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Halvårsmeddelelse for 2009

Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Halvårsmeddelelse for 2009 Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Halvårsmeddelelse for 2009 Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S s resultat for første halvår 2009 er et overskud før skat på 27 tkr. og et overskud

Læs mere

Fondsbørsmeddelelse 11/2005 12. august 2005 HALVÅRSRAPPORT. 1. halvår 2005. GrønlandsBANKEN 1. HALVÅR 2005 1/11

Fondsbørsmeddelelse 11/2005 12. august 2005 HALVÅRSRAPPORT. 1. halvår 2005. GrønlandsBANKEN 1. HALVÅR 2005 1/11 Fondsbørsmeddelelse 11/2005 12. august 2005 HALVÅRSRAPPORT 1. halvår 2005 GrønlandsBANKEN 1. HALVÅR 2005 1/11 (1.000 kr.) HOVEDTAL / NØGLETAL I SAMMENDRAG 1. halvår 1. halvår 2. kvartal 2. kvartal Året

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE (EU)

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE (EU) L 193/134 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE (EU) 2015/1196 af 2. juli 2015 om ændring af afgørelse ECB/2010/21 om Den Europæiske Centralbanks årsregnskab (ECB/2015/26) STYRELSESRÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

IAS 21. Omhandler. Valutaomregning. Tilhørende IFRIC/SIC

IAS 21. Omhandler. Valutaomregning. Tilhørende IFRIC/SIC IAS 21 Omhandler Tilhørende IFRIC/SIC Valutaomregning IFRIC 16, Regnskabsmæssig afdækning af valutarisikoen i en investering i en udenlandsk enhed IFRIC 22, Valutakursomregning af forudbetalinger SIC 7,

Læs mere

Notat. Reformer af Den Internationale Valutafond (IMF) 3. december 2010

Notat. Reformer af Den Internationale Valutafond (IMF) 3. december 2010 Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2010-11 PØU alm. del Bilag 31 Offentligt Notat 3. december 2010 Reformer af Den Internationale Valutafond (IMF) IMF s bestyrelse er nået til enighed om en af IMF. Reformen

Læs mere

Totalkredit A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer

Totalkredit A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer Til Københavns Fondsbørs 16. august 2007 Totalkredit A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer Totalkredit A/S offentliggør tillæg til prospekt for udbud af realkreditobligationer

Læs mere

Dragør Kommunes Porteføljepolitik Godkendt i Kommunalbestyrelsen den. 26/1 2012

Dragør Kommunes Porteføljepolitik Godkendt i Kommunalbestyrelsen den. 26/1 2012 Dragør Kommunes Porteføljepolitik Godkendt i Kommunalbestyrelsen den. 26/1 2012 Porteføljepolitik Dragør Kommune Indholdsfortegnelse Resumé...3 Politik for aktiv styring af Dragør Kommunes gældsportefølje...5

Læs mere

Kapitel 6 De finansielle markeder

Kapitel 6 De finansielle markeder Kapitel 6. De finansielle markeder 2 Kapitel 6 De finansielle markeder 6.1 Verdens finansielle markeder For bedre at forstå størrelsen af verdens finansielle markeder vises i de følgende tabeller udviklingen

Læs mere

Årsrapport 2014. Barsel.dk

Årsrapport 2014. Barsel.dk Årsrapport 2014 Barsel.dk Indholdsfortegnelse Ledelsens beretning Ledelsens beretning 3 Påtegninger Ledelsens regnskabspåtegning 4 Intern revisors erklæringer 5 Den uafhængige revisors erklæringer 6 Regnskab

Læs mere

Skadesforsikringsselskabers regnskaber 1. halvår 2009

Skadesforsikringsselskabers regnskaber 1. halvår 2009 Skadesforsikringsselskabers regnskaber 1. halvår 2009 Konklusioner De danske skadeforsikringsselskaber fastholder fremgangen fra 2008. Det samlede resultat før skat i 1. halvår 2009 blev på 4,4 mia. kr..

Læs mere

Aktuelle tendenser i pengemarkedet for kroner

Aktuelle tendenser i pengemarkedet for kroner 117 Aktuelle tendenser i pengemarkedet for kroner Anders Jørgensen, Handelsafdelingen, og Lars Risbjerg, Økonomisk Afdeling INDLEDNING OG SAMMENFATNING I pengemarkedet for kroner udveksler pengeinstitutterne

Læs mere

LEDELSENS BERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2010

LEDELSENS BERETNING FOR REGNSKABSÅRET 2010 LEDELSENS BERETNING FOR REGNSKABSÅRET 1 HOVEDAKTIVITETER 2 MÅL OG OPGAVER 3 VIGTIGSTE RESURSER, RISICI OG PROCESSER ECB'S CORPORATE GOVERNANCE MEDLEMMER AF DIREKTIONEN MEDARBEJDERE ECB 207 INVESTERINGSAKTIVITETER

Læs mere

Manual Generelle spørgsmål og svar

Manual Generelle spørgsmål og svar DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling Sagsnr.: 115723 Dokumentnr.: 1179892 FORELØBIG Manual Generelle spørgsmål og svar Spørgsmål: Hvordan skal regnskabsmæssige nedskrivninger og tab registreres i

Læs mere

Note 8. Den offentlige saldo

Note 8. Den offentlige saldo Samfundsbeskrivelse B Forår 1 Hold 3 Note 8. Den offentlige saldo 8.1 Motivation Offentlige saldo: Balancen som resulterer fra de offentlige udgifter og indtægter Offentlig saldo = offentlige indtægter

Læs mere

Forslag til finanslov for finansåret Tekst og anmærkninger Dronningen Afdrag på statsgælden (netto)

Forslag til finanslov for finansåret Tekst og anmærkninger Dronningen Afdrag på statsgælden (netto) Forslag til finanslov for finansåret 2019 Tekst og anmærkninger 1. 42. Dronningen Afdrag på statsgælden (netto) 42. Afdrag på statsgælden (netto) Tekst 3 42. Afdrag på statsgælden (netto) A. Oversigter.

Læs mere

Livsforsikringsselskaber og tværgående pensionskassers regnskaber 1. halvår 2006

Livsforsikringsselskaber og tværgående pensionskassers regnskaber 1. halvår 2006 Livsforsikringsselskaber og tværgående pensionskassers regnskaber 2006 Konklusioner Samlet resultat efter skat på 3,7 mia. kr. i 2006 mod 2,0 mia. kr. i 1. halvår 2005 Livsforsikringshensættelser faldt

Læs mere

Januar 2019 VIRKSOMHEDERNES FINANSIERINGSMULIGHEDER - EN TEMPERATURMÅLING MED FOKUS PÅ SMV ERNE

Januar 2019 VIRKSOMHEDERNES FINANSIERINGSMULIGHEDER - EN TEMPERATURMÅLING MED FOKUS PÅ SMV ERNE Januar 2019 VIRKSOMHEDERNES FINANSIERINGSMULIGHEDER - EN TEMPERATURMÅLING MED FOKUS PÅ SMV ERNE FORORD I takt med det økonomiske opsving i dansk økonomi gennem de seneste fem år har bankerne konsolideret

Læs mere

IMFs fremtidige finansiering

IMFs fremtidige finansiering 77 IMFs fremtidige finansiering Katrine Graabæk Mogensen, Internationalt Kontor INDLEDNING OG SAMMENFATNING Administrationen af internationale organisationer er overvejende finansieret af enten rentemarginalen

Læs mere

Der er endvidere tæt sammenhæng mellem forbruget af likvide aktiver, optagelsen af lån samt udviklingen i renteudgifterne på hovedkonto 7.

Der er endvidere tæt sammenhæng mellem forbruget af likvide aktiver, optagelsen af lån samt udviklingen i renteudgifterne på hovedkonto 7. - 219 - Balanceforskydninger 1. Grundlag og beskrivelse af ydelser Hovedkonto 8 indeholder årets forskydninger i beholdningerne af aktiver og passiver, og herunder hører forbrug af likvide aktiver og optagelse

Læs mere

Afrapportering om udviklingen på det finansielle område i 2012

Afrapportering om udviklingen på det finansielle område i 2012 ØKONOMI, PERSONALE OG BORGERSERVICE Dato: 28. april 2013 NOTAT Sagsbehandler: Niels F.K. Madsen Afrapportering om udviklingen på det finansielle område i 2012 Indledning Økonomi- og Erhvervsudvalget skal

Læs mere

Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige bestemmelser for poster i resultatopgørelsen

Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige bestemmelser for poster i resultatopgørelsen Bekendtgørelse om serieregnskaber i realkreditinstitutter Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Kapitel 8 Generelle bestemmelser Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige

Læs mere

Individuelt solvensbehov 30. juni 2018

Individuelt solvensbehov 30. juni 2018 Individuelt solvensbehov 30. juni 2018 Side 1/8 Indhold Indledning... 3 Konklusion... 3 Solvenskrav og det tilstrækkelige kapitalgrundlag... 3 Individuelt solvensbehov og individuelt solvenskrav for virksomheder

Læs mere

Vordingborg Kommune. Finansiel Politik. Finansiel politik, bilag til Økonomisk Politik 1

Vordingborg Kommune. Finansiel Politik. Finansiel politik, bilag til Økonomisk Politik 1 Vordingborg Kommune Finansiel Politik Finansiel politik, bilag til Økonomisk Politik 1 Finansiel Politik Vordingborg Kommune Indholdsfortegnelse Formål...3 Vordingborg Kommunes likviditet (aktivsiden)...3

Læs mere

Faxe Kommune Kvartalsrapport oktober 2012 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector

Faxe Kommune Kvartalsrapport oktober 2012 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Faxe Kommune Kvartalsrapport oktober 212 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Sammenfatning (se side 3 for en uddybning) Faxe Kommune har en passende porteføljefordeling og høj

Læs mere

Region Hovedstaden Kvartalsrapport januar 2014 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector

Region Hovedstaden Kvartalsrapport januar 2014 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Region Hovedstaden Kvartalsrapport januar 214 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Sammenfatning (se side 3 for en uddybning) Region Hovedstaden har en passende fordeling mellem

Læs mere

Anvendelse af Value-at-Risk som mål for Nationalbankens markedsrisiko

Anvendelse af Value-at-Risk som mål for Nationalbankens markedsrisiko 35 Anvendelse af Value-at-Risk som mål for Nationalbankens markedsrisiko Morten Malle Høyer, Kapitalmarkedsafdelingen INDLEDNING I løbet af de seneste 0 år er der sket en kolossal udvikling med hensyn

Læs mere

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger Hovedkonto 8. Balanceforskydninger - 306-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele

Læs mere

Faxe Kommune Kvartalsrapport oktober 2014 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector

Faxe Kommune Kvartalsrapport oktober 2014 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Faxe Kommune Kvartalsrapport oktober 214 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Sammenfatning (se side 3 for en uddybning) Faxe Kommune har en passende fordeling i porteføljen

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK 31.10.2003 L 283/81 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE af 23. oktober 2003 om de deltagende medlemsstaters transaktioner med deres arbejdsbeholdninger i udenlandske valutater

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune Kvartalsrapport januar 2015 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector

Faaborg-Midtfyn Kommune Kvartalsrapport januar 2015 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Faaborg-Midtfyn Kommune Kvartalsrapport januar 215 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Sammenfatning (se side 3 for en uddybning) Med det store rentefald de seneste kvartaler,

Læs mere

Bestyrelsen tager orienteringen om Movias likviditetsstyring til efterretning.

Bestyrelsen tager orienteringen om Movias likviditetsstyring til efterretning. Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 8. december 2011 Henrik Visborg Thune 15 Movias likviditetsstyring Indstilling: Det indstilles, at Bestyrelsen tager orienteringen om Movias likviditetsstyring

Læs mere

NYT FRA NATIONALBANKEN

NYT FRA NATIONALBANKEN 1. KVARTAL 2016 NR. 1 NYT FRA NATIONALBANKEN DANSK VELSTANDSUDVIKLING HOLDER TRIT Dansk økonomi har siden krisen i 2008 faktisk præsteret en stigning i velstanden, der er lidt højere end i Sverige og på

Læs mere

Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten

Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten Med en voksende globalisering og større samhandel med udenlandske kunder har mange virksomheder behov for og ønske om at sikre virksomheden mod fremtidige udsving

Læs mere

Anvendelsen af de pengepolitiske instrumenter

Anvendelsen af de pengepolitiske instrumenter 9 Anvendelsen af de pengepolitiske instrumenter INDLEDNING Nationalbankens praktiske udførelse af pengepolitikken sker gennem de pengepolitiske instrumenter. Begrebet dækker over de faciliteter, centralbanker

Læs mere

Halvårsrapport 2005 1RUGHD.UHGLW 5HDONUHGLWDNWLHVHOVNDE &95 QU

Halvårsrapport 2005 1RUGHD.UHGLW 5HDONUHGLWDNWLHVHOVNDE &95 QU Halvårsrapport 2005 1RUGHD.UHGLW5HDONUHGLWDNWLHVHOVNDE &95QU +DOYnUVUHVXOWDWPLRNU 8GOnQVY NVWPLDNU 6DPOHWXGOnQPLDNU 0DUNHGVDQGHOIRUWVDW JHW 5HVXOWDW Nordea Kredit opnåede i 1. halvår 2005 et resultat på

Læs mere

Kvartalsrapport. 1. kvartal 2009

Kvartalsrapport. 1. kvartal 2009 Kvartalsrapport 1. kvartal 2009 Resultatopgørelse (alle tal i 1.000 kr.) Note 2008 31.03.08 31.03.09 31.03.09 2009 2009 Indtægter 2 Metroen takstindtægter 492.664 98.011 135.141 127.349 496.525 496.525

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Rapportering pr. 30. april 2011 Modtagere: Økonomiafdelingen Afsender: Ole Dyhr Dato: 6. maj 2011 Side 1 af 7 Gældsplejerapportering Rapporteringens formål er at sammenholde kommunens

Læs mere

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2003 fra Nordjyske Bank - resultat bedre end forrige år og bedre end forventet.

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2003 fra Nordjyske Bank - resultat bedre end forrige år og bedre end forventet. Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 17 København K Dato: 26.5.23 26.5.23 Side: Vor ref.: direktionen 1 Telefon: 9921 2223 Kvartalsrapport for 1. kvartal 23 fra Nordjyske Bank - resultat bedre end forrige

Læs mere

Markedet for langsigtet opsparing i et samfundsmæssigt perspektiv

Markedet for langsigtet opsparing i et samfundsmæssigt perspektiv Markedet for langsigtet opsparing i et samfundsmæssigt perspektiv Jesper Berg, Bankdirektør, Nykredit Bank 21.april, 2015. Trust me, I m a banker 2 21-04-2015 Game plan 1. Modeller for finansiel intermediering

Læs mere

Risikorapport vedr. opgørelse af tilstrækkelig basiskapital og solvensbehov pr

Risikorapport vedr. opgørelse af tilstrækkelig basiskapital og solvensbehov pr Side: 1 Risikorapport vedr. opgørelse af tilstrækkelig basiskapital og solvensbehov pr. 30.06.2011 Side: 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Beskrivelse af intern proces og metode... 4 Tilstrækkelig

Læs mere

Forslag til finanslov for finansåret Tekst og anmærkninger 42. Afdrag på statsgælden (netto)

Forslag til finanslov for finansåret Tekst og anmærkninger 42. Afdrag på statsgælden (netto) Forslag til finanslov for finansåret 2020 Tekst og anmærkninger 42. Afdrag på statsgælden (netto) 42. Afdrag på statsgælden (netto) Tekst 3 42. Afdrag på statsgælden (netto) A. Oversigter. Realøkonomisk

Læs mere

Totalkredit A/S Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2003

Totalkredit A/S Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2003 Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1067 København K 12. august 2003 Totalkredit A/S Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2003 Bestyrelsen for Totalkredit A/S har på et møde i dag godkendt regnskabet for 1.

Læs mere

Aabenraa Kommune Kvartalsrapport juli 2014 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector

Aabenraa Kommune Kvartalsrapport juli 2014 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Aabenraa Kommune Kvartalsrapport juli 214 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Sammenfatning (se side 3 for en uddybning) Der er ikke sket ændringer i Aabenraa Kommunes portefølje

Læs mere

Periodemeddelelse 1. januar 31. marts 2010

Periodemeddelelse 1. januar 31. marts 2010 Periodemeddelelse 1. januar 31. marts 2010 Selskabsmeddelelse nr. 07/2010 11. maj 2010 Kontaktperson: bankdirektør Flemming Jensen tlf. 55 86 15 36 Side 1 af 8 Hovedpunkter Regnskabet for perioden 1. januar

Læs mere

Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Regnskabsmeddelelse for 2008

Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Regnskabsmeddelelse for 2008 Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Regnskabsmeddelelse for 2008 Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S's resultat for 2008 er et overskud før skat på 482 tkr. og et overskud efter

Læs mere

Individuelt solvensbehov 30. juni 2016

Individuelt solvensbehov 30. juni 2016 Individuelt solvensbehov 30. juni 2016 Side 1/8 Indhold Indledning... 3 Konklusion... 3 Solvenskrav og det tilstrækkelige kapitalgrundlag... 3 Individuelt solvensbehov og individuelt solvenskrav for virksomheder

Læs mere

Er du til CIBOR eller CITA?

Er du til CIBOR eller CITA? Er du til CIBOR eller CITA? Hvad har CIBOR og CITA med mit lån at gøre? En lang række boliglån, prioritetslån m.v. får fastsat deres rente med udgangspunkt i en CIBORrente. Renten på lånet bliver fastsat

Læs mere

Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Regnskabsmeddelelse for 2007

Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Regnskabsmeddelelse for 2007 Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S Regnskabsmeddelelse for 2007 Collateralized Mortgage Obligations Denmark A/S's resultat for 2007 er et overskud før skat på 419 tkr. og et overskud efter

Læs mere

Følsomhedsanalyse af udlandsgælden

Følsomhedsanalyse af udlandsgælden 61 Følsomhedsanalyse af udlandsgælden Thomas Bie, Statistisk Afdeling og Frank Øland Hansen, Økonomisk Afdeling INDLEDNING Udlandsgælden er forskellen mellem danskernes aktiver og passiver over for udlandet

Læs mere