Udbudsbetingelser. Udbud af kontrakt om levering samt installation af ILS udstyr til bane 29 på Bornholms Lufthavn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udbudsbetingelser. Udbud af kontrakt om levering samt installation af ILS udstyr til bane 29 på Bornholms Lufthavn"

Transkript

1 Søndre Landevej Rønne Telefon Udbudsbetingelser Udbud af kontrakt om levering samt installation af ILS udstyr til bane 29 på Bornholms Lufthavn Januar 2018

2 Indhold 1 Generelt om Bornholms Lufthavn Baggrund for udbuddet Regelgrundlag Udbudsmaterialet Ordregivers forhold Den juridiske person Kontaktperson Tidsplan Besigtigelse af udstyr Kommunikation Henvendelser til Bornholms Lufthavn Meddelelser til tilbudsgivere Afklarende spørgsmål Afgivelse af tilbud Tilbuddets bestanddele Formkrav Eventuel støtteerklæring Tilbuddets konditionsmæssighed Modtagne tilbud Vedståelse Alternative tilbud Forbehold Fortrolighed Øvrige forhold Udelukkelse og dokumentation Generelt Oplysninger om tilbudsgiver Økonomisk og finansiel formåen Side 2 (15)

3 7.3 Teknisk og faglig formåen: Tilbudsevalueringen Tildelingskriteriet Side 3 (15)

4 1 Generelt om Bornholms Lufthavn Bornholms Lufthavn er en statslufthavn og drives af Trafik-, Byggeog Boligstyrelsen. Øvrige oplysninger om lufthavnen kan hentes på hjemmesiden Baggrund for udbuddet Bornholms Lufthavn skal have udskiftet eksisterende anlæg og udbyder hermed opgaven, der omfatter demontering af eksisterende ILS på bane 29, levering og montering af ny ILS 29, samt idriftsætning og indkøring af den nye ILS 29 på Bornholms Lufthavn. 1.2 Regelgrundlag Udbuddet gennemføres som et offentligt udbud i henhold til udbudslovens 56-57, lov nr af 15. december 2015, der gennemfører Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/24/EU af 26. februar Alle interesserede økonomiske aktører har mulighed for at afgive tilbud. Dette udbudsmateriale uddyber udbudsbekendtgørelse nr. 2017/S som er fremsendt til offentliggørelse den 28. november 2017 i Supplement til den Europæiske Unions Tidende (TED) med tilhørende ændringer. 2 Udbudsmaterialet Ud over nærværende udbudsbetingelser og den nævnte udbudsbekendtgørelse i punkt 1.2 udgøres udbudsmaterialet af følgende bestanddele: Kontraktudkast inklusive bilag: - Bilag 1: Opgavebeskrivelse Bilag 1.1 Fundamentstegning Bilag 1.2 Situationsplan Bilag 1.3 Hus for LLZ GP Bane 29 Bilag 1.4 Fundamentstegning Side 4 (15)

5 Bilag 1.5 Oversigtstegning Bilag 1.6 Oversigtstegning Bilag 1.7 Afsætningsplan Bilag 1.8 Situationsplan Bilag 1.9 Fundamentstegning S3 Bilag 1.10 Fundamentstegning Bilag 1.11 Kabler og tracéer vest Bilag 1.12 Kabler og tracéer øst Bilag 1.13 Oversigt over kabler mellem hytter Bilag 1.14 Kabelplan forplads Bilag 1.15 Kabelplan vest Bilag 1.16 Kabelplan øst Bilag 1.17 LFV hindringer 1 Bornholm ( ) Bilag 2: Endelig dokumentation for oplysningerne angivet i Det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) Bilag 3: Støtteerklæring Bilag 4: Prisliste Bilag 5: Spørgsmål og svar fra udbudsprocessen Bilag 6: Leverandørens tilbud Rettelsesmateriale udsendt i udbudsprocessen. Udbudsbetingelserne og det fulde udbudsmateriale findes udelukkende på Kontaktoplysninger fremgår af punkt 3.2. Side 5 (15)

6 3 Ordregivers forhold 3.1 Den juridiske person Ordregiver for dette udbud er: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (Bornholms Lufthavn) Edvard Thomsens Vej København S Telefon: Internetadresse: Kontaktperson Alle henvendelser vedrørende dette udbud skal sendes som til følgende adresse: ekrn@trafikstyrelsen.dk og mærkes Udbud af kontrakt om levering af ILS-udstyr Alle henvendelser fra tilbudsgivere under udbudsforretningen skal rettes til: Henrik Nielsen Tlf.: Bornholms Lufthavns adresse er: Søndre Landevej 2 DK-3700 Rønne Internetadresse: Side 6 (15)

7 4 Tidsplan Udbudsforretningen forventes at følge nedenstående tidsplan, som dog kun er vejledende. Eventuelle ændringer offentliggøres på Udbudsbekendtgørelse fremsendes til TED Besigtigelse af udstyr Frist for indsendelse af spørgsmål til udbudsmaterialet Frist for besvarelse af spørgsmål og udsendelse af rettelsesmateriale kl / Frist for afgivelse af tilbud Indhentning af dokumentation for ESPD oplysninger* Underretning om tildelingsbeslutning Stand still periodens sidste dag er Forventet kontraktindgåelse uge *Tilbudsgiverne opfordres til at indhente dokumentation fra relevante myndigheder for oplysningerne i ESPD'et inden tilbudsafgivelse. For danske virksomheder vil en serviceattest udgøre den endelige dokumentation. Serviceattesten må være 9 måneder gammel på tilbudstidspunktet. Fsva. referencerne vil oplysningerne angivet i ESPD'et udgøre den endelige dokumentation. 4.1 Besigtigelse af udstyr Der er mulighed for at besigtige eksisterende anlæg den. 11. december 2017 kl. 10:30-13:00 på Bornholms Lufthavns adresse: Søndre Landevej Rønne Leverandører bedes senest den 8.december 2017 kl sende en Side 7 (15)

8 mail til med tilkendegivelse om deltagelse, herunder antal af deltagere, navn på firma samt navne på deltagere. 5 Kommunikation 5.1 Henvendelser til Bornholms Lufthavn Henvendelser til Bornholms Lufthavn skal ske via adressen ekrn@tbst.dk og mærkes Udbud af kontrakt om levering af ILS-udstyr. 5.2 Meddelelser til tilbudsgivere Alle meddelelser til tilbudsgivere forud for tilbudsfristen vil blive offentliggjort på Alle meddelelser til tilbudsgivere efter tilbudsfristen vil blive sendt på til den i tilbuddet udpegede kontaktperson. 5.3 Afklarende spørgsmål Eventuelle uklarheder i udbudsbetingelserne skal afklares gennem skriftlige spørgsmål. De skriftlige spørgsmål, der skal være på dansk, skal sendes på til: ekrn@tbst.dk med angivelse af: Udbud af kontrakt om levering af ILS-udstyr. Bornholms Lufthavns besvarelse af skriftlige spørgsmål vil blive offentliggjort på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside: Bornholms Lufthavn forbeholder sig ret til ikke at besvare spørgsmålene i den rækkefølge, de er kommet ind. Fristen for at stille spørgsmål er den 24. januar 2018 kl Spørgsmål, der stilles senere end fristen, vil kun blive besvaret i det Side 8 (15)

9 omfang Bornholms Lufthavn, med rimelig indsats, er i stand til at besvare spørgsmålet inden fristen for udsendelse af svar på spørgsmål. Spørgsmål, der stilles senere end den 25. januar 2018, vil ikke blive besvaret. 6 Afgivelse af tilbud 6.1 Tilbuddets bestanddele Tilbud skal indeholde følgende elementer: Udfyldelse af ESPD. Se nærmere i afsnit 8. Udfyldelse af Bilag 3 (hvis relevant) Udfyldelse af kontraktens Bilag 4, Prisliste samt vedlægge appendiks med leveringstider for reservedele og reparationstider 6.2. Formkrav Tilbuddet kan udarbejdes på dansk eller engelsk. Fortrykte dokumenter må foreligge på svensk, norsk eller engelsk, såfremt disse ikke foreligger på dansk. 6.3 Eventuel støtteerklæring Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders økonomiske og/eller tekniske kapacitet, skal tilbudsgiver i givet fald godtgøre fuldt ud at kunne råde over de ressourcer, der er nødvendige til opfyldelse af kontrakten. Tilbudsgiver kan anvende Bilag 3 til at dokumentere, at denne råder og over andre enheders tekniske kapacitet. Bemærk, at erklæringen ikke omfatter økonomisk støtte. Side 9 (15)

10 6.4 Tilbuddets konditionsmæssighed Udbudsmaterialet indeholder en række krav, der er at anse for mindstekrav. Et mindstekrav er et krav til tilbuddets indhold, som ubetinget skal opfyldes, idet fravigelser fra kravet ikke accepteres. Tilbudsgiver har ikke mulighed for at tage forbehold for et mindstekrav. Tilbud, der ikke opfylder samtlige mindstekrav, vil blive betragtet som ikke konditionsmæssigt og vil derfor ikke blive taget i betragtning. Tilbudsgiver bærer risikoen for uklarheder i sit tilbud. Er tilbuddet mangelfuldt, forbeholder Bornholms Lufthavn sig ret til at indhente supplerende oplysninger og dokumentation inden for rammerne af udbudslovens 159, stk. 5. Kan Bornholms Lufthavn ikke indhente de manglende oplysninger i medfør af lovgivningen, vil Bornholms Lufthavn være forpligtet til at afvise tilbuddet som ikke-konditionsmæssigt. Det er derfor vigtigt, at tilbudsgiver sikrer, at samtlige oplysninger, der udbedes, er indeholdt i tilbuddet. 6.5 Modtagne tilbud Tilbud skal, for at være rettidigt og kunne tages i betragtning, være modtaget af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i en lukket kuvert mærket Udbud af kontrakt om levering af ILS-udstyr fortroligt, maa ikke aabnes af postfunktionen, senest den 31. januar 2018 kl Tilbuddet skal være modtaget på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens adresse: Edvard Thomsens Vej København S Side 10 (15)

11 eller afleveres på receptionen i 4. sal. Tilbuddet skal afleveres i 1 original papirversion og 2 papirkopier. Det originale tilbud skal være underskrevet. Endvidere skal tilbuddet afleveres elektronisk på et USB-stik i Microsoft Office kompatibelt format, låst og i ikke-redigerbart format. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem den originale papirversion og den elektroniske version, har papirversionen forrang. 6.6 Vedståelse Tilbudsgiver skal vedstå tilbuddet i 3 måneder fra tilbudsafgivelsen. 6.7 Alternative tilbud Tilbudsgiver er ikke berettiget til at afgive alternative tilbud. 6.8 Forbehold Bornholms Lufthavn er berettiget til at afvise ethvert tilbud med forbehold over for udbudsmaterialet, medmindre der er tale om et åbenbart bagatelagtigt forhold. 6.9 Fortrolighed Bornholms Lufthavn vil så vidt muligt sikre fortrolighed af alle oplysninger i tilbudsgivers tilbud, som angår tilbudsgivers fortrolige, forretningsmæssige forhold. Som offentlig myndighed er Bornholms Lufthavn omfattet af reglerne om offentlighed i forvaltningen. Bornholms Lufthavn er derfor forpligtet til, på baggrund af en evt. anmodning om aktindsigt i en udbudssag, at foretage en konkret vurdering af, hvorvidt der kan gives aktindsigt, og i givet fald hvilke oplysninger, der kan gives indsigt i efter offentlighedsloven. Det er derfor vigtigt, at tilbudsgiver på forhånd og klart angiver, hvilke oplysninger tilbudsgiver ønsker holdt fortrolige. Det gøres samtidigt opmærksom på, at grundet offentlighedsreglernes indretning kan der ikke på forhånd gives garanti for, at tilbudsgivers ønske om at undlade informationer for aktindsigt kan følges. Der gøres endvidere opmærksom på, at der ved en eventuel klagesag eller andre myndigheders behandling af dette udbud ikke kan garanteres Side 11 (15)

12 beskyttelse af oplysninger. Bornholms Lufthavn vil sikre, at eventuelle eksterne rådgivere, der måtte udføre opgaver for Bornholms Lufthavn under udbuddet, over for Bornholms Lufthavn påtager sig at behandle tilbudsgivers oplysninger fortroligt. Tilbudsgiver skal tilsvarende sikre fuld fortrolighed i forhold til tredjemand med hensyn til alle oplysninger, som tilbudsgiveren får kendskab til under udbudsforretningen, og som angår Bornholms Lufthavn forhold, der ikke er offentligt tilgængelige. Tilbudsgiver har ansvaret for, at eventuelle underleverandører ligeledes behandler oplysninger fortroligt Øvrige forhold Tilbud tilbageleveres ikke til tilbudsgiver. Bornholms Lufthavn er ikke berettiget til at anvende tilbud i andre sammenhænge end i forhold til nærværende udbud. Tilbudsgivers omkostninger forbundet med afgivelse af tilbud er Bornholms Lufthavn uvedkommende. Bornholms Lufthavn anser ikke udbudsforretningen for afsluttet, før en kontrakt er underskrevet, og forbeholder sig adgang til med saglig begrundelse at aflyse udbuddet. Samtlige tilbudsgivere vil i overensstemmelse med udbudslovens 171 samtidigt og skriftligt via blive underrettet om tildelingsbeslutningen, ligesom resultatet af udbudsforretningen vil blive offentliggjort i overensstemmelse med udbudslovens 129. Kontrakt med den vindende tilbudsgiver vil blive indgået efter udløbet af stand still-perioden på 10 kalenderdage, regnet fra dagen efter den dag, hvor Bornholms Lufthavn har underrettet alle tilbudsgivere om tildelingsbeslutningen. Side 12 (15)

13 7 Udelukkelse og dokumentation 7.1 Generelt Tilbudsgiver er i henhold til udbudslovens 148 forpligtet til at udfylde standardformularen for det fælles europæiske udbudsdokument - ESPD en - og vedlægge denne til tilbuddet. ESPD en er en egnethedserklæring, som fungerer som et foreløbigt bevis for, at tilbudsgiver opfylder de fastsatte krav med hensyn til egnethed. For yderligere vejledning henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning ESPD, Dokumentation og e-certis,,som kan tilgås ved følgende link: Bornholms Lufthavn har i ESPD en angivet de udelukkelsesgrunde og minimumskrav til tilbudsgivers egnethed m.m., som finder anvendelse. Tilbud, der ikke indeholder de efterspurgte oplysninger, kan Bornholms Lufthavn afvise som ikke-konditionsmæssige. Bornholms Lufthavn kan vælge at indhente supplerende oplysninger i henhold til udbudslovens 159, stk. 5. Tilbudsgiver skal i forbindelse med afgivelse af tilbud downloade xmlfilen fra Trafik,- Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside og færdigudfylde den ved hjælp af Kommissionens program, som tilgås på siden: Når tilbudsgiveren har udfyldt ESPD en, printes denne og vedlægges tilbuddet. 7.2 Oplysninger om tilbudsgiver Tilbudsgiver skal angive, om denne er omfattet af en af de obligatoriske udelukkelsesgrunde i udbudslovens Side 13 (15)

14 Tilbudsgiver skal i den forbindelse udfylde følgende afsnit i ESPD en: Del II.A: Oplysninger om den økonomiske aktør Del II.B: Oplysninger om repræsentant for den økonomiske aktør, såfremt sådan er antaget Del II.C: Oplysninger om udnyttelse af andre enheders kapacitet 1 Del III: Udelukkelsesgrunde Del IV. B og C: Udvælgelseskriterier om økonomisk og finansiel formåen samt teknisk og faglig formåen, jf. afsnit 7.3 samt 7.4 nedenfor. 7.3 Økonomisk og finansiel formåen Bornholms Lufthavn har fastsat følgende mindstekrav til ansøgers økonomiske og finansielle formåen: - Gennemsnitlig årsomsætning på DKK 5. mio. for de seneste tre disponible regnskabsår. - Tilbudsgiver skal udfylde Del IV, punkt B, nr. 1b og nr. 6 i ESPD en, jf. udbudslovens 140, stk. 1, nr. 2. Derudover skal Leverandøren senest 8 arbejdsdage efter kontraktindgåelse stille en sikkerhedsstillelse for opfyldelse af sine forpligtelser. Den stillede sikkerhed skal svare til 15 pct. af kontraktsummen indtil anlæggene er i drift og godkendt af Bornholms Lufthavns CNS-provider. Sikkerhedsstillelsen ophører herefter. 7.3 Teknisk og faglig formåen: Bornholms Lufthavn ønsker sikkerhed for, at den tilbudsgiver, som kontrakten indgås med, har tilstrækkelig teknisk kapacitet og erfaring 1 Såfremt tilbudsgiver baserer sig på andre enheders kapacitet for at opfylde udvælgelseskriterierne og udelukkelsesgrundene, skal virksomheden vedlægge et særskilt ESPD med de oplysninger, der anmodes om i del II.A og del II.B og del III for hver enhed, som ansøgeren eller tilbudsgiveren baserer sig på. Endvidere skal del IV og V udfyldes, når det har betydning for vurderingen af, om tilbudsgiveren opfylder mindstekrav til egnethed eller udvælgelse. Side 14 (15)

15 til at udføre opgaven fuldt forsvarligt i alle henseender fra kontraktstart. Det er derfor et mindstekrav, at: Tilbudsgiver har mindst 3 referencer fra sammenlignelige opgaver inden for de seneste 3 år. Tilbudsgiver skal oplyse sine referencer i Del IV C, stk. 1b i ESPD en, jf. udbudslovens 140, stk. 1, nr. 3. Ved vurderingen af sammenlignelige referencer, lægger Bornholms Lufthavn vægt på: - at opgaverne er udført i et aftaleforhold med europæiske lufthavne. Bornholms Lufthavn forbeholder sig ret til at kontakte de i ESPD en anførte referencer med henblik på bekræftelse af oplysningerne. Den vindende tilbudsgiver skal før indgåelse af kontrakten fremlægge dokumentation i henhold til udbudslovens 152 for de oplysninger, som er anført i den elektroniske version af ESPD en. 8 Tilbudsevalueringen 8.1 Tildelingskriteriet Tildelingen af kontrakten sker på grundlag af tildelingskriteriet pris, jf. udbudslovens 162, stk. 1 nr. 1. Kontrakten tildeles den tilbudsgiver, der afgiver den laveste pris, som beregnes således: Samlet Leverancepris (Tabel 1) + Samlede omkostninger for teknikerbistand pr. år (Tabel 2). jf. Bilag 4. Side 15 (15)

Udbudsbetingelser. Udbud af kontrakt om levering samt installation af ILS udstyr til bane 29 på Bornholms Lufthavn

Udbudsbetingelser. Udbud af kontrakt om levering samt installation af ILS udstyr til bane 29 på Bornholms Lufthavn Søndre Landevej 2 3700 Rønne Telefon 5695 2626 www.bornholmslufthavn.dk Udbudsbetingelser Udbud af kontrakt om levering samt installation af ILS udstyr til bane 29 på Bornholms Lufthavn Juni 2017 Indhold

Læs mere

Udbudsbetingelser. Udbud af kontrakt om levering samt installation af ILS udstyr til bane 29 på Bornholms Lufthavn

Udbudsbetingelser. Udbud af kontrakt om levering samt installation af ILS udstyr til bane 29 på Bornholms Lufthavn Søndre Landevej 2 3700 Rønne Telefon 5695 2626 www.bornholmslufthavn.dk Udbudsbetingelser Udbud af kontrakt om levering samt installation af ILS udstyr til bane 29 på Bornholms Lufthavn Februar 2018 Indhold

Læs mere

Udbudsbetingelser. Udbud af aftale om fejlretning og vedligeholdelse af teletekniske flyvesikringsanlæg (CNS)

Udbudsbetingelser. Udbud af aftale om fejlretning og vedligeholdelse af teletekniske flyvesikringsanlæg (CNS) Søndre Landevej 2 3700 Rønne Telefon 5695 2626 www.bornholmslufthavn.dk Udbudsbetingelser Udbud af aftale om fejlretning og vedligeholdelse af teletekniske flyvesikringsanlæg (CNS) November 2016 Indhold

Læs mere

Udbudsbetingelser. Eksamenssystem til luftfart

Udbudsbetingelser. Eksamenssystem til luftfart Udbudsbetingelser Eksamenssystem til luftfart Januar 2017 2 Udbudsbetingelser Indhold Indhold 1 Generelt 3 1.1 Generelt om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen 3 1.2 Baggrund for udbuddet 3 1.3 Regelgrundlag

Læs mere

1 Generelt Generelt om Trafik- og Byggestyrelsen Baggrund for udbuddet Regelgrundlag 3. 2 Udbudsmaterialet 4

1 Generelt Generelt om Trafik- og Byggestyrelsen Baggrund for udbuddet Regelgrundlag 3. 2 Udbudsmaterialet 4 Udbudsbetingelser Konsulentbistand til sanering af lovgivning på lufttrafikstyrings- og luftfartstjenesteområdet (Air Traffic Management/Air Navigation Services) Juli 2016 2 Udbudsbetingelser Indhold Indhold

Læs mere

Udbud af rammeaftale om design, produktion og personalisering af uddannelsesbeviser

Udbud af rammeaftale om design, produktion og personalisering af uddannelsesbeviser Udbudsbetingelser Udbud af rammeaftale om design, produktion og personalisering af uddannelsesbeviser Maj 2017 2 Udbudsbetingelser Indhold Indhold 1 Generelt 3 1.1 Generelt om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Eksamenssystem til luftfartsområdet

Eksamenssystem til luftfartsområdet Udbudsbetingelser Eksamenssystem til luftfartsområdet Maj 2016 2 Udbudsbetingelser Indhold Indhold 1 Generelt 3 1.1 Generelt om Trafik- og Byggestyrelsen 3 1.2 Baggrund for udbuddet 3 1.3 Regelgrundlag

Læs mere

Udbud af Trafik- og Byggestyrelsens IT backup og recovery løsning. Udbudsbetingelser. Juli 2015

Udbud af Trafik- og Byggestyrelsens IT backup og recovery løsning. Udbudsbetingelser. Juli 2015 f Udbud af Trafik- og Byggestyrelsens IT backup og recovery løsning Udbudsbetingelser Juli 2015 2 Udbudsbetingelser Indhold Indhold 1 Generelt 3 1.1 Ordregivende myndighed 3 1.2 Baggrund for udbuddet 3

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Faaborg-Midtfyn Kommune Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Projekt nr. 225724 Dokument nr. 1220168227 Version 2 Udarbejdet af STLA Kontrolleret

Læs mere

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald Februar 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2206 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Udbudsbetingelser. for Innovationsfondens genudbud af iværksætterpilotprogrammet

Udbudsbetingelser. for Innovationsfondens genudbud af iværksætterpilotprogrammet Udbudsbetingelser for Innovationsfondens genudbud af iværksætterpilotprogrammet Offentligt udbud af kontrakt om drift af iværksætterpilotprogram Disse udbudsbetingelser indeholder en kort beskrivelse af

Læs mere

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser December 2016 Udgivelsesdato : Projekt : 2063 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : TWIN, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation EU-udbud - Indsamling af dagrenovation Maj 2016 Udgivelsesdato : Vores reference : 31.3030.16 Dokument nr. : 010 Udarbejdet : BER Kontrolleret : BHS Godkendt: : BHS Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER TRYKNING AF NYHEDSBREV

UDBUDSBETINGELSER TRYKNING AF NYHEDSBREV KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen 07.02.2013 Sagsnr. 2011-21692 Dokumentnr. 2013-119937 UDBUDSBETINGELSER Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Ordregivende myndighed 3 3. Udbudsmaterialet

Læs mere

Udbudsbetingelser for offentligt udbud. Udbud vedr. kompetence- og skoleudvikling vedr. Synlig Læring

Udbudsbetingelser for offentligt udbud. Udbud vedr. kompetence- og skoleudvikling vedr. Synlig Læring Udbudsbetingelser for offentligt udbud Udbud vedr. kompetence- og skoleudvikling vedr. Synlig Læring Disse udbudsbetingelser indeholder retningslinjerne for afgivelse af tilbud, kommunikation mellem tilbudsgiver

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING DATO: 04.05.2015 Sags nr. 2014-0252832 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Minibusser

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af papir m.v.

EU-udbud - Indsamling af papir m.v. EU-udbud - Indsamling af papir m.v. Oktober 2016 Udgivelsesdato : Vores reference : 31.3030.16 Dokument nr. : 020 Udarbejdet : BHS Kontrolleret : BER Godkendt: : BHS Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015.

Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. 1. Baggrund for udbuddet Energistyrelsen varetager i dag en PCB-rådgivningsvirksomhed samt www.pcb-guiden.dk.

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune Juni 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2054 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Bygherre: Forsyning Helsingør A/S Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 Ordregivende myndighed... 3 2

Læs mere

EU-udbud - Behandling af farligt affald

EU-udbud - Behandling af farligt affald EU-udbud - Behandling af farligt affald Maj 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2049 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Karc, Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway.

Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway. Udbudsbetingelser Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway. Opgaven udbydes formelt af: Søfartsstyrelsen Fjordvænget

Læs mere

Fællesindkøb Nord. Offentligt EU-udbud nr. 2016/S Inde- og udelegetøj samt institutionskøretøjer. Udbudsbetingelser

Fællesindkøb Nord. Offentligt EU-udbud nr. 2016/S Inde- og udelegetøj samt institutionskøretøjer. Udbudsbetingelser Fællesindkøb Nord Offentligt EU-udbud nr. 2016/S 158-286061 Inde- og udelegetøj samt institutionskøretøjer Udbudsbetingelser 1 1. Indledning... 3 2. Udbudsform... 3 3. Generel beskrivelse af udbuddet...

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Ordregiver: Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Ordregiver: Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer Ordregiver: Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Marts 2019 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 Ordregivende

Læs mere

Ministeriet for Miljø og Fødevarer. NaturErhvervstyrelsen. EU udbud Udbudsbetingelser. Køb af biler til Fiskerikontrollen.

Ministeriet for Miljø og Fødevarer. NaturErhvervstyrelsen. EU udbud Udbudsbetingelser. Køb af biler til Fiskerikontrollen. Ministeriet for Miljø og Fødevarer. NaturErhvervstyrelsen EU udbud Udbudsbetingelser Køb af biler til Fiskerikontrollen. Rammeaftale 0 Indhold Introduktion... 2 Den ordregivende myndighed... 2 Den udbudte

Læs mere

Udbud Indkøb af komprimatorkasser til 26 tons renovationsbiler

Udbud Indkøb af komprimatorkasser til 26 tons renovationsbiler HILLERØD AFFALDSHÅNDTERING A/S Udbud Indkøb af komprimatorkasser til 26 tons renovationsbiler UDBUDSVILKÅR JUNI 2016 ADRESSE Ægirsvej 4 3400 Hillerød TLF +45 4823 1000 HILLERØD AFFALDSHÅNDTERING A/S Udbud

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER FOR TILSTANDSREGISTRERING AF KØREBANER OG CYKELSTIER.

UDBUDSBETINGELSER FOR TILSTANDSREGISTRERING AF KØREBANER OG CYKELSTIER. Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGELSER FOR TILSTANDSREGISTRERING AF KØREBANER OG CYKELSTIER. VERSION SEPTEMBER 2014 DATO: 11/02/2015 Sags nr. 2014-0191043 Dokument nr. 2014-0191043-18

Læs mere

Udbud af batterier til høreapparater 2017

Udbud af batterier til høreapparater 2017 Udbud af batterier til høreapparater 2017 - Udbudsbekendtgørelse nr. 2016-144414 (16-424174-001) Disse udbudsbetingelser indeholder retningslinjerne for afgivelse af tilbud, kommunikation mellem tilbudsgiver

Læs mere

[UDBUDSBETINGELSER] Offentligt udbud af Rammeaftale om indkøb af multifunktionsmaskiner med tilhørende serviceydelser

[UDBUDSBETINGELSER] Offentligt udbud af Rammeaftale om indkøb af multifunktionsmaskiner med tilhørende serviceydelser Professionshøjskolen UCC [UDBUDSBETINGELSER] Offentligt udbud af Rammeaftale om indkøb af multifunktionsmaskiner med tilhørende serviceydelser INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 3 2 Den ordregivende myndighed...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst]

UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS. [Skriv tekst] [Skriv tekst] UDBUDSBETINGELSER PLANNING CONSULTANTS INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED 1 3. UDBUDSMATERIALET 1 4. TIDSPLAN FOR UDBUDSFORRETNINGEN 2 4.1 Anmodninger om yderligere oplysninger

Læs mere

Udbudsbetingelser. HOFOR A/S CVR-nr Ørestads Boulevard København S. Brændstof, smøremidler & fyringsolie 2016+

Udbudsbetingelser. HOFOR A/S CVR-nr Ørestads Boulevard København S. Brændstof, smøremidler & fyringsolie 2016+ om Klik her for at angive tekst. Udbudt af HOFOR A/S CVR-nr. 1007 3022 Ørestads Boulevard 35 2300 København S herefter betegnet HOFOR Indholdsfortegnelse 1 Udbudsform... 3 2 Prækvalifikation... 3 2.1 Udfyldelse

Læs mere

Udbudsbetingelser. for udvikling, hosting, support og vedligeholdelse af hjemmeside til borgerforslag. Side 1/7

Udbudsbetingelser. for udvikling, hosting, support og vedligeholdelse af hjemmeside til borgerforslag. Side 1/7 Udbudsbetingelser for udvikling, hosting, support og vedligeholdelse af hjemmeside til borgerforslag Side 1/7 1. ORDREGIVER Folketinget Christiansborg 1240 København K Hjemmeside: www.ft.dk Kontaktpersoner:

Læs mere

ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER TIL KONTROL AF LASTBILERS UDLEDNING AF NOx

ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER TIL KONTROL AF LASTBILERS UDLEDNING AF NOx Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.:TS2060107-01799 Dato: 11-09-2019 Sagsbehandler: ROHA/KRMO ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale. Bistand til planlægning af jordfordeling. EU-udbud

Udbudsbetingelser. Rammeaftale. Bistand til planlægning af jordfordeling. EU-udbud Udbudsbetingelser Rammeaftale Bistand til planlægning af jordfordeling EU-udbud Indhold 1. Introduktion... 3 2. Den ordregivende myndighed... 3 3. Udbudsmaterialet... 4 4. Beskrivelse af den udbudte ydelse...

Læs mere

Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD

Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD Vejledning til Tilbudsgiver Juli 2017 Side 0 af 13 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 2 2. DET FÆLLES EUROPÆISKE UDBUDSDOKUMENT (ESPD)...3 HVORNÅR SKAL MAN ANVENDE

Læs mere

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed Indledning Energistyrelsen indbyder hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på kommunikationsydelser til Energistyrelsen. Baggrund

Læs mere

Udbudsbetingelser for offentligt udbud

Udbudsbetingelser for offentligt udbud Udbudsbetingelser for offentligt udbud Udbud af Dopplerinstrumenter Disse udbudsbetingelser indeholder retningslinjerne for afgivelse af tilbud, kommunikation mellem tilbudsgiver og ordregiver samt oplysninger

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 3 2 Ordregivende myndighed... 3 3 Udbudsmaterialets bestanddele... 3 4 Virksomhedens generelle

Læs mere

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S Udbudsbetingelse Udbudsbetingelser Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer Forsyning Helsingør Spildevand A/S Oktober 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Udbuddets omfang...

Læs mere

Bornholms Cykelveje PRÆKVALIFIKATION

Bornholms Cykelveje PRÆKVALIFIKATION PRÆKVALIFIKATION November 2016 Side 1 af 5 1 UDBUDDET I forbindelse med udbygningen af udbydes opgaven i totalrådgivning. Opgaven og ydelser fremgår af udbudsmaterialet. 1.1 Kontaktperson Ordregivers kontaktperson

Læs mere

EU-UDBUD 2017/S-XXXXXX

EU-UDBUD 2017/S-XXXXXX EU-UDBUD 2017/S-XXXXXX Udbudsbetingelser Offentligt udbud På levering af befordring til Dragør Kommune Indhold 1. Indledning...3 2. Ordregiver...4 3. Tidsplan...4 4. Spørgsmål og svar...4 5. Udbuddets

Læs mere

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter Udbudsbetingelser Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter 1. Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Den ordregivende myndighed... 2 3 Udbudsmaterialet... 3 3.1 Udbudsmateriale...

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nwejesja NO_DOC_EXT: 2017-020517 SOFTWARE VERSION: 9.4.0 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: jwn@niras.dk

Læs mere

Udbudsbetingelser. Ringsted Kommune Udbud af ejendomsadministration og ejendomsservice

Udbudsbetingelser. Ringsted Kommune Udbud af ejendomsadministration og ejendomsservice Udbudsbetingelser Ringsted Kommune Udbud af ejendomsadministration og ejendomsservice Indholdsfortegnelse 1. Den ordregivende myndighed 3 2. Indledning 3 3. Udbudsmaterialets bestanddele 4 4. Opgavens

Læs mere

Plus Bolig - Poul Paghs Gade Udbudsbetingelser. Udvælgelse og ESPD. Side 1 af 6 KMS

Plus Bolig - Poul Paghs Gade Udbudsbetingelser. Udvælgelse og ESPD. Side 1 af 6 KMS Udbudsbetingelser Udvælgelse og ESPD Side 1 af 6 KMS 412 8.0 1. Indledning Dette er gennemførelse af et begrænset udbud i EU efter Udbudslovens afsnit II om offentlige indkøb over tærskelværdien. Udbuddet

Læs mere

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in Udbudsbetingelser 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193 1017 København K Telefon: 33 92

Læs mere

Udbudsbetingelser Fødevarestyrelsens bilflådestyringsprojekt

Udbudsbetingelser Fødevarestyrelsens bilflådestyringsprojekt FVST j.nr. 2015-42-139-00023 Udbudsbetingelser Fødevarestyrelsens bilflådestyringsprojekt Indledning Fødevarestyrelsen inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud

Læs mere

Udbudsbetingelser vedrørende Slots- og Kulturstyrelsens udbud af vedligehold af elevatorer.

Udbudsbetingelser vedrørende Slots- og Kulturstyrelsens udbud af vedligehold af elevatorer. vedrørende Slots- og Kulturstyrelsens udbud af vedligehold af elevatorer. (Begrænset udbud) 1 Den Ordregivende myndighed... 3 1.1 Udbudsprocedure/udbudsform... 3 1.2 Udbudsmaterialets bestanddele... 3

Læs mere

Udbudsbetingelser. Indkøb af både til NaturErhvervstyrelsen

Udbudsbetingelser. Indkøb af både til NaturErhvervstyrelsen Udbudsbetingelser Indkøb af både til NaturErhvervstyrelsen 0 Indhold 1. Introduktion... 3 2. Den ordregivende myndighed... 3 3. Udbudsmaterialets bestanddele... 3 4. Beskrivelse af den udbudte ydelse...

Læs mere

Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur. Udbudsbetingelser

Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur. Udbudsbetingelser Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur Udbudsbetingelser 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193 1017 København

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser for deltagelse i udbud af DK2 systemtjenester. 1. Indledning. Oktober 2012 GEE/GEE

Prækvalifikationsbetingelser for deltagelse i udbud af DK2 systemtjenester. 1. Indledning. Oktober 2012 GEE/GEE Prækvalifikationsbetingelser for deltagelse i udbud af DK2 systemtjenester Oktober 2012 GEE/GEE 1. Indledning Som systemansvarlig for det overordnede danske transmissionsnet er Energinet.dk ansvarlige

Læs mere

Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Copenhagen Business School Handelshøjskolen Copenhagen Business School Handelshøjskolen Annoncering af køb af digitale penne, papir til digitale penne samt software vedligeholdelse og service af digitale penne Annonceringsbetingelser November 2016

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER FOR ELBILER & PLUG-IN HYBRIDBILER

UDBUDSBETINGELSER FOR ELBILER & PLUG-IN HYBRIDBILER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGELSER FOR ELBILER & PLUG-IN HYBRIDBILER DATO: 15.4.2015 Sagsnr.: 2015-0040593 Dokument nr.: 2015-0040593-2 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER DATO: 23.2.2015 Sags nr. 2014-0240583 Dokument nr. 2014-0240583-1 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Asfaltudlægger

Læs mere

Udbud Indkøb af chassiser til renovationsbiler

Udbud Indkøb af chassiser til renovationsbiler HILLERØD AFFALDSHÅNDTERING A/S Udbud Indkøb af chassiser til renovationsbiler UDBUDSVILKÅR JUNI 2016 HILLERØD AFFALDSHÅNDTERING A/S Udbud Indkøb af chassiser til renovationsbiler UDBUDSVILKÅR JUNI 2016

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 7.3.2018 01 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 1. INDLEDNING På bygherrens vegne skal vi med henvisning til den offentliggjorte udbudsbekendtgørelse opfordre Dem til at søge om prækvalifikation

Læs mere

Olieregenerering på transformatorer

Olieregenerering på transformatorer Olieregenerering på transformatorer Olieregenerering på transformatorer Journalnr. 16-07547 Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Olieregenerering på transformatorer Indhold

Læs mere

Udbudsbetingelser. Opbygning af Automobilsprøjte

Udbudsbetingelser. Opbygning af Automobilsprøjte Udbudsbetingelser Opbygning af Automobilsprøjte Indhold Indledning... 1 Baggrund og formål... 1 Udbudsbetingelser... 1 Ordregivende myndighed... 2 Udbudsmaterialets indhold... 2 Udbudsform... 2 Udvælgelseskriterier

Læs mere

Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware. Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917.

Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware. Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917. Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917. Indholdsfortegnelse 1. ORDREGIVER... 3 2. DE RETLIGE

Læs mere

UDBDSBETINGELSER. for. udvikling af koncernfælles designlinje for on- og offline medier. til Forsvarsministeriets myndighedsområde

UDBDSBETINGELSER. for. udvikling af koncernfælles designlinje for on- og offline medier. til Forsvarsministeriets myndighedsområde UDBDSBETINGELSER for udvikling af koncernfælles designlinje for on- og offline medier til Forsvarsministeriets myndighedsområde Udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S 203-366976 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling Prækvalifikationsbetingelser Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S 242-441803 Udbud med forhandling Aarhus Kommune Levering af uddannelsesrettede forløb for aktivitetsparate og uddannelsesparate unge -

Læs mere

Udbudsbetingelser for begrænset udbud af Udvikling og levering af Fødevarestyrelsens. Dyrevelfærdsmærket i Danmark fra 2017 og frem til 2019.

Udbudsbetingelser for begrænset udbud af Udvikling og levering af Fødevarestyrelsens. Dyrevelfærdsmærket i Danmark fra 2017 og frem til 2019. Udbudsbetingelser for begrænset udbud af Udvikling og levering af Fødevarestyrelsens lancerings- og markedsføringskampagner samt materialer for Dyrevelfærdsmærket i Danmark fra 2017 og frem til 2019. Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser Offentligt EU-udbud Rammeaftale om vognmandskørsel for Rudersdal Kommune DRIFT 1. Generelle udbudsbetingelser 10.05.17 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Færdiggøres til sidst Offentligt EU-udbud vedr. rammeaftale

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen

UDBUDSBETINGELSER. for. Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen UDBUDSBETINGELSER for Udførelse af besøgsinterviews mv. til Forbrugsundersøgelsen 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er: Danmarks Statistik Sejrøgade 11 2100 København Ø. Telefon:

Læs mere

Skanderborg Kommune. Januar Udbudsbetingelser

Skanderborg Kommune. Januar Udbudsbetingelser Januar 2018 Udbudsbetingelser PROJEKT i byområder Udbudsbetingelser Projekt nr. 230754 Dokument nr. Version 1 Udarbejdet af LKG Kontrolleret af JWN Godkendt af LKG UDBUDSBETINGELSER Rammeudbud af asfaltbelægninger

Læs mere

Udbud Lillebælt Syd Havmøllepark, Fugletræksundersøgelse forår 2018

Udbud Lillebælt Syd Havmøllepark, Fugletræksundersøgelse forår 2018 Udbud Lillebælt Syd Havmøllepark, Fugletræksundersøgelse forår 2018 Januar 2018 Udgivelsesdato : 09. jan. 2017 Projekt : 2199 Dokument nr. : 40 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Ibni Version : 1.0 Side

Læs mere

Miljødata samlet ét sted - Danmarks Miljøportal

Miljødata samlet ét sted - Danmarks Miljøportal Miljødata samlet ét sted - Danmarks Miljøportal 2 Dagens program Velkomst + Præsentation af mødedeltager Noter jeres oplysninger Præsentation af Danmarks Arealinformation Brug af Danmarks Arealinformation

Læs mere

Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens. Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet

Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens. Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet 1. INDLEDNING Kulturstyrelsen inviterer hermed virksomheder til at byde på opgaven

Læs mere

Levering af vintermateriel

Levering af vintermateriel Levering af vintermateriel Saltspredere til kørebaner og stier Juli 2017 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Orientering 3 3 Bestemmelser om udbud og tilbud 4 3.1 Oplysninger om skatter, miljøbeskyttelse,

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks

UDBUDSBETINGELSER. for. Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks UDBUDSBETINGELSER for Indsamling af priser til Danmarks Statistiks forbruger- og nettoprisindeks samt det EU-harmoniserede forbrugerprisindeks 1. Den ordregivende myndighed Den ordregivende myndighed er:

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud Udbud: Vedligeholdelse og support af Tjenesteudbyderpakke til NemID mobil medarbejdersignatur med lokal signaturserver Udbudsbetingelser 1. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven

Læs mere

Udbudsbetingelser for offentligt udbud af

Udbudsbetingelser for offentligt udbud af Udbudsbetingelser for offentligt udbud af Kontrakt om levering af undervisningsmateriale samt undervisnings- og oplysningsaktiviteter om Holocaust og andre folkedrab Udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S 243-443627

Læs mere

Udbud Afsætning af A2 og A4 træ

Udbud Afsætning af A2 og A4 træ August 2017 Udgivelsesdato : 2. aug. 2017 Projekt : 2267 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING 2 1.1 Udbyder 2 1.2 Udbudsmaterialet

Læs mere

Forsvarets Materieltjeneste

Forsvarets Materieltjeneste Forsvarets Materieltjeneste B E T I N G E L S E R for annoncering af Feltkompas INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED...3 2. INTRODUKTION OM ANNONCERINGEN...3 3. DET SAMLEDE ANNONCERINGSMATERIALE...4

Læs mere

Bilag 4 Vejledning til udfyldelse af ESPD

Bilag 4 Vejledning til udfyldelse af ESPD Fællesindkøb Midt Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune Indhold 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER...3 2 UDFYLDELSE AF ESPD...4 2.1 START...4 2.2 FANEN PROCEDURE...6 2.3 FANEN UDELUKKELSE...11 2.4 FANEN

Læs mere

Udbudsbetingelser. Annoncering af rammeaftale vedrørende AVudstyr til University College Nordjylland

Udbudsbetingelser. Annoncering af rammeaftale vedrørende AVudstyr til University College Nordjylland Udbudsbetingelser Annoncering af rammeaftale vedrørende AVudstyr til University College Nordjylland Side 1 af 8 1 Indledning Nærværende udbud vedrører anskaffelse af AV-udstyr til University College Nordjylland

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål Indledning Holbæk Forsyning A/S inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på rammeaftale omfattende løbende ydelser i forbindelse med landinspektørarbejder

Læs mere

Betingelser om udbud og tilbud

Betingelser om udbud og tilbud Betingelser om udbud og tilbud Levering af GNSS-modtagere August 2015 Indhold 1. ALMENT... 4 2. ORIENTERING... 4 3. UDBUDSFORRETNINGEN... 4 3.1 Udbudsform... 4 3.2 Udbudsmaterialet... 4 3.3 Udvælgelse...

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE UDBUDSBETINGELSER UDBUD AF BEFORDRING

SOLRØD KOMMUNE UDBUDSBETINGELSER UDBUD AF BEFORDRING UDBUD AF BEFORDRING September 2017 Indhold 1. INDLEDNING... 2 1.1. Udbyder... 2 1.2. Kort beskrivelse af ydelsen... 2 1.3. Kontraktperiode... 2 2.... 3 2.1. Udbudsform... 3 2.2. Udbudsmaterialet... 3 2.3.

Læs mere

Udbudsbetingelser for offentligt udbud af kontrakt om konsulentydelser ved håndtering af licenser til elektroniske tidsskrifter

Udbudsbetingelser for offentligt udbud af kontrakt om konsulentydelser ved håndtering af licenser til elektroniske tidsskrifter 23. JUNI 2014 J.nr.: 7509468 AEI/LYFO Udbudsbetingelser for offentligt udbud af kontrakt om konsulentydelser ved håndtering af licenser til elektroniske tidsskrifter Det er ikke tilladt at gengive hele

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

FORELØBIG 6. AUGUST 2015

FORELØBIG 6. AUGUST 2015 SEPTEMBER 2015 VORDINGBORG KOMMUNE OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg APPENDIKS 3 Udbudsvilkår FORELØBIG 6. AUGUST 2015 2 INDHOLD 1 Indledning 4 2 Det endelige udbudsmateriale

Læs mere

Udbudsbetingelser for offentligt udbud af mainframeudstyr og tilknyttede ydelser til drift af statens centrale rapporteringssystemer

Udbudsbetingelser for offentligt udbud af mainframeudstyr og tilknyttede ydelser til drift af statens centrale rapporteringssystemer Udbudsbetingelser for offentligt udbud af mainframeudstyr og tilknyttede ydelser til drift af statens centrale rapporteringssystemer mv. Indholdsfortegnelse 1. ORDREGIVER... 3 2. DE RETLIGE RAMMER... 3

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR OPBYGNING TIL SLAMSUGER

UDBUDSBETINGEL- SER FOR OPBYGNING TIL SLAMSUGER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR OPBYGNING TIL SLAMSUGER DATO: 24.02.2015 Sags nr. 2014-0240621 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Opbygning til slamsuger 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONS MATERIALE

PRÆKVALIFIKATIONS MATERIALE PRÆKVALIFIKATIONS MATERIALE Begrænset udbud af konsulentbistand til test management Niels Juels Gade 13 1022 København vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 9018 Telefon 7244 3333 vejdirektoratet.dk SE 60729018

Læs mere

Kontrakten vedrører udlicitering af regelmæssig gennemførelse af uddannelser indenfor AMU kurser rettet imod transporterhvervet i Region MIDT.

Kontrakten vedrører udlicitering af regelmæssig gennemførelse af uddannelser indenfor AMU kurser rettet imod transporterhvervet i Region MIDT. Indledning: DEKRA AMU CENTER MIDTJYLLAND ApS inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at afgive tilbud på undervisning i specifikke AMU transportuddannelser. Baggrund og formål

Læs mere

Udbuddet gennemføres som offentligt udbud, hvilket indebærer, at enhver har ret til at afgive tilbud.

Udbuddet gennemføres som offentligt udbud, hvilket indebærer, at enhver har ret til at afgive tilbud. FREDERIKSHAVN SPILDE VAND A/S HJØRRING VANDSELSKAB A/S UDBUDSBETINGELSER 2 4. 1 0. 2018 1. Indledning Disse udbudsbetingelser gælder for Frederikshavn Spildevand A/S og Hjørring Vandselskab A/S (herefter

Læs mere

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 6

Læs mere

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE) UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013 Guldborgsund Spildevand A/S Tømning af bundfældningstanke (septiktanke, trixtanke og lignende) GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015.

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015. Nationalt udbud: Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015 Udbudsbetingelser Side 1 af 7 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4,

Læs mere

EU-udbud Fjernelse af forbrændingsslagge fra landejendommen på Smidievej 22, 9574 Bælum

EU-udbud Fjernelse af forbrændingsslagge fra landejendommen på Smidievej 22, 9574 Bælum SEPTEMBER 2015 REBILD KOMMUNE EU-udbud Fjernelse af forbrændingsslagge fra landejendommen på Smidievej 22, 9574 Bælum UDBUDSVILKÅR ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER FOR ELBILER & PLUG-IN HYBRIDBILER

UDBUDSBETINGELSER FOR ELBILER & PLUG-IN HYBRIDBILER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGELSER FOR ELBILER & PLUG-IN HYBRIDBILER DATO: 30.6.2015 Sagsnr.: 2015-0040593 Dokument nr.: 2015-0040593-2 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR SURVEY OM MEDBORGERSKAB BLANDT UNGE

UDBUDSBETINGEL- SER FOR SURVEY OM MEDBORGERSKAB BLANDT UNGE Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen SER FOR SURVEY OM MEDBORGERSKAB BLANDT UNGE UDBUDSBETINGEL- KØ- BENHAVNERE VERSION AUGUST 2015 DATO: 03/08 2015 Sags nr.: 2015-0140809 OFFENTLIGT

Læs mere

Udbudsbetingelser September 2014

Udbudsbetingelser September 2014 Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040704-0003 SBJ/MGL Udbudsbetingelser September 2014 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt EU-udbud af Medieovervågning for Kulturministeriet

Udbudsbetingelser til offentligt EU-udbud af Medieovervågning for Kulturministeriet til offentligt EU-udbud af Medieovervågning for Kulturministeriet Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Den ordregivende myndighed... 2 1.2 Tilbudsfrist... 3 1.3 Mærkning af tilbud... 3 1.4 Åbning

Læs mere

EU-udbud Rådgiverydelse ifm. VVM for Lillebælt Syd Havmøllepark

EU-udbud Rådgiverydelse ifm. VVM for Lillebælt Syd Havmøllepark EU-udbud Rådgiverydelse ifm. VVM for Lillebælt Syd Havmøllepark Februar 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2199 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Ibni, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Fordele og udfordringer ved ESPD. Dansk Forening for Udbudsret den 22. september 2016

Fordele og udfordringer ved ESPD. Dansk Forening for Udbudsret den 22. september 2016 Fordele og udfordringer ved ESPD Dansk Forening for Udbudsret den 22. september 2016 UDBUDSDIREKTIVET OM ESPD 2014-Udbudsdirektivets præambel betragtning 84: Mange økonomiske aktører, og ikke mindst SMV'er,

Læs mere

KONKURRENCEBETINGELSER

KONKURRENCEBETINGELSER KONKURRENCEBETINGELSER FOR KONTRAKT VEDRØRENDE IT-KONSULENTER TIL FÆRDIGGØRELSE AF MIN LEDERSIDE Kontrakt vedrørende IT-konsulenter til færdiggørelse af Min Lederside - Konkurrencebetingelser 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Offentligt udbud af. Rottebekæmpelse i kloaksystemet i Gribskov Kommune UDBUDSBETINGELSER

Offentligt udbud af. Rottebekæmpelse i kloaksystemet i Gribskov Kommune UDBUDSBETINGELSER Offentligt udbud af Rottebekæmpelse i kloaksystemet i Gribskov Kommune UDBUDSBETINGELSER Januar 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 1.1 Ordregiver...3 1.2 Kort beskrivelse af ydelsen...3 2. Udbudsform...3

Læs mere