FÆLLES HANDLEPLANER for kirkemusikskolerne (sidetal henviser til Kirkemusikskolernes fælles strategi og vision 2017 )

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FÆLLES HANDLEPLANER for kirkemusikskolerne (sidetal henviser til Kirkemusikskolernes fælles strategi og vision 2017 )"

Transkript

1 FÆLLES HANDLEPLANER for kirkemusikskolerne (sidetal henviser til Kirkemusikskolernes fælles strategi og vision 2017 ) (Jf. s. 28): Øget tilstedeværelse på digitale platforme er etableret i 2018 i form af uddannelsesportalen Studentum.dk. Ligeledes har alle tre skoler en facebook-side, hvis aktivitet fortsat øges (Se individuelle handleplaner). I sept.-nov foretages en gennemgribende journalistisk bearbejdelse af skolernes fælles hjemmeside, hvor medarbejdere og rektorer gennem kurser rustes til at kunne vedligeholde siden fremover. Repræsentanter for skolerne deltager som gæster og er repræsenteret ved en stand ved menighedsrådenes landsmøde i Nyborg. Kan udvides med tilstedeværelse på Himmelske dage i Herning Vanlig fælles-annoncering fastholdes. (Jf. s. 26): Orgelundervisning af børn/unge fortsættes på hver skole i det omfang 2018-bevillingen tillader det med brug af resterende midler fra det treårige børn/unge/orgel projekt Der søges samlet om midler fra 2019 til brug for hver skole. (Se individuel handleplan). Skolerne har fokus på udviklingen af nye tiltag for at udvikle uddannelses-tilbuddet til mulige ansøgere med andre musikalske forudsætninger. Der rækkes ud efter nye fagligheder, men uden at give køb på basisfagligheder og orglet. Disse nye tiltag samordnes med revision af / ny studieordning. LEDELSE OG ORGANISERING (Jf. s. 27): Skolerne etablerer efter vedtagelse i de enkelte bestyrelser fra og med efteråret 2018 et dialogforum med følgende repræsentanter: Bestyrelsesformænd og rektorer. Dette forum afholder mindst kvartalsvise møder og har foreløbig følgende arbejdsområder: strategisk ledelse af fælles anliggender, herunder organisering af styregruppe for SAS-samarbejdet, økonomisk udligning mellem skolerne, evt. fælles ansættelser. Dialogforum refererer til de enkelte bestyrelser, hvor alle beslutninger fortsat træffes. Dialogforum har rullende formandskab med 1 års virke. Fra 2020 afholdes fælles bestyrelsesseminarer hvert andet år, fx med arbejdsområdet Diplomuddannelse, pro et contra. Der er fra august 2018 etableret rektormøder mellem de tre rektorer hver anden måned. (ØGET) SAMARBEJDE ADMINISTRATION (Jf. s. 27 og 31): Vedr. SAS er der i 2018 på alle tre skolers vegne udpeget hhv. en driftsanvarlig og en fejlrapportør. Ligeledes er en fælles F2 underviser udpeget og fælles undervisningsseminar planlagt til august 2018.

2 Samarbejdet med AdF organiseres gennem fælles styregruppe (FUV og KMS). Til sikring af ensartetheden mellem kirkeskolernes brug af kontoplan er fremsat ønske over for AdF om at skolerne må have en særlig kontaktperson her med udvidet forretningskendskab til skolernes drift. Skolerne har udpeget en fælles ansvarlig for ydelsesnumre. Fra 2019 undersøges perspektiverne i fælles kursustilrettelæggelse samt i fælles ansættelse af spidskompetence inden for økonomi. Gennem opretholdelse af to årlige fællesmøder med deltagelse af administration og rektorer sikres det fortsatte administrative samarbejde. SAMARBEJDE MED MENIGHEDSRÅD (Jf. s. 28): I efteråret 2018 drøftes i de enkelte bestyrelser rammerne for og definition af opgaver for et fælles aftagerpanel. Dette tænkes etableret i FREMTIDENS KIRKEMUSIKER (Jf. s. 29): Skolerne har fokus på styrkelse af fænomenet sang og salmesang gennem udviklingen af kurser, uddannelse af korledere og afholdelse af konference om salmesang. Dialogen med FUV vedr. innovativt arbejde med kirkemusik i nye rammer samt vedr. tværfaglige kurser fortsættes og intensiveres. Efteruddannelsesprojektet: Der gøres fortsat erfaringer med fagpakkerne, hvad angår indhold og tilslutning. Fagpakke 3 om sang- og salmesangsarrangementer løber af stablen henover 2018/19 og knytter an til ovenstående fokus på sang og salmer. UDDANNELSERNES INDHOLD (Jf. s ): På alle skoler opretholdes produktionen (se individuelle handleplaner), i 2020 foretages genberegning af produktionsbehovet. (Jf. s. 30): Studieplanerne af 2013/2015 evalueres fra efteråret 2018 mhp. fremtidig revision. Samtidig øger hver skole fokus på arrangement for orgel af satser i forskellige stilarter. Det fortsatte arbejde med fagpakker finder sted i regi af efteruddannelsesprojektet og udvides i 2019 med udarbejdelse af vejledende læseplaner. UNDERVISNINGSFORMER: (Jf. strategi s. 31): E-læringsprojekt iværksættes mhp. at udvikle og kvalitetssikre undervisningen, særligt i de teoretiske fag, samt at udvide skolernes geografiske virkefelt.

3 Sjællands Kirkemusikskole - Handleplaner I tillæg til de tre kirkemusikskolers punkter fælles handleplaner vil Sjællands Kirkemusikskole særligt arbejde på flg.: Vedr. Børn-Unge-Orgel (Jf. s. 26): der undervises i børn og unge. Undervisningen finansieres i efteråret 2018 ved delvis egenbetaling og ved andel i resterende projektmidler fra ved den ansøgte genopretning af skolens økonomi vil undervisningen kunne fastholdes og udvides samarbejdet med Orgelklubben v. Katrine Immerkjær Kristiansen om bl.a. kurser i at undervise Børn og unge i Orgel fastholdes og udvides om muligt samarbejdet med hidtidige samarbejdspartnere (musikskoler og undervisende organister) fortsættes i videst muligt omfang for egne midler Vedr. de kirkemusikalske uddannelser på konservatorierne og rekrutteringen til konservatorier vil der blive taget initiativer med henblik på brobygning mellem uddannelserne for potentielle konservatoriestuderende SAMARBEJDE MED MENIGHEDSRÅD: Vedr. rådgivning af og dialog med menighedsråd vedr. kirkemusikalske forhold (Jf. s. 28): der tages initiativer til rådgivning af menighedsråd i kirkemusikalske spørgsmål der arbejdes med tilbud om lokalt tilpassede undervisningsforløb af kirkemusikalske ansatte ved en eller flere kirker (evt. på provstiplan) Vedr. synlighed (jf.s. 28): der er i 2018 taget initiativ til omlægning af fra trykte medier til annoncering og PR på netbaserede sociale medier PR-arbejde på sociale medier udvikles og evalueres løbende der arbejdes med højere standard på hjemmesiden og på hjemmesidens tekster FREMTIDENS KIRKEMUSIKER / UDDANNELSERNES INDHOLD / UNDERVISNING Vedr. den kirkemusikalske udvikling jf.s. 30): nyere stilistiske udtryk inddrages i den faste undervisning gennem øget fokus på becifringsspil, sang og korsang i en bredere stilvifte arbejdet med udbud af kurser i salmespil og salmesang i nyere stilistiske fastholdes og udbygges bæredygtigheden i et mere omfattende efteruddannelsestilbud afprøves bl.a. gennem udbud af fagpakken Jazz, pop, rock og gospel i koret fra efteråret 2018 evalueres de nuværende studieplaner også samarbejde med de to jyske skoler - med henblik på udarbejdelse af reviderede studieplaner inden for en kortere årrække inden for de økonomiske rammer der er til rådighed opgraderes antal og art af tilbud til lærerne om kompetenceudvikling OB August 2018

4 Løgumkloster Kirkemusikskole - Handleplaner I tillæg til de tre kirkemusikskolers punkter for fælles handleplaner vil Løgumkloster Kirkemusikskole særligt arbejde på flg.: Vedr. Børn-Unge-Orgel (Jf. s. 26): For de resterende projektmidler fra undervises der i 2018 det højst mulige antal elever. Samarbejdet med de hidtidige samarbejdspartnere (musikskoler og undervisende organister) fortsættes i videst muligt omfang for egne midler. En fastholdelse og evt. udvidelse af støtten til denne undervisning er fra 2019 kun mulig med en forøgelse af skolens bevilling. Samarbejdet med musikskolerne og de deltagende organister bidrager til kendskab til skolen og giver skolen god PR. Løgumkloster Kirkemusikskole har en samarbejdsaftale med Syddansk Musikkonservatorium, der giver studerende øget kendskab til uddannelsesmulighederne på begge institutioner og derigennem også gavner kirkemusikskolens rekruttering. Dette arbejde fortsættes og udbygges. SAMARBEJDE MED MENIGHEDSRÅD: Skolen tager initiativ til at gennemføre pilotprojekter om rådgivning/dialog med menighedsråd vedr. kirkemusikalske forhold (Jf. s. 28). Desuden gives tilbud om undervisning/rådgivning af kirkemusikere i enkelte sogne. Der er i 2018 etableret en facebookside for Løgumkloster Kirkemusikskole, hvor arrangementer, kurser og begivenheder slås op og deles. (Jf. s. 28). Arbejdet hermed udbygges. FREMTIDENS KIRKEMUSIKER Løgumkloster Kirkemusikskole skal i stå for efteruddannelsestilbud med en fagpakke om rytmisk musik. Der indgår bl.a. undervisning i spil på et eller flere bandinstrumenter, sammenspilsundervisning, ledelse af band, orgelledsagelse af nyere salmemelodier, arrangement for orgel af satser i forskellige stilarter til brug for bl.a. bryllupper og begravelser, korledelse i forskellige rytmiske stilarter og udarbejdelse af korsatser. UDDANNELSERNES INDHOLD: Produktion af et gennemsnitligt kandidattal på 9 organister, 8 kirkesangere og 2 klokkenister (Jf. s. 18) samt dækning af eksamensfri undervisning i et omfang svarende til 88 studerende (jf. s. 21). Becifringsklaver er i skoleårene blevet opprioriteret rent fagligt (Jf. s. 30). Fra skoleåret udvides dette forsøgsmæssigt, således at de studerende på eksamenslinjens 2. og/eller 3. år i tillæg til den studieplansbestemte undervisning får tilbud om ekstra undervisning i brugsklaver som supplement til og i forlængelse af undervisningen på eksamenslinjens 1. år. Der udbydes kurser i en bred fagvifte, herunder kurser med fokus på salmesang og salmeledsagelse. UNDERVISNINSGSFORMER: Under forudsætning af en øget bevilling fra 2019 og frem vil der i øget grad blive tilbudt skolens lærere kurser med mulighed for kompetenceudvikling. OPTIMERING: Geografisk samling af undervisningstimer på Odenseafdeling til gavn for studerende og lærere samt optimering af studiemiljøet og den praktiske afvikling af skemaet. HCH/ august 2018

5 INDIVIDUEL HANDLEPLAN FOR VESTERVIG (Jf. s. 28): Arbejdet med skolens facebookside intensiveres. TFT besøger Folkemødet på Mors 2018 mhp. overvejelser om stand fra (Jf. s. 26) For de resterende projektmidler fra undervises i 2018 det mulige antal elever. Sommerskolen, som blev udviklet i samarbejde m. Herning nordre og søndre provstier i 2018, udbydes i Der er basis for etablering af børn/unge/orgel-undervisning nye steder, eks. Viborg, samt fortsat vedligeholdelse af tidligere igangsatte projekter og sparring med de adskillige lærere, der har udviklet kompetencen. Vestervig Kirkemusikskole samarbejder med Orkesterefterskolen i Holstebro om en orgel-linje. (ØGET) SAMARBEJDE ADMINISTRATION: Kjeld Jensen er udpeget som fejlrapportør på SAS og som ansvarlig for fælles ydelsesnumre. Efteruddannelsesprojektet ledes frem til sept af KDA, Vestervig SAMARBEJDE MED MENIGHEDSRÅD: (Jf. s. 28): Dialog og mødevirksomhed med lokale MR samt på provsti og stiftsplan øges fra I forbindelse med konference 2018 er etableret samarbejde med distriktsforeninger og provstier. FREMTIDENS KIRKEMUSIKER (Jf. s. 30): Der udvikles fremover flere (tværfaglige) kurser med fokus på salmesang og med udnyttelse af Vestervigs særlige speciale inden for hymnologi. Specialet udnyttes i forbindelse med mulige forskningstiltag. Vestervig udvikler fagpakke 3 og 4. Vestervig er vært for konference 2018 med titlen Fremtidens kirkemusiker UDDANNELSERNES INDHOLD: (Jf. s. 18): Produktion af et gennemsnitligt kandidattal på 14 organist, 9 kirkesangere, 1 korleder samt (jf. s. 21) dækning af eksamensfri undervisning i omfang svarende til ca. 84 studerende.

6 (Jf. s. 30): Becifringsfaget er allerede højt prioriteret i faget klaver. Dette udvides fra skoleåret 18/19 til også at omfatte orgelfaget, hvor fællestimer med dette emne tilbydes alle KMOK-studerende. (Jf. s. 31): Nedbringelse af frafald ved bl.a. øget fokus på optag Kurser i becifringsspil, babysalmesang, demenssang m.v. udbydes og giver erfaringsgrundlag for videre arbejde med studieplaner. UNDERVISNINSGSFORMER: (Jf. s. 31) E-læring: Vestervig vedligeholder i 2018 den i 2017 under talentprojektet udviklede moodle, således at flere og flere lærere og studerende bliver bekendte dermed. Der indspilles videoer til undervisningsbrug til udbredelse blandt flere lærere. BLOK-kurser og masterclass-form evalueres i 2018 til evt. videreførelse.

Notat. Indstilling til kirkeministeren fra styregruppen for Analyse af kirkemusikskolerne

Notat. Indstilling til kirkeministeren fra styregruppen for Analyse af kirkemusikskolerne Indstilling til kirkeministeren fra styregruppen for Analyse af kirkemusikskolerne 2014/15 I Danmark findes der tre kirkemusikskoler beliggende i Roskilde (Sjælland), Vestervig og Løgumkloster. Skolerne

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde, Sjællands Kirkemusikskole

Referat af bestyrelsesmøde, Sjællands Kirkemusikskole Referat af bestyrelsesmøde, Sjællands Kirkemusikskole Torsdag d.8. marts 2018, kl. 12.00 16.00. Evt. afbud til kontoret Sjællands Kirkemusikskole, Allehelgensgade 8, 4000 Roskilde Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

Efteruddannelse og Videreuddannelse

Efteruddannelse og Videreuddannelse Efteruddannelse og Videreuddannelse Hvorfor efteruddannelse Korarbejdet differentieres med korskole, børnekor, ungdomskor og voksenkor. Koncertbegrebet omfatter tillige musikgudstjenester og salmesangsaftener.

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde, Sjællands Kirkemusikskole

Referat for bestyrelsesmøde, Sjællands Kirkemusikskole Referat for bestyrelsesmøde, Sjællands Kirkemusikskole Onsdag d. 6. marts 2019, kl. 10.00 14.00 Evt. afbud til kontoret Sjællands Kirkemusikskole, Allehelgensgade 19, 4000 Roskilde Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde, Sjællands Kirkemusikskole

Referat af bestyrelsesmøde, Sjællands Kirkemusikskole Referat af bestyrelsesmøde, Sjællands Kirkemusikskole Fredag d. 31. august 2018, kl. 10.00 13.45 Sjællands Kirkemusikskole, Allehelgensgade 19, 4000 Roskilde Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Biskop Peter

Læs mere

Kirkemusikskolernes fælles vision og strategi

Kirkemusikskolernes fælles vision og strategi Kirkemusikskolernes fælles vision og strategi I. TEKSTDEL December 2017 1 Indhold 1. Indledning... 4 1.1. Baggrund og formål med en ny, samlet strategi for Kirkemusikskolerne... 4 1.2. Rammer for arbejdet...

Læs mere

Med fokus på kirkemusikalske aktiviteter

Med fokus på kirkemusikalske aktiviteter Samarbejde, ledelse og PR, Med fokus på kirkemusikalske aktiviteter - Kirkemusikalsk entreprenørskab - MODUL 1: Samarbejde og netværk Fredag d. 19. januar 2018 10.30 Samtale og samarbejde som omdrejningspunkt

Læs mere

Studieordning for Kirkemusikeruddannelsen Første udgave 2016

Studieordning for Kirkemusikeruddannelsen Første udgave 2016 Studieordning for Kirkemusikeruddannelsen Første udgave 2016 Biskopeqarfik Kalaallit Nunaat Postboks 90 3900 Nuuk Tlf: 321134 Fax: 321061 www.ilagiit.gl biskop@ilagiit.gl 1 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse..

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde (lægges på hjemmesiden)

Referat af bestyrelsesmøde (lægges på hjemmesiden) Referat af bestyrelsesmøde (lægges på hjemmesiden) Dato: Torsdag d. 29. oktober 2015 Tid: kl. 10.00 13.00 - Forretningsudvalgsmøde kl. 9.30 10.00 Sted: Deltagere: Fraværende: Referat: Dagsorden Vestervig

Læs mere

Bacheloruddannelsen i musik (BMus)

Bacheloruddannelsen i musik (BMus) Bacheloruddannelsen i musik (BMus) 1. Uddannelsens betegnelse på dansk og engelsk Bachelor i musik (BMus). På engelsk: Bachelor of Music (BMus). I tilknytning hertil angives uddannelseslinje, for eksempel

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden er godkendt. Winnie går kl. 12.00, hvorefter Ole Brinth overtager referentrollen.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden er godkendt. Winnie går kl. 12.00, hvorefter Ole Brinth overtager referentrollen. Referat af Bestyrelsesmøde (lægges på hjemmesiden) Dato: Mandag d. 22. juni 2015 Tid: kl. 10.00 13.00 mødet afsluttes med en let frokost - forretningsudvalgsmøde kl. 9.30 10.00 Sted: Vestervig Kirkemusikskole

Læs mere

Resultataftale 2019 for Løgumkloster Kirkemusikskole FOLKEKIRKENS kirkemusikskoler i? Kirkeministeriet Løgumkloster

Resultataftale 2019 for Løgumkloster Kirkemusikskole FOLKEKIRKENS kirkemusikskoler i? Kirkeministeriet Løgumkloster Resultataftale 2019 for Løgumkloster Kirkemusikskole FOLKEKIRKENS kirkemusikskoler i? Kirkeministeriet Løgumkloster 1. Præsentation 1.1 Det formelle grundlag for institutionens virke Løgumkloster Kirkemusikskole

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde (lægges på hjemmesiden)

Referat af Bestyrelsesmøde (lægges på hjemmesiden) Referat af Bestyrelsesmøde (lægges på hjemmesiden) Dato: Torsdag d. 19. marts 2015 Tid: kl. 10.00 13.00 - Forretningsudvalgsmøde kl. 9.30 10.00 Sted: OBS: Bispegården, Thulebakken 1, 9000 Aalborg med efterfølgende

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Formål med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

14.- 16. september 2015 på Emmaus Galleri og Kursuscenter i Haslev

14.- 16. september 2015 på Emmaus Galleri og Kursuscenter i Haslev Tidssvarende gudstjeneste på et luthersk grundlag? - kirkemusikalske udfordringer i 2015 14.- 16. september 2015 på Emmaus Galleri og Kursuscenter i Haslev Hermed indbyder vi til den årlige tværfaglige

Læs mere

Forsøgsordning i folkekirken

Forsøgsordning i folkekirken Forsøgsordning i folkekirken Distriktsforeningen for Herning Nordre og Søndre Provsti 31. januar 2018 Flemming Vium Nielsen, politisk chef Landsforeningens perspektiv: Fleksibilitet Enkle regler og procedurer

Læs mere

Notat. 7. Forsøgsramme vedr. ny organisering af menighedsrådets arbejde - Fra roller til ansvar og opgaver. Fase 1 - Opstart

Notat. 7. Forsøgsramme vedr. ny organisering af menighedsrådets arbejde - Fra roller til ansvar og opgaver. Fase 1 - Opstart 7. Forsøgsramme vedr. ny organisering af menighedsrådets arbejde - Fra roller til ansvar og opgaver Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold I dag indeholder menighedsrådsloven en meget stram styring

Læs mere

Job- og kompetence- beskrivelse for organister og kirkesangere. - model for efteruddannelse

Job- og kompetence- beskrivelse for organister og kirkesangere. - model for efteruddannelse Job- og kompetence- beskrivelse for organister og kirkesangere - model for efteruddannelse Forord Uddannelse og efteruddannelse Ordet uddannelse peger på noget afsluttet en dannelse som er færdiggjort.

Læs mere

Syddansk Musikkonservatorium søger vicerektor

Syddansk Musikkonservatorium søger vicerektor Syddansk Musikkonservatorium søger vicerektor Syddansk Musikkonservatorium (SDMK) søger en vicerektor med stort kendskab til videregående uddannelser samt ledelse og organisation inden for det kunstneriske

Læs mere

Resultataftale 2016 for Vestervig Kirkemusikskole

Resultataftale 2016 for Vestervig Kirkemusikskole Resultataftale 2016 Resultataftale 2016 for Vestervig Kirkemusikskole 1. Præsentation 1.1. Det formelle grundlag for kirkemusikskolens virke Denne aftale vedrører Vestervig Kirkemusikskoles opgavevaretagelse.

Læs mere

Indsatsområde: Frafald Resultatkrav Indikatorer Milepæle Vægt Afrapportering Lavt frafald blandt de studerende på professionsbacheloruddannelserne

Indsatsområde: Frafald Resultatkrav Indikatorer Milepæle Vægt Afrapportering Lavt frafald blandt de studerende på professionsbacheloruddannelserne Afrapportering for rektor Ulla Kochs resultatlønskontrakt 1. januar 2011 til 31. december 2011 Indsatsområde: Frafald Lavt frafald blandt de studerende på professionsbacheloruddannelserne Udvikling af

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Roskilde Universitet (RUC) og University College Sjælland (UCSJ)

Samarbejdsaftale mellem Roskilde Universitet (RUC) og University College Sjælland (UCSJ) 27. april 2015 Samarbejdsaftale mellem Roskilde Universitet (RUC) og University College Sjælland (UCSJ) Samarbejdsaftalen gælder i perioden fra den 27. april 2015 til den 30. april 2017. Samarbejdsaftalen

Læs mere

Orienteringsmøde. Hvad er MGK? Undervisningen Dagligdagen Orientering om optagelsesprøven

Orienteringsmøde. Hvad er MGK? Undervisningen Dagligdagen Orientering om optagelsesprøven Orienteringsmøde Hvad er MGK? Undervisningen Dagligdagen Orientering om optagelsesprøven Det bedste springbræt til din musikalske karriere højt fagligt niveau lærere og medstuderende vil med stor entusiasme

Læs mere

Kirkemusikskolernes fælles vision og strategi

Kirkemusikskolernes fælles vision og strategi Kirkemusikskolernes fælles vision og strategi II. BILAGSDEL December 2017 1 2 BILAG 1.1. Kommissorium af 9. marts 2016... 5 BILAG 1.2. Brev fra Kirkeministeriet af 31. marts 2016... 10 BILAG 1.3. Udgangspunktet

Læs mere

SALMESANG IND MED MODERMÆLKEN

SALMESANG IND MED MODERMÆLKEN SALMESANG IND MED MODERMÆLKEN Henriette Hoppe har ikke været omkring en anden uddannelse, før hun blev PO. Jobbet som organist lå i naturlig forlængelse af glæden ved at spille orgel, og medlemskabet af

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sjællands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sjællands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sjællands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af MGK

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde, Sjællands Kirkemusikskole

Referat fra bestyrelsesmøde, Sjællands Kirkemusikskole Referat fra bestyrelsesmøde, Sjællands Kirkemusikskole Torsdag d. 31. august 2017, kl. 12.00 16.00. Sjællands Kirkemusikskole, Allehelgensgade 8, 4000 Roskilde Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Biskop Peter

Læs mere

Tak til udvalget for spørgsmålene AE og AF, som jeg tillader mig at svare på samlet.

Tak til udvalget for spørgsmålene AE og AF, som jeg tillader mig at svare på samlet. Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 221 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Samrådsspørgsmål AE og AF Åbent 26. juni 2013 Dato og klokkeslæt: Den 26. juni 2013 kl. 09.00-10.00 Tak

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde (lægges på hjemmesiden)

Referat af bestyrelsesmøde (lægges på hjemmesiden) Referat af bestyrelsesmøde (lægges på hjemmesiden) Dato: Torsdag d. 7. april 2016 Tid: kl. 10.00 13.00 mødet afsluttes med en let frokost - Forretningsudvalgsmøde kl. 9.30 10.00 Sted: Folkekirkens Hus,

Læs mere

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense

Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense Mødevirksomhed mellem Kliniske uddannelsessteder på Fyn og Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg og Odense University College Lillebaelt 1 TS-dok.nr. 343531 13. januar 2014 Formålet med den beskrevne mødevirksomhed

Læs mere

FOLKEKIRKENS KIRKEMUSIKSKOLER Målbeskrivelse og målopfyldelse januar 2009 PRÆLIMINÆR ORGANISTUDDANNELSE

FOLKEKIRKENS KIRKEMUSIKSKOLER Målbeskrivelse og målopfyldelse januar 2009 PRÆLIMINÆR ORGANISTUDDANNELSE ORGEL a. Kunstspil Målet er, at den studerende opnår indsigt, kundskab og færdighed som forudsætning for at udvikle indstuderingsteknik, herunder kendskab til opførelsespraksis og registreringspraksis.

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2844544

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2844544 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2844544 Indstilling: Indstilles til tilskud Indstilles med forbehold Indstilles til afslag X Projektdata: Ansøgers navn Roskilde Tekniske Skole Projektets navn

Læs mere

Handlingsplan for opfølgning på Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 2015 og Digital evaluering af undervisningen (DEU) 2016.

Handlingsplan for opfølgning på Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 2015 og Digital evaluering af undervisningen (DEU) 2016. Oprettet: 170215 Senest rev. 170317 J.nr.: 16/00063 Undervisningsevaluering 17/00034 UMV fra 2015 Ref: EWE Behandlet / godkendt af MKJ,, EWE CLOL Handlingsplan for opfølgning på Undervisningsmiljøvurdering

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE

PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE PROJEKTBESKRIVELSE IMPLEMENTERING AF MAKERSPACE DAGTILBUD OG UNDERVISNING NOVEMBER 2016 Projekttype: Implementeringsprojekt. Baggrund og kort beskrivelse af projektet: Projektet udspringer af en ansøgning

Læs mere

Behov og mulighed for kirkemusikalsk efteruddannelser

Behov og mulighed for kirkemusikalsk efteruddannelser Behov og mulighed for kirkemusikalsk efteruddannelser Oplæg på Organistforeningens årsmøde 22. maj 2019 v/bent Fløyel, Kompetencesekretariatet Oplæg ved Organistforeningens årsmøde 2019 Indhold Historik

Læs mere

Inge Marstal Hørelære i Koret

Inge Marstal Hørelære i Koret Inge Marstal Hørelære i Koret Gitte Chren Music Mind Games i Koret Doris Kjærgaard Inspiration til Korprøven Mandag d. 14. sept. kl. 12.30-17.30 i Margrethekirken i Aalborg Tirsdag d. 6. okt. kl. 10.00-14.30

Læs mere

ORGANISATIONS- BESKRIVELSE

ORGANISATIONS- BESKRIVELSE ORGANISATIONS- BESKRIVELSE 1 Opbygning af Ungdommens Røde Kors Landsstyrelsen er den strategiske og politiske ledelse af Ungdommens Røde Kors. Landsstyrelsen har det overordnede ansvar for organisationen.

Læs mere

SOLISTUDDANNELSE DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUM

SOLISTUDDANNELSE DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUM STUDIEORDNING FOR SOLISTUDDANNELSE DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUM Senest revideret september 2012 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Uddannelsens betegnelse på dansk og engelsk... 3 2. Uddannelsens

Læs mere

Forslag til prioritering af midlerne fra omstillingspuljen på 1,5 % 2016 2017 2018 2019 375.000 375.000 375.000 375.000

Forslag til prioritering af midlerne fra omstillingspuljen på 1,5 % 2016 2017 2018 2019 375.000 375.000 375.000 375.000 Nr. Overskrift Beskrivelse 1 Et attraktivt uddannelses- og Fagligt løft til ledere og medarbejdere. ungdomsmiljø. Visionen peger på at uddannelsesniveauet i kommunen skal styrkes. Nyere forskning peger

Læs mere

SDUs strategi for studie- og karrierevejledning 2014-2017

SDUs strategi for studie- og karrierevejledning 2014-2017 SDUs strategi for studie- og karrierevejledning 2014-2017 Strategi for vejledning tager udgangspunkt i: Relevante mål i Syddansk Universitets udviklingskontrakt 2012-14 bl.a. smidigere overgang til arbejdsmarkedet

Læs mere

Analyse ANDE af kompetencebehov hos KMOK uddannede organister Maj 2017

Analyse ANDE af kompetencebehov hos KMOK uddannede organister Maj 2017 Analyse ANDE af kompetencebehov hos KMOK uddannede organister Maj 2017 Analyse af kompetencebehov hos KMOK uddannede Udarbejdet for Organistforeningen Maj 2017 Om Oxford Research Knowledge for a better

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Bioanalytikeruddannelsen Odense Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen ************* Kulturen i afdelingen skal understøtte medarbejdernes professions- og

Læs mere

Nyere rytmiske stilarter i kirkens kor-, koncert- og gudstjenestearbejde.

Nyere rytmiske stilarter i kirkens kor-, koncert- og gudstjenestearbejde. Fagpakke nr. 4 Nyere rytmiske stilarter i kirkens kor-, koncert- og gudstjenestearbejde. 1. Uddannelsens formål Formålet med uddannelsen Nyere rytmiske stilarter i kirkens kor-, koncert- og gudstjenestearbejde

Læs mere

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Samrådet for Musikskoler på Fyn v/ formand Anders Richard Pedersen arp@nyborg.dk Tlf. 21 335 206 Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Den lokale medfinansiering, som Fyns 11. Musikskole

Læs mere

Basiskurser og efteruddannelse

Basiskurser og efteruddannelse Dansk Amatørmusik Ledelse af børnekor Basiskurser og efteruddannelse Aarhus, Slagelse, Odense, Fredericia Kurserne arrangeres i samarbejde mellem Musiklærerforeningen, FUK, Folkekirkens Musikskoler, Børnekorakademiet,

Læs mere

Årsrapport for

Årsrapport for Årsrapport 2018 for Cvr.nr. 63239011 --------------- Fællesfonden Marts 2019 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1. Præsentation af skolen... 4 2.2. Ledelsesberetning... 10 2.2.1.

Læs mere

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet.

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet. Indhold 1. Aftalens parter...2 2. Præambel...2 3. Aftalens indhold...2 3.1 Forskningssamarbejde...3 3.2 Studentersamarbejde...3 3.3 Iværksætteri...3 3.4 Sundhed...4 4. Organisering og opfølgning...4 5.

Læs mere

Notat. Forsøgsvilkår nr. 7 vedr. ny organisering af menighedsrådets arbejde - Fra roller til ansvar og opgaver. Fase 1 - Opstart Inspiration

Notat. Forsøgsvilkår nr. 7 vedr. ny organisering af menighedsrådets arbejde - Fra roller til ansvar og opgaver. Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsvilkår nr. 7 vedr. ny organisering af menighedsrådets arbejde - Fra roller til ansvar og opgaver Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhol d I dag indeholder menighedsrådsloven en meget stram styring

Læs mere

STUDIEPLAN FOR DIPLOMUDDANNELSE I KIRKEMUSIK VED DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUM

STUDIEPLAN FOR DIPLOMUDDANNELSE I KIRKEMUSIK VED DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUM STUDIEPLAN FOR DIPLOMUDDANNELSE I KIRKEMUSIK VED DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUM 1. Uddannelsens formål, indhold og centrale kompetencemål Diplomuddannelsen i kirkemusik er en videregående deltidsuddannelse

Læs mere

Solistuddannelse (speciale) Advanced Postgraduate Diploma in Music

Solistuddannelse (speciale) Advanced Postgraduate Diploma in Music STUDIEPLAN Solistuddannelse (speciale) Advanced Postgraduate Diploma in Music Aarhus/Aalborg Gældende fra 2012 Senest revideret september 2012 1 Indhold Indhold... 2 1. Uddannelsens betegnelse på dansk

Læs mere

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016 SKOLENS NAVN: Hedevang Med funktionsbeskrivelsen og model for teamorganisering for Roskilde Kommunes pædagogiske læringscentre PLC (2015) sættes en overordnet vision for PLC-teamets arbejde: PLC-TEAMET

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet

Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet September 2012 Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet Denne samarbejdsaftale er gældende mellem University College Sjælland (refereres til som UCSJ i det følgende) og

Læs mere

Notat. 1. Forsøgsramme vedr. placering af formålsbestemte puljer i provstiudvalgskassen. Fase 1 - Opstart

Notat. 1. Forsøgsramme vedr. placering af formålsbestemte puljer i provstiudvalgskassen. Fase 1 - Opstart 1. Forsøgsramme vedr. placering af formålsbestemte puljer i provstiudvalgskassen Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Det øgede økonomiske fokus i provstier og menighedsråd har ført til en række

Læs mere

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017

Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 Projektbeskrivelse, KorProjekt 2017 KorProjekt 2017 er et landsdækkende korstævne for musikskoleelever i alderen 12-20 år, hvor unge sangere fra alle landets musikskoler kan mødes omkring kormusikken i

Læs mere

Vejledning til vurdering af stillinger i Horsens Provsti

Vejledning til vurdering af stillinger i Horsens Provsti Vejledning til vurdering af stillinger i Horsens Provsti Generelt Denne vejledning er udarbejdet af en gruppe kontaktpersoner i Horsens Provsti efter opfordring fra menighedsrådene. Formålet med vejledningen

Læs mere

ORGELBOG 2004. indeholdende 12 orgelstykker inspireret af melodier som er nye i brug til "Den danske Salmebog 2003"

ORGELBOG 2004. indeholdende 12 orgelstykker inspireret af melodier som er nye i brug til Den danske Salmebog 2003 ORGELBOG 2004 indeholdende 12 orgelstykker inspireret af melodier som er nye i brug til "Den danske Salmebog 2003" Bidragydere til samlingen er: Mikkel Andreassen, Povl Christian Balslev, Peter Gawol,

Læs mere

Folkekirkens uddannelsesambassadører. Vi er et frivilligt ambassadørkorps, hvis formål er at fremme AMU-uddannelse og anden uddannelse i folkekirken.

Folkekirkens uddannelsesambassadører. Vi er et frivilligt ambassadørkorps, hvis formål er at fremme AMU-uddannelse og anden uddannelse i folkekirken. Folkekirkens uddannelsesambassadører Vi er et frivilligt ambassadørkorps, hvis formål er at fremme AMU-uddannelse og anden uddannelse i folkekirken. Projektets styregruppe: Uddannelsesambassadørernes placering

Læs mere

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM Oprettet: 140917 Senest rev.: 160614/160912 af MeO for Uddannelsesrådet J.nr.: 16/00020 Kvalitetssikring på DJM Ref: MA/MeO Behandlet / godkendt af: Rektoratet 160127 Uddannelsesrådet 160413 Politik for

Læs mere

OPLÆG på ORGANISTFORENINGENS ÅRSMØDE. Koldinghus 28 maj 2018

OPLÆG på ORGANISTFORENINGENS ÅRSMØDE. Koldinghus 28 maj 2018 OPLÆG på ORGANISTFORENINGENS ÅRSMØDE Koldinghus 28 maj 2018 - fagpakke 2 Samarbejde, ledelse og PR, Med fokus på kirkemusikalske aktiviteter - Kirkemusikalsk entreprenørskab - Ledelse er kommet på dagsordenen

Læs mere

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Fælles undervisning 1. 2. Projektets titel: Fælles undervisning om psykiatri og misbrug i Region Hovedstaden Baggrund: Projektet baserer sig på en række erfaringer og

Læs mere

Studieordning for Kandidatuddannelsen til musikpædagog (cand.musicae) Det Jyske Musikkonservatorium

Studieordning for Kandidatuddannelsen til musikpædagog (cand.musicae) Det Jyske Musikkonservatorium Studieordning for Kandidatuddannelsen til musikpædagog (cand.musicae) Det Jyske Musikkonservatorium Kandidatuddannelsen cand.musicae (musikpædagogik) 1. Uddannelsens betegnelse på dansk og engelsk Kandidatuddannelsen

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD 1. AFTALENS PARTER... 2 2. PRÆAMBEL... 2 3. AFTALENS INDHOLD... 2 3.1. Samarbejde om beskæftigelsesmuligheder for kandidater... 3

Læs mere

STRATEGI FOR VIDENSCENTRET STRATEGI FOR VIDENSCENTRET // 1

STRATEGI FOR VIDENSCENTRET STRATEGI FOR VIDENSCENTRET // 1 STRATEGI FOR VIDENSCENTRET 2017-2022 STRATEGI FOR VIDENSCENTRET 2017-2022 // 1 Terminologi og sammenhæng MISSION VISION 01 PROJEKTER STRATEGIER DRIFT 2 // STRATEGI FOR VIDENSCENTRET 2017-2022 STRATEGI

Læs mere

Hvad er MGK? Hvad er MGK? Undervisningen Dagligdagen Orientering om optagelsesprøven

Hvad er MGK? Hvad er MGK? Undervisningen Dagligdagen Orientering om optagelsesprøven Hvad er MGK? Hvad er MGK? Undervisningen Dagligdagen Orientering om optagelsesprøven Det bedste springbræt til din musikalske karriere Landets største søgning uden for København Højt fagligt niveau blandt

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11

Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11 Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed i Svendborg Gymnasium & HFs (SG) opgavevaretagelse samt understøtte

Læs mere

Bekendtgørelse om Folkekirkens Uddannelses- og Videncenter

Bekendtgørelse om Folkekirkens Uddannelses- og Videncenter Bekendtgørelse om Folkekirkens Uddannelses- og Videncenter I medfør af 2, stk. 1 og 2, 3, 4, stk. 3, og 5, stk. 2, i lov nr. 309 af 16. maj 1990 om folkekirkens institutioner til uddannelse og efteruddannelse

Læs mere

Carlsbergvej 34, 3400 Hillerød. Ph.d.-studerende ved Syddansk Universitet. Statens Institut for Folkesundhed

Carlsbergvej 34, 3400 Hillerød. Ph.d.-studerende ved Syddansk Universitet. Statens Institut for Folkesundhed Projektets titel: PAS Misbrugsforebyggende undervisning Kontaktpersoner: Adresse: Navn på projektleder: Stillingsbetegnelse: Forum100% Carlsbergvej 34, 3400 Hillerød Søren Holm Ph.d.-studerende ved Syddansk

Læs mere

Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune

Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune Gældende for perioden 1/1 2019 31/12 2022 Indhold Samarbejdsaftale mellem Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune... 1 Kolding Kommunes forventninger...

Læs mere

Folkekirkens kirkemusikskoler

Folkekirkens kirkemusikskoler Ole Brinth Folkekirkens kirkemusikskoler Om musik i kirken, om kirkemusik og om at uddanne kirkemusikere Folkekirkens Kirkemusikskoler er en institution, der uddanner kirkemusikere med henblik på et kirkemusikalsk

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

Innovationsfonden, Region Midtjylland og. Væksthus Midtjylland

Innovationsfonden, Region Midtjylland og. Væksthus Midtjylland STRATEGISK SAMARBEJDSAFTALE MELLEM Innovationsfonden, Region Midtjylland og Væksthus Midtjylland Innovationsfonden Østergade 26a 1100 København K CVR: 29035695 Region Midtjylland Skottenborg 24 8800 Viborg

Læs mere

Dagsorden: Efterretningssager: Orientering fra formanden. 25.januar 2012. Referat fra Menighedsrådsmøde i Halskov Kirke 25. januar 2012 kl.19.

Dagsorden: Efterretningssager: Orientering fra formanden. 25.januar 2012. Referat fra Menighedsrådsmøde i Halskov Kirke 25. januar 2012 kl.19. Dato og år: Blad nr. 181 25.januar 2012 Referat fra Menighedsrådsmøde i Halskov Kirke 25. januar 2012 kl.19.00 Afbud: Anne Lundblad Marianne Dyreholt Inge Birch Tonny R. Hansen Dagsorden: Efterretningssager:

Læs mere

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN Version 1 Marts 2017 Side 1 of 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Formål med projektplanen...4 Generel Projektinformation...4 Baggrund...5 Holstebro Kommunes

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved. Uddannelsesudvalg for ergoterapeutuddannelsen. Tomas Bech Madsen (TBM), tlf. 7248 1049, tbm@ucsj.

Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved. Uddannelsesudvalg for ergoterapeutuddannelsen. Tomas Bech Madsen (TBM), tlf. 7248 1049, tbm@ucsj. Dagsorden Mødedato: Fredag den 12. november 2010 Starttidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Mødested: Campus Næstved Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Mødelokale: B 101 Journalnummer:

Læs mere

Notat. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde.

Notat. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Flere store samarbejder har udtrykt ønske om at

Læs mere

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Vi begyndte mødet med at synge salme nr. 370 Menneske, din egen magt. Som afslutning sang vi salme

Læs mere

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM Oprettet: 140917 Senest rev.: 150123 af MeO og KP J.nr.: 2010-027729 Kvalitetssikring systematisk Ref: KP Behandlet / godkendt af: 141112 Rektorat/Strategigruppe Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Læs mere

Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013

Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Indholdsfortegnelse Digital forandringsledelse

Læs mere

Center for Sygepleje og Bioanalyse. Efterår 2016

Center for Sygepleje og Bioanalyse. Efterår 2016 Center for Sygepleje og Bioanalyse Beskrivelse af samarbejdsfora med aftagerfeltet om udvikling af grunduddannelserne For UCSJ er det er afgørende vigtigt, at vore studerende er klædt på til arbejdsmarkedet,

Læs mere

IT og læring får høj prioritet i det pædagogiske udviklingsarbejde 2012-15 pædagogiske arbejde således at skolen i 2015 er

IT og læring får høj prioritet i det pædagogiske udviklingsarbejde 2012-15 pædagogiske arbejde således at skolen i 2015 er Indsatsområde: IT-udvikling It er en naturlig og IT og læring får høj prioritet i det udviklingsarbejde 2012-15 Nærværende IT strategi er dynamisk og justeres hvert år i oktober-november, enkelte mere

Læs mere

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts 2012 Vedrørende Entreprenørskab i VIA s Uddannelser 1. august december 2013 Journalnummer:

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts 2012 Vedrørende Entreprenørskab i VIA s Uddannelser 1. august december 2013 Journalnummer: Resultatkontrakt Opfølgning pr. 1. marts 2012 Vedrørende Entreprenørskab i VIA s Uddannelser 1. august 2011 31. december 2013 Journalnummer: Kontraktens parter Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling

Læs mere

Projektbeskrivelse Undersøgelse af kirkens rolle og udviklingspotentiale i sommerlandet

Projektbeskrivelse Undersøgelse af kirkens rolle og udviklingspotentiale i sommerlandet Projektbeskrivelse Undersøgelse af kirkens rolle og udviklingspotentiale i sommerlandet Baggrund og udgangspunkt Aalborg, Viborg og Ribe Stifter er alle stifter, der er karakteriseret ved at være stifter,

Læs mere

6. Forsøgsramme vedr. placering af visse eller alle administrative opgaver, ansvaret herfor (kompetencen) og finansiering heraf i provstiudvalget

6. Forsøgsramme vedr. placering af visse eller alle administrative opgaver, ansvaret herfor (kompetencen) og finansiering heraf i provstiudvalget 6. Forsøgsramme vedr. placering af visse eller alle administrative opgaver, ansvaret herfor (kompetencen) og finansiering heraf i provstiudvalget Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Mange menighedsråd

Læs mere

Notat. Fase 1 - Opstart

Notat. Fase 1 - Opstart Forsøgsvilkår nr. 6 vedr. placering af visse eller alle administrative opgaver, ansvaret herfor (kompetencen) og finansiering heraf i provstiudvalget Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindh old Mange

Læs mere

Opbygning af Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus

Opbygning af Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus Opbygning af Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus REPRÆSENTANTSKAB ( 1 gang årligt i begyndelsen af oktober) (Vælger bestyrelse, vedtægtsændringer). Alle kirker og skoler, der aktivt har tilmeldt sig har én

Læs mere

Mål- og strategiplan

Mål- og strategiplan Mål- og strategiplan 2016-2018 Overordnet: Dansk Epilepsiforenings formål er grundlæggende at arbejde for, at mennesker med epilepsi skal begrænses mindst muligt i deres levevilkår. Det arbejder foreningen

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

Menighedsrådsvalg 2016 Kampagne, rekruttering og Landsforeningens rolle

Menighedsrådsvalg 2016 Kampagne, rekruttering og Landsforeningens rolle Menighedsrådsvalg 2016 Kampagne, rekruttering og Landsforeningens rolle Inspirationsdag, Distriktsforeningen for Herning Nordre og Søndre Provsti, Timring Missionshus, lørdag den 6. februar 2016 Søren

Læs mere

DCUM 2022 nye opgaver - ny strategi DCUM nye opgaver -ny strategi. revideret december 2018

DCUM 2022 nye opgaver - ny strategi DCUM nye opgaver -ny strategi. revideret december 2018 nye opgaver -ny strategi 6 revideret december 2018 1 02 Videnscenter Dansk Center for Undervisningsmiljø, DCUM, er et nationalt videnscenter under Undervisningsministeriet. Centret har fokus på den nationale

Læs mere

Gennemsnitligt for alle uddannelser skal 85 pct. af de. fortsat være

Gennemsnitligt for alle uddannelser skal 85 pct. af de. fortsat være Uddannelsesdirektør Hanne Dorthe Fischer: Resultatlønskontrakt 1. januar - 31. december 2010 Obligatorisk Indsatsområde: Frafald Lavt frafald blandt de studerende på professionsbacheloruddannelserne Andel

Læs mere

KLASSISK MUSIKER -UDØVER, UNDERVISER OG IVÆRKSÆTTER Uddannelsen for den alsidige klassiske musiker

KLASSISK MUSIKER -UDØVER, UNDERVISER OG IVÆRKSÆTTER Uddannelsen for den alsidige klassiske musiker KLASSISK MUSIKER -UDØVER, UNDERVISER OG IVÆRKSÆTTER Uddannelsen for den alsidige klassiske musiker Uddannelsen sigter mod at forberede de studerende på det meget varierede arbejdsliv, der møder mange konservatorieuddannede

Læs mere

Studieordning for organistgrundkursus Første udgave 2016

Studieordning for organistgrundkursus Første udgave 2016 Studieordning for organistgrundkursus Første udgave 2016 Biskopeqarfik Kalaallit Nunaat Postboks 90 3900 Nuuk Tlf: 321134 Fax: 321061 www.ilagiit.gl biskop@ilagiit.gl 1 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse..

Læs mere

Introkursus for menighedsråd. 23. februar 2013 Menighedsråd i Skive og Salling provstier

Introkursus for menighedsråd. 23. februar 2013 Menighedsråd i Skive og Salling provstier Introkursus for menighedsråd 23. februar 2013 Menighedsråd i Skive og Salling provstier Menighedsrådets kommunikation, rollefordeling og kompetencer Rollefordeling i menighedsrådet Formandens overordnede

Læs mere

Forslag til undervisningsplan for MGK

Forslag til undervisningsplan for MGK Forslag til undervisningsplan for MGK Rytmisk linje Udarbejdet af Bodil Ørum og Hans Mydtskov. Indhold Indledning 1 Instrumental fagblok Hovedinstrument 4 Klaver 5 Teoretisk fagblok Hørelære/teori 6 Musikkundskab

Læs mere

Folkeskolereformen og den musikalske fødekædestrategi

Folkeskolereformen og den musikalske fødekædestrategi 1 Folkeskolereformen og den musikalske fødekædestrategi Katalog over musikskolens tilbud om samarbejde i forbindelse med folkeskolereformen Den kommende folkeskolereform indebærer, at folkeskolerne og

Læs mere

SSjællands Kirkemusikskoles

SSjællands Kirkemusikskoles ommerkursus SSjællands Kirkemusikskoles Sommerkursus for organister og sangere på Emmaus - galleri & kursuscenter 5 intense dage med kirkemusik 24. - 28. juni 2013 Program MANDAG 24. JUNI 13.00 Ankomst

Læs mere

Studieordning (bind I) Generelle bestemmelser for Klassisk solist

Studieordning (bind I) Generelle bestemmelser for Klassisk solist Studieordning (bind I) Generelle bestemmelser for Klassisk solist Uddannelsesretning: SANGER, INSTRUMENTALIST OG KIRKEMUSIKER VERSION 2 280515 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Indledning 1. Uddannelsens

Læs mere

Notat. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen.

Notat. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Flere store samarbejder har udtrykt ønske om

Læs mere

Fakultetet afrapporterer på kvalitetssikringsarbejdet til LT som her angivet: Afrapportering Hvornår Ansvarlig for afrapportering

Fakultetet afrapporterer på kvalitetssikringsarbejdet til LT som her angivet: Afrapportering Hvornår Ansvarlig for afrapportering Beskrivelse af monitorering af uddannelserne Fakultetet afrapporterer på kvalitetssikringsarbejdet til LT som her angivet: Afrapportering Hvornår Ansvarlig for afrapportering Årlig uddannelsesredegørelse

Læs mere

RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium

RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium 2018 2021 Overordnet beskrivelse af opgaven Denne RADAR er udarbejdet for HBTGYM, på baggrund af RADAR 2015-18. RADARen for gymnasiets udvikling udarbejdes og implementeres

Læs mere