Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 30. september 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 30. september 2015"

Transkript

1 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 30. september 2015 Til stede: Erik Biehl, Hans, Jens L., John, Jens Chr., Peter, Martin og Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) (referent) Afbud: Jan, Karen, Jens M. Før mødet på Café Ecco- Sko i Bredebro gik vi en god lang besigtigelsestur i mosen. Søren fremviste og fortalte om tiltag i EU LIFE-projektet, og vi drøftede forskellige behov, muligheder og tiltag frem imod projektets afslutning næste sommer. Dagsordnen var: 1. EU LIFE Sølsted Mose vi samler op på vores samtale i mosen om status, rydninger, vand, stinet mm. og kigger på kort og de videre planer frem imod afslutningen på EU LIFEprojektet i juni Græsning i Overvågning Gennemførte arbejdsopgaver i Kommende arbejdsopgaver i resten af 2015 og i Jubilæet i 2016 og jubilæumsbogen 7. Planlægning af arbejdsdage, ture og næste møde 8. Eventuelt Dagsorden blev ikke fulgt slavisk, men alle punkter og flere til blev drøftet. De skulle gerne alle være blevet fanget i nedenstående. Siden sidst: Der har været afholdt offentlige ture den 21. april, 10. maj, 19. maj og 14. juni. VIGTIGT: Allan har brug for, at det indrapporteres, hvilke ture der skal afholdes i Dette skal senest ske den 1. november 2015, eller snarest derefter, af hensyn til blandt andet publikationen af turfolderen. Derudover har der været afholdt et guldbryllup i mosen på p-pladsen på Brændevej! Og der er fanget en gedde i søen syd for Vesttårnet. EU LIFE Sølsted Mose: Søren orienterede om projektstatus og planerne for de kommende måneder.

2 2 Året har indtil forsommeren været præget af afslutningen på den største forandring i mosen i mange år med vinteren og det tidligere forårs store rydninger af nu i alt godt 55 ha og vandstandshævninger, nye stem og stryg, og bl.a. bøvl med afslutninger på hegnsforhold til tiden. Det har været stærkt utilfredsstillende, at hegn og folde ikke var klar som entreprenørerne ellers lovede senest primo april. Den sidste fold var først brugbar til græsning i juni måned. Det har betydet, at der ikke har været tilstrækkelig og tidlig nok græsning i de vigtige måneder april-maj, Derfor er de ryddede arealer vokset mere til end godt er. Der er i eftersommeren foretaget efterrydninger i nogle af foldene. Det blev aftalt, at Niels Christian vil spørge sig for og vende tilbage til Søren, hvis der er folk i hans omgangskreds som kunne have interesse i at hente det overskudstræ som HedeDanmark har ladet blive liggende i foldene 6, 7 og 8. Næste fase i LIFE-projektet er informationstiltagene. Der er ved at blive udarbejdet ny folder og nyt kort, nye informationstavler, sti-vejviser skilte mm., og ikke mindst også en ny boardwalk fra den ny p-plads til Vesttårnet. Der er anlagt en ny p-plads ved Ribe Landevej, og den er nu så godt som færdig. Gruppen ønsker sig følgende til den nye p-plads: - Nyt borde- bænkesæt - Skraldestativ. Peter K.H. vil gerne påtage sig at tømme det ligesom, han tømmer det andet på Brændevej. - Skilt med, at der er toilet på den anden side af vejen på den offentlig rasteplads. - Skilte med Gummistøvle- symbol ved de vådeste stræk af stierne og information om våde stier på infotavler ved p-pladserne Der bliver også i dette efterår spredt levende tørvemosser fra nogle dele af mosen til andre for at få højmose genopbygningen lidt hurtigere i gang. Der er fanget (og genudsat) dyndsmerlinger i mosen igen her i eftersommeren. Det tegner godt for, at stryg og stem kommer til at virke. Men der skal holdes øje med det. Hegn, græsning og geder i 2015: Det er Peter Nielsen, der også 2015 har afgræsset dele af mosen, men det er kommet sent i gang, og der har ikke været nok kvæg på alle folde til at holde opvækst tilstrækkeligt nede. Peters dyr skulle have været tidligere i mosen, men det er desværre ikke sket bl.a. pga. hegnsforhold og andre omstændigheder. Der har været ca. 25 geder nordpå i de tre gedefolde. Det er første års forsøg. Der har været nogle udfordringer bl.a. med geder, der er løbet ud, strøm nok på hegn og meget andet. Gederne er ikke kommet nok omkring på foldene. Jens L. og Jens M. har hjulpet rigtig godt til med tilsynet med dem. Tak for det.

3 3 Heldigvis har der været afsat penge i EU LIFE-projektet til efterrydninger. Men det bliver en udfordring fremover at få græsset nok samtidig med, at mosen bliver mere og mere våd, og sphagnummosser og højmosepræget så småt begynder at indfinde sig i dele af mosen. Derfor får vi også brug for, at de frivillige laver mindre efterrydninger, hvor der bliver behov for det. Gruppen og hegnene i 2015: Arbejdsgruppen har slået under hegn rundt om fold 6 (bortset fra gedefolden), fold 7 og del af fold 8 og 1 ind imod Bygrøften. Mht. arbejdsopgaverne for det nye hegnsforløb har arbejdsgruppen tilbudt sig med fortsat at slå under hegn på de gamle folde dvs. som i år ved de tre store sydligste folde (fold 6, 7 og 8 og fold 1 ved Bygrøften). Men vi aftaler nærmere på planlægningsmødet i det nye år. Sekretariatet sørger igen for, at hegnsentreprenør får holdt de andre og mere svært tilgængelige hegn. Arbejdsgruppen vil gerne have, at der næste år overvejes om undertråde eventuelt kan pilles af på nogle folde, det vil lette slå-arbejdet. Man kan også sikre sig, at tråde er i min. +50 cm og +90 cm. Arbejdsgruppen vil gerne have tæt koordinering på mail ved foldskrifter og udbinding om muligt. Overvågning i 2015: Martin Iversen tager sig fortsat af overvågningen iht. fondens overvågningsprogram. Men alle observationer er altid meget velkomne og særligt i år og de kommende år efter EU LIFE-projektet. Indtil videre kan vi se, at bl.a. 3-4 vibepar har kvitteret for de store rydninger og vandstandsstigningerne. Meld også gerne til Martin, hvad I ser, hvis I ikke selv vil eller kan indtaste i DOF-basen. Gruppen må i øvrigt også gerne forsat være særligt opmærksom på at registrere truede arter (dvs. rødliste arter), habitatarter og fuglebeskyttelsesdirektiv-arter (se dem evt. her her og her rødliste 2010: ). Indtastninger i såvel DOFbasen, AtlasIII og Fugleognatur.dk må meget gerne ske med angivelse af geografisk punkt for observationen. Ikke-fuglearter, og særligt arter på de tre lister nævnt ovenfor, må også meget gerne lægges i s Naturbasen og igen med geografisk punkt. Til såvel AtlasIII og Fugleognatur.dk s Naturbasen er der udviklet en smartphone-app, som man kan downloade og bruge ude i mosen.

4 4 Arbejdsopgaver i 2015: Handling Udføres Kan udføres Vinter 2015/2016 Slåning under hegn er bedst forår/sommer de sydlige folde (5), 6,7,8 Gruppen må fortsat gerne indkøbe 1-2 skovøkser, som egner sig til at hakke genvækst på stød fra fældede træer. Barken og det yderste ved hakkes i stykker efter fældning. Bedst i maj og tidligt i juni. I er velkomne til at prøve det af fx i gedefolden mod vest. Hugning af genvækst bl.a. øst og vest for stien, der går nordpå fra P-pladsen på Brændevej (Genvækst tages dog bedst, når saften går op i træerne i marts-april og frem, hvis kvæg eller geder ikke tager det). Gruppen må meget gerne fælde og fjerne de træer, x bortset fra ét træ, som står imellem Østtårnet og stien. Frilægge en ø i det nordøstlige hjørne af gedefold 1 for opvækst. Fx med færgefart, med minigummi eller x tømmerflåde. Hans og Peter meldte sig til at tage opgaven i oktober. Nedtagning af minihegn ved den lille af de to bestande af orkideer (i fold øst for vejen/hovedsti nordpå fra P-plads). Der kan afslås omkring orkideerne. Overvågning af genvækst i de to rydningsområder i vest. De må meget gerne gås efter med økser på alt, hvad der skyder, men det er potentielt en meget stor opgave, hvis geder ikke klarer opgaven. FVF har derfor sørget for at få LIFE-projektet til at påtage sig den opgave i år Det blev udført af HedeDanmark i aug.- sept. Skrald, rod, dæk og hegnsrester mv. på nye arealer i nordøst og centralt-øst. Det er desværre fortsat ikke blevet fjernet af Peter Nielsen som lovet. Der ligger gamle bildæk og andet. Arbejdsgruppen må gerne tegne ind på kort, hvor der ligger noget eller tage det med ud selv. Glasskår i fold 7 kan fjernes Udført EU LIFE projektet har bekostet efterrydninger på de arealer som er værst ramt af genvækst og undergræsning Orkidéfolden (fold 5 Det areal Peter Nielsen nåede at købe fra Robin), er desværre slet ikke blevet afgræsset i Sandsynligvis til skade for orkideerne. Men det er jo Peter Nielsens areal. Arbejdsgruppen har delt sig op i flere specialgrupper: Central- og østfold 6 og 7 (matriklerne 79-81, 84, 58, 92, 202 og 389) : John og Peter og Erik Vestlig del af den østligt beliggende fold 8 og fold 1 (matrikel 142 og 465 (og 469 som godt nok ikke er vores)): Niels Christian og Jens

5 5 Hans overvåger stadig og tager sig af eventuel bekæmpelse af invasive arter. Jens L. sørger forsat for, at folderkasserne er fyldte og har det godt. Der er ca. 700 stk. af den gamle folder tilbage på sekretariatet. Alle må endelig give lyd, hvis der mangler foldere. Så vi kan få dem brugt op, inden den nye kommer. Den ny folder skulle have været klar i august/september, men er skubbet til vinter. OBS: Det er af sikkerhedsgrunde stadig mere vigtigt, at man altid er mindst 2 personer sammen særligt ude på arealerne (hegning, rydning m.v.). Derfor blev det aftalt, at de enkelte grupper giver en melding på mail til de øvrige i arbejdsgruppen om, hvornår man agter sig ud i mosen for at arbejde. Så kan andre, i det omfang man har tid og lyst, være behjælpelige. Spørgsmålet vedrørende en udstyrskasse/miniskur i eller ved mosen fik vi ikke fulgt op på ved dette møde. Så det er et forsat udestående, hvor vi kan finde en god plads til en/et sådan. Vaders. Gruppen har brug for nogle vaders, så man mere trygt kan komme rundt i mosen. Jubilæet i 2016 og jubilæumsbogen: Martin orienterede om den kommende jubilæumsbog for 50 års jubilæet, der kommer også et DOF jubilæumsnummer om Fugleværnsfonden. Søren spurgte på vegne af sekretariatet til om nogle i arbejdsgruppen vil være behjælpelige med at opsøge og spørge på lokale relevante info-steder, småudsalg, caféer og lign., som kunne være interesseret i at have jubilæumsbogen i kommission. Det var der stemning for at hjælpe til med. Næste arbejdsdage og planlægningsmøde: Arbejdsgruppen aftaler, at der planlægges en dag i oktober og en arbejdsdag mere til højvinter, når der er hård frost. De præcise datoer aftaler gruppen selv indbyrdes. Næste planlægningsmøde bliver den 3. februar kl. 11 i mosen. Vi skal inden have aftalt, hvem vi tager hjem til efterfølgende for at holde møde og spise sen frokost. Eventuelt: Søren vil gerne understrege igen, at Fugleværnsfonden fortsat har meget stor brug for arbejdsgruppen som øjne og øre i mosen i de kommende år. I må meget gerne rapportere stort og småt ind til Søren om, hvad de ser og evt. fotograferer i mosen. Både hvad angår fuglene og naturen i øvrigt samt faciliteter, vandstand, husdyrene mv. Tusinde tak for det og for jeres indsats. Med venlig hilsen Søren

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 19. februar 2015

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 19. februar 2015 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 19. februar 2015 Til stede: Erik Biehl, Martin, Jens L., John, Jens Chr., Peter, Karen og Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) (referent

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose Den 3. februar 2016

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose Den 3. februar 2016 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose Den 3. februar 2016 Til stede: Jens L., Jens M., Jens Chr., John, Peter, Karen, Martin og Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) (referent) Afbud:

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose tirsdag den 4. marts 2014

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose tirsdag den 4. marts 2014 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose tirsdag den 4. marts 2014 Til stede: Karen, Peter KH, Hans, Jens, Jens, John, Peter N, Robert, Søren, Niels Christian, Søren fra sekretariatet (referent)

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Den 19. november 2015 hos Finn og Inge

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Den 19. november 2015 hos Finn og Inge 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Den 19. november 2015 hos Finn og Inge Tilstede: Finn, Inge, Per H., Gunnar, Børge og så Søren fra sekretariatet. Mødet startede kl. 19.00. Finn og Inge bød

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018 Til stede: Henrik, Jens, Sten, Bent, Ulla B, Britta, John, Kim, Kirsten, Ulla S., Boye og Emilie Nicoline Schmidt (FVF sekretariat)

Læs mere

Referat af fællesmøde i arbejdsgrupperne for Sølsted Mose, Søgård Mose, Stormengene og Bremsbøl Sø. Onsdag d. 16/11

Referat af fællesmøde i arbejdsgrupperne for Sølsted Mose, Søgård Mose, Stormengene og Bremsbøl Sø. Onsdag d. 16/11 1 Referat af fællesmøde i arbejdsgrupperne for Sølsted Mose, Søgård Mose, Stormengene og Bremsbøl Sø Onsdag d. 16/11 Tilstede: Hans Christensen, Jens Lyhne, Peter og Karen Kjer Hansen (kontaktperson),

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014

Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014 Deltagere: Anders, Birgitte, Bo, Carsten, Finn, Ivan, Jan, Lene, Lise, Peter, Stine, Uffe, Uve, Walther, Marie- Louise

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog Onsdag den 3. april 2019

Referat af møde i arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog Onsdag den 3. april 2019 1 Referat af møde i arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog Onsdag den 3. april 2019 Til stede: Lars, Freddie, Sven Jean, Birthe, Ulla H., Palle, Lonnie, Mogens, Dines, Helle, Elon, Jan C., Ulla B., Hans, Uffe,

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen Sølsted Mose Torsdag den 20. december 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen Sølsted Mose Torsdag den 20. december 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen Sølsted Mose Torsdag den 20. december 2018 Til stede: Peter, Niels Chr., John, Erik, Martin, Per og Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) Før mødet gik vi en

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor 28. maj 2015 i Bjergandeskjulet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor 28. maj 2015 i Bjergandeskjulet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor 28. maj 2015 i Bjergandeskjulet Tilstede: Finn, Inge, Per H., Gunnar, Børge og så Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) Dagsorden Siden sidst udførte

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag d. 18. maj 2016 i skjulet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag d. 18. maj 2016 i skjulet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag d. 18. maj 2016 i skjulet Tilstede: Finn, Per H., Gunnar, Mieke, Kirsten, Kaj og Søren (fra sekretariatet). Mødet startede kl. 18.00. Vi tog punkter

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Sølsted Mose 4. december 2017

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Sølsted Mose 4. december 2017 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Sølsted Mose 4. december 2017 Til stede: Karen, Peter, Jens L., Jens M., Niels Chr., John, Christian, Hans, Martin og Søren fra sekretariatet (FVF) Før mødet gik

Læs mere

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang.

I 2017 blev der slået rynket rose 3 gange i løbet af vækstsæsonen og et mindre område blev ryddet første gang. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. april 2018 Sagsid 16/5376 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail mesej@esbjergkommune.dk Notat Plan for naturplejen på Fanø for 2018

Læs mere

Referat for arbejdsgruppen i Svartingedal Onsdag den 20. marts 2019

Referat for arbejdsgruppen i Svartingedal Onsdag den 20. marts 2019 Referat for arbejdsgruppen i Svartingedal Onsdag den 20. marts 2019 1 Til stede: Klaus, Kåre, Mads, Maria og Emilie (MEL og ENS fra Fugeleværnsfondens sekretariat, FVF). En nyryddet eng og 40 nye fuglekasser

Læs mere

Præsentation af Fugleværnsfonden

Præsentation af Fugleværnsfonden Præsentation af Fugleværnsfonden Formål Fugleværnsfonden er en privat fond med det formål: at værne om Danmarks vilde fugle ved at medvirke til at bevare eller skabe vigtige fuglelokaliteter, navnlig for

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 3. december 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 3. december 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 3. december 2018 Til stede: Bent, John, Erik, Henrik, Lisbeth, Boye, Sten, Mary Ann, Ulla S., Kirsten, Søren, Ulla B., Kim, Britta, Peter

Læs mere

Referat af møde mandag den 17. august 2009 i Arbejdsgruppen på Nyord

Referat af møde mandag den 17. august 2009 i Arbejdsgruppen på Nyord Referat af møde mandag den 17. august 2009 i Arbejdsgruppen på Nyord Deltagere: Bjarne, Claus, Elo, Frede og Ruth, Kristian, Lise, Mogens P., Mogens V. H., Ole, Steen, Tommy, Vibeke samt Søren og Ingrid

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 3. juni 2013 i Klydeskjulet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 3. juni 2013 i Klydeskjulet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 3. juni 2013 i Klydeskjulet Til stede: Mine noter er desværre usikre her efter 8 uger, så jeg husker ikke alle, der var tilstede. Undskyld mange

Læs mere

Side2/9. Billeder af maskinerne: Flishuggeren

Side2/9. Billeder af maskinerne: Flishuggeren Når man går ad stien gennem Tude Ådal i disse dage, vil man straks bemærke, at der er sket en hel del i vinterens løb. Flot udsigt over Tude Å og ådalen er dukket op og landskabets form er blevet tydeligere.

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog onsdag den 3. oktober 2012

Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog onsdag den 3. oktober 2012 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog onsdag den 3. oktober 2012 Til stede: Arne, Dines, Helle, Freddie, Birthe, Hans H., Hans F., Helge, Karin A., Karin B., Lars, Palle, Preben, Rasmus,

Læs mere

b. Overskudsjord Preben sender svar til Poul (nr. 12), at det faktisk er udført pænt, og at der ikke er noget at påtale.

b. Overskudsjord Preben sender svar til Poul (nr. 12), at det faktisk er udført pænt, og at der ikke er noget at påtale. Grundejerforeningen Ovesdal Bestyrelsesmøde den 1. juni (hos Niels) Til stede: Mads, Preben, Niels, Keld og Hans Chr. (Ref). 1. Siden sidst a. Høns Preben har sendt bestyrelsens svar til Jytte Sonne vedr.

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening den 20. Marts Bestyrelsens beretning.

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening den 20. Marts Bestyrelsens beretning. Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening den 20. Marts 2018. Bestyrelsens beretning. Endnu engang vil jeg benytte lejligheden til fra bestyrelsens side at byde alle rigtig hjertelig velkommen

Læs mere

Generalforsamlingen 2012. Grundejerforeningen Svenstruphøj

Generalforsamlingen 2012. Grundejerforeningen Svenstruphøj Generalforsamlingen 2012 Grundejerforeningen Svenstruphøj Hvad sker der af byudvikling i Svenstrup de næste 5 til 10 år? Velkommen til Karl Erik Hansen fra Grøn Gruppe under Svenstrup Samråd 2 Generalforsamlingen

Læs mere

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov NST-203-00006 Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Mødedeltagere: Morten Vincents, Roskilde Kommune Gert Salbæk Gundsømagle Vandværk Søren Dupont Dall, Pileparkens

Læs mere

Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige

Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige Jonna Odgaard, journalist og bestyrelsesmedlem i Fugleværnsfonden Uden arbejdsgrupperne går det ikke. Det er Fugleværnsfondens bestyrelse meget bevidst om.

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 16. maj 2017 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 16. maj 2017 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 16. maj 2017 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet Tilstede: Børge, Gunnar, Hans, Kaj, Kirsten, Per, Torben og Karin og så Søren fra sekretariatet.

Læs mere

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl Dagsorden og referat Dato og tid: 5. marts kl. 19.00-22.00 Sted: Nødebo Kro Emne: Bestyrelsens arbejdsområder Formål med mødet: Drøfte og beslutte fremtidige aktiviteter Anvendelse af mødets resultat:

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 8. april 2019

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 8. april 2019 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 8. april 2019 Til stede: Bent, John, Stig, Peter Bo, Jens, Lisbeth, Henrik og Emilie Nicoline Berg Schmidt (ENS) fra Fugleværnsfondens sekretariat.

Læs mere

pr. maj. De fra bestyrelsen der har tid og lyst, kan deltage.

pr. maj. De fra bestyrelsen der har tid og lyst, kan deltage. Grundejerforeningen Ovesdal Bestyrelsesmøde d. 27. marts (hos Mads) Til stede: Mads, Preben, Niels, Keld og Hans Chr. (Ref). 1. Konstituering Formand: Preben Sørensen Næstformand: Mads Reffstrup Pedersen

Læs mere

Natura 2000-handleplan

Natura 2000-handleplan Natura 2000-handleplan 2016 2021 Sølsted Mose Natura 2000-område nr. 100 Habitatområde H89 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Sølsted Mose Udgiver: Tønder Kommune År: 2017 Forsidefoto: Dyndsmerling,

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N200 Navnsø med hede Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper

Læs mere

RESUME. Hydrologisk forundersøgelse Gjesing Mose Norddjurs Kommune LIFE14 NAT/DK/ LIFE Raised Bogs

RESUME. Hydrologisk forundersøgelse Gjesing Mose Norddjurs Kommune LIFE14 NAT/DK/ LIFE Raised Bogs RESUME Hydrologisk forundersøgelse Gjesing Mose Norddjurs Kommune LIFE14 NAT/DK/000012 LIFE Raised Bogs 3. maj 2017 Indledning Norddjurs Kommune har anmodet rådgivningsfirmaet Bangsgaard & Paludan ApS

Læs mere

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Oversigtskort Forhistorie om plejen og områdets udvikling Området for fældning- og plejeplanen illustreres af kortudsnittet herover og omfatter

Læs mere

1. Grønne områder: b. Behov for dræn i områderne Problemer mange steder. Det bliver dog for uoverskueligt at dræne de steder, hvor der er behov.

1. Grønne områder: b. Behov for dræn i områderne Problemer mange steder. Det bliver dog for uoverskueligt at dræne de steder, hvor der er behov. Grundejerforeningen Ovesdal Bestyrelsesmøde den 2. november 2015 (hos Preben) Til stede: Mads, Preben, Niels, Keld og Hans Chr. (Ref). 1. Grønne områder: a. Evaluering af samarbejdet med Klock Park & Have

Læs mere

Fuglebeskyttelsesområde Kogsbøl og Skast Mose

Fuglebeskyttelsesområde Kogsbøl og Skast Mose Fuglebeskyttelsesområde Kogsbøl og Skast Mose 1 1. Beskrivelse af området Fuglebeskyttelsesområde: F69 Kogsbøl og Skast Mose 557 hektar Kogsbøl og Skast Mose ligger centralt i det åbne land mellem Ballum,

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Ca. 55 grundejere inkl. bestyrelsen var fremmødt Velkomst v. formanden og præsentation af bestyrelsen v. de enkelte medlemmer

Læs mere

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr.

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr. Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 226 Svanemose Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper og

Læs mere

Afbud: Eigil Kristensen, Helnæs Camping / borger; Susanne Sørensen, borger; Susan Ascot, borger; Kurt Due Johansen, Dansk Ornitologisk Forening.

Afbud: Eigil Kristensen, Helnæs Camping / borger; Susanne Sørensen, borger; Susan Ascot, borger; Kurt Due Johansen, Dansk Ornitologisk Forening. Fyn J.nr. NST-4160-00204 Ref. Den 18. april 2012 Referat fra 4. møde i følgegruppen for LIFE Helnæs projektet den 29. februar 2012 Tilstede: Jens Zimmer, Beboerforeningen; Jørgen Storm, Lodsejer; Peter

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. maj 2018 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. maj 2018 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. maj 2018 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet Tilstede: Børge, Gunnar, Hans, Kaj, Per, Torben, Leif, Karin og så Søren fra sekretariatet. Erik

Læs mere

Bilag til: Vild Med Vilje i Kolding Kommune.

Bilag til: Vild Med Vilje i Kolding Kommune. Bilag : Vild Med Vilje i Kolding Kommune. Projekter igangsat i 2016 Hidtidig drift Driftsændring Effekt (værdiskabelse) på hhv. biodiversitet og oplevelsespotentiale og eventuelle reaktioner fra interessenter

Læs mere

1. Valg af dirigent Torben Levring blev foreslået og valgt. Torben konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indkaldt.

1. Valg af dirigent Torben Levring blev foreslået og valgt. Torben konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indkaldt. Referat af ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Bakkebølle Strand, lørdag den 9. juni 2018 på Johannebjerg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmeudvalg 4. Godkendelse

Læs mere

Referat og drøftelser fra fælles besigtigelse d. 16. august 2018

Referat og drøftelser fra fælles besigtigelse d. 16. august 2018 Initialer: bendy Sag: 306-2013-62218 Dok.: 306-2018-179302 Oprettet: 20. august 2018 Deltagere: Benjamin Dyre og Lena Bau; Odsherred Kommune René og Janne fra Gyvelbugtens Grf. Carsten og Asger fra Klitrosebugten

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsesmødet onsdag den 16. januar 2019 kl Afdeling Doktorhaven.

Referat fra afdelingsbestyrelsesmødet onsdag den 16. januar 2019 kl Afdeling Doktorhaven. Referat fra afdelingsbestyrelsesmødet onsdag den 16. januar 2019 kl. 09.30 Afdeling 15002 Doktorhaven. Deltagere: Afdelingsbestyrelsen Hans Andersen Jeanette Mikkelsen Jørgen Bodholdt Roar Eltorm Janne

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 6. november 2018 kl. 18 hos Kaj på Skovstrupvej

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 6. november 2018 kl. 18 hos Kaj på Skovstrupvej 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 6. november 2018 kl. 18 hos Kaj på Skovstrupvej Tilstede: Børge, Hans, Kaj, Per, Torben, Karin, Troels, Vibeke, Erik, Kirsten og så Søren fra sekretariatet.

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken

Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken Hermed ansøges om tilladelse til at gennemføre en rydning af op til 5 kiler ind i

Læs mere

Referat af forældrerådsmøde Dato: 23. november 2004

Referat af forældrerådsmøde Dato: 23. november 2004 Referat af forældrerådsmøde Dato: 23. november 2004 Referat skrevet af: Margrethe Referat af forældrerådsmøde i Elev Skoles SFO d. 23. november 2004. Til stede: Søren, Iben, Peter, Vibeke, Anne Lise, Joan,

Læs mere

Besked indhold. Afsender Modtager Birgitte J.T.K. Nielsen Dato Tir 15:19

Besked indhold. Afsender Modtager Birgitte J.T.K. Nielsen Dato Tir 15:19 Emne:Re: SV: SV: Re: SV: Fællesmøde med Materielgården mandag den 1. april kl. 19.00 i kantinen på Store Heddinge Rådhus Afsender brangstrup@info.dk Modtager Birgitte J.T.K. Nielsen Dato Tir 15:19 Besked

Læs mere

Offentligt møde LIFE Helnæs

Offentligt møde LIFE Helnæs Offentligt møde LIFE Helnæs Dagsorden 1. Velkomst og indledning v/skovrider Søren Strandgaard, Naturstyrelsen Fyn 2. Indlæg fra landbruget v/ Niels Rasmussen, Formand for Centrovice 3. Gennemgang af LIFE

Læs mere

Åens grundejerforening. Referat fra bestyrelsesmøde søndag den 22. maj 2016, kl , møde hos Holger Hansen, Østvej 8.

Åens grundejerforening. Referat fra bestyrelsesmøde søndag den 22. maj 2016, kl , møde hos Holger Hansen, Østvej 8. Åens grundejerforening. Referat fra bestyrelsesmøde søndag den 22. maj 2016, kl. 11.00, møde 02-2016 hos Holger Hansen, Østvej 8. Til stede: Jan Rasmussen, formand, Jens Christian Knudsen, kasserer Ib

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling på Ølstykke Bibliotek Tirsdag den 31. maj 2011 kl

Referat af ordinær generalforsamling på Ølstykke Bibliotek Tirsdag den 31. maj 2011 kl Grundejerforeningen Ølstykke d. 02. juni 2011 Kildeholm IV. www.kildeholm.dk Referat af ordinær generalforsamling på Ølstykke Bibliotek Tirsdag den 31. maj 2011 kl. 19.30 Referat på baggrund af dagsorden:

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening tirsdag den 28. Marts 2017.

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening tirsdag den 28. Marts 2017. Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening tirsdag den 28. Marts 2017. Jeg vil hermed gerne benytte lejligheden til på bestyrelsens vegne, at byde velkommen til dette års generalforsamling i Ø-Kvarterets

Læs mere

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10)

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10) Plejeplan for moser ved Gulstav 2018-2028 (delprojekt nr. 10) Indhold 1. Indledning... 3 2. Beskyttelsesmæssig status... 3 3. Beskrivelse af området og potentiale... 4 4. Målsætning for moserne ved Gulstav...

Læs mere

Referat generalforsamling i Grundejerforeningen Fursundparken lørdag d. 7. maj 2016 kl. 14.00 i Åsted Forsamlingshus Åstedet.

Referat generalforsamling i Grundejerforeningen Fursundparken lørdag d. 7. maj 2016 kl. 14.00 i Åsted Forsamlingshus Åstedet. Referat generalforsamling i Grundejerforeningen Fursundparken lørdag d. 7. maj 2016 kl. 14.00 i Åsted Forsamlingshus Åstedet. Ad 1: Valg af dirigent Christian Lauridsen valgt Ad 2: Valg af stemmetællere

Læs mere

Beboerinformation Måløv Park marts 2011

Beboerinformation Måløv Park marts 2011 Beboerinformation Måløv Park marts 2011 Indhold: Vinterparkering Parkeringsudvalg Postkasser Brug af grill, udendørs pejs eller bålfad Nye carporte Referat af ekstraordinært afdelingsmøde Vinterparkering

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 15 juni 2014 Danmarks Naturfredningsforening

Nyhedsbrev nr. 15 juni 2014 Danmarks Naturfredningsforening Page 1 of 6 Page 2 of 6 Page 3 of 6 Kan du ikke læse nyhedsbrevet, tryk her Kære alle! DN Furesø sender jer hermed de bedste sommerhilsner samt en lille række nyheder: Danmarks Naturfredningsforening,

Læs mere

Referatet blev godkendt. Dagsordnen blev godkendt

Referatet blev godkendt. Dagsordnen blev godkendt Dagsorden til forældrebestyrelsesmøde Dagplejen Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 6150 E-mail: børnogkultur@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Rudkøbing den 19. november 2014 Sted Langeland

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

Grundejerforeningen Åstrupskrænten Bestyrelsens beretning 2000

Grundejerforeningen Åstrupskrænten Bestyrelsens beretning 2000 Referat fra generalforsamling 16. marts 2001: Fremmødte: Hus Antal Stemmeberettigede Fremmødte personer 4 1 1 Allan Jespersen 10 2 1 Ulla og Helge Arno 11 2 1 Anni og Henning Staub 19 1 1 Ole Thaagaard

Læs mere

Bilag 2, Bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo

Bilag 2, Bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo Bilag 2, Bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo Man kan bekæmpe kæmpe-bjørneklo mekanisk og kemisk. De mekaniske metoder er rodstikning, slåning, skærmkapning eller græsning. Kemisk metode består i at anvende et

Læs mere

Referat fra arbejdsdag på Mosely lørdag den 21. august 2004

Referat fra arbejdsdag på Mosely lørdag den 21. august 2004 Referat fra arbejdsdag på Mosely lørdag den 21. august 2004 Dagsordenen var: 1. Velkomst 2. Status, ansøgninger, nedrivning mm. 3. Jagt, planlægning af efterårsjagterne og oplæg (Niels) 4. Plan for det

Læs mere

Dion Brun, Kim Reenberg, Kim Sommer, Georg Rønsch, Linda Kampmann & Lisbeth Garder

Dion Brun, Kim Reenberg, Kim Sommer, Georg Rønsch, Linda Kampmann & Lisbeth Garder Referat af bestyrelsesmøde Deltagere: Dion Brun, Kim Reenberg, Kim Sommer, Georg Rønsch, Linda Kampmann & Lisbeth Garder Afbud: Dato: 29. november 2011 kl. 19.30 på Skibelund Krat Dagsorden 1.1. Vej &

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 1 Dagsorden Valg af dirigent. Formanden har ordret. Orientering om cykelstien Fremlæggelse af Plan 2011 Opbakning til plan 2011, Dirigent Orientering om bus 324

Læs mere

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg

Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Bestyrelsesmøde 4.9. kl. 19 hos Bjarne, Borgmesterløkken 3, 2tv, Sønderborg Afbud Ole og Jan Dagsorden: 1. Godkendelses af referat Godkendt Opfølgning fra sidst: Tidspunktet for stop af gravning i klæggraven

Læs mere

Plejeplan for Piledybet

Plejeplan for Piledybet Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing www.langelandkommune.dk Indhold 1. Indledning... 4 2. Beskyttelsesmæssig status... 4 3.

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Naturpleje i Terkelsbøl Mose

Naturpleje i Terkelsbøl Mose Naturpleje i Terkelsbøl Mose I dette efterår/vinter gennemføres et større naturplejeprojekt i Terkelsbøl Mose nord for Tinglev. Da denne mose sammen med Tinglev Mose udgør et NATURA 2000-område, har myndighederne

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 15. november 2012

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 15. november 2012 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 15. november 2012 Til stede: Anni, Børge, Finn, Inge, Gunnar, Jesper, Kirsten, Per H, Per B, Hildur samt Helle Hjorth (HH), Søren Ring (SR) og

Læs mere

Teknik og Miljø. Naturprojekt på Glænø 2009-2010. Opdræt og udsætning af klokkefrø, Bombina bombina i Slagelse Kommune

Teknik og Miljø. Naturprojekt på Glænø 2009-2010. Opdræt og udsætning af klokkefrø, Bombina bombina i Slagelse Kommune Teknik og Miljø Naturprojekt på Glænø 2009-2010 Opdræt og udsætning af klokkefrø, Bombina bombina i Slagelse Kommune Indholdsfortegnelse Oversigtskort s. 3 Baggrund for Glænø-Naturplejeprojektet s. 4

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsesmødet onsdag den 13. marts 2019 kl Afdeling Doktorhaven.

Referat fra afdelingsbestyrelsesmødet onsdag den 13. marts 2019 kl Afdeling Doktorhaven. Referat fra afdelingsbestyrelsesmødet onsdag den 13. marts 2019 kl. 09.30 Afdeling 15002 Doktorhaven. Deltagere: Afdelingsbestyrelsen Hans Andersen Jeanette Mikkelsen Jørgen Bodholdt Roar Eltorm Janne

Læs mere

LIFE LILLE VILDMOSE. Introduktion til projektområde og delprojekter. Roar S. Poulsen Aalborg Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen

LIFE LILLE VILDMOSE. Introduktion til projektområde og delprojekter. Roar S. Poulsen Aalborg Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen LIFE LILLE VILDMOSE Introduktion til projektområde og delprojekter Roar S. Poulsen Aalborg Kommune LIFE - Lille Vildmose - introduktion til projektområdet Lille Vildmose Rammerne: Oprindelse Udstrækning

Læs mere

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr.

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr. Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 119 Storelung Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper og arter

Læs mere

Smutter: Stifindere. Formål. Forudsætninger for grønsmutterne. Forudsætninger for lederne. Om trinene Trin 1. Trin 2. Trin 3. Udfordring.

Smutter: Stifindere. Formål. Forudsætninger for grønsmutterne. Forudsætninger for lederne. Om trinene Trin 1. Trin 2. Trin 3. Udfordring. Smutter: Stifindere Formål Det handler om at finde vej, så man slipper for at fare vild. Det gør man ved at styrke sin iagttagelsesevne, at lægge mærke til hvor man er, hvor man har været og få styr på

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling

Referat af Ordinær Generalforsamling Referat af Ordinær Generalforsamling Afholdt d. 28. april 2005, i Helsinge Kulturhus, Lille Sal Mødet startede kl. 19:00, og til stede var i alt 29 husstande: 3, 5, 12, 21, 23, 24, 40, 48, 56, 58, 60,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Grundejerforeningen Kålmarken. Mødedato

Referat af bestyrelsesmøde Grundejerforeningen Kålmarken. Mødedato Deltagere: Anders Andersen (formand) Dorte Rievers Bindslev (næstformand) Henriette Dam Hjelmsø (bestyrelsesmedlem) Niels Essemann (bestyrelsesmedlem) Per Plougmand Bærtelsen (kasserer) Til stede: Jens

Læs mere

Plejeplan for markfirben ved Solbjerggaard Ørredfiskeri, Strølille

Plejeplan for markfirben ved Solbjerggaard Ørredfiskeri, Strølille Plejeplan for markfirben ved Solbjerggaard Ørredfiskeri, Strølille Markfirben-han, Solbjerggaard Ørredfiskeri, 2013. Foto: Peer Ravn Naturteamet, By og Miljø Hillerød Kommune, 2014 Plejeplan udformet af

Læs mere

Teknik og Miljø. Tude Ådal Efterfølgende naturpleje

Teknik og Miljø. Tude Ådal Efterfølgende naturpleje Teknik og Miljø Tude Ådal Efterfølgende naturpleje Naturkvalitetsplan 2010-2014 Formål Formålet med denne folder er at besvare de oftest stillede spørgsmål, som vi i Slagelse Kommune er blevet mødt med

Læs mere

Grundejerforeningen Sletten

Grundejerforeningen Sletten Varde d. 28/03-2010 Referat fra Generalforsamlingen d. 24/03-2010. Generalforsamlingen blev afholdt i et af Lerpøthallens lokaler, 15 personer incl. bestyrelsen mødte op, heraf var 11 stemmeberettigede.

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 1 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura 2000-område nr.

Læs mere

1.1 Arbejdsopgaver. Glen. 1.2 Agenda. Referat af Bestyrelsesmøde Ejerforeningen Biskop Svanes Vej 77-79

1.1 Arbejdsopgaver. Glen. 1.2 Agenda. Referat af Bestyrelsesmøde Ejerforeningen Biskop Svanes Vej 77-79 Referent Sonja Jespersen Tid og sted 18-Okt-2011, BSV 77D 1tv Tilstede Michael Frederiksen, formand Sonja Jespersen Jonatan Hinrichsen Fraværende Per Landbo Troels Palner 1.1 Arbejdsopgaver Opgaver Ansvarlig

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 35

AAB Silkeborg Afdeling 35 AAB Silkeborg Afdeling 35 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 25. august 2016, kl. 14.00 i pavillionen i gården i afdeling 35. Deltagere: Antal beboere: 14 Organisationsbestyrelse: Driftskontor:

Læs mere

Arealer til bortforpagtning:

Arealer til bortforpagtning: Arealer til bortforpagtning: Delområde Areal Driftsform Markbloknr. Brutto areal (ha) Store Vildmose Ørnefenne 57 Afgræsning /Slæt Økologisk status 547343-86 9,36 Ja 1/1-2019 31/12 Store Vildmose Damfenne

Læs mere

Evalueringsskema til Landdistriktspuljen

Evalueringsskema til Landdistriktspuljen Evalueringsskema til Landdistriktspuljen Du skal udfylde evalueringsskemaet elektronisk og sende til sil@billund.dk senest tre måneder efter projekts afslutning, sammen med regnskab mv. Bemærk, at en del

Læs mere

Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger

Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger Referat af menighedsrådsmøde tirsdag d. 12. juni 2018 kl. 17.30 20.30 Referent: Charlotte Tilstede: Marianne, Bodil, Karen, Martin, Poul (deltog i punkterne 1, 2 og3), Jens, Linda, Jacob (deltog i punkt

Læs mere

Holbækgård Gods Jagtkonsortie Kortmateriale 2016

Holbækgård Gods Jagtkonsortie Kortmateriale 2016 Holbækgård Gods Jagtkonsortie Kortmateriale 2016 11 i siv 1 2-1 12 2-3 2-2 12A 2 2A 13 14 3 7 8 15 4 5 10 9 6 39 33A 40B 41B 34 40 35B 37 33B 32B 35A 32A 32C 31 17 41A 18 38 16 40A 19 30 36 29 Anbefalet

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 51 august 2014

Nyhedsbrev nr. 51 august 2014 Mandag d. 14. august 2014 Nyhedsbrev nr. 51 august 2014 Vildmarkstur i Lille Vildmose. Lørdag d. 16. august kl. 10.00-14.00 afholder Vildmoseforeningen sin årlige vildmarkstur i Lille Vildmose. Vi mødes

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 19. juni Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 19. juni Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 83 sprotokol fra sidste møde 3 84 Godkendelse

Læs mere

Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00

Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00 Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00 62 medlemmer fra i alt 46 haver deltog i generalforsamlingen. Generalforsamlingen fandt sted i selskabslokalerne Præstevangsvej

Læs mere

Anbefalinger vedr. Naturpleje af Mellemområdet, Lille Vildmose

Anbefalinger vedr. Naturpleje af Mellemområdet, Lille Vildmose Afd. For Skov, Natur og Biomasse Anbefalinger vedr. Naturpleje af Mellemområdet, Lille Vildmose Rita Merete Buttenschøn Foto: Jan Skriver Dias 1 Målsætninger for Mellemområdet Bevare et åbent græsningspræget

Læs mere

Referat fra offentligt møde om Gamborg Nor projektet, torsdag den 17. januar 2013

Referat fra offentligt møde om Gamborg Nor projektet, torsdag den 17. januar 2013 Fyn J.nr. NST-4160-00162 Ref. ANCTH Den 21. januar 2013 Referat fra offentligt møde om Gamborg Nor projektet, torsdag den 17. januar 2013 1) Velkomst og indledning Inden det offentlige møde gik i gang,

Læs mere

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221.

2. planperiode. Natura 2000-handleplan Risum Enge Selde Vig. Natura 2000-område nr Habitatområde H 221. 1 2. planperiode Natura 2000-handleplan 2016 2021 Risum Enge Selde Vig Udkast til høring Natura 2000-område nr. 221 Habitatområde H 221 2 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 Risum Enge Selde Vig Natura

Læs mere

Mødedeltagere: Hanne, Tanja, Christian, Louise, Johnny, Christina, Gitte, Birte, Lisa og Anders. Afbud: Christina, Lisa Referent: Anders

Mødedeltagere: Hanne, Tanja, Christian, Louise, Johnny, Christina, Gitte, Birte, Lisa og Anders. Afbud: Christina, Lisa Referent: Anders Dagsorden og referat Emne: Skolebestyrelsesmøde Formål med mødet: Bestyrelsesmøde Dato: 04.10.2018 Tid: 16-18 Sted: Personalerummet Mødedeltagere: Hanne, Tanja, Christian, Louise, Johnny, Christina, Gitte,

Læs mere

Sønderho Havn Støtteforening www.sonderhohavn.dk

Sønderho Havn Støtteforening www.sonderhohavn.dk Sønderho Havn Støtteforening www.sonderhohavn.dk Sønderho i september 2011 Til naboerne til Kåverbjerget! Fra pressen, forskellige informationsmøder i Sønderho og sandsynligvis fra byggepladsen ved Sønderho

Læs mere

Det Sydslesvigske Samråd

Det Sydslesvigske Samråd Det Sydslesvigske Samråd Beretning ved formanden Christian Jürgensen ved Sydslesvig-Konferencen den 4. marts 2017 Kære Gæster både nord- og sydfra Som formand for det sydslesvigske samråd vil jeg gerne

Læs mere

Brug af hjemmesiden www.fugleognatur.dk samt Naturbasen App.

Brug af hjemmesiden www.fugleognatur.dk samt Naturbasen App. Brug af hjemmesiden www.fugleognatur.dk samt Naturbasen App. Fugleognatur.dk er en dansk hjemmeside som blev oprettet i 2001, er nu suverænt den største naturhjemmeside i Danmark. Siden er privatejet,

Læs mere

O R D I N Æ R G E N E R A L F O R S A M L I N G 2017

O R D I N Æ R G E N E R A L F O R S A M L I N G 2017 Tranbjerg, den 4. oktober 2017 O R D I N Æ R G E N E R A L F O R S A M L I N G 2017 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING I SOGNEGÅRDEN KIRKETORVET ONSDAG DEN 4 OKTOBER. 2017 KL. 19.30 NB. Bestyrelsen er

Læs mere

nyhedsbrev nr. 45

nyhedsbrev nr. 45 E-mail nyhedsbrev nr. 45 Da vi på årsmødet måtte sige farvel til Mette og Christian har vi brug for et par stykker, som kunne tænke sig at være med i bestyrelsen. Sune er indtrådt som bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Ansøgning - Stier i Videbæk

Ansøgning - Stier i Videbæk 23. marts 2015 Videbæk Borgerforening Ansøgning - Stier i Videbæk Videbæk Borgerforening ønsker flere borgere på byens stier Ringkøbing-Skjern kommune søges om: Etablering af nogle nye stistrækninger i

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Opfølgning på beslutninger og opgaver 1.1. Vej & Sti

Referat af bestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Opfølgning på beslutninger og opgaver 1.1. Vej & Sti Referat af bestyrelsesmøde Deltagere: Afbud: Dato: Dion Brun, Georg Rønsch, Linda Kampmann & Lisbeth Garder Kim Reenberg, Kim Sommer 28. august 2012 kl. 19.30 på Skibelund Krat Dagsorden 1. Opfølgning

Læs mere