Bilag. Region Midtjylland. Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag. Region Midtjylland. Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt"

Transkript

1 Region Midtjylland Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt Bilag til Regionsrådets møde den 14. november 2007 Punkt nr. 10

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 Kommunernes Revision A/S RINGKJØBING AMT Beretning nr. 12 Revision af efterreguleringsoversigt ultimo

28 Kommunernes Revision A/S Side 1 Til Regionsrådet i Region Midtjylland Vi har den 26. september 2007 afsluttet vores revision af efterreguleringsoversigten 2006 for Ringkjøbing Amt inklusive bilag. Vi har forsynet efterreguleringsoversigten med følgende påtegning: Uafhængig revisors erklæring til Regionsrådet i Region Midtjylland Vi har revideret efterreguleringsoversigtens oplysninger om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter for Ringkjøbing Amt for ændringer siden ultimo 2004 til ultimo 2006, som opgøres i overensstemmelse med reglerne i Indenrigs- og Sundhedsministeriets bekendtgørelse om fordeling af aktiver, passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen. Efterreguleringsopgørelsen er dateret 1. juni 2007 og udviser en nettoformue på 826 mio. kr. Forretningsudvalget har ansvaret for efterreguleringsoversigten. Vort ansvar er på grundlag af vor revision at udtrykke en konklusion om efterreguleringsoversigten. Den udførte revision Vi har udført vor revision i overensstemmelse med god offentlig revisionsskik og bestemmelserne i Ringkjøbing Amts revisionsregulativ, Indenrigs- og Sundhedsministeriets bestemmelser, samt danske revisionsstandarder. Disse standarder kræver, at vi tilrettelægger og udfører revisionen med henblik på at opnå høj grad af sikkerhed for, at efterreguleringsoversigten ikke indeholder væsentlig fejlinformation. Revisionen omfatter stikprøvevis undersøgelse af information, der understøtter de i efterreguleringsoversigten anførte beløb og oplysninger. Revisionen omfatter endvidere stillingtagen til den af ledelsen anvendte regnskabspraksis og til de væsentlige skøn, som ledelsen har udøvet, samt vurdering af den samlede præsentation af efterreguleringsoversigten. Det er vor opfattelse, at den udførte revision giver et tilstrækkeligt grundlag for vor konklusion. Konklusion Det er vor opfattelse, at alle efterreguleringsoversigtens aktiver og passiver, rettigheder og pligter samt ansatte, der skal overføres er blevet identificeret, samt at værdiansættelsen af aktiver og passiver og opgørelsen af nettoformuen i al væsentlighed er sket i overensstemmelse med reglerne i Indenrigs- og Sundhedsministeriets bekendtgørelse om fordeling af aktiver, passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen.

29 Kommunernes Revision A/S Side 2 1 Hovedtal Nettoformuen er udtryk for amtets egenkapital og opgøres i henhold til bekendtgørelse nr. 877 af 16. september 2005 om fordeling af aktiver, passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen. Ifølge efterreguleringsoversigten er nettoformuen på forvaltningsniveau opgjort således: Modtagende forvaltningsniveau Nettoformue i mio. kr. Staten 11% Regionerne 74% Kommunerne 15% Nettoformue i alt Fordelingen af nettoformuen til de enkelte kommuner fremgår af efterreguleringsoversigten. 1.1 Kompensationsbeløb Kompensationsbeløbet er udtryk for forskellen mellem nettoværdien af de faktisk modtagne aktiver og passiver og den værdi, som det pågældende forvaltningsniveau er berettiget til i henhold til fordelingsprincipperne. Ifølge efterreguleringsoversigten er kompensationsbeløbet på forvaltningsniveau opgjort således: Modtagende forvaltningsniveau Kompensationsbeløb i mio. kr. Staten Regionerne Kommunerne I alt netto Positivt beløb angiver, at forvaltningsniveauet skal modtage kompensationsbeløb og negativt beløb angiver, at forvaltningsniveauet skal afregne kompensationsbeløb. Fordelingen af kompensationsbeløbet til de enkelte kommuner fremgår af efterreguleringsoversigten.

30 Kommunernes Revision A/S Side 3 2 Redegørelse for den udførte revision 2.1 Generelt Revisionen af efterreguleringsoversigten er foretaget med udgangspunkt i kapitel 5 i bekendtgørelse nr. 877 af 16. september 2005 samt i bekendtgørelse nr. 380 af 25. april 2007 om ændring af bekendtgørelse om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen. I forbindelse med revisionen af Ringkjøbing Amts regnskab for 2006 har vi påset, om der er forhold, der giver anledning til ændringer i efterreguleringsoversigten. Revisionen er udført i overensstemmelse med god offentlig revisionsskik. 2.2 Revisionens formål, omfang og rapportering Det er revisionens formål at efterprøve, om efterreguleringsoversigten er udarbejdet efter udmeldte regler og giver et retvisende billede af: w Opgørelsen af den efterregulerede nettoformue w Identifikationen og fordelingen af samtlige aktiver og passiver samt rettigheder og pligter w Opgørelsen over de enkelte aktiver og passiver med den beløbsmæssige værdiansættelse heraf ved efterreguleringen sammenstillet med den beløbsmæssige værdiansættelse efter delingsaftalen w Bemærkningerne til væsentlige afvigelser ved fordelingen af aktiver og passiver samt rettigheder og pligter mellem efterreguleringsoversigten og delingsaftalen. Vi gør opmærksom på at revisionen ikke omfatter den faktiske afregning med modtagende myndigheder, som ved revisionens afslutning endnu ikke var afsluttet. Revisionen er tilrettelagt ud fra bestemmelserne i amtets revisionsregulativ. Dette betyder blandt andet, at: w Revisionen er udført ved stikprøver, hvor vi skønner det forsvarligt w Revisionen fortrinsvis gennemføres på de områder, vi vurderer som væsentlige eller risikofyldte

31 Kommunernes Revision A/S Side 4 w Revisionen af de enkelte områder udføres ved brug af almindeligt anerkendte revisionsprincipper. I de efterfølgende afsnit er der redegjort for gennemgangen af de enkelte områder. Revisionsberetningen er opbygget således, at de bemærkninger, som revisionen eventuelt har givet anledning til, er opført under afsnittet Revisionens bemærkninger. De øvrige kommentarer, som revisionen har givet anledning til og som mere har karakter af orienteringer og anbefalinger, er anført under de enkelte afsnit. Vi har ved afslutningen af revisionen orienteret det administrative niveau i Region Midtjylland om vores konklusioner.

32 Kommunernes Revision A/S Side 5 3 Revision af efterreguleringsoversigten 3.1 Revision af efterreguleringsoversigtens enkeltområder Opgørelsen af nettoformuen Vi har efterprøvet, om nettoformuen, der skal opgøres med udgangspunkt i det endeligt godkendte regnskab for 2006, er opgjort i overensstemmelse med principperne i delingsaftalen samt gældende regler. Konklusion Opgørelsen af nettoformuen er foretaget med baggrund i likvidationsbalancen pr. 23. maj 2007 og ikke som forudsat i delingsbekendtgørelsen i det godkendte årsregnskab for Vi har gennemgået udvalgte posteringer i likvidationsregnskabet i perioden frem til 23. maj 2007 og kan konstatere at posteringerne primært vedrører: w Udligning af kortfristede tilgodehavender og kortfristede gældsforpligtelser w Driftsposteringer i likvidationsperioden w At der er foretaget nedskrivninger på anlæg på ca. 147 mio. kr. w At der er foretaget rettelser vedrørende afstemnings- og kontrolkontoen (funktion 8.62) med 92 mio. kr. Det er vores overordnede vurdering, at opgørelsen og fordelingen af amtets nettoformue generelt er foretaget i overensstemmelse med gældende regler. Der er dog konstateret forhold, som påvirker opgørelsen af nettoformuen og således de foretagne fordelinger. Der henvises til kapitel 4, Revisionens bemærkninger.

33 Kommunernes Revision A/S Side Identifikation, værdiansættelse og fordeling af aktiver og passiver Vi har ved stikprøver kontrolleret, om opgørelsen og fordelingen af aktiver og passiver er foretaget i overensstemmelse med principperne i delingsaftalen samt gældende regler. Konklusion Det er vores generelle vurdering, at der i efterreguleringsoversigten er foretaget en korrekt identifikation, værdiansættelse og fordeling af aktiver og passiver. Værdiansættelse og fordelinger påvirkes dog af en række forhold, jævnfør kapitel 4, Revisionens bemærkninger Identifikation og fordeling af rettigheder og pligter Vi har undersøgt, om rettigheder og pligter er identificeret og fordelt i overensstemmelse med principperne i delingsaftalen samt gældende regler. Konklusion Vi kan konstatere, at efterreguleringsoversigten ikke omfatter en identifikation og fordeling af rettigheder og pligter, som kan være opstået efter aftaleudkastets godkendelse. Der henvises til kapitel 4, Revisionens bemærkninger Væsentlige afvigelser mellem det godkendte aftaleudkast og efterreguleringsoversigten Efterreguleringsoversigten skal i henhold til de udmeldte retningslinier indeholde en beskrivelse af væsentlige afvigelser mellem den godkendte delingsaftale og den endelige fordeling i efterreguleringsoversigten. Vi har foretaget en vurdering af, hvorvidt efterreguleringsoversigten i al væsentlighed indeholder en dækkende beskrivelse heraf. Konklusion Vi finder, at der mangler en nærmere beskrivelse af foretagne nedskrivninger vedr. anlæg på ca. 147 mio. kr. Der henvises til kapitel 4, Revisionens bemærkninger.

34 Kommunernes Revision A/S Side 7 Herudover vurderer vi, at oversigten i al væsentlighed er dækkende beskrevet. 3.2 Vurdering af efterreguleringsoversigten som helhed Det er efterprøvet, om efterreguleringsoversigten i sin helhed er udarbejdet i overensstemmelse med de udmeldte regler og de aftalte principper i delingsaftalen. Konklusion Det fremgår af 27 i bekendtgørelse nr. 877 af 16. september 2005, at der skal foretages en efterregulering af fordelingen af ansatte. Denne efterregulering er ikke omfattet af efterreguleringsoversigten, hvilket der heller ikke er krav om. Det er vores overordnede vurdering, at efterreguleringsoversigten som helhed er udarbejdet i henhold til lovgivningens bestemmelser og de aftalte principper i delingsaftalen. Der resterer fortsat afklaring af visse forhold, men vi har fået oplyst, at Region Midtjylland vil tage initiativ til dialog med de modtagende myndigheder herom forud for fremlæggelse af tillæg til efterreguleringsoversigten i efteråret Modtagende myndigheders bemærkninger til efterreguleringsoversigten Modtagende myndigheder har haft mulighed for at give bemærkninger til efterreguleringsoversigten. Vi har fra Region Midtjylland modtaget bemærkninger til efterreguleringsoversigten fra følgende myndigheder: w Herning Kommune w Holstebro Kommune w Struer Kommune w Lemvig Kommune w Ringkjøbing-Skjern Kommune w Region Midtjylland w Finansministeriet.

35 Kommunernes Revision A/S Side 8 Konklusion Vi har gennemgået bemærkningerne fra de modtagende myndigheder og i relevant omfang anvendt disse som en del af vores revisionsgrundlag. Vi er bekendt med, at Region Midtjylland vil tage kontakt til de modtagne myndigheder for afklaring af de rejste problemstillinger forud for fremlæggelse af tillæg til efterreguleringsoversigten i efteråret Vi har følgende kommentarer til udvalgte væsentlige og principielle problemstillinger i de modtagende myndigheders bemærkninger (vores kommentarer er anført med kursiv): w Aktiver generelt Revisionen er blevet anmodet om generelt at efterse, at alle aktiver herunder ejendomme, der er udmatrikuleret i forbindelse med delingen, i efterreguleringen er værdisat efter de gældende regler. Som nævnt i afsnit 2.2 har vi udført vores revision ved stikprøver og således ikke efterprøvet værdiansættelsen af alle aktiver Skæringsdato for fordeling af nettoformue Opgørelsen af nettoformuen er beregnet med baggrund i likvidationsbalancen pr. 23. maj 2007 og ikke som forudsat i delingsbekendtgørelsen i det godkendte regnskab for Flere modtagende myndigheder har gjort indsigelse mod dette forhold, primært i forhold til overtagelse af byggekreditter optaget i likvidationsperioden. Vi anbefaler, at forholdet søges afklaret ved aftale eller hos tilsynsmyndigheden. 3.4 Ledelsens regnskabserklæring Vi har i forbindelse med revisionen af efterreguleringsoversigten indhentet regnskabserklæring fra direktionen til bekræftelse af oplysningerne i efterreguleringsoversigten og deres fuldstændighed. Erklæringen er dateret den XXX. september 2007 og er underskrevet uden yderligere kommentarer.

36 Kommunernes Revision A/S Side 9 4 Revisionens bemærkninger Den udførte revision har givet anledning til følgende bemærkninger: 4.1 Indkomstskatterestancer Ringkjøbing Amt har i 2006 på baggrund af ændringer i efterreguleringsbestemmelserne i skattelovgivningen, tilbagemelding fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet samt Danske Regioner afskrevet indkomstskatterestancer med 21,5 mio. kr. Efter udarbejdelsen af efterreguleringsoversigten er der opstået tvivl om, hvorvidt tilgodehavendet burde have været afskrevet i Vi vil derfor anbefale, at regionen søger en afklaring heraf, inden der overfor de modtagende myndigheder fremlægges tillæg til efterreguleringsoversigten. 4.2 Rettigheder og pligter Efterreguleringsoversigten indeholder ikke en identifikation eller fordeling af rettigheder og pligter, som kan være opstået efter aftaleudkastets godkendelse. Det er vores opfattelse, at der forud for fremlæggelse af tillæg til efterreguleringsoversigten bør undersøges, om samtlige rettigheder og pligter er overgået til de modtagende myndigheder. 4.3 Dokumentation for likvidationsbalancens finansielle poster Opgørelsen af nettoformuen er foretaget med baggrund i likvidationsbalancen pr. 23. maj Ved revisionens afslutning var enkelte statuskonti vedrørende bl.a. funktion 9.59, mellemregningskonti, ikke afstemt. Vi har følgelig ikke kunnet efterprøve, om disse konti indeholdt poster, som har betydning for efterreguleringen.

37 Kommunernes Revision A/S Side Materielle anlægsaktiver Nedskrivning af værdier I likvidationsperioden er der foretaget regnskabsmæssige nedskrivninger på i alt ca. 110 mio. kr. vedrørende anlæg fra 2004 og 2005 og 37 mio. kr. vedrørende igangværende anlæg Efter vores opfattelse er der tale om væsentlige afvigelser, som er omfattet af 38, stk. 4 i bekendtgørelse nr. 380 af 25. april 2007 (om fordeling af aktiver, passiver m.v.). Sådanne afvigelser skal der ifølge bekendtgørelsen redegøres nærmere for i efterreguleringsopgørelsen. Følgende forhold skal i den forbindelse bemærkes: Vi har i forbindelse med den løbende revision udtaget et antal anlægssager og vurderet de faktisk anvendte aktiveringsprocenter. Hvis der alene fokuseres på anlægsprojekternes konkrete indhold, er det vores opfattelse, at aktiveringsprocenterne er for lave. De faktisk anvendte aktiveringsprocenter skal imidlertid ses i sammenhæng med, at amtet har foretaget nedskrivninger med tilbagevirkende kraft på en række anlæg. Disse nedskrivninger er modregnet i udgifter til nyanlæg. Dette betyder eksempelvis, at et gymnasium, hvor aktiveringsprocenten er 50%, dækker over en aktiveringsandel for nyanlæg fratrukket en nedskrivning på den gamle del af bygningen. I henhold til Budget- og Regnskabssystem for kommuner og amter burde nedskrivningen af eksisterende anlæg og aktiveringen af nye anlægsaktiver være holdt ad- skilt. Amtet har på vores anmodning redegjort for de foretagne nedskrivninger på de projekter, som vi har udtaget til revision. Ud fra disse redegørelser og vores gennemgang af afholdte anlægsudgifter har vi vurderet, at nettoværdisætningen godt kan forenes med reglerne i Budget- og Regnskabssystem for kommuner og amter. Det er imidlertid vigtigt at være opmærksom på følgende forhold: 1. Der er en meget stor elastik i disse vurderinger. Værdisætningen kan således sagtens svinge mange millioner kroner og alligevel være i overensstemmelse med reglerne i Budget- og Regnskabssystem for kommuner og amter. 2. Der er efter vores vurdering tale om en ændring af amtets hidtidige praksis, som i nogle tilfælde går helt tilbage til åbningsbalancen 1. januar 2004 og dermed revurderer de skøn, som blev foretaget dengang. 3. Ovennævnte redegørelser/dokumentation for nedskrivninger er udarbejdet på vores foranledning og til brug for vores revision. Efter vores opfattelse er nedskrivningerne foretaget ud fra en viden, som administrationen har haft om nogle konkrete anlæg, mere end der er tale om en systematisk gennemgang og (byggeteknisk) revurdering af samtlige anlæg. Endvidere har vi i vores stikprøvevise revision fokuseret på anlæg med lav aktiveringsprocent, som overgår til Regionen. Det kan derfor ikke udelukkes, at der er andre anlæg, hvor nedskrivning af værdierne også kan være relevant.

38 Kommunernes Revision A/S Side 11 Fejl i værdisætning af anlægsaktiver I forbindelse med revisionen har vi konstateret følgende konkrete fejl i værdisætningen: w 3 anlægsarbejder, hvor der ikke har været udgifter i Disse anlæg må anses for afsluttede. Ringkjøbing Amt har imidlertid ikke aktiveret disse anlægsarbejder - forstået således, at der ikke afskrives på aktiverne i ovennævnte år. Dette bevirker, at kommunerne overtager et aktiv, der er værdiansat for højt w Manglende regulering af afskrivningsgrundlaget i forbindelse med nedskrivninger på 110 mio. kr. Iflg. oplysninger fra forvaltningen er der i alt afskrevet ca. 1 mio. kr. for meget w Vi har i en tidligere revisionsberetning peget på manglende afskrivninger på 4,8 mio. kr. p.g.a. forkert anvendt startdato for afskrivning. Dette forhold er ikke rettet og forvaltningen har beregnet betydningen af dette til ca. 5 mio. kr. Regionen har oplyst, at de konkrete fejl vil blive rettet i tillæg til efterreguleringen. 4.5 Uafklarede forhold Vi har afdækket nedenstående forhold, som ved revisionens afslutning endnu ikke var endeligt afklaret eller berigtiget: w Tilskrevne renter i december 2006 vedrørende bankindeståender og kursregulering af lån er ikke bogført w På afstemningen vedrørende lån til betaling af ejendomsskatter er der noteret, at der mangler slutafregning fra én kommune w På afstemningen vedrørende lån til motorkøretøjer er der noteret adskillige differencer mellem de medtagne beløb og de notater, som findes i Regionen. For eksempel er der for en kommune noteret kr., men der er kun medtaget kr. Forvaltningen har oplyst, at der fortsat mangler oplysninger fra nogle kommuner, og at man derfor anvendt egne oplysninger w Funktion Pantebreve indeholder tilgodehavender vedrørende selvejende institutioner, der overdrages til de enkelte kommuner. De akkumullerede afdrag frem til primo 2004 er omkonteret til funktion mellemregningskonti. Afdragene er således ikke reelt betalt af institutionerne, men står nu registreret som et kontant mellemværende. Da der således reelt er tale om afdragsfrie lån, har Regionen oplyst, at værdisætningen i forhold til efterreguleringsopgørelsen vurderes påny w Beløb til senere afvikling (funktion 9.59). Af kontoens afstemning fremgår et beløb på ,00 kr. vedrørende Økonomistyrelsen. Posten burde have

39 Kommunernes Revision A/S Side 12 været bogført på driften forinden årsafslutningen og repræsenterer derfor ikke en reel værdi på status w Ejendomsskatteopgørelser er ikke indsendt fra alle kommuner. Følgelig har de bogførte ejendomsskatter ikke kunnet dokumenteres i fuldt omfang. Herning, den 26. september 2007 KOMMUNERNES REVISION A/S Poul Schlosser / John D. Jensen Fremsendt via mail forsynet med digital signatur.

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Vestsjællands Amt Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt

Læs mere

Roskilde Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006

Roskilde Amt. Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt 2006 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Roskilde Amt Revisionsberetning, Efterreguleringsoversigt

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune Bilag Den 26. november 2007 Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling I forbindelse med aflæggelsen af åbningsbalancen

Læs mere

Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007

Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007 Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007 Efterregulering af aftale om fordelingen af Sønderjyllands Amts aktiver og passiver, rettigheder og pligter som følge af opgaveflytninger 1.

Læs mere

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2007 730.

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2007 730. RANDERS KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Delberetning for regnskabsåret 2007 730.000 Side 12 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...................................................

Læs mere

i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse

i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse Gladsaxe Kommune Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse 1. Revision af åbningsbalancen pr. l. januar 2007 l 1.1 Revisorerklæring om åbningsbalancen

Læs mere

Region Syddanmark Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007

Region Syddanmark Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Region Syddanmark Beretning om

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION STENTEVANG BØRNEHAVE

DEN SELVEJENDE INSTITUTION STENTEVANG BØRNEHAVE DEN SELVEJENDE INSTITUTION STENTEVANG BØRNEHAVE Beretning nr. 32 Revision af regnskabet for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 474.001 Side 1 Til bestyrelsen for Stentevang Børnehave

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

Region Midtjylland. Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. september 2008. Punkt nr.

Region Midtjylland. Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. september 2008. Punkt nr. Region Midtjylland Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007 Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 4 Notat om supplerende oplysninger

Læs mere

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.:

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.: Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder CVR-nr.: 33 44 01 03 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 34 2. Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2018...

Læs mere

Faxe-Hallerne Den selvejende institution for Faxe og omegn Rådhusvej Faxe. CVR-nr.: Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012

Faxe-Hallerne Den selvejende institution for Faxe og omegn Rådhusvej Faxe. CVR-nr.: Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 I Revs Faxe Registrerede revisorer Poul Johansson Søren Holt-Nielsen Faxe-Hallerne Den selvejende institution for Faxe og omegn Rådhusvej 6 4640 Faxe CVR-nr.: 11 89 60 73 Revisionsprotokollat for regnskabsåret

Læs mere

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 CVR-NR. 37 24 29 85 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB FOR 2016... 1

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 159 Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 329.000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

(31-10-2012) Elin Christophersen - Udkast årsrapport 2011 (1).pdf Side 1

(31-10-2012) Elin Christophersen - Udkast årsrapport 2011 (1).pdf Side 1 (31-10-2012) Elin Christophersen - Udkast årsrapport 2011 (1).pdf Side 1 Bjørnø Vandværk A.M.B.A. Bjørnø 7, 5600 Faaborg CVR-nr. 20 65 09 31 Årsrapport 01.01.2011-31.12.2011 13. regnskabsår (31-10-2012)

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB Provstegade 10, 2 sal 8900 Randers C CVR-nr. 29 79 40 30 Tlf.: 8642 7777, Fax: 86410076 www.kr.dk DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB Protokollat nr. 49 (side 11 16) Revision af regnskabet

Læs mere

Aftaleudkast vedrørende Holstebro Kommunes overtagelse af Saustrup fra Region Midtjylland pr. 1. januar 2019

Aftaleudkast vedrørende Holstebro Kommunes overtagelse af Saustrup fra Region Midtjylland pr. 1. januar 2019 Aftaleudkast vedrørende Holstebro Kommunes overtagelse af Saustrup fra Region Midtjylland pr. 1. januar 2019 1. INDLEDNING Holstebro Kommune har anmodet Region Midtjylland om at udarbejde en aftale vedrørende

Læs mere

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR. 14 28 00 30 Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNSKA BET FOR 2017 OG OPGØRELSE AF SKATT EPLIGTIG INDKOMST

Læs mere

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S CVR-nr. 35 43 35 89 Revisionsberetning nr. 2 Beretning vedrørende revisionen af årsregnskabet for 2016 Til bestyrelsen for Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi

Læs mere

Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej

Vedrørende Fra Omfattende Bemærkning Forberedelsesudvalget for Kommunernes Revisionen af regnskabet for året 2006 Nej Bilag til sag om endelig godkendelse af regnskaber og revisionsberetninger vedrørende 2006 for Forberedelsesudvalget samt for Fyns, Sønderjyllands, Ribe og Vejle amter. Oversigt over revisionsberetninger

Læs mere

Sorø Event & Turist. CVR-nummer 13333238

Sorø Event & Turist. CVR-nummer 13333238 Dansk Revision Sorø godkendt revisionsaktieselskab Feldskovvej 9 DK-4180 Sorø soroe@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 58 58 18 00 Telefax: +45 57 83 20 64 CVR: DK 29 91 98 01 Bank: 2204

Læs mere

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 26. november 2007 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for

Læs mere

PEDERSEN. Den selvejende institution Hyttefadet

PEDERSEN. Den selvejende institution Hyttefadet Kb. - p o(p- i-ol KRØYER statsautoriserede revisorer Den selvejende institution Hyttefadet Revisionsprotokollat af 29. januar 2014 (side 45-47) vedrørende årsregnskabet for 2013 Hostrupsvej 4 7500 Holstebro

Læs mere

K/S Karlstad Bymidte

K/S Karlstad Bymidte pwc K/S Karlstad Bymidte Revisionsprotokollat til årsrapport for 2014 ; i( "( ' ' : ; ;(, ' I, I Ir; 'I'S el,i; ( 'j.:- I 1. ( i ( > n I I K/S Karlstad Bymidte Revisionsprotokollat til årsrapport for 2014

Læs mere

Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening

Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening CVR-nr. 55 09 94 13 Revisionsprotokollat af 21. februar 2014 (side 40-43) vedrørende årsregnskabet for 2013 Indholdsfortegnelse Side 1. Revision af årsregnskabet

Læs mere

Ejerforeningen Brunevangen

Ejerforeningen Brunevangen Brunevang 92 2610 Rødovre REVISION AF ÅRSRAPPORTEN 2009 Vi har afsluttet revisionen af årsrapporten for 2009. Årsrapporten udviser følgende resultat, aktiver og egenkapital: Årets resultat... -150 Aktiver

Læs mere

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS Provstegade 10, 2. 8900 Randers C Tlf.: 8642 7777, Fax: 8641 0076 E-mail: randers@kr.dk KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS (side 7-15) BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision

Læs mere

Endelig deling af Langå Kommune

Endelig deling af Langå Kommune Endelig deling af Langå Kommune mellem Favrskov og Randers kommuner Efterregulering af delingsaftalen for Langå kommune, i henhold til kapitel 5 i bekendtgørelse nr. 868 af 16. september 2005 om deling

Læs mere

Ejendomsselskabet Slotsgården A/S

Ejendomsselskabet Slotsgården A/S Ejendomsselskabet Slotsgården A/S CVR-nr. 25 67 54 87 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2015/16 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 71 2 Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2015/16 71 3 Revisionen

Læs mere

Efterregulering af aftale om fordelingen af Vejle Amts aktiver og passiver

Efterregulering af aftale om fordelingen af Vejle Amts aktiver og passiver Efterregulering af aftale om fordelingen af Vejle Amts aktiver og passiver Den 15. maj 2007 Efterreguleringsoversigt Efterregulering af aftale om fordelingen af Vejle Amts aktiver og passiver, rettigheder

Læs mere

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Ledelsen i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at der er foretaget en vurdering af balancekontiene

Læs mere

Revision og korrektion af efterregulering af delingsaftale vedr. Fyns Amt

Revision og korrektion af efterregulering af delingsaftale vedr. Fyns Amt Område: Økonomi Udarbejdet af: Christian Lehmann Afdeling: Økonomisk Sekretariat E-mail: Christian.Lehmann@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 7/881 Telefon: 76631656 Dato: 2. november 27 Revision og korrektion

Læs mere

Østermarie Vandværk Spurvevej 2 3751 Østermarie. CVR-nr.: 14 32 16 16

Østermarie Vandværk Spurvevej 2 3751 Østermarie. CVR-nr.: 14 32 16 16 Spurvevej 2 3751 Østermarie CVR-nr.: 14 32 16 16 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2014... 3 3. Revisionen

Læs mere

KIS Sintrupvej 30, Brabrand

KIS Sintrupvej 30, Brabrand CYR-nr. 155651 01 Genpart af revisionsprotokollat (side41-45) af 14. april 2004 vedrørende årsregnskabet 2003 ) i!/ ERNST&YOUNG INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Identifikation af det reviderede årsregnskab 2. 3.

Læs mere

Optikerforeningen. CVR-nummer

Optikerforeningen. CVR-nummer Dansk Revision Randers Godkendt Revisionspartnerselskab Tronholmen 5 DK-8960 Randers SØ randers@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 89 12 50 00 Telefax: +45 89 12 51 00 CVR: DK 31 77 85

Læs mere

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 27. februar 2018 SUF Konklusionsnotat 2017 Ledelsen i Sundhed- og Omsorgsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at

Læs mere

K/S Karlstad Bymidte Revisionsprotokollat til årsrapport for 2016

K/S Karlstad Bymidte Revisionsprotokollat til årsrapport for 2016 K/S Karlstad Bymidte Revisionsprotokollat til årsrapport for 2016 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Stormgade 50, Postboks 80, 6701 Esbjerg T: 7612 4500,

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Godkendt revisionsaktieselskab Provstegade 10, 2 sal DK-8900 Randers C DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB

Læs mere

ApS Bytorvet 19 Hanstholm Gyvelvænget 132, 7730 Hanstholm

ApS Bytorvet 19 Hanstholm Gyvelvænget 132, 7730 Hanstholm ApS Bytorvet 19 Hanstholm Gyvelvænget 132, 7730 Hanstholm CVR-nr. 35 14 34 91 Årsrapport 1. januar - 31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

Tlf: CVR-nr Revision af de sociale regnskaber - områder med statsrefusion

Tlf: CVR-nr Revision af de sociale regnskaber - områder med statsrefusion Tlf: 98 16 03 44 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Sofiendalsvej 11, Box 7030 DK-9200 Aalborg SV REGION NORDJYLLAND Beretning nr. 4 (side 22-25 ) Delberetning for regnskabsår 2011 BDO Kommunernes

Læs mere

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 og Særlig Fond. Revisionsprotokollat for 2014

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 og Særlig Fond. Revisionsprotokollat for 2014 Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 og Særlig Fond Revisionsprotokollat for 2014 Indholdsfortegnelse 1.0 Revision af årsrapporten for 2014 48 1.1 Indledning 48 1.2 Konklusion på den udførte revision og revisionspåtegning

Læs mere

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR.

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. DEN SELVEJENDE INSTITUTION BØRNEHAVEN GL. KONGEVEJ REVISIONSPROTOKOL SIDE 61-63 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. 80 37 44 10 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB

Læs mere

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008 fjcewtfrhousf(wpers I PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen L 4700 Næstved www.pwc.dk E-mail: naestvedlpwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Hvidovre Kommune Bilag

Læs mere

Ejendomsselskabet Godthåbsvej 187 A/S

Ejendomsselskabet Godthåbsvej 187 A/S Ejendomsselskabet Godthåbsvej 187 A/S CVR-nr. 25 67 52 82 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2015/2016 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 67 2 Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2015/16 67

Læs mere

RASMUSLUND APS ÅRSRAPPORT FOR 2014

RASMUSLUND APS ÅRSRAPPORT FOR 2014 RASMUSLUND APS CVR-nr. 35 81 97 03 ÅRSRAPPORT FOR 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 05/01 2015 Rene Thomasbjerg Dirigent: Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Afsluttende revision Årsregnskab 2017 3.

Læs mere

ApS Bytorvet 19 Hanstholm Gyvelvænget 132, 7730 Hanstholm

ApS Bytorvet 19 Hanstholm Gyvelvænget 132, 7730 Hanstholm ApS Bytorvet 19 Hanstholm Gyvelvænget 132, 7730 Hanstholm CVR-nr. 35 14 34 91 Årsrapport 1. januar - 31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR.

IBDO DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. DEN SELVEJENDE INSTITUTION SDR. BJERT MENIGHEDSBØRNEHAVE REVISIONS PROTOKOL SIDE 63-65 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2017 CVR-NR. 80 3 7 44 1 O INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB

Læs mere

Vi har revideret åbningsbalancen og anvendt regnskabspraksis for Hvidovre Kommune pr. 1. januar 2004 bestående af aktiver og passiver.

Vi har revideret åbningsbalancen og anvendt regnskabspraksis for Hvidovre Kommune pr. 1. januar 2004 bestående af aktiver og passiver. Pkt.nr. 4 Revisionsberetning nr. 147. Revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2004 samt etablerede forretningsgange i forbindelse med løbende registering af fysiske aktiver mv. 490777 Indstilling: Økonomisk

Læs mere

Konklusionsnotat: Socialudvalget

Konklusionsnotat: Socialudvalget Konklusionsnotat: Socialudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Socialforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

AB Strandparken 1. Revisionsprotokollat af 10. januar (side 11-14)

AB Strandparken 1. Revisionsprotokollat af 10. januar (side 11-14) AB Strandparken 1 Revisionsprotokollat af 10. januar 2019 (side 11-14) vedrørende årsregnskabet for 2018 Indholdsfortegnelse Side 1. Revision af årsregnskabet for 2018 11 2. Konklusion på det udførte revisionsarbejde

Læs mere

Gladsaxe Kommune Beretning om revision af åbningsbalance pr

Gladsaxe Kommune Beretning om revision af åbningsbalance pr Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr.: 24 21 37 14 Tuborg Havnevej 18 2900 Hellerup Telefon 35 25 25 25 Telefax 35 25 20 20 www.deloitte.dk Gladsaxe Kommune Beretning om revision af åbningsbalance

Læs mere

Bjørnø Vandværk A.M.B.A. Bjørnø 7, 5600 Faaborg. Årsrapport CVR-nr

Bjørnø Vandværk A.M.B.A. Bjørnø 7, 5600 Faaborg. Årsrapport CVR-nr Bjørnø Vandværk A.M.B.A. Bjørnø 7, 5600 Faaborg Årsrapport 01.01.2010-31.12.2010 CVR-nr. 20 65 09 31 Bjørnø Vandværk A.M.B.A. - 2010 2 Indholdsfortegnelse Side Årsberetning... 3 Erklæring folkevalgt revisor...

Læs mere

Bilag 4. Intern årsrapport for 2005/2006 for Bahnsen ApS

Bilag 4. Intern årsrapport for 2005/2006 for Bahnsen ApS SKRIFTLIG KVALIFIKATIONSEKSAMEN FOR REGISTREREDE REVISORER 2006 25/8 2006 Bilag 4. Intern årsrapport for 2005/2006 for Bahnsen ApS Bahnsen ApS Intern årsrapport for perioden 1/7 2005-30/6 2006 16. regnskabsår

Læs mere

A.J. Aamund A/S Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

A.J. Aamund A/S Fruebjergvej 3, 2100 København Ø A.J. Aamund A/S Fruebjergvej 3, 2100 København Ø CVR-nr. 11 80 15 36 Årsrapport 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10. maj 2016. Hans Christoffersen

Læs mere

Deloitte. Holstebro-Struer Trafikhavn. Revisionsprotokollat til årsrapport 2013

Deloitte. Holstebro-Struer Trafikhavn. Revisionsprotokollat til årsrapport 2013 Deloitte Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Arosgaarden, Aboulevarden 31 Postboks 514 8100 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Holstebro-Struer

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Emne: Afsluttende revision af årsregnskabet 2016 Dato:

Læs mere

KNUD ESKILDSEN EJENDOMME A/S

KNUD ESKILDSEN EJENDOMME A/S KNUD ESKILDSEN EJENDOMME A/S 00 20 28 ÅRSRAPPORT 1/1-31/12 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 3. marts 2014. Dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE Selskabsoplysninger

Læs mere

TØNDER KOMMUNES JORDKØBSNÆVN

TØNDER KOMMUNES JORDKØBSNÆVN Tlf: 33 12 65 45 kolding@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Birkemose Alle 31, st. DK-6000 Kolding TØNDER KOMMUNES JORDKØBSNÆVN Revisionsprotokol (side 36-41) Årsregnskab 2012 BDO Kommunernes Revision,, en

Læs mere

Aalborg Renovation. Revisionsprotokollat til årsrapport for 2015

Aalborg Renovation. Revisionsprotokollat til årsrapport for 2015 Aalborg Renovation Revisionsprotokollat til årsrapport for 2015 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Reuisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Skelageruej 1A, 9000 Aalborg T: 9635 4000, F: 9635 4099,.dk

Læs mere

ASSENS HAVN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016

ASSENS HAVN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 Tlf: 70200213 middelfart@bdo.dk www.bdo.dk BOD Statsautoriseret revisionsaktieselskab Langelandsvej 6 DK-5500 Middelfart CVR-nr. 20222670 ASSENS HAVN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 122-125 VEDRØRENDE

Læs mere

Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads. CVR-nr.: 31334470. Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012

Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads. CVR-nr.: 31334470. Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 I ReviFaxe Registrerede revisorer Poul Johansson Søren Holt-Nielsen Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads CVR-nr.: 31334470 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 fe

Læs mere

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg Årsrapport 2012 PHINI Invest ApS Mådevej 15 6700 Esbjerg CVR nr. 32833543 Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, 2. 6700 Esbjerg Fremlagt og godkendt på den

Læs mere

Revision af regnskabet for året Afsluttende beretning for regnskabsåret

Revision af regnskabet for året Afsluttende beretning for regnskabsåret Pkt.nr. 3 Revision af regnskabet for året 2005. Afsluttende beretning for regnskabsåret 2005 537275 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk sekretariat indstiller til økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen

Læs mere

Vestegnens Brandvæsen I/S. Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013

Vestegnens Brandvæsen I/S. Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013 Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen 44, 2900 Hellerup T: 3945

Læs mere

Nexø Havn Udvikling A/S under stiftelse Sdr. Hammer 2 1. tv. 3730 Nexø. Vurderingsberetning og åbningsbalance Pr. 1. oktober 2010

Nexø Havn Udvikling A/S under stiftelse Sdr. Hammer 2 1. tv. 3730 Nexø. Vurderingsberetning og åbningsbalance Pr. 1. oktober 2010 Nexø Havn Udvikling A/S under stiftelse Sdr. Hammer 2 1. tv. 3730 Nexø Vurderingsberetning og åbningsbalance Pr. 1. oktober 2010 Godkendt på selskabets stiftende generalforsamling, den / 2010 Dirigent

Læs mere

Aarhus Idrætsfond. Revisionsprotokollat om udkast til årsrapport for 2014

Aarhus Idrætsfond. Revisionsprotokollat om udkast til årsrapport for 2014 Aarhus Idrætsfond Revisionsprotokollat om udkast til årsrapport for 2014 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 7712 31 Nobelparken, Jens Chr. Skous Vej 1, 8000 Aarhus

Læs mere

E/F Lindebakken. Revisionsprotokollat af 23. marts (side ) vedrørende årsregnskabet for 2017

E/F Lindebakken. Revisionsprotokollat af 23. marts (side ) vedrørende årsregnskabet for 2017 Grant Thornton Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Stockholmsgade 45 2100 København Ø CVR-nr. 34209936 T (+45) 33 110 220 www.grantthornton.dk E/F Lindebakken Revisionsprotokollat af 23. marts 2018

Læs mere

Holstebro Kommune. Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering. (Vilkår for revisionsopgaven)

Holstebro Kommune. Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering. (Vilkår for revisionsopgaven) Holstebro Kommune CVR-nr. 29 18 99 27 Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering (Vilkår for revisionsopgaven) Holstebro Kommune Revisionsberetning vedrørende

Læs mere

Andelsselskabet. Bønsvig - Stavreby Vandværk. 4720 Præstø -------------- Regnskab for året 2009/2010 samt Budget 2010/2011

Andelsselskabet. Bønsvig - Stavreby Vandværk. 4720 Præstø -------------- Regnskab for året 2009/2010 samt Budget 2010/2011 Andelsselskabet Bønsvig - Stavreby Vandværk 4720 Præstø -------------- Regnskab for året 2009/2010 samt Budget 2010/2011 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, afholdt den 19. september 2010

Læs mere

Foreningen Andelsgaarde. Sofievej Hellerup CVR Rapportering til selskabets øverste ledelse

Foreningen Andelsgaarde. Sofievej Hellerup CVR Rapportering til selskabets øverste ledelse Henningsens Alle 8 DK - 2900 Hellerup CVR.nr. 36 44 53 86 Tel. +45 60 80 60 90 Foreningen Andelsgaarde Sofievej 33 2900 Hellerup CVR 39432943 Rapportering til selskabets øverste ledelse 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Region Syddanmark. Revisionsberetning for 2012 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion

Region Syddanmark. Revisionsberetning for 2012 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Region Syddanmark Revisionsberetning for 2012

Læs mere

Sammenlægningsudvalget Nyborg, Ørbæk & Ullerslev Kommune. Årsberetning 2006

Sammenlægningsudvalget Nyborg, Ørbæk & Ullerslev Kommune. Årsberetning 2006 Sammenlægningsudvalget Nyborg, Ørbæk & Ullerslev Kommune Årsberetning 2006 Økonomiafdelingen, den 24. april 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. LEDELSENS FORORD... 3 2. REVISISIONSPÅTEGNING... 4 3. SAMMENLÆGNINGSUDVALGETS

Læs mere

Fælleskøkkenet Elbo I/S. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2011

Fælleskøkkenet Elbo I/S. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2011 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Arosgaarden, Åboulevarden 31 Postboks 514 8100 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Fælleskøkkenet Elbo

Læs mere

Fusionsredegørelse. Fusionsbalance pr 1. januar 2014

Fusionsredegørelse. Fusionsbalance pr 1. januar 2014 Fusionsredegørelse Fusionsbalance pr 1. januar 2014 for fusionen imellem Ganløse Nordre Vandværk A.m.b.a Ganløse Søndre Vandværk A.m.b.a Ganløse Vandværk A.m.b.a. under stiftelse med Ganløse Vandværk som

Læs mere

Egedal Fjernvarme A/S. Vurderingsberetning med tilhørende åbningsbalance

Egedal Fjernvarme A/S. Vurderingsberetning med tilhørende åbningsbalance Egedal Fjernvarme A/S Vurderingsberetning med tilhørende åbningsbalance pr. 1. januar 2013 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Bestyrelsens underskrifter 1 Vurderingsberetning afgivet af uafhængig revisor

Læs mere

ASSENS HAVN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 110-113 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2013

ASSENS HAVN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 110-113 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2013 Tlf: 70 20 02 13 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab middelfart@bdo.dk Mandal Allé 16 A. www.bdo.dk DK-5500 Middelfart CVR-nr. 20 22 26 70 ASSENS HAVN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 110-113

Læs mere

Foreningen. FAIR Danmark. Årsrapport 1/1 2010-31/12 2010 CVR 31 82 34 39

Foreningen. FAIR Danmark. Årsrapport 1/1 2010-31/12 2010 CVR 31 82 34 39 Foreningen FAIR Danmark Årsrapport 1/1 2010-31/12 2010 CVR 31 82 34 39 1 Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 1 Ledelseserklæring... 2 Bestyrelsens underskrifter... 3 Revisionspåtegning... 4

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2018 16.

Læs mere

æ Ûƪ ± Verdensarv Stevns Algade Store Heddinge CVR-nr.: Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2017

æ Ûƪ ± Verdensarv Stevns Algade Store Heddinge CVR-nr.: Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2017 æ Ûƪ ± Verdensarv Stevns Algade 8 4660 Store Heddinge CVR-nr.: 35 76 08 65 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2017 fiª ªºªÆ ª ٠ƪ ƪƪ ƪ ±Æ Œî ± ª ª ÔÔ flù ÏÍÈÓ ª Ã Ú ÎÍ ÎÈ ÁÎ ÏÈ { ø ÎÍ ÎÈ ÁÎ ÏÁ

Læs mere

BENT DALL HADERSLEV HOLDING ApS

BENT DALL HADERSLEV HOLDING ApS BENT DALL HADERSLEV HOLDING ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/02/2013 Bent Dall Dirigent Side 2 af 15

Læs mere

Den Selvejende Institution Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Den Selvejende Institution Vikingeskibsmuseet i Roskilde Den Selvejende Institution Vikingeskibsmuseet i Roskilde Revisionsprotokollat af 7. april 2014 (side 253-259) vedrørende årsregnskabet for 2013 Indholdsfortegnelse 1. Revision af årsregnskabet for 2013

Læs mere

Bjørnø Vandværk A.M.B.A. Bjørnø 7, 5600 Faaborg. CVR-nr Årsrapport regnskabsår

Bjørnø Vandværk A.M.B.A. Bjørnø 7, 5600 Faaborg. CVR-nr Årsrapport regnskabsår Bjørnø Vandværk A.M.B.A. Bjørnø 7, 5600 Faaborg CVR-nr. 20 65 09 31 Årsrapport 01.01.2013-31.12.2013 16. regnskabsår Bjørnø Vandværk A.M.B.A. 2013 2 Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger... 3 Ledelsespåtegning...

Læs mere

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S CVR-nr. 35 43 35 89 Revisionsberetning nr. 1 Beretning vedrørende ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering samt revisionen af årsregnskabet for

Læs mere

Andelsselskabet Saltbæk Strandvænge Vandværk Årsrapport for 2014. CVR-nr. 51 09 50 14

Andelsselskabet Saltbæk Strandvænge Vandværk Årsrapport for 2014. CVR-nr. 51 09 50 14 Andelsselskabet Saltbæk Strandvænge Vandværk Årsrapport for 2014 CVR-nr. 51 09 50 14 Indholdsfortegnelse Side Ledelsespåtegning 1 Den uafhængige revisors erklæringer 2 Ledelsesberetning 4 Regnskabspraksis

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2017 6.

Læs mere

Dansk Træforening. Revisionsprotokol af 5/5 2009 vedrørende årsrapporten for 2008

Dansk Træforening. Revisionsprotokol af 5/5 2009 vedrørende årsrapporten for 2008 Dansk Træforening Revisionsprotokol af 5/5 2009 vedrørende årsrapporten for 2008 Kvæsthusgade 3 DK-1251 København K Tlf. (+45) 39 16 36 36 Fax (+45) 39 16 36 37 E-mail:copenhagen@n-c.dk Aalborg København

Læs mere

Lejre Lærerforening, kredsen og særlig fond

Lejre Lærerforening, kredsen og særlig fond Lejre Lærerforening, kredsen og særlig fond CVR-nr. 43 74 68 12 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2017 Aries statsautoriseret revisionsanpartsselskab E-Mail: info@ariesrevision.dk www.ariesrevision.dk

Læs mere

Knabstrup Vandværk a.m.b.a. CVR-nummer

Knabstrup Vandværk a.m.b.a. CVR-nummer Dansk Revision Holbæk Registreret revisionspartnerselskab Havnepladsen 6 4300 Holbæk holbaek@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 59 45 48 00 Telefax: +45 59 45 48 01 CVR: DK 28 85 33 43

Læs mere

REVISIONSFIRMAET NIELS HARDER A1S STATSAUTORISERET REVISOR

REVISIONSFIRMAET NIELS HARDER A1S STATSAUTORISERET REVISOR REVSONSFRMAET NELS HARDER A1S STATSAUTORSERET REVSOR ØSTBANEGADE 3 PARTERRE 21OO KØBENHAVN Ø TELEFON 35 47 40 OO FAX 35 43 AO 30 MAL@REVSORHARDER.DK EÆ Kastaniecentret Revisionsprotokollat af 2. februar

Læs mere

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance ## Beredskab

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance ## Beredskab Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014 Åbningsbalance ## Beredskab Indholdsfortegnelse Fællesskabsoplysninger... 3 Påtegninger... 4 Fællesskabets åbningsbalance pr. 1. januar 2016... 6 Åbningsbalance...

Læs mere

Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat til Likvidationsregnskabet for perioden 1. januar til 31. december 2015

Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat til Likvidationsregnskabet for perioden 1. januar til 31. december 2015 Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat til Likvidationsregnskabet for perioden 1. januar til 31. december 2015 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12

Læs mere

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen.

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. NOTAT Organisation & Jura J.nr. 0411-00072 Den 8. marts 2016 Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. For revision af regnskaber på kr. 100.000 eller derover. Denne revisionsinstruks omfatter

Læs mere

K e n d e l s e: Den 25. marts 2015 blev der i sag nr. 144/2013. A ApS og B. mod. registreret revisor K. afsagt sålydende

K e n d e l s e: Den 25. marts 2015 blev der i sag nr. 144/2013. A ApS og B. mod. registreret revisor K. afsagt sålydende Den 25. marts 2015 blev der i sag nr. 144/2013 A ApS og B mod registreret revisor K afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 3. december 2013 har A ApS (CVR. XX XX XX XX) og B (CVR.nr. XX XX

Læs mere

Deloitte. Holstebro-Struer Trafikhavn. Revisionsprotokollat til arsrapport 2014. Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www, de loitte.

Deloitte. Holstebro-Struer Trafikhavn. Revisionsprotokollat til arsrapport 2014. Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www, de loitte. Deloitte Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 City Tower, Veerkmestergade 2 8000 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www, de loitte.dk Holstebro-Struer Trafikhavn

Læs mere

Dyssegårdskirken. Revisionsprotokollat af 14.08.13. Årsregnskab for 2012. vedrørende STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Dyssegårdskirken. Revisionsprotokollat af 14.08.13. Årsregnskab for 2012. vedrørende STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Revisionsprotokollat af 14.08.13 vedrørende Årsregnskab for 2012 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer

Læs mere