Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen"

Transkript

1 20. april 2018 Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen Turismen er et vigtigt erhverv, der bidrager til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark. I 2015 skabte turismen i Danmark en omsætning på 97,5 mia. kr. og arbejdspladser, fordelt i hele landet. Det offentlige turismefremmesystemet understøtter dansk turisme ved at bidrage til udviklingen af danske destinationer og det danske turismeerhverv samt markedsføre Danmark som turistmål. Det Nationale Turismeforum vurderer, at der er potentiale i at fokusere turismefremmeindsatsen på tværs af de statslige, regionale, kommunale og lokale aktører, så der kan opnås større effekt af de ca. 650 mio. kr., der årligt anvendes på den offentlige turismefremmeindsats. Dette må også ses i sammenhæng med det igangsatte arbejde om forenkling af den offentlige erhvervsfremmeindsats. Det Nationale Turismeforum anbefaler, at følgende hensyn lægges til grund for en fremtidig organisering af den offentlige turismefremmeindsats, så denne kan understøtte vækst, udvikling og arbejdspladser i dansk turisme. Samtidig er det væsentligt, at turismeerhvervets stærke engagement bevares i en fremtidig organisering af den offentlige turismefremmeindsats. ANBEFALING 1: De offentlige turismefremmemidler skal anvendes mere effektivt ANBEFALING 2: Den decentrale turismefremmeindsats skal konsolideres i færre destinationsselskaber (fx 15-25). ANBEFALING 3: Koordinationen af den internationale markedsføring af Danmark som turistmål skal styrkes. ANBEFALING 4: Dansk turisme skal samarbejde om de digitale muligheder. ANBEFALING 5: Den offentlige turistrettede service skal primært være digital. ANBEFALING 6: Det nationale niveau skal stille specialiserede kompetencer til rådighed for dansk turisme.

2 ANBEFALING 1: De offentlige turismefremmemidler skal anvendes mere effektivt Kortlægningen af turismefremmeindsatsen i Danmark viser, at der i 2016 blev anvendt ca. 650 mio. kr. på turismefremme på kommunalt, regionalt og statsligt niveau. Kortlægningen af turismefremmeindsatsen i Danmark viser, at midlerne i dag anvendes af mange forskellige aktører og til mange forskellige typer af store og små opgaver og projekter. Dette opleves som problematisk af både offentlige aktører og turismeerhvervet ligesom effekten langt fra altid er kendt. Der er tillige ikke altid en klar arbejdsdeling mellem aktørerne i turismefremmeindsatsen, hvilket sammen med manglende koordination mellem aktørerne øger risikoen for dobbeltarbejde og forringer effekten af de anvendte offentlige midler. Der er behov for, at den offentlige turismefremmeindsats indrettes, så der sikres en klarere arbejdsdeling, hvor midlerne og opgaveansvar så vidt muligt følges ad, og hvor der er evidens for effekt, så der sker en mere effektiv udnyttelse af de offentlige midler. Dette forudsætter, at kompleksiteten i turismefremmesystemet reduceres og at der blandt andet skelnes mellem turistrettede serviceopgaver og strategiske, tværgående opgaver. De offentlige midler skal understøtte gennemførelsen af den nationale strategi for dansk turisme, og prioriteringen af offentlige midler skal fremme koordination og skabe incitament til samarbejde. Der er blandt erhvervet peget på, at der er for mange overlappende indsatser og manglende sammenhæng ikke mindst mellem de største offentlige turismeaktører, og at der derfor bør ses nærmere på, om der kan etableres en koncernmodel for de større offentligt støttede turismeindsatser. Der er fra regional side peget på, at det er vigtigt, at der sker en konsolidering i stærke destinationer. I alle regioner samarbejder regioner, destinationsselskaber, kommuner, Dansk Kyst- og Naturturisme og Wonderful Copenhagen om denne konsolideringsproces. Det anbefales i forlængelse af drøftelserne, at der ses nærmere på mulighederne for en mere sammenhængende organisering, der sikrer en mere effektiv udnyttelse af de offentlige midler gennem en mere fælles retning for den tværgående operative indsats og bedre synergi mellem den internationale markedsføring, storbyturismen og udviklingen af kyst- og naturturisme.

3 ANBEFALING 2: Den decentrale turismefremmeindsats skal konsolideres i færre destinationsselskaber (fx 15-25) Der er i dag ca. 80 offentlige turismefremmeaktører i Danmark. Denne spredning af indsatsen på mange små og store aktører understøtter ikke ambitionen i den nationale strategi for dansk turisme om, at Danmark skal tilbyde og udvikle attraktive destinationer med et bredt udbud af overnatnings- og servicefaciliteter samt gode oplevelses- og aktivitetsmuligheder. Indfrielse af ambitionen om attraktive destinationer forudsætter professionelle offentlige aktører med en kritisk masse til at løfte opgaven, en solid decentral forankring, og at aktørerne dækker et område, der kan betegnes som en destination. Der er således behov for, at den decentrale turismefremmeindsats konsolideres i færre destinationsselskaber (fx 15-25), der varetager opgaver, der kræver nærhed til turisterne og turismeerhvervet, herunder fx turistinformation og -service, national markedsføring og destinations- og produktudvikling. I forlængelse heraf, er det vigtigt, at turismeerhvervet er repræsenteret i destinationsselskaberne, så erhvervets viden og engagement benyttes i destinationerne. Der har i de senere år været en konsolideringsproces i den decentrale turismefremmeindsats, men denne bør accelereres. Det er samtidig vigtigt, at konsolideringsprocessen ikke fører til fremvæksten af flere eller nye organisatoriske lag, men til at mindre decentrale organisationer enten lægges sammen eller lukkes. Konsolideringen bør baseres på en række kriterier for destinationerne, der kan tage udgangspunkt i overvejelser om turisternes adfærd, kritisk masse og decentral dialog. ANBEFALING 3: Koordinationen af den internationale markedsføring af Danmark som turistmål skal styrkes. Kortlægningen af turismefremmeindsatsen i Danmark viser, at stort set alle aktørerne foretager markedsføring, og at aktørernes oplevelse af overlap og uklare snitflader er størst, når det kommer til markedsføring. Det er væsentligt, at den internationale markedsføring af Danmark som turistmål koordineres nationalt mellem destinationsselskaberne og Visit- Denmark. Det opleves i dag, at der er varierende opfattelser af, hvornår, hvordan og i hvilket omfang koordinationen skal ske, hvilket potentielt giver en mindre effektiv international markedsføring. Det gælder for eksempel mellem VisitDenmark og Wonderful Copenhagen. Samtidig forstærker mulighederne for digital markedsføring behovet for koordination, da offentlige aktørers individuelle indkøb på digitale platforme samlet set kan medføre højere priser for det offentlige.

4 Der er derfor behov for at koordinationen af den internationale markedsføring af Danmark som turistmål styrkes, fx ved at der etableres en klar og fælles forståelse af, hvad der ligger i den lovbestemte koordinationsforpligtelse, så der opnås størst mulig effekt for de offentlige midler.. ANBEFALING 4: Dansk turisme skal samarbejde om de digitale muligheder Den digitale udvikling har stor indflydelse på turistens adfærd og dermed på turismeerhvervet og den offentlige turismefremmeindsats. Det er centralt for udviklingen af dansk turisme, at både offentlige og private aktører bliver bedre til at udnytte digitaliseringens muligheder, herunder til at generere viden om turistens behov og adfærd. Samtidig er det vigtigt, at de offentlige aktører samarbejder, og at der er fokus på videndeling og koordination, så den viden, der opbygges om digitalisering og dataanvendelse, kan komme flest mulig aktører til gavn. Det er positivt, at der sker decentral databaseret innovation og destinationsudvikling, men det er ikke effektiv anvendelse af de offentlige midler, hvis der gennemføres identiske projekter eller opbygges parallelle løsninger. De offentlige turismefremmeaktører bør derfor styrke samarbejde om de digitale muligheder, ligesom turismeerhvervet tidligt bør inddrages i udviklingen, så udviklingen er baseret på erhvervets og turisternes efterspørgsel. ANBEFALING 5: Den offentlige turistrettede service skal primært være digital Kortlægningen af turismefremmeindsatsen i Danmark viser, at der anvendes ca. 160 mio. kr. om året på turistbureauer/informationer/foreninger. Turisterne er i dag digitale, og den primære indgang til turistinformation og -service bør derfor også være digital. De decentrale turismefremmeaktører bør derfor nøje overveje, hvorvidt det er økonomisk effektivt fortsat at have fysiske turistkontorer. I det omfang, der er behov for fysisk turistservice, bør denne henlægges til steder, hvor turisterne allerede kommer, fx hoteller, campingpladser eller attraktioner. Der skal fortsat tilbydes en nærværende og autentisk turistservice og mulighed for dialog, og dette bør indarbejdes i de digitale løsninger. Ligeledes er det centralt, at der produceres digitalt indhold af en høj kvalitet sammen med turisterne.

5 ANBEFALING 6: Det nationale niveau skal stille specialiserede kompetencer til rådighed for dansk turisme Det nationale niveau består i dag af VisitDenmark, der varetager den internationale markedsføring af Danmark som turistmål, og de tre turismeudviklingsselskaber, der udvikler dansk turisme inden for forretningsområderne kyst- og naturturisme, erhvervs- og mødeturisme og storbyturisme. Det nationale niveau skal være agilt og bidrage til en koordineret og effektiv opgaveløsning, der understøtter gennemførelsen af den nationale strategi for dansk turisme i samarbejde med destinationsselskaberne. Det nationale niveaus opgaveløsning skal være landsdækkende og arbejdsdelingen mellem destinationsselskaberne og det nationale niveau bør tage udgangspunkt i, om opgaven løses bedst decentralt samt tæt på og sammen med turisten, eller om opgaven med fordel kan løses i et bredere samarbejde. Det Nationale Turismeforum vil bidrage til koordinationen mellem niveauerne. Det er i den forbindelse vigtigt, at destinationsselskaberne skal kunne trække på kompetencer og viden i de tværgående turismeudviklingsselskaber og VisitDenmark, ligesom det nationale niveau skal opsamle ny viden, der er relevant på tværs af destinationer. Turismeudviklingsselskabernes organisering og opgaveportefølje varierer og deres opgaveløsning og effekt vurderes forskelligt. Særligt vurderes den nuværende organisering ift. storbyturismen ikke at tilføre nogen særlig værdi til den offentlige turismefremmeindsats. Der kan derfor med fordel gennemføres et servicetjek af, om turismeudviklingsselskabernes organisering og opgaveportefølje gør dem i stand til at sikre en sammenhæng mellem udviklingen af deres forretningsområde og udviklingen af stærke danske destinationer.

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme.

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse deb@erst.dk 19. august 2019 19/01035-5 theang-dep Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Turisme

Læs mere

Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje

Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje 22. januar 2019 Sag 2018-15613 Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der er øremærket 50 mio. kr. årligt af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsens

Læs mere

Policy Paper. udviklingsorganisationer. April 2018

Policy Paper. udviklingsorganisationer. April 2018 Policy Paper April 2018 Stærke destinationer, der vil og kan Danske Destinationer er en brancheorganisation for de stærkeste destinationsselskaber i Danmark. De 14 destinationer, der er medlemmer, er turismens

Læs mere

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune Kommissorie Projekts navn Baggrund Turismestrategi for Assens Kommune Assens Kommunes strategiske udgangspunkt for en turismestrategi Byrådet finder, at turisme er en vigtig brik i udviklingen af Assens

Læs mere

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme Til Erhvervs- og Vækstministeriet ces@evm.dk OM2@evm.dk 15-08-2013 Sag nr. 14/2419 Dokumentnr. 41422/14 Forslag til lov om dansk turisme Tak for det fremsendte udkast til lov om dansk turisme, som skal

Læs mere

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark Turismefremmedagen, 27. marts 2014 Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark 1 Agenda Hvordan forholder VisitDenmark sig til Regeringens Vækstplan for Dansk Turisme? Budskab

Læs mere

I lov om lov om dansk turisme, jf. lov nr af 16. december 2014, foretages følgende ændringer:

I lov om lov om dansk turisme, jf. lov nr af 16. december 2014, foretages følgende ændringer: Forslag til Lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om Visitdenmark (Ændringer af sammensætningen af Det Nationale Turismeforum, overflytning af turismeudviklingsselskaber til staten samt styrket

Læs mere

Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest:

Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest: Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest: Bilag 1: Uddrag af Kystturismen i Danmark Udarbejdet af Center for Regional- og Turismeforskning for Videncenter for Kystturisme

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016

Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016 Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016 Jan Olsen, VisitDenmark 1 Foto: Nordic Experience Hvordan går det med dansk turisme? 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999

Læs mere

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring 1 of 5 Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring Sagsnr.: 15/33576 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Den politiske styregruppe i Business Region Aarhus godkendte på møde den 2. maj 2014 kommissorium

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om Visitdenmark

Forslag. Lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om Visitdenmark Lovforslag nr. L 67 Folketinget 2018-19 Fremsat den 9. oktober 2018 af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag til Lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om Visitdenmark (Ændringer af sammensætningen

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti om FORENKLING AF ERHVERVSFREMMESYSTEMET

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti om FORENKLING AF ERHVERVSFREMMESYSTEMET Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti om FORENKLING AF ERHVERVSFREMMESYSTEMET Af 24. maj 2018 1 Baggrund Det er vigtigt for virksomhederne,

Læs mere

Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune

Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune 1. Baggrund Hensigtserklæringen indeholder Ringkøbing-Skjern Kommunes og Varde Kommunes fælles

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

Bilag 3A - Revision af nordjysk turismefremme

Bilag 3A - Revision af nordjysk turismefremme Baggrund I juni 2014 indgik regeringen og en bred kreds af folketingets partier en aftale om en vækstplan for dansk turisme. Aftalen medførte en omorganisering af den nationale og de regionale turismefremmeindsatser.

Læs mere

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Manto A/S Agenda Manto & jeg. Vækstteamets anbefalinger: Et (blandt flere) svar på dansk turismes udfordringer.

Læs mere

Ny VÆKST i turismen en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020

Ny VÆKST i turismen en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020 Ny VÆKST i turismen 2.0 - en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020 Juni 2016 Regionshuset Viborg Regional Udvikling Turisme Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

Kvalitetstandard for dansk turisme. Dansk Turistfremme 30. juni 2014

Kvalitetstandard for dansk turisme. Dansk Turistfremme 30. juni 2014 Kvalitetstandard for dansk turisme Dansk Turistfremme 30. juni 2014 Mange meninger om en standard som ingen kender. 1 2 3 4 Mål for dagens oplæg Hvem er DS Baggrunden for initiativet De foreløbige tanker

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Turisme Business Region North Denmark 2. september 2016 Baggrund for fælles indsats for turismen i Nordjylland Med vedtagelse af vækstplan for turisme i Danmark og ny national organisering af turismefremme

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om VisitDenmark

Høringsnotat vedrørende udkast til lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om VisitDenmark Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 (Omtryk - 09-11-2018 - Høringssvar opdaterede) L 67 Bilag 1 Offentligt NOTAT 28. september 2018 Høringsnotat vedrørende udkast til lov om ændring af lov om

Læs mere

Session 3 Tværkommunal produkt- og destinationsudvikling

Session 3 Tværkommunal produkt- og destinationsudvikling Session 3 Tværkommunal produkt- og destinationsudvikling Fælles indsats for turistfremme i Nordjylland Lars Enevold Pedersen, VisitNordjylland Business Region North Denmark Fælles om vækst og udvikling

Læs mere

Forslag. Lov om dansk turisme

Forslag. Lov om dansk turisme Lovforslag nr. L 19 Folketinget 2014-15 Fremsat den 8. oktober 2014 af erhvervs- og vækstministeren (Henrik Sass Larsen) Forslag til Lov om dansk turisme Kapitel 1 Det Nationale Turismeforum Formål mv.

Læs mere

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig UDFOR- DRINGERNE Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet Kvaliteten er ikke tilstrækkelig høj For mange midler går til administration Virksomhederne ved ofte ikke, hvor de skal henvende sig For mange

Læs mere

BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen. Skagen, den 24. oktober Kære Carsten Sand Nielsen. Med venlig hilsen

BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen. Skagen, den 24. oktober Kære Carsten Sand Nielsen. Med venlig hilsen BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen Skagen, den 24. oktober 2016 Kære Carsten Sand Nielsen På vegne af bestyrelsen for Fonden Visit Nordjylland fremsender jeg hermed en officiel anmodning til

Læs mere

Afsættet for resultatkontrakten 2017 er byrådets vedtagelse af anbefalingerne fra 17.4 udvalget om turismen: Søhøjlandet under åben himmel.

Afsættet for resultatkontrakten 2017 er byrådets vedtagelse af anbefalingerne fra 17.4 udvalget om turismen: Søhøjlandet under åben himmel. 1. Baggrund Denne resultatkontrakt danner rammen om samarbejdet mellem Skanderborg Kommune og Søhøjlandets Turistforening i 2017. Søhøjlandets Turistforening er Skanderborg Kommunes operatør på turismefremmeindsatsen

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger 30. juni 2017 1 Baggrund I foråret 2017 nedsatte Kommunernes Kontaktudvalg i Region

Læs mere

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen & Martin HH Bender, adm. direktør i VisitSydsjælland-Møn KKR SJÆLLAND Sorø, 25. april 2017 NYT WOCO NY BESTYRELSE

Læs mere

VÆKSTPLAN FOR TURISME

VÆKSTPLAN FOR TURISME VÆKSTPLAN FOR TURISME MINISTERUDVALG FOR NY ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK To kerneelementer i vækstpolitikken: De generelle vækstvilkår skal sikres: Arbejdsudbud, uddannelse, forskning, konkurrencevilkår,

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013 06-06-2013 Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013 Danske Regioners bemærkninger Regionerne og de regionale vækstfora prioriterer udvikling af turisme højt. Danske

Læs mere

LANDDISTRIKTSKONFERENCE 3. OKTOBER 2016

LANDDISTRIKTSKONFERENCE 3. OKTOBER 2016 LANDDISTRIKTSKONFERENCE 3. OKTOBER 2016 OPLÆG V. JENS HAUSTED, DANSK KYST- OG NATURTURISME Med kurs mod vækst i kyst- og naturturismen. ORGANISERING AF TURISMEINDSATSEN I DANMARK Det Nationale Turismeforum

Læs mere

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Handlingskatalog for Turisme BRNs tovholdergruppe for turisme har, i samarbejde med repræsentanter fra BRN erhvervsforum, udarbejdet et handlingskatalog

Læs mere

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Agenda 1 Nyt erhvervsfremmesystem, forenklet og efterspørgselsdrevet 2 Status for dannelsen af Danmarks erhvervsfremmebestyrelse 3 Status

Læs mere

Fremtidig turismefremmeorganisering Nordjylland

Fremtidig turismefremmeorganisering Nordjylland Fremtidig turismefremmeorganisering Nordjylland Indledning Hermed et (udkast til) foreløbigt notat til borgmesterkredsen/brn om den fremtidige destinationsstruktur for nordjysk turismefremme. Notat udspringer

Læs mere

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan mellem Lemvig Kommune og Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Denne strategiplan er blevet til i en

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

UDKAST. Resultatkontrakt. mellem. Fonden VisitAarhus og Skanderborg Kommune

UDKAST. Resultatkontrakt. mellem. Fonden VisitAarhus og Skanderborg Kommune Resultatkontrakt mellem Fonden VisitAarhus og Skanderborg Kommune 2020-2022 1. Baggrund Denne resultatkontrakt danner rammen for samarbejdet mellem Fonden VisitAarhus (i det følgende VisitAarhus) og Skanderborg

Læs mere

VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015

VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015 VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015 1. BAGGRUND Situation: Nye rejsemønstre og destinationer Flere kortere ferier Ubalance i pris kvalitet Lavt investeringsniveau Lille destination

Læs mere

Forslag. Lov om dansk turisme

Forslag. Lov om dansk turisme 2014/1 LSF 19 (Gældende) Udskriftsdato: 7. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstministeriet Fremsat den 8. oktober 2014 af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Derfor turisme og oplevelsesøkonomi Turisme er et af verdens hurtigst voksende erhverv og Fyn har gode

Læs mere

Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen

Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen Kontaktinformation på ansøger Organisation: Ringkøbing Fjord Turisme Adresse: Nørregade 2B Postnr.: 6960 Hvide Sande Kontaktperson:

Læs mere

Formidling af oplevelser

Formidling af oplevelser Formidling af oplevelser Baggrunden for at der skal tages politisk stilling til formidling af oplevelser i Rebild Kommune Kulturbladet Kulturen Et resultat af byrådets budgetforlig i oktober 2018 var gennemførelsen

Læs mere

Modet til at zoome geografisk

Modet til at zoome geografisk Modet til at zoome geografisk Nye strategier for kystturismen, 23. september 2011 Afdelingschef Erik Sejersen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Turismens VÆKSTPOTENTIALE i Region Midtjylland

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland Kompetenceudvikling Turismens aktører i Region Midtjylland Bodil Marloth Meldgaard Udviklingskonsulent Cand. Mag i Sprog og Internationale forhold, Turisme fra Aalborg Universitet 12 års erfaring med turisme

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1 of 5. 1.

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1 of 5. 1. 1 of 5 Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet Side 1 af 1 Beslutningsoplæg 1. Indledning Principperne i nærværende udkast er drøftet i den administrative styregruppe den

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN. Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen KKR Hovedstaden Hillerød, 24. april 2017

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN. Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen KKR Hovedstaden Hillerød, 24. april 2017 TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen KKR Hovedstaden Hillerød, 24. april 2017 Fondens formål er på non-profit basis at fremme og udvikle erhvervs- og ferie-/fritidsturismen

Læs mere

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.5.2: Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte

Læs mere

Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019

Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019 ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg 1. Indledning På bestyrelsesmødet i november 2019 vil bestyrelsen blive

Læs mere

Mulighedernes Danmark

Mulighedernes Danmark Mulighedernes Danmark Stine Lea Jacobi Programchef Realdania 12. oktober 2017 Agenda Hvem er Realdania? Udfordringer og muligheder Tre tilgange til udvikling To nye indsatser Opsamling Realdanias mission

Læs mere

DESTINATION FYN KLYNGEN OKTOBER 2016

DESTINATION FYN KLYNGEN OKTOBER 2016 DESTINATION FYN KLYNGEN - 13. OKTOBER 2016 OPLÆG V. JENS HAUSTED, DANSK KYST- OG NATURTURISME Med kurs mod vækst i kyst- og naturturismen. - og fynske perspektiver HVAD ER DKNT S OPGAVE? 170 Udviklingen

Læs mere

TURISMEN SKABER VÆKST- OG JOBS I REGIONEN

TURISMEN SKABER VÆKST- OG JOBS I REGIONEN TURISMEN SKABER VÆKST- OG JOBS I REGIONEN DET NYE WOCO - RESULTATER - GREATER COPENHAGEN - NY STRATEGI Erhvervs- og vækstudvalgsmøde Region Hovedstaden 3. maj 2016 Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen Fonden

Læs mere

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1.

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1. Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet Side 1 af 6 Beslutningsoplæg 1. Indledning Principperne i nærværende udkast er drøftet i den administrative styregruppe den 12. maj.

Læs mere

Samarbejde om modernisering af den offentlige sektor Samarbejde om nytænkning og effektivisering Viden er grundlaget Flere fælles løsninger

Samarbejde om modernisering af den offentlige sektor Samarbejde om nytænkning og effektivisering Viden er grundlaget Flere fælles løsninger Principper for kommunal-statsligt samarbejde Principper for kommunal-statsligt samarbejde I aftalen om kommunernes økonomi for 2008 indgik en række principper for god decentral styring, der tager afsæt

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat ad L 19 Forslag til lov om dansk turisme

NOTAT. Høringsnotat ad L 19 Forslag til lov om dansk turisme NOTAT 7. oktober 2014 14/07080-2 Høringsnotat ad L 19 Forslag til lov om dansk turisme 1. Indledning Lovforslaget fremsættes på baggrund af Aftale om vækstplan for dansk turisme af 20. juni 2014 mellem

Læs mere

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Formålet med vores strategi er: Generere flere overnatninger Generere flere arbejdspladser Generere større turismeomsætning Forbedre konkurrenceevnen Skabe bedre

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark

Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark Præsentation af redegørelse og vækstmodel for turismen i Syddanmark 1 Turismekonference d. 21. oktober 2013 Hvorfor denne redegørelse? Nu skal det virke! Oplevelseserhverv

Læs mere

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV?

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? Toprække De senere år har budt på en række evalueringer af centrale virkemidler på erhvervs- og innovationsfremmeområdet. Evalueringerne

Læs mere

N O T A T Sag nr. 09/3015 Dokumentnr. 9256/10

N O T A T Sag nr. 09/3015 Dokumentnr. 9256/10 N O T A T 19-02-2010 Sag nr. 09/3015 Dokumentnr. 9256/10 Høringssvar vedrørende forslag til Lov om VisitDenmark Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland, Region Hovedstaden,

Læs mere

Strukturkommissionen. Præsentation af betænkningen. Ved formand Johannes Due

Strukturkommissionen. Præsentation af betænkningen. Ved formand Johannes Due Præsentation af betænkningen Ved formand Johannes Due Der er behov for en reform af den offentlige sektors struktur Kommissionens opgave At udarbejde et beslutningsgrundlag for ændringer i rammerne for

Læs mere

Aftale om vækstplan for dansk turisme

Aftale om vækstplan for dansk turisme 20. juni 2014 Aftale om vækstplan for dansk turisme Regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, og Det Konservative Folkeparti

Læs mere

Sønderborg Kommunes Erhvervsservice. Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed

Sønderborg Kommunes Erhvervsservice. Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed s Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed Indholdsfortegnelse 1. Sammenhængende erhvervsservice i... 3 2. Turisme en del af erhvervsservice... 5 3. Forvaltningen Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed... 6 4. s...

Læs mere

Turismen i kommunerne overblik og nye turismepolitiske anbefalinger

Turismen i kommunerne overblik og nye turismepolitiske anbefalinger Turismen i kommunerne overblik og nye turismepolitiske anbefalinger Turismen i kommunerne overblik og nye turismepolitiske anbefalinger KL 1. udgave, 1. oplag 2010 Pjecen er udarbejdet af KL Forlagsredaktion:

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Erhvervs- & Turismeudvalget

Erhvervs- & Turismeudvalget Erhvervs- & Turismeudvalget Styrelsesvedtægt Stk. 2 Udvalget varetager forvaltningen af generelle erhvervs-, beskæftigelsesmæssige og uddannelsesmæssige forhold, som ikke ved denne vedtægt er henlagt til

Læs mere

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Handlingsplan for turismestrategien Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Forord Byrådet vedtog d. 18. dec. 2013 en ny turismestrategi for Frederikssund Kommune. Turismestrategien efterfølges

Læs mere

CASE: DEN JYSKE VESTKYST Et godt eksempel på politisk lederskab

CASE: DEN JYSKE VESTKYST Et godt eksempel på politisk lederskab CASE: DEN JYSKE VESTKYST Et godt eksempel på politisk lederskab Byplanmødet 4. oktober 2018, Hjørring V. Erik Buhl, formand for Partnerskab for Vestkystturisme og borgmester, Varde kommune UDVIKLINGSPLAN

Læs mere

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011 Disposition for Vækstforums Handlingsplan 2012-13 Bilag 3b Juni 2011 Medlemmerne af Syddansk Vækstforum Forord Omstillingsdagsorden (produktivitet) Handlingsplanen som udmøntning af erhvervsudviklingsstrategien

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Tænketank for brugerinddragelse. Baggrund. Fokus på brugerinddragelse. Vi er ikke i mål med brugerinddragelse

Tænketank for brugerinddragelse. Baggrund. Fokus på brugerinddragelse. Vi er ikke i mål med brugerinddragelse Tænketank for brugerinddragelse Danske Patienter har modtaget 1,5 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsens pulje til vidensopsamling om brugerinddragelse til et projekt, der har til formål at sikre effektiv udbredelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT REFERAT Sted: Gershøj Kro, Gershøj Havnevej 14, Kirke Hyllinge Dato: Tirsdag den 4. juni 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Grethe Saabye (C) (Formand) Julie Hermind (F) (Medlem) Martin Stokholm

Læs mere

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Hvordan afdækker man kvaliteten af et regionalt erhvervsfremmesystem?? Fem centrale spørgsmål: 1. Effekt: Hvad får

Læs mere

SEPTEMBER 2016 DANMARK I VÆKST DANSK TURISME 2025 DEN NATIONALE STRATEGI FOR DANSK TURISME KORT FORTALT

SEPTEMBER 2016 DANMARK I VÆKST DANSK TURISME 2025 DEN NATIONALE STRATEGI FOR DANSK TURISME KORT FORTALT SEPTEMBER 2016 DANMARK I VÆKST DANSK TURISME 2025 DEN NATIONALE STRATEGI FOR DANSK TURISME KORT FORTALT En fælles indsats for dansk turisme Turisme er et af Danmarks vigtigste erhverv. I 2014 havde

Læs mere

Kvalitets- og servicestandard for turisme

Kvalitets- og servicestandard for turisme Kvalitets- og servicestandard for turisme Agenda Hvorfor lave en standard for kvalitetsturisme? Idé, baggrund og formål Hvilken form og hvilket indhold får standarden? Myter og virkelighed Hvordan foregår

Læs mere

Principperne udspringer af lov om erhvervsfremme og principper i Forenklingsudvalgets rapport.

Principperne udspringer af lov om erhvervsfremme og principper i Forenklingsudvalgets rapport. 22. januar 19 Sag 18-613 Bilag 3.1.2: Opmærksomhedspunkter for udmøntning Dette notat præsenterer en række centrale elementer i udmøntningen af decentrale erhvervsfremmemidler og strukturfondsmidler i

Læs mere

Workshop 22. maj 2014 Styrelsen for Forskning og Innovation

Workshop 22. maj 2014 Styrelsen for Forskning og Innovation Workshop 22. maj 2014 Styrelsen for Forskning og Innovation Kortlægning af kystturismeforskning og og samspil mellem forskning og turismeerhverv i Danmark Jesper Manniche, Carl Henrik Marcussen, Lene Rømer

Læs mere

Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013.

Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013. U D K A S T December 2012 Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013. Bestiller-Udfører-Model.

Læs mere

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET 2 NEDSLAG Overflyvning af den politiske aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

TURISMESTRATEGI ODENSE KOMMUNE UDARBEJDET AF BORGMESTERFORVALTNINGEN

TURISMESTRATEGI ODENSE KOMMUNE UDARBEJDET AF BORGMESTERFORVALTNINGEN TURISMESTRATEGI 2018-2022 ODENSE KOMMUNE UDARBEJDET AF BORGMESTERFORVALTNINGEN 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Resumé...4 Vision...6 Mission...7 De strategiske mål...8 Fem delstrategier der skal skabe vækst... 10

Læs mere

TURISMEINDSATS

TURISMEINDSATS TURISMEINDSATS 2015-2018 UDGANGSPUNKT FORVENTNINGER TIL MARKEDET / 2015-2018 CENTRALE MULIGHEDER Der er opbygget et TÆT SAMARBEJDE mellem erhvervet og etableret en stærk markedsføringsplatform for både

Læs mere

Kortlægning af dansk kystturismeforskning

Kortlægning af dansk kystturismeforskning TiD årsmøde 19-20. marts, 2014 Nansens Gaard - Svaneke- Bornholm Kortlægning af dansk kystturismeforskning Jesper Manniche, manniche@crt.dk Carl Henrik Marcussen, marcussen@crt.dk Lene Rømer, ler@crt.dk

Læs mere

Trends og tendenser på turismeområdet. Holstebro, Februar 2018

Trends og tendenser på turismeområdet. Holstebro, Februar 2018 Trends og tendenser på turismeområdet Holstebro, Februar 2018 Om Seismonaut Seismonaut er et digitalt og strategisk konsulenthus specialiseret i at skabe vækst i en digital tidsalder med mennesket i centrum.

Læs mere

Vækstplan juni 2014. Udfordring: Fald i kysrurisme - 27 % Tyske og svenske børnefamilier Omkostningsniveau Kvalitet og service

Vækstplan juni 2014. Udfordring: Fald i kysrurisme - 27 % Tyske og svenske børnefamilier Omkostningsniveau Kvalitet og service Agenda 1. Vækstplan juni 2014 2. A7ale mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og Danske Regioner 3. Interessent analyse 4. Dansk Kyst- og Naturturisme organisering 5. Next steps og Hdsplan 6. Missionen 7.

Læs mere

Handlingsplan

Handlingsplan Handlingsplan 2016 1 Baggrund Handlingsplan 2016 er udarbejdet af Erhvervs- og Turistrådet i Jammerbugt Kommune med afsæt i Erhvervs- og Vækststrategien 2014-2016 Mere i gang flere i gang. Handlingsplan

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

Problemet i dansk turisme Konsekvenser for Danmark. Claus Frelle-Petersen København 29. oktober 2010

Problemet i dansk turisme Konsekvenser for Danmark. Claus Frelle-Petersen København 29. oktober 2010 Problemet i dansk turisme Konsekvenser for Danmark Agenda 1. Situationen i dansk turisme 2. Hvad er forklaringerne? 3. Hvad kan vi gøre og skal vi gøre noget? Hvordan går det med dansk turisme? Turisterhvervet

Læs mere

Indstillingsnotat, Destination North Denmark Destinationsudviklingspuljen

Indstillingsnotat, Destination North Denmark Destinationsudviklingspuljen snotat, Destination North Denmark Destinationsudviklingspuljen Ansøger: Infocenter Aalborg (Omfattede kommuner: Aalborg, Frederikshavn, Brønderslev og Læsø) Indstillet støtte: 2.880.716 kr. Ansøgt støtte:

Læs mere

2lande. Erhvervspolitisk partnerskab mellem kommuner og regioner i Østdanmark og Sydsverige

2lande. Erhvervspolitisk partnerskab mellem kommuner og regioner i Østdanmark og Sydsverige GREATER COPENHAGEN Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen Dansk Kyst- og Naturturisme Flere Veje til Vækst Korsør, onsdag den 29. marts 2017 1vision Erhvervspolitisk partnerskab mellem

Læs mere

Erhvervspolitisk dagsorden

Erhvervspolitisk dagsorden Erhvervspolitisk dagsorden Ny rolle i lokal Erhvervsservice Regionale Erhvervshuse Varetager specialiseret vejledning til ALLE typer iværksættere og virksomheder. Undgå overlap. Sikre tæt samarbejde med

Læs mere

gladsaxe.dk HR-strategi

gladsaxe.dk HR-strategi gladsaxe.dk HR-strategi HR-strategi Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats og har derfor formuleret en HR-strategi. Strategien skal understøtte udviklingen af organisationen,

Læs mere