Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer iii

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer iii"

Transkript

1 Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer iii I medfør af 86 a, stk. 1, 3 og 4, og 118, stk. 9, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 38 af 5. januar 2017, som ændret bl.a. ved lov nr. 697 af 8. juni 2017 og lov nr af 19. december 2017, fastsættes efter bemyndigelse i henhold til 7, stk. 1, i bekendtgørelse [den kommende delegationsbekendtgørelse] om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens forskrifter: 1. I denne bekendtgørelse forstås ved: Kapitel 1 Definitioner 1) Takografforordningen: Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 165/2014 af 4. februar 2014 om takografer inden for vejtransport, om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 3821/85 om kontrolapparatet inden for vejtransport og om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 561/2006 om harmonisering af visse sociale bestemmelser inden for vejtransport. 2) Kontrolapparatforordningen: Rådets forordning (EØF) nr. 3821/85 af 20. december 1985 om kontrolapparatet inden for vejtransport, som ændret ved Rådets forordning (EF) nr. 2135/98 af 24. september 1998 om ændring af forordning (EØF) nr. 3821/85 om kontrolapparatet inden for vejtransport og direktiv 88/599/EØF vedrørende gennemførelse af forordning (EØF) nr. 3820/85 og (EØF) nr. 3821/85, og Kommissionens forordning (EF) nr. 1360/2002 af 13. juni 2002 om syvende tilpasning til den tekniske udvikling af Rådets forordning (EØF) nr. 3821/85 om kontrolapparatet inden for vejtransport. 3) Gennemførelsesforordningen: Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2016/799 af 18. marts 2016 om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 165/2014 om fastsættelse af forskrifter for konstruktion, afprøvning, installering, brug og reparation af takografer og deres komponenter. 4) AETR: Europæisk overenskomst om arbejdet for besætninger på køretøjer i international vejtransport. 5) A-autorisation: Autorisation til at installere, efterse, kontrollere og reparere analoge takografer. 6) D-autorisation: Autorisation til at installere, efterse, kontrollere og reparere analoge og digitale takografer. 7) I-autorisation: Autorisation til at installere, efterse, kontrollere og reparere analoge, digitale og intelligente takografer. Kapitel 2 Autorisation af installatører, værksteder og køretøjsfabrikanter Betingelser for autorisation 2. Installatører, værksteder og køretøjsfabrikanter, der er etableret i Danmark, skal have autorisation for at kunne installere, efterse, kontrollere og reparere takografer.

2 Stk. 2. Færdselsstyrelsen udsteder autorisation efter stk. 1, når følgende betingelser er opfyldt: 1) Installatører, værksteder og køretøjsfabrikanter, der ønsker autorisation skal opfylde betingelserne i a) pkt. 1 i bilag 1 for udstedelse af A-autorisation, b) pkt. 1 og 2 i bilag 1 for udstedelse af D-autorisation, eller c) pkt. 1, 2 og 3 i bilag 1 for udstedelse af I-autorisation. 2) Der foreligger et kvalitetsledelsessystem, jf. 3. 3) Personalet er behørigt uddannet, jf. 5. 4) Det bekræftes, at installatøren, værkstedet eller køretøjsfabrikanten ikke er under konkursbehandling eller likvidation. 5) Installatøren, værkstedet eller køretøjsfabrikanten og den stedlige, daglige leder ikke er dømt for et strafbart forhold, der medfører nærliggende fare for misbrug af autorisationen, jf. straffelovens 78, stk. 2. Stk. 3. Som dokumentation for opfyldelse af kravene i stk. 2, nr. 1-2, udfærdiges en godkendelsesrapport af en tilsynsvirksomhed, der er godkendt af Færdselsstyrelsen, jf. kapitel 5. Stk. 4. En A- eller D-autorisation kan også anvendes til at installere, efterse, kontrollere og reparere takografer omfattet af de tilsvarende regler i AETR. Stk. 5. En I-autorisation kan begrænses til alene at gælde konkrete fabrikater af intelligente takografer. Kvalitetsledelsessystem 3. For at få en autorisation efter 2, stk. 2, skal installatøren, værkstedet og køretøjsfabrikanten dokumentere, at der er udformet et kvalitetsledelsessystem, der er tilpasset virksomhedens forretningsområde, og som indeholder: 1) Beskrivelse af arbejdsområde og arbejdsprocesser, herunder hvordan det sikres, at kravene i 2, stk. 2, nr. 1 og 3, er overholdt. 2) Beskrivelse af virksomhedens egenkontrol af de udførte installeringer, eftersyn, kontroller og reparationer. 3) Beskrivelse af, hvordan opbevaring og brug af plomber, plombematricer/-dorne, installationsplader samt andet udstyr, som kan bruges til at ændre indstillingen af takografer, eller som indeholder data, sikres. 4) Beskrivelse af, hvordan værkstedskort sikres, herunder en fortegnelse over kort, opbevaring af værkstedskort, procedurer ved inddragelse og aflevering af værkstedskort mv., jf. dog stk. 2. 5) Beskrivelse af procedure for behandling af afvigelser og udførelse af korrigerende handlinger. 6) Procedure for virksomhedens egen efterprøvning af kvalitetsledelsessystemets egnethed og effektivitet. Stk. 2. Stk. 1, nr. 4, gælder ikke virksomheder med A-autorisation.

3 Stk. 3. Kvalitetsledelsessystemet skal dokumenteres i form af en manual eller en samling af dokumenter, der på systematisk og overskuelig måde redegør for de i stk. 1 nævnte betingelser. Dokumentationen kan opbevares elektronisk. Personale og uddannelse 4. Installatøren, værkstedet og køretøjsfabrikanten skal udpege en person, der skal varetage installatørens, værkstedets og køretøjsfabrikantens egenkontrol af det udførte arbejde. Stk. 2. Installatøren, værkstedet og køretøjsfabrikanten skal desuden udpege en person, der skal varetage sikring af følgende: a) Opbevaring og brug af udstyr, jf. bilag 1. b) Håndtering af værkstedskort, jf. 3, stk. 1, nr. 4. Stk. 3. Installatøren, værkstedet og køretøjsfabrikanten skal endvidere sikre, at de personer, der skal installere, efterse, kontrollere og reparere takografer, opfylder kravene i Personer, der skal installere, efterse, kontrollere og reparere takografer, der er omfattet af installatørens, værkstedets eller køretøjsfabrikantens autorisation, skal have gennemgået en relevant uddannelse for den eller de typer og fabrikater af takografer, som virksomheden har autorisation til at installere, efterse, kontrollere og reparere. Den relevante uddannelse skal ske hos et godkendt uddannelsessted. Stk. 2. Personer, der skal installere, efterse, kontrollere og reparere takografer, jf. stk. 1, skal efterfølgende gennemgå en efteruddannelse hvert 5. år. Stk. 3. Efter gennemførelse af den relevante uddannelse udstedes der et uddannelsesbevis, som forevises som dokumentation for opfyldelse af kravet om behørig uddannet, jf. 2, stk. 2, nr. 3. Uddannelsesstedet attesterer ved udstedelse af uddannelsesbevis, at de personer, der har gennemført uddannelsen, har opnået tilstrækkelig viden og kompetencer i forhold til installering, eftersyn, kontrol og reparation af den eller de pågældende typer og fabrikater af takograf. Vandelskravet 6. Som dokumentation for opfyldelse af kravet i 2, stk. 2, nr. 5, indhenter Færdselsstyrelsen efter samtykke fra ansøgeren oplysninger fra Kriminalregisteret. Er ansøger et selskab, eller er ejeren af en personligt drevet virksomhed ikke stedlig daglig leder i virksomheden, indhenter Færdselsstyrelsen efter samtykke fra den stedlige, daglige leder tillige oplysninger om denne fra Kriminalregistret. Ansøgning om autorisation 7. Ansøgning om autorisation indgives til Færdselsstyrelsen. Stk. 2. Ansøgningen indgives på en særlig ansøgningsblanket og vedlægges den i 2, stk. 3, nævnte godkendelsesrapport, dokumentation for at personalet er behørigt uddannet samt samtykke til indhentelse af straffeoplysninger, jf. 6. Godkendelsesrapporten fra tilsynsvirksomheden må ved ansøgningens indlevering ikke være over én måned gammel.

4 8. Autorisation meddeles ved et autorisationsbevis med et autorisationsnummer. Ved fornyelse af en autorisation bibeholdes det oprindelige autorisationsnummer. Stk. 2. Autorisation udstedes med en gyldighedstid på 5 år. Stk. 3. Installatøren, værkstedet og køretøjsfabrikanten skal opsætte autorisationsbeviset, så det er synligt for kunderne. Kapitel 3 Udførelse af installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer 9. En autoriseret installatør, et autoriseret værksted og en autoriseret køretøjsfabrikant skal til enhver tid opfylde kravene i 2, stk. 2. Stk. 2. Installatøren, værkstedet og køretøjsfabrikanten må kun installere, efterse, kontrollere og reparere den eller de typer og fabrikater af takografer, som er omfattet af deres autorisation. Installation, eftersyn, kontrol og reparation skal ske i overensstemmelse med bilag 1, kontrolapparatforordningen, takografforordningen og gennemførelsesforordningens krav. Stk. 3. Installatøren, værkstedet og køretøjsfabrikanten skal sikre, at plombematricer/-dorne er korrekt udført i overensstemmelse med kravene i bilag 3 og at aftrykket i plomben er letlæseligt. 10. Installatøren, værkstedet og køretøjsfabrikanten skal indberette til Færdselsstyrelsen, hvis plombematricer/-dorne bortkommer. Stk. 2. Inddrager installatøren, værkstedet eller køretøjsfabrikanten et værkstedskort, fordi en medarbejder misbruger det eller på anden måde ikke overholder retningslinjerne for brug af kort eller PIN-kode, eller tilbageleverer medarbejderen sit værkstedskort ved ansættelsens ophør, skal installatøren, værkstedet eller køretøjsfabrikanten straks indsende kortet til Færdselsstyrelsen. Kortet indsendes med oplysning om årsagen til indsendelsen. Stk. 3. Værkstedet skal opbevare kontrolrapporter i henhold til takografforordningens artikel 23, stk. 3, i 2 år fra det tidspunkt, hvor kontrolrapporten blev udfærdiget. Kapitel 4 Uddannelse og efteruddannelse i installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer 11. Færdselsstyrelsen godkender uddannelsessteder, der udbyder uddannelse og efteruddannelse i installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer. Stk. 2. Uddannelser og efteruddannelser i installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer skal opfylde kravene i bilag 2. Stk. 3. Ved ansøgning om godkendelse som uddannelsessted i installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer efter stk. 1 skal ansøgeren dokumentere, at de undervisere, som

5 forestår uddannelsen, har en særlig viden om den eller de typer og fabrikater af takografer, der undervises i. Stk. 4. Færdselsstyrelsen kan fastsætte nærmere vilkår til godkendelse efter stk Uddannelsesstedet udsteder et uddannelsesbevis til personer, som har gennemført en uddannelse eller efteruddannelse i installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer. Stk. 2. Uddannelsesstedet attesterer ved udstedelse af uddannelsesbevis efter stk. 1, at deltageren har opnået tilstrækkelig viden og kompetencer til at installere, efterse, kontrollere og reparere den eller de pågældende typer og fabrikater af takografer. Kapitel 5 Tilsynsvirksomheder 13. Færdselsstyrelsen kan efter ansøgning godkende en tilsynsvirksomhed til at udarbejde godkendelsesrapporter til brug for autorisation af installatører, værksteder og køretøjsfabrikanter samt til at kontrollere overholdelse af krav og kvalitetsledelsessystem, jf. 2, stk. 3. Stk. 2. Ved ansøgning om godkendelse som tilsynsvirksomhed skal ansøgeren dokumentere at have de fornødne kvalifikationer samt det fornødne udstyr til at udarbejde godkendelsesrapporter samt til at kontrollere overholdelse af krav og kvalitetsledelsessystem, jf. 2, stk. 3. Stk. 3. En tilsynsvirksomhed skal ved udførelse af sit tilsyn være upartisk og uafhængig. Stk. 4. En godkendelse efter stk. 1 udstedes med en gyldighedsperiode på 5 år. 14. Tilsynsvirksomheden skal påse, at installatøren, værkstedet og køretøjsfabrikanten opfylder kravene i 2, stk. 2, nr. 1-2, i forbindelse med ansøgningen om autorisation og udstede en godkendelsesrapport vedrørende dette og deres kvalitetsledelsessystem. Stk. 2. Tilsynsvirksomheden skal hvert andet år påse installatørens og værkstedets procedurer for håndtering af takografer jf. 3, herunder de trufne sikkerhedsforanstaltninger og håndteringen af værkstedskort. Tilsynsvirksomheden skal udfærdige en rapport om det pågældende tilsyn. Stk. 3. De i stk. 1 og 2 nævnte rapporter skal udfærdiges på blanketter udarbejdet af Færdselsstyrelsen. 15. Færdselsstyrelsen kan i særlige tilfælde tilbagekalde en godkendelse af en tilsynsvirksomhed. Kapitel 6 Kontrol og tilsyn 16. Installatøren og værkstedet skal én gang hvert andet år lade en tilsynsvirksomhed, der er godkendt af Færdselsstyrelsen, påse deres procedurer for håndtering af takografer jf. 3, herunder de trufne sikkerhedsforanstaltninger og håndteringen af værkstedskort. Tilsynsvirksomheden sender den originale tilsynsrapport, jf. 14, stk. 2, til Færdselsstyrelsen senest 1 måned efter tilsynet.

6 Stk. 2. Installatøren og værkstedet er forpligtet til at give en tilsynsvirksomhed alle nødvendige oplysninger til brug for tilsynet efter stk. 1. Stk. 3. Udgifterne ved tilsyn og udfærdigelse af tilsynsrapport afholdes af installatøren eller værkstedet. 17. Færdselsstyrelsen fører kontrol med installatører, værksteder og køretøjsfabrikanter. Stk. 2. Færdselsstyrelsen fører desuden kontrol med om uddannelsessteder og tilsynsvirksomheder fortsat lever op til kravene for deres godkendelse. Stk. 3. Installatører, værksteder, køretøjsfabrikanter, uddannelsessteder og tilsynsvirksomheder er forpligtet til at give Færdselsstyrelsen alle nødvendige oplysninger til brug for kontrollen efter stk. 1 og 2. Kapitel 7 Bortfald og tilbagekaldelse 18. En autorisation bortfalder i følgende tilfælde: 1) Hvis installatøren eller værkstedet ikke opfylder 16, stk. 1, 1. pkt., og stk. 2, samt 17, stk. 3. 2) Hvis installatørens, værkstedets eller køretøjsfabrikantens arbejde med installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer ophører, eller installatørens, værkstedets eller køretøjsfabrikantens virksomhed afhændes. 3) Hvis gyldighedstiden for en autorisation udløber. Stk. 2. Opfylder installatøren, værkstedet eller køretøjsfabrikanten ikke kravene i 16, stk. 1, 1. pkt., og stk. 2, samt 17, stk. 3, skal al dokumentation for arbejdets udførelse samt plombematricer/-dorne og autorisationsbevis straks afleveres til Færdselsstyrelsen. Værksteder med D- og I-autorisation skal endvidere straks aflevere værkstedskort samt overførte og gemte data fra værkstedskort til Færdselsstyrelsen. Stk. 3. Afhændes en installatørs, et værksteds eller en køretøjsfabrikants virksomhed med A-autorisation til en virksomhed med A- eller D-autorisation, skal al dokumentation for arbejdets udførelse afleveres til denne virksomhed. Plombematricer/-dorne og autorisationsbevis skal straks afleveres til Færdselsstyrelsen. Stk. 4. Afhændes en installatørs, et værksteds eller en køretøjsfabrikants virksomhed med D- eller I-autorisation til en virksomhed med A-autorisation, skal al dokumentation for arbejde, der vedrører analoge takografer afleveres til denne virksomhed. Dokumentation, som vedrører arbejde på digitale og intelligente takografer, skal straks afleveres til Færdselsstyrelsen sammen med værkstedskort, overførte og gemte data fra værkstedskort, plombematricer/- dorne og autorisationsbevis. Stk. 5. Afhændes en installatørs, et værksteds eller en køretøjsfabrikants virksomhed med D-autorisation til en virksomhed med D- eller I-autorisation, skal al dokumentation for arbejdets udførelse samt overførte og gemte data fra værkstedskort afleveres til denne virksomhed. Værkstedskort, plombematricer/-dorne og autorisationsbevis skal straks afleveres til Færdselsstyrelsen. Stk. 6. Afhændes en installatørs, et værksteds eller en køretøjsfabrikants virksomhed med I- autorisation til en virksomhed med D-autorisation, skal al dokumentation for arbejde, der

7 vedrører digitale takografer omfattet af D-autorisation afleveres til denne virksomhed. Dokumentation, som vedrører arbejde på intelligente takografer, skal straks afleveres til Færdselsstyrelsen sammen med de værkstedskort, overførte og gemte data fra værkstedskort, plombematricer/-dorne og autorisationsbevis, der vedrører arbejdet omfattet af I-autorisation. Stk. 7. Ophører eller afhændes en installatørs, et værksteds eller en køretøjsfabrikants virksomhed, som er autoriseret i medfør af denne bekendtgørelse, til en anden virksomhed, som ikke er autoriseret, skal al dokumentation for arbejdets udførelse samt plombematricer/- dorne og autorisationsbevis straks afleveres til Færdselsstyrelsen. Installatører, værksteder og køretøjsfabrikanter med D- eller I-autorisation skal endvidere straks aflevere værkstedskort samt overførte og gemte data fra værkstedskort til Færdselsstyrelsen. Stk. 8. Udløber gyldighedstiden for en autorisation, uden at der er søgt om fornyelse, skal al dokumentation for arbejdets udførelse samt plombematricer/-dorne straks afleveres til Færdselsstyrelsen. Værksteder med D- og I-autorisation skal endvidere straks aflevere værkstedskort samt overførte og gemte data fra værkstedskort til Færdselsstyrelsen. 19. Færdselsstyrelsen kan tilbagekalde en autorisation fra installatører, værksteder eller køretøjsfabrikanter, som ikke opfylder deres forpligtelser i medfør af takografforordningen, jf. takografforordningens artikel 24, stk. 6, herunder vandelskravet. Stk. 2. Tilbagekaldes en autorisation, skal al dokumentation for arbejdets udførelse samt plombematricer/-dorne og autorisationsbevis straks afleveres til Færdselsstyrelsen. Værksteder med D- eller I-autorisation skal endvidere straks aflevere værkstedskort samt overførte og gemte data fra værkstedskort til Færdselsstyrelsen. Kapitel 8 Administrative bestemmelser 20. Når Færdselsstyrelsen modtager en ansøgning, jf. 2, 11 eller 13, sender Færdselsstyrelsen en kvittering til ansøger med oplysning om: 1) Fristen for meddelelse af afgørelse om autorisation eller godkendelse. 2) At ansøgeren kan betragte autorisationen eller godkendelsen for meddelt, hvis ikke Færdselsstyrelsen har truffet afgørelse inden fristens udløb. 3) Klagemuligheder. 21. Færdselsstyrelsen skal træffe afgørelse om autorisation eller godkendelse som uddannelsessted eller tilsynsvirksomhed senest 60 dage efter modtagelsen af ansøgningen og alle nødvendige dokumenter, jf. dog stk. 2. Stk. 2. Fristen i stk. 1 kan forlænges én gang, hvis sagens kompleksitet berettiger det. Færdselsstyrelsen skal inden udløbet af fristen i stk. 1 begrunde forlængelsen over for ansøger og oplyse en ny frist for, hvornår afgørelsen vil blive truffet. Stk. 3. Hvis Færdselsstyrelsen ikke har truffet afgørelse inden udløbet af fristerne efter stk. 1 og 2, kan autorisationen eller godkendelsen anses for meddelt. 22. Færdselsstyrelsens afgørelser efter denne bekendtgørelse kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed.

8 23. Færdselsstyrelsen kan dispensere fra bestemmelserne i denne bekendtgørelse, når ganske særlige forhold gør sig gældende. Kapitel 9 Straf 24. Med bøde eller fængsel indtil 4 måneder straffes den, der overtræder bestemmelserne om autorisation til at foretage installering, eftersyn, kontrol og reparation i artikel 22 og 23, i takografforordningen. Stk. 2. Med bøde eller fængsel indtil 4 måneder straffes endvidere den, der overtræder 2, stk. 1, 9, stk. 2 og 3, 10, stk. 1-3, 18, stk. 2-8, og 19, stk. 2. Stk. 3. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel. Kapitel 10 Ikrafttrædelse og overgangsbestemmelser 25. Bekendtgørelsen træder i kraft den 25. november Stk. 2. Samtidig ophæves bekendtgørelse nr af 13. december 2013 om autorisation af værksteder til udførelse af arbejde på takografer inden for vejtransport. 26. A- og D- autorisationer, der er meddelt værksteder i medfør af 2, stk. 1, eller 7, stk. 1, i bekendtgørelse nr af 13. december 2013 om autorisation af værksteder til udførelse af arbejde på takografer inden for vejtransport, forbliver gyldige indtil gyldighedstiden udløber, jf. dog stk. 2. Stk. 2. Meddeles et værksted A-, D- eller I-autorisation i medfør af denne bekendtgørelse, bortfalder en tidligere meddelt autorisation. Stk. 3. Gennemførte uddannelser til at udføre arbejde på analoge og digitale takografer i medfør af pkt. 3.5 og 3.6, i bilag 1, til bekendtgørelse nr af 13. december 2013 om autorisation af værksteder til udførelse af arbejde på takografer inden for vejtransport, forbliver gyldige i højst 5 år fra tidspunktet for uddannelsens gennemførelse. Stk. 4. Godkendelser som tilsynsvirksomhed, der er meddelt i medfør af 10, stk. 1, i bekendtgørelse nr af 13. december 2013 om autorisation af værksteder til udførelse af arbejde på takografer inden for vejtransport forbliver gyldige for de typer af takografer, som godkendelserne vedrører. 27. Autorisationer, der er meddelt værksteder i medfør af 1, stk. 3, i bekendtgørelse nr af 15. december 1993 om arbejderbeskyttelse i vejtransport, forbliver gyldige, jf. dog stk. 2. Stk. 2. Meddeles et værksted A-, D- eller I-autorisation i medfør af denne bekendtgørelse, bortfalder en tidligere meddelt autorisation. Stk. 3. Når en tidligere meddelt autorisation bortfalder efter stk. 2, skal plombematricer/- dorne og autorisationsbevis straks afleveres til Færdselsstyrelsen.

9 28. Med bøde eller fængsel indtil 4 måneder straffes den, der overtræder 27, stk. 3. Stk. 2. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel. Krav til installatører, værksteder og køretøjsfabrikanter, der ønsker autorisation Kravene til installatører, værksteder og køretøjsfabrikanter, der ønsker autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer, afhænger af, hvilken type af takograf, der ansøges om autorisation til. Bilag 1 Kravene til de enkelte typer af autorisationer og installation, eftersyn, kontrol og reparation af de enkelte typer og fabrikater af takografer fremgår af de nedenstående afsnit i dette bilag. 1. Krav, der skal være opfyldt ved ansøgning om og ved udførelse af arbejde i henhold til A- autorisation De tekniske krav til den analoge takograf er beskrevet i bilag 1 til EU-forordning 165/2014. Følgende krav skal være opfyldt ved ansøgningen om og ved udførelse af arbejde i henhold til A-autorisation: a) Montering af analog takograf Monteringen af den analog takograf skal ske i henhold til afsnit V, stk. 1 og 2, i bilag 1 til takografforordningen. b) Installationsplade: Reglerne for installationspladen fremgår af afsnit V, stk. 3, i bilag 1 til takografforordningen. c) Plombering af den analoge takograf: Plomberingen af den analog takograf skal ske i henhold til afsnit V, stk. 4 og 5, i bilag 1 til takografforordningen. d) Kontrol af nye eller reparerede instrumenter: Kontrol af nye eller reparerede instrumenter skal ske i henhold til afsnit VI, stk. 1, i bilag 1 til takografforordningen. e) Monteringsinspektion: Monteringsinspektion skal ske i henhold til afsnit VI, stk. 2, i bilag 1 til takografforordningen. f) Periodisk kontrol: Periodisk kontrol skal ske i henhold til afsnit VI, stk. 3, i bilag 1 til takografforordningen. g) Måling af fejl: Måling af fejl skal ske i henhold til afsnit VI, stk. 4, i bilag 1 til takografforordningen. h) Reparationer: Reparationer skal ske i henhold til afsnit VI, stk. 1, i bilag 1 til takografforordningen.

10 i) Udstyr Installatøren, værkstedet og køretøjsfabrikanten skal være i besiddelse af det udstyr, der er nødvendigt for at udføre arbejde på de analog takografer. 2. Krav, der skal være opfyldt ved ansøgning om og udførelse af arbejde i henhold til D- autorisation De tekniske krav til den digitale takograf er beskrevet i bilag 1B til kontrolapparatforordningen. Der eksisterer følgende tre versioner af den digitale takograf: I) 1. version: Opfylder kravene i bilag 1B til kontrolapparatforordningen. II) 2. version: Opfylder kravene i bilag 1B til kontrolapparatforordningen som ændret ved EU-forordning 1266/2009, undtagen punkt 3.1, 3.8, 3.9, 3.11, 3.20, 8.2, 9.2, 12.3, 12.4 og 13 i bilaget til denne forordning. III) 3. version: Opfylder kravene i bilag 1B til kontrolapparatforordningen som ændret ved EU-forordning 1266/2009. Følgende krav skal være opfyldt ved ansøgning om og ved udførelse af arbejde i henhold til D- autorisation: a) Montering af digital takograf: I) Version 1: Montering af digitale takografer skal ske i henhold til kapitel V, punkt 1, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen II) Version 2 og 3: Montering af digitale takografer skal ske i henhold til kapitel V, punkt 1, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen, som ændret ved EU-forordning 1266/2009. b) Installationsplade: I) Version 1: Installationspladen og dennes montering skal udføres i henhold til kapitel V, punkt 2, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen. II) Version 2 og 3: Installationspladen og dennes montering skal udføres i henhold til kapitel V, punkt 2, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen, som ændret ved EUforordning 1266/2009. c) Plombering: I) Version 1: Plombering skal ske i henhold til kapitel V, punkt 3, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen. II) Version 2 og 3: Plombering skal ske i henhold til kapitel V, punkt 3, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen, som ændret ved EU-forordning 1266/2009.

11 d) Kontrol af nye eller reparerede instrumenter: I) Version 1: Kontrol af nye og reparerede instrumenter skal ske i henhold til kapitel VI, punkt 2, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen. II) Version 2 og 3: Kontrol af nye og reparerede instrumenter skal ske i henhold til kapitel VI, punkt 2, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen, som ændret ved EUforordning 1266/2009. e) Monteringsinspektion: I) Version 1: Monteringsinspektion skal ske i henhold til kapitel VI, punkt 3, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen. II) Version 2 og 3: Monteringsinspektion skal ske i henhold til kapitel VI, punkt 3, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen, som ændret ved EU-forordning 1266/2009. f) Periodisk kontrol: I) Version 1: Periodisk kontrol skal ske i henhold til kapitel VI, punkt 4, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen. II) Version 2 og 3: Periodisk kontrol skal ske i henhold til kapitel VI, punkt 4, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen, som ændret ved EU-forordning 1266/2009. g) Måling af fejl: I) Version 1:Måling af fejl skal ske i henhold til kapitel VI, punkt 5 i bilag 1B til kontrolapparatforordningen. II) Version 2 og 3: Måling af fejl skal ske i henhold til kapitel VI, punkt 5, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen, som ændret ved EU-forordning 1266/2009. h) Reparationer: I) Version 1: Reparationer skal ske i henhold til kapitel VI, punkt 6, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen II) Version 2 og 3: Reparationer skal ske i henhold til kapitel VI, punkt 6, i bilag 1B til kontrolapparatforordningen, som ændret ved EU-forordning 1266/2009. i) Udstyr Installatøren, værkstedet og køretøjsfabrikanten skal være i besiddelse af det udstyr, der er nødvendigt for at udføre opgaver på de digitale takografer, der ønskes autorisation til eller udføres arbejde på. 3. Krav, der skal være opfyldt ved ansøgning om og udførelse af arbejde i henhold til I- autorisation

12 De tekniske krav til den intelligente takograf er beskrevet i bilag 1C til gennemførelsesforordningen. Følgende krav skal være opfyldt ved ansøgningen om og ved udførelse af arbejde i henhold til I-autorisation: a) Montering af takograf: Montering af intelligente takografer skal ske i henhold til punkt 5.1, i bilag 1C til gennemførelsesforordningen. b) Installationsplade: Installationspladen og dennes montering skal udføres i henhold til punkt 5.2, i bilag 1C til gennemførelsesforordningen. c) Plombering: Plombering skal ske i henhold til punkt 5.3 i bilag 1C til gennemførelsesforordningen. d) Kontrol af nye eller reparerede instrumenter: Kontrol af nye eller reparerede instrumenter skal ske i henhold til punkt 6.2, i bilag 1C til gennemførelsesforordningen. e) Monteringsinspektion: Monteringsinspektion, herunder kravene til tolerancer, skal ske i henhold til punkt 6.3, i bilag 1C til gennemførelsesforordningen. f) Periodisk kontrol: Periodisk kontrol skal ske i henhold til punkt 6.4, i bilag 1C til gennemførelsesforordningen. g) Måling af fejl: Måling af fejl skal ske i henhold til punkt 6.5, i bilag 1C til gennemførelsesforordningen. h) Reparationer: Reparationer skal ske i henhold til punkt 6.6, i bilag 1C til gennemførelsesforordningen. i) Udstyr Installatøren, værkstedet og køretøjsfabrikanten skal være i besiddelse af det udstyr, der er nødvendigt for at udføre opgaver på de fabrikater af intelligente takografer, der ønskes autorisation til eller udføres arbejde på. Bilag 2 Krav til uddannelse og efteruddannelse i installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer En uddannelse i installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer skal gennemgå de relevante krav til den type og fabrikat af takografer, som installatøren, værkstedet eller køretøjsfabrikanten skal have eller har autorisation til at installere, efterse, kontrollere og reparere, herunder 1) gældende regler for udførelse af arbejde på takografer,

13 2) takografers funktion, herunder den takograf, som installatøren, værkstedet eller køretøjsfabrikanten skal håndtere, 3) arbejdsmetoder og udstyr ved installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer, 4) verifikationsmetoder og udstyr, 5) dokumentation for udført installering, eftersyn, kontrol og reparation, og 6) datasikkerhed og datahåndtering, hvis installatøren, værkstedet eller køretøjsfabrikanten skal udføre arbejde på digitale og/eller intelligente takografer. Plombematricens og plombedornens udseende mv. Bilag 3 Plombematricen/plombedornen skal afgive et tydeligt og letlæseligt aftryk i de plomber, der skal mærkes. Plombematricen/plombedornen skal være forsynet med et mærke, som opfylder følgende betingelser: 1. Mærket skal være cirkelrundt. 2. I mærkets øverste halvdel skal nationalitetsmærket DK være anført. 3. I mærkets nederste halvdel skal værkstedets autorisationsnummer, der består af en talkombination på tre tal efterfulgt af en bindestreg og bogstavet A, D eller I for A- autorisation, D-autorisation eller I-autorisation, være anført. Mærket skal i overensstemmelse med ovenstående beskrivelse have følgende udseende: i I bekendtgørelsen er der medtaget visse bestemmelser fra Europa-Parlamentets og Rådets forordning 165/2014/EU af 4. februar 2014 om takografer inden for vejtransport, om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 3821/85 om kontrolapparatet inden for vejtransport og om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 561/2006 om harmonisering af visse sociale bestemmelser inden for vejtransport, EU-Tidende 2014, nr. L 60, side 1, og Kommissionens gennemførelsesforordning 2016/799/EU af 18. marts 2016 om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 165/2014 om fastsættelse af forskrifter for konstruktion, afprøvning, installering, brug og reparation af takografer og deres komponenter, EU-Tidende 2016, nr. L 139, side 1. Ifølge artikel 288 i EUF-Traktaten gælder en forordning umiddelbart i hver medlemsstat. Gengivelsen af disse bestemmelser i bekendtgørelsen er således udelukkende begrundet i praktiske hensyn og berører ikke forordningens umiddelbare gyldighed i Danmark. ii Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/123/EF af 12. december 2006 om tjenesteydelser i det indre marked (EU-Tidende 2006 nr. L 376 af den 27. december 2006 s. 36).

Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer 1)

Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer 1) BEK nr 1318 af 22/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Bekendtgørelse om autorisation af værksteder til udførelse af arbejde på kontrolapparater (fartskrivere) inden for vejtransport 1)

Bekendtgørelse om autorisation af værksteder til udførelse af arbejde på kontrolapparater (fartskrivere) inden for vejtransport 1) BEK nr 1484 af 13/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2013-84-0362 Senere ændringer til forskriften BEK nr

Læs mere

Lov om ændring af færdselsloven

Lov om ændring af færdselsloven LOV nr 154 af 18/02/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-801-0021 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring

Læs mere

BEK nr 1406 af 04/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 11. april Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1406 af 04/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 11. april Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1406 af 04/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 11. april 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j.nr. 20165000572 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

UDKAST. Kapitel 3 Anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer

UDKAST. Kapitel 3 Anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer Bekendtgørelse om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer erhvervet i udlandet vedrørende udøvelse af erhverv i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter m.v. 1 I medfør af 4 a, 50, stk.

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport I bekendtgørelse nr. 1327 af 29. november 2017 om kvalifikationskrav til visse

Læs mere

Bekendtgørelse om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer erhvervet i udlandet 1)

Bekendtgørelse om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer erhvervet i udlandet 1) BEK nr 151 af 25/02/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. oktober 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdstilsynet, j.nr. 20155000093 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1)

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) BEK nr 1173 af 31/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0002 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1 Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1 I medfør af 56, 64, stk. 4, og 102 i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1) BEK nr 543 af 24/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00031 Dato: 07-02-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort

Læs mere

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1)

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1) BEK nr 1564 af 20/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 30. januar 2018 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2006-114-0060 Senere ændringer til forskriften BEK nr 302 af 27/03/2014

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af personer, der udfører boringer på land 1)

Bekendtgørelse om uddannelse af personer, der udfører boringer på land 1) BEK nr 915 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 26. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område BEK nr 594 af 26/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 12. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS 20000-00069

Læs mere

Udkast til ny bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1

Udkast til ny bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1 Dato: 16. november 2017 Kontor: Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Nathalie Bidstrup Nielsen Sagsnr.: 2017-113-0001 Dok.: 542484 Udkast til ny bekendtgørelse om vagtvirksomhed 1 I medfør af 1, stk. 2 og 3,

Læs mere

1) er myndig og ikke er under værgemål efter værgemålslovens 5 eller under samværgemål efter værgemålslovens

1) er myndig og ikke er under værgemål efter værgemålslovens 5 eller under samværgemål efter værgemålslovens BEK nr 63 af 18/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Geodatastyrelsen, j.nr. KMS-301-00035

Læs mere

Bekendtgørelse om rapporter om solvens og finansiel situation for gruppe 1- forsikringsselskaber og koncerner 1)

Bekendtgørelse om rapporter om solvens og finansiel situation for gruppe 1- forsikringsselskaber og koncerner 1) BEK nr 1761 af 15/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 7. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 162-0036 Senere ændringer til

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1)

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1) Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som indsamlingsvirksomhed 1) I medfør af 7 b, 44, stk. 1, 4 og 5, 45 d, 73, 79 b, stk. 1, 80, stk. 1 og 2, 88, 89 b, 92 og 110, stk. 3, i

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler

Bekendtgørelse af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler LBK nr 363 af 09/04/2013 Udskriftsdato: 4. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 415-01-00001 Senere ændringer til forskriften LOV

Læs mere

Udkast til. Kapitel 1. Kvalitetsledelsessystemet

Udkast til. Kapitel 1. Kvalitetsledelsessystemet Udkast til Bekendtgørelse om kvalitetsledelsessystemer for autoriserede virksomheder på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet og for virksomheder med virksomhedsgodkendelse på gasområdet I medfør af 20,

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om krav til bemyndigede organer på jernbaneområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om krav til bemyndigede organer på jernbaneområdet UDKAST Bekendtgørelse om krav til bemyndigede organer på jernbaneområdet I medfør af 56 og 102 i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj 2015, fastsættes efter bemyndigelse i henhold til 4 i bekendtgørelse

Læs mere

Den Europæiske Unions Tidende L 29/45 DIREKTIVER

Den Europæiske Unions Tidende L 29/45 DIREKTIVER 31.1.2009 Den Europæiske Unions Tidende L 29/45 DIREKTIVER KOMMISSIONENS DIREKTIV 2009/5/EF af 30. januar 2009 om ændring af bilag III til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/22/EF om minimumsbetingelser

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang for inseminører fra visse lande til at inseminere husdyr 1)

Bekendtgørelse om adgang for inseminører fra visse lande til at inseminere husdyr 1) BEK nr 1292 af 15/12/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2009-20-2301-00251 Senere ændringer

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.2.2018 C(2018) 1116 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 28.2.2018 om ændring af Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2016/799 af 18. marts

Læs mere

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1)

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1) BEK nr 1044 af 10/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2017-15-31-00372 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om rapporter om solvens og finansiel situation for gruppe 1- forsikringsselskaber m.v. 1)

Bekendtgørelse om rapporter om solvens og finansiel situation for gruppe 1- forsikringsselskaber m.v. 1) BEK nr 593 af 31/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 20. maj 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 162-0001 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af personer der beskæftiger sig med aflivning af dyr og dermed forbundne aktiviteter på slagteri 1)

Bekendtgørelse om uddannelse af personer der beskæftiger sig med aflivning af dyr og dermed forbundne aktiviteter på slagteri 1) BEK nr 1424 af 03/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 11. december 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere

Læs mere

Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1

Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1 Bestemmelser for Civil Luftfart BL 5-50 Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1 Udgave 5, 6. juni 2014 I medfør

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område

Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område Bekendtgørelse om godkendelse af prøvningsinstanser og kontrolinstanser på det køretøjstekniske område I medfør af 68 d og 134 a, stk. 2, i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december

Læs mere

BEK nr 1364 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1364 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1364 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00031 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Lov om supplerende bestemmelser til forordning om opstilling af rammer for energimærkning m.v. (produktenergimærkningsloven) 1)

Lov om supplerende bestemmelser til forordning om opstilling af rammer for energimærkning m.v. (produktenergimærkningsloven) 1) LOV nr 1521 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2018-9007

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1)

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1) BEK nr 797 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr.142-0008 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1 Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 21 k, stk. 5, og 26, stk. 1, 1. pkt., og stk. 2, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetsordninger for landbrugsprodukter og fødevarer 1)

Bekendtgørelse om kvalitetsordninger for landbrugsprodukter og fødevarer 1) BEK nr 1073 af 13/09/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 9. december 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Føedvarestyrelsen, j.nr.2017-29-31-00344 Senere ændringer

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Genstand og anvendelsesområde

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Genstand og anvendelsesområde L 301/22 18.11.2015 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/2066 af 17. november 2015 om fastsættelse i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 517/2014 af mindstekrav og betingelser

Læs mere

BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 798 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 142-0009 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler

Bekendtgørelse af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler LBK nr 2 af 03/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 770-02-00616 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr

Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr Bekendtgørelse om tilskud til energieffektive opvarmningssystemer ved skrotning af oliefyr I medfør af 4, 5, stk. 3, 6 og 7, stk. 2, i lov nr. 129 af 25. februar 1998 om statstilskud til produktrettede

Læs mere

BEK nr 545 af 30/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016

BEK nr 545 af 30/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 BEK nr 545 af 30/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00005 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om trafikofficials, race marshals og visse myndighedspersoners regulering af færdslen

Bekendtgørelse om trafikofficials, race marshals og visse myndighedspersoners regulering af færdslen BEK nr 295 af 23/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 26. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Udkast. til. bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen

Udkast. til. bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen Udkast til bekendtgørelse om trafikofficials, race marshalls og visse myndighedspersoners regulering af færdslen I medfør af 68, stk. 1, 89, stk. 2, 1. pkt. og 118, stk. 9, 1. pkt., i færdselsloven, jf.

Læs mere

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 191 af 28. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 191 af 28. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1806097 Dok. nr.: 665447 Dato: 21-09-2018 Bekendtgørelse om adgang til udøvelse af virksomhed som ambulancebehandler

Læs mere

Bekendtgørelse om virksomhedsansat kontrolpersonale på fjerkræslagterier 1)

Bekendtgørelse om virksomhedsansat kontrolpersonale på fjerkræslagterier 1) BEK nr 1261 af 16/12/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 2. oktober 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2011-20-2301-00688 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

BEK nr 953 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 10. juni 2019

BEK nr 953 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 10. juni 2019 BEK nr 953 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 10. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bestemmelser om erhvervsmæssig målflyvning, målbugsering,

Bestemmelser om erhvervsmæssig målflyvning, målbugsering, Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 5-8 Bestemmelser om erhvervsmæssig målflyvning, målbugsering, reklameflyvning og reklamenedkastning* Udgave 3, 16. december 2009 I medfør af 32,

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 10.1.2019 L 8 I/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2019/26 af 8. januar 2019 om supplering af EU-typegodkendelseslovgivningen for så vidt

Læs mere

Bekendtgørelse om føring af elkabler og vandrør 1)

Bekendtgørelse om føring af elkabler og vandrør 1) BEK nr 649 af 31/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. april 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00028 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om godkendelse og syn af køretøjer

Bekendtgørelse af lov om godkendelse og syn af køretøjer LBK nr 959 af 24/09/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2010-273 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 14. marts 2014 (OR. en) 2012/0184 (COD) 2012/0185 (COD) 2012/0186 (COD) PE-CONS 11/14 TRANS 18 CODEC 113 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

Bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne i vejtransport

Bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne i vejtransport Bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne i vejtransport I medfør af 86 a, 118, stk. 8-10, og 134 b i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1100 af 8. november 2006, som ændret ved lov nr.

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere 1) BEK nr 1563 af 20/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 7. juli 2015 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2006-802-0039 Senere ændringer til forskriften BEK nr 957 af 26/09/2012

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.11.2011 KOM(2011) 710 endelig 2011/0327 (COD) C7-0400/11 Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/126/EF,

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder

Bekendtgørelse af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder LBK nr 1216 af 27/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. marts 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2015-1924-0329 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1721 af 27/12/2018

Læs mere

Bekendtgørelse om autorisation og drift af virksomhed på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet 1)

Bekendtgørelse om autorisation og drift af virksomhed på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet 1) BEK nr 627 af 02/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00018 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91, 29.4.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 127/129 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2014/46/EU af 3. april 2014 om ændring af Rådets direktiv 1999/37/EF om registreringsdokumenter for motorkøretøjer

Læs mere

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1)

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1) BEK nr 1075 af 10/11/2008 Udskriftsdato: 8. juli 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 08/02645 Senere

Læs mere

UDKAST. 1 Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv

UDKAST. 1 Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv UDKAST Bekendtgørelse om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer erhvervet i udlandet vedrørende udøvelse af erhverv efter offshoresikkerhedsloven 1 I medfør af 50, stk. 4, 50 a, 50 b, 50 c, 50

Læs mere

BEK nr 1363 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1363 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1363 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00032 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelseskrav for den besætningsansvarlige for landbrugsmæssigt hold af svin, malkekvæg og æglæggende høner 1)

Bekendtgørelse om uddannelseskrav for den besætningsansvarlige for landbrugsmæssigt hold af svin, malkekvæg og æglæggende høner 1) BEK nr 650 af 31/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. august 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr.2017-15-31-00356 Senere ændringer

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.6.2014 C(2014) 3656 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 4.6.2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/36/EU

Læs mere

Bekendtgørelse om kontrol af beholdere til opbevaring af flydende husdyrgødning og ensilagesaft 1)

Bekendtgørelse om kontrol af beholdere til opbevaring af flydende husdyrgødning og ensilagesaft 1) BEK nr 1322 af 14/12/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 11. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-12411-00093 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om identifikation af dyr af hestefamilien 1)

Bekendtgørelse om identifikation af dyr af hestefamilien 1) BEK nr 1398 af 02/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 26. december 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-14-31-00121 Senere

Læs mere

Bilag 6. Udkast til. Bekendtgørelse om anvendelse af automatiske vægte. Kapitel 1. Anvendelsesområde

Bilag 6. Udkast til. Bekendtgørelse om anvendelse af automatiske vægte. Kapitel 1. Anvendelsesområde Bilag 6 Udkast til Bekendtgørelse om anvendelse af automatiske vægte I medfør af 15, stk. 1, og 22, stk. 4, i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 820 af 28. juni 2016,

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om sikring af visse stoffer der kan anvendes i forbindelse med biologiske anslag rettet mod dyr1)

UDKAST. Bekendtgørelse om sikring af visse stoffer der kan anvendes i forbindelse med biologiske anslag rettet mod dyr1) UDKAST Bekendtgørelse om sikring af visse stoffer der kan anvendes i forbindelse med biologiske anslag rettet mod dyr1) I medfør af 1, 4, stk. 2, og 7, stk. 2, i lov om sikring af dyrepatogener, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1)

Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1) BEK nr 874 af 01/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juli 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 50218-0007 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om kosttilskud 1)

Bekendtgørelse om kosttilskud 1) BEK nr 1239 af 27/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 30. marts 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2017-27-31-00296 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1) BEK nr 1573 af 01/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr.

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer I medfør af 5, stk. 7, og 190, stk. 4, i lov nr. 598 af 12. juni 2013 om forvaltere af

Læs mere

Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1

Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1 Finanstilsynet 16. februar 2015 J.nr. 50218-0007 /lcc Bekendtgørelse om Finanstilsynets certificering af statsautoriserede revisorer 1 I medfør af 199, stk. 13, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed,

Læs mere

Bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger for aftrækssystemer og fyringsanlæg (skorstensfejerbekendtgørelsen) 1)

Bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger for aftrækssystemer og fyringsanlæg (skorstensfejerbekendtgørelsen) 1) BEK nr 541 af 22/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter L 148/16 10.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/981 af 7. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for standardformularer, -modeller og -procedurer for høring af andre

Læs mere

BEK nr 642 af 30/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019

BEK nr 642 af 30/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 BEK nr 642 af 30/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1910-0016 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om donordyr og ind- og udførsel af avlsmateriale 1)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om donordyr og ind- og udførsel af avlsmateriale 1) Lovtidende A Bekendtgørelse om donordyr og ind- og udførsel af avlsmateriale 1) I medfør af 37, 40-41, 67 og 70, stk. 3, i lov om hold af dyr, jf. lovbekendtgørelse nr. 466 af 15. maj 2014, fastsættes

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods

Bekendtgørelse om sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods Bekendtgørelse nr. xx af xx 2012 UDKAST Bekendtgørelse om sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods I medfør af 2, stk. 3, og 17, stk. 2-3, i lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1086 af

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere

Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere Civilafdelingen Bekendtgørelse om godkendelse af kørelærere Dato: 25. november 2014 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-802-0067 Dok.: 1347437 I medfør af 56 a, 66,

Læs mere

BEK nr 629 af 02/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juli Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 629 af 02/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juli Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 629 af 02/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juli 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00022 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen)

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen) BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2016-1425 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner

Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner I medfør af 2, stk. 4, 15 A, stk. 2 og 3, og 30, stk. 2, 1. pkt., i byggeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1178 af 23. september

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde

Kapitel 1. Anvendelsesområde Bekendtgørelse om udøvelse af erhverv som fagligt ansvarlig inden for gas-, vandog afløbsområdet på baggrund af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer 1 I medfør af 15, nr. 3, og 36, stk. 2, i lov

Læs mere

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1 (Delårsrapportbekendtgørelsen) I medfør af 134 a og 164, stk. 4 og 5, i årsregnskabsloven,

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om udstyr i skibe 1)

Lovtidende A. Bekendtgørelse om udstyr i skibe 1) Lovtidende A Bekendtgørelse om udstyr i skibe 1) I medfør af 3, stk. 1, nr. 1 og nr. 6, 4, stk. 1, og 32, stk. 8, i lov om sikkerhed til søs, jf. lovbekendtgørelse nr. 72 af 17. januar 2014, som sat i

Læs mere

Bekendtgørelse om PCB, PCT og erstatningsstoffer herfor 1)

Bekendtgørelse om PCB, PCT og erstatningsstoffer herfor 1) BEK nr 47 af 12/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 25. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-105-00005 Senere ændringer

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) L 153/28 16.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2017/1013 af 30. marts 2017 om udformning af den standardformular til rapportering, der er omhandlet i artikel 17 i Europa- Parlamentets og

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering af ejendomsmæglere mv., der er etableret i et EU-land, i et EØS-land eller i Schweiz 1)

Bekendtgørelse om registrering af ejendomsmæglere mv., der er etableret i et EU-land, i et EØS-land eller i Schweiz 1) BEK nr 1307 af 23/11/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 07/08749 Senere

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.3.2018 C(2018) 1558 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 19.3.2018 om de proceduremæssige skridt for høringsprocessen med henblik på fastlæggelse

Læs mere

Bekendtgørelse om brandfarlige og brændbare væsker 1)

Bekendtgørelse om brandfarlige og brændbare væsker 1) Bekendtgørelse om brandfarlige og brændbare væsker 1) I medfør af 33, stk. 1 og stk. 6, nr. 2, og 70, stk. 4, i beredskabsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 660 af 10. juni 2009, som ændret ved lov nr. 514

Læs mere

I medfør af 19 i lov om psykologer m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 229 af 8. marts 2012, som ændret ved lov nr. 190 af 27. februar 2017, fastsættes:

I medfør af 19 i lov om psykologer m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 229 af 8. marts 2012, som ændret ved lov nr. 190 af 27. februar 2017, fastsættes: BEK nr 568 af 19/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 16. december 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2016-1465 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Bekendtgørelse om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer erhvervet i udlandet 1

Bekendtgørelse om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer erhvervet i udlandet 1 Bekendtgørelse om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer erhvervet i udlandet 1 I medfør af 37, stk. 4, 41, 41a, 41b, 74, 74a, 76 og 84 i lov om arbejdsmiljø, jf. lovbekendtgørelse nr. 1072 af

Læs mere

Anvendelsesområde. Definitioner

Anvendelsesområde. Definitioner Bekendtgørelse om begrænsning af udslip af dampe ved benzinpåfyldning af motorkøretøjer 1 I medfør af 7, stk. 1, nr. 1, 2 og 6, 7 a, stk. 1, 80, stk. 1 og 2, 92 og 110, stk. 3, i lov om miljøbeskyttelse,

Læs mere

Bekendtgørelse om undervisning af personale, der betjener renseanlæg for spildevand 1)

Bekendtgørelse om undervisning af personale, der betjener renseanlæg for spildevand 1) BEK nr 916 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde

Kapitel 1. Anvendelsesområde UDKAST TIL Bekendtgørelse om udøvelse af erhverv som fagligt ansvarlig inden for gas-, vand- og afløbsområdet på baggrund af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 15, nr. 4, 18, stk.

Læs mere

Bestemmelser om luftfartøjsdokumenter mv. for luftfartøjer, der ikke opereres i henhold til bestemmelser

Bestemmelser om luftfartøjsdokumenter mv. for luftfartøjer, der ikke opereres i henhold til bestemmelser Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 1-19 Bestemmelser om luftfartøjsdokumenter mv. for luftfartøjer, der ikke opereres i henhold til bestemmelser for erhvervsmæssig lufttransport

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.1.2017 COM(2017) 13 final 2017/0005 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede EØS-Udvalg

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2001R1207 DA 18.02.2008 002.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B M1 RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 1207/2001 af 11. juni 2001 om fremgangsmåder

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til udøvelse af virksomhed som farmaceut eller farmakonom på apoteker i Danmark for statsborgere fra EU- og EØS-lande m.v.

Bekendtgørelse om adgang til udøvelse af virksomhed som farmaceut eller farmakonom på apoteker i Danmark for statsborgere fra EU- og EØS-lande m.v. BEK nr 306 af 23/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 22. januar 2018 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr. 1602057 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

L 92/12 Den Europæiske Unions Tidende

L 92/12 Den Europæiske Unions Tidende L 92/12 Den Europæiske Unions idende 3.4.2008 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 304/2008 af 2. april 2008 om fastsættelse i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 842/2006 af mindstekrav

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

Bekendtgørelse om kompetencekrav til ansatte, der yder investeringsrådgivning og formidler information om visse investeringsprodukter 1)

Bekendtgørelse om kompetencekrav til ansatte, der yder investeringsrådgivning og formidler information om visse investeringsprodukter 1) BEK nr 864 af 23/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 16. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1912-0005 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Bekendtgørelse om værdiansættelse af pant og lån i skibe som stilles til sikkerhed for udstedelse af særligt dækkede obligationer

Bekendtgørelse om værdiansættelse af pant og lån i skibe som stilles til sikkerhed for udstedelse af særligt dækkede obligationer Bekendtgørelse om værdiansættelse af pant og lån i skibe som stilles til sikkerhed for udstedelse af særligt dækkede obligationer I medfør af 152 h, stk. 1, nr. 1-3, og 373, stk. 4, i lov om finansiel

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. marts 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. marts 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. marts 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0005 (NLE) 5347/17 AELE 5 EEE 2 N 3 ISL 2 FL 2 MI 41 ECO 6 SAN 26 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere