Visoner og handlingsplan for Odder IGF Fodbold (Supplement til Visionsplan)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Visoner og handlingsplan for Odder IGF Fodbold (Supplement til Visionsplan)"

Transkript

1 Den BLÅtråd Visoner og handlingsplan for Odder IGF Fodbold (Supplement til Visionsplan)

2 Forord Odder IGF Fodbold er en fodboldklub, der med sine 113 år, har mange traditioner. Med sine 996 medlemmer i 2012, hvor af de 830 medlemmer er under 18 år, er Odder IGF Fodbold blandt de absolut største klubber i Jylland. Klubben har for første gang i mange år hele 3 mesterrække hold på drenge siden, hvilket vidner om at klubben er på vej i den rigtige retning, hvad angår talentudvikling. Klubben er dog stadig et skridt efter flere af klubberne i lokal området, hvilket gør at man hvert år mister flere spillere til AGF, Horsens og IF Lyseng. Derudover er FC Skanderborg i gang med et semielite projekt, og BMI og IF Lyseng er i gang med en ungdoms satsning sammen. Odder IGF kommer næppe til at kunne matche AGF og Horsens, hvad angår talentudvikling, hvilket heller ikke skal være et mål. For at kunne følge de andre klubber i nærområdet, er det vigtigt at have et attraktivt tilbud til alle spillere, uanset niveau. IF Lyseng er den største klub i Jylland og bruger mange ressourcer på talentudvikling, men ved at gøre tingene rigtigt burde Odder IGF, kunne matche de tiltag der er i IF Lyseng, og derved holde på sine spillere. Odder IGF har et kæmpe uforløst potentiale, et potentiale der gerne skulle forløses, så vi kan holde på de bedste spillere og dermed være fødekæde til klubbens senior hold. Ideen Det er vigtigt at fastslå at Odder IGF skal forblive en rummelig klub, hvor der skal være plads til alle. Alle medlemmer skal trænes på det niveau de er, så de stimuleres og udvikler sig bedst. Ved at træne børnene på det niveau de er, trives de bedst og føler de kan være med og løbende udvikle sig. Jeg syntes at en ungdomstræners 1. prioritet må være at fylde den enkelte spillers værktøjskasse, med flest mulige værktøjer, så de er rustet bedst muligt til på et tidspunkt at spille senior fodbold. Dette skal gøres på en sjov, men målrettet måde så hver enkelt spillere bevare lysten til fodbold, men stadigvæk udvikler sig som spiller og menneske. Klubbens ledelse skal beslutte sig for en fodbold filosofi som klubben gerne vil kendes for. Denne filosofi skal gælde for både senior, som ungdom og det er vigtigt ikke at gå på kompromis med filosofien, for at opnå nogle resultater på kort sigt. Ved at kende det endelige mål, kan man målrette træningen helt ned til de yngste ungdoms år. På den måde kan klubben optimere muligheden for at den enkelte spiller udvikles bedst muligt i forhold til klubbens filosofi. For at skabe de bedste forudsætning til at opnå målet, er det vigtigt at ruste klubbens mange trænere bedst muligt. Dette kan gøres ved at klubben, ud fra den filosofi som vælges, planlægger en række alders relaterede trænerkurser, så trænerne har nogle redskaber til at løse de opgaver de stilles. Disse kurser kan/skal kombineres med de mange tilbud som DBU og DBU Jylland også tilbyder. Derudover er det vigtigt at alle 1. holds træneren tager ansvar for hele årgangens udvikling. Dette vil jeg vende tilbage til senere.

3 Målet Målet med at lave en BLÅtråd, er at der skal være en sammenhæng imellem det som ungdomstrænerne går og laver i hverdagen, og det som klubbens seniorhold praktisere når der spilles om point hver weekend. Sportsligt: Socialt Udfærdig en spillestil og filosofi som skal integreres på alle klubbens hold. Udvikle en aldersrelateret træningsmanual, så alle i klubben ved hvad spillerne lære på hvert alderstrin. Ruste ungdomstrænerer og specielt forældretrænere bedst muligt til at håndtere træningen af klubbens ungdomsspillere. Skabe de rammer der giver spillerne mulighed for den bedste udvikle, på de niveau de er. Klubbens bedste ungdomshold fra U13-U19, skal spille i DBU Jyllands bedste rækker (mesterrække) Udvikle flere spillere til klubbens 1. senior, så største delen af truppen har en tilknytning til klubben og byen Der skal være plads til alle Lave sociale arrangementer på tværs af alder og køn Engagere klubbens senior spiller i ungdomsarbejdet. Klubbens ungdomshold skal spille for at vinde hver weekend, men 1. prioritet skal være at gøre det på en måde, som fremelsker spillelysten og udvikler den enkelte spiller bedst muligt. Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med udviklingen, for at opnå et sportsligt resultat. Dette giver spændende udfordringer for såvel spillere, som trænerer. Jeg tror på at det er nemmere at fastholde spillerne i klubben, hvis de udfordres og stimuleres på banen, frem for at spille primitivt resultatorienteret fodbold. Odder IGF i dag. I Odder IGF er at fødekæden ikke er god nok. Det ses beklageligvis når man kigger på DS truppen, hvor der desværre ikke figurer mange Odder drenge. Selv serie 2 holdet har snart flere spillere udefra end fra Odder, hvilket er et dårligt tegn. Det skal dog fremhæves at klubben de seneste 2 år, er gået fra at have halvandet trænende seniorhold, til i dag at have 3 trænende seniorhold, hvilket er et tydeligt eksempel på at man er blevet bedre til at fastholde de spillere, som tidligere søgt ud i oplandsklubberne.

4 Jeg har selv fulgt DS holdet igennem flere år, og må desværre sige at der ikke er så mange tilskuere på lægterne som man kunne håbe. Jeg tror på at hvis der er en større procentdel Odder drenge i truppen og på holdet, vil der automatisk komme en større tilknytning til byen og dermed også flere tilskuere til kampene. På ungdomssiden er man på vej i den rigtige retning, hvilket tydeligt ses ved at klubben i år har hele 3 hold i mesterrække 1, hvilket er en positiv udvikling, der skal fastholdes og bygges videre på. Odder i fremtiden. DS trup: 22 mand, inkl. 2 keepere så der kan spilles 11 mod 11 hvis det ønskes af trænerteamet spillere fra Odder, eller med tilknytning til Odder (eks. i klubben nu: Nymark, Vissing, Kejser, Mikkel Laursen, Simon Elbæk, Lars Larsen) 8-10 spillere udefra, som er markante profil enten på banen eller udenfor banen. (eks. i nuværende trup: Fynbo, Krag, Jesper Jørgense, Mikkelsen 5 boblerer, som træner med hver mandag, eller hvis der er afbud fra spillere i DS truppen. De 5 boblerer skal naturligvis være unge Odder drenge. (eks. fra klubben nu: Mark, Morten Juel, Lasse Rasmussen, Kris) Torsdags træning: Trænes der kun med 16 mand, som er relevante for weekends kamp. De resterende som skal spille for 2. holdet i weekenden, træner med 2. holdet om torsdagen. De spillere som skal hentes til klubben skal være markante forstærkninger, som klubbens egne kan læne sig op ad, så de udvikles bedst muligt. 2. holdet: 14 spillere + de 5 boblere Torsdags træning: 18 spillere inkl. dem som kommer ned fra DS, resten træner med 3. holdet Ved at gøre det på ovenstående måde, vil spillerne om torsdagen træne med dem de skal spille kamp med i weekenden. Dette skulle give de bedste forudsætninger for at lærer hinanden at kende, og derved opnå de bedste betingelser for individuelle og holdmæssige præstationer. For de spillere som indlemmes i DS truppen, skal der stilles krav til at de engageres i gæstetræning af ungdomsholdene, da det skaber en større tilknytning for ungdomsspillerne til DS holdet. Det skulle på sigt, gerne resultere i flere ungdomsspillere på tribunen når der spilles DS kampe og lørdagen.

5 Ungdommen: I Odder IGF er man meget afhængig af at forældrene engagerer sig. Dette gælder både som holdledere, træner og meget andet. Derfor er det vigtigt at hjælpe forældrene ved at definere deres opgaver på en simpel og tydelig måde og hjælpe dem godt i gang. Der er på nuværende tidspunkt nogle fine retningslinje beskrivelser, som findes på hjemmesiden. Udover de tidligere nævnte aldersrelaterede trænerkurser, kunne man forestille sig at årgangens 1. holds træner får til opgave at planlægge de enkelte træninger, så de øvrige træner har noget at støtte sig op ad. Dette kan foregå ved hjælp af DBU s træningsøvelses system Hjemmebanen. Her har træneren mulighed for at sætte øvelserne op, så de bliver visuelle, samt der kan tilføjes kommentar og instruktionsmomenter. Dette vil gøre øvelserne let forståelige og give de mange forældre trænere nogle trygge rammer til at udføre øvelserne på træningsbanen, samt at det vil ensarte træning og tilpasses spillernes niveau. Så spillerne stimuleres bedst muligt. For at bevarer den rummelige klub, er sammenhold uanset niveau en vigtig ting. Der er ingen som skal føle sig mere end andre uanset niveau. Derfor er det vigtigt at al opvarmning foregår sammen i de enkelte årgange, uanset niveau. Her kunne Hans Tanners koordination og hurtigst træning være en del af opvarmningen. Koordination og hurtighed bliver en større og større del af fodbold, og alle elite klubber har stor fokus på det. Hans Tanner er tidligere atletik landstræner i Schweiz, og har gennem de sidste mange år arbejdet tæt sammen med det Schweiziske fodboldforbund, hvor man har indført hans metoder. Nogle metoder som underbygges af undersøgelser lavet i samarbejde med danske universiteter og læger. Hans metoder er integreret hele vejen ned igennem alle landsholdende, samt størstedelen af alle klubben i den Schweiziske liga, med stor succes. Alle U13-U19 1. hold skal som udgangspunkt træne 3 gange om ugen. Derudover skal de tilbydes speciel træning om fredagen, som på nuværende tidspunkt med succes tilbydes bestemte årgange i klubben. Fredags træningen skal være målrettet den filosofi klubben har, men også tage udgangspunkt i spillerens position på banen. Pasnings øvelser 1 mod 1 Afslutningsøvelser, med fokus på den gode afslutning Målmandstræning Dette er blot nogle eksempler på hvad fredags træningen kan indeholde. For at vedligeholde de sociale relationer på tværs af køn, niveau og årgange, kunne det være en mulighed at to eller flere årgange årligt sendes til de samme stævner. På denne måde vil spillerne komme tættere på hinanden, og støtte hinanden under kamp og trænerne for rig mulighed for at sparre og få inspiration. Jeg ved at man allerede har gode erfaringer med et stævne i Holland, hvor der årligt bliver sendt flere hold af sted.

6 Uddannelse: Udover de aldersrelaterede trænerkurser, er det vigtigt at sende trænere på nogle af de mange kurser som DBU Jylland og DBU afholder. På denne måde får trænerne en masse ny inspiration, samt de får muligheden for at skabe et netværk indenfor fodbold. Trænerkurser er en god investering for klubben. Jeg ved ikke hvordan det præcis gøres i dag, men det er vigtigt at der afsættes et betydeligt beløb, til udviklingen af trænere. Når man laver en ambition om at alle U-hold skal i mesterrækken, skal trænerne også uddannes. Derfor kunne det været et mål / ambition / krav, at alle 1. holds træneren inden for en forholdsvis kort tidshorisont, får B-licens. Ved at have hold på et vis niveau, samt have en klar politik for træner uddannelse, vil det blive nemmere at lokke kvalificerede trænerer til på sigt, hvilket giver spillerne bedre udviklingsvilkår. Det er vigtigt for mig at pointer at jeg ikke kender alle de nuværende træneres kvalifikationer, men jeg er gjort opmærksom på at flere af dem omkring U13-U15 er nye og engagerede trænere. Hjemmesiden som vigtigt redskab. For at formidle de ting som sker i klubben til forældre, søskende og andre interesserede i Odder IGF fodbold, er hjemmesiden et vigtigt redskab. På nuværende tidspunkt er der ingen tvivl om at ungdomsafdelingen er klart bedre til at bruge hjemmesiden, end senior afdelingen. Seneste opdate omkring DS holdet er fra træningslejren i Belek, Tyrkiet, hvilket var i vinteropstarten. For at gøre hjemmesiden interessant kunne man ligge et holdfoto, samt en spillertrup på hjemmesiden, for samtlige hold i klubben. Der burde også stilles krav til alle trænere om at, der skal laves et lille referat af samtlige kampe, som skal ligges på hjemmesiden. Dette skal for de yngste vedkommende ikke være et længere referat, men bare en kort skrivelse af kampene, hvor startopstillingen også kan figurere. For de ældre holds vedkommende, må det gerne være mere detaljeret så spillerne og andre i klubben får et billede af hvordan holdende klare sig. Det er dog vigtigt at disse referater er saglige og ikke alt for BLÅ. Referaterne skal laves uanset om man vinder eller taber, og senest oploades 2 dage efter kampen er afviklet. Disse tiltage vil gøre at spillerne og deres omgangskreds vil bruge siden betydeligt mere end tilfældet er i dag. Derudover tror jeg at det kunne vække interesse for DS holdet, hvis man valgte at lave en optakt skrivelse inden alle kampe. Bent Villumsen gjorde det i en periode på et tidspunkt, hvilket jeg syntes fungerede rigtig godt. Alle disse ting skal være med til at gøre hjemmesiden til et forum, hvor alle kan følge klubben og hvor børnene kan glæde sig ved at læse om sig selv.

7 Afrunding. Det er vigtigt at pointer at meningen med dette udkast ikke er at underminere det store og flotte stykke arbejde, som mange personer har gjort i flere år. Derimod er tanken at bygge videre på det flotte arbejde og udvikle Odder IGF til en klub som både kan rumme bredden, men også giver udfordringen til de bedste ungdomsspillere, så de ikke behøver skifte væk for at udfordres, og dermed lave en fødekæde til senior afdelingen, så klubben kan blive hele byens hold. Det skulle også gerne være med til at lave et tættere sammenhold mellem ungdomsafdelingen og seniorafdelingen. Dette udkast skal naturligvis udføres ud fra de retningslinjer der er beskrevet i Visionsplan 2010.

8 Udkast/eksempel på en spillestil/filosofi: Opbygningsspil: Forsvarsspil: Generelt i org. (3-4-3): Backs og kanter højt i banen Stoppere bredt, DM hjælper med opspil Fladt opspil med stor tålmodighed Turde spille gennem midten også under pres Spil med få berøringer Veksle spillet med mange sideskift Søg retvendt spiller i mellemrum Standardsituationer: Hurtige igangsætninger Målmandsspillet: Aktiv medspiller til at vende spillet på Generelt: Gennembruds- og afslutningsspil: Hold bredde i boldsiden Dybdeløb i ryggen på forsvaret Gør løbene færdig Tag chancer, tru bagrummet Afslut gerne uden for feltet Vigtigt at få en afslutning ud af det Søg udfordring 1:1 Mange indløb i feltet Søg indlæg i mellemrum hvis muligt Bevidsthed om returområder Standardsituationer: Få indøvede kombinationer Frihed til improvisation Generelt: Omstilling efter boldtab: Undgå kontra imod sikre bagrum Søg (skin)pres på bolden for at sinke Boldtab højt på banen: Hårdt genpres sats på generobring Boldtab midt på banen: Nærmeste spiller i pres på boldholderen Resterende spillere orienterer sig hjem Boldtab lavt på banen: 1. prioritet er at sikre eget mål 2. prioritet er at vinde bolden Forsvar i balance: Zoneopdækning luk rum, ej løb Vis mod mindst farlige område Dobbelt-op så vidt muligt Forsvar i ubalance: Centrer vis udad Beskyt bagrum og centralt rum Løb lige hjem fyld op bagfra Standardsituationer: Kombineret zone- og mandsopdækning Målmandsspillet: Aktiv kommunikation Ekstra sweeper Fra modstander i balance: Erobringsspil: Vekslen mellem pres til mindst farlige område Aggressive løb til presområde Tydelige i kommunikationen, verbalt og kropsligt Løb mod bolden, og mens den er undervejs Fra modstander i ubalance: Ekstra hårdt pres, tag flere chancer Standardsituationer: Opmærksom på hurtige igangsætninger Målmandsspillet: Ekstra sweeper god kommunikation Generelt: Omstilling efter bolderobring: Fastholde bolden Spil fremad hvis muligt Erobring højt på banen: Tag chancer søg gennembrud Erobring midt på banen: Søg fremadrettet aflevering, hvis muligt 1. prioritet er at sikre bolden Erobring lavt på banen: 1. prioritet er at sikre bolden 2. prioritet er at genoprette balancen

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 2.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 9.

Læs mere

SPILLESTIL IF LYSENG FODBOLD - UNGDOM DEN ORANGE TRÅD

SPILLESTIL IF LYSENG FODBOLD - UNGDOM DEN ORANGE TRÅD IF LYSENG FODBOLD - UNGDOM SPILLESTIL DEN ORANGE TRÅD DEN ORANGE TRÅD 1. Værdier 2. Talentudviklingsfilosofi 3. Talentidentifikation 4. Struktur/metode 5. Pædagogisk praksis 6. Transition Klubbens spillerudviklingsprogram

Læs mere

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd I Ringe Boldklub (RB) ønsker vi at skabe en klar og tydelig udviklingsfilosofi for vores fodboldspillere. Ved klare fælles retningslinjer, vil vi skabe gennemsigtighed

Læs mere

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd I Ringe Boldklub (RB) ønsker vi at skabe en klar og tydelig udviklingsfilosofi for vores fodboldspillere. Ved klare fælles retningslinjer, vil vi skabe gennemsigtighed

Læs mere

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD.

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DE FEM FINGRE: TEKNISK TAKTISK FYSISK PSYKISK SOCIALT MOTTO: SÅ MANGE SOM MULIGT, SÅ LÆNGE SOM MULIGT. Glæde, tryghed og bevægelse. Koordination.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 12.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESYSTEM: Der er frit valg i forhold til spillesystem, men der skal spilles med en bagkæde, som ligger på linje og som dækker zone. Bagkæden kan være med 3 eller 4 spillere.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (5-mands)

Silkeborg IF spillestil (5-mands) Silkeborg IF spillestil (5-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

Spillestil for U10 -> U14

Spillestil for U10 -> U14 Spillestil for U10 -> U14 Skrevet i et sprog der er forståeligt for aldersgruppen. VI har bolden - Grundlæggende I 11 mands spiller vi 4-3-3. Alternativet er, at vi spiller 4-4-2 med diamant. (Bruges tillige

Læs mere

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom August 2011 Nyhedsbrev i FC Roskilde ungdom Velkommen til et nyt tiltag i FC Roskilde ungdom. Som noget nyt vil FC Roskilde ungdom 4 gange om året udsende et nyhedsbrev. Nyhedsbrevet skal bruges til at

Læs mere

DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet

DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet Besøg DBU Fyn Dagens program: Kl. 18.00-18.20 Præsentation af strukturen i dansk talentudvikling Præsentation af DBU s spillestil/spillesystem.

Læs mere

Værdi-og styringsgrundlag Varde IF

Værdi-og styringsgrundlag Varde IF Værdi-og styringsgrundlag Varde IF BESTYRELSENS OG SPORTSUDVALGENES FORSLAG TIL NY MISSION, VÆRDIER, VISION OG VISIONSKORT BESTYRELSENS OG SPORTSUDVALGENES FORSLAG TIL MISSION, VÆRDIER, VISION OG VISIONSKORT

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Koldings nye flagskib Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Kvindefodbolden i rivende udvikling Danmark har altid været med fremme i kvindefodboldens historie, og vi er fortsat med helt i toppen.

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl på Lødderup Stadion.

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl på Lødderup Stadion. Kampprogram Serie 3 Herrer Fredag d. 28. april kl. 18.00 på Nykøbing Stadion mod Serie 1 Herrer Fredag d. 28. april kl. 19.00 på Nykøbing Stadion mod U16 Piger Mester Fredag d. 28. april kl. 19.00 på Lødderup

Læs mere

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020 Virum, September 2014 Vision 2020 Forord I VSH er vi fokuserede på vores mål. Vi vil levere tophåndbold og talentudvikling på højt plan. Målet er topplaceringer og hold i de bedste rækker for såvel vores

Læs mere

Red Bull Leipzig. Individuel studietur d. 12. 15. november 2014

Red Bull Leipzig. Individuel studietur d. 12. 15. november 2014 Red Bull Leipzig Individuel studietur d. 12. 15. november 2014 Formål med turen? Undersøge principperne for spillestilen i Red Bulls defensiv Hvilke spørgsmål ønskes besvaret? Hvilke principper anvendes

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD (DGT),

DEN GRØNNE TRÅD (DGT), Forord I Jetsmark IF/Jammerbugt FC er der blevet udarbejdet DEN GRØNNE TRÅD (DGT), med målet om at opkvalificere organisationen, samarbejdet, trænerne, træningen og udviklingen af klubbens spillere for

Læs mere

Den Blå Tråd skal være et værktøj, der omfatter alle aldre i Ribe BK Ungdom, og den skal omhandle såvel pigefodbold som drengefodbold.

Den Blå Tråd skal være et værktøj, der omfatter alle aldre i Ribe BK Ungdom, og den skal omhandle såvel pigefodbold som drengefodbold. Indledning Ribe Boldklub har på baggrund af klubbens visionsdage i efteråret 2011 nedsat et udvalg med henblik på at få skabt manualen Den Blå Tråd i Ribe Boldklub det er resultatet af dette arbejde du

Læs mere

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD?

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? Aldersrelateret træning -Målrettet og forsvarlig træning af børn b og unge Det er vigtigt at spillerne udvikler sine kompetencer på de rigtige tidspunkter i forhold til sin udvikling.

Læs mere

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning Ringkøbing Idrætsforening Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Frivillige Frivillige Stadion Stadion Elite Elite Klub1900 Klub1900 Sponsorer Sponsorer profil Historie Historie Vision

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Elite Fodbold. Personlig udvikling Glæde og fornøjelse Tolerance Konkurrence

Elite Fodbold. Personlig udvikling Glæde og fornøjelse Tolerance Konkurrence Elite Fodbold FC Skanderborg 2020 What - hvad er målet? FC Skanderborg skal være Østjyllands førende videnscenter indenfor Fodbold (Drenge/Piger) - hvor vi igennem Personlig udvikling, Glæde og fornøjelse,

Læs mere

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten.

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten. Vejen frem I starten af 2012 blev Danmark kåret som verdens bedste håndboldnation. Kåringen skete på baggrund af de seneste års resultater, som vores landshold har præsteret på såvel ungdoms- som seniorsiden

Læs mere

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD

VRI Fodbold DEN GULE TRÅD VRI Fodbold DEN GULE TRÅD Politik for VRI Fodbold... 2 Den gule tråd i arbejdet med VRI-børnefodbold og VRI B&U... 3 Holdninger, mål og temaer... 4 Årgangene U5, U6 og U7... 4 Årgangene U8 og U9... 5 Årgangene

Læs mere

Spillerudviklingsprogram for U13-U15

Spillerudviklingsprogram for U13-U15 Spillerudviklingsprogram for U13-U15 Strukturering af talentarbejdet U13-U15 På årgangene trænes der tre gange ugentligt. Vi ønsker at udvikle spillere i relation til spillestilen og aldersrelateret træning,

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Den grønne tråd i Jetsmark IF og Jammerbugt FC

Den grønne tråd i Jetsmark IF og Jammerbugt FC Den grønne tråd i Jetsmark IF og Jammerbugt FC Den Grønne Tråd er en væsentlig forudsætning for at realisere en sportslig tråd gennem årgangene som en spiller i Jetsmark IF og Jammerbugt FC vil gå gennem

Læs mere

Team Hørning Den røde tråd

Team Hørning Den røde tråd Team Hørning Den røde tråd Hørning IF Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold!

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! VELKOMMEN TIL Velkomst ved formanden På vegne af Tuse IF - Fodbold (Tuse Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen i klubben. Samtidig

Læs mere

Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen

Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen Alder afdeling (skoleåret fra august til juni) 4/5/6 år U6 3-mands Kap. 4 Den Blå Tråd i Børneafdelingen Fodbold Træning og opdeling Kamp og opdeling Værdier 6/7 år U7 3-mands 7/8 år U8 5-mands Fællestræning

Læs mere

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING Revideret september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 3 Visioner 4 Mål 5 Strategi - ungdomsafdelingen 6-8 Strategi - seniorafdelingen 9

Læs mere

FB s medlemsundersøgelse for 2015

FB s medlemsundersøgelse for 2015 FB s medlemsundersøgelse for 2015 I november og december 2015 gennemførte FB en medlemsundersøgelse blandt medlemmerne. En tilsvarende undersøgelse blev gennemført i februar 2014, og de steder det er muligt

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

MSI Research. har gennem tiden samarbejdet med os om at øge medlemmernes tilfredshed og loyalitet. Det har gjort os til specialister på området.

MSI Research. har gennem tiden samarbejdet med os om at øge medlemmernes tilfredshed og loyalitet. Det har gjort os til specialister på området. Trænerundersøgelse MSI Research har gennem tiden samarbejdet med os om at øge medlemmernes tilfredshed og loyalitet. Det har gjort os til specialister på området. I dag er vi derfor blandt de foretrukne

Læs mere

Velkommen til forældremødet

Velkommen til forældremødet Velkommen til forældremødet Disse spillere er tilmeldt & registeret i DBU s licens-system, og dermed spilleberettiget for Langebæk Alliancen for 2014. Spillertrup Årg. 03 Navn Emil Patrick Jacob Christian

Læs mere

DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1

DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1 DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1 Klub Overblik Organisationsdiagram Den røde tråd DBU DB Klub DB 3 DB 2 DB 1 Trænerteamets ansvarsområder Sportsdirektør (Henrik Vinther) o Udtage

Læs mere

DEN RØDE TRÅD. Det skal være sjovt at spille fodbold i Vallensbæk IF. Den Røde Tråd

DEN RØDE TRÅD. Det skal være sjovt at spille fodbold i Vallensbæk IF. Den Røde Tråd DEN RØDE TRÅD Det skal være sjovt at spille fodbold i Vallensbæk IF Den Røde Tråd Vi har i Vallensbæk IF fodbold valgt at lave en rød tråd til vores børne- og ungdomsfodbold. Fordelen ved at have en rød

Læs mere

Mødetype:Halvårsplanlægning. Referat

Mødetype:Halvårsplanlægning. Referat Trænermøde 14.12.2009 19:00 21:00 Hørsholm HUI-Cafe Møde indkaldt af:brian Colberg Mødetype:Halvårsplanlægning Deltagere: Jørn, Thomas, Simon, Mathias og Brian Læs følgende: Referat TRÆNING Første træningsdag

Læs mere

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bue De første 10 aflevering

Læs mere

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub Fra Ælling til Svane Børneafdelingen Køge Boldklub 1 Indholdsfortegnelse Værdier og målsætninger... 3 Rammer og organisation... 4 Legepladsen... 5 Byggepladsen 3:3... 5 Forældreopgaver... 6 Principper

Læs mere

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016 Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Trænere Gustavo Molina Preben Holm Nielsen Mobil: 20677759 E-Mail:

Læs mere

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan for U12 & U13 Drenge Årgang Spillere født i 1999 og 1998 eller 4. kvartal i 1997. (5. og 6. klasse). Ledere: Træner Jørgen Jensen Hjejlevej 113 mobil 2540 5810 7451

Læs mere

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget Holdninger & Handlinger Retningslinier Krav Visioner Værdier Missioner Roller Målsætninger Børnefodbold 2009 Udarbejdet af Fodbold-udvalget 1 1. Præsentation af Klubben. 1.1. Mission: IF62 Fodbold skal

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion Kampprogram Serie 1 Damer Søndag d. 23. april kl. 15.00 på Lødderup Stadion U16 drenge Mester Torsdag d. 20. april kl. 19.00 på Nykøbing Stadion U15 drenge 1 Lørdag d. 22. april kl. 14.00 på Lødderup Stadion

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bane 2 Flow træning Bane

Læs mere

Informationsmøde for Piger årgang 2002 & Drenge årgang 2001 JHF Kreds 7. Holsted den 13-11-2015

Informationsmøde for Piger årgang 2002 & Drenge årgang 2001 JHF Kreds 7. Holsted den 13-11-2015 Informationsmøde for Piger årgang 2002 & Drenge årgang 2001 JHF Kreds 7. Holsted den 13-11-2015 VELKOMMEN - TALENTSTRUKTUR I DHF. - TRÆNINGEN I KREDS 7 - RETNINGSLINJER - SPØRGSMÅL TALENTSTRUKTUR I DHF.

Læs mere

Informationsaften - ungdom - Sæsonen 2019/20. Onsdag d. 28. August 2019, Virumhallen

Informationsaften - ungdom - Sæsonen 2019/20. Onsdag d. 28. August 2019, Virumhallen Informationsaften - ungdom - Sæsonen 2019/20 Onsdag d. 28. August 2019, Virumhallen Agenda Velkomst Træning i VSBTK Præsentation af trænerteamet Forventninger til træningen Sæsonens aktiviteter Stævner,

Læs mere

Ung-assistent-aften VSB 19. marts 2014

Ung-assistent-aften VSB 19. marts 2014 Ung-assistent-aften VSB 19. marts 2014 Præsentation Magnus Bistrup Født i 1992 Træner-CV: 2014- VSB (U10-U15 koordinator) 2011-2013: FC København (U12-U16 + ekstern træner) 2011 VSB (U12-U17 samt specifiktræning)

Læs mere

Værdier, Holdninger og Handlinger i Nibe Boldklub

Værdier, Holdninger og Handlinger i Nibe Boldklub Værdier, Holdninger og Handlinger N.B. 1919 i Nibe Boldklub ndholdsfortegnelse 2 Forord 3 Værdier i Nibe Boldklub 4 Målsætning - Uddannelse 5 Organisation i Nibe Boldklub 6 God børne- og ungdomstræning

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Brøndby IF Vision 2013-2018

Brøndby IF Vision 2013-2018 Brøndby IF Vision 2013-2018 Strategi Knowhow Ressourcer Ledelse Agenda Ledelse Præstationskultur Talentudvikling Kommunikation Ledelse Min filosofi arbejdsgang Staben Topspillerne Krav Konsekvens - Kærlighed

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Baggrund Igennem flere år har der i bestyrelsen i FC King George været en drøm om at starte en børne- og ungdomsfodbold afdeling i klubben, og 2013 er året, hvor denne drøm

Læs mere

DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN

DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN 6MODUL 1 INTRO Din vigtigste opgave som træner er at inspirere, udvikle og underholde hver enkelt spiller alle fem dage, så de får lyst til at deltage på

Læs mere

At kunne besidde bolden i holdet under pres. Uden pres. Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner. Udd.

At kunne besidde bolden i holdet under pres. Uden pres. Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner. Udd. I dag uddanner vi i dansk fodbold ikke spillerne til det sværeste!!!!!! At kunne besidde bolden i holdet under pres & Uden pres Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner Udd. Der er en årsag til at

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

ORGANISATION KOLDING IF FODBOLD - UNGDOM

ORGANISATION KOLDING IF FODBOLD - UNGDOM ORGANISATION KOLDING IF FODBOLD - UNGDOM KOLDING IF FODBOLD UNGDOM ELITE 1 Indledning Organisering af Kolding IF Fodbold Dette hæfte har til formål at skabe transparens ift. klubbens samlede organisation,

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på, at spilleren har så mange boldberøringer som

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Touch Bane 2 Vending - retvendt Spiller A Bane 3 Spiller C Spiller A Spiller B

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Forord Fodbold er den største idrætsgren i Danmark. Dette betyder, at spillet og klubberne har en stor samfundsmæssig betydning i forhold til hvordan børn og unge udvikler

Læs mere

Informationer omkring brug af banerne

Informationer omkring brug af banerne på ne på ne på ne på ne på ne på ne på ne Bolbro/Kildemos en på ne på ne på ne på ne på ne på ne på ne olbro 5 mod (jern)bane Informationer omkring brug af banerne Sørg for at fordele jeres øvelser og

Læs mere

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior.

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Hammel d. 18. februar 2012 Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Her er forslag til et træningsprogram for de øvede spillere fra 10 års alderen og op i senior rækkerne. Jeg har lavet

Læs mere

Uddannelse af fremtidens 6 er type

Uddannelse af fremtidens 6 er type Fakta: Anders Madsen, 41 år, talentchef og A+ træner AGF Novice ift jer (erfaring, jobmæssigt, dybdegående ift 6 er) Repræsenterer en gruppes iagttagelser Bud på, hvad en central midtbane fremadrettet

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Touch Tid Anbefales til:

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Koncept for Brønderslev Fodbold

Koncept for Brønderslev Fodbold Koncept for Brønderslev Fodbold U12 Drenge U13 Drenge U14 Drenge U15 Drenge Det vigtigste er ikke spillesystemet, men spillestilen 1 Indhold fortegnelse Indhold fortegnelse... 2 Indledning... 3 Konceptet...

Læs mere

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil De overordnede temaer for efteråret for BAS er: - Touch, - Præcise afleveringer. - Vendinger - 1v2 defensivt - Possession. - 2 Handlinger - Fysisk ABC 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil Mandag-

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året.

Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året. #1, 2013/14 Kære håndboldspillere, forældre, frivillige m.fl. Vi vil fra håndboldafdelingens side forsøge at styrke kommunikationen ved, som noget nyt, at udsende et nyhedsbrev tre gange om året. I dette

Læs mere

DGI Østjylland Fodbold. Kurser - DGI Østjylland Fodbold

DGI Østjylland Fodbold. Kurser - DGI Østjylland Fodbold DGI Østjylland Fodbold Kurser - DGI Østjylland Fodbold 2018 www.dgi.dk/fodbold 2 Velkommen til DGI Østjylland Fodbolds kursusfolder 2018! I det følgende kan du læse mere om, hvilke temakurser der er på

Læs mere

Informationer omkring brug af banerne

Informationer omkring brug af banerne på ne på ne på ne på ne på ne på ne på ne Bolbro/Posten/Ki lde på ne på ne på ne på ne på ne på ne på ne Informationer omkring brug af banerne Sørg for at fordele jeres øvelser og spil på forskellige områder

Læs mere

TALENTARBEJDET i ROSKILDE HÅNDBOLD 2009 - Revideret april 2013

TALENTARBEJDET i ROSKILDE HÅNDBOLD 2009 - Revideret april 2013 TALENTARBEJDET i ROSKILDE HÅNDBOLD 2009 - Revideret april 2013 For Roskilde Håndbold begynder talentarbejdet allerede i de yngste årgange, ja, principielt begynder det allerede fra babyhåndbolden ved Voksne

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

At gøre hinanden bedre

At gøre hinanden bedre David Kiær Nielsen At gøre hinanden bedre om fodboldtaktik Frydenlund At gøre hinanden bedre om fodboldtaktik 1. udgave, 1. oplag, 2009 Frydenlund ISBN 978-87-7118-196-8 Grafisk tilrettelæggelse: Jacob

Læs mere

Esbjerg Ishockey Klub. Den blå linje

Esbjerg Ishockey Klub. Den blå linje Esbjerg Ishockey Klub Den blå linje 1 Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.... 2 Indledning.... 3 Sportslige ansvar.... 3 Sportsudvalget.... 3 Sæsonplanlægning.... 3 Overordnede rammer for de enkelte

Læs mere

Trænerhåndbog. November 2008 Tobias Ejlersen

Trænerhåndbog. November 2008 Tobias Ejlersen Trænerhåndbog Introduktion: Trænerhåndbogen som også kan kaldes den røde tråd er en skabelon for hvilke fokuspunkter som trænere i Skt. Klemens/Bellinge skal lægge vægt på, primært i forbindelse med udviklingen

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

på målet Chang er tæt Tekst og fotos: Niels Henriksen

på målet Chang er tæt Tekst og fotos: Niels Henriksen Chang er tæt på målet Tekst og fotos: Niels Henriksen Alle kan huske Chang. Det var nemlig Aalborg Chang, der under stor mediebevågenhed måtte begynde helt forfra, da FC Nordjylland blev nødt til at lukke

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

ungdomsfolder 2018/2019

ungdomsfolder 2018/2019 ungdomsfolder 2018/2019 Velkommen som ungdomsmedlem i Århus Floorball Klub TST. Vi bestræber os på at skabe et attraktivt idrætstilbud for børn og unge i Tilst vigtig information Historie: Stiftet i slutningen

Læs mere

Vend bøtten på hovedet!

Vend bøtten på hovedet! BØRNEKULTUR En af de store udfordringer for klubbernes trænere og ledere er, at de i højere grad skal opbygge det fællesskab, en holdsport nu en gang er, omkring det enkelte individ og ikke omvendt. Sådan

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere