Let vind Mellem vind Hård vind

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Let vind Mellem vind Hård vind"

Transkript

1

2 Forsejl Fok Som udgangspunkt skal skødepunktet S være i et punkt på skødeskinnen, hvor en tænkt linje fra midten M af forliget skærer gennem skødebarmen. På en gennemsnitsbåd i mellem luft, skal dybden D være ca. 14% og ligge ca. 38% fra forliget.

3 Forsejl Forliget F på genuaen eller fokken må aldrig tottes så meget, at dugen i forliget danner folder det overstrækker dugen og den bliver beskadiget. Sæt mærker på faldet ved spilaflasteren, så du i forskellige vindstyrker ved, hvor meget faldet skal tottes.

4 Forsejl Ticklers T (uldtråde) i sejlet hjælper gasten med at trimme genuaen og rorsmanden til styre den rigtige højde. På A står ticklers korrekt, den luv løfter lidt. På B sejles der lidt for højt, luv ticklers blafrer opad. På C sejles der for lavt, læ blafrer opad.

5 Let vind Mellem vind Hård vind

6 Rul vognen frem med sejlet Skødevognen skal køres lidt fremad, når man ruller genuaen lidt ind for at mindske sejl i opfriskende vind. Hvis man ikke kører skødevognen frem, når genuaen rulles lidt ind, så vil sejlet blive for åbent i toppen. Det vil blafre i toppen og og ødelægge sejlet.

7 Storsejl De fleste kapsejladsbåde anvender sejldug med kevlar eller kulfiber forstærket tråde (A). Det er en meget stabil dug, der næsten ikke strækker sig. Tursejlerne anvender Dacron dug B, som strækker sig mere i kæde-retningen og kræver større justeringer på samtlige hal.

8 Storsejl, dybden og justering Det dybeste sted A i sejlet skal ligge ca % fra masten. Trimstreger i sejlet er en stor hjælp til at se faconen i sejlet. Ticklers i agterliget viser om storsejlet har det rigtige tvist. Sejlet kan justeres med fald, hækstag (bagstag), cunningham og udhal.

9 Storsejl udhal I mellemluft på fladt vand skal sejlet flades, og dette gøres med udhalet, det er en god ide at have et målebånd ved bomnokken, så man kan huske sit trim. Før logbog over hvordan du skøder og trimmer storsejlet under forskellige vindforhold.

10

11

12 Storsejl, Cunningham Cunningham-halet strækker forliget og trækker det dybeste sted A fremad igen, når dugen har strukket sig. I let vind og på læns skal cunninghamhalet været slækket. Faldet skal være halet helt til tops inden man begynder at hale i cunningham.

13

14 Storsejl hård vind I frisk vind på fladt vand, hvor storsejlet skal flades trækkes udhalet. Faldet helt til mærke i top og måske lidt cunningham. Hækstag (bagstag) sættes, så masten bøjer frem og skødepunktet fl yttes mod læ, samtidig med at skødet hales hårdt.

15 Storsejl I let vind eller mellemluft med stopsø skal sejlet hules. Slæk på udhal, cunningham og måske lidt på faldet. Skødepunktet flyttes mod midten eller over og skødet slækkes til det rigtige tvist opnås, hvilket kan aflæses på ticklers der alle skal peje bagud.

16

17 Storsejl løjgang samt skødetryk På kryds skal der trimmes meget med skødevognen, men kommer den for langt mod læ kan kappen lukke som på A, når skødetrækket også er for hårdt. På B er der skødet til luv og storsejlet tvister og kappen åbner som den skal.

18

19

20 Storsejl Kick Kicking-strappen skal sættes, når der sejles med slæk på skøderne. Hvis den er for løs C, vil sejlet åbne for meget i toppen. På D er den sat korrekt. På nogle bådtyper bruges kickingstrappen også på kryds, men det gemmer vi til en anden gang.

21 Telltales eller ticklers

22 Let vind Mellem vind Hård vind

23 Forsejl Genua trimmeren er en af de vigtigste gaster om bord. Han skal have god føling med og øje for, hvor meget genuaen skal hales, om dybden passer og kunne se på agterliget, hvor meget tvist der er i sejlet. Solbriller gør det nemmere at se faconen i sejlet.

24 Forsejl Genua Som udgangspunkt skal skødepunktet S være i et punkt på skødeskinnen, hvor en tænkt linje fra midten M af forliget skærer gennem skødebarmen. På en gennemsnitsbåd i mellem luft, skal dybden D være ca. 14% og ligge ca. 43% fra forliget.

25 Forsejl I let vind eller mellemluft med forholdsvis høje bølger skal forsejlet trimmes hult. Dette gøres ved at flytte skødepunktet S fremad og slække lidt på skødet. Dybden D er ca. 18% og 45% fra forliget. Faldet F skal også sættes en anelse løst.

26 Forsejl I frisk til hård vind skal forsejlet trimmes fladt. Dette gøres ved at flytte skædepunktet S agterover. Skødet skal tottes meget så genuaen bliver flad i bunden. Dybden D er ca. 11% og ca. 40% fra forliget.

27

28 Forsejl På halvvind eller foran for tværs får man et bedre trim på genuaen, hvis man bruger et barber-hal B. Det betyder at der bliver et andet træk i skødet S, som får genuaen til at trække bedre i toppen, og man får mere åbning i genuaen forneden.

29 Forsejl På både med fok har man specielt glæde af et barberhal B, der haler skødebarmen S længere ind. Det kan give lidt bedre høje i mellemluft og i let vind kan man trimme sejlet med mere tvist. Et tvistet sejl er også godt på kryds i bølger.

30

31 Spilere og gennakere

32 Gennaker Gennaker A er hul og bredest foroven og er velegnet til de dybere vind-vinkler. Gennaker B er mere fl at skåret og breddest forneden, den kan skære til halvvind (foran for tværs).

33 Code Zero Code Zero er flad og beregnet til spidse vinkler grader sand vind

34 FFR Flad rulle gennaker FFR er flad og beregnet til spidse vinkler grader sand vind

35 PFR Power furling reacher PFR er Dybere og beregnet til vinkler grader sand vind

36 Gennaker med snuffer Gennaker er Dybere og beregnet til vinkler grader sand vind

37 Gennaker Halsbarmen skal være foran stævnen, enten på et fast bovspryd F eller en stage til at skyde frem G. Længden BO læggges til TPS på et DH-målebrev, som straffer gennakeren lidt. Halsbarmen D kan reguleres med en line fra cockpittet.

38 Gennaker Faldbarmen C skal hales helt op. Dybden i gennakeren reguleres med linen D der går fra cockpittet til halsbarmen. Skødet BS trimmer gennakeren, og styrbords skøde SS sider løst i halsbarmen, så det er i klar til at blive halet i en bomning.

39 Forsejl

40 Gennaker Gennakeren tages ned ved først at tage fat i skødet BS og derefter slække på linen til halsbarmen D, og underliget holdes samlet, hvorefter gennakeren falder sammen og uden problemer kan tages ned i læ af storsejlet, når faldet C slækkes.

41 Gennaker Som ekstra tilbehør kan man få en spiler strømpe N, som på især store gennakere gør det meresikkert at sætte og bjærge gennakeren. Dog skal man være opmærksom på, at de ekstra liner i urolig søgang kan vikle sig omkring salingshorn og lign.

42 Stagehøjden, luv og læ skøde... Rigtig stage For høj stage For lav stage Normal Lav stage Høj stage

43 Stagevinkel

44 Vedligehold 11 gode råd fra sejlmageren

45 10 gode råd... Tape altid splitter, kanter og andet I berøring med sejlet Hav altid reparationsgrej ombord. Eks. Nummerdug, nål & tråd Huske at slække løbende liner som eks. Bomudhal og cunningham efter brug Fold sejlet om bommen og sur med sejsinger. Check om sejlpindende ligger rigtigt

46 10 gode råd... Rul sejlene frem for at folde hvis det er muligt Beskyt dug mod sollyset. Læg I pose eller læg presenning over. Tørre sejl holder længere. Undgå at de bliver jordslåede. Specielt Mylar har let ved det. Vask sejlene mindst én gang om året.

47 10 gode råd... Gå jævnligt sejlet efter for bla. Slidtage. Kig særligt hvor liner og rig vandrer tæt på sejlet. Send sejlet til service efter sæsonen. Helst ikke før sæsonen, for så har du måske glemt dine bemærkninger fra sidste år

Mads Christensen Trim til tur 2017 Egå

Mads Christensen Trim til tur 2017 Egå Mads Christensen nesails Annual Meeting Trim til tur 2017 Egå www.onesails.com Amsterdam 20.11.2014 Agenda 1. Sejl og forberedelser 2. Mastetrim 3. Trim af sejl 4. Sejldug 5. Vedligehold 6. Spørgsmål Agenda

Læs mere

"PLATONISK TRIM" Trimning af forsejl:

PLATONISK TRIM Trimning af forsejl: "PLATONISK TRIM" Trimning af forsejl: Følgende artikel er oprindeligt skrevet af Poul Viesmose og tidligere offentliggjort i Drabant 22-Nyt Årgang 11 nr. 6. 1) Uldsnore og faconstriber. For at kunne vurdere,

Læs mere

GENUA OG FOK NEMT TRIM AF TRIM FOR TURSEJLERE:

GENUA OG FOK NEMT TRIM AF TRIM FOR TURSEJLERE: TRIM FOR TURSEJLERE: NEMT TRIM AF GENUA OG FOK HER VISER SEJLMAGER LARS JENSEN HVORDAN MAN LET, OG UDEN BØVL, TRIMMER SEJLGLÆDEN FREM I CRUISING-BÅDEN MED FOK OG GENUA. TEKST HENRIK HANSEN & LARS JENSEN

Læs mere

BÅDEJER TRIMGUIDE-SERIENRIEN. Af Henrik Hansen & Lars Jensen, Bådmagasinet Foto: Henrik Hansen Grafik: Lasse Hansen

BÅDEJER TRIMGUIDE-SERIENRIEN. Af Henrik Hansen & Lars Jensen, Bådmagasinet Foto: Henrik Hansen Grafik: Lasse Hansen erer dit rig- og sejltrim l trim af bådens rig. EN gør for at sejle hurtigt. Trimning handler bare i lige så høj grad om at få en komfor- tabel sejlads i al slags vejr. Når jeg er med familien på sommertur,

Læs mere

Tessa Boathandling - rolle-/processkema - version 2.2-6/5-2012

Tessa Boathandling - rolle-/processkema - version 2.2-6/5-2012 Tessa Boathandling - rolle-/processkema - version 2.2-6/5-2012 Rorsmand Kryds Spiler op Trim til Gør spiler klar Spiler op -Storskøde - Hækstag -Hiv spiler op - Meld spiler oppe - Slæk hækstag, men så

Læs mere

TRIMGUIDE TIL CRUISING SEJLADS

TRIMGUIDE TIL CRUISING SEJLADS TRIMGUIDE TIL CRUISING SEJLADS NYE SEJL GIVER EKSTRA SEJLGLÆDE Det er dejligt at få nye, flotte og velfungerende sejl, der er lette at trimme. Og trimningen er vigtig for cruisingsejlere, for det handler

Læs mere

Trim og andet godt. En historie fortalt af Søren Andresen DEN 93

Trim og andet godt. En historie fortalt af Søren Andresen DEN 93 Trim og andet godt En historie fortalt af Søren Andresen DEN 93 Begyndelsen Lad mig først med, at sige at denne gennemgang, kun skal ses som vejledende. Det er ikke den ende gyldige sandhed, men et udtryk

Læs mere

Trimguide til cruisingsejlads

Trimguide til cruisingsejlads Trimguide til cruisingsejlads www.northsails.dk Nye sejl Nye sejl Nye sejl giver ekstra sejlglæde Det er dejligt at få nye, flotte og velfungerende sejl, der er lette at trimme. Og trimningen er vigtig

Læs mere

Optimist Trim Guide fra UK Sails

Optimist Trim Guide fra UK Sails Optimist Trim Guide fra UK Sails Der er ikke nogen præcis facitliste på hvordan vores Optimistsejl skal trimmes. Det afhænger nemlig af flere faktorer, bl.a: Sejlerens vægt Sejlerens fysiske styrke Sejlerens

Læs mere

BÅDEJER. Af Henrik Hansen & Lars Jensen, Bådmagasinet Foto: Henrik Hansen Grafik: Lasse Hansen

BÅDEJER. Af Henrik Hansen & Lars Jensen, Bådmagasinet Foto: Henrik Hansen Grafik: Lasse Hansen BÅDEJER SEJLER bringer i 2015 en serie på fire artikler om, hvordan du optimerer dit rig- og sejltrim og får den bedste sejladsoplevelse. Første artikel er en guide til trim af bådens rig. Her er gode

Læs mere

Sejleraften en trimaften med sejlmager Mads Christensen fra OneSails.

Sejleraften en trimaften med sejlmager Mads Christensen fra OneSails. Sejleraften en trimaften med sejlmager Mads Christensen fra OneSails. Af Jan Hovald Petersen En spændende aften, hvor mange vigtige trim muligheder og nye sejltyper blev gennemgået. Og mange interessante

Læs mere

Tessa Boathandling - roller/processer - 7 mand Version

Tessa Boathandling - roller/processer - 7 mand Version Tessa Boathandling - roller/processer - 7 mand Version 1-2013 Rorsmand Kryds kurs (ved Start) Trim til kryds - Storskøde/løjgang - Hækstag - Fok Ind - tjek læen - Outhaul justeres - Evt. fald/ Cunningham/

Læs mere

H-BÅD TRIMGUIDE. Denne trimvejledning er lavet med hjælp fra H-bådseksperter og udleveres kun i forbindelse med køb af sejl.

H-BÅD TRIMGUIDE. Denne trimvejledning er lavet med hjælp fra H-bådseksperter og udleveres kun i forbindelse med køb af sejl. H-BÅD TRIMGUIDE Denne trimvejledning er lavet med hjælp fra H-bådseksperter og udleveres kun i forbindelse med køb af sejl. De angivne værdier er erfaringsværdier og kan afhængigt af de enkelte båd- og

Læs mere

Velkommen Trim Arbejdsplan og Kommunikation Taktik Afrunding og Spørgsmål. Tak for i Dag

Velkommen Trim Arbejdsplan og Kommunikation Taktik Afrunding og Spørgsmål. Tak for i Dag Velkommen Trim Arbejdsplan og Kommunikation Taktik Afrunding og Spørgsmål. Tak for i Dag Båden under vandlinien Hvorfor er min bund vigtig? En god start på sæsonen Holder ikke sæsonen ud Opsætning af rig

Læs mere

Introduktion af William Friis-Møller. Sejlads erfaring:

Introduktion af William Friis-Møller. Sejlads erfaring: Velkommen Introduktion af William Friis-Møller CV 2 år rådgivende ingeniør firma i Køge 2 år planlægger på Helsingør Værft 25 år Teknisk Chef (Skibsaptering) 4 år Service Chef hos X-Yachts 1½ år Sælger

Læs mere

RACEBOATS. Ved transport tages forstaget og trapezwire af husk knuder eller kugler i begge ender af faldene.

RACEBOATS. Ved transport tages forstaget og trapezwire af husk knuder eller kugler i begge ender af faldene. Information om tilrigning af 29er og sejlads tips 1. udgave 29er tilrignings manual 29eren er enkel og tilrigges på få minutter. Du skal først sikre dig at alle fald, vant og forstag er klar og uden knuder.

Læs mere

Manual. 1. Samleanvisning. 2. Check før sejlads. 3. Trimning. 4. Vedligehold. 5. Reservedelsliste. 6. Klasseregler. - Mangler

Manual. 1. Samleanvisning. 2. Check før sejlads. 3. Trimning. 4. Vedligehold. 5. Reservedelsliste. 6. Klasseregler. - Mangler Manual 1. Samleanvisning. 2. Check før sejlads. 3. Trimning. 4. Vedligehold. 5. Reservedelsliste. 6. Klasseregler. - Mangler 7. Nyt fra SUPERNOVA. - Mangler 8. Stikordsregister. - Mangler Trampolinens

Læs mere

HVORDAN DU RIGGER DIN BÅD PÅ EN HENSIGTSMÆSSIG MÅDE. Indhold: Inden masten sættes i Mastheadriggede både Brøkdelsriggede både Trimning på vandet

HVORDAN DU RIGGER DIN BÅD PÅ EN HENSIGTSMÆSSIG MÅDE. Indhold: Inden masten sættes i Mastheadriggede både Brøkdelsriggede både Trimning på vandet HVORDAN DU RIGGER DIN BÅD PÅ EN HENSIGTSMÆSSIG MÅDE Indhold: Inden masten sættes i Mastheadriggede både Brøkdelsriggede både Trimning på vandet LEMVIG SEJLKLUB Postbox 173 7620 Lemvig Sejladsudvalget Januar

Læs mere

ALT OM DUGKVALITET, SEJLFACONER, TRIM OG UDSTYR TURSEJLADS KAPSEJLADS ONE DESIGN KLASSEBÅDE

ALT OM DUGKVALITET, SEJLFACONER, TRIM OG UDSTYR TURSEJLADS KAPSEJLADS ONE DESIGN KLASSEBÅDE ALT OM DUGKVALITET, SEJLFACONER, TRIM OG UDSTYR TURSEJLADS KAPSEJLADS ONE DESIGN KLASSEBÅDE Ouantum Sails 2017 Grafisk tilrettelæggelse Flemming Hansen www.sejlernyt.dk Tegninger og foto: Quantum Sails

Læs mere

ALT OM DUGKVALITET, SEJLFACONER, TRIM OG UDSTYR TURSEJLADS KAPSEJLADS ONE DESIGN KLASSEBÅDE

ALT OM DUGKVALITET, SEJLFACONER, TRIM OG UDSTYR TURSEJLADS KAPSEJLADS ONE DESIGN KLASSEBÅDE ALT OM DUGKVALITET, SEJLFACONER, TRIM OG UDSTYR TURSEJLADS KAPSEJLADS ONE DESIGN KLASSEBÅDE Ouantum Sails 2012 Grafisk tilrettelæggelse Flemming Hansen www.sejlernyt.dk Tegninger og foto: Quantum Sails

Læs mere

Mads Christensen. nesails Annual Meeting. Trimaften Snekkersten Amsterdam

Mads Christensen. nesails Annual Meeting. Trimaften Snekkersten Amsterdam Mads Christensen nesails Annual Meeting Trimaften Snekkersten 2018 www.onesails.com Amsterdam 20.11.2014 Agenda 1. Sejl og forberedelser 2. Mastetrim 3. Trim af sejl 4. Sejldug 5. Vedligehold 6. Spørgsmål

Læs mere

Håndbog i Meginjollen

Håndbog i Meginjollen Et nyt Sprog Håndbog i Meginjollen af Finn R. Andersen (Megin 443) Et nyt sprog En god ven af mig bor i Mexico City langt fra havet og sejlbare søer. I forbindelse med sin uddannelse skulle han tilbringe

Læs mere

kapsejlads start bådhåndtering bådfart taktik & strategi

kapsejlads start bådhåndtering bådfart taktik & strategi Bådhåndtering 4.3 Her starter al kapsejlads det her er bunden af pyramiden. En almindelig mandskabs-størrelse i en kølbåd er 4-8 personer, og når så mange hænder skal arbejde sammen på meget lidt plads

Læs mere

viden giver sejlglæde //

viden giver sejlglæde // øyvind bordal // magne klann Sejlerbogen viden giver sejlglæde // Sektion 1 Grundlæggende sejlads Sejlerbogen Sejlerbogen//Viden giver sejlglæde Blue Ocean Media FORFATTERE Øyvind Bordal, Magne Klann FOTO

Læs mere

INTERNATIONAL 806 DANSKE KLASSEREGLER (STANDARDKLASSE)

INTERNATIONAL 806 DANSKE KLASSEREGLER (STANDARDKLASSE) 1 af 7 1 Formål Formålet med disse bestemmelser er at sikre, at bådene i denne klasse er så ens som muligt i relation til fart og sikkerhed. 2 Sikring af ensartede både 2.1 Specialklubbens bestyrelse har

Læs mere

Nr. 12. Fokus på tursejlads

Nr. 12. Fokus på tursejlads Nr. 12. Fokus på tursejlads En ny sejlersæson lokker forude, og mange af jer har måske klargjort båden og bestilt vognmand. Det er altid dejligt at se båden glide ned i sit rette element og høre den velkendte

Læs mere

TRIMGUIDE TIL CRUISING SEJLADS

TRIMGUIDE TIL CRUISING SEJLADS TRIMGUIDE TIL CRUISING SEJLADS NYE SEJL GIVER EKSTRA SEJLGLÆDE Det er dejligt at få nye, flotte og velfungerende sejl, der er lette at trimme. Og trimningen er vigtig for cruisingsejlere, for det handler

Læs mere

Grundlæggende trim og træning

Grundlæggende trim og træning Grundlæggende trim og træning Introduktion Det er vigtigt at alle der har en Wayfarer jolle får den optimale fornøjelse ud af det. I det følgende er der gjort meget ud af at beskrive hvilke ting der gør

Læs mere

Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015. Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif

Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015. Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015 Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif Hvad hedder udstyret på optimistjollen Længde: Bredde: Skrogvægt: 230 cm 113 cm 35 kg Sejlareal:

Læs mere

Sejlads på HMI. - en introduktion

Sejlads på HMI. - en introduktion Sejlads på HMI - en introduktion Forord Formålet med dette lille hæfte, er at forberede dig på sejlads. Hæftet skal kunne bruges som et lille opslagsværk til sejlads, og til reglerne på HMI! Sejlerlærerne

Læs mere

Brugte forsejl, salgsliste

Brugte forsejl, salgsliste Brugte forsejl, salgsliste Salgsbetingelser for brugte sejl: Priserne på vore brugte sejl er sat så tilpas lavt for at sikre dig at du får mest muligt sejl for pengene. Når vi sætter et sejl på listen,

Læs mere

Rigtrim en brugbar arbejdsgang

Rigtrim en brugbar arbejdsgang RIGTRIM SEJL OG RIG HÅNDBOG I TRIM Rigtrim en brugbar arbejdsgang Bogen er lige udkommet på forlaget Blue Ocean Media. Bag udgivelsen står Øyvind Bordal, mangeårig journalist for Bådmagasinet og fotograf/

Læs mere

HMIs gummibåde har fastmonteret VHF, ligesom stationær VHF altid står tændt på lærerværelset ved sejlads.

HMIs gummibåde har fastmonteret VHF, ligesom stationær VHF altid står tændt på lærerværelset ved sejlads. Kølbådsejlads Sejladsområde (perioden fra søsætning sidst i marts til bådoptagning midt oktober). 1. Sejlads i synlig afstand fra havnen eller stranden ved HMI. 2. Sejlads efter aftale rundt om Hou Røn

Læs mere

Fokus på tursejlads artikel nr. 11

Fokus på tursejlads artikel nr. 11 Fokus på tursejlads artikel nr. 11 En sommer går på hæld og mange af os har sejlet i vores dejlige både på tur- og kapsejlads. Dette år er et særligt år med fejringen af vores gamle Folkebåd. 75 år er

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 04. Juli 2003.

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 04. Juli 2003. Klasseregler: Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 04. Juli 2003. Formålet med klassereglerne: Formålet med reglerne er, at bådene på sigt vil blive mere ens, hvad angår rig og sejl. Reglerne

Læs mere

YNGLING Tovværk & Sømandskab

YNGLING Tovværk & Sømandskab YNGLING Tovværk & Sømandskab Udgave Oktober 2004 Side Indhold 2 Knob og stik 7 Taklinger 9 Splejsninger 14 Navnestof 21 Sejludtryk 25 Manøvre 29 Sikkerhed 30 Vigeregler 33 Yachtflaget - Opgaver Udarbejdet

Læs mere

FORTOLKNINGER AF REGEL 42, FREMDRIVNINGSMIDLER

FORTOLKNINGER AF REGEL 42, FREMDRIVNINGSMIDLER FORTOLKNINGER AF REGEL 42, FREMDRIVNINGSMIDLER FORTOLKNINGER AF ANVENDTE BEGREBER Når et begreb anvendes som defineret herunder, er det skrevet i kursiv. Andre begreber, som har betydning i regel 42, er

Læs mere

Jeg er glad for at du har henvendt dig til os for at få oplysninger om dine påtænkte sejlkøb.

Jeg er glad for at du har henvendt dig til os for at få oplysninger om dine påtænkte sejlkøb. Tilbud 25840 Hans Jørgensen Havløkkevej 9 4600 Køge 4600 Køge Kundenr: 53652404 København d. 8. oktober 2007 Jeg er glad for at du har henvendt dig til os for at få oplysninger om dine påtænkte sejlkøb.

Læs mere

Sæl diplom. At han/hun kan: At han/hun ved: At han/hun tør: har vist

Sæl diplom. At han/hun kan: At han/hun ved: At han/hun tør: har vist Sæl diplom Tømme båden for vand. Svømme m med redningsvest Få båden til at ligge stille i vindøjet og få den til at sejle igen. Lave råbåndsknob og ottetalsknob. Nævne navnene på holdkammeraterne og træneren.

Læs mere

D. 20. juni 1997 Trimanvisninger for Tejsten Let vind: Frisk vind: Mellemvind: Læns: Hold stor krumning i sejlene. Slæk på bomudhal, Cunningham og hækstag. Skødepunkter for forsejl sættes forud. Der må

Læs mere

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer.

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer. OBS! Vær opmærksom på, at en ændring af masten med slæder og skinner på masten ikke er i overensstemmelse med klassereglerne. Båden er således ikke en klassebåd. Folkebåd til en singlehand hygge-sejler

Læs mere

& e-twist by lars from. Evosion 34 performance racer

& e-twist by lars from. Evosion 34 performance racer & e-twist by lars from Evosion 34 performance racer Evosion 34 Evosion 34, et nyudviklet koncept. En anderledes performance racer, der sætter nye standarder for, hvad man kan forvente af komfort, anvendelighed

Læs mere

Detaljerne tæller når det gælder. Fotograf Mick Anderson. Henriette Koch

Detaljerne tæller når det gælder. Fotograf Mick Anderson. Henriette Koch Detaljerne tæller når det gælder Fotograf Mick Anderson Henriette Koch 2 Bogen er til gratis download 1. udgave marts 2003 6. udgave marts 2015 Forfatter: Henriette Koch Forord Der findes bøger om sejlads,

Læs mere

Inden spileren skal ned for sidste gang!

Inden spileren skal ned for sidste gang! Sep. 2014 Inden spileren skal ned for sidste gang! Kære Gæve Ylvasejlere Efteråret banker på, og snart skal vi have skruet på vinterstativet, men kig lige ud af vinduet!! Der ER nogle sejladser, der kan

Læs mere

OVERSIGT MEDLEM AF: DANSK SEJLMAGERMESTER FORENING, DANBOAT OG DANSK INDUSTRI. Informationsguiden er sidst redigeret januar 2007

OVERSIGT MEDLEM AF: DANSK SEJLMAGERMESTER FORENING, DANBOAT OG DANSK INDUSTRI. Informationsguiden er sidst redigeret januar 2007 OVERSIGT MEDLEM AF: DANSK SEJLMAGERMESTER FORENING, DANBOAT OG DANSK INDUSTRI. Informationsguiden er sidst redigeret januar 2007 Her bor Quantum Sails... 5 Quantum Sails Danmark... 6 Cruising linie...

Læs mere

Ejer rorsmands forpligtelser ved Kapsejlads:

Ejer rorsmands forpligtelser ved Kapsejlads: 1 Dansk Knarr Klub Ejer rorsmands forpligtelser ved Kapsejlads: Gyldigt klassebevis: For at starte som klassebåd i kapsejlads skal båden være udstyret med et gyldigt klassebevis. Klassebeviset er udstedt

Læs mere

SJOV JOLLE. til hele familien

SJOV JOLLE. til hele familien TEKST HENRIK HANSEN FOTO HENRIK HANSEN & BENETEAU SJOV JOLLE til hele familien First 14 med gennaker fra franske Beneteau er en helt ny, enkel og let jolle, der kan sejles fleksibelt som enmands- eller

Læs mere

Denne artikel stammer fra Bådnyt nr. 3/81. I det pågældende nummer af Bådnyt står: Stof fra bladet må i Danmark kun citeres med tydelig

Denne artikel stammer fra Bådnyt nr. 3/81. I det pågældende nummer af Bådnyt står: Stof fra bladet må i Danmark kun citeres med tydelig Denne artikel stammer fra Bådnyt nr. 3/81. I det pågældende nummer af Bådnyt står: Stof fra bladet må i Danmark kun citeres med tydelig kildeangivelse. Artikler og billeder i Bådnyt kan ikke uden forlagets

Læs mere

Brugte forsejl, salgsliste

Brugte forsejl, salgsliste Brugte forsejl, salgsliste Salgsbetingelser for brugte sejl: Priserne på vore brugte sejl er sat så tilpas lavt for at sikre dig at du får mest muligt sejl for pengene. Når vi sætter et sejl på listen,

Læs mere

Fokus på tursejlads - nr. 13

Fokus på tursejlads - nr. 13 Fokus på tursejlads - nr. 13 Efter en helt igennem fantastisk sommer med mange solskinstimer og mange gode timer på vandet, må jeg sige, at denne sommer bliver husket i mange år frem. Det gode og stabile

Læs mere

NEWS Nyheder. Lodrette sejlpinde. Er en dug bare en dug? Code-sejl. Performance guide Downwind Upwind. Jip Top.

NEWS Nyheder. Lodrette sejlpinde. Er en dug bare en dug? Code-sejl. Performance guide Downwind Upwind. Jip Top. NEWS 2012 2012 Nyheder Lodrette sejlpinde Er en dug bare en dug? Code-sejl Performance guide Downwind Upwind Jip Top Sail Scan Alt om vores sejl northsails.dk 2012 Vi ser frem mod en sæson med spændende

Læs mere

NATIONAL ÉNTYPEKLASSE

NATIONAL ÉNTYPEKLASSE MÅLESKEMAER 2005 SPÆKHUGGER NATIONAL ÉNTYPEKLASSE Sejl: DEN... DASP bygge:... Byggeår:... Ejer: Navn:... Adresse:... Telf. :... Sejlklub:... 01.01 01.02 01.03 01.04 01.05 01.06 01.07 01.08 A.11.3 D.8.2

Læs mere

Udvikling af Dansk Handicap 1-2-2009

Udvikling af Dansk Handicap 1-2-2009 Udvikling af Dansk Handicap 1-2-2009 Teknisk Udvalg og Teknisk Afdeling i Dansk Sejlunion har lagt mange ressourcer i at udvikle og teste den nyste version af Dansk Handicap (DH) målereglen. Målet har

Læs mere

NEWS. Pioneren. Båden på foil. Få succes. N e w s l e t t e r N o r t h S a i l s A/S. www.northsails.dk Nr. 1/2014

NEWS. Pioneren. Båden på foil. Få succes. N e w s l e t t e r N o r t h S a i l s A/S. www.northsails.dk Nr. 1/2014 www.northsails.dk Nr. 1/2014 N e w s l e t t e r N o r t h S a i l s A/S NEWS Båden på foil Udviklingen og produktionen af sejl har traditionelt været det North Sails har koncentreret sig om og det vi

Læs mere

SeaWind Ejeres Forening (SWEF) SeaWind klasseregler

SeaWind Ejeres Forening (SWEF) SeaWind klasseregler SeaWind klasseregler 1. GENERELT OM KLASSEN: SeaWind er en entypebåd. Klassens mål er kapsejlads, hvor skipperens dygtighed til at trimme og sejle båden vil være afgørende for at vinde. Reglernes hensigt

Læs mere

Sejlmagerlinien Yachtsejl. Sejldesign og proces

Sejlmagerlinien Yachtsejl. Sejldesign og proces Sejldesign og proces Side 1 Indhold: 1. Design og dokumentation 1. Opmåling af eksisterende båd liggende i vandet 2. Opmåling af eksisterende sejl. 3. Anvendelse af klasseregler til en bestemt bådtype.

Læs mere

Brugte sejl, salgsliste

Brugte sejl, salgsliste Brugte sejl, salgsliste Men er budgetet ikke lige til nye sejl, så har vi et stort udvalg i brugte sejl. Listen er sorteret efter 1: Sejltype 2: Forligslængde. Selvom det brugte sejl ikke stammer fra en

Læs mere

Praktisk sejlads. udarbejdet af skoleudvalget. 24. februar 2015

Praktisk sejlads. udarbejdet af skoleudvalget. 24. februar 2015 Praktisk sejlads udarbejdet af skoleudvalget 24. februar 2015 Indhold Sikkerhed 3 Forsikringsforhold............................. 3 Søvejsregler................................ 3 Kulde...................................

Læs mere

sejlglæden Jeg vil ikke slippe

sejlglæden Jeg vil ikke slippe Min LIEBHAVERBÅD og jeg Esse 750 Jeg vil ikke slippe sejlglæden Efter en alvorlig sygdom valgte Michael Ring, Vedbæk, at sælge sin store 40 fods familiebåd og har i stedet købt en herlig Esse 750 sportsbåd,

Læs mere

Tre både i prøvesejlads

Tre både i prøvesejlads Denne artikel stammer fra Bådnyt nr. 9/97. I det pågældende nummer af Bådnyt står: Artikler og billeder i Bådnyt må ikke benyttes ved salgsvirksomhed. Der er ikke her tale om salgsvirksomhed. Betingelsen

Læs mere

EUROPEAN YACHT OF THE YEAR 2019

EUROPEAN YACHT OF THE YEAR 2019 SEJE RINDOM LEVERER VM-VAREN TEKST MORTEN BRANDT FOTO EYOTY/R.TOMLINSON SEA TRIAL EUROPEAN YACHT OF THE YEAR 2019 BÅD er Danmarks repræsentant i juryen, der kårer European Yacht of the Year. I samme jury

Læs mere

Grundlagt i 1954 af Paul Elvstrøm Idag er vi Europas største sejl-loft R&D & Design bliver varetaget af Jesper Bank her i Aabenraa Vi producerer i

Grundlagt i 1954 af Paul Elvstrøm Idag er vi Europas største sejl-loft R&D & Design bliver varetaget af Jesper Bank her i Aabenraa Vi producerer i Grundlagt i 1954 af Paul Elvstrøm Idag er vi Europas største sejl-loft R&D & Design bliver varetaget af Jesper Bank her i Aabenraa Vi producerer i Danmark Vi er ca. 80 ansatte i moderselskabet Ledende

Læs mere

Kaldes også lænsestag, slørstag eller hækstag. Wire, der går fra mastetop til hækken til støtte for masten Ankerlys

Kaldes også lænsestag, slørstag eller hækstag. Wire, der går fra mastetop til hækken til støtte for masten Ankerlys Vinklen mellem den styrede kurs og den sejlede kurs Afdrift Afrigger At tage hele riggen af båden Agten for tværs En. ca. retning i forhold til båden mellem tværs og agter Agterlys Hvidt lys, der lyser

Læs mere

Drabanternes»drabelige«kamp

Drabanternes»drabelige«kamp 100 siders fordybelse når du rigtig skal slappe af OPDATERING AF ELEKTRONISK SØKORT: Sådan gør du og så meget koster det Drabanternes»drabelige«kamp 70 er kølbåd med stærkt jollepræg er genfødt Sådan får

Læs mere

MEDLEM AF: DANBOAT OG DANSK INDUSTRI. Informationsguiden er sidst redigeret februar 2009

MEDLEM AF: DANBOAT OG DANSK INDUSTRI. Informationsguiden er sidst redigeret februar 2009 Quantum Sail Design Group (Tidl. Dan-Sails) Side 1 Side 2 Quantum Sail Design Group (tidl. Dan-Sails) Quantum Sail Design Group (Tidl. Dan-Sails) MEDLEM AF: DANBOAT OG DANSK INDUSTRI. Informationsguiden

Læs mere

RIGNING af K.A.S. skolebåde

RIGNING af K.A.S. skolebåde RIGNING af K.A.S. skolebåde Materialer Der anvendes følgende materialer: Stående rig: Rustfri 6-slået 7 mm stålwire med et splejset øje i den ene ende og en kovs splejset i den anden ende. Splejsene er

Læs mere

Vejledning til køb af en laser joller

Vejledning til køb af en laser joller Vejledning til køb af en laser joller Når man køber en brugt Laser jolle, skal man huske nogle få ting der skal være i orden. Laser jollen holder normalt i mange år og, en 10 til 15 år gammel laserjolle

Læs mere

Sådan bliver man dus med sin spiler

Sådan bliver man dus med sin spiler Sådan bliver man dus med sin spiler I den fjerde artikel i serien Sejl bedre Elvstrøm viser hvordan kan du læse om, hvordan du skal indrette din båd til spilersejlads, hvordan du sætter spileren, hvordan

Læs mere

Quantum Fusion M Smartsail

Quantum Fusion M Smartsail Quantum Fusion M Smartsail Redigeret januar 2005 Side 1 Det begynder med et 3 dimensionalt design af sejlet, hvad enten det Fusion Radial eller Fusion M. Redigeret januar 2005 Side 2 Q Fusion M SmartSails

Læs mere

KONSTRUKTION OG KONCEPT

KONSTRUKTION OG KONCEPT TEKST & FOTO TROELS LYKKE Smarteste cockpit på markedet Jeanneau har tænkt ud af boksen med denne Sun Odyssey 440. Innovativ, kaldte vi båden i den internationale jury i European Boat of the Year, hvor

Læs mere

Instruktioner for Skildpadden

Instruktioner for Skildpadden Instruktioner for Skildpadden Vuggestilling Mave mod mave Den lette og enkle slynge! Masser af muligheder passer alle størrelser voksen og barn! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn! På hoften

Læs mere

STORSEJL (+45) RESEN SAILS

STORSEJL (+45) RESEN SAILS STORSEJL (+) 70 77 70 71 1 MÅLESKEM STORSEJL P E Halsbarm Halsbarm Halsbarm Halsbarm H1 H2 Nummer på (gamle) masteslæder Tykkelse på tov til bom Målene tastes ind på din ordreside. u har fået email med

Læs mere

Sejlermappe Sejlklubben Sundet 2003, 2006

Sejlermappe Sejlklubben Sundet 2003, 2006 Sejlermappe Sejlklubben Sundet 2003, 2006 Sejlermappen 1. udgave, 1. oplag 2003 Copyright 2003, 2006 Sejlklubben Sundet Forfatter: Lars Nielsen/Morten Wittrup Forlagsredaktion: Sejlklub Sundets skoleudvalg

Læs mere

BESTYRELSEN... WVVW.IMAGE.DKI~L23 HJEMMESIDE FORMAND D~356 MICHAEL PEDERSEN PANDEBJERGVEJ NYKØBING F. TLF.

BESTYRELSEN... WVVW.IMAGE.DKI~L23 HJEMMESIDE  FORMAND D~356 MICHAEL PEDERSEN PANDEBJERGVEJ NYKØBING F. TLF. TOOO 6l. POSTADRES ERETBLAD BESTYRELSEN... FORMAND D~356 MICHAEL PEDERSEN PANDEBJERGVEJ 338 4800 NYKØBING F. TLF.: 54 85 O3 86 DIMSEKASSEN + NYE IDEER KAPSEJLAD8 NÆSTFORMAND D-129 MOGENS DILLING-HANSEN

Læs mere

Båd, nyheder og brugte både til salg - Ny klassiker fra Tyskland

Båd, nyheder og brugte både til salg - Ny klassiker fra Tyskland Seite 1 von 8 Søgning Båd Artikler Nyheder SØG NYHEDER ARTIKLER BåDE TIL SALG På GADEN NU ABONNEMENT MEDIEINFO KONTAKT OS LINKS KONKURRENCE DS-DEBAT NYHEDSARKIV OL ATHEN RSS SØNDAGSSKOLEN Powerlinks Bådforhandlere

Læs mere

KLASSEBESTEMMELSER FOR YLVA

KLASSEBESTEMMELSER FOR YLVA 1 KLASSEBESTEMMELSER FOR YLVA 2011 afsnit indhold side nr. 1. Almindelige bestemmelser 2 2. Skrog, dæk, ror, køl og aptering 2 3. Mast, bom, spilerstage, stående og løbende rig 3 4. Sejl 4 5. Sikkerhedsudstyr

Læs mere

Håndbog i MEGIN-joller Til brug i Grejbanken på Brejning Efterskole v. 1.03.01-20040606 anden info på www.brejning.dk/megin

Håndbog i MEGIN-joller Til brug i Grejbanken på Brejning Efterskole v. 1.03.01-20040606 anden info på www.brejning.dk/megin Side I Håndbog i MEGIN-joller Til brug i Grejbanken på Brejning Efterskole v. 1.03.01-20040606 anden info på www.brejning.dk/megin Formålet med hæftet er at man på forhånd har mulighed for at danne sig

Læs mere

5 GODE RÅD. Denne bog tilhører:

5 GODE RÅD. Denne bog tilhører: SØMANDSBOG Denne bog tilhører: 5 GODE RÅD 1 Lær at sejle Ha styr på, hvordan du redder en mand ombord igen 2 Hold dit grej i orden Giv dit udstyr og motor et sikkerhedstjek 3 Planlæg din tur Tjek søkort,

Læs mere

TEKNISKE KRAV TIL SHIPMAN 28 SOM STANDARDBÅD. Båden skal opfylde følgende tegninger og specifikationer:

TEKNISKE KRAV TIL SHIPMAN 28 SOM STANDARDBÅD. Båden skal opfylde følgende tegninger og specifikationer: TEKNISKE KRAV TIL SHIPMAN 28 SOM STANDARDBÅD Båden skal opfylde følgende tegninger og specifikationer: Linietegning Olle Enderleins konstruktion nr. 395-1 (17/9-1969) eller modificeret udgave dateret d.

Læs mere

Tegnet af Peer Bruun Inspireret af vikingeskibene

Tegnet af Peer Bruun Inspireret af vikingeskibene Tegnet af Peer Bruun Inspireret af vikingeskibene Længde: 465 cm Bredde: 162 cm Skroghøjde: 70 cm Vægt : 145 kg Flydetanke: 300 liter Ballast: 100 kg Dybdegang: 30/68 cm Sejlarial: 10 m2 CE godkendt til

Læs mere

Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub

Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub Information til sejlere og forældre Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub. Skanderborg Junior Sejlklub (SJS) er en klub for unge sejlere. Vi har plads til sejlere

Læs mere

FORSIDE. Er klar mangler kun et fornuftigt billede!!

FORSIDE. Er klar mangler kun et fornuftigt billede!! FORSIDE Er klar mangler kun et fornuftigt billede!! 1 Udstyrsregler for kapsejlads 2013-2016 1. udgave 2013 Dansk Sejlunion, 2013 Oversat fra engelsk af Erik Salling og Flemming Nielsen. I tilfælde af

Læs mere

-En håndbog for Lynæs 14 -Lærebog for frigivelse for:..

-En håndbog for Lynæs 14 -Lærebog for frigivelse for:.. Hillerød Sejlklub - Krostien 11 - Nødebo - 3480 Fredensborg - e-mail hillerodsejl@gmail.com -En håndbog for Lynæs 14 -Lærebog for frigivelse for:.. Frigivet den:...af:...og... Side Indhold 3 Knob og stik

Læs mere

2. Myndighed. Højeste administrative myndighed er Luffe Klubben, med den nødvendige godkendelse af Dansk Sejlunion.

2. Myndighed. Højeste administrative myndighed er Luffe Klubben, med den nødvendige godkendelse af Dansk Sejlunion. KLASSEBESTEMMELSER FOR LUFFE 37 februar 2013 Seneste ændringer ( 2. 9. stk. b & c, 10. stk. b, 15, 16. stk. 1 samt 18. stk. a.) vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling den 31. januar 2013 i Nyborg.

Læs mere

MEGINbowlen 2007 på Strynø

MEGINbowlen 2007 på Strynø MEGINbowlen 2007 på Strynø Strynø og Smakkecentret dannede en perfekt ramme om MEGINbowlen 2007 - dejligt vejr, god vind og spændende sejlvand, meget bedre kan det ikke blive. Der var 15 både til start,

Læs mere

Maxi 999 Dkk ,-

Maxi 999 Dkk ,- Maxi 999 Dkk. 298.000,- Årgang 1986 Længde 9,99 Bredde 3,25 Dybgang 1,70 Vægt 4000 Særdeles veludstyret Maxi 999 med agterkahyt og toiletrum, nyere motor fra 2011, bovpropel, ratstyring, ny holdingtank

Læs mere

Vejledning til udskrivning

Vejledning til udskrivning Side 1 af 10 Vejledning til udskrivning Denne sektion forklarer hvorledes man ilægger papir i skufferne til 250 og 550 ark, og i den manuelle arkføder. Det indeholder også oplysninger om papirretning,

Læs mere

SOMMERFLID Uformelle noter til en medlemsaften Kaj Madsen, januar 2005

SOMMERFLID Uformelle noter til en medlemsaften Kaj Madsen, januar 2005 SOMMERFLID Uformelle noter til en medlemsaften Kaj Madsen, januar 2005 LITTERATUR C. L. L. Harboe: Dansk Marine-Ordbog, 1839 ( 1979) Maritimt leksikon Jens Kusk Jensen: Haandbog i praktisk Sømandsskab,

Læs mere

STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+

STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+ STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+ SENIORØVELSER 60+ LET - LÅRØVELSE Sæt dig så langsomt ned på en stol som muligt uden at falde det sidste stykke Rejs dig op igen på letteste måde SENIORØVELSER 60+ LET

Læs mere

SOLSEJL / AWNINGS SOLSEJL / SUNSHADE SOLSEJL HÆNGENDE SUNSHADES FREE HANGING SOLSEJL STÅENDE SUNSHADES FREE STANDING

SOLSEJL / AWNINGS SOLSEJL / SUNSHADE SOLSEJL HÆNGENDE SUNSHADES FREE HANGING SOLSEJL STÅENDE SUNSHADES FREE STANDING BLUE PERFORMANCE programmet omfatter tovposer til fald og skøder, solsejl i forskellige versioner, lugecovers med myggenet, en række forskellige afdækninger samt en serie tasker. Alle produkter er professionelt

Læs mere

Forberedelse af underlaget Alle overflader skal betragtes som værende beskidte, og skal afrenses, før der monteres dekorationer.

Forberedelse af underlaget Alle overflader skal betragtes som værende beskidte, og skal afrenses, før der monteres dekorationer. Datablad Forarbejdning og montering af 3M Controltac Plus 190-serien August 2004 Beskrivelse Denne bulletin giver instruktion i montering af 3M Controltac Plus 190-serien. Dekorationer kan monteres vandret

Læs mere

Megin Teorihæfte. Frederikssund Maritime Børne- og unge center, Sejlerskolen

Megin Teorihæfte. Frederikssund Maritime Børne- og unge center, Sejlerskolen Megin Teorihæfte Frederikssund Maritime Børne- og unge center, Sejlerskolen Indholdsfortegnelse Side 2 Indholdsfortegnelse... Megin, mål og vægt... Hvad hedder det... Sejl & udstyr... Sejlerudtryk... Terminologi...

Læs mere

NEWS. Endnu hurtigere. Endnu mere effektiv. Endnu hårdere. N e w s l e t t e r N o r t h S a i l s A/S. www.northsails.dk Nr.

NEWS. Endnu hurtigere. Endnu mere effektiv. Endnu hårdere. N e w s l e t t e r N o r t h S a i l s A/S. www.northsails.dk Nr. www.northsails.dk Nr. 1/2013 N e w s l e t t e r N o r t h S a i l s A/S NEWS Endnu hurtigere Interview med Burns Fallow, sejldesigner og manager for North Sails New Zealand. Ydermere er han chef sejldesigner

Læs mere

Klassisk. Bombus er blevet flyvende. Idyl 7mR kommer tilbage. Nr. 135 maj 2018

Klassisk. Bombus er blevet flyvende. Idyl 7mR kommer tilbage. Nr. 135 maj 2018 Klassisk Nr. 135 maj 2018 Bombus er blevet flyvende Idyl 7mR kommer tilbage 1 S45 Bombus kom til at sejle hurtigere En kold vinterdag over en kop kaffe hjemme i stuen kom det redaktionen for øre, at den

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

KLASSEREGLER 2013 SPÆKHUGGER NATIONAL ÉNTYPEKLASSE

KLASSEREGLER 2013 SPÆKHUGGER NATIONAL ÉNTYPEKLASSE KLASSEREGLER 2013 SPÆKHUGGER NATIONAL ÉNTYPEKLASSE SPÆKHUGGER KLUBBEN DANSK SEJLUNION KLASSEREGLER 2013 SPÆKHUGGER NATIONAL ÉNTYPEKLASSE SPÆKHUGGER KLUBBEN S KLASSEREGLER Spækhuggeren blev konstrueret

Læs mere

Forlæns benspring hoftebøjet (100B)

Forlæns benspring hoftebøjet (100B) Forlæns benspring hoftebøjet (100B) Forlæns afsæt og bøjning i hoften med efterfølgende udstrækning inden landing Efter afsæt med armene over hovedet skal hoften bøjes, knæ holdes strakte og hænder holde

Læs mere

Vinterunderholdning 2

Vinterunderholdning 2 Vinterunderholdning 2 Sune Thorsteinsson Dec 2011 Repetetion af Sidste gang Lidt mere om Sejlet og finnen Sammensætning Hvordan sejler man i forhold til vinden? Vi skal kigge på følgende begreber: Vindretning

Læs mere

MÅLESKEMAER BB10m NATIONAL ÉNTYPEKLASSE. DANSK BB10m KLUB. BB 10 meter. Bygger:.. Registreringsnr.: Byggenr.:.. Produktionsår:. Nation Sejlnr.

MÅLESKEMAER BB10m NATIONAL ÉNTYPEKLASSE. DANSK BB10m KLUB. BB 10 meter. Bygger:.. Registreringsnr.: Byggenr.:.. Produktionsår:. Nation Sejlnr. MÅLESKEMAER BB10m NATIONAL ÉNTYPEKLASSE Bygger:.. Bygge:.. Produktionsår:. BB 10 meter Registrerings: Nation Sejl DANSK BB10m KLUB Sejl:... Bygge:... Byggeår:... Ejers Navn:... Adresse:... Telf. :... Sejlklub:...

Læs mere

279 kr. med de to bøger. vejl. pris 400 kr. PS: Se indersiden, hvis du kun ønsker at købe én af bøgerne! Medlemsblad Nr.

279 kr. med de to bøger. vejl. pris 400 kr. PS: Se indersiden, hvis du kun ønsker at købe én af bøgerne! Medlemsblad Nr. Medlemsblad Nr. 36 februar 2014 Klubpakken med de to bøger 279 kr vejl. pris 400 kr. PS: Se indersiden, hvis du kun ønsker at købe én af bøgerne! Afbestillingsfrist 24. februar. Bøgerne leveres primo marts

Læs mere