DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE"

Transkript

1 DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 21. april 2015 i sag nr. 7/2015 [Klub A]s indbringelse af DBTU s Appeludvalgs afgørelse af 16. marts 2015 Sagen er behandlet af Ole Græsbøll Olesen, Annelise Vidø og Morten Larsen. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING [Klub A] har ved appelskrivelse af 26. marts 2015 indbragt Dansk BordTennis Unions (DBTU) Appeludvalgs afgørelse af 16. marts 2015 for DIF-idrættens Højeste Appelinstans (Appelinstansen). Ved DBTU s Appeludvalgs afgørelse blev [Klub A] taberdømt (0-8) i juniordivisionskampene nr. [1] og nr. [2] afviklet den 17. januar 2015 med henvisning til benyttelse af ikke-spilleberettigede spillere. Afgørelsen er begrundet således: TU har - under henvisning til en beslutning fra møde den 23. november tilladt, at to spillere fra [Klub A] den 17. januar 2015 først har spillet 2. division Øst og derefter to kampe i juniordivisionen. Alle tre kampe var programsat til 17. januar Endvidere har [Klub A] anvendt en spiller i en double i én af de to nævnte juniordivisionskampe, uanset at den pågældende tidligere samme dag havde påbegyndt en holdkamp i en kamp i 1. division. Dette har TU også tilladt i medfør af beslutningen fra mødet den 23. november I henhold til Turneringsreglementets 10A stk. 1 og 4 er brugen af de 3 juniorspillere i juniordivisionskampene utvivlsomt ulovlig. TU kan kun ændre turneringsreglementet i overensstemmelse med 33 stk. 2. En sådan ændring skal indarbejdes i reglementet og meddeles klubberne senest den 31. maj, hvorefter ændringen finder anvendelse for den efterfølgende sæson. Vedtagelsen af 23. november 2014 kan derfor tidligst finde anvendelse i sæsonen. Det bemærkes i øvrigt, at beslutningen fra mødet den 23. november 2014 kun åbner mulighed for deltagelse på forskellige hold med oprindelig samme kampdato, hvis kampene faktuelt spilles på forskellige datoer. Appeludvalget ændrer derfor TU s afgørelse, og [Klub A] dømmes som taber med 0-8 i de to juniordivisionskampe nr. [1] og [2].

2 Side 2 af 7 Sagen for DBTU s Appeludvalg angik herudover en række øvrige forhold, som ikke er genstand for tvist under nærværende sag for Appelinstansen. [Klub A] har foruden appelskrivelsen afgivet supplerende bemærkninger i sagen. [Klub B], der havde indbragt sagen for DBTU s Appeludvalg, har afgivet svar i sagen. Herudover har DBTU s Appeludvalgs sekretariat fremsendt de sagsakter, der er indgået ved sagens behandling i appeludvalget. Endelig er klubberne [Klub C] og [Klub D], der var [Klub A]s modstandere i de i sagen omhandlede juniordivisionskampe, orienteret om sagens indbringelse for Appelinstansen og om sagens forløb, herunder sidste frist for at afgive bemærkninger. Klubberne har ikke anmodet om adgang til at afgive bemærkninger i sagen. Sagen er behandlet på skriftligt grundlag i Appelinstansen, idet ingen af parterne har fremsat ønske om mundtligt behandling, jf. DIF s Lovregulativ II s 5, stk. 1. PÅSTANDE [Klub A]s appel må forstås som en påstand om ændring af DBTU s Appeludvalgs afgørelse af 16. marts 2015 således, at de faktiske resultater i holdkampene nr. [1] og [2] i juniordivision øst står ved magt og indgår i beregningen af slutstillingen. [Klub B] har nedlagt påstand om stadfæstelse. OPLYSNINGER I SAGEN Den 25. september 2013 skrev DBTU s Turneringsudvalg følgende fællesmail til klubberne med hold i juniordivisionen: Til klubber med hold i juniordivisionerne Turneringsudvalget har modtaget henvendelser vedr. mulighed for flytning af kampe (og oprindelig spilledato) for juniorkampe, hvor der er sammenfald med kampe i senior DT. Dette har TU drøftet, og det er besluttet at såfremt klubberne kan blive enige om at flytte kampe/samlinger, som har sammenfald med senior DT, så kan TU godt godkende dette, samt at det så er den nye dato der tæller som den oprindelige kampdato, således at spillerne stadig kan spille på såvel deres junior- som deres seniorhold. Kampene skal selvfølgelig stadig ligge i den samme halvdel af turneringen og alle involverede klubber skal skriftligt give besked om ændringen til sekretariatet (gitte.hvid@dbtu.dk) Ovennævnte mail er sendt til jer der er kontaktpersoner for holdende, så husk at videresend hvis informationen skal til andre i klubben. Med venlig hilsen f/turneringsudvalget Gitte Hvid

3 Side 3 af 7 Turneringsudvalget holdt møde den 23. november Af mødereferatet fremgår det, at der blev truffet blandt andet følgende beslutning: 2 Oprindelig kampdato: Turneringsudvalget har besluttet at resten af sæsonen ophæves reglen om oprindelig kampdato i Ungdomsturneringen af sportslige hensyn. Samtidigt vil det være muligt for ungdomsspillere at spille både ungdoms DT og senior DT på oprindelig kampdato dog kun en holdkamp pr. dag. Den 17. januar skulle [Klub A] spille holdkampe i både ungdoms- og seniordanmarksturneringerne. Af en i sagen fremlagt intern mail af 13. januar 2015 fremgår: Hej alle Forespørgsel fra [A]: Hej Gitte Lige et spørgsmål. Vi overvejer at prøve at rykke et par junior div kampe da vi mangler på vores 1 div 2 div hold. Må de spille junior div hvis de har spillet Dt på samme kamp dag.?? Mener vi har haft den før.? [A] I en mail fra september 2013 har Gitte skrevet: Er det samme gældende i denne sæson? DBTU s Turneringsudvalg svarede i mail af samme dato således på [Klub A]s forespørgsel: Hej [A] normalt nej, men det er den regl for junior kampe vi har valgt at se bort fra i resten af denne sæson, da vi godt ved der er mange sammen fald og mange har problemet så du må du godt i resten af denne sæson mvh Mads Tu I spillerunden den 17. januar 2015, kl. 10:00, spillede [Klub A] holdkamp i Senior 2. division Øst mod [Klub C] (kamp nr. [3]). Kampen blev vundet 10-4, og på holdet deltog bl.a. to af klubbens juniorspillere, [B] og [C].

4 Side 4 af 7 De to juniorspillere deltog efterfølgende i [Klub A]s holdkampe kl. 11:00 og 15:00 i juniordivisionen mod henholdsvis [Klub C] (kamp nr. [1]) og Roskilde 1 (kamp nr. [2]). [Klub A] vandt de to kampe, begge med cifrene 8-3. I den ene af de to holdkampe i juniordivisionen deltog også en anden af [Klub A]s juniorspillere, [D], som også deltog i klubbens holdkamp i Senior 1. division Øst kl. 14:00 mod [Klub E] (kamp nr. [3]). Efter det i sagen oplyste blev der ikke på spilledagen nedlagt protest mod [Klub A]s benyttelse af samme juniorspillere i flere holdkampe. Efterfølgende rettede [Klub B], der er en del af klubsamarbejdet [X klubsamarbejde], der også har et hold i juniordivisionen, henvendelse til DBTU i mail af 19. januar 2015 og anfægtede i den forbindelse bl.a. spilleberettigelsen for de af [Klub A]s juniorspillere, der både deltog i kampe junior- og seniordivisionerne den forudgående weekend. DBTU s Turneringsudvalg traf efterfølgende afgørelse den 5. februar 2015 i spørgsmålet om spilleberettigelsen: Vedr. [Klub A]s kampe den 17/ i henholdsvis 2. division øst og 2 x juniordivision øst. [A] har inden kampene forespurgt hos TU, om hvor vidt han måtte benytte spillere både i Juniordivisionen Øst samt i DT på samme dag. Det må man normalt ikke, men TU åbnede op for muligheden for at Juniordivisionskampe kunne flyttes samt at den oprindelige kampdato ikke var gældende for brug af spillere, hvilket kunne læses i referatet fra TU s møde den 23/ (lagt på hjemmesiden den 28/11). Se referatet her: Turneringsudvalget har besluttet at resten af sæsonen ophæves reglen om oprindelig kampdato i Ungdomsturneringen af sportslige hensyn. Samtidigt vil det være muligt for at ungdomsspillere at spille både ungdoms DT og senior DT på oprindelig kampdato dog kun en holdkamp pr. dag Mads Schiellerup indrømmer, at svaret til [A] kunne opfattes som om, at man godt måtte spille både 2. division og Juniordivision på samme dag, hvilket selvfølgelig ikke har været hensigten, men [Klub A] har altså handlet i god tro. TU er bekendt med, at kampene har været spillet ind over hinanden (samtidigt), men det giver de nuværende regler ikke mulighed for at gøre noget ved. Ved appelskrivelse af 17. februar 2015 indbragte [Klub B] Turneringsudvalgets afgørelse for DBTU s Appeludvalg. Ved Appeludvalgets afgørelse af 16. marts 2015 blev Turneringsudvalgets afgørelse som ovenfor anført ændret således, at [Klub A] blev taberdømt i de omhandlede juniordivisionskampe. DBTU s Appeludvalgs sekretariat har over for Appelinstansen bekræftet, at [Klub A] ikke blev orienteret om sagens indbringelse for DBTU s Appeludvalg og således ikke blev hørt i denne forbindelse. Efter det i sagen oplyst har dette som konsekvens, at [Klub A]s juniordivisionshold ikke slutter som nr. 1 eller 2 i rækken og dermed ikke er kvalificeret til at deltage i DM-slutspillet i weekenden den april 2015.

5 Side 5 af 7 REGELGRUNDLAGET DBTU s regler om spilleres adgang til at deltage på flere hold følger navnlig af Turneringsreglementets 10a: 10a. Udskiftning af spillere mellem klubbens hold Stk.1: Herre seniorspillere må kun deltage på herre seniorhold. Alle herrespillere, inkl. ungdomsspillere må kun deltage på et hold pr. dag (oprindelig kampdato er gældende). [ ] Stk. 4: En spiller kan ikke deltage i 2 holdkampe på samme dag på forskellige hold, damespillere er dog undtaget såfremt der spilles hhv. på et herre og et damehold. (Oprindelig kampdato er gældende) [ ] De turneringsmæssige konsekvenser ved brug af ulovlig spiller følger af Turneringsreglementets 13, stk. 8: 13. Kampafvikling [ ] Stk. 8: Ved brug af ulovlig spiller taber holdet med maksimumcifre. Reglerne for nedlæggelse af protester følger af Turneringsreglementets 17: 17. Protester Stk. 1: En protest mod spilleforholdene skal nedlægges skriftligt før holdkampens begyndelse - f.eks. på bagsiden af holdskemaet. Enhver kamp skal færdigspilles efter dommerens afgørelse, selvom der nedlægges protest mod en kendelse eller andre forhold i kampen. Hvis en klub eller en spiller nægter at spille videre, taber den pågældende, selv om der reelt må gives medhold i protesten. Stk. 2: Såfremt en spiller eller klub har indvendinger mod en holdkamps forløb, skal der inden tre dage efter kampens afvikling indgives protest til TU. Stk. 3: Alle protester skal ledsages af et protestgebyr. Protestgebyret fastsættes af bestyrelsen. Såfremt protester får medhold, tilbagebetales gebyret. DBTU s Turneringsudvalgs mulighed for at dispensere fra bestemmelserne i Turneringsreglementet følger af dettes 32: 32. Dispensationer Stk. 1: Hvis særlige forhold gør sig gældende, kan TU dispensere fra bestemmelserne i dette reglement. Stk. 2: Ved indbringelse af sager for en højere instans kan ved skønsmæssige afgørelser alene grænserne for skønnet prøves. Såfremt en afgørelse beror på et frit skøn, som er tilladt ifølge reglementet, kan dette skøn ikke ændres. Der kan altså ikke ske prøvelse af frie skøns hensigtsmæssighed/rimelighed. Det følger i denne forbindelse af 30, stk. 5, at alle Turneringsudvalgets afgørelser inden for 10 dage kan appelleres til DBTU s Appeludvalg.

6 Side 6 af 7 PARTERNES ARGUMENTER Følgende er alene udtryk for en sammenfatning af parternes argumenter, som de er fremført i de skriftlige indlæg i sagen, og Appelinstansen er således bekendt med parternes samlede argumenter. [Klub A] har overordnet gjort gældende, at klubben forud for kampene den 17. januar 2015 spurgte DBTU s Turneringsudvalg, om juniorspillerne måtte deltage i holdkampe i både junior- og seniordanmarksturneringerne samme dag. Dette gav Turneringsudvalget tilladelse til, og klubben har handlet i god tro til denne tilladelse. Der blev ikke protesteret på spilledagen mod benyttelsen af spillerne. [Klub B] har henvist til sit indlæg i sagen for DBTU s Appeludvalg og overordnet gjort gældende, at de pågældende juniorspillere ikke var spilleberettigede i medfør af Turneringsreglementets 10a, stk. 1 og 4, samt at det i Turneringsudvalgets dispensation, som den fremgår af mødereferatet af 21. november 2014, direkte angives, at der kun kan spilles en holdkamp pr. dag. [Klub A] skal derfor taberdømmes i de to kampe i juniordivisionen i medfør af Turneringsreglementets 13, stk. 8. APPELINSTANSENS BEGRUNDELSE OG KONKLUSION Appelinstansen bemærker indledningsvis, at den omstændighed, at [Klub A] ikke blev orienteret om sagens behandling i DBTU s Appeludvalg og derfor ikke fik mulighed for at afgive svar, udgør en formalitetsmangel af en karakter, der som udgangspunkt i sig selv kan begrunde, at den appellerede afgørelse kendes ugyldig. Efter omstændighederne har Appelinstansen dog fundet det rigtigst at realitetsbehandle sagen. Det følger af Turneringsreglementets 32, at Turneringsudvalget kan dispensere fra bestemmelserne i reglementet, hvis særlige forhold gør sig gældende. Turneringsudvalgets oprindelige generelle dispensationer af 25. september 2013 og 23. november 2014 fra reglerne om spilleberettigelse var begrundet i sportslige hensyn bl.a. for at imødekomme et behov for, at de berørte klubbers juniorspillere kunne spille på både junior- og seniorholdene på den såkaldte oprindelige kampdato. Dispensationen af 23. november 2014 gav dog ikke mulighed for, at en herrespiller kunne deltage i to holdkampe samme kampdag på to forskellige hold. Appelinstansen lægger til grund, at ingen af klubberne i junior- og seniordanmarksturneringerne anfægtede og indbragte dispensationerne for DBTU s Appeludvalg efter reglen i Turneringsreglementets 30, stk. 5. Turneringsudvalgets efterfølgende bekræftende svar i mailen af 13. januar 2015 på [Klub A]s direkte spørgsmål om, hvorvidt klubben på samme kampdag kunne benytte juniorspillerne i både junior- og seniordanmarksturneringerne, må i denne forbindelse anses som en tilsvarende begrundet og konkret dispensation fra Turneringsreglementet i medfør af bestemmelsen i 32, som [Klub A] herefter kunne indrette sig efter. Formuleringen af dispensationen af 23. november 2014, som lå forud i tid, kan derfor, uanset Turneringsudvalgets bemærkninger i afgørelsen af 5. februar 2015, ikke føre til et andet resultat. Vurderingen af, hvorvidt sportslige hensyn til turneringsafviklingen, som de i nærværende sag foreliggende, udgør sådanne særlige forhold, der kan begrunde en dispensation fra Turneringsreglementets regler om spilleberettigelse, beror på et idrætsspecifikt skøn, det i medfør af Turneringsreglementets

7 Side 7 af 7 32, stk. 2, tilkommer Turneringsudvalget at foretage, og Appelinstansen finder ikke, at Turneringsudvalget har tilsidesat grænserne for dette skøn, eller at der i øvrigt er grundlag for at tilsidesætte dette. Allerede på denne baggrund finder Appelinstansen, at [Klub A]s benyttelse af spillerne [B], [C] og [D] i juniordivisionskampene mod [Klub C] og [Klub D] den 17. januar 2015 skete med rette i overensstemmelse med Turneringsudvalgets dispensation af 13. januar Det faktiske resultat af kampene skal herefter stå ved magt. Thi bestemmes: Dansk BordTennis Unions Appeludvalgs afgørelse af 16. marts 2015 ændres således, at de faktiske resultater af kampene nr. [1] og nr. [2] i herre-juniordivision øst mellem henholdsvis [Klub C] - [Klub A] og [Klub A] [Klub D] står ved magt og indgår i beregningen af slutstillingen i rækken. Ole Græsbøll Olesen Formand

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 8. juni 2016 i Sag nr. 6/2016: [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og John Skovbjerg. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 27. januar 2015 i sag nr. 16/2014 [A Bowlingklub] mod [B Bowlingklub] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og Claus Juel Hansen. APPELLEN

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. august 2015 i sag nr. 12/2015 Badminton Københavns indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 4. maj 2015 Sagen er behandlet

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 14. juni 2013 i sag nr. 6/2013 Søhøjlandets BTK mod Virum-Sorgenfri BTK Sagen er behandlet af Lis Hævdholm, Ole Græsbøll Olesen og Ulla Ingerslev

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. september 2015 (konklusion meddelt parterne den 25. september 2015) i sag nr. 20/2015 [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Louise Saul,

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 23. september 2015 i Sag nr. 14/2015 [A] mod Dansk Dart Union Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Ole Borch og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. april 2018 i Sag nr. 4/2018: Jesper Pølkemann Mikkelsen og GBTK Badmintons indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 25.

Læs mere

JBTU S REGLEMENT 2013/2014

JBTU S REGLEMENT 2013/2014 Jysk Bordtennis Union JBTU S REGLEMENT 2013/2014 Kapitel 1. Generelt 1. Formål 2. Arrangementer 3. Licens 4. Alderskategorier 5. Klubstifter Kapitel 2. Holdturneringen 6. Indbydelse, tilmelding og holdtrækning

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 16. oktober 2017 i Sag nr. 14/2017: Odense Håndbolds indbringelse af Håndboldens Appelinstans kendelse af 3. oktober 2017 Sagen er behandlet af stedfortrædende

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. maj 2015 i sag nr. 8/2015 DIF-idrættens Højeste Appelinstans' Sag nr. 8/2015: [A] og [B]s indbringelse af DAFF's Appeludvalgs afgørelse af 31.

Læs mere

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag.

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag. EH Aalborg og Roskilde Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1843-16-FS Protestafgørelse kamp nr. 373123 1 DD EH Aalborg Roskilde Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Nr. Sundby Idrætscenter

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 19. december 2014 i sag nr. 15/2014 [A]s indbringelse af Dansk Tennis Forbunds Appeludvalgs kendelse af 28. oktober 2014 Sagen er behandlet på skriftligt

Læs mere

Turneringsreglement Oplæg til DT Turneringsreglementet.

Turneringsreglement Oplæg til DT Turneringsreglementet. Turneringsreglement 2018.04.01 Oplæg til DT Turneringsreglementet. Indhold Kapitel 1. Generelt... 2 1. Formål... 2 2. Licens... 2 3. Klubskifte... 2 4. Spillerkategorier... 2 5. Ratingliste... 3 Kapitel

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 20. marts 2018 i Sag nr. 2/2018: BTK Holme Olstrup mod BTK Kvik Næstved Sagen er behandlet af Louise Saul, Eigil Lego Andersen og John Skovbjerg.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 11. juli 2016 i Sag nr. 9/2016: Akademisk Boldklub, Cricketafdelingen ( AB Cricket ) mod Kjøbenhavns Boldklub, Cricketafdelingen ( KB Cricket ) Sagen

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 3. februar 2016 i Sag nr. 26/2015: Hobro IK mod AGF Sagen er behandlet af Morten Larsen, Eigil Lego Andersen og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 24. april 2015 i sag nr. 6/2015 [A]s indbringelse af Dansk Golf Unions Amatør- og Ordensudvalgs afgørelse af 3. marts 2015 Sagen er behandlet af Lis

Læs mere

Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton

Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton Opdateret den 26. september 2012 Indledning Det er enhver klub- eller holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet, idet de

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR SENIORHOLD I NORDJYLLAND SERIE SPILLERE SINGLE 4 SPILLERE DOUBLE GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR SENIORHOLD I NORDJYLLAND SERIE SPILLERE SINGLE 4 SPILLERE DOUBLE GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR SENIORHOLD I NORDJYLLAND SERIE 2-4 4 SPILLERE SINGLE 4 SPILLERE DOUBLE GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2016-2017 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og

Læs mere

I alle ungdomsrækker er det, jævnfør Turneringsreglementet 20 stk. 1a muligt at tilmelde op til to hold i hver række.

I alle ungdomsrækker er det, jævnfør Turneringsreglementet 20 stk. 1a muligt at tilmelde op til to hold i hver række. 25. april 2019 Til samtlige klubber Danmarksturneringen for ungdom 2019-2020 Hermed følger blanketter til tilmelding af hold til Danmarksturneringen (DT) for Ungdom 2019/2020. Der er tilmeldingsfrist mandag

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 9. februar 2015 i sag nr. 19/2014 [A og B] (båd [DEN X] ) mod [C og D] (båd [DEN Y] ) Sagen er behandlet på skriftligt grundlag af formand Ole Græsbøll

Læs mere

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn. Odder Håndbold og Frederikshavn Fi Pr. mail. Brøndby den 3. april 2014 Journal nr.1100-17-fs Protestafgørelse kamp nr. 373067 Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Læs mere

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF)

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF) 1 KENDELSE afsagt den 6. juni 2012 af Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg i sag nr. 7/2012: Borris GUF mod Dansk Håndbold Forbund (DHF) Lis Hævdholm, Birte Rasmussen, C.C.Hansen, Eigil Lego Andersen og

Læs mere

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag.

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag. Tarm-Foersum GF og SK Aarhus Elitehåndbold A/S Brøndby den 17. december 2012 Journal nr. 2361-12-12 Afgørelse i protestsag indgivet af Tarm-Foersum GF under kamp nr. 430162 afviklet den 25. november 2012

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 26. januar 2014 i sag nr. 2/2014 Vendsyssel Elite Badmintons indbringelse af Badminton Danmarks Appeludvalgs afgørelse af 21. december 2013 i anledning

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2017-2018 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning...

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B 4 SPILLERE +55 GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B 4 SPILLERE +55 GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR VETERAN HOLD I NORDJYLLAND VETERAN M-A-B 4 SPILLERE +55 GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2016-2017 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse...

Læs mere

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling BORDTENNISREGLEMENT 1. Formål 2. Gyldighedsområde 3. Turneringsform og - inddeling 3.1. Generelt 3.2. Turneringsformer 3.3. Aldersgrupper og rækker 3.4. Flere hold i samme række 4. Spillere 4.1. Holdturneringen

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. juni 2014 i sag nr. 8/2014 [A] mod [Sejlklubben] Sagen er behandlet af Lis Hævdholm, Ole Borch, Birte Rasmussen, Ulla Ingerslev og Claus Juel

Læs mere

Århus, den 4. maj 2006. Til Mathias Skjernov Jens Clausen DSqF. CC Henrik Kristensen Jan Rask

Århus, den 4. maj 2006. Til Mathias Skjernov Jens Clausen DSqF. CC Henrik Kristensen Jan Rask DSqF s Appeludvalg stadfæster Turneringsudvalgets afgørelse i sagen vedr. brugen af Kim Povlsen (1198) i slutspilskampen mellem Svanen og OMSK i 1. division Århus, den 4. maj 2006 Til Mathias Skjernov

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 1. december 2016 i Sag nr. 14/2016: Holte Roklub og Maribo Kajakklub mod Dansk Kano og Kajak Forbund Sagen er behandlet af Morten Larsen, Claus Juel

Læs mere

Turneringsreglement Den Jyske Holdturnering 2018/2019. INDHOLD:

Turneringsreglement Den Jyske Holdturnering 2018/2019. INDHOLD: INDHOLD: Turneringsreglement Den Jyske Holdturnering 2018/2019. Kapitel 1 - Generelt: 1. Formål 2. Arrangementer 3. Licens 4. Aldersgrænser 5. Klubskifter Kapitel 2 - Holdturneringen: 6. Indbydelse, tilmelding

Læs mere

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april Brøndby den 19. april 2010 Kendelse Protest i matchen mellem Nordsjælland og Odense indgivet af Odense Badminton Klub. Ved skrivelse af 21. september 2009 har Odense Badminton Klub indgivet protest mod

Læs mere

ØBTU's TURNERINGSREGLEMENT

ØBTU's TURNERINGSREGLEMENT ØBTU's TURNERINGSREGLEMENT Almindelige bestemmelser: 01. Formål. 02. Arrangementer. 03. Licens. 04. Alderskategorier. 05. Klubskifte. 06. Påklædning. Generelt om holdturneringen: 07. Indbydelse, tilmelding

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr Team Tvis Holstebro Damer A/S Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2013 Journal nr. 2072-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr.

Læs mere

Turneringsreglement. F.B.T.U. s holdturnering og mesterskaber

Turneringsreglement. F.B.T.U. s holdturnering og mesterskaber Turneringsreglement for F.B.T.U. s holdturnering og mesterskaber FBTU s holdturnering og mesterskaber afvikles efter bestemmelserne i dette reglement suppleret med reglerne fra DBTU s reglement. I enkelte

Læs mere

Reglement for 9. HK's holdturnering

Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. Hovedkreds holdturnering (Fra og med turneringen 2015/16) 1 Deltagere Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage

Læs mere

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4

HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 HOLDTURNERINGSREGLEMENT for Serie 2 Serie 3 Serie 4 Dette holdturneringsreglement gældende for Serie 2, 3 og 4. Det er enhver klub og holdleders pligt at sætte sig grundigt ind i turneringsreglementet,

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 5 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 7. november 2013 I sag

Læs mere

Turneringsreglement (Revideret ) Den Jyske Holdturnering 2019/2020.

Turneringsreglement (Revideret ) Den Jyske Holdturnering 2019/2020. Turneringsreglement (Revideret 10-09-2019) Den Jyske Holdturnering 2019/2020. INDHOLD: Kapitel 1 - Generelt 1. Formål 2. Arrangementer 3. Licens 4. Aldersgrænser 5. Klubskifter Kapitel 2 - Holdturnering

Læs mere

Herved nedlægger Dragør Badminton protest mod Charlottenlund for brug af ulovlig spiller i ovenstående kamp.

Herved nedlægger Dragør Badminton protest mod Charlottenlund for brug af ulovlig spiller i ovenstående kamp. Badminton København København den 2. maj 2017 Kendelse Dragør vs. CBK 2 kampnummer: 238790 Brug af ulovlig spiller i forhold til styrke Protest fra Dragør Badminton (DB) mod Charlottenlund Badminton Klub

Læs mere

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13)

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

Reglement for FTU Holdturneringen 2014

Reglement for FTU Holdturneringen 2014 Reglement for FTU Holdturneringen 2014 Paragraf 1 Fyns Tennis Union udskriver hvert år en holdturnering, hvori alle klubber, der er medlem af unionen, kan deltage med et eller flere hold. Der er også mulighed

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR MOTIONS-HOLD i NORDJYLLAND GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2017-2018 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3 5 Turneringsafviklingen...

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab.

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i Beach Handball Almindelige bestemmelser

Læs mere

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere.

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere. REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING som senest ændret på 9. hovedkreds generalforsamling den 1. april 2009 og på hovedkredsens bestyrelsesmøde den 29. august 2009. (Nye regler er anført i teksten

Læs mere

DSqF s Appeludvalg stadfæster Projektgruppen Regeladministrations afgørelse i sagen vedr. brugen af Thomas Neve i slutspil for Birkerød Squash Klub

DSqF s Appeludvalg stadfæster Projektgruppen Regeladministrations afgørelse i sagen vedr. brugen af Thomas Neve i slutspil for Birkerød Squash Klub Kendelse afsagt den 17. april 2009: DSqF s Appeludvalg stadfæster Projektgruppen Regeladministrations afgørelse i sagen vedr. brugen af Thomas Neve i slutspil for Birkerød Squash Klub Jan Rask, Johan Evensen

Læs mere

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved.

Turneringsreglement. DHF Beach Handball Tour. Seniorer. Det officielle Danmarksmesterskab. Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer. ved. Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab for Seniorer Det officielle Danmarksmesterskab for seniorer TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i

Læs mere

Sagsoversigt

Sagsoversigt Sagsoversigt 2017 2018 SAG NR. INDHOLD AFGØRELSE S01 17/18 Brønderslev/Vejle har ansøgt om dispensation fra 11 stk. 3 angående et fælles hold i Juniordivisionen. TU har accepteret ansøgningen under den

Læs mere

Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017

Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017 Reglement for FTU/DGI Fyn Holdturneringen Motionister 2017 Paragraf 1 Fyns Tennis Union og DGI Fyn Tennis har fra og med 2017 indgået et samarbejde i henhold til at styrke og udvikle holdturneringen for

Læs mere

Turnerings 2017/2018. Evt. undtagelser skal være godkendt af øverste myndighed, samt være offentliggjort i indbydelsen til holdmesterskaberne.

Turnerings 2017/2018. Evt. undtagelser skal være godkendt af øverste myndighed, samt være offentliggjort i indbydelsen til holdmesterskaberne. Turnerings reglement 2017/2018 SENIOR INdhold Kapitel 1. Generelt 1. Formål 2. Arrangementer 3. Licens 4. Alderskategorier 5. Klubstifter Kapitel 2. Holdturneringen 6. Indbydelse, tilmelding og holdtrækning

Læs mere

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr Rødovre HK og Skive FH Brøndby den 16. marts 2012 Journal nr. 1282-12-FS Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den 11.3.2012 1. divisions damer kamp nr. 253931 Disciplinærudvalget

Læs mere

[2.2] DTF står for evt. lodtrækning til playoffkampe, samt fordelingen af hjemme- og udebane.

[2.2] DTF står for evt. lodtrækning til playoffkampe, samt fordelingen af hjemme- og udebane. Dette regelsæt, der gælder for afviklingen af DH medaljespil og DH playoffkampe, er et tillæg til Reglement for DH senior turneringen. Hvor intet andet specifikt fremgår spilles alle playoffkampe og holdkampe

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 6 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 27. marts 2014 I sag

Læs mere

Sagsoversigt

Sagsoversigt Sagsoversigt 2018-2019 SAG NR. INDHOLD AFGØRELSE S01-18/19 København har i 1. division damer ansøgt om af en spiller fra Roskilde på B-licens. Roskilde S02-18/19 S03-18/19 S04-18/19 S05-18/19 S06-18/19

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND VETERAN GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2015-2016 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3

Læs mere

Appeludvalget omstøder DSqF afgørelse i sagen vedr. Mikkel Larssens klubskifte fra Farum til Birkerød

Appeludvalget omstøder DSqF afgørelse i sagen vedr. Mikkel Larssens klubskifte fra Farum til Birkerød Appeludvalget omstøder DSqF afgørelse i sagen vedr. Mikkel Larssens klubskifte fra Farum til Birkerød Århus, den 2. september 2006 Til Mikkel Larssen DSqF CC Henrik Kristensen Jan Rask Vedr.: Mikkel Larssens

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND. Motion GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND. Motion GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND Motion GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2015-2016 1 Indhold 1 Spilletilladelse... 3 2 Afvikling af match... 3 3 Indbydelse og deltagelse... 3 4 Holdsammensætning... 3

Læs mere

Reglement for Danmarks Badminton Forbunds mesterskaber for veteranklubhold.

Reglement for Danmarks Badminton Forbunds mesterskaber for veteranklubhold. Reglement for Danmarks Badminton Forbunds mesterskaber for veteranklubhold. 1 Mesterskaberne udskrives i 3 aldersgrupper: 1. 35-44 år holdet skal i hver holdmatch minimum bestå af 1 dame og 2 herrer som

Læs mere

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling BORDTENNISREGLEMENT 1. Formål 2. Gyldighedsområde 3. Turneringsform og - inddeling 3.1. Generelt 3.2 Turneringsformer 3.3. Aldersgrupper og rækker 3.4. Flere hold i samme række 4. Spillere 4.1. Holdturneringen

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 15. januar 2016 i Sag nr. 24/2015 [Klub A] mod [Spiller 1] og [Klub B] Sagen er behandlet af Louise Saul, Eigil Lego Andersen og John Skovbjerg. APPELLEN

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 24. november 2015 i Sag nr. 19/2015 [A] mod Bueskydning Danmark Sagen er behandlet af Ole Græsbøll Olesen, Ole Borch, John Skovbjerg og Birte Rasmussen.

Læs mere

LOVREGULATIV IV MINIMUMSREGLER FOR DANMARKS IDRÆTSFORBUNDS MEDLEMSORGANISATIONERS ORDENSUDVALG

LOVREGULATIV IV MINIMUMSREGLER FOR DANMARKS IDRÆTSFORBUNDS MEDLEMSORGANISATIONERS ORDENSUDVALG LOVREGULATIV IV MINIMUMSREGLER FOR DANMARKS IDRÆTSFORBUNDS MEDLEMSORGANISATIONERS ORDENSUDVALG 1 Ordensudvalget består af mindst 3 medlemmer. Disse vælges af repræsentantskabet eller tilsvarende organ,

Læs mere

REGLEMENT FOR SVBK S KREDSPOKALTURNERING SÆSON 2015/16

REGLEMENT FOR SVBK S KREDSPOKALTURNERING SÆSON 2015/16 REGLEMENT FOR SVBK S KREDSPOKALTURNERING SÆSON 2015/16 Ændringer i forhold til reglement for KP 2014/15: Generelle bestemmelser 2. I turneringen kan SVBK's klubber deltage med et ubegrænset antal hold.

Læs mere

FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2017

FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2017 FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2017 Lovene Forslag 1-4: Ændring af det disciplinære system Forslag 5: Hvem kan indgive protest/anke Fællesturnering Forslag 6: Forlængelse af prøveperiode på fælles

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 17. februar 2015 i sag nr. 2/2015 [B]s indbringelse af Dansk Dart Unions Ordensudvalgs kendelse af 30. december 2014 Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev,

Læs mere

Sagsforløb kendelse og. præmisser. Sag Appellanten mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget

Sagsforløb kendelse og. præmisser. Sag Appellanten mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Appellanten mod Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget 12. juli 2017 Medlem af Danmarks Idrætsforbund Affiliated

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 17. februar 2015 i sag nr. 1/2015 [A]s indbringelse af Dansk Dart Unions Ordensudvalgs kendelse af 30. december 2014 Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev,

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 14. februar Danmarks Idræts-Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 21/2010. Svendborg RABBITS. mod.

KENDELSE. afsagt den 14. februar Danmarks Idræts-Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 21/2010. Svendborg RABBITS. mod. KENDELSE afsagt den 14. februar 2011 af Danmarks Idræts-Forbunds Appeludvalg i sag nr. 21/2010 Svendborg RABBITS mod Bakken Bears Lis Hævdholm, Annelise Vidø, C.C.Hansen, Jørgen Fredsted og John Skovbjerg

Læs mere

Firmaidræt StorKøbenhavn Petanque. Petanqueafdelingens reglement

Firmaidræt StorKøbenhavn Petanque. Petanqueafdelingens reglement Formål 1.1. Formålet er at samle petanquespillere fra klubber der er medlem af Firmaidræt StorKøbenhavn til idrætsligt og kollegialt samvær til gavn og glæde for udøverne og deres firmaer samt udvikle

Læs mere

Reglement Fælles Jysk Holdturnering Ungdom.

Reglement Fælles Jysk Holdturnering Ungdom. Reglement Fælles Jysk Holdturnering Ungdom. B.1 Generelt: B.1.0 Deltagende landsdelsforeninger i den fælles jyske holdturnering for Ungdom nedsætter turneringsudvalget. B.1.1 Turneringsudvalget kan dispensere

Læs mere

DBTU koncept for Top 12

DBTU koncept for Top 12 DBTU koncept for Top 12 Udarbejdet af DBTU s turneringsudvalg juni 2010 tilrettet af Eliteudvalget i oktober2015. Indledning Formålet med dette koncept er at sætte retningslinjer for afviklingen af Top

Læs mere

BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold

BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold BILAG A Forslag til Håndboldreglement FSKBH Håndbold Formål og gyldighedsområde Formålet er at samle de københavnske firmaklubbers håndboldspillere til idrætslig samvær til gavn og glæde for udøverne og

Læs mere

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9.

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9. Skanderborg Håndbold og Århus Håndbold Brøndby den 6. marts 2012 Journal nr. 1225-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skanderborg Håndbold under kamp nr. 254584 mod Århus Håndbold afviklet søndag

Læs mere

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 Klager Henrik Danielsens påstand: Klubben pålægges at optage Henrik Danielsen i overensstemmelse med ansøgning af 17.

Læs mere

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND UNGDOM GÆLDENDE FOR SÆSONEN

TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND UNGDOM GÆLDENDE FOR SÆSONEN TURNERINGSREGLEMENT FOR BADMINTON-NORDJYLLAND UNGDOM GÆLDENDE FOR SÆSONEN 2012-2013 1 Indhold 1 Formål... 3 2 Tilhørsforhold... 3 3 Spilleregler... 3 4 Medlemskab af flere klubber... 3 5 Klubskifte...

Læs mere

Fælles reglement for danske mesterskaber for veteranhold, samt landsmesterskaber for seniorog motionshold.

Fælles reglement for danske mesterskaber for veteranhold, samt landsmesterskaber for seniorog motionshold. Fælles reglement for danske mesterskaber for veteranhold, samt landsmesterskaber for seniorog motionshold. Følgende reglement er gældende for fælles danske mesterskaber for veteranhold, samt landsmesterskaber

Læs mere

Kapitel 1. Generelt 1. Formål 2. Arrangementer 3. Licens 4. Alderskategorier 5. Klubstifter. Kapitel 3. Pokalturnering 20.

Kapitel 1. Generelt 1. Formål 2. Arrangementer 3. Licens 4. Alderskategorier 5. Klubstifter. Kapitel 3. Pokalturnering 20. INdhold Kapitel 1. Generelt 1. Formål 2. Arrangementer 3. Licens 4. Alderskategorier 5. Klubstifter Kapitel 2. Holdturneringen 6. Indbydelse, tilmelding og holdtrækning 7. Rækker 8. Brug af spillere 9.

Læs mere

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling

BORDTENNISREGLEMENT. 1. Formål. 2. Gyldighedsområde. 3. Turneringsform og - inddeling BORDTENNISREGLEMENT 1. Formål 2. Gyldighedsområde 3. Turneringsform og - inddeling 3.1. Generelt 3.2 Turneringsformer 3.3. Aldersgrupper og rækker 3.4. Flere hold i samme række 4. Spillere 4.1. Holdturneringen

Læs mere

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010)

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i strandhåndbold Almindelige bestemmelser 1.1

Læs mere

Reglement for Landspokalturneringen

Reglement for Landspokalturneringen Finalerne i landspokalturneringen 2015 afholdes som Final Four 1 Udskrivning af turneringen Dansk Volleyball Forbund udskriver hvert år en Landspokalturnering i en dame- og en herrerække. 2 Pokaler I hver

Læs mere

Kapitel 1. Generelt 1. Formål 2. Arrangementer 3. Licens 4. Alderskategorier 5. Klubstifter. Kapitel 3. Pokalturnering 20.

Kapitel 1. Generelt 1. Formål 2. Arrangementer 3. Licens 4. Alderskategorier 5. Klubstifter. Kapitel 3. Pokalturnering 20. INdhold Kapitel 1. Generelt 1. Formål 2. Arrangementer 3. Licens 4. Alderskategorier 5. Klubstifter Kapitel 2. Holdturneringen 6. Indbydelse, tilmelding og holdtrækning 7. Rækker 8. Brug af spillere 9.

Læs mere

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering 1 Turneringens struktur Holdturneringen er en turnering arrangeret af Fyns Skak Union (FSU), i hvilken FSU's klubber er berettigede til at deltage med et eller

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. december 2018 i Sag nr. 19/2018: GOG Håndbold mod KIF Kolding Sagen er behandlet af Louise Saul, Annelise Vidø og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING GOG

Læs mere

KENDELSE. Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub

KENDELSE. Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub Brøndby den 8. januar 2016 KENDELSE Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub Ved skrivelse af 22.12.2015 har Københavns Badminton Klub

Læs mere

FSKBH Håndbold - Reglement

FSKBH Håndbold - Reglement FSKBH Håndbold - Reglement Formål og gyldighedsområde Formålet er at samle de københavnske firmaklubbers håndboldspillere til idrætslig samvær til gavn og glæde for udøverne og deres virksomheder, samt

Læs mere

DANSK SQUASH FORBUNDS APPELUDVALG KENDELSE AFSAGT DEN 18. APRIL 2012

DANSK SQUASH FORBUNDS APPELUDVALG KENDELSE AFSAGT DEN 18. APRIL 2012 DANSK SQUASH FORBUNDS APPELUDVALG KENDELSE AFSAGT DEN 18. APRIL 2012 Jan Rask, Johan Evensen, Jan Laursen og Lars Peter Munch Larsen har deltaget i sagens afgørelse. Lars Guldbrandt, Birkerød Squash Klub

Læs mere

VETERAN TURNERINGSREGLEMENT

VETERAN TURNERINGSREGLEMENT VETERAN TURNERINGSREGLEMENT Turneringsreglementet er opdelt i en lov (paragraffer) og en vejledning. Hvis der er vejledning til en paragraf, vil den forekomme umiddelbart efter paragraffen. Kapitel 1:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Almene regler... 2. 2. Klassificeringssystem... 2. 3. Idrætsmateriel... 2. 4. Idrætsregler... 2. 5. FM-holdturnering...

Indholdsfortegnelse. 1. Almene regler... 2. 2. Klassificeringssystem... 2. 3. Idrætsmateriel... 2. 4. Idrætsregler... 2. 5. FM-holdturnering... Indholdsfortegnelse Side 1. Almene regler... 2 2. Klassificeringssystem... 2 3. Idrætsmateriel... 2 4. Idrætsregler... 2 5. FM-holdturnering... 3 6. Ændring af turneringsregler... 6 7. Bekendtgørelse...

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 4. juni 2018 i sag nr. 10/2018: Bo Spellerberg mod DHF s Disciplinærinstans Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Claus Juel Hansen og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Turneringsreglement. 1. marts Turneringsreglementet udarbejdes af turneringsudvalget (TU).

Turneringsreglement. 1. marts Turneringsreglementet udarbejdes af turneringsudvalget (TU). Turneringsreglement 1. marts 2016 Turneringsreglementet udarbejdes af turneringsudvalget (TU). Indhold Kapitel 1. Generelt... 2 1. Formål... 2 2. Licens... 2 3. Klubskifte... 3 4. Spillerkategorier...

Læs mere

DBTU koncept for Top 12

DBTU koncept for Top 12 DBTU koncept for Top 12 Udarbejdet af DBTU s turneringsudvalg juni 2010. Spilleplan tilrettet november 2013. Indledning Formålet med dette koncept er at sætte retningslinjer for afviklingen af Top 12 en

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 7 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 14. juli 2014 I sag nr.

Læs mere

Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S

Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S TMS Ringsted Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1356-11-FS Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF) har dags dato

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 6. marts 2016 i Sag nr. 1/2016: [Klub A] mod Dansk Vægtløftnings-Forbund Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Ole Borch og Claus Juel Hansen. APPELLEN

Læs mere

SIF 2 KMB i serie den kl på Krøyersvej, Skovshoved

SIF 2 KMB i serie den kl på Krøyersvej, Skovshoved Badminton København København den 28. maj 2017 Administrativ afgørelse Fiktiv holdseddel Skovshoved 2 kampnummer: 239947 SIF 2 KMB2010 2 i 50+ 5. serie den 19.03.2017 kl. 12.00 på Krøyersvej, Skovshoved

Læs mere

Målet med disciplinærbestemmelserne er, at DBTU lægger sig så tæt som muligt på de regler, der er vedtaget af det internationale forbund; ITTF.

Målet med disciplinærbestemmelserne er, at DBTU lægger sig så tæt som muligt på de regler, der er vedtaget af det internationale forbund; ITTF. Bordtennis er en sport, hvor dårlig opførsel hører til sjældenhederne, men sporten har naturligvis nogle regler for, hvorledes disse sjældne tilfælde håndteres. Advarsler, strafpoint, diskvalifikationer

Læs mere

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 1

JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 1 JYDSK HÅNDBOLD FORBUND KREDS 1 INFORMATIONER OM TURNERINGEN Vintersæson `en 2013/14. 1 STRUKTUR FOR UNGDOM, sæson 2013-14 (skematisk) Generelt: Kvalifikationsturnering i U-16 1. Division og U-18 1. Division

Læs mere

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1863-16-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1.

Læs mere

REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19)

REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19) REGLEMENT FOR 9. HOVEDKREDS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2018/19) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere