Kom/IT: Børn, unge og sundhed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom/IT: Børn, unge og sundhed"

Transkript

1 Kom/IT: Børn, unge og sundhed Afsluttende opgave Kom/It Roskilde HTX - Af Joakim Herrestrup

2 Indhold Afsluttende opgave Kom/It Roskilde HTX... 1 Case:... 3 Planlægning:... 3 Målgruppe:... 3 Produkt/medie:... 3 Kommunikation:... 4 Værktøj:... 5 Informationer:... 5 Design:... 5 Farvevalg:... 6 Komposition:... 6 Illustrationer:... 6 Skitser:... 7 Implementering:... 8 Afprøvning: Interview: Reaktioner: Refleksion: Konklusion:... 12

3 Case: Problemstillingen beskriver at regionerne nu har besluttet at tage mange midler i brug til at forbedre de unges sundhed. derfor vil jeg gerne lave en kampagne som omhandler diabetes, hvorfor det fremkommer hos så mange mennesker og hvordan man kan undgå det. På den måde vil der være et afskrækningseffekt som forhåbentlig vil få læsere til at tænke over, om de måske skulle se at komme i gang med at være lidt mere aktive. Mit primære mål er at få udsendt budskabet, om at motion og sundhed virkelig vil give pote senere i livet, pga. at man slipper for evt. lidelser, heriblandt sukkersyge. Planlægning: Målgruppe: Min hensigt er at ramme de unge / børnene helt ned i den tidlige alder, så de fra start af får konsekvenserne for ikke at leve sundt at se. Aldersgruppen vil være omkring 8-12 år. Jeg vil beskrive min målgruppe som værende fordelt udover de fleste segmenter, da det i korte træk er svært at inddele børn i denne alder ud på disse segmenter, derfor ligger de i kategorien det grå segment som betyder at de er uafklarede. Men hvis der tages hensyn til forældrenes inddeling i disse vil der højst sandsynligt være en forøget effekt på børn af forældre fra det grønne segment, da de forstår sig på at lægge høj vægt på fordybelse, og derfor kan det hjælpe børnene til bedre at forstå hvad budskabet bag informationerne er. Produkt/medie: Der er forskellige måder at komme igennem med sit budskab på. Man kunne f.eks. lave en plakat. En plakat er hurtig læst og kan nemt laves blikfangende, hvilket vil sige at du hurtigt og nemt kan få dit budskab bragt ud. Den negative side er at det er begrænset hvor meget information du kan fylde på læseren. En anden mulighed er en videoreklamekampagne. Som ofte er en dyr og krævende løsning, til gengæld er en god reklame ofte noget folk kan snakke om i deres hverdag, hvilket vil skabe en stor forøget effekt på kampagnen. Men som sagt er denne metode meget krævende, og sværere at specialisere ind til kun at omhandle børn og unge. Jeg har derfor valgt at lave en folder, da jeg synes det vil være det mest optimale, da dem nemt og hurtigt kan blive trykt til tusinder af foldere, som derefter kan sendes rundt i landet og dermed opnå en landsdækkende kampagne. Folderen vil være optimal at sende rundt til skoler/fritidsinstitutioner hvor der er en voksen med til at gennemgå informationerne, så budskabet nemmere vil gå igennem.

4 Kommunikation: Der vil blive lagt høj vægt på overskuelighed, nem læsbarhed og illustrationer som fanger blikket. Som yderligere information vil der være tekstbokse til de voksne som indeholder nogle information de voksne kan læse, og tale med barnet op. På den måde bliver det et fælles projekt for barn og voksne som i sidste ende vil give en bredere effekt. Det grundlæggende i kommunikationsteori er: hvem siger hvad til hvem gennem hvilken kanal med hvilken effekt? Jeg har allerede beskrevet målgruppen, og derfor er det afgjort hvem det skal siges til. Dette er en meget vigtig del, da kommunikationsmetoden helst skal være indpasset efter din målgruppe for at have den maksimale virkning. Der kan man jo f.eks. se på lærebøger i folkeskolen gennem årgangene som eksempel. Afsender, eller den som siger det til modtageren. Kan f.eks. være en journalist eller en institution. Og betyder noget på den måde, at modtageren måske har nogle forventninger til afsenderen. F.eks. hvis det er en meget kendt journalist eller institution vil modtageren fra start af, have en forventning om at dette formodentligt en meget pålidelig kilde. Det kan også påvirke afsenderrollen at den indgår under politiske skrifter, da deres værdier allerede er offentligt kendte. Det skal også overvejes hvordan budskabet skal komme ud, eller hvilken kanal der benyttes. Da det mest optimale kan variere afhængigt at målgruppen. Hvordan budskabet kommer ud, har også en påvirkning på hvordan modtageren forstår det. Der findes nogle forskellige modeller til at markedsføre sine kampagner/reklamer på: Blandt andet kanyle modellen, som har denne simple gang Kanylemodellen bygger principielt på, at hvis afsenderen bare sætter hans/hendes budskab ordentligt sammen, så skal det nok komme igennem til modtageren. En meget brugt model som følger kanyle modellens simple trin er det vi kalder AIDA modellen. AIDA står for Attention, Interest, Desire, Action. Og vægter højt på at disse trin bliver opnået i denne rækkefølge. Kort sagt vil en reklame som benytter sig af denne model, først fokusere på at fange modtageren med noget meget blikfangende, derefter skabe interesse, så opbygge en lyst til at have afsenderens produkt/service hos modtageren og til sidst fortælle dem hvad de skal gøre for at få fat i det omtalte produkt/service. AIDA modellen, vil jeg benytte som inspiration til min forside.

5 Det kan bagefter diskuteres at kommunikation ikke er en proces som kun er forventet at gå en vej, derfor er det vigtigt at afprøve sit produkt på en række modtagere, for at sikre sig at de opfatter budskabet som forventet. Hvis dette punkt ikke bliver taget til betragtning, kan man risikere at modtageren fortolker budskabet forkert, og at den givne reklame/kampagne ikke har den forventede virkning. Af denne grunde vil jeg lægge høj vægt på at få et relativt stort udvalg af modtagere, som kan afprøve mit produkt, for at se om det har den forventede virkning. Støj: I en kommunikationsproces, kan der opstå støj som f.eks. i en tv-reklame hvor billederne ikke passer til lydsporet. Det er kaldet støj da det helt eller delvist vil aflede modtagerens opmærksomhed. Derfor er det yderst vigtigt at billeder og tekst i f.eks. min folder skal passe sammen. Dvs. hvis der bliver snakket årsager til sukkersyge, skal der, hvis der skal være illustrationer overvejes nøje hvilke billeder som henvender sig bedst til den tanke jeg gerne vil sætte i gang i modtagerens hoved med selve teksten. Værktøj: Scribus Freeware publisher lignende program. Polfoto vil primært være der illustrationerne/billederne bliver hentet fra. Informationer: For at lave sådan en folder, kræver det først en research med pålidelige kilder. Mine kilder er skrevet og annoteret herunder: Pålidelig kilde, oprettet af diabetes foreningen i Danmark, som består af en masse eksperter på lidelsen. Indeholder mange informationer om dette emne. Indeholder beskrivelse af hvad diabetes er, forfatteren er overlæge i endokrinologi, som er en gren inden for hormoner, hvor insulin også ligger under (som er forbundet til diabetes).

6 Design: Farvevalg: Der vil blive brugt milde og skarpe farver, som f.eks. grøn, og lyse røde farver, Som er farver der hører til børns smag. Da de er skarpe og blikfangende, skaber de i sig selv en interesse. Typografi: Teksten vil på de punkter der er henvendt til børnene være en meget stor og prangende type, som hjælper læserne med at holde fokus. Der vil blive benyttet punktopstilling og farveskift mellem linjerne så teksten ser mere interessant ud. Komposition: Folderen vil blive opstillet således, at de grundlæggende principper i gestaltpsykologien bliver benyttet, f.eks. vil jeg på plakaten til forsiden, fokusere på at klemme så mange oplysninger ind som muligt, f.eks. ved at benytte mig af ufuldendte illustrationer og informationer, for både at fange interesse for at få svar på en masse spørgsmål om emnet og for at fylde plakaten med de nødvendige informationer. Gestaltpsykologien, går i bund og grund ud på at mennesket er i stand til at se f.eks. ufuldendte figurer som en helhed, eller høre en række separate lyde som en hel melodi. Gestalt er et tysk ord, som betyder helhed, form og skikkelse. Helhed er det centrale, da det hovedsageligt går ud på at se på ting/dele som en stor helhed. Derfor vil jeg også opstille min folder i flere sammenhængende dele, så der rent faktisk vil være mulighed for at forstå eller delvist forstå budskabet som er beskrevet i min case uden at læse hele folderen. Teksten vil være opstillet så det er nemt og overskueligt, med store kantede bogstaver. Illustrationer: Billeder vil blive benyttet til at opstile fiktive personer, som der kan digtes historier til læserne omkring. Placeringer vil være i toppen af siden på folderen, så den minimerede pladsmængde på grund af tekststørrelsen kan udnyttes bedst muligt.

7 Skitser: Forside bagside side 1 Billede Fem råd til forældrene Short-story til børnene Side2 side 3 side4 Tekst til børnene Hvad er sukkersyge. Dialog voksen - barn Hvordan opstår det og hvordan forebygges det. Dialog voksen - barn

8 Implementering: Under processen skulle jeg selvfølge lige først sætte mig ind i programmet Scribus, som ser sådan her ud. I programmet starter du med en helt tom side, hvor du derefter selv skal tegne linjer op til hvor på papiret din folder skal foldes, efter det er gjort kopierer programmet dine mål over til side 2. Så det bliver symetrisk. Når man skal indskrive tekst i programmet, åbner man et lille notepad hvori man skriver teksten i den valgte tekstboks. Der skrives ikke direkte på siden, som i f.eks. Windows word.

9 Til opdeling af siderne, brugte jeg nogle steder et par figurer for at få det til at være visuelt imponerende at se på. De blev indsat sådan her.

10 Figurerne kan skifte farve og der kan tilføjes en fade mulighed, så farven skifter igennem figuren

11 Afprøvning: Interview: Frederikke 9 år: Hvad tænkte du på da du læste denne folder? Jeg synes ikke det lød sjovt at have sukkersyge. Tror du at selv at du spiser for meget usundt? nej, vi køber slik en gang om ugen men jeg ville gerne have mere. Ved du hvorfor man kan få sukkersyge Ja, hvis man ikke bevæger sig og spiser meget slik. Frederikkes Mor: Hvad synes du om folderen? Den er god, til det formål at fortælle børn at de skal spise sundt. Men måske er det med sukkersyge lidt svært at forstå for børn i den alder. På den anden side, så er det også godt at få pointeret de konsekvenser der er ved ikke at leve sundt, helt fra børnene er små af. Sådan så de ikke bare afhænger af om deres forældre har en dårlig livsstil eller ej. Reaktioner: Frederikke 9 år: Til billedet og teksten med nålen: Hun virkede lidt skræmt over billedet, men viste derefter interesse for emnet, fordi hun blev nysgerrig om hvorfor pigen stak sig selv med en nål. Men interessen lå mere i at finde ud af hvorfor der var en nål og der blev sikkert ikke tænkt så meget over motion og sundhed Læsning: Hun læste kun den første side selv, de næste gennemgik hun sammen med sin mor fordi hun tilsyneladende ikke helt forstod det på egen hånd. Refleksion: Mit produkt har opnået målet ved at få mit budskab ud, måske ikke så klart som forventet. Jeg overvejer at idéen med at føre sukkersyge hen over budskabet om mere motion og sundhed, måske var et forkert eller dårligt valg, da det skabte en del støj.

12 Konklusion: Jeg har fundet ud af, at mit produkt var en tand for forvirrende, da den blandede budskabet for meget sammen med informationen om sukkersyge. Det skaber en støj hos modtageren, som fokuserer meget på at lære om sukkersyge, i stedet for at tænke på motion og sundhed. Jeg er tilfreds med mit produkt, i den forstand at jeg synes budskabet er kommet ud. På trods af den støj der var Jeg har lært at, når det gælder om kampagner, skal budskabet komme i første række og sideemner som forbinder sig til budskabet skal fylde mindre. Et eksempel, kunne være at lave en folder om motion og sundhed og fortælle hvorfor det er godt, og hvad det gavner. Der kunne man f.eks. skrive at, motion og sundhed hæmmer udvikling af sukkersyge, og derefter henvise til informationer om sukkersyge, så det forbliver kort, og modtageren hele tiden ved hvad afsenderen har tænkt sig med denne tekst. Ophavsret på alle benyttede billeder undtagen screendumps, ligger hos polfoto, da de er taget derfra.

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Roskilde Tekniske Gymnasium Pernille K. Klavsen Klasse 1.2

Indholdsfortegnelse. Roskilde Tekniske Gymnasium Pernille K. Klavsen Klasse 1.2 Roskilde Tekniske Gymnasium Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Analyse og planlægning... 4 Kommunikationsplan:... 4 Idéer:... 4 Krav- og testspecifikation... 5 Krav:... 5 Test:... 5 Design... 6 Farvevalg:...

Læs mere

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen Start: 17/3 2010 slut: 30/4 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Tidsplan...4 3. Kanylemodel...5 4. Kravspecifikationer...6 4.1. Multimedia film 6-12 år...6 4.2.

Læs mere

Computerens Anatomi. En rapport om computerens anatomi. Kevin Feldmann, Thor Madsen & Mads Kragelund

Computerens Anatomi. En rapport om computerens anatomi. Kevin Feldmann, Thor Madsen & Mads Kragelund Computerens Anatomi En rapport om computerens anatomi Kevin Feldmann, Thor Madsen & Mads Kragelund Indholdsfortegnelse Vores case... 2 Laswell kommunikationsmodel... 2 AIDA modellen... 3 Målgruppe... 4

Læs mere

Grafisk design. Grafisk produktion og workflow Side 57

Grafisk design. Grafisk produktion og workflow Side 57 Grafisk design Grafisk produktion og workflow Side 57 Side 58 Grafisk design Grafisk design Opgavebeskrivelse Arbejdsplan Research Målgruppe Design af grafisk tryk til tasker. Trykket skulle promovere

Læs mere

Oliver Marco van Komen Afsluttende opgave 02-05-2014. Kost ved slidgigt. Case 2. Personlig fysisk hjælp

Oliver Marco van Komen Afsluttende opgave 02-05-2014. Kost ved slidgigt. Case 2. Personlig fysisk hjælp Kost ved slidgigt Case 2. Personlig fysisk hjælp Problemobservering Sygdommen slidgigt også kaldes artrose er den mest udbredte led sygdom overhovedet, det kan medføre voldsomme smerter. Sygdommen påvirker

Læs mere

Rapport på Kommunikation IT projekt

Rapport på Kommunikation IT projekt Rapport på Kommunikation IT projekt Dato: 06.05.2011 Skrevet af Martin Jensen Fag: Kommunikation IT Vejleder: Bartlomiej Rohard Warszawski Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 1.4 Studieretning: Matematik

Læs mere

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning Event Formål: Navne: Carina, Heise, Peter Vores formål var at bygge et sammenhold i afdelingen samt at lave et markedsføringsprojekt for uddannelse HTX. Grunden til

Læs mere

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 11-05-2015 Affaldshåndtering Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 Hans Rasmussen & Kevin Kumar ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Indhold Affaldshåndtering i Grønsted kommune... 2 Krav... 2 Design...

Læs mere

Daniel, Jesper & Louis HTX1A (Åbenthus)Kom/it v. Kim Pii 13-12/2010. Åbenthus rapport. I flere dele

Daniel, Jesper & Louis HTX1A (Åbenthus)Kom/it v. Kim Pii 13-12/2010. Åbenthus rapport. I flere dele Indholdsfortegnelse: Side 2&3 - Daniel's tekst - Åbenthus rapport I flere dele Kommunikationsproblem Side 2 Brainstorm Side 2 Laswell mv. Side 2-3 Side 4&5 Louis' tekst Kommunikationsproblem Side 4 Kommunikationsmål

Læs mere

[AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT]

[AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT] 2010 Pernille Ketscher & Kasper Lassen [AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT] Indhold Skema over fordeling af opgaver.... 3 Kommunikationsplan.... 4 Overvejelser for kommunikationsplanen.... 5 Overvejelserne for

Læs mere

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projekt Reklamefilm Kom/IT 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projektbeskrivelse Projektet går ud på at der skal udarbejdes en reklamefilm, der reklamere for en virksomhed/institution/produkt,

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn AFSLUTTENDE OPGAVE Lad Grønsted forblive Grøn Lad Grønsted forblive Grøn Indledning Til dette afsluttende projekt har jeg valgt at fokusere på udemiljøet i en park, og om hvordan et godt udemiljø kan påvirke

Læs mere

Christian Mebus, Emil Munch Kommunikation/it Roskilde teknisk skole Josephine Bjergbæk Olsson Afsluttende opgave Klasse 1.1

Christian Mebus, Emil Munch Kommunikation/it Roskilde teknisk skole Josephine Bjergbæk Olsson Afsluttende opgave Klasse 1.1 Lavet af: Josephine Olsson Emil Munch Christian Mebus Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 PROBLEM... 3 MÅLGRUPPE... 3 MÅLGRUPPE OG SEGMENTER... 4 Redegørelse af de forskellige segmenter...

Læs mere

Kommunikation/IT Rapport Roskilde Tekniske Gymnasium

Kommunikation/IT Rapport Roskilde Tekniske Gymnasium Kommunikation/IT Rapport Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Formål:... 3 Teori:... 3 Form og farver... 3 Skrifter og typografi... 4 Billeder og illustration... 5 Komposition og layout... 5 Produkt:... 6 Brainstorm

Læs mere

Valgfrit tema. Kommunikation/IT 13-04- 2 0 1 2. Jannik Nordahl-Pedersen. HTX - Roskilde. Klasse 3.5

Valgfrit tema. Kommunikation/IT 13-04- 2 0 1 2. Jannik Nordahl-Pedersen. HTX - Roskilde. Klasse 3.5 rt Valgfrit tema Kommunikation/IT Jannik Nordahl-Pedersen HTX - Roskilde Klasse 3.5 13-04- 2 0 1 2 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Problemformulering... 3 Valg af løsning...

Læs mere

Kevin Matin Teis Nielsen

Kevin Matin Teis Nielsen Kevin Matin Teis Nielsen 11-05-2015 Hvem Afsenderen i dette projekt er Kevin Matin og Teis Nielsen som begge er 1 års elever i klasse 1.1 på Roskilde Tekniske Gymnasium. Hvad Det budskab som vi prøver

Læs mere

Udover denne simple tidsplan har jeg også lavet et GANTT-kort for at vise den reelle tid jeg har brugt på hver opgave.

Udover denne simple tidsplan har jeg også lavet et GANTT-kort for at vise den reelle tid jeg har brugt på hver opgave. Portfolioudvikling Planlægning Da jeg startede på projektet lavede jeg en tidsplan, til at starte med gav jeg de forskellige opgaver lidt ekstra tid eftersom jeg synes man altid formår at bruge lidt mere

Læs mere

HTX BUBBLEFUN EVENT

HTX BUBBLEFUN EVENT HTX BUBBLEFUN EVENT - 2015 PLAKAT RAPPORT VIDEO Lavet af: Andreas Heise, Mathias Larsen Indledning Denne rapport er delt op i 2 dele. Da den er udarbejdet fælles i klassen og internt i grupper. Del 1 er

Læs mere

Afsluttende projekt i Kom/IT C - E-learning

Afsluttende projekt i Kom/IT C - E-learning Afsluttende projekt i Kom/IT C - E-learning RTG Klasse 1.7 Lukas Mikkelsen (hovedansvarlig for medie-plakat) Ted Lundberg Jacobsen (hovedansvarlig for flashbanner) Søren Henriksen (hovedansvarlig for medie-brochure)

Læs mere

Afsluttende opgave Webdesign Den 24. maj 2007 Klasse 1.2

Afsluttende opgave Webdesign Den 24. maj 2007 Klasse 1.2 Side 1 af 1 Afsluttende opgave i Kom/IT Den afsluttende opgave har jeg valgt at lave alene. Jeg har valgt opgave 1. webdesign, på grund af min interesse for dette. Opgaven går ud på at designe et brugervenligt

Læs mere

Frederik Adamsen Roskilde Tekniske Gymnasium Efteråret/Vinteren 2011. Kommunikation IT Projekt Kampagne

Frederik Adamsen Roskilde Tekniske Gymnasium Efteråret/Vinteren 2011. Kommunikation IT Projekt Kampagne Frederik Adamsen Roskilde Tekniske Gymnasium Efteråret/Vinteren 2011 Kommunikation IT Projekt Kampagne Indhold Indledning... 3 Tidsplan... 3 Valg af Case... 3 Målgruppe, afsender og indhold... 4 Udformning

Læs mere

Afsluttende projekt. KOM/IT afsluttende projekt. Kevin, Mads og Thor 6/5/2011

Afsluttende projekt. KOM/IT afsluttende projekt. Kevin, Mads og Thor 6/5/2011 Afsluttende projekt KOM/IT afsluttende projekt Kevin, Mads og Thor 6/5/2011 Indholdsfortegnelse Case... 2 Problemformulering... 3 Målgruppe analyse og defination... 3 Laswell kommunikationsmodel... 3 AIDA

Læs mere

Grafisk design 5 STK. ØL / DRINKS / VAND. Opgaven. Farver. Målgruppe. Logo. Stil og stemning Familie, hygge og samvær.

Grafisk design 5 STK. ØL / DRINKS / VAND. Opgaven. Farver. Målgruppe. Logo. Stil og stemning Familie, hygge og samvær. 1 DRINK GRAFISK DESIGN 5 STK. ØL / DRINKS / VAND GRAFISK DESIGN Grafisk design 3 DRINK 2 DRINK 5 DRINK 4 DRINK Opgaven bestod i at udvikle et nyt design til Galten byfest, som bliver holdt en gang årligt.

Læs mere

KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT

KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT 18-2-2011 Isabel Marie Elisabeth Odder & Jeanette Bengtsen klasse 3.5k Indhold Forundersøgelse... 2 Bollemodel... 2 Afsender... 6 Case... 6 Værktøjer... 7 Valg af medie... 7 Logoet...

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Portfolio Grafisk Design Grafisk Design

Portfolio Grafisk Design Grafisk Design Grafisk Design Portfolio Grafisk Design Grafisk Design Opgaven gik ud på at lave et postkort, der skulle reklamere for et åbent hus-arrangement på Aarhus Tech. Opgaven er lavet i samarbejde med skolens

Læs mere

Grafisk Design. Komunikation/it. Lavet af Thomas Daugaard. Klasse 1.4, HTX, Roskilde. Side 1

Grafisk Design. Komunikation/it. Lavet af Thomas Daugaard. Klasse 1.4, HTX, Roskilde. Side 1 Grafisk Design Komunikation/it Lavet af Thomas Daugaard Klasse 1.4, HTX, Roskilde Side 1 I denne opgave vil jeg gøre rede for den fremgangsmåde jeg har brugt til, at udvikle et grafisk produkt i forhold

Læs mere

Grafik Design...2 Opgave Kunden Min opgave Nuværende Design...4 Overvejelser Målgruppe...6 Købskriterier Design Parametre...8 Tekst Illustrationer

Grafik Design...2 Opgave Kunden Min opgave Nuværende Design...4 Overvejelser Målgruppe...6 Købskriterier Design Parametre...8 Tekst Illustrationer Grafik Design...2 Opgave Kunden Min opgave Nuværende Design...4 Overvejelser Målgruppe....6 Købskriterier Design Parametre...8 Tekst Illustrationer Farver Form AIDA.... 10 Attention Interest Desire Action

Læs mere

Hvem siger: Vi laver webstedet, men det er kommunen der bestemmer hvad der præcis skal stå, så man kan sige at vi er arbejderne.

Hvem siger: Vi laver webstedet, men det er kommunen der bestemmer hvad der præcis skal stå, så man kan sige at vi er arbejderne. Dokumentation Vi, Demet og Kathrine, har i anledningen af kommunikation og IT s afsluttende opgave, valgt emnet, information. Vi vil derfra lave en hjemmeside om Kulløse messen og dens informationer om

Læs mere

Mode og design et ressourcespild

Mode og design et ressourcespild ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Mode og design et ressourcespild Informationsteknologi Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 11-05-2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 2. Indledende afsnit... 5 2.1 Problemobservation...

Læs mere

12-12-2012 FEDME CELF. Fedme rapport Peter Lærke og Jim Gislinge

12-12-2012 FEDME CELF. Fedme rapport Peter Lærke og Jim Gislinge 12-12-2012 CELF FEDME Fedme rapport Peter Lærke og Jim Gislinge Indledning Fedmeepidemien er et stort problem i Danmark. Vi har tænkt os til nogle forslag der kan hjælpe overvægtige med at tabe sig og

Læs mere

Reflekstions artikel

Reflekstions artikel Reflekstions artikel Kommunikation/IT er et fag hvor vi lærer at kommunikere med brugeren på, og hvorledes mit produkt skal forstås af brugeren. Når man laver en opgave i faget, er det brugeren der lægges

Læs mere

GRAFISK DESIGN Emballagedesign. Færdige produkt

GRAFISK DESIGN Emballagedesign. Færdige produkt GRAFISK DESIGN Færdige produkt Opgaven At designe en emballage til undertøjsvirksomheden Inderst Inde. Jeg skulle selv lave en stanseform, og det var et krav, at der skulle være en illustration og et mønster

Læs mere

Grafisk design. Opgavebeskrivelse. Stil og æstetik. Typografi: Briefing. styrker: svagheder: Målgruppe/segmentering. MuligheD: trusler:

Grafisk design. Opgavebeskrivelse. Stil og æstetik. Typografi: Briefing. styrker: svagheder: Målgruppe/segmentering. MuligheD: trusler: Grafisk design 17 Grafisk design Opgavebeskrivelse Design af Frankie & Liberty s hjemmeside i samarbejde med kunden. Henrik Borup, som også er medejer af diverse andre børnetøjsmærker. Min opgave gik ud

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Skab tillid: Skriv ud fra dine modtageres interesser

Skab tillid: Skriv ud fra dine modtageres interesser INDHOLD KAPITEL 1 Skab tillid: Skriv ud fra dine modtageres interesser KAPITEL 2 KAPITEL 3 KAPITEL 4 KAPITEL 5 KAPITEL 6 KAPITEL 7 INDLEDNING Denne bog handler om jobtekster, altså de tekster, som en

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Begynderlæsning Outrup Skole Forældreinformation

Begynderlæsning Outrup Skole Forældreinformation Begynderlæsning Outrup Skole Forældreinformation Hvad er læsning: Læsning er sprog. At læse, er ikke bare det at kunne læse en tekst flydende uden at lave fejl og uden at køre fast. Det er samtidig et

Læs mere

Kommunikation/IT A 2014

Kommunikation/IT A 2014 Kommunikation/IT A 2014 Facebook side projekt Forside Indholdsfortegnelse Formål:... 3 KIE-modellen:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 4 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion...

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø AFSLUTTENDE OPGAVE udemiljø 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Kravspecifikation... 2 Design... 3 Formidling... 6 Afprøvning... 7 Refleksion... 8 Side 1 af 8 Indledning I dette projekt

Læs mere

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN Grafisk design Produkt Index side Produkt Underside - kontakt Redegørelse OPGAVEN I forbindelse med valgfag, som jeg tog i København, havde vi lært forskellige nye funktioner, som vi skulle implementere

Læs mere

Et krav til portfolien var at det skulle udvikles fra bunden uden brug af CSS-frameworks, samt HTML og CSS skulle valideres uden fejl.

Et krav til portfolien var at det skulle udvikles fra bunden uden brug af CSS-frameworks, samt HTML og CSS skulle valideres uden fejl. Indledning Mit sidste projekt her på 1.semester gik ud på at jeg skulle lave et redesign af mit første portfolio, som jeg lavede i starten af semesteret. Formålet var at vise hvad jeg havde lært siden

Læs mere

Afsluttende - Projekt

Afsluttende - Projekt 2014 Afsluttende - Projekt Rapporten er udarbejdet af Ali, Andreas og Daniel Vejleder Karl G Bjarnason Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Case... 3 Design... 4 Python kalender:... 4 Poster:... 4 Planlægning...

Læs mere

Computerens - Anatomi

Computerens - Anatomi 2014 Computerens - Anatomi Rapporten er udarbejdet af Andreas og Ali Vejleder Karl G Bjarnason Indholdsfortegnelse Formål... 2 Indledning... 2 Case... 3 Design... 3 Skitser... 4 Planlægning... 5 Kravsspecifikation...

Læs mere

05-02-2012. Introduktion. Introduktion. Introduktion. Læs sammen med børn Dialogisk læsning skaber mere sproglig interaktion ved

05-02-2012. Introduktion. Introduktion. Introduktion. Læs sammen med børn Dialogisk læsning skaber mere sproglig interaktion ved Introduktion Fra oplæsning til dialogisk læsning Oplæsning: Opæs tidlige geundersøgelser desøgese har vist, s,at traditionel opæs oplæsning ger godt fordi der er samvær med voksne det skaber fælles opmærksomhed

Læs mere

Sammenfatning af elevevaluering i 1v November 2007

Sammenfatning af elevevaluering i 1v November 2007 Elevevaluering november 2007 side1/8 1v Helsingør Gymnasium Sammenfatning af elevevaluering i 1v November 2007 Oversigt over spørgsmål 1. Hvorfor valgte du at gå i IT-klassen? 2. I hvilken grad er dine

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Problemformulering. Målgruppeanalyse

Problemformulering. Målgruppeanalyse Problemformulering Problemet er at at mange børn og unge har for usunde spisvaner, der hvor de spiser slik og kage kunne de jo tage en frugt i stedet for. Målgruppeanalyse Afsender: Vores gruppe (Matthias,

Læs mere

Projekt beskrivelse. Indledning. Målgruppeanalyse. Metoder til research. Kampagne indhold

Projekt beskrivelse. Indledning. Målgruppeanalyse. Metoder til research. Kampagne indhold Projekt beskrivelse Indledning Vi vil gerne lave en kampagne hvor vi har RTG som kunde. Målet med kampagnen er at få flere elever på RTG og finde ud af hvilke fordomme der er omkring RTG iblandt vores

Læs mere

GRAFISK DESIGN. OPGAVE Grafisk materiale til en fiktiv spejderforening her i Kolding. PROGRAMMER Illustrator InDesign

GRAFISK DESIGN. OPGAVE Grafisk materiale til en fiktiv spejderforening her i Kolding. PROGRAMMER Illustrator InDesign OPGAVE Grafisk materiale til en fiktiv spejderforening her i Kolding PROGRAMMER Illustrator InDesign GRAFISK DESIGN MATERIALERNE DER ER LAVET NATUR SPEJDERNE Dokumentation I 2 OPGAVEN Opgaven Jeg har lavet

Læs mere

Hvad står der? Opgaver: Penge. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X

Hvad står der? Opgaver: Penge. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Fotografi Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Figurtekst Skema Sidetal Faktaboks Landkort Udgivelsesår Punktopstilling

Læs mere

Kom / it opgave kampage

Kom / it opgave kampage Kom / it opgave kampage En kampage går ud på at gør brugeren opmærksom på noget. Afsender bruger typisk en kampagen til at fortælle et budskab. Kampager kan være styret af: Reklamebureau, Firmaer, Staten,

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet

GRAFISK DESIGN. Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet GRAFISK DESIGN Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet Diner no. 34 9 Opgavebeskrivelse Fiktive opgave. Redesign af visuel identitet og design af ny hjemmeside. Materialet skal skabe et genkendeligt

Læs mere

Komm/it eksamensprojekt. RAPPORT. Christoffer, Frederik, Mathias og Martin.

Komm/it eksamensprojekt. RAPPORT. Christoffer, Frederik, Mathias og Martin. Komm/it eksamensprojekt. RAPPORT Christoffer, Frederik, Mathias og Martin. 1 Indledning. Vi har valgt at lave reklame for turistlivet på Lolland, fordi at vi ikke har så mange turister hernede, som vi

Læs mere

HHBR. Design. Kvalitets vurdering. Opgaven. Målgruppe og Budskab. De Grafiske valg

HHBR. Design. Kvalitets vurdering. Opgaven. Målgruppe og Budskab. De Grafiske valg Opgaven Der skal designes en hjemmeside til en pensioneret revisor, som ønsker at starte en fritids beskæftigelse op, som privat revisor. Han Ønsker en hjemmeside der skal kort fortælle om hans forretning.

Læs mere

Afsluttende Projekt - Kom/IT

Afsluttende Projekt - Kom/IT 1 Afsluttende Projekt - Kom/IT Rasmus H. Plaep 1 Billedkilde: http://blog.snelling.com/files/2015/01/business-107.jpg Indhold... 0 Indledning... 2 Problemafgrænsning... 2 Problemformulering... 2 Teori...

Læs mere

Forside 1: Bagside og bogryg:

Forside 1: Bagside og bogryg: Bagside og bogryg: Bagsiden og bogryggen er lavet i de samme farver som forsiden for at opnå et gennemgående og sammendhængende look. Stregen som skal forestille jernbanen er også fortsat på både bogryggen

Læs mere

Kom/It afsluttende projekt

Kom/It afsluttende projekt Kom/It afsluttende projekt Anders Laustsen & Martin Beutelmann I denne folder finder du hjælp til det tværfaglige projekt i 1.g på Roskilde Htx 03-05- 2 0 1 3 Indholdsfortegnelse Indledning Formidling

Læs mere

GRAFIK & BILLEDER BESKRIVELSE AF. Graphic MEGET MERE END ET GRAFISK HUS

GRAFIK & BILLEDER BESKRIVELSE AF. Graphic MEGET MERE END ET GRAFISK HUS BESKRIVELSE AF GRAFIK & BILLEDER MEGET MERE END ET GRAFISK HUS Reklame plakat for House. Da jeg designede mit logo, var min ide hele vejen igennem at bruge logoet til supermans bryst. Så derfor prøvede

Læs mere

Dyslexie, en skrifttype for ordblinde

Dyslexie, en skrifttype for ordblinde Dyslexie, en skrifttype for ordblinde Der er mange tiltag der ude rettet mod ordblinde. Et nyt tiltag er skrifttypen Dyslexie, som er lavet af en ordblind selv og brugt til videre i teksten kampagne,,

Læs mere

CHAMP. Emballage lavet til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. Maria Jacobsen, 12gf32med8b, Aarhus TECH

CHAMP. Emballage lavet til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. Maria Jacobsen, 12gf32med8b, Aarhus TECH CHAMP Emballage lavet til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. Grafisk design Opgaven Opgaven lød på at designe undertøjsemballage til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. På æsken skulle der være

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Karrierevejledningen på IVA. Sådan kommer du i gang med at bruge karrierekompasset

Karrierevejledningen på IVA. Sådan kommer du i gang med at bruge karrierekompasset Karrierevejledningen på IVA Sådan kommer du i gang med at bruge karrierekompasset Forklaring på de forskellige tilgange til kompasset Forside: For jer, der enten ikke ved, hvad I vil, eller jer, der er

Læs mere

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase.

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Overgang fra mellemtrin til ældste trin samtale med 6. kl. Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Det er en meget anderledes arbejdsform, men

Læs mere

Jonas Michael Johansen. Kommunikation/IT. Facebook- side

Jonas Michael Johansen. Kommunikation/IT. Facebook- side Jonas Michael Johansen Kommunikation/IT Facebook- side Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 LAYOUT... 3 MEDIA... 4 KOMMUNIKATIONSARBEJDETS 6 FASER... 4 KOMMUNIKATIONSMODELLER... 6 MÅLGRUPPE/ MINERVAMODELLEN...

Læs mere

At skrive en artikel

At skrive en artikel At skrive en artikel 1. Du kan vælge mellem 3 artikeltyper o Portrætartikel, som beskriver en person, der er interessant i forhold til et bestemt emne. o Baggrundsartikel, der vil informere om et emne.

Læs mere

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012 ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Projektbeskrivelse Informationsteknologi Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Problemobservation.... 4 2.1 Egen erfaring...

Læs mere

Superskolernes kampagne

Superskolernes kampagne Superskolernes kampagne Projekt i Kommunikation/IT Roskilde Tekniske Skole Side 1 af 12 Indhold Indledning... 3 Målgruppeanalyse - Kanylemodel... 4 Begrundelse for valg af medie... 5 Grovskitsering...

Læs mere

Kom/it afsluttende projekt

Kom/it afsluttende projekt Roskilde Tekniske Gymnasium Kom/it afsluttende projekt Udemiljø - affald i naturen Jonas Olesen, SeUn Takamoto og Theis Nielsen 2015 Indhold Formål og indledning... 2 Planlægning... 2 Tidsplan... 2 Problem...

Læs mere

GRA DESIGN. HEARTS & MINDS

GRA DESIGN. HEARTS & MINDS GRA b DESIGN. HEARTS & MINDS HVAD, HVORFOR OG HVORDAN? HVAD GÅR OPGAVEN UD PÅ? Opgaven gik ud på at, udfra udleveret trykt materiale skulle lave et fuldt og responsivt hjemmeside design. Sitet er lavet

Læs mere

Roskilde tekniske gymnasium. Afsluttende opgave. Kommunikation/IT C. Rune, Christian og Kasper G.

Roskilde tekniske gymnasium. Afsluttende opgave. Kommunikation/IT C. Rune, Christian og Kasper G. Roskilde tekniske gymnasium Rune, og 2010 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Laswells kommunikationsmodel:... 4 Målgruppe... 5 Fra start til slut... 6 Hvordan tog vi billederne?... 8 Test... 9 Passer

Læs mere

FACEBOOK SIDE. Udeboende studerende på SU. Mathias Larsen & Carina Hansen

FACEBOOK SIDE. Udeboende studerende på SU. Mathias Larsen & Carina Hansen FACEBOOK SIDE Udeboende studerende på SU Mathias Larsen & Carina Hansen Indhold Indledning:... 2 Brainstorm:... 2 Emnevalg:... 2 De seks faser:... 2 Problemanalyse:... 2 K strategi:... 3 Idéudvikling:...

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Poster design. Meningen med en poster

Poster design. Meningen med en poster Poster design At præsentere et naturvidenskabelig emne er ikke altid lige nemt. Derfor bruges ofte plakater, såkaldte posters, til at fremvise forskning på fx messer eller konferencer. Her kan du finde

Læs mere

Undervisningsforløb med billedromanen Emmely M i 5. klasse

Undervisningsforløb med billedromanen Emmely M i 5. klasse Undervisningsforløb med billedromanen Emmely M i 5. klasse Af Mette Kjersgaard Andersen Dette undervisningsforløbs overordnede formål er at etablere en forståelse for genren fantastiske fortællinger. Hensigten

Læs mere

GRAFISK DESIGN - MAGASIN FORSIDE

GRAFISK DESIGN - MAGASIN FORSIDE GRAFISK DESIGN - MAGASIN FORSIDE REDEGØRELSE Opgavebeskrivelse Fiktiv opgave: Design en forside til Skanderborg Kommunes Bibliotekers kvartalsblad Det sker. Afsender Afsenderen er en kommunal instans,

Læs mere

Eleven kan vurdere målgruppe og selvstændigt formulere en afgrænset opgave.

Eleven kan vurdere målgruppe og selvstændigt formulere en afgrænset opgave. LÆRINGSMÅL Eleven kan vurdere målgruppe og selvstændigt formulere en afgrænset opgave. Eleven kan overskue forskellige tekstelementers informationer og udlede det relevante for problemstillingen. CASE:

Læs mere

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau Roskilde Tekniske Gymnasium Eksamensprojekt Programmering C niveau Andreas Sode 09-05-2014 Indhold Eksamensprojekt Programmering C niveau... 2 Forord... 2 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Krav til

Læs mere

IT opgave. Informationsteknologi B. Vejleder: Karl. Navn: Devran Kücükyildiz. Klasse: 2,4

IT opgave. Informationsteknologi B. Vejleder: Karl. Navn: Devran Kücükyildiz. Klasse: 2,4 IT opgave Informationsteknologi B Vejleder: Karl Navn: Devran Kücükyildiz Klasse: 2,4 Dato:03-03-2009 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Planlægning... 3 Kommunikationsplanlægning... 3 Problemstillingen...

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1

Indholdsfortegnelse. Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Projektbeskrivelse... 4 Problem:... 4 Problemanalytiske spørgsmål:... 4 Produktbeskrivelse... 4 Materialer:... 4 Planlægning:... 5 Planlægning (brainstorms)... 5 Udkast

Læs mere

Læseudviklingens 12 trin

Læseudviklingens 12 trin Læseudviklingens 12 trin Læseudviklingens 12 trin 1. Kan selv finde sit navn blandt mange. Fx på garderoben i børnehaven. Kan også selv skrive sit navn. Typisk med store bogstaver. Det betyder ikke noget

Læs mere

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED I-tegnesættelse af børns kultur og symboler Projektforløb for ældstegruppen Sommerfuglen i Børnehuset Bagterp, Hjørring. Udformet og afviklet af Lina Franke Hedegaard

Læs mere

So - London Reklame. Af Jacob, Morten & Nicolaj.

So - London Reklame. Af Jacob, Morten & Nicolaj. So - London Reklame Af Jacob, Morten & Nicolaj. Indhold: 1. Storyboard 2. Branding af storby 3. Kravspecifikation 4. Målgruppeanalyse 5. Filmteknik 6. Overvejelser omkring vinkling og områder 7. Refleksioner

Læs mere

Red Hill Special School

Red Hill Special School Red Hill Special School 72 Waterworks Road Red Hill QLD 4059 Email: admin@redhillspecs.eq.edu.au Område: Børn og unge med nedsat funktionsevne 1. Rejsebrev fra Brisbane, Australien Så er der allerede gået

Læs mere