NOTAT. Notat vedr. Vederlag, diæter og godtgørelse ved varetagelse af komunale hverv.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT. Notat vedr. Vederlag, diæter og godtgørelse ved varetagelse af komunale hverv."

Transkript

1 Notat vedr. Vederlag, diæter og godtgørelse ved varetagelse af komunale hverv. Sag: A Ulla Kubach Formanden for Klagerådet vedr. hjemmehjælp har ved brev af 5. februar 2008 anmodet om udbetaling af diæter til de af klagerådets medlemmer, som ikke er kommunalbestyrelsesmedlemmer. Jf. reglerne i 16a i lov om kommunernes styrelse. Hverv efter særlovgivningen: En rækkke kommunale hverv er reguleret i særlovgivningen og ikke i den kommunale styrelseslovgivning. Nogle steder har man valgt at fastsætte særlige regler om vederlæggelse af medlemmerne af disse organer, andre steder henvises der til de almindelige vederlagsregler i styrelsesloven og vederlagsbekendtgørelsen, og endelig er der en lang række hverv, hvor der slet ikke er taget stilling til spørgsmålet. Det kan sammenfattes således, at der er hverv, hvor det er frivilligt for kommunalbestyrelsen, om den vil beslutte at yde mellemmerne diæter og erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. For enkelte hverv, er det obligatorisk for kommunalbestyrelsen at yde diæter, erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste og udgiftsgodtgørelse efter reglerne i styrelsesloven. Det gælder f.eks. de medlemmer af handicaprådet, som er indstillet af handicaporganiosationerne, jf. retsikkerhedslovens 48, stk. 3. Følgende er er gældende i Faaborg-Midtfyn kommune: Klageråd vedr. hjemmehjælp: Retssikkerhedslovens 36, stk. 2: Kommunalbestyrelsen kan beslutte, at de medlemmer af klagerådet, der ikke er medlemmer af kommunalbestyrelsen, skal have diæter m.v. Beredskabskommissionen: Beredskabslovens 9, stk. 4: Kommunalbestyrelsen kan beslutte at der ydes beredskabskommissionens medlemmer diæter m.v. Dog kan kommunalbestyrelsesmedlemmer ikke modtage diæter, ligesom kommunalt og statsligt ansatte ikke kan modtage diæter, når varetagelsen af hvervet er et led i de pågældendes embedsgerning. De ikke kommunale medlemmer modtager ikke diæter m.v.

2 Beskæftigelsesråd, Det lokale: Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, 50: Kommunalbestyrelsen kan beslutte, at medlemmer af de lokale beskæftigelsesråd får diæter m.v. Beslutningen skal omfatte alle medlemmer af rådet, undtagen repræsentanten for Praktiserende Lægers Organisation, der honoreres særskilt. Folkeoplysningsudvalget: Folkeoplysningslovens 40, stk. 2: For deltagelse i møder i folkeoplysningsudvalget eller dets underudvalg kan der ydes medlemmer diæter m.v. Formanden modtager formandshonorar i h.t. styrelsesvedtægt for Faaborg-Midtfyn kommune Handicapråd: Retssikkerhedsloven. Bek. af om retssikkerhed og afministration på det sociale område, 48, stk. 3: Kommunalbestyrelsen yder diæter m.v. efter reglerne i 16a til handicaporganisationernes medlemmer. Der skal ydes diæter m.v. Ungdomsskolebestyrelsen: Hverken ungdomsskoleloven eller bekendtgørelsen om ungdomsskolebestyrelser indeholder regler om vederlæggelse af ungdomsskolebestyrelser. Det må antages, at repræsentanter for organisationer i ungdomsskolebestyrelsen ikke kan modtage diæter m.v., da organisationernes indstilling normalt vil være bindende for kommunalbestyrelsen, og de pågældende derfor ikke kan betragtes som valgt af kommunalbestyrelsen. Dette gælder, uanset at de pågældende medlemmer efter loven vælges af kommunalbesstyrelsen efter forslag fra de stedlige organisationer. Der er heller ikke hjemmel til at vederlægge formanden særskilt. Der er ikke lovhjemmel for at yde vederlag. Ældreråd: Lov om ændring af lov om retssikkerhed og adm. På det sociale område, 33, stk. 3: Kommunalbestyrelsen yder diæter m.v. efter reglerne i 16a i lov om kommunernes styrelse til ældrerådets medlemmer. Der skal ydes diæter m.v. Skolebestyrelser: Kommunalbestyrelsen kan beslutte at yde forældre- og elevrepræsentanterne fast vederlag for deltagelse i skolebestyrelsens møder. Vederlaget udgør til forældrerepræsentanterne kr. årligt og til elevrepræsentanterne kr. årligt. Kommunalbestyrelsen kan beslutte at yde forældre- og elevrepræsentanter diæter i forbindelse med deltagelse i skolebestyrelsens møder.

3 Til stedfortrædere ydes fast vederlag eller diæter efter samme regler som til medlemmer. Fast vederlag ydes dog kun forholdsmæssigt for den periode, hvor den pågældende deltager i møderne. For deltagelse i enkelte møder ydes alene diæter. Der kan ikke samtidigt ydes fast vederlag og diæter. Kommunalbestyrelsen kan dog vælge at yde elevrepræsentanterne diæter, selvom der ydes fast vederlag til forældrerepræsentanterne. Hvis kommunalbestyrelsen besluttet at yde fast vederlag eller diæter for deltagelse i skolebestyrelsens møder, ydes tillige diæter i forbindelse med forældre- og elevrepræsentanters deltagelse i andre møder og kurser, som af kommunalbestyrelsen anses for at have betydning for hvervets varetagelse, samt skolebestyrelsesformandens deltagelse i valgbestyrelsen til skolebestyrelsesvalg. Kommunalbestyrelsen kan beslutte at yde forældrerepræsentanter og deres stedfortrædere erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste og udgiftsgodtgørelse i forbindelse med møder i skolebestyrelsen. En beslutning herom omfatter følgende ydelser: 1) erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste, jf. bestemmelserne herom i 16 a i lov om kommunernes styrelse, 2) befordringsgodtgørelse, 3) godtgørelse for fravær fra hjemstedet, 4) godtgørelse af dokumenterede nødvendige udgifter, der er forbundet med fysisk handicap, 5) godtgørelse af dokumenterede nødvendige udgifter til børnepasning og 6) godtgørelse af dokumenterede nødvendige udgifter forbundet med pasning af syge nære pårørende. Hvis kommunalbestyrelsen har besluttet at yde erstatning for dokumenterede udgifter til forældrerepræsentanter og deres stedfortrædere, skal der til elevrepræsentanter og deres stedfortrædere ydes udgiftsgodtgørelse i forbindelse med deltagelse i skolebestyrelsens møder. Hvis kommunalbestyrelsen har besluttet at yde erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste og udgiftsgodtgørelse for deltagelse i skolebestyrelsens møder, gælder denne beslutning tillige forældre- og elevrepræsentanters deltagelse i andre møder og kurser, som af kommunalbestyrelsen eller regionsrådet anses for at have betydning for hvervets varetagelse. Kommunalbestyrelsen kan beslutte, at der kun ydes diæter og erstatning for dokumenterede merudgifter inden for en nærmere angivet grænse, dvs. et bestemt antal møder eller en beløbsgrænse. Kommunalbestyrelsens kompetence til at træffe beslutning om ydelse af vederlag m.v. kan ikke delegeres til et af kommunalbestyrelsen nedsat udvalg eller til forvaltningen. Der er ikke truffet beslutning om at yde vederlag eller diæter. Forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud og selvejende daginstitutioner: Serviceloven indeholder ikke bestemmelser om diæter eller anden vederlæggelse af forældrebestyrelser for kommunale dagtilbud (daginstitutioner og dagpleje) og for selvejende daginstitutioner. Der er ikke hjemmel til at yde medlemmerne nogen form for vederlæggelse eller godtgørelse fra kommunen for varetagelse af bestyrelseshvervet.

4 Oversigt over årlige udgifter i forbindelse med evt. beslutning om udbetaling af diæter til følgende råd m.fl.: Diætbeløb for møder under 4 timer udgør i 2008: 370,- kr. Klageråd vedr. hjemmehjælp: Kommunalbestyrelsen kan beslutte, at de medlemmer af klagerådet, der ikke er medlemmer af kommunalbestyrelsen, skal have diæter, erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste og udgiftsgodtgørelse efter reglerne i 16a i lov om kommunernes styrelse. Kommunalbestyrelsen kan beslutte, at medlemmerne modtager alle, nogle af disse ydelser eller slet ingen. 2 medlemmer - ca. 6 møder årligt 6 møder x 370,-kr. x 2 medlemmer = 3.240,00 kr. Beredskabskommission: Kommunalbestyrelsen kan beslutte, at der ydes diæter, erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste og udgiftsgodtgørelse efter reglerne i 16a i lov om kommunernes styrelse. Kommunalbestyrelsen kan beslutte, at medlemmerne modtager alle, nogle af disse ydelser eller slet ingen. 2 medlemmer - ca. 4 møder årligt 4 møder x 370,- kr. x 2 medlemmer = 2.960,00 kr. Beskæftigelsesråd, Det lokale: Kommunalbestyrelsen kan beslutte, at der ydes diæter, erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste og udgiftsgodtgørelse efter reglerne i 16a i lov om kommunernes styrelse. Repræsentanten for Praktiserende Lægers Organisation er undtaget, idet vedkommende honoreres særskilt. Hvis kommunalbestyrelsen beslutter ikke at yde diæter m.v. efter lovens bestemmelser, kan der heller ikke ydes diæter, godtgørelse m.v. efter styrelseslovens regler. 10 medlemmer - ca. 6 møder årligt 6 møder x 370,- kr. x 10 medlemmer = ,00 kr. Folkeoplysningsudvalget: Kommunalbestyrelsen kan beslutte, at der for deltagelse i folkeoplysningsudvalget eller dets underudvalg kan ydes medlemmerne diæter, erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste og befordringsgodtgørelser m.v. i overensstemmelse med reglerne i lov om kommunernes styrelse. 9 medlemmer ca 10 møder årligt 10 møder x 370,- kr. x 9 medlemmer = ,00 kr.

5 Skolebestyrelser: Der er i Faaborg-Midtfyn Kommune 18 skolebestyrelser med hver 7 forældrerepræsentanter og 2 elevrepræsentanter, eller i alt 126 forældrerepræsentanter og 36 elevrepræsentanter. Ved beslutning og vederlæggelse med fast vederlag ville udgiften udgøre: 126 x kr. = kr. 36 x kr. = kr. I alt årlig udgift kr. Der er ikke afsat midler i budgetterne.

NOTAT. Handicaprådet - Reglerne for tabt arbejdsfortjeneste m.v. Spørgsmål:

NOTAT. Handicaprådet - Reglerne for tabt arbejdsfortjeneste m.v. Spørgsmål: Handicaprådet - Reglerne for tabt arbejdsfortjeneste m.v. NOTAT RÅDHUSET Økonomi- og Stabsforvaltningen Borgmesterkontoret Jurist: Helene Tranderup Olesen Spørgsmål: Handicaprådet vil gerne tage emnet

Læs mere

Udkast af 14. januar 2010

Udkast af 14. januar 2010 Udkast af 14. januar 2010 Bekendtgørelse om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolen og om vederlag til forældre- og elevrepræsentanter i skolebestyrelser i folkeskolen (Skolebestyrelsesbekendtgørelsen)

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-33822 Dato: 27-11-2017 Kommunens sagsnr. 15/34881 Ankestyrelsen Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommunes fastsættelse af vederlag til stedfortrædere

Læs mere

Regulativ for vederlag, diæter og anden godtgørelse i Stevns Kommune

Regulativ for vederlag, diæter og anden godtgørelse i Stevns Kommune Regulativ for vederlag, diæter og anden godtgørelse i Stevns Kommune 1. januar 2014 - SIDE 1 AF 13 - Indholdsfortegnelse Generelt... side 3 1. Kommunalbestyrelsesmedlemmer: Fast vederlag... side 4 Tabt

Læs mere

Regulativ for vederlag m.v. (gældende pr. 1. februar 2018)

Regulativ for vederlag m.v. (gældende pr. 1. februar 2018) Regulativ for vederlag m.v. (gældende pr. 1. februar 2018) Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. VEDERLAG... 3 2.1. Borgmesteren... 3 2.2. Viceborgmester... 3 2.3. Udvalgsformænd og næstformænd...

Læs mere

Notat om tabt arbejdsfortjeneste

Notat om tabt arbejdsfortjeneste Vedrørende: Notat om tabt arbejdsfortjeneste Sagsnavn: Vederlag tabt arbejdsfortjeneste Sagsnummer: 00.22.02-A26-1-14 Skrevet af: Ulla Marcus E-mail: ulla.marcus@randers.dk Forvaltning: Byrådssekretariatet

Læs mere

Vederlag og diæter til byrådsmedlemmer m.v.

Vederlag og diæter til byrådsmedlemmer m.v. Vederlag og diæter til byrådsmedlemmer m.v. Godkendt Økonomiudvalget 10.2.2010 Vederlag til byrådsmedlemmer og diæter m.v. til ikkebyrådsmedlemmer Følgende retningslinjer er gældende for udbetaling af

Læs mere

En kommune har rettet telefonisk henvendelse til Økonomi- og Indenrigsministeriet med følgende spørgsmål:

En kommune har rettet telefonisk henvendelse til Økonomi- og Indenrigsministeriet med følgende spørgsmål: Sagsnr. 2014-19232 Doknr. 170593 Dato 21-10-2014 Telefonnotat Baggrund En kommune har rettet telefonisk henvendelse til Økonomi- og Indenrigsministeriet med følgende spørgsmål: 1) Kan et byrådsmedlem få

Læs mere

til en specialklasserepræsentant. Ikke valgte specialklasserepræsentanter betragtes tilsvarende som stedfortrædere for den valgte repræsentant for

til en specialklasserepræsentant. Ikke valgte specialklasserepræsentanter betragtes tilsvarende som stedfortrædere for den valgte repræsentant for 903 af 26/09 2005. Bek. om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolen og om vederlag til forældre- og elevrepræsentanter i skolebestyrelser i folkeskolen Bekendtgørelse om valg af

Læs mere

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE REGULATIV FOR VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE 1. januar 2015 1 Indledning: Reglerne om kommunalbestyrelsesmedlemmernes vederlæggelse findes i 16 stk. 1 i Lov om kommunernes styrelse (Lovbekendtgørelse

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Central- og skatteforvaltningen Byrådssekretariatet

GLADSAXE KOMMUNE Central- og skatteforvaltningen Byrådssekretariatet GLADSAXE KOMMUNE Central- og skatteforvaltningen Byrådssekretariatet Vederlagsregulativ Af: Helle Johansen Diættaksten udgør i 2006: For møde på indtil 4 timer i alt 360 kr. For møde på over 4 timer i

Læs mere

Retningslinier for. for vederlæggelse m.v. af personer der ikke er medlem af regionsrådet for Region Nordjylland

Retningslinier for. for vederlæggelse m.v. af personer der ikke er medlem af regionsrådet for Region Nordjylland Retningslinier for for vederlæggelse m.v. af personer der ikke er medlem af regionsrådet for Region Nordjylland Gældende fra den 1. januar 2014 til den 31. december 2017 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Pr. 1. januar 2018 er satserne som følger. Grundbeløb Vederlag pr. år Vederlag pr. måned. Fast vederlag (1) kr ,00 kr ,75 kr.

Pr. 1. januar 2018 er satserne som følger. Grundbeløb Vederlag pr. år Vederlag pr. måned. Fast vederlag (1) kr ,00 kr ,75 kr. VALGT SOM MEDLEM AF AALBORG BYRÅD Vederlag for menige medlemmer Udgangspunktet for vederlag til de menige medlemmer af byrådet er et grundbeløb fastsat 1. april 2016. Økonomi- og indenrigsministeren fastsætter

Læs mere

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE. 1. januar 2015

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE. 1. januar 2015 REGULATIV FOR VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE 1. januar 2015 (version 2) 1 Indledning: Reglerne om kommunalbestyrelsesmedlemmernes vederlæggelse findes i 16 stk. 1 i Lov om kommunernes styrelse (Lovbekendtgørelse

Læs mere

Vederlaget reguleres hvert år med den statslige procentregulering og udgør årligt ,00 kr. (pr )

Vederlaget reguleres hvert år med den statslige procentregulering og udgør årligt ,00 kr. (pr ) GLADSAXE KOMMUNE Center for Service Byrådssekretariatet Vederlagsregulativ 2010 Økonomiudvalget 15.12.2009 Åbne sager Punkt nr. 430 NOTAT Bilag 1 Dato: 24. november 2009 Af: Mikael Wolf Diættaksten udgør

Læs mere

79. Administrationsgrundlag for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste og godtgørelser til folkevalgte og politisk udpegede ikke folkevalgte personer

79. Administrationsgrundlag for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste og godtgørelser til folkevalgte og politisk udpegede ikke folkevalgte personer Udskrift af protokollen for Byrådet Mødedato 30. januar 2018 79. Administrationsgrundlag for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste og godtgørelser til folkevalgte og politisk udpegede ikke folkevalgte

Læs mere

SAGSANSVARLIG Annie Rasmussen

SAGSANSVARLIG Annie Rasmussen NOTAT DATO 4. juni 2007 JOURNAL NR. 326-2007-49642 Revideret marts 2008 Revideret 21. september 2011 Revideret den 26. juni 2013 Folkevalgte SAGSANSVARLIG Annie Rasmussen Regler for udbetaling af godtgørelser,

Læs mere

HR og Udvikling. REGELSÆT FOR VEDERLAG, DIÆTER OG GODTGØREL- SER TIL BYRÅDSMEDLEMMER m.fl.

HR og Udvikling. REGELSÆT FOR VEDERLAG, DIÆTER OG GODTGØREL- SER TIL BYRÅDSMEDLEMMER m.fl. HR og Udvikling REGELSÆT FOR VEDERLAG, DIÆTER OG GODTGØREL- SER TIL BYRÅDSMEDLEMMER m.fl. Slagelse Kommune Godkendt af byrådet 27. 01.2014 Indhold 1. Indledning... 3 2. Vederlag... 3 Udvalgsvederlag...

Læs mere

Vederlaget reguleres hvert år med den statslige procentregulering og udgør årligt ,00 kr. (pr )

Vederlaget reguleres hvert år med den statslige procentregulering og udgør årligt ,00 kr. (pr ) GLADSAXE KOMMUNE Center for Service Byrådssekretariatet Vederlagsregulativ 2011 NOTAT Dato: 3. januar 2011 Af: Mikael Wolf Diættaksten udgør i 2011: For møde på indtil 4 timer i alt 385 kr. For møde på

Læs mere

Hillerød Kommune - Honorar/diæt til medlem af lokal beskæftigelsesråd. Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger

Hillerød Kommune - Honorar/diæt til medlem af lokal beskæftigelsesråd. Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Hillerød Kommune - Honorar/diæt til medlem af lokal beskæftigelsesråd Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Statsforvaltningen hovedstaden udtaler, at Hillerød Byråd ikke har handlet

Læs mere

Retningslinjer for beregning af tabt arbejdsfortjeneste til kommunalbestyrelsesmedlemmer

Retningslinjer for beregning af tabt arbejdsfortjeneste til kommunalbestyrelsesmedlemmer Jette Linnemann Direkte: 7257 7285 Mail: jli@jammerbugt.dk Sagsnr.: 00.01.00-G01-6-18 Retningslinjer for beregning af tabt arbejdsfortjeneste til kommunalbestyrelsesmedlemmer Generelt om udbetaling af

Læs mere

Diætreglement. for. Allerød Kommune

Diætreglement. for. Allerød Kommune 29. november 2005 Diætreglement for Allerød Kommune Indholdsfortegnelse Fast vederlag til byrådsmedlemmer side 3 Udvalgsvederlag side 3 Tillægsvederlag side 4 Erstatning for tabt arbejdsfortjeneste side

Læs mere

Vederlag og godtgørelser. Byrådets medlemmer 2014-2017

Vederlag og godtgørelser. Byrådets medlemmer 2014-2017 Vederlag og godtgørelser Byrådets medlemmer 2014-2017 Revideret og godkendt af Byrådet 28. januar 2015. Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000 Indledning Regler om byrådsmedlemmernes vederlæggelse

Læs mere

Vederlag og godtgørelse til byrådets medlemmer

Vederlag og godtgørelse til byrådets medlemmer Vederlag og godtgørelse til byrådets medlemmer Indledning. Regler om byrådsmedlemmers vederlæggelse findes i 16 i lov om kommunernes styrelse. Uddybende regler findes i bekendtgørelse om vederlag, diæter

Læs mere

Forslag. Vederlag, diæter og godtgørelser til byrådsmedlemmer m.fl.

Forslag. Vederlag, diæter og godtgørelser til byrådsmedlemmer m.fl. Allerød Kommune Forslag Vederlag, diæter og godtgørelser til byrådsmedlemmer m.fl. Indhold 1. Indledning...2 2. Vederlag til byråds- og udvalgsmedlemmer...2 2.1 Vederlag til borgmester og 1. viceborgmester...2

Læs mere

Udkast til vederlagsregulativ for Region Sjælland

Udkast til vederlagsregulativ for Region Sjælland Brevid: 3465094 Udkast til vederlagsregulativ for Region Sjælland Indledning Vederlagsregulativet fastlægger rammerne for honoreringen af medlemmer af Regionsrådet og til personer i henhold til 17. Reglerne

Læs mere

Direktionssekretariatet

Direktionssekretariatet Direktionssekretariatet Regelsæt for godtgørelse af tabt arbejdsfortjeneste Gældende pr. 18. november 2014 Erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Et medlem af kommunalbestyrelsen kan, i stedet for det

Læs mere

Udkast 2. Bestemmelser om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i Gladsaxe Kommune

Udkast 2. Bestemmelser om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i Gladsaxe Kommune Udkast 2 Bestemmelser om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i Gladsaxe Kommune Februar 2014 Indhold Indledning... 3 Ansvar for gennemførelse af valget... 3 Byrådet... 3 Børne- og kulturforvaltningen...

Læs mere

Vedtægter. for. Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune

Vedtægter. for. Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune Center for Byråd, Personale og Strategi Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 84.12.00-P21-1-18 Ref.: Caspar Halbye chalb@mariagerfjord.dk

Læs mere

NOTAT. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer. 1. Generelt om udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste

NOTAT. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer. 1. Generelt om udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste NOTAT Dato Borgmestersekretariatet Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Tlf. 56 67 67 67 1. Generelt om udbetaling af

Læs mere

Bestemmelser om valg af skolebestyrelser i Ringsted Kommune

Bestemmelser om valg af skolebestyrelser i Ringsted Kommune Bestemmelser om valg af skolebestyrelser i Ringsted Kommune Februar 2014 H:\Byskovskolen\Skolebestyrelsen\SB valg\bestemmelser om valg til skolebestyrelsen.docx1 Indledning Bestemmelserne nedenfor er funderet

Læs mere

Vederlag og godtgørelser. Byrådets medlemmer

Vederlag og godtgørelser. Byrådets medlemmer Vederlag og godtgørelser Byrådets medlemmer 2018-2021 Godkendt af Byrådet 30. januar 2019 Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000 Indledning Regler om byrådsmedlemmernes vederlæggelse findes i 16

Læs mere

Regulativ for byrådsmedlemmers deltagelse i kurser og kursuslignende arrangementer

Regulativ for byrådsmedlemmers deltagelse i kurser og kursuslignende arrangementer 00.22.00-A26-1-18 Januar 2018 Regulativ for byrådsmedlemmers deltagelse i kurser og kursuslignende arrangementer Odense Byråd fastlægger herved rammerne for, hvilke kurser og kursuslignende arrangementer

Læs mere

Regulativ for byrådsmedlemmers deltagelse i kurser og kursuslignende arrangementer.

Regulativ for byrådsmedlemmers deltagelse i kurser og kursuslignende arrangementer. DOK.NR. 2010/006846 003 Februar 2011 Regulativ for byrådsmedlemmers deltagelse i kurser og kursuslignende arrangementer. Odense Byråd fastlægger herved rammerne for, hvilke kurser og kursuslignende arrangementer

Læs mere

Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006.

Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006. Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg 22-03- 2007 Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006. Midttrafik har i brev af 30. november 2006 anmodet om Statsamtet Århus godkendelse af Regler for vederlag,

Læs mere

Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste

Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste Side 1 af 9 1. Tabt arbejdsfortjeneste Medlemmer af Byrådet kan vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. Ordningen er

Læs mere

Vederlaget reguleres med den statslige procentregulering og udgør årligt ,00 kr. (seneste regulering er foretaget ).

Vederlaget reguleres med den statslige procentregulering og udgør årligt ,00 kr. (seneste regulering er foretaget ). GLADSAXE KOMMUNE Center for Service Byrådssekretariatet Vederlagsregulativ 2012 NOTAT Dato: 13. januar 2012 Af: Mikael Wolf Økonomiudvalget 31.01.2012 Punkt nr. 35, bilag 1 Diættaksten udgør i 2012: For

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Ung Fredericia

Styrelsesvedtægt for Ung Fredericia Styrelsesvedtægt for Ung Fredericia Ung Fredericia er etableret efter reglerne om fælles ledelse i Folkeskoleloven (nr. LBK 665 af 20. juni 2014) 24b. Ungdomsskoletilbuddet er etableret efter Ungdomsskoleloven

Læs mere

Regulativ om vederlag og godtgørelse for varetagelse af kommunale hverv.

Regulativ om vederlag og godtgørelse for varetagelse af kommunale hverv. Regulativ om vederlag og godtgørelse for varetagelse af kommunale hverv. Indledning Regler om byrådsmedlemmers vederlæggelse findes i 16 i lov om kommunernes styrelse (styrelsesloven). Uddybende regler

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 3. marts 2011 til Varde Kommune

Statsforvaltningens brev af 3. marts 2011 til Varde Kommune Statsforvaltningens brev af 3. marts 2011 til Varde Kommune 03-03- 2011 Statsforvaltningen Syddanmark udtalte den 27. november 2009, at Varde Kommune ikke varetager en kommunal interesse ved at give de

Læs mere

Skolebestyrelserne anmodes derfor om at afgive høringssvar herom i henhold til efterfølgende afsnit.

Skolebestyrelserne anmodes derfor om at afgive høringssvar herom i henhold til efterfølgende afsnit. Høring om Forslag om skolebestyrelsers sammensætning, vederlag for elev- og forældrerrepræsentanter i skolebestyrelser, regler for valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelsen samt tidsplan for

Læs mere

Vederlaget reguleres med den statslige procentregulering og udgør årligt ,98 kr. (seneste regulering er foretaget ).

Vederlaget reguleres med den statslige procentregulering og udgør årligt ,98 kr. (seneste regulering er foretaget ). GLADSAXE KOMMUNE Byrådssekretariatet Vederlagsregulativ 2016 NOTAT Dato: 11. januar 2016 Af: Jesper Graff Thøger Diættaksten udgør i 2016: For møde på indtil 4 timer i alt 410 kr. For møde på over 4 timer

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Vederlagsregulativ 2018

Gladsaxe Kommunes Vederlagsregulativ 2018 Byrådssekretariatet Gladsaxe Kommunes Vederlagsregulativ 2018 Gældende fra 1. april 2018 J. nr. 00.22.02A30 1 Indhold Diættakster... 3 1. Byrådsmedlemmer: vederlag og tabt arbejdsfortjeneste... 4 A. Fast

Læs mere

UDKAST. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer

UDKAST. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer UDKAST Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer Når et byrådsmedlem vælger at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste, har medlemmet ret til erstatning

Læs mere

Byrådssekretariatet. Gladsaxe Kommunes Vederlagsregulativ 2019

Byrådssekretariatet. Gladsaxe Kommunes Vederlagsregulativ 2019 Byrådssekretariatet Gladsaxe Kommunes Vederlagsregulativ 2019 Gældende fra 1. april 2019 1 Indhold Diættakster... 3 1. Byrådsmedlemmer: vederlag og tabt arbejdsfortjeneste... 4 A. Fast vederlag... 4 B.

Læs mere

Telefonnotat Erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med formøder med deltagelse af borgmester og gruppeformænd

Telefonnotat Erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med formøder med deltagelse af borgmester og gruppeformænd Enhed Forvaltningsjura Sagsbehandler KUB Koordineret med Sagsnr. 2013-11230 Doknr. 187075 Dato 06-01-2014 Telefonnotat Erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med formøder med

Læs mere

Vederlaget reguleres med den statslige procentregulering og udgør årligt kr. (seneste regulering er foretaget ).

Vederlaget reguleres med den statslige procentregulering og udgør årligt kr. (seneste regulering er foretaget ). GLADSAXE KOMMUNE Center for Service Byrådssekretariatet Vederlagsregulativ 2014 NOTAT Dato: 10. december 2013 Af: Mikael Wolf Økonomiudvalget 07.01.2014 Punkt nr. 3, bilag 1 Diættaksten udgør i 2014: For

Læs mere

Retningslinjer for udbetaling af erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for kommunalbestyrelsesmedlemmer i Qeqqata Kommunia

Retningslinjer for udbetaling af erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for kommunalbestyrelsesmedlemmer i Qeqqata Kommunia Retningslinjer for udbetaling af erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for kommunalbestyrelsesmedlemmer i Qeqqata Kommunia Hvem er omfattet af retningslinjerne? Retningslinjerne omfatter kun udbetaling

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel Vedtægter for Handicaprådet Lovhjemmel Handicaprådet er oprettet i medfør af kap. 4, 37a, stk. 2-4 i Retssikkerhedsloven (LBK nr. 877 af 03/09/2008) samt Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration

Læs mere

Styrelsesvedtægt. For. Aabenraa Kommunes skolevæsen. Januar 2015

Styrelsesvedtægt. For. Aabenraa Kommunes skolevæsen. Januar 2015 Styrelsesvedtægt For Aabenraa Kommunes skolevæsen Januar 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Styrelsesvedtægt for Aabenraa Kommunes Skolevæsen... 3 KAPITEL 1... 3 KAPITEL 2... 4 KAPITEL 3... 6 KAPITEL 4... 6 KAPITEL

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 17. april 2007 til FynBus. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-72-2006.

Statsforvaltningens brev af 17. april 2007 til FynBus. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-72-2006. Statsforvaltningens brev af 17. april 2007 til FynBus Vedrørende Deres j.nr. 8-16-72-2006. Den forberedende trafikbestyrelse for Trafikselskabet Fyn- Bus har den 12. oktober 2006 anmodet om godkendelse

Læs mere

Vejledning om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv

Vejledning om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv Vejledning om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv Indenrigs- og Sundhedsministeriets vejledning nr. 9 af 9/2 2007. Vejledning om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen

Læs mere

Regulativ om vederlag og godtgørelse for varetagelse af kommunale hverv.

Regulativ om vederlag og godtgørelse for varetagelse af kommunale hverv. Regulativ om vederlag og godtgørelse for varetagelse af kommunale hverv. Indledning Regler om byrådsmedlemmers vederlæggelse findes i 16 i lov om kommunernes styrelse (styrelsesloven). Uddybende regler

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 17. april 2007 til Sydtrafik. Vedrørende Deres j.nr. 06/2934.

Statsforvaltningens brev af 17. april 2007 til Sydtrafik. Vedrørende Deres j.nr. 06/2934. Statsforvaltningens brev af 17. april 2007 til Sydtrafik Vedrørende Deres j.nr. 06/2934. Den forberedende trafikbestyrelse for Trafikselskabet Sydtrafik har den 8. november 2006 anmodet om godkendelse

Læs mere

Vederlagsregulativ. Retningslinjer for vederlæggelse af byrådsmedlemmer i Hjørring Kommune. Hjørring Kommune

Vederlagsregulativ. Retningslinjer for vederlæggelse af byrådsmedlemmer i Hjørring Kommune. Hjørring Kommune Vederlagsregulativ Retningslinjer for vederlæggelse af byrådsmedlemmer i Hjørring Kommune Hjørring Kommune December 2017 1. INDLEDNING... 3 2. FAST VEDERLAG... 3 2.1. NÆRMERE OM 16, STK. 1, LITRA A-G:...

Læs mere

Randers Kommune Laksetorvet 8900 Randers C. Henvendelse fra (navn udeladt) om vederlag til 2. viceborgmester kommunens sagsnr

Randers Kommune Laksetorvet 8900 Randers C. Henvendelse fra (navn udeladt) om vederlag til 2. viceborgmester kommunens sagsnr Randers Kommune Laksetorvet 8900 Randers C 2014-209809 Dato: 27-06-2017 Henvendelse fra (navn udeladt) om vederlag til 2. viceborgmester kommunens sagsnr. 00.07.00- K00-82-14 (Navn udeladt) har den 12.

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 17:00 Fraværende: Annie Ovesen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 25 2. Udbud skolebuskørsel 26

Læs mere

For varetagelse af de opgaver, der er forbundet med at være medlem af byrådet, ydes der et fast vederlag.

For varetagelse af de opgaver, der er forbundet med at være medlem af byrådet, ydes der et fast vederlag. Borgmesterkontoret Bytoften 2 6800 Varde 79946800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Notat vedrørende byrådsmedlemmers mulighed for at få erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste mod

Læs mere

Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus

Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus FURESØ KOMMUNE Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl. 19.00 Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus Alle medlemmer mødt REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning 1. Sammenlægningsudvalgets

Læs mere

Retningslinjer for de grundlæggende vederlag og andre godtgørelser til medlemmer af Viborg Byråd

Retningslinjer for de grundlæggende vederlag og andre godtgørelser til medlemmer af Viborg Byråd Retningslinjer for de grundlæggende vederlag og andre godtgørelser til medlemmer af Viborg Byråd 1. Indledning Lovhjemlen til at udbetale vederlag og godtgørelser samt at yde anden støtte til medlemmer

Læs mere

Vederlag og godtgørelser til byrådets medlemmer og diæter til ikke-byrådmedlemmer.

Vederlag og godtgørelser til byrådets medlemmer og diæter til ikke-byrådmedlemmer. Vederlag og godtgørelser til byrådets medlemmer og diæter til ikke-byrådmedlemmer. 1 2 Frederikshavn Kommune Januar 2014 Ledelsessekretariatet Indhold Indledning...3 1. Vederlag...3 Fast vederlag...3 Udvalgsvederlag...3

Læs mere

Kandidatuddannelse Byrådets arbejde

Kandidatuddannelse Byrådets arbejde Kandidatuddannelse 2017 Byrådets arbejde Konstituering Mellem 1.-15. december i valgåret fastsat til den 4. december 2017 kl. 18.30 Byrådsmedlem med højst anciennitet indkalder og leder mødet indtil borgmester

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. Aabenraa Kommunes Skolevæsen Hellevad Børneunivers august 2011

Styrelsesvedtægt. for. Aabenraa Kommunes Skolevæsen Hellevad Børneunivers august 2011 Styrelsesvedtægt for Aabenraa Kommunes Skolevæsen Hellevad Børneunivers august 2011 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Styrelsesvedtægt for Hellevad Børneunivers Side 2-9 Bilagsafdeling: Bilag A Side 11, 12. 2 Styrelsesvedtægt

Læs mere

Bevilling 64 Politikere

Bevilling 64 Politikere Bevilling 64 Politikere Politikere hører under Økonomi- og Planudvalget. Bevillingen omfatter områderne borgerinddragelse, lokalsamfundspulje, kommunalbestyrelsesmedlemmer, kommissioner, råd og nævn, partistøtte

Læs mere

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Vedtægter, Forretningsorden samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Kultur- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Marts 2014 Retsgrundlag. Ifølge Folkeoplysningsloven 34 og 35 fastsætter

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 27. november 2009 til Varde Kommune

Statsforvaltningens brev af 27. november 2009 til Varde Kommune Statsforvaltningens brev af 27. november 2009 til Varde Kommune 2 7-1 1-2 0 0 9 Statsforvaltningen Syddanmark har som følge af omtale i pressen rej st en t ilsynssag o m lo v lig h eden af at t ilbyde

Læs mere

Vejledning om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv

Vejledning om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv Vejledning om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv Kapitel 1. Indledning 1.1. Oversigt 1.2. Større ændringer i vederlagsbekendtgørelsen siden sidste vejledning Kapitel 2.

Læs mere

Anne Ipsen. Kære BR-medlemmer

Anne Ipsen. Kære BR-medlemmer Anne Ipsen Fra: Anne Ipsen Sendt: 2. januar 2018 16:22 Til: BRDL_BR Alle Cc: OKFDL_BR Sekretariatet; Fællespostkasse Borgerrepræsentationens Sekretariat Emne: Tilmelding til ordningen vedr. erstatning

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 2019 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune Næstved Kommune Center for Uddannelse 2014 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune 1 I henhold til Lov om folkeskolen samt Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

VEJLEDNING OM VEDERLAG, GODTGØRELSE, MM. FOR BYRÅDSMEDLEMMERNE. // Godkendt af byrådet den xxxxx

VEJLEDNING OM VEDERLAG, GODTGØRELSE, MM. FOR BYRÅDSMEDLEMMERNE. // Godkendt af byrådet den xxxxx VEJLEDNING OM VEDERLAG, GODTGØRELSE, MM. FOR BYRÅDSMEDLEMMERNE // Godkendt af byrådet den xxxxx 1 Indhold VEJLEDNING OM VEDERLAG, GODTGØRELSE, MM. FOR BYRÅDSMEDLEMMERNE. 1 Indledning... 3 1. Vederlag...

Læs mere

Om generelle satser for befordringsgodtgørelse og godtgørelse af bestemt type kollektiv transport

Om generelle satser for befordringsgodtgørelse og godtgørelse af bestemt type kollektiv transport Enhed Forvaltningsjura Sagsbehandler Henrik Villum Jensen Koordineret med Sagsnr. 2018-626 Doknr. 28628 Dato 23-10-2018 Om generelle satser for befordringsgodtgørelse og godtgørelse af bestemt type kollektiv

Læs mere

Retningslinier for kommunalbestyrelsesmedlemmers deltagelse i rejser

Retningslinier for kommunalbestyrelsesmedlemmers deltagelse i rejser Retningslinier for kommunalbestyrelsesmedlemmers deltagelse i rejser 0 Indholdsfortegnelse 1. Indledende bestemmelser....1 2. Retningsliniernes formål....1 3. Rejser....1 3.1 Venskabsbybesøg...1 3.2 Udvalgsrejser....2

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Økonomiudvalgets møde den 13. februar 2007 Kl. 15.30 Mødelokale 2 ved Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Lisbet Stemann Funk. Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Borgerservice.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune Næstved Kommune Center for Uddannelse August 2016 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Næstved Kommune 1 I henhold til Lov om folkeskolen samt Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 20195. december 2018 18.09.00-P24-1-18 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund

Læs mere

Vederlagsregulativ for regionsrådet i Region Midtjylland

Vederlagsregulativ for regionsrådet i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Vederlagsregulativ for regionsrådet i Region Midtjylland Indledning Vederlagsregulativet

Læs mere

Trafikselskabet Fynbus Vedtægter 20. december 2006

Trafikselskabet Fynbus Vedtægter 20. december 2006 Præambel Region Syddanmark etablerer med virkning fra 1. januar 2007 et trafikselskab, der dækker Ny Assens Kommune, Faaborg-Midtfyns Kommune, Kerteminde Kommune, Langelands Kommune, Ny Middelfart Kommune,

Læs mere

REGELSÆT FOR VEDERLAG, DIÆTER OG GODTGØREL- SER TIL BYRÅDSMEDLEMMER m.fl.

REGELSÆT FOR VEDERLAG, DIÆTER OG GODTGØREL- SER TIL BYRÅDSMEDLEMMER m.fl. Økonomi og Personale REGELSÆT FOR VEDERLAG, DIÆTER OG GODTGØREL- SER TIL BYRÅDSMEDLEMMER m.fl. Sorø Kommune Godkendt af Byrådet den 25. maj 2016. 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Vederlag... 3 Udvalgsvederlag...

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI)

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Ekstraordinært Udvalgsmøde FI Torsdag den 09. november 2017 Kl. 16:00 Lokale Strandvolden, Hornslet Medlemmer Jesper Yde Knudsen (Ø) Jørgen Brøgger (C)

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Honorar Mødediæter Tabt arbejdsfortjeneste. Bestyrelsen X - X X X Formandskab X - X X X Udvalg X - X X X Repræsentantskab - X X X X

Honorar Mødediæter Tabt arbejdsfortjeneste. Bestyrelsen X - X X X Formandskab X - X X X Udvalg X - X X X Repræsentantskab - X X X X N OTAT Honorering af KL's politikere og politiske r e- præsentanter i eksterne fora Dette notat beskriver honoreringen af medlemmer i KL s politiske organer: bestyrelsen, formandskabet, udvalg og repræsentantskabet

Læs mere

Kolding Kommune. Delegationsplan. (Uddrag forord samt Børne- og Uddannelsesudvalgets forretningsområde)

Kolding Kommune. Delegationsplan. (Uddrag forord samt Børne- og Uddannelsesudvalgets forretningsområde) Kolding Kommune Delegationsplan (Uddrag forord samt ørne- og Uddannelsesudvalgets forretningsområde) Forord Udførelsen af kommunale opgaver er overordnet set henlagt til yrådet. Der er som udgangspunkt

Læs mere

Vejledning om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv

Vejledning om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv Vejledning nr. 10 af 9. februar 2007 Vejledning om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledning... 2 Kapitel 2. Vederlæggelse af regionsrådsmedlemmer...

Læs mere

Vederlag og godtgørelse. Byrådsmedlemmer

Vederlag og godtgørelse. Byrådsmedlemmer Vederlag og godtgørelse Byrådsmedlemmer 2018-2021 Godkendt af Byrådet den 30. januar 2018 1 Indholdsfortegnelse Indledning 1. Vederlag 1.1 Fast vederlag 1.2 Tillægsvederlag (børnetillæg) 1.3 Udvalgsvederlag

Læs mere

Oversigt over vederlag til poster udpeget af Byrådet i Syddjurs Kommune

Oversigt over vederlag til poster udpeget af Byrådet i Syddjurs Kommune 1 of 5 Oversigt over vederlag til poster udpeget af Byrådet i Syddjurs Kommune Nedenstående oversigt indeholder samtlige udpegninger/indstillinger, som indgår i byrådets konstituering. En række poster

Læs mere

Vederlag for arbejde uden for kommuner

Vederlag for arbejde uden for kommuner Vederlag for arbejde uden for kommuner Navn Medlemmer Medlemsvederlag Formandsvederlag Folkeoplysningsudvalget 5 medlemmer Børn- og Ungeudvalget ( 126-udvalget) Ligestillingsudvalget Skatteankenævnet samt

Læs mere

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv Side 1 af 9 BEK nr 1537 af 13/12/2013 Gældende (Vederlagsbekendtgørelsen) Offentliggørelsesdato: 20-12-2013 Økonomi- og Indenrigsministeriet Ændrer i/ophæver BEK nr 1224 af 21/10/2013 Oversigt (indholdsfortegnelse)

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Konstitueringsmøde Ældrerådet Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 13:00-14:00

Referat. Ældrerådet. Konstitueringsmøde Ældrerådet Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 13:00-14:00 Referat Ældrerådet Møde nr.: Konstitueringsmøde Ældrerådet Dannet den: Tirsdag den 03-12-2013 Mødedato: Onsdag den 27-11-2013 Mødetidspunkt: 13:00-14:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer

Læs mere

Retningslinier. For. vederlæggelse m.v. af medlemmer af Regionsrådet for Region Nordjylland

Retningslinier. For. vederlæggelse m.v. af medlemmer af Regionsrådet for Region Nordjylland Retningslinier For vederlæggelse m.v. af medlemmer af Regionsrådet for Region Nordjylland Gældende fra den 1. januar 2014 til den 31. december 2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Vederlag... 3

Læs mere

Byrådsmedlemmers deltagelse i kurser og kursuslignende arrangementer 3

Byrådsmedlemmers deltagelse i kurser og kursuslignende arrangementer 3 Byrådssekretariatet Regulativ for kurser og udlandsrejser Gældende for byrådsmedlemmers deltagelse i kurser og for byrådsmedlemmers og medarbejders deltagelse i udlandsrejser Indholdsfortegnelse Byrådsmedlemmers

Læs mere

Derudover har Byrådet den dd.mm.åååå besluttet, at der ydes befordringsgodtgørelse i forbindelse med deltagelse i følgende aktiviteter:

Derudover har Byrådet den dd.mm.åååå besluttet, at der ydes befordringsgodtgørelse i forbindelse med deltagelse i følgende aktiviteter: Staben Sagsnr. 00.22.00-P21-1-15 Dato:3.6.2015 Vejledning om befordringsgodtgørelse til byrådsmedlemmer Befordringsgodtgørelse til byrådsmedlemmer. Retten til befordringsgodtgørelse har helt overordnet

Læs mere

Udfærdiget af: Skoleafdelingen Vedrørende: Regler for afholdelse af skolebestyrelsesvalg i Randers Kommune

Udfærdiget af: Skoleafdelingen Vedrørende: Regler for afholdelse af skolebestyrelsesvalg i Randers Kommune Notat Forvaltning: Børn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: 28. januar 2014 Br.nr.: Udfærdiget af: Skoleafdelingen Vedrørende: Regler for afholdelse af skolebestyrelsesvalg i Randers Kommune Notatet sendes/sendt

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i byrådet Skanderborg Kommune. Sag: 13/21572

Vedtægter for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i byrådet Skanderborg Kommune. Sag: 13/21572 Vedtægter for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i byrådet 27-11-2013 Skanderborg Kommune Sag: 13/21572 Indhold 1. Formål 2. Opgaver 3. Sammensætning 4. Forretningsorden 5. Økonomi 6. Funktionsperiode

Læs mere

Statsamtets udtalelse til Esbjerg Kommune af 31.10.2007

Statsamtets udtalelse til Esbjerg Kommune af 31.10.2007 Statsamtets udtalelse til Esbjerg Kommune af 31.10.2007 31.10.- 2007 Esbjerg Kommune har ved brev af 2. maj 2007 rettet henvendelse til statsforvaltningen Syddanmark med anmodning om en vejledende udtalelse

Læs mere

Byrådsmedlemmers vederlag og godtgørelse mv.

Byrådsmedlemmers vederlag og godtgørelse mv. Byrådsmedlemmers vederlag og godtgørelse mv. Vejle Kommune fastlægger herved retningslinjerne for, hvilke ydelser byrådsmedlemmer er berettiget til at modtage, jf. 16 i lov om kommunernes styrelse, jf.

Læs mere

Befordringsgodtgørelse til byrådsmedlemmer

Befordringsgodtgørelse til byrådsmedlemmer Befordringsgodtgørelse til byrådsmedlemmer 26. november 2013 Befordringsgodtgørelse til byrådsmedlemmer. Ifølge styrelsesloven ydes der befordringsgodtgørelse i forbindelse med byrådsmedlemmers deltagelse

Læs mere

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG Nedsat iht. Lovbekendtgørelse nr. 924 af 5. oktober 2000 om støtte til folkeoplysning. I henhold til kapitel 9 i lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni

Læs mere

Befordring ydes for transport fra bopæl til det sted hvor mødet afholdes og tilsvarende retur.

Befordring ydes for transport fra bopæl til det sted hvor mødet afholdes og tilsvarende retur. NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Sekretariat og analyse 6. december 2016 2016-006400-2 Retningslinjer - Befordringsgodtgørelse til byrådsmedlemmer Ifølge styrelseslovens ydes der befordringsgodtgørelse

Læs mere