Bilag Lokalplan nr ODDER KOMMUNE TILLÆG NR. 38 TIL KOMMUNEPLAN PLANLÆGNINGSAFDELINGEN, APRIL 2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag Lokalplan nr. 1091 ODDER KOMMUNE TILLÆG NR. 38 TIL KOMMUNEPLAN 1994-2006 PLANLÆGNINGSAFDELINGEN, APRIL 2006"

Transkript

1 Bilag Lokalplan nr OER KOMMUNE TILLÆG NR. 38 TIL KOMMUNEPLAN PLANLÆGNINGSAFELINGEN, APRIL 2006

2 FOROR Forslag til tillæg nr. 38 til kommuneplan er en mindre ændring af planens rammedel. Tillægget offentliggøres i henhold til 23c, stk. 1 i lov om planlægning med en frist på 8 uger til fremsættelse af bemærkninger. Når offentlighedsfasen er udløbet, kan byrådet ved en fornyet behandling vedtage forslaget endeligt. Tillægget indgår i lokalplanforslaget som bilag og offentlighedsfasen holdes sammen med forslaget til lokalplan. Indsigelser mod lokalplanforslaget, som også be-rører forslaget til kommuneplan betragtes også som indsigelser herimod. Eventuelle bemærkninger eller ændringsforslag skal være kommunen i hænde senest den 25. januar Tillæg nr. 38 til kommuneplan for Odder Kommune er udarbejdet i oktober 2005 af Planlægningsafdelingen, Teknisk Afdeling, Odder Kommune. Trykt af Odder Kommune.

3 FORHOL TIL ANEN PLANLÆG- NING Baggrund for kommuneplantillægget. Er et ønske om ændre rammebestemmelserne for område 1.C.1, så der kan opføres etageboliger. Etageboligerne tænkes opført som punkthuse i maksimalt 6 boligetager, ekskl. 1 parkeringsetage, med en bygningshøjde på maksimalt 26 m, og en maksimal kote på 40,95. Bebyggelsesprocenten må maksimalt blive 80. Parkeringsanlæggene tænkes delvis indrettet i 3 parkeringskældre, delvis syd for boligblokkene på terræn. esuden ændres rammeområdets afgrænsning. esuden ændres rammebestemmelserne for område 1.OF.9, så ny bebyggelses kan opføres i op til 3 etager i stedet for de i dag 2½ etage. Bebyggelsesprocenten må maksimalt blive 55, i dag er den 50. Ændringerne ønskes gennemført nu, da der foreligger et konkret projekt for udnyttelse af området til etageboligformål, hotelformål og offentlige formål samt parkering. I det ændrede rammeområde 1.C.1, tænkes opført 3 punkthuse indrettet med etageboliger. Vej-, parkerings- samt grønne opholdsanlæg indrettes i tilknytning til boligerne. Parkeringsanlæggene tænkes delvis indrettet i 3 parkeringsetager i bunden af punkthusene, delvis udenfor på terræn. en tidligere varmeværksbygning i området kan forts anvendes til centerformål. (I rammeområde 1.C.2 tænkes anlagt et antal parkeringspladser til brug for områdets store dagligvarebutikker, Odder Parkhotel m.fl.) I det ændrede område 1.OF.9 tænkes opført en værelsesfløj i 3 etager til hotellet. Samtidig er lokalplan nr for området udarbejdet. Kommuneplantillægget indgår som bilag i lokalplanforslaget under offentlighedsfasen. Området er beliggende i Odder by. el af området er beliggende i byzone og anden del i landzone. Hele området skal, ved lokalplanens endelig vedtagelse, overføres til byzone. Forhistorie. I 2003 godkendte Byrådet forslag til lokalplan nr og forslag til tillæg nr. 33 til kommuneplanen. Forslagene gav mulighed for opføre 4 punkthuse med 4 boligetager oven på en parkeringsetage. I alt ca. 60 etageboliger inden for lokalplanområdet. Lokalplanområdet omftede blandt andet en mindre del af de grønne rekreive arealer nord for den tidligere varmeværksgrund. Området er i kommuneplanen udlagt til offentligt formål, park. I offentlighedsfasen var der megen deb og modstand mod planerne. er blev blandt andet indsendt ca underskrifter mod lokalplanforslaget. Primært fordi dele af det offentlige parkområde skulle inddrages. Sekunddært på grund af bebyggelsens højde og nære afstand til de eksisterende nabobebyggelser, herunder transformerstionen. Offentliggørelse af Byrådets endelige vedtagelse af planerne resulterede i planerne blev påklaget til Nurklagenævnet. I januar 2004 gav Nurklagenævnets formand kla-

4 gerne ret. Kommunen havde begået en procedurefejl. Byrådet havde ikke inden udarbejdelsen af kommuneplantillægget indkaldt ideer og forslag med henblik på planlægningsarbejdet. Kommuneplantillægget blev erklæret ugyldigt, hvorved lokalplanen også var ugyldig. Efterfølgende har Byrådet i januar 2005 udsendt deboplæg og indkaldt ideer og forslag til planlægningsarbejdet. I den forbindelse har der været afholdt borgermøde og indsendt bemærkninger og forslag til planlægningsarbejdet fra borgerne på ny. På den baggrund er forslaget ændret så punkthusene holdes inden for varmeværksgrunden. er inddrages ikke dele af det offentlige parkområde. Transformerstionen med tilhørende bygning fjernes og ersttes af en mindre koblingsstion ved Nørregade. er bygges 3 punkthuse med 6 boligetager i stedet for 4 punkthuse med 4 boligetager. Tillægget ændrer således afgrænsning og bestemmelser for en mindre del af kommuneplanens rammeområder. KOMMUNAL SEKTORPLANLÆG- NING Kommuneplantillægget medfører ingen konflikt med anden kommunal sektorplanlægning såsom vej- og spildevandsplanlægning m.v. eller planlægning inden for det sociale og undervisningsmæssige område. GENERELLE BESTEMMELSER Ud over der generelle bestemmelser der gælder for alle rammeområder i kommuneplanen, gælder følgende fællesbestemmelser og bestemmelser. REGIONPLAN Tillægget er ikke i strid med regionplanlægningen. KOMMUNEPLAN Tillægget ændrer afgrænsningen mellem rammeområderne 1.B.11, 1.C.1, 1.C.2, 1.OF.9 og 1.RE.3. Samtidig ændres bestemmelser i rammeområde 1.C.1. Herefter kan boligbebyggelse i området opføres med maksimalt 6 boligetager. Bygningshøjde og kote kan være maksimalt 26 m og 40,95.

5 Fællesbestemmelser for centerområder, rammeområde 1.C.1 og 1.C.2, skal sikre: områdernes anvendelse fastlægges til centerformål, herunder butikker, ekspeditionslokaler, restauranter og andre forlystelser, hoteller, mindre værksteds, og lagervirksomheder, liberale erhverv, offentlige formål samt boliger, eksisterende bevaringsværdig bebyggelse kun må nedrives eller ændres efter byrådets særlige tilladelse, eksisterende vejnet med torve og stier bevares, dog således nye pladsdannelser skal kunne etableres, hvor dette er forbedrende for det eksisterende bybillede og centrets funktion, erhverv normalt kun må etableres i bebyggelsens kælder, stueetage og på 1. sal, områdernes særlige miljømæssige kvaliteter bevares ved, ny bebyggelse gennem placering, udformning og merialevalg bringes i harmoni med det eksisterende miljø, hvor særlige bestemmelser kræver sluttet bebyggelse, skal det være tilladt etablere afbrydelser i husrækken, når dette tjener til skabe adgang til karreens indre, der kan etableres stiforbindelse langs Odder Å, der i hver karré udlægges fornødne friarealer. Kortene på de følgende sider er alle i mål ca. 1 : Rammer for de enkelte delområder: Område 1.C.1 Område 1.C.1 Udover fællesbestemmelserne for centerområder skal lokalplanlægningen for området sikre: a) bebyggelsesprocenten for området ikke overstiger 80%, b) ny bebyggelse ikke opføres med mere end 6 boligetager uden udnyttelig tagetage ekskl. 1 parkeringsetage, og bygningshøjden og - koten ikke overstiger henholdsvis 26 m over terræn, og 40,95 ansk Normal Nul (NN). c) der kan opføres en koblingsstion eller lign. bygning i området.

6 Område 1 C. 2 a) områdets anvendelse fastlægges til parkeringsplads, b) der kun må placeres mindre bygninger til indkøbsvogne, koblingsstionerstioner og lignende bygninger, godkendt af byrådet. En del af området er omftet af lokalplan nr Lokalplan 1058 ophæves, hvis lokalplan nr vedtages endeligt. Område 1. B. 11 Lokalplanlægningen for området skal sikre:

7 Lokalplanlægningen for området skal sikre: a. områdes anvendelse fastlægges til boligformål, åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse, med tilhørende kollektive anlæg såsom børneinstitutioner og lignende offentlige formål, samt butikker til betjening af området, b. bebyggelsesprocenten for området under ét ikke overstiger 35, c. bebyggelsen ved åben-lav bebyggelse ikke opføres med mere end én etage med udnyttelig tagetage og ved tæt-lav be- byggelse ikke opføres med mere end 2 etager med udnyttelig tagetage, d. bygningshøjden ikke overstiger 8,5 m over terræn for åben-lav bebyggelse og 10,5 m for tæt-lav bebyggelse, dog undtaget skorstene og lignende bygningsdele, der er nødvendige for en bygnings drift. En del af området er omftet af lokalplan nr Område 1.OF.9 Lokalplanlægningen for området skal sikre: a) områdets anvendelse fastlægges til offentlige formål, så som park, institutioner, ældreboliger, lægehus samt hotel og restaurionsvirksomhed, erhvervsuddannelse og lignende med tilhørende kollegie- og kursistboliger, b) bebyggelsesprocenten for området under et ikke overstiger 55, c) bebyggelsen ikke opføres med mere end 3 etager med udnyttelig tagetage, og bygningshøjden ikke overstiger 12,5 m over terræn. En del af området er omftet af lokalplan nr Lokalplanen ophæves, hvis lokalplan nr vedtages endeligt.

8 Område 1.RE.3 Lokalplanlægningen for området skal sikre: c) området indrettes og beplantes med størst mulig hensyntagen til de eksisterende nurværdier. En del af området er omftet af byplanvedtægt nr. 37. Byplanvedtægten ophæves for dette område, når lokalplan nr vedtages endeligt. a) området anvendelse fastlægges til offentlige formål, park, b) der inden for området ikke opføres bebyggelse bortset fra sådanne småbygninger (læskure, legehuse, toiletbygninger og lignende), der tjener til områdets anvendelse som park og lege/opholdsområde, Kort

9 Således vedtaget som forslag af Odder Byråd den Odder, den Elvin J. Hansen borgmester / Jesper Hjort kommunaldirektør Vedtaget endeligt af Odder Byråd den Odder, den 21. marts Niels-Ulrik Bugge borgmester / Jesper Hjort kommunaldirektør