I den seneste tid er jeg flere gange blevet mindet om en historie, min mor godt kunne lide at fortælle, når jeg skulle lægges i seng.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I den seneste tid er jeg flere gange blevet mindet om en historie, min mor godt kunne lide at fortælle, når jeg skulle lægges i seng."

Transkript

1 Formandens beretning i Kreds 1 til GF 2013: I den seneste tid er jeg flere gange blevet mindet om en historie, min mor godt kunne lide at fortælle, når jeg skulle lægges i seng. Dengang hun selv var en lille pige, var min morfar tit og ofte til møder om aftenen og var udmattet efter hårdt arbejde på avisen og af sit faglige arbejde. Men en aften kom han hjem og var særlig tænksom. Han sagde til min mor: 'I dag har jeg skubbet en masse gode mænd af deres taburetter og sat mig i deres sted. Hvordan skal det nu gå, min pige?'. Min morfar hed Carsten Nielsen, og den aften tilbage i 1961, havde han som formand for Københavns Journalistforbund været med til at stifte Dansk Journalistforbund. Og de andre - nu tidligere formænd for forskellige små journalistforbund - havde valgt ham som forbundets første formand. Det så han som en stor opgave - for det var jo en udfordring at rumme alles interesser i ét forbund og skabe sammenhæng i en stor organisation, så alle i hele landet følte sig ordentligt repræsenteret. Men samtidig vidste han, at det var en nødvendighed at slå sig sammen, hvis man skulle sørge for bedre ansættelsesforhold for landets journalister, arbejde for pensionsordninger, enkepension og ikke mindst en formaliseret uddannelse for journalister. Og der skulle jo heller ikke gå særlig lang tid, før man så frugten af den sammenlægning. I dag tror jeg i hvert fald ikke, der er nogen, der fortryder den store beslutning for over halvtreds år siden. Nu står Dansk Journalistforbund så over for beslutningen om at indgå endnu en fusion - nemlig den med Kommunikation & Sprog. Og vil et ja til den fusion vise sig at være lige så fornuftig, som den, jeg lige fortalte om? Vil nye medlemmer, hvoraf en del er kommunikatører, være en styrkelse eller svækkelse af vores forbund. Og hvad ville sådan en fusion komme til at betyde for landets kredse, ikke mindste Kreds 1? Det er spørgsmål, jeg vender tilbage til senere i beretningen. For før vi ser frem mod delegeretmøde, vil jeg blive lidt i fortiden - dog kun i det forgangne bestyrelsesår. Et år, der har været godt for Kreds 1. I 2012 afholdt Kreds 1 ikke færre end 41 arrangementer og i alt har der været medlemmer igennem tælleapparatet til enten drink & debat, et hands-on arrangement, et oplysende fyraftensarrangement, en kredskino-premiere eller noget helt andet.

2 Vi oplever en meget god feed-back på vores arrangementer, og vi nyder både at få ris og ros, for vi stræber hele tiden efter at lave nogle endnu bedre og givende aftener for medlemmerne. Derfor er det kun godt, at en stor del af vores udgifter for sidste år ligger under arrangementerne. Vi har igen brugt godt over kroner på den post. Det er ikke sikkert, at vi skal holde endnu flere arrangementer i den kommende periode, for der er meget arbejde i at afholde kvalitetsmøder for vores kræsne medlemmer, men det har i hvert fald været en stor succes at ansætte en arrangementsplanlægger - som vi har i Katja Moikjær - og vi har også hyret en anden freelancehjælp ind til at hjælpe med at lave kredskino. Et arrangement, jeg især husker fra det forgangne år er vores etikdebat i Allerhuset. Vi fik fra forbundsledelsen pålagt at afholde etikmøder i kredsene, som et led i HBs arbejde med professionsetik frem mod delegeretmøde, og vi måtte desværre sande, at der var svingende opbakning til at diskutere professionsetik landet over. Men her i Kreds 1 valgte vi at lægge arrangementet på Aller, og det endte med at blive en spændende og velbesøgt aften med diskussion med chefredaktøren for Se & Hør og forbundsformand Mogens Blicher Bjerregaard. For mig var det bevis på, at man sagtens kan få succes med arrangementer, der i udgangspunktet ikke lyder videre sexede, på trods af vigtigheden i emnet, hvis man tænker i relevans for medlemmerne - og samtidig vælger de rigtige rammer. En stor del af vores bestyrelsesarbejde består i at støtte gode initiativer fra driftige folk i kredsen. Og det arbejde har så sandelig ikke ligget stille i løbet af året. Vi har blandt andet støttet det nyskabende projekt Zetland, der er et livemagasin. Vi har støttet netværket Udland, der laver gode arrangementer om udlandsjournalistik og der er også røget en pose penge til FUJ til en Cavling-debat. Praktikantalliancen, der har fokus på praktikantvejlederrollen på de mindre arbejdspladser har også modtaget støtte fra Kreds 1 og de studerendes prisfest Kravling, der løber af stablen her i slutningen af april, har modtaget kroner - bare for at nævne nogle. Vi har de sidste år haft en pulje penge afsat til gode sundhedsfremmende initiativer på kredsens arbejdspladser, og i denne omgang blev der uddelt kroner af kredsens sundhedspulje. De gik blandt andet til opstarten af en fodboldklub på Watchmedia, spinningcykler og motionsudstyr hos IForm, en massagestol hos Medieteam NV og til nye planter på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Emdrup.

3 Sidste år besluttede vi desuden at sætte støtten til studierejser op og vi har blandt andet hjulpet praktikanter med at komme til USA, Israel, Libanon, Schweiz, Rusland og mange, mange andre steder. I alt har vi støttet for knap kroner - en hel del mere end sidste år, hvilket er helt i tråd med bestyrelsens ønske om at bruge flere penge på at støtte flere medlemmer. Man kan også nævne her, at vi oplevede stor lyst blandt medlemmerne til at deltage i sidste års Fagfestival, og her fløj der kroner ud i støtte til billetter, heriblandt en hel del studenterbilletter. Vi har også en del ældre medlemmer i Kreds 1, og de fleste af dem er medlem af Journalistveteranerne - en forening, der kører upåklageligt, og som sidste år igen holdt en hel stribe spændende og velbesøgte udflugter og foredrag for sine medlemmer. Og så har de de sidste to år bedt om stadig færre penge i støtte fra Kreds 1, fordi deres økonomistyring er så velsmurt. Det kan jeg kun have beundring til overs for. Desværre var 2012 også året, hvor Bornholms Journalistklub gik i dvale. Klubben dækker alle DJ-medlemmer på Bornholm, men interessen for at sidde i bestyrelsen har været svigtende, så klubbens aktive ledelse til sidst bestod af én mand, nemlig formanden, efter de tre øvrige bestyrelsesmedlemmer havde nedlagt deres poster. Der blev afholdt to generalforsamlinger, en ordinær og en ekstraordinær, uden at det var muligt at mønstre det nødvendige antal kolleger til at kunne ændre i klubbens egne vedtægter, ej heller kunne man finde medlemmer nok til en fuldtallig bestyrelse. Det blev derfor vedtaget, at klubben stilles i bero som en aktiv del af Kreds 1, eller som det udtryktes, lægges i dvale, indtil nogen har lyst til at vække den igen. Dette medførte at bevillingen til klubbens virke ophørte og at et indestående fra forrige år blev tilbageført til Kredsen. Bornholms Journalistklub er derfor ikke officielt nedlagt, så man kan håbe, at der ikke går så længe, før der er nye kræfter, der har lyst til at danne en journalistklub på klippeøen. Indtil da vil Kreds 1 forsøge at lave nogle gode og interessante arrangementer for de godt og vel hundrede bornholmske medlemmer, og vi har lagt ud med en filmfremvisning af The act of Killing, som jo var en succes her i hovedstaden, og som bornholmerne også tog meget pænt imod. Nu ser vi frem mod et eventuelt sommerarrangement, hvis der er interesse for det derovre, og så måske et Kredsbio-arrangement igen til efteråret. Ved sidste generalforsamling nævnte en af deltagerne, at det var svært at få det til at passe i en travl kalender, hvis vores arrangementer bliver sendt ud med nyhedsbrev i for dårlig tid. Det har fået os til at stramme op på arbejdsgangene, så vi i fremtiden altid forsøger at få nyhedsbrevene ud to uger før det førstkommende arrangement.

4 Og det med kommunikationen til medlemmerne er noget, vi har sat under lup i den sidste tid. Vores velkomstbrev kommer nu direkte ud til vores nye medlemmer i DJs velkomstpakke, vi har fået lavet nyt layout i vores annoncer, for eksempel indkaldelsen til GF og vi planlægger en række annoncer til Journalisten, hvor vi gør opmærksom på, hvad vores medlemmer kan bruge os til. Derudover er vi både kommet på Twitter og på Facebook, hvor vi når ud til 800 medlemmer hver dag. Sidst men ikke mindst har vi fået lavet en hel række nyt merchandise, hvoraf I har fået nogle af tingene i en lille Kreds 1 goodie-bag i dag. Kredsens havde tidligere en lang række mindre legater med små udlodninger. De er fra i år nu samlet i et fælleslegat Fonden til fordel for syge og værdigt trængende journalister samt sådannes efterladte enker og enkemænd. Nu har kredsen kun den ene selvstændige fond udover Kristian Dahls Mindelegat. Her har vi indstillet Uffe Gardel til at være ny formand for fonden, og det bliver spændende at se, hvem der skal modtage mindelegatet i år - det sker den 21. marts kl. 15 i Forbundshuset. I år har bestyrelsen i Kreds 1 dyrket en del navlepilleri. Vi har i hvert fald forsøgt at gøre os selv til en bedre bestyrelse. Vi har afholdt flere bestyrelsesseminarer, hvor vi med professionel assistance har kigget nærmere på, hvad vi vil fokusere på i vores fremtidige arbejde, og hvordan vi får mest ud af hinandens styrker og kompetencer i bestyrelsen. Vi er for de næste to år kommet frem til et arbejdsprogram med fire punkter, nemlig 'ledige medlemmer', 'viden & debat', 'trivsel' og 'nyuddannede'. Jeg vil lige løbe hovedtankerne i de fire pinde igennem: Vi ønsker i Kreds 1 at have et særligt fokus på de medlemmer, der i øjeblikket står uden for arbejdsmarkedet samt de medlemmer, der bliver ramt af fyringer på grund af nedskæringer på de traditionelle mediearbejdspladser. Målet med vores indsats er at skabe gode rammer for socialt og fagligt samvær for de medlemmer, der står i denne situation. Det vil vi forsøge at gøre i form af et samarbejde med DJ s Karriere og Trivsel-afdeling om arrangementer og kurser, der henvender sig særligt til gruppen af ledige og fyraftensarrangementer i forbindelse med fyringer på større mediearbejdspladser. Sidste år afholdt kredsen som fortalt 41 arrangementer med en bred og engageret opbakning fra medlemmerne. Vi ønsker at holde kadencen på arrangementer nogenlunde og med fokus på ny viden, netværk og faglig debat. Gerne med flere af de såkaldte

5 hands-on-arrangementer, der giver medlemmerne en opdatering på de nyeste udviklinger inden for faget. Kreds 1 har som tidligere nævnt haft fokus på vores medlemmers sundhed og trivsel de sidste år. Det vil vi fortsat arbejde med. De kommende år vil vi gerne gennem en spørgeskemaundersøgelse finde ud af, hvordan vores medlemmer egentlig går og har det på deres arbejdsplads eller i deres freelance-biks og ud fra de oplysninger igangsætte arrangementer eller andre initiativer, der rammer ned, hvor flest har behov - gerne om emner som stress og det gode arbejdsmiljø. Dansk Journalistforbund vil de næste to år understøtte et netværk for nyuddannede, der skal etableres i kredsene. Kreds 1 vil arbejde mod at oprette et netværk for nyuddannede med det formål at øge fokus på de nyuddannede, der p.t. kommer ud på et presset arbejdsmarked, og at skabe et forum - gerne gennem netværksmøder og større faglige arrangementer - hvor de nyuddannede kan diskutere fag og skabe bånd på tværs af medier, fagområder og jobstatus. Det betyder også, at vi vil fortsætte med at støtte initiativer, der samler de nyuddannede i København, som for eksempel en faglig weekend for nyuddannede og Mediequiz. Sådan lyder altså de fire hovedpunkter i kredsbestyrelsens arbejdsprogram for 2013 og Der ligger selvfølgelig en masse mere i det, end jeg lige kan nå at ridse op her, så jeg vil opfordre jer til at hive fat i en af os, hvis I har gode idéer eller kommentarer til de tanker, vi har gjort os om det fremtidige kredsarbejde. I weekenden var Kreds 1 vært for årets kredstræf, hvor bestyrelserne fra landets kredse samt formændene fra specialgrupperne og specialforeningerne var forsamlet hen over tre dage. Kreds 1 havde valgt at sætte fokus på samarbejde - både konkret for at lave bedre tilbud til medlemmerne - men også politisk her frem mod delegeretmøde. Stemningen på træffet var produktiv og positiv, og der var en lyst til at dele viden og tilbyde det bedste til medlemmerne på tværs af kredsgrænser og på tværs af grupper og kredse. Vi lagde ud med at planlægge at mødes oftere kredsformændene imellem, så vi kan koordinere fælles initiativer bedre - der er snak om en informationskampagne om kredsene i Journalisten - og vi har også skrevet en samlet henvendelse til forbundsledelsen om at få optimeret vores hjemmesidesystem, så kalenderfunktionen bliver mere anvendelig for medlemmerne. Derudover skal vi have et fælles forum, hvor vi kan smide alle vores bedste og afprøvede ideer til arrangementer ud til inspiration til de andre kredse, så et

6 brandgodt arrangement i Ringsted også kan blive til en god aften for medlemmerne i Hjørring. Umiddelbart små skridt, kan man tænke, men det er vigtigt, at vi i første omgang etablerer en fornuftig og smidig måde at samarbejde på, og jeg er sikker på, at kredsene lige nu er igang med at opbygge et stærkt bånd til hinanden, der er uundværlige, når det igen bliver nødvendigt for kredsene at komme med markante politiske udmeldinger og initiativer i samlet trop. Og så er vi igen tilbage til det store spørgsmål de deltagende på årets delegeretmøde vil blive stillet: Vil vi arbejde os hen mod en fusion med Kommunikation og Sprog? Det er et arbejde, der har været længe undervejs i hovedbestyrelsen, og nu er det så den højeste myndighed i forbundet, delegeretmøde, der skal give grønt lys til de afsluttende forhandlinger. For der er mange ting, der skal på plads, da DJ og KS på trods af sammenfald i interesser har flere forskelle. For eksempel har KS selvfølgelig nogle andre forbundslove, de har et andet forhandlingsapparat og en hel anden struktur med kun fire geografiske kredse mod DJs otte. Det er nok derfor, jeg kommer til at tænke på min salig morfars bekymringer dengang i 1961, da han sukkede lidt ved udfordringen om at samle hele landets journaliststand under et forbundstag. For selvom det ikke er den samme problemstilling vi står foran i dag, handler det stadig i sidste ende om medlemmernes bedste. Det er vigtigt, at vi holder os for øje, at identitet er et nøgleord i denne sammenlægning. Og medlemmerne - journalister, fotografer, tekstere såvel som kommunikatører, translatører og alle andre gode folk, vi skal favne - skal kunne se deres interesser afspejlet i hele organisationen, lige fra navnet til ledelsen. Men det tror jeg også på er muligt - og jeg ved, at det er en af hovedbestyrelsens rettesnore i arbejdet i forhandlingerne. Så med fortidens kloge beslutninger in mente hilser jeg umiddelbart fusionen velkommen, som en nødvendighed, hvis forbundet også skal stå stærkt i fremtiden. Og jeg er gennem flere samtaler med forbundsledelsen overbevist om, at man forsøger at tilgodese alle i forhandlingerne - ikke mindste kredsene, der især ønsker at have indflydelse på den fremtidige struktur i det samlede forbund. For der er ikke nogen tvivl om, at kredsene har sin berettigelse - og at Kreds 1 er inde i en meget god periode, hvor vi for alvor når ud til medlemmerne - både gennem støtte og gode arrangementer - og hvor vi som kreds står stærkere i medlemmernes bevidsthed end i mange år.

Ordinær generalforsamling, Kreds 1, Dansk Journalistforbund

Ordinær generalforsamling, Kreds 1, Dansk Journalistforbund Ordinær generalforsamling, Kreds 1, Dansk Journalistforbund Torsdag 7. marts 2013 kl. 17.00 hos 3F, Kampmannsgade 4, 1790 København V Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 8. oktober 2012 kl. 16.30-19.00 i mødelokalet Lille HB hos DJ på Gammel Strand 46, Kbh. K

Referat af bestyrelsesmøde mandag den 8. oktober 2012 kl. 16.30-19.00 i mødelokalet Lille HB hos DJ på Gammel Strand 46, Kbh. K Referat af bestyrelsesmøde mandag den 8. oktober 2012 kl. 16.30-19.00 i mødelokalet Lille HB hos DJ på Gammel Strand 46, Kbh. K Til stede: Julie Rosenkilde Nielsen (JNR), Niels Peter Arskog (NPA), Frederik

Læs mere

Beretning til Kreds 1s generalforsamling d. 5.marts 2012

Beretning til Kreds 1s generalforsamling d. 5.marts 2012 Beretning til Kreds 1s generalforsamling d. 5.marts 2012 Jeg har aldrig været det store sportstalent. Derfor havde jeg heller ikke troet, at et uskyldigt spil kegler kunne føre til, at jeg en dag ville

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 27. april 2014

Referat fra bestyrelsesmøde den 27. april 2014 Referat fra bestyrelsesmøde den 27. april 2014 Punkt 1: Godkendelse af sidste referat - Ingen indvendinger Punkt 2: Nyt fra de forskellige udvalg Politisk udvalg ved Merete: - Opdatering på overenskomstforhandlinger

Læs mere

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011

Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Beretning; regnskab i Adoption & Samfunds lokalforening hovedstaden for regnskabsåret 2010-2011 Regnskabet er opdelt i 3. Den første er selve regnskabet, hvor udgifter og indtægter, bankkonto og saldo

Læs mere

Referat fra kredsbestyrelsesmødet tirsdag den 6. november 2012 Lille HB hos DJ på Gammel Strand 46, Kbh. K

Referat fra kredsbestyrelsesmødet tirsdag den 6. november 2012 Lille HB hos DJ på Gammel Strand 46, Kbh. K Referat fra kredsbestyrelsesmødet tirsdag den 6. november 2012 Lille HB hos DJ på Gammel Strand 46, Kbh. K Tilstede: Julie Rosenkilde, Kristine Bertelsen, Frederik Monrad Juel, Niels Peter Arskog, Pernille

Læs mere

Beretning for kreds 1 for 2018 Aflagt på generalforsamlingen tirsdag den 5. marts 2019 på Arbejdermuseet.

Beretning for kreds 1 for 2018 Aflagt på generalforsamlingen tirsdag den 5. marts 2019 på Arbejdermuseet. Beretning for kreds 1 for 2018 Aflagt på generalforsamlingen tirsdag den 5. marts 2019 på Arbejdermuseet. Kære generalforsamling Lad mig endnu en gang sige rigtigt meget velkommen til alle. Og så vil jeg

Læs mere

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Dato: 24.02.2017 Sted: Salon K, Rådhusstræde 13, 1466 København K Tid: 17.30-19.30 Ordstyrer: Nikolai Søndergaard Referent: Amalie Thykier Formand Per Roholt

Læs mere

Vedtægter & Love. Vedtægter for specialgruppen DJKU. Dansk Journalistforbunds studenterorganisation på Københavns Universitet

Vedtægter & Love. Vedtægter for specialgruppen DJKU. Dansk Journalistforbunds studenterorganisation på Københavns Universitet Vedtægter & Love Vedtægter for specialgruppen DJKU Dansk Journalistforbunds studenterorganisation på Københavns Universitet Sidst opdateret og godkendt ved generalforsamling d. 7/10 2014 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Ordinær generalforsamling, Kreds 1, Dansk Journalistforbund

Ordinær generalforsamling, Kreds 1, Dansk Journalistforbund Ordinær generalforsamling, Kreds 1, Dansk Journalistforbund Mandag den 5. marts 2012 klokken 17.00 i DAB In i DR Byen, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder)

Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder) Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder) Hvor er det intet mindre end fantastisk! Tænk at stå her og se på en hel sal fuld af prisvindere! Alle os her og alle vores kolleger har bidraget til

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND.

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Bestyrelsens beretning for 2011 Kære hjemløse venner Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Det plejer at være formanden, der får lov at stå her og fortælle hvad der er sket i løbet af året.

Læs mere

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase.

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Overgang fra mellemtrin til ældste trin samtale med 6. kl. Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Det er en meget anderledes arbejdsform, men

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon S K O L E N Y T Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes Francis Bacon Vildbjerg Skole November 2011 November 2011 1. Åbent hus for forældre 3.A skole/hjem

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

SUNDHED I GEAR Vil du i gang med sundhedsarbejdet på din egen arbejdsplads?

SUNDHED I GEAR Vil du i gang med sundhedsarbejdet på din egen arbejdsplads? SUNDHED I GEAR Vil du i gang med sundhedsarbejdet på din egen arbejdsplads? HVORFOR SUNDHEDS ARBEJDE? Vi tilbringer omkring halvdelen af vores vågne timer på arbejdspladsen. Derfor betyder arbejdspladsen

Læs mere

VALG AF DELEGEREDE. Delegeretmøde 13

VALG AF DELEGEREDE. Delegeretmøde 13 VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 13 1. BRUG DEMOKRATIET Her beskrives, hvordan der vælges delegerede til delegeretmødet. Reglerne for valg af delegerede fremgår af forbundslovene, bilag 5. Forbundslovene

Læs mere

Beretning for Landsdel 1 2011-2013

Beretning for Landsdel 1 2011-2013 Beretning for 2011-2013 To år er gået siden sidst og det er nu igen tid ti landsdelsmøde. Det betyder også, at det er tid til at se tilbage på de to år der er gået og beskrive hvad landsdelsledelsen har

Læs mere

Beretning for kreds 1 for 2017 Aflagt på generalforsamlingen torsdag d. 8. marts 2018 på Borups Højskole.

Beretning for kreds 1 for 2017 Aflagt på generalforsamlingen torsdag d. 8. marts 2018 på Borups Højskole. Beretning for kreds 1 for 2017 Aflagt på generalforsamlingen torsdag d. 8. marts 2018 på Borups Højskole. Kære deltagere på kreds 1s generalforsamling Vi kan starte denne generalforsamling med bevidstheden

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

TILLYKKE NY TILLIDSVALGT

TILLYKKE NY TILLIDSVALGT TILLYKKE NY TILLIDSVALGT KÆRE TILLIDSVALGT (TV) Først og fremmest vil vi ønske dig velkommen i din nye rolle som frontfigur for kollegerne på din arbejdsplads og ikke mindst, som aktiv medspiller i HK

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde 28. september 2011 kl. 10 17 Gl. Strand 46 Lille HB

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde 28. september 2011 kl. 10 17 Gl. Strand 46 Lille HB FreelanceGruppen bestyrelsesmøde 28.september2011kl.10 17 Gl.Strand46 LilleHB Dagsorden Mødeleder og referent Referat fra sidste møde Tema 1.1. O-aftale Referat Mødt var: Helene Bagger, Hanne Fokdal Barnekow,

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere

Årsskrift Stafet For Livet sæson Sammen var vi stærkere Årsskrift Stafet For Livet sæson 2017 Sammen var vi stærkere Indhold Generelle fakta 3 Fightere 6 Lysceremoni 7 24 timer 8 Frivilliges trivsel 9 Håb 10 Sammen var vi stærkere! I år var overskriften for

Læs mere

6 grunde til at du skal tænke på dig selv

6 grunde til at du skal tænke på dig selv 6 grunde til at du skal tænke på dig selv Grund nr. 1 Ellers risikerer du at blive fysisk syg, få stress, blive udbrændt, deprimeret, komme til at lide af søvnløshed og miste sociale relationer Undersøgelser

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Referat for. KB-møde i DJ kreds 1

Referat for. KB-møde i DJ kreds 1 Referat for KB-møde i DJ kreds 1 6. januar 2009 kl. 16.00 på Gl. Strand Til stede: Pernille Mac Dalland (PMD), Kenni Leth (KL), Morten Terp (MT), Per Rehfeldt (PR), Lissen Jacobsen (LJ) og Ulrik Borgermann

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Kandidaternes præsentation af dem selv

Kandidaternes præsentation af dem selv Kandidaternes præsentation af dem selv Formandskandidat (nyvalg) Pia Anne Beck Stæhr, tillidsrepræsentant i Nets, næstformand i Kreds Øst, kredsrepræsentant i Finansforbundets hovedbestyrelse og politisk

Læs mere

Kampagnen Opgør med tabuet

Kampagnen Opgør med tabuet Kampagne: Opgør med tabuet Landsforeningen har i begyndelsen af 2014, i ugerne 5 til 8, sat en mindre kampagne i værk på facebook og hjemmesiden. Kampagnen Opgør med tabuet handler om at give hjælp til

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

Én for alle, alle for én

Én for alle, alle for én Én for alle, alle for én - oplæg om fremtidens økonomi og struktur i KBHff Baggrund På generalforsamlingen i oktober 2010 var der en række forslag, som handlede om foreningens struktur. De nuværende vedtægter

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Referat af Formand/Sekretærmøde LC Distrikt 9 på Belis Bar den 19.juni 2014

Referat af Formand/Sekretærmøde LC Distrikt 9 på Belis Bar den 19.juni 2014 Referat af Formand/Sekretærmøde LC Distrikt 9 på Belis Bar den 19.juni 2014 Følgende agenda var udsendt på forhånd: 1. Præsentationsrunde 2. Spisning 3. Formandens opgaver 4. Sekretærens opgaver 5. Medlemsstatus

Læs mere

Et ønske gik i opfyldelse

Et ønske gik i opfyldelse Et ønske gik i opfyldelse Tre måneder er gået, siden Bjørn, Sara og Pernille besluttede at køre deres forældregruppe videre på egen hånd. I dag ser fremtiden lysere ud end meget længe Når man sender et

Læs mere

NYE KOLLEGER ER GODE KOLLEGER. Gode argumenter for integration af etniske minoriteter via arbejdspladsen

NYE KOLLEGER ER GODE KOLLEGER. Gode argumenter for integration af etniske minoriteter via arbejdspladsen NYE KOLLEGER ER GODE KOLLEGER Gode argumenter for integration af etniske minoriteter via arbejdspladsen Nye kolleger er gode kolleger Gode argumenter for integration Etniske minoriteter er en del af det

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk Referat for bestyrelsesmøde KaJ, medie- og journaliststuderende Dato: Søndag d. 14/02 klokken 15-18 Sted: DJ s lokaler på Fiskergade, Aarhus C Tilstede: Anders (skype), Mie, Philip, Daniel, Kristian, Freja,

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Journalistforbunds Kreds 1. Referat

Generalforsamling i Dansk Journalistforbunds Kreds 1. Referat Arbejdermuseet, København - 13. marts 2014 Generalforsamling i Dansk Journalistforbunds Kreds 1 Dagsorden Referat 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Kredsens regnskaber 4. Forslag fra bestyrelsen

Læs mere

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst.

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Kald 4: Hvad er dit behov lige nu. Nu er det tid til at ligge ønskerne lidt væk. Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Men i dag skal vi tale om dit behov.

Læs mere

Hvordan kommer man i Himlen?

Hvordan kommer man i Himlen? Hvordan kommer man i Himlen? Opgave Giv teenagerne nogle få minutters stilhed til at tænke over følgende spørgsmål: Hvis du kunne gå hen til Jesus og stille ham ét spørgsmål, som han straks ville svare

Læs mere

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom 1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Hvert år får ca. 2.500 danskere enten lymfekræft, leukæmi, MDS eller andre blodkræftsygdomme, og godt 20.000 lever i dag med en af disse sygdomme.

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang 178 Han står på randen af sin grav 448 Fyldt af glæde 457 Du som gik foran os 470 Lad os bryde brødet sammen ved hans bord 473 Dit minde skal 366

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

MEDLEMSHÅNDBOG Indhold

MEDLEMSHÅNDBOG Indhold Indhold Velkommen... 2 Klubbens historie... 2 Vedtægter... 2 Bestyrelsen:... 2 Hus regler... 3 Din rolle som medlem... 3 Årshjulet... 3 Månedskonkurrencer:... 4 Foto ture:... 4 Foredrag:... 4 Arrangementer:...

Læs mere

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens.

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens. 3 s efter hellig tre konger 2014 DISCIPLENE BAD JESUS: GIV OS STØRRE TRO! Lukas 17,5-10. Livet er en lang dannelsesrejse. Som mennesker bevæger vi os, hver eneste dag, både fysisk og mentalt, gennem de

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Canadian American Friendship Society of Denmark Møde Generalforsamling Dato 26. marts 2009 Sted Deltagere HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 30 fremmødte, heraf 18 stemmeberettigede

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Det er også din boligforening. Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed

Det er også din boligforening. Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed Det er også din boligforening Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed Vi bor i forening Vidste du, at de almene boliger tilhører dem, der bor der? Der sidder ingen ejere, aktionærer

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Formandsberetning 2008

Formandsberetning 2008 Formandsberetning 2008 Jeg har valgt at opbygge formandsberetningen på følgende måde: Tilbageblik på året der gik Bestyrelsens arbejde Udfordringer for fremtiden Afslutning Tilbageblik på året der gik

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 1. Valg af dirigent. Freddy Christensen blev valgt til dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forgangne år. Formand Kenn P. Korsager

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

ALLES VELFÆRD VORES KAMP

ALLES VELFÆRD VORES KAMP ALLES VELFÆRD VORES KAMP Få idéer til lokale aktiviteter, som du kan planlægge sammen med dine kolleger. ALLES VELFÆRD VORES KAMP Kampen for at nå vores mål ved overenskomstforhandlingerne er vigtig. Og

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Kredsene Alle medlemmer af DJ (bortset fra de studerende) er også medlemmer af en geografisk kreds.

Kredsene Alle medlemmer af DJ (bortset fra de studerende) er også medlemmer af en geografisk kreds. VALG AF DELEGEREDE 1. BRUG DEMOKRATIET Medarbejderforeninger På mange arbejdspladser med 5 DJ medlemmer eller flere, er der oprettet en medarbejderforening. Alle medlemmer skal have mulighed for at deltage

Læs mere

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE 120 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 2 I SORGSTØTTE 19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE For nogle efterladte kan fællesskabet i en sorggruppe få afgørende betydning og hjælpe til at

Læs mere

Har du brug for en ven, der bare er der? I samarbejde med:

Har du brug for en ven, der bare er der? I samarbejde med: I samarbejde med: Har du brug for en ven, der bare er der? Denne folder er til dig som er barn eller ung Mangler du af og til en forstående voksen at snakke med? Synes du, at de voksne tit har for travlt

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER Konference om et bedre psykisk arbejdsmiljø Velkomst ved: Jens Jensen Direktør for Arbejdstilsynet DET TALTE ORD GÆLDER Jeg vil gerne fra Arbejdstilsynets side byde velkommen til denne konference, hvor

Læs mere

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland.

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland. MØDEREFERAT Mødedato og tid 28. August 2013 Sted Rødekro-kro Mødedeltagere Fra Emne Ole O. Madsen Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Bestyrelsen afholdte et lille

Læs mere

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder...3 Filmaftener...3 Julefrokost...3 Lan-Partys...4 Madklub...4 Tour de Chambre...5 Øvrige arrangementer...6

Læs mere

Rapport og regnskab for efteruddannelse i USA

Rapport og regnskab for efteruddannelse i USA Rapport og regnskab for efteruddannelse i USA Lad mig bare slå fast med det samme, at kurset ikke var, hvad jeg havde regnet med. Det stod rimelig klart allerede den første dag i lufthavnen efter en snak

Læs mere

VI VIL ET GODT LIV TIL FLERE

VI VIL ET GODT LIV TIL FLERE VI VIL ET GODT LIV TIL FLERE ET GODT LIV TIL FLERE Psykiatrifonden kæmper for bedre psykisk trivsel blandt børn og voksne i Danmark. Vi opdeler ikke mennesker i syge og raske. Alle skal kunne leve et godt

Læs mere

Sådan får du den. toptunede bestyrelse. hvordan får vi kampvalg. til bestyrelsen?

Sådan får du den. toptunede bestyrelse. hvordan får vi kampvalg. til bestyrelsen? Sådan får du den toptunede bestyrelse og hvordan får vi kampvalg til bestyrelsen? Hvem er dagens ekspert Klaus Gertsen 50 år/gift/3 børn/viborg Ansat i DBU Jylland fra 01. januar 2008 25 år i hæren/forsvaret

Læs mere

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 FORSA Generalforsamling 2015 (Kl. 16.15-18.00) Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Indkomne forslag Regnskab 2014 Kommentarer fra kritisk

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Fri til frivilligt arbejde. Evaluering af Skandias Idéer for Livet Ambassadører

Fri til frivilligt arbejde. Evaluering af Skandias Idéer for Livet Ambassadører Fri til frivilligt arbejde Evaluering af Skandias Idéer for Livet Ambassadører November 2007 Indhold 1. Introduktion... 3 1.1 Idéer for Livet Ambassadører... 3 1.2 Skandias motivation... 4 2. Evaluering

Læs mere

Dansk Journalistforbund

Dansk Journalistforbund 1 Fokusgrupper Dansk Journalistforbund Dansk Journalistforbund Fokusgrupper med almindelige og fagligt aktive medlemmer 2 Indhold Metode Overordnede konklusioner Medlemmerne om Dansk Journalistforbund

Læs mere

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Vi er midt i en valgkamp. Og for mig betyder det hektisk aktivitet. Masser af møder, medrivende debatter, interviews og begivenhedsrige besøg i hele landet. Men selvom dagene

Læs mere

OMMUNIKATIONS. OLITIK Bispebjerg Hospital

OMMUNIKATIONS. OLITIK Bispebjerg Hospital OMMUNIKATIONS OLITIK Bispebjerg Hospital B I S P E B J E R GH O S P I T A L 1 K O M M U N I K A T I O N S P O L I T I K 2005 OMMUNIKATIONS OLITIK 3 Forord 4 Generelle principper for kommunikation på Bispebjerg

Læs mere

Undersøgelse om ros og anerkendelse

Undersøgelse om ros og anerkendelse Undersøgelse om ros og anerkendelse Lønmodtagere savner ros af chefen Hver tredje lønmodtager får så godt som aldrig ros og anerkendelse af den nærmeste chef. Til gengæld er de fleste kolleger gode til

Læs mere

3. Lejlighedstalen konfirmationstalen, bryllup, jubilæum: Enten at rose eller dadle.

3. Lejlighedstalen konfirmationstalen, bryllup, jubilæum: Enten at rose eller dadle. Møde i kommunikationsudvalget, 30.03.09 Tilstede: Leif El, Kim, Per E, Leif J, Per K, Sofie Referent: Sofie Oplægsholder: Nickles M. Köhling, Københavns Universitet Nickles er retorikstuderende og skolelærer.

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

Formandens beretning 2015

Formandens beretning 2015 Formandens beretning 2015 Vi tør drømme. Kender i den følelse man har inden i, og hvor grænseoverskridende det kan være, at skulle sige sine drømme højt? Følelsen af at når vi har sagt dem højt, så kommer

Læs mere