Budgetoplæg Behandling Forberedelsesudvalget. Social- og specialundervisning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgetoplæg 2007. 1. Behandling Forberedelsesudvalget. Social- og specialundervisning"

Transkript

1 Budgetoplæg Behandling Forberedelsesudvalget Social- og specialundervisning 4. august 2006

2 Social- og specialundervisningsområdet består af institutioner med lands- og landelsdækkende funktioner, samt enkelte kan-institutioner, som kommunerne ikke overtager. Området finansieres gennem takstindtægter. Taksterne er udregnet således at de budgetterede indtægter er lige så store som de budgetterede udgifter, d.v.s. at området går i 0 og derved opfylder det lovbestemte hvile-i-sig-selv princip. Budgetstatus Budgettet for 2007 er baseret på korrigerede budgettal for Herved kommer budgettet for 2007 og overslagsårene til at se således ud. Hovedkonto (Social- og specialundervisning) i kr priser Døgninstitutioner for børn og unge Sikrede døgninstitutioner for børn og unge Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring Rådgivning Botilbud for personer med særlige sociale problemer Botilbud for længerevarende ophold Botilbud for midlertidigt ophold Behandling af stofmisbrugere Aktivitets- og samværstilbud Beskyttet beskæftigelse Undervisning Øvrige udgifter Central adm direkte henførbar Andel af fælles opgaver og adm. I alt udgifter Takstindtægter Social- og specialundervisning i alt

3 Nye styringsprincipper. Med strukturreformen er de styringsmæssige forhold på socialområdet ændret totalt. Kommunerne har overtaget det fulde myndigheds- og finansieringsansvar og Lov om social service giver mulighed for, at kommunerne kan overtage driftsansvaret for de hidtidige amtskommunale institutioner (det såkaldte kan -område). Regionen får således en entreprenør-funktion på de institutioner, den er driftsherre for. Regionen har dog fortsat en forsyningsforpligtelse ved eventuel mangel på relevante pladser. Børne-normalområdet samt specialundervisning for børn og voksne er fuldt overgået til kommunerne dog med undtagelse af lands- og landsdelsdækkende funktioner og kommunikationscentre. Institutionerne inden for kan -området har typisk brugere, der kommer fra andre kommuner, end beliggenhedskommunen. Institutionerne er ofte specialiserede i forhold til handicaptype. Dette stiller krav til koordinering af udbud og efterspørgsel efter pladser. Der skal derfor i hver region årligt indgås en rammeaftale der regulerer pladstal, forventet forbrug, pladspriser, udvikling af nye tilbud mv. Gennem rammeaftalen lever regionen op til sin forsyningsforpligtelse. Aftalen indgås mellem regionen, og kommunerne i regionen gennem kontaktudvalget. Beliggenhedskommunen har mulighed for at anmode om at overtage driften af en regionalt drevet institution, ligesom beliggenhedskommunen kan anmode om, at regionen overtager en tidligere hjemtaget institution. De nærmere procedureregler herfor er beskrevet i Lov om social service. Hvile i sig selv-princippet. Som nævnt har kommunerne overtaget det fulde finansieringsmæssige ansvar for socialområdet hjemkommunen skal betale den fulde pris for sine borgere. Dette indebærer, at alle institutioner også de kommunalt drevne - skal hvile i sig selv. I forlængelse heraf er budget- og regnskabsprincipperne ændret, så der er fuldt omkostningsbudget og -regnskab på området. Hjemkommunens betaling for ydelsen sker i form af en takst dog er der for visse lands- og landsdelsdækkende institutioner fastsat regler om objektiv finansiering. Ovenstående medfører væsentlige ændringer i budgettering, regnskabsaflæggelse og takstberegnings-principper i forhold til det hidtil kendte.

4 Budgettet skal nu indeholde følgende elementer: Institutionens driftsudgifter Institutionens forrentning og afskrivning Institutionens udgifter til hensættelse til tjenestemandspensioner Indirekte udgifter (skal fordeles på institutioner i takstberegningen): Fællesudgifter Direkte henførbare administrationsudgifter Andel af fælles administrationsudgifter Andel af regionens samlede renteudgifter Som led i rammeaftalen for 2007 indgås en særlig aftale om fremtidige takstberegningsprincipper i regionen, som nærmere specificerer den konkrete takstberegning på institutionerne. Som nævnt gælder principperne for alle institutioner omfattet af rammeaftalen uanset driftsherreforhold. Budgetmæssigt skal området gå i 0 for regionen. Hvis der i regnskabet opstår difference, skal denne være fuldt udlignet i år 2 fra differencens opståen. (En opstået ubalance i regnskab 07 skal således være udlignet i 09). Dette forhold stiller særlige krav til økonomistyringen på området, da ubalancen vil skulle indregnes i det kommende års takster, som skal godkendes i forbindelse med den årlige rammeaftaleindgåelse. Sammenhæng mellem rammeaftaleindgåelsen og regionens budgetlægning. Som det fremgår af ovenstående, skal der hvert år senest den 15.oktober indgås en rammeaftale mellem regionen og kommunerne i regionen om driften af de sociale institutioner. Aftalen regulerer pladstal, forventet forbrug, pladspriser, udvikling af nye tilbud mv. Aftalen godkendes af de respektive myndigheder efter forudgående drøftelse i Kontaktudvalget, der består af borgmestrene i regionen og regionsrådsformanden. Regionen (eller en kommunal driftsherre) kan således ikke egenhændigt træffe beslutning om serviceniveau og pladstal på en institution. Driftsherren må via rammeaftalen stille forslag til justering i det enkelte tilbuds budget, hvorefter dette skal godkendes som en del af rammeaftalen. I den foreløbige tidsplan for indgåelse af rammeaftale for 2007 er det forudsat, at udkast til rammeaftale drøftes i Kontaktudvalget på møde den 22. august Der er herefter sat tid af til politiske forhandlinger mellem kommuner og region om rammeaftalen, inden den endelige godkendelse skal foregå senest den 15. oktober 2006.

5 Der lægges i administrationens budgetoplæg ikke op til justeringer i serviceniveau eller pladstal for de regionalt drevne institutioner. Niveauet for 2006 forudsættes fortsat uændret med kun tekniske justeringer. Regionalt drevne institutioner. Regionen er driftsherre på nedenstående tilbud. I bilag 1 er hver enkelt institution beskrevet. Opdelingen er foretaget ud fra de kommende takstområder. Én institution kan således godt have flere tilbud under sig: Aflastningshjemmet Margrethehøj Himmelev Behandlingshjem (døgnpladser) Skelbakken Bo-enheden Marjatta Bakkegårdens åbne pladser Bakkegården Stevnsfortet Hjælpemiddelcentralen i Roskilde Amt Synscenter Refsnæs Rådgivning Specialrådgivning fra Kolonien Filadelfia Hjælpemiddelcentralen i Roskilde Amt Roskildehjemmet Hanne Marie-hjemmet Hørhus Koglerne Else Hus Bo og Naboskab Sydlolland Vidarslund (Marjatta) SampoVig (Marjatta) Ristolahaven (Marjatta) Sofiegården (Marjatta) Glim Refugium (socialpsykiatrisk) Kofoedsminde (sikret) Enkeltforanstaltninger Tingsted (Kofoedsminde (sikret)) Aflastningshjemmet Margrethehøj Amtsungdomscentret Dagcenter Kløverhuset

6 A-hus Vidarslund (Marjatta) A-hus Sampo-Vig (Marjatta) Aktivitetshus Sofiegården (Marjatta) A-hus Bo og Naboskab Sydlolland Værkstedet Kofoedsminde Ungdomsværkstedet Marjatta Marjatta Værkstederne Børneskolen Kolonien Filadelfia Synscenter Refsnæs Skole Skoledelen Marjatta Himmelev Behandlingshjem (skolen) En del af tilbuddene er organiseret som selvejende institutioner. Regionen skal således indgå driftsoverenskomst med de pågældende om tilbuddene. Følgende regionalt drevne tilbud er omfattet af hel eller delvis objektiv finansiering: Bakkegården Stevnsfortet Kofoedsminde Synscenter Refsnæs Rådgivning Specialrådgivning fra Kolonien Filadelfia Øvrige udgifter omfatter: Centrale puljer Specialtakster Den Grønne Organisation Pensioner PGU-elever Nogle af disse er helt eller delvist blevet fordelt til de relevante institutioner, og de resterende skal skal fordeles i forbindelse med udarbejdelse af rammeaftalen og den endelige budgetlægning. Andel af fælles opgaver og administration samt politisk organisation. Indenfor for området skal andelen af fælles opgaver og administration og politisk organisation der samlet beløber sig til 17 mio. kr. For nærmere beskrivelse se notat om fælles opgaver og administration og politisk organisation.

7 Anlægsprojekter. Der har i de tre amters investeringsoversigter for budgetoverslagsårene 2007 og frem været beskrevet anlægsprojekter, der vedrører de overførte institutioner. Disse er beskrevet i investeringsoversigten som indgår i bilagsnotatet. Uafklarede forhold Her henstår den endelig udformning af omkostningsbevillinger. Det vil sige afklaring af om der prioriteres anlægsprojekter, der skal indarbejdes i takstberegningen. Anlægsprojekter forudsættes lånefinansieret og indregnes i taksten, så der er dækning for finansieringsomkostningerne. Til 2. behandling vil der ligge en endelig status på hvilke anlægsprojekter, der forventes indarbejdet efter endelig indgåelse af en rammeaftale samt afklaring af hvilken andel af regionens samlede renteudgifter, der skal indgå i takstberegningen. Denne afklaring afventer til dels igangsættelsen af et fælles analysearbejde mellem Danske Regioner og Staten jf. økonomiaftalen Et andet uafklaret forhold vedrører Region Sjællands eventuelle overtagelse af institutionen Synscenter Refsnæs Bo og Fritid, der i delingsaftalen er overgået til Kalundborg Kommune som en såkaldt kan-institution. Synscenter Refsnæs 2 andre dele overgår iflg. lovgivningen til Region Sjælland, idet der er tale om lands- og landsdelsdækkende undervisningstilbud. På Forberedelsesudvalgets møde d. 10. august 2006 behandles anmodning fra Kalundborg Kommune om at Region Sjælland pr. 1/ er driftsherre for alle Synscenter Refsnæs 3 institutioner. Såfremt anmodningen imødekommes, vil Synscenter Refsnæs Bo og Fritid blive inkluderet i budgettet til 2. behandlingen.

1.000 kr Bevillingsniveau

1.000 kr Bevillingsniveau 1.000 kr. 1 8 8 Bevillingsniveau Vedtaget budget Korrektioner RR Budgetopfølgning 2008 dec 07-maj 08 pr. 31/3 2008 1 HOVEDKONTO 1: SUNDHED 1 01 DRIFT 1 01 01 SOMATISK SYGEHUSVÆSEN 1 01 01 002 Sygehus Øst

Læs mere

Bevillingsoversigt med udviklingen fra BO-år 2009 i Budget 2008 til Budgetforslag 2009

Bevillingsoversigt med udviklingen fra BO-år 2009 i Budget 2008 til Budgetforslag 2009 000 kr. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 fordeling af Budgetforslag til 1 HOVEDKONTO 1: SUNDHED 1 01 DRIFT 1 01 01 SOMATISK SYGEHUSVÆSEN 1 01 01 002 Sygehus Øst 68493-68493 1 01 01 002 Sygehus Nord 2.658.367 7.868

Læs mere

BUDGET 2017 Resterende oversigter til 2. behandling. Takstoversigt vedr. de sociale institutioner Resultatopgørelse Pengestrømsopgørelse

BUDGET 2017 Resterende oversigter til 2. behandling. Takstoversigt vedr. de sociale institutioner Resultatopgørelse Pengestrømsopgørelse BUDGET 2017 Resterende oversigter til 2. behandling Takstoversigt vedr. de sociale institutioner Resultatopgørelse Pengestrømsopgørelse Institution og område Bevillingsandel Pladstal Takst 2017 Kr. a/c

Læs mere

Budget og nøgletal 2014

Budget og nøgletal 2014 Budget og nøgletal 2014 BUDGET BUDGET 2014 Region Sjælland 17.154 Sundhed 15.970 Socialområdet 625 Regional Udvikling 559 Sundhed 93,1% Socialområdet 3,6% Regional Udvikling 3,3% SUNDHED / BUDGET 2014

Læs mere

BUDGET Resterende oversigter til 2. behandling

BUDGET Resterende oversigter til 2. behandling BUDGET 2018 Resterende oversigter til 2. behandling Kolonne 12 Tekniske korrektioner Takstoversigt vedr. de sociale institutioner Resultatopgørelse Pengestrømsopgørelse a Kolonne 12: Tekniske korrektioner

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2019

BUDGET OG NØGLETAL 2019 BUDGET OG NØGLETAL 2019 BUDGET BUDGET 2019 Millioner kroner Region Sjælland 19.232 - heraf: Sundhed 17.884 Socialområdet 761 Regional Udvikling 587 Sundhed 93,0% Socialområdet 4,0% Regional Udvikling 3,0%

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2016

BUDGET OG NØGLETAL 2016 BUDGET OG NØGLETAL 2016 BUDGET BUDGET 2016 Millioner kroner Region Sjælland 17.927 Sundhed 16.727 Socialområdet 636 Regional Udvikling 564 Sundhed 93,4% Socialområdet 3,4% Regional Udvikling 3,2% SUNDHED

Læs mere

Bevillingsændringer og omplaceringer mellem budgetområder som følge af budgetopfølgning pr. 31/3 2008

Bevillingsændringer og omplaceringer mellem budgetområder som følge af budgetopfølgning pr. 31/3 2008 omplaceringer mellem budgetområder som følge af budgetopfølgning pr. 31/3 2008 Bevilling OBS. Tekst med kursiv angiver konti på et lavere niveau end budgetområder. Hovedkonto 1: Indkøbsfunktionen på Oringe

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2015

BUDGET OG NØGLETAL 2015 BUDGET OG NØGLETAL 2015 BUDGET BUDGET 2015 Region Sjælland 17.498 Sundhed 16.329 Socialområdet 603 Regional Udvikling 566 Sundhed 93,3% Socialområdet 3,5% Regional Udvikling 3,2% SUNDHED / BUDGET 2015

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2013

BUDGET OG NØGLETAL 2013 BUDGET OG NØGLETAL 2013 BUDGET BUDGET 2013 Millioner kroner Region Sjælland 17.101 Sundhed 15.934 Socialområdet * 610 Regional Udvikling 557 * Socialområdet inkl. specialundervisning Sundhed 93,2% Socialområdet

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2017

BUDGET OG NØGLETAL 2017 BUDGET OG NØGLETAL 2017 BUDGET BUDGET 2017 Millioner kroner Region Sjælland 18.401 Sundhed 17.156 Socialområdet 679 Regional Udvikling 566 Sundhed 93,2% Socialområdet 3,7% Regional Udvikling 3,1% SUNDHED

Læs mere

Driftsaftale Socialområdet

Driftsaftale Socialområdet Driftsaftale Socialområdet Indholdsfortegnelse 1. Overordnet driftsaftale... 2 1.1 Budget 2012... 2 2. Beskrivelsesdel... 2 2.1. Organisationsdiagram... 3 2.1.1. Socialafdelingen... 3 2.2. Kort beskrivelse

Læs mere

BUDGET OG NØGLETAL 2018

BUDGET OG NØGLETAL 2018 BUDGET OG NØGLETAL 2018 BUDGET BUDGET 2018 Millioner kroner Region Sjælland 18.760 Sundhed 17.522 Socialområdet 666 Regional Udvikling 572 Sundhed 93,4% Socialområdet 3,6% Regional Udvikling 3,0% SUNDHED

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel April 2017 Indhold Resumé... 3 1. Indledning... 5 2. Samlet kapacitet og belægning

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning April 2018 Indhold Resumé... 3 1. Indledning... 4 2. Samlet kapacitet og belægning på de lands- og landsdelsdækkende

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Maj 2015 Indhold Indledning... 3 Samlet kapacitet og belægning på de lands- og landsdelsdækkende

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Maj 2016 Indhold Indledning... 3 Samlet kapacitet og belægning på de lands- og landsdelsdækkende

Læs mere

Budgetopf. 31/ (RR d. 05/ ) RR d. 3/

Budgetopf. 31/ (RR d. 05/ ) RR d. 3/ Pol. Kode 24-10- 1 HOVEDKONTO 1: SUNDHED Vedtaget Budget 28/04 RR d. 02/06 RR d. 23/8 Korr. Budget 10100000 SOMATISK SYGEHUSVÆSEN 10101000 Holbæk Sygehus 969.930 21.473 13.415 59.972 2.452-1.569 1.065.673

Læs mere

Budgetopf. 31/ (RR d. 05/ ) RR d. 3/

Budgetopf. 31/ (RR d. 05/ ) RR d. 3/ Pol. Kode 24-10- 1 HOVEDKONTO 1: SUNDHED Vedtaget Budget 28/04 RR d. 02/06 RR d. 23/8 Korr. Budget 10100000 SOMATISK SYGEHUSVÆSEN 10101000 Holbæk Sygehus 919.183 21.473 13.415 60.213 2.452-1.569 1.015.167

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Kandidatmøde i Region Sjælland Den 27. juni 2017

Kandidatmøde i Region Sjælland Den 27. juni 2017 Kandidatmøde i Region Sjælland Den 27. juni 2017 Program Velkomst Region Sjællands opgaver, vilkår, opgaveløsning og organisation Spørgsmål Kort rundvisning i Regionshuset 1 Regionens hovedopgaver Sundhed

Læs mere

Budgetopf. 31/8 2013 (RR d. 07/11 2013) RR d. 07/11 2013 12/12 2013

Budgetopf. 31/8 2013 (RR d. 07/11 2013) RR d. 07/11 2013 12/12 2013 1.000 kr. UDGIFTSBASERET 2 3 10 Pol. Kode 41.856 1 HOVEDKONTO 1: SUNDHED Vedtaget Budget 2014 Omplaceringer mellem budgetområder Budgetopf. 31/8 2013 (RR d. 07/11 2013) RR d. 07/11 2013 RR d. 12/12 2013

Læs mere

Kandidatmøde i Region Sjælland Den 24. oktober 2017

Kandidatmøde i Region Sjælland Den 24. oktober 2017 Kandidatmøde i Region Sjælland Den 24. oktober 2017 Program Velkomst Region Sjællands opgaver, vilkår, opgaveløsning og organisation Spørgsmål Regionens hovedopgaver Sundhed Socialområdet Regional Udvikling

Læs mere

Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i 2009

Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i 2009 Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i December Indholdsfortegnelse Indledning. 3 Kapitel 1. De samlede aktiviteter.. 4 1.1 Kapaciteten.. 4 1.2 Driftsomkostninger.. 4 1.3 Anlægsomkostninger..

Læs mere

RR d. 11/ RR d. 30/

RR d. 11/ RR d. 30/ Pol. Kode 16-10- 1 HOVEDKONTO 1: SUNDHED Vedtaget Budget RR d. 30/04 (er foretaget) RR d. 04/06 RR d. 27/08 RR d. 5/11 Korr. Budget 10100000 SOMATISK SYGEHUSVÆSEN 10101000 Holbæk Sygehus 902.730 1.567

Læs mere

RR d. 11/ RR d. 30/

RR d. 11/ RR d. 30/ Pol. Kode 07-08- 1 HOVEDKONTO 1: SUNDHED Vedtaget Budget (RR d. 06/11 ) RR d. 30/04 (er foretaget) RR d. 04/06 RR d. 20/08 Korr. Budget 1 01 00 000 SOMATISK SYGEHUSVÆSEN 1 01 01 000 Holbæk Sygehus 958.343

Læs mere

RR d. 11/ RR d. 30/

RR d. 11/ RR d. 30/ Pol. Kode 07-08- 1 HOVEDKONTO 1: SUNDHED Vedtaget Budget (RR d. 06/11 ) RR d. 30/04 (er foretaget) RR d. 04/06 RR d. 20/08 Korr. Budget 1 01 00 000 SOMATISK SYGEHUSVÆSEN 1 01 01 000 Holbæk Sygehus 902.730

Læs mere

Driftsaftale 2009 Socialområdet

Driftsaftale 2009 Socialområdet Driftsaftale 2009 Socialområdet Indholdsfortegnelse 1. Overordnet driftsaftale... 3 1.2 Hovedtemaer i budget 2009... 4 2. Beskrivelsesdel... 5 3. Snitflader... 10 3.1 Økonomi... 10 3.2 Organisation og

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

Hovedkonto 2 Social og specialundervisning

Hovedkonto 2 Social og specialundervisning Budget- og regnskabssystem for regioner 4.2 - side 1 Dato: Juli 2009 Ikrafttrædelsesår: Budget 2009 Hovedkonto 2 Social og specialundervisning Denne hovedkonto omfatter omkostninger og indtægter i forbindelse

Læs mere

BEK nr 1017 af 19/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2017 Senere ændringer til forskriften 1. 2.

BEK nr 1017 af 19/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2017 Senere ændringer til forskriften 1. 2. BEK nr 1017 af 19/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2017-3623 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Overførsler RR d. 27/ RR d. 8/

Overførsler RR d. 27/ RR d. 8/ Pol. Kode 04-08- 1 HOVEDKONTO 1: SUNDHED Vedtaget Budget 2016 27/04 RR d. 1/6 RR d. 22/8 RR d. 7/12 Korr. Budget Ingen politisk kode 0 0 10100000 SOMATISK SYGEHUSVÆSEN 10101000 Holbæk Sygehus 1.092.669

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

BILAG Udviklingsstrategi 2013

BILAG Udviklingsstrategi 2013 BILAG Udviklingsstrategi 2013 Bilag...2 Bilag 1: Tilbud omfattet af Udviklingsstrategien...2 Bilag 2: Særlige forhold...3 Bilag 3: Tendenser og behov...6 Bilag 4: Procedurer for koordinering af lands og

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger.

Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger. BILAG 4: UDVIKLINGSTENDENSER INDENFOR LANDS- OG LANDSDELSDÆKKENDE TILBUD Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger. SOCIALE TILBUD Målgrupperne

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Bekendtgørelse om rammeaftaler m.v. på det sociale område og på det almene ældreboligområde

Bekendtgørelse om rammeaftaler m.v. på det sociale område og på det almene ældreboligområde Bekendtgørelse om rammeaftaler m.v. på det sociale område og på det almene ældreboligområde I medfør af 6, stk. 4, og 108, stk. 5 og 6, i lov nr. 573 af 24. juni 2005 om social service og 185 b, stk. 5,

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i April 2014

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i April 2014 0 4 0 0 8 4 0 0 0 49 3 00 02 0 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2014 April 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Kapitel 1. De samlede aktiviteter på socialområdet...

Læs mere

Aftale om omkostningsberegning. og betalingsmodeller. på social- og specialundervisningsområdet. mellem. kommunerne i Region Sjælland

Aftale om omkostningsberegning. og betalingsmodeller. på social- og specialundervisningsområdet. mellem. kommunerne i Region Sjælland Aftale om omkostningsberegning og betalingsmodeller på social- og specialundervisningsområdet mellem kommunerne i Region Sjælland og Region Sjælland 2010 Gældende for takstberegningen i budget 2011 - 2

Læs mere

Velkommen til Kandidatmøde i Region Sjælland

Velkommen til Kandidatmøde i Region Sjælland Velkommen til Kandidatmøde i Region Sjælland Regionens Hovedopgaver Sundhed Drift og udvikling af regionens sundhedsvæsen (somatiske og psykiatriske sygehuse og det primære sundhedsområde) Det sociale

Læs mere

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06.

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06. GLADSAXE KOMMUNE Kommunaldirektøren Rådhus Allé, 2860 Søborg Tlf.: 39 57 50 02 Fax: 39 66 11 19 E-post: csfmib@gladsaxe.dk www.gladsaxe.dk Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede

Læs mere

2) Omkostninger ved ophold for udenlandske statsborgere, hvis der ikke kan findes en dansk hjemkommune.

2) Omkostninger ved ophold for udenlandske statsborgere, hvis der ikke kan findes en dansk hjemkommune. BEK nr 1674 af 16/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 11. januar 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2016-6182 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Februar 2013 Indhold Indledning... 3 Samlet kapacitet og belægning på de lands-

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Maj 2017

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Maj 2017 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2017 Maj 2017 Indledning Danske Regioner har frem til 2014 hvert år udgivet en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet.

Læs mere

1.000 kr. OMKOSTNINGSBASERET Vedtaget Budget mellem budgetområder d. 07/ ) 31/ (RR 2014 Pol. Kode HOVEDKONTO 1: SUNDHED

1.000 kr. OMKOSTNINGSBASERET Vedtaget Budget mellem budgetområder d. 07/ ) 31/ (RR 2014 Pol. Kode HOVEDKONTO 1: SUNDHED 1.000 kr. OMKOSTNINGSBASERET 2 3 10 Omplaceringer Budgetopf. Budgetopf. Budgetopf. Vedtaget Budget RR d. 07/11 RR d. 12/12 RR d. 08/05 mellem budgetområder d. 07/11 2013) d. 19/06 2014 d. 21/08 2014 31/8

Læs mere

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Notat Sagsnr.: 2011/04323 Dato: 23. januar 2012 Sag: 2011 - Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Sagsbehandler: Hanne Astrid Jørgensen Økonomi og analysekonsulent

Læs mere

Takstanalyse 2011, regnskab region sjælland

Takstanalyse 2011, regnskab region sjælland Sagsnr.: 2012-32793 Dato: 29-05-2012 Dokumentnr.: 2012-182974 Sagsbehandler: John Michael Frejlev Cpr.: Takstanalyse 2011, regnskab region sjælland 1. Indledning Nærværende analyse er den 5. analyse af

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2018 Januar 2018 Indledning Danske Regioner har frem til 2014 hvert år udgivet en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og

Læs mere

Omkostnings- og takstanalyse inkl. budget Opdateret notat per 16. februar 2010

Omkostnings- og takstanalyse inkl. budget Opdateret notat per 16. februar 2010 Sagsnr.: 2010-9207 Dokumentnr.: 2010-62362 Dato: 12-02-2010 Sagsbehandler: John Michael Frejlev Cpr.: Møde i KKR Sjrelland den (4/3 Omkostnings- og takstanalyse inkl. budget 2010 - Opdateret notat per

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hvidovre kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hvidovre kommune Hvidovre kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Hvidovre kommune Kontaktperson Morten Blicher/Heidi Hviid Tlf. nr. 36393734/36393292 Mail.: mbh@hvidovre.dk Skemaet er tænkt som et

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederikssund kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Frederikssund kommune Frederikssund kommune Side 1 af 15 sider. Frederikssund kommune Kontaktperson Pernille Foged Tlf. nr. 47351407 Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Marts 2013

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Marts 2013 0 4 0 0 0 0 00 00 8 0000 490 0 00 0 3 0 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2013 Marts 2013 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Kapitel 1. De samlede aktiviteter på socialområdet...

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune. Rammeaftale 2007 for det sociale område. Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Århus Kommune. Rammeaftale 2007 for det sociale område. Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 27. september 2006 Århus Kommune 1. Resume Med kommunalreformen tegnes en ny offentlig sektor med nye aktører og en

Læs mere

BILAG 1 - Pladser på lands- og landsdelsdækkende institutioner

BILAG 1 - Pladser på lands- og landsdelsdækkende institutioner BILAG 1 - Pladser på lands- og landsdelsdækkende institutioner Det følger af serviceloven, at regionsrådene har pligt til at koordinere kapacitet og sammensætning af de mest specialiserede lands- og landsdelsdækkende

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Ishøj/Vallensbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Ishøj/Vallensbæk kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:ishøj/vallensbæk kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Ishøj/Vallensbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v.

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v. Bekendtgørelse om kommunalbestyrelsens årlige redegørelse til regionsrådet og rammeaftalen mellem regionsrådet og kommunalbestyrelserne i regionen på specialundervisningsområdet I medfør af 47, stk. 6,

Læs mere

Takstmodel i hovedstadsregionen for social- og specialundervisningsområdet September 2010

Takstmodel i hovedstadsregionen for social- og specialundervisningsområdet September 2010 Takstmodel i hovedstadsregionen for social- og specialundervisningsområdet September 2010 Indledning KKR Hovedstaden har besluttet at anvende fælles principper for takstberegningen i hovedstadsregionen

Læs mere

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 17. september 2008 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling, Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume Med kommunalreformen,

Læs mere

Budgetopf. 31/ (RR d. 07/ ) RR d. 07/ RR d. 12/

Budgetopf. 31/ (RR d. 07/ ) RR d. 07/ RR d. 12/ 1.000 kr. - UDGIFTSBASERET 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Pol. Kode 41.929 1 HOVEDKONTO 1: SUNDHED Vedtaget Budget 2014 Omplaceringer mellem budgetområder Budgetopf. 31/8 2013 (RR d. 07/11 2013) RR d. 07/11 2013 RR

Læs mere

BUDGET 1. behandling a 2016

BUDGET 1. behandling a 2016 BUDGET 1. behandling a 2016 Region Sjælland Forslag til Budget 2016, 1. behandling Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse: 2. Sundhedsområdet... 5 2.1 Budgetoversigt... 5 2.2 De økonomiske rammer for

Læs mere

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014.

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014. Svar vedrørende høring over forslag til lov om opfølgning på evaluering af kommunalreformen vedrørende det specialiserede socialområde og den mest specialiserede specialundervisning Indledning Det fremsendte

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2013

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2013 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2013 Bevilling Budgetområde 2013 OBS. Tekst med kursiv angiver konti på et lavere niveau end budgetområder. Hovedkonto 1: Vurderinger af udvalgte områder Somatisk Sygehusvæsen

Læs mere

Bekendtgørelse om rammeaftaler og udgifter ved de lands- og landsdelsdækkende undervisningstilbud m.v.

Bekendtgørelse om rammeaftaler og udgifter ved de lands- og landsdelsdækkende undervisningstilbud m.v. BEK nr 760 af 24/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 1. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 034.24S.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Kommunens tekst forventes indsat i de hvide felter. Felterne udvides efterhånden som der skrives.

Kommunens tekst forventes indsat i de hvide felter. Felterne udvides efterhånden som der skrives. Side 1 af 13 sider. Gribskov kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v.

Læs mere

Budgetforslag 2019 til 2. behandling. Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Somatisk sygehusvæsen i alt Christina Sjøberg Lundgren

Budgetforslag 2019 til 2. behandling. Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Somatisk sygehusvæsen i alt Christina Sjøberg Lundgren HOVEDKONTO 1: SUNDHED 2019 til 2. Bevillingsansvarlig SOMATISK SYGEHUSVÆSEN Holbæk Sygehus 1.109.971 Torben Dencker Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse 2.049.720 Vagn Bach Nykøbing F. Sygehus 803.349

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune Rudersdal kommune Side 1 af 13 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2019

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2019 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2019 Januar 2019 Indledning Danske Regioner udgiver hvert år en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet.

Læs mere

Aftale om omkostningsberegning. og betalingsmodeller. på social- og specialundervisningsområdet. mellem. kommunerne i Region Sjælland

Aftale om omkostningsberegning. og betalingsmodeller. på social- og specialundervisningsområdet. mellem. kommunerne i Region Sjælland Aftale om omkostningsberegning og betalingsmodeller på social- og specialundervisningsområdet mellem kommunerne i Region Sjælland og Region Sjælland 2009 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Overordnede

Læs mere

Bilag 4: Bevillingsændringer mellem budgetområder i 2011 og 2012 som følge af budgetopfølgning pr. 31/8 2011

Bilag 4: Bevillingsændringer mellem budgetområder i 2011 og 2012 som følge af budgetopfølgning pr. 31/8 2011 Bilag 4: Bevillingsændringer mellem budgetområder i 2011 og 2012 som følge af budgetopfølgning pr. 31/8 2011 Omkostningsbaseret Bevilling Budgetområde 2011 2012 OBS. Tekst med kursiv angiver konti på et

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Tårnby Dragør kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Kontaktperson Kirsten Bach Tlf. nr. 3247 1448 Mail.: Kbc.sf@taarnby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne

Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne Bilag 4: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne Udgangspunktet for modellen er det samlede faktiske provenu i regnskabsåret,

Læs mere

Aftale om omkostningsberegning. og betalingsmodeller. på social- og kommunikationsområdet. (Takstaftale) mellem. kommunerne i Region Sjælland

Aftale om omkostningsberegning. og betalingsmodeller. på social- og kommunikationsområdet. (Takstaftale) mellem. kommunerne i Region Sjælland 0 Aftale om omkostningsberegning og betalingsmodeller på social- og kommunikationsområdet (Takstaftale) mellem kommunerne i Region Sjælland og Region Sjælland 2013 Gældende for takstberegningen i budget

Læs mere

Bilag 9: Takstberegning

Bilag 9: Takstberegning Bilag 9: Takstberegning Taksterne for 2012 skal være indberettet senest 1. november 2011. Indberetningen skal foretages i en database, som stilles til rådighed af det fælleskommunale socialsekretariat.

Læs mere

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson:

EFTERSPØRGSEL Kontaktperson: Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj 2008 Kommune: Kontaktperson: Michael Mogensen Tlf. nr. Mappen indeholder følgende ark: Paragraf 20 stk 2 Undervisning på døgn

Læs mere

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer.

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer. Side 1 af 11 Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hillerød kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: ANGIV KOMMUNENAVN (I BOKSEN NEDENFOR) Læsø Kommune

BESVARELSEN ER FORETAGET AF: ANGIV KOMMUNENAVN (I BOKSEN NEDENFOR) Læsø Kommune S K E M A T I L I N D B E R E T N I N G A F F R E M T I D I G E B E H O V O G U D V I K L I N G S T E N D E N S E R I M Å L G R U P P E R O G T I L B U D F O R 2 0 1 5 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE:

Læs mere

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning Notat Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Rammeaftalen 2011 Bilag: - Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning på voksen Hørsholm

Læs mere

Afrapportering af magtanvendelse på de regionale sociale tilbud i 2014

Afrapportering af magtanvendelse på de regionale sociale tilbud i 2014 Dato: 5. marts 2015 Brevid: 2488513 Afrapportering af magtanvendelse på de regionale sociale tilbud i 2014 Indledning Nye regler om behandling af magtanvendelse. Lov om socialtilsyn trådte i kraft 1. januar

Læs mere

Haderslev Kommune 25. april 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295

Haderslev Kommune 25. april 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295 Haderslev Kommune 25. april Det specialiserede sociale område 11/38295 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 31. marts til Byrådet lb. 9187 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation til Byrådet

Læs mere

Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet

Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet 1 Indberetning af de kommunale redegørelser til Rammeaftale 2010 på det sociale område og på specialundervisningsområdet Indhold Oversigt over de oplysninger, som skal foreligge inden 1. maj 2009 1. Nye

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Lyngby-Taarbæk kommune Side 1 af 13 sider. Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest 18. december Besvarelser bedes fremsendt:

FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE: Senest 18. december Besvarelser bedes fremsendt: S K E M A T I L I N D B E R E T N I N G A F F R E M T I D I G E B E H O V O G U D V I K L I N G S T E N D E N S E R I M Å L G R U P P E R O G T I L B U D F O R 2 0 1 5 FRIST FOR FREMSENDELSE AF BESVARELSE:

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Side 1 af 11 Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Frederikssund kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune Egedal kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Egedal kommune Kontaktperson Hans Nordskov Hansen Tlf. nr. 72596451 Mail.: hans.hansen@egekom.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

forslag til investeringsplan for sundhedsområdet godkendes som ramme for forslag til budget 2014.

forslag til investeringsplan for sundhedsområdet godkendes som ramme for forslag til budget 2014. Forslag til budget 2014: 1. behandling Resumé Efter indgåelsen af økonomiaftalen mellem regeringen og Danske Regioner 4. juni 2013 godkendte forretningsudvalget 18. juni 2013 det forelagte forslag til

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune dok

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune dok Tårnby Dragør kommune dok. 1996007 Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune dok. 1996007 Kontaktperson Kirsten Bach Tlf. nr. 3247 1448 Mail.: Kbc.sf@taarnby.dk Skemaet

Læs mere

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013 Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013 INTRODUKTION TIL SPØRGESKEMA Skemaet er udarbejdet med henblik på at få belyst hvilke planer og forventninger kommunerne har til afvigelser i udbud og efterspørgsel

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hvidovre kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hvidovre kommune fra:hvidovre kommune fra: Hvidovre kommune Kontaktperson Søren Ethelberg Tlf. nr. 36393811 Mail.: set@hvidovre.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr.

Læs mere

Aftale om omkostningsberegning. og betalingsmodeller. på social- og kommunikationsområdet. (Takstaftale) mellem. kommunerne i Region Sjælland

Aftale om omkostningsberegning. og betalingsmodeller. på social- og kommunikationsområdet. (Takstaftale) mellem. kommunerne i Region Sjælland Aftale om omkostningsberegning og betalingsmodeller på social- og kommunikationsområdet (Takstaftale) mellem kommunerne i Region Sjælland og Region Sjælland 2015 Gældende for takstberegningen i budget

Læs mere

Haderslev Kommune 25. juli 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295

Haderslev Kommune 25. juli 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295 Haderslev Kommune 25. juli Det specialiserede sociale område 11/38295 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 30. juni til Byrådet lb. 111607 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation til Byrådet

Læs mere

Afrapportering af magtanvendelse på de regionale sociale tilbud 2013

Afrapportering af magtanvendelse på de regionale sociale tilbud 2013 Dato: 5. marts 2014 Brevid: 2259136 Afrapportering af magtanvendelse på de regionale sociale tilbud 2013 Indberetninger om magtanvendelse Administrationen i Region Sjælland har i 2013 modtaget 411 indberetninger

Læs mere

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014.

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014. SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt 2014 Korrigeret 2014* pr. 01.07.14 Budget 2015 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden U 34.038 32.256 0 0 I -2.385-2.184

Læs mere

Institutionsprofil for Revalideringsinstitutionen Elleslettegård

Institutionsprofil for Revalideringsinstitutionen Elleslettegård Institutionsprofil for Revalideringsinstitutionen Elleslettegård September 2005 Indholdsfortegnelse 0. Indledning...2 1. Beskrivelse af Revalideringsinstitutionen Elleslettegård...4 2. Kapacitet og belægning...6

Læs mere