Ungdomstræning i HB. Vel mødt i HB. Handelsstandens Boldklub Øster Allé København Ø. Tlf HB@handelsstandensboldklub.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ungdomstræning i HB. Vel mødt i HB. Handelsstandens Boldklub Øster Allé 62 2100 København Ø. Tlf. 50101912 HB@handelsstandensboldklub."

Transkript

1 Vel mødt i HB Ungdomstræning i HB Handelsstandens Boldklub Øster Allé København Ø Tlf HB@handelsstandensboldklub.dk Ungdomsformand: Soccer@webspeed.dk Forældreforening: HBForaeldre@hotmail.com HB er medlem af Dansk Boldspil Union, DBU. Ind- og udmeldelse sker på hjemmesiden. En folder for forældre, trænere og spillere. Fodboldtræning for børn og unge år Værdier, holdninger og handlinger.

2 HB's grundlæggende værdier og holdninger I HB er der plads til alle. HB har til formål at tilbyde god fodboldtræning til alle medlemmer og til formål at organisere kampe for alle hold. HB stiller bolde, baner og materialer til rådighed. Alle er velkomne i HB. Ind- og udmeldelse skal ske via HB's hjemmeside. Alle medlemmer i København skal registreres hos DBU. I HB har vi en klar pædofilipolitik og gennemfører kontrol af alle U-trænere. Denne folder forventes efterlevet af aktive i HB-U. Medlemmer i HB bør opleve: o Tilknytning - til holdet og til klubben. o Anerkendelse og udvikling af den enkelte. o Indflydelse på egen situation - og holdets. I HB arbejder vi på at medlemmer skal: o Have det sjovt og blive dygtigere. o Være en del af et fællesskab. o Opnå nye venskaber. o Opleve medbestemmelse og accept. o Være involveret. o Ha' bolden. I HB forventer vi at alle spillere: Udviser Fair Play til både træning og kamp. Udviser respekt for andre og deres forskellighed. Udviser god opførsel: er gode ambassadører for klubben og følger klubbens regler og værdier. Passer på, og føler ansvar for: klubbens bolde, spillertøj og andre materialer. Principper for ungdomstræning i HB: o At HB benytter uddannede trænere. En træner skal være fyldt 18 år for at tage ud med et hold alene. o At der er et godt fodboldmiljø på alle hold. o At der skabes grobund for udvikling af den enkelte spiller - personligt og fodboldmæssigt. o At der vises anerkendelse af den enkelte spiller. o At der er plads til forskellighed. o At alle får kvalificeret og individuel træning. o At alle spillere tilbydes lige meget spilletid til træning og kamp. o At alle spillere benytter udleveret HB-spillertøj. o Holddeling: I dialog med forældre, ud fra niveau og alder, men også ud fra individuel udvikling og personlige venskaber på tværs af årgange. Niveaudeling kan først ske fra U8.

3 Ungdomstrænerne i HB forventes: I HB forventer vi at forældre: At uddanne sig løbende, internt og eksternt og Møder op til kamp og træning i god tid. at de følger denne folder. At have udarbejdet et træningsprogram og forberedt et tema til hver træning. Tilmelder eller afmelder til kamp i god tid. Kun kommer med positive tilråb og støtte, ikke instruktioner. At tage ansvar for at den meste træning foregår med bold. At medvirke til at spilleren er i centrum. At der til træning spilles på små områder og i små grupper. At sikre mange boldberøringer i øvelser og spil. At undgå kødannelser og uønskede pauser. At give forældre mulighed for at hjælpe til i træningen og ved kampe. Betaler klub-kontingent. Tilbyder hjælp og støtte, hvis man kan til kamp og træning. Følger med på klubbens hjemmeside. Tilbyder at tage andre spillere med til kamp, efter behov. Finder det vigtigt at møde op til både træning og kamp (Spiller min. 2 kampe pr. halvsæson). At udvikle spilintelligensen hos den enkelte spiller. At der er en god stemning til træning og kamp. At have klare og tydelige "høre-efter" regler. At der altid er én bold til rådighed pr. spiller til træning. Støtter positivt op om træneren. På de følgende sider gennemgås de fysiske og fodboldmæssige fokus- og udviklingsområder for de enkelte årgange i HB. Oversigten er skrevet til trænere, forældre og spillere. Læses således at der "puttes på" fra træning til træning og fra år til år, men der trænes altid løbende i de grundlæggende færdigheder.

4 Ungdom 5 6 år 3-mands hold Spillerne er i denne alder kendetegnet ved: De kan og vil selv. De har stor aktivitetstrang, er positivt selvcentrerede, har en kort koncentrations-tid og ser efter forbilleder. De skal se og føle. De lærer bedst en ting ad gangen og de er motorisk meget forskellige. Træning, Vi har i HB fokus på: Fysisk træning: Bevægelse og motorik, Koordinations- og balancetræning (hoppe, hinke, kravle, kolbøtte, rulning/rullefald). Løbeskoling: fremad, baglæns, sidelæns, vendinger, hælspark og knæløft, (evt. finter). Lege og spil: fri leg, fangelege, fartlege, fodboldlege, stationstræning. Tilpassede spil og kampe: (1v1,...4v4, 2v1) Tryghed og trivsel. Samvær. At det skal være sjovt at gå til fodbold. Leg og en god tone. SPILLET er træneren o Fra leg til spil. o Trivsel og glæde. o Positiv anerkendelse. o Høj aktivitet. o Holdfølelse og samarbejde. o Forståelse for at der er regler i spil. o En bold til hver spiller, træning med bold. Basisteknik Boldkoordination. Boldlege, m. hånd og fod. Løb med bold, driblinger. Sparkeformer. o Lodret vristspark. o Evt. indersider.

5 Ungdom 7-8 år 3-mands og 5-mands hold Spillerne i denne alder er kendetegnet ved: At de er mere åbne for læring. Stor aktivitetstrang, stor retfærdighedssans. Kort koncentrations-tid, ser på forbilleder. Skal seføle. Men også åbne spørgsmål og "find-ud-afselv". Træning, Vi har i HB fokus på: Holdfølelse og fair play. At kunne følge instrukser og regler. Tryghed og trivsel. Indre motivation. Glæde ved at gå til fodbold. o Fra leg til spil, det skal være sjovt! o Positiv anerkendelse. o Høj aktivitet. o Holdfølelse og samarbejde. o Spillet er træneren. Fysisk træning: Koordinationstræning, springtræning, hurtighed, behændighedstræning Løbeskoling: Hælspark, knæløft, gadedrengeløb (m. høje knæløft), indadfører/udadfører (løft og rotation af hofte/ben). Lege og spil: fri leg, alt med bold, fodboldlege, stationstræning. Tilpassede spil og kampe: fokus på bevægelse under spil. (1v1...5v5, 1v2,...1v4) Basisteknik, fodboldkoordination Personlig taktisk træning: Boldføling med fod og hånd. Driblinger, vendinger, finter. Indersidespark, lodret vristspark. Boldmodtagelse, 1-berøring. Jonglering, lår, fod, hoved. o 1v1 retvendt, 1v1 sidevendt. o Løb uden bold, finde løsninger.

6 Ungdom 9-10 år 5-mands hold, 7-mandshold (8-mands hold) Spillerne i denne alder er kendetegnet ved: Koordinationsevne og motorik udvikles meget, stor aktivitetstrang, at være selvcentrerede, skal se og føle, kort koncentrationstid. Fysisk træning Let styrketræning, balance- og stabilitetstræning, agility/fodboldhurtighed. Løb: hurtighedstræning (hurtige fødder), diagonal-løb (zig-zag) spring- og sprinttræning, frekvenstræning, intervaltræning. Tilpassede spil og kampe: Overtal og undertal (1v1, 2v2,...5v5, 8v8, 1v2..3v4...9v6). Træning, Vi har i HB fokus på: Teknisk træning: Fodboldkoordination, boldberøring. Samarbejde, fair-play og god tone, selvtillid og indre motivation, selvdisciplin, opmuntring, glæde og trivsel, at skabe en varig fodboldinteresse. o Parathed. o Fokusering. Boldmodtagelse, 1-berøring. Driblinger, vendinger og finter. Afslutninger. Afleveringer. Sparkeformer. Hovedstød. Individuel taktisk træning: Jeg har bolden, vi har bolden, de har bolden. 1v1 sidevendt, 1v1 retvendt, 1v1 offensivt. Overtal, undertal, 2v1. Skabe trekanter. Løb uden bold, dybde og bredde.

7 Ungdom år 5-mands hold, 7-mands hold (8-mands hold) Spillere i denne alder er kendetegnet ved: Udvikling af finmotorik. Kan bedre forstå mundtlige forklaringer og tænke logisk, regler og retfærdighed er vigtigt, er positivt selvkritiske, kreative, åbne for holdninger. Teknisk træning: Temposkift, hurtig boldkontakt 1. berøring. Inderside, lodret- og halvt-liggende vristspark. Indlæg. Afslutninger. Driblinger, vendinger, finter. Hovedstød. Tilpassede spil og kampe: Overtal og undertal (1v2..6v9, 1v1,.. 4v4,.. 8v8). Træning, Vi har i HB fokus på: Hjælpsomhed, selvdisciplin, samarbejde og opmuntring, indre motivation og dialog, parathed, fokusering og målsætning, afspænding. Fysisk træning Let styrketræning, hurtighedstræning, sprint- og springtræning, agility, skadeforebyggende træning, udholdenhed. Individuel taktisk træning: 1v1 defensivt og offensivt (1v1 rygvendt). Jeg har bolden. o Beskytte, aflevere, udfordre og afslutte Mit hold har bolden. o Løb til frie områder, modtagelser, gøre banen stor. De andre har bolden. o Placering, forudse, spærre og erobre. Holdtaktisk træning: Erobringsspil, opbygningsspil. Løb: Stemafsæt. To ben - ét ben, med/uden tilløb, Intervaltræning. o Overtal, undertal, 2v1. o Løb uden bold.

8 Ungdom år 7-mands, (8-mands) og 11-mands hold Spillere i denne alder er kendetegnet ved: Overvejelser over "hvem er jeg?". Meget er til forhandling. Kvalitetsbevidste. Det sociale fællesskab og venskaber er vigtige. Er glade for afveksling i træningen, gerne anderledes oplevelser. Træning: Vi har i HB fokus på: Fællesskabet, uddeling af ansvar, tryghed og faste rammer, selvtillid, stress-håndtering fokusering og parathed, motivation og målsætning, at præstere under pres. Fysisk træning: Løb: Hurtighedstræning (reaktionshastighed accelerationshastighed, max. løbehastighed) agility, skadeforebyggende træning. let styrketræning, springtræning, (stemafsæt) stabilitetstræning, udholdenhedstræning. Teknisk træning: Anvendt teknik: hovedstød, pasningsspil, afslutninger og indlæg. Halvt-liggende og lodret vristspark. 1. berøring. Boldens fart. Boldholderens fart. Medspillerens fart. Relationer og kompleksitet. 1v1 offensivt, 1v1 defensivt, 1v1 rygvendt. Taktisk træning: Spil-intelligens. Omstillingsspil mellem: Forsvarsspil. o Blokforsvar, zoneforsvar og markering. Erobringsspil. o Pres, støtte og sikring. Opbygningsspil. o 2v1, overlap, possession, bandespil, op-ned-op, op-ned-ud. Afslutningsspil. o Løb: I dybden, løb i feltet og knækløb. Kampforberedelse.

9 HB's 10 forældreråd 1. Mød op til træning og kamp dit barn ønsker det. 2. Giv opmuntring til ALLE spillere under kampen ikke kun dit eget barn. 3. Giv positiv opmuntring i både medgang og modgang. 4. Respekter trænerens brug af spillere under kamp forsøg ikke at påvirke ham/hende under kampen. 5. Se på dommeren som en vejleder og kritiser ikke hans/hendes afgørelser. 6. Giv opfordringer til dit barn om at deltage pres ikke. 7. Spørg om kampen var spændende og sjov ikke kun om resultatet. 8. Sørg for rigtig og fornuftigt udstyr overdriv ikke. Benskinner er påkrævet til kamp. 9. Vis respekt for arbejdet i klubben bak op om initiativer. Du behøver ikke andre forudsætninger for at deltage i klubbens liv end lyst og engagement. 10. Tænk på, at det er dit barn, der spiller fodbold ikke dig. 11. Giv besked om deltagelse eller afbud ved kampe, i god tid. Vi håber at I forældre vil tilbyde jeres hjælp, hvor i har mulighed for det: Hjælp ved træningen. Hjælp ved hjemmekampe og stævner. o Melde sig som kampleder. Stå for tilmelding til kamp og arrangement. Medbringe kaffe - til forældrehygge. Vaske spillertøjet. Tage billeder og sende dem til HB. Skrive kampreferater til hjemmesiden. Komme med nye ideer og forslag. Støtte forældreforeningen. Det er muligt at købe en klubtrøje med navn og nummer for 175 kr. kontakt Forældreforeningen. Alle spillere skal benytte benskinner til kamp, og gerne til træning. Kom i god tid til træning. Træning kan starte med fri leg, men holdene samles senest 5 min. efter opstartstid. Der udleveres HB spillertøj til kamp. Vi spiller i sorte trøjer og strømper samt i hvide shorts. Husk at benytte vores dejlige klubhus. Her kan købes kaffe, kage, slik, mad og drikke.

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD?

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? Aldersrelateret træning -Målrettet og forsvarlig træning af børn b og unge Det er vigtigt at spillerne udvikler sine kompetencer på de rigtige tidspunkter i forhold til sin udvikling.

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på, at spilleren har så mange boldberøringer som

Læs mere

Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge. Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge

Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge. Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge U18 Piger + U17 Drenge U18 Piger + U17 Drenge Se også fokuspunkterne ved U15 De tillærte tekniske færdigheder skal anvendes i det store spil - eller dele deraf. Tempodimensionen får større betydning. 1:1

Læs mere

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på at gøre spilleren ven med bolden dvs. der en bold pr spiller. Det er vigtigt at spilleren har

Læs mere

Udvikling fra barn til voksen

Udvikling fra barn til voksen Udvikling fra barn til voksen Den grønne Tråd HIF og DBU s spillerudviklingsmodel med spilleren i centrum U 5 til og med U14 (U18 på Pigesiden). Indholdsfortegnelse 1. Den grønne tråd... 2 1.1. Baggrund...

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Speed- (hurtighed) Afslutninger. Gruppetræning 4:4, 8:8, 10:6 Mål for afdelingen: Der arbejdes

Læs mere

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd Den Blå Tråd Den blå tråd er overordnet et arbejdsredskab for trænerne i Koldby-Hørdum idrætsforenings ungdomsafdeling. Den skal være en vejledning for trænerne i at træne de rigtige elementer i fodboldspillet

Læs mere

Indhold Basisteknisk træning: Fodboldkoordination Lodret vristspark Løb med bolden Modtagelse

Indhold Basisteknisk træning: Fodboldkoordination Lodret vristspark Løb med bolden Modtagelse U5 U11: Tilvænningsperioden FUN-damentals Spillerne udvikler de vigtigste basale bevægelsesfærdigheder, der danner fundamentet for yderligere udvikling. Fun-damentals udtrykker både, at træningen skal

Læs mere

Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste

Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste 21. august 2011 Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste Fantastiske udviklingsmuligheder mht.

Læs mere

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD.

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DE FEM FINGRE: TEKNISK TAKTISK FYSISK PSYKISK SOCIALT MOTTO: SÅ MANGE SOM MULIGT, SÅ LÆNGE SOM MULIGT. Glæde, tryghed og bevægelse. Koordination.

Læs mere

Velkommen til forældremødet

Velkommen til forældremødet Velkommen til forældremødet Disse spillere er tilmeldt & registeret i DBU s licens-system, og dermed spilleberettiget for Langebæk Alliancen for 2014. Spillertrup Årg. 03 Navn Emil Patrick Jacob Christian

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U10 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U10 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U10 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø. 25-50-25 modellen Koordination Løbeskoling Boldmestering mig og bold Modtagninger og afleveringer Ældste miniput begyndende arbejde

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø. 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Afleveringer og modtagninger (Receiving og passing) Moves 1:1 Hurtighed (Speed) Afslutninger

Læs mere

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Baggrund Igennem flere år har der i bestyrelsen i FC King George været en drøm om at starte en børne- og ungdomsfodbold afdeling i klubben, og 2013 er året, hvor denne drøm

Læs mere

Den Blå Tråd skal være et værktøj, der omfatter alle aldre i Ribe BK Ungdom, og den skal omhandle såvel pigefodbold som drengefodbold.

Den Blå Tråd skal være et værktøj, der omfatter alle aldre i Ribe BK Ungdom, og den skal omhandle såvel pigefodbold som drengefodbold. Indledning Ribe Boldklub har på baggrund af klubbens visionsdage i efteråret 2011 nedsat et udvalg med henblik på at få skabt manualen Den Blå Tråd i Ribe Boldklub det er resultatet af dette arbejde du

Læs mere

Træningsplan for U11-U12

Træningsplan for U11-U12 Træningsplan for U11-U12 Indhold Indledning... 2 Motorisk træning... 2 Teknisk træning... 3 Taktisk træning... 5 Mental træning... 6 Sociale kompetencer... 6 Den gode træner... 6 Årsplan... 7 19-03-2018,

Læs mere

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen Indhold Indledning...1 Målsætning...2 Retningslinier for træning...2 Ideer til træningsøvelser...2 Pode/mikro afdelingen (0-8 år)...2 Miniput afdelingen (8-10 år)...3 Drengelilleput-afdelingen (10-12 år)...4

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U9. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U9. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U9 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold!

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! VELKOMMEN TIL Velkomst ved formanden På vegne af Tuse IF - Fodbold (Tuse Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen i klubben. Samtidig

Læs mere

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille Børnefodbold i Gundsølille Indhold Forord... 3 Fokuspunkter fra den sportslige koordinator... 4 De 10 trænerbud (DBU)... 5 Niveauet, mængden, holdet og bolden.... 6 Intro til oversigten... 6 Trænerkvalifikationer...

Læs mere

S.02 - Spillerudviklingsprogram

S.02 - Spillerudviklingsprogram DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 1 af 39 S.02 - Spillerudviklingsprogram Den Grønne Tråd Ambitionen med den grønne tråd i AB er, at vi vil udvikle spillere helt nede fra klubbens børne-

Læs mere

Den blå tråd Sådan træner vi fodbold med børn og unge i Ringsted IF

Den blå tråd Sådan træner vi fodbold med børn og unge i Ringsted IF Den blå tråd Sådan træner vi fodbold med børn og unge i Ringsted IF Ringsted Idrætsforening 2 Formålet med Den blå tråd Formålet er at skabe en ungdomsafdeling som har gjort sig nogle overvejelser; overvejelser

Læs mere

Den røde tråd Nødebo IF

Den røde tråd Nødebo IF Den røde tråd Nødebo IF Alle trænere og ledere omkring børnefodbolden i Nødebo IF vil gerne byde jeres dreng eller pige velkommen. Vi er glade for, at I har valgt netop vores klub. Vores vision er at blive

Læs mere

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd I Ringe Boldklub (RB) ønsker vi at skabe en klar og tydelig udviklingsfilosofi for vores fodboldspillere. Ved klare fælles retningslinjer, vil vi skabe gennemsigtighed

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U8. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U8. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U8 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

Varde IF Den lille hvide tråd. MÅLSÆTNING for Ungdomsafdelingen i Varde IF

Varde IF Den lille hvide tråd. MÅLSÆTNING for Ungdomsafdelingen i Varde IF Varde IF Den lille hvide tråd Denne manual giver en beskrivelse af, hvordan Varde IF ønsker, at klubbens ungdomsspillere skal udvikle sig. Manualen skal også give ny inspiration til ungdomstræningen i

Læs mere

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5 HIF Fodbold Årgangsbog for U4 & U5 Det blå bånd & den Røde tråd! HIF s fodboldafdelings formål Foreningens formål er gennem fodboldspil og almindeligt socialt samvær for børn og voksne, at fremme kammeratskab

Læs mere

Den blå tråd. Kastrup Boldklub

Den blå tråd. Kastrup Boldklub Den blå tråd Kastrup Boldklub Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 FORMÅL, VÆRDIER, OG VISION... 3 Formål... 3 Værdier... 3 Vision... 4 NIVEAUDELING OG SELEKTION... 4 OMKLÆDNING OG BAD... 4 GRUNDLÆGGENDE

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

U UD DVIKLIN NG GSPLANEN Version 1.1

U UD DVIKLIN NG GSPLANEN Version 1.1 UDVIKLINGSP PLANEN Version 1.1 Indholdsfortegnelse FORORD... 2 NIVEAUDELING / SELEKTION... 3 U5... 4 U6... 5 U7... 6 U8... 7 DEN MOTORISKE GULDALDER FRA U9 TIL U12... 8 U9 + U10... 9 U11... 11 U12... 13

Læs mere

Kære trænere i SIF s børneafdeling

Kære trænere i SIF s børneafdeling Træningsmanual U11 Kære trænere i SIF s børneafdeling Hvert år kommer tusindvis af små og større fodboldspillere på banerne i SIF alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle

Læs mere

Træningsplan for U7-U8

Træningsplan for U7-U8 Træningsplan for U7-U8 Indhold Indledning... 2 Motorisk træning... 2 Teknisk træning... 3 Taktisk træning... 4 Mental træning... 4 Sociale kompetencer... 5 Den gode træner... 5 Årsplan... 6 19-03-2018,

Læs mere

Spillerudviklingsprogram for U13-U15

Spillerudviklingsprogram for U13-U15 Spillerudviklingsprogram for U13-U15 Strukturering af talentarbejdet U13-U15 På årgangene trænes der tre gange ugentligt. Vi ønsker at udvikle spillere i relation til spillestilen og aldersrelateret træning,

Læs mere

HIF Fodbold. Årgangsbog for U9. Det blå bånd & den. Røde tråd! Hiferen.dk

HIF Fodbold. Årgangsbog for U9. Det blå bånd & den. Røde tråd! Hiferen.dk HIF Fodbold Årgangsbog for U9 Det blå bånd & den Røde tråd! HIF s fodboldafdelings formål Foreningens formål er gennem fodboldspil og almindeligt socialt samvær for børn og voksne, at fremme kammeratskab

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Træner manual for Tarp Boldklub

Træner manual for Tarp Boldklub 2014 Træner manual for Tarp Boldklub Bestyrelsen Tarp Boldklub 10-04-2014 Tarp Boldklub Den røde tråd Denne manual giver en beskrivelse af, hvordan Tarp Boldklub forventer, at klubbens ungdomsspillere

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære.

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. DEN GRØNNE TRÅD 1 BØRNEFODBOLD U9-10 Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. At lære nyt bliver motiverende for spillerne og den fysiske opbygning af kroppen begynder,

Læs mere

Herning KFUM s værdigrundlag

Herning KFUM s værdigrundlag Herning KFUM s værdigrundlag Værdigrundlag: - Spillerudvikling. Vi vil holde fokus på børnenes spillemæssige udvikling frem for resultater. Leg med bolden skal samtidig være i højsædet. Til kampe tilstræbes

Læs mere

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min Opvarmning (15 min) Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Afslutning Drible gennem banen og Efterfølgende foretages en acceleration gennem en af portene. Spillerne dribler

Læs mere

Randers Sportsklub Freja Fodbold

Randers Sportsklub Freja Fodbold Randers Sportsklub Freja Fodbold April 2009 Overordnet målsætning: Randers Freja Fodbold At spille kombinationsfodbold på et så højt teknisk niveau, som spillermaterialet og spillernes alder tillader det.

Læs mere

Træningsplan for U9-U10

Træningsplan for U9-U10 Træningsplan for U9-U10 Indhold Indledning... 2 Motorisk træning... 2 Teknisk træning... 3 Taktisk træning... 5 Mental træning... 5 Sociale kompetencer... 6 Den gode træner... 6 Årsplan... 7 19-03-2018,

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U7. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U7. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U7 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

Forældre- og spillermøde F/S. Så er der fodbold

Forældre- og spillermøde F/S. Så er der fodbold Forældre- og spillermøde F/S Så er der fodbold Dagsorden Velkomst og præsentation Orientering om F/S: Vision, Mission, bærende værdier m.m. U14 og 15 pigefodbold i F/S Den kommende sæson: Hvilket hold,

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

U/5 U/6 U/7 U/8 U/9 U/10 U/11 U/12 U/13 U/14 U/15 U/16 U/17 U/18 U/19 U/20 U/21

U/5 U/6 U/7 U/8 U/9 U/10 U/11 U/12 U/13 U/14 U/15 U/16 U/17 U/18 U/19 U/20 U/21 Indersidespark U/5 U/6 U/7 U/8 U/9 U/10 U/11 U/12 U/13 U/14 U/15 U/16 U/17 U/18 U/19 U/20 U/21 Indersidespark Anvendelse: Indersidespark anvendes i situationer med flade og korte afleveringer, samt præcise

Læs mere

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub

Fra Ælling til Svane. Børneafdelingen Køge Boldklub Fra Ælling til Svane Børneafdelingen Køge Boldklub 1 Indholdsfortegnelse Værdier og målsætninger... 3 Rammer og organisation... 4 Legepladsen... 5 Byggepladsen 3:3... 5 Forældreopgaver... 6 Principper

Læs mere

Kære trænere i SIF s børneafdeling

Kære trænere i SIF s børneafdeling Træningsmanual U8 Kære trænere i SIF s børneafdeling Hvert år kommer tusindvis af små og større fodboldspillere på banerne i SIF alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Husmands-rytme/Husmands-finte

Læs mere

Individuelle kompetencer Læringsmål

Individuelle kompetencer Læringsmål Individuelle kompetencer Læringsmål Jeg har bolden 1. Løbe med bold (speed- og løbe) 2. Retningsskift (Cruyff,Deco, Ronaldo, tåspids, indersidecut, fodsål, twist) 3. Rulle med bolden under fodsålen 4.

Læs mere

Mødetype:Halvårsplanlægning. Referat

Mødetype:Halvårsplanlægning. Referat Trænermøde 14.12.2009 19:00 21:00 Hørsholm HUI-Cafe Møde indkaldt af:brian Colberg Mødetype:Halvårsplanlægning Deltagere: Jørn, Thomas, Simon, Mathias og Brian Læs følgende: Referat TRÆNING Første træningsdag

Læs mere

Kære trænere i EFB s børneafdeling

Kære trænere i EFB s børneafdeling Træning U8 Kære trænere i EFB s børneafdeling Hvert år betræder massevis af små og større fodboldspillere banerne i EFB alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle drømmer om

Læs mere

Retningslinjer for Ungdomsafdelingen. 1. udgave, 2013

Retningslinjer for Ungdomsafdelingen. 1. udgave, 2013 Retningslinjer for Ungdomsafdelingen 1. udgave, 2013 Holluf Pile - Tornbjerg Idrætsforening (HPTI) Nøglens Kvarter 12, 5220 Odense SØ www.hpti.dk Stiftet 27. juni 1980 Børnefodbold og træning af børn:

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) SMÅ

Opvarmning (Motorisk/teknisk) SMÅ Opvarmning (Motorisk/teknisk) SMÅ Bane 1 Spiller 1 (køen) Bane 2 Nr. 2 OTA Sidestep 3 meter Aflevere bold til korrekt fod Koordinationstræning - Footwork/hurtige fødder/tankegang + afleveringer + 1. berøringer

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

Den Røde og Sorte Tråd

Den Røde og Sorte Tråd Den Røde og Sorte Tråd Indholdsfortegnelse: Forord Side 2 U6-U7 Side 3 U8 Side 5 U9 Side 8 U10-U11 Side 12 U12-U13 Side 18 U14-U15 Side 26 U17-U19 Side 36 Eksempel på træningspas U6-U7 Side 45 Eksempel

Læs mere

Sådan træner vi U-12

Sådan træner vi U-12 Sådan træner vi U-12 Kære børnetræner Hvert år myldrer små og store børn ud på de danske fodboldbaner. Alle håber de at have det sjovt, blive bedre fodboldspillere og generelt bare nyde legen med verdens

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Kære trænere i EFB s børneafdeling

Kære trænere i EFB s børneafdeling Træning U9 Kære trænere i EFB s børneafdeling Hvert år betræder massevis af små og større fodboldspillere banerne i EFB alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle drømmer om

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Kære trænere i EFB s børneafdeling

Kære trænere i EFB s børneafdeling Træning U11 Kære trænere i EFB s børneafdeling Hvert år betræder massevis af små og større fodboldspillere banerne i EFB alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle drømmer

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

DEN RØDE TRÅD Med sportslig hilsen

DEN RØDE TRÅD Med sportslig hilsen Jeg håber den røde tråd kan virke til inspiration for alle eksisterende, såvel som kommende trænere i Foulum IF. Jeg har bevidst ikke fortalt hvilke øvelser der skal udføres, men appellere til, at alle

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Varde IF Børneafdeling Velkomstfolder 2015-2016

Varde IF Børneafdeling Velkomstfolder 2015-2016 Velkommen til Varde IF Børneafdeling I denne folder finder du lidt praktiske oplysninger til dig og dine forældre inden du starter med at spille fodbold. Hold i Børneafdelingen Træningsfaciliteter Påklædning

Læs mere

Træningsmanual U6 U12

Træningsmanual U6 U12 Træningsmanual U6 U12 Kære trænere i SIF s børneafdeling Hvert år kommer tusindvis af små og større fodboldspillere på banerne i SIF alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

U11 og U10 organisering af træning

U11 og U10 organisering af træning Mandag trænes der efter model B. Der trænes fra 17 til 18.30. Tirsdag trænes der efter model A. Der trænes fra 17 til 18.30. Torsdag er der holdtræning i gruppe A-B-C fra 17 til 18.30. Der er udarbejdet

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Træningsplan for U6 og yngre

Træningsplan for U6 og yngre Træningsplan for U6 og yngre Indhold Indledning... 2 Motorisk træning... 2 Teknisk træning... 3 Taktisk træning... 4 Mental træning... 4 Sociale kompetencer... 4 Den gode træner... 5 Årsplan... 5 19-03-2018,

Læs mere

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget Holdninger & Handlinger Retningslinier Krav Visioner Værdier Missioner Roller Målsætninger Børnefodbold 2009 Udarbejdet af Fodbold-udvalget 1 1. Præsentation af Klubben. 1.1. Mission: IF62 Fodbold skal

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Årsplan for fodboldlinjen 2016/17

Årsplan for fodboldlinjen 2016/17 Årsplan for fodboldlinjen 2016/17 På Idrætsefterskolen Klintsøgaards fodboldlinje skal der arbejdes med 4 hovedområder: Individuelle færdigheder (stærke sider = spidskompetencer) Struktur (aftaler spillestil)

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bue De første 10 aflevering

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bane 2 Flow træning Bane

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Sportslig udvikling af børnefodbolden i Herlufsholm GF

Sportslig udvikling af børnefodbolden i Herlufsholm GF Sportslig udvikling af børnefodbolden i Herlufsholm GF Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fodboldfilosofi... 2 Børns mentale og fysiske udvikling... 3 Udviklings- & fokusoversigt... 4 Teknisk træning...

Læs mere

Kære børnetræner. Træning af børn i U-9. Motorisk træning

Kære børnetræner. Træning af børn i U-9. Motorisk træning Sådan træner vi U-9 2 Kære børnetræner Hvert år myldrer små og store børn ud på de danske fodboldbaner. Alle håber de at have det sjovt, blive bedre fodboldspillere og generelt bare nyde legen med verdens

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U9 10

Forslag til træningsøvelser for U9 10 Forslag til træningsøvelser for U9 10 Koordinationstræning: Alle 25 x 10 meter Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige

Læs mere

Grundlæggende rammer

Grundlæggende rammer Grundlæggende rammer 2 Kære læser! Fodbolden er blevet kaldt verdens bedste legetøj. Det kan vi godt skrive under på, men for at fodbolden også i regi af SSIF Fodbold skal være verdens bedste legetøj,

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

Trænerhåndbog. for børne- og ungdomstrænere i NFC (version 1,0)

Trænerhåndbog. for børne- og ungdomstrænere i NFC (version 1,0) Trænerhåndbog for børne- og ungdomstrænere i NFC (version 1,0) Trænerhåndbogen bygger på følgende fra DBU: DBU`s Holdningshæfte: Holdninger og Handlinger. DBU`s Aldersrelateret træning Bind 1: 5-14 årige

Læs mere