Fredagsbrev. Århus Friskole fredag d.20/

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fredagsbrev. Århus Friskole fredag d.20/11 2015"

Transkript

1 Grøn musik i Blå Hver fredag samles hele grøn (0.- 4.klasse) i Blå Gruppe til fælles sang og klap. Nogle gange er der klaver på, altid mindst én guitar og masser af glæde og humør. Skal opleves! Fra børn til børn. og forældre Torsdag og fredag slutter Rød Gruppe deres projektuge med at fremlægge for både forældre og de andre elever på skolen Projektugen slutter med et brag, masser af spændende emner bliver fremlagt for meget interesserede tilhørere i form af forældre fra de tre klasser og elever fra de andre grupper. En mega succes!

2 Her lytter forældre til projektfremlæggelser i Rød Kære alle! Her kommer den store afsløring af vinderen af mavedanskonkurrencen fra min projektopgavefremlægning i Rød, vinderen er: ANNETTE ( TANGES MOR) Præmien bliver overrakt til Tange i dag. Vh Amalie 5.klasse Net- etik Børns Vilkår holder oplæg i 5.klasse om netetik.. oversat til dansk hvordan opfører man sig på nettet. Både 6. og 7.klasse får også besøg og oplæg i den kommende tid.

3 Kære alle forældre og børn nu nærmer sig tiden for de årligt tilbagevendende Juleværksteder Jeg skal igen i år stå for et mosaikværksted og vil i den forbindelse gerne modtage rester af fliser/mosaik/keramik som I har stående og ikke ved hvad I skal bruge til. Det er især fliser og keramik med kraftige farver jeg er interesseret i. Hvis I har noget som I gerne vil give til mig, kan I stille det på gulvet i Lærerværelset, så skal jeg nok tage mig af det. På forhånd 1000 tak KH Jeppe Vi i SFO efterlyser et brugt komfur til småkagebagning o.lign. i blå fællesrum/sfo. Så hvis du eller en du kender står foran en køkkenrenovering/udskiftning af komfur vil vi meget gerne have det brugte. Vi vil endda gerne betale max 500,- for det. På forhånd tak SFO Fernisering Sidste fredag kulminerede SFO'ens kunstuge med en flot og fin fernisering. Der var mange skønne kunstværker - både lerkrukker, beton lysestager, billeder malet med deo- roll- ons og en større skulptur forestillende et ældre ægtepar. Til ferniseringen kom der mange mennesker og fik en lille snack og lidt vådt til ganen. Bertel og et par elever fra 1.klasse stod for den musikalske underholdning. Næste uges madplan November 2015 Mandag: urtesuppe, rugbrød og smør tirsdag: asiatisk soja/ingefærret med ris onsdag: græsk inspireret ret med ovnomelet og grøntsager torsdag: fiskefrikadeller, persillesovs og kartofler fredag: fad med frugt og pålæg

4 Kære forældre til børn i alderen år! Vi har sagt ja til at være med i forskningsprojektet Youth Gaming Project ved Institut for Psykologi, Københavns Universitet. Det er en relevant undersøgelse, der ser på, hvordan spil på telefon, tablet, computer, osv. påvirker unges udvikling. Projektet er vigtigt, da det kan fortælle os noget om, hvordan vi fremmer positive effekter og forebygger negative effekter af digitale spil. Målgruppen er unge i alderen år og deres forældre. I har hele november måned til at deltage i undersøgelsen ved at besvare projektets spørgeskemaer online. I kan deltage i og læse om undersøgelsen via projektets facebook- eller hjemmeside: Årsagen til at vi behøver jeres hjælp, er at vi brændende ønsker at opnå nok respondenter på vores undersøgelse, til at leve op til nogle videnskabelig krav. Da det er den første undersøgelse af sin slags i Danmark, er det vores overbevisning, at det kan komme til at betyde meget for både den pædagogiske og psykologiske forståelse af spilformatet ifm. børns udvikling. Mvh. Simone Pleinert PCARE, Institur for psykologi, Københavns Universitet Og så lige et interessant indspark i debatten omkring madkultur fra en ny rapport: Børn kan lære at spise alt Det er miljø, madkultur og forældrenes vaner, der har den største betydning for, hvad børn kan lide. Det viser MasseEksperimentet, hvor børn og unge har været med til at indsamle data om smags- og duftpræferencer. "Vi kan meget tydeligt sige, at det, der har betydning for hvad, vi synes om den mad, vi spiser, det er, hvor godt vi kender den. Jo mere velkendt den er, jo bedre kan vi lide den," udtalte forsker Michael Bom Frøst fra Københavns Universitet, da han besøgte DR2 Morgen. Dette går imod tidligere forudindtagelser inden for smagsforskning, hvor genetik i højere grad har spillet ind. Dette års MasseEksperiment viser, at vaner og eksponering for forskellige madvarer er langt mere indflydelsesrigt. Ifølge Michael Bom Frøst betyder dette, at en del lærerbøger må skrives om. Find hele rapporten med resultaterne på MasseEksperimentets hjemmeside. Hvis du nu og her gerne vil blive klogere på, hvordan du smager, kan du prøve et forsøg her fra Testoteket.

5