Foderkatalog. Tilskud som hjælper din hest til at have det godt DIREKT KRAFFT. Nyheder! Vinter/forår

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Foderkatalog. Tilskud som hjælper din hest til at have det godt DIREKT KRAFFT. Nyheder! Vinter/forår 2016 +46 10 556 30 40 DIREKT@KRAFFT."

Transkript

1 Foderkatalog Vinter/forår 016 Nyheder! Tilskud som hjælper din hest til at have det godt KRAFFT DIREKT DIREKT@KRAFFT.NU

2 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN VORES PRODUKTLØFTE Heste der trives Det spiller ingen rolle om du har hest som en hobby, eller om du er professionel rytter eller kusk du ønsker naturligvis at din hest skal trives og kunne præstere. Og det kan mærkes om en hest trives, meget tydeligt! Derfor går vi meget op i at fremstille foder og tilskud som er tilpasset hestens følsomme mave og tarmsystem. For at få den bedste kvalitet arbejder vi i videst mulige omfang med svenske råvarer. At vi er markedsledende indebærer også et ansvar. Her har vi oplistet fem særlig vigtige punkter. Trygt og enkelt Grundstammen i vores produktsortiment er suppleringsfoder (det der tidligere blev kaldt fuldfoder). Det er en suveræn måde at fodre på. Du har al den næring din hest behøver, i et og samme foder og uden hygiejniske risici. Foderet holder altid en ensartet og garanteret høj kvalitet. Kvalitet og viden Vores filosofi er at sammensætte foder som er tilpasset hestens naturlige fordøjelse med næringsværdier som kraft foder, men som i så stor udstrækning som muligt ligner grovfoder med hensyn til funktion og fordøjelighed. Vi stiller høje krav til alle vores produkter, hvilket kræver stor viden om råvarernes egenskaber og kvaliteter. Nærhed og tilgængelighed Vi mener at det er en selvfølgelighed altid at findes tæt på vores kunder. Vi har derfor opbygget en helt unik organisation med foderrådgivere som arbejder i marken, og som har deres daglige gang i hesteverdenen. Ring eller mail til KRAFFT Direkt, så svarer vi på spørgsmål og guider dig til det rette valg til netop din hest. Nytænkning og nysgerrighed KRAFFT er med helt fremme når det drejer sig om udvikling af hestefoder og tilskud af høj kvalitet. Via mange daglige kontakter med alle slags hesteejere, på både elite- og hobbyplan, opdager vi ofte nye behov. Som en virksomhed i Lantmännen-koncernen har vi resurser og viden til hurtigt at teste nye produkter for at imødekomme dine behov som hesteejer. Prisbilligt og bæredygtigt Vore foder er prisbilligt og tåler sammenligning. Vi garanterer en ensartet og høj råvarekvalitet som desuden altid er hygiejnisk. Det er nok derfor at de fleste svenske hesteejere er trofaste mod KRAFFT år efter år uanset om man er et verdensnavn inden for hestesporten eller har hesten som sin elskede hobby.

3 Indholdsfortegnelse VAREMÆRKET KRAFFT KRAFFT Direkt hjælper dig Piller eller müsli 6 7 SPC 9 Gas op & Brems 11 Hvad betyder ikonerne på emballagen? 1 1 VORES PRODUKTER Vores produktsortiment 1 1 GROOV præstationssortiment Sortiment til heste i normalt arbejde 1 0 Sortiment til heste i hårdt arbejde 1 Sortiment til avl og opvækst 7 Grovfoder og havre Koncentrat 9 Mineraler 0 1 Vitaminer og tilskud RART AT VIDE Suppler grovfoder med GROOV At vælge det rette foder Analysegaranti 6 9 Følg og se os på: f You Tube

4 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN KRAFFT Direkt hjælper dig

5 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN Vi ved at der kan dukke mange spørgsmål op omkring fodermængden, og at der ikke altid er nogen i nærheden du kan spørge. Vi har derfor gjort det nemt for dig. Du kan altid ringe eller maile til KRAFFT Direkt. Du behøver ikke være kunde hos os for at ringe til KRAFFT Direkt, men når vi kommer med anbefalinger, tager vi udgangspunkt i vores egne produkter. Det er jo dem vi kender, og som vi arbejder med. Tips om fodring VINTER Om vinteren kan hesten have behov for et mere energirigt foder for at kunne holde varmen på folden. Hvis grovfoderets proteinværdier er lave, kan der være behov for at supplere foderrationen med et proteinrigt foder. FORÅR Om foråret når hesten fælder sin vinterpels og får ny pels, har den som regel behov for lidt ekstra protein og energi og gerne lidt ekstra B-vitamin for at kunne overkomme det hele. Vær også opmærksom på at der skal være adgang til rigeligt med vand når solen begynder at varme om dagen. Hvordan fodrer jeg min hest som er havrefølsom, men som jo stadigvæk har behov for energi for at kunne klare opgaverne? SVAR: Prøv at give din hest så meget grovfoder som muligt. Hesten udvinder cirka 60 % af sin energi fra de fibre der er i grovfoderet. Vi anbefaler altid at man laver en analyse af sit grovfoder for at finde frem til den nøjagtige værdi. Som kraftfoder kan vi anbefale et foder fra vores Sensitive-sortiment da disse er helt uden havre. På den måde bliver hesten ikke så fuld af energi som den måske kan blive af havre, men den får alligevel energi nok til at kunne overkomme sine opgaver. Afpas mængden ud fra grovfoder, huld, temperament og arbejdsindsats. Hej, det er os der er KRAFFT Direkt. Du når os på eller direkt@krafft.nu, mandag fredag, kontortid Vi høres ved! Malin Heurlin, Annika Persson, Therese Nilsson og Jessica Tannér.

6 6 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN

7 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN 7 Piller eller müsli Vi har et heldækkende fodersortiment til alle heste og alle anvendelsesområder. Uanset om du foretrækker piller eller müsli, har vi de rette produkter. Råvarerne holder samme høje kvalitet og er nænsomt kombineret hvad du end vælger. Piller Naturlig fremstilling Vores pillefoder fremstilles på en helt naturlig måde. Råvarerne knuses, blandes og presses til piller. Det er kombinationen af varme, tryk og råvarernes egne egenskaber som binder pillerne sammen. mm piller bevarer naturligt den grovere struktur i de knuste råvarer. Det giver en længere tyggetid og bidrager til at hesten har det godt. Fordelen ved piller er at hesten ikke kan sortere nogle af ingredienserne fra. Du ved derfor præcis hvad den indtager. Desuden indeholder alle piller den samme mængde råvarer. Müsli Omhyggeligt udvalgte producenter Vi har valgt at få lavet vores müslifoder hos en leverandør med lang erfaring i at fremstille müsli for at sikre en kvalitet der er helt i top. Råvarerne dampkoges i mindst 60 minutter efter en patenteret metode. Dampkogningen gør at stivelsens fordøjelighed øges, hvilket letter hestens optagelse af energi. Müslifoderet holder sig frisk længe takket være en unik emballeringsmetode, NFMS. Holdbarheden er hele 9 måneder. Emballagen er lavet af genvundet plast.

8 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN Mine konkurrenceheste rejser utrolig meget og befinder sig hele tiden i nye miljøer, og for at kunne give dem de rette forudsætninger vælger jeg at give dem Max Balance SPC. DOUGLAS LINDELÖW, INTERNATIONAL SPRINGRYTTER SPC Til sart mave og for bedre væskebalance Hesten er et dyr med en sart mave, og den kan indimellem få diarré uden nogen påviselig årsag. Mange heste drikker heller ikke ordentligt og mister en masse væske i forbindelse med transport, stævner, miljøændringer og andre stressende situationer. Vores SPC-produkter kan være løsningen på problemer med væskebalancen og få din hest til at have det godt. High performance Man kan sagtens kombinere SPC med konceptet Gas op & Brems. Benyttes af mange topnavne SPC inden for svensk og europæisk hestesport.

9 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN 9 Regulerer væskebalancen Gennem en naturlig proces har havren fået egenskaber som gør at hesten lettere kan regulere sin væskebalance under stress og hårde anstrengelser. Hvad er SPC? SPC (Specially Processed Cereals) er en specialbehandlet havre fremstillet ved hjælp af en naturlig proces med vand og varme og uden brug af tilsætningsstoffer. Stivelsen i havren nedbrydes delvist under processen, og der dannes en række naturlige stoffer. Stoffer som blandt andet stimulerer hestens egen produktion af proteinet AF (antisekretorisk faktor). AF kan bidrage til at hesten mister mindre væske fx ved diarré, og at den retablerer væsketab hurtigere. Sunde egenskaber Vores SPC-foder er et af flagskibene i hele vores sortiment. SPC er baseret på et patent ejet af Lantmännen, og er udviklet i samarbejde med forskere og førende professionelle inden for hestesporten. Jeg har træningsansvaret for et stort antal heste som alle er godt opdrættet og har en god afstamning. For at give dem de rette forudsætninger vælger jeg det bedste foder som markedet kan tilbyde KRAFFT. Ved at kombinere SPORT SPC og GROOV SPC kan jeg nemt tilpasse fodringen efter behovet hos den enkelte hest. Mine ungheste vil jeg for eksempel have skal være runde, blanke og muskuløse og det bliver de når de spiser foder fra KRAFFT. STEFAN HULTMAN TRAVTRÆNER I DEN EUROPÆISKE ELITEKLASSE SPORT SPC Til præstationsheste med højt energibehov. Foderet er sammensat som SPORT, men med specialbehandlet havre som kan forbedre hestens evne til at regulere væskebalancen under hårde anstrengelser samt ved mave- og tarmproblemer. GROOV SPC Til præstationsheste. Rigt på protein og fibre. Indeholder specialbehandlet havre som kan forbedre hestens evne til at regulere væskebalancen under hårde anstrengelser og ved mave- og tarmproblemer. Egnet til stivelsesfølsomme heste. SPECIALFODER MAX BALANCE SPC Indeholder hele 60 % SPC, hvilket gør at det er tilstrækkeligt med 1 kg til en normalstor hest. MAXBALANCE SPC egner sig til alle typer heste og kan gives som eneste kraftfoder sammen med grovfoder eller kombineres med andet foder.

10 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN CHARLOTTE HAID BONDERGAARD

11 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN 11 Gas op & brems den professionelles succeskoncept Konceptet Gas op & Brems er en blanding af vores to foderprodukter SPORT og GROOV. SPORT når du vil give mere energi, og GROOV for mere protein og flere fibre. Protein opbygger kroppens forskellige væv, og energi er brændstoffet når hesten arbejder. Hvor meget af hver slags din hest behøver, afhænger af dens arbejdsbelastning, alder og temperament. Også for den samme hest kan behovet på forskellige tidspunkter variere meget. Med SPORT og GROOV kan du nemt tilpasse foderrationerne efter hestens behov uden at udsætte den for belastende foderskift. Så nemt er det SPORT tilfører skånsom energi i koncentreret form. GROOV er rigt på fibre og kvalitetsprotein. Begge foderprodukter tilfører vitaminer og mineraler. Ved at afpasse forholdet mellem dem kan du give din hest præcis den fodermængde som den har behov for på et givet tidspunkt. På Norrehee Dressage Stable bruger vi GROOV 1 og SPORT. På den måde får vi en stabil og fleksibel foderplan til vores heste. Når vi vil skærpe konkurrencehestene lidt ekstra, bruger vi MÜSLI High Energy. CHARLOTTE OG RASMUS HAID BONDERGAARD

12 1 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN Det skal være nemt at vælge det rette foder High performance Normal work High performance High performance High performance Normal work High performance Breeding sector High performance Normal work High performance Normal work Breeding sector High Normal performance work Convalescents Normal work Breeding sector Normal work Breeding sector Convalescents Heste i normalt arbejde Avl og opvækst Normal Breeding work sector Senior horses Fritids- og Breeding sportsheste i let og sector Drægtige Convalescents og diegivende hopper, avlshingste samt føl og voksende ungheste. moderat arbejde. Breeding sector Convalescents Senior horses Breeding Convalescents Excitable sector High Convalescents performance horses Senior horses Convalescents Senior horses Excitable horses Convalescents Senior horses Normal Seniorhest Senior horses work SPC Excitable Varm hest horses Senior horses Ældre heste Excitable (0+). Har ofte et horses øget Eksplosive og temperamentsfulde heste behov for protein og energi. kan til tider være både svære at fodre Senior Excitable horses horses Breeding Excitable horses sector High protein quality på og havrefølsomme. SPC Excitable horses SPC Excitable horses Omega SPC Convalescents & 6 from vegetable High protein sources quality SPC SPC High protein quality Omega og 6 fra planteriget SPC Senior High protein horses Havrefri Vegetabilske Footprint fedtsyrer med en declaration quality Omega from god Havre indgår ikke som råvare. High protein quality balance mellem High omega protein og 6 er quality Omega & 6 from v vigtige for bl.a. hestens fertilitet og High protein quality Excitable Omega horses & 6 from vegetable Footprint sources declaratio immun forsvar. Fedt er også en skånsom High Omega protein & 6 quality from vegetable Complete energikilde Omega til heste. sources with minerals & vitamins & 6 from vegetable Footprint sources declaratio when Omega & 6 from vegetable Footprint fed as sources declaration recommended Complete with mine Omega Footprint & declaration 6 from vegetable SPC Footprint sources declarationcomplete when fed as with recomm mine Footprint declaration SPC Complete with minerals Komplet when med mineraler & vitamins fed og as vitaminer recomm Footprint Complete declaration with minerals SPC (Specially High Complete Processed Cereals) when & protein vitamins fed as with er recommended quality minerals Dækker i anbefalet & ration vitamins og sammen en betegnelse for foder hvor havren med et egnet grovfoder hele behovet Complete when fed as with recommended minerals gennem when naturlig & vitamins proces fed har as fået recommended for næring. Complete when fed as with recommended minerals egenskaber Omega som & kan vitamins forbedre & hestens 6 from vegetable sources evne til at regulere væskebalancen when fed as recommended under hårde anstrengelser samt ved Footprint declaration Ikonerne på vores emballager gør det lettere for dig at vælge det rette foder. Her er en forklaring på symbolerne på emballagerne. Heste i hårdt arbejde Heste som træner hårdt og/eller konkurrerer regelmæssigt. Rekonvalescent Heste som i perioder motioneres mindre end normalt. Høj proteinkvalitet Råvarer, fx kartoffelprotein og lucerne, som indeholder SPClivsvigtige aminosyrer og har høj fordøjelighed. Klimadeklareret Mærkningen indebærer at vi for det enkelte produkt deklarerer den miljøpåvirkning som dyrkningen, transporten af råvarerne og selve fremstillingsprocessen har haft i form af drivhuseffekt, dvs. udledning af kuldioxid (CO ) i atmosfæren. Stivelse Stivelse er et energirigt kulhydrat. Nogle gange har man behov for det, fx til regulering af temperamentet, men i større mængder kan det indebære en sundhedsrisiko for hesten da dens kapacitet til at omsætte stivelse er relativt lille. Nogle er mere følsomme end andre. mave- og tarmproblemer. Fordøjeligt råprotein Complete with minerals & vitamins when fed as recommended Fibre Hestens kapacitet til at omdanne fibre (plantetråde) til energi er stor fra naturens side. Fibre skal altså ikke under vurderes som energikilde, men de er også meget betydningsfulde for hestens velbefindende. Udtrykket fordøjeligt råprotein (ford. Rp) angiver hvor stor en andel af foderets indhold af råprotein hesten kan udnytte.

13 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN 1 Hestens foderplan Vitaminer og tilskud Mineraler og salt Kraftfoder Grovfoder

14 1 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN Vores produktsortiment SPC Til sart mave og for bedre væskebalance. GROOV SPC Til præstationsheste. Rigt på fibre. GROOV 60 Sammen med proteinrigt grovfoder eller til proteinfølsomme heste. Rigt på fibre. GROOV 90 Sikrer indtag af kvalitetsprotein og fibre. Rigt på fibre. GROOV 1 Egnet til heste med forøget proteinbehov. Rigt på fibre. SPORT SPC Til præstationsheste med højt energibehov. SPORT Energirigt foder med fedt og fibre. HAVRE Blå Kvalitetskontrolleret havre. MUSKEL Koncentreret specialtilskud af kvalitetsprotein. GROVFODER MAX BALANCE SPC Specialfoder til alle typer heste. Højt indhold af SPC. LUSERN Hackad Strå Naturlig grovfoderstruktur. LUSERN Mix Med melasse og vegetabilsk olie. LUSERN Pellets Tørret lucerne i piller. Mineraler MINER Blå Granulat Velafbalanceret mineralfoder. Indeholder A-, D- og E-vitaminer. MINER Blå Pellets Velafbalanceret mineralfoder. Indeholder A-, D- og E-vitaminer. MINER Grön Pellets Mineralfoder til heste på græs. MINER Röd Pellets Mineralfoder til heste i hårdt arbejde. Med et udvidet vitaminindhold. MINER Vit Pellets Retablerer balancen ved kalciumrigt foder. Indeholder A-, D- og E-vitaminer.

15 SENSITIVE Havrefrit foder KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN 1 SENIOR Sensitive Seniorfoder tilpasset til ældre heste GROOV 10 Til heste som har behov for ekstra meget protein. Rigt på fibre. GROOV Sensitive Til alle heste der er havrefølsomme. Rigt på fibre. RIDER Fiberrigt til voksne heste i let eller normalt arbejde. GRUND Fiberrigt til voksne heste i let eller normalt arbejde. MÜSLI PLUSS Protein Koncentreret suppleringsfoder med højt proteinindhold. MÜSLI Sensitive Dampkogt havrefrit foder til voksne heste i normalt arbejde. MÜSLI High Energy Dampkogt, med højt fedtindhold som tilfører energi i skånsom form. MÜSLI Protein Dampkogt, egnet ved øget proteinbehov. PLUSS Energi Koncentreret suppleringsfoder med højt energiindhold. Benyttes med fordel i kombination med havre. MASH Sensitive Et hurtigt og velsmagende genopbyggende tilskudsfoder med sunde råvarer. Perfekt til stævner eller til en hest med sart mave. FÖL Til føl og ungheste. Højt indhold af protein. mm piller. MILK Hoppemælkserstatning, til avl og opvækst. Tilskud Nyheder! Nyt design! Nogle gange har din hest brug for lidt ekstra omsorg. Vores sortiment af tilskud og specialprodukter udvikles i samarbejde med forskere og veterinærer. Læs mere på side.

16 16 GROOV KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN Sveriges mest solgte hestefoder GROOV er vores mest populære foder og egner sig til alle heste. Det er også perfekt til varme heste. Det er et foder der er rigt på gode kvalitetsproteiner og fibre og med et lavt indhold af stivelse. Takket være det lave stivelsesindhold og det høje indhold af fedt og fibre er GROOV tit et bedre alternativ end havrefrit foder. I de havrefri foderprodukter erstattes havren ofte med råvarer som har et endnu højere indhold af stivelse, fx byg og majs. Sikkerhedsnet når grovfoderets værdier er varierende Adskillige opdrættere, konkurrenceryttere, professionelle trænere og hobbyhesteejere giver deres heste GROOV for at sikre proteintilførslen når værdien i grovfoderet varierer. Mange bruger det som det eneste kraftfoder, andre for at foderrationen skal have en stabil bund af fibre og protein. GROOV SPC GROOV 60 Hårdt arbejde, Normalt arbejde, Avl & opvækst, Rekonvalescent, Seniorhest og Varm hest Lavt indhold af stivelse: 17 % Højt indhold af fibre: 1 % Høj proteinkvalitet SPC Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration Indeholder specialbehandlet havre som kan forbedre hestens evne til at regulere væskebalancen under hårde anstrengelser og ved maveog tarmproblemer. Anbefalet ration er ca. 0, kg/0 kg kropsvægt. Normalt arbejde og Varm hest Lavt indhold af stivelse: 1 % Højt indhold af fibre: 1 % Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration KG/DAG GROOV 60 HØ Let arbejde 1 69 Normalt arbejde 69 Egnet ved proteinrigt grovfoder og når man vil øge indholdet af fibre i kraftfoderrationen. Fungerer godt også til ponyer og proteinfølsomme heste.

17 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN 17 GROOV 90 GROOV 10 Hårdt arbejde, Normalt arbejde, Avl & opvækst, Rekonvalescent, Seniorhest og Varm hest Lavt indhold af stivelse: 16 % Højt indhold af fibre: 1 % Høj proteinkvalitet Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration KG/DAG GROOV 90 HØ Føl 1 frit 1-åringer 1 frit -åringer, ikke træning åringer, træning 79 Følhopper, lavdrægtige 1 69 Følhopper, højdrægtige 69 Følhopper, diegivende 6 6frit Voksne, let træning 69 Voksne, normal træning 69 Voksne, hård træning 6 69 Sikrer indtaget af kvalitetsprotein og fibre hos alle heste. Hårdt arbejde, Normalt arbejde, Avl & opvækst, Rekonvalescent, Seniorhest og Varm hest Høj proteinkvalitet Lavt indhold af stivelse: 16 % Højt indhold af fibre: 1 % Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration Samme som GROOV 90 Til alle heste som har behov for ekstra protein, fx ved lave proteinværdier i grovfoderet. Ekstra højt indhold af de vigtige aminosyrer lysin og methionin. Sikrer indtaget af kvalitetsprotein og fibre hos alle heste. GROOV Sensitive GROOV 1 Hårdt arbejde, Normalt arbejde, Avl & opvækst, Rekonvalescent, Seniorhest og Varm hest Lavt indhold af stivelse: 17 % Højt indhold af fibre: 1 % Høj proteinkvalitet Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration Hårdt arbejde, Normalt arbejde, Avl & opvækst, Rekonvalescent, Seniorhest og Varm hest Lavt indhold af stivelse: 0 % Højt indhold af fibre: 1 % Høj proteinkvalitet Havrefrit Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration Samme som GROOV 90 Til alle heste der er havrefølsomme. Samme som GROOV 90 Sikrer indtaget af kvalitetsprotein og fibre hos alle heste. Højt indhold af de vigtige aminosyrer lysin og methionin. Egnet ved øget proteinbehov. Tallene (60, 90, 1 og 10) efter navnet GROOV står for proteinindholdet!

18 1 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN NORMALT ARBEJDE Heste i normalt arbejde RIDER Vores foderprodukter til fritids- og sportsheste er et trygt valg både med hensyn til næringsindhold og hygiejne. De tilfører mineraler og vitaminer i de rette forhold. Hvis du fodrer efter vores anbefalinger kan det ikke blive forkert. Normalt præsterende Indhold af stivelse: % Højt indhold af fibre: 16 % Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration KG/DAG RIDER HØ Let arbejde 1 69 Normalt arbejde 69 Fiberrigt til voksne heste i let eller normalt arbejde. Noget højere indhold af fibre end GRUND. Egner sig til heste der er lette at fodre på. GRUND I normalt arbejde Indhold af stivelse: % Højt indhold af fibre: 1 % Forøget indhold af vitamin B og E Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration KG/DAG GRUND HØ Let arbejde 1 69 Normalt arbejde 69 Fiberrigt til voksne heste i let eller normalt arbejde. Noget højere energiindhold end RIDER.

19 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN 19 MÜSLI Sensitive SENIOR Sensitive NORMALT ARBEJDE I normalt arbejde Havrefrit Indhold af stivelse: % Indhold af fibre: 1 % Dampkogt i 60 minutter Omega og 6 fra planteriget Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration KG/DAG MÜSLI HØ Let arbejde Normalt arbejde 6 9 Havrefrit og dampkogt suppleringsfoder til voksne heste i let eller normalt arbejde. Tallene (60, 90, 1 og 10) efter navnet GROOV står for proteinindholdet! Seniorhest, Normalt arbejde, Rekonvalescent, Varm hest og Avl & opvækst Havrefrit Indhold af stivelse: 1 % Indhold af fibre: 1 % Høj proteinkvalitet mm piller Omega og 6 fra planteriget Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration KG/DAG SENIOR SENSITIVE HØ Voksne, let træning 69 Voksne, normal træning 69 Voksne, hårdt træning 6 69 Havrefrit seniorfoder til heste i normalt arbejde. Sikrer indtaget af kvalitetsprotein og fibre hos ældre heste. Fremstilles i mm piller. GROOV 60 GROOV 90 GROOV 1 GROOV 10 Egnet ved proteinrigt grovfoder og Sikrer indtaget af kvalitetsprotein Sikrer indtaget af kvalitetsprotein Til alle heste som har behov for ekstra når man vil øge indholdet af fibre i og fibre hos alle heste. og fibre hos alle heste. Ekstra højt protein, fx ved lave proteinværdier kraftfoderrationen. (Se hele fordringsvejledningen indhold af de vigtige aminosyrer i grovfoderet. Ekstra højt indhold af (Se hele fordringsvejledningen på side 17). lysin og methionin. Egnet ved øget de vigtige aminosyrer lysin og methi på side 16). proteinbehov. (Se hele fordrings onin. Sikrer indtaget af kvalitetspro vejledningen på side 17). tein og fibre hos alle heste. (Se hele fordringsvejledningen på side 17).

20 0 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN NORMALT ARBEJDE SPECIALFODER MASH Sensitive GROOV Sensitive 1 kg foder B L A N D E S M E D VAN D liter vand 1 min Havrefrit specialfoder med velsmagende og sunde råvarer som fx æble, gulerod og hørfrø. Egnet til brug for hurtigere genopbygning efter en præstation eller til at få en sart hestemave i form. Skal blandes med varmt eller koldt vand og stå i ca. -1 minutter før fodring. (Se hele fodringsvejledningen på side ). Til alle heste der er havrefølsomme. (Se hele fordringsvejledningen på side 17). KONCENTRERET SUPPLERINGS FODER (KONCENTRAT) PLUSS Energi KONCENTRERET SUPPLERINGS FODER (KONCENTRAT) PLUSS Protein Tilfører skånsom energi i form af fedt og fibre i kombination med vitaminer og mineraler i afbalancerede forhold. Udviklet til at hæve energiindtaget hos heste som udelukkende får et egnet grovfoder eller har en foderplan hvor der suppleres med korn. (Se hele fordringsvejledningen på side ). Tilfører protein i kombination med fedt og fibre samt vitaminer og mineraler i et afbalanceret forhold. Kan i anbefalet ration og sammen med egnet grovfoder benyttes som eneste kraftfoder, og kan til heste med højere energibehov også suppleres med korn. (Se hele fordringsvejledningen på side 6). SPECIALFODER MAX BALANCE SPC SPECIALFODER MUSKEL Koncentreret suppleringsfoder (uden tilsatte mineraler) Specialfoder (fuldfoder) med 60 % specialbehandlet havre, SPC. Genom en naturlig proces har havren (SPC) fået unikke egenskaber som kan modvirke væskemangel, øge hestens præstationsevne og få en sart mave i form. Anbefalet ration er ca. 0, kg/0 kg. (Se hele fordringsvejledningen på side ). Proteinrigt med lavt indhold af stivelse. Giver et koncentreret tilskud af kvalitetsprotein (primært kartoffelprotein). Ekstra højt indhold af aminosyrerne lysin og methionin. Egnet ved akut mangel, øget behov eller risiko for underskud af protein. (Se hele fordringsvejledningen på side ).

21 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN 1 HÅRDT ARBEJDE Heste i hårdt arbejde Vores sortiment til heste i hårdt arbejde benyttes af en række førende professionelle inden for sporten. De stiller ekstremt høje krav og er meget bevidste om den direkte sammenhæng mellem fodring og maksimal præstation. SPORT SPORT SPC Hårdt arbejde Indhold af stivelse: % Højt indhold af fibre: 11 % Forstærket Forstærket med + % magnesium og salt indhold af salt Høj proteinkvalitet og magnesium Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration KG/DAG SPORT HØ Let træning 69 Normal træning 69 Hård træning 6 69 Rigt på fedt og fibre og tilfører koncentreret energi i en form som er skånsom for musklerne. Hårdt arbejde Indhold af stivelse: % Forstærket Højt indhold af fibre: 11 % indhold af salt Forstærket med + % magnesium og salt og magnesium SPC Høj proteinkvalitet Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration Foderet er sammensat som SPORT, men med specialbehandlet havre som kan forbedre hestens evne til at regulere væskebalancen under hårde anstrengelser samt ved mave- og tarmproblemer. Anbefalet ration er ca. 0, kg/0 kg.

22 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN HÅRDT ARBEJDE MÜSLI High Energy KONCENTRERAT SUPPLERINGS FODER (KONCENTRAT) PLUSS Energi Hårdt arbejde Indhold af stivelse: 0 % Indhold af fibre: % Dampkogt i 60 minutter Omega og 6 fra planteriget Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration KG/DAG MÜSLI HØ Let træning 69 Normal træning 69 Hård træning 69 Dampkogt med højt fedtindhold, tilfører koncentreret energi i en form som er skånsom for musklerne. SPECIALFODER MASH Sensitive Hårdt arbejdende, Normalt arbejdende og Seniorhest Lavt indhold af stivelse: 1 % Højt indhold af fibre: 1 % Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration KG/DAG PLUSS HAVRE HØ Let arbejde 0, 0 69 Normalt arbejde 1,0 69 Hårdt arbejde 1, 69 Tilfører skånsom energi i form af fedt og fibre i kombination med vitaminer og mineraler i afbalancerede forhold. Udviklet til at hæve energiindtaget hos heste som udelukkende får et egnet grovfoder eller har en foderplan hvor der suppleres med korn. Normalt arbejde, Hårdt arbejde, Avl & opvækst, Rekonvalescent, Seniorhest og Varm hest Havrefrit Stivelse: % 1 kg foder Indhold af fibre: % Skal blandes med vand Omega og 6 fra planteriget B L A N D E S M E D VAN D liter vand 1 min MASH SENSITIVE VAND Let arbejde 0,0, kg 0,1 liter Normalt og hårdt arbejde 0,1 kg 1 liter Havrefrit specialfoder med velsmagende og sunde råvarer som fx æble, gulerod og hørfrø. Egnet til brug for hurtigere genopbygning efter en præstation eller til at få en sart hestemave i form. Det er også velegnet til ældre heste som kan have tandproblemer, eller til kolikfølsomme heste, og det kan også få gang i appetitten hos en hest som er småt spisende, eller til en der har svært ved at holde huldet. Skal blandes med varmt eller koldt vand og stå i ca. 1 minutter før fodring.

23 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN SPECIALFODER MUSKEL Koncentreret suppleringsfoder (uden tilsatte mineraler) SPECIALFODER MAX BALANCE SPC HÅRDT ARBEJDE Hårdt arbejde, Normalt arbejde, Avl & opvækst, Rekonvalescent, Seniorhest og Varm hest Lavt indhold af stivelse: % Indhold af fibre: % 70 g ford. Rp/kg Ekstra høj proteinkvalitet Omega og 6 fra planteriget Klimamærket BEHOV FOR EKSTRA PROTEIN RATION MUSKEL 0 g fordøjeligt råprotein 0, kg 00 g fordøjeligt råprotein 0, kg 00 g fordøjeligt råprotein 0, kg Proteinrigt med lavt indhold af stivelse. Giver et koncentreret tilskud af kvalitetsprotein (primært kartoffelprotein). Ekstra højt indhold af aminosyrerne lysin og methionin. Egnet ved akut mangel, øget behov eller risiko for underskud af protein. Normalt arbejde, Hårdt arbejde, Avl & opvækst, Rekonvalescent, Seniorhest og Varm hest Stivelse: % Højt indhold af fibre: 1 % SPC (60 %) Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Specialfoder (fuldfoder) med 60 % specialbehandlet havre, SPC. Genom en naturlig proces har havren (SPC) fået unikke egenskaber som kan modvirke væskemangel, øge hestens præstationsevne og få en sart mave i form. Anbefalet ration er ca. 0, kg/0 kg.

24 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN AVL OG OPVÆKST Avl og opvækst Vores foder til avl og opvækst giver en sikker og jævn tilførsel af de næringsstoffer som er særlig vigtige i den tidlige foster- og opvækstfase, og som i meget høj grad påvirker den unge hests fremtidige styrke og præstationsevne. GROOV bruges af en lang række førende opdrættere, både i Sverige og internationalt. Du kan faktisk styre en hel del Faktum er at du som opdrætter i temmelig stor udtrækning kan styre hvordan de heste du opdrætter, vil udvikle sig. Fodringen kan have en afgørende betydning for at opbygge den styrke som kræves for at heste med fin afstamning og talent skal kunne komme helt til deres ret. Vigtigt at tænke på For bedste resultat er det vigtigt at hoppen holdes i god foderstand inden bedækningen og under drægtigheden. Hoppen skal også være i god foderstand op til diegivning. I lav-drægtigheden holdes overvægtige hopper ofte på vedligeholdelsesdiæt. Det er ekstra vigtigt at deres behov for mineraler og vitaminer alligevel bliver tilgodeset. I slutningen af græsningsperioden mister græsset meget hurtigt sin næringsværdi. I drægtighedens sidste måneder grundlægges cirka 7 % af føllets fødselsvægt. Hoppen har derfor behov for et reelt tilskud af kvalitetsprotein. Under diegivningen accelererer behovet for næring. Hoppen fordobler sit behov for energi og tredobler behovet for protein. Føllet bør lære at spise kraftfoder i god tid inden det vænnes fra. På den måde undgår man ernæringsmæssige tilbagegang og uensartet udvikling af knoglerne.

25 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN FÖL SPECIALPRODUKT MILK Avl & opvækst Hoppemælkserstatning med en sammensætning der ligner naturlig hoppemælk. Læs hele fodringsskemaet på krafft.nu AVL OG OPVÆKST Avl & opvækst Lavt indhold af stivelse: 16 % Højt indhold af fibre: 1 % Høj proteinkvalitet mm piller Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration KG/DAG FØL HØ Føl 6 mdr. 1 frit Føl 61 mdr. frit Til føl og ungheste. Kan også gives til andre heste med øget behov for protein. Fremstilles i mm piller. GROOV 90 MÜSLI Protein Til hopper med normalt proteinbehov. Egnet til avlshingste, goldhopper og lav-drægtige hopper samt hopper som æder grovfoder med et relativt højt proteinindhold. (Se hele fordringsvejledningen på side 17). Avl & opvækst, Hårdt arbejde, Normalt arbejde og Seniorhest Indhold af stivelse: 0 % Indhold af fibre: % Dampkogt i 60 minutter Omega og 6 fra planteriget Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration GROOV 1 KG/DAG MÜSLI HØ Føl 1 frit 1-åringer frit -åringer, ikke træning 79 -åringer, træning 79 Følhopper, lavdrægtige 1 69 Følhopper, højdrægtige 69 Følhopper, diegivende 6frit Egnet til føl, voksende ungheste, avlshingste samt drægtige og diegivende avlshopper. Dampkogt med højt indhold af protein. Højt indhold af de vigtige aminosyrer lysin og methionin. Egnet ved øget proteinbehov. Egnet til føl, voksende ungheste, avlshingste samt drægtige og diegivende avlshopper. Ekstra højt indhold af de vigtige aminosyrer lysin og methionin. Egnet ved øget proteinbehov. (Se hele fordringsvejledningen på side 17).

26 6 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN AVL OG OPVÆKST GROOV 10 Egnet til voksende ungheste og til hopper som er drægtige eller diegivende. Et godt overgangsfoder i perioden fra føl til unghest. Ekstra højt indhold af de vigtige aminosyrer lysin og methionin. Sikrer indtaget af kvalitetsprotein og fibre hos alle heste. (Se hele fordringsvejledningen på side 17). KONCENTRERET SUPPLERINGS FODER (KONCENTRAT) PLUSS Protein Avl & opvækst, Hårdt arbejde, Normalt arbejde, Rekonvalescent og Seniorhest Lavt indhold af stivelse: % Højt indhold af fibre: 1 % Høj proteinkvalitet Omega og 6 fra planteriget Klimamærket Komplet med mineraler og vitaminer ved anbefalet ration KG/DAG PLUSS HAVRE HØ Føl 1,0 1 frit 1-åringer 1,0 1 frit -åringer, ikke træning 1, åringer, træning 1,0 79 Følhopper, lavdrægtige 0, 0 69 Følhopper, højdrægtige 1, Følhopper, diegivende 1, 6frit Voksne, let træning 0, 0 69 Voksne, normal træning 1, Voksne, hård træning 1,0 69 Tilfører protein i kombination med fedt og fibre samt vitaminer og mineraler i et afbalanceret forhold. Kan i anbefalet ration og sammen med egnet grovfoder benyttes som eneste kraftfoder, og kan til heste med højere energibehov også suppleres med korn. SPECIALFODER MUSKEL Koncentreret suppleringsfoder (uden tilsatte mineraler) Egnet til voksende ungheste og diegivende hopper. Proteinrigt med lavt indhold af stivelse. Giver et koncentreret tilskud af kvalitetsprotein (primært kartoffelprotein). Ekstra højt indhold af aminosyrerne lysin og methionin. Egnet ved akut mangel, øget behov eller risiko for underskud af protein. (Se hele fordringsvejledningen på side ).

27 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN 7 AVL OG OPVÆKST SPECIALFODER MAX BALANCE SPC SPECIALFODER MASH Sensitive 1 kg foder B L A N D E S M E D VAN D liter vand 1 min Specialfoder (fuldfoder) med 60 % specialbehandlet havre, SPC. Genom en naturlig proces har havren (SPC) fået unikke egenskaber som kan modvirke væskemangel, øge hestens præstationsevne og få en sart mave i form. Anbefalet ration er ca. 0, kg/0 kg. (Se hele fordringsvejledningen på side ). Havrefrit specialfoder med velsmagende og sunde råvarer som fx æble, gulerod og hørfrø. Egnet til brug for hurtigere genopbygning efter en præstation eller til at få en sart hestemave i form. Skal blandes med varmt eller koldt vand og stå i ca. 1 minutter før fodring. (Se hele fodringsvejledningen på side ).

28 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN Foder med ensartet og høj kvalitet Der er garanti på vores havre- og lucerneprodukter både med hensyn til næringsindhold og hygiejne. Du kan derfor være sikker på at det foder du giver din hest, virkelig holder en høj og ensartet kvalitet. Suppler grovfoderet med PLUSS eller MINER til en komplet foderplan sammen med vores havre- og lucerneprodukter. HAVRE Blå LUSERN Pellets Høj proteinkvalitet Højt indhold af fibre: 7 % Velrenset kvalitetshavre til heste. Høj og ensartet volumenvægt. Volumenvægt indebærer at havren har en høj vægt pr. volumenenhed, og at kernerne er tunge og velfyldte. Kvalitetskontrolleret både med hensyn til næringsindhold og hygiejne. Vejledende værdi for Pellets: 0,- kg pr. hest pr. dag. Sørg for at hesten får tilstrækkeligt med andet grovfoder. Blød gerne pillerne op for at minimere risikoen for spiserørsforstoppelse. Varmlufttørret lucerne i piller. Tilfører fibre og er en praktisk måde at sikre proteintilførslen på. LUSERN Hackad Strå LUSERN Mix Høj proteinkvalitet Højt indhold af fibre: 7 % Vejledende værdi for Hackad Strå: 0, kg pr. hest pr. dag. Sørg for at hesten får tilstrækkeligt med andet grovfoder. Varmlufttørret lucerne med en naturlig grovfoderstruktur. Er rigt på protein af høj klasse. Kan let blandes med den almindelige kraft- eller grovfoderration. Leveres i en praktisk og hygiejnisk plastikemballage som både er nem at opbevare og at medbringe på stævner eller ture. Med vegetabilsk olie Høj proteinkvalitet Højt indhold af fibre: % Normal anbefaling af Mix: kg pr. hest pr. dag. Hvis foderet bruges som en lille del af grovfoderrationen, gives det med fordel i krybben sammen med kraftfoder. Større rationer bør for størstedelens vedkommende gives på jorden. En kombination af varmlufttørret lucerne, græshø, melasse og vegetabilsk olie. Højt fiberindhold. Leveres i en praktisk og hygiejnisk plastikemballage som både er nem at opbevare og at medbringe på stævner eller ture.

29 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN 9 Koncentreret suppleringsfoder Heste som kun fodres med grovfoder suppleret med eller uden korn, løber oftest en risiko for at få for lidt af de vigtige næringsstoffer. Med vores koncentrat kan du nemt med en lille ration supplere med de vitaminer og mineraler som mangler i fodersammensætningen. KONCENTRERET SUPPLERINGS- FODER (KONCENTRAT) PLUSS Energi Når der er behov for koncentrat Heste som udelukkende æder grovfoder Heste som æder grovfoder suppleret med korn Heste som på grund af fx rekonvalescens eller et varmt temperament, kun får en lille ration kraftfoder Heste som får mindre kraftfoder på grund af nedsat arbejdsbelastning KONCENTRERET SUPPLERINGS- FODER (KONCENTRAT) PLUSS Protein Tilfører skånsom energi i form af fedt og fibre i kombination med vitaminer og mineraler i afbalancerede forhold. Udviklet til at hæve energiindtaget hos heste som udelukkende får et egnet grovfoder eller har en foderplan hvor der suppleres med korn. (Se hele fordringsvejledningen på side ). Tilfører protein i kombination med fedt og fibre samt vitaminer og mineraler i et afbalanceret forhold. Kan i anbefalet ration og sammen med egnet grovfoder benyttes som eneste kraftfoder, og kan til heste med højere energibehov også suppleres med korn. (Se hele fordringsvejledningen på side 6).

30 0 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN Mineraler Heste som udelukkende spiser grovfoder eller er på græs, med eller uden supplerende korn, har behov for ekstra mineraler for at trives. Også heste som æder fuldfoder, kan i visse perioder have behov for tilskud af mineraler når den anbefalede ration af forskellige grunde indimellem skal nedsættes. Det kan fx handle om rekonvalescenter, overvægtige heste, heste som bliver eksplosive af kraftfoder, eller heste som rører sig mindre end normalt. MINER Röd Pellets Hårdt arbejde Kalcium- og fosforkvote 6, mm piller RATION PER DAG MINER/GR BETFOR/KG HAVRE/KG HØ/KG Pony , 0 Normalt arbejde 10 00, 69 Hårdt arbejde ,0 69 Velafbalanceret mineralfoder i piller til heste i hårdt arbejde. Fås i kg spand og 0 kg sæk. MINER Grön Pellets MINER Vit Pellets Normalt arbejde, Avl & opvækst, Rekonvalescent og Seniorhest Kalcium- og fosforkvote,0 mm piller Normalt arbejde, Avl & opvækst, Rekonvalescent og Seniorhest Kalcium- og fosforkvote 0, mm piller RATION PER DAG MINER/GR BETFOR/KG HAVRE/KG HØ/KG MUSKEL/KG Pony og heste i hvile , 0 Let arbejde 10 00, 1 69 Normalt arbejde , 69 Drægtige følhopper , Diegivende følhopper 0 6frit 1,0 Velafbalanceret mineralfoder i piller til heste på græs. Sammen med vitamintilskud egner det sig til heste som næsten udelukkende æder grovfoder. Fås i kg spand og 0 kg sæk. RATION PER DAG MINER/GR BETFOR/KG HAVRE/KG HØ/KG MUSKEL/KG Pony og heste i hvile , 0 Let arbejde 10 00, 1 69 Normalt arbejde , 69 Drægtige følhopper , Diegivende følhopper 0 6frit 1,0 Mineralfoder i piller som genopretter mineralbalancen ved en grov foderration der er rig på kalcium. Fås i kg spand og 0 kg sæk.

31 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN 1 MINER Blå Pellets Jeg fik god hjælp af foderrådgiverne hos KRAFFT til at udarbejde en godt sammensat foderplan til mine heste ud fra årets grovfoderværdier. MARIA BARNEWITZ SCHOU VINDER AF BALTIC CUP 01 Normalt arbejde, Avl & opvækst, Rekonvalescent og Seniorhest Kalcium- og fosforkvote,0 mm piller RATION PER DAG MINER/GR BETFOR/KG HAVRE/KG HØ/KG MUSKEL/KG Pony og heste i hvile , 0 Let arbejde 10 00, 1 69 Normalt arbejde , 69 Drægtige følhopper , Diegivende følhopper 00 6frit 1,0 Velafbalanceret mineralfoder i piller til heste i normalt arbejde. Fås i kg spand og 0 kg sæk. MINER Blå Granulat Normalt arbejde, Avl & opvækst, Rekonvalescent og Seniorhest Kalcium- og fosforkvote,0 RATION PER DAG MINER/GR BETFOR/KG HAVRE/KG HØ/KG MUSKEL/KG Pony og heste i hvile 70 00, 0 Let arbejde 0 00, 1 69 Normalt arbejde 010 0, 69 Drægtige følhopper , Diegivende følhopper 00 6frit 1,0 Velafbalanceret mineralfoder (granulat) til heste i normalt arbejde. Fås i kg sæk. KRAFFT DIREKT DIREKT@KRAFFT.NU

32 KR AFF T A PRODUC T OF SWEDEN Vores tilskudssortiment Vores sortiment af tilskud, vitaminer og specialprodukter, som i år har fået et nyt design og er blevet udvidet med endnu flere produkter, er udviklet for at fodersammensætningen skal kunne finjusteres. Derfor omfatter det også en række produkter til heste med særlige behov. Alle produkterne tilfører de ønskede stoffer i en så ren og koncentreret form som muligt. Vores tilskud er blevet udviklet i samar bejde med forskere og veterinærer. Hud og pels TILSKUDSGUIDEN Vitamin B, Linseed Oil, Oil, Biotin, Vitamin Multi Mave og tarm Hvilke behov har din hest, og hvilket KRAFFTtilskud løser problemet? Gastro Support, Linseed Oil, Oil, Vitamin B Genopbygning Electrolytes Pro, Magnesium, Salt Energi Linseed Oil, Oil Stress og nerver Stress Relief, Magnesium Hove Led Joint Support Mineraltilskud Hoof Support, Biotin, Vitamin B Muskler Vitamin E, Magnesium, Linseed Oil, Oil Copper Iron, Magnesium, Salt Vitaminer Vitamin B, Vitamin E, Vitamin Multi, Biotin Vores seneste nyheder! STRESS RELIEF LINSEED OIL Et godt sammensat tilskud med tryptofan, magnesium, B-vitaminer og aminosyrer som kan få hestens temperament i balance i stressede situationer. Med en stærk psyke er det nemmere at få succes. Fås i 700 gram. Hørfrøolie tilfører koncentreret energi i skån som form, fx til heste med muskelproblemer eller heste der har vanskeligt ved at holde hul det. Rigt på sunde fedtsyrer som kan bidrage til blank pels og et større velbefindende. Fås i 1 liter. KARE 96 ELECTROLYTES PRO Erstatter tab af flere vigtige elektrolytter i forbin delse med fx vandig afføring og kraftig sved afsondring. Forkorter tiden inden genoprettet præstationsevne mellem gentagne anstrengelser og gør hesten mere tilbøjelig til at drikke vand. Benyttes når det ikke er tilstrækkeligt med salt. Koncentrerede elektrolytter. Fås i 1.00 gram.! 96 Et unikt tilskud med fire komponenter T I M som er vigtige for at opretholde leddenes bevægelighed. Kan gives til alle heste, men egner sig specielt til heste i hård fysisk træning og til ældre heste. Tilfører MSM, glukosamin, kondroit insulfat og hyaluronsyre. Fås i 700 gram. R S! NS JOINT SUPPORT OB E HOOF SUPPORT Balanceret sammensætning af vigtige stoffer som bidrager til bedre hovkvalitet, øger hov væksten og modvirker hovsprækker. Tilfører biotin, metionin og zink. Fås i 700 gram. BIOTIN Pellettilskud som benyttes ved behov for ekstra biotin. Skaber forudsætninger for god hovkva litet. Mangel på biotin kan give hovproblemer. Fås i kg.

33 KR AFF T A PRODUC T OF SWEDEN sikrer og finjusterer Nu i nyt design! GASTRO SUPPORT VITAMIN MULTI Vores bestseller som sikrer en sund tyktarm funktion, (hed tidligere MagTarm). En unik sammensætning af B-vitaminer, gærceller samt stoffer som modvirker forsuring. Benyt tes både forebyggende og ved problemer i fx stresssituationer som miljøændring, trans porter, foderændring og græsningsophør. Fås i 00 gram og kg. Alsidigt tilskud i koncentreret form, gavner hestens almentilstand og præstationsevne. Egnet til drægtige hopper eller op til bedæk ning. Benyttes også ved stress som fx trans porter og foderændring osv. Tilfører vitamin A, B, C, D, E og K. Fås både i flydende form og som piller: 1 liter, kg og kg. COPPER IRON Tilskud af kopper og jern i organisk bundet form, hvilket letter optagelsen. Kobber og jern er vigtige sporstoffer ved opbygning af bl.a. bindevæv, knoglevæv og røde blodlegemer. Mangel kan bl.a. føre til nedsat præstationsevne. Fås i 700 gram. MAGNESIUM Mangel på magnesium kan påvirke muskel funktionen og hestens mentale balance. Dette tilskud forebygger og afhjælper magnesiummangel. Benyttes ved lavt magnesiumindhold i grovfoderet, ved hård træning og ved konstateret mangel (via blodprøver). Fås i 10 gram. VITAMIN E Vitamin E er vigtig for muskelfunktionen hos fx hårdt arbejdende heste og føl. Også drægtige hopper kan have behov for tilskud til fosterets vækst af de forskellige væv. Høj koncentreret rent E-vitamin uden tilsætning af selen. Fås både i flydende form og som piller; 1 liter, kg og kg. Salt SALT Granuleret salt af levnedsmiddelkvali tet. Blandes i foderet, fx i KRAFFT MASH Sensitive, eller opløses i lunkent vand til kogesaltopløsning. Fås i kg. SALTSLIKSTEN Sliksten af rent kogesalt. Holder levneds middelkvalitet. kg pr. sten. VITAMIN B Gavner pelssætning samt hestens tyktarmog muskelfunktion. Benyttes ved appetit løshed, ved pelsfældning/pelssætning samt ved stress, fx ved transporter, foderændring osv. Tilfører vitamin B1, B, B6, B1 og biotin. Fås både i flydende form og som piller; 1 liter, liter, kg og kg. OIL Sojaolie tilfører koncentreret energi i skån som form, fx til heste med muskelproblemer eller varme heste der har vanskeligt ved at holde huldet. Olien er rig på sunde fedtsyrer som kan bidrage til blank pels og et øget velbefindende. Fås i 1, liter, liter og liter.

34 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN Hvordan vælger du GROOV til dit grovfoder? Med forskellige produkter fra vores sortiment kan du nemt supplere næringsværdien i dit grov foder, men først skal du kende grovfoderets indhold af protein og energi ved at analysere dit grovfoder. En formel som gør det nemmere I mange tilfælde angives grovfoderets indhold af protein (gram fordøjeligt råprotein forkortet g ford. Rp) og energi (megajoule forkortet MJ) pr. kilo foder. En mere overskuelig måde er at angive begge disse værdier i forhold til hinanden i form af en kvote. Kvoten viser hvor meget protein grovfoderet indeholder pr. MJ energi. Ved hjælp af denne kvote kan man nemt sammenligne grovfoder med forskelligt vandindhold fx hø og høsilage. I Sverige angiver man at den voksne hests behov er 6 gram fordøjeligt råprotein pr. MJ energi i foderrationen. X = førstevalg (x) = kan også bruges VOKSNE HESTE GROOV 60 GROOV 90 GROOV 1 GROOV 10 Grovfoder med værdi < g ford. Rp / MJ (x) x x Grovfoder med værdi 7 g ford. Rp / MJ x Grovfoder med værdi >7 g ford. Rp / MJ x (x) VOKSENDE UNGHESTE GROOV 60 GROOV 90 GROOV 1 GROOV 10 FÖL Grovfoder med værdi < g ford. Rp / MJ x x x Grovfoder med værdi 7 g ford. Rp / MJ (x) x (x) Grovfoder med værdi >7 g ford. Rp / MJ x x FØL 61 MÅNEDER GROOV 60 GROOV 90 GROOV 1 GROOV 10 FÖL Grovfoder med værdi >7 g ford. Rp / MJ (x) (x) x AVLSHOPPER DRÆGTIGE/DIEGIVENDE GROOV 60 GROOV 90 GROOV 1 GROOV 10 FÖL Grovfoder med værdi < g ford. Rp / MJ x x x Grovfoder med værdi 7 g ford. Rp / MJ x x x Grovfoder med værdi >7 g ford. Rp / MJ (x) lav-drægtig x OVERFØLSOMME HESTE, REKONVALESCENTER, GAMLE HESTE GROOV 60 GROOV 90 GROOV 1 GROOV 10 GROOV Sensitive Grovfoder med værdi < g ford. Rp / MJ (x) (x) x Grovfoder med værdi 7 g ford. Rp / MJ (x) x Grovfoder med værdi >7 g ford. Rp / MJ (x) x Et eksempel på hvordan kvoten ser ud når du dividerer proteinindholdet med energiindholdet: 0 g ford. Rp / 7, MJ = 6,7 g ford. Rp / MJ som hesten får tilført

35 KRAFFT A PRODUCT OF SWEDEN Hvilket kraftfoder egner sig til min hest? Det finns många foder och utfodringsmetoder. Här kan du se vilka produkter som passar bäst till olika hästkategorier. HESTETYPE FODER SUPPLERINGS- FODER grovfoderanalyse har indflydelse på valget SUPPLERINGS- FODER (KONCENTRAT) grovfoderanalyse har indflydelse på valget HAVRE MINERALFODER grovfoderanalyse har indflydelse på valget SPECIALFODER NORMALT ARBEJDE NORMALT ARBEJDE HÅRDT ARBEJDE AVLSHOPPE LET AT FODRE PÅ REKONVALESCENT SENIOR LET ARBEJDE MODERAT ARBEJDE KONKURRENCE FØL OG UNGHEST PONY HINGST GRUND GRUND SPORT SPC FÖL GROOV 60 GROOV Sensitive GROOV Sensitive RIDER MÜSLI Sensitive SPORT MÜSLI Protein RIDER GROOV 60 GROOV 1 MÜSLI Sensitive SPORT MÜSLI High Energy GROOV Sensitive MÜSLI Sensitive GROOV 90 GROOV 10 GROOV 90 MÜSLI High Energy GROOV SPC GROOV 90 GROOV 1 MÜSLI Protein GROOV 60 GROOV 90 GROOV 90 GROOV 1 GROOV 10 SENIOR Sensitive SENIOR Sensitive GROOV 1 GROOV 10 MÜSLI Sensitive GROOV 10 SENIOR Sensitive SENIOR Sensitive GROOV Sensitive MÜSLI Protein PLUSS Energi PLUSS Energi PLUSS Energi PLUSS Protein PLUSS Energi PLUSS Protein PLUSS Protein PLUSS Protein PLUSS Protein PLUSS Protein HAVRE Blå HAVRE Blå HAVRE Blå HAVRE Blå MINER Blå MINER Blå MINER Röd MINER Blå MINER Blå MINER Blå MINER Blå MINER Grön MINER Röd MINER Grön MAXBALANCE SPC MAXBALANCE SPC OIL MUSKEL MASH Sensitive MUSKEL MUSKEL MASH Sensitive MASH Sensitive LINSEED OIL LUSERN LUSERN LUSERN MUSKEL MAXBALANCE SPC MAXBALANCE SPC MAXBALANCE SPC MAXBALANCE SPC MASH Sensitive MASH Sensitive MASH Sensitive MASH Sensitive FODER HESTETYPE SUPPLERINGS- FODER grovfoderanalyse har indflydelse på valget SUPPLERINGS- FODER (KONCENTRAT) grovfoderanalyse har indflydelse på valget VARM HEST MERE ENERGI MUSKELFATTIG HEST BEHOV FOR HJÆLP HAVREFØLSOM HEST SART MAVE CA-RIGT SVÆR AT FODRE PÅ ALLE MERE PROTEIN TIL AT UNDERSTØTTE GROVFODER VÆSKEBALANCEN GROOV 90 SPORT SPC GROOV 1 SPORT SPC GROOV 60 GROOV SPC GROOV Sensitive SPORT GROOV 10 GROOV SPC GROOV 90 SPORT SPC GROOV 1 MÜSLI High Energy GROOV Sensitive GROOV SPC GROOV 60 GROOV 10 MÜSLI Protein GROOV 1 GROOV 90 SENIOR Sensitive SENIOR Sensitive GROOV 10 GROOV 1 GROOV Sensitive GROOV 10 SENIOR Sensitive GROOV Sensitive SENIOR Sensitive PLUSS Protein PLUSS Energi PLUSS Protein PLUSS Energi PLUSS Protein MINERALFODER grovfoderanalyse har indflydelse på valget SPECIALFODER MINER Blå MINER Röd OIL OIL MUSKEL MAXBALANCE SPC OIL MAXBALANCE SPC LINSEED OIL LINSEED OIL LUSERN MASH Sensitive LINSEED OIL MASH Sensitive MUSKEL MUSKEL MAXBALANCE SPC LUSERN MASH Sensitive MASH Sensitive MINER Vit OBS! Alle anbefalinger i kataloget er eksempler på foderrationer til normalt store heste (ca. 00 kg) som får hø i normal mængde og kvalitet. Benyttes grovfoder med andet vandindhold, skal rationerne justeres. For nærmere anvisninger anbefales grovfoderanalyse og kontakt med vores foderrådgivere.