Sådan bruger du Internet Explorer til søgning Side 1 af 7

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan bruger du Internet Explorer til søgning Side 1 af 7"

Transkript

1 Sådan bruger du Internet Explorer til søgning Side 1 af 7 1) Tænd computeren og start Internettet på det blå e (Du kan klikke én gang på det blå e i proceslinien for neden, eller du kan dobbeltklikke på det blå e-ikon ude på Skrivebordet.) Start Internettet ved at dobbeltklikke på det blå e her:.eller.... ved et enkelt klik på det blå e her: 2) Her er Startsiden søgemaskinen Google. En skærmbilledet i Internet Explorer består af følgende dele: Menulinien Adresselinien, hvor man skriver den nøjagtige hjemmesideadresse. (Her kan man kun skrive en kendt adresse og ikke søge efter et emne! Det svarer til forsiden af en kuvert. Her kan kun stå en kendt og korrekt postadresse.) Værktøjslinien med knapper til forskellige funktioner. Her er for eksempel knappen, der bringer dig til Startsiden.

2 Sådan bruger du Internet Explorer til søgning Side 2 af 7 3) Hvis ikke du kender en nøjagtig hjemmesideadresse, kan du bruge en søgemaskine til at finde den med. Her ser du søgemaskinen Google. Den anbefaler vi at bruge, fordi den er så overskuelig og fordi den ikke er fyldt med reklamer, som flere andre søgemaskiner. Skærmbilledet i Google består af følgende dele: Vil du finde billeder, kan du klikke her. Vil du finde nyhedsgrupper, kan du klikke her. (Nyhedgrupper er en slags diskussionsforum. Kan sammenlignes med frimærkeklubbens elektroniske opslagstavle. Her kan du læse næsten alt om frimærker, hvis det er det, der er din hobby.) Selve søgefeltet. F. eks. Dansk kunsthistorie Her kan du skrive et eller flere ord, som du vil finde noget om. Skriv som du normalt skriver ordene. Må ikke forveksles med adresselinien i Internet Explorer! Slut af med at klikke på Googlesøgning, når du har skrevet dit søge emne i feltet oven over. Læg mærke til, at du kan vælge kun at få danske hjemmesider på den knap her.

3 Sådan bruger du Internet Explorer til søgning Side 3 af 7 4) Når Google er færdig med at søge, kan du se, hvor mange resultater, den fandt og hvilke link, der fundet. Her ser du et link. Det betyder, at hvis du klikker én gang med venstre museknap oven i den blå tekst, kommer du derhen, hvor teksten henviser til. (I dette tilfælde: En anden søgemaskine, med resultater om Dansk kunsthistorie.) På denne side ser du de første 10 søgeresultater. Der er fundet ca resultater i denne søgning, 5) Søgemaskinen Open Directory med 86 søgeresultater om Dansk kunsthistorie.

4 Sådan bruger du Internet Explorer til søgning Side 4 af 7 6) Klikker du ind på linket om Dansk kunsthistorie i Open Directory kommer du et nyt sted hen, hvor indholdet også har noget med Dansk kunsthistorie at gøre. Her kan du vælge at se de 34 søgeresultater, der er fundet. Klik én gang med venstre museknap her. 7) I næste vindue ser du, at der er fundet 5 danske gallerier. Klik én gang her, og se hvilke fem danske gallerier, er fundet.

5 Sådan bruger du Internet Explorer til søgning Side 5 af 7 8) Se her de fem danske søgeresultater. Her ser du linket til det første af de fem danske gallerier. Vil du se resten, skal du gå længere ned på siden. Klik én gang med venstre museknap og hold nede, oven i denne grå stribe. Træk derefter musen nedad på siden. Så ser du de andre gallerier. 9) Copenhagen Art Gallery Klik én gang på Copenhagen Art Gallery

6 Sådan bruger du Internet Explorer til søgning Side 6 af 7 10) Se dig omkring på Copenhagen Art Gallery s hjemmeside. 11) Når du har set færdigt på denne hjemmeside, skal vi gå tilbage i vores søgerækkefølge, for nu vil vi prøve at søge i Google efter noget helt andet. Det gør man sådan: 1) Klik på den lille sorte trekant, med spidsen nedad. Klik derefter på Google, nederst i det rullegardin, der dukker op her. Så havner du tilbage i Google, hvor vi begyndte. Du kunne også være sprunget ind på et af de andre trin i vores søgevej. Prøv selv det senere.

7 Sådan bruger du Internet Explorer til søgning Side 7 af 7 12) Nu er vi tilbage, hvor vi begyndte: 1) Klik én gang med venstre museknap her. 2) Slet teksten om Dansk kunsthistorie. 3) Skriv selv et nyt emne, du vil søge efter. 4) Klik én gang på Søg sider på danske 5) Slut af med ét klik på Google-søgning. 6) Fortsæt din Internet God fornøjelse!