Tættere på familien. Midtvejsevaluering 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tættere på familien. Midtvejsevaluering 2018"

Transkript

1 Tættere på familien Midtvejsevaluering 2018

2 Projekt Tættere på familien Afprøvning af Sverigesmodellen på børnehandicapområdet Med projekt Tættere på familien (TPF) afprøver Aarhus Kommune den såkaldte Sverigesmodel på børnehandicapområdet. Sverigesmodellen har hidtil udelukkende været afprøvet på udsatteområdet i Danmark. I projektet skal rådgiverne arbejde tættere på barnet og familien. Formålet med projektet er at forebygge, at problemer i familien vokser sig store, at familien opnår en større grad af selvhjulpenhed, og at unge med handicap får en bedre forberedelse og overgang til voksenlivet. Sverigesmodellen tager konkret udgangspunkt i en omlægning af måden, som socialrådgivere og det øvrige fagpersonale omkring barnet arbejder på. Det primære ved omlægningen er, at rådgiverne skal arbejde meget tættere på familien. På den måde forventes det, at rådgiverne får mulighed for at skabe sammenhæng for familierne på nye måder, og i andre kontekster end tidligere. Rådgiverne har derfor mulighed for at være med i de forskellige sociale arenaer, hvor familiens virkelighed udspiller sig til dagligt. Det forventes blandt andet at muliggøre en stærkere relation til barnet og familien og et dybere kendskab til disses behov. Rådgivningsarbejdet vil omfatte hyppigere opfølgninger og en øget inddragelse af familien, og hele omlægningen kan evt. medvirke til en tilpasning af tilbudsviften, der understøtter en tidlig forebyggende indsats. Rådgivernes sagstal sættes ned og er forudsætningen for, at der er mere tid til at arbejde med den enkelte familie.

3 Projekt Tættere på familien Evaluering af projekt Tættere på familien Tættere på familien løber fra april 2016 til december Metodecentret følger og evaluerer projektet. Der er udarbejdet en midtvejsevaluering på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse og et kvalitativt casestudie. Der er udsendt spørgeskemaer til familier hvis børnehandicapsag varetages af TPF-teamet, og til en sammenligningsgruppe bestående af familier hvis børnehandicapsag varetages af det almindelige team. Der er udsendt spørgeskemaer ved baseline og midtvejs i projektet. Der er også foretaget et kvalitativt casestudie som følger fem udvalgte familier, hvis børnehandicapsag varetages i TPF-regi. Familierne bliver interviewet tre gange i projektperioden. Ved midtvejsevalueringen er der foretaget to interview med hver familie. Fundene er udtryk for familiernes subjektive oplevelser. På de følgende sider afrapporterer vi kortfattet de væsentligste fund fra midtvejsevalueringen.

4 Hovedfund fra spørgeskemaundersøgelsen

5 Svarprocenter og datagrundlag 33 % (216 besvarelser) Baseline Midtvejsmåling 36 % (205 besvarelser, heraf 62 % sammenligningsgr.; 38 % TPF) 121 har besvaret både baseline og midtvejsmåling. Robusthedstest Alle analyser laves 1) for alle der har svaret ved hhv. baseline og midtvejsmåling og 2) for de som har svaret både ved baseline og midtvejsmåling. På den måde tester vi om vi får samme substantielle resultater, uanset om forældrene har svaret begge gange eller ej. Overgang til voksenliv 69 personer er overgået til voksenlivet og får et separat spørgeskema. Afrapporteres til slutevalueringen ultimo 2019.

6 Trivsel hos forældre Gennemsnitsscore på WHO's trivselsindeks Baseline Midtvejsmåling Sammenligningsgruppe TPF-gruppe Note: data består af de som har besvaret både baseline og midtvejsmåling (n=116) 0-35: Stor risiko for depression eller stressbelastning 36-50: Risiko for depression eller stressbelastning : Ikke umiddelbart risiko for depression eller stressbelastning Normtal for befolkningen som helhed: 68 Baseline Midtvejsmåling Signifikansniveau Sam.gr 43,5 42 TPF 49,4 54,4 Sig.niveau ** Note: p < 0,1; * p < 0,05; ** p < 0,01; *** p < 0, 001.

7 WHO s trivselsindeks Trives forældrene i TPF i højere grad end forældrene i sammenligningsgruppen? Det umiddelbare svar er: Ja! Hvis vi sammenligner gennemsnittene for de to grupper ved midtvejsmålingen, så adskiller de sig signifikant fra hinanden (p<0,01). Sammenligningsgruppen scorer i gennemsnit 42 point, mens TPFgruppen scorer 54 i gennemsnit (se tabel på forrige slide). TPF-gruppen ligger dermed gennemsnitligt i den kategori, hvor der ikke umiddelbart er risiko for depression eller stressbelastning. De ligger dog fortsat stadig et stykke fra pointtallet 68, som er gennemsnittet for befolkningen som helhed. Er der nogle forbehold at tage i den sammenhæng? Ja, det er der også! Selve udviklingen fra baseline til midtvejsmåling for TPF er kun meget svagt signifikant (p < 0,1; og insig. for sammenligningsgruppen). Derfor må vi være varsomme med at konkludere, at TPF-forældre over tid har fået en signifikant forbedret trivsel. Forskellen ved midtvejsmålingen kan også bestå i, at trivslen for sammenligningsgruppen falder, omend udviklingen er insignifikant, og gap et dermed forstørres, hvilket skaber forskellen. Resultaterne gælder kun for de forældre, der har svaret ved både baseline og midtvejsmåling, hvorfor respondenttallet er relativt lavt, hvilket man må have i mente hhv. 71 i sam.gr. og 45 i TPF.gr).

8 PARAMETRE: Overordnet tilfredshed Forældrenes oplevelse af samarbejdet og rådgivningen Oplevelse af kontakten Kvalitet i rådgivningen Inddragelse af familien Tværfagligt samarbejde og koordination I de følgende analyser afrapporteres der pba. de absolutte tal fra henholdsvise baseline og midtvejsmåling, og dermed ikke kun for de som har besvaret både baseline og midtvejsmåling.

9 Overordnede tilfredshedsparametre Rådgiveren leverer overordnet en tilfredsstillende indsats Familien får bevilget den indsats, de har behov for 10=meget enig =meget enig =meget uenig Baseline Midtvejsmåling Sammenligningsgruppe TPF-gruppe 1=meget uenig Baseline Midtvejsmåling Sammenligningsgruppe TPF-gruppe Forældrene i TPF er signifikant mere tilfredse i forhold sammenligningsgruppen ved midtvejsmålingen, både når det gælder oplevelsen af, at rådgiveren overordnet set leverer en tilfredsstillende indsats og ligeledes omkring oplevelsen af at få bevilget den indsats, de har behov for. Udviklingen fra baseline til midtvejsmålingen er signifikant for TPF-gruppen, men ikke for sammenligningsgruppen. Forældrene i TPF s tilfredshed stiger på disse to parametre med henholdsvis 1,7 pointtal vedrørende oplevelsen af, at rådgiveren leverer en tilfredsstillende indsats og 2,2 pointtal i forhold til oplevelsen af at få bevilget den indsats de har behov for.

10 Gennemsnitlig udvikling på tværs af de 4 udsagn i oplevelse af kontakten til rådgiver Oplevelse af kontakten til rådgiver 10=meget enig Forældrene er blevet bedt om at vurdere følgende udsagn på en skala fra 1 til 10: Sammenligningsgruppe TPF-gruppe Det er let at komme i kontakt med rådgiver 3 2 Hyppigheden af kontakt til rådgiver er passende 1=meget uenig 1 Baseline Midtvejsmåling Jeg/vi oplever, at stemningen i kontakten til rådgiver er god Det er oftest rådgiver, der kontakter mig/os Der er signifikant forskel på TPF og sammenligningsgruppen ved midtvejsmålingen. Gap et mellem de to grupper er på 2,2 pointtal. TPF-gruppens udvikling over tid er også signifikant og stiger i gennemsnit med 1,7 pointtal på tværs af de 4 udsagn. TPF-forældre er dermed i højere grad end forældrene i sammenligningsgruppen enige i de udsagn, der fremgår af tabellerne på de følgende slides.

11 Gennemsnitlig udvikling på tværs af de 3 udsagn i kvalitet i rådgivningen Kvalitet i rådgivningen Forældrene er blevet bedt om at vurdere følgende udsagn på en skala fra 1 til 10 : Rådgiver klæder mig/os godt på i forhold til viden om lovgivningen og rettigheder Rådgiver har nok viden om mit/vores barns handicap/funktionsnedsættelse Rådgiver kender til de tilbud, der er relevante for mit/vores barn og min familie 10=meget enig 1=meget uenig Baseline Midtvejsmåling Sammenligningsgruppe TPF-gruppe Der er signifikant forskel på TPF og sammenligningsgruppen ved midtvejsmålingen. Gap et mellem de to grupper er på 2,6 pointtal. TPF-gruppens udvikling over tid er også signifikant og stiger i gennemsnit med 2,5 pointtal på tværs af de 3 udsagn. TPF-forældre er dermed i højere grad end forældrene i sammenligningsgruppen enige i de 3 udsagn, der fremgår af tabellerne på de følgende slides.

12 Gennemsnitlig udvikling på tværs af de 5 udsagn (se næste slide) i inddragelse af familien Inddragelse af familien 10 10=meget enig 9 Forældrene er blevet bedt om at vurdere følgende udsagn på en skala fra 1 til 10 : Sammenligningsgruppe Jeg/vi oplever at blive lyttet til i kontakten med rådgiver TPF-gruppe Jeg/vi oplever at have indflydelse på de ydelser/tilbud mit/vores barn får 1=meget ueing 2 1 Baseline Midtvejsmåling Jeg/vi oplever, at rådgiver spørger ind til barnets og vores families behov Jeg/vi oplever, at rådgiver anerkender mig/os som 'eksperter på barnets situation Jeg/vi oplever, rådgiver spørger ind til mine/vores ressourcer inklusiv personer i mit/vores liv Der er signifikant forskel på TPF-gruppen og sammenligningsgruppen ved midtvejsmålingen. Gap et mellem de to grupper på 2,6 pointtal. TPF-gruppens udvikling over tid er også signifikant og stiger i gennemsnit med 2,2 pointtal. TPF-forældre er dermed i højere grad end forældrene i sammenligningsgruppen enige i de 5 udsagn, der fremgår af tabellerne på de følgende slides.

13 Gennemsnitlig udvikling på tværs af de to udsagn i tværfaglig koordination og samarbejde Tværfaglig samarbejde og koordination Forældrene er blevet bedt om at vurdere følgende udsagn på en skala fra 1 til 10 : De forskellige fagpersoner i kommunen koordinerer den støtte og hjælp barnet og jeres familie modtager (fx skoler, daginstitutioner og forvaltninger) De forskellige faggrupper, der er involveret, arbejder i den samme retning 10 10=meget enig 9 1=meget uenig Baseline Midtvejsmåling Sammenligningsgruppe TPF-gruppe Der er signifikant forskel på TPF-gruppen og sammenligningsgruppen ved midtvejsmålingen. Gap et mellem de to grupper på 2,2 pointtal. TPF-gruppens udvikling over tid er også signifikant og stiger i gennemsnit med 2,2 på tværs af de 2 udsagn. TPF-forældre er dermed i højere grad end forældrene i sammenligningsgruppen enige i de 2 udsagn, der fremgår af tabellerne på de følgende slides.

14 Forældrene i TPF har en højere trivsel end forældrene i sammenligningsgruppen ved midtvejsmålingen. 2/3 af TPF-forældre befinder sig i den kategori, hvor der ikke umiddelbart er risiko for depression eller stressbelastning. Ved baseline var det under halvdelen, der var i denne kategori. Forældrene i TPF er signifikant mere tilfredse end sammenligningsgruppen ift. alle udsagn, der gælder oplevelse af rådgivning og samarbejde. Særlig stor forskel er der ift. Inddragelse af familien og Kvalitet i rådgivningen, hvor den gennemsnitlige forskel er på 2,6 pointtal. HOVEDPOINTER Fra baseline til midtvejsmåling sker den største effekt for TPF-forældre ift. parameteret Kvalitet i rådgivningen med en gennemsnitlig stigning på 2,5 pointtal på 10-pointsskalaen. Den mindste effekt, som dog stadig er på 1,7 pointtal, er ift. Oplevelse af kontakten. Ser vi på hvor TPF scorer absolut højest, uagtet af deres udgangspunkt ved baseline, så er det ift. Inddragelse af familien, hvor de er mest enige i udsagnene og i gennemsnit scorer 7,8. Der hvor de gennemsnitligt er mindst enige er ift. det tværfaglige samarbejde og koordination, hvor de i gennemsnit scorer 6,6 på pointskalaen.

15 FORBEHOLD: En høj svarprocent er med til at sikre, at de besvarede spørgeskemaer samlet set er repræsentative for hele gruppen af forældre, der har fået tilsendt spørgeskemaet. Vi kan ikke udelukke, at der kan være en skævvridning, når svarprocenten ikke er højere end 36 %. En tese er, at de mest stressede forældre ikke har besvaret spørgeskemaet. Det ville dog sandsynligvis være det samme for forældre i TPF- og sammenligningsgruppe, hvorfor selve forskellen mellem de to grupper ville være den samme. HOVEDPOINTER Dét at man ved, man er en del af et projekt, kan i sig selv skabe en positiv effekt for forældrene. Denne effekt kaldes Hawthorne-effekten, og kan være svær at eliminere. Det betyder, at svarene kan komme til at se endnu mere positive ud. Når man ser på TPF-forældre, som har svaret både på baseline samt midtvejsmåling, så er de forældre mere positivt stemte ved baseline inden TPF-implementeringen for alvor er startet, relativt til sammenligningsgruppen. Det kan skyldes, at de ved baselinemålingen allerede har forventninger ift. at opleve forbedringer (Hawthorneeffekten), fordi de er en del af et nyt projekt. Dog er udgangspunktet for TPF-gruppen og sammenligningsgruppen ens, når vi kigger på alle dem som har svaret ved hhv. baseline og midtvejsmåling.

16 Hovedfund fra casestudieinterview med familier

17 Datagrundlag Casestudieinterview Fem familier med en børnehandicapsag varetaget af TPF-teamet Familier er udvalgt med henblik på at opnå variation ift. socioøkonomi, barnets alder og handicap, sagskompleksitet, tilfredshed med rådgivning ved baseline mm. Interviewene har fokus på samarbejdet med børnehandicapenheden, herunder oplevelser af rådgiver/rådgivning I alt tre interview med hver familie i projektperioden. Interview I og II er foretaget i oktober 2017 og Det tredje interview foretages i oktober 2019

18 Høj grad af variation i forældrenes oplevelser Til forskel fra fundene i spørgeskemaundersøgelsen finder vi meget stor variation i familiernes oplevelser af TPF-rådgivningen og samarbejdet med deres rådgiver Familierne oplever dog alle, at rådgiver er blevet mere tilgængelig. Det er nemmere at komme i kontakt med rådgiver, som er hurtigere til at svare på henvendelser. Muligheden for at sende en SMS til rådgiver og den afskaffede telefontid fremhæves positivt. Det er meget forskelligt hvordan familierne reagerer på, at rådgiver er mere opsøgende og proaktiv i kontakten mellem dem oplevelserne heraf spænder fra at være rart til at være utrygt og grænseoverskridende Nogle familier oplever, at rådgiver har fået et bedre kendskab til deres familie, andre har ikke lagt mærke til at rådgiverens kendskab er bedret/ændret, og andre oplever at rådgiveren kommer for tæt på, forstået på den måde at familien oplever, at de må udlevere private og ikke sagsrelevante oplysninger om dem selv. I de tilfælde hvor familien oplever at rådgiver har et relevant kendskab til familien, influerer det positivt på relationen og deres tillid til rådgiver. Der er desuden stor forskel på, hvad familierne mener, at rådgiver bør vide om dem. Familierne er generelt tilfredse med den støtte eller de indsatser som de får bevilget. En familie er fx mere tilfreds med den støtte de modtager, selvom der er skåret i støtten. Det begrundes med en højere grad af gennemsigtighed i rådgivningen. En anden familie oplever, at det er blevet sværere at få noget bevilget end tidligere. Det begrundes med en oplevelse af skærpede dokumentationskrav og at rådgiveren stiller flere og andre spørgsmål end tidligere.

19 Anbefalinger på baggrund af interview med familier 1. Rådgiver bør fortsat være let tilgængelig for familierne og forventningsafstemme ift. hvordan og hvilke muligheder rådgiver har for at hjælpe familien og hvad familien har af behov 2. Styrke rådgivers kendskab til den enkelte familie og inddrage familien i forhold til hvad de synes et såkaldt godt og dermed relevant kendskab består af, og sikre at rådgiverens ageren ikke opleves som overvågning 3. Herunder at rådgiverne bliver bedre til at skelne det personlige i familiens forhold (altså den konkrete situation omkring barnet, som er relevant for sagen) fra det private som ikke nødvendigvis er relevant for sagen 4. Sikre at rådgiver har fokus på god kommunikation så det er mere klart for forældrene, hvorfor rådgiver agerer som han/hun gør fx i forbindelse med hjemmebesøg mv. og være fleksible ift. forældrenes ønsker og behov

20 Slutevalueringen af projekt Tættere på familien forventes afsluttet ultimo 2019

Kontakt mellem borgere med handicap og kommunen

Kontakt mellem borgere med handicap og kommunen Kontakt mellem borgere med handicap og kommunen Roskilde Handicapråd den 1. februar 2018 GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd DET CENTRALE HANDICAPRÅD Det Centrale Handicapråd arbejder for et samfund,

Læs mere

Evaluering af familierådslagning i Børne- og Ungerådgivningen

Evaluering af familierådslagning i Børne- og Ungerådgivningen Evaluering af familierådslagning i Børne- og Ungerådgivningen Udarbejdet af: EPO Dato: --9 Sagsid.:..-A-- Version nr.:. Indholdsfortegnelse Indledning Brugerundersøgelsens resultater Resultater af de indledende

Læs mere

Workshop Projekt Tættere På Familien. til socialrådgiverdagene nov. 2017

Workshop Projekt Tættere På Familien. til socialrådgiverdagene nov. 2017 Workshop Projekt Tættere På Familien til socialrådgiverdagene nov. 2017 Programmet for i dag. Baggrund for projektet Rammerne & metode Rådgivernes perspektiv Ca. 30 min. Dialog med salen - ca. 30 min.

Læs mere

Evaluering af dagtilbudssocialrådgiverfunktionen

Evaluering af dagtilbudssocialrådgiverfunktionen Evaluering af dagtilbudssocialrådgiverfunktionen 1. Aktviteter... 3 1.1 Overordnet aktivitet... 3 1.2 Familierådgivningsforløb... 3 1.3 Konsultationer/faglig sparring... 6 2. Tilfredshed... 7 2.1 Tilfredshed

Læs mere

MIDTVEJSEVALUERING 20 SAMARBEJDSKOMMUNER TEMADAG: 20 SAMARBEJDSKOMMUNER 2015/05/07

MIDTVEJSEVALUERING 20 SAMARBEJDSKOMMUNER TEMADAG: 20 SAMARBEJDSKOMMUNER 2015/05/07 MIDTVEJSEVALUERING 20 SAMARBEJDSKOMMUNER 01 02 03 Dagsorden 01 Hvorfor en midtvejsevaluering? 02 Refleksioner og anbefalinger til det fremadrettede arbejde 03 Spørgsmål HVORFOR EN MIDTVEJSEVALUERING? HVAD

Læs mere

Sagsnr Referat af brugerundersøgelser 2015

Sagsnr Referat af brugerundersøgelser 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT 04-01-2016 Referat af brugerundersøgelser 2015 I 2015 er der for sjette år i træk gennemført brugerundersøgelser

Læs mere

EVALUERING KURSUS EVALUERING, PATIENTER

EVALUERING KURSUS EVALUERING, PATIENTER EVALUERING KURSUS Alle ansatte ved Afdeling for Rygmarvsskader i Hornbæk, Glostrup Hospital, har gennemgået kurset kommunikation med den coachende tilgang. Kurset gennemførtes fra et 2011 til vinteren

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning på Korinth Efterskole Spejderskolen og plan for opfølgning. Juni 2012

Evaluering af den samlede undervisning på Korinth Efterskole Spejderskolen og plan for opfølgning. Juni 2012 Evaluering af den samlede undervisning på Korinth Efterskole Spejderskolen og plan for opfølgning. Juni 2012 Indledning Hvert år skal skolen lave en evaluering af sin samlede undervisning. Der foreligger

Læs mere

KVALIFICERING AF TRÆNINGSTILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SVÆRE HANDICAP ERFARINGER OG RESULTATER FRA EVALUERINGEN AARHUS, D. 3.

KVALIFICERING AF TRÆNINGSTILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SVÆRE HANDICAP ERFARINGER OG RESULTATER FRA EVALUERINGEN AARHUS, D. 3. KVALIFICERING AF TRÆNINGSTILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SVÆRE HANDICAP ERFARINGER OG RESULTATER FRA EVALUERINGEN AARHUS, D. 3. DECEMBER 2013 OPLÆGGETS OVERSKRIFTER Baggrund og formål med evalueringen Evalueringens

Læs mere

Der er lige nu stor fokus på udsatte børns skolegang. Forskningen har vist, at alt for mange af de anbragte børn ikke opnår de nødvendige

Der er lige nu stor fokus på udsatte børns skolegang. Forskningen har vist, at alt for mange af de anbragte børn ikke opnår de nødvendige Der er lige nu stor fokus på udsatte børns skolegang. Forskningen har vist, at alt for mange af de anbragte børn ikke opnår de nødvendige skolefærdigheder, der skal sikre deres fremtid. De anbragte børn

Læs mere

Midtvejsevaluering af Røde Kors familienetværk. Læringsseminar & julefrokost 28. november 2015

Midtvejsevaluering af Røde Kors familienetværk. Læringsseminar & julefrokost 28. november 2015 Midtvejsevaluering af Røde Kors familienetværk Læringsseminar & julefrokost 28. november 2015 Disposition Kort om Oxford Research Formål, metode og datagrundlag Hovedresultater Anbefalinger Oxford Research

Læs mere

Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering

Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering 14-09-2017 Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Flere ledere www.regionmidtjylland.dk INDHOLD: Denne rapport indeholder medarbejdernes svar på TULE (Trivselsundersøgelse og Ledelsesevaluering). Man

Læs mere

Afprøvningen af Tættere på familien finansieres ved omkonvertering. (konto 5) til Handicapcentret for Børns administrationsbudget

Afprøvningen af Tættere på familien finansieres ved omkonvertering. (konto 5) til Handicapcentret for Børns administrationsbudget Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Klik her for at angive en dato. på handicapområdet for børn 1. Resume I byrådsindstilling Styrkelse af handicapområdet

Læs mere

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014 Faktaark om psykisk og jobtilfredshed 2014 Ref. KAB/- 12.06.2015 Indhold Hovedresultater... 2 Jobtilfredshed... 3 Trivsel... 5 Psykisk... 5 Tale åbnet om psykisk... 7 Forbedring af det psykiske... 8 Dette

Læs mere

Undersøgelse af implementeringen af Sundhedsplatformens konsekvenser for overlægernes tidsforbrug på konkrete arbejdsopgaver i Region Sjælland.

Undersøgelse af implementeringen af Sundhedsplatformens konsekvenser for overlægernes tidsforbrug på konkrete arbejdsopgaver i Region Sjælland. Undersøgelse af af Sundhedsplatformens konsekvenser for overlægernes tidsforbrug på konkrete arbejdsopgaver i Region Sjælland. Indledning og baggrund for analysen Overlægeforeningen besluttede i efteråret

Læs mere

Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering

Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering 28-05-2014 Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Flere ledere www.regionmidtjylland.dk TULE Denne rapport indeholder medarbejdernes svar på trivselsundersøgelsen og ledelsesevalueringen. Man kan få

Læs mere

Forældretilfredshed 2013

Forældretilfredshed 2013 Antal svar: 51, svarprocent: 75% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN Forældretilfredshed 2013 er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er

Læs mere

Forældretilfredshed 2014

Forældretilfredshed 2014 Antal svar: 22, svarprocent: 81% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er at udbrede de gode erfaringer

Læs mere

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Skolevægring Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Udarbejdet af Analyse & Tal for Institut for Menneskerettigheder juli 017 Indledning Udsendelse

Læs mere

Faktaark: Ledelseskvalitet

Faktaark: Ledelseskvalitet Faktaark: Ledelseskvalitet Dette faktaark omhandler djøfernes vurdering af deres nærmeste personaleansvarlige leder i sammenhæng med forskellige faktorer i det psykiske arbejdsmiljø. Resultaterne stammer

Læs mere

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 3 DIALOGPROFIL... 4 Børnenes kompetencer... 5 Børnenes trivsel... 7 Børnenes sundhed...

Læs mere

Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner

Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner 2016 Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner 2016

Læs mere

Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området

Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området Gladsaxe Kommune Udviklingssekretariatet Januar 2007 Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området Gladsaxe, januar 2007 Indholdsfortegnelse: Rapportens opbygning:... 2 1. Sammenfatning...

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse

Spørgeskemaundersøgelse Appendiks 1 Spørgeskemaundersøgelse Tilbud om fleksibel aflastning til pårørende til personer med demens, som bor i egen bolig 2018 Indhold Indhold 2 Indledning 3 Spørgeskemaundersøgelse 3 Hovedkonklusioner

Læs mere

Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering

Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering 10-09-2018 Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Navn på enheden Navn på leder(e) www.regionmidtjylland.dk INDHOLD: Denne rapport indeholder medarbejdernes svar på TULE (Trivselsundersøgelse og Ledelsesevaluering).

Læs mere

Afsluttende statistisk evaluering af SSD-projektet, Vejle kommune

Afsluttende statistisk evaluering af SSD-projektet, Vejle kommune Afsluttende statistisk evaluering af SSD-projektet, Vejle kommune Nedenstående er en beskrivelse af den kvantitative evaluering af projekt Trivsel gennem bevægelseslæring og forflytningskundskab. Vær opmærksom

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse

Brugertilfredshedsundersøgelse Brugertilfredshedsundersøgelse På området for voksne med sindslidelse og udsatte voksne - efteråret 2011 Bostøtte, bofællesskaber og boformer UDGIVER Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15

Læs mere

Taxiundersøgelse for. Færdselsstyrelsen

Taxiundersøgelse for. Færdselsstyrelsen April 2010 Taxiundersøgelse for Færdselsstyrelsen Udarbejdet af: Charlotte Egholm Nielsen Majbrit Petersen Baggrund og metode I 2004 blev der på anledning af Færdselsstyrelsen gennemført en undersøgelse

Læs mere

Tillidsbrist på handicapområdet

Tillidsbrist på handicapområdet Tillidsbrist på handicapområdet Kender I borgerne godt nok? Tue Byskov Bøtkjær, Formand for Det Centrale Handicapråd. DET CENTRALE HANDICAPRÅD Forum for dialog mellem handicaporganisationer, myndigheder,

Læs mere

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Læsevejledning Side 05 Afsnit 03 Sammenfatning

Læs mere

Egenevaluering - slutrapport, Glade Børn 26. februar 2015 SLUTEVALUERINGSRAPPORT FOR EGENEVALUERING PROJEKT GLADE BØRN.

Egenevaluering - slutrapport, Glade Børn 26. februar 2015 SLUTEVALUERINGSRAPPORT FOR EGENEVALUERING PROJEKT GLADE BØRN. SLUTEVALUERINGSRAPPORT FOR EGENEVALUERING PROJEKT GLADE BØRN Kolding Kommune 1 Indhold Indledning... 3 Opstart af projektet... 3 Brug af ICDP i dagligdagen... 3 Samarbejde... 5 Møder i projektgruppen...

Læs mere

Til SUD. Sagsnr Trivselsundersøgelse Dokumentnr Baggrund: Sagsbehandler Lis Kelsen

Til SUD. Sagsnr Trivselsundersøgelse Dokumentnr Baggrund: Sagsbehandler Lis Kelsen KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Kontoret for Organisationsudvikling NOTAT Til SUD Trivselsundersøgelse 2015 Baggrund: Trivselsundersøgelsen 2015 er gennemført i perioden 14. januar 4. februar 2015.

Læs mere

En ny vej - Statusrapport juli 2013

En ny vej - Statusrapport juli 2013 En ny vej - Statusrapport juli 2013 Af Konsulent, cand.mag. Hanne Niemann Jensen HR-afdelingen, Fredericia Kommune I det følgende sammenfattes resultaterne af en undersøgelse af borgernes oplevelse af

Læs mere

Forældretilfredshed og Indhold

Forældretilfredshed og Indhold Forældretilfredshed og Indhold Sammenfatning de vigtigste resultater 2 Baggrund 3 Svarprocenter og svarfordeling 4 Tilfredshed med skole, SFO og klub 5 Faglighed og læring i skolen 8 Trivsel og mobning

Læs mere

Vejen til uddannelse og beskæftigelse

Vejen til uddannelse og beskæftigelse Vejen til uddannelse og beskæftigelse - for udsatte unge mellem 15 og 23 år Til beslutningstagere i kommuner 1 Vejen til uddannelse og beskæftigelse for anbragte udsatte unge og tidligere mellem anbragte

Læs mere

Evaluering af projekt Familiecentreret sagsbehandling og Mestringsstøtte. Herning Kommune, Hillerød Kommune og Randers Kommune

Evaluering af projekt Familiecentreret sagsbehandling og Mestringsstøtte. Herning Kommune, Hillerød Kommune og Randers Kommune Evaluering af projekt Familiecentreret sagsbehandling og Mestringsstøtte Herning Kommune, Hillerød Kommune og Randers Kommune Evaluering af projekt Familiecentreret sagsbehandling og Mestringsstøtte -

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Fælles Indsats status maj 2019

Fælles Indsats status maj 2019 Fælles Indsats status maj 2019 Baseret på projektets baseline marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til projekt Fælles Indsats...3 Fælles indsats indgår i kontraktmål for

Læs mere

COPM og IPPA - præsentation af resultater

COPM og IPPA - præsentation af resultater COPM og IPPA - præsentation af resultater Kommunikationscentret måler borgernes egne oplevelser af effekten af deres undervisningsforløb. Anvendte målingsmetoder er COPM og IPPA. Her kan du læse om resultaterne

Læs mere

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Delrapport: Boformer UDGIVER Center for Socialfaglig Udvikling Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Værkmestergade 15 8000 Aarhus C

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse

Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse DECEMBER 2011 Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse Svendborg Brugertilfredshedsundersøgelse 2 Brugerundersøgelse Denne rapport indeholder resultatet af den brugerundersøgelse blandt Jobcenter

Læs mere

Trivselsmåling 2012 Gladsaxe Kommune

Trivselsmåling 2012 Gladsaxe Kommune Økonomiudvalget 19.06.2012 Punktnr. 165, bilag 1 Trivselsmåling 2012 Gladsaxe Kommune J. nr. 87.15.00P20 Sag: 2011/08405 010 Indhold Indhold... 2 Trivselsmåling 2012... 3 Resume:... 3 Metode... 4 Svarprocent...

Læs mere

Antal besvarelser: 105 Områderapport Svarprocent: 51% Randers Ungdomsskole TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 2016

Antal besvarelser: 105 Områderapport Svarprocent: 51% Randers Ungdomsskole TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 2016 beelser: 5 Svarprocent: 5 TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 26 SÅDAN BRUGES RAPPORTEN Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivselsmåling for medarbejdere 26 i Randers Kommune, der er

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt borgere. Familiecentret Socialforvaltningen, Aarhus Kommune

Tilfredshedsundersøgelse blandt borgere. Familiecentret Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Tilfredshedsundersøgelse blandt borgere Familiecentret 2016 Socialforvaltningen, Aarhus Kommune UDGIVER Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Christina Vang Jakobsen,

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE PÅ SKOLERNE BØRN OG UNGE 2014

TRIVSELSUNDERSØGELSE PÅ SKOLERNE BØRN OG UNGE 2014 TRIVSELSUNDERSØGELSE PÅ SKOLERNE BØRN OG UNGE 2014 FORORD Baggrunden for undersøgelsen: Ifølge arbejdsmiljølovgivningen skal APV en på en arbejdsplads opdateres, når der sker store forandringer, som påvirker

Læs mere

MIDTVEJSEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING

MIDTVEJSEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING MIDTVEJSEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING VÆKSTHUS NORDJYLLAND RAPPORT INDHOLD Baggrund og formål Datagrundlag og metode Virksomhedernes tilfredshed Ansøgningsprocessen Resultater og effekter

Læs mere

UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade Aarhus C

UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade Aarhus C UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe Kabel, udviklingskonsulent M: bkab@aarhus.dk T: 89 40 43 12 INDSAMLING OG ANALYSE AF DATA CFK

Læs mere

Samarbejdet med skoler og dagtilbud i Sverigesdistrikterne 2014. 2. opfølgning på baseline

Samarbejdet med skoler og dagtilbud i Sverigesdistrikterne 2014. 2. opfølgning på baseline Samarbejdet med skoler og dagtilbud i Sverigesdistrikterne 2014 2. opfølgning på baseline Børn og Unge Marts 2015 Indledning Tættere på Godt på vej. Herning Kommunes Sverigesprogram startede medio 2013.

Læs mere

VIRKSOMHEDSTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2014 OPSAMLING SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS

VIRKSOMHEDSTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2014 OPSAMLING SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS VIRKSOMHEDSTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2014 OPSAMLING SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS 1 Virksomhedstilfredshedsundersøgelse 2014 - opsamling Introduktion Som et led i Social- og Sundhedsskolen

Læs mere

2. Oversigt over de ældres trivsel på Kløvermarken... 10

2. Oversigt over de ældres trivsel på Kløvermarken... 10 Kløvermarken Indholdsfortegnelse 1. Overblik over de ældres trivsel i Thisted Kommune... 2 1.1 Tilfredshed fordelt på henholdsvis kvinder og mænd... 4 1.2 De ældres tilfredshed fordelt på aldersgrupper...

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse Kommunerapport April 2010 Netop at tage fat i trivselsarbejdet er et kodeord. For hvis undersøgelsen står alene og ikke bliver fulgt op på, er den stort set værdiløs. Derfor er der

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Lyngby-Taarbæk Kommune Forældre til børn i SFO Antal besvarelser: 1.930 Svarprocent: 80,18% Lyngby-Taarbæk 2012 Side 1 ud af 13 sider Introduktion Lyngby-Taarbæk kommune

Læs mere

Evaluering af sammenlægning af Børne- og Familiecenter og Unge- og Familiecenter

Evaluering af sammenlægning af Børne- og Familiecenter og Unge- og Familiecenter Social og Sundhed Sagsnr. 205111 Brevid. 1417478 Evaluering af sammenlægning af Børne- og Familiecenter og Unge- og Familiecenter 27. marts 2012 Baggrund Byrådet besluttede den 30. marts 2011 at samle

Læs mere

AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG

AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG TRIVSELSUNDERSØGELSE 2012 AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG SAMLET KONKLUSION RESUME: SAMLET KONKLUSION 3518 svar giver en svarprocent på 75% - dog forskel på tværs af

Læs mere

Trivselsundersøgelse Virksomhedsrapport

Trivselsundersøgelse Virksomhedsrapport Trivselsundersøgelse Virksomhedsrapport Rengøring April 2008 Udarbejdet af: Personaleservice Økonomi og Analyse Indledning. Baggrund og formål Byrådet besluttede i 2007 at sætte forstærket fokus på trivslen

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Forældre til elever i folkeskoler (inkl. specialklasser) Landsdækkende baselinemåling 2017 Antal beelser: 1.692 Svarprocent: 47,00% Landsundersøgelse 2017 Side 1 ud af 20

Læs mere

UDDANNELSESKONFERENCE 2018 EVALUERING

UDDANNELSESKONFERENCE 2018 EVALUERING EVALUERING HOVEDRESULTATER CENTRALE INDIKATORER Svarprocent HOVEDRESULTATER OG TENDENSER 63% Svarprocent: 70 respondenter ud af 112 inviterede har besvaret evalueringen, hvilket giver en samlet svarprocent

Læs mere

Evaluering af samarbejdet mellem læsevejledere og læsekonsulenter

Evaluering af samarbejdet mellem læsevejledere og læsekonsulenter Evaluering af samarbejdet mellem læsevejledere og læsekonsulenter Samarbejdet mellem læsevejledere og læsekonsulenter er i sommeren 2016 blevet evalueret gennem et digitalt spørgeskema udsendt til læsevejlederne

Læs mere

RESULTATRAPPORT TRIVSEL FOR ALLE TRIVSELSUNDERSØGELSE Antal besvarelser: Svarprocent: 89% Folke- og Specialskoler, Leder: Rikke Reiter

RESULTATRAPPORT TRIVSEL FOR ALLE TRIVSELSUNDERSØGELSE Antal besvarelser: Svarprocent: 89% Folke- og Specialskoler, Leder: Rikke Reiter Folke- og Specialskoler, Leder: R Reiter Antal besvarelser:.5 Svarprocent: 89% RESULTATRAPPORT MAJ 3. AUGUST - 22. SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER SPØRGESKEMA RAPPORT TRIVSEL Ledere tjekker data Alle besvarer

Læs mere

Evalueringens grundlag svarprocent Skemaet er sendt til 105 studerende. Heraf har 87 studerende besvaret spørgeskemaet, svarende til 83 %

Evalueringens grundlag svarprocent Skemaet er sendt til 105 studerende. Heraf har 87 studerende besvaret spørgeskemaet, svarende til 83 % Opfølgning på evaluering af Modul 4, hold 13 II ABD, april - juni 2014. C-klassen indgår ikke, da den afvikles som net-baseret uddannelse, og evalueres af projektgruppen Evalueringens grundlag svarprocent

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1 Formålet med undersøgelsen Hvorfor se på Den sociale kapital... 3 Tillid og magt... 3 Retfærdighed...

Indholdsfortegnelse 1 Formålet med undersøgelsen Hvorfor se på Den sociale kapital... 3 Tillid og magt... 3 Retfærdighed... Den sociale kapital på Herningsholm Erhvervsskole 2017 Indholdsfortegnelse 1 Formålet med undersøgelsen... 3 2 Hvorfor se på Den sociale kapital... 3 Tillid og magt... 3 Retfærdighed... 3 Samarbejdsevne...

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse af patientoplevelser blandt fødende i 2014

Den Landsdækkende Undersøgelse af patientoplevelser blandt fødende i 2014 Dato 27..205 Den Landsdækkende Undersøgelse af patientoplevelser blandt fødende i 204 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) er en årlig landsdækkende spørgeskemaundersøgelse af patienters

Læs mere

Fælles Indsats status november 2018

Fælles Indsats status november 2018 Fælles Indsats status november 2018 Baseret på projektets baseline marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til projekt Fælles Indsats...3 Projektets målgruppe...3 Fælles Indsats

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt brugere og pårørende på døgnområdet

Tilfredshedsundersøgelse blandt brugere og pårørende på døgnområdet Tilfredshedsundersøgelse blandt brugere og pårørende på døgnområdet Familier, Børn og Unge 2015 Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Ungdomscentret UDGIVER Ressourcestyring Socialforvaltningen, Aarhus Kommune

Læs mere

Til Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde 14. marts 2017

Til Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde 14. marts 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Til Sundheds- og Omsorgsudvalgets møde 14. marts 2017 Bilag 1 - Referat af alle brugerundersøgelser i 2016 Dette

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 2 og 3

Brugertilfredshedsundersøgelse Kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 2 og 3 DECEMBER 2011 Brugertilfredshedsundersøgelse Kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 2 og 3 Svendborg Brugertilfredshedsundersøgelse 2 Brugerundersøgelse Denne rapport indeholder resultatet af den brugerundersøgelse

Læs mere

BrancheIndex TM Bank 2016

BrancheIndex TM Bank 2016 BrancheIndex TM Bank 2016 BrancheIndex Bank Om undersøgelsen BrancheIndex Bank 2016 afdækker danskernes loyalitet overfor deres bank. BrancheIndex Bank 2016 er gennemført af Loyalty Group oktober-november

Læs mere

Voksne med Handicap 2014

Voksne med Handicap 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse Voksne med Handicap 2014 Delrapport: Boformer UDGIVER Center for Socialfaglig Udvikling Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Mette

Læs mere

Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering

Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering 30-09-2011 Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Hospitalsledelsen www.regionmidtjylland.dk TULE Denne rapport indeholder medarbejdernes svar på trivselsundersøgelsen og ledelsesevalueringen. Man

Læs mere

Vejledning til opfølgning på APV og trivselsundersøgelsen 2014 på skolerne

Vejledning til opfølgning på APV og trivselsundersøgelsen 2014 på skolerne Vejledning til opfølgning på APV og trivselsundersøgelsen 2014 på skolerne Kære arbejdsmiljøgruppe I har nu modtaget en rapport med resultaterne af jeres trivselsundersøgelse og en rapport med kommentarerne

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af Tilskud til pasning af egne børn. Viden & Strategi Efteråret 2015

Tilfredshedsundersøgelse af Tilskud til pasning af egne børn. Viden & Strategi Efteråret 2015 Tilfredshedsundersøgelse af Tilskud til pasning af egne børn Viden & Strategi Efteråret 2015 Om Tilskud til pasning af egne børn Byrådet besluttede den 16. december 2014 at give tilskud til pasning af

Læs mere

Brugertilfredshed i SOF 2017

Brugertilfredshed i SOF 2017 Brugertilfredshed i SOF 2017 Bilag Den 21. juni 2017 Socialforvaltningen KØBENHAVNS www.kk.dk KOMMUNE Side Kort om undersøgelsen Socialudvalget har besluttet, at Socialforvaltningen skal arbejde systematisk

Læs mere

SLUTEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING

SLUTEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING SLUTEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING VÆKSTHUS NORDJYLLAND NOVEMBER 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrund og formål Datagrundlag og metode Virksomhedernes tilfredshed Ansøgningsprocessen Resultater

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed Fritidsklubber

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed Fritidsklubber Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009 Indhold 1 2 3 4 Introduktion 3 Læsevejledning 4 Klub 6 Statistiske analyser 14 5 Opsamling - Klub 18 Bilag Rangering af samtlige spørgsmål 6 19 2 1. Introduktion

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse En trivselsundersøgelse er et øjebliksbillede og en god anledning til at tale om, hvad der skaber trivsel på arbejdspladsen. Brug den aktivt og vis, at svarene kan være med til at

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2012

Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Dagplejen 2 Indholdsfortegnelse Baggrund s.4 Mål s.4 Metode s.4 Opfølgning s.5 Sammenligninger med andre kommuner s.5 Svarprocenten s.5 Undersøgelsens konklusioner s.5

Læs mere

Forældretilfredshed 2015

Forældretilfredshed 2015 Antal svar: 23, svarprocent: 77% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN Forældretilfredshed 2015 er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er

Læs mere

Vejledning om retningslinjer for trivselsmålinger

Vejledning om retningslinjer for trivselsmålinger Inspirationsnotat nr. 17 til arbejdet i MED-Hovedudvalg 1. oktober 2010 Vejledning om retningslinjer for trivselsmålinger Det kræver gode retningslinjer at lave ordentlige trivselsmålinger på kommunens

Læs mere

Program for i aften Velkommen og lidt fra formanden Præsentation af valgforløb Præsentation af kandidater og afstemning

Program for i aften Velkommen og lidt fra formanden Præsentation af valgforløb Præsentation af kandidater og afstemning Program for i aften 19.00 Velkommen og lidt fra formanden 19.15 Præsentation af valgforløb 19.20 Præsentation af kandidater og afstemning 20.15 Pause og stemmeoptælling 20.30 Rune Meyer fortæller om Centrets

Læs mere

Tech College Campus 3 rapport - Indslusningsevaluering august 2015

Tech College Campus 3 rapport - Indslusningsevaluering august 2015 Tech College Campus 3 rapport - Indslusningsevaluering august 2015 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning... 3 1.1. Svarprocent... 3 1.2. Rapportens indhold og opbygning... 2.0 Elevernes valg af Tech College...

Læs mere

Tilfredshed 2012. Personalekantiner. Oktober 2012. Region Nordjylland. Svarprocent: 82% (18/22)

Tilfredshed 2012. Personalekantiner. Oktober 2012. Region Nordjylland. Svarprocent: 82% (18/22) Tilfredshed 12 Oktober 12 Region Nordjylland Svarprocent: 82% (18/22) Indhold Indhold Introduktion Information om undersøgelsen og resultatforklaring Social kapital Information og overordnede resultater

Læs mere

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Årlig selvevaluering Indledning Gefion Gymnasiums kommissorium tilsiger, at der skal laves en årlig selvevaluering hvortil der skal udarbejdes handleplaner. Handleplanerne

Læs mere

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN Gladsaxe Kommune har som deltager i et pilotprojekt gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt alle kommunens forældre til børn i skole, SFO, daginstitution

Læs mere

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 2016

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 2016 beelser: 21 TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 216 Svarprocent: % Trivselsmåling og Psykisk APV 216 SÅDAN BRUGES RAPPORTEN 1 1 Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivselsmåling og psykisk

Læs mere

2. Oversigt over de ældres trivsel på Kristianslyst... 10

2. Oversigt over de ældres trivsel på Kristianslyst... 10 Kristianslyst Indholdsfortegnelse 1. Overblik over de ældres trivsel i Thisted Kommune... 2 1.1 Tilfredshed fordelt på henholdsvis kvinder og mænd... 4 1.2 De ældres tilfredshed fordelt på aldersgrupper...

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2018

BRUGERUNDERSØGELSE 2018 BRUGERUNDERSØGELSE 2018 VIA NOVA Handicap, Social og Psykiatri Struer Kommune Udarbejdet af Casper Linding Lauridsen Indholdsfortegnelse Indledning Resumé Spørgeskema ( 103) Svarfordeling ( 103) Indekstal

Læs mere

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 2016

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 2016 beelser: 18 TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 216 Svarprocent: 81,8% Trivselsmåling og Psykisk APV 216 SÅDAN BRUGES RAPPORTEN 1 1 Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivselsmåling og

Læs mere

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 2016

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 2016 beelser: TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 6 Svarprocent: 95,% Trivselsmåling og Psykisk APV 6 SÅDAN BRUGES RAPPORTEN Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivselsmåling og psykisk APV

Læs mere

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB INDHOLD Afsnit 1 Introduktion Side 02 Afsnit 2 Sammenfatninger Side 04 Afsnit 3 Resultater dagtilbud Side 08 Afsnit 4

Læs mere

Sagsnr Trivselsundersøgelsens resultater i SUF. Dokumentnr

Sagsnr Trivselsundersøgelsens resultater i SUF. Dokumentnr Krav i arbejdet Læring og udvikling Job & organisering Samarbejde Ledelsen Nærmeste leder Indflydelse Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 09-04-2013 Trivselsundersøgelsens resultater i SUF Resultaterne

Læs mere

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT CENTER FOR AKUT- OG OPSØGENDE INDSATSER BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT CENTER FOR AKUT- OG OPSØGENDE INDSATSER BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT CENTER FOR AKUT- OG OPSØGENDE INDSATSER BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I SOCIALPSYKIATRI OG UDSATTE VOKSNE INDHOLD Afsnit 01 Introduktion

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed Daginstitutioner og dagplejen

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed Daginstitutioner og dagplejen Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009 Indhold 1 2 3 Introduktion 3 Læsevejledning 4 Daginstitutionerne 6 7 Dagplejen 27 Bilag Rangering af samtlige spørgsmål 5 45 2 1. Introduktion Lyngby-Taarbæk

Læs mere

NOTATSERIE. Medborgerskab 2019 Notat nr. 3: Nydanskeres forhold til Danmark og det danske sprog

NOTATSERIE. Medborgerskab 2019 Notat nr. 3: Nydanskeres forhold til Danmark og det danske sprog NOTATSERIE Medborgerskab 2019 Notat nr. 3: Nydanskeres forhold til Danmark og det danske sprog September 2019 Hovedpointer Langt de fleste indvandrere og efterkommere (herefter nydanskere) taler dansk

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2017

Studiemiljøundersøgelsen 2017 Det Tekniske Fakultet Studiemiljøundersøgelsen 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Integreret Design Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelseskvalitet Juni 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... Fejl! Bogmærke

Læs mere

AARHUS KOMMUNE TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018

AARHUS KOMMUNE TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 FAMILIEPLEJEN AARHUS KOMMUNE TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SOCIALFORVALTNINGEN FAMILIER, BØRN OG UNGE INDHOLD Introduktion Læsevejledning Side 02 Side 03 Sammenfatning Side

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009. Skole og SFO

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009. Skole og SFO Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009 Indhold 1 2 3 Introduktion 3 Læsevejledning 4 Skolen 6 4 SFO Bilag Rangering af samtlige spørgsmål 5 40 25 2 1. Introduktion Lyngby-Taarbæk Kommune har i løbet

Læs mere

Eleverne trives på erhvervsuddannelserne

Eleverne trives på erhvervsuddannelserne Eleverne trives på erhvervsuddannelserne Elevernes trivsel skal øges frem mod 2020. Det er et af de mål for erhvervsuddannelsernes udvikling, der blev sat i Aftale om Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser

Læs mere

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter i børne- og ungdomspsykiatrien. Region Hovedstaden

LUP Psykiatri Regional rapport. Indlagte patienter i børne- og ungdomspsykiatrien. Region Hovedstaden LUP Psykiatri 2014 Regional rapport Indlagte patienter i børne- og ungdomspsykiatrien 25-03-2015 Indledning I efteråret 2014 blev patienter på børne- og ungdomspsykiatriens dag- og døgnafsnit i en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT BORGERCENTER NORD BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT BORGERCENTER NORD BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 CENTERRAPPORT BORGERCENTER NORD BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Læsevejledning

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelsen i Skive Kommune er udført i samarbejde med analysefirmaet Epinion, som har stået for dataindsamlingen.

Brugertilfredshedsundersøgelsen i Skive Kommune er udført i samarbejde med analysefirmaet Epinion, som har stået for dataindsamlingen. 3. juni 2015 1. Indledning Dette notat sammenfatter resultaterne af Skive Kommunes brugertilfredshedsundersøgelse vedr. hjemmepleje og plejeboliger, som er gennemført i foråret 2015. Undersøgelsen er igangsat

Læs mere