Brædstrup Skole. Referat af konstituerende og ordinært Skolebestyrelsesmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brædstrup Skole. Referat af konstituerende og ordinært Skolebestyrelsesmøde"

Transkript

1 Mødet fandt sted: På Brædstrup Skole, Lærerværelset Mælkevejen, kl Deltagere: Ole Jesper Dahl Kristensen, Winnie Jensen, Elly Møller Pedersen, Thomas Kaarsgaard Jensen, Majbrit W. Hammer Nielsen, Heidi S. Holm, Anita Holk, Robin Bak, Jesper Frandsen Elevrepræsentanter: Endnu ikke valgte. Byrådsrepræsentant: Tommy Lund Christensen Ledelsen: Dorthe Ninn, Lissy Bekker Fraværende: Winnie Jensen og Jesper Frandsen (Otto Borch-Andersen deltog i stedet) 1. Velkomst v/dorthe Ninn a. Tavshedspligtpjecer udleveres b. Link til online Håndbog til skolebest. fra Skole og Samfund: c. Kontaktinfo udleveres (revideret udsendes efter elevrådsvalg) Kort præsentation af skolebestyrelsesmedlemmerne. Medlemmerne melder tilbage, hvis kontaktoplysningerne er ændret. 2. Præsentation af medlemmerne Udsættes til punkt vedr. årshjul 3. Konstituering Formand: Ole Næstformand: Heidi Ansættelsesudvalg: Majbritt, Heidi og Otto Borch-Andersen. Suppleant: Elly PALS: udsættes til næste møde 4. Kontaktforældre Skolebestyrelsesmedlemmerne fordeler sig som kontaktforældre på de forskellige årgange. Skabelon udfyldes. Kontoret renskriver og udsender efterfølgende. Til information er der planlagt forældremøder på følgende datoer: Stjerneskuddet 2. oktober Mælkevejen 4. oktober Universet 27. september

2 Kontaktforældrene er: Ole (5. og 7. årg.), Elly (9. årg.), Thomas (3. og 8. årg.), Majbritt (6. årg.), Heidi (0. og 1. årg.) og Anita (2. årg.). 5. Godkendelse af sidste referat og underskrifter Bestyrelsen godkender det seneste referat og underskriver de seneste referater, hvor der mangler underskrifter. Godkendt. Fremadrettet fortsætter proceduren med at referatet rundsendes til skolebestyrelsen pr. mail og at skolebestyrelsen melder tilbage pr. mail, hvis der er kommentarer/ændringsforslag til referatet. Det endelige referatet rundsendes derefter og lægges på skolens hjemmeside. 6. Meddelelser fra: a) Formand: Orientering vedr. trafik. På forrige møde havde bestyrelsen besøg af Ole Helboe fra kommunen, som bad om eventuelle tilbagemeldinger fra skolebestyrelsen inden september vedr. renovering af Bredgade. Formanden orienterede kort om oplægget fra kommunen. Formanden kontakter kommunen vedr. blå afmærkning for cykelstier og fodgængerfelt. Opfordring fra formanden til, at en eller flere deltager i arrangementet vedr. inklusion, som er rundsendt til skolebestyrelsen. Hvis nogle fra bestyrelsen ønsker at deltage, ringes til skolens sekretær inden kl fredag, hvorefter skolen laver en fælles tilmelding. Thomas og formanden var inviteret på Pejsegården i sidste uge til et møde med direktionen med bl.a. deltagere fra erhvervslivet i området. Skolebestyrelsesformanden nævnte i den forbindelse bl.a. bustransport til skolen, opmærksomhed på sikre trafikforhold og de fysiske vilkår i forbindelse med inklusionsmodellen. b) Skoleledelse: Orientering om processen for arbejdet med personaletrivsel. Skolen har fulgt op på trivselsundersøgelsen ved at indlede et samarbejde med HR- afdelingen i Horsens. HR har indledt et samarbejde med et firma (erhvervspsykolog), hvilket har resulteret i en proces, som både indeholder fælles oplæg og workshops i de enkelte afdelinger. I processen sættes fokus på psykisk robusthed. Efter processen gentages trivselsundersøgelsen, som opfølgning på indsatsen.

3 Skolebestyrelsen har et ønske om at følge med i processen med en løbende information fra medarbejderrepræsentanterne. Orientering om skoleårets opstart. Skolestarten har været roligere end sidste skoleår. Generelt har der været en positiv stemning omkring skolestart og allerede nu er Orientering om skolepatrulje. Der er pt. 11 tilmeldte - skolen har brug for flere, som melder sig til opgaven. Eleverne vil komme på et kursus inden skolepatruljeopstart. Skolen forventer at kunne starte i uge 41. Eleverne kan forvente en ugentlig dag, hvor de står skolepatrulje. Ved fravær laves en vagtordning. I tilfælde af, at der ikke er flere elever, som tilmelder sig, kan skolen se sig nødsaget til kun at bemande et fodgængerfelt. Thomas laver en mail til forældre og elever på 6. og 7. årgang med opfordring til at melde sig som skolepatrulje. Ledelsen tager kontakt til avisen og Humanitær vedr. artikel i avisen. Der er mange elever fra 5. og 6. årgang, som har tilmeldt sig som kantinehjælpere. Ordningen kører med 4 elever pr. ugedag og den kører hele skoleåret. Informationshæftet udkommer fredag. På enkelte områder er lavet ændringer fx mobiltelefonpraksis og elever som fritages for undervisning. Trekløveret udgår og ændres til nyhedsbreve. Jesper Frandsen har opsagt sin stilling og skolen arbejder på ansættelse af en vikar i tidsbegrænset stilling. Vikaren ansættes frem til sommerferien. Morten Koch-Knudsen er ansat i en fuldtidsstilling som inklusionslærer pr. 1. september. Kort drøftelse vedr. vikartimerne i en begrænset periode i forhold til beslutningen om, at inklusionstimer ikke skal benyttes som rådighedstimer. Skolebestyrelsen ønsker løbende orientering om udviklingen vedr. inklusionsfunktionen. c) Medarbejderrepræsentanter: Intet d) Elevrådsrepræsentanter: Sygefraværspolitik Kommunens sygefraværspolitik kan ses i pixie-bogen God håndtering af sygefravær : Diagram for sygefravær i Horsens Kommune fremsendes elektronisk med dagsordenen.

4 Orientering om kommunens mål med sygefraværspolitikken og regelmæssig kontakt til medarbejderen. Skolen kan vælge at bede om varigheds- eller mulighedserklæring ved længere fravær. I praksis kan der laves forskellige handlinger, for at medarbejderen kommer tilbage på arbejdspladsen, fx delvis sygemelding. Ved drypvise fravær indkaldes medarbejderen til en samtale. Lederen adviseres pr. mail om drypvise fravær fra kommunen. Skolens praksis er, at medarbejderne ringer hver morgen ved sygdom, så ledelsen er i løbende kontakt med medarbejderne. I tilfælde af fx operation aftales kontakt, så medarbejderen ikke skal kontakte skolen hver morgen. I SFO ringer medarbejderne, når de er syge og igen, når de melder sig rask. Brædstrup skoles sygefraværsstatistik ligger pt. under 5%. 8. Årshjul / Prioritering af kommende fokusområder for skolebestyrelsen Udkast til nyt Årshjul udleveres på mødet. Proces, hvor skolebestyrelsen formulerer fokuspunkter. Følgende punkter føjes til årshjulet: Trafik generelt + skolepatrulje SFO-tilbud til elever, også i klubregi Universets undervisningsmiljø og struktur Elevernes trivsel og faglighed, fx hvordan skabes nærhed på skolen og tryghed pauserne? Kantine, økonomi og udbud (3 gange) Differentiering og inklusion: Skolens tilbud/praksis omkring elever, som har meget nemt ved at lære. Specialundervisning, hvilke indsatser er på skolen for at støtte læring? Synlighed bl.a. med henblik på, hvad bestyrelsen kan bidrage med til forældre Udeareal Elevrådet på Mælkevejen Samarbejdet med Børnehaverne Skolebestyrelsen ønsker at følge op på beslutninger og understøtte ting, som skolebestyrelsen har besluttet, fx inklusionsfunktion. Dette sker med løbende opfølgningspunkter. Ledelsen tilretter årshjulet og udsender det reviderede med referatet. 9. Eventuelt Tommy gav udtryk for, at han gerne vil kontaktes pr. mail, hvis skolebestyrelsen har et ønske om at drøfte nogle punkter fra dagsordenen med ham. Tommy får tilsendt dagsorden og referat fra møderne.

5 Skolebestyrelsesmedlemmerne har et ønske om at blive tilmeldt Skole og Samfund med kontaktoplysninger. Skolen tilmelder alle. Forældrehenvendelse omkring princip for lejrskole. Skolen har det gældende princip liggende på skolens hjemmeside. Princippet drøftes på næste møde. 10. Punkter til næste møde Udearealer Proces for inklusion Multimodalitet opfordring fra skolebestyrelsen til, at medarbejderrepræsentanterne laver et kort oplæg Lukkedage SFO Forberedelse til forældremøder Princip og kommunikation, herunder Princip for lejrskole og ekskursioner. Køleskab på Mælkevejen og Universet Mødet hævet kl.: Underskrifter _ Ole Jesper Dahl Kristensen, forældrevalgt Formand Elly Møller Pedersen, forældrevalgt Heidi S. Holm, forældrevalgt Næstformand Thomas Kaarsgaard Jensen, forældrevalgt Majbrit W. Hammer Nielsen, forældrevalgt _ Anita Holk, forældrevalgt Otto Borch-Andersen, med.arb.rep - suppleant Robin Bak, med.arb.rep. Referatet læst: _ Winnie Jensen, forældrevalgt