Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet"

Transkript

1 Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Kvartalsvis opfølgning på investering i selvforsørgelse Resultatrapport 3/2014 Indledende kommentarer Hermed følger den tredje resultatrapport for effektstyring på arbejdsmarkedsområdet for Rapporterne indgår som bilag til de kvartalsvise afrapporteringer til Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, hvor der følges op på budgetmålene og investeringsstrategien Investering i selvforsørgelse. Datagrundlaget er først og fremmest baseret på tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsens officielle statistikdatabase Jobindsats.dk., dog suppleret med tal fra fagsystemerne (sygedagpengesystemet, workbase mm) da tallene fra jobindsats.dk typisk kommer med en forsinkelse på 1-2 måneder. Tallene fra fagsystemerne angiver de aktuelle udviklingstendenser, men vil ikke kunne sammenlignes direkte med tallene fra jobindsats.dk og de budgetterede tal. Sygedagpenge Langvarige sager (varighed over 52 uger) I 2014 er der budgetteret med 98 langvarige sygedagpengesager, hvilket er 15 mere end i I budgettet er der således flyttet midler fra de kortere sager til de langvarige sager, dels med henblik på et mere realistisk budget for de langvarige sager, dels med henblik på et stærkere fokus på de korterevarende sager, jf. afsnittet om de korte sager nedenfor. Det seneste år har givet væsentlige resultater i form af en reduktion af de langvarige sager. Fra maj 2013 til april 2014 er antallet af langvarige sager registreret i jobindsats.dk således reduceret fra 142 til 93, jf. figur 1 nedenfor. En reduktion på 49 sager, svarende til 35 pct. Antallet af langvarige sager ligger således nu under det budgetterede antal på 98. Ses på de aktuelle tal fra sygedagpengesystemet har disse ligeledes i en lang periode været faldende. Aktuelt (juli) er tallet på 116 sager hvilket er et fald på 46 i forhold til juli måned sidste år. De aktuelle tal indikerer således en fortsættelse af den positive udvikling med et faldende antal langvarige sygedagpengesager.

2 180 Figur 1 - Udviklingen i langvarige sygedagpengesager over 52 uger forudsat faktisk KMD Kilde: Jobindsats.dk samt KMD Korte sager (varighed mellem 5 og 52 uger) Investeringsstrategien har fra 2014 også et fokus på de korterevarende sager. En tidlig indsats på sygedagpengeområdet er nødvendig for at muliggøre en tilbagevenden til det ordinære arbejdsmarked. Desuden udgør de korterevarende sager (særligt sager med varighed mellem 27 og 52 uger) fødekæden for de langvarige sager, og det er derfor også nødvendigt at have løbende overblik over sagsudviklingen indenfor denne type af sager. Der er i 2014 budgetteret med 605 sager med en varighed mellem 5 og 52 uger. De korte sager på sygedagpengeområdet er præget af sæsonudsving med et større antal sager efterår og vinter. Budgettet for 2014 er derfor periodiseret med udgangspunkt i fordelingen af sager på måneder i Som det ses af figur 2 nedenfor lå antallet af korte sager i april 2014 lidt over det budgetterede for måneden. I de foregående måneder har antallet af sager ligget under det budgetterede antal. Ses på de helt aktuelle tal fra sygedagpengesystemet (KMD) fra juli er der tale om et kraftigt fald i forhold til foregående måned. Det lave tal i juli måned skal dog også ses i sammenhæng med at der traditionelt er et lavt antal sygedagpengesager i sommermånederne.

3 Figur 2 - Udviklingen i korte sygedagpengesager mellem 5 og 52 uger korr. Budget faktisk KMD 400 Kilde: Jobindsats og KMD Kontanthjælp (inklusiv uddannelseshjælp) I 2014 var der i det oprindelige budget budgetteret med fuldtidspersoner i kontanthjælp. Som følge af kontanthjælpsreformen (og i mindre grad førtidspensionsreformen og forkortelsen af dagpengeperioden) samt ændringer i konjunkturerne er der sket væsentlige ændringer i budgettet i forbindelse med 1. forventet regnskab for Der budgetteres nu med fuldtidsmodtagere af kontanthjælp og uddannelseshjælp i Sidstnævnte gruppe udgør ca. ¼ af den samlede gruppe. Selvom uddannelseshjælp er en ny ydelse fra 2014 indgår udgifterne som en del af kontanthjælpsudgifterne 1. Aktiviteterne for kontanthjælp er derfor opgjort inklusiv uddannelseshjælp, selvom det er muligt at skille de to typer af aktiviteter og ydelser. Som det ses af nedenstående figur 3 (linjen faktisk ) har det samlede antal kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere været faldende i løbet af det første halvår. De faktiske tal fra maj 2014 ligger således et stykke under det budgetterede antal (1.965 mod budgetteret fuldtidspersoner). Det største fald har kunnet ses indenfor kategorien af jobklare kontanthjælpsmodtagere, hvorimod antallet af aktivitetsparate har ligget nogenlunde stabilt. Der har også været et fald i antallet af modtagere af uddannelseshjælp. Her har faldet kunnet konstateres indenfor gruppen af uddannelsesparate, hvorimod der har været en stigning i antallet af aktivitetsparate modtagere af uddannelseshjælp. 1 Der er i den autoriserede kontoplan oprettet grupperinger til uddannelseshjælp under funktionen Kontanthjælp og aktivering.

4 Ses på de aktuelle tal fra workbase viser de en stigning i antallet af modtagere i de seneste måneder (fra maj til juli). Stigningen har kunnet ses indenfor såvel gruppen af kontanthjælpsmodtagere som modtagere af uddannelseshjælp Figur 3 - udviklingen i antal modtagere af kontant- og uddannelseshjælp korrigeret budget faktisk workbase oprindeligt budget Kilde: Jobindsats og workbase A-dagpenge Jobindsats.dk offentliggør ikke længere løbende tal for antal personer med opbrugt dagpengeret. Der er dog stadig tal for status efter ophør på ydelsen. De seneste tal er fra 4. kvartal 2013, som er offentliggjort på jobindsats.dk i juni måned. I figur 4 nedenfor er vist status 3 måneder efter afsluttet ophør af dagpenge. Tallene er vist som andele i procent for henholdsvis personer i Frederiksberg Kommune og landet som helhed. Som det ses er det i Frederiksberg godt halvdelen af personerne der er i beskæftigelse efter ophør af dagpenge. Tallene indeholder både beskæftigede, selvforsørgede, og personer på en SUgodkendt uddannelse. Beskæftigelsesandelen er, som det ses, lidt højere i Frederiksberg end i landet som helhed. Ca. 1/3 af dagpengemodtagerne er på a-dagpenge, eller en a-dagpengelignende ydelse (særlig uddannelsesydelse eller midlertidig arbejdsmarkedsydelse) 3 måneder efter ophør af dagpenge. Endelig er ca. 15 pct. af personerne overgået til en anden ydelse så som kontanthjælp, sygedagpenge, førtidspension el.andet.

5 Figur 4. Status 3 måneder efter ophør af dagpenge. Andele i procent FK Hele landet beskæftigelse a-dagpenge kontanthjælp sygedagpenge andet Job på særlige vilkår (ledighedsydelse og fleksjob) I investeringsstrategien er der fra 2014 som led i projektet Job på særlige vilkår fastsat en målsætning om at antallet af langvarige ledighedsydelsessager med varighed over 52 uger skal reduceres til 0 i løbet af en to-årig periode. For så vidt angår 2014 er det ensbetydende med en målsætning om at der ultimo året maksimalt må være 22 personer på ledighedsydelse som har været på ydelsen i mere end 52 uger. I nedenstående figur 5 er vist antal personer der har været på ledighedsydelse i mere end et år sammenholdt med det budgetterede antal. I april 2014 har der været 41 personer indenfor denne varighedskategori, hvilket er uændret i forhold til måneden før. Antallet af personer ligger over det budgetterede, og over antallet for samme periode sidste år. Der er således behov for et yderligere fokus på området, hvis målsætningen om reduktion i antallet af sager skal opfyldes. Det skal bemærkes, at reformen af førtidspension og fleksjob der trådte i kraft i 2013 har ændret på forudsætningerne for projektet. Det har vist sig, at et noget større antal personer end forventet er blevet visiteret til et fleksjob. Tilsvarende er der blevet visiteret færre personer til et ressourceforløb end oprindelig forventet. Det større antal personer visiteret til et fleksjob vil også have en afsmittende effekt på antallet af personer på ledighedsydelse, idet det kan være vanskeligt at finde et fleksjob til alle de visiterede personer.

6 50 Figur 5 - Ledighedsydelse - sager med varighed over 52 uger budget 2014 faktisk 2013 faktisk 2014 Kilde: jobindsats I projektet følges der op på udviklingen for hver enkelt borger. I 2. kvartal 2014 er der i alt 13 borgere der er ophørt på ledighedsydelse. Stort set alle disse borgere er påbegyndt i et fleksjob (en enkelt er overgået til fleksydelse). 2 af disse har haft en ledighedsperiode på mere end 52 uger. Antallet af ophørte borgere i 2. kvartal 2014 er lidt lavere end i 1. kvartal, hvor der var 16 borgere der var ophørt med at være på ledighedsydelse. Jobrotation Jobrotationsprojektet der startede op i 2013 fortsætter i Som figur 6 nedenfor viser, er der fortsat en stigning i antallet af besatte årsværk. Stigningen har imidlertid næsten udelukkende været indenfor det offentlige område i de seneste kvartaler, så der nu er en stort set ligelig fordeling mellem private og offentlige årsværk. Det indikerer, at det er blevet vanskeligere at finde nye deltagere og arbejdspladser i den private sektor. Der er også fortsat en stigning i antallet af arbejdspladser der indgår i projektet. Der er på nuværende tidspunkt 90 arbejdspladser omfattet af jobrotationsprojektet, fordelt med 61 offentlige arbejdspladser og 29 private, jf. tabel 1 nedenfor. Tabel 1. Antal arbejdspladser omfattet af jobrotation juli 2014 Antal arbejdspladser offentlige 61 private 29 i alt 90

7 90 Figur 6. Udviklingen i besatte årsværk i jobrotationsprojektet offentlige private i alt okt-13 jan-14 apr-14 jul-14 Effektmåling på kontanthjælpsområdet (incl. uddannelseshjælp for unge) Som led i arbejdet med effekt er der det seneste år blevet foretaget målinger af selvforsørgelsesgrader for kontanthjælpsmodtagere. Helt konkret er der blevet målt på hvor mange kontanthjælpsmodtagere der 3 måneder efter afsluttet forløb er selvforsørgende (dvs. at borgeren ikke længere har en sag i workbase i Frederiksberg). Målingen er foretaget på aktørniveau og på visitationskategori. Efter kontanthjælpsreformen er kontanthjælpsmodtagerne opdelt i kontanthjælp og uddannelseshjælp til unge under 30 år. I det seneste kvartal er der blevet målt på effekten for begge grupper. Nedenstående figur 7 viser resultatet af målingerne for borgere der har afsluttet et forløb i 1. kvartal af Da det er første måling med modtagere af uddannelseshjælp kan målingen ikke direkte sammenlignes med de forrige kvartaler. De lyseblå søjler med U står for modtagere af uddannelseshjælp, og de mørkeblå søjler med K står for modtagere af kontanthjælp. Der er i alt blevet målt på 161 personer. Heraf er de 44 personer på uddannelseshjælp, som har afsluttet et forløb i løbet af 1. kvartal. De resterende 117 personer er kontanthjælpsmodtagere, som har afsluttet et forløb i 1. kvartal. Samlet set er der således tale om en relativt stor population. Opdelt på de enkelte aktører er der imidlertid ofte tale om ret små populationer, og der er derfor en vis usikkerhed knyttet til de konkrete tal for den enkelte aktør. Det skal bemærkes at fraflytninger fra kommunen vil forøge selvforsørgelsesgraderne. Hvis en borger der har været i et forløb i Frederiksberg efterfølgende er fraflyttet kommunen vil det tælle

8 med som en selvforsørgende, idet den pågældende borger jo ikke længere optræder i workbase i Frederiksberg Kommune Figur 7. Selvforsørgelsesgrader 1. kvt Som det ses af figuren ovenfor er det særligt gruppen af uddannelsesparate modtagere af uddannelseshjælp, som har været i et forløb på F86, der har en høj selvforsørgelsesgrad. Gruppen omfatter i alt 24 personer og efter 3 måneder er det kun 2 af disse der fortsat har en sag i workbase i Frederiksberg. At gruppen har en høj selvforsørgelsesgrad er dog ikke overraskende. For det første er det meningen at de unge i gruppen skal overgå til uddannelse. For det andet er nogle af de unge blevet mødt med krav om aktivering i nytteindsats. Det kan betyde at nogle af disse efter en tid på ydelsen har valgt ikke længere at søge om at modtage uddannelseshjælp. Gruppen af modtagere af uddannelseshjælp i aktivering hos andre aktører er meget lille (9 personer), og omfatter både uddannelsesparate og aktivitetsparate. Man skal derfor være forsigtig med at tolke for meget på den lave selvforsørgelsesgrad for denne gruppe. Blandt kontanthjælpsmodtagerne er der knap så stor spredning på selvforsørgelsesgraderne. Gruppen med størst selvforsørgelsesgrad er her jobparate kontanthjælpsmodtagere der har været i et aktiveringsforløb hos øvrige aktører (dvs. hverken F86 eller AS3). Her er det 30 pct. af personerne der ikke længere har en sag i workbase 3 måneder efter endt aktivering. Gruppen omfatter i alt 57 personer. Ligesom i de forrige målinger er det blandt kontanthjælpsmodtagerne de jobklare kontanthjælpsmodtagere der har de største selvforsørgelsesgrader, hvilket er som forventet. Generelt skal sammenligningerne på tværs af aktører gøres med forsigtighed, da der kan være forskel på borgernes ressourcer og forudsætninger i de enkelte grupper. Som det fremgår af den yderste højre kolonne er den samlede selvforsørgelsesgrad for alle grupperne beregnet til 30.

9 Forbrug af mentorer På Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets møde 24/3 2014, sag nr. 26 blev der nærmere redegjort for implementeringen af kontanthjælpsreformen, herunder tilrettelæggelse af mentorindsatsen. Udvalget besluttede, at der fremlægges status på brugen af mentorer gennem de kvartalsvise resultatrapporter. Nedenfor i tabel 2 ses forbruget på mentorordninger efter juni måned. Som det ses, har der i det første halve år været et forbrug på 3,5 mio. kr. svarende til 58 pct. af de budgetterede udgifter. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har udmeldt en øvre ramme for kommunerne som der kan hjemtages refusion for. For Frederiksberg er rammen fastsat til t. kr., hvilket er et stykke over budgettet. Udgifter under rammen kan der hjemtages refusion af (50 pct.). Tabel 2. Forbrug af mentorer kr. budget forbrug juni forbrugspct. ramme mentor for én person mentorer for flere personer Udgifter uden refusion I alt Besparelsespotentiale Jobindsats.dk offentliggør hvert kvartal et besparelsespotentiale pr. kommune/jobcenter, der viser hvordan jobcentrets forsørgelsesydelser har udviklet sig, i forhold til hvad rammevilkårene tilsiger at jobcentrets udgifter skulle være. Nedenstående tabel 3 viser den seneste opgørelse af besparelsespotentialet efter 1. kvartal Det samlede potentiale er beregnet til -8,3 mio. kr. Dvs. at Frederiksbergs udgifter var 8,3 mio. kr. lavere end rammevilkårene tilsagde, og at Frederiksberg således klarede sig lidt bedre end hvad de objektive faktorer forudsagde. Som det ses er det på kontanthjælpsområdet at Frederiksberg ligger lavere end forventet ud fra de objektive faktorer. Omvendt har Frederiksberg lidt højere udgifter på de permanente ydelser (ledighedsydelse, fleksjob og førtidspension) end forventet. I den forrige opgørelse efter 4. kvartal 2013 blev det negative besparelsespotentiale beregnet til 71,5 mio. kr. Udviklingen i det seneste kvartal har således været knap så god. En del af forklaringen er imidlertid at den nye model nu forudsiger at Frederiksberg ud fra de objektive rammevilkår skal have 12,21 pct. af befolkningen på forsørgelsesydelser. I den model der blev beregnet i forrige kvartal forventede modellen at Frederiksberg skulle have 12,69 pct. af befolkningen på forsørgelsesydelser. Ses alene på de faktiske fuldtidspersoner (første kolonne i tabellen) er disse steget fra at udgøre 11,67 pct. af befolkningen til nu at udgøre 12,01 pct. af befolkningen. Det er primært på kontanthjælpsområdet at det faktiske antal personer er steget i forhold til forrige kvartal.

10 Tabel 3. Besparelsespotentiale Frederiksberg jobcenter Forsørgelsesydelse 2. kvartal kvartal 2014 Fuldtidspersoner i pct. af befolkningen Forudsagte fuldtidspersoner i pct. af befolkningen Potentiel reduktion af antal fuldtidspersoner Besparelsespotentiale (i mio. kr.) A-dagpenge 2,80 2,80 2 0,2 Kontanthjælp (inkl. revalidering, forrevalidering, ressourceforløb og uddannelseshjælp) 3,52 3, ,4 Sygedagpenge 1,26 1, ,2 Permanente ydelser (ledighedsydelse, fleksjob og førtidspension) 4,42 4, ,1 I alt 12,01 12, ,3

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Kvartalsvis opfølgning på investering i selvforsørgelse Resultatrapport 4/2014 Indledende kommentarer Hermed følger den fjerde resultatrapport for effektstyring på

Læs mere

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Kvartalsvis opfølgning på investering i selvforsørgelse Resultatrapport 2/14 Indledende kommentarer Hermed følger den anden resultatrapport for effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Kvartalsvis opfølgning på investering i selvforsørgelse Resultatrapport 4/2014 Indledende kommentarer Hermed følger resultatrapporten for effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Indledende kommentarer Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Kvartalsvis opfølgning på investering i selvforsørgelse Resultatrapport 1/2015 Hermed følger resultatrapporten for effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Kvartalsvis opfølgning på investering i selvforsørgelse Resultatrapport 1/14 Indledende kommentarer Hermed følger den første resultatrapport for effektstyring på

Læs mere

Resultatrapport 3/2015

Resultatrapport 3/2015 November Resultatrapport 3/ Kvartalvis effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet Hermed følger nummer tre af de kvartalvise effektopfølgninger på arbejdsmarkedsområdet for. Resultatrapporten giver en status

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesforvaltningen Beskæftigelsesforvaltningen (på baggrund af seneste tilgængelige data) Indhold s Indholdsfortegnelse Nøgletal

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2015

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2015 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune August 215 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det specialicerede

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. Maj 2015

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. Maj 2015 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune Maj 215 Dette dokument er kun delvist opdateret. Opdatering af data for antallet af bl.a. forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere afventer

Læs mere

Status på beskæftigelsesindsatsen 2015

Status på beskæftigelsesindsatsen 2015 Status på beskæftigelsesindsatsen 2015 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold til Helsingør

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 2. kvartal 2015

Status på Beskæftigelsesindsatsen 2. kvartal 2015 Status på Beskæftigelsesindsatsen 2. kvartal 2015 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

Resultatrevision 2015 for Jobcenter Holstebro

Resultatrevision 2015 for Jobcenter Holstebro Resultatrevision 2015 for Jobcenter Holstebro Indhold 1. Beskæftigelsesudviklingen for lønmodtagere...2 2. De unge på offentlig forsørgelse...3 3. Udviklingen i det samlede antal offentligt forsørgede....5

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2014

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2014 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune August 214 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det specialicerede

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Område: Jobcenter Brøndby Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Albertslund, Fredericia, København, Odense, Svendborg, Aalborg, Århus Periode: 2013 indeholder: En resultatoversigt der

Læs mere

Målinger om uddannelseshjælp på Jobindsats.dk

Målinger om uddannelseshjælp på Jobindsats.dk Nr. 20, 12. september 2014 Målinger om uddannelseshjælp på Jobindsats.dk, side 1 Ny måling vedr. arbejdsmarkedsydelser, side 3 Nyt på Jobindsats.dk, side 5 Nøgletal, side 7 Målinger om uddannelseshjælp

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Hvorfor sammenligningsgrundlag på Jobindsats.dk?

Hvorfor sammenligningsgrundlag på Jobindsats.dk? Nr. 19, 6. januar 2014 Hvorfor sammenligningsgrundlag på Jobindsats.dk?, side 1 Nye sammenligningsgrundlag på Jobindsats.dk, side 3 Nyt besparelsespotentiale sætter tal på jobcentrets indsats, side 5 Nyt

Læs mere

Resultatrapport 2/2015

Resultatrapport 2/2015 November 2015 Resultatrapport 2/2015 Halvårlig opfølgning på ungeindsatsen Hermed følger nummer to af de halvårlige resultatrapporter for kommunens ungeindsats for året 2015. Resultatrapporterne bliver

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015

Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015 Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold til Helsingør

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. November 2014

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. November 2014 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune November 214 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det specialicerede

Læs mere

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Bytorvet 25 2620 Albertslund Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Resultatrevision 2013 Det fremgår af Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, at jobcentrene årligt skal

Læs mere

RINGKØBING-SKJERN NØGLETAL FOR KOMMUNENS BESKÆFTIGELSESINDSATS, SEPTEMBER 2015 DANSK ARBEJDSGIVERFORENING

RINGKØBING-SKJERN NØGLETAL FOR KOMMUNENS BESKÆFTIGELSESINDSATS, SEPTEMBER 2015 DANSK ARBEJDSGIVERFORENING RINGKØBING-SKJERN NØGLETAL FOR KOMMUNENS BESKÆFTIGELSESINDSATS, SEPTEMBER 2015 DANSK ARBEJDSGIVERFORENING HVORFOR DA S NØGLETAL? De kommunale jobcentre skal hjælpe ledige med at finde arbejde og være med

Læs mere

Effektrapport pr. april Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet

Effektrapport pr. april Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet Effektrapport pr. april 2017 Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet INDHOLD OVERBLIK Side 03 INDLEDNING Side 06 ALLE YDELSER Side 07 KONTANT- OG UDDANNELSESHJÆLP Side 08 A-DAGPENGE Side 11 LANGTIDSLEDIGE

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal november Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14

Arbejdsmarkedet i tal november Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14 Arbejdsmarkedet i tal november Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 2. A-dagpengemodtagere... 5 Aktiveret A-dagpengemodtagere... 5 3. Uddannelseshjælp... 6

Læs mere

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Resultatoversigten... 4 2.1. Ministermål... 4 2.1.1. Flere unge skal have en uddannelse.... 4 2.1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til

Læs mere

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst 24. maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm Maj 2016 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal juli Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14

Arbejdsmarkedet i tal juli Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14 Arbejdsmarkedet i tal juli Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 2. A-dagpengemodtagere... 5 Aktiveret A-dagpengemodtagere... 5 3. Uddannelseshjælp... 6 Aktiveret

Læs mere

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer under området overførselsindkomster.

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer under området overførselsindkomster. Sagsnr. 274223 Brevid. 2231646 NOTAT: Temaanalyse vedr. overførselsindkomster 20. november 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en vurdering

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal Juli Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 18

Arbejdsmarkedet i tal Juli Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 18 Arbejdsmarkedet i tal Juli Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 18 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 1. Bruttoledigheden i Østdanmark... 4 Fordeling af unge ledige... 5 2. Udviklingen

Læs mere

AMK-Midt-Nord september Status på unge RAR Nordjylland

AMK-Midt-Nord september Status på unge RAR Nordjylland AMK-Midt-Nord september 2016 Status på unge RAR Nordjylland September 2016 Udvikling i unge på offentlige forsørgelsesydelser Tabel. 1. Udvikling i unge på offentlige forsørgelsesydelser, jun. 15 - jun.

Læs mere

Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2013 Jobcenter Haderslev

Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2013 Jobcenter Haderslev Opfølgning på Beskæftigelsesplan Jobcenter Haderslev 1 Ministermål 1: Flere unge skal have en uddannelse Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervs- kompetencegivende

Læs mere

Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2013 Jobcenter Haderslev

Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2013 Jobcenter Haderslev Opfølgning på Beskæftigelsesplan Jobcenter Haderslev 1 Ministermål 1: Flere unge skal have en uddannelse Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervs- kompetencegivende

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Resultatrevision 2015 Jobcenter Frederikssund maj 2016 Indledning Om resultatrevisionen Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter Frederikssund. Resultatrevisionen

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal August Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 18

Arbejdsmarkedet i tal August Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 18 Arbejdsmarkedet i tal August Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 18 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 1. Bruttoledigheden i Østdanmark... 4 Fordeling af unge ledige... 5 2. Udviklingen

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal august Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14

Arbejdsmarkedet i tal august Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14 Arbejdsmarkedet i tal august Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 2. A-dagpengemodtagere... 5 Aktiveret A-dagpengemodtagere... 5 3. Uddannelseshjælp... 6 Aktiveret

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal september Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14

Arbejdsmarkedet i tal september Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14 Arbejdsmarkedet i tal september Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 2. A-dagpengemodtagere... 5 Aktiveret A-dagpengemodtagere... 5 3. Uddannelseshjælp...

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Resultatrevision Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 67093/14 14/7224 Indhold 1. RESULTATREVISIONENS FORMÅL OG INDHOLD... 3 2. RESULTATOVERSIGTEN... 4 2.1. MINISTERENS MÅL... 4 2.2 FORSØRGELSESGRUPPER...

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal September Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 19

Arbejdsmarkedet i tal September Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 19 Arbejdsmarkedet i tal September Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 19 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 1. Bruttoledigheden i Østdanmark... 4 Fordeling af unge ledige... 5 2. Udviklingen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal Januar Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 16

Arbejdsmarkedet i tal Januar Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 16 Arbejdsmarkedet i tal Januar 217 Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 16 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 1. Bruttoledigheden i Østdanmark... 4 2. Udviklingen i i forhold til hele landet... 5

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal Marts 2017

Arbejdsmarkedet i tal Marts 2017 Arbejdsmarkedet i tal Marts 217 Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 18 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 1. Bruttoledigheden i Østdanmark... 4 Fordeling af unge ledige... 5 2. Udviklingen i Næstved

Læs mere

Resultatrevisionen for 2011

Resultatrevisionen for 2011 Resultatrevisionen for 2011 Resume Samlet set har en fra december 2010 til december 2011 på Bornholm været positiv. En Arbejdskraftreserve som samlet set er faldet med 16 % og et kraftigt fald i sager

Læs mere

Resultatrapport kvt. Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet

Resultatrapport kvt. Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet Resultatrapport 2017 4. kvt. Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet INDLEDNING Dette er Frederiksberg Kommunes resultatrapport på arbejdsmarkedsområdet. Rapporten udarbejdes som udgangspunkt en gang

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Resultatrevision 2013 1. Indledning I henhold til lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, udarbejder Jobcenter Kolding hvert år en resultatrevision, som viser indsatsen og

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal Maj Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 18

Arbejdsmarkedet i tal Maj Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 18 Arbejdsmarkedet i tal Maj 217 Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 18 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 1. Bruttoledigheden i Østdanmark... 4 Fordeling af unge ledige... 5 2. Udviklingen i Næstved

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal December Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14

Arbejdsmarkedet i tal December Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14 Arbejdsmarkedet i tal December Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 14 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 1. Bruttoledigheden i Østdanmark... 4 2. A-dagpengemodtagere... 5 Aktiveret A-dagpengemodtagere...

Læs mere

Resultatrevision 2014 for Jobcenter Holstebro Indhold

Resultatrevision 2014 for Jobcenter Holstebro Indhold Resultatrevision 2014 for Jobcenter Holstebro Indhold 1. Indledende og sammenfattende bemærkninger....2 2. Beskæftigelsesministerens mål...4 2.1. Ministerens mål 1 - Jobcentrene skal sikre, at flere unge

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. November 2016

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. November 2016 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune November 2016 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Februar 2019 Indhold Refusionsprocenter... 4 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 4 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

Nøgletalspakken Maj 2014

Nøgletalspakken Maj 2014 BilagARU_11_pkt.9.1 Nøgletalspakken Maj 1 Oversigt over udviklingen i de største ydelsesgrupper i Hvidovre Kommune Antal personer - Ledighed og aktivering (bruttoledighed) A-dagpenge Kontanthjælp Uddannelseshjælp

Læs mere

Resultatrapport 2017/2. Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet

Resultatrapport 2017/2. Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet Resultatrapport 2017/2 Effektopfølgning på arbejdsmarkedsområdet INDLEDNING Dette er Frederiksberg Kommunes resultatrapport på arbejdsmarkedsområdet. Rapporten udarbejdes 4 gange årligt og forelægges Arbejdsmarkeds-

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal Februar Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 17

Arbejdsmarkedet i tal Februar Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 17 Arbejdsmarkedet i tal Februar 217 Kilde: jobindsats.dk og rar-bm.dk Side 1 af 17 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 1. Bruttoledigheden i Østdanmark... 4 2. Udviklingen i Næstved i forhold til hele landet...

Læs mere

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød Resultatrevision for året 2010 Jobcenter Allerød April 2011 Resultatrevision 2010 for jobcenter Allerød Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcenter Allerød. Resultatrevisionen

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2016

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2016 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune August 2016 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det specialiserede

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal November Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 11

Arbejdsmarkedet i tal November Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 11 Arbejdsmarkedet i tal November 2017 Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 11 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Bruttoledigheden i Østdanmark... 4 3. Udviklingen i Næstved i forhold

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Resultatrevision for Varde

Resultatrevision for Varde Resultatrevision for Varde 2012 Område: Sammenligningsgrundlag: Varde Jobcentre med samme rammevilkår: Faxe, Køge, Lemvig, Thisted, Vejen Periode: 2012 Indhold Resultatrevision 2012 Jobcenter Varde har

Læs mere

Glostrup (fuldtidsledige i pct. af arbejdsstyrken)

Glostrup (fuldtidsledige i pct. af arbejdsstyrken) Kvartalsstatistik Den 12. august 2015 Kvartalsstatistik for Nedenstående notat er udfærdiget for at skabe overblik over resultaterne i Jobcentrets indsats inden for de væsentligste målgrupper. Beskrivelserne

Læs mere

Nøgletalspakken Maj 2014

Nøgletalspakken Maj 2014 Nøgletalspakken Maj 1 Oversigt over udviklingen i de største ydelsesgrupper i Hvidovre Kommune Antal personer - Ledighed og aktivering (bruttoledighed) A-dagpenge Kontanthjælp Uddannelseshjælp Sygedagpenge

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE NOTAT Dato: 4-2-21 bskps@herning.dk Unge ledige udvikling i målgrupper med mere. ruar 21 Med følgende notat gives en status på udviklingen i gruppen af unge ledige i Herning

Læs mere

Resultatrevision for 2014

Resultatrevision for 2014 1 of 15 1. Indledning Formålet med Resultatrevision 2014 er, at give et samlet overblik over de beskæftigelsespolitiske resultater i jobcenteret i Syddjurs Kommune. Resultatrevisionen giver en status over

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 07/05/14 med data til og med april måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Mål 1 Mål 2 Mål 3 Mål

Læs mere

Overordnet billede af unge på offentlig forsørgelse

Overordnet billede af unge på offentlig forsørgelse 3. september 2014 Sagsbeh: ShRa & ToNi Social, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Økonomistaben Overordnet billede af unge på offentlig forsørgelse Tabel 1. Længerevarende forløb, over et halvt år. Forsørgelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nedenfor gennemgås målene og resultaterne et ad gangen.

Indholdsfortegnelse. Nedenfor gennemgås målene og resultaterne et ad gangen. Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2. kvartal Beskæftigelsesplan indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og fire mål, der er specifikke for Hvidovre Kommune.

Læs mere

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende Resultatrevision 2013 Indhold 1. Beskæftigelsesministerens mål... 3 1.1. Flere unge skal have en uddannelse... 3 1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet... 4

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Oktober 2015, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Januar 2019 Indhold Refusionsprocenter... 5 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 5 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

AMK-Midt-Nord September Status på unge Midtjylland

AMK-Midt-Nord September Status på unge Midtjylland AMK-Midt-Nord September 2016 Status på unge Midtjylland September 2016 Udvikling i unge på offentlige forsørgelsesydelser Tabel. 1. Udvikling i unge på offentlige forsørgelsesydelser, jun. 15 - jun. 16.

Læs mere

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse Udvikling på sygedagpengeområdet Rådhus Torvet 1 4600 Udvikling i antal sygedagpengemodtagere Sygedagpengeområdet er ikke

Læs mere

1 of 11. Kommunenotat. Syddjurs Kommune

1 of 11. Kommunenotat. Syddjurs Kommune 1 of 11 Kommunenotat Kommune 215 2 of 11 Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord. 215 Befolkning og arbejdsmarked Arbejdsmarkedet i kendetegnes af faldende ledighed og lav ledighed for mange faggrupper samtidig

Læs mere

Effektrapport 2. kvt Effektopfølgning på Arbejdsmarkedsområdet

Effektrapport 2. kvt Effektopfølgning på Arbejdsmarkedsområdet Effektrapport 2. kvt. 2018 Effektopfølgning på Arbejdsmarkedsområdet INDLEDNING Dette er Frederiksberg Kommunes effektrapport på arbejdsmarkedsområdet. Rapporten udarbejdes som udgangspunkt én gang i kvartalet

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Resultatrevision 2013 Jobcenter Halsnæs Job og Arbejdsmarked Halsnæs Kommune 0 Indhold 1. Indledning... 2 2. Jobcentrets generelle bemærkninger... 3 3. Ministermål... 4 Resultatoversigt for Jobcenter Halsnæs...

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal Juni Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 12

Arbejdsmarkedet i tal Juni Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 12 Arbejdsmarkedet i tal Juni 2018 Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 12 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Bruttoledigheden i Østdanmark... 4 3. Udviklingen i Næstved i forhold

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal September Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 12

Arbejdsmarkedet i tal September Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 12 Arbejdsmarkedet i tal September 2018 Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 12 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Bruttoledigheden i Østdanmark... 4 3. Udviklingen i Næstved i forhold

Læs mere

Arbejdsmarkedet i tal Marts Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 12

Arbejdsmarkedet i tal Marts Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 12 Arbejdsmarkedet i tal Marts 2018 Kilde: jobindsats.dk, rar-bm.dk og egne data Side 1 af 12 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Bruttoledigheden i Østdanmark... 4 3. Udviklingen i Næstved i forhold

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland

Status på reformer og indsats RAR Sjælland Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på, at ledige hurtigere

Læs mere

Overordnet billede af unge på offentlig forsørgelse

Overordnet billede af unge på offentlig forsørgelse Social, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Overordnet billede af unge på offentlig Tabel 1. Længerevarende forløb, over et halvt år. Forsørgelse ultimo 2011 juli 2012 januar juli september Kontanthjælp,

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Januar 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Resultatrevision 2013 Dette notat indeholder den lovbestemte afrapportering af beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter Hvidovre i 2013 i form af resultatrevision 2013. Revisionen er udarbejdet på baggrund

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Resultatrevision 2013

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Resultatrevision 2013 SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD Resultatrevision 2013 1. Indledning Denne Resultatrevision 2013 har til formål at give et overblik over resultaterne af beskæftigelsesindsatsen i Solrød Kommune i 2013.

Læs mere

Kommunenotat. Hedensted Kommune

Kommunenotat. Hedensted Kommune Kommunenotat Hedensted Kommune 2015 Befolkning og arbejdsmarked Hedensted Kommune blev, som det også var tilfældet i resten af landet, hårdt ramt af den økonomiske krise i 2008. Følgelig faldt beskæftigelsen,

Læs mere

Kvartalsstatistik. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Kvartalsstatistikken vedrører målgrupperne: A-dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere,

Kvartalsstatistik. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Kvartalsstatistikken vedrører målgrupperne: A-dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, GLADSAXE KOMMUNE Budget og Styring 25.6.214/LYVATO Gladsaxe Kommune Kvartalsstatistik Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. Kvartal 214 Kvartalsstatistikken vedrører målgrupperne: A-dagpengemodtagere,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Kontanthjælp, jobparate

Kontanthjælp, jobparate Jobparate ledige Kontanthjælp, jobparate 35 3 25 15 1 5 Kontanthjælp, jobparate Budget efter BR-III, 343 358 366 367 352 36 355 339 334 329 324 319 355 Jobindsats, 343 358 366 367 352 36 355 339 355 Kontanthjælp

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 21 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Sagsnr.: 2015/ Dato: 6. september 2016

Sagsnr.: 2015/ Dato: 6. september 2016 Notat Sagsnr.: 2015/0000535 Dato: 6. september Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Den kvartalsvise statusopfølgning består af to dele:

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2012 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Scorecard... 4 3.0 Resultatoversigt... 5 3.1 Ministerens mål... 5 3.1.1 Arbejdskraftreserven... 5 3.1.2 Permanente

Læs mere

Nøgletalspakken September 2014

Nøgletalspakken September 2014 Nøgletalspakken September 4 Oversigt over udviklingen i de største ydelsesgrupper i Hvidovre Kommune Antal personer - Ledighed og aktivering (bruttoledighed) A-dagpenge Kontanthjælp Uddannelseshjælp Sygedagpenge

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune

Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune Unge under 30 år Dec 2011 1.327 2 0-12 1 Guldborgsund Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune Ifølge Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats skal de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

BILAG 2. Nøgletal på førtidspensionsområdet

BILAG 2. Nøgletal på førtidspensionsområdet BILAG 2 Oktober 2018 J.nr.: 00.01.00-A00-304-18 Nøgletal på førtidspensionsområdet Resumé Det overordnede billede, som udfoldes i dette bilag, er følgende: Frederiksberg Kommune har en andel af ydelsesmodtagere

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg. Januar 2013

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg. Januar 2013 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Aalborg Januar 2013 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne

Læs mere