Input fra TRIO-seminar i Læring og Trivsel den 30. oktober 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Input fra TRIO-seminar i Læring og Trivsel den 30. oktober 2018"

Transkript

1 Input fra TRIO-seminar i Læring og Trivsel den 30. oktober 2018 Hvad mener vi, at de afgivne svar i Arbejdspladsvurdering og trivlsesmålingen vedr. områdestruktur er udtryk for? Skriv jeres refleksion er her: (i grupper af to fire deltagere) 1 - Måske er strukturen ikke så væsentlig? - Det er det nære som betyder noget og rammerne for at udføre kerneopgaverne. 2 - Vi tror ikke det fylder så meget i hverdagen. - Hvis vi ændrer strukturen, tror vi det vil blive modtaget negativt. 3 - Struktur og andre ændringer (indsatser, fx fleksibelt skema/teamsamarbejde) kom samtidigt, men har nødvendigvis ikke noget med hinanden at gøre. - Storebror opfattelse/mentalitet 4 - Svarene giver udtryk for, at der på dagtilbudsområdet er stor tilfredshed med områdeledelse og at der er et stærkt lederteam. Opmærksomheden skal måske være på medindflydelse/inddragelse af medarbejderne. Der skal være opmærksomhed på at kommunikationen, når helt ud. Også vores ansvar. 5 - Manglende kendskab til strukturen - Bekymring for at en ny struktur vil betyde nye besparelser - Har strukturen reelt betydning for mit direkte arbejde med børnene? 6 - Siden 2008 er vi blevet mere omstillingsparate og fleksible. Mindsættet har ændret sig hos den enkelte. - 1 leder pr. matrikel. 7 - Tænker at vi simpelthen er blevet for mange på f.eks. Holbæk By skole til at vi kan blive en del af hinandens hverdag. Jævnfør hvor vigtige kollegaer er for vores trivsel. 8 - Opgaven med læreplaner har været en synlig opgave på dagtilbudsområdet Klare resultater tilfredshed. - Forskel mellem skole/dagtilbud i forhold til ledelse. Skolen har en mere hierarkisk tradition Dagtilbud måske bedre til at lave distribueret ledelse. - Lov 409 på skoleområdet har også haft en betydning. 9 - Interessant at der ikke er blevet spurgt om: Samarbejdet mellem de 4 distrikter. Alle spørgsmål handler om eget distrikt. Der kan sagtens være forskel i de enkelte børnehuse, om oplevelsen af distriktsstrukturen. Det vigtige er, at alle får mulighed for at opleve en fællesskabsfølelse. Eks. At man ikke anbefaler andre at søge stilling i Holbæk kan måske være: At der ikke er lavet en lønaftale på lederniveau 4 og 5.

2 10 - Der er generel tilfredshed i vores område (dagtilbudsdistrikt Skovvejen). Netværksgrupper på tværs af distriktet har haft en positiv indvirken på kendskabet til hinanden og på det daglige arbejde med børnene (faglig sparring, idéudveksling) - Mange svarer ved ikke Er muligvis udtryk for at man ikke kan tage stilling endnu muligvis for tidligt at evaluere på! Eller spørgsmålene er vanskelige at svare entydige på! 11 - Tilfredshed - Sammenlægning af skoler kræver meget kulturforskelle mm., hvor dagtilbud har været igennem denne. Skal finde hinanden ændring og måske er godt på vej Vi har været igennem flere strukturændringer og der stilles store krav til alle medarbejdere hver gang der forandres. Tiden går fra kerneopgaverne. Derfor tænker vi at tilfredsheden skal ses som et behov for arbejdsro til kerneopgaven, selvom det fortsat virker som stort Små områder er godt, de skal ikke være større, så går lokale netværk tabt. - Før havde vi distrikter, der var bedre og mere lokalt. Men vi prioriterer personale på gulvet frem for mange ledere. Men det er at foretrække at hvert børnehus har egen leder Grunden til at lærere svarer lavt, er at beslutningerne er blevet centraliseret. - Lederne svarer højt pga. teamsamarbejde i ledelserne - Større afstand ml. medarbejdere og ledelse 15 - Geografiske afstande har betydning - Fælles faglig sparring hos pædagoger som er organiseret på (studietur) mangler 16 - Betydningen i hverdagen for den enkelte: Det fylder ikke meget men der er svar i begge ender, så det er vigtigt at se på. - Forskellen m. dagtilbud/skoler er ikke stor 0,2 % er meget lidt! Vi må ikke slå hinanden med det. Vi skal passe på ikke bare at søge efter fejl for at finde forskelle Dagtilbud fik ekstra penge; er det med til at give bedre resultater: bedre ressourcer bedre trivsel bedre resultater 18 - Mere ledelse på områderne - Er svarene valide ift. de økonomiske besparelser på skoleområdet. - Er det strukturen, der giver samarbejde på tværs eller kunne det lige så vel have lykkes med netværksgrupper? 19 - En meget travl hverdag for alle personaler/pædagogisk leder/områdeleder - Mange møder/mangel på nærhed ude i husene (Negativ udtryk) - Større faglig sparring husene i mellem (positiv effekt) netværksmøder - Som ansat i området sikkerhed på at kunne komme i et børnehus ved faldende børnetal (delt positivt/negativt) 20 - Generel utilfredshed eller manglende viden om hvad det kan bruges til - Det føles som meget langt til toppen/dem som træffer beslutningerne Begrænsede oplevelser - Vidensdeling som vi ikke har mærket endnu, men som er i gang - Kender man mulighederne? - Ved mere om hinandens afd. i skolebestyrelsen fælles ansvar kvaliteten højnet i arb., tydeligere på opgaven.

3 - Handlingsrettede planer - man ved ikke hvad det gør for ens hverdag/uvidenhed 22 - VI ER PÅ VEJ skolerne har haft en modspiller i.f.t. økonomien. Det har taget fokus - Udfordring ved delt ledelse 23 - Samarbejde/sparring mellem dagtilbud og skole bør prioriteres begge veje. - Kollegaer er vigtigere end struktur - Når lederne (nærmeste) har så stor betydning, så bør vi gå tilbage til nærledelse = én leder pr. hus Måske skyldes forskellen på dagtilbud og skolernes svar, at dagtilbuddene er mindre enheder. - Måske afspejler skolernes også skolereformen Vi tolker det som ikke at være ligegyldigt og at man ønsker mere nærvær og tættere på ledelsen (en skole, en leder). Lederne bruger meget tid til at mødes væk fra den enkelte skole, det er et problem. - Rengøring/servicemedarb. tilbage til skolerne, så der ikke er for mange led/besværligheder Struktur bliver brugt som syndebuk. - Økonomi - Store/små afdelinger kan svare forskelligt (behov) - Hvad er konsekvensen for den enkelte afd. hvis vi går tilbage til 1 skole 1 ledelse (ifh.t. information / økonomien) 27 - Skoleområdet: - Lærerne er pressede lektioner om ugen - Skoler har mistet ledelseskraft - Enhederne er blevet for store - Skolestruktur og dårlig økonomi hænger sammen - Skolestruktur, lov 409, reform hænger sammen 28 - De spørgsmål hvor struktur indgår, er vi sikre på at medarbejderne svarer konkret og der er det muligt at skille tingene ad Struktur er mere af navn end af gavn. - Hvor meget samarbejde er der reelt? Mellem matriklerne - Meget lidt giver mening, fx MED-udvalgs sammenlægning 30 - At hvis skolestrukturen skal fortsætte for skoleområdet, tid til opgaver, sparring og pædagogisk ledelse, samarbejde på tværs af afd. (transport tid/ død tid ) - Usikkerhed på alle små afd. om man har sit job er gået fra tildeling pr. klasse til at få tildeling pr. elev, derfor ved man ikke om der skal fyres personale v. sommerferien. - Ledelse meget ud af huset og forskellige administrativ bemanding på de små afd. - Svært ved at opretholde sin lokale identitet, når man er en lille afdeling i et stort distrikt Er udskoling opmærksom på den store indsats mellem dagtilbud og indskoling? - Nærledelse har stor betydning, som man kender sine opgaver Det er for stort til at vi føler os som en helhed.

4 - Som enkelt skole er vi for store til at bruge hinanden 33 - Størrelsen på distrikterne er afgørende for hvor tit man ser sine nærmeste ledere. - Vi er kommet længere væk fra hinanden i husene mentalt. Vi er i tvivl om hvorfor -> overskud, tid, hverdagens struktur & er vi fyldt op af nye faglige tiltag (selvom de er gode) Sammenblanding af besparelser & struktur. - Områdestrukturen har ikke kørt længe nok til at blive kultur. - De små afdelinger er hårdt ramt af ressourcefordelingsmodel - Områdeleder er langt væk - Der er mere ro på dagtilbuds skemaer & mødeplaner. I skolen for personalet nye skemaer flere gange om året. - Forskellige krav til dagtilbud og skole - Skole er politisk arena med meget fokus - Formulering af spørgsmål har også betydning for svar. Fx: Ændringer eller forbedringer - Positivt at have ledelsesteam i områder 35 - Som medarbejder mærker vi intet til den fremtidig struktur Det er medskabende til rigtig mange møder for ledere og medarbejdere - Vi er mange deltagende på møder MED, netværksmøder, ledermøder mv. - Godt at det er en fagperson, at der er områdeleder for dagtilbudsområdet. - Svarene er måske givet som de er, fordi man ikke orker flere omstruktureringer - Hvad er alternativet? 37 - Kildedamsskolen: Prioriteringen, hvor de store afd. har vejlederne forringer det for de små afd Da strukturen blev indført var det i forbindelse med besparelser det kan derfor være svært at skille ad. - Det er svært for folk at give udtryk for strukturens konsekvens ud fra de givne spørgsmål. - Der er ikke overvejende tilfredshed m. struktur (grøn/lysegrøn vs. Gul, orange, rød) - Afstand fra bund til top bliver større med områdestruktur (relationer går tabt) - Det nære er vigtigt først og herefter kan man åbne for det større Specialer som AKT, skole-hjem vejledere m.fl. er sparet væk - Der er ting som ikke er sket & der mangler sammenhængen imellem oppe og nede. - Besparelser!! - Plan i forhold til ressourcer der aldrig kom (ressourceledere). - Skemalagt skole = Tid til faglig sparring mangler. - Ved ikke hvad der er struktur og overordnede beslutninger. - Mangler sammenhæng ny<->medar. driften fylder Jo tættere man er på hinanden fysisk, jo vigtigere er det for kerneopgaveløsningen Vi synes det er meget vigtigt, vi har vores område og det medvirker til at kommandovejen er kortere. - Vi ønsker ikke at områderne skal være større.

5 - Områderne skal bibeholdes som det er nu, dermed gives arbejdsro, så vi kan koncentrere os om kerneopgaven Det har ikke nogen indflydelse på vores daglighed. - Vi oplever ikke tættere samarbejde med skolen i område Kildedam I hverdagen føler vi ikke, at vi har brug for de andre - Forringelse af aktiviteter, at vi skal ensartes. Mister kulturen på den enkelte matrikel. - Ved div. Fag-konferencer sidder en leder, som ikke kender til børn, der snakkes om. - De daglige ledere på tværs af matrikler fungerer ikke skaber meget stor frustration hos de ansatte. - Vi ansatte mister ejerskabet når det bliver for stor en organisation Vi kan trække på andre børnehuses viden - Kan vi trække viden fra skoleområdet til dagtilbudsområdet. - Vi ønsker ingen ændringer underbygge/uddybe det vi har i gang.

Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL

Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur Evalueringen - en del af KB s procesplan

Læs mere

Dialogmøde mellem udvalget for Børn og Skole og alle dagtilbuds- og skolebestyrelser, den 20. november 2018.

Dialogmøde mellem udvalget for Børn og Skole og alle dagtilbuds- og skolebestyrelser, den 20. november 2018. Dialogmøde mellem udvalget for Børn og Skole og alle dagtilbuds- og skolebestyrelser, den 20. november 2018. Status på evalueringen af dagtilbuds- og skolestrukturen samt resultatet af arbejdsvurdering-

Læs mere

Input til evalueringstemaer fra dagtilbuds- og skolebestyrelser samt MED-udvalg.

Input til evalueringstemaer fra dagtilbuds- og skolebestyrelser samt MED-udvalg. Input til evalueringstemaer fra dagtilbuds- og skolebestyrelser samt MED-udvalg. Fagcenter for Læring og Trivsel, d. 3. januar 2018. Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge besluttede d. 26. september

Læs mere

Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur.

Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur. HOLBÆK KOMMUNE FAGCENTER FOR LÆRING & TRIVSEL Dato: 23. januar 2018 Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur. Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge

Læs mere

MED-udvalgets udtalelser, Skoler

MED-udvalgets udtalelser, Skoler MED-udvalgets udtalelser, r n ved Tuse Næs Hvad vurderer MED udvalget, at forslaget kommer til at betyde for løsning af kerneopgaven læring og trivsel for alle børn og unge? Når den pædagogiske leder får

Læs mere

Skolebestyrelsernes hørringssvar vedr. ledelsesstrukturen

Skolebestyrelsernes hørringssvar vedr. ledelsesstrukturen Skolebestyrelsernes hørringssvar vedr. ledelsesstrukturen Skole Hvilke opmærksomhedspunkter kan bestyrelsen pege på? Det vil blive svært at samle en bestyrelse med nærhed Vigtigheden af at forældre og

Læs mere

Notat Evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur, opsamling v. Udvalget for Børn

Notat Evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur, opsamling v. Udvalget for Børn Fagcenter for Læring og Trivsel 23. januar 2019 Notat Evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur, opsamling v. Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole har fra april 2018 til januar 2019 indsamlet

Læs mere

MED-udvalgets udtalelser, Dagtilbud

MED-udvalgets udtalelser, Dagtilbud MED-udvalgets udtalelser, Dagtilbud Ved Tuse Næs Kildevangen Hvad vurderer MED udvalget, at forslaget kommer til at betyde for løsning af kerneopgaven læring og trivsel for alle børn og unge? MED-Udvalget

Læs mere

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Opsamling på høringssvar I forbindelse med de tre besparelsesforslag på dagtilbudsområdet, har forvaltningen i alt modtaget 26 høringssvar. Høringsparterne og

Læs mere

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2 Skæring Skolevej 200, 8250 Egå Tlf. 87 13 96 00 ska@mbu.aarhus.dk www.skaering-skole.dk Skæring d. 14. september 2018 Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018

Læs mere

Høringssvar til Forslag: Dagtilbud i Ballerup Kommune organiseres i fem distrikter.

Høringssvar til Forslag: Dagtilbud i Ballerup Kommune organiseres i fem distrikter. Høringssvar til Forslag: Dagtilbud i Ballerup Kommune organiseres i fem distrikter. På vegne af alle medarbejderne i Børnehuset ved Skoven, har MED-udvalget følgende kommentarer til forslaget om dagtilbuddene

Læs mere

Læring og trivsel. Arbejdsplads- og trivselsmåling oktober 2018, Resultater - svarfordelinger Udvalget for Børn og Skole den 31.

Læring og trivsel. Arbejdsplads- og trivselsmåling oktober 2018, Resultater - svarfordelinger Udvalget for Børn og Skole den 31. Læring og trivsel Arbejdsplads- og trivselsmåling oktober 2018, Resultater - svarfordelinger Udvalget for Børn og Skole den 31. oktober 2018 Jeg er tilfreds med mit job som helhed alt taget i betragtning

Læs mere

Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål

Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål Silkeborg Kommunes dialog med skolebestyrelser angående ny skolestruktur Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål 1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav

Læs mere

OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE SKOLER OG BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER D. 7. MAJ 2015

OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE SKOLER OG BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER D. 7. MAJ 2015 OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE SKOLER OG BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER D. 7. MAJ 2015 Dagens program 17.30 17.40 Velkommen og dagens program 17.40 18.45 Opsamling fra

Læs mere

Kompetenceudvikling/videreuddannelse/tiltag ift. inklusion 2013/2015

Kompetenceudvikling/videreuddannelse/tiltag ift. inklusion 2013/2015 Videns- og Ressourcecentret Kompetenceudvikling/videreuddannelse/tiltag ift. inklusion 2013/2015 Maj 2014 Kapacitetsopbygning Ressourcecentrene Nuværende indsats Udvikling af lokale R-center. Herunder

Læs mere

Viceskoleleder distrikt Kystskole. Job- og Kravprofil

Viceskoleleder distrikt Kystskole. Job- og Kravprofil Viceskoleleder distrikt Kystskole Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 3 Nordfyns Kommune... 3 Ledelsesopgaven... 5 Lederprofil... 6 Ansættelsesvilkår... 6 1 Viceskoleleder

Læs mere

Fremtidens skole - ude i lokalsamfundene! Resenbro skole s vision.

Fremtidens skole - ude i lokalsamfundene! Resenbro skole s vision. Fremtidens skole - ude i lokalsamfundene! Resenbro skole s vision. Hvad arbejder vi hen imod? Strukturen i fremtidens skole Tænkt af skolebestyrelsen 2011 2013 Pædagogikken / Fagligheden Tænkt af personalet

Læs mere

Afdelingsleder Søndersøskolen. Job- og Kravprofil

Afdelingsleder Søndersøskolen. Job- og Kravprofil Afdelingsleder Søndersøskolen Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 3 Nordfyns Kommune... 3 Ledelsesopgaven... 5 Lederprofil... 6 Ansættelsesvilkår... 6 1 Søndersøskolen

Læs mere

Dagtilbud & Skole. Netværk for læringsagenter d.26.11.2015. Afbud fra: Birgitte, Dorthe, Hanne H., Jette, John og Sanne

Dagtilbud & Skole. Netværk for læringsagenter d.26.11.2015. Afbud fra: Birgitte, Dorthe, Hanne H., Jette, John og Sanne Afbud fra: Birgitte, Dorthe, Hanne H., Jette, John og Sanne Dagsorden og Referat 1. Tjek ind: siden sidst. 1 stjerne + 1 ønske (max 1 min pr. deltager;) Der er rigtig mange processer og projekter i gang

Læs mere

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen?

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen? Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter Procent 0A 2 3,8% 0B 4 7,7% 1A 3 5,8% 1B 5 9,6% 2A 1 1,9%

Læs mere

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen Årsrapport 2009 for Side 1 af 7 1. Sammendrag Vi har stadig vores fleksible skema som et styrkeområde. Vi forsøger til stadighed at skabe den bedste ramme omkring den pædagogiske planlægning af undervisningen.

Læs mere

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde Til Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Høringssvar fra skolebestyrelsen og MED udvalget på Årre Skole på det konkrete strukturforslag udsendt af et flertal i Byrådet. En enig bestyrelse og MED udvalg

Læs mere

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg 1. At der hele tiden skabes usikkerhed på om der skal være skoleafdelinger og daginstitutionerne - det er meget svært at bevare tilliden

Læs mere

SKOLELEDELSE UNDER FORANDRING

SKOLELEDELSE UNDER FORANDRING SKOLELEDELSE APRIL 2018 SKOLELEDELSE SKOLELEDELSE UNDER FORANDRING Hvad skal der til for at skoleledelse lykkes? Publikationen er udarbejdet af KL og Skolelederforeningen april 2018 Grundlaget for publikation

Læs mere

Forslag til ny ledelsesstruktur

Forslag til ny ledelsesstruktur Forslag til ny ledelsesstruktur J.nr.: 17.00.00.A00 Sagsnr.: 14/3702 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler, at at Børne, Fritids og Kulturudvalget udvælger det eller de scenarier, man ønsker at arbejde

Læs mere

Skoleleder distrikt Kystskolen. Job- og Kravprofil

Skoleleder distrikt Kystskolen. Job- og Kravprofil Skoleleder distrikt Kystskolen Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 2 Nordfyns Kommune... 3 Ledelsesopgaven... 5 Lederprofil... 6 Ansættelsesvilkår... 6 1 Skoleleder

Læs mere

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Job- og Kravprofil Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense side 1 af 9 Indhold Indledning...2 Ansættelsesudvalg...2 Tidsplan...2 Nordfyns Kommune...3 Ledelsesstruktur...5

Læs mere

Høringssvar budget Personale

Høringssvar budget Personale Høringssvar budget 2018-2021 Personale Høringssvar til omprioriteringsforslag 2018-2021 Det er med stor bekymring vi har læst at der er risiko for, at normeringen på dagtilbudsområdet bliver yderligere

Læs mere

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense

Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense Job- og Kravprofil Pædagogisk afdelingsleder distrikt Bogense side 1 af 9 Indhold Indledning...2 Ansættelsesudvalg...2 Tidsplan...2 Nordfyns Kommune...3 Ledelsesstruktur...5

Læs mere

Dialogmøde mellem skolebestyrelsen for Holbæk By Skole og udvalget for Børn og Skole (den 17. september 2018)

Dialogmøde mellem skolebestyrelsen for Holbæk By Skole og udvalget for Børn og Skole (den 17. september 2018) Dialogmøder mellem udvalget for Børn og Skole og skolebestyrelserne, september oktober 2018 Det bemærkes, at dialogmøderne også har omhandlet dialog om skolens mål og resultater, herunder elevernes faglige

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By

Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By Fagcenteret for Læring & Trivsel den 29. marts 2017 Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By Bestyrelsen for dagtilbudsområdet Holbæk By har ansøgt Udvalget Læring

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Input fra Skolen ved Tuse Næs Debatmøde blev afholdt mandag d. 23. marts 2014 på afdeling Tuse, hvor der var omkring 60 fremmødt. Forsat god debat! Bæredygtige skoler og

Læs mere

4F modellen. Redskaber og inspiration til teamsamarbejde DAGTILBUD, VERSION

4F modellen. Redskaber og inspiration til teamsamarbejde DAGTILBUD, VERSION 4F modellen Redskaber og inspiration til teamsamarbejde DAGTILBUD, VERSION 01.2016 Hensigten med folderen Indhold Denne folder indeholder Hjørring Kommunes tilgang til professionelle læringsfællesskaber

Læs mere

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Lær af de private institutioner, så de kommunale bliver et tilvalg f.eks. ved at kigge på: Færre lukkedage Bedre normering (er de

Læs mere

- Mulle fortæller, at udvalgets ønske er, at der skal være plads til dialog om visioner og prioriteringer med bestyrelserne.

- Mulle fortæller, at udvalgets ønske er, at der skal være plads til dialog om visioner og prioriteringer med bestyrelserne. Referat Forum Dialogmøde i Partnerområde Nord Tid Mandag d. 11.03.19 Sted Børnehuset Drømmebakken 11. marts 2019 Sags id: 19/1725 1. Målsætninger og arbejdet i partnerområde Se slides fra Thomas og Synnøve

Læs mere

Fællesskabets skole. - en inkluderende skole. Danmarks Lærerforening

Fællesskabets skole. - en inkluderende skole. Danmarks Lærerforening Fællesskabets skole - en inkluderende skole Danmarks Lærerforening Den inkluderende folkeskole er et af de nøglebegreber, som præger den skolepolitiske debat. Danmarks Lærerforening deler målsætningen

Læs mere

Udviklingsplan for Frederikssund Centrum 2012-2015

Udviklingsplan for Frederikssund Centrum 2012-2015 Udviklingsplan for Frederikssund Centrum 2012-2015 Frederikssund Centrum omfatter følgende børnehuse: Børnehuset Lærkereden Børnehuset Mariendal Børnehuset Stenhøjgård Børnehuset Troldehøjen Børnehuset

Læs mere

Samlet opsummering: I følgende dokument fremgår gennemgang af PPRs evalueringer fra efteråret 2014.

Samlet opsummering: I følgende dokument fremgår gennemgang af PPRs evalueringer fra efteråret 2014. Dato 051114 Dok.nr. 148052-14 Sagsnr. 14-3899 Ref. siko Evaluering i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, efterår 2014 Samlet opsummering: I følgende dokument fremgår gennemgang af PPRs evalueringer fra

Læs mere

Tilsynsrapport dagtilbud

Tilsynsrapport dagtilbud Hillerød Kommune Tilsynsrapport dagtilbud Institutionsnavn: Gadevang Asyl Deltagere: Gitte Nielsen, leder og Stina Hendrup, sektionsleder Årsplan BFU mål Hjemmeside Mål og Rammer Inddraget i institutionen

Læs mere

Der opleves manglende råderum til at fastholde gode/dygtige medarbejdere med uddannelse.

Der opleves manglende råderum til at fastholde gode/dygtige medarbejdere med uddannelse. Dagpleje og Daginstitution Notat Sagsnr.: 2011/04270 Dato: 05-05-2011 Sag: Opsamling Dialogmøde 04.05.2011 Sagsbehandler: Ulla Schødt Pædagogisk konsulent Direkte afskrift af afleverede opsamlinger, Hvis

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Pædagogisk afdelingsleder Havrehedskolen. Job- og Kravprofil

Pædagogisk afdelingsleder Havrehedskolen. Job- og Kravprofil Pædagogisk afdelingsleder Job- og Kravprofil Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg... 2 Tidsplan... 2 Nordfyns Kommunes skolevæsen... 3... 4 Ledelsesopgaven... 5 Arbejdsopgaver... 5 Lederprofil...

Læs mere

Den studerendes plan for 3. praktik, inkl. udtalelse Rev

Den studerendes plan for 3. praktik, inkl. udtalelse Rev Den studerendes plan for 3. praktik, inkl. udtalelse Rev. 05.05.16 Praktiksted Praktikvejleder Studerende Praktikansvarlig underviser 3. praktikperiode Skole- og fritidspædagogik Pædagoger med denne specialisering

Læs mere

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

Business Case for Sammenlægning af Regnbuen og Carl Nielsen Børnehaven. Version 03, den

Business Case for Sammenlægning af Regnbuen og Carl Nielsen Børnehaven. Version 03, den Faaborg-Midtfyn Kommune Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Business Case for Sammenlægning af Regnbuen og Carl Nielsen Børnehaven Version 03, den 09.09.2011 Samlet konklusion I Carl Nielsen Skolens distrikt

Læs mere

Høringssvar ifm. sammenlægning af Børnehuset/Pavillonen og Søstjernen

Høringssvar ifm. sammenlægning af Børnehuset/Pavillonen og Søstjernen Høringssvar ifm. sammenlægning af Børnehuset/Pavillonen og Søstjernen Vi i forældrebestyrelsen for Børnehuset/Pavillonen forholder os positivt til sammenlægningen af Børnehuset/Pavillonen og Søstjernen.

Læs mere

Oversigt over høringssvarene vedr. udskolingslinjer

Oversigt over høringssvarene vedr. udskolingslinjer Oversigt over høringssvarene vedr. udskolingslinjer Resumé over kommentarer til Model 1 giver med de treårige forløb mulighed for faglig kontinuitet og progression for Der er dog mange høringssvar der

Læs mere

1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav til udvikling af folkeskolen?

1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav til udvikling af folkeskolen? 1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav til udvikling af folkeskolen? Vores børn skal gå på den skole, som giver det bedste og det mest spændende undervisningsforløb. På Frisholm

Læs mere

Ledelse af dagtilbud Ledelsesmæssige udfordringer og kompetenceudvikling

Ledelse af dagtilbud Ledelsesmæssige udfordringer og kompetenceudvikling Ledelse af dagtilbud 2017 Ledelsesmæssige udfordringer og kompetenceudvikling Indhold Om undersøgelsen Side 3 Hovedkonklusioner Side 4 På tværs af de syv ledelsestemaer Side 5 Behov for kompetenceudvikling

Læs mere

Stillings- og personprofil for pædagogisk leder ved Holbæk By Skole afdeling Orø Skole og Børnehus

Stillings- og personprofil for pædagogisk leder ved Holbæk By Skole afdeling Orø Skole og Børnehus Stillings- og personprofil for pædagogisk leder ved Holbæk By Skole afdeling Orø Skole og Børnehus Pædagogisk leder til Holbæk By Skole afdeling Orø Skole og Børnehus På Orø får børn lov til at være børn

Læs mere

Fra: Sendt: Til: Cc: Emne:

Fra: Sendt: Til: Cc: Emne: Fra: e@nyg.name Sendt: 22. december 2018 10:34 Til: Borgmesteren for BUF Cc: 'Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen' Emne: Vedr. Damhusengens

Læs mere

Udviklingsplan for Frederikssund Syd 2012 2015

Udviklingsplan for Frederikssund Syd 2012 2015 Udviklingsplan for Frederikssund Syd 2012 2015 Udviklingsplanen skal sætte et strategisk fokus og bruges som et dialogværktøj, der danner rammen for en fælles retning for Frederikssund Syd. Der er udmeldt

Læs mere

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære.

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære. Generalforsamling 2014 Jeg har jo efterhånden skrevet en del beretningerne i min tid som skoleleder. Jeg husker ikke nøjagtigt, hvad der står i de forskellige, men jeg husker dog tydeligt den, jeg skrev

Læs mere

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel )

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ) Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ). Beskrivelse af modellen, baggrund samt historik. 2. Oversigt over budgetreduktioner, der omfatter

Læs mere

RAMMEN FOR OG MÅLET MED OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER

RAMMEN FOR OG MÅLET MED OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER RAMMEN FOR OG MÅLET MED OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER Omstillingsgruppernes udgangspunkt Det politiske udgangspunkt Den økonomiske udfordring

Læs mere

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Børne-og Ungeudvalget har slut maj og start juni afholdt dialogmøder med skolebestyrelserne i Midt, Nord og Syd om Greves fremtidige skolestruktur.

Læs mere

Datagrundlag. Metodisk tilgang. Udarbejdet af Oxford Research for Danmarks Lærerforening,

Datagrundlag. Metodisk tilgang. Udarbejdet af Oxford Research for Danmarks Lærerforening, Datagrundlag Antal fokusgruppeinterviews: 15 Antal enkeltinterviews: 15 Antal informanter i alt: 114 Der er en bred repræsentation af lærertyper, køn, alder og geografi. Metodisk tilgang Undersøgelsen

Læs mere

Faglig ledelse Opsamling på vidensrejse til Ontario, Canada D.11. april - 18. april 2015

Faglig ledelse Opsamling på vidensrejse til Ontario, Canada D.11. april - 18. april 2015 Faglig ledelse Opsamling på vidensrejse til Ontario, Canada D.11. april - 18. april 2015 Baggrund for projekt: Faglig Ledelse og vidensrejsen til Ontario, Canada I forbindelse med implementering af Folkeskolereformen

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Børnehaven Præstegårdsvej Præstegårdsvej 13 9600

Læs mere

Konference d. 12. maj Udviklings- og forskningsprojekt om. Kompetenceudvikling og teamsamarbejde i dagtilbud og skole

Konference d. 12. maj Udviklings- og forskningsprojekt om. Kompetenceudvikling og teamsamarbejde i dagtilbud og skole Konference d. 12. maj 2015 Udviklings- og forskningsprojekt om Kompetenceudvikling og teamsamarbejde i dagtilbud og skole Projektdeltagere i Kompetenceudvikling og teamsamarbejde Ringkøbing-Skjern kommune

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Galaksen

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Galaksen TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehuset Galaksen 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Galaksen Dato for tilsynet: 09.01.-2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen: Leder samt 2 pædagoger

Læs mere

Om tilsyn med kommunale dagtilbud 2015/2016

Om tilsyn med kommunale dagtilbud 2015/2016 Notat til udvalget Om tilsyn med kommunale dagtilbud 2015/2016 Tilsyn med dagtilbud i Holbæk Tilsyn i dagtilbud er lovpligtigt. I Holbæk er det besluttet at tilsynet skal ske minimum hver andet år. Tilsynsforpligtelsen

Læs mere

Modtaget d. 24/10 kl. 17:58

Modtaget d. 24/10 kl. 17:58 Modtaget d. 24/10 kl. 17:58 Vorup d.22.10.2014 Høringssvar vedr. ny skolestruktur i Randers kommune. Omhandlende: - Den gode skole - Skolebestyrelsens umyndiggørelse - Urimelig tidplan og arbejdsvilkår

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter Procent 0D 4 5,3% 0E 5 6,6% 1E 3 3,9% 2D 6 7,9% 2E 2 2,6%

Læs mere

Spørgeskemaet er udsendt til 46 dagplejepædagoger samt dagtilbud- og afdelingsledere, hvoraf 34 har svaret (samt 1 delvis besvaret).

Spørgeskemaet er udsendt til 46 dagplejepædagoger samt dagtilbud- og afdelingsledere, hvoraf 34 har svaret (samt 1 delvis besvaret). 1 Indledning På baggrund af øget fokus på målbarhed vedrørende ydelser generelt i Varde Kommune har PPR formuleret spørgsmål i forhold til fysio-/ergoterapeut og tale-/hørekonsulenternes indsats på småbørnsområdet

Læs mere

Interviewguide Evaluering af reformen forår 2016

Interviewguide Evaluering af reformen forår 2016 Interviewguide Evaluering af reformen forår 2016 Problemformulering: Dragør skolevæsen er i gang med at finde gode måder at implementere folkeskolereformens forskellige hensigter og elementer, for at sikre

Læs mere

Nogenlunde. Vi har i 2011 haft det antal børn vi skal have, og har et Herunder: børnetal og personaletimer

Nogenlunde. Vi har i 2011 haft det antal børn vi skal have, og har et Herunder: børnetal og personaletimer BASISKVALITET Har i udarbejdet læreplan for 2011? Har i fremsendt evaluering heraf? Kendskab til ændringer i dagtilbudsloven? Ja Ja, Nogenlunde Har hele personalegruppen kendskab til børn- og Nogenlunde

Læs mere

Odder Fælles Skolevæsen April 2014

Odder Fælles Skolevæsen April 2014 Odder Fælles Skolevæsen April 04 Totalrapport Dokumentnr.: 77-04-5087 side Indhold.0 Indledning... 4.0 Opsamling på undersøgelsens resultater... 5. Styrkepositioner ved undersøgelsen... 5. Uviklingsområder...

Læs mere

Ny Nordisk Skole-institution.

Ny Nordisk Skole-institution. Ny Nordisk Skole-institution. 1. GRUNDOPLYSNINGER OM ANSØGER: 2. MOTIVATION OG TILGANG TIL FORANDRINGSPROCESSEN: Hvorfor vil I være Ny Nordisk Skole-institution og hvordan vil I skabe forandringen? Vi

Læs mere

Lokal Udviklingsplan For Samsøgades Skole

Lokal Udviklingsplan For Samsøgades Skole Lokal Udviklingsplan For Samsøgades Skole 2018-2020 Indledning: Denne Lokale Udviklingsplan fra 2018-2020 tager afsæt i allerede definerede målsætninger og handlinger på Samsøgades Skole. Dette på baggrund

Læs mere

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende.

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Handleplan for inklusion på Hou Skole, november 2014 Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Status

Læs mere

Pædagogisk afdelingsleder Særslev-Hårslev-Skolen Job- og Kravprofil

Pædagogisk afdelingsleder Særslev-Hårslev-Skolen Job- og Kravprofil Pædagogisk afdelingsleder Særslev-Hårslev-Skolen Job- og Kravprofil Indhold Indledning 2 Ansættelsesudvalg 2 Tidsplan 2 Nordfyns Kommunes skolevæsen 3 Særslev-Hårslev-Skolen 4 Ledelsesopgaven 4 Lederprofil

Læs mere

Anna Marie Wollesen Sent: 30 Dec :37: Birthe Laustrup Carstensen Høringssvar vedr strukturændringer på skole/dagtilbudsområdet.

Anna Marie Wollesen Sent: 30 Dec :37: Birthe Laustrup Carstensen Høringssvar vedr strukturændringer på skole/dagtilbudsområdet. From: Anna Marie Wollesen Sent: 30 Dec 2016 17:37:30 +0100 To: Birthe Laustrup Carstensen Subject: Høringssvar vedr strukturændringer på skole/dagtilbudsområdet. Høringssvar vedr. Ændringer på skole-dagtilbudsområdet.

Læs mere

Specialpædagogiske indsats. Børne- og Skoleudvalget den 18. april 2018

Specialpædagogiske indsats. Børne- og Skoleudvalget den 18. april 2018 Specialpædagogiske indsats Børne- og Skoleudvalget den 18. april 2018 KB beslutning december 2016 Kriterier for den specialpædagogiske indsats i Albertslund (0-18 år) Læringsmiljøer /børne og læringssyn

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: Hjemmeside: Mail:

Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: Hjemmeside:  Mail: Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: 47 74 90 23 Hjemmeside: www.oelstedskole.skoleintra.dk Mail: olstedskole@halsnaes.dk Undervisningsmiljøvurdering på Ølsted Skole Oktober 2009 Seneste svar

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge?

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Debat om vores skoler og børnehuse Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg... 5 Børnehus og skole flytter

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Vurdering og Handleplan

Vurdering og Handleplan Vurdering og Handleplan I kan bruge Vurdering og Handleplan til at vurdere jeres resultater af jeres trivselsmåling og/eller kortlægning af jeres undervisningsmiljø. Dette værktøj hjælper jer til: 1. at

Læs mere

Forældretilfredshed 2014

Forældretilfredshed 2014 Antal svar: 22, svarprocent: 81% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er at udbrede de gode erfaringer

Læs mere

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning FællesMED-udvalg Børn og Undervisning Til Uddannelse, Børn og Familie 4. marts 2019 Sags id: 18/24980 Høringssvar til Dagtilbuddenes fælles kvalitetsaftale 2017-2018 FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

Læs mere

Skolebestyrelsens udtalelse om Kvalitetsrapport 2015/2016, der tilgår Børne- og Skoleudvalget

Skolebestyrelsens udtalelse om Kvalitetsrapport 2015/2016, der tilgår Børne- og Skoleudvalget Vallerødskolen 30. januar 2017 1) ns resultater bestyrelsen ser med glæde, at der er gode resultater i både Hørsholm kommune og på Vallerødskolen. Bestyrelsen glædes særligt over, at Vallerødskolen har

Læs mere

Børnehjørnet opnormeres, hvilket også kommer Skattekisten i Tybjerg til gode. I fremtiden tilbydes børnehave/vuggestue/ressourcegruppe i Elverhøj.

Børnehjørnet opnormeres, hvilket også kommer Skattekisten i Tybjerg til gode. I fremtiden tilbydes børnehave/vuggestue/ressourcegruppe i Elverhøj. Kære Børn og Skoleudvalg Næstved Kommune. Områdebestyrelsen i NORD sender jer hermed vores høringssvar angående vippen og pladssituationen 2015-2016 i område NORD. Vi forsøger, at belyse hvad vippen får

Læs mere

Høringssvar til prioriteringskatalog forslag

Høringssvar til prioriteringskatalog forslag Skolebestyrelsesmøde ekstraordinært mandag den 3.6.2013 kl 17- Helsinge afdelingen mødelokalet ved kontoret Dagsorden 1. Udarbejdelse af høringssvar prioriteringskatalog Se bilag nedenfor oplæg til høringssvar

Læs mere

Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole.

Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole. Høringssvar vedr. oplægget omkring struktur på skole - og dagtilbudsområdet fra MED-udvalgt Sct. Jacobi Skole. I oplægget til strukturdrøftelserne fra politikerne var målet, at opnå et driftsrationale

Læs mere

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til.

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Vi vil også gerne gentage vores tilfredshed med en fælles aftale med

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Introduktion til opsamlingsskemaerne Byrådet håber, at debatfasen vil bidrage til, at der kommer mange gode forslag til omstillingsgruppernes videre arbejde. På omstillingsgruppemødet

Læs mere

Dagtilbudschefernes strategiske fokus på faglig ledelse. En kortlægning blandt dagtilbudschefer

Dagtilbudschefernes strategiske fokus på faglig ledelse. En kortlægning blandt dagtilbudschefer Dagtilbudschefernes strategiske fokus på faglig ledelse En kortlægning blandt dagtilbudschefer INDHOLD Dagtilbudschefernes strategiske fokus på faglig ledelse 1 Faglig ledelse på dagtilbudsområdet 4 2

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag om ny skolestruktur

Høringssvar vedr. forslag om ny skolestruktur Høringssvar vedr. forslag om ny skolestruktur Dato 26. januar 2015 Sagsnr. GRÆSE BAKKEBYSKOLEN Højvang 8-10 3600 Frederikssund Høringssvar fra skolebestyrelsen på Græse Bakkebyskolen omhandlende ny skolestruktur

Læs mere

Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b

Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse

Læs mere

Udviklingen i elevtal afdelinger i Katrinedalskolen fra

Udviklingen i elevtal afdelinger i Katrinedalskolen fra Fagcenter for Læring og Trivsel, den 6. februar 2015 Distrikt Katrinedal elevtal og antal børn i dagtilbud Skoledistriktet 2015 -Januar Distriktet samlet 17,8 673 afd. Svinninge 21 440 afd. Gislinge 21,9

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Skolestrukturundersøgelse Kobberbakkeskolen, Afd. Uglebro Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter

Læs mere

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 2 7. o k t o b e r 2 0 1 5 Børn- & Skoleudvalget har ønsket, et konkret oplæg om, hvordan en fremtidig organisering af Daginstitution Munkebo (herefter:

Læs mere

&Trivsel. Team- samarbejde. Kære forældre. NYHEDSBREV # 4 FRA BØRNE- OG KULTURFORVALTNINGEN, juni 2016

&Trivsel. Team- samarbejde. Kære forældre. NYHEDSBREV # 4 FRA BØRNE- OG KULTURFORVALTNINGEN, juni 2016 Team- samarbejde &Trivsel Kære forældre I Børne- og Kulturforvaltningen sætter vi i denne udgave af nyhedsbrevet fokus på teamsamarbejde blandt skolens pædagogiske personale og elevtrivsel og gør status

Læs mere

Notat vedr. ny struktur pa skole- og pasningsomra det december 2015

Notat vedr. ny struktur pa skole- og pasningsomra det december 2015 Notat vedr. ny struktur pa skole- og pasningsomra det december 2015 Baggrund Da Lolland Kommune slog dørene op i 2007, stod det fra starten klart, at børne- og skoleområdet var afgørende for udviklingen.

Læs mere

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Hvad er den politiske holdning til inklusion i Tønder Kommune? Hvad betyder inklusion på 0-18 års området? Er det målet,

Læs mere

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg Tilsynsrapport Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? jf. dagtilbudsloven skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med følgende forhold: Økonomiske forhold - herunder udvalgte budget- og regnskabsmæssige

Læs mere