Surf symposium Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var"

Transkript

1 Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to kajakker på taget, var der lagt i kakkelovnen til en god weekend. Turen gik først til Klitmøller ( Cold Hawaii) hvor vi havde tænkt os at smugstarte årets surf symposium, inden den officielle start lørdag morgen. Det var der flere andre af weekendens deltagere, der havde fået samme ide. Vi ankom til stranden i Klitmøller, var der andre havkajakker der surfede i brændingen. Vi fik hurtigt rigget om og var klar til at komme på vesterhavet. I starten forsøgte vi, os med bølgerne lige ud for hvor vi gik på vandet. Her var brændingen ca i skulderhøjde. Der gik nu ikke lang tid for brændingen længere mod nord trak gevaldigt i os, her rullede brændingen noget længere og samtidig, kom der med jævne mellemrum bølger på ca 1,5 m højde. Men efter en god time i brændingen stod vi atter på stranden. Denne gang ca. 300m nord for parkeringspladsen. Jacob måtte, efter at være blevet rullet af brændingen, indse at det nogle gange ikke kan lade sig gøre at blivet siddende i kajakken. Kristian stod med et noget slukøret blik og kiggede på en kajak hvor sæde og fodspark ikke længere sad fast i højre side. På dette tidspunkt besluttede vi at tiden var inde til en kop kaffe. Efter kaffepausen, besluttede vi at indstille kajakaktiviteterne for dagen og sætte kurs, i bil, mod Thisted ro og Kajakklub, hvor surf symposiet havde base. Efter lidt snak om hvordan vi skulle fikse min kajak, fik vi lånt noget værktøj og fik hold i nogle skruer. Derefter var det bare at bore to huller i kajakken, så vi kunne montere sæde og fodspark igen. Lørdag Et kæmpe morgenbord var dækket og klar til 38 deltagere kunne indtage dagens (nødvendige) proteiner og kulhydrater. Thisted Ro og kajakklub har 2 medlemmer som brænder for at lave mad til årets surfsymposium, de gjorde det virkelig godt, et stort tak skal det lyde til dem. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

2 nødvendig, men Jacob skulle ud og smage på 2 workshops, 1 i havkajak og 1 i surfkajak. Dagens spot: Agger Tange. Vi var ikke vildt begejstret da vi ankom til spottet, bølgerne var der ikke. Det skulle vise sig at en lille gåtur med surfkajakkerne på 2 km. Var nødvendigt, så en time gik hurtigt med omklædning og slæbe kajakker ud til spottet. Vi der startede i havkajak skulle heldigvis ikke gå så langt før vi kunne komme i vandet og ro til vores spot. Første workshop: Havkajak i brændingen Instruktører: Tue Olesen, Anders Klejdsen Bølge højde: mtr Vi fangede en del af de go e bølger og gav den fuld gas med rul i brændingen og en masse herlig surf, samt lidt surf teori. Ved middagstid ankom vores mad, som de to gæve gutter havde lavet WOW og tak igen.. Efter en times pause og endnu flere af de nødvendige proteiner var det tid til nye workshops. Denne gang i surfkajak. Anden workshop: Surfkajak for begynder Instruktører: Bo Strange Bølgehøjde: Men faldende Bo lærte os en hel del om, hvor vi skal på bølgerne og hvordan vi skulle bruge kroppen til at komme i gang, en helt super fornemmelse i de korte både. Jeg fangede nogle af de store gode bølger, som satte mig af helt inde på stranden. Bølgerne faldt hurtigt, så jeg lavede lidt fis og ballade med noget Stand up paddle i på en sit-on-top surfer Det var god lir. Og da de andre ikke gad vente på BØLGEN længere, lavede vi rulle workshop i sit-on-top kajakker, hvilket gav et smil på læben igen. Kl. 16 var kajakkerne pakket og klar til afgang mod Thisted igen, vi skulle jo hjem og se, om de to kokke var ædru og om der var føde OG det skal vi da lige love for at der var.

3 En herlig 2 retters menu, og hvad der dertil hører. Kl God Nat. Om søndagen skulle der traditionen tro afholdes DM i kajak surf. En konkurrence hvor alle kan deltage, man skal bare en surfkajak, White waterkajak eller lign. Vi havde begge til meldt os konkurrencen, lørdag aften. Jacob måtte uheldigvis trække sig søndag morgen da helbredet drillede, så han sad på første række og var dommer frem til finalen, der skulle profferne til ;) Herunder følger Kristian s oplevelse af, at stille om i DM i kajaksurf for første gang: Som rosinen i pølseenden, måtte have tænkt Hvad fanden laver jeg her, her hører jeg overhovedet ikke hjemme stod Jeg i surferhuset i Klitmøller. Jeg havde tilmeldt mig DM i surfkajak, uden nogensinde at have siddet i en før. Jeg overbeviste mig selv om, en eller anden skulle ende sidst og det kunne lige så godt være mig. Jeg var taget til surfsymposiet, for at prøve en surfkajak og det ville jeg sgu. Jeg fik det arrangeret sådan, at jeg først skulle være med i et af de sidste heat i den indledende runde, så kunne jeg lige nå en halv times tid på vandet for mig selv. For første gang gav ordet opvarmning rigtig god mening. Jeg havde lånt en Sit-on-top surf kajak ting, af Jesper fra HP kajak og fritid. Dette fartøj viste sig i midlertidig ikke, at have ret meget til fælles, med min gode gamle havkajak. Efter et par ture i vandet og et par surfture måtte jeg på land for at samle kræfter til mit første heat i en kajak konkurrence. Tiden var inde, det var nu 40 minutters hård træning skulle stå sin prøve. Jeg stod på stranden med min nye ven sit-on-top kajakken og 3 andre deltagere. Nu var det vores tur til, at komme ud i brændingen og vise hvad vi kunne. Det var med sommerfugle i maven jeg padlede ud på bagsiden af surf zonen og lagde mig i vente position. Det var noget af en underlig fornemmelse at skulle bedømmes for noget man ikke føler man har styr på hvad handler om. Efter 15 minutter i surfzonen, stod jeg atter på stranden og kunne næsten ikke få armene ned. Selv om det havde været 15 intense minutter, hvor det bare gjaldt om at nå så mange surf som muligt, kunne jeg ikke holde op med at smile.

4 Heldet var med mig denne Søndag eftermiddag i Klitmøller for det var først i kvart finalen jeg røg ud. som nr 3 i mit heat hvor 1 og 2 ud af 4 går videre. Det vil sige en placering i top 12. Det var godt det endte der, for der var ikke flere reserver at trække frem, alle kræfter var brugt. Jeg gik på stranden, efter et par ture i baljen i mit sidste heat. For det kræver sine kræfter af entre en sit-on-top mellem to bølger. Kajaksurf er hårdt, men helt ubeskriveligt sjovt. Jeg glæder mig til surfsymposium Skrevet af: Jacob Jensen & Kristian Balslev Lidt surf action, fra DM konkurrencen..

5 To Htn ere på en strand...