Sydvestmors Friskole Tlf.: Næssundvej Mobil: SFO: Karby

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sydvestmors Friskole kontor@svmf.dk Tlf.: 9776 1346 Næssundvej 325 www.svmf.dk Mobil: 3152 6315 7960 SFO: 6178 9628 Karby"

Transkript

1 En spændende uge er gået, med mange vinkler på naturfag årgang har arbejdet med skoven og krible krable insekter, vi har bygget krible krable hoteller til insekterne og lavet små bøger. 3. årgang har været på opdagelser ude i naturen, på cykel, der er undersøgt vandløb, søer, bunden og meget mere, der har været fokus på samarbejde i klassen. En rigtig god uge, hvor mange af eleverne har nydt godt af at arbejde med tingene, i stedet for kun at læse om dem. Mellemtrinet har fået førstehjælpskørekort, og arbejdet med HAJER, jeg spurgte Simon om jeg skulle komme og udføre hajsangen, med tilhørende dans, det var der ikke stemning for. Har det vækket jeres interesse, kan I kigge forbi kontoret, så giver jeg gerne et lille nummer:0) Fredag var mellemtrinnet på besøg på kunstof-kemi, planen var at de skulle have været på Falck tirsdag, men der var en lille bus-svipser. (Indskolingen beklager, vi sendte jer ud af bussen i GOD TRO :0)) Men der blev tænkt hurtig oh improviseret, super godt. Udskolingen har set natur KATASTROFE film, de små var meget bekymrede for, hvad det var der skete nedenunder, da vi kunne mærke rystelserne fra filmens lyd i gulvet. Fredag bød på besøg ved et bistade, hvor vore besøgsanorakker blev taget i brug. En god uge er gået og en mindst ligeså FED uge venter os :0) BEVÆGELSES ugen, det bliver så fedt, mandag står på bike and run, oversat til dansk løb og cykel, skal lave det her på stedet, tager turen ud af huset, der skal medbringes cykler, for 4-9 årgangs vedkommende, skal der også medbringes badetøj, i skrivende stund er jeg stadig lidt usikker på om det bliver vådt, men medbring det under alle omstændigheder. Tirsdag og onsdag er på skift i Nykøbing for at lave atletik, torsdag er en kort dag her på stedet, hvor alle har fri kl. 12. Fredag afholder vi

2 skolernes motionsdag afholder et traditionelt motionsløb, med boller og varm kakao :0) mens de store skal en tur på Adventure race i Sindbjerg plantage, medbring igen cykel, vi skal jo frem og tilbage :0). Det BLYWER SÅ FIED :0) Der er vedhæftet et mere detaljeret skema under nyt fra fritteren :0) Nogle af ungerne, har måske snakket om det derhjemme, for lige at mane de værste rygter og historier i jorden, orientere jeg lige her, torsdag, blev en af vores elever hentet af politiet og ført bort i håndjern, jeg vil bare pointere at grunden til at han blev hentet, var ikke at han havde lavet noget ulovligt, såsom hærværk, vold eller tyveri. I det store hele var det udramatisk, hvis man ser bort fra at vi aldrig har prøvet noget lignende før, og jeg personligt syntes det var meget ubehageligt at være vidne til, udover mig, var det kun en håndfuld elever fra 8-9, der så det. SFO: Mette Pedersen er pædagogstuderende og hun kommer i praktik hos os fra 9. oktober til 4. december. Vi påtænker at holde lukket imellem jul og nytår( december.) har man pasningsbehov disse dage, bedes man kontakte os inden 9. oktober. Hvis vi ikke hører noget, går vi ud fra at vi kan holde ferielukket. Programmet for uge 38: Mandag: Kreativ/minions tirsdag: ude dag onsdag: 3. klasses klub/bage - torsdag: bevægelse fredag: legetøjsdag Til sidst i fredagsbrevet er der vedhæftet et SFO brev.

3 Kontor: Sygemelding, sker til Karina på sms: Anja er på kontoret mandag-torsdag Ingrid er på kontoret mandag-fredag LÆSNING: Vi vil i dansk på alle klassetrin, have fokus på læsning og læsehastighed. Der læses 20 minutter af den første dansktime de dage, der er dansk i løbet af ugen. I indskolingen har lærerne opfordret til at man læser 20 minutter hjemme hver dag, den anbefaling gælder også mellemtrinnet og de store i Har I mulighed for det, så tag med ungerne ud på det store bibliotek i Nykøbing, der er så mange lækre bøger. Vi har også bøger på vores bibliotek, dem læser vi selvfølgelig også i. Mellemtrinnet aflevere Ipads i næste uge, derfor kan man ikke læse på Ipaden, før de kommer tilbage som klassesæt. Efterfølgende skal de store aflevere, så her kan man komme i samme problematik. På mellemtrinnet er aftalen, at man læser den bog færdig, man starter på, for at undgå at vi bruger al læsetiden på at finde bøger. Skal man skifte bog, foregår det i lektiecafeen. Vi glæder os til at komme i gang, måske nupper vi lidt senere et læsemaraton :0) Aflevering af IPADS: Elever i 8./9. årgang skal indlevere deres Ipad på kontoret senest tirsdag d. 29/9. De vil herefter blive synkroniseret og kan bruges som klassesæt Vejledning til at nulstille en ipad. Gå ind i INDSTILLINGER Derefter GENERELT Scroll til bunden Tryk på NULSTIL Derefter tryk på SLET ALT INDHOLD OG INDSTILLINGER ipadden vil spørge om div. koder I har tilknyttet Til slut vil ipadden vise en startskærm, med HEJ på flere sprog Den er nu klar til indlevering.

4 Kalender: 28. september-2. oktober Bevægelsesuge. 30. september: Facebook oplæg ved Morsø ungdomsskole oktober: Efterårsferie. 24. oktober: Åben skole. 26. oktober-5. november: skole hjem samtaler. 29. oktober: teater november: Praktik. 11. november: Teater november-4. december: terminsprøver december: musical. 18. december: juleferie. 5. januar: skolestart :0)

5

6 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Morgentime/læsning Morgentime/læsning Morgentime/læsning Morgentime/læsning Morgentime/læsning Mini bike and run 0-3 KE- EF-MAM- KT Bevægelse 0-3 KE- RL-EF Tysk 8/9 BS Bevægelse 0-5 OG 6 MAM-EF-STK Bevægelse 0-6 OG 4-5 KE-MAM-EF-STK Fysik 7 BL Tysk 8/9 BS løbet 0-3 KE- MAM-EF-KT Mini bike and run 0-3 KE-EF-MAM- KT Mini bike and run 0-3 KE- EF-MAM- KT Mini bike and run 0-3 KE- EF-MAM- KT Dansk 0-3 KT-MAM-EF- KE Tysk 8/9 BS Dansk 0-3 KT-MAM-EF- KE Tysk 7 BS Dansk 8-9 RL Bevægelse 0-3 og 8/9 KE-MAM-RL Tysk 7 BS Håndbold 0-3 Pernille-MAM-EF Matematik 0-3 KE- MAM-EF-KT Dansk 4-6 RL-STK Matematik 0-3 KE- MAM-EF-KT Engelsk 4-6 STK-RL Bevægelse 0-6 KE- MAM-EF- STK Håndbold 0-3 Pernille KE-EF Dansk 0-5 KT-MAM-EF- KE-STK Tysk 6 BS Fysik 7 BL Engelsk 8-9 RL Matematik 0-3 KE- MAM-EF-BL Dansk 4-5 KT Tysk 6 BS Engelsk 7 RL Fysik 8/9 BL Bevægelse OG 7 Tysk 4/5 BS Fysik 8/9 BL løbet 0-3 løbet 0-3 løbet 0-3

7