Høringsnotat. 1. Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat. 1. Indledning"

Transkript

1 Sorsigvej Ribe Telefon: Mail: Notat Sagsnr.: TS /TS Dato: SADJ Høringsnotat 1) Bekendtgørelse om godskørsel 2) Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport 3) Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af motorkøretøjer uden fører 1. Indledning Færdselsstyrelsen har den 3. september 2018 sendt udkast til ny bekendtgørelse om godskørsel, udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport og udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af motorkøretøjer uden fører i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastene til bekendtgørelser har også været offentliggjort på Høringsportalen. Høringsfristen udløb den 1. oktober Følgende høringsparter har meddelt, at de ikke har bemærkninger: Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne, Justitsministeriet, og Rigsadvokaten. Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Dansk Erhverv, Dansk Førstehjælpsråd, Side 1 (14) Færdselsstyrelsen er en del af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

2 Dansk Kørelærer-Union (DKU), Datatilsynet, DI Transport, DTL Danske Vognmænd (DTL), Fælles Fagligt Forbund (3F), ITD Brancheorganisation for den danske vejgodstransport (ITD), Landbrug & Fødevarer, og Rigspolitiet. Styrelsen har endelig modtaget høringssvar fra Danske Maskinstationer og Entreprenører (DME), som ikke er angivet på høringslisten. I det følgende refereres og kommenteres hovedindholdet i de modtagne høringssvar opdelt efter relevante emner ud fra hver bekendtgørelse. Bemærkninger, der ikke vedrører udkastene til bekendtgørelser, indgår ikke i notatet. Styrelsens kommentarer til de enkelte emner følger efter i kursiv. 2. Bekendtgørelse om godskørsel 2.1 Generelle bemærkninger ITD bemærker, at selvom organisationen overordnet set stadig mener, at der ikke er og var tvingende behov for regulering på området, kan organisationen tilslutte sig forslaget om bekendtgørelse om godskørsel. 2.2 Undtagelser fra krav om tilladelse DME ønsker, at der i bekendtgørelsens 2 tilføjes en undtagelse, der skal sikre, at motorkøretøjer på landbrug og maskinstationer, der højst tillades en konstruktiv hastighed på 40 km/t (+/- tilladt variation ift. EU-lovgivning), eller varebiler som benyttes til servicering af landbrugsmaskiner, traktorer og motorredskaber, ikke utilsigtet omfattes af et tilladelseskrav. Styrelsen kan oplyse, at kravet om tilladelse efter godskørselslovens 1, stk. 1 og 2, alene gælder ved udførelse af godskørsel for fremmed regning. Udførelse af firmakørsel kræver således ikke tilladelse. Derudover gælder tilladelseskravet i godskørselslovens 1, stk. 1, alene for et motorkøretøj eller vogntog med en samlet tilladt totalvægt, der overstiger kg, mens tilladelseskravet i godskørselslovens 1, stk. 2, alene gælder for en varebil eller vogntog med en samlet tilladt totalvægt, der overstiger kg. Side 2 (14)

3 Motorkøretøj skal forstås som defineret i færdselsloven sammenholdt med undtagelserne i bekendtgørelsens 2, dvs. et motordrevet køretøj, der hovedsageligt er indrettet til selvstændigt at benyttes til godstransport. Et motordrevet køretøj, som er indrettet til andet formål, anses kun som et motorkøretøj, når køretøjet er konstrueret til en hastighed af over 40 km i timen. Begrebet vogntog skal forstås i sammenhæng med motorkøretøj i godskørselslovens 1, stk. 1, og udgør således et motorkøretøj med et påhængskøretøj hertil. Godskørsel for fremmed regning i en traktor kræver således ikke tilladelse efter godskørselsloven. Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget om ændring af godskørselsloven (LOV nr. 735 af 8. juni 2018), at der ved varebil forstås et køretøj indrettet til godsbefordring i henhold til definitionen i bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr (024, N1). Begrebet vogntog skal forstås i sammenhæng med varebil i godskørselslovens 1, stk. 2, og udgør således en varebil med et påhængskøretøj hertil. Da der ikke har været tilsigtet andre undtagelser i lovforslaget end de nuværende undtagelser til tilladelseskravet, giver bemærkningen ikke anledning til ændring af bekendtgørelsesudkastet. 2.3 Førerattest Rigspolitiet foreslår, at 11 præciseres således, at det fremgår, at en chauffør skal medbringe en førerattest, såfremt chaufføren ikke er bosiddende eller har varigt ophold i EØS. Styrelsen er enig i, at 11 bør præciseres. Styrelsen har derfor tilpasset 11, stk. 1, i overensstemmelse med ordlyden i artikel 5, stk. 1, i forordning nr. 1072/2009, således at det fremgår, at førerattest skal medbringes ved international kørsel, når chaufføren ikke er statsborger eller fastboende udlænding i et EØS-land. 2.4 Mærkning af motorkøretøjer 3F er af den opfattelse, at undtagelsen i 13, stk. 2, om, at et lejet motorkøretøj ikke skal være påført navnet på den registrerede bruger, i udkast til ny bekendtgørelse om godskørsel, ikke er hensigtsmæssig, da det kan forventes at få en del uhensigtsmæssige konsekvenser. Problemet er, at såfremt et lejet motorkøretøj ikke skal være påført navnet på den registrerede bruger, vil det vanskeliggøre politiets kontrol af motorkøretøjer lejet i Danmark af udenlandske brugere. Det er i den forbindelse 3Fs bekymring, at den manglende navneoplysning på det lejede motorkøretøj kan føre til udvidet national kørsel med udenlandske chauffører med udenlandsk løn. Rigspolitiet oplyser, at navn på karosseriet, jf. forslagets 13 og 25, ikke er nødvendig i forhold til politiets kontrol. Hvis Færdselssty- Side 3 (14)

4 relsen finder, at kravet er nødvendigt, bør det nærmere præciseres, hvilke firmaoplysninger der skal angives, samt hvor og hvordan oplysningerne skal fremgå af karosseriet. Styrelsen kan oplyse, at kravet om mærkning af motorkøretøjer efter 13, alene gælder ved godskørsel for fremmed regning i henhold til godskørselslovens 1, stk. 1, dvs. for dansk etablerede transportvirksomheder. Da det er muligt for nationale transportvirksomheder at leje et motorkøretøj uden fører i en periode på typisk under 30 dage efter udlejningsbekendtgørelsen, og hvor der ikke stilles krav om, at transportvirksomheden skal registreres som bruger af køretøjet, vil det være uhensigtsmæssigt for både lejer og udlejer at stille krav om mærkning af køretøjet ved en kort udlejningsperiode. Bemærkningen fra 3F giver derfor ikke anledning til ændring af bekendtgørelsesudkastet. For så vidt angår Rigspolitiets bemærkning er det styrelsens opfattelse, at branchen har et ønske om at bibeholde kravene om mærkning af motorkøretøjer. Styrelsen har dog noteret bemærkningerne, som vil indgå i overvejelserne ved en kommende revision af bekendtgørelsen, og hvor behov og ønsker i branchen kan undersøges nærmere. 2.5 Chaufførvikarvirksomhed DI Transport henviser til, at der i dag med henvisning til forordning 1072/2009 og forordning 1071/2009 stilles krav om, at chaufførvikarvirksomheden skal eje et køretøj. Med den nye ændring af godskørselsloven mener DI Transport, at det er tilstrækkeligt med en varebil. Dette bør evt. præciseres i bekendtgørelsen. Rigspolitiet foreslår, at der indføres et krav i 22 om, at blanketten om køre- og hviletid skal medbringes i køretøjet og forevises ved en kontrol. Dette vil henlede politiets opmærksomhed på, at der er tale om en udlejet chauffør. Styrelsen kan oplyse, at chaufførvikargodkendelserne fra dansk side er sammenkædet med vejtransporttilladelserne. Det betyder, at chaufførvikarvirksomheden skal opfylde kravene for at drive vognmandsvirksomhed. Med ændringen af godskørselsloven sondres der mellem to typer chaufførvikargodkendelser: 1) en chaufførvikargodkendelse, der er sammenkædet med tilladelseskravet i godskørselslovens 1, stk. 1, og 2) en chaufførvikargodkendelse, der er sammenkædet med tilladelseskravet i godskørselslovens 1, stk. 2. En virksomhed med chaufførvikargodkendelse, der er udstedt i tilslutning til en tilladelse efter godskørselslovens 1, stk. 1, skal blandt andet opfylde kravet om at råde over mindst et køretøj, jf. forordning Side 4 (14)

5 nr. 1071/2009. Kravet skal fortolkes på samme måde som i dag, hvilket betyder, at virksomheden skal råde over mindst en lastbil eller en varebil og et påhængskøretøj hertil, således at vogntoget har en samlet tilladt totalvægt over kg. Da tilladelseskravet i godskørselslovens 1, stk. 2, er nationalt, og der ikke er fastsat et krav om, at virksomheden skal råde over mindst en varebil, skal en virksomhed med chaufførvikargodkendelse, der er givet i tilslutning til en tilladelse efter godskørselslovens 1, stk. 2, derfor ikke råde over mindst en varebil. For så vidt angår Rigspolitiets bemærkning kan styrelsen oplyse, at det fremgår af bemærkningerne til et tidligere lovforslag om ændring af godskørselsloven (LOV nr af 29. december 1999), at bemyndigelsen til at fastsætte regler om erklæringen om køre- og hviletid er begrænset til formålet om, at tilladelsesindehaveren let skal kunne konstatere, om den planlagte kørsel efter køre- og hviletidsbestemmelserne lovligt kan udføres af chaufførvikaren. Bemærkningen giver herefter ikke styrelsen anledning til at ændre i bekendtgørelsesudkastet. 2.6 Anmeldelse af varebiler til firmakørsel DI Transport opfordrer til, at Færdselsstyrelsen via det centrale motorkøretøjsregister retter henvendelse til ejere/brugere for at gøre opmærksom på, at alle varebiler, der overstiger kg, skal anmeldes til firmakørsel, idet denne ændring vil omfatte en række virksomheder, der ikke hidtil har haft tilknytning til godskørsel. Landbrug & Fødevarer bemærker, at det overordnede, men meget centrale formål for L&F, er at få afgrænset og fastslået, hvem der er omfattet af disse bekendtgørelser vedrørende godskørsel og især hvem der ikke er omfattet. Organisationen understreger, at reglerne ikke er gældende for alle varebiler og vogntog, men alene de, som måtte udføre godskørsel for fremmed regning. Opsummerende er det organisationens konklusion, at reglerne er målrettede og alene gælder for deciderede transportvirksomheder, og især at de nedenfor nævnte landmænd, maskinhandlere, håndværkere og lignende ikke skal anmelde egne varebiler til firmakørsel. Landbrug & Fødevarer bemærker under henvisning til definitionen af hhv. godskørsel for fremmed regning og firmakørsel i godskørselsloven, at landmænd, maskinhandlere, håndværkere m.fl., som måtte bruge varebiler i deres erhverv, men i reglen ikke til transport af andres gods, ikke er omfattet af de nye regler heller ikke når de flytter hverken egne eller kunders/kollegers/leverandørers maskiner til fx dyrskueudstilling, til kundens adresse, til en anden afdeling af virksomheden, eller ud til en kunde for at vise den frem med henblik på et salg. Side 5 (14)

6 Styrelsen har noteret DI Transports bemærkning. Det kan i den forbindelse oplyses, at styrelsen er ved at undersøge forskellige muligheder for kommunikation, således at de, der bliver berørt af de nye regler, på bedst mulig vis, bliver gjort opmærksom herpå. For så vidt angår Landbrug & Fødevarers bemærkninger, kan styrelsen bekræfte, at selve tilladelsesordningen for varebiler, herunder kravene til varebilsvognmænd og varebilschauffører, alene gælder ved godskørsel for fremmed regning. Transport af eksempelvis kunders, kollegaers eller leverandørers maskiner til f.eks. dyrskueudstillinger eller kundens adresse anses som godskørsel for fremmed regning, såfremt kørslen udføres mod betaling af enhver art. Denne kørsel kræver således tilladelse efter godskørselsloven, når varebilen eller vogntoget har en samlet tilladt totalvægt over kg, og når der fragtes gods med en samlet vægt på mere end 11 kg pr. stykgods. Styrelsen gør opmærksom på, at ændringen af godskørselslovens 11, stk. 1, indebærer, at varebiler, hvis tilladte totalvægt overstiger kg, fra den 1. juli 2019 skal anmeldes til Motorstyrelsen, såfremt varebilen anvendes til firmakørsel. Denne del af loven er således målrettet virksomheder, som udfører firmakørsel. Landmænd, maskinhandlere, håndværkere m.fl. skal derfor anmelde egne varebiler, der overstiger kg i tilladt totalvægt, til Motorstyrelsen, når disse anvendes til firmakørsel. Der er tale om en udvidelse af kravet om anmeldelse, som i dag gælder for motorkøretøjer eller vogntog med en samlet tilladt totalvægt, der overstiger kg. Styrelsen har på baggrund af lovændringen fastsat regler herom i bekendtgørelsesudkastets 24. Bemærkningerne giver derfor ikke anledning til ændring af bekendtgørelsesudkastet. 2.7 Udenlandske virksomheders anvendelse af lejede motorkøretøjer Rigspolitiet bemærker, at der ved gennemførelse af udlejningsdirektivet kan forekomme vanskeligheder med at kontrollere for reglerne om cabotage, herunder i forhold til udvælgelsen af køretøjer til kontrol. Rigspolitiet bemærker endvidere, at det vil lette politiets kontrol, hvis der i 26 indsættes et krav om, at lejekontrakten skal udformes på engelsk. Rigspolitiet får i dag forevist lejekontrakter med f.eks. kyrilliske bogstaver, hvilket er vanskeligt at kontrollere. Styrelsen er opmærksom på, at udlejningsdirektivet kan medføre vanskeligheder i forbindelse med kontrol, men sådanne vanskeligheder findes også i dag. Udenlandske virksomheder har således allerede ret Side 6 (14)

7 til at anvende lejede motorkøretøjer uden fører ved grænseoverskridende godskørsel i medfør af udlejningsdirektivet. Retten til at anvende lejede motorkøretøjer uden fører i 26 gælder alene ved grænseoverskridende godskørsel, og det er således ikke tilladt for udenlandske virksomheder at anvende lejede motorkøretøjer uden fører ved cabotagekørsel i Danmark. Styrelsen er enig med Rigspolitiet om, at det er nødvendigt at fastsætte et krav om, at lejekontrakten skal være på engelsk, således at det i praksis er muligt for politiet at kontrollere, om dokumentationskravene er opfyldt. Derfor tilpasser styrelsen bekendtgørelsens 26, stk. 2, således, at lejekontrakten eller det bekræftede uddrag heraf skal være på dansk eller engelsk. 2.8 Kontrol Rigspolitiet bemærker, at der udestår en nærmere udredning af, hvordan kontrolopgaven skal varetages, herunder afklaring af de håndhævelsesmæssige problematikker og ressourcespørgsmål, som ordningen medfører. Styrelsen er i kontakt med Rigspolitiet med henblik på afklaring af de håndhævelsesmæssige problematikker, som ordningen medfører. 2.9 Varebilsvognmandskursus Dansk Erhverv og DTL bemærker, at det følger af 8, stk. 2, i udkast til bekendtgørelse om godskørsel, at det er et krav for godkendelse som transportleder i en virksomhed med tilladelse til varebil, at denne har gennemført et kursus på mindst 37 lektioner over samtlige de emner, der er angivet i bilag 2 til bekendtgørelsen, ligesom at den pågældende skal have bestået en prøve, der er godkendt af Færdselsstyrelsen. Organisationerne påpeger, at de emner og pensum, som er angivet i bekendtgørelsens bilag 2, næsten er identisk med de emner og pensum, der gælder for transportledere til vognmandsvirksomheder, hvor der er tale om transport af gods med lastbil eller vogntog med en samlet totalvægt over 3,5 tons. Godkendelse som transportleder forudsætter dog i dette tilfælde, at den pågældende har gennemført et kursus på mindst 144 lektioner. Organisationerne ser tvivlsomt på, hvorvidt et pensum af den karakter, der er anført i bilag 2 til bekendtgørelsen, kan gennemføres forsvarligt på 37 lektioner især når der henses til, at der gælder et krav om 144 lektioner for vognmandsvirksomheder i relation til godskørsel. Dansk Erhverv og DTL anbefaler derfor, at denne problemstilling inddrages og belyses i den årlige redegørelse om tilladelsesordningen, som transport-, bygnings- og boligministeren skal udarbejde til Folketinget efter 2, stk. 4, i lov om godskørsel. Dertil anbefaler DTL, at Side 7 (14)

8 en opgørelse over beståelses- og dumpeprocenter til eksamen inddrages i redegørelsen. Dansk Erhvervs og DTLs bemærkninger er noteret. Bemærkningerne vil indgå i overvejelserne i forbindelse med udarbejdelsen af redegørelsen til Folketinget Behandling af personoplysninger Datatilsynet understreger generelt, at behandling af personoplysninger under alle omstændigheder skal ske under iagttagelse af databeskyttelsesforordningens og databeskyttelseslovens regler. Styrelsen har noteret Datatilsynets bemærkninger og kan i den forbindelse oplyse, at databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven i sin helhed vil blive iagttaget Øvrige ændringer Styrelsen har ud over ovennævnte ændringer foretaget enkelte præciserende ændringer i bekendtgørelsen i forhold til det udkast, der har været i høring. Det præciseres i bekendtgørelsens 4, stk. 1, at Færdselsstyrelsen ikke indhenter udskrift af domme til brug ved bedømmelsen af kravet i godskørselslovens 4, stk. 1, nr. 4, om den ansøgende transportleders vandel. Hvis der er behov for udskrift af domme, vil Færdselsstyrelsen anmode ansøgeren om at indsende disse af hensyn til en hurtigere sagsbehandling. Bekendtgørelsens 24, stk. 2 og 3, om anmeldelse af firmakøretøjer præciseres som følge af forhandlinger mellem Skatteministeriet og Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Stk. 2 præciseres således, at bestemmelsen er i overensstemmelse med registreringsbekendtgørelsens 51, stk. 2, hvorefter det alene er registreringsattestens del I eller kopi heraf, der skal medbringes som anmeldelsesbevis under kørslen, når registreringsattesten er i to dele. Endvidere tilføjes, at registreringsattesten på forlangende skal forevises for kontrolmyndighederne. Endelig præciseres bekendtgørelsens bilag 2, afsnit D, om skattelovgivning, efter anbefaling fra Skatteministeriet. I nr. 2 ændres vægtafgifter til brændstofforbrugsafgifter, og i nr. 3 slettes efter ordet vejgodstransport samt de brugsafgifter, der opkræves ved benyttelse af visse infrastrukturanlæg, idet der ikke er vejbenyttelsesafgifter for varebiler i Danmark. 3. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport 3.1 Generelle bemærkninger Dansk Førstehjælpsråd hilser ændringerne velkomne. Side 8 (14)

9 ITD bemærker, at selvom organisationen overordnet set stadig mener, at der ikke er og var tvingende behov for regulering på området, kan organisationen tilslutte sig forslaget om kvalifikationskrav for varebilschauffører. 3.2 Varebilschauffører, som er omfattet af uddannelseskrav DME ønsker, at førere af landbrugsmaskiner med en konstruktiv hastighed på højst 40 km/t (+/- den tilladte variation ifølge gældende EU-lovgivning) ikke utilsigtet omfattes af krav til kvalifikationer. Styrelsen kan oplyse, at kravet om varebilschaufføruddannelse alene gælder for varebilschauffører, der udfører godskørsel for fremmed regning. Varebilschauffører, der udfører firmakørsel, bliver således ikke omfattet. Derudover gælder kravet alene for førere af varebiler eller vogntog, hvortil der kræves kørekort til kategori B, B+, B/E samt tilladelse i henhold til godskørselslovens 1, stk. 1 eller 2. Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget om ændring af godskørselsloven (LOV nr. 735 af 8. juni 2018), at der ved varebil forstås et køretøj indrettet til godsbefordring i henhold til definitionen i bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr (024, N1). Begrebet vogntog skal forstås i sammenhæng med varebil i godskørselslovens 1, stk. 2, og udgør således en varebil med et påhængskøretøj hertil. Der henvises i øvrigt til styrelsens kommentarer i pkt. 2.2 ovenfor. 3.3 Emnet førstehjælp i varebilschaufføruddannelserne Dansk Førstehjælpsråd foreslår at ændre bilag 3, således at det fremgår, at undervisningen i emnet førstehjælp skal forestås af instruktører registreret ved Dansk Førstehjælpsråd, og at efter gennemførelsen af førstehjælpsundervisningen udsteder instruktøren et kursusbevis. Rådet anfører, at tilføjelsen sikrer, at undervisningen i førstehjælp sker på det kvalitetsniveau, som er beskrevet i Dansk Førstehjælpsråds uddannelsesplaner, og at det kan dokumenteres, at kursisten har gennemført undervisningen og opfylder de for førstehjælpsuddannelsens angivne kompetencemål. Styrelsen er enig i, at undervisningen i emnet førstehjælp bør forestås af instruktører registreret ved Dansk Førstehjælpsråd. Styrelsen tilpasser derfor bekendtgørelsens bilag 3, pkt. 6, hertil. Det medfører, at en underviser, der skal arbejde som instruktør ved både lastbilchaufføruddannelserne og varebilschaufføruddannelserne, skal være registreret hos Dansk Førstehjælpsråd. Det er styrelsens opfattelse, at spørgsmålet om udstedelse af kursusbevis for gennemførelse af førstehjælpsundervisningen alene er op til instruktøren og Dansk Førstehjælpsråd, hvorfor bemærkningen ikke giver anledning til ændring af bekendtgørelsesudkastet. 3.4 Førerattest Side 9 (14)

10 Rigspolitiet foreslår, at der fastsættes et krav om, at varebilschauffører, der ikke er statsborgere i et EØS-land, skal forevise en førerattest i forbindelse med national kørsel med varebiler. Dette krav findes allerede i bekendtgørelsens 29, stk. 2, som vedrører national kørsel med lastbiler. Styrelsen kan oplyse, at der er tale om en national uddannelsesordning for varebilschauffører i danske virksomheder. Kravet om besiddelse af varebilschaufføruddannelsesbevis gælder således for alle, som fører en dansk indregistreret varebil eller vogntog, hvortil der kræves kørekort til kategori B, B+, eller B/E samt tilladelse i henhold til godskørselslovens 1, stk. 1 eller 2, uanset om den pågældende er statsborger i eller uden for et EØS-land. Kravet gælder ikke for førere af udenlandsk indregistrerede varebiler i virksomheder etableret i udlandet, uanset om disse udfører godskørsel for fremmed regning i Danmark. Da der ikke på europæisk plan stilles krav om uddannelse for varebilschauffører og krav om førerattest ved godskørsel for fremmed regning i en varebil, kan styrelsen ikke fastsætte et krav om forevisning af førerattest i forbindelse med cabotagekørsel med varebil udført af en chauffør, der ikke er statsborger i et EØS-land. 3.5 Øvrige ændringer Styrelsen har ud over ovennævnte ændringer foretaget enkelte præciserende ændringer i bekendtgørelsen i forhold til det udkast, der har været i høring. Titlen på, hvad emnet førstehjælp skal omfatte undervisning i, ændres i 54 b, stk. 3, 54 d, stk. 3, og bilag 3, pkt. 6, til Førstehjælp for erhvervschauffører. Det sker som følge af, at Dansk Førstehjælpsråd har oplyst styrelsen, at Førstehjælp ved ulykker, Førstehjælp ved livstruende blødninger og Førstehjælp ved knoglebrud på ben og i nakke/ryg samles til en funktionsuddannelse med titlen Førstehjælp for erhvervschauffører. 4. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af motorkøretøjer uden fører 4.1 Generelle bemærkninger ITD støtter den påtænkte ændring af bekendtgørelsen, også fordi der hermed er tale om en de facto implementering af gældende EU-regler i dansk ret. Organisationen er tilfreds med, at det med de foreslåede bestemmelser bliver nemmere for vognmænd og transportvirksomheder at leje køretøjer uden fører, idet der ikke længere er krav om, at et køretøj kun kan udlejes under henvisning til, at det skal erstatte et køretøj, der midlertidigt er ude af funktion. Side 10 (14)

11 Bekendtgørelsesudkastet åbner derfor op for, at virksomheder i højere grad end hidtil kan opfylde deres kontraktretlige forpligtelser i perioder med megen efterspørgsel og hvor vognmandens egen bilpark ikke er tilstrækkelig. 4.2 Krav om dokumentation i form af kørekort DKU anfører, at ordlyden udlejeren skal i forbindelse med udlejningen kræve dokumentation i form af fremvisning af kørekort for, at lejeren og eventuelle førere lovligt kan føre det lejede køretøj i 4, stk. 2, i bekendtgørelsen, betyder, at det ikke er muligt at udleje en bil uden fører til anvendelse under aflæggelse af praktisk prøve i forbindelse med erhvervelse af køretøj, uagtet at eleven under aflæggelse af den praktiske prøve ifølge færdselsloven er fører af bilen og dermed lovligt kan føre det lejede køretøj. DKU anbefaler, at bestemmelsen udformes således, at det fremadrettet bliver muligt at anvende motorkøretøjer, der er registreret til udlejning, i forbindelse med aflæggelse af praktisk prøve. Baggrunden herfor er, at DKU i stigende omfang bliver kontaktet af sine medlemmer, der udtrykker, at ovenstående begrænsning i anvendelsen af lejede køretøjer udgør et problem. Styrelsen gør opmærksom på, at ændringen af bekendtgørelsen alene sker som konsekvens af gennemførelsen af udlejningsdirektivet i godskørselsbekendtgørelsen, og at bemærkningerne således ikke vedrører det udkast, der er sendt i høring. Styrelsen har noteret bemærkningerne, som vil kunne indgå i overvejelserne ved en kommende revision af bekendtgørelsen. 4.3 Registrering ITD tilslutter sig, at varig udleje af køretøjer (over 30 dage) betinger, at en transportvirksomhed som hidtil skal registreres som bruger af det pågældende køretøj. Organisationen bifalder endvidere, at det ifølge ordlyden ikke er et krav, at køretøjet skal indregistreres til udlejning uden fører. Det gør det alt andet lige mere fleksibelt end hidtil. Styrelsen kan bekræfte, at leje af et motorkøretøj uden fører, hvor en virksomhed opnår varig rådighed over motorkøretøjet, og skal registreres som bruger efter de almindelige regler herom, ikke er omfattet af bekendtgørelsen. Styrelsen gør opmærksom på, at de generelle regler i udlejningsbekendtgørelsen også finder anvendelse ved udlejning af motorkøretøjer uden fører til godstransport. Det fremgår af bekendtgørelsens 2, at motorkøretøjer, der ønskes anvendt til udlejning uden fører, skal registreres til udlejning uden fører. 4.4 Hæftelse for sygdom og retshjælp ved kørsel i udlandet Side 11 (14)

12 ITD henleder opmærksomheden på sammenhængen til godskørselslovens 16 b om hæftelse for sygdom og retshjælp ved kørsel i udlandet. Fremover vil der givet ske en stigning i antallet af udlejning af køretøjer. Der bør derfor fra styrelsens side løbende informeres grundigt til udlejere og til branchen om, at en registreret ejer eller bruger af et motorkøretøj med en totalvægt over 3,5 tons altid hæfter for udgifter ved sygdom/retshjælp ved kørsel i udlandet. Alternativt bør det overvejes, om tilladelsesindehaveren i stedet bør hæfte (hvilket sker i praksis i dag). Styrelsen har noteret bemærkningerne, som vil indgå i overvejelserne ved en kommende revision af reglerne om godskørsel. Side 12 (14)

13 Bilag 1 Advokatsamfundet Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport (ITD) COOP Danmark A/S Danmarks Naturfredningsforening Dansk Arbejdsgiverforening Dansk Detail Dansk Erhverv Dansk Erhvervsfremme Dansk Førstehjælpsråd Dansk Industri (DI) Dansk Industri Transport Dansk Kørelærer Union Dansk Supermarked Group Dansk Transport og Logistik (DTL) Danske Advokater Danske Biludlejere Danske Erhvervsskoler -Gymnasier Lederne Danske Medier Danske Kørelæreres Landsforbund Danske Regioner Danske Speditører Datatilsynet De Sammenvirkende Købmænd Erhvervsstyrelsen Fagligt Fælles Forbund (3F) FK Distribution Foreningen for Dansk Internethandel Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL) H. P. Therkelsen Justitsministeriet Kommunernes Landsforening (KL) Side 13 (14)

14 Kristelig Arbejdsgiverforening Kristelig Fagforening Landbrug og Fødevarer Landsorganisationen i Danmark (LO) Mover Nemlig.com NOAH-Trafik PostNord AB Rigsadvokaten Rigspolitiet Skatteministeriet SMVdanmark - Det nye Håndværksråd Specialforeningen for Logistik og Distribution (SLD) Transporterhvervets Uddannelser (TUR) Undervisningsministeriet Årstiderne Side 14 (14)

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00160 Dato: 16-04-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brugerinformation hos motorkøretøjsforhandlere

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00189 Dato: 04-12-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2100101-00062 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning

Læs mere

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat - SANI Sagsnr.: TS2100201-00020 Dato: 07-12-2017 Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om undervisningsplaner for køreuddannelsen

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra:

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om visse former for kombineret godstransport Dato 24. maj 2018 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00031 Dato: 07-02-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Varebil - de nye krav. Chauffør og vognmand

Varebil - de nye krav. Chauffør og vognmand Varebil - de nye krav Chauffør og vognmand Loven Fra den 1. juli 2019 vil varebiler på over 2.000 kg til og med 3.500 kg tilladt totalvægt, som fragter gods med en samlet vægt på over 11 kg pr. stykgods,

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport

Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport I bekendtgørelse nr. 1327 af 29. november 2017 om kvalifikationskrav til visse

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00031 Dato 8. juli 2015 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult.

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00080 Dato: 03-05-2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om forbud mod udførelse, salg og markedsføring af

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS 2100101-0015 Dato: 21-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning Færdselsstyrelsen har

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS20000-00117 Dato: 12-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter

Læs mere

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 192 Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 20. maj 2015 2015-1286 Høringsnotat vedrørende ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel

Læs mere

TILLADELSESKRAV TIL GODSKØRSEL FOR FREMMED REGNING MED VAREBIL. Konsulent Jens Gjerløv Underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd

TILLADELSESKRAV TIL GODSKØRSEL FOR FREMMED REGNING MED VAREBIL. Konsulent Jens Gjerløv Underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd TILLADELSESKRAV TIL GODSKØRSEL FOR FREMMED REGNING MED VAREBIL Konsulent Jens Gjerløv Underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd Krav til varebilsvognmænd - 1 Varebiler med over 2.000 kg tilladt totalvægt

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 40-kørsel for godkendte eller registrerede traktorer, påhængskøretøjer og motorredskaber 1) BEK nr 1573 af 01/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr.

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Til høringsparterne Sagsnr.:TS2060100-00070 Dato: 15-04-2019 Sagsbehandler: SAJF Høring over udkast til bekendtgørelse om

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning Sorsigvej DE 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20703-00060 Dato: 21-05-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00118 Dato: 16-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 234 Bilag 3 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 234 Bilag 3 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 L 234 Bilag 3 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 4. april 2018 2016-5212 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af godskørselsloven

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser)

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) Transportudvalget 2013-14 L 58 Bilag 1 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat J.nr.: TS1020000-00023 Dato 25. september

Læs mere

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel Vejledning om tilladelsesfri buskørsel April 2000 1. Om vejledningen Denne vejledning beskriver hovedreglerne for kommuners og kommunale institutioners m.v. anvendelse af busser i det daglige. Herudover

Læs mere

De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor: Dansk Bilbrancheråd: Dansk Bilbrancheråd frafalder bemærkninger.

De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor: Dansk Bilbrancheråd: Dansk Bilbrancheråd frafalder bemærkninger. Alle indkomne høringssvar fra høring over forslag til forsøgsordning med brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor:

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00219 Dato: 09-07-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 62 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: MDT Sagsnr.: 2012-801-0007 Dok.: 559067 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 234 Bilag 3 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 234 Bilag 3 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 L 234 Bilag 3 Offentligt UDKAST til Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel (tilladelsesordning for varebiler) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Færdselskontoret Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-801-0021 Dok.: 1370852 KOMMENTERET OVERSIGT over høringssvar om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel Lovforslag nr. L 234 Folketinget 2017-18 Fremsat den 26. april 2018 af Christian Rabjerg Madsen (S), Kim Christiansen (DF), Henning Hyllested (EL) og Karsten Hønge (SF) Forslag til Lov om ændring af lov

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget, Retsudvalget, Retsudvalget 2012-13 L 183 Bilag 1, L 183 A Bilag 1, L 183 B Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: 11. marts 2013 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Stinne Andersen Sagsnr.:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel Lovforslag nr. L 47 Folketinget 2011-12 Fremsat den 30. november 2011 af transportministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Bødeforhøjelser

Læs mere

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel Januar 2005

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel Januar 2005 Vejledning om tilladelsesfri buskørsel Januar 2005 1. Om vejledningen Denne vejledning beskriver hovedreglerne for kommuners og kommunale institutioners m.fl. anvendelse af busser i det daglige. Herudover

Læs mere

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd DTL Danske Vognmænd Medlemmer 2.000 Heraf med varebil:100+300 = 400 Vare- og lastbiler 10.000 Heraf varebiler: 300+800

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00028 Dato: 19-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel Lovforslag nr. L 58 Folketinget 2013-14 Fremsat den 31. oktober 2013 af transportministeren (Pia Olsen Dyhr) Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser)

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik-, Byggeog Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på vejtransportområdet

Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik-, Byggeog Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på vejtransportområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik-, Byggeog Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på vejtransportområdet

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne

Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS21101-00003 Dato: 17-03-2016 Sagsbehandler: TRBJ Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre-

Læs mere

Høringsnotat. Høringsfristen udløb den 10. december 2007.

Høringsnotat. Høringsfristen udløb den 10. december 2007. Færdselsstyrelsen Tilsynsafdelingen Dato: 9. april 2008 J.nr.: FS200-000012 Høringsnotat Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport 1. Indledning Færdselsstyrelsen

Læs mere

Regler om kørsel med trailer

Regler om kørsel med trailer Regler om kørsel med trailer Med de nye kørekortsregler pr. 19/1-2013 bortfaldt reglen om, at hvis påhængskøretøjets tilladte totalvægt overstiger bilens egenvægt med mere end 50 kg, så skal man have kørekort

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forhøjelse af hastighedsgrænsen for campingvogne og andre påhængskøretøjer, traktorer

Læs mere

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven 1 TS2060103-201 8. juli 2014 UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Tunge køretøjer på kommunevej, let gods på blokvogne og gebyr for udstedelse af legitimationskort) I færdselsloven,

Læs mere

Anbefalinger fra Varebilsudvalget

Anbefalinger fra Varebilsudvalget Anbefalinger fra Varebilsudvalget 1. Baggrund Den 31. maj 2016 vedtog et flertal i Folketinget beslutningsforslag B 165 om, at godskørsel for fremmed regning med varebiler omfattes af godskørselsloven

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 4 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 15. November 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Færdsel - Forsøgsordning med kørekort til 17-årige

Færdsel - Forsøgsordning med kørekort til 17-årige Færdsel - Forsøgsordning med kørekort til 17-årige Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: færdsel; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 1.1.2017 Status: Gældende Udskrevet: 20.12.2018 Indholdsfortegnelse 1. Overblik

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK Lovforslag nr. L 84 Folketinget 2015-16 OMTRYK Rettelse af parallelteksten til 2, nr. 3 Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Herudover omfatter høringen nogle ændringsforslag til bekendtgørelserne, som har anden oprindelse.

Herudover omfatter høringen nogle ændringsforslag til bekendtgørelserne, som har anden oprindelse. 1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.:TS20000-00085 Dato: 01-03-2017 Sagsbehandler: SJO Til høringsparterne Høring over udkast til ændring af bekendtgørelser

Læs mere

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 Pda@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier 1. Indledning

Læs mere

Samrådsspørgsmål A-D-TRU alm. del, stillet til transportministeren den 24. maj 2016:

Samrådsspørgsmål A-D-TRU alm. del, stillet til transportministeren den 24. maj 2016: TALEMANUSKRIPT Side 1 af 15 Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål A-D om B165 (Forslag til folketingsbeslutning om, at godskørsel for fremmed regning med varebiler omfattes af godskørselsloven

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat BO0106-00036 29-09-2017 Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger 1. Indledning

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet,

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.: TS2060103-00413 Dato: 1. december 2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 4 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 15. November 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer

Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer Dato 29. juni 2017 Sagsbehandler Søren Madsen Mail snm@vd.dk Telefon Dokument 17/09032 Side 1/7 Vejledning til ansøgning om forsøg med selvkørende motorkøretøjer Krav til oplysninger der skal indgå i en

Læs mere

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel

Vejledning om tilladelsesfri buskørsel Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Tlf.: 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk Maj 2011 Vejledning om tilladelsesfri buskørsel 1. Om vejledningen Denne vejledning beskriver hovedreglerne

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport info@fstyr.dk j. nr. TS20000-00221 02.05.2019 J-nr.: 447559 / 2629180 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport Dansk Byggeri er glad for anledningen til at afgive

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1 I medfør af 43, stk. 11, og 118, stk. 8, 1. pkt., i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Udkast. til. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort

Udkast. til. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort Udkast til Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1 I bekendtgørelse nr. 312 af 25. marts 2015 om kørekort, som ændret ved bekendtgørelse nr. 1017 af 29. juni 2016 og bekendtgørelse nr.

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 862 (Alm. del), som Folketingets Trafikudvalg har stillet til justitsministeren den 7. marts 2011.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 862 (Alm. del), som Folketingets Trafikudvalg har stillet til justitsministeren den 7. marts 2011. Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 862 Offentligt Folketinget Trafikudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 4. april 2011 Kontor: Færdsels-

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2010-11 L 5 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2010-801-0030 Dok.: KSA40164 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 155 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark

Læs mere

Gennemgang af: Fører. Dokumentation. Køretøj. Fører. Kørekort Chaufføruddannelsesbevis Ansættelsesforhold Køre- og hviletid

Gennemgang af: Fører. Dokumentation. Køretøj. Fører. Kørekort Chaufføruddannelsesbevis Ansættelsesforhold Køre- og hviletid Gennemgang af: Fører Kørekort Chaufføruddannelsesbevis Ansættelsesforhold Køre- og hviletid Kørselsform Fællesskabstilladelse Kontroldokumenter Attester Synsrapporter Registreringsgrundlag Indretning/Teknisk

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Høringsnotat. Følgende myndigheder og organisationer har ikke haft bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet:

Høringsnotat. Følgende myndigheder og organisationer har ikke haft bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Færdselsstyrelsen Juridisk afdeling Dato: J. nr.: 6. marts 2007 FS Høringsnotat Høring vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om buskørsel og lov om godskørsel (Grundlæggende kvalifikations-

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar om forslag til lov om ændring af lov om politiets virksomhed (Frihedsberøvelse)

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar om forslag til lov om ændring af lov om politiets virksomhed (Frihedsberøvelse) Retsudvalget 2018-19 L 96 Bilag 1 Offentligt Dato: Kontor: Politikontoret Sagsbeh: Martin Reinseth Sagsnr.: 2018-0092-0943 Dok.: 908642 K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar om forslag

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer)

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) 1. I færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december 2013, som senest

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1)

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingvogn og andet registreringspligtigt påhængskøretøj til bil 1) BEK nr 458 af 12/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS20000-00068

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven 2012/1 LSF 183 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-801-0009 Fremsat den 13. marts 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt LOVSEKRETARIATET NOTAT OM DET SÅKALDTE IDENTITSKRAV I GRUNDLOVENS 41, STK. 2, I FORHOLD TIL ET AF MINISTEREN STILLET ÆNDRINGSFORSLAG TIL

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse

Til høringsparterne. Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse Til høringsparterne Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høring over udkast til ny dimensionsbekendtgørelse J.nr.: TS2060103-413 Dato 23. september 2016 Hermed

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2012-13 L 48, endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 30. november 2012 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Christina Hjeresen

Læs mere

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning med droner Trafik-, Bygge-

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1)

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1) Til lovforslag nr. L 137 Folketinget 2010-11 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 10. maj 2011 Forslag til Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1) (Knallertkørekort

Læs mere

Skatteudvalget L 172 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 172 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 172 Bilag 1 Offentligt 28. februar 2018 J.nr. 2017-7983. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over Retsudvalget 2009-10 L 29 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 1. oktober 2009 Kontor: Procesretskontoret Sagsnr.: 2009-711-0199 Dok.: IHT40661 K O M M E N T E R E T O V E R S I G T over høringssvar

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel Lovforslag nr. L 135 Folketinget 2011-12 Fremsat den 28. marts 2012 af transportministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Forenkling af tilladelseskravet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post

Forslag. Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post Lovforslag nr. L 136 Folketinget 2015-16 Fremsat den 25. februar 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post (Bemyndigelse til at fastsætte

Læs mere

Bekendtgørelse om trafikofficials, race marshals og visse myndighedspersoners regulering af færdslen

Bekendtgørelse om trafikofficials, race marshals og visse myndighedspersoners regulering af færdslen BEK nr 295 af 23/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 26. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Derudover er der generel opbakning til forslaget fra BKF, Børnerådet, DA, DI, Frie Grundskolers Fællesråd, Håndværksrådet, KL og Skolelederne.

Derudover er der generel opbakning til forslaget fra BKF, Børnerådet, DA, DI, Frie Grundskolers Fællesråd, Håndværksrådet, KL og Skolelederne. Uddannelsesudvalget L 111 - Bilag 1 Offentligt Undervisningsministeriet Januar 2009 Notat om høringssvar over udkast til Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Ændring af procedure for henvisning

Læs mere

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget:

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget: Transportudvalget 2011-12 L 39 Bilag 1 Offentligt Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat Vedrørende forslag til lov om

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Bekendtgørelse om Tivolitog. Indhold

Bekendtgørelse om Tivolitog. Indhold Bekendtgørelse om Tivolitog Indhold Afsnit 1: Politiets meddelse og tilladelse Side 3 Afsnit 2: Synsvirksomhedens godkendelse. Side 4 Afsnit 3: Tivolitogets anvendelse. Side 5 Afsnit 4 Straf, betaling

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) Oktober 2016 Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven har i perioden 11. 26. oktober

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om godskørsel

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om godskørsel Til lovforslag nr. L 234 Folketinget 2017-18 Betænkning afgivet af Transport-, Bygnings- og Boligudvalget den 24. maj 2018 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om godskørsel (Tilladelsesordning

Læs mere

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret HØR ING SN OT AT EK ST ERNE HØR INGSPART ER 25. Juni 2012 J.nr. 2110/1181-0208 Ref. spo Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling, opstilling,

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Styrelsen for Undervisning og Kvalitet FGU Task Force Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Frederiksholms Kanal 26 1220 København

Læs mere

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til 2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2030000-00009 Fremsat den 25. januar 2012 af transportministeren

Læs mere