ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering"

Transkript

1 ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering 18/21661 Beslutningstema Fremlæggelse af analyse af mulighed for etablering af forårssfo og beslutning om etablering af forårssfo som det pædagogiske tilbud til kommende skolebørn i perioden fra 1. april til 1. august i Svendborg Kommune med opstart 1. april Indstilling Direktionen indstiller, til Børne- og Ungeudvalgets beslutning At forårssfo etableres på alle kommunale skoler i Svendborg Kommune pr. 1. april At forårssfo er det pædagogiske tilbud til kommende skolebørn i Svendborg Kommune i perioden 1. april - 1. august. At den kommunale takst for forældrebetalingen i forårssfo følger taksten for kommunale børnehaver. At der tages stilling til et eventuelt tilskud til de frie grundskolers forårssfo og størrelsen heraf. At anlægsudgifter på 1,42 mio. kr. finansieres af ekstra provenu ved indførelse af forårssfo i At forslaget sendes i høring fra den 7. marts til den 25. marts med henblik på endelig beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 3. april Sagsfremstilling Baggrund I forbindelse med delforliget den 24. maj 2018 blev der vedtaget en besparelse på dagtilbudsområdet på kr. 1,5 mio. i 2020 og kr. 3 mio. fra 2021 og frem. I den forbindelse blev det besluttet, at en analyse skulle afdække mulighederne for at indføre obligatorisk forårssfo, som kan udgøre denne besparelse. Analysen indgår som grundlag for, at der på Børne- og Ungeudvalgets møde i april kan træffes beslutning om indførelse af forårssfo. Analyse Skoleafdelingen har i samarbejde med Sekretariat og Dagtilbud, Center for Ejendomme og Teknisk Service og Økonomiafdelingen foretaget analysen. Analysen består af flere elementer, herunder erfaringsudveksling med Odense og Faaborg-Midtfyn kommuner, kapacitetsafdækning på alle skolematrikler med indskoling og udarbejdelse af forslag til principper for forårssfo i Svendborg Kommune. Evalueringer fra Odense og Faaborg-Midtfyn Kommune viser, at der er pædagogiske gevinster for de kommende skolebørn ved at indføre forårssfo. I Odense blev evalueringen efter første år gennemført blandt ledere og medarbejdere fra både dagtilbud og skole og blandt forældre og børn. Den viste, at forårssfo giver en mere glidende overgang fra dagtilbud til SFO/skole, idet forårssfo bygger videre på dagtilbuds arbejde samtidig med, at børnene gradvist introduceres til 0. klassernes læringsmiljøer. Tilsvarende vurderedes det, at fokus på relationer og trivsel i forårssfo giver bedre muligheder for den gode klassedannelse. For de ansatte giver forårssfo mulighed for bedre kendskab til hinandens læringsmiljøer på tværs af dagtilbud og skole.

2 Analysen viser, at en gradvis etablering af forårssfo, som er indregnet i budgetforslaget, skaber strukturelle udfordringer. Erfaringerne fra Odense og Faaborg-Midtfyn kommuner er, at en etablering af forårssfo på alle kommunale skoler er nødvendig for at skabe den gode overgang for alle børn. Det anbefales derfor, at der etableres forårssfo på alle kommunale skoler i 2020, og at perioden for forårssfo er fra 1. april til 1. august, idet mange skoler ønsker at gøre brug af uderummet for at skabe det bedst mulige pædagogiske tilbud. Der er gennemført en kapacitetsafdækning af de 13 indskolingsmatrikler med en konkret vurdering af hver enkelt skoles mulighed for at etablere forårssfo. Afdækningen viser, at det med enkelte tilpasninger er muligt at etablere forårssfo på alle matrikler. De 13 matrikler er: 1. Issø-skolen afdeling Kirkeby 2. Rantzausminde Skole 3. Thurø Skole 4. Tved Skole 5. Tåsingeskolen afdeling Sundhøj 6. Tåsingeskolen afdeling Lundby 7. Vestermarkskolen 8. Ørkildskolen afdeling Byen 9. Ørkildskolen afdeling Øst 10. Stokkebækskolen afdeling Hesselager 11. Stokkebækskolen afdeling Gudbjerg 12. Vestre Skole 13. Skårup Skole Administrationen anbefaler nedenstående principper for arbejdet med forårssfo i Svendborg Kommune: 1. ForårsSFO bliver det pædagogiske tilbud fra 1. april til 1. august (med undtagelse af tilskud til pasning af egne børn). 2. ForårsSFO skal placeres i umiddelbar nærhed til skolen. 3. Det pædagogiske arbejde i forårssfo tager afsæt i temaerne i den pædagogiske læreplan for dagtilbud (jævnfør ændring af Dagtilbudsloven, hvor der nu kræves beslutning om, hvorvidt forårssfo arbejder ud fra kompetenceområderne i 0. klasse eller den pædagogiske læreplan for dagtilbud). 4. Der er særligt fokus på at skabe læringsmiljøer, hvor alle børn trives, lærer, udvikles og dannes. Det tilstræbes desuden at medarbejdere i forårssfo udgøres af både medarbejdere fra skole/sfo og fra dagtilbudsområdet. Børn, som skal visiteres til specialtilbud i skolen, bliver som udgangspunkt i børnehaven indtil 1. august, medmindre det i dialogen mellem dagtilbud og specialtilbuddet vurderes, at det er i barnets tarv at lave en anden overgangsordning. Der vil være tæt samarbejde mellem administration og distrikterne, hvor det forberedende arbejde pågår i perioden indtil 1. april Administrationen vil blandt andet understøtte arbejdet med nyhedsbreve, fælles opstartsarrangement mm.

3 Beslutningen om etablering af forårssfo medfører: 1. Fremrykning af indskrivning til skole. 2. Fremrykning af arbejdet med FOKUS og øvrigt overgangsarbejde mellem dagtilbud og skole. 3. Alderssammensætningen i dagtilbuddene bliver gennemsnitligt yngre. 4. Det nuværende tilskud til de private dagtilbud bortfalder i perioden fra 1. april til 1. august. ForårsSFO på de frie grundskoler Administrationen er i dialog med de frie grundskoler med henblik på eventuel etablering af forårssfo på disse. Svendborg Kommune kan yde tilskud til de frie grundskoler, såfremt skolerne ønsker at tilbyde forårssfo i forbindelse med en kommunal indførelse af forårssfo. Ved indførelse af forårssfo vil der fremadrettet ikke blive givet tilskud til de private børnehaver til kommende skolebørn i perioden 1. april 1. august, i lighed med de kommunale dagtilbud. Der skal tages stilling til, om der skal ydes tilskud til de frie grundskolers arbejde med forårssfo og i så fald skal der træffes beslutning om størrelsen på tilskuddet. I skemaet herunder fremgår tildeling til Svendborg Kommunes kommunale forårssfo. Til sammenligning er tildelingen til kommunale og private skolers forårssfo for Odense, Faaborg- Midtfyn og Langeland Kommune indarbejdet i skemaet. Der er varierende størrelser på kommunernes tilskud, da der ikke er en lovbestemt takstberegning. De frie grundskoler har en større grad af lokal frihed til at fastsætte tilbuddets omfang og forældrebetalingen eksempelvis i forhold til åbningstider, ferielukning, friplads og søskenderabat. Desuden er de private ikke underlagt den kommunale forsyningsforpligtelse, som i praksis betyder, at kommunen skal tilbyde pasning til alle børn bosiddende i kommunen også i sommerferien. Tildeling pr. barn/forældrebetaling 2019 Kommune Tildeling Kommunal forårssfo for 4 mdr. (netto) Tildeling Privat forårssfo for 4 mdr. (netto) Svendborg 9.676? Odense Faaborg/Midtfyn Langeland Forældrebetaling for forårssfo I økonomiske konsekvenser er indlagt beregnet provenu ved 3 tilskudsniveauer. I Svendborg Kommune forventes 526 børn i forårssfo i Heraf forventes 122 at benytte sig af private skolers tilbud.

4 Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser I forbindelse med delforliget for 2019, blev der som følge af beslutning om analyse af forårssfo, indlagt en budgetreduktion på henholdsvis 1.5 mio. kr. i 2020 og 3 mio. kr. fra 2021 og frem. Beløbet var beregnet på udrulning med 25% i 2020 og 50% fra 2021 og frem. I forhold til reduktionsforslaget ved delforliget for 2019 er provenuet ændret grundet fuld udrulning, udgifter til løn i ferieperiode, antallet børn der er omfattet, samt forventning til anlægs- og etableringsudgifter. Anlægsudgifterne forventes at udgøre 1,42 mio. kr., mens der er afsat 0,13 mio. kr. til materialer ifm. opstart. I alt 1,55 mio. kr. Anlægsudgifterne afsættes hovedsaligt til læskur og legeplads på Issøskolens afdeling Kirkeby, ventilation på Stokkebækskolens afdeling Gudbjerg, samt garderober på flere matrikler. Anlægs- og etableringsudgifterne er fratrukket i resultaterne i nedenstående oversigt over ekstra provenu i Der er i udgifterne til drift af forårssfo indlagt udgifter til rengøring, leje af toiletvogn og forbrugsafgifter på 0,12 mio. kr. Budgettet hertil skal overflyttes til Teknik- og Erhvervsudvalget (CETS) fra 2020 og fremover. Beregningerne viser et ekstra provenu. Størrelsen på det ekstra provenu afhænger af størrelsen på tilskuddet til private tilbud. Ekstra provenu ved tildeling til private tilbud - 3 niveauer (tildelingen er pr. barn) Tildeling pr. barn i private tilbud på kr. netto Tildeling pr. barn i private tilbud på kr. netto Tildeling pr. barn i private tilbud på 0 kr. netto Ekstra provenu er efter finansiering af anlægs- og etableringsudgifter i 2020 på kr. 1,55 mio. kr. hvortil der søges en anlægsbevilling. Det ekstra provenu foreslås indtænkt i processen for budget Lovgrundlag Folkeskoleloven Dagtilbudsloven Bygningsreglementet Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den Godkendt og Børne- og Ungeudvalget vil tage stilling til størrelsen af tilskud til de frie grundskolers ForårsSFO på baggrund af høringssvarene.

5 BILAG: Notat - økonomi forårssfo

Deltagere: Henrik Nielsen, Karl Magnus Bidstrup, Dorthe Ullemose, Maria Haladyn, Mette Kristensen, Steen Tinning, Torben Frost

Deltagere: Henrik Nielsen, Karl Magnus Bidstrup, Dorthe Ullemose, Maria Haladyn, Mette Kristensen, Steen Tinning, Torben Frost Referat Børne- og Ungeudvalget's møde Onsdag den 06-03-2019 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Henrik Nielsen, Karl Magnus Bidstrup, Dorthe Ullemose, Maria Haladyn, Mette Kristensen, Steen Tinning,

Læs mere

Børnetalsprognose og kapacitet

Børnetalsprognose og kapacitet Børnetalsprognose og kapacitet 2019-2023 Udarbejdet af Sekretariat og Dagtilbud og Økonomi, april 2019. Acadre nr. 19/6582 Indhold 1. Indledning...3 2. Forventet behov for pladser...3 2.1 Befolkningsprognosen...3

Læs mere

ForårsSFO Beskrivelser af de fysiske rammer

ForårsSFO Beskrivelser af de fysiske rammer ForårsSFO Beskrivelser af de fysiske rammer Formelle krav til lokaler Der stilles samme krav til SFO-lokaler, som til forårssfo-lokaler. Krav til undervisningslokalerne adskiller sig fra de to ovenstående

Læs mere

Børnetalsprognose og kapacitet

Børnetalsprognose og kapacitet Børnetalsprognose og kapacitet 2017-2021 Udarbejdet af Sekretariat og Dagtilbud og Økonomi og Udbud, april 2017. Acadre nr. 17/7506 Indhold 1. Indledning...3 2. Forventet behov for pladser...4 2.1 Befolkningsprognosen...4

Læs mere

Nr. Høringssvar Sidenr.

Nr. Høringssvar Sidenr. Analyse og forslag til plan for etablering af forårssfo sendt i høring på møde i Børne- og Ungeudvalget d. 6. marts 2019 Høringsperiode: 7. marts 25. marts 2019 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar Sidenr.

Læs mere

I alt Resume: Etablering/udbygning af 3 dagtilbud for 4-Kløveren, Gudme Børnehave og Humlebien.

I alt Resume: Etablering/udbygning af 3 dagtilbud for 4-Kløveren, Gudme Børnehave og Humlebien. Dagtilbudsområde: 4-Kløveren x 3.000 2.500 Gudme Børnehave x 855 1.912 12.752 0 Nyt dagtilbud/humlebien x 4.160 21.071 7.272 medfinansiering x -10.000-16.100 0 I alt -1.985 9.383 20.024 0 + = udgift, -

Læs mere

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser I forbindelse med budgetforliget for 2018 blev der afsat 10 mio. kr. fordelt med 7,1 mio. kr. i 2018 og 2,9 mio. kr. i 2019 til kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Læs mere

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Økonomi og Administration Sagsnr. 00.30.00-Ø00-24-16 Dato:27.4.2017 Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Folkeskolereformen og SFO Målet for skolerne i Horsens Kommune er, at alle elever

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole Nr. 2019 2020 2021 2022 Investering LAER 4.1 takst på de takstfinansierede områder -0,10-0,10-0,10-0,10 0,00 Skoler 0.-9. klasse LAER 6 LAER 7 Ændring af aldersgrupper for opkrævning

Læs mere

Referat Børne- og Ungeudvalget's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Børne- og Ungeudvalget's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Børne- og Ungeudvalget's møde Onsdag den 07-03-2018 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Henrik Nielsen, Karl Magnus Bidstrup, Maria Haladyn, Mette Kristensen, Steen Tinning, Torben Frost, Jens

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

Center for Ejendomme og Teknisk Service. Distrikter

Center for Ejendomme og Teknisk Service. Distrikter Center for Ejendomme og Teknisk Service Distrikter 1 Distrikter i Ejendomsservice Dette oplæg præsenterer 2 modeller for distriktsinddeling Modellerne er udarbejdet på baggrund af drøftelser af tidligere

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Screening af faglokaler

Screening af faglokaler Screening af faglokaler Der er foretaget en besigtigelse af faglokalerne på alle kommunens folkeskoler, undtaget Thurø Skole og Tåsingeskolen. Besigtigelserne er foretaget i uge 42 og 43. Der er foretaget

Læs mere

Dagsorden Økonomiudvalget 's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Dagsorden Økonomiudvalget 's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Dagsorden Økonomiudvalget 's møde Tirsdag den 23-04-2019 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Bo Hansen, Lars Erik Hornemann, Hanne Klit, Flemming Madsen, John Arly Henriksen, Henrik Nielsen, Dorthe Ullemose,

Læs mere

Provstegårdskolen. Forårs SFO for dit barn. Det Sammenhængende Børne og Ungeliv

Provstegårdskolen. Forårs SFO for dit barn. Det Sammenhængende Børne og Ungeliv Provstegårdskolen Forårs SFO for dit barn Det Sammenhængende Børne og Ungeliv Forårs SFO for dit barn I Odense Kommune arbejdes der hen imod Et sammenhængende børne- og ungeliv. Det sammenhængende børne-

Læs mere

NY SKOLE- STRUKTUR. Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune

NY SKOLE- STRUKTUR. Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune NY SKOLE- STRUKTUR Administrationens indstilling til ny samlet skolestruktur i Svendborg Kommune Østre Skole, Vestre Skole og Thurø Skole ændres til skoler med 0.-6. klasse. Der etableres en ny skole for

Læs mere

Den kommunale dagpleje.

Den kommunale dagpleje. Sagsnr. 28.06.00-P16-1-18 Cpr. Nr. Dato 21-10-2018 Navn Sagsbehandler Johnni Steen Helt Høringsnotat om deltidspladser i kommunens dagtilbud med generel information om deltidspladser, forældrebetaling,

Læs mere

Struktur for specialtilbud - dialogrunde afledt af høringssvar

Struktur for specialtilbud - dialogrunde afledt af høringssvar Struktur for specialtilbud - dialogrunde afledt af høringssvar Liste over konklusionsnotater. 15/15327 Nr. Høringssvar 1. Issø-skolen 2. Nymarkskolen 3. Rantzausminde 4. Skårup 5. Stokkebækskolen 6. Thurø

Læs mere

Effektmåling bilag til møde i Udvalget for Børn og Unge den / , forventet fremadrettet

Effektmåling bilag til møde i Udvalget for Børn og Unge den / , forventet fremadrettet Effektmåling bilag til møde i Udvalget for Børn og Unge den 12.6.2013 4.6.2013 12/38364 a. + b. Antal klasser og klassekvotient reduktion i antal almenklasser samt forventet forøgelse af klassekvotient,

Læs mere

Bilag. Notat vedr. 32 særligt dagtilbud vedr. visitation, drift og lovgrundlag

Bilag. Notat vedr. 32 særligt dagtilbud vedr. visitation, drift og lovgrundlag Bilag Svendborg Kommune Børn og Unge Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Notat vedr. 32 særligt dagtilbud vedr. visitation, drift og lovgrundlag www.svendborg.dk Jægermakens Specialbørnehave 32

Læs mere

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Ekstraordinært åbent møde Tilstede Ulrik Falk-Sørensen (F) - formand Jesper Würtzen (A) - næstformand Doris Børger (A)

Læs mere

Dagsorden Byrådet's møde Tirsdag den Kl. 17:00 Byrådssalen

Dagsorden Byrådet's møde Tirsdag den Kl. 17:00 Byrådssalen Dagsorden Byrådet's møde Tirsdag den 30-04-2019 Kl. 17:00 Byrådssalen Deltagere: Bo Hansen, John Arly Henriksen, Hanne Klit, Søren Kongegaard, Anne Katrine Olsen, Pia Dam, Maria Haladyn, Torben Frost,

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 Dagtilbudsområdet: 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 1.Åbningstid på 50 t. -765.000-765.000-765.000-765.000 2. Udvidet åbning - private -116.000-116.000-116.000-116.000 3. Privat pasning u/24 uger -94.000-94.000-94.000-94.000

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole Nr. Effektiviseringer 2019 2020 2021 2022 LAER 4.1 takst på de takstfinansierede områder Skoler 0.-9.

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 23-12-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 23. december 2011 kl. 08:45 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Privat dagpleje Dagtilbudslovens 21 Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige

Læs mere

Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune

Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune 16. juni 2016 Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af budget 2017, at der skal foretages en vurdering

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Notat. Forældrebetalingen for pasnings- og fritidstilbud for budget 2016 m. v. 2. fællesmøde. Aarhus Kommune. Den 23.

Notat. Forældrebetalingen for pasnings- og fritidstilbud for budget 2016 m. v. 2. fællesmøde. Aarhus Kommune. Den 23. Notat Emne Til Forældrebetalingen for pasnings- og fritidstilbud for budget 2016 m. v. 2. fællesmøde Den 23. september 2015 Aarhus Kommune Børn og Unge I det følgende er en beskrivelse af udviklingen i

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Uddannelsespolitikken i Svendborg Kommune. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Bestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen

Uddannelsespolitikken i Svendborg Kommune. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Bestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen Uddannelsespolitikken i Svendborg Kommune Sendt i høring af Børne- og Ungeudvalget d. 3. april 209 Høringsperiode: 9. april 209 4. maj 209 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar. Byhaveskolen - Bestyrelsen

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Politikområde Dagtilbud

Politikområde Dagtilbud Bemærkninger til budget 2017 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje 2010-2013 Oversigt over bidrag til råderumspulje Råderumspulje total 75.000 75.000 75.000 75.000 I alt specifikke bidrag til råderumspulje 47.500 46.500 46.500 46.500 Forsikring Reduktion af opsparing

Læs mere

Oversigt over aktuelt driftsbudget, forventet årsforbrug, forventet afvigelse og ansøgning. Afvigelse. i pct. i kr ,8-1.

Oversigt over aktuelt driftsbudget, forventet årsforbrug, forventet afvigelse og ansøgning. Afvigelse. i pct. i kr ,8-1. Dagtilbud Børn Samlet resultat For Dagtilbud Børn forventes et mindreforbrug på 3.617.000 kr., svarende til 2,1 % af det samlede driftsbudget. Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn forventer et mindreforbrug

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

Budget 2019 Anlæg : Investeringsoversigt - Udvidelsesforslag

Budget 2019 Anlæg : Investeringsoversigt - Udvidelsesforslag Projektnavn: Anlægsforslag kapacitet på dagtilbudsområdet plan mod parallelsamfund Projektbeskrivelse Fysisk location (adresse) Overordnet beskrivelse Svendborg by Den 28. maj 2018 indgik regeringen sammen

Læs mere

PPR betjening Skole- og Dagtilbud Tale-hørekons. Incl koord. møder. Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne Viby Nielsen

PPR betjening Skole- og Dagtilbud Tale-hørekons. Incl koord. møder. Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne Viby Nielsen koord. Område 1. GUDME Stokkebækskolen (Gudme) Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne Viby Nielsen Stokkebækskolen (Gudbjerg, Hesselager) Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Merforbrug jævnfør disponeringen. særlige behov ungeområde Dagtilbud

Læs mere

GARANTI-TILDELING. Elevtal pr. 5. september På baggrund af beløb pr. elev (løn) for skoleår 2011/12 (2011-niveau) 21. febr. 2012, rettet 1.

GARANTI-TILDELING. Elevtal pr. 5. september På baggrund af beløb pr. elev (løn) for skoleår 2011/12 (2011-niveau) 21. febr. 2012, rettet 1. GARANTI-TILDELING. Elevtal pr. 5. september 2011. På baggrund af beløb pr. elev (løn) for skoleår 2011/12 (2011-niveau) 21. febr. 2012, rettet 1.m Beregning af garanti-tildeling v. udvalgte gn.snitlige

Læs mere

Tillægsdagsorden Byrådet's møde Tirsdag den Kl. 17:00 Byrådssalen

Tillægsdagsorden Byrådet's møde Tirsdag den Kl. 17:00 Byrådssalen Tillægsdagsorden Byrådet's møde Tirsdag den 20-12-2016 Kl. 17:00 Byrådssalen Deltagere: Lars Erik Hornemann, Birger Jensen, Mette Kristensen, Jesper Ullemose, Ulla Larsen, Ulrik Sand Larsen, Hanne Ringgaard

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske sager til orientering og beslutning 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål Børn - Dagtilbud Den samlede budgetramme for Dagtilbud er opdelt på følgende områder: Funktion Hovedområde (beløb i 1.000 kr. netto) Budget 2015 05.25.10 Fælles formål 22.034 05.25.11 Dagpleje 53.863 05.25.13

Læs mere

Udvalget for Børn og Læring. Total oversigt

Udvalget for Børn og Læring. Total oversigt Total oversigt Demografiske ændringer (f.eks. flere/færre skoleelever) forudsætningerne mv. (f.eks. flere/færre dagpengemodtagere) -6.073.000-9.846.000-14.000.000-18.443.000-675.000-675.000-675.000-675.000

Læs mere

Business Case. Tidligere overgange fra børnehave til skole/sfo For skoledistrikt Broskolen. Version 01 d. 8/9 2011

Business Case. Tidligere overgange fra børnehave til skole/sfo For skoledistrikt Broskolen. Version 01 d. 8/9 2011 Faaborg-Midtfyn Kommune Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Business Case Tidligere overgange fra børnehave til skole/sfo For skoledistrikt Broskolen Version 01 d. 8/9 2011 Samlet konklusion I dag begynder

Læs mere

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 Landsbyordninger Dagtilbud-Børn juli 2011 INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 2 Indledning

Læs mere

Forårs SFO for dit barn

Forårs SFO for dit barn Tingløkkeskolen Forårs SFO for dit barn Det Sammenhængende Børne og Ungeliv Forårs SFO for dit barn I Odense Kommune arbejdes der hen imod Et sammenhængende børne- og ungeliv. Det sammenhængende børne-

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1.

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr G Private pasningsordninger pr. 1. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-8-18 Etablering Kommunale dagplejere pr. 1. august 2018 Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om

Læs mere

Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune

Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 6. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 9 Mødelokale 4, Rådhuset, Værløse Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Steen Horstmann, som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Status på forslag fra dagtilbudsledere til implementering af effektiviseringsmåltal I budget 2016 indgår et effektiviseringsforslag på dagtilbudsområdet, der udarbejdes

Læs mere

SU 1 Ungetilbud - omstrukturering

SU 1 Ungetilbud - omstrukturering Økonomiafdelingen Drift - Udvidelsesforslag til Budget 2009-2012 SU 1 Ungetilbud - omstrukturering Driftsudgifter 1.100 500-1.000 Driftsindtægter Netto 1.100 500-1.000 Klub Furesø har siden 1. august 2007

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller 9 Elevtalsprognosens hovedresultater Resultattabeller 6 Elevtalsprognosen

Læs mere

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Følgende poster forventes at udvise et merforbrug i 2015: Dagtilbud (flere børn end forudset i befolkningsprognosen) Skoler (flere udgifter

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

Tale-hørekons. Incl koord. møder. Anette Christoffersen Vestermarkskolen - Værkstedsklassen

Tale-hørekons. Incl koord. møder. Anette Christoffersen Vestermarkskolen - Værkstedsklassen Psykolog incl. Koord. og tværf. koord. koord. Område 1. GUDME Stokkebækskolen (Gudme) Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne Viby Nielsen Stokkebækskolen (Gudbjerg, Hesselager) Katarina Kirkedal

Læs mere

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen

Økonomi og Administration. Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Etablering Kommunal dagpleje Etableres og drives af Horsens Kommune, som træffer beslutning om dimensionering og organisering. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Mk Nielsen Sagsnr. 28.00.00-G01-9-17

Læs mere

Tale-hørekons. Incl koord. møder

Tale-hørekons. Incl koord. møder Område 1. GUDME Stokkebækskolen (Gudme) Stokkebækskolen (Gudbjerg, Hesselager) Psykolog Koord. og tværf. koord. koord. Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne Viby Nielsen Trine T. Viskum

Læs mere

1. Byhaveskolen skolebestyrelse og MED-udvalg Issø-skolen skolebestyrelse Issø-skolen MED-udvalg 8

1. Byhaveskolen skolebestyrelse og MED-udvalg Issø-skolen skolebestyrelse Issø-skolen MED-udvalg 8 Reduktionsforslag ifm. budget 2019 i høring efter møde i Børne- og Ungeudvalget d. 12. november 2018 Høringsperiode: 13. november 2018 27. november 2018 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar Side 1. Byhaveskolen

Læs mere

Tale-hørekons. Incl koord. møder. Anette Christoffersen Vestermarkskolen - Værkstedsklassen

Tale-hørekons. Incl koord. møder. Anette Christoffersen Vestermarkskolen - Værkstedsklassen Psykolog incl. Koord. og tværf. koord. koord. Område 1. GUDME Stokkebækskolen (Gudme) Katarina Kirkedal Jensen Karin B. Raunholst Marianne Viby Nielsen Stokkebækskolen (Gudbjerg, Hesselager) Katarina Kirkedal

Læs mere

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER UDVALG FOR BØRN OG FAMILIER - Serviceudgifter 0-8.120 0 0 3 01 Folkeskoler SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 Løn til matematikkonsulent for perioden 2015 og til 31. 7. 2016 er flyttet korrekt på

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Kommune. Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og

Læs mere

Notat. Indledning. Nedenfor listes de spørgsmål, som arbejdsgruppen har peget på, skal indgå i undersøgelsens spørgeramme:

Notat. Indledning. Nedenfor listes de spørgsmål, som arbejdsgruppen har peget på, skal indgå i undersøgelsens spørgeramme: Notat Vedrørende: Spørgeramme for brugertilfredshedsundersøgelse i dagtilbud Sagsnavn: Brugertilfredshedsundersøgelse i dagtilbud 2016 Sagsnummer: 28.00.00-P05-1-16 Skrevet af: Louise Bisgaard E-mail:

Læs mere

Barnets vej fra Dagtilbud til Skole

Barnets vej fra Dagtilbud til Skole Barnets vej fra Dagtilbud til Skole Center for Skole og Dagtilbud Forord Børn fødes med et væld af ressourcer, med en medfødt nysgerrighed og lyst til at lære. Læring og udvikling sker fra dag et i barnets

Læs mere

Frokostmåltid i daginstitutioner notat til behandling af sagen om frokosttilbud i daginstitutioner i Norddjurs kommune.

Frokostmåltid i daginstitutioner notat til behandling af sagen om frokosttilbud i daginstitutioner i Norddjurs kommune. Frokostmåltid i daginstitutioner notat til behandling af sagen om frokosttilbud i daginstitutioner i Norddjurs kommune. Med beslutningen om at indføre et sundt frokostmåltid i daginstitutionerne kan kommunalbestyrelsen

Læs mere

Budgetopfølgning pr Børne- og Ungeudvalget

Budgetopfølgning pr Børne- og Ungeudvalget (Mio. kr.) Løbende priser Økonomisk oversigt Regnskab 2018 Vedtaget budget 2019 Korrigeret budget 2019 (1) Forventet regnskab 2019 Afvigelse i forhold til korr. Budget Drift Serviceudgifter i alt 972,9

Læs mere

Børne- og Familieudvalget

Børne- og Familieudvalget Børne- og Familieudvalget Nr. Børne- og Familieudvalget (1.000 kr.) 2012 2013-> BFU Politikområde 1: Dagtilbud 1.2 Hæve dagpleje pædagogernes tilsynsforpligtelse 416 416 A til 26 dagplejer 1.5 Spare nyindkøb

Læs mere

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende Godkendelseskriterier for privatinstitutioner 1. Lovgivningen: Den private leverandør skal dokumentere, at privatinstitutionen lever op til: A. Dagtilbudslovens formålsbestemmelse, Kapitel 1, 1. Formålet

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

(udkast/foreløbig/endelig) Godkendelse af den private daginstitution XX

(udkast/foreløbig/endelig) Godkendelse af den private daginstitution XX (udkast/foreløbig/endelig) Godkendelse af den private daginstitution XX Hermed gives godkendelse til drift af privat daginstitution efter bestemmelserne i dagtilbudslovens 19 stk. 5 Aktuel godkendelse

Læs mere

Strukturelle og organisatoriske ændringer på dagtilbudsområdet

Strukturelle og organisatoriske ændringer på dagtilbudsområdet Strukturelle og organisatoriske ændringer på dagtilbudsområdet Sagsnummer 14/34637 Åbent punkt Resume På baggrund af nye muligheder/ændringer i Folkeskoleloven i forhold til samdrift mellem dagtilbud og

Læs mere

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017

Protokoller fra fagudvalg. 15. og 16. august Budget 2017 Bilag I Protokoller fra fagudvalg 15. og 16. august 2016 Budget 2017 Side INDHOLDSFORTEGNELSE PROTOKOLLER Økonomiudvalget 15. august 2016 2 Børne- og Undervisningsudvalget 16. august 2016 5 Social- og

Læs mere

Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011

Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011 Notat ANVISNINGSREGLER FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2011 1 Optagelse af børn i dagtilbud i Favrskov Kommune I henhold til Dagtilbudsloven 23 og 27 skal kommunen tilbyde pasningsgaranti for alle børn, fra de er

Læs mere

Idéoplæg (må fylde max 1 side udfyld så meget du kan) Forslagsnummer. Udvalg Overskrift Beskrivelse - Beskriv idéen, så andre kan forstå den

Idéoplæg (må fylde max 1 side udfyld så meget du kan) Forslagsnummer. Udvalg Overskrift Beskrivelse - Beskriv idéen, så andre kan forstå den Idéoplæg (må fylde max 1 side udfyld så meget du kan) Mere effektiv ferieplanlægning dagtilbud Forældre varsler ikke altid daginstitutioner om ferie, hvilket resulterer i overbemanding. Hvis alle forældre

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 FynBus Repræsentantskab Referat Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 Deltagere:, bestyrelsesformand Torben Andersen, Kerteminde Lars Kristian Pedersen, Assens Kasper Westh, Odense Fraværende Niels Bebe,

Læs mere

Afdækning af normeringer i kommunale og selvejende dagtilbud i Svendborg Kommune

Afdækning af normeringer i kommunale og selvejende dagtilbud i Svendborg Kommune Afdækning af normeringer i kommunale og selvejende dagtilbud i Svendborg Kommune 1 Indhold Afdækning af normeringer i kommunale og selvejende dagtilbud i Svendborg Kommune...3 Baggrund...3 Styringsprincipper

Læs mere

Evaluering af forsøgsordningen vedrørende tilskud til pasning af egne børn

Evaluering af forsøgsordningen vedrørende tilskud til pasning af egne børn N O T A T Til Børne- og Familieudvalget Kopi Fra Dagtilbud og Undervisning Emne Tilskud til pasning af egne børn Afdeling Dagtilbud og Undervisning Telefon 99741310 E-post jens.ole.koch@rksk.d k Dato 8.

Læs mere

Retningslinjer for den maksimale kommunale andel af udgifterne ved rejser arrangeret af klubber og ungdomsskoler.

Retningslinjer for den maksimale kommunale andel af udgifterne ved rejser arrangeret af klubber og ungdomsskoler. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 4. juni 2014 Økonomiske rammer for klubrejser Retningslinjer for den maksimale kommunale andel af udgifterne ved rejser arrangeret af

Læs mere

Referat Lokaludvalget's møde Mandag den Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a, 5700 Svendborg

Referat Lokaludvalget's møde Mandag den Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a, 5700 Svendborg Referat Lokaludvalget's møde Mandag den 28-05-2018 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a, 5700 Svendborg Deltagere: Hanne Ringgård Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Karl Magnus Bidstrup, Palle Fischer,

Læs mere

Principper for Furesø Fritidsordning

Principper for Furesø Fritidsordning Principper for Furesø Fritidsordning Baggrund Byrådet ønsker at etablere Furesø Fritidsordning (FFO), hvor fritidstilbuddene organiseres under Folkeskoleloven. Dato: 1. september 2010 Sagsnr.: 190-2010-10462

Læs mere

Forslag til ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Dagplejen forældrebestyrelse. 2. Dagplejen MED-udvalg

Forslag til ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Dagplejen forældrebestyrelse. 2. Dagplejen MED-udvalg Forslag til ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet Sendt i høring af Børne- og Ungeudvalget d. 27. august 2018 Høringsperiode: 28. august 2018 10. september 2018 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar 1.

Læs mere

Nr. Høringssvar Side

Nr. Høringssvar Side Reduktionsforslag ifm. budget 2019 i høring efter møde i Børne- og Ungeudvalget d. 4. april 2018 Høringsperiode: 6. april 2018 30. april 2018 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar Side 1. Byhaveskolen

Læs mere

Revideret Styrelsesvedtægt på Skoleområdet. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Skolebestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen

Revideret Styrelsesvedtægt på Skoleområdet. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Skolebestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen Revideret Styrelsesvedtægt på Skoleområdet Sendt i høring af Børne- og Ungeudvalget d. 5. december 2018 Høringsperiode: 6. december 18. januar 2019 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar 1. Byhaveskolen

Læs mere

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 07-12-2011 Kl. 14:00 Udvalgsværelse 3

Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 07-12-2011 Kl. 14:00 Udvalgsværelse 3 Referat Udvalget for Børn og Unge's møde Onsdag den 07-12-2011 Kl. 14:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Hanne Klit, Arne Ebsen, Pia Dam, Henrik Nielsen, Masoum Moradi, Lise-Lotte Tilsted, Birger Jensen, Jesper

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2013/ /27

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2013/ /27 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 1/1-/ INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller 9 Elevtalsprognosens hovedresultater 1 Resultattabeller 1 Elevtalsprognosen

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere