Hjørring Kommune. Notat Børne- og Undervisningsforvaltningen. Kend din kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hjørring Kommune. Notat Børne- og Undervisningsforvaltningen. Kend din kommune"

Transkript

1 Hjørring Kommune Notat Børne- og Undervisningsforvaltningen Side Ø Kend din kommune I dette notat gennemgås KL nøgletal fra publikationen Kend din kommune - brug nøgletal i styringen Baggrunden for Kend din kommune er at samle de vigtigste styringsnøgletal for forskellige sektorområder for kommunerne og på den baggrund give inspiration til de politiske drøftelser om målsætninger, prioriteringer og nye tiltag. Dette notat fokuserer specifikt på nøgletallene for undervisnings og dagtilbudsområdet samt området for udsatte børn og unge. For hvert nøgletal er vist, hvordan Hjørring Kommune er placeret i forhold til de øvrige kommuner i Region Nordjylland. Derudover beskrives udviklingen for nøgletallet i forhold til sidste opgørelse. Nøgletallene i Kend Din Kommune er baseret på de senest tilgængelige data fra bl.a. Danmarks Statistik og FLIS. I det følgende gennemgås nøgletallene på undervisningsområdet herefter dagtilbudsområdet og slutteligt nøgletallene for udsatte børn og unge.

2 Side 2 Undervisningsområdet Hvad koster en elev i kommunen Nøgletallet viser de gennemsnitlige nettodriftsudgifter pr. elev i regnskab 2017 på tværs af: Folkeskoler samt fællesudgifter til folkeskolen PPR Befordring af skoleelever Undervisning i specialklasser Regional specialundervisning Efter- og videreuddannelse I nedenstående diagram ses de gennemsnitlige nettodriftsudgifter for kommunerne i Region Nordjylland. For Hjørring Kommune udgjorde den gennemsnitlige nettodriftsudgift pr. elev i regnskab kr. I forhold til 2016 er der tale om en stigning i nettodriftsudgifterne pr. elev. Som det fremgår af diagrammet ligger Hjørring Kommune på niveau med Vesthimmerland, Frederikshavn, Aalborg samt Thisted Kommuner. Læsø Kommune har den højeste gennemsnitlige udgift i Regionen med kr. pr. elev mens Brønderslev Kommune ligger lavest med en gennemsnitlig udgift på kr. På landsplan ligger Samsø Kommune med den højeste gennemsnitsugift på kr. mens Favrskov Kommune har den laveste med kr.

3 Side 3 Overgang til ungdomsuddannelse 15. mdr. efter 9. kl. Nøgletallet viser, hvor stor en procentandel, der er i gang med en ungdomsuddannelse 15 måneder efter 9. klasse. I nedenstående diagram ses andelen for kommunerne i Region Nordjylland. Andelen, der er overgået til en ungdomsuddannelse 15 mdr. efter 9 klasse ligger for Hjørring Kommune på 87,7 %. Nøgletallet er uændret i forhold til skoleåret 2015/2016. Hjørring Kommune ligger ca. på niveau med Rebild, Thisted og Frederikshavn Kommuner, der har en andel mellem %. I region Nordjylland ligger Læsø Kommune med den højeste overgang til ungdomsuddannelse med en andel på 93,8 % mens Morsø Kommune har den laveste andel med en andel på 80,4 %. På landsplan ligger Dragør Kommune med den højeste overgang med en andel på 97,3 % mens Bornholm Kommune har den laveste andel på 75,9 %.

4 Side 4 Kompetencedækning i folkeskolen Nøgletallet viser procentandelen af timer i folkeskolen, der er gennemført af undervisere, som enten har undervisningskompetence i faget fra læreruddannelsen eller har tilsvarende faglig kompetence igennem f.eks. efteruddannelse. I nedenstående diagram ses andelen for kommunerne i Region Nordjylland. Procentandelen af timer i folkeskolen, der er gennemført af undervisere med kompetencedækning i undervisningsfaget, ligger for Hjørring Kommune på 88,6 %. Andelen er faldet med 0,1 procentpoint i forhold til skoleåret 2016/2017. Ses der på Region Nordjylland ligger Hjørring Kommune på niveau med Aalborg samt Thisted Kommuner. Morsø Kommune har den højeste kompetencedækning med en andel på 91,5 % mens Frederikshavn Kommune har den laveste kompetencedækning med en andel på 80,2 %. På landsplan ligger Favrskov Kommune med den højeste andel af timer gennemført af undervisere med kompetencedækning med 92,8 % mens Lolland Kommune ligger med den laveste andel på 66,1 %.

5 Side 5 Karaktergennemsnit i folkeskolen Nøgletallet karaktergennemsnit i folkeskolen viser karaktergennemsnittet i bundne prøvefag pr. kommune i 9. klasse for skoleåret 2017/2018 for folkeskoler, specialskoler samt dagbehandlingstilbud. For Hjørring Kommune ligger karaktergennemsnittet for skoleåret 2017/2018 på 6,7. Karaktergennemsnittet er i forhold til skoleåret 2016/2017 steget med 0,1 procentpoint. Ses der på Region Nordjylland er Hjørring Kommune placeret med det tredje nederste karaktergennemsnit mens Vesthimmerlands Kommune ligger lavest med et karaktergennemsnit på 6,4. Rebild Kommune har det højeste med et karaktergennemsnit på 7,2. På landsplan ligger Fanø Kommune med det højeste karaktergennemsnit på 8,3 mens Ishøj Kommune ligger med det laveste karaktergennemsnit på 5,6.

6 Side 6 Andel elever med mindst 2 i dansk og matematik Nøgletallet viser andelen af elever med mindst 2 i dansk og matematik i skoleåret 2017/2018, der har aflagt alle prøver i både dansk og matematik for folkeskoler, specialskoler og dagbehandlingstilbud. I nedenstående diagram ses andelen for alle kommuner i Region Nordjylland. Som det fremgår af diagrammet har Hjørring Kommune en andel af elever, der har karakteren 2 eller mere på 89,1 %. Der er her tale om en stigning fra skoleåret 2016/2017 på 1,3 %. Som det fremgår ligger Hjørring Kommune på niveau med Rebild og Brønderslev Kommune. På landsplan ligger Hørsholm Kommune med den højeste andel på 98,2 % mens Holbæk har den laveste andel på 72,4 %.

7 Side 7 Lærernes sygefravær Nøgletallet viser det gennemsnitlige sygefravær for lærere i I nedenstående diagram vises det gennemsnitlige sygefravær for kommunerne i Region Nordjylland. For Hjørring Kommune lå det gennemsnitlige sygefravær blandt lærere på folkeskoleområdet på 3,8 % i 2017, hvilket er et fald i forhold til 2016 på 0,5 procentpoint. I Region Nordjylland har Morsø Kommune det højeste sygefravær med 4,9 % mens Rebild Kommune har den laveste andel på 3,1 %. På landsplan ligger Sønderborg Kommune med det højeste gennemsnitlige sygefravær med 8,3 % mens Lemvig Kommune har den laveste med 2,7 %.

8 Side 8 Dagtilbud Sygefravær i dagtilbud Nøgletallet viser sygefraværet i procent pr. arbejdstime i 2017 på tværs af alle typer offentlige dagtilbud. Som det fremgår af ovenstående skema lå sygefraværet blandt medarbejdere på dagtilbudsområdet på 4,9 % pr. arbejdstime i 2017, der er her tale om et fald på 0,9 % i forhold til I Region Nordjylland er det opgjort, at Jammerbugt Kommune i 2017 havde det laveste sygefravær pr. time på 3,57 % mens Aalborg Kommune har det højeste med 5,31 % pr. time. På landsplan ligger Esbjerg Kommune med den laveste sygefraværsprocent på 2,76 % mens Sønderborg Kommune har den højeste på 9,88 %.

9 Side 9 Gennemsnitlig udgift i dagtilbud Nøgletallet viser nettodriftsudgifterne for regnskab 2017 pr. 0-5 årig på tværs af vuggestue, dagpleje, børnehave, privatinstitutioner samt centrale konti relateret til dagtilbudsområdet. I nedenstående diagram er nettodriftsudgifterne pr. 0-5 årig vist for kommunerne i Region Nordjylland. Den gennemsnitlige nettodriftsudgift pr. 0-5 år udgjorde for Hjørring Kommune i regnskab ,2 tkr. Den gennemsnitlige udgift er steget i forhold til regnskab I ovenstående skema er den gennemsnitlige udgift pr. 0-5 år vist for kommunerne i Region Nordjylland. Som det fremgår ligger den gennemsnitlige udgift i Hjørring Kommune i den øverste halvdel mellem Thisted og Frederikshavn kommuner. På landsplan ligger Ærø Kommune med den højeste gennemsnitsudgift på 88,6 tkr. mens Jammerbugt Kommune har den laveste gennemsnitsudgift på 54 tkr.

10 Side 10 Normering dagtilbud 0-2 år Nøgletallet viser antal børn pr. pædagogisk personale for 0-2 årige i kommunale og selvejende institutioner i I nedenstående skema fremgår nøgletallet for kommunerne i Region Nordjylland. 5 Antal børn pr. pædagogisk personale (0-2 år) 4 Antal børn For Hjørring Kommune er det opgjort, at der er 3,2 børn pr. pædagogisk personale. Normeringen har ikke tidligere været opgjort, så det er ikke muligt at se udviklingen fra tidligere år. Som det fremgår af skemaet ligger Hjørring Kommune i den halvdel af kommunerne i Region Nordjylland, der har det laveste antal børn pr. pædagogisk personale på niveau med Mariagerfjord og Frederikshavn Kommuner. I regionen er det opgjort, at Morsø Kommune har den højeste normering med 2,9 børn pr. pædagogisk personale mens Jammerbugt Kommune har den laveste med 3,9 børn pr. pædagogisk personale. På landsplan er det opgjort, at Langeland Kommune har den højeste normering med 2,5 børn pr. pædagogisk personale mens Jammerbugt Kommune har den laveste normering med 3,9 børn pr. pædagogisk personale. Som det fremgår af ovenstående er det opgjort, at der er 3,2 børn pr. pædagogisk personale på 0-2-års området. I Hjørring Kommune anvender vi selv et

11 Side 11 normeringstal på vuggestueområdet på 4,6 børn pr. voksen og 3,7 børn pr. dagplejer, når der korrigeres for dækningsgraden. Hjørring Kommunes normeringstal i vuggestuen bruges i beregningen af ressourcetildelingen til pædagoger og pædagogmedhjælpere, hvor hvert barn udløser et antal medarbejdertimer, hvor der er taget hensyn til åbningstiden i institutionen. Antallet af medarbejdertimer svarer til, at der udløses 0,217 stilling pr. barn eller en barn- voksenratio på 4,6 børn pr. 1 voksen. I Hjørring Kommunes normeringstal indgår ikke det personale, der tildeles: ved 60-børnstillægget til ekstra normeringer i forbindelse med højkvalitetsdagtilbud til mere pædagogisk personale Indsatspædagoger ledelse I beregningerne der ligger til grund for normeringstallene i KL s rapport foretages en normeringsberegning alene på baggrund af antal fuldtidsbørn delt med antal fuldtidsansatte, der er ansat på dagtilbudsområdet. I beregningen af antal fuldtidsansatte indgår alle pædagoger, pædagogmedhjælpere og ledere. Der er således tale om 2 forskellige normeringstal, der ikke kan sammenlignes det ene er en beregningsforudsætning i en tildelingsmodel, mens den anden er en ren optællingsmodel, hvor ledere også indgår.

12 Side 12 Normering dagtilbud 3-5 år Nøgletallet normering i dagtilbud viser antallet af børn pr. pædagogisk personale for 3-5 år i kommunale og selvejende institutioner. I nedenstående skema er nøgletallet vist for kommunerne i Region Nordjylland. For Hjørring Kommune er det opgjort, at kommunen har 6,2 børn pr. pædagogisk personale. Normeringen har ikke tidligere været opgjort, så det er ikke muligt at se udviklingen fra tidligere år. Som det fremgår af skemaet ligger Hjørring Kommune i den halvdel af kommunerne i Region Nordjylland, der har det højeste antal børn pr. pædagogisk personale på niveau med Mariagerfjord og Frederikshavn Kommuner. I regionen er det opgjort, at Morsø Kommune har den højeste normering med 5,3 børn pr. pædagogisk personale mens Jammerbugt Kommune har den laveste med 7,7 børn pr. pædagogisk personale. På landsplan er det opgjort, at Langeland har den højeste normering med 4,1 børn pr. pædagogisk personale mens Jammerbugt Kommune har den laveste normering med 6 børn pr. pædagogisk personale. Som det fremgår af ovenstående er det opgjort, at der er 6,2 børn pr. pædagogisk personale på 3-5-års området i Hjørring Kommune. I Hjørring Kommune anvender vi selv et normeringstal på børnehaveområdet på 9,03 børn pr. voksen.

13 Side 13 Hjørring Kommunes normeringstal bruges i beregningen af ressourcetildelingen til pædagoger og pædagogmedhjælpere, hvor hvert barn udløser et antal medarbejdertimer, hvor der er taget højde for åbningstiden i institutionen. Antallet af medarbejdertimer svarer til, at der udløses 0,111 stilling pr. barn eller en barnvoksenratio på 9,03 børn pr. 1 voksen. I Hjørring Kommunes normeringstal indgår ikke det personale, der tildeles: ved 60-børnstillægget til ekstra normeringer i forbindelse med højkvalitetsdagtilbud til mere pædagogisk personale Indsatspædagoger tildelingen til ledelse I beregningerne der ligger til grund for normeringstallene i KL s rapport foretages en normeringsberegning alene på baggrund af antal fuldtidsbørn delt med antal fuldtidsansatte, der er ansat på dagtilbudsområdet. I beregningen af antal fuldtidsansatte indgår alle pædagoger, pædagogmedhjælpere og ledere. Der er således tale om 2 forskellige normeringstal, der ikke kan sammenlignes det ene er en beregningsforudsætning i en tildelingsmodel, mens den anden er en ren optællingsmodel, hvor ledere også indgår.

14 Side 14 Andel af pædagoguddannet personale Nøgletallet viser andelen af pædagoguddannet personale i forhold til det samlede pædagogiske personale i Ledere indgår ikke i opgørelsen. I nedenstående diagram ses nøgletallet for kommunerne i Region Nordjylland. Det er opgjort, at andelen af pædagogisk uddannet personale er opgjort til 68,1 % for Hjørring kommune. Nøgletallet har ikke tidligere været opgjort, så det er ikke muligt at se udviklingen fra tidligere år. Som det fremgår af ovenstående figur ligger Hjørring kommune i den halvdel af kommunerne i Region Nordjylland, der har den højeste andel af pædagogisk uddannet personale på niveau med Brønderslev, Rebild samt Mariagerfjord Kommuner. Aalborg Kommune har den højeste andel på 69,8 % mens Thisted Kommune har den laveste andel på 54,2 % af personale med relevant pædagogisk uddannelse. På landsplan er det opgjort, at Billund Kommune har den højeste andel af pædagogisk personale med 71,8 % mens Samsø Kommune har den laveste med 41,2 %.

15 Side 15 Sen skolestart Nøgletallet andel elever med sen skolestart viser procentandelen af børn, som fylder 7 år eller mere i det år, de starter i 0. klasse i forhold til alle børn, som starter i 0. klasse i august I nedenstående diagram er nøgletallet vist for kommunerne i Region Nordjylland. Som det fremgår af skemaet er det opgjort, at Hjørring Kommune pr. august 2018 havde en andel på 8,74 %, der var 7 år eller mere, da de startede i 0. klasse. Tallet har ikke tidligere været opgjort, så det er ikke muligt at se udviklingen fra tidligere år. Som det fremgår af skemaet ligger niveauet for børn med sen skolestart i Hjørring Kommune i midten sammenlignet med de øvrige kommuner i Region Nordjylland. Derudover fremgår det, at Mariagerfjord er den kommune, der har den laveste andel på 5,93 % mens Jammerbugt Kommune har den højeste andel på 15,4 % af børn med sen skolestart. På landsplan ligger Gribskov Kommune med den laveste andel på 1,75 % mens Ærø Kommune har den højeste andel på 17,1 %.

16 Side 16 Børne- og Familieområdet Udgifter til udsatte børn og unge Nøgletallet viser udviklingen i udgifterne til udsatte børn og unge for 2017 til Begge år er udgifterne opgjort som summen af udgifterne i månederne januar til oktober. Der er således ikke tale om regnskabstal. Som det fremgår af ovenstående figur er udgifterne til udsatte børn og unge steget med 4,5 % fra 2017 til 2018 i Hjørring Kommune, hvilket stemmer overens med den udgiftsudvikling der har været fra 2017 til 2018 på Børne- og familieområdet. Som det fremgår af skemaet har Mariagerfjord Kommune haft et fald i udgifterne til udsatte børn og unge på 8,5 % fra 2017 til 2018 mens Læsø Kommune har haft den største stigning i udgifterne på 18,7 %. Ses der på landsplan har Gribskov Kommune haft det største fald i udgifterne på 13,1 % mens Kolding Kommune har haft den største stigning på 21,8 %.

17 Side 17 Nettodriftsudgifter pr. helårsanbragt Nøgletallet viser gennemsnitsudgiften pr. helårsanbragt 0-22 årig på opholdssteder og døgninstitutioner i For Hjørring Kommune er det opgjort, at den gennemsnitlige udgift til opholdssteder samt døgninstitutioner er kr. pr årig helårsanbragt. Gennemsnitsudgiften er faldet med ca. 5 % i forhold til regnskab Som det fremgår af ovenstående figur ligger Hjørring Kommune blandt den halvdel, der har de højeste gennemsnitsudgifter i regionen; ses der imidlertid på tværs af alle kommuner, er der dog ikke så stor forskel i gennemsnitsudgifterne for flertallet af Kommunerne. For Rebild og Læsø Kommuner ligger gennemsnitsudgiften markant højere end de øvrige Kommuner med hhv kr. for Rebild og kr. for Læsø Kommune. På landsplan ligger Ærø Kommune med den laveste gennemsnitsudgift på kr. mens Læsø Kommune har den højeste gennemsnitsudgift.

18 Side 18 Udgifter til forebyggelse Nøgletallet angiver andelen af de samlede nettodriftsudgifter til forebyggende foranstaltninger ud af de samlede udgifter til forebyggelse og anbringelser for Det er opgjort, at Hjørring Kommune i 2017 anvendte 25,7 % af de samlede udgifter til forebyggelse og anbringelser. Andelen er steget med 4,7 % i forhold til Sammenlignes der med de øvrige kommuner i Regionen ligger Hjørring Kommune i den halvdel af kommuner, der i 2017 anvendte den laveste procentandel. Rebild kommuner er den kommune, der anvender den største andel med 35,8 % mens Læsø Kommune er den kommune, der anvender den laveste andel med 20,5 %. Ses der på landsplan er Fanø Kommune den kommune, der anvender den højeste andel af udgifterne til forebyggende foranstaltninger med 62,9 % mens Læsø er den kommune, der har den laveste andel med 20,5 %.

19 Side 19 Anbragte i institutioner Nøgletallet viser, hvor stor en andel af kommunens anbragte 0-17-årige, der var anbragt i institutionstilbud i Institutionstilbud defineres som døgninstitutioner, socialpædagogiske opholdssteder, kommunalt døgntilbud samt akutinstitution. I nedenstående diagram fremgår nøgletallet for kommunerne i Region Nordjylland. For Hjørring Kommune udgjorde institutionsanbragte 18 % af det samlede antal anbragte i I forhold til 2016 er andelen faldet med 2,8 %. Som det fremgår af ovenstående figur havde Hjørring Kommune i 2017 den næstlaveste andel anbragte i institutionstilbud, hvor Morsø Kommune har den laveste andel med 15 %. Ses der på de kommuner, der har den højeste andel institutionsanbragte ligger Mariagerfjord Kommune næsthøjest med en andel på 30 % mens Læsø Kommune har en andel på 50 %. På landsplan ligger Herning Kommune med den laveste andel på 10,1 % mens Hedensted Kommune har den største andel på 62 %.

Nøgletallene viser for en stor dels vedkommende både niveau og udvikling.

Nøgletallene viser for en stor dels vedkommende både niveau og udvikling. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Nøgletal på skoleområdet KL s bestyrelse har besluttet, at KL skal udarbejde et nyt nøgletalskoncept

Læs mere

Udviklingen i antallet af ansatte inden for administration og ledelse mv. i kommunerne i perioden

Udviklingen i antallet af ansatte inden for administration og ledelse mv. i kommunerne i perioden Udviklingen i antallet af ansatte inden for administration og ledelse mv. i kommunerne i perioden 2013-2016 Dato 6-10-2017 1. Indledning I dette notat vises i oversigtsform udviklingen i kommunerne i perioden

Læs mere

Tal for din folkeskole - her præsenteres nyeste nøgletal på skoleområdet

Tal for din folkeskole - her præsenteres nyeste nøgletal på skoleområdet 1 - Borgmesterbrev om nyeste nøgletal på skoleområdet. Hører til journalnummer: 17.01.00-A00-31-16 Til borgmesteren Tal for din folkeskole - her præsenteres nyeste nøgletal på skoleområdet KL s bestyrelse

Læs mere

Andel elever i segregerede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2012/13

Andel elever i segregerede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2012/13 Andel elever i segregerede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2012/13 Segregeringsgraden for hele landet er 5,2 procent i skoleåret 2012/13. Segregeringsgraden varierer betydeligt mellem kommunerne.

Læs mere

Elever i segregerede og inkluderede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2014/15

Elever i segregerede og inkluderede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2014/15 Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 (2. samling) BUU Alm.del Bilag 6 Offentligt Elever i segregerede og inkluderede tilbud fordelt på elevernes bopælskommune, 2014/15 Inklusionsgraden for hele landet

Læs mere

Nedenstående udgør Dagtilbud & Skoles opsummering af Vejen Kommunes nøgletal på skoleområdet 2016.

Nedenstående udgør Dagtilbud & Skoles opsummering af Vejen Kommunes nøgletal på skoleområdet 2016. Nedenstående udgør Dagtilbud & Skoles opsummering af Vejen Kommunes nøgletal på skoleområdet 2016. Karaktergennemsnit i grundskolen (bundne prøver) 2015/16 Det samlede karaktergennemsnit for de bundne

Læs mere

Andel af elever i den almindelige undervisning i folkeskolen, 2016/17

Andel af elever i den almindelige undervisning i folkeskolen, 2016/17 Inklusionsgrad Andel af elever i den almindelige undervisning i folkeskolen, 2016/17 Dette notat giver overblik over andelen af elever i den almindelige undervisning den såkaldte inklusionsgrad. 95,2 procent

Læs mere

Planlagte undervisningstimer og minimumstimetal i specialundervisning, 2015/2016

Planlagte undervisningstimer og minimumstimetal i specialundervisning, 2015/2016 Planlagte undervisningstimer og minimumstimetal i specialundervisning, 2015/2016 Dette notat giver overblik over skolernes planlagte undervisningstimetal på specialområdet. Derudover beskriver notatet,

Læs mere

Flere elever går i store klasser

Flere elever går i store klasser ANALYSENOTAT Flere elever går i store klasser November 2016 I det følgende analyseres udviklingen i antallet af elever i folkeskolens klasser på baggrund af tal fra Indenrigsministeriet og svar fra undervisningsministeren.

Læs mere

Udvikling i udgifter til undervisningen i folkeskolen 2009 til 2013 i hver enkelt kommune

Udvikling i udgifter til undervisningen i folkeskolen 2009 til 2013 i hver enkelt kommune februar 2013 Udvikling i udgifter til undervisningen i folkeskolen 2009 til 2013 i hver enkelt kommune Kommunernes udgifter til normal- og specialundervisningen i folkeskolen i er fra regnskab 2009 til

Læs mere

Planlagte undervisningstimer og minimumstimetal i folkeskolens normalklasser, 2015/2016

Planlagte undervisningstimer og minimumstimetal i folkeskolens normalklasser, 2015/2016 Klokketimer pr. uge Planlagte undervisningstimer og minimumstimetal i folkeskolens normalklasser, 2015/2016 Dette notat giver overblik over skolernes planlagte undervisningstimetal. Derudover beskriver

Læs mere

Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg

Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2018-19 SOU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 112 Offentligt Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte i kommunerne

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte i kommunerne Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Sygefravær blandt ansatte i kommunerne Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

HVORDAN HAR UDGIFTERNE TIL UDSATTE BØRN OG UNGE UDVIKLET SIG?

HVORDAN HAR UDGIFTERNE TIL UDSATTE BØRN OG UNGE UDVIKLET SIG? 32 04 / Udsatte børn og unge HVORDAN HAR UDGIFTERNE TIL UDSATTE BØRN OG UNGE UDVIKLET SIG? HVORFOR ER DET INTERESSANT Efter en markant udgiftstilpasning i 2011 oplever kommunerne atter problemer med at

Læs mere

Udviklingen i klassekvotienten i folkeskolen

Udviklingen i klassekvotienten i folkeskolen Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 15 Offentligt ANALYSENOTAT Oktober 2015 Udviklingen i klassekvotienten i folkeskolen Resumé af resultater - Den gennemsnitlige klassekvotient i

Læs mere

Resultaterne er opdelt i ni landsdele. En liste over hvilke kommuner, der indgår i de respektive landsdele, kan findes bagerst i dette notat.

Resultaterne er opdelt i ni landsdele. En liste over hvilke kommuner, der indgår i de respektive landsdele, kan findes bagerst i dette notat. AN AL YS E N O T AT 26. november 2012 Geografiske forskelle i resultater fra undersøgelsen af de vedtagne budgetter for 2013 på skoleområdet Danmarks Lærerforening har gennem foreningens lokale lærerkredse

Læs mere

Flere elever går i store klasser

Flere elever går i store klasser ANALYSENOTAT April 2017 Flere elever går i store klasser I det følgende analyseres udviklingen i antallet af elever i folkeskolens klasser på baggrund af tal fra Indenrigsministeriet og svar fra undervisningsministeren.

Læs mere

kraghinvest.dk Kommunale pasningsudgifter pr. barn (0-10 årig) Ivan Erik Kragh Januar 2014 Resumé

kraghinvest.dk Kommunale pasningsudgifter pr. barn (0-10 årig) Ivan Erik Kragh Januar 2014 Resumé kraghinvest.dk Kommunale pasningsudgifter pr. barn (0-10 årig) Ivan Erik Kragh Januar 2014 Resumé Vi har i dette notat se nærmere på pasningsudgifterne pr. barn i landets kommuner og regioner. Vi fandt

Læs mere

Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal

Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal Kom.nr 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Undervisningsudgifter (netto) pr. 7-16-årig 1 Langeland Kommune 482 70.751 76.934 84.097 97.876 91.227 91.743 2

Læs mere

Flere elever går i store klasser

Flere elever går i store klasser ANALYSENOTAT Maj 2018 Flere elever går i store klasser I det følgende analyseres udviklingen i antallet af elever i folkeskolens klasser på baggrund af tal fra Indenrigsministeriet og svar fra undervisningsministeren.

Læs mere

Tema 1: Status for inklusion

Tema 1: Status for inklusion Segregeringsgrad Tema 1: Status for inklusion Udvikling i segregeringsgrad januar 2015 - Andelen af segregerede elever i specialklasse på almenskole Pct. Pct. -point Pct. Pct. -point Hele landet 4,7% Hele

Læs mere

Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau

Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau Af Katja Behrens og Thomas Lange En ungdomsårgangs kommende uddannelsesniveau fremskrives under antagelse af, at uddannelsessystemet

Læs mere

Kommunale forskelle i uddannet personale i daginstitutioner

Kommunale forskelle i uddannet personale i daginstitutioner Kort fortalt 12-12-2017 Kommunale forskelle i uddannet personale i daginstitutioner Børne- og Socialministeriet har set nærmere på, hvor stor en andel af det pædagogiske personale, der har en pædagoguddannelse

Læs mere

Hjemmehjælp til ældre 2012

Hjemmehjælp til ældre 2012 Ældre Sagen august 2013 Hjemmehjælp til ældre 2012 Færre hjemmehjælpsmodtagere og færre minutter pr. modtager I 2012 var der godt 130.000 over 65 år, der var visiteret til at modtage hjemmehjælp, mens

Læs mere

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år.

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år. NOTAT September 2008 Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år. J.nr. 06-634-12 2. kontor/upe Formålet med NY CHANCE TIL ALLE er at hjælpe personer, der har modtaget

Læs mere

Sygeplejerskernes sygefravær i 2011 og 2012

Sygeplejerskernes sygefravær i 2011 og 2012 Bettina Carlsen Juni 2013 Sygeplejerskernes sygefravær i 2011 og 2012 Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL) opgør årligt sygefraværet i kommunerne og regionerne. Dette notat omhandler udviklingen

Læs mere

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE NOTAT 18. juni 2007 Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE Formålet med NY CHANCE TIL ALLE er at hjælpe personer, der har modtaget passiv offentlig forsørgelse i lang tid, ind

Læs mere

Uddannelsesparathed hos eleverne i 8. klasse, 2017

Uddannelsesparathed hos eleverne i 8. klasse, 2017 Uddannelsesparathed hos eleverne i 8. klasse, 2017 Resumé Fordelingen af uddannelsesparate versus ikke-uddannelsesparate elever er i 2017 meget lig de foregående to år. Samlet set er 28 procent af de elever,

Læs mere

Folkeskolelærernes undervisningstid

Folkeskolelærernes undervisningstid Folkeskolelærernes undervisningstid, 2013/14 - Folkelærernes gennemsnitlige undervisningsandel er i skoleåret 2013/14 36,2 procent (brutto) og 41,9 procent netto for kommuner på 2005-arbejdstidsaftalen.

Læs mere

Stadig flere elever går på privatskole

Stadig flere elever går på privatskole Procent Stadig flere elever går på privatskole Et ud af seks børn eller 16,5 pct., der netop har startet det nye skoleår, går på privatskole. Det er en stigning på 36,4 pct. siden 2. Tendensen er landsdækkende.

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage. Åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage. Åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2008 101 København 243,6 2,5 241,1 251 9,9 147 Frederiksberg 248,0 0,0 248,0 251 3,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 251-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 251-155 Dragør 244,0 0,5 243,5

Læs mere

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Bilag 1. Kommunefordelinger Tabel 1 Faglig trivsel, fordeling af trivselsscore, pct., opdelt på kommuner, 2017 1,0-2,0 2,01-3,0 3,01-4,0 4,01-5,0 Antal svar Aabenraa

Læs mere

Nøgletal. Udsatte børn og unge

Nøgletal. Udsatte børn og unge Nøgletal Udsatte børn og unge Målsætninger UDSATTE BØRN OG UNGE 2020Mål 2011 (baseline) 2012 2013 1. Flere udsatte børn og unge skal gennemføre en uddannelse 2020mål: Mindst 50 procent af udsatte børn

Læs mere

Elevgrundlag for FGU fordelt på kommuner

Elevgrundlag for FGU fordelt på kommuner UVM, januar 2017 Elevgrundlag for FGU fordelt på kommuner Der findes ikke en eksakt opgørelse over fordelingen af målgruppen for FGU, herunder de samlede udgifter til de eksisterende forberedende tilbud

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2011 på 101 København 237,5 3,5 234,0 253 19,0 147 Frederiksberg 246,0 0,0 246,0 253 7,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 253-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 253-155 Dragør 243,0 0,0

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 82 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 82 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 82 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

HVAD KOSTER EN ELEV I JERES KOMMUNE?

HVAD KOSTER EN ELEV I JERES KOMMUNE? 14 02 / Folkeskole HVAD KOSTER EN ELEV I JERES KOMMUNE? HVORFOR ER DET INTERESSANT Danmark er et af de lande i verden, der bruger flest ressourcer pr. elev i folkeskolen. Men sammenlignes kommunernes udgifter,

Læs mere

SocialAnalyse Anbragte børn og unge. Udvikling i antal og udgifter over tid

SocialAnalyse Anbragte børn og unge. Udvikling i antal og udgifter over tid SocialAnalyse Anbragte børn og unge Udvikling i antal og udgifter over tid Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019?

Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019? Hvad vælger eleverne, når de forlader grundskolen efter 9. og 10. klasse i 2019? Målsætninger for unges uddannelse har været et politisk omdrejningspunkt i mange år ambitionen er, at alle unge i Danmark

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen kan ske til kontaktpersonen

Læs mere

Kommunale udgifter til de forberedende

Kommunale udgifter til de forberedende Kommunale udgifter til de forberedende tilbud Af Jan Christensen, jnc@kl.dk Side 1 af 12 Formålet med dette analysenotat er at opgøre og præsentere kommunale enhedsudgifter for elever på de forberedende

Læs mere

Normering i daginstitutioner på tværs af kommuner

Normering i daginstitutioner på tværs af kommuner Kort fortalt 19-12-17 Normering i daginstitutioner på tværs af kommuner Børne- og Socialministeriet har set nærmere på normeringen i kommunale og selvejende daginstitutioner i de 78 kommuner, der pt. indgår

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Overgange til ungdomsuddannelse

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Overgange til ungdomsuddannelse Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Overgange til ungdomsuddannelse Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationenkan

Læs mere

Tabel 1: Andel af nystartede elever i grundskolen, der er startet senere end indtræden af undervisningspligten, skoleår 2008/2009 og 2009/2010

Tabel 1: Andel af nystartede elever i grundskolen, der er startet senere end indtræden af undervisningspligten, skoleår 2008/2009 og 2009/2010 Undervisningsudvalget 2017-18 UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt Departementet Afdelingen for Analyse, Grundskole og Internationale Forhold MIN: UNU alm. del - spm. 361 Frederiksholms

Læs mere

I flere udkantskommuner er omkring hver femte ung arbejdsløs

I flere udkantskommuner er omkring hver femte ung arbejdsløs I flere udkantskommuner er omkring hver femte ung arbejdsløs Ungdomsledigheden er steget markant under krisen, og bruttoledigheden for de unge er i dag på ca. 11½ pct. for landet som helhed. Dykker man

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Tilknytning til uddannelse eller beskæftigelse blandt unge med psykisk sygdom

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Tilknytning til uddannelse eller beskæftigelse blandt unge med psykisk sygdom Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Tilknytning til uddannelse eller beskæftigelse blandt unge med psykisk sygdom Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed:

Læs mere

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet 2013 2014 2015 Mål 1 Udsatte børn og unges faglige niveau i læsning og matematik i folkeskolen skal forbedres * 41 41 Mål 2 Mål 3 Mål 4 Flere 18-21-årige,

Læs mere

Privatskoleudvikling på kommuneniveau

Privatskoleudvikling på kommuneniveau Privatskoleudvikling på kommuneniveau Indhold 1) Stigning/fald i andel privatskolebørn i perioden 2003-2013 2) Andel privatskoleelever 2003-2013 3) Fremskrivning, ud fra de sidste 10 års udvikling, til

Læs mere

Befolkningens alderssammensætning hvor mange ældre er der?

Befolkningens alderssammensætning hvor mange ældre er der? Befolkningens alderssammensætning hvor mange ældre er der? Folkepensionsalderen er i dag 65 år. Derfor er det her valgt at tage udgangspunkt i de 65+årige som ældre, selvom folkepensionsalderen tidligere

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2016-17 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Notat. Klassekvotienter og andel elever i privatskoler i kommunerne. Bo Panduro

Notat. Klassekvotienter og andel elever i privatskoler i kommunerne. Bo Panduro Notat Klassekvotienter og andel elever i privatskoler i kommunerne Bo Panduro Klassekvotienter og andel elever i privatskoler i kommunerne VIVE og forfatteren, 2017 e-isbn: 978-87-93626-13-3 Layout: 1508

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Unge uden uddannelse eller beskæftigelse

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Unge uden uddannelse eller beskæftigelse Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Unge uden uddannelse eller beskæftigelse Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om

Læs mere

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 0 20 Aalborg Kommune 0 56 Aarhus Kommune 0 114 Albertslund

Læs mere

Planlagte undervisningstimer og planlagt undervisningstid i folkeskolens normalklasser, 2014/2015

Planlagte undervisningstimer og planlagt undervisningstid i folkeskolens normalklasser, 2014/2015 Notat: Planlagte undervisningstimer og planlagt undervisningstid i folkeskolens normalklasser, 2014/2015 Dette notat giver overblik over lands- og kommunetal for skolernes planlagte timer på 1.-9. klassetrin

Læs mere

Organisatoriske enheder i den almene boligsektor

Organisatoriske enheder i den almene boligsektor TEMASTATISTIK 2018:6 Organisatoriske enheder i den almene boligsektor 2008-2018 Den almene boligsektor er blevet koncentreret på færre, men større enheder i de seneste 10 år. Fusioner mellem boligorganisationer

Læs mere

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet.

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet. Ældre Sagen september 213 Efterlønsmodtagere Antallet af efterlønsmodtagere falder Fra 27 til 212 er antallet af fuldtids-efterlønsmodtagere 1 faldet fra 138.11 til 13.272 personer svarende til et fald

Læs mere

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet 2013 2014 2015 Mål 1 Udsatte børn og unges faglige niveau i læsning og matematik i folkeskolen skal forbedres * 41 * Mål 2 Mål 3 Mål 4 Flere 18-21-årige,

Læs mere

Notat. Sygefraværet i kommunerne. Bo Panduro

Notat. Sygefraværet i kommunerne. Bo Panduro Notat Sygefraværet i kommunerne Bo Panduro Sygefraværet i kommunerne VIVE og forfatterne, 2017 e-isbn: 978-87-93626-20-1 Layout: 1508 Projekt: 11351 VIVE Viden til Velfærd Det Nationale Forsknings- og

Læs mere

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet

Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet Baseline og status på de 10 mål for social mobilitet 2013 2014 2015 2016 2017 Mål 1 Udsatte børn og unges faglige niveau i læsning og matematik i folkeskolen skal forbedres * * 30 pct. 30 pct. 30 pct.

Læs mere

Lokaleportalen.dk. I disse kommuner vil de danske virksomheder bo!

Lokaleportalen.dk. I disse kommuner vil de danske virksomheder bo! Lokaleportalen.dk I disse kommuner vil de danske virksomheder bo! En årlig analyse foretaget af Lokaleportalen.dk, der undersøger hvilke kommuner de danske virksomheder finder mest attraktive som placering

Læs mere

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6 Hovedstaden Albertslund Kommune x x Hovedstaden Allerød Kommune x x Hovedstaden Ballerup Kommune x x Hovedstaden Bornholms Regions kommune x x Hovedstaden Brøndby Kommune x x Hovedstaden Dragør Kommune

Læs mere

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Antal ydernumre som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 11 21 Aalborg Kommune 7 62 Aarhus Kommune 21 121 Albertslund Kommune 1 12 Allerød Kommune

Læs mere

STATISTIK. Huslejestatistik 2017

STATISTIK. Huslejestatistik 2017 STATISTIK statistik 2017 statistik 2017 Forord statistikken for den almene boligsektor 2017 er baseret på oplysninger fra de almene boligorganisationers indberetninger af beboernes huslejer pr. 1. januar

Læs mere

N O T A T. Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned

N O T A T. Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned N O T A T 8. marts 2016 Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

I bilag B nedenfor er tallene der ligger til grund for figuren i bilag A vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A.

I bilag B nedenfor er tallene der ligger til grund for figuren i bilag A vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A. N O T A T 8. marts 2016 Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- november måned J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen

Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen N O T A T 11. oktober 2016 Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 5 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 5 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2016-17 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 5 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

STATISTIK. Huslejestatistik 2018

STATISTIK. Huslejestatistik 2018 STATISTIK statistik statistik Forord statistikken for den almene boligsektor er baseret på oplysninger fra de almene boligorganisationers indberetninger af beboernes huslejer pr. 1. januar i Landsbyggefondens

Læs mere

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune Sådan kommer din bolig til at se ud Det betyder regeringens bolig-udspil fordelt på kommune Kilde: Skatteministeriet Ejendomsværdi Albertslund Billigere hus 1800000 28400 30400 31200 30400 800 0 19900

Læs mere

Befolkningsudviklingen i Danmark

Befolkningsudviklingen i Danmark Notat 20. juni 2019 Befolkningsudviklingen i Danmark 2010-2019 Resume: I dette notat ser vi på befolkningsudviklingen i Danmark fra 2010 til 2019 i et geografisk perspektiv. Vi kan på baggrund af notatet

Læs mere

I bilag B nedenfor er tallene, der ligger til grund for figuren i bilag A, vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A.

I bilag B nedenfor er tallene, der ligger til grund for figuren i bilag A, vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A. N O T A T 25. april 2017 Undtagelser fra 225-timersreglen januar 2017 J.nr 17/04682 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne borgere i forbindelse med

Læs mere

KEND DIN KOMMUNE KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2018 NØGLETAL

KEND DIN KOMMUNE KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2018 NØGLETAL KEND DIN KOMMUNE KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2018 NØGLETAL KEND DIN KOMMUNE BRUG NØGLETAL I STYRINGEN 2018 KL 1. udgave, 1. oplag 2018 Produktion: Kommuneforlaget A/S Design: e-types Tryk: Rosendahls a/s Foto:

Læs mere

Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: /

Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: / Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: 211808 / 2409759 Store ændringer i liggetiderne på boligmarkedet I store dele af landet var liggetiderne lavere i de første seks måneder af 2017 i forhold til sidste

Læs mere

Ærø Kommune. Lolland Kommune. Slagelse Kommune. Stevns Kommune. Halsnæs Kommune. Gribskov Kommune. Fanø Kommune. Assens Kommune.

Ærø Kommune. Lolland Kommune. Slagelse Kommune. Stevns Kommune. Halsnæs Kommune. Gribskov Kommune. Fanø Kommune. Assens Kommune. BILAG 8c År 2014 Drikkevand Spildevand I alt Ærø Kommune 3.003 6.753 9756 Lolland Kommune 3.268 5.484 8752 Slagelse Kommune 2.442 5.176 7617 Stevns Kommune 1.845 5.772 7617 Halsnæs Kommune 2.679 4.902

Læs mere

Geografisk indkomstulighed

Geografisk indkomstulighed Januar 2019 Projekt for 3F. Ulighed og fattigdom Geografisk indkomstulighed Resume Der er stor forskel på den gennemsnitlige indkomst imellem kommunerne i Danmark. Helt i toppen er Gentofte kommune, hvor

Læs mere

CEPOS Notat: Kommunernes potentiale for udgiftsreduktioner ifølge budgetterne for 2018

CEPOS Notat: Kommunernes potentiale for udgiftsreduktioner ifølge budgetterne for 2018 Notat: Kommunernes potentiale for udgiftsreduktioner ifølge budgetterne for 2018 05-07-2018 Af Henrik Christoffersen (33456035) Bemærk: Den oprindelige CEPOS analyse, der blev offentliggjort 11. juni 2018,

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 306 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 306 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 306 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Hjemmehjælp til ældre

Hjemmehjælp til ældre ÆLDRE I TAL 2017 Hjemmehjælp til ældre - 2016 Ældre Sagen Juli 2017 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten

Læs mere

Hjemmehjælp til ældre

Hjemmehjælp til ældre ÆLDRE I TAL 2017 Hjemmehjælp til ældre - 2016 Ældre Sagen Juli 2017/Januar 2018 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik,

Læs mere

Uddannelsesparathed hos eleverne i 8. klasse, 2018

Uddannelsesparathed hos eleverne i 8. klasse, 2018 Uddannelsesparathed hos eleverne i 8. klasse, 2018 I 8. klasse vurderes eleverne for første gang i deres skoletid, om de er parate i forhold til at vælge og gennemføre en ungdomsuddannelse. Vurderingen

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Fravær fra danskundervisning

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Fravær fra danskundervisning Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Fravær fra danskundervisning Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt Folketingets Finansudvalg Sagsnr. 2015-8636 Doknr. 307860 Dato 28-01-2016 Folketingets Finansudvalg har d. 10.11.2015 stillet

Læs mere

Udsigt til færre SOSU er og pædagogisk personale i den kommende kommunale valgperiode

Udsigt til færre SOSU er og pædagogisk personale i den kommende kommunale valgperiode 25-10-2017 Jens Sand Krik 27 20 94 43 jsk@ae.dk Udsigt til færre SOSU er og pædagogisk personale i den kommende kommunale valgperiode I notatet undersøges konsekvenserne af regeringens målsætning for det

Læs mere

Folkeskolelæreres undervisningsandel skoleåret 2010/11

Folkeskolelæreres undervisningsandel skoleåret 2010/11 Folkeskolelæreres undervisningsandel skoleåret 2010/11 Kommuner med arbejdstidsaftale 2008 I alt har 74 kommuner og 1.131 folkeskoler en arbejdstidsaftale fra 2008 (2008-aftalen). Den gennemsnitlige andel

Læs mere

Elevprognoser. Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen

Elevprognoser. Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen Elevprognoser Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen Efterskoleforeningen Vartov, Farvergade 27 H, 2. 1463 København K Tlf. 33 12 86 80 Fax 33 93 80 94 info@efterskoleforeningen.dk www.efterskole.dk www.efterskoleforeningen.dk

Læs mere

PLO Analyse Udvikling i PLO-medlemmernes alder

PLO Analyse Udvikling i PLO-medlemmernes alder PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato: 10. februar 2017 Sagsnr. 2017-451 Aktid. 396716 PLO Analyse Udvikling i PLO-medlemmernes alder Hovedbudskaber De praktiserende læger er i gennemsnit blevet yngre

Læs mere

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. med 6-9 måneders anciennitet. samtaler eller mere. Alle personer Gens. antal samtaler.

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. med 6-9 måneders anciennitet. samtaler eller mere. Alle personer Gens. antal samtaler. Andel med 5 eller Andel med 4 eller Andel med 3 eller Andel med 3 eller Andel med 3 eller Andel med 6 eller 6-9 måneders måneders Hele landet 14.257 51 % 5,5 3.243 61 % 2,9 2.045 60 % 3,0 2.802 60 % 3,0

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt 17. december 2014 J.nr. 14-4997490 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 174 af 18. november 2014

Læs mere

PLO Analyse Praksis med lukket for tilgang

PLO Analyse Praksis med lukket for tilgang PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 15.12. 2016 Sagsnr. 2016-4559 Aktid. 308901 PLO Analyse Praksis med lukket for tilgang Hovedbudskaber På under tre år er antallet af praksis, der har lukket for tilgang

Læs mere

ANALYSENOTAT Kommunerne ude af trit behov for måltal for konkurrenceudsættelse

ANALYSENOTAT Kommunerne ude af trit behov for måltal for konkurrenceudsættelse ANALYSENOTAT Kommunerne ude af trit behov for måltal for konkurrenceudsættelse AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE OG ANALYSEMEDARBEJDER RASMUS SAND Stigning i konkurrenceudsættelsen, men store forskelle på

Læs mere

Sygeplejersker i lederstillinger 1 i KL og DR, i perioden 2007 til 2013

Sygeplejersker i lederstillinger 1 i KL og DR, i perioden 2007 til 2013 Bettina Carlsen Juni 2013 Sygeplejersker i lederstillinger 1 i KL og DR, i perioden 2007 til 2013 - I såvel kommunerne (KL) som regionerne (DR) er andelen og antallet af fuldtidsbeskæftigede sygeplejersker

Læs mere

ANALYSENOTAT Konkurrenceudsættelsen stagnerer

ANALYSENOTAT Konkurrenceudsættelsen stagnerer ANALYSENOTAT Konkurrenceudsættelsen stagnerer AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE OG MARKEDSCHEF JAKOB SCHARFF Nye tal omkring Indikator for Konkurrenceudsættelse (IKU) der måler hvor stor en del af de konkurrenceegnede

Læs mere

Forskelle i statslige og kommunale tilskud til folkeskoler og frie grundskoler

Forskelle i statslige og kommunale tilskud til folkeskoler og frie grundskoler Forskelle i statslige og kommunale tilskud til folkeskoler og frie grundskoler Del 2 koblingsprocent og statslige tilskud til frie grundskoler Del 3 kommunernes økonomi i relation til grundskoleundervisning

Læs mere

Passivandel kontanthjælp

Passivandel kontanthjælp Kontanthjælp Passivandel kontanthjælp Jul 2018 Randers 208 13,6 Skanderborg 28 14,4 Silkeborg 120 14,9 Egedal 32 17,9 Favrskov 35 18,2 Holbæk 209 19,3 Hjørring 123 21,3 Aabenraa 149 22,4 Greve 58 22,6

Læs mere

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt 22. marts 2009 Jeppe Druedahl og Chefanalytiker Frederik I. Pedersen Kontakt Direktør Lars Andersen Direkte tlf. 33 55 77 17 eller 40 25 18 34 Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt Arbejdsmarkedet

Læs mere

STATISTIK. Huslejestatistik 2019

STATISTIK. Huslejestatistik 2019 STATISTIK Forord statistikken for den almene boligsektor er baseret på oplysninger fra de almene boligorganisationers indberetninger af beboernes huslejer pr. 1. januar i Landsbyggefondens register. statistikken

Læs mere

Fordeling af supportberettigede brugere til teknisk support i Aula. Fælles antal for dagtilbud og skole. Central service desk håndterer fejlmeldinger

Fordeling af supportberettigede brugere til teknisk support i Aula. Fælles antal for dagtilbud og skole. Central service desk håndterer fejlmeldinger NOTAT Fordeling af supportberettigede brugere til teknisk support i Aula Det er kommunerne selv, der skal stå for den primære support i forbindelse med Aula. I tilfælde af tekniske fejl kan man dog naturligvis

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til december 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til december 2018 jan-4 sep-4 maj-5 jan-6 sep-6 maj-7 jan-8 sep-8 maj-9 jan-1 sep-1 maj-11 jan-12 sep-12 maj-13 jan-14 sep-14 maj-15 jan-16 sep-16 maj-17 jan-18 sep-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Visiterede hjemmestimer om året pr. ældre %-ændring årige 17,4 10,3-41% 80+ årige 85,8 57,6-33%

Visiterede hjemmestimer om året pr. ældre %-ændring årige 17,4 10,3-41% 80+ årige 85,8 57,6-33% 21. februar 2019 AG Side 1 af 6 Udvikling i hjemmehjælp på kommuneniveau På landsplan er hjemmehjælpen til 67+årige blevet reduceret med ca. 6,5 mio. timer 1 i perioden 2008-2017, svarende til et fald

Læs mere