Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017"

Transkript

1 Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Oktober 2017 PROJEKTETS BAGGRUND...3 VILKÅR...3 EKSISTERENDE FORHOLD OG KONSEKVENSVURDERING...5 ØKONOMI...8 UDFØRELSESTIDSPUNKT...8 LODSEJERFORHOLD...8 BILAG 1 KONTROLSKEMA VED UDLÆGNING AF GYDEGRUS...9

3 PROJEKTETS BAGGRUND Ikast-Brande Kommune har vedtaget at fremlægge et restaureringsprojekt, der vil forbedre gyde- og opvækstforhold for laksefisk i Bording Å, samt øvrig fauna i Karup Å- systemet. Restaureringsprojektet er ansøgt af Karup Å Sammenslutningens (KÅS) vandplejeudvalg. VILKÅR Ikast-Brande Kommune vil i forbindelse med udarbejdelsen af tilladelsen stille en række vilkår til projektet. Disse er oplistet herunder: 1. Vedligeholdelsen af Bording Å påhviler fortsat Ikast-Brande Kommune. 2. Ansøger har tilladelse til at vedligeholde gydebanker fremadrettet med håndredskaber, såfremt berørte lodsejere giver tilsagn til færdsel på privat grund. Vedligeholdelsen omfatter ikke udlægning af supplerende materialer. 3. Efter to år (2019) kan Vandløbsmyndigheden, hvis det vurderes nødvendigt, supplere gydebankerne med op til 10 % af den oprindeligt udlagte mængde grus (dvs. 0,4 m 3 grus på hver banke). Tilladelsens øvrige vilkår skal respekteres ved udlægningen. 4. Efter to år (2019) kan Vandløbsmyndigheden, hvis det vurderes nødvendigt, supplere gydebankerne med op til én skjulesten pr. oprindeligt udlagt m 3 grus (dvs. 4 sten på hver banke). Tilladelsens øvrige vilkår skal respekteres ved udlægningen. 5. Dræn og andre rørudløb må ikke dækkes af grus. 6. Anlægsarbejdet må ikke medføre erosion eller anden beskadigelse af vandløbets brinker. 7. Projektet må ikke føre til ændret afvanding af de vandløbsnære arealer. 8. Hver gydebanke må maksimalt have en længde på 13 meter. 9. Vandspejlskoten må maksimalt hæves 5 cm ved gydebanken. For at sikre dette, skal principperne i DTUs stokkemetode anvendes (se figur 2). 10. Påvirkningszonen, hvor der kan registreres en ændring i vandstanden, må maksimalt være 25 meter opstrøms hver gydebanke. 11. Gruset skal sammensættes af 85% nøddesten (16-32 mm) og 15% singles og håndsten (32-64 mm). 12. Vandløbsmyndigheden skal kontaktes senest 3 hverdage før arbejdet igangsættes.

4 13. Projektet færdigmeldes til Ikast-Brande Kommune, Natur & Vandløb. I forbindelse med færdigmeldingen skal kontrolskema ved udlægning af gydegrus (se bilag 1) indsendes. Ligeledes indsendes et billede af grus, hvor en repræsentativ delmængde, svarende til indholdet i en 12-liters spand, udtages og fotograferes ved siden af en tommestok. Tilladelsen vil være gældende i 1 år efter meddelelsen. PROJEKTFORSLAG KÅS har ansøgt om tilladelse til at etablere to gydebanker i Bording Å i områderne ved station meter og st. ca meter, se figur 1 herunder. Endvidere ønskes udlagt 25 skjulesten. Gruset sammensættes af 85% nøddesten (16-32 mm) og 15% singles og håndsten (32-64 mm). Der skal anvendes 4 m 3 grus til hver gydebanke, dvs. samlet 8 m 3 grus. Desuden skal der udlægges 25 skjulesten. Ikast-Brande Kommune er ansøgt om at finansiere materialerne til gydebankerne. Udlægningen foretages af frivillige fra lokale lystfiskerforeninger. Figur 1: Oversigtskort hvor ca. placering af gydebankerne er vist med rødt.

5 EKSISTERENDE FORHOLD OG KONSEKVENSVURDERING Vandløbs- og recipientforhold På projektstrækningen har Bording Å en målsætning om god økologisk tilstand, jævnfør Vandområdeplan Den nuværende biologiske tilstand opfylder målsætningen mht. smådyr (DVFI) og vandplanter (makrofytter), men ikke mht. fiskebestanden. Målsætningen er dermed ikke opfyldt. Opstrøms projektstrækningen er der i 2015 udført en genslyngning af Bording Å, hvilket var en indsats i de første vandplaner. Med etablering af de to gydebanke, vurderer Ikast- Brande Kommune, at der er forhøjet mulighed for målopfyldelse på kvalitetsparameteret for fisk. Ligeledes vil den øgede fysiske variation i vandløbet, som en gydebanke skaber, medvirke til, at kvalitetsparameteret for smådyr opretholdes fremadrettet. Der sker ikke dyrkning på vandløbsnære arealer i projektområdet, men det kan ikke udelukkes, at der sker dræning til Bording Å i området. Evt. dræn- og rørudløb må derfor ikke dækkes af grus. Udlægningen af gydegruset skal ske efter principperne for stokkemetoden som beskrevet i Sådan laver man en gydebanke for laksefisk (Nielsen og Sivebæk, februar 2017, se figur 2 herunder). For at sikre et optimalt fald på 5, skal påvirkningszonen mellem 5 cm opstuvning og ingen opstuvning være 10 meter. Da gydebanker i vandløb under tre meter nævnes at have en optimal længde på ca. 10 meter, er der sat vilkår om en maksimal længde på 13 meter, men stadig med en opstuvning på maksimalt 5 cm. Ligeledes er der for at sikre afstrømningen i vandløbet, sat vilkår om, at der 25 meter opstrøms gydebanken ikke må kunne registreres en ændring i vandspejlet. Figur 2: Stokkemetoden. Principskitse af nyetableret gydebanke i vandløb med relativt lavt fald. (Kilde: Sådan laver man gydebanker for laksefisk, DTU AQUA, februar 2017). Princippet for stokkemetoden er som følger: Før udlægning placeres en målestok ved gydebankens start, hvor de 5 cm opstuvning er tilladt. Vandspejlet markeres (evt. med en strip). Ved gydebankens slut (i dette tilfælde ca. 10 meter, maks 13 meter) nedstrøms placeres endnu en målestok, hvor vandspejlet også markeres. Herefter tilføres gruset. Efter etablering må vandspejlet maksimalt være 5 cm over markeringen på førstnævnte målestok, og vandspejlet må ikke være ændret på sidstnævnte stok (se figur 2).

6 For at efterkomme vilkåret om, at opstuvningen maksimalt må være 25 meter opstrøms gydebanken, placeres endnu en målestok med markering af vandspejlet dér før etableringen. Efter etableringen, må der ikke være sket ændring af vandspejlet. Udlægning af gydegruset vil hæve bundkoten på den udvalgte lokalitet, hvilket vil resultere i en mindre lokal vandstandshævning (maksimalt 5 cm) på og op til 25 meter opstrøms gydebanken. Ændringen vil være størst ved lille vandføring i vandløbet. Ved store afstrømninger vil der ikke være synlig påvirkning. Okkerpotentielle områder langs Bording Å Projektområdet er udpeget som okkerklasse IV ingen risiko for okkerudledning. Da der endvidere ikke sker sænkning af vandstanden eller dræning i forbindelse med projektet, er det Ikast-Brande Kommunes vurdering, at der ikke er øget risiko for udledning af okker i forbindelse med projektets udførelse. Natur omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3 Idet Bording Å og de vandløbsnære arealer (se figur 3) er beskyttet efter 3 i Naturbeskyttelsesloven, kræver projektet en dispensation før påbegyndelse af anlægsarbejder. En vandstandsstigning på maksimalt 5 cm umiddelbart nedstrøms den enkelte gydebanke, og en påvirkningszone på maksimalt 25 meter opstrøms den enkelte gydebanke kan medføre, at de vandløbsnære arealer oversvømmes i større grad end ved de nuværende forhold. Derfor vil der i den ansøgte dispensation skulle foretages en konkret vurdering af forhold og naturværdi på stedet. Figur 3: Beskyttede arealer nær vandløbet. Gydebankerne er tegnet ind med rødt.

7 Ansøgers angivelse af adgangsveje fremgår af figur 4. I en evt. dispensation, kan der blive stillet vilkår om anvendelsen af køreplader på de vandløbsnære arealer under anlægsarbejdet. Ligeledes kan der blive stillet vilkår om, at midlertidig opbevaring af grus, sker uden for 3 området. Figur 4: Ansøgers angivelse af kørselsveje og evt. midlertidigt depot for grus. Gydebankerne er markeret med rødt. Natura 2000 og bilag IV arter Projektstrækningen er ikke direkte beliggende i et Natura 2000-område. Bording Å er en del af Karup Å-system, der nedstrøms Karup by afvander til Natura 2000-område 40: Karup Å, Kongenshus og Hessellund Heder. I fugleflugt er der 17,8 km fra projektområdet til Natura 2000-området. Da projektet kun forventes at give en lokal påvirkning, er det Ikast-Brande Kommunes vurdering, at projektet ikke vil medføre en påvirkning af Natura 2000-området. Nær projektstrækningen er der registreret sydflagermus, odder, markfirben, stor vandsalamander, spidssnudet frø og ulv. Af disse er kun odder tilknyttet vandløbet, men flere arter kan muligvis kan findes på de vandløbsnære arealer. Etableringen af gydebankerne vurderes ikke at have negativ effekt på bilag IV arter, herunder disses opvækst- og ynglesteder. Gydebankerne kan sandsynligvis have en positiv effekt for odder, da de giver bedre betingelser for laksefisk, som er en del af odderens fødegrundlag. Den påvirkning der vil kunne forekomme, vil ske under anlægsarbejdet, og derfor ikke være af længerevarende karakter.

8 ØKONOMI KÅS afholder udgifter til maskin- og mandetimer i forbindelse med udlægning af grus. Ikast-Brande Kommune afholder materialeudgifter: 8 m 3 grus og 25 skjulesten. Ikast- Brande Kommune vil også afholde den evt. supplering af materialer i 2019, hvis Vandløbsmyndigheden vurderer suppleringen nødvendig: 0,8 m 3 grus og 8 skjulesten. Samlede udgifter er derfor op til 8,8 m 3 grus og 33 skjulesten. UDFØRELSESTIDSPUNKT Projektet forventes udført i 2017, efter den endelige tilladelse er meddelt. LODSEJERFORHOLD Der er indhentet skriftlig accept til grusudlægningen fra de involverede lodsejere (se tabel 1). Mat.nr. / Ejerlav Navn 1e, Hestlund By, Bording Jens Karl Jensen 6a, Over Julianehede, Engesvang Ernst Peder Henriksen Tabel 1 - Lodsejere langs projektstrækningen

9 BILAG 1 KONTROLSKEMA VED UDLÆGNING AF GYDEGRUS

Karup Å Restaureringsprojekt Udlægning af ekstra grus på gydebanker fra st m til st m Oktober 2017

Karup Å Restaureringsprojekt Udlægning af ekstra grus på gydebanker fra st m til st m Oktober 2017 Karup Å Restaureringsprojekt Udlægning af ekstra grus på gydebanker fra st. 2370 m til st. 2590 m Oktober 2017 Sagsnr: 2017/12898 INDHOLDSFORTEGNELSE Oktober 2017 PROJEKTETS BAGGRUND...3 VILKÅR...3 EKSISTERENDE

Læs mere

Karup Å Høring vedr. restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker fra st meter Januar 2018

Karup Å Høring vedr. restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker fra st meter Januar 2018 Karup Å Høring vedr. restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker fra st. 14.350 14.480 meter Januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Januar 2018 PROJEKTETS BAGGRUND... 3 VILKÅR... 3 PROJEKTFORSLAG... 4 EKSISTERENDE

Læs mere

Bording Å Høring vedr. restaureringsprojekt Etablering af tre gydebanker fra st m til st m Marts 2018

Bording Å Høring vedr. restaureringsprojekt Etablering af tre gydebanker fra st m til st m Marts 2018 Bording Å Høring vedr. restaureringsprojekt Etablering af tre gydebanker fra st. 2670 m til st. 2840 m Marts 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Marts 2018 PROJEKTETS BAGGRUND...3 VILKÅR...3 EKSISTERENDE FORHOLD

Læs mere

Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015

Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015 Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 3 KONSEKVENSER... 4 ØKONOMI...

Læs mere

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 3. maj 2019

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 3. maj 2019 Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til ivanandersen2@gmail.com 3. maj 2019 Offentliggørelse af restaureringsprojekt i Karup Å st. 14.350 15.420 meter Karup Å Sammenslutningen (KÅS) har

Læs mere

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 28. november Bygge- og Miljøafdelingen

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 28. november Bygge- og Miljøafdelingen Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til ivanandersen2@gmail.com 28. november 2018 Offentliggørelse af restaureringsprojekt i Bøllingsø Kanal (st. 140-160 m) Karup Å Sammenslutningen (KÅS)

Læs mere

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 28. november Bygge- og Miljøafdelingen

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 28. november Bygge- og Miljøafdelingen Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til ivanandersen2@gmail.com 28. november 2018 Offentliggørelse af restaureringsprojekt i Skygge Å (st. 660-790 m) og Elbæk (st. 620-1080 m) Karup Å Sammenslutningen

Læs mere

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 12. februar 2019

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 12. februar 2019 Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til ivanandersen2@gmail.com 12. februar 2019 Tilladelse og dispensation til etablering af gydebanke i Bøllingsø Kanal st. 140-160 meter Ikast-Brande

Læs mere

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: 10. september 2018

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: 10. september 2018 Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: ivanandersen2@gmail.com 10. september 2018 Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til et restaureringsprojekt

Læs mere

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år.

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: ivanandersen2@gmail.com Offentliggørelse af vandløbsrestaureringsprojekt i Karup Å ved

Læs mere

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk Lystfiskerforeningen Brede Å Mølleparken 251 6240 Løgumkloster Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-2-16 Ks: xx. august 2016 UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt

Læs mere

Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. Att. Erik Lund Vandværksvej Ejstrupholm 2. februar 2018

Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. Att. Erik Lund Vandværksvej Ejstrupholm 2. februar 2018 Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. Att. Erik Lund Vandværksvej 12 7361 Ejstrupholm 2. februar 2018 Tilladelse til krydsning af vandløbene Hvillum Bæk og Smedebæk Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. har ansøgt om

Læs mere

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år.

Der søges desuden at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inden for 2 år. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: ivanandersen2@gmail.com Offentliggørelse af vandløbsrestaureringsprojekt i Kølvrå Bæk og

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231)

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Byg, Natur og Miljø Januar 2019 Journal nr.: 18/40827-1 - Forord Restaureringsprojekt til

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til etablering af tre gydestryg

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk Vandløb: Det private vandløb Skravad Bæk Dato:

Læs mere

Der søges desuden om at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inde for 2 år.

Der søges desuden om at supplere gydebankerne med 10 % af den oprindelige grusmængde inde for 2 år. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: Ivanandersen2@gmail.com Offentliggørelse af vandløbsrestaureringsprojekt i Vallerbæk nedstrøms

Læs mere

Teknik & Miljø Dato: Tilladelse til restaureringsprojekt i Haller Å ved Karup Put and Take Tilladelsen gives på følgende vilkår:

Teknik & Miljø Dato: Tilladelse til restaureringsprojekt i Haller Å ved Karup Put and Take Tilladelsen gives på følgende vilkår: Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: ivanandersen2@gmail.com tjoe@viborg.dk Tilladelse til restaureringsprojekt

Læs mere

8. Der må ikke ske terrænændring som følge af arbejdskørsel i projektområdet.

8. Der må ikke ske terrænændring som følge af arbejdskørsel i projektområdet. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: ivanandersen2@gmail.com tjoe@viborg.dk Tilladelse til vandløbsrestaurering

Læs mere

5. Der må hverken midlertidigt eller permanent placeres grus og sten i beskyttet eng/mose.

5. Der må hverken midlertidigt eller permanent placeres grus og sten i beskyttet eng/mose. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sende til: ivanandersen2@gmail.com Tilladelse og dispensation til etablering af gydebanker i Karup

Læs mere

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej 21 6700 Esbjerg Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947421 Afgørelse om udlægning af gydegrus i Agerbæk Sydvestjysk Sportsfiskerforening

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232)

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Byg, Natur og Miljø Juli 2018 Journal nr.: 18/22745 Forord

Læs mere

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale Projektforslag Høringsmateriale Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR 2018 Etablering af 3 gydeområder i Grindsted Å Baggrund Varde kommune har i samarbejde med Varde Å Sammenslutningen

Læs mere

Tilladelse til restaurering af en del af vandløb N20JA.

Tilladelse til restaurering af en del af vandløb N20JA. Miljø og Natur Brede Å Lystfiskerforening v/ Torben Hansen Mellemgade 3 6240 Løgumkloster Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-2-17 Ks: KK 30. august 2017 Tilladelse til

Læs mere

3. Gruset skal lægges ud direkte fra lastbil, så der ikke køres i køres i beskyttet natur.

3. Gruset skal lægges ud direkte fra lastbil, så der ikke køres i køres i beskyttet natur. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: Ivanandersen2@gmail.com Tilladelse og dispensation til etablering af gydebanker i Resen

Læs mere

5. Der må ikke ske terrænændring i beskyttet natur som følge af arbejdskørsel i projektområdet.

5. Der må ikke ske terrænændring i beskyttet natur som følge af arbejdskørsel i projektområdet. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: ivan.andersen2@skolekom.dk tjoe@viborg.dk Tilladelse til vandløbsrestaurering

Læs mere

Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014

Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014 Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 Afstrømningsmæssige forhold...

Læs mere

Projektforslag i høring Udlægning af gydesubstrat og skjulesten i Højbro Å st

Projektforslag i høring Udlægning af gydesubstrat og skjulesten i Højbro Å st Jan Ove Hornum Åmosevejen 18 A 3210 Vejby Sag: 06.02.10-P19-2-18 23. marts 2018 Projektforslag i høring Udlægning af gydesubstrat og skjulesten i Højbro Å st. 1239-1500 Vandløbsmyndigheden i Gribskov Kommune

Læs mere

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund I Thorup-Skallerup bæk er der i udpeget tre vandløbsindsatser (kort 1). de udpegede indsatser, omhandler restaurering

Læs mere

3. Gydebankerne skal etableres med et gruslag på centimeters dybde i 7-10 meters længde og anlægges i hele vandløbets bredde.

3. Gydebankerne skal etableres med et gruslag på centimeters dybde i 7-10 meters længde og anlægges i hele vandløbets bredde. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: ivanandersen2@gmail.com tjoe@viborg.dk Tilladelse til vandløbsrestaurering

Læs mere

Ansøgning om udlægning af Gydegrus og skjulesten i Annebjerg Sørende:

Ansøgning om udlægning af Gydegrus og skjulesten i Annebjerg Sørende: Side 1. Ansøgning om udlægning af Gydegrus og skjulesten i Annebjerg Sørende: skal hermed ansøge om tilladelse til udlægning af gydegrus samt skjule sten i Annebjerg Sørende (AS). (OSF) ønsker en forbedring

Læs mere

Restaurering af Øllemoserenden

Restaurering af Øllemoserenden Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Att.: Jannick Balduin Berg Madsen C enter for M iljø P lan og T eknik N atur, V ej og T rafik Dahls vej 3 4220 Korsør T lf. 5 8 5 7 3

Læs mere

2. Bygherre kan, hvis det skønnes formålstjenstligt, lade udføre mindre tekniske justeringer under arbejdets udførelse.

2. Bygherre kan, hvis det skønnes formålstjenstligt, lade udføre mindre tekniske justeringer under arbejdets udførelse. Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Karup Å Sammenslutningen Att.: Mogens Styhr Idrætsvej 24 7500 Holstebro Sendes til: Mogensstyhr@hotmail.com naturogvand@viborg.dk www.viborg.dk

Læs mere

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave)

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) NOVEMBER 2018 Etablering af 6 gydeområder for laks og havørred ved Agerbæk stadion Baggrund og formål har i foråret 2018, sammen med Varde

Læs mere

Udkast til Tilladelse til restaurering af en del af det offentlige vandløb Smedebæk

Udkast til Tilladelse til restaurering af en del af det offentlige vandløb Smedebæk Tønder kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon B. Petersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-2-18 Ks: KK dd.mm. 2019 Udkast til Tilladelse til restaurering

Læs mere

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB-00913 Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Fjernelse af spærring RIB-00913 Formål Omlægning af den spærrende rørbro skal sikre fiskepassage til de opstrøms dele af Ralm

Læs mere

SLUTRAPPORT. Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune. Vandområdeplan-projekt: NaturErhvervstyrelsen j. nr.

SLUTRAPPORT. Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune. Vandområdeplan-projekt: NaturErhvervstyrelsen j. nr. SLUTRAPPORT Vandområdeplan-projekt: Realisering: Vandløbsrestaurering i Simested Å, Viborg Kommune NaturErhvervstyrelsen j. nr.: 16-0150295 Naturstyrelsens j. nr.: NST-4265-00343 Projektet består af: Ref.

Læs mere

5. Der må ikke ske terrænændring i beskyttet natur som følge af arbejdskørsel i projektområdet.

5. Der må ikke ske terrænændring i beskyttet natur som følge af arbejdskørsel i projektområdet. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til: Ivan.andersen2@skolekom.dk Tilladelse til vandløbsrestaurering i Karup Å nord for Agerskov

Læs mere

Udkast til tilladelse til etablering af gydebanker i Lobæk og Brede Å.

Udkast til tilladelse til etablering af gydebanker i Lobæk og Brede Å. Brede Å Lystfiskerforening v/ Torben Hansen Mellemgade 3 6240 Løgumkloster Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-1-17 KS: KK dd.mm.2017 Udkast til tilladelse

Læs mere

Projektforslag i høring Tilladelse til restaurering af Sideløb til Saltruprenden

Projektforslag i høring Tilladelse til restaurering af Sideløb til Saltruprenden TORERO HOLDING ApS Rued Langgaards Vej 6 2300 København S 22. marts 2018 Sag: 06.02.10-P19-1-18 Projektforslag i høring Tilladelse til restaurering af Sideløb til Saltruprenden Vandløbsmyndigheden i Gribskov

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til fjernelse af to betonstyrt

Læs mere

Århus Å. Etablering af gydebanker. Detailprojektering A A R H U S K O M M U N E

Århus Å. Etablering af gydebanker. Detailprojektering A A R H U S K O M M U N E A A R H U S K O M M U N E Århus Å Etablering af gydebanker Detailprojektering 2014-05-28 Version: 1 Udarbejdet af: EAKR Kvalitetssikring: KARA Sags. nr.: 105731 Skanderborgvej 190 8260 Viby J Danmark Tlf.:

Læs mere

Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus

Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus Aabenraa Kommune 2017 Kultur, Miljø og Erhverv Juli 2017 Byg, Natur & Miljø Journal nr.: 17/19610

Læs mere

Projektbeskrivelse til vandløbsrestaurering I Puge Mølle Å ved Langstedgyden.

Projektbeskrivelse til vandløbsrestaurering I Puge Mølle Å ved Langstedgyden. Hårslev d. 27/12 2016 Projektbeskrivelse til vandløbsrestaurering I Puge Mølle Å ved Langstedgyden. Indledning: Vandpleje Fyn og Assens og Omegns Sportsfiskerforening ønsker at forbedre de fysiske forhold

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Amdal. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Amdal. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Amdal Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur Den Europæiske

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Restaurering af Nørhede og Røgind Bæk

INDHOLDSFORTEGNELSE. Restaurering af Nørhede og Røgind Bæk Restaurering af Nørhede og Røgind Bæk. // Marts 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Baggrund... 3 2. Status før restaurering... 3 3. Gennemført indsats.... 3 4. Forventet effekt... 4 // marts 2018 2 1. Baggrund

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK

PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK Billund Kommune PROJEKTNUMMER: 27.4500.00 UDARBEJDET AF: DKNIEF KONTROLLERET AF: DKSTES GODKENDT AF: DKKRAI Indholdsfortegnelse 1 Indledning

Læs mere

Bustrup Bæk v. Bustrup Hovedgård. 16. juli Høring af forslag til restaureringsprojekt i Bustrup Bæk

Bustrup Bæk v. Bustrup Hovedgård. 16. juli Høring af forslag til restaureringsprojekt i Bustrup Bæk Bustrup Bæk v. Bustrup Hovedgård 16. juli 2018 Høring af forslag til restaureringsprojekt i Bustrup Bæk Skive Kommune sender hermed forslag til restaureringsprojekt i Bustrup Bæk vedrørende udlægning af

Læs mere

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015.

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015. Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Vittinge Å st. 3.600-4.900 m. Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 1 80, jf. 37, som nærmere udmøntet i bekendtgørelse om vandløbsregulering

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 1 80, jf. 37, som nærmere udmøntet i bekendtgørelse om vandløbsregulering 23. juli 2018 Sagsnr. NMK-43-00723 KlageID: 204026, 204029 RIKNU-CKG AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET OPHÆVELSE OG HJEMVISNING af sag om Lemvig Kommunes tilladelse til restaurering af Kjelder

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Lammehavebækken st. 3.200-4.200 m og st. 5.060-7.350

Læs mere

Udkast til tilladelse til restaurering af en del af det offentlige vandløb Skallebæk, vandløbsnummer

Udkast til tilladelse til restaurering af en del af det offentlige vandløb Skallebæk, vandløbsnummer Tønder kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-4-18 Ks: KK dd.mm. 2019 Udkast til tilladelse til restaurering af en del af

Læs mere

Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven

Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven

Læs mere

Ansøgning om vandløbsrestaurering i Simested Å. Vandløb: Det offentlige vandløb Simested Å

Ansøgning om vandløbsrestaurering i Simested Å. Vandløb: Det offentlige vandløb Simested Å Teknik & Miljø Natur og Vand - Team Vandprojekter Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand - Team Natur- og Vandløbsbeskyttelse Prinsens Alle 5 8800 Viborg aa5@viborg.dk

Læs mere

Afløb fra Ejstrup Sø Restaureringsprojekt Etablering af faunapassage mellem Ejstrup Sø og Holtum Å Høring, juli 2019

Afløb fra Ejstrup Sø Restaureringsprojekt Etablering af faunapassage mellem Ejstrup Sø og Holtum Å Høring, juli 2019 Afløb fra Ejstrup Sø Restaureringsprojekt Etablering af faunapassage mellem Ejstrup Sø og Holtum Å Høring, juli 2019 Afløb fra Ejstrup Sø Restaureringsprojekt Etablering af faunapassage mellem Ejstrup

Læs mere

Billund Kommune. Juni Ansøgning om delvis åbning af rørlagt strækning af Billund Bæk

Billund Kommune. Juni Ansøgning om delvis åbning af rørlagt strækning af Billund Bæk Billund Kommune Juni 2016 Ansøgning om delvis åbning af rørlagt strækning af Billund Bæk PROJEKT Projekt nr. 222149 Dokument nr. 1219892346 Version 4 Udarbejdet af PBP Kontrolleret af HPE Godkendt af HPE

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag. Fjernelse af trappestryg og etablering af gydestryg i Surbæk (Kommunevandløb 4231)

Høringsudkast til projektforslag. Fjernelse af trappestryg og etablering af gydestryg i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Høringsudkast til projektforslag Fjernelse af trappestryg og etablering af gydestryg i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Byg, Natur og Miljø Juli 2018 Journal nr.: 18/21732-1 - Forord Restaureringsprojekt til

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Projektforslag i offentlig høring. HØRINGSUDGAVE - PROJEKTFORSLAG: Restaureringsprojekt i Haulund Bæk

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Projektforslag i offentlig høring. HØRINGSUDGAVE - PROJEKTFORSLAG: Restaureringsprojekt i Haulund Bæk Projektforslag i offentlig høring Frodesgade 30, 6700 Esbjerg Dato 16. juni 2017 Sagsbehandler Tomas Jensen E-mail tojen@esbjergkommune.dk Sagsid 16/22777 HØRINGSUDGAVE - PROJEKTFORSLAG: Restaureringsprojekt

Læs mere

Restaurering i Simested Å ved Ålestrup

Restaurering i Simested Å ved Ålestrup Restaurering i Simested Å ved Ålestrup 1 Indhold Restaurering i Simested Å ved Ålestrup... 1 Indledning... 3 Udførelsen... 4 Bilag 1... 11 Detailprojekt for restaurering af Simested Å ved Ålestrup... 11

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB-00212

FORUNDERSØGELSE RIB-00212 FORUNDERSØGELSE RIB-00212 Passage ved Kærbæk Dambrug Juli 2016 Forundersøgelse RIB-00212 Passage ved Kærbæk Dambrug Side 1 Indhold Formål med indsatsen/projektet... 2 Eksisterende forhold... 2 Projektering

Læs mere

Restaurering af vandløb nedstrøms Halkevad Mølle.

Restaurering af vandløb nedstrøms Halkevad Mølle. Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 thhil@slagelse.dk www.slagelse.dk Restaurering af vandløb nedstrøms Halkevad Mølle. Baggrund for projektet Slagelse Kommune er gennem regionplanen

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Restaurering af Elverdamsåen,

Læs mere

Udlægning af gydegrus. Hyrup Hede N20JA

Udlægning af gydegrus. Hyrup Hede N20JA Vandplejeudvalget Brede Å Lystfiskerforening Udlægning af gydegrus i tilløb fra Hyrup Hede N20JA Forbedring af de fysiske forhold i vandløb i Brede Å systemet. 0 Indholdsfortegnelse FORORD... 2 FORMÅL...

Læs mere

Bo Gundersen Lundevej Vejstrup

Bo Gundersen Lundevej Vejstrup Bo Gundersen Lundevej 19 5882 Vejstrup Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge mette.serup@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. reguleringssag om udlægning

Læs mere

Bustrup Bæk v. Bustrup Hovedgård. 11. september Godkendelse af restaureringsprojekt i Bustrup Bæk

Bustrup Bæk v. Bustrup Hovedgård. 11. september Godkendelse af restaureringsprojekt i Bustrup Bæk Bustrup Bæk v. Bustrup Hovedgård 11. september 2018 Godkendelse af restaureringsprojekt i Bustrup Bæk Skive Kommune godkender hermed forslag til restaureringsprojekt i Bustrup Bæk vedrørende udlægning

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Postadresse: Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon 56203000 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Frederiksgade 9 4690 Haslev Direkte 56203039 aplan@faxekommune.dk Dato 26. juli 2018

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 21. januar 2019

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 21. januar 2019 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 21. januar 2019 Tilladelse til udskiftning af vejbro i Kisum-Estvad Bæk - Over Spangen Skive Kommune har den 20. november 2018 modtaget

Læs mere

Skovby Bæk Reguleringsprojekt. Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017

Skovby Bæk Reguleringsprojekt. Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017 Skovby Bæk Reguleringsprojekt Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017 Sagsnr: 2016/19127 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 3 KONSEKVENSER...

Læs mere

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å. Del 1: Faunapassage ved Høm Mølle

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å. Del 1: Faunapassage ved Høm Mølle Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å Del 1: Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 1.1 Formål med projektet... 1 1.1.1 Lovgrundlag... 1 1.2 Projektforslag... 2 2. PROJEKTBESKRIVELSE... 4 2.1.1 Matrikler...

Læs mere

Spangebækken - Restaureringsprojekt st st

Spangebækken - Restaureringsprojekt st st Fiskelauget af 1970 c/o Torben Christensen Hjejlebakken 59 5210 Odense NV 17. januar 2018 Sags id: 18/1722 Spangebækken - Restaureringsprojekt st. 3.755 - st. 3.845 Vandpleje Fyn og Fiskelauget af 1970

Læs mere

Godkendelse- Restaureringsprojekt i Spangebækken st st

Godkendelse- Restaureringsprojekt i Spangebækken st st Fiskelauget af 1970 c/o Torben Christensen Hjejlebakken 59 5210 Odense NV 22. marts 2018 Sags id: 18/1722 Godkendelse- Restaureringsprojekt i Spangebækken st. 3.755 - st. 3.845 Afgørelse Vandløbsmyndigheden,

Læs mere

Udkast til tilladelse til udlægning af gydegrus, etablering af sandfang og ændring af spærring i Smedebæk.

Udkast til tilladelse til udlægning af gydegrus, etablering af sandfang og ændring af spærring i Smedebæk. Miljø og Natur Brede Å Lystfiskerforening Vandplejeudvalget v/ Torben Hansen Mølleparken 251 6240 Løgumkloster Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-12-17 Ks: KK dd.mm.2018

Læs mere

Ansøgning om udlægning af gydesubstrat og skjulesten/brinksikring i Døllefjelde Å (4D) st

Ansøgning om udlægning af gydesubstrat og skjulesten/brinksikring i Døllefjelde Å (4D) st Ansøgning om udlægning af gydesubstrat og skjulesten/brinksikring i Døllefjelde Å (4D) st. 5110-5616. Undertegnede skal hermed på vegne af Lystfiskeriforeningen for Nykøbing F. og Omegn (LNF1920) og Den

Læs mere

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ole Søndergaard Idrætsvej Holstebro

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ole Søndergaard Idrætsvej Holstebro Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Karup Å Sammenslutningen Att.: Ole Søndergaard Idrætsvej 24 7500 Holstebro naturogvand@viborg.dk Viborg.dk Tilladelse efter vandløbsloven

Læs mere

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11258 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st. 3.934-5.540 Forslag til restaurering

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Ændret grødeskæring i

Læs mere

Kort 1. Placering af gydebanke (1), Skjulesten (2) og nyt sandfang (3). Eksisterende sandfang beliggende omkring station meter.

Kort 1. Placering af gydebanke (1), Skjulesten (2) og nyt sandfang (3). Eksisterende sandfang beliggende omkring station meter. BO GUNDERSEN Lundevej 19 5882 Vejstrup Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge mette.serup@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til vandløbsregulering ved

Læs mere

Akvæduktens venner Att.: Akvæduktens Venner Sendes til 4. juli 2017

Akvæduktens venner Att.: Akvæduktens Venner Sendes til   4. juli 2017 Akvæduktens venner Att.: Akvæduktens Venner Sendes til e-mail: tage7430@gmail.com 4. juli 2017 Holtum Å, st. 488-505 meter - Tilladelse til etablering af bro og gangbro på eksisterende bygværk Sammenslutningen

Læs mere

Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse

Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse Indhold 1. Projektets formål...1 2. Projektområde...2 3. Nuværende forhold...3 3.1 Præstegårdsbækken...3 3.2 Fysiske og hydrologiske

Læs mere

Solbakken Hobro Sendes til:

Solbakken Hobro Sendes til: Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Ålestrup Lystfiskerforening Att.: Per Nielsen Solbakken 2 9500 Hobro Sendes til: perndk@gmail.com tjoe@viborg.dk Tilladelse til

Læs mere

27. februar Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk

27. februar Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk 27. februar 2018 Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk Skive Kommune har modtaget en ansøgning vedr. regulering af to rørbroer i Durup Bæk. Hermed sendes reguleringsprojektet i høring.

Læs mere

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger.

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger. Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. udlægning af gydebanker og skulesten i Vandløb

Læs mere

Sunds Nørreå. Forslag til Reguleringsprojekt

Sunds Nørreå. Forslag til Reguleringsprojekt Forslag til Reguleringsprojekt Sunds Nørreå, tilløb til Storå Sunds Nørreå Forslag til Reguleringsprojekt Foto: Vandløbet oven for dambruget hvor stemmepladen er placeret. April 2015 1 - - Forslag til

Læs mere

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å Til Vejdirektoratet Dokumenttype Notat Dato Maj 14 Skitseprojekt for forlægning af SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LINDVED Å Revision 1 Dato 14-05-08 Udarbejdet af Mads

Læs mere

Tilladelse til restaurering af en del af Friskærbæk

Tilladelse til restaurering af en del af Friskærbæk Tønder kommune Natur og Vandløb, Projektgruppen Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon Petersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929199 Mail: kke@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-1-18 KS: SB XX.XX.XXX

Læs mere

Østjysk Vandløbsrestaureringsforening Byvangen Horsens

Østjysk Vandløbsrestaureringsforening Byvangen Horsens Østjysk Vandløbsrestaureringsforening Byvangen 64 8700 Horsens Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sune Mikkelsen Dir: +4579755669 Mob: e-mail: Sune.Mikkelsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.02.10-G01-1-18 DATO

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé 5 8800 Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Kettinghøj Bæk. Det private vandløb Kettinghøj Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé 5 8800 Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Kettinghøj Bæk. Det private vandløb Kettinghøj Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Kettinghøj

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 20. december 2018

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 20. december 2018 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 20. december 2018 Høring af tilladelse til udskiftning af vejbro i Kisum-Estvad Bæk - Over Spangen Skive Kommune har den 20. november 2018

Læs mere

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11261 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st. 0-7.046 Forslag til ændret

Læs mere

Høring om vandløbsrestaurering i Drabæks Mølle Å

Høring om vandløbsrestaurering i Drabæks Mølle Å By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding 18. juli 2019 - Sagsnr. 19/854 - Løbenr. 173178/19 Høring om vandløbsrestaurering i Drabæks Mølle Å Ifølge Statens vandområdeplan skal der i vandplan

Læs mere

Restaurering af Surbæk (tidligere amtsvandløb nr. 4231) med henblik på etablering af 12 gydestryg Aabenraa Kommune 2013

Restaurering af Surbæk (tidligere amtsvandløb nr. 4231) med henblik på etablering af 12 gydestryg Aabenraa Kommune 2013 Restaurering af Surbæk (tidligere amtsvandløb nr. 4231) med henblik på etablering af 12 gydestryg Aabenraa Kommune 2013 Kultur, Miljø og Erhverv Juni 2013 Byg, Natur & Miljø Journal nr.: 09/48279 Dokument

Læs mere

SLUTRAPPORT. Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune. NaturErhvervstyrelsen j. nr.

SLUTRAPPORT. Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune. NaturErhvervstyrelsen j. nr. SLUTRAPPORT Vandhandleplan-projekt: Realisering: Vandløbsindsatser i Nørreå-oplandet, Viborg Kommune NaturErhvervstyrelsen j. nr.: 15-0282378 Naturstyrelsens j. nr.: NST-4265-00298 Projektet er sammensat

Læs mere

Tilladelse til restaurering af Mosbækken

Tilladelse til restaurering af Mosbækken Vesthimmerlands Kommune Att.: Flemming Andersen FAN@vesthimmerland.dk Dato: 10. april 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 06.02.10-P19-54-19 Jette Ingeborg Jensen

Læs mere

Tilladelse til restaurering af en del af Friskærbæk

Tilladelse til restaurering af en del af Friskærbæk Tønder kommune Natur og Vandløb, Projektgruppen Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon Petersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929199 Mail: kke@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-1-18 KS: SB 23. august

Læs mere

Puge Mølle Å - Reguleringsprojekt st st

Puge Mølle Å - Reguleringsprojekt st st Vandpleje Fyn v. Søren Knabe Ejlskovvej 10, Hårslev 5471 Søndersø 31. august 2018 Sags id: 18/20193 Puge Mølle Å - Reguleringsprojekt st. 5.700 - st. 5.850 Vandpleje Fyn og Assens og Omegns Sportsfiskerforening

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 31. juli 2018

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 31. juli 2018 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 31. juli 2018 Høring af tilladelse til udskiftning af rørbro i Birkemose Bæk Skive Kommune har den 17. juli 2018 modtaget en ansøgning om

Læs mere

Smedebæk. Februar 2014

Smedebæk. Februar 2014 Smedebæk Restaureringsprojekt Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 PROJEKTFORSLAG... 5 KONSEKVENSER... 7 ØKONOMI... 7 UDFØRELSESTIDSPUNKT... 7 LODSEJERFORHOLD...

Læs mere

Goldbækken Reguleringsprojekt Etablering af drænudledning til Goldbækken April 2016

Goldbækken Reguleringsprojekt Etablering af drænudledning til Goldbækken April 2016 Goldbækken Reguleringsprojekt Etablering af drænudledning til Goldbækken April 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 3 KONSEKVENSER... 5 ØKONOMI...

Læs mere