Forløb: Speaking with and about foods Aktivitet: A Taste of Denmark Fag: Engelsk Klassetrin: Udskoling Side: 1/14. A Taste of Denmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forløb: Speaking with and about foods Aktivitet: A Taste of Denmark Fag: Engelsk Klassetrin: Udskoling Side: 1/14. A Taste of Denmark"

Transkript

1 Side: 1/14 A Taste of Denmark Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Ordforråd, Madkultur Kompetenceområder: Mundtlig kommunikation, Kultur og samfund Introduktion: I følgende aktivitet skal eleverne arbejde målrettet med internationale kulturmøder, hvor smag bliver et bindeled. Aktiviteten indeholder videoudveksling med elever fra Trinity Valley School, Fort Worth, Texas. Eleverne skal i aktiviteten opleve, hvordan amerikanske elever oplever et udvalg af danske madvarer og smage, de ikke er vant til. Herigennem skal elevernes opmærksomhed på smag og kultur skærpes og desuden åbne op for elevernes refleksion over, hvilken betydning smag har i forskellige kulturer. Der arbejdes fokuseret forestillinger om, hvordan de amerikanske elever møder de danske madvarer med de sproglige beskrivelser, og efterfølgende bearbejdes elevernes indtryk.

2 Side: 2/14 Aktivitets-overview 1 Læg de fire medbragte forskellige madvarer op på et bord (Piratos, rugbrød med torskerogn og remoulade ( -> skal stå samlet, da det spises som en mad), marcipanbrød og syltede rødbeder), så alle elever kan se dem. Bed eleverne komme med forslag til, hvordan de forskellige smage i madvarerne kan beskrives. Led derefter dialogen over i en samtale om, hvilke andre smage og madvarer eleverne ville karakterisere som særligt kendetegnende for Danmark. Inddrag elever med anden etnisk baggrund end dansk og tag udgangspunkt i smage og madvarer, de kender til. 2 Del derefter eleverne ind i par eller grupper og uddel kopiark 1. Fortæl derefter eleverne, at de nu skal se i alt fire videoklip. Klippene viser amerikanske elever, der smager på de madvarer, som klassen blev præsenteret for i starten af aktiviteten. Eleverne på videoerne fortæller om deres smagsoplevelse med hver af de fire madvarer. Der er altså én video pr. madvare. 3 Inden eleverne ser videoerne, skal de forsøge at gætte (på kopiark 1), hvordan de amerikanske elever beskriver smagsoplevelsen. Eleverne kan udarbejde deres gæt sammen med makkeren/gruppen, og deres gæt kan tage udgangspunkt i ordforrådet, der arbejdes med i løbet af aktivitet 2 og 3. Eleverne skal skrive deres gæt ned på kopiark 1. 4 Bed parrene/grupperne om at skrive deres gæt ned på kopiark 1 til den første video, hvor der smages på Piratos. 5 Se videoklip 1:

3 Side: 3/14 6 Når videoklippet er færdigt, bedes parrene/grupperne om at skrive stikord/beskrivelser ned om det, de hørte i klippet, på side 2 af kopiark 1. Drøft herefter kort svarene i plenum. Lad eleverne sammenligne med deres gæt, som de formulerede, inden de så klippet. 7 Lad parrene/grupperne skrive deres gæt ned til video 2, hvor der smages på syltede rødbeder. 8 Se videoklip 2:

4 Side: 4/14 9 Når videoklippet er færdigt, bedes parrene/grupperne om at skrive stikord/beskrivelser ned om det, de hørte i klippet, på side 2 af kopiark 1. Drøft herefter kort svarene i plenum. Lad eleverne sammenligne med deres gæt, som de formulerede, inden de så klippet. 10 Lad parrene/grupperne skrive deres gæt ned til video 3, hvor der smages på rugbrødsmad med torskerogn og remoulade. 11 Se videoklip 3:

5 Side: 5/14 12 Når videoklippet er færdigt, bedes parrene/grupperne om at skrive stikord/beskrivelser ned om det, de hørte i klippet, på side 2 af kopiark 1. Drøft herefter kort svarene i plenum. Lad eleverne sammenligne med deres gæt, som de formulerede, inden de så klippet. 13 Lad parrene/grupperne skrive deres gæt ned til video 4, hvor der smages på marcipanbrød. 14 Se videoklip 4:

6 Side: 6/14 15 Når videoklippet er færdigt, bedes parrene/grupperne om at skrive stikord/beskrivelser ned om det, de hørte i klippet, på side 2 af kopiark 1. Drøft herefter kort svarene i plenum. Lad eleverne sammenligne med deres gæt, som de formulerede, inden de så klippet. 16 Afslut aktiviteten med en drøftelse i plenum om sammenhængen mellem elevernes gæt og de beskrivelser, de skrev ned efterfølgende. Lad gerne alle parrene/grupperne bidrage med deres oplevelser. Aktivitet med dialogoplæg og billeder 1 Læg de fire medbragte forskellige madvarer op på et bord (Piratos, rugbrød med torskerogn og remoulade ( -> skal stå samlet, da det spises som en mad), marcipanbrød og syltede rødbeder), så alle elever kan se dem. Bed eleverne komme med forslag til, hvordan de forskellige smage i madvarerne kan beskrives. Led derefter dialogen over i en samtale om, hvilke andre smage og madvarer eleverne ville karakterisere som særligt kendetegnende for Danmark. Inddrag elever med anden etnisk baggrund end dansk og tag udgangspunkt i smage og madvarer, de kender til. So, we have four different foods and flavours here that are very characteristic to many Danes. Can anyone describe how this... (Tag en af madvarerne, fx marcipanbrødet)

7 Side: 7/14...tastes? What does it look like? How does it smell? Do you like it? Why/Why not? Do you know the name of it in English? Are there any other flavours which you would characterize as being particular Danish? E.g liverpaste/ liver paté, brown gravy, pork sausage etc. Now, we are going to watch two small clips of other people tasting food and describing it."

8 Side: 8/14 2 Del derefter eleverne ind i par eller grupper og uddel kopiark 1. Fortæl derefter eleverne, at de nu skal se i alt fire videoklip. Klippene viser amerikanske elever, der smager på de madvarer, som klassen blev præsenteret for i starten af aktiviteten. Eleverne på videoerne fortæller om deres smagsoplevelse med hver af de fire madvarer. Der er altså én video pr. madvare. 3 Inden eleverne ser videoerne, skal de forsøge at gætte (på kopiark 1), hvordan de amerikanske elever beskriver smagsoplevelsen. Eleverne kan udarbejde deres gæt sammen med makkeren/gruppen, og deres gæt kan tage udgangspunkt i ordforrådet, der arbejdes med i løbet af aktivitet 2 og 3. Eleverne skal skrive deres gæt ned på kopiark 1. 4 Bed parrene/grupperne om at skrive deres gæt ned på kopiark 1 til den første video, hvor der smages på Piratos. 5 Se videoklip 1: 6 Når videoklippet er færdigt, bedes parrene/grupperne om at skrive stikord/beskrivelser ned om det, de hørte i klippet, på side 2 af kopiark 1. Drøft herefter kort svarene i plenum. Lad eleverne sammenligne med deres gæt, som de formulerede, inden de så klippet. 7 Lad parrene/grupperne skrive deres gæt ned til video 2, hvor der smages på syltede rødbeder. 8 Se videoklip 2:

9 Side: 9/14 9 Når videoklippet er færdigt, bedes parrene/grupperne om at skrive stikord/beskrivelser ned om det, de hørte i klippet, på side 2 af kopiark 1. Drøft herefter kort svarene i plenum. Lad eleverne sammenligne med deres gæt, som de formulerede, inden de så klippet. 10 Lad parrene/grupperne skrive deres gæt ned til video 3, hvor der smages på rugbrødsmad med torskerogn og remoulade. 11 Se videoklip 3:

10 Side: 10/14 12 Når videoklippet er færdigt, bedes parrene/grupperne om at skrive stikord/beskrivelser ned om det, de hørte i klippet, på side 2 af kopiark 1. Drøft herefter kort svarene i plenum. Lad eleverne sammenligne med deres gæt, som de formulerede, inden de så klippet. 13 Lad parrene/grupperne skrive deres gæt ned til video 4, hvor der smages på marcipanbrød. 14 Se videoklip 4: 15 Når videoklippet er færdigt, bedes parrene/grupperne om at skrive stikord/beskrivelser ned om det, de hørte i klippet, på side 2 af kopiark 1. Drøft herefter kort svarene i plenum. Lad eleverne sammenligne med deres gæt, som de formulerede, inden de så klippet. 16 Afslut aktiviteten med en drøftelse i plenum om sammenhængen mellem elevernes gæt og de beskrivelser, de skrev ned efterfølgende. Lad gerne alle parrene/grupperne bidrage med deres oplevelser. Forberedelser Se alle fire videoer igennem Udprint kopiark 1 ét eksemplar til alle elever Medbring: En pose Piratos, Rugbrød, remoulade og torskerogn, et marcipanbrød og et glas syltede rødbeder.

11 Side: 11/14 Læringsmål I følgende aktivitet skal eleverne arbejde målrettet med internationale kulturmøder, hvor smag bliver et bindeled. Aktiviteten indeholder videoudveksling med elever fra Trinity Valley School, Fort Worth, Texas. Eleverne skal i aktiviteten opleve, hvordan amerikanske elever oplever et udvalg af danske madvarer og smage, de ikke er vant til. Herigennem skal elevernes opmærksomhed på smag og kultur skærpes og desuden åbne op for elevernes refleksion over, hvilken betydning smag har i forskellige kulturer. Der arbejdes fokuseret forestillinger om, hvordan de amerikanske elever møder de danske madvarer med de sproglige beskrivelser, og efterfølgende bearbejdes elevernes indtryk. Fra Fælles Mål sigtes mod i hvert fald følgende videns- og færdighedsområder efter 9. klasse: Kultur og samfund Eleven kan agere selvstændigt i internationale kulturmøder på baggrund af forståelse af kulturelle og samfundsmæssige forhold Færdighedsmål: Interkulturel kontakt: Eleven kan kommunikere om egne og andres kulturmøder Vidensmål: Interkulturel kontakt: Eleven har viden om potentielle konfliktpunkter i kulturmøder Uddybende I denne aktivitet er fokus på internationale kulturmøder: Kultur og kulturforståelse er en uundværlig del af undervisningen. Ikke blot som middel til at opnå en mere solid og nuanceret sproglig kompetence, men også som mål i sig selv (Lindhardsen & Christensen, 2006, p. 147) Undervisning i kultur sigter desuden helt overordnet mod at styrke elevernes evne til at indgå i kulturmøder, og dermed ruste dem til at undgå kultursammenstød. I den forbindelse kan der tales om kulturelle lag, hvor en større forståelse for de dybere kulturelle lag (såsom kernekultur og kulturelle rødder) klæder eleverne på til at indgå i kulturmøder. Der er i nærværende aktivitet tale om en kulturel læreproces, hvor temaet smag bliver dét bindeled, der er med til at åbne op for en større forståelse for de kulturelle lag. Engelskundervisningen tager traditionelt udgangspunkt i at præsentere eleverne for kulturer i engelsksprogede lande, hvor eleverne undersøger og arbejder med en anden kultur. Det gør nærværende aktivitet også, men derudover forsøger den at vende kulturmødet om. Eleverne skal igennem videoerne opleve, hvordan unge i engelsksprogede lande oplever en del af den danske kultur, hvilket smagen af de forskellige madvarer er med til at repræsentere. Dermed bliver kulturmødet dobbelt fordi aktiviteten giver eleverne mulighed for at få indblik i en anden kultur, via den oplevelse som de unge på videoerne giver udtryk for, og samtidig er dette med til at belyse deres egen kultur. Dette gøres med formålet om at skærpe elevernes opmærksomhed på hvordan mødet med den danske

12 Side: 12/14 kultur kan være for engelsksprogede unge. Fordi smagen er så stærk og sanselig, forstærker den det kulturelle måde og lægger dermed op til en endnu større kulturforståelse. Referencer Lindhardsen, V., & Christensen, B. (2006). Sprogfagenes didaktik (2 ed.). Vejle: Kroghs Forlag A/S Kopiark Kopiark: Kopiark 1 aktivitet 4_A taste of Denmark.pdf

13 Oorløb: Speaking with and aboud foods Aktivitet: A taste of Denmark Forfatter: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe Side: 1/2 Kopiark 1 American students tasting Danish foods 1: Write down what you think the American students will think about tasting Piratos in video one: 2: Write down what you think the American students will think about tasting preserved beet root in video two: 3: Write down what you think the American students will think about tasting rye bread with cod roe and rémoulade in video three: 4: Write down what you think the American students will think about tasting Anthon Berg marcipanbrød in video four:

14 Oorløb: Speaking with and aboud foods Aktivitet: A taste of Denmark Forfatter: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe Side: 2/2 1: Write down what you heard from video one: 2: Write down what you heard from video two: 3: Write down what you heard from video three: 4: Write down what you heard from video four:

A Tasty Description - Taste and Language Production

A Tasty Description - Taste and Language Production Side: 1/7 A Tasty Description - Taste and Language Production Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Ordforråd, Funktionelt sprogsyn Kompetenceområder: Mundtlig kommunikation Introduktion:

Læs mere

Taste is King. Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe. Kultur og samfund, Mundtlig kommunikation, Skriftlig kommunikation

Taste is King. Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe. Kultur og samfund, Mundtlig kommunikation, Skriftlig kommunikation Side: 1/12 Taste is King Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Reklamer, Ordforråd, Madkultur Kompetenceområder: Kultur og samfund, Mundtlig kommunikation, Skriftlig kommunikation

Læs mere

The X Factor. Målgruppe. Læringsmål. Introduktion til læreren klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen

The X Factor. Målgruppe. Læringsmål. Introduktion til læreren klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen The X Factor Målgruppe 7-10 klasse & ungdomsuddannelser Engelskundervisningen Læringsmål Eleven kan give sammenhængende fremstillinger på basis af indhentede informationer Eleven har viden om at søge og

Læs mere

Smag på læsningen - oplæsning og smagsprøver

Smag på læsningen - oplæsning og smagsprøver Side: 1/5 Smag på læsningen - oplæsning og smagsprøver Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Essay Kompetenceområder: Læsning, Fortolkning Introduktion: Denne aktivitet bygger

Læs mere

www.cfufilmogtv.dk Tema: Pets Fag: Engelsk Målgruppe: 4. klasse Titel: Me and my pet Vejledning Lærer

www.cfufilmogtv.dk Tema: Pets Fag: Engelsk Målgruppe: 4. klasse Titel: Me and my pet Vejledning Lærer Me and my pet My dogs SVTV2, 2011, 5 min. Tekstet på engelsk Me and my pet er en svenskproduceret undervisningsserie til engelsk for børn i 4. klasse, som foregår på engelsk, i engelsktalende lande og

Læs mere

Sandsynlighed og smag

Sandsynlighed og smag Side: 1/10 Sandsynlighed og smag Forfattere: Lise Holm Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Smagsoplevelser, Chance Kompetenceområder: Statistik og sandsynlighed Introduktion: Målet med aktiviteten er

Læs mere

Reventlow Lille Skole

Reventlow Lille Skole 1 Reventlow Lille Skole - så kan du lære det! Engelsk 3.-4. Der vil mundtlig primært blive arbejdet ud fra clio portalen skriftligt arejder vi enten med pirana eller lets do it. Måned Uge nr. Forløb Antal

Læs mere

Beskrivelser: Smagsbeskrivelser

Beskrivelser: Smagsbeskrivelser Side: 1/10 Beskrivelser: Smagsbeskrivelser Forfattere: Cathrine Terkelsen Faglige temaer: Skriveøvelser, Æbler Kompetenceområder: Fremstilling Introduktion: Med denne aktivitet lægges der op til, at eleverne

Læs mere

A Tasty Vocabulary. Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe. Skriftlig kommunikation, Mundtlig kommunikation

A Tasty Vocabulary. Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe. Skriftlig kommunikation, Mundtlig kommunikation Side: 1/13 A Tasty Vocabulary Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Ordforråd, Smagsoplevelser Kompetenceområder: Skriftlig kommunikation, Mundtlig kommunikation Introduktion:

Læs mere

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen. og

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen.  og 052431_EngelskD 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Smag på reklamen - analyse og fortolkning

Smag på reklamen - analyse og fortolkning Side: 1/10 Smag på reklamen - analyse og fortolkning Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Reklamer Kompetenceområder: Læsning, Fortolkning Introduktion: I denne aktivitet skal

Læs mere

Forløb: Tilsmagning Aktivitet: Opfind din egen drik Fag: Madkundskab Klassetrin: Indskoling Side: 1/16. Opfind din egen drik

Forløb: Tilsmagning Aktivitet: Opfind din egen drik Fag: Madkundskab Klassetrin: Indskoling Side: 1/16. Opfind din egen drik Side: 1/16 Opfind din egen drik Forfattere: Diverse forfattere Redaktør: Cathrine Terkelsen, Thomas Brahe Info: Aktiviteten er udviklet af lærerstuderende i faget madkundskab på læreruddannelsen, UCL,

Læs mere

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052430_EngelskC 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Man smager med alle sanser

Man smager med alle sanser Side: 1/13 Man smager med alle sanser Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Smagens fysiologi, Smagsoplevelser Kompetenceområder: Madlavning Introduktion: Aktiviteten har

Læs mere

Erkend de 5 grundsmage

Erkend de 5 grundsmage Side: 1/13 Erkend de 5 grundsmage Forfattere: Cathrine Terkelsen, Diverse forfattere Redaktør: Thomas Brahe Info: Aktiviteten er inspireret af undervisningsmateriale udviklet af Kirsten Marie Pedersen

Læs mere

Titel: Barry s Bespoke Bakery

Titel: Barry s Bespoke Bakery Titel: Tema: Kærlighed, kager, relationer Fag: Engelsk Målgruppe: 8.-10.kl. Data om læremidlet: Tv-udsendelse: SVT2, 03-08-2014, 10 min. Denne pædagogiske vejledning indeholder ideer til arbejdet med tema

Læs mere

Beskrivelse af forløb:

Beskrivelse af forløb: Beskrivelse af forløb: I engelskundervisningens første år lægges vægten på det mundtlige arbejde. Eleverne skal gennem en legende, kreativ og fantasifuld tilgang opbygge ordforråd, kommunikative færdigheder

Læs mere

At smage med næse og øjne

At smage med næse og øjne Side: 1/6 At smage med næse og øjne Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Smagens fysiologi, Krydderier, Lugtesansen, Kanel Kompetenceområder: Madlavning Introduktion: I

Læs mere

Blindsmagning - beskriv hvad du smager

Blindsmagning - beskriv hvad du smager Side: 1/5 Blindsmagning - beskriv hvad du smager Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Aktiviteten er inspireret af Maria Nøhr og Kristen Marie Pedersen Illustrationer af Leonardo

Læs mere

Kombinatorik og smag. Aktivitets-overview. Forfattere: Lise Holm Redaktør: Thomas Brahe Smagskombinationer, Kombinatorik, Algoritmer

Kombinatorik og smag. Aktivitets-overview. Forfattere: Lise Holm Redaktør: Thomas Brahe Smagskombinationer, Kombinatorik, Algoritmer Side: 1/12 Kombinatorik og smag Forfattere: Lise Holm Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Smagskombinationer, Kombinatorik, Algoritmer Kompetenceområder: Statistik og sandsynlighed Introduktion: Med

Læs mere

Titel: Hungry - Fedtbjerget

Titel: Hungry - Fedtbjerget Titel: Hungry - Fedtbjerget Tema: fedme, kærlighed, relationer Fag: Engelsk Målgruppe: 8.-10.kl. Data om læremidlet: Tv-udsendelse: TV0000006275 25 min. DR Undervisning 29-01-2001 Denne pædagogiske vejledning

Læs mere

Forløb: Smag med alle sanser - oplev smagen Aktivitet: Madens lyd Fag: Madkundskab Klassetrin: Indskoling, Mellemtrin, Udskoling Side: 1/8.

Forløb: Smag med alle sanser - oplev smagen Aktivitet: Madens lyd Fag: Madkundskab Klassetrin: Indskoling, Mellemtrin, Udskoling Side: 1/8. Side: 1/8 Madens lyd Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Faglige temaer: Tekstur, Smagsoplevelser, Smagens fysiologi, Smagslege, Tilsmagning Kompetenceområder: Madlavning Introduktion:

Læs mere

1 What is the connection between Lee Harvey Oswald and Russia? Write down three facts from his file.

1 What is the connection between Lee Harvey Oswald and Russia? Write down three facts from his file. Lee Harvey Oswald 1 Lee Harvey Oswald s profile Read Oswald s profile. Answer the questions. 1 What is the connection between Lee Harvey Oswald and Russia? Write down three facts from his file. 2 Oswald

Læs mere

Engelsk 5. klasse årsplan 2018/2019

Engelsk 5. klasse årsplan 2018/2019 Måned Uge nr. Forløb Antal lektioner Kompetencemål og færdigheds- og vidensområder August 32 Back to School 9 33 Interkulturel kontakt 34 Samtale 35 It's Fashion 9 Skriftlig kommunikation Skrivning September

Læs mere

Vina Nguyen HSSP July 13, 2008

Vina Nguyen HSSP July 13, 2008 Vina Nguyen HSSP July 13, 2008 1 What does it mean if sets A, B, C are a partition of set D? 2 How do you calculate P(A B) using the formula for conditional probability? 3 What is the difference between

Læs mere

Neotribalisme og smagsdoxa statistisk bearbejdning af data

Neotribalisme og smagsdoxa statistisk bearbejdning af data Forløb: Maskulinitet, smag og samfund Aktivitet: Neotribalisme og smagsdoxa statistisk bearbejdning af data Fag: Samfundsfag Klassetrin: Udskoling Side: 1/9 Neotribalisme og smagsdoxa statistisk bearbejdning

Læs mere

GIVE IT. SOME ENGlISH1. Hedwig

GIVE IT. SOME ENGlISH1. Hedwig Doth Ernst Jacobsen og Henriette BETH Brigham GIVE IT SOME ENGlISH1 Hedwig Give It Some English I 2014 Doth Ernst Jacobsen og Henriette Beth Brigham og Forlaget Hedwig Sat med Calibri og Futura Grafisk

Læs mere

Overordnet litteraturpædagogisk inspiration - Gå på jagt efter billedsprog

Overordnet litteraturpædagogisk inspiration - Gå på jagt efter billedsprog Side: 1/7 Overordnet litteraturpædagogisk inspiration - Gå på jagt efter billedsprog Forfattere: Kristine Böhm Nielsen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Kompetenceområder: Fortolkning Introduktion:

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 85 tilmeldte både. Det er stadig lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Tilmeldingen er åben

Læs mere

Hvad er et metaforisk udtryk?

Hvad er et metaforisk udtryk? Side: 1/7 Hvad er et metaforisk udtryk? Forfattere: Kristine Böhm Nielsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Thomas Brahe er medforfatter på denne aktivitet. Faglige temaer: Metafor, Symbolik Kompetenceområder:

Læs mere

Årsplan 5. klasse engelsk Skoleåret Lærer: Susanne Hviid

Årsplan 5. klasse engelsk Skoleåret Lærer: Susanne Hviid Årsplan 5. klasse engelsk Skoleåret 2019-20 Lærer: Susanne Hviid Ud over nedenstående emner fra taskebogen: First Choice for femte, vil eleverne løbende arbejde med forskellige skriftlige opgaver og grammatik

Læs mere

LESSON NOTES Extensive Reading in Danish for Intermediate Learners #8 How to Interview

LESSON NOTES Extensive Reading in Danish for Intermediate Learners #8 How to Interview LESSON NOTES Extensive Reading in Danish for Intermediate Learners #8 How to Interview CONTENTS 2 Danish 5 English # 8 COPYRIGHT 2019 INNOVATIVE LANGUAGE LEARNING. ALL RIGHTS RESERVED. DANISH 1. SÅDAN

Læs mere

Reventlow Lille Skole

Reventlow Lille Skole 1 Reventlow Lille Skole - så kan du lære det! Engelsk 5.-6. klasse Der vil mundtlig primært blive arbejdet ud fra clio portalen skriftligt arejder vi enten med pirana eller lets do it. Måned Uge nr. Forløb

Læs mere

Fra lasagne til san-nakji! Hvad er en livret?

Fra lasagne til san-nakji! Hvad er en livret? Forløb: Aktivitet: Fra lasagne til san-nakji! Hvad er en livret? Fag: Dansk, Madkundskab Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling Side: 1/12 Fra lasagne til san-nakji! Hvad er en livret? Forfattere: Thomas Brahe

Læs mere

Forløb: Smagen af løg Aktivitet: En kreativ løg-ret Fag: Madkundskab Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling Side: 1/7. En kreativ løg-ret

Forløb: Smagen af løg Aktivitet: En kreativ løg-ret Fag: Madkundskab Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling Side: 1/7. En kreativ løg-ret Side: 1/7 En kreativ løg-ret Forfattere: Martha Freja Andreassen, Rasmus Petersen Redaktør: Cathrine Terkelsen Info: Undervisningsforløbet er udviklet af Martha Freja Andreassen & Rasmus Petersen, lærerstuderende

Læs mere

Engelsk 6. klasse årsplan 2018/2019

Engelsk 6. klasse årsplan 2018/2019 Måned Uge nr. Forløb August 32 American Summer 33 Camp 34 Antal Kompetencemål og lektioner færdigheds- og vidensområder 9 Tekst og medier (fase 1) Samtale (fase 2) Læringsmål I can use information from

Læs mere

GUIDE TIL BREVSKRIVNING

GUIDE TIL BREVSKRIVNING GUIDE TIL BREVSKRIVNING APPELBREVE Formålet med at skrive et appelbrev er at få modtageren til at overholde menneskerettighederne. Det er en god idé at lægge vægt på modtagerens forpligtelser over for

Læs mere

EN SKOLE FOR LIVET ÅRSPLAN 18/19. Lærer: LG Fag: Engelsk 9. klasse

EN SKOLE FOR LIVET ÅRSPLAN 18/19. Lærer: LG Fag: Engelsk 9. klasse Lærer: LG Fag: Engelsk 9. klasse Eleverne vil løbende fremlægge/fremvise selvvalgte emner for klassen, som minimum en gang om måneden, for at øge sikkerheden af mundtligheden. Det forventes, at eleverne

Læs mere

Årsplan Engelsk 5. klasse ( denne årsplan vil snarest træde i kraft, når eleverne er fortrolige med større tekstmængder )

Årsplan Engelsk 5. klasse ( denne årsplan vil snarest træde i kraft, når eleverne er fortrolige med større tekstmængder ) Årsplan Engelsk 5. klasse 2017 2018 ( denne årsplan vil snarest træde i kraft, når eleverne er fortrolige med større tekstmængder ) Ud over nedenstående emner fra taskebogen: First Choice for femte, vil

Læs mere

Årsplan. Engelsk 5. klasse

Årsplan. Engelsk 5. klasse Årsplan Engelsk 5. klasse 2018 2019 Ud over nedenstående emner fra taskebogen: First Choice for femte, vil eleverne løbende arbejde med forskellige skriftlige opgaver og grammatik i systemets workbook

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 77 tilmeldte både. Det er lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Til gengæld er det glædeligt,

Læs mere

Project Step 7. Behavioral modeling of a dual ported register set. 1/8/ L11 Project Step 5 Copyright Joanne DeGroat, ECE, OSU 1

Project Step 7. Behavioral modeling of a dual ported register set. 1/8/ L11 Project Step 5 Copyright Joanne DeGroat, ECE, OSU 1 Project Step 7 Behavioral modeling of a dual ported register set. Copyright 2006 - Joanne DeGroat, ECE, OSU 1 The register set Register set specifications 16 dual ported registers each with 16- bit words

Læs mere

Neotribalisme og smagsdoxa hvilke madstammer tilhører du, og tør du fortælle det?

Neotribalisme og smagsdoxa hvilke madstammer tilhører du, og tør du fortælle det? Side: 1/12 Neotribalisme og smagsdoxa hvilke madstammer tilhører du, og tør du fortælle det? Forfattere: Thomas Brahe Redaktør: Cathrine Terkelsen Info: Illustreret af Annette Carlsen Faglige temaer: Smagslege,

Læs mere

Vi arbejder videre på de færdigheder og kundskaber eleverne allerede har opbygget med Mie Svane i 3 klasse.

Vi arbejder videre på de færdigheder og kundskaber eleverne allerede har opbygget med Mie Svane i 3 klasse. Årsplan 4. klasse Engelsk 2017/18 Trine Person Vi arbejder videre på de færdigheder og kundskaber eleverne allerede har opbygget med Mie Svane i 3 klasse. Kommunikative færdigheder: Kunne forstå sætninger,

Læs mere

Økonomiminister for børneparlamentet Hvordan tager parlamentet en beslutning?

Økonomiminister for børneparlamentet Hvordan tager parlamentet en beslutning? BÆREDYGTIGHED OG DEMOKRATI Børneparlamenter på Eco-Schools i Uganda Eleverne lærer at diskutere og sige deres mening om klima og miljø. De lærer også, hvordan de kan gøre noget ved problemerne. Se filmen

Læs mere

Til slut viden skal de samle deres viden som grundlag for selv at lave en fantasyhistorie

Til slut viden skal de samle deres viden som grundlag for selv at lave en fantasyhistorie FANTASY Om forløbet Børnene lærer i dette forløb genren fantasy at kende. De skal arbejde med de enkelte elementer, der kendetegner fantasygenren, herunder ordforrådet, karaktererne, de magiske elementer

Læs mere

EN SKOLE FOR LIVET ÅRSPLAN 2019/2020. Lærer: LG Fag: Engelsk 9. klasse

EN SKOLE FOR LIVET ÅRSPLAN 2019/2020. Lærer: LG Fag: Engelsk 9. klasse Lærer: LG Fag: Engelsk 9. klasse Eleverne vil løbende fremlægge/fremvise selvvalgte emner for klassen, som minimum en gang om måneden, for at øge sikkerheden af mundtligheden. Det forventes, at eleverne

Læs mere

Forløb: Speaking with and about foods Aktivitet: Taste the Phonetics Fag: Engelsk Klassetrin: Udskoling Side: 1/12. Taste the Phonetics

Forløb: Speaking with and about foods Aktivitet: Taste the Phonetics Fag: Engelsk Klassetrin: Udskoling Side: 1/12. Taste the Phonetics Side: 1/12 Taste the Phonetics Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Fonetik, Ordforråd, Tongue twisters Kompetenceområder: Mundtlig kommunikation Introduktion: I denne aktivitet

Læs mere

Titel Found. Data om læremidlet: Pædagogisk vejledning Tema: Kærlighed Fag: Engelsk Målgruppe: kl.

Titel Found. Data om læremidlet: Pædagogisk vejledning  Tema: Kærlighed Fag: Engelsk Målgruppe: kl. Pædagogisk vejledning Titel Found Tema: Kærlighed Fag: Engelsk Målgruppe: 8.-10.kl. QR-kode fører til posten i mitcfu Data om læremidlet: Tv-udsendelse 1: Found Kortfilm SV2 TV0000028173, 19-01-2014, 20

Læs mere

Nanna Flindt Kreiner lektor i retorik og engelsk Rysensteen Gymnasium. Indsigt i egen læring og formativ feedback

Nanna Flindt Kreiner lektor i retorik og engelsk Rysensteen Gymnasium. Indsigt i egen læring og formativ feedback Nanna Flindt Kreiner lektor i retorik og engelsk Rysensteen Gymnasium Indsigt i egen læring og formativ feedback Reformen om indsigt i egen læring hvordan eleverne kan udvikle deres evne til at reflektere

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7 English version further down Så var det omsider fiskevejr En af dem, der kom på vandet i en af hullerne, mellem den hårde vestenvind var Lejf K. Pedersen,

Læs mere

http://www.youtube.com/watch?v=fr1ru4sm2l8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fr1ru4sm2l8&feature=related Digtforløb Jeg plejer at lave et digtforløb i 7. klasse, hvor eleverne møder forskellige typer af digte som oplæg til egne digterier. Som afslutning på emnet skal de vælge et af deres digte og fremstille

Læs mere

To the reader: Information regarding this document

To the reader: Information regarding this document To the reader: Information regarding this document All text to be shown to respondents in this study is going to be in Danish. The Danish version of the text (the one, respondents are going to see) appears

Læs mere

Intro to: Symposium on Syntactic Islands in Scandinavian and English

Intro to: Symposium on Syntactic Islands in Scandinavian and English Intro to: Symposium on Syntactic Islands in Scandinavian and English Ken Ramshøj Christensen Dept. of English, AU Symposium on Syntactic Islands in Scandinavian and English Aarhus University, June 11-12,

Læs mere

MAKING IT - dummy-manus

MAKING IT - dummy-manus MAKING IT - dummy-manus INT. RESTAURANT - DAG (32) og (43) sidder på den ene side af et bord på en restaurant. Amir smiler påklistret og forventningsfuldt, mens Jakob sidder og spiser en salat. De venter

Læs mere

Titel. Data om læremidlet: Pædagogisk vejledning

Titel. Data om læremidlet: Pædagogisk vejledning Titel Different Kinds of Love Tema: Kærlighed Fag: Engelsk Målgruppe: 8.-10.kl. QR-kode fører til posten i mitcfu Data om læremidlet: Tv-udsendelser : Different kinds of love Kortfilm DR & SV2 TV00000114098

Læs mere

Til middag hos... Aktivitets-overview

Til middag hos... Aktivitets-overview Aktivitet: Til middag hos... Fag: Madkundskab Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling Side: 1/14 Til middag hos... Forfattere: Martha Freja Andreassen, Rasmus Petersen Redaktør: Cathrine Terkelsen Faglige temaer:

Læs mere

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov.

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. På dansk/in Danish: Aarhus d. 10. januar 2013/ the 10 th of January 2013 Kære alle Chefer i MUS-regi! Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. Og

Læs mere

USERTEC USER PRACTICES, TECHNOLOGIES AND RESIDENTIAL ENERGY CONSUMPTION

USERTEC USER PRACTICES, TECHNOLOGIES AND RESIDENTIAL ENERGY CONSUMPTION USERTEC USER PRACTICES, TECHNOLOGIES AND RESIDENTIAL ENERGY CONSUMPTION P E R H E I S E L BERG I N S T I T U T F OR BYGGERI OG A N L Æ G BEREGNEDE OG FAKTISKE FORBRUG I BOLIGER Fra SBi rapport 2016:09

Læs mere

Juice og pulp - brug din fantasi

Juice og pulp - brug din fantasi Side: 1/8 Juice og pulp - brug din fantasi Forfattere: Diverse forfattere, Denise Gjørtz Krog Redaktør: Cathrine Terkelsen, Thomas Brahe Info: Aktiviteten er udviklet af prpgessionsbachelorstuderende i

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2015

Trolling Master Bornholm 2015 Trolling Master Bornholm 2015 (English version further down) Panorama billede fra starten den første dag i 2014 Michael Koldtoft fra Trolling Centrum har brugt lidt tid på at arbejde med billederne fra

Læs mere

Internationalt uddannelsestilbud

Internationalt uddannelsestilbud t Internationalt uddannelsestilbud Lyngby-Taarbæk Vidensby Forberedende analyse blandt udenlandske ansatte 9. maj 2013 AARHUS COPENHAGEN MALMÖ OSLO SAIGON STAVANGER VIENNA 1 1. BAGGRUND Denne rapportering

Læs mere

Smags-associationshjulet

Smags-associationshjulet Side: 1/13 Smags-associationshjulet Forfattere: Diverse forfattere, Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Inspiration: Ole G. Mouritsen, Jonas Astrup Pedersen, Maria Nøhr. Faglige temaer: Madens

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingen åbner om to uger Mandag den 3. december kl. 8.00 åbner tilmeldingen til Trolling Master Bornholm 2013. Vi har flere tilmeldinger

Læs mere

HOW MANY? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

HOW MANY? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER P HOW MANY? FORMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Samtale, træning af faste udtryk, spørgsmål og svar. Endvidere en lejlighed til at træne tallene. - Spørgsmålskort - Lærerark til hjælp ved oplæsning og

Læs mere

Appendix. Group 12, House 3.1.1. Autumn 2015. Group members: Christian Korf Wøldike, Jakub Droppa, Mads Gustav Grene. Supervisor: Nalle Kirkvåg

Appendix. Group 12, House 3.1.1. Autumn 2015. Group members: Christian Korf Wøldike, Jakub Droppa, Mads Gustav Grene. Supervisor: Nalle Kirkvåg Appendix Group 12, House 3.1.1 Autumn 2015 Group members: Christian Korf Wøldike, Jakub Droppa, Mads Gustav Grene Supervisor: Nalle Kirkvåg Study programme: HIB Table of Contents 1. Transcription of Focus

Læs mere

På besøg i et supermarked

På besøg i et supermarked Side: 1/7 På besøg i et supermarked Forfattere: Pia Styrbæk, Klavs Styrbæk Redaktør: Cathrine Terkelsen Faglige temaer: Madspild Kompetenceområder: Fødevarebevidsthed, Madlavning Introduktion: I denne

Læs mere

Formula 1. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem slå gloserne fra, når de læser teksten.

Formula 1. Hvis du vil udfordre dine elever, kan du bede dem slå gloserne fra, når de læser teksten. Formula 1 Niveau 5. klasse Varighed 10-12 lektioner Om forløbet Formula 1 handler om motorsport og har fokus på ordforråd, der handler om biler og racerløb. Eleverne skal også både lytte og læse til tekster

Læs mere

Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Inspiration og illustrationer: Heidi Olsen Råvarekendskab, De fem grundsmage, Smagslege

Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Inspiration og illustrationer: Heidi Olsen Råvarekendskab, De fem grundsmage, Smagslege Side: 1/19 Grundsmags-vendespil Forfattere: Cathrine Terkelsen Redaktør: Thomas Brahe Info: Inspiration og illustrationer: Heidi Olsen Faglige temaer: Råvarekendskab, De fem grundsmage, Smagslege Kompetenceområder:

Læs mere

Arctic Winter Games Nuuk 2016

Arctic Winter Games Nuuk 2016 Arctic Winter Games Nuuk 2016 1 Sports Vocabulary Brainstorming Til læreren: Niveau: Varighed: Fag: Mål for læring: Introduktion: Ældstetrinnet 4 lektioner 4 x 45 minutter Engelsk Ordforråd skal læres

Læs mere

Rizza. Aktivitet med dialogoplæg og billeder. Forfattere: Pia Styrbæk, Klavs Styrbæk Redaktør: Cathrine Terkelsen

Rizza. Aktivitet med dialogoplæg og billeder. Forfattere: Pia Styrbæk, Klavs Styrbæk Redaktør: Cathrine Terkelsen Side: 1/11 Rizza Forfattere: Pia Styrbæk, Klavs Styrbæk Redaktør: Cathrine Terkelsen Faglige temaer: Madens æstetik, Madspild Kompetenceområder: Fødevarebevidsthed, Madlavning Introduktion: En kvart agurk,

Læs mere

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English - Essentials Can you help me, please? Asking for help Do you speak? Asking if a person speaks Do you speak _[language]_? Asking if a person speaks a certain language I don't speak_[language]_. Clarifying

Læs mere

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English

Travel General. General - Essentials. General - Conversation. Asking for help. Asking if a person speaks English - Essentials Can you help me, please? Asking for help Do you speak? Asking if a person speaks Do you speak _[language]_? Asking if a person speaks a certain language I don't speak_[language]_. Clarifying

Læs mere

Titel Stutterer. Data om læremidlet: Tv-udsendelse 1: Stutterer Kortfilm SVT 2, , 14 minutter

Titel Stutterer. Data om læremidlet: Tv-udsendelse 1: Stutterer Kortfilm SVT 2, , 14 minutter Pædagogisk vejledning Titel Stutterer Tema: kærlighed Fag: Engelsk Målgruppe: 8.-10.kl. QR-koden fører til posten i mitcfu Data om læremidlet: Tv-udsendelse 1: Stutterer Kortfilm SVT 2, 11-09-2016, 14

Læs mere

Grundlæggende egenskaber for vand og fedt

Grundlæggende egenskaber for vand og fedt Side: 1/9 Grundlæggende egenskaber for vand og fedt Forfattere: Morten Christensen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Vand, Olie, Hydrofil, Hydrofob Kompetenceområder: Undersøgelse, Perspektivering,

Læs mere

Sanseposer - indpakket duft, tekstur og smag

Sanseposer - indpakket duft, tekstur og smag Side: 1/12 Sanseposer - indpakket duft, tekstur og smag Forfattere: Pia Styrbæk, Klavs Styrbæk Redaktør: Cathrine Terkelsen Faglige temaer: Smagsoplevelser, Smag med alle sanser, Sæt ord på smagen Kompetenceområder:

Læs mere

Bilag 1. Følgende bilag indeholder vores interwiewguide, som vi har anvendt som vejledende spørgsmål under vores interviews af vores informanter.

Bilag 1. Følgende bilag indeholder vores interwiewguide, som vi har anvendt som vejledende spørgsmål under vores interviews af vores informanter. Bilag 1 Følgende bilag indeholder vores interwiewguide, som vi har anvendt som vejledende spørgsmål under vores interviews af vores informanter. Interviewguide I det følgende afsnit, vil vi gennemgå vores

Læs mere

Årsplan 2015/2016 (2. klasse)

Årsplan 2015/2016 (2. klasse) 1.-4. klasse Årsplan 2015/2016 (2. klasse) Undervisningen bygger på, at eleverne bl.a. fra danskundervisningen har kunnen, viden og erfaringer med hensyn til kommunikation, sprog og sprogbrug, læringsstrategier

Læs mere

Observation Processes:

Observation Processes: Observation Processes: Preparing for lesson observations, Observing lessons Providing formative feedback Gerry Davies Faculty of Education Preparing for Observation: Task 1 How can we help student-teachers

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8 English version further down Der bliver landet fisk men ikke mange Her er det Johnny Nielsen, Søløven, fra Tejn, som i denne uge fangede 13,0 kg nord for

Læs mere

Rejse Almen. Almen - Essentielle. Almen - Samtale. At spørge efter hjælp. At spørge efter om en person snakker engelsk

Rejse Almen. Almen - Essentielle. Almen - Samtale. At spørge efter hjælp. At spørge efter om en person snakker engelsk - Essentielle Can you help me, please? At spørge efter hjælp Do you speak English? At spørge efter om en person snakker engelsk Kan du hjælpe mig, tak? Snakker du engelsk? Do you speak _[language]_? At

Læs mere

Rejse Almen. Almen - Essentielle. Almen - Samtale. At spørge efter hjælp. At spørge efter om en person snakker engelsk

Rejse Almen. Almen - Essentielle. Almen - Samtale. At spørge efter hjælp. At spørge efter om en person snakker engelsk - Essentielle Kan du hjælpe mig, tak? At spørge efter hjælp Snakker du engelsk? At spørge efter om en person snakker engelsk Can you help me, please? Do you speak English? snakker du _[language]_? At spørge

Læs mere

Kom godt i gang med. mikrov.dk. Kom godt i gang med Little Bridge 1

Kom godt i gang med. mikrov.dk. Kom godt i gang med Little Bridge 1 Kom godt i gang med 1 mikrov.dk Kom godt i gang med Little Bridge 1 Kom godt i gang med Little Bridge Kom godt i gang med Little Bridge 3 Indhold 1. Kom godt i gang 6 Hvad er Little Bridge? 6 1.1. Activities

Læs mere

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension DK - Quick Text Translation HEYYER Net Promoter System Magento extension Version 1.0 15-11-2013 HEYYER / Email Templates Invitation Email Template Invitation Email English Dansk Title Invitation Email

Læs mere

Den nye Eurocode EC Geotenikerdagen Morten S. Rasmussen

Den nye Eurocode EC Geotenikerdagen Morten S. Rasmussen Den nye Eurocode EC1997-1 Geotenikerdagen Morten S. Rasmussen UDFORDRINGER VED EC 1997-1 HVAD SKAL VI RUNDE - OPBYGNINGEN AF DE NYE EUROCODES - DE STØRSTE UDFORDRINGER - ER DER NOGET POSITIVT? 2 OPBYGNING

Læs mere

Timetable will be aviable after sep. 5. when the sing up ends. Provicius timetable on the next sites.

Timetable will be aviable after sep. 5. when the sing up ends. Provicius timetable on the next sites. English Information about the race. Practise Friday oct. 9 from 12.00 to 23.00 Saturday oct. 10. door open at 8.00 to breakfast/coffee Both days it will be possible to buy food and drinks in the racecenter.

Læs mere

Skriv om smagen - analyse og essayskrivning

Skriv om smagen - analyse og essayskrivning Side: 1/9 Skriv om smagen - analyse og essayskrivning Forfattere: Lisa Hansen Redaktør: Thomas Brahe Faglige temaer: Essay, Skriveøvelser Kompetenceområder: Læsning, Fremstilling Introduktion: I aktiviteten

Læs mere

Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August Application form

Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August Application form Danish Language Course for International University Students Copenhagen, 12 July 1 August 2017 Application form Must be completed on the computer in Danish or English All fields are mandatory PERSONLIGE

Læs mere

Drømmer du om en karriere i USA?

Drømmer du om en karriere i USA? Drømmer du om en karriere i USA? Pernille Wichmann Christensen, Formand, DJØF New York DJØF København, torsdag den 5. maj, 2011 OVERSIGT Pernilles vej til USA - Den personlige historie Adgang til USA?

Læs mere

Ideer til engelskundervisningen på almen linie. Af Birgit Nielsen, ASK

Ideer til engelskundervisningen på almen linie. Af Birgit Nielsen, ASK Ideer til engelskundervisningen på almen linie. Af Birgit Nielsen, ASK Det er en stor pædagogisk udfordring at undervise i engelsk på almen linie, og der skal ofte tages utraditionelle metoder i brug for

Læs mere

How Long Is an Hour? Family Note HOME LINK 8 2

How Long Is an Hour? Family Note HOME LINK 8 2 8 2 How Long Is an Hour? The concept of passing time is difficult for young children. Hours, minutes, and seconds are confusing; children usually do not have a good sense of how long each time interval

Læs mere

Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version)

Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version) Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version) Kære Omdeler Julen venter rundt om hjørnet. Og netop julen er årsagen til, at NORDJYSKE Distributions mange omdelere har ekstra travlt med at

Læs mere

Titangade. 16. september 2014

Titangade. 16. september 2014 Titangade 16. september 2014 Dagens program 9.00 9.15 Velkomst 9.15 10.00 10.00 10.15 Pause 10.15 12.00 12.00 12.45 Frokost 12.45 14.00 14.00 14.15 Pause 14.00 15.00 Hvem er vi? Forventnings afstemning

Læs mere

Hvor er mine runde hjørner?

Hvor er mine runde hjørner? Hvor er mine runde hjørner? Ofte møder vi fortvivlelse blandt kunder, når de ser deres nye flotte site i deres browser og indser, at det ser anderledes ud, i forhold til det design, de godkendte i starten

Læs mere

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes.

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes. Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav f: Et dannebrogsflag Et hus med tag, vinduer og dør En fugl En bil En blomst Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funn

Læs mere

Hvad skal vi leve af i fremtiden?

Hvad skal vi leve af i fremtiden? Konkurrenceevnedebat: Hvad skal vi leve af i fremtiden? Mandag den 3. november 2014 www.regionmidtjylland.dk 1 Agenda Globalisering og dens udfordringer Væsentlige spørgsmål Eksempler 2 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Basic statistics for experimental medical researchers

Basic statistics for experimental medical researchers Basic statistics for experimental medical researchers Sample size calculations September 15th 2016 Christian Pipper Department of public health (IFSV) Faculty of Health and Medicinal Science (SUND) E-mail:

Læs mere

The complete construction for copying a segment, AB, is shown above. Describe each stage of the process.

The complete construction for copying a segment, AB, is shown above. Describe each stage of the process. A a compass, a straightedge, a ruler, patty paper B C A Stage 1 Stage 2 B C D Stage 3 The complete construction for copying a segment, AB, is shown above. Describe each stage of the process. Use a ruler

Læs mere

IAIMTE 2015 Mønstre og perspektiver i den internationale forskning sammenholdt med danskdidaktisk forskning

IAIMTE 2015 Mønstre og perspektiver i den internationale forskning sammenholdt med danskdidaktisk forskning IAIMTE 2015 Mønstre og perspektiver i den internationale forskning sammenholdt med danskdidaktisk forskning Hver enkelt ytring er naturligvis individuel, men enhver sfære inden for sprogbrugen udvikler

Læs mere

Sank ramsløg og lav pesto

Sank ramsløg og lav pesto Side: 1/6 Sank ramsløg og lav pesto Forfattere: Martha Freja Andreassen, Rasmus Petersen Redaktør: Cathrine Terkelsen Info: Undervisningsforløbet er udviklet af Martha Freja Andreassen & Rasmus Petersen,

Læs mere