I nedenstående transskription er informanten forkortet: G Interviewet indledtes med gensidige præsentationer og small talk af ice breaking-karakter.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I nedenstående transskription er informanten forkortet: G Interviewet indledtes med gensidige præsentationer og small talk af ice breaking-karakter."

Transkript

1 1 BILAG I Interview med G, tjener i Hotel s restaurant Informanten var udvalgt af s leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d i lederens kontor på Hotel. Lederen var ikke til stede under interviewet. G er kort tid før interviewet blevet fastansat i Hotel s restaurant. Forud for ansættelsen var G tilknyttet restauranten i et job med løntilskud. Den ugentlige arbejdstid er 37 timer. Interviewet indledtes med at vi præsenterede os selv, forklarede baggrund for og formål med interviewet. Vi forklarede endvidere G, at hun ville få mulighed for at gennemlæse, kommentere og korrigere den transskriberede interview. Og at hun ville blive anonymiseret forud for eventuel offentliggørelse. G virkede tryg under interviewet, talte frit og gav indtryk af at være fuldstændig oprigtig. De oplysninger og fakta som G fremkom med var i god overensstemmelse med s leders oplysninger. Og der var konvergens mellem hendes udsagn og de øvrige informanter, der også var tilknyttet s køkken og restaurant. Interviewet gav ikke anledning til at skifte vores fokus eller arbejdstese om, at der på tilbydes rammer for deltagernes positive sociale forandring. I nedenstående transskription er informanten forkortet: G Interviewet indledtes med gensidige præsentationer og small talk af ice breaking-karakter. D: Så vil vi gerne vide lidt om hvad du laver her på altså hvad dine arbejdsopgaver er? G: Jeg er ansat som tjener og med alt hvad det indebærer, altså serverer for gæster og ja alt inden for tjenerfaget serverer for selskaber, a la carte restauranten, buffeter, drikkevarer, kurser. Vi har kurser, fester og a la carte vi kører alle 3 dele. L: Og det er tydeligt, at der er gang i den nogen gange? G: Ja, det er der. D: Er du tjeneruddannet?

2 2 G: Ja, det er jeg. For mange år siden. D: Her på stedet? G: Nej jeg blev udlært i Rødovre på noget, der hedder Orkideterrassen det eksisterer ikke mere. D: Nej okay G: Det blev jeg i 1986 udlært. Jeg var faktisk den sidste tjener, der blev udlært på Orkideterrassen. Og så lukkede de. Jeg tror det var oktober-november jeg sluttede og så i slutningen af det år, der lukkede de. D: Okay G: Det var et kæmpestort sted pladser havde de i selskabslokalerne og 250 i a la carte restauranten så.. Så jeg har været igennem det hele. L: Hvor længe har du været her så? G: Her der startede jeg i praktik sidste år 22. september tror jeg det var og det er sådan set fordi, at jeg har været væk fra Danmark i 25 år og kom så tilbage for skulle ligesom have et sted hvor jeg kunne få et netværk og få nogle dansk-referencer fordi alt hvad jeg havde var fra Portugal af. Og så siger Kasper han tager mig så ind og siger med det samme at de stod faktisk ikke og manglede nogen, men de gjorde det her fordi de tager gerne folk ind og hjælper dem på vej. Men han lagde det klart for mig med det samme at de stod ikke og manglede nogen, så jeg havde ligesom heller ikke nogen forventninger. Efter en måned tror jeg kom han ind til mig og så sagde han (nogen kommer ind) at det var helt fantastisk at få en i praktik og altid i godt humør og så han ville da gerne i hvert fald forlænge praktikken. Og så på et eller andet tidspunkt så tænkte han på noget løntilskud. Jeg kom jo hjem og direkte på kontanthjælp.. og så forlænger de praktikken til 19. december hvor de så stopper de lukker jo mellem jul og nytår og så laver vi så den aftalt, at jeg skulle komme i løntilskud fra januar af. Men så på grund af, at jeg havde været ude i 14 dage i 2014 må det have været, så skulle der gå 6 måneder før jeg måtte komme ud så ja det er jo så de regler der er ikk så det blev så, at jeg kom i løntilskud fra 1. marts af. L: Hvad så i de 3 måneder eller 2 måneder? G: Der gik jeg jo bare og prøvede lidt rundt omkring. Jeg var også til samtale med en på Strandparken men der valgte de så en anden en. D: Nu spørger jeg en lille smule ind til din historie du skal bare sige nej jeg skal bare lige være sikker du er dansker og har boet i Danmark indtil du på et eller andet tidspunkt flytter til Portugal og er der i 25 år og kommer til Danmark igen. Og når du kommer til Danmark så kommer du bare du kommer ikke fordi du har været udsat for et eller andet.? G: Jeg kommer bare fordi det er den rigtige tid. Jeg tog fra Danmark af og til Italien fordi jeg havde en kæreste der på det tidspunkt og så var jeg et år i Italien og så startede min mor og min stedfar de købte så en restaurant i Portugal. Og så da min kæreste var italiener og Chef og jeg var udlært tjener, så var det ligesom vi tog til Portugal for at hjælpe dem med at starte restauranten op.

3 3 L: Så blev I hængende i 25 år? G: Så gik der så 25 år. D: Det var fint, det var bare lige for at få et eller andet billede af det. Så du kom til Danmark G: Nu var der ligesom sket nogle ting i forhold til at øh jeg var alene og jeg synes ligesom at nu skulle jeg hjem igen. Det er svært i Portugal. Økonomien har været meget dårlig i Portugal så det er sådan noget med at man er.. så kommer man til en alder hvor man siger okay nu synes jeg ligesom at du har måske en gode år tilbage så nu må jeg hjem og tjene nogle penge altså. Og komme videre. Så det var helt planlagt og jeg tog min tid til at jeg ligesom havde fået alle min ting afhændet dernede og var klar til det og så kom jeg hjem 1. april sidste år. D: Og så lander du i Danmark og skulle indfinde dig i det danske samfund? G: Så skulle jeg ind i det her igen efter så mange år og var også.. nogle forskellige steder og var også 3 sagsbehandlere jeg kom igennem. Den sidste sagsbehandler siger så til mig, at der starter noget kursus i Asnæs FOA og hun tænkte sådan også fordi at af hensyn til netværk og sådan noget og fordi efter 25 år så har jeg jo noget familie her men kender jo ikke nogen andre. Så der var hun også ligesom god til at få mig i gang der og lige sige prøv at komme ud der og det er faktisk en af dem der fra FOA af som kontakter Kasper og siger, ved du hvad jeg har hende her og hun vil bare gerne ud og prøve at få noget netværk og ligesom få nogle bekendtskaber og så siger han så det er okay vi tager dig ind D: Okay så det er ikke igennem jobcentret, at du kommer ind? G: Nej det er FOA. Det er jo det ikk de arbejder jo sammen men der skete nogle ting for jeg havde faktisk da jeg kommer til Danmark der havde jeg faktisk været herinde og lagt mit CV. Men ikke direkte til Kasper og heller ikke til Therese men det var så en eller anden i receptionen. D: Og nu bliver jeg lige lidt nysgerrig Holbæk havde du nogle rødder i Holbæk? G: Nej min søster bor i Grevinge, som er på vejen op til Nordsjælland og min mor hun bor faktisk i Nordsjælland eller i Nykøbing Sjælland. Det var sådan set derfor jeg kom her til så jeg boede hos min søster i Grevinge. Hun havde sådan et anneks jeg kunne bo i. Og lige komme på benene og finde ud af hvor man skal være og sådan noget. Og så kunne jeg fordi jeg kunne bo hos hende kunne jeg ligesom tage min tid til at finde ud af hvor skal jeg være arbejdsmæssigt og så derefter flytte efter det. Så jeg ikke flytter til København og så skal jeg arbejde i Holbæk. Og da jeg så havde været de første 3 måneder i løntilskud, der får vi så lov til at udvide med 3 måneder mere og det var så til slutningen af august. Og så kom han så til mig og sagde, at de ville gerne fastansætte mig så jeg er blevet fastansat pr. 1. september. Så det er en rigtig solstrålehistorie det er det altså. D: Tillykke L: Altså en helt ordinær ansættelse? G: Ja D: Er du her 37 timer så?

4 4 G: Ja D: Og hvordan er dine arbejdstider? G: Som regel så starter det omkring 11-tiden og så enten har du en halv dag, så du tager bare frokosten eller også tager du hele dagen så du er her til 10 stykker om aftenen. Til vi ligesom er færdige køkkenet lukker kl. 9. Men så er vi som regel færdige i restauranten kl. 10. Nogle dage kommer jeg ind om eftermiddagen. Det er ikke faste dage og faste tider, det er alt efter hvordan det passer ind hvornår der er brug for det. Jeg er også meget fri, da jeg ikke har nogen børn så jeg er meget fri. Jeg er sådan set meget ligeglad med om det er onsdag eller lørdag jeg arbejder. Det gør ikke nogen forskel for mig. L: Det er dejligt for en chef at have sådan en fleksibel medarbejder. Og det ligger i tjenerfaget også ikk? G: Ja det gør det. Og fra første dag jeg blev udlært eller da jeg faktisk startede i lære, da vidste jeg at det var det jeg skulle være. Helt den rette plads jeg er kommet på. Jeg har prøvet andre ting i Portugal jeg har været i reception, jeg har været i køkkenet, jeg har været 7 år rejsebureau men kommer tilbage til det her. Jeg har det godt i denne her branche. D: Hvem arbejder du sammen med her til daglig? G: Han har faktisk sat mig som restaurantchef. Før var det Therese i receptionen, som ligesom både kørte restauranten og receptionen, men da det ligesom begynder at bliver mere mere mere så er Therese kommet kun i reception og jeg har fået ansvar for restauranten. Jeg arbejder sammen med den helt yngste vi har taget ind er faktisk min niece hun er 17 og så tror jeg det går op til Line. Hun er ca min alder og jeg er selv 48. Så det er meget spredt. Der er nogle på 18 og nogle på 25. D: Så når du er chef er det så dig strukturerer det derinde sikrer sig at folk har noget at lave. G: Ja og sørger for hvor mange vi ligesom skal have inde fordi mange af dem der arbejder er timelønnede. De er jo i skole samtidig med, så det er som regel om aftenen eller i weekenderne vi bruger dem. Og se efter hvor mange selskaber har vi tjenere skal vi bruge og så ligesom får dem sat på. Sammen med Therese laver jeg en vagtplan, som så Kasper lige går igennem om han accepterer den om det er okay. Sørger for at der er folk nok på de forskellige ting alt efter om det er kurser eller selskaber eller a la carte. L: Så der er de der løsarbejdere det er decideret ungarbejdere, men så er der jo også dem social virksomhed, som er ansat ligesom da du selv kom ind. Har du fra Kasper fået nogle bestemte retningslinier for hvordan gør man her på stedet. G: Nej det er meget sådan, hvis jeg ligesom synes, at den person kunne blive god eller ikke kunne blive god eller ikke lige passer ind og så er det sådan noget man kommunikerer meget om de forskellige mennesker her. Det er ikke noget med at holde det tys tys eller noget. Alt er ligesom åbent. Og hvis man ligesom synes, at der er noget potentiale her og der spørger Kasper direkte også til mig hvordan synes du det går. Og han prøver gerne en dag om ugen selv at være i restauranten. Netop også på grund af sådan noget ligesom se hvordan folk er kommet videre. Så der er ikke ligesom nogle regler. Der er flere af dem der er timelønnede Jeppe fx han

5 5 har været her 6 år. På timeløn samtidig med han har gået i skole. Han er så lige startet skole igen. Sille hun har også været her flere år, siden hun var 14 tror jeg faktisk hun har været med ude ved Kasper. Hun er så også kommet i skole i København nu. Så det er alle sammen nogen, som ligesom bruger det som et springbræt på en eller anden måde men ikke for at de måske skal blive i den her branche, men få noget erfaring og i det hele taget bare være ude og arbejde med mennesker. D: Det må være et blandet hold, du har? G: Ja det er det også, men en utrolig god stemning som regel. D: Og jeg tænker det kræver lidt altså den rummelighed du beskriver virksomheden har den skal du også have lidt af, for at kunne det du så skal gøre fordi det er ikke bare G: Kasper han er meget god til at alle forstår, at der skal være plads til os alle sammen. Der er ikke nogen, der ligesom. Aj det duer altså ikke. På en eller anden måde så er der utrolig meget. Patience tålmodighed med folk, selv om de ikke lige er de skarpeste og ikke de hurtigste, så prøver man ligesom at sige okay så er de gode til det her måske. Eller måske får de gode ideer i stedet for og ikke bare ligesom siger, nej det duer altså ikke det her. Han er ikke sådan en, der bare giver op altså over for folk. Han giver alle en chance og der skal være plads til os alle sammen. Og han er meget large med netop det der med at der skal være plads til os alle sammen. D: Var det sådan noget du kunne, da du kom? G: Ja det tror jeg nok. Jeg ved ikke, jeg tror ikke jeg var sådan, da jeg tog fra Danmark. Jeg tror også det er noget jeg har lært fra Portugal af altså være meget overbærende og tage det stille og roligt og det skal nok gå. Det lærte jeg i Portugal. Så det er helt sikkert noget, jeg har taget med dernede fra. Selvfølgelig skal det gå hurtigt og selvfølgelig bliver jeg også selv stresset, men det skal nok gå alligevel. L: Det er virkelig en kunst ikke når der kommer kunder ind i butikken altså gæster i restauranten, så forventer de jo, at der står noget på bordet inden for 25 minutter eller et eller andet. Hvis der går mere end det, så brokker vi os. Ude i køkkenet der arbejdes der hurtigt og det er ikke altid vi kan være lige rummelige. Der skal serveres og alligevel skal vi være det går nok. Hvordan gør man det? G: Man må tage nogle dybe indåndinger en gang imellem. D: Fordi du kan vel møde en, der måske er her på lidt særlige vilkår, der lige pludselig ikke kan mere og så går vedkommende. Der kan ske sådan nogle ting, tænker jeg. G: Ja men det er også sådan lidt at forstå at alle er forskellige, fordi jeg kan godt mærke, hvem jeg ligesom kan give det og hvem jeg ikke kan give det og hvem jeg kan give mere og hvem jeg ikke kan. Det kan man godt mærke, hvis man gider. D: Du fanger, hvem du kan presse og hvem du ikke kan presse? G: Ja det tror jeg ligesom hvis du arbejder med mennesker, så skal du ligesom godt ville det. For der er også utrolig meget forskel på gæsterne. Der er nogle, der er helt overbærende og nogle hvor det ikke kan gå hurtigt nok. De gider faktisk ikke at tale med dig. Der er meget forskel på mennesker generelt. Og det er der både på gæsterne

6 6 og dem du arbejder sammen med. Så det tror jeg bare, at man skal have lidt forståelse og det tror jeg, at jeg har fået meget af, nede fra Portugal af. D: Ses I privat nogen af jer? G: Jeg bor faktisk lige ved siden af Therese og Martin. Det var dem, der skaffede mig min lejlighed her i Holbæk så altså jo det gør vi. De fleste af dem og vi har også meget med, at når vi bliver færdige om aftenen alt efter hvem det er så bliver man gerne og får en kop kaffe eller en øl eller sodavand eller hvad man nu har lyst til. Og så sidder vi og sludrer lidt om alt og alle. Så der kører den videre sådan set at man har lidt af det der. Og også da jeg skulle flytte fx, der fik jeg også hjælp af Jeppe inden fra restauranten og Henriette inden fra restauranten. Så udenfor forretningen kører den videre den der med at hjælpe hinanden. D: Og det der efter-fyraftens-øl kan alle være en del af det? G: Ja, der er slet ikke noget. Og der er det også både tjenere og kokke sammen. Der er ikke nogen, der bliver holdt ude. Det er selvfølgelig op til en selv om man har lyst eller man skal mødes med nogen eller man ikke har tid. Det gør man som regel. D: Er der mange der tit? G: Normalt så er der dem, der ligesom er på arbejde til sidst. Så kommer der nogen gange nogen, der har arbejdet her før. De kommer lige forbi og siger hej fordi de ved, at der altid sidder nogen. Så det er rimelig hyggeligt. D: Kigger Kasper forbi der? G: Som regel gør han. Han ved ligesom også hvilken tid det er og så får vi lige vores sludder for en sladder hvordan er det gået ja det er gået fint og så gider vi ikke tale mere om det. Så taler vi om hverdagen i stedet for. Jeg tager hatten af for Kasper han har selvfølgelig også sine fejl, men det er ham der har skabt hele atmosfæren. L: Og hvordan gør han det? G: Det gør han sådan set ved at være meget afslappet selv også. Han kan selvfølgelig godt komme og sige, nu skal det der gøres, men han gør det ikke på en vred måde eller en dårlig måde. Jeg synes han på en eller anden måde bare for tingene til at ske. Selvfølgelig er det ikke altid sjovt at få at vide, at man skal gøre det eller det eller så har du gjort det forkert, men vi får det alle sammen at vide og så går det bare videre. Der er ikke noget med at bære nag eller sådan skulle han måske ikke lige have talt til mig eller det synes jeg ikke rigtig findes. Og alligevel selv om han ligesom er en del af os, så ved vi alle sammen godt, at det er ham, der er chef. På en eller anden måde, så har han noget balance selv. Som han skaber også på stedet her. Der er utrolig god atmosfære os alle sammen imellem. Og det mærker gæsterne også. Det er utrolig hvor meget vi også får det at vide af gæsterne. Fin atmosfære, de kan bare sidde og hygge sig man slapper af og der er ikke noget stress. Det får vi hele tiden at vide. D: Og når der er mange forskellige mennesker sammen, så opstår der jo også konflikter en gang imellem tænker jeg eller hvad? G: Det synes jeg faktisk ikke. Det er mest hvis man er stresset lige i det øjeblik hvor der er en masse ting, der sker. Så kan man måske godt sige et eller andet, man ikke skulle have sagt. Men da vi alle sammen ligesom ved, hvordan det er i den her

7 7 branchen, så tænker man ikke på det. Så bagefter står vi og drikker en kop kaffe og siger nå puha der gik det godt nok hårdt til. Det bliver ikke til mere end det. D: Så er der også et godt fundament her. G: Ja helt sikkert. L: Men der er mange afdelingen. er jo mange ting. Har du noget eller hvor meget har du at gøre med så er der tyrkisk bad. G: Altså ikke selve omgangen med dem nej det har vi sådan set ikke. Vi kender hinanden alle sammen. Vi ved hvem hinanden er og hvad de forskellige gør. Vi laver som regel også julefrokost, hvor alle fra de forskellige afdelinger er med. Nogen af dem har man kun lige talt med i telefonen og så får man ligesom et ansigt på dem alle sammen. Så vi ved godt alle sammen hvem der er hvem. Og efter du har været her et stykke tid, så begynder du at kende dem alle sammen. Jeg synes, at det er et dejligt sted at arbejde. D: Så det er også et sted, du har lyst til at være fremadrettet? G: Ja og så kan jeg godt lide selve den kultur de vil så meget for Holbæk. Og det synes jeg er smadder godt. At der er nogen, der gider det. Hele tiden få nogle ting sat i gang. Kan vi ikke gøre det og kan vi ikke Og det er jo Kasper og Niels Bo, som var her før. De er jo sprængfyldt med ideer de to mennesker. D: Så Niels Bo er stadigvæk ideskaber? G: Det tror jeg er mest til Kasper. Det er Kasper og ham, der ligesom snakker sammen. Han er jo ikke med i noget mere, han er lidt i biografen dernede. Men udover det, så er han jo ikke. Han har også lidt med musikcafeen. Så han er stadig lidt med. Men jeg tror ideer og sådan noget, det er Kasper og ham sammen. D: Sådan noget med menneskesyn hvad tænker du hvilket mennesker er her på stedet? G: Det er jo lidt det som jeg sagde, at der ligesom skal være plads til alle. Det er jo også derfor, vi har jo førtidspensionister, vi har en eller 2 i fleksjob. Og det er det, at man ligesom giver plads også til de mindre heldige i den her verden. Hvilket jeg også synes er helt eminent, men det har det jo også være fra starten af. Niels Bo da han startede, det var for at hjælpe folk. D: Du sagde lidt tidligere at vi taler åbent om folk. Der er ikke sådan noget tys tys. Taler man også om de ting altså hun er i fleksjob eller han er i skånejob eller i jobtræning eller han får drukket lidt for meget? G: Ja det ved alle. Det fandt jeg ud af med det samme, da jeg var i praktik. Der er ikke nogen, der lægger skjul på det heller ikke dem selv. Vibeke er jo lige kommet ind. I praktik. Fra starten af ved vi jo ikke hvorfor, hvad der er sket med den person, men så står vi ude og taler med hende ude på trappen, hvor hun ligesom fortæller sin historie. Bare det at man ligesom gider at være lidt interesseret i at høre den historie, jamen så kan man få forståelse for menneskene. Og det er jo det, der mange gange sker. Hvis man ligesom ikke ved baggrunden for, hvorfor man er i den situation, så kan man jo heller ikke rigtig lære et menneske at kende. Med Vibeke kan man godt mærke, at man ikke skal trykke for meget på, for hun er i en fase, hvor hun ligesom

8 8 skal bygges lidt op. Vi kan alle sammen komme ud for nogle dårlige ting i den her verden. Så skal man jo bare hjælpes lidt i gang. D: Så du ser det som positivt, at I snakker om tingene? G: Helt sikkert ja. Og det synes jeg er meget vigtigt. Jeg har hørt Therese og Kasper I lyder fuldstændig som ægtepar altså den måde, de taler til hinanden på. For en der ikke kender dem udefra der kan det godt lyde sådan puha. Men 5 minutter efter, så sidder de og snakker og griner. Og det er ligesom fordi man har den der åbne gang med det hele. At der ikke kommer de der underlige: hvad mente han eller hun lige med det. Det er der ikke. Fordi vi ved godt i bund og grund at vi ikke mener noget med det. Så jeg synes, at det er et dejligt sted. D: Når der kommer nogle nye ind bruger I så noget krudt på at lære dem, at sådan opfører vi os her? G: Jeg tror bare, at enten falder du til eller også gør du ikke. Og jeg tror faktisk at de fleste virker som om de falder til. Netop fordi det er sådan en behagelig atmosfære her. Der står heller ikke altid nogen bag ved dig og siger nu skal du gøre sådan og sådan. Du kommer ligesom ind og alle bliver betragtet som voksne mennesker. Selv de unge mennesker de bliver betragtet som voksne mennesker. De må selv tage nogle initiativer og de må selv ligesom kunne se mange af tingene. Der er ikke nogen, der står der og skal lære dig en masse ting. Vi forventer ligesom at man får den der frihed og folk ligesom kan selv jeg kan jo selv utrolig meget frihed, fordi jeg har selv det der, jeg behøver ikke nogen, der står og sætter mig i gang. Det kan jeg mærke på de fleste her at de har det fint med det. Der er jo ikke nogen der kommer her og bare står og glor. Alle er jo i gang. Så gør du jo bare det samme. Nå nu gør vi det, nå så gør vi bare det. D: For nogen er det nok lige mere naturlig at have brug for lidt mere guide end andre. Det er nok ikke alle det falder helt naturligt G: Det tror jeg er mest de unge. De helt unge, hvis det er første eller anden gang de er ude fx men så ser de ligesom, fordi der ikke er nogen af os der sidder bare og kommanderer. Vi er alle sammen i gang. Så helt automatisk, så følger de bare med. Jeg tror det er smadder godt for folk at komme ind et sted som her, fordi du har den frihed som du har. Men selvfølgelig har du brug for noget hjælp, så står der altid en, der kan hjælpe dig. D: Og er du en af dem, der står og hjælper? G: Ja, hvis det er nødvendigt. Alle skal ligesom kunne det hele. Det er ikke kun mig, der lukker kassen, det er ikke kun mig, der gør det og det. Alle skal helst kunne det hele. Så der ligesom ikke nogen selvfølgelig er jeg restaurantchef men jeg arbejder lige så meget som dem. Jeg står ikke bare der og siger nu skal du gøre sådan og sådan. Og det er også derfor Kasper har valgt mig. Når du har gæster, så er det din prioritet og det er det, jeg gerne vil have. Og sådan bliver det ligesom, når jeg er her. Sådan bliver det ligesom også med de andre. Så mærker de det bare uden at vi ligesom siger det til dem nå nu er det det, vi skal koncentrere os om. L: Eksemplets magt du viser et eksempel sådan gør vi her, og så er der nogen, der kopierer det. Så du bliver en rollemodel. Og det er så vigtigt, at Kasper han har de rigtige rollemodeller.

9 9 G: Og det er han god til at vælge tror jeg. Og jeg tror det er derfor det også fungerer. Han har ligesom valgt de rigtige. Jeg er bare glad for, at jeg kom på det tidspunkt, jeg kom, fordi at, det har så passet ind. L: Det har været god timing D: Vil du sige I arbejder efter en bestemt metode eller en bestemt tilgang eller G: Nej. Men i det hele taget i den her branche, så kan du ikke have nogen metode, fordi der sker hele tiden noget uforventet. Og det tror jeg bare, det skal man bare være forberedt på i den her branche. Der kan gå ting galt tider, antal, datoer. Hvis alle ligesom ikke tjekker det hele igennem, når man ligesom booker ting og sådan noget. Så selvfølgelig har vi stået i situationer, hvor vi ups nu skal det gå hurtigt for der er et eller andet forkert der. L: Så står der 12 mennesker, som ikke er skrevet nogen steder? G: Ja så skal det bare gå hurtigt. Så ordner man det og selvfølgelig er det lidt irriterende for gæsten, men sådan nogle ting sker. Fordi vi er jo alle sammen mennesker. Det tror jeg så også at de ligesom accepterer, fordi man på en eller anden måde transmitterer over for dem ja vi er mennesker. Så får de lige en velkomstdrink. Og så gør vi ikke mere ud af det end det. Det tror jeg er meget vigtigt, at man ikke ligesom laver uha aj vi har glemt. Så bliver det endnu værre. Så vi tager det stille og fordi vi alle sammen ved, at det sker. Og det gør det. L: Tror du, at den gennemsnitlige gæst tænker jeg går ind på en restaurant som enhver anden eller det her, det er en speciel virksomhed en rummelig virksomhed, hvor jeg skal bære lidt over med at nogen måske er lidt langsommere G: Det tror jeg de gør. Er klar over. Der er jo ikke lagt skjul på, hvad ligesom gør og hvad vi ligesom står for. Og vi kan jo også mærke på vores gæster, at vi har utrolig mange stamkunder. Både til a la carte og til fester og til musikcafeen. Nu har jeg jo kun været her et år, men faktisk mange af dem kender historien. De kender Niels Bo de kender Kasper. De kender alt, hvad der ligesom er sket. Så tager de en ven med, som de ligesom fortæller lidt om historien. Og så tager den ven nogle andre med. Så det bliver givet videre hele tiden, hvad vi er og hvordan tingene ligesom fungerer. L: er så stor en del af byen faktisk at mange lokale ved hvad det er. Tror du der ligefrem er nogen der vælger og siger jamen vi går på og spiser. Prisen er den samme og kvaliteten er den samme, men vi vælger at gå her fordi vi så gør noget godt? G: Ja det tror jeg. Også fordi er jo en forening som bare skal køre rundt. Og de laver utrolig meget for børnene her i byen fx og for så mange ting. Og det tror jeg helt bestemt gør, at i hvert fald dem herfra de vælger det her fordi de ved, at så gør vi noget for resten af byen også. Så de ligesom prøver på at hjælpe med at holde stedet i gang. Så det tror jeg helt bestemt. D: Jeg bliver lige lidt nysgerrig i forhold til din niece er hun kommet ind her fordi hun kender dig? G: Ja. Min niece har arbejdet i brugsen og det har hun gjort 2-3 år tror jeg det var. Og hun kunne godt tænke sig at prøve noget andet. Og så siger jeg til Kasper om vi

10 10 kunne bruge hende i biografen eller i klatreparken eller et eller andet sted. Hun ville gerne bare tjene lidt penge, så hun har sine egne penge. Så talte vi om, at se hvordan det går. Så startede hun i opvasken og har fået lov at komme ind i restauranten. Hun er kun 17 så hun må ikke servere alkohol fx Så det er lidt sværere inde i restauranten. Men hun er med som hjælp inde i restauranten. Så er det sådan set okay at hun ikke er udlært, eller ikke kan det hele. Det lærer hun jo. L: Så hun er almindelig timelønnet ungarbejder? G: Ja D: Det var bare for at høre I bygger meget på netværk? G: Ja. Vi har også en i opvasken faktisk som bor på et bofællesskab og det er Cecilie som er på skole i København nu hendes far har noget med det her bofællesskab at gøre. Og han er kommet ind i opvasken også for at hjælpe igen. Og for at komme ud. Han har brug for at komme ud og være ved mennesker. Han er lidt aggressiv og sådan noget. Så det er endnu et eksempel for at hjælpe. At de kommer ud og ser nogle andre mennesker, ser at der er nogle regler i livet og der er nogle ting, der skal gøres. L: Er han normaltbegavet men har bare lidt temperament? G: Ja. Jeg tror han har været i problemer som ung slåskampe og sådan noget. L: Er han ansat på nogle vilkår eller hvordan? G: Han er timelønnet. Han er her kun en dag om ugen. Mandag. Så det er noget med at de siger okay lad os prøve at sluse ham lidt den vej. Jeg talte med ham for et par uger siden og der var han blevet smidt ud af skolen, fordi han havde været oppe at slås. Jeg sagde til ham, at han måtte begynde på boksning det gør jeg allerede, sagde han. Så det er sådan en, der har nogle problemer, på en eller anden måde. Han skal jo heller ikke sidde og fortælle om hele sit liv, men endnu engang så prøver man ligesom at forstå, hvorfor den person er i den situation. Og det er jo nok noget med hans temperament. At han hele tiden reagerer på den måde. D: Men timelønnede det er bare helt almindelig ansættelse bare på timeløn? G: Ja. Og det er det samme med tjenerne, der kommer om aftenen eller i weekenden. Og jeg tror, at det er ligemeget hvem de er og hvor længe de har været her, så kører de alle på samme timeløn. Der er ikke nogen forskel. Vi er meget large, fordi hvis vi lægger en plan for hele oktober fx og så de lige pludselig kommer og siger jeg vil gerne med til den og den fest. Fordi sådan er det jo med de unge. Så gør vi også alt hvad vi kan, for at de får lov til at få fri den dag. Bytte rundt eller skaffe en anden eller måske de helt kan undværes. Og det gælder jo også fra deres side af. Så der er meget fleksibilitet. D: Så du bruger også noget tid på at sidde og koordinerer? G: Ja L: Det er vel også en del af din jobbeskrivelse som restaurantchef? G: Ja det er det L: Hvis du var chef her var der så noget du ville lave om?

11 11 G: Nej for så ville det ikke være det det er. Og det er jo det jeg godt kan lide. Det der med at det er nok med Therese og mig fx det er også lidt for at efterligne et hotel fra 1. januar. Så må vi ligesom holde lidt med standard. Så der er nogle små ting, der er blevet lavet om eller finpudset nogle ting rundt omkring. Sådan noget som at åbne vin ved bordet fx det gjorde vi ikke før. Det gør vi nu. Og sådan nogle små ting. En tallerken under glasset, når du får en irish coffee, en tallerken under desserten, hvis den er i glas. Sådan nogle små ting, der gør at det bliver en lille smule bedre. Men uden at det virker som en eller anden femstjernet restaurant. Fordi det er det jo ikke. Ikke fordi maden ikke er god. Det skal være mere hyggeligt end det skal være femstjernet. Og det kan jeg godt lide, men jeg kan godt gøre det andet, hvis det er nødvendigt, for det er jeg udlært til. Men det synes jeg ikke er hyggeligt selv. Så jeg tror ikke, at jeg ville lave noget om.

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Bilag 4. Transskription af interview. Interview gennemført d. 7 maj 2014, i København.

Bilag 4. Transskription af interview. Interview gennemført d. 7 maj 2014, i København. Bilag 4. Transskription af interview. Interview gennemført d. 7 maj 2014, i København. Beskrivelse af interview med Nadia Interviewet med Nadia blev gennemført på biblioteket Støberiet på Blågårds Plads

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia 8.A, Esbjerg Real Skole 2.gennemskrivning, september 2008. Scene 1 Bedste veninder mandag. (VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng)

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bilag 3 Informant 3. (smalltalk inden interviewet)

Bilag 3 Informant 3. (smalltalk inden interviewet) Bilag 3 3 (smalltalk inden interviewet) Jeg skal i første omgang gøre opmærksom på anonymitet, da jeg vil lave et kort afsnit i forhold til præsentation af informanten, og om du vil sløres i det. Nej,

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg C Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt 19.09.12 kl.16.50. Hvem har aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Interview med afdelingsøkonoma

Interview med afdelingsøkonoma Interview med afdelingsøkonoma Sonja: Ja. Altså, lige først så vil jeg sådan lidt høre om, hvordan du oplever fællesskabet her på arbejdspladsen. Altså, hvordan har folk sammen det, både når de arbejder

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Red Barnets Venskabsfamilier - Dokumentation og evaluering 2008 Bilag 2.3: Interview med xxx Foretaget 26. november 2008 af Mille Buch-Andersen

Red Barnets Venskabsfamilier - Dokumentation og evaluering 2008 Bilag 2.3: Interview med xxx Foretaget 26. november 2008 af Mille Buch-Andersen xxx er 22 år og bor i Ringsted. Han er bror til yyy, som blev interviewet umiddelbart før xxx. De bor 5 minutters gang fra hinanden. xxx bor alene, hans kæreste er flyttet en måneds tid før. Jeg kontaktede

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

2. Rejsebrev. Institutionens adresse: Calle Real de Jocotenango 93. Zona 1, Jocotenango. Sacatepequez. Guatemala C.A.

2. Rejsebrev. Institutionens adresse: Calle Real de Jocotenango 93. Zona 1, Jocotenango. Sacatepequez. Guatemala C.A. 2. Rejsebrev. Studerendes navn : Bianca Calix Studienummer: Pv10k104. E- mail : biancacalix@msn.com Praktikperiode: 3. praktik. Praktik fra: August, Januar. Institutionens navn: El Buen Samaritano. Institutionens

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Hvad ønsker mænd af sundhedsvæsenet. Mens Health Week 2016

Hvad ønsker mænd af sundhedsvæsenet. Mens Health Week 2016 Hvad ønsker mænd af sundhedsvæsenet Mens Health Week 2016 Det empiriske fundament Feltbesøg på fire virksomheder City Renovation, Alfa Laval, Arla og Stiholt Enkeltinterviews 22 informanter Ovenstående

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten Uanmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Marthagården Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Peter Bangs Vej 12 Leder Ingrid Fuglseth Jensen Normerede pladser 0-3 år Normeret

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. 2 timer

Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. 2 timer Vejledning i verdensklasse Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. timer Det skal vi tale om i dag Vi skal tale om, hvordan vi bliver endnu bedre til at vejlede. Undervejs kommer der øvelser og eksempler

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Den Blå Viol er mit hjem Den Blå Viol i Skive er et værested for mennesker med psykiske, sociale alkohol- eller

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Hvem er LOS? www.los.dk. - Rådgivning - Kurser - Politisk påvirkning - Bisiddere og interesse organisation

Hvem er LOS? www.los.dk. - Rådgivning - Kurser - Politisk påvirkning - Bisiddere og interesse organisation LYNKURSUS i Magtanvendelse 4 timer i mit selskab -Jeg ved at I er meget vigtige så husk at tænde telefonerne i Pauserne! -Kort præsentationsrunde -Navn, Sted, funktion og forventning til dagen. - Leder

Læs mere

Aggression eller Misforståelser?

Aggression eller Misforståelser? Aggression eller Misforståelser? Min hund er pludselig blevet aggressiv! Min hund knurrede ad mig, og bed ud efter mig! Min hund gik til angreb på et barn! Dette er bare noget af det jeg syntes at kunne

Læs mere

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan . I: Vi kan næsten ikke høre noget der (de hører musik på en mobiltelefon). Er det for højt? 2. F: Nej (de er i gang med reklameassistenten. Læser højt): Hvordan får I jeres budskab til at fremgå af reklamen?

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit 1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit navn er hvad dit kunstner navn er, som det kaldes? 2.

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Arbejdsark i Du bestemmer

Arbejdsark i Du bestemmer Arbejdsark i Du bestemmer Arbejdsark 1 Inspiration til gruppens møderegler Arbejdsark 2 Jeg er en, der... Arbejdsark 3 Protokol for gruppesamtale Arbejdsark 4 Det rosa ark: Godt og dårligt Arbejdsark 5

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Klager bestilte 14. december 2007 et bryllupsarrangement hos indklagede til afholdelse den 6. september 2008. Klager modtog den 17. december

Læs mere

Rejsebrev fra Færøerne

Rejsebrev fra Færøerne Rejsebrev fra Færøerne Hygge under aftensmaden. Side 1 af 6 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Cathrine Dohn Jensen PS12414 1022065@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. Praktikperiode nr. 2. Praktik

Læs mere

Bilag 2. Der holder en gammel Volvo på parkeringspladesen forn Mjølnerparken og det overrasker mig idet det er en maget gammel veteranmodel.

Bilag 2. Der holder en gammel Volvo på parkeringspladesen forn Mjølnerparken og det overrasker mig idet det er en maget gammel veteranmodel. Bilag 2 Fase 1, Mjølnerparken D 24/9 2014, KL 13:30-14:00. Observationer og feltnoter skrevet ned af Ralf Jensen. Der holder en gammel Volvo på parkeringspladesen forn Mjølnerparken og det overrasker mig

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad tid lukker museet i januar? 2. Hvad koster entreen for børn? 3. Hvor længe varer

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI

Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI Det er ikke legende let Jeg kan godt mærke, at det sidder i mig endnu. Chokket altså. Fra de gange jeg er faldet ned på togskinnerne. Det kommer jeg mig

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn på Botilbuddet Vangsbovej

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn på Botilbuddet Vangsbovej Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn på Botilbuddet Vangsbovej 7. oktober 2013 Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Bostedet Vangsbovej Tilbudstype

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra Bilag 15 Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra (Interviewer) (Informant) 0.05: Det var bare lige noget opfølgende omkring noget du har sagt osv. Du sagde sidst Lige fra startener medarbejderne

Læs mere

Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB

Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB Interviewperson: Mona Knudsen MK Primær Interviewer: Peter Glipstrup-Bonde PGB Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. (...) - Minimal tilpasning for tydelighed (G) - Latter I forbindelse med transskribering

Læs mere

Erna Secilmis fra Tyrkiet føler sig forskelsbehandlet i forhold til danske handicapfamilier, der i hendes øjne kommer lettere til hjælpemidler

Erna Secilmis fra Tyrkiet føler sig forskelsbehandlet i forhold til danske handicapfamilier, der i hendes øjne kommer lettere til hjælpemidler Artikel fra Muskelkraft nr. 3, 2004 Sproget er en hæmsko Erna Secilmis fra Tyrkiet føler sig forskelsbehandlet i forhold til danske handicapfamilier, der i hendes øjne kommer lettere til hjælpemidler Af

Læs mere

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Rune Gleerup og Angete Birch Smith 16. april 2010 Tusindvis af danskere over 65 år har valgt at flytte i bofællesskab. Erling Nielsen er en af dem Den lille

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Vi var kun 9 Veteraner, der tog af sted fra Udbygade klokken 9:00 i dag, og så var vi hele 4 voksne med på turen. Vi gik ned ad Sjællandsgade for at

Læs mere

Bilag nr. 8: Interview med Lars

Bilag nr. 8: Interview med Lars Bilag nr. 8: Interview med Lars I: Se Lasse du tegnede denne her tegning i går. Kan du huske det? I: Kan du ikke starte med at fortælle os lidt om, hvad der er på den? 5 L: Det det mig og min far på vej

Læs mere

Arbejdsmarkedsøvelser til 'På vej til dansk - trin for trin'

Arbejdsmarkedsøvelser til 'På vej til dansk - trin for trin' Arbejdsmarkedsøvelser til September 2014 Side 1 Præsentation 1, s. 5-12 Snak om arbejde Øvelse 1. Spørgsmål og svar. Hvad passer sammen? Forbind med streger som vist. 1. Hvad hedder du? netto08@service.dk.

Læs mere

I hvilken grad har du under ansættelsen af den unge med særlige behov følt dig kvalificeret til opgaven gennem kontakten til Havredal gl. Skole?

I hvilken grad har du under ansættelsen af den unge med særlige behov følt dig kvalificeret til opgaven gennem kontakten til Havredal gl. Skole? BILAG 9: Spørgeskemaundersøgelse virksomheder I hvilken grad havde du kendskab til unge med særlige behov før kontakten til Havredal gl. Skole? 0 8 6 6 4 3 Meget høj Høj Nogen Lav Slet ikke I hvilken grad

Læs mere

Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse

Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse Interview med seks af de unge der skal flytte på Sedenhuse i november. Af Ole Dan Jensen og Stig Sørensen, fagkonsulenter i H&P, juni 2009. Gitte Nø., David, Nynne,

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de?

Restaurant Petit. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de? OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de? 3. Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem?

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER BØRNEINDBLIK 6/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 6/2014 1. ÅRGANG 15. SEPTEMBER 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FORÆLDRE STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER Mange 13-årige oplever stressede forældre,

Læs mere

Torben Blankholm NÅR ULYKKEN ER SKET. Førstehjælp for børn 7-9 år

Torben Blankholm NÅR ULYKKEN ER SKET. Førstehjælp for børn 7-9 år Torben Blankholm NÅR ULYKKEN ER SKET Elevhæfte Førstehjælp for børn 7-9 år Hvad sker der? Du kender det: Det er sjovt at lege med dine venner. Der er gang i den. Du har det dejligt, og så sker det lige

Læs mere

Interview med pædagog

Interview med pædagog Interview med pædagog Interviewer: J = Julie og M = Michelle Interview person: S = Søren 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Okay og du hedder Søren. S: Ja, jeg

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra.

Karen elsker sommer. Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen elsker sommer Lørdag morgen Det er lørdag morgen. Klokken er 7. Karens mobiltelefon ringer. Det er vækkeuret. Karen slår det hurtigt fra. Karen er 22 år. Hun læser sprog på Århus universitet. Spansk

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere