Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger."

Transkript

1 Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger. Tre små ællinger jeg engang så, Tykke og tynde var ude at gå, Men den ene lille ælling med en fjer på sin bag drillede de andre med sit rap, rap, rap. Oppe i træet sad der en fugl, Den ville gerne lege skjul, Men den ene lille ælling med en fjer på sin bag drillede de andre med sit rap, rap, rap. Nede i åen var der en fisk, Den blev fanget af en dreng der var frisk, Men den ene lille ælling med en fjer på sin bag drillede de andre med sit rap, rap, rap. Flyvemaskinen. Jeg har en flyvemaskine, Og den har vinger på, Du kan tro at de er fine, For de er malet blå. Og når jeg flyve om natten, Så har den lygter på, Der er ingen der kan ta den, For hvem kan himlen nå. Min far han sidder og læser, Men han har lovet mig, At en dag det rigtig blæser, Så flyver han og jeg.

2 Jens Pedersens ko. Jens Pedersens ko den har horn, Og benene kan gå sådan på jorden, Men bag på sidder halen med den siger det smæk, med den jager den fluerne væk. men ved du hvad også den kan, ja den kan gi mælk i en spand, og så ka den muh og stange og glo, se det er en spændende ko. MUH!! Skuffen. Og vi trækker skuffen ud Og vi skyder skuffen ind Mens røgen stiger opad sådan her På Nørregade bor en bager Han bager de nysseligste kager Mens røgen stiger opad sådan her Bum klaver. God morgen sol. God morgen sol, god morgen morgen sol Som skinner ned på Bellis og Viol Og ned på jens og Karl de frække fyre Der står og tisser på en tissemyre. Men myren skal man ikke tisse på Så derfor siger jeg lad være og stå Og tis på myren men gå hjem igen Med jeres tissemyre tissemænd.

3 Kaj og Andreas s navne sang. Mit navn er LONE fordi det var det navn de ku li, den dag jeg blev født syntes de navnet var sødt, for jeg ku drømme om den dag alle mennesker de sagde at det bedste navn i verden det var LONE, ja det bedste navn i verden det var LONE. Der er mulighed for at benytte tre forskellige navne i et enkelt vers. Lille Peter edderkop. Lille Peter edderkop Kravlede op af muren. Så kom regnen Og skyllede Peter ned. Så kom solen og tørrede Peters Krop. Lille Peter edderkop Kravlede atter op. Der sad en larve. Der sad en larve på et blad Og den var temmelig glad For det var lig den slags blad Som var dens bedste mad. Og larven åd så skindet sprak Men det gjorde ikke et hak

4 Den smed sit skind og sagde Pyt Jeg får et splinter nyt. Da larven havde ædt sig mæt Så var den temmelig træt Den satte frem sit vækkeur Og tog en sovetur. Mens larven i sin puppe sov Så skete der noget sjov Den vågned i sit soveskjul Og var en sommerfugl. Larven Buster. Der vokser en hæk rundt om bedstemors have Hun siger den hedder liguster Her lever en larve med lysegrøn mave Som kravler og som hedder Buster. Fortæl os lidt mer, fortæl os lidt mer fortæl os lidt mer om Buster Han lever af blade og spiser en masse Til sidst er han lige ved at sprække Men tænk så begynder den smækfede basse At spinde og hækle og strikke. Fortæl os lidt mer Han strikker en pose, der hedder en puppe Og hænger den op som en køje Så gaber han højlydt og si r han vil snuppe Sig en på sit søvnige øje. Fortæl os lidt mer Mens Buster han sover og snorker og puster Så sker der de særeste sager Det trolder og tryller i Busters liguster Så pupper den knirker og knager. Fortæl os lidt mer Til sidst springer puppen så op med et smæld Buster vågner og smider sin dyne Men tænk han kan slet ikke kende sig selv

5 Da han endlig er kommet til syne Fortæl os lidt mer For Buster har fået de flotteste vinger Den dejligste fødselsdags gave Han flyver og flagrer og svæver og svinger Omkring over bedstemors have Fortæl os lidt mer Den yndigste sommerfugl sværmer for Buster En dame med dejlige farver Og de to får æg i den gamle liguster Som bli r til små grønne larver. Fortæl os lidt mer Jamen jeg kan ikke mer jeg kan ikke mer Jeg kan ikke mer om Buster. Bim bam busse. Bim bam busse, jeg er en haletusse. Det eneste jeg drømmer om, det er at blive smuk og skøn, og undgå storkens spidse næb, og også undgå slid og slæb. Bim bam busse, jeg er en haletusse. Bim bam busse, jeg er en haletusse. Jeg boltrer mig i andemad, så jeg kan sagtens være glad, og selv om vandet det er vådt, så svømmer jeg dog ganske godt. Bim bam busse, jeg er en haletusse Blæsten. Blæsten kan man ikke få at se det er der ikke noget at gøre ved, men når møllen rigtig svinger rundt med sine store vinger, så det let at gætte at det blæser.

6 Blæsten kan man ikke få at se Det er der ikke noget at gøre ved, Men når støv og visne blade Flyver rundt på vej og gade, så det let at gætte at det blæser. Blæsten kan man ikke få at se Det er der ikke noget at gøre ved, men når alle vimpler vajer og når alle skilte svajer, så det let at gætte at det blæser. Blæsten kan man ikke få at se Det er der ikke noget at gøre ved, men når luften rigtig suser, og når alle træer bruser, så det let at gætte at det blæser. En kort en lang. En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang. En mand, en spand, en lille sjat vand. En lille sjat vand, en mand, en spand. En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang. En mus, et kat, en gammel høj hat, en gammel høj hat, en mus, et kat. En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang. En snor, en kniv, et lokomotiv, et lokomotiv, en snor, en kniv. En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang. En måne, en stjerne, en skov i det fjerne, en skov i det fjerne, en måne, en stjerne, En kort en lang, en trekant, en stang, en klokke, der siger ding-dang.

7 Mariehønen Evigglad. Mariehønen Evigglad gik tur på et rabarberblad, og mødte Søren snegl der lå og sov med sneglehuset på. Så blev det regn og tordenvejr og Evigglad fik våde tæer så derfor slog hun banke slag på sneglehusets lille tag. Og Søren råbte højt kom ind I læ for torden regn og vind Her er lidt snævert som du ser Men der er lunt og tørvejr her. Så sad de bege to og lo I Sørens lille snegle bo Og hvis jeg ikke tager fejl Bliver Evigglad til Madam Snegl. En lille hest på lodne ben. En lille hest på lodne ben gik tur på gadens hårde sten den var så træt i sine hove og vil så gerne hjem og sove. I en butik på Nørrebro gik hesten ind og så på sko men da den ikke havde penge så fik den lov at vente længe. I tyve år sad hesten der men så kom der en barbér han gav den et par kludesutter så løb den hjem på to minutter! Hjulene på bussen.

8 Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen siger - åben og lukke, Pengene i bussen siger klir, klir, klir Folkene i bussen siger snakke, snakke Børnene i bussen siger vræl, vræl, vræl Hundene i bussen siger vov, vov, vov Sure Fru. Madsen siger hold så op Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt, gennem hele byen. Lille sky. Lille sky gik morgen tur på den blanke himmel, tegnede skygge på en mur, så på verdens vrimmel. Kiggede i søens vand, så sin egen mave, så en lille vralte-and gå i præstens have. Kunne ikke holde sig, havde ingen potte, lod det dryppe på en vej skønt den ikke måtte. Løb med blæsten hjem igen, så et bjerg med sne på, fik en lille smule skænd og en anden ble på.

9 Papegøjen fra Amerika. Jeg er en papegøje fra Amerika. Min far var papegøje-fiske-pakker. Jeg sagde ingenting, men mor hun sagde nu og da han lærer nok at synge når han snakker. Nu synger jeg - å falleri og fallera hvis nogen spørg mig, hvor jeg kommer fra så svarer jeg å falleri og a ha, ha, jeg er en papegøje fra Amerika. Jeg boede i en skov til jeg blev konfirmeret. Så blev jeg fanget af en fuglefanger. Han lærte mig at synge da han selv var for genert og siden blev jeg operettesanger. Nu synger jeg - å falleri og fallera En dag kom der en skipper ind og købte mig, for femogtyve kroner og en blomme. Jeg spiste blommen selv og skreg hurra, og fløj min vej og siden kom jeg her til Kardemomme. Her synger jeg å falleri og fallera Og byder man mig sukker siger jeg ja. For alle ved å falleri og a ha, ha, at jeg er papegøjen fra Amerika. Rapanden Rasmus. Rapanden Rasmus fra Rinkenæs sogn kørte en tur i sin enspændervogn. Hesten for vognen blev træt af at gå først gik den baglæns så gik den i stå.

10 Rasmus tog selen om halsen og fløj hesten sad bagved i vognen og røg og ih hvor de gloede i Rinkenæs sogn da Rasmus kom flyvende med hyp hest og vogn. Se den lille kattekilling. Se den lille kattekilling, nej, hvor er den sød. Den har fine, hvide poter og en pels så blød. Den kan sige mijav og spinde ligesom sin mor, den skal snart få lært at finde hen, hvor musen bor. Lille mus kom op af hullet kom og leg tagfat. Har du ikke lyst at lege med den lille kat? Nej, det må jeg ikke for min far og min mor, for de siger, at det var dig, der åd min storebror. Nej, det var det ikke, det var smedens grimme kat, den der bor i Århusgade nummer 65. Fætter Mikkel. På en skrammelplads mellem jern og glas og en masse andet affald. Fætter Mikkel gik mellem rusten blik med sin sæk og med et syvtal. For der lød en skøn musik der hvor fætter Mikkel gik og så spillede han på en gammel spand for han var en spillemand.

11 Det var fuglesang der i luften hang over hele skrammel Det var skønt kan du tro det var stereo fætter Mikkel brummede bassen. For der lød en skøn musik Der hvor fætter Mikkel gik og så spillede han på gammel spand for han var en spillemand. Jeg er en glad lille cowboy. Jeg er en glad lille cowboy, fra Texas prærie land at ride og kaste med lasso er det jeg allerbedst kan. Jubbi jah, jubbi jah, er det jeg allerbedst kan. Og når jeg strigler min pony, så bliver den blank og sort så svinger jeg mig i sadlen og rider langt, langt bort. Jubbi jah, jubbi jah, og rider langt, langt bort Så griber jeg min skyder, og skyder alt hvad jeg kan men den er ikke farlig, den skyder kun med vand. Jubbi jah, jubbi jah, den skyder kun med vand. Og når det så bliver aften, så får min pony fri så løber den ud på prærien, det kan den allerbedst li. Jubbi jah, jubbi jah, det kan den allerbedst li. Så sætter jeg mig ved bålet, og synger en aftensang så går jeg til ro ved bålet og sover natter lang. Jubbi jah, jubbi jah, og sover natter lang. I Afrika. I Afrika hvor løven går og brøler midt om natten,

12 sad der en dreng på fire år og rakte tunge af den. Molak, molak, mak, mak, mak, molak, molak, mak, mak,mak molak, molak, mak, mak,mak og rakte tunge af den. Da løven brølede igen til ingen verdens nytte, gik drengen ganske rolig hen og bad den holde bøtte. og bad den holde bøtte. Men da den åd en paraply, som var den gamle tantes, løb drengen atter hjem igen, hvor ingen løver fandtes! hvor ingen løver fandtes! Edderkopperne. Og der var små edderkopper, Der ville gå i skole. Ja, der var små edderkopper. Der ville gå i skole. Så gik de op på skolens kontor og sagde Hej, hr. Inspektør, kan vi få lov at lærer noget af det som skolebørnene gør? men tror du små edderkopper at de måtte gå i skole? ja, tror du små edderkopper de måtte gå i skole? - vi har jo ingen klasser her med plads til edderkopper små, Jeg må desværre sige jer at I igen er nødt til at gå! Og så gik små edderkopper Ud i den store verden

13 Ja, så gik små edderkopper Ud i den store verden Der lærte de en hel masse ting, for ude i verden bli r man klog. Nu kan de alle snakke på forskellige edderkoppesprog. Bumletoget. Ud i det blå med Bumletoget. Nu skal vi af sted! Ud i det blå med Bumletoget. Hvem vil være med? Hæng bare på. Sig ikke nej! nu kører toget. vi er på vej! Hej! Nord og syd og øst og vest. Nord og syd og øst og vest er alle vegne hen. Når i Vesterhavet solen er begravet, står den op i Østersø den næste dag igen. Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag... mon ikke vi skal bruge denne hele uge for at sove rigtig længe søndag morgenstund. Januar og februar og marts, april og maj. Først i juni kommer søndenvinden og sommer. Fra sankthans går dagene igen den korte vej. Juni og august - og nu står rugen tung og gul. Så bli'r det september oktober og november og til allersidst december, og så er det jul.

14 Hvis der er en krokodille. Hvis der er en krokodille i dit badekar, ska' du ikke være bange, for den er så rar, men ta' og gi' den en kop kaffe og en go' cigar! Hvis der sidder en gorilla i dit cykelskur, ska' du bare ta' det roligt, den bli'r ikke sur, når den får et par bananer og cykeltur. Hvis der ligger en løve på dit skrivebord, ska' du ikke løbe ud å' si' det te' din mor. Når du klapper den på ryggen, gør den ikke spor Heksemutter. Heksemutter lod en tudse riste som en ren karudse. Rimme-rum, rimmer-rum røg i ringe, uhm, uhm, uhm! Ture-lure lo af lykke, for hun fik et rumpestykke. Rimme-rum... Trolle-rolle græd af harme, han fik kun de rådne tarme. Rimme-rum... Tokke-nokke kom for silde, han fik lamperøg ved gilde. Rimme-rum, rimmer-rum røg i ringe, uhm, uhm, uhm Den lille undulat.

15 Jeg er en lille undulat jeg har så ondt i min mave for dem jeg bor hos, ja, dem jeg bor hos de er så nærige med mad. De gir' mig sild hver eneste dag og det vil jeg ikke have, for jeg vil hellere meget hellere ha' Coca cola og is. Det regner, det regner. Det regner, det regner den hele dag, :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Hvor kommer dog alle de dråber fra? :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Jeg tror, at de bor i den sorte sky. :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Nu falder de ned over land og by. :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Og nu bliver græsset så vådt, så vådt, :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: men regnen gør alle småblomsterne godt. :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Når skyen er borte, bli'r himlen blå, :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: os då skinner solen på græs og strå. :/: dryppe, dryp, dryp, dryp. :/: Vi har lejrbål her.

16 Vi har lejrbål her Mellem stammer og træ r På den lille ø I den blanke sø. Det er Mexikos land Og en modig mand Han ka klar sig der Med et godt gevær. Men på >> Danger Hill<< Venter sorte Bill Ved et røveri Har han myrdet ti. Vor sherif er død Det var Bill, der skød Og hvor blodet flød Der blev jorden rød. Vi har fangede Bill Ham fra Danger Hill Og hans usle krop Den ska klynges op Så nu ka vi bo Her i fred og ro På den lille ø I den blanke sø. Den gamle gubbe. Der var en gammel gubbe Han havde intet skæg På ho det var han li så skaldet Som et spejleæg. Syng med nu alle mand enhver så godt han kan historien er mægtig go selvom den ej er sand

17 Så havde han en kone Hun slog ham meget tit Så slog han bare løs igen Og så var de jo kvit. syng med nu.. Hans 34 sønner De lavede kommers Den ældste han var 15 år Den yngste var 70. syng med nu.. De boede i en hytte Langt ude i en skov Og levede af agerbrug Og alt tilfældig sjov. syng med nu. I hytten var en stue Den var ikke vid re stor Når alle var derinde Stod de halve udenfor syng med nu På taget sider hanen Hvis ikke den er fløj n Og hvis det hele ej er sandt Så tror jeg det er løgn. syng med nu Krabbesang. Der lå en lille krabbe, På havets dybe bund, Og når der ingen fare var, Så tog den sig en blund. og krabben var så sød, på maven var den blød, den lå så stille at man, faktisk troede den var død. Så kom den slemme fisker, Og selvom han var mæt, Så fangede han den lille krabbe, I sit fiskernet. og krabben..

18 Han kom den i en gryde, Og kogte den i vand, Til middag skulle den spises af Den slemme fiskermand. og krabben var så sød, på maven var den rød, den lå så stille, for nu var den faktisk rigtig død Forårssang. Når forårssolen kommer I Marts, April og Maj Så nærmer vi os sommeren Vi er på rette vej. Kuk kuk kuk kuk Tralalalalalaj Så nærmer vi os sommeren Vi er på rette vej. Og solen smelter sneen Det bli r til smelte vand Det løber ned i dalen Så hurtig som det kan Kuk kuk o.s.v. Og honning bien summer Den flyver rask af sted Besøger alle blomster Og får lidt honning med Kuk kuk o.s.v. I skoven kukker gøgen Sin glade melodi For nu er våren kommen En vinter er forbi Kuk kuk o.s.v.

19 En lille frø i mosen sad. En lille frø i mosen sad Kvak-kvak, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Den hopped op og var så glad Kvak-kvak, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Men hør nu hvad der skete mer, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Stork langeben vor frømand ser, Ak ak, ak-ak, ak ak. Du lille frø nu ta r jeg dig Kvak-kvak, Kvak-kvak, Kvak-kvak, Tre sultene unger venter mig. Tak-tak, tak-tak, tak-tak. I en skov en hytte lå. I en skov en hytte lå, Nissen gennem ruden så, Haren kom på lette tå, Bankede derpå Nisse hjælp mig i min nød, skyder jægeren er jeg død Lille hare, komkun ind, ræk mig poten din Jægeren kom til hytten hen sig mig nisse lille ven, har du set en hare fin, her på marken din Nej, hr. jægere, har jeg ej, gå du blot igen din vej. Jægeren vendte sig og gik, Haren ej han fik.

20 Jeg har en rokketand. Jeg har en rokketand, Og du kan tro den rokker, Min far vil hive i min tand, Men jeg si r nej for pokker, Det er min egen rokketand, Min rokke rokke rokke tand., Det er min egen rokketand, Min rokke rokke rokke tand. Jeg har en rokketand Den rokker mens jeg snakker Min mor vil ha min tand Jeg får en ny men jeg takker Men jeg vil ha min rokketand, Min rokke rokke rokke tand. Men jeg vil ha min rokketand, Min rokke rokke rokke tand. Jeg har en rokketand Den rokker når jeg drikker Min tand den kan li saftevand Og jeg si r skål og hikker For jeg kan li min rokketand Min rokke rokke rokke tand. For jeg kan li min rokketand Min rokke rokke rokke tand. Ole s nye autobil. Ole s nye autobil Kør i timen otte mil, Tøf-tøf-tøf-tøf-tøf Tøf-tøf-tøf-tøf-tøf Den ka skyd en vældig fart, Når den får en rigtig start. Tøf.

21 Bilen den er rød og fin, Dufter aldrig af benzin. Tøf. Men en dag den løb bardus Ind i søsters dukkehus. Tøf. Dukkefar og dukkemor Sad så pænt ved kaffebord Tøf. Kaffetår og porcelæn Flød på dugen ren og pæn. Tøf. Og den stakkels dukkefar Nu han ingen hoved har. Tøf.. Sansesangen. Jeg kan høre med mit øre Bilerne som kør på gaden Og musik til middagsmaden Jeg kan høre hvad du siger Til mig. Jeg kan se med mine øjne Røde, grønne, gule biler Og dit ansigt nå du smiler Jeg kan se det når du kommer Til mig Jeg kan lugte med min næse Stanken fra bilerne på gaden Og den gode lugt af made Jeg kan lugte når du slipper En prut. Jeg kan smage med min tunge Søde bolsjer og citroner

22 Frikadeller og maloner Jeg kan smage når du gi r mig Noget rart. Jeg kan mærke med mig selv Jeg kan mærke noget gør ondt Jeg kan mærke noget er rundt Jeg kan mærke når du gi r mig Et knus. Petersen og Poulsen. Petersen og Poulsen Og Pallesen og Pill Tog ud en dejlig sommernat I posemandens bil. Bilen havde ingen hjul Og heller ingen rat Men det var også lige fedt For det var nemlig nat. Skoven var en sølle skov For det var ingen træ r Men det var lige fedt med det For det var dejlig vejr. Petersen og Poulsen Og Pallesen og Pill Har aldrig haft en bedre tur I posemandens bil. Tælle til en. Tælle til en Og tælle til to Hønen går ikke Med strømper og sko

23 Tælle til tre Og fire er nemt Æg bli r til røræg Når hønen bli r klemt. Tælle til fem Og tælle tilseks Er du en trold Får du børn med en heks. Tælle til syv Og otte og ni Knaphuller vokseer Der ingenting i. Tælle til ti Den sidste skal stå Alle de andre Tager nathuer på. Ude midt i rude skov. Ude midt i rude skov Har jeg gemt min hule. Hvis du tør må du få lov At komme med derud Men så må du love mig At være musestille Så skal jeg fortælle dig Hvordan du finder vej Hvis du tager en linje ti Og springer på et S tog Og løber ad en lille sti Så kommer du forbi En have med et rødt stakit En plads med rustne biler Et hus der vist engang var hvidt Så er du der om lidt.

24 Ude midt i rude skov Har jeg gemt min hule Men det er forbudt ved lov At sige hvor den er. Hvis du viser nogen vej Så siger jeg aldrig mere Nogen hem lighed til dig For så er du jo fej. Påskehøne Der har været en lille påskehøne, den har lagt et påskeæg, og vi ved ikke hvor den har lagt det, For den har ikke sagt det. se oppe se nede, du skal bare lede. Se ude, se inde, prøv om du ka finde det lille påske æg. Revne gulerødder. Revne gulerødder Ned i mine fødder Vællingen der var så varm Løber i min højre arm Sludder, pludder, mudder. Mælken nid i tæerne Boller her i knæerne Havregryn med sukker på Har jeg i min store tå Sludder, pludder, mudder. Sovsen ned i låret Katofler op i håret Her i navlen sidder en sild

25 Og kigger ud, la vær, og kild Sludder, pludder, mudder. Rim og remser. Sofus fra sørøverskibet. Sofus fra sørøverskibet Piraten Læste en dag i Social Demokraten, at der var udsat dusør på en krone hvis man ku fange ham selv og hans kone. Sørøver Sofus, som ikke var bange, Skyndte sig hjem og tog konen til fange, men da de kom med sig selv i en kasse sagde betjenten det ikke ku passe. Sørøver Sofus blev gal, det er klart, Skyndte sig hjem med sig selv i en fart. Og da han kom med sig selv i en sæk, fik han en krone og skyndte sig væk! Opfinder Olsen fra opfinderland. Opfinder Olsen fra Opfinderland opfinder mer end en opfinde kan. Nu har han opfundet gafler med vanter og lyseblå snabelsko til elefanter. Og snart vil han opfinde frakker til træer, så de kan stå ude i alle slags vejr!

26 Tykke trille. Tykke Trille faldt som lille ned fra femte sal, ramte Fanden midt i panden. Kors hvor blev han gal! Med en banden flækkede Fanden som en kokosnød. Fryd dig, verden, for nu er den lede Fanden død! Sikken et hus. Sikken et hus! Mus i mit krus! Rotter i potter Og katte med kutter Og fem hottentotter Der sidder og prutter! Peter og Pelle og Povl. Peter og Pelle og Povl har gravet et hul med en skovl

27 og hullet er større i meter end Povl og Pelle og Peter. Pludselig kommer en ged og stanger dem alle derned. Ja, der er hvad jeg kan fortælle om Peter og Povl og Pelle! Inde i min mosters mave. Inde i min mosters mave er en lille børnehave. Hun skal nemlig være mor til en tvilling og hans bror. Når jeg lytter med mit øre tæt mod maven, kan jeg høre to små glade unger kravle inde bag min mosters navle. Alle mødre har en mave som engang var en børnehave. Hvis man ikke går i kloster Får man børn som lille moster! Pippi Langstrømpe. Her går det hopsahejsa, nu skal du se på migsa, kan åh, kan du gætte, kan du gætte hvem, jeg er? Ved du allerede, hvad en pi' som mig skal hedde? Blæs på med at spørge, for jeg sir' der, som det er: Her kommer Pippi Langstrømp' tu-la-hop, tu-la-hej, tula-hop-sasa.

28 Her kommer Pippi Langstrømp' ja, her kommer faktisk jeg. Har du set min abe, min søde lille fine abe? Har du set Hr. Nilsson, ja, han hedder faktisk så'n. Har du set min villa, min Villa Villekulla Villa, Ved du allerede, hvorfor villa'n hedder så'n? Der bor jo Pippi Langstrømp' tu-la-hop, tu-la-hej, tu-la-hop-sasa. Der bor jo Pippi Langstrømp' ja, der bor jo faktisk jeg. Heldigt gik det til a', jeg har abe, hest og villa. En vadsæk fyldt med penge, er det også rart at ha'. Kom nu alle venner, hver dreng og pige, som jeg kender. Nu skal vi ha' løjer, tu-la-hej, tu-la-hop-sasa. Her kommer Pippi Langstrømp' tu-la-hop, tu-la-hej, tula-hop-sasa. Her kommer Pippi Langstrømp' ja, her kommer faktisk jeg.

Sange for de helt små

Sange for de helt små Sange for de helt små Hjulene på bussen Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen

Læs mere

Men myren må man ikke tisse på, og derfor råber jeg: La vær og stå og tis på myren, men gå hjem igen med jeres tissemyretissemænd!

Men myren må man ikke tisse på, og derfor råber jeg: La vær og stå og tis på myren, men gå hjem igen med jeres tissemyretissemænd! God morgen, sol God morgen, sol! God morgen, morgensol, som skinner ned på bellis og viol og ned på Jens og Karl, de frække fyre, der står og tisser på en tissemyre. Men myren må man ikke tisse på, og

Læs mere

Goddag-sang. Goddag, goddag, goddag alle sammen Goddag, goddag, goddag alle sammen! Farvel-sang

Goddag-sang. Goddag, goddag, goddag alle sammen Goddag, goddag, goddag alle sammen! Farvel-sang Alle vores morgensamlinger starter med at alle børn og voksne holder i hænderne og synger goddag. Når morgensamlingen er slut, holder vi igen i hænderne og synger vores farvelsang. Når hver enkelt sang

Læs mere

I en skov en hytte lå..3. Tælle til en..4. Tinge-linge-later 5

I en skov en hytte lå..3. Tælle til en..4. Tinge-linge-later 5 . Mariehønen Evigglad...1 Tre små ællinger..1 Jens Petersens ko 1 Lille Peter edderkop..1 Bim Bam Busse.1 Hjulene på bussen 1 Jeg er en papegøje fra Amerika.2 Rapanden Rasmus...2 Se den lille kattekilling..

Læs mere

Solstrålens sangbog. sangbog. - Sange for de helt små

Solstrålens sangbog. sangbog. - Sange for de helt små Solstrålens sangbog sangbog - Sange for de helt små Lille Peter Edderkop Lille Peter edderkop kravlede op ad muren, så kom regnen og skyllede Peter ned. Så kom solen og tørrede Peters krop, lille Peter

Læs mere

Små synger sammen Torsdag den 14. september kl

Små synger sammen Torsdag den 14. september kl Ringsted Bibliotek Små synger sammen Torsdag den 14. september kl. 10-11 Vi fejrer traditionen tro den årlige sangdag, hvor de mindste børn inviteres til fællessang. Børnebiblioteket og Musik- og Kulturskolen

Læs mere

Sangbog. Junglegruppens. Caroline gi r os mad. Askfelt Børnehave. Caroline gi r os mad, Ost på brød og mælk i fad, Maden den bli r ekstra go

Sangbog. Junglegruppens. Caroline gi r os mad. Askfelt Børnehave. Caroline gi r os mad, Ost på brød og mælk i fad, Maden den bli r ekstra go Junglegruppens Sangbog Caroline gi r os mad Caroline gi r os mad, Ost på brød og mælk i fad, Maden den bli r ekstra go Når vi spiser den med ro. Værsgo. Askfelt Børnehave Hej hop og velkommen Røde, grønne,

Læs mere

Mariehønen Evigglad. Mariehønen Evigglad. Gik tur på et rabarberblad. Og mødte Søren Snegl, der lå. Og sov med sneglehuset på.

Mariehønen Evigglad. Mariehønen Evigglad. Gik tur på et rabarberblad. Og mødte Søren Snegl, der lå. Og sov med sneglehuset på. Mariehønen Evigglad Mariehønen Evigglad Gik tur på et rabarberblad Og mødte Søren Snegl, der lå Og sov med sneglehuset på. Da blev det regn og tordenvejr, Og Evigglad fik våde tæ r, Så derfor slog hun

Læs mere

Sange vi synger i hverdagen

Sange vi synger i hverdagen Sange vi synger i hverdagen vil vi ha' med i skoven til skovens grønne træer til skovens grønne træer vil vi ha' med til havet til havets bølger blå til havets bølger blå vil vi ha' med i i sneen til sneens

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Aktivitetsplan for Børn i Barcelona 2016: Forår i farver

Aktivitetsplan for Børn i Barcelona 2016: Forår i farver Aktivitetsplan for Børn i Barcelona 2016: Forår i farver Dato Tema Sange Aktiviteter Medbring gerne 31. Januar Fastelavn Fastelavn er mit navn Fastelavnsforberedelser Saks 14. Februar Fastelavn Fastelavn

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Sangbog indskoling 1. Indhold

Sangbog indskoling 1. Indhold Sangbog indskoling 1 Indhold Bim bam busse... 2 Blæsten kan man ikke få at se... 3 Den lille, frække Frederik... 4 En hjernesag... 5 Fætter Mikkel... 6 God morgen, sol... 7 Heksemutter... 8 Hodja fra Pjort...

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

De Små Synger Sange. Side 1 Downloadet på www.sparet-er-tjent.dk Stor børnesektion med tips og gratis malebøger

De Små Synger Sange. Side 1 Downloadet på www.sparet-er-tjent.dk Stor børnesektion med tips og gratis malebøger De Små Synger Sange Side 1 Downloadet på www.sparet-er-tjent.dk Stor børnesektion med tips og gratis malebøger INDHOLDSFORTEGNELSE Bro, bro, brille... 3 Den lille Ole med paraplyen... 3 Langt ud' i skoven

Læs mere

I EN SKOV EN HYTTE LÅ BALDER

I EN SKOV EN HYTTE LÅ BALDER BALDER Balder kravler rundt på kroppen hvor tror du mon, han lander nu? Han sidder her oppe på mit hoved, pas nu på han ikke falder ned for Balder han er fuld af ballade Nu faldt han lige ned. I EN SKOV

Læs mere

Projekt Børn og udeliv. Emne: Hvad er natur, samt til hvad og hvordan kan man anvende naturen?

Projekt Børn og udeliv. Emne: Hvad er natur, samt til hvad og hvordan kan man anvende naturen? Projekt Børn og udeliv Emne: Hvad er natur, samt til hvad og hvordan kan man anvende naturen? Uge 40-41 2011 Vi har i de sidste 2 uger arbejdet med natur og naturfænomener. Krudtuglerne har valgt at lave

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove,

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove, MULIGHEDER Hvis der ikke var dyr, så ville min ko skrige højt. Hvis der fandtes superbabyer, så ville vi alle ikke kunne sove. Hvis Sevel Kirke var lyserød, så ville vi ikke spise citronmåne. Hvis citronmåne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Tællesange. indhold. 1. Tælle til en 2. 1, 2, 3 Nu skal i bare se 3. Nummer én piller ben 4. Ej sikker lej... Side 2

Tællesange. indhold. 1. Tælle til en 2. 1, 2, 3 Nu skal i bare se 3. Nummer én piller ben 4. Ej sikker lej... Side 2 Tællesange TÆLLERIM Tælleremser indhold 1. Tælle til en 2. 1, 2, 3 Nu skal i bare se 3. Nummer én piller ben 4. Ej sikker lej........................... Side 2 5. Ente bente 6. Skorstensfejer Iverlund

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Dansk - Sisi og Pipins læsebog. Dansk - Sløjfeskrift - Højtlæsning Dansk

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Dansk - Sisi og Pipins læsebog. Dansk - Sløjfeskrift - Højtlæsning Dansk Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag - Fortællerunde - Ugens professor (efter efterårsferien) - Stjernestund Social læring - Massage - Klassemøde - Den varme stol - Sisi og Pipins læsebog (lektie) og opgaver

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder Smag for leg Tekster og akkorder Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg... s. 3 Hvem vil lave suppe... s. 4 Grøntsagsgymnastik...

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

En elefant kom marcherende. Elefantens vuggevise

En elefant kom marcherende. Elefantens vuggevise En elefant kom marcherende 1) En elefant kom marcherende hen ad edderkoppens fine spind, fandt at vejen var så int'ressant, at den byder op endnu en elefant. 2) To elefanter kom marcherende hen ad edderkoppens

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Fagtesang. # Sommerfuglen, sommerfuglen flyver rundt i stuen. # Når den rammer ruden får den en på tuden. Sommerfuglen, sommerfuglen vil så gerne ud.

Fagtesang. # Sommerfuglen, sommerfuglen flyver rundt i stuen. # Når den rammer ruden får den en på tuden. Sommerfuglen, sommerfuglen vil så gerne ud. Jeg er en lille undulat Jeg har så ondt i min mave Og dem jeg bor hos, og dem jeg bor hos De er nærig, så nærig. De gir mig sild hver eneste dag Og det kan jeg ikke lide, For jeg vil helre, for jeg helre

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller Et nisseskuespil for børn i indskolingen Nis skal giftes Medvirkende: Nis Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller I skal bruge: To store puder

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan:

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan: Skovkontrakten Skovkontrakten, den er vigtig! Alle dyr og nisser har skrevet under på den, og har lovet at holde den. Hvis der er en eller anden der bryder den, vil ingen af de andre have noget med dem

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

Lanternefest Lys i mørket

Lanternefest Lys i mørket Lanternefest Lys i mørket Efterårets tiltagende mørke får os til at ønske at tænde lys. Børnene synger: Lanterne, lanterne, sol og måne og stjerne. Skinne højt mit lys, skinne højt mit lys, skinne højt

Læs mere

Københavnerdrengen 2

Københavnerdrengen 2 19. DECEMBER Københavnerdrengen 2 Nu er der stille på mejeriet. Det er søndag, jeg har lige hørt Ønskekoncerten og jeg tror, far sover til middag. Jeg ved ikke, hvor Frederik er, han er nok ovre hos Niels

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

18. december Jeg besøger mormor og morfar - alene!

18. december Jeg besøger mormor og morfar - alene! 18. december Jeg besøger mormor og morfar - alene! 18. DECEMBER I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY Uge 1 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge 1 l Dyr Hipp og Hopp møder tit hinanden. De er meget forskellige, men de kan begge to godt lide at spise

Læs mere

Ordsprog og talemåder

Ordsprog og talemåder Ordsprog og talemåder Navn: Klasse: Hvad er forskellen? Når vi taler eller skriver, bruger vi nogle gange andre vendinger og sætninger til at forklare, hvad vi egentlig mener. Disse kaldes ordsprog eller

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Goddag sang (Dalia Faitelson)

Goddag sang (Dalia Faitelson) Goddag sang Goddag goddag til alle sammen Idag idag vi mødes her Og ved I hvad, det ku være så dejligt Hvis I ta r med på eventyr Det handler om en lille tapper mus Der forlod sit hus Og solen den stakkel

Læs mere

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden På kælkebakken I morgen er det juleaften. Det bliver en rigtig hvid jul med sne, klar himmel og frostvejr. Lissom et billede jeg har set på forsiden af et af mors juleblade. Jeg er ude at kælke på den

Læs mere

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er Jeg skal i skole - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke ha taget med Rasmus Mælkekusk, nu kommer du for sent i skole. Og se hvor du drypper

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95  morten@mortenmusik. Smag for leg Tekster Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg!... s. 3 Friske Frede Fersken!... s. 4 Frugtsangen!...

Læs mere

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge1_dyr.indd 1 06/07/

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge1_dyr.indd 1 06/07/ Uge 1 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge1_dyr.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 1 l Dyr Hipp og Hopp møder tit hinanden. De er meget forskellige, men de

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

Side 3.. skindet. historien om Esau og Jakob.

Side 3.. skindet. historien om Esau og Jakob. Side 3 skindet historien om Esau og Jakob 1 Spark i maven 4 2 Esau og Jakob 6 3 Den ældste søn 8 4 Arven 10 5 Maden 12 6 Esau gav arven væk 14 7 Esaus hånd 16 8 Jakobs mor 20 9 Skindet 22 10 Jakob løj

Læs mere

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. Bali 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. 4. I går skulle jeg bestige en kæmpe vulkan. 5. Jeg var så sulten, så

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik & Ulvetimen i kirken. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. en eller et. bil sko hus bus bi ur. hus. bus. sko. bil. Her er seks ord. Træk streg til det rigtige billede.

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. en eller et. bil sko hus bus bi ur. hus. bus. sko. bil. Her er seks ord. Træk streg til det rigtige billede. Her er seks ord. bil sko hus bus bi ur Træk streg til det rigtige billede. Skriv de seks ord med en eller et foran. hus bus bi sko ur bil en eller et 1 Skriv en linje med hvert bogstav. b - i - l - s -

Læs mere

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst.

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Indhold: 10 nummererede opgaver, der gradvist bliver sværere og sværere. Børnene kan se rækkefølgen i det

Læs mere

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Tekst: Bo Skødebjerg Musik: Christian Dahlberg SANG 1 - NISSEPOSTEN 1.0 Normann: Du prøver at få svar Men er kun til nar Hvo den ku du tro på den? At julekort

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! ELEFANT

TJEK DIN VIDEN! ELEFANT TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Dyr i Afrika 1 Navn: Klasse: Dato: ELEFANT Indhold 1. Hvor kan du læse om snablen? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvor mange muskler er der i en snabel? 3. Hvad æder elefanter?

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

8. december Hans Snedker

8. december Hans Snedker 8. december Hans Snedker 8. DECEMBER Hans Snedker bor lige ved siden af os. Han bor på en meget lille gård sammen med sin bror Rasmus. De har ingen koner, de er bare de to. Hans er ikke snedker, men husmand,

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

4. december Mere om Kong Vinter og Madam Tø

4. december Mere om Kong Vinter og Madam Tø 4. december Mere om Kong Vinter og Madam Tø 4. DECEMBER Jeg kan næsten ikke vente, til jeg kommer i skole i dag. Jeg er så spændt på at høre resten af historien om Ole, Onkel Rimfrost og Kong Vinter, ja,

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor.

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Mormor var ved at fjerne de visne blomster i haven og havde slet ikke set, at Gro var gået

Læs mere

k o r t æ l l i n g e r

k o r t æ l l i n g e r k o r t æ l l i n g e r femsætningshistorier af Cüneyt Pala udgives i samarbejde med forlaget forlæns palepoets publishing, 2015 alle rettigheder, etc. til alle tider og enhver y o u r w o r d s a r e

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

3. DECEMBER. Vi rasler fastelavn

3. DECEMBER. Vi rasler fastelavn 3. DECEMBER Vi rasler fastelavn I dag er det fastelavnsmandag og vi skal ud og rasle, men der skete osse noget i går. Mor havde for nogle dage siden været i Fåborg og havde købt to fastelavnsris og to

Læs mere