Uafhængighedskrav til netselskabers interne overvågningsansvarlige

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uafhængighedskrav til netselskabers interne overvågningsansvarlige"

Transkript

1 ENERGITILSYNET Punkt 6 Energitilsynets møde den 25. juni 2013 Dato: 24. maj 2013 Sag:12/14039 Sagsbehandler: PAJ Afd.: Ret og Administration Uafhængighedskrav til netselskabers interne overvågningsansvarlige Resumé 1. Denne sag drejer sig om, hvorvidt en overvågningsansvarlig i et netselskab formelt må være ansat i et koncernforbundet selskab og herefter udlånt til netselskabet. 2. Energitilsynet har ikke tidligere forholdt sig til dette spørgsmål. Spørgsmålet betragtes som principielt og derfor forelægges sagen med henblik på, at Energitilsynet kan afgive en tilkendegivelse. Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej Valby Tlf Mail post@energitilsynet.dk Web 3. Problemstillingen er relevant for både el- og gasforsyningsområdet, da de lovgivningsmæssige rammer på naturgasforsyningsområdet og elforsyningsområdet er ens. Energitilsynets fortolkning af bestemmelsen i naturgasforsyningsloven om den intern overvågningsansvarliges uafhængighed vil derfor få betydning for de øvrige danske elselskaber. 4. Et netselskab skal udpege en uafhængig overvågningsansvarlig. Den overvågningsansvarlige skal kontrollere, om det program for intern overvågning, som netskabet skal opstille, nu også bliver efterlevet. Sigtet med programmet for intern overvågning er at undgå, at netselskabet videregiver forretningsmæssigt følsomme oplysninger til koncernforbundne selskaber (f.eks. handelsselskaber) eller på anden måde udfører handlinger, der er diskriminerende over for andre selskaber. 5. Problemstillingen udspringer af en stikprøveundersøgelse foretaget af Sekretariatet for Energitilsynet af DONG Gas Distribution A/S implementering af reglerne for den interne overvågningsansvarlige. 6. Hos DONG Gas Distribution A/S er den interne overvågningsansvarlige tilknyttet og udfører sine opgaver i netselskabet DONG Gas Distribution A/S. Imidlertid, er den overvågningsansvarlige formelt ansat i det koncernforbundne selskab DONG Sales & Distribution A/S, men udlånt til DONG Gas Distribution A/S. Udlånet sker på baggrund af en udlånsaftale. 7. Den overvågningsansvarliges ansættelse i koncernselskabet DONG Sales & Distribution A/S, og ikke i netselskabet, stemmer som udgangspunkt ikke overens med ordlyden i den relevante bestemmelse i lovgivningen.

2 2/9 Bestemmelsen foreskriver, at den overvågningsansvarlige ikke må have nogen stilling i koncernforbudne selskaber. 8. Sekretariatet for Energitilsynet finder, at en ansættelsesordning, hvor den overvågningsansvarlige alene er formelt ansat i det koncernforbundne selskab, men reelt ansat i netselskabet sagligt, kan indrettes i overensstemmelse med lovgivningen. En ufravigelig betingelse herfor er, at der kan fremvises solid dokumentation for, at samtlige ansættelsesretslige beføjelser og præstationsfremmende incitamenter er fjernet fra det koncernforbundne selskab, og placeret i netselskabet. På denne baggrund varetager netselskabet den overvågningsansvarliges reelle ansættelse og det er således alene netselskabet, som har instruktionsbeføjelser i forhold til den overvågningsansvarlige. Afgørelse 9. På baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering har Energitilsynet tilkendegivet følgende: At en ansættelsesordning, hvor den overvågningsansvarlige formelt har stilling i et koncernforbundet selskab, men reelt udøver sin stilling i netselskabet ikke er i strid med naturgasforsyningslovens 11a, stk. 2, 1.pkt. En sådan ansættelsesordning kan alene ske i overensstemmelse med 11a, stk. 2, ved fremvisning af solid dokumentation, eksempelvis via en udlånsaftale, som klart foreskriver at samtlige ansættelsesretslige beføjelser, herunder instruktionsbeføjelser er fjernet fra det koncernforbundne selskab og alene tillægges netselskabet.

3 3/9 Sagsfremstilling 10. Distributionsselskaber skal opstille et program for intern overvågning, som beskriver selskabets tiltag for at forhindre diskriminerende adfærd mellem det regulerede distributionsselskab og de konkurrenceudsatte selskaber forbundet i samme koncern. 11. Sekretariatet for Energitilsynets tilsyn med distributionsselskabernes program udmøntes ved årlige stikprøveundersøgelser på baggrund af selskabets årsberetning om det interne overvågningsprogram. Sekretariatet for Energitilsynet modtager hvert år årsberetningerne, senest den 1. juni. 12. Sekretariatet for Energitilsynet undersøger hvert år forskellige emner omfattet af selskabernes interne overvågningsprogram. Problemstillingen i denne sag udspringer af en undersøgelse af netselskabernes implementering af kravet om den intern overvågningsansvarliges uafhængighed, som blev i værksat i forbindelse med nye bestemmelser i naturgasforsyningsloven, jf. lov nr. 466 af 18. maj Sekretariatet for Energitilsynet har i undersøgelsen af DONG Gas Distribution A/S s implementering af uafhængighedskravet indhentet oplysninger og dokumentation fra DONG Gas Distribution A/S med henblik på at undersøge, hvorvidt den overvågningssvarlige lever op til uafhængighedskravet i naturgasforsyningslovens 11a, stk DONG Gas Distribution A/S har om sagens problemstilling oplyst, at den interne overvågningsansvarlige i DONG Gas Distribution A/S formelt er ansat i DONG Sales & Distribution A/S og herefter udlånt til DONG Gas Distribution A/S på baggrund af en udlånsaftale. Denne konstruktion er for illustrationens skyld skitseret nedenfor: Illustration 1: Overvågningsansvarliges ansættelse

4 4/9 15. Ansættelsesordningen benyttes af DONG Gas Distribution A/S på grund af administrative hensyn. Samtlige medarbejdere i DONG Gas Distribution A/S er formelt ansat i DONG Sales & Distribution A/S og herefter udlånt fra DONG Sales & Distribution A/S på baggrund af en udlånsaftale. Modsat medarbejderne i DONG Gas Distribution A/S er Direktøren af selskabet ansat direkte i DONG Energy Eldistribution A/S og udlånt delvist til DONG Gas Distribution A/S. 16. DONG Gas Distribution A/S har oplyst, at denne ordning gør det muligt for selskabet at have en mere ensartet og praktisk indretningen af selskabernes administrative opgaver, herunder lønkørsel, som udføres af HR afdelingen i hvert forretningsområde, herunder DONG Sales & Distribution A/S. Herudover har DONG Gas Distribution A/S oplyst, at ordningen samtidig er med til at sikre, at stillingen fremstår attraktiv og hermed tiltrækker de fornødne kompetencer i og med at den overvågningsansvarlige vil være sikret samme forhold som de øvrige medarbejdere i koncernen. 17. Til brug for Sekretariatet for Energitilsynets vurdering har DONG Gas Distribution A/S fremsendt kopi af den benyttede udlånsaftale. Udlånsaftalen er vedlagt denne sag som bilag 1. Udlånsaftalen er en generel udlånsaftale, som benyttes i DONG Energy koncernen. Den generelle udlånsaftale er blevet tilpasset, så udlånsaftalens punkt 3 specifikt er udformet til de særlige forhold, der gælder ved udlånet af den overvågningsansvarlige. Høring 18. Sagen har været sendt i høring hos DONG Gas Distribution A/S den 3. maj Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget DONG Gas Distribution A/S s høringssvar den 21. maj Høringssvaret er vedlagt sagen som bilag 2.

5 5/9 Lovgrundlag Følgende retsgrundlag vurderes af Sekretariatet for Energitilsynet at have relevant betydning for Energitilsynets vurdering: 19. Naturgasforsyningsloven - Lovbekendtgørelse nr. 996 af 13. oktober 2011 Kravet til den overvågningsansvarliges uafhængighed er reguleret i Naturgasforsyningsloven. Ngfl 11a, stk. 1-2, om den overvågningsansvarlige foreskriver at: 11 a. Distributions- og lagerselskaber skal opstille et program for intern overvågning, som beskriver selskabets tiltag for at forhindre diskriminerende adfærd. Selskaberne skal sikre overholdelsen af programmet for intern overvågning samt sikre, at det kontrolleres på passende måde. En årsberetning med en beskrivelse af programmet samt kontrollen af dette skal offentliggøres og anmeldes til Energitilsynet. Stk. 2. Selskaberne nævnt i stk. 1 skal udpege en overvågningsansvarlig, som er uafhængig. Den overvågningsansvarlige må ikke have nogen stilling, noget ansvar, nogen interesser eller noget forretningsforhold i eller med eventuelle tilknyttede og associerede selskaber samt i eller med selskaber, der kontrolleres af samme selskabsdeltagere, jf. dog stk. 3. Stk.3. Stk. 2 er ikke til hinder for, at to eller flere distributionsselskaber eller netvirksomheder efter lov om elforsyning udpeger den samme overvågningsansvarlige. 20. Af forarbejderne til bestemmelsen i lovforslaget (L nr. 466) fremgår at: Bestemmelsen gennemfører gasdirektivets krav i artikel 26, stk. 2, litra d. Direktivets bestemmelse omhandler kun distributionsselskabers overvågningsprogrammer, herunder forpligtelsen til at have en uafhængig overvågningsansvarlig.... Uafhængighedskravet forudsætter ikke nødvendigvis, at der udpeges en ekstern overvågningsansvarlig. Den overvågningsansvarlige kan således godt være ansat af distributionseller lagerselskabet. Med undtagelse af de i stk. 3 nævnte situationer, må den overvågningsansvarlige imidlertid ikke have nogen stilling, noget ansvar, nogle interesser eller noget forretningsforhold i eller med de virksomheder, som er nævnt i stk. 2, udover det pågældende distributions- eller lagerselskab.

6 6/9 21. Bekendtgørelse nr. 979 af 6. oktober 2011 om program for intern overvågning for net- og transmissionsvirksomheder og Energinet.dk i henhold til lov om naturgasforsyning Energitilsynets kompetence til vurdering af problemstillingen i relation til interne overvågningsprogrammer fremgår af 7 i Bekendtgørelse om program for intern overvågning. Bekendtgørelsens 7. foreskriver at: Energitilsynet fører tilsyn med den overvågningsansvarliges uafhængighed, jf. 11 a, stk. 2 og 3, i lov om naturgasforsyning.

7 7/9 Begrundelse 22. Det vil i det følgende blive vurderet, i hvilket omfang Naturgasforsyningslovens 11a, stk. 2, 2. pkt., hvorefter den overvågningsansvarlige ikke må have nogen stilling i et selskab tilknyttet netselskabet, begrænser den overvågningsansvarlige i at være ansat i DONG Sales & Distribution A/S og herefter udlånt til DONG Gas Distribution A/S. 23. Det er Sekretariatet for Energitilsynets vurdering, at en sådan ansættelsesordning, umiddelbart ikke er i overensstemmelse med ordlyden af Naturgasforsyningslovens 11a, stk.2, 2.pkt. 24. DONG Gas Distribution A/S har i forbindelsen med Sekretariatet for Energitilsynets undersøgelse oplyst, at den interne overvågningsansvarlige alene er ansat i DONG Sales & Distribution A/S af administrative årsager. I denne forbindelse har DONG Gas Distribution A/S oplyst, at samtlige medarbejdere i DONG Gas Distribution A/S er ansat i DONG Sales & Distribution A/S, og herefter udlånt til netselskabet. Denne ordning gør det muligt at effektivisere selskabets administrative opgaver, herunder lønkørsel. 25. Det er Sekretariatet for Energitilsynet vurdering, at en sådan ordning, samtidigt kan have en positiv effekt i forhold til rekruttering til stillingen som intern overvågningsansvarlig. Ved at benytte samme ansættelsesstruktur for den overvågningsansvarlige, som for netselskabets ansatte i øvrigt, vil den overvågningsansvarlige være garanteret samme forhold som de øvrige medarbejdere i koncernen. 26. I forlængelse heraf finder Sekretariatet for Energitilsynet det væsentligt, at en stilling som overvågningsansvarlig anses som attraktiv, således at gode kompetencer tiltrækkes opgaven. På den baggrund finder Sekretariatet for Energitilsynet det sagligt at vurdere, om en sådan ansættelsesordning vil kunne stemme overens med lovgrundlaget. 27. Dog kunne ansættelsen i det større ansættelsesområde bevirke, at der er risiko for at den overvågningssansvarlige helt overordnet vil fokusere på en fremtidig karriere i den samlede koncern og derfor i sine handlinger vil være påvirket af at handle i den samlede koncerns interesse. 28. Hvis den overvågningsansvarlige imidlertid havde været ansat i DONG Gas Distribution A/S, men reelt været underlagt instruksbeføjelser fra det koncernforbundne selskab, ville selve instruktionsbeføjelsen have været tillagt den altafgørende betydning i en vurdering af den overvågningsansvarliges uafhængighed. 29. På denne baggrund finder Sekretariatet for Energitilsynets det sagligt i en vurdering af den overvågningsansvarliges ansættelsesforhold alt-

8 8/9 overvejende at lægge vægt på det reelle ansættelsesforhold, og herunder mindre på det formelle. 30. Sekretariatet for Energitilsynet finder, at en ufravigelig forudsætning for, at der kan sondres mellem reel og formel ansættelse er, at der kan fremvises solid dokumentation for at den overvågningsansvarlige ikke er underlagt instruktionsbeføjelser fra personale udenfor netselskabet. Denne betingelse kan opfyldes ved, at der f.eks. affattes en udlånsaftale specifikt for den overvågningsansvarlige med solid dokumentation for, at samtlige ansættelsesretslige beføjelser fjernes fra det koncernforbundne selskab, og hvor det fremgår, at placeringen af den overvågningsansvarlige er afgrænset til DONG Gas Distribution A/S eller DONG Energy Eldistribution A/S. 31. Den af DONG Gas Distribution A/S fremsendte kopi af netselskabets udlånsaftale med DONG Sales & Distribution A/S er vedlagt som bilag 1. Udlånsaftalen tager specifikt stilling til udlånet af den overvågningsansvarlige i aftalens punkt 3. Nedenfor er fremhævet forhold, som Sekretariatet for Energitilsynet finder af væsentlig betydning i vurderingen af den overvågningsansvarliges uafhængighed. 32. I forhold til instruktionen over den overvågningsansvarlige fremgår af udlånsaftalens punkt og punkt 3.1.5, jf. punkt 5.1 at alle instruktionsbeføjelser over den overvågningsansvarlige er tillagt DONG Gas Distribution A/S. 33. Herudover fremgår det af udlånsaftalens punkt at Den overvågningsansvarlige kan på trods af pkt.4.3 kun være udlånt til DGD 1 eller DONG Energy Eldistribution A/S og skal samlet være 100 % udlånt til disse to selskaber, således at den overvågningsansvarlige ikke har nogen stilling i DE S&D 2. Den fulde ledelsesret er tillagt DONG Gas Distribution, hvilket eksplicit er anført i kontraktens punkt 3.1.5, jf. punkt I forhold til den overvågningsansvarliges eventuelle muligheder for forfremmelse etc., fremgår det af udlånsaftalens, punkt 3.1.4, jf. punkt 5.1at alle rettigheder og forpligtelser alene følger af ansættelsesaftalen samt at ansættelsesvilkår kun kan ændres på anmodning fra DONG Gas Distribution. Opsigelse af den overvågningsansvarlige kan alene ske efter ønske fra distributionsselskabet, jf. punkt På baggrund af bestemmelserne i udlånsaftalen, er det Sekretariatet for Energitilsynets vurdering, at den overvågningsansvarlige alene er underlagt distributionsselskabet instruktionsbeføjelser, og derfor har sin re- 1 DGD benyttes som en forkortelse for DONG Gas Distribution. 2 DE S&D benyttes som forkortelse for DONG Sales & Distribution.

9 9/9 elle ansættelse i dette, uanset den formelle ansættelse i DONG Sales & Distribution A/S. 36. Det er på denne baggrund Sekretariatet for Energitilsynets vurdering, at den overvågningsansvarliges ansættelse i den konkrete sag er i overensstemmelse med 11 a, stk pkt., idet den de facto konsekvens af udlånsaftalen er, at den overvågningsansvarlige hverken har reel stilling, ansvar, interesser eller noget forretningsforhold med det tilknyttede selskab. 37. Sekretariatet for Energitilsynet finder på denne baggrund, at der ikke er holdepunkter for at gribe ind i ansættelsesordningen mellem DONG Sales & Distribution A/S og DONG Gas distribution A/S så længe, at en sådan ansættelsesordning er sikret ved fremvisning af solid dokumentation, som klart foreskriver, at samtlige ansættelsesretslige beføjelser og præstationsfremmende incitamenter er fjernet fra det koncernforbundne selskab og alene tillægges netselskabet. Afgørelse 38. På baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering har Energitilsynet tilkendegivet følgende: At en ansættelsesordning, hvor den overvågningsansvarlige formelt har stilling i et koncernforbundet selskab, men reelt udøver sin stilling i netselskabet ikke er i strid med naturgasforsyningslovens 11a, stk. 2, 1.pkt. En sådan ansættelsesordning kan alene ske i overensstemmelse med 11a, stk. 2, ved fremvisning af solid dokumentation, eksempelvis via en udlånsaftale, som klart foreskriver at samtlige ansættelsesretslige beføjelser, herunder instruktionsbeføjelser er fjernet fra det koncernforbundne selskab og alene tillægges netselskabet.

ÅRSBERETNING ÅRSBERETNING 2014. Program for intern overvågning. NGF Nature Energy Distribution A/S

ÅRSBERETNING ÅRSBERETNING 2014. Program for intern overvågning. NGF Nature Energy Distribution A/S ÅRSBERETNING 2014 Program for intern overvågning NGF Nature Energy Distribution A/S INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 3 2 Beskrivelse af NGFNE-Ds Program for intern overvågning... 3 2.1 Programmets tiltag...

Læs mere

UAFHÆNGIGHEDSKRAVET FOR OVERVÅGNINGSANSVARLIGE I NETSELSKABER EFTER ELFORSYNINGSLOVENS 20 A, STK. 2

UAFHÆNGIGHEDSKRAVET FOR OVERVÅGNINGSANSVARLIGE I NETSELSKABER EFTER ELFORSYNINGSLOVENS 20 A, STK. 2 29. maj 2018 Center for Energibesparelser PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. MAJ 2018 UAFHÆNGIGHEDSKRAVET FOR OVERVÅGNINGSANSVARLIGE I NETSELSKABER EFTER ELFORSYNINGSLOVENS 20 A, STK. 2. VERDO HILLERØD

Læs mere

ÅRSBERETNING. Program for intern overvågning Naturgas Fyn Distribution A/S.

ÅRSBERETNING. Program for intern overvågning Naturgas Fyn Distribution A/S. ÅRSBERETNING. Program for intern overvågning Naturgas Fyn Distribution A/S. Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 2 Beskrivelse af Naturgas Fyn Distribution A/S s ( NGFD s ) program for intern overvågning...3

Læs mere

ÅRSBERETNING 2013 ÅRSBERETNING 2013. Program for intern overvågning. Naturgas Fyn Distribution A/S

ÅRSBERETNING 2013 ÅRSBERETNING 2013. Program for intern overvågning. Naturgas Fyn Distribution A/S ÅRSBERETNING 2013 Program for intern overvågning Naturgas Fyn Distribution A/S INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 3 2 Beskrivelse af NGFDs Program for intern overvågning... 3 2.1 Programmets tiltag...

Læs mere

ÅRSBERETNING Program for intern overvågning Naturgas Fyn Distribution A/S.

ÅRSBERETNING Program for intern overvågning Naturgas Fyn Distribution A/S. ÅRSBERETNING 2009 Program for intern overvågning Naturgas Fyn Distribution A/S. Indholdsfortegnelse 1 Indledning....3 2 Beskrivelse af Naturgas Fyn Distribution A/S s (NGFD s) Program for intern overvågning...3

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015.

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25 58 79 87 6. juni 2017 Detail & Distribution 16/06167 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet

Læs mere

ELNETSELSKABERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED MINORITETSEJERANDELE I ET ELHANDELSVIRKSOMHED

ELNETSELSKABERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED MINORITETSEJERANDELE I ET ELHANDELSVIRKSOMHED PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 10. APRIL 2018 ELNETSELSKABERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED MINORITETSEJERANDELE I ET 1. marts 2018 Energibesparelser RESUMÉ 1. En netvirksomhed har rejst et spøtgsmål i relation

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Videbæk Elnets ansøgning om kabellægning af luftledninger

Denne afgørelse vedrører Videbæk Elnets ansøgning om kabellægning af luftledninger Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk CVR nr. 25140656 22. november 2016 Detail & Distribution 16/05225 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet for

Læs mere

NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED FAKTURERERING AF ENGROS- KUNDER

NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED FAKTURERERING AF ENGROS- KUNDER SIDE 1 AF 7 PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 10. APRIL 2018 NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED FAKTURERERING AF ENGROS- RESUMÉ 1. Sagen forelægges for Energitilsynet, idet sagen er af principiel

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00497, 16/00486 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM Sekretariatet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Hammel Elforsyning Net A/S Industrivej 7 8450 Hammel CVR nr. 32479243 3. november 2016 Detail & Distribution 15/09898, 15/09899, 15/09903 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF HAMMEL ELFORSYNING NET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. september 2016 Detail & Distribution 15/05707, 1505709, 15/05710, 15/05711 og 16/06313 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM

Læs mere

Høring af udkast til lovforslag om Energinet Danmark

Høring af udkast til lovforslag om Energinet Danmark Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K att.: Frederikke Lett 26. oktober 2004 Sag 3/1302-0200-0102 / CP Deres ref.. Høring af udkast til lovforslag om Energinet Danmark Med skrivelser af 8. oktober

Læs mere

NKE-Elnet A/S CVR/SE-nr. 27 41 28 23. Årsrapport 2006. Intern overvågning

NKE-Elnet A/S CVR/SE-nr. 27 41 28 23. Årsrapport 2006. Intern overvågning CVR/SE-nr. 27 41 28 23 Årsrapport 2006 Intern overvågning Årsberetning for intern overvågning og sikring af ikke-diskriminerende adfærd i NKE-Elnet A/S Juli 2007 Ærøvej 2 4700 Næstved Tlf.: 55785150 Fax:

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00620, 16/00619, 16/00618, 16/00498 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE-

Læs mere

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg. Afgørelse

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg. Afgørelse EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 29. oktober 2010 Sag 4/0720-0101-0170 / DM Deres ref. Afgørelse ENERGITILSYNET sekretariatsbetjenes af KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Energitilsynet

Læs mere

Program for intern overvågning

Program for intern overvågning J.nr. 1018 Program for intern overvågning Tarm Elværk Net A/S CVR-nr. 25 80 45 62 1. Indledning På baggrund af Energistyrelsens bekendtgørelse nr. 667 af 19. maj 2015 om program for intern overvågning

Læs mere

J.nr Tarm Elværk Net A/S program for intern overvågning

J.nr Tarm Elværk Net A/S program for intern overvågning J.nr. 1018 Tarm Elværk Net A/S program for intern overvågning 1. Indledning På baggrund af Energistyrelsens bekendtgørelse nr. 980 af 6. oktober 2011 om program for intern overvågning (overvågningsbekendtgørelsen)

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. september 2016 Detail & Distribution 15/05704, 15/05705 og 15/05706 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Forsyning Helsingørs ansøgninger om kabellægning af luftledninger i

Denne afgørelse vedrører Forsyning Helsingørs ansøgninger om kabellægning af luftledninger i Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05362,15/05363, 15/05364,15/05365, 16/06515 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING

Læs mere

Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang

Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang Dong Energy Eldistribution 13.02.2012 Sag 4/0720-0200-0122 / Deres ref. Laa & lba Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang Anmeldelsen Energitilsynets

Læs mere

3. Den 7. august 2017 anmeldte Energinet den supplerende metode, jf. bilag 2, til Sekretariatet.

3. Den 7. august 2017 anmeldte Energinet den supplerende metode, jf. bilag 2, til Sekretariatet. Energinet Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia 2. november 2017 Engros & Transmission Fremsendt via mail: hpa@energinet.dk GODKENDELSE AF SUPPLERENDE METODE TIL KOMPENSATION AF HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. spetember 2016 Detail & Distribution 15/05700, 15/05701, 15/05702 og 15/05703 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 7. juli 2010 ophæves.

Energitilsynets afgørelse af 7. juli 2010 ophæves. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Syd Energi Net A/S OVER Energitilsynets

Læs mere

HMN Naturgas A/S s anmeldte ændringsvilkår

HMN Naturgas A/S s anmeldte ændringsvilkår HMN Naturgas A/S Gladsaxe Ringvej 11 Postbox 83 2860 Søborg Att.: Rikke Østergaard Petersen Dato: 25-08-2014 Sagsnr.: 14/06315 Sagsbehandler: PAJ Afd.: Ret og Administration Sendt med e-mail til: rp@naturgas.dk,

Læs mere

Denne afgørelse vedrører AURA El-nets ansøgning om kabellægning af luftledninger

Denne afgørelse vedrører AURA El-nets ansøgning om kabellægning af luftledninger AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25 70 69 00 1. december 2016 Detail & Distribution 16/04586 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet for

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05361, 15/06341 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

NKE-Elnet A/S CVR/SE-nr. 27 41 28 23. Årsrapport 2007. Intern overvågning

NKE-Elnet A/S CVR/SE-nr. 27 41 28 23. Årsrapport 2007. Intern overvågning CVR/SE-nr. 27 41 28 23 Årsrapport 2007 Intern overvågning Årsberetning for intern overvågning og sikring af ikke-diskriminerende adfærd i NKE-Elnet A/S Ærøvej 2 4700 Næstved Tlf.: 55785150 Fax: 55785160

Læs mere

DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen Virum AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER

DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen Virum AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum 7. september 2015 Detail & Distribution 15/04316 lba, lna AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER DONG Energy Eldistribution A/S (DEE)

Læs mere

REF00100 Program for intern overvågning

REF00100 Program for intern overvågning Indholdsfortegnelse 1..... 2 Formål... 2 Ejerskab... 2 Gyldighedsområde... 2 Distributionsliste... 2 Grundlag... 2 2. Typer af diskriminerende adfærd.... 3 3. Tiltag til forhindring af diskriminerende

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11159, 15/11160, 15/11161, 15/11645 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11156, 15/11157, 15/11158 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Vejledning til delt hjemmeside vedr. Intern Overva gning

Vejledning til delt hjemmeside vedr. Intern Overva gning Vejledning til delt hjemmeside vedr. Intern Overva gning Indhold Indledning... 2 Koncernens indgangsportal navn... 4 Koncernens indgangsportal reklamer mm.... 4 Netselskabets hjemmesideområde navn... 5

Læs mere

ELNETSELSKABERNES SÆRSKILTE IDENTITET NAVNE OG LOGOÆNDRING

ELNETSELSKABERNES SÆRSKILTE IDENTITET NAVNE OG LOGOÆNDRING PUNKT 7 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. MAJ 2018 ELNETSELSKABERNES SÆRSKILTE IDENTITET NAVNE OG LOGOÆNDRING 30. april 2018 Energibesparelser 18/07468 GISH RESUMÉ SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET 1. Sagen

Læs mere

Forskrift G - Diskretionspolitik og procedurer omkring datasikkerhed

Forskrift G - Diskretionspolitik og procedurer omkring datasikkerhed Forskrift G - Diskretionspolitik og procedurer omkring datasikkerhed December 2007 Rev. 1 Nov. 2006 Nov. 2006 Jan. 2007 Jan. 2007 DATE LEG BCM/MRP LEG LSO NAME Nov. 2006 DATE HEP/LEG NAME REV. DESCRIPTION

Læs mere

Årsberetning for intern overvågning 2017 gældende for Vestforsyning Net A/S

Årsberetning for intern overvågning 2017 gældende for Vestforsyning Net A/S Årsberetning for intern overvågning 2017 gældende for Net A/S Maj 2018 Net A/S Nupark 51 7500 Holstebro tlf.: 9612 7300 fax 9612 7301 vestforsyning@vestforsyning.dk www.vestforsyning.dk Jf. Elforsyningsloven

Læs mere

Program for intern overvågning

Program for intern overvågning Program for intern overvågning Vedr. sikring af at aftaler indgås på markedsvilkår Lolland Forsyning A/S CVR nr. 29 60 30 65 Lolland Spildevand A/S CVR nr. 31 10 19 10 Lolland Vand A/S CVR nr. 31 15 17

Læs mere

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på elog naturgasområdet

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på elog naturgasområdet Punkt 7 Energitilsynets møde den 29. april 2014 2. maj 2014 Ret & Administration 13/10069 /OTS, PAJ Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på elog naturgasområdet Resumé 1. I dette notat orienteres om

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodeller som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodeller som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04713, 18/04834, 18/05746 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25 70 69 00 1. december 2016 Detail & Distribution 15/12007, 15/12008 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Vejledning til særskilt hjemmeside vedr. Intern overva gning

Vejledning til særskilt hjemmeside vedr. Intern overva gning Vejledning til særskilt hjemmeside vedr. Intern overva gning Indhold Indledning... 2 Netselskabets hjemmeside navn... 4 Nethjemmeside påkrævede informationer... 5 Netselskabets hjemmeside reklamer mm....

Læs mere

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR 14. januar 2016 Engros & Transmission 15/09396-1 PCO SAGSFREMSTILLING BAGGRUND 1. I denne sag skal Sekretariatet for Energitilsynet (SET) tage stilling

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Godkendelse af SE Elnet s ændring i betalingskadance

Godkendelse af SE Elnet s ændring i betalingskadance Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Att: Jens Ammitzbo Sendt med mail til: jeam@se.dk og net@se.dk Dato: 26-06-2014 Sagsnr.: 14/05431 Sagsbehandler: PAJ Afd.: Ret og Administration AFGØRELSE

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Energi & Forsyning. September 2013

Energi & Forsyning. September 2013 Energi & Forsyning September 2013 Indholdsfortegnelse Introduktion Differentierede kubikmetertakster for afledning af spildevand og ændring af reglerne om særbidrag Rammerne for anvendelse af kommunal

Læs mere

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen.

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net 13. oktober 2014 Sagnr. 14/10480 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Nets (herefter Energi Fyn) anmeldelse af ny metode

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25 58 79 87 15. februar 2017 Detail & Distribution 16/00626,16/00625, 16/00624, 16/00623 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE-

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref.

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. SEKRETARIATET FOR Anmeldelse af branchevejledning af tilslutningsbidrag for ladestandere til elbiler opstillet

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. NOE Net Att. Mads Johnsen 30. september 2014 Sag 14/06466 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 31. maj 2014 har NOE Net anmeldt tariferingsmetode for

Læs mere

NKE-Elnet A/S CVR/SE-nr Årsrapport Intern overvågning

NKE-Elnet A/S CVR/SE-nr Årsrapport Intern overvågning CVR/SE-nr. 27 41 28 23 Årsrapport 2008 Intern overvågning Årsberetning for intern overvågning og sikring af ikke-diskriminerende adfærd i NKE-Elnet A/S Juni 2009 Ærøvej 2 4700 Næstved Tlf.: 55785150 Fax:

Læs mere

Høringssvar til udkast til vejledning til program for intern overvågning for at forhindre diskriminerende adfærd - elnetvirksomheder

Høringssvar til udkast til vejledning til program for intern overvågning for at forhindre diskriminerende adfærd - elnetvirksomheder Sekretariatet for Energitilsynet Att.: Thi Thuy Trang Nguyen Sendt pr. email: tttn@energitilsynet Dok. ansvarlig: DGR Sekretær: Sagsnr: s2014-611 Doknr: d2018-8793-2.0 16. maj 2018 Høringssvar til udkast

Læs mere

Årsberetning om Intern overvågning i Ringsted Forsyning A/S

Årsberetning om Intern overvågning i Ringsted Forsyning A/S Årsberetning om Intern overvågning i Ringsted Forsyning A/S Gruppebillede marts 2014 Ref.:www.ringstedforsyning.dk Overordnet ansvarlig: Direktør Janne M. Hansen Overvågningsansvarlig: Forsyningschef Thomas

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11153, 15/11154, 15/11155 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Thy-Mors Elnet Att. Henrik Petersen 5. september 2014 Sag 14/07865 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 16. juli 2014 har Thy-Mors Elnet anmeldt tariferingsmetode

Læs mere

Vejledning til a rsberetning om intern overva gning pa elomra det

Vejledning til a rsberetning om intern overva gning pa elomra det Vejledning til a rsberetning om intern overva gning pa elomra det Indhold Vejledning til årsberetning om intern overvågning på elområdet... 3 0. Gennemførsel og kontrol af IO program... 4 Generel gennemgang

Læs mere

SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNIN- TERNE SERVICEAFTALER

SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNIN- TERNE SERVICEAFTALER PUNKT 8 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. MAJ 2018 SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNIN- TERNE SERVICEAFTALER 8. marts 2018 Energibesparelser 18/07527 GISH RESUMÉ 1. Sagen handler om netvirkomheders særskilte identitet

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04652 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet. Bilagsoversigt. Bilag til punkt 7. Energitilsynets møde den 29.

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet. Bilagsoversigt. Bilag til punkt 7. Energitilsynets møde den 29. ENERGITILSYNET Bilag til punkt 7 Energitilsynets møde den 29. april 2014 9. april 2014 Ret & Administration 13/10069 OTS Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet ENERGITILSYNET

Læs mere

Forslag. Fremsat den 1. december 2010 af klima og energiministeren (Hans Christian Schmidt, fg.) til. (Gennemførelse af el- og gasdirektiverne m.v.

Forslag. Fremsat den 1. december 2010 af klima og energiministeren (Hans Christian Schmidt, fg.) til. (Gennemførelse af el- og gasdirektiverne m.v. 2010/1 LSF 87 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Klima- og Energiministeriet Journalnummer: Klima-og Energimin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0051 Fremsat den 1. december 2010 af klima

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR INTERN OVERVÅGNING 2017

ÅRSBERETNING FOR INTERN OVERVÅGNING 2017 ÅRSBERETNING FOR INTERN OVERVÅGNING 2017 Gældende for L-NET A/S MAJ 2018 1 Jf. Elforsyningsloven 20a og bekendtgørelse (LBK nr. 418 af 25/04/2016) om program for intern overvågning skal net- og transmissionsvirksomheder

Læs mere

Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Industrivej Aars

Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Industrivej Aars Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Industrivej 91 9600 Aars 3. august 2016 Detail & Distribution 16/00480, 16/00481 NOJ AFGØRELSE AFSLAG OM FORHØJELSE AF NIBE ELFORSYNINGS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF UDSKIFTNING

Læs mere

Stillings- og personprofil. Kontorchef til Center for Energibesparelser Energitilsynet

Stillings- og personprofil. Kontorchef til Center for Energibesparelser Energitilsynet Stillings- og personprofil Kontorchef til Center for Energibesparelser Energitilsynet Maj 2017 Opdragsgiver Sekretariatet for Energitilsynet Adresse Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: 41 71 54 00 www.energitilsynet.dk

Læs mere

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder.

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder. EnergiMidt Net A/S 8. maj 2014 Sagnr. 13/12677 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet modtog EnergiMidt Net A/S (herefter EnergiMidt) anmeldelse af ny metode for

Læs mere

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Referat Energitilsynsmøde den 29. maj 2018 Dagsorden: 1. Inhabilitet på mødet 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Sager til beslutning:

Læs mere

Denne afgørelse behandler alle fire ansøgninger, da de alle drejer sig om udskiftning af oliekabler med pex-kabler.

Denne afgørelse behandler alle fire ansøgninger, da de alle drejer sig om udskiftning af oliekabler med pex-kabler. Nakskov Elnet A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov 24. august 2016 Detail & Distribution 15/12049, 15/12124, 15/12125, 16/00657 NOJ AFGØRELSE AFSLAG OM FORHØJELSE AF NAKSKOV ELNETS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE

Læs mere

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Bilag nr. 4 10. april 2015 Detail & Distribution 15/00115 LRN & LAA HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Sekretariatet for Energitilsynet sendte den 23. januar 2015 udkast til notat om metodegodkendelse

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Thy-Mors Elnet A/S 24. november 2015 Detail & Distribution 15/10213 LBA AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Thy-Mors A/S (Thy-Mors) anmeldelse af ny

Læs mere

Vejledning til det interne overva gningsprogram pa elomra det

Vejledning til det interne overva gningsprogram pa elomra det Vejledning til det interne overva gningsprogram pa elomra det Indhold Indledning... 3 0. Gennemførsel og kontrol af IO program... 4 Hvordan sikres en gennemførelse af programmet?... 4 Hvordan gennemføres

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. N1 A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg CVR-nr. 28 33 18 78 4. juli 2018 Detail & Distribution 18/04905, 18/05745 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF N1 A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05359 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 28. juni 2016 Detail & Distribution 14/10399 NOJ, BEJ AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO NET 8800

REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO NET 8800 PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO NET 8800 11. juni 2018 Energibesparelser 18/07498 GISH RESUMÉ 1. Sagen handler om netvirkomheders særskilte

Læs mere

ENERGISPAREBENCHMARK 2016

ENERGISPAREBENCHMARK 2016 PUNKT 7 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 31. OKTOBER 2017 ENERGISPAREBENCHMARK 2016 11. oktober 2017 Center for Energibesparelser RESUMÉ 1. Formålet med dette notat er at orientere Energitilsynet om offentliggørelse

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE.

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR-nr. 32 65 42 15 12. marts 2018 Detail & Distribution 17/07186 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Forsyning Helsingør

Læs mere

1. Sekretariatet for Energitilsynet (SET) har på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og begrundelse truffet afgørelse om følgende:

1. Sekretariatet for Energitilsynet (SET) har på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og begrundelse truffet afgørelse om følgende: NGF Nature Energy Distribution A/S Ørbækvej 260 5220 Odense 3. oktober 2017 Ret & Administration 17/05337 ADKR AFGØRELSE NGF NATURE ENERGY DISTRIBUTION A/S METO- DEANMELDELSE AF AFGØRELSE 1. Sekretariatet

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Konstants ansøgninger om kabellægning af luftledninger samt dertilhørende opsætning af kabelskabe i årene

Denne afgørelse vedrører Konstants ansøgninger om kabellægning af luftledninger samt dertilhørende opsætning af kabelskabe i årene Konstant Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N CVR-nr.: 21262498 12. juni 2018 Detail & Distribution 18/04698, 18/04704, 18/04863, 18/05388 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF KONSTANT NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25605640 15. februar 2017 Detail & Distribution 16/00499, 16/00622, 16/00621 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. TREFOR Elnet A/S 21. december 2015 Detail & Distribution 15/11171 laa GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF RÅDIGHEDSTARIF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget TREFOR Elnet A/S anmeldelse

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Østkraft Net Att. Poul Sonne-Pedersen 26. juni 2014 Sag 14/04899 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 16. april 2014 har Østkraft Net A/S anmeldt tariferingsmetode

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af Videbæk Elnet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af Videbæk Elnet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Videbæk Elnet A/S c/o Videbæk Energiforsyning Godthaabsvej 3 6920 Videbæk CVR-nr.: 25 14 06 56 Afgørelse Forhøjelse af Videbæk Elnet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Læs mere

Stillings- og personprofil. Ret- og administrationschef Energitilsynet

Stillings- og personprofil. Ret- og administrationschef Energitilsynet Stillings- og personprofil Ret- og administrationschef Energitilsynet Marts 2013 Opdragsgiver Sekretariatet for Energitilsynet. Adresse Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: 4171 5400 www.energitilsynet.dk

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net A/S 20. november 2015 Detail & Distribution 15/10509 LH AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Net A/S (Energi Fyn) anmeldelse

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06431).

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06431). Nord Energi Net A/S Ørstedvej 2 9800 Hjørring CVR. NR.: 25399269 20. januar 2017 Detail & Distribution 16/06431 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Nord Energi Net A/S (herefter

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/05537).

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/05537). NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N CVR. NR.: 21262498 26. januar 2017 Detail & Distribution 16/05537 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF NRGi Net A/S (herefter NRGi) har ansøgt

Læs mere

Ændringsforslag. til 2. behandling af

Ændringsforslag. til 2. behandling af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 L 48 Bilag 5 Offentligt Til L48 [Ændringsforslag stillet den {FREMSAT} Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning,

Læs mere

Bårdesø og Omegns Elforsyning A.m.b.a. Årsberetning for 2013 om. intern overvågning af ikke. diskriminerende adfærd

Bårdesø og Omegns Elforsyning A.m.b.a. Årsberetning for 2013 om. intern overvågning af ikke. diskriminerende adfærd Bårdesø og Omegns Elforsyning A.m.b.a. Årsberetning for 2013 om intern overvågning af ikke diskriminerende adfærd 1 Indhold Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Kontrol med overholdelse af intern overvågning...

Læs mere

REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO STRUER FORSY- NING ELNET A/S

REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO STRUER FORSY- NING ELNET A/S PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO STRUER FORSY- NING 14. maj 2018 Energibesparelser 18/07530 GISH RESUMÉ 1. Sagen handler om netvirkomheders

Læs mere

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 27. maj 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg 1. Sagsfremstilling

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet godkender endvidere, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen,

Sekretariatet for Energitilsynet godkender endvidere, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen, DONG Energy Eldistribution Teknikerbyen 25 2830 Virum 1. marts 2016 Ret & Administration 16/01703 OTS Metodeanmeldelse af gebyrer DONG Energy Eldistribution har i mail af 21. januar 2016 metodeanmeldt

Læs mere

Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer NAKSKOV ELNET A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov CVR-nr. 29 60 30 81 Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet (tidligere Energitilsynet)

Læs mere

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage.

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage. BILAG 2 KLAGE OVER SORØ FJERNVARME A/S VARMEPRISER 2. maj 2018 Varme J. nr. 18/08422 MDCL RETSGRUNDLAG 1) Energitilsynets kompetence 2) Princippet om nødvendige omkostninger 3) Forrentning af indskudskapital

Læs mere

Til elnetselskaberne. 2. høring af udkast til afgørelse om Effektiviseringskrav til elnetselskaberne

Til elnetselskaberne. 2. høring af udkast til afgørelse om Effektiviseringskrav til elnetselskaberne Til elnetselskaberne 30. oktober 2014 Deres ref. / LIC 2. høring af udkast til afgørelse om til elnetselskaberne for 2015 Sekretariatet for Energitilsynet sendte udkast til afgørelse om " til elnetselskaberne

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06353).

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06353). SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge CVR. NR.: 28113285 12. december 2016 Detail & Distribution 16/06353 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF SEAS-NVE Net A/S (herefter SEAS-NVE)

Læs mere

Tarm Elværk Net A/S program for intern overvågning Version 4.0

Tarm Elværk Net A/S program for intern overvågning Version 4.0 J.nr. 1018 Tarm Elværk Net A/S program for intern overvågning Version 4.0 Indledning 1. På baggrund af Energistyrelsens bekendtgørelse nr. 635 af 27. juni 2005 om program for intern overvågning (overvågningsbekendtgørelsen)

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. RAH Net 2 20. maj 2015 Detail & Distribution 14/12974 LBA/LRN AFGØRELSE AFGØRELSE OM ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net 2 A/S (RAH2) anmeldelse af ny metode for fastsættelse

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Energitilsynet (j.nr. [XXX]) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Anlæggene er overtaget løbende i 2008 og kabellægningen er idriftsat løbende

Anlæggene er overtaget løbende i 2008 og kabellægningen er idriftsat løbende DONG Energy Eldistribution A/S c/o DONG Energy Nesa Allé 1 2820 Gentofte 19. oktober 2015 Sag 12/04936 / KBS Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af DONG Energy Eldistribution A/S indtægtsramme Sekretariatet

Læs mere

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Ankestyrelsens udtalelse til en journalist 2017-84059 Dato: 31-01-2018 Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Du har den 28. november 2017 klaget over Region Syddanmarks afgørelse

Læs mere