Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Region Midtjylland. Samsøvej 10 A 8382 Hinnerup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Region Midtjylland. Samsøvej 10 A 8382 Hinnerup"

Transkript

1

2 Årsplan 2019 er rammesat gennem s målbillede, der sætter retningen for de socialfaglige indsatser på socialområdet i, som Specialområde Udviklingshæmning og ADHD er en del af. Målbilledet er et fælles styringsværktøj for alle otte regionale specialområder. Målbilledet har tre strategispor og syv indsatsområder, som tilsammen skal opfylde socialområdets vision om at støtte borgeren til en tilværelse som aktiv medborger med udgangspunkt i den enkelte borgers forudsætninger og ressourcer. I denne årsplan kan du læse vores beskrivelse af, hvordan vi i Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (herefter SUA) ser socialområdets målbillede omsat til konkrete og målbare handlinger, som vi i det kommende år skal arbejde med i vores fem driftsklynger. Et arbejde, som tager udgangspunkt i SUAs vision, mission og værdistjerne, som bliver præsenteret på de kommende sider sammen med de konkrete handlinger for God læselyst. Områdeledelsen Februar 2019

3 Fakta om er s samlede tilbud til voksne borgere med udviklingshæmning. Borgerne har som oftest tillægsdiagnoser eller andre udfordringer, som gør, at de har brug for et specialiseret tilbud. SUA har 109 døgnpladser og 83 dagtilbudspladser, som er spredt i hele. I har vi særlig viden om mennesker med udviklingshæmning og dom, udviklingshæmning og misbrug, udviklingshæmning og udadreagerende adfærd, udviklingshæmning og demens samt mennesker med Prader Willisyndrom. I samarbejde med kommunerne tilrettelægger vi individuelle tilbud, som med udgangspunkt i borgerens ressourcer skaber en udvikling mod en øget selvstændighed. Vi beskæftiger omkring 300 medarbejdere i vores fem driftsklynger, hvor vi konstant har fokus på at arbejde fagligt og økonomisk ansvarligt med et pædagogisk udgangspunkt i KRAP og på et fundament af neuropædagogik. kan du finde her: Bygmarken i Hedensted Grankoglen i Allingåbro Gårdene i Paderup, Randers Mosetoft i Viborg Nørholm i Herning SUAs Sekretariat i Hinnerup. Vision, Mission og værdier i SUA

4 Målbilledet for s Socialområde De tre niveauer viser øverst visionen "et socialområde med borgeren som aktiv medborger" og nedenfor følger tre strategispor samt syv mål. Der er knyttet en række indikatorer til målbilledet. Det betyder, at der vil blive målt på arbejdet med målbilledet. Der vil kvartalsvist blive afrapporteret omkring det samlede socialområde til Regionsrådet. Derudover vil indikatorerne blive brugt som et dialogredskab på driftsmøder mellem det enkelte specialområde og Psykiatri og Socialledelsen.

5 SUAs årsplan 2019 Indsatsområde: Magtanvendelser Sammenhæng med målbilledet: Høj faglighed i indsatsen Høj sikkerhed Oplevet borgertilfredshed s Socialområde: Vi har fokus på sikkerhed for beboere, personale og omgivelser Vi har målrettet fokus på den faglige indsats, også som en forudsætning for sikkerhed Vi arbejder systematisk med forebyggelse og opfølgning Vi har fokus på borgerens udvikling og trivsel. Handlinger i SUA SUA vil forebygge antallet af magtanvendelser ved at fortsætte indsatsen omkring udarbejdelse af hændelsesanalyser af magtanvendelser samt efterfølgende refleksion i personalegrupperne. Sekretariatet understøtter analysen med oplæg til refleksive spørgsmål til hver driftsklynge. Sådan kommer vi i mål 1. Der arbejdes med hændelsesanalyser efter en magtanvendelse og efterfølgende faglig refleksion i hver driftsklynge. 2. SUA udgiver kvartalsvise rapporter med statistik over magtanvendelsesindberetninger med angivelse af hændelse, tid og sted for hele specialområdet. Hver driftsklynge trækker læring fra data med henblik på forebyggelse af magtanvendelser. I 2019 tilføres rapporterne yderligere statistik omkring indberetninger af VTC, UTH samt borger-borger vold. Rapporten indeholder refleksive spørgsmål til hver driftsklynge. 3. Alle fastansatte medarbejdere uddannes på ny i Nænsom Nødværge i 2019, som en del af SUAs fagpilot.

6 Indsatsområde: Datadrevet ledelse Sammenhæng med målbilledet: God økonomi og relevant aktivitet Udvikling for borgeren Kommunernes foretrukne eksterne valg Regions Midtjyllands socialområde: Vi vil være gode til dokumentation og effektmåling af indsatser Vi vil kunne dokumentere sammenhæng mellem ydelse og pris Vi vil kunne lave løbende effektivisering og udvikling af vores tilbud på baggrund af vores dokumenterede socialfaglige indsatser. Handlinger i SUA Alle driftsklynger arbejder med datadrevet ledelse. Som minimum med dashboardet "Sikker drift". Enkelte driftsklynger arbejder videre med at opsamle data systematisk omkring faglighed ud fra udvalgte indikatorer. Sådan kommer vi i mål 1. Dashboards er et ledelsesredskab, der skal føre til læring. SUAs driftsklynger vil arbejde med data, analysere mønstre og igangsætte handlinger, der forbedrer driften. Områdeledelsen følger op på driftsmøde med hver driftsklynge. 2. Driftsklyngerne arbejder i videst muligt omfang videre med selv at generere relevant data, der kan være medvirkende til at skabe opmærksomhed og læring i organisationen. Ny viden bringes med på personalemøder efter behov. 3. Alle borgere har et opdateret støttebehovsskema med opdateret takstskema inden 1. juni Hensigten er at sætte fokus på dette værktøj i dialogen med kommunerne. 4. SUAs kvalitetssikringsprogram med et rul af audits samt handleplaner til opfølgning bidrager til data-generering. I løbet af 2019 udvikles et internt måleredskab, således der kan skabes kvantitativt data ud fra audits kombineret med kvalitativ materiale om kvaliteten på afdelingerne.

7 Indsatsområde: Sundhed på socialområdet Sammenhæng med målbilledet: Udvikling for borgeren Sammenhæng i indsatsen Oplevet borgertilfredshed s socialområde: Vi vil have fokus på borgerens fysiske og mentale sundhed og støtte op om og iværksætte initiativer i forhold til sund livsstil Vi vil understøtte beboernes mulighed for samfundsdeltagelse og inklusion på arbejdsmarkedet Vi vil støtte beboere i at være aktive medborgere og aktører i eget liv. Handlinger i SUA I SUA arbejdes der mere systematisk omkring at se på det hele menneske. Forstået således, at vi i SUA skal skabe en kultur, hvor den almene sundhedstilstand kommer i fokus. Der vil være særligt fokus på medicinhåndtering, sundhedsfaglige retningslinjer og sundhedsfaglig dokumentation. Sådan kommer vi i mål 1. Hver driftsklynge har udarbejdet en implementeringsplan for sundhedsfaglige opgaver henholdsvis tiltag for borgernes sundhedstilstand og strukturelle tiltag. Opfølgning på planen sker løbende i driftsklyngerne. Områdeledelsen følger op på driftsmøder med driftsklyngerne. 2. SUA ansætter i 1. kvartal en sygeplejefaglig konsulent, der skal understøtte praksis omkring borgernes sundhedstilstand. 3. Der etableres samarbejde med eksterne firmaer med henblik på medicingennemgang. 4. Samarbejde med PLO påbegyndes med henblik på at lave aftaler om screening af borgerne, i første omgang i en driftsklynge. 5. Den sygeplejefaglige konsulent skal føre audits på afdelingerne i forhold til tilsynets målepunkter/ Styrelsen for Patientsikkerhed, sundhedsfaglige retningslinjer samt sundhedsfaglig dokumentation.

8 Indsatsområde: Kompetenceudvikling og rekruttering Sammenhæng med målbilledet: Udvikling for borgeren Høj faglighed i indsatsen Oplevet borgertilfredshed s socialområde: Vi vil levere fagligt højt specialiserede tilbud til borgere med komplekse handicaps og særlige behov Vi vil arbejde fokuseret med faglig kompetenceudvikling, styrkelse af vidensgrundlaget og opsamling af ny viden Vi vil skabe øget sikkerhed for beboere og medarbejder gennem en solid faglighed blandt socialområdets medarbejdere. Handlinger i SUA Rekruttering af nye medarbejdere professionaliseres i SUA. SUA vil rekruttere mere sundhedsfagligt personale end de foregående år. Løbende opkvalificering af medarbejdere sker gennem SUAs fagpilot. Grunduddannelsen gennemføres i Sådan kommer vi i mål 1. Der indføres mentorforløb ved nyansættelser. Og de medarbejdere, som vælger at stoppe, skal til en afslutnings-samtale. 2. Intern psykolog (konsulent fra Sekretariatet) deltager i udvælgelsen af ansøgere til stillinger i driftsklyngerne efter behov. 3. Alle stillingsopslag skal forbedres. Driftsklyngerne afholder informationsmøder for nye ansøgere efter behov. 4. Alle driftsklynger måles på personaleomsætningen gennem 2019 på løbende driftsmøder. 5. Alle driftsklynger skal ved stillingsledighed vurdere behovet for sundhedsfagligt personale. 6. Nyt fokus på ressourcepersoner i hver driftsklynge, herunder et øget antal. Her er fokus på kompetenceløft og understøttelse af implementeringskraften i organisationen. 7. SUA måler på effekten af medarbejdernes kompetenceudvikling primo og ultimo 2019 ved at sammenligne indplaceringerne i kvalifikationslønssystemet.

9 Indsatsområde: Sammenhængende indsatser samarbejde på tværs Sammenhæng med målbilledet: Sammenhæng i indsatsen Oplevet borgertilfredshed God økonomi og relevant aktivitet s socialområde: Vi vil have fokus på koordinering og sammenhæng i indsatsen Vi skal styrke dialogen med andre aktører, være åbne for læring fra andre sektorer, også i forhold til nye samarbejdsformer og samarbejdsrelationer Vi vil have fokus på samarbejde med borgeren, pårørende/værge og netværk. Handlinger i SUA SUA vil indgå i flere forpligtende samarbejder. Sådan kommer vi i mål 1. Indgå samarbejdsaftaler med sundhedsvæsenet omkring sundhedsydelser til borgerne og dermed kunne mindske udfordringer i sektorovergange. 2. Samarbejde med øvrige specialområder i om borgerforløb såvel som specialfaglighed. 3. Samarbejde med misbrugscentre generelt. Samt specifikt samarbejde med Viborg Misbrugscenter samt Metodecentret i projekt om metodeudvikling: Model for adfærdsændring. 4. Øget samarbejde med Jobcentre. 5. Center for Sjældne Sygdomme, Aarhus Universitetshospital. 6. Samarbejde med LEV og ULF. 7. Områdeledelsen følger op på indgåelsen af samarbejdsaftaler i hver driftsklynge på driftsmøder. 8.

10 Indsatsområde: God ledelse og styring på Socialområdet i Sammenhæng med målbilledet: God ledelse og styring er forudsætningen for, at målbilledet på socialområdet omsættes, og de valgte indsatsområder i årsplan 2019 implementeres s Socialområde: Vi vil være bedre til at omsætte strategi på papir til handling i praksis Vi vil sikre god organisatorisk sammenhængskraft gennem god ledelse på alle niveauer. Handlinger i SUA Udvikling af ledernes personlige lederskab Udvikling af øget implementeringskraft. Sådan kommer vi i mål 1. Alle lederne skal udarbejde sit personlige lederskab, som også skal tage udgangspunkt i RM ledelsesgrundlag. 2. Driftsklyngeledelserne skal udarbejde team-normer for den lokale ledelse. 3. Såvel det personlige lederskab og team-normer skal præsenteres for medarbejderne, således ledelsesgrundlaget er kendt for medarbejderne. 4. Lederne skal introduceres til forbedringsarbejde. Dette er et led i udviklingen af implementeringskraften i SUA. 5. I 2019 starter opkvalificering af ledere og nøglepersoner i forbedringsarbejde med henblik på at styrke implementeringskraften. To ledere og to konsulenter starter på forbedringsagentuddannelsen og arbejder sideløbende med to forbedringsprojekter.

11 Afslutning I følges der løbende op på Årsplanen i LMU samt på SUA ledelsesmøder bliver året, hvor det regionale socialområde har særligt fokus på kompetenceudvikling i hvert af de otte specialområders fagpiloter. SUA har færdigudviklet et modul, som er grunduddannelse i SUAs fagpilot. Alle fastansatte i SUA skal gennemføre grunduddannelsen, som er på 10 dage, i løbet af Der er derfor planlagt et stort kompetenceløft i organisationen, hvor kendt viden og ny viden er noget, som vi er fælles om. Formålet er klart og det er vedvarende at kunne forbedre praksis til gavn for vores borgere. Endeligt arbejder hver af SUAs driftsklynger videre med mindsettet i SUAs vision, mission og værdier som udgør grundlaget for mødet med SUAs borgere. Hver driftsklynge har lokale tilføjelser til SUAs årsplan, som skal implementeres med start i Den samlede årsplan er blevet til gennem udvikling og målformulering i hver afdeling i driftsklyngerne samlet til fælles plan, som vi har gode forventninger til.

12

Årsplan og målbillede Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Region Midtjylland. Møgelkjærvej Viborg

Årsplan og målbillede Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Region Midtjylland. Møgelkjærvej Viborg Årsplan og målbillede 2018 Indledning s årsplan for 2018 Årsplan tager sit udspring i s målbillede, som i de kommende år sætter rammen og retningen for de socialefaglige indsatser i socialområdet i. Målbilledet

Læs mere

Målbillede på socialområdet

Målbillede på socialområdet Psykiatri og Social Administrationen Målbillede på socialområdet Socialplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Målbillede på socialområdet

Læs mere

Målbillede for socialområdet

Målbillede for socialområdet Målbillede for socialområdet En ramme for en flerårig planlægning af det regionale socialområde Et socialområde med borgeren som aktiv medborger Faglig indsats af høj kvalitet, målrettet den enkelte borger

Læs mere

Målbillede på socialområdet

Målbillede på socialområdet Psykiatri og Social Administrationen Målbillede på socialområdet Socialplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Dato 24-11-2016 3. Målbillede

Læs mere

Målbillede og Årsplan for SVO 2018

Målbillede og Årsplan for SVO 2018 Målbillede og Årsplan for SVO 2018 Målbilledet udstikker den overordnede vision samt en række underliggende strategispor og mål for hele socialområdet i Region Midtjylland. Målbilledet skal kunne bruges

Læs mere

Årsplan 2019 ~ tillæg til Målbillede December Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A 8260 Viby J

Årsplan 2019 ~ tillæg til Målbillede December Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A 8260 Viby J Årsplan 2019 ~ tillæg til Målbillede 2018-2019 December 2018 Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A 8260 Viby J soh@ps.rm.dk Specialområde Hjerneskade grafik m.m. må kun gengives efter udtrykkelig tilladelse

Læs mere

Overblik over handleplaner i Social Strategi

Overblik over handleplaner i Social Strategi Overblik over handleplaner i Social Strategi Indsatsområde Handleplaner Bemærkninger Der skal udarbejdes en overordnet rekrutterings- og kompetenceudviklingsstrategi på tværs af specialområderne. Kompetenceudvikling

Læs mere

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed 2 DEN SOCIALE VIRKSOMHED NÅR DER ER BEHOV FOR EN HØJT SPECIALISERET INDSATS RAMMER OG RETNING 2016-2018

Læs mere

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme Udviklingsplan for Specialområde Autisme 2016 1 Baggrund og fakta om Specialområde Autisme Specialområde Autisme er opstået som en fusion mellem de regionale autismetilbud, Hinnerup Kollegiet, Bækketoften

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2019 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2015 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R

S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R Hvorfor et fælles strategisk grundlag? På socialområdet har vi defineret en vision og en mission for vores arbejde. De er: Vision: Sammen skaber vi fremtidens

Læs mere

Fælles regional retningslinje for ledelse

Fælles regional retningslinje for ledelse Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato januar 2013 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for ledelse Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan arbejde med

Læs mere

Introduktion til Psykiatri og Social

Introduktion til Psykiatri og Social Introduktion til Psykiatri og Social Ved koncerndirektør Anne Jastrup Psykiatri og Social Disposition Organisering Rammebetingelser Psykiatrien Nøgletal, vision, målgrupper og udfordringer Socialområdet

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Målbillede ~ med Årsplan 2018 December Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A 8260 Viby J ~ 2 ~

Målbillede ~ med Årsplan 2018 December Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A 8260 Viby J ~ 2 ~ Målbillede 2018-2019 ~ med Årsplan 2018 December 2017 Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A 8260 Viby J soh@ps.rm.dk ~ 2 ~ ~ Indholdsfortegnelse ~ ~ Velkommen til Målbilledet ~... 4 1 ~ Fakta om Specialområde

Læs mere

Konkrete forslag fremkommet ved høring af Social Strategi

Konkrete forslag fremkommet ved høring af Social Strategi Konkrete forslag fremkommet ved høring af Social Strategi Høringspart Forslag Bemærkning Kommuner Holstebro og Silkeborg kommuner En tydeligere definition af, hvad specialisering er og af regionens specialiseringsprofil

Læs mere

Handleplan for de socialpsykiatriske bosteder i Randers kommune, Nørrebrogade, Sjællandsgade og Infanterivej

Handleplan for de socialpsykiatriske bosteder i Randers kommune, Nørrebrogade, Sjællandsgade og Infanterivej Handleplan for de socialpsykiatriske bosteder i Randers kommune, Nørrebrogade, Sjællandsgade og Infanterivej Påbud 1: Tilbuddet skal arbejde systematisk med relevante faglige tilgange og metoder, der fører

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Fælles regional retningslinje for magtanvendelse

Fælles regional retningslinje for magtanvendelse Psykiatri og Social Fælles regional retningslinje for magtanvendelse Maj 2015 Vejledning til, hvordan specialområdet kan arbejde med fælles regionale retningslinjer Dansk Kvalitetsmodel (DKM) Dansk Kvalitetsmodel

Læs mere

Målbillede for socialområdet. 1 Psykiatri og Social

Målbillede for socialområdet. 1 Psykiatri og Social Målbillede for socialområdet 1 Psykiatri og Social De syv mål for socialområdet Udvikling for borgeren Høj faglighed i indsatsen Høj sikkerhed Sammenhæng i indsatsen Kommunernes foretrukne eksterne valg

Læs mere

Det regionale socialområde og de otte specialområder

Det regionale socialområde og de otte specialområder Det regionale socialområde og de otte specialområder Oplæg for Kontaktforum for det regionale socialområde den 14. maj 2018 v/ Ann-Britt Wetche. Socialdirektør i Psykiatri og Social, Region Midtjylland

Læs mere

Status på specialområdernes udvikling af fagpilotuddannelser

Status på specialområdernes udvikling af fagpilotuddannelser Psykiatri og Social Kvalitet Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Status på specialområdernes udvikling af fagpilotuddannelser Formålet med

Læs mere

Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for forebyggelse og håndtering af magtanvendelser

Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for forebyggelse og håndtering af magtanvendelser Psykiatri og Social Juli 2015 Fælles regional retningslinje for forebyggelse og håndtering af Resume over arbejdsgangene vedr. forebyggelse, indberetning og opfølgning af Forebyggelse, indberetning og

Læs mere

Strategi Regionshospitalet Randers

Strategi Regionshospitalet Randers Strategi 2017 2020 Regionshospitalet Randers Input fra medarbejdere og ledere til indholdet i strategi 2017-2020 Vi er ualmindeligt dygtige til det almindelige Vi leverer sundhedsydelser af høj kvalitet.

Læs mere

Specialområde Hjerneskade

Specialområde Hjerneskade Specialområde Hjerneskade Professionel faglighed Organisationsforståelse Dokumentation og skriftlighed Arbejdsmiljø og sikkerhed Professionel faglighed i SOH Neuropædagogik Kommunikation og samarbejde

Læs mere

Handleplan for de socialpsykiatriske bosteder i Randers kommune, Nørrebrogade, Sjællandsgade og Infanterivej

Handleplan for de socialpsykiatriske bosteder i Randers kommune, Nørrebrogade, Sjællandsgade og Infanterivej Handleplan for de socialpsykiatriske bosteder i Randers kommune, Nørrebrogade, Sjællandsgade og Infanterivej Januar opfølgning på handleplan d 7/1 står skrevet med rødt i højre kolonne. Påbud 1: Tilbuddet

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Virksomhedsgrundlag Revideret marts 2015 Revideret marts 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Om... 3 3. Grundposition for aktiviteterne i... 6 Ydelser...6 4. Mission, vision og værdier... 8

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Midtvejsstatus for arbejdet med Social Strategi

Midtvejsstatus for arbejdet med Social Strategi Psykiatri og Social 2. november 2015 Midtvejsstatus for arbejdet med Social Strategi Administrationen Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.ps.rm.dk 1. Indledning...1 2. Fyrtårnsmodellen

Læs mere

Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for handicaptilbud den 13. maj 2019 Program for dagen kl. 9-12 Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne 2018 Anbefalinger i årsrapporten

Læs mere

Fælles regional retningslinje for Individuelle Planer

Fælles regional retningslinje for Individuelle Planer Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato januar 2013 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for Individuelle Planer Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Introduktion til kvalitetsmodellen Ledelsesseminar den 28. januar 2010 Dias 1 Dagens program Kl. 10.00 10.10: Velkomst Kl. 10.10 11.00: Introduktion til kvalitetsmodellen

Læs mere

Procesplan Ny Nordisk i Tranbjerg

Procesplan Ny Nordisk i Tranbjerg Procesplan Ny Nordisk i Tranbjerg Nyt læringstilbud i Tranbjerg I Tranbjerg er der et veludbygget samarbejde mellem lokalområdets forældre, institutioner og foreninger. Samarbejdet er særligt udpræget

Læs mere

STILLING SOM Faglig koordinator Plejehjemmet Hedevej

STILLING SOM Faglig koordinator Plejehjemmet Hedevej STILLING SOM Faglig koordinator Plejehjemmet Hedevej I mit arbejde er jeg opmærksom på beboere og kollegers faglige behov, herunder kravene til de kompetencer, det medfører at kunne give den bedste faglige

Læs mere

Udviklingsplan. for. Specialområde Socialpsykiatri Voksne

Udviklingsplan. for. Specialområde Socialpsykiatri Voksne Udviklingsplan for Specialområde Socialpsykiatri Voksne 2019-2020 1 Fakta om Specialområde Socialpsykiatri Voksne Specialområde Socialpsykiatri Voksne blev etableret d. 1. januar 2013 i forbindelse med

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Afdelingsleder Marianne Eskesen Frank Nielsen Allan Borresen Søren Thøstesen

Afdelingsleder Marianne Eskesen Frank Nielsen Allan Borresen Søren Thøstesen Regionshuset Viborg Uanmeldt tilsyn på Granbakken Egegården, Nedergårdsvej 10, 8960 Randers SØ Regionssekretariatet Tilsyn Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Resultatdokumentation. Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015

Resultatdokumentation. Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015 Resultatdokumentation Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015 Dagens oplæg roller, tilsyn og produkter Opgaven er klar men der er mange veje til målet Resultatdokumentation en væsentlig del af socialtilsynets

Læs mere

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE ÆLDRE OG HANDICAPFORVALTNINGEN TRÆKBANEN, PLEJEBOLIGER Uanmeldt socialfagligt tilsyn November 2017 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Aalborg

Læs mere

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk Statusrapport 2013 for Sundhedsaftalen 2011-2014 Per Adelhart Christensen, Randers Kommune Helle Vadmand Jensen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Indledning Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen

Læs mere

Redegørelse vedrørende skærpet tilsyn på Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (Solbjerg) 1. Indledning

Redegørelse vedrørende skærpet tilsyn på Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (Solbjerg) 1. Indledning Psykiatri og Social Administrationen Redegørelse vedrørende skærpet tilsyn på Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (Solbjerg) Socialplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for individuelle planer

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for individuelle planer Region Midtjylland Psykiatri og Social Juli 2015 Fælles regional retningslinje for individuelle planer Resume over arbejdsgange vedrørende individuelle planer Udarbejdelse af individuelle planer Generelt

Læs mere

Orientering om Årsrapport på sundhedsfaglige tilsyn og medicintilsyn på botilbud ved BDO i 2018

Orientering om Årsrapport på sundhedsfaglige tilsyn og medicintilsyn på botilbud ved BDO i 2018 Punkt 6. Orientering om Årsrapport på sundhedsfaglige tilsyn og medicintilsyn på botilbud ved BDO i 2018 2018-043733 Ældre- og Handicapforvaltningen fremsender til s orientering afrapporteringen for 2018

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske Regioner

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N Ydelsesspecifikke standarder Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N Ydelsesspecifikke standarder 1 Standardbetegnelse 1.1 Kommunikation 2 Standard Der arbejdes kontinuerligt med at afdække borgerens

Læs mere

Handleplan for Bostedet Kastanjebo i Randers kommune

Handleplan for Bostedet Kastanjebo i Randers kommune Handleplan for Bostedet Kastanjebo i Randers kommune Påbud: Overholdelse af relevant lovgivning: - Tilbuddet skal sikre, at lovgivningen overholdes i forhold til anvendelse af magt - Tilbuddet skal sikre,

Læs mere

Høringsmateriale. Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde Socialpsykiatri Voksne

Høringsmateriale. Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde Socialpsykiatri Voksne Psykiatri og Social Høringsmateriale Socialplanlægning Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Forslag om afvikling af Blåkærgård, Specialområde

Læs mere

Grundelementerne i forvaltningens fremadrettede anbefalinger

Grundelementerne i forvaltningens fremadrettede anbefalinger Vedrørende: Notat - Kvalitetsudvikling, dokumentation og effektmåling på socialområdet Sagsnavn: Kvalitetsudvikling, dokumentation og effektmåling på socialområdet Sagsnummer: 27.12.00-K09-1-14 Skrevet

Læs mere

Center for Telemedicin

Center for Telemedicin Center for Telemedicin Strategi 2013-2014 Mission, vision, værdier og strategiske indsatser 1 Center for Telemedicin Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N. www.telemedicin.rm.dk September 2013 Center for Telemedicin,

Læs mere

Årsrapport for Utilsigtede hændelser i 2017

Årsrapport for Utilsigtede hændelser i 2017 Årsrapport for Utilsigtede hændelser i 2017 Allerød Kommune har, på lige fod med landets øvrige kommuner, siden 2010 indberettet utilsigtede hændelser i den fælles database Dansk Patientsikkerhedsdatabase

Læs mere

Udviklingsplan. for. Specialområde Socialpsykiatri Voksne

Udviklingsplan. for. Specialområde Socialpsykiatri Voksne Udviklingsplan for Specialområde Socialpsykiatri Voksne 2018 1 Fakta om Specialområde Socialpsykiatri Voksne Specialområde Socialpsykiatri Voksne blev etableret d. 1. januar 2013 i forbindelse med en organisatorisk

Læs mere

De enkelte kommuners høringssvar skal ses som et supplement hertil.

De enkelte kommuners høringssvar skal ses som et supplement hertil. Regionsrådet i Midtjylland KKR MIDTJYLLAND Høringssvar til Region Midtjyllands udkast til Social Strategi Den 2. september 2013 Sags ID: SAG-2013-04325 Dok.ID: 1732346 De midtjyske kommuners administrative

Læs mere

Centerstrategi Center for Børn med Handicap

Centerstrategi Center for Børn med Handicap CBH kompetenceudviklingsstrategi Med udgangspunkt i CBH vision og strategi 2013-2014, har centeret følgende kompetenceudviklingsstrategi for perioden. Hensigten er at fokusere kompetenceudviklingen i centret,

Læs mere

Projekt Kronikerkoordinator.

Projekt Kronikerkoordinator. Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i perioden 2010 2012. Dato 18.9.2009 Projekt Kronikerkoordinator.

Læs mere

Specialområde Børn og Unge

Specialområde Børn og Unge Specialområde Børn og Unge Virksomhedsgrundlag Specialområde Børn og Unge Sindalsvej 30, 8240 Risskov sbu@ps.rm.dk, tlf. 7847 8500 www.sbu.rm.dk Side 1 Virksomhedsgrundlaget for Specialområde Børn og Unge

Læs mere

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar 19.03.2019 Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar S. 5 afsnit 1 Visioner PÅ BORGERENS PRÆMISSER Vi arbejder ud fra en værdi om, at vi sætter borgeren først. Det betyder, at vi inddrager

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.3 Ledelse Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab.

Læs mere

Årsrapport for Utilsigtede hændelser i 2018

Årsrapport for Utilsigtede hændelser i 2018 Årsrapport for Utilsigtede hændelser i 2018 Allerød Kommune har, på lige fod med landets øvrige kommuner, siden 2010 indberettet utilsigtede hændelser i den fælles database Dansk Patientsikkerhedsdatabase

Læs mere

RESULTAT- SKABENDE SUPERVISION. Til tilbud, der ønsker en synlig effekt af det pædagogiske arbejde

RESULTAT- SKABENDE SUPERVISION. Til tilbud, der ønsker en synlig effekt af det pædagogiske arbejde RESULTAT- SKABENDE SUPERVISION Til tilbud, der ønsker en synlig effekt af det pædagogiske arbejde Supervision LÆRINGSCENTER BREJNING 01 LæringsCenter Brejning har udviklet en supervision, der omsætter

Læs mere

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssikring og evaluering for KUU Køge-Roskilde-Greve Formålet med kvalitetssikringssystemet for KUU Køge-Roskilde-Greve er at sikre, at uddannelsen i vores

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Bofællesskabet Lundagervej Lundagervej 40-42 9330 Dronninglund Leder Rita A Nielsen Tilsynsrapport af 22. oktober

Læs mere

Langsigtede mål , samt delmål for 2016

Langsigtede mål , samt delmål for 2016 Langsigtede mål 2014 2017, samt delmål for 2016 og koordineret samarbejde. Mål: Tidlig indsats Politikområde 01 og 03 Langsigtet mål: Flere børn og familiers vanskeligheder afhjælpes så tidligt som muligt

Læs mere

Aftale 2018 for Socialområdet for voksne

Aftale 2018 for Socialområdet for voksne Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LeaBa 247550-17 17/14522 Social- og Handicapcentret December 2017 Aftale 2018 for Socialområdet for voksne Overskrifter for aftalens mål Her indsættes tre eller flere mål.

Læs mere

Seneste tilsyn var anmeldt og fandt sted på rehabiliteringscenteret den 29. juni Der var ingen opmærksomhedspunkter i tilsynsrapporten.

Seneste tilsyn var anmeldt og fandt sted på rehabiliteringscenteret den 29. juni Der var ingen opmærksomhedspunkter i tilsynsrapporten. Regionshuset Viborg Uanmeldt tilsyn ved Bo- og rehabiliteringscenter Fogedvænget, tlf. 76 74 12 90 Bocenteret Fogedvænget 25, 8722 Hedensted Regionssekretariatet Tilsyn Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800

Læs mere

Velkommen til. Center for Senhjerneskade

Velkommen til. Center for Senhjerneskade Velkommen til Center for Senhjerneskade Præsentation af Center for Senhjerneskade Center for Senhjerneskade tilbyder bo- og dagtilbud til mennesker med hjerneskader. Målgruppen er voksne mennesker over

Læs mere

Velkommen! Erfa-møde for jurister og advokater, der beskæftiger sig med socialtilsynsområdet 3. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for jurister og advokater, der beskæftiger sig med socialtilsynsområdet 3. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for jurister og advokater, der beskæftiger sig med socialtilsynsområdet 3. maj 2019 Program for dagen Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne

Læs mere

Årsrapport for Enterne

Årsrapport for Enterne Årsrapport for Enterne 1. januar 2016 Det forstærkede samarbejde en overbygning på rammeaftalen Årsrapport for Botilbuddet Enterne Indhold 1. Opsamling og særlige opmærksomhedspunkter... 3 2. Formål med

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen 2019-2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen i balance Alle borgere har krav på et sundhedsvæsen, der

Læs mere

Den politiske rammesætning for sundheds- og hospitalsplan

Den politiske rammesætning for sundheds- og hospitalsplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Den politiske rammesætning for sundheds- og hospitalsplan Regionsrådet i Region

Læs mere

KKR Psykiatriens rammepapir opfølgning Frederikssund

KKR Psykiatriens rammepapir opfølgning Frederikssund KKR Psykiatriens rammepapir opfølgning Frederikssund Skal-indsats 2014-16 Forebyggelse og sundhedsfremme - Fokus på mistrivsel og mental sundhed i jobcentre med henblik på tidlig opsporing og indsats Fokus

Læs mere

Velkommen! Erfa-møde for psykiatri- og misbrugstilbud den 13. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for psykiatri- og misbrugstilbud den 13. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for psykiatri- og misbrugstilbud den 13. maj 2019 Program for dagen kl. 13-16 Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne 2018 Anbefalinger

Læs mere

Strategi for Hospitalsenheden Horsens Hospitalsenheden Horsens Hospitalsledelsen

Strategi for Hospitalsenheden Horsens Hospitalsenheden Horsens Hospitalsledelsen Strategi for Hospitalsenheden Horsens 2017-2020 Hospitalsenheden Horsens Hospitalsledelsen FORORD Udgangspunktet for 'Strategi 2017-20 for Hospitalsenheden Horsens' er det fælles, regionale målbillede,

Læs mere

Velkommen! Erfa-møde for børne- og ungetilbud den 16. maj 2019

Velkommen! Erfa-møde for børne- og ungetilbud den 16. maj 2019 Velkommen! Erfa-møde for børne- og ungetilbud den 16. maj 2019 Program for dagen kl. 9-12 Velkommen v. tilsynscheferne Henriette Lindberg og Mie Andresen Tal fra årsrapporterne 2018 Anbefalinger i årsrapporten

Læs mere

Kommunerne Dato: i den midtjyske region:

Kommunerne Dato: i den midtjyske region: Kommunerne Dato: i den midtjyske region: - fælles ansøgning til pulje vedr. styrket genoptræning og rehabilitering for personer med erhvervet hjerneskade. Nytorv 6 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Kommunerne

Læs mere

Specialområde Hjerneskades strategiplan ud fra Årsplan 2018

Specialområde Hjerneskades strategiplan ud fra Årsplan 2018 Specialområde Hjerneskade Specialområde Hjerneskades strategiplan ud fra Årsplan 2018 Afdeling: Specialområde Hjerneskade, Tværgående Dato: 15.01.2018 Udarbejdet af: Anitta Jensen/Jesper Hviid Larsen Ledelsesansvarlig:

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. Ydelsesspecifikke standarder Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N Ydelsesspecifikke standarder 1 Standardbetegnelse 1.1 Kommunikation 2 Standard Der arbejdes kontinuerligt med at afdække borgerens

Læs mere

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde.

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Svendborg Kommune Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Børn, Unge, Kultur og Fritid Familie og Uddannelse Centrumpladsen 7, 1. sal 5700 Svendborg

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation 2 Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation Den Danske

Læs mere

Region Midtjylland Regionshuset, Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Att.: louise.moeller@stab.rm.dk

Region Midtjylland Regionshuset, Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Att.: louise.moeller@stab.rm.dk Region Midtjylland Regionshuset, Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Att.: louise.moeller@stab.rm.dk Den Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Høringssvar: Udkast til Sundhedsplan

Læs mere

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA Træd i karakter VIA University College Notat Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapporten er et internt ledelses- og styringsinstrument med fokus på uddannelseskvalitet. Rapporten

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. Organisatoriske standarder

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé Aarhus N. Organisatoriske standarder Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N Organisatoriske standarder 1 Standardbetegnelse 2.1 Kompetenceudvikling 2 Standard Der arbejdes systematisk med at sikre sammenhæng

Læs mere

Strategi for Region Midtjyllands rolle i. Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen UDKAST. Region Midtjylland Sundhedsplanlægning

Strategi for Region Midtjyllands rolle i. Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen UDKAST. Region Midtjylland Sundhedsplanlægning Strategi for Region Midtjyllands rolle i Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen UDKAST Region Midtjylland Sundhedsplanlægning Strategien er blevet til i en proces med input fra en række samarbejdsparter

Læs mere

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport Kvalitetsrapport Dagplejen 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 Målsætninger og opfølgning... 3 1.3 Opfølgning på kvalitetsrapporten... 5 2. Resultater

Læs mere

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Psykiatri og Social Januar 2016 Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Resumé over arbejdsgange vedrørende arbejdsmiljø Arbejdsmiljø Generelt Lokal arbejdsmiljøaftale Dokumentation Der findes en

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem

Læs mere

Kommissorium for den tværsektorielle patientsikkerhedsgruppe i Region Sjælland.

Kommissorium for den tværsektorielle patientsikkerhedsgruppe i Region Sjælland. Kommissorium for den tværsektorielle patientsikkerhedsgruppe i Region Sjælland. Baggrund Den 17. marts 2009 vedtog Folketinget en udvidelse af Sundhedsloven, herunder en udvidelse af patientsikkerhedsordningen,

Læs mere

Fælles regional retningslinje for magtanvendelse

Fælles regional retningslinje for magtanvendelse Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område i Region Midtjylland Dato september 2013 Fælles regional retningslinje for magtanvendelse Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan arbejde

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018

Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Godkendt af Sundhedskoordinationsudvalget 5. september 2014 Indledning Mange borgere, der er syge eller er i risiko for at blive

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Titel: Instruks for: Inddragelse af de enkeltes ønsker, mål og behov i de individuelle

Titel: Instruks for: Inddragelse af de enkeltes ønsker, mål og behov i de individuelle Dansk kvalitetsmodel på det sociale område 1.3 Individuelle planer Lokal instruks Tårnly / Fjordblink, Sødisbakke, herefter blot kaldet Tårnly. Dokumenttype: Lokal instruks Anvendelsesområde:, Region Nordjylland

Læs mere

Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1

Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1 Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1 - en del af Aarhus Universitetshospital Psykiatri og Social Baggrund Direktionen i Region Midtjylland og psykiatri- og socialledelsen har besluttet at igangsætte

Læs mere

Tilsyn med behandlingssteder

Tilsyn med behandlingssteder Tilsyn med behandlingssteder Hvad er det og hvad skal det bruges til? 17. april 2018 Dansk Patientsikkerhedskonference TILSYN OG LÆRING DEN RIGTIGE BALANCE Mission og vision, STPS Vi arbejder for, at det

Læs mere

sektorer Parallelsession F Billeddelen med relations-id rid13 rid2 blev ikke fundet i filen. i Patientsikkerhed på tværs af

sektorer Parallelsession F Billeddelen med relations-id rid13 rid2 blev ikke fundet i filen. i Patientsikkerhed på tværs af Billeddelen med relations-id rid3 blev ikke fundet i Billeddelen med relations-id rid13 rid2 blev ikke fundet i i Patientsikkerhed på tværs af sektorer Billeddelen med relations-id rid3 blev ikke fundet

Læs mere

Hvordan kan de Nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling anvendes i praksis?

Hvordan kan de Nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling anvendes i praksis? Hvordan kan de Nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling anvendes i praksis? KLs rusmiddelkonference 10. oktober 2016 Hotel Comwell, Kolding Dorte Venø Jakobsen, Socialstyrelsen Nationale

Læs mere

Satspuljeprojekt Den vigtige Pårørende ml. *Thisted Kommune *Aalborg Kommune *Psykiatrien i Region Nordjylland

Satspuljeprojekt Den vigtige Pårørende ml. *Thisted Kommune *Aalborg Kommune *Psykiatrien i Region Nordjylland 1 Satspuljeprojekt Den vigtige Pårørende ml. *Thisted Kommune *Aalborg Kommune *Psykiatrien i Region Nordjylland Formål med ansøgningen Styrke involvering af pårørende til mennesker med en psykisk sygdom

Læs mere