REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015"

Transkript

1 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, Jakob Ravn og Morten Thanning Vendelø. Side 1 / 6 Afbud: Eva Berneke og David Lando Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Peter Møllgaard, uddannelsesdekan Jan Molin, og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Sekretariat:. 1. Rundvisning Graduate House Bestyrelsesmødet blev afholdt i Graduate House som led i bestyrelsens rundtur til forskellige campuslokationer. Graduate House er seneste tilføjelse til CBS campusportefølje. Bestyrelsen indledte mødet med en rundvisning i huset og universitetsdirektøren og uddannelsesdekanen redegjorde for de tanker og mulige positive effekter for sammenhængskraft, gennemførsel og studiemiljø, der ligger bag at samle cand.merc-studierne i bygningen. Bestyrelsen bad direktionen lave en kortlægning af de forventede positive effekter ved etableringen af Graduate House, således at der om et års tid kan følges op på om de forventede (og evt. uforventede) effekter er blevet realiseret. 2. Godkendelse af dagsorden og referater beslutning a. Godkendelse af dagsorden Formanden gjorde opmærksom på at punktet Bestyrelsens egen tid vil blive afholdt for lukkede døre og uden direktionens deltagelse. Bestyrelsen godkendte dagsordenen. b. Godkendelse af referat

2 Bestyrelsen godkendte referatet fra bestyrelsesmødet d. 27. april 2015, og underskrev det på mødet. 3. CBS økonomi - beslutning a. Q1 budgetopfølgning Formanden indledte med at pointere at bestyrelsen skulle godkende et revideret budget som følge af, at den endelige udmøntning mellem løn og drift af enhedernes sparemål ikke var kendt ved primobudgettets vedtagelse i december. Universitetsdirektøren trak herefter hovedlinjerne fra budgetopfølgningen op. Som følge af den konkrete udmøntning af besparelserne er der sket en forskydning på ca. 6 mio. kr. fra drift til løn. Nettoeffekten af denne forskydning er neutral. Derudover fremhævede universitetsdirektøren følgende bevægelser: - STÅ-produktionen har været højere end forudsat. Direktionen har en svag forhåbning om at dette kan være en effekt af forbedrede studiegennemløbstider, men budgetterer ikke med en sådan strukturel effekt. - Staten har udmeldt en generel dispositionsbegrænsning i staten som følge af lavere udvikling i priser og lønninger end forudsat i finansloven. - Indtægter fra eksternt finansierede projekter forventes forbedret som følge af generelt højere aktivitetsniveau på eksterne projekter. Der kan være tale om, at de forskellige tiltag og incitamenter som direktionen har indført for at øge aktivitetsniveauet på projekter er begyndt at slå igennem. - På trods af en lille stigning i TAP-lønnen drives CBS fortsat omkostningseffektivt, således er der flere studerende pr. TAP end nogensinde før og GLA-procenten forventes uændret til lavere. Side 2 / 6 Alt i alt betyder disse bevægelser, at årsprognosen udviser en lille resultatforbedring på 2 mio. kr. (resultat -33 mio. kr.). Bestyrelsen fandt det positivt, at prognosen ligger så tæt på budgettet. Bestyrelsen kommenterede den lønanalyse, der er indeholdt i budgetnotatet, og fandt at uanset, at en del lønstigninger drives af aftalebelagte lønforbedringer som følge anciennitetsstigninger, så forekommer den generelle lønudvikling på CBS høj sammenlignet med, hvad der kendes fra andre offentlige selskaber. Bestyrelsen bad på denne baggrund direktionen have fokus på, at lønbudgettet ikke skrider som følge af lokalt aftalte lønforbedringer. Bestyrelsen godkendte det reviderede budget og budgetopfølgningen. Universitetsdirektøren orienterede bestyrelsen om, at CBS i forhandlingerne med Danske Bank om et forbedret likviditetsberedskab var stødt på nogle krav som CBS ikke ville imødekomme. Universitetsdirektøren understregede at CBS aktuelle likviditet var fin.

3 Bestyrelsen gav formandsskabet mandat til sammen med daglig ledelse, at udarbejde en ny plan og aftale for tilvejebringelse af et forbedret likviditetsberedskab. b. Flerårsbudget Universitetsdirektøren præsenterede det opdaterede flerårsbudget. Flerårsbudgettet er i overensstemmelse med direktionens plan for at bringe budgettet i balance i 2017 og frem, som bestyrelsen har tiltrådt. Flerårsbudgettet er således en konsekvens af, at CBS tilpasser sig de rammevilkår der er givet ift. den laveste basisforskningsbevilling pr. STÅ og den laveste taxameterbetaling pr. STÅ blandt danske universiteter. Som det fremgår af notatet, er det tydeligt, at overgangen fra væsentlige træk på CBS egenkapital i de seneste år til et balancebudget vil have betydelige konsekvenser for kvaliteten af CBS uddannelser og forskning givet den nuværende finansiering af CBS. Især vil CBS i forhold til i dag - falde bagud på antallet af faste videnskabelige medarbejdere (inkl. DVIP) i forhold til antallet af studerende. Således vil CBS fx øge sin STUD/(VIP+DVIP) ratio til et niveau, der ligger over 2011-niveauet. Side 3 / 6 Universitetsdirektøren pointerede ligeledes, at der særligt i 2018 og frem opstår et råderum for nye VIP-stillinger, idet en del af det i øvrigt skrumpende VIP-lønbudget udgøres af tidsbegrænsede VIP-stillinger. Direktionen vil sammen med organisationen udarbejde et oplæg til fordelingen af VIP-stillinger på VIP-kategorier fra 2018 og frem. Bestyrelsen udtrykte en klar bekymring ved udsigten til, at CBS på en række kvalitetsparametre vil falde under 2011-niveauet, der hidtil har været defineret som et bundniveau for kvaliteten af CBS forskning og undervisning. Bestyrelsen bad også direktionen udarbejde en klarere grundfortælling om CBS flerårsbudget, herunder de bærende holdninger og prioriteter bag budgettet. Bestyrelsen konstaterede i øvrigt at flerårsbudgettet understregede CBS grundlæggende udfordring: at CBS med den nuværende bevillingssituation ikke kan levere den ønskede kvalitet i uddannelse og forskning. Bestyrelsen drøftede i forbindelse med flerårsbudgettet også de scenarieberegninger for forskellige niveauer af opnåelse af måltallene i fremdriftsreformen som fremlagt i bilag 3.3. Scenarieberegningerne viser de store usikkerheder, der er forbundet med fremdriftsreform og SUreform. Bestyrelsen konstaterede, at vi endnu ikke har nogen forudsætninger for at vurdere effekterne af fremdriftsreformen på de studerendes adfærd, og at fremdriftsreformen derfor medfører store usikkerheder om CBS indtægtsgrundlag i de kommende år. Bestyrelsen anbefalede på denne baggrund, at direktionen dedikerede ressourcer/opmærksomhed på dels at følge og skubbe på de studerendes fremdrift, og dels at arbejde for at klargøre de utilsigtede konsekvenser af fremdriftsreformen for forligspartierne.

4 Bestyrelsen godkendte det flerårige budget som grundlag for fremtidige prioriteringer og tog scenarieberegningerne vedr. fremdriftsreformen til efterretning. c. Scenarier for færdiggørelsesbonus Punktet blev drøftet under ovenstående punkt. 4. Forskningsredegørelse drøftelse Forskningsdekanen præsenterede årets forskningsredegørelse, og fremhævede følgende punkter fra redegørelsen: Det positive udgangspunkt for forskningen på CBS: - CBS forskningsoutput er højt ranket (nr. 7 i Europa iflg. UT Dallas) - CBS ph.d. ere er eftertragtede både i erhvervsliv og akademia - CBS samarbejder i høj grad med erhvervslivet om projekter, der er relevante for erhvervslivet Udfordringerne for forskningen på CBS - Ph.D.-uddannelse: CBS burde uddanne flere ph.d. ere og burde kunne tilbyde udvidede ph.d.-forløb til særlige forskertalenter, der skal konkurrere internationalt, men CBS har ikke finansieringen - Ekstern finansiering: CBS skal blive bedre til at bruge ekstern finansiering som et middel til at opbygge stærke forskningsmiljøer, og skal i det hele taget blive bedre til at tiltrække ekstern finansiering, der rækker udover enkeltforskeres projekter - CBS er ikke længere i et vækst scenarie, hvorfor fokus skal skiftes fra tiltrækning af talent til udvikling og fastholdelse af talent - Kønsbalancen: alt andet lige er det et udtryk for spild af talent, at kvinder er så kraftigt underrepræsenteret på særligt professorniveau Side 4 / 6 Bestyrelsen havde udpeget Arvid Hallén som ordstyrer og opponent på den efterfølgende drøftelse af forskningsredegørelsen. Bestyrelsen konstaterede at CBS havde stærke resultater på publiceringssiden og spurgte derfor ind til det andet ben af forskningen: at forskningen betyder noget for samfundet. CBS har god succes hos ERC, der netop vægter grand societal challenges, men CBS bør generelt søge en bevægelse mod større bevillinger og færre ansøgninger, hvilket stiller udfordringer til organisering og struktur især på institutniveauet i ansøgningsfasen og i den fase hvor muligheder identificeres og forhandles, herunder netværk og løbende dialog med mulige bevillingsgivere. Bestyrelsen pointerede, at det var vigtigt at have to kapacitetsudfordringer for øje i bestræbelserne på at opnå yderligere ekstern finansiering: kapacitet til at skaffe bevillingen og kapacitet til at gennemføre projektet. Bestyrelsen gav herefter indspark til forskningsdekanen, dels ift. projektog idégenerering på institutniveau, og dels ift. udviklingen og den aktuelle tankegang i de fonde, der bevilliger til forskningsprojekter.

5 Bestyrelsen hæftede sig derudover særligt ved den manglende kønsbalance i professoraterne på CBS og i den faste VIP-bestand generelt. Direktionen anerkendte problemet og vil til kommende bestyrelsesmøde præsentere den handlingsplan som Diversity and Inclusion Council er i gang med at udarbejde for at adressere dette problem (og andre diversitetsudfordringer). 5. Meddelelser fra formand og direktion, samt eventuelt Bestyrelsen tog det skriftlige materiale til efterretning. Rektor fortalte om indtryk fra folkemødet Rektor konkluderede at folkemødet er velegnet til dels, at fornemme de forskellige positioner i universitetssektoren omkring aktuelle emner, og til dels at opbygge og vedligeholde relationer, der går udover sektoren. 6. Bestyrelsens egen tid Der tages ikke referat af punktet. Side 5 / 6 Kommende møder: Torsdag d. 10. september 2015 kl Torsdag d. 22. oktober kl 12 til fredag d. 23. oktober kl. 13, bestyrelsesseminar 2015 Tirsdag d. 15. december 2015 kl (inkl. middag). Torsdag d. 3. marts 2016 kl Onsdag d. 27. april 2016 kl Mandag d. 27. juni 2016 kl Onsdag d. 31. august 2016 kl Onsdag d. 12. oktober kl 12 til torsdag d. 13. oktober kl 13, bestyrelsesseminar 2016 Torsdag d. 15. december 2016 kl 13-17

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 11. april 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Anne

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup Phillipsen,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Anne Marie

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016 Bestyrelsen 1 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian

Læs mere

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING a. Godkendelse af dagsorden Punkt 7.f (mundtlige orienteringer) på dagsordenen vil blive behandlet for lukkede døre, jf. vedtægtens 3, stk. 2. Punktet

Læs mere

Centrale parametre for CBS,

Centrale parametre for CBS, BUDGET 2015 FORORD I 2015 budgetteres der med et omkostningsniveau på 1.284 mio. kr. og et underskud på 35 mio. kr. Idet CBS ikke har udsigt til at få forøgede strukturelle indtægter, tager CBS med budget

Læs mere

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING

1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING 1. GODKENDELSE AF DAGSORDEN OG REFERAT - BESLUTNING a. Godkendelse af dagsorden Punkt 7 Bestyrelsens egen tid afholdes for lukkede døre, uden deltagelse af direktionen. Der er derudover ingen lukkede punkter

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. SEPTEMBER 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. SEPTEMBER 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. SEPTEMBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Dagsorden Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00 Tilstede Patricia afbud Dagsorden 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Formanden 1. Orientering om møde i bestyrelsesforeningen

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Alfred Josefsen, David Lando, Anne

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Bestyrelsen Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 12. september 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. APRIL 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. APRIL 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. APRIL 2014 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling 4. Økonomi efter 1. kvartal Sagsfremstilling Indledende bemærkninger Det indstilles til bestyrelsen under dagsordenens punkt 9, at der optages et realkreditlån på 1mia. kr. i. Det er 500 mio. kr. mere,

Læs mere

Mødet indledes med en rundvisning på Energicentralen med henblik på at få indsigt i varmepumpeløsningen v/charles W. Hansen

Mødet indledes med en rundvisning på Energicentralen med henblik på at få indsigt i varmepumpeløsningen v/charles W. Hansen Referat 11. møde 2015 Vedr. : Ordinært møde Sted : Bjerringbro Varmeværk, Jørgens Allé 32, 8850 Bjerringbro Tid : Torsdag den 1. oktober 2015 kl. 17.00-20.00 Deltagere : Per B. Jørgensen PBJ Ewa Sørensen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om etablering af nationalparker i Danmark (beretning

Læs mere

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 1. halvår viser et overskud på godt 65 mio. kr., hvilket er 74 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Kristian Mols Rasmussen, Jakob

Læs mere

En opgørelse af den samlede ressourcetilgang. Fordeling af ressourcerne på hovedområder, herunder fastlæggelse af fordelingskriteriet.

En opgørelse af den samlede ressourcetilgang. Fordeling af ressourcerne på hovedområder, herunder fastlæggelse af fordelingskriteriet. 21. januar 2004 Rektoratets redegørelse om Budget 2004 for Aalborg Universitet 1. Indledning I henhold til universitetslovens 10, stk. 5 godkender bestyrelsen universitetets budget, herunder fordeling

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Mødedato: 27/10-2015 Starttidspunkt: 16.00 Sluttidspunkt: 18.00 Mødelokale: Deltagere: Fraværende med afbud: Referent: U159 Hanne Fischer Møller (HF), Kenneth Ladefoged (KL),

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution. Aalborg Universitet

Vedtægt for den selvejende institution. Aalborg Universitet AALBORG UNIVERSITET Bestyrelsesmøde: 5-04 Pkt.: 11 Bilag: A Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9635 8080 Fax 9815 2201 www.auc.dk 9. november 2004 AT/lt J.nr. 2004-001/01-0009

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. FEBRUAR 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. FEBRUAR 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. FEBRUAR 2014 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Tidspunkt og sted: Torsdag 19. marts 2015 kl. 16.00-19.00, Sønderhøj 30, 8260 Viby J. Deltagere: Finn Lund Andersen, Camilla Kølsen, Gitte

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Rådsmøde den 10. september 2015 Referat Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 10.09.2015 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-116-15 Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 20. maj 2015 kl. 15:00. Indstilling: Opfølgningen gennemgås og bestyrelsen tager denne til efterretning

Referat. Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 20. maj 2015 kl. 15:00. Indstilling: Opfølgningen gennemgås og bestyrelsen tager denne til efterretning 112 Referat Bestyrelsesmøde i EA Kolding den 20. maj 2015 kl. 15:00 Følgende bestyrelsesmedlemmer deltog i mødet: Formand Jørn Pedersen Brian Stein Kenneth Foersom Iversen Morten Nielsen Peter Thorning

Læs mere

Finansielt outlook 2015+

Finansielt outlook 2015+ B5-2013 Pkt. 2.a Bilag 2.1 Bestyrelsesmødet 16. december 2013 Finansielt outlook 2015+ 16. december 2013 Side 1 En dansk business school iblandt den internationale elite af business schools CBS ambition

Læs mere

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet.

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet. Mødeindkaldelse 18. juni 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Tirsdag den 24. juni Tid: 16.00 18.00 Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne:

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne: Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskaberne: Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg Affald A/S Nordborg Kraftvarme

Læs mere

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30.

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Deltagere: Kirsten Ravn Bundgaard, Peter Hansen, Susan Vonsild, Rune Carstensen, Steen Madsen, Emina Bodil

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 25.-26.08.10 2. Mødeaktivitet og

Læs mere

Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts

Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts Notat Opslags-, bedømmelses- og ansættelsespolitik ifm. videnskabelige stillinger på Arts 1. Formål og baggrund 1 2. Politik for stillingsopslag 2 3. Politik for bedømmelsesproces 3 3.1. Bedømmelsesudvalgenes

Læs mere

Årsberetning for året 2008.

Årsberetning for året 2008. Årsberetning for året 2008. Så er det igen blevet tid til at se tilbage på endnu et år i NOCA, og jeg vil derfor her gøre status over foreningens aktiviteter i 2008. Som også vil være temaet for konferencen

Læs mere

Udkast til budget 2011 for IT-Universitetet i København

Udkast til budget 2011 for IT-Universitetet i København Bilag 6 Økonomisektionen Ref.: Georg Dam Steffensen 05. november 2010 Udkast til budget 2011 for IT-Universitetet i København På baggrund af bestyrelsens godkendelse af de overordnede budgetrammer for

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter)

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Dato Indhold Ansvarlig Fredag, den 27. november 2015 Drøftelse af Magistratens evaluering af budget 2016-2019 i Økonomi- og Planlægningsgruppen

Læs mere

Forslag til Fremtidens DUF

Forslag til Fremtidens DUF Forslag til Fremtidens DUF I henhold til vedtægternes 21, stk. 1 skal forslag til være sekretariatet i hænde senest 5 uger før delegeretmødet. Styrelsen indstiller følgende forslag til delegeretmødets

Læs mere

Mødereferat. Sted: Center for Electric Power and Energy, DTU Lyngby Campus, bygning 329, rum 135

Mødereferat. Sted: Center for Electric Power and Energy, DTU Lyngby Campus, bygning 329, rum 135 23. november 2015 CEE-CK-0461-v1-RE Mødereferat Referat fra centerkomitemøde nr. 44 Tid: 17. november 2015 kl. 10:00 14:00 Sted: Center for Electric Power and Energy, DTU Lyngby Campus, bygning 329, rum

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Referat af Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Tilstedeværende: Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

Udkast til referat fra bestyrelsesmøde

Udkast til referat fra bestyrelsesmøde Udkast til referat fra bestyrelsesmøde Mandag d. 9/12-2014 kl. 16.00 Til stede: Afbud: Anders Bach Hellerøe (ABH), Tove Kruse (TK), Jan B. Larsen (JBL), Claus Niller Nielsen (CNN), Lars Nielsen (LN), Susan

Læs mere

Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4

Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4 Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4 23.november 2009 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning fra sidste møde vedr.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 26. februar 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 26. februar 2014, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Referat 7. august 2015 Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Dato: Tirsdag den 23. juni Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Deltagere:

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen. Bestyrelsen Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 12. april 2012 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 17. marts 2016

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 17. marts 2016 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Onsdag den 17. marts 2016 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag d. 27. august 2008

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag d. 27. august 2008 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse onsdag d. 27. august 2008 Tilstede: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand Indstillet

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

Beslutninger fra mødet

Beslutninger fra mødet Beslutninger fra mødet Onsdag 20.06.2007 kl. 14.00 Ordinært møde Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelsesudvalget Børne-

Læs mere

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat EK-A 1/07 J.nr. 41012.15.001/07 13.06.2007 LDJ Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv 24. april 2007 i Helsingfors, Finland Kort referat 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Den finske formand bød

Læs mere

ROSKILDE UNIVERSITET Rektorsekretariatet

ROSKILDE UNIVERSITET Rektorsekretariatet ROSKILDE UNIVERSITET Rektorsekretariatet DATO/REFERENCE 21. november 2014 JOURNALNUMMER REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 5/2014 Fredag den 3. oktober 2014 kl. 14.00-17.00 Til stede: Medlemmer: Erik Jacobsen

Læs mere

Referat af 24. bestyrelsesmøde på IBG

Referat af 24. bestyrelsesmøde på IBG Referat af 24. bestyrelsesmøde på IBG Bøgildvej 2, 7430 Ikast. Sted: Mødelokale (indgang gennem tårn i gården) Tid: 13. december 2011, kl. 15.15 1. Godkendelse af dagsorden 2. Underskrivning af referat

Læs mere

US AARH AARHUS UNIVERSITETS HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING 2016-2020

US AARH AARHUS UNIVERSITETS HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING 2016-2020 US AARH AARHUS UNIVERSITETS HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING 2016-2020 Besluttet den 15/3 2016 1 AU s handleplan for flere kvinder i forskning Aarhus Universitet har samlet set en kendt udfordring

Læs mere

REFERAT. Bestyrelsesmøde. Punkter til beslutning

REFERAT. Bestyrelsesmøde. Punkter til beslutning REFERAT Bestyrelsesmøde Tidspunkt: Onsdag d. 13. marts 2013 kl. 9.00-12.00 Sted: Skive afdelingen lokale 14 Deltagere: Bente Bang, Leif Lund, Birthe Harritz, Ulla Møller Thomsen, Kurt Thinggaard, Ole Christensen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl. Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.13 Starttidspunkt: Torsdag den 26. august kl. 14.00. Sluttidspunkt: Fredag

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus Referat bestyrelsesmøde i UDDU 20.01.2011 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Tre punkter blev tilføjet 6. Fremtidig mødestruktur mellem DOS og UDDU 12. UEMS /EBOT eksamen. Udvælgelse af eksaminatorer. 14.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. mandag den 27.april 2015 kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Susanne Karlsson Birgitte Pedersen Morten Wulff-

Læs mere

Referat. Formand: Per Andersen (udpeget af uddannelsesinstitutionerne) Næstformand: Jan Lynge Pedersen (beboervalgt, Teknisk Kollegium)

Referat. Formand: Per Andersen (udpeget af uddannelsesinstitutionerne) Næstformand: Jan Lynge Pedersen (beboervalgt, Teknisk Kollegium) Referat Kollegieboligselskabet referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 5. september 2012, kl. 17 00 på Hinderupgaard, Niels Bohrs Allé 21, 5230 Odense M. Dagsorden: 1. Besigtigelse Cortex Park 2. Protokol

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. AUGUST 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. AUGUST 2016 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. AUGUST 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing,

Læs mere

OBS: Mødet foregår på Hotel Europa H.P. Hanssensgade 10, Aabenraa

OBS: Mødet foregår på Hotel Europa H.P. Hanssensgade 10, Aabenraa OBS: Mødet foregår på Hotel Europa H.P. Hanssensgade 10, Aabenraa Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd torsdag den 26. marts 2009 kl. 9.00-11.00 mødet fortsætter med strategidag

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Til stede: Bent Engelbrecht (BE), Lars Bluhme (BL), Jette Navntofte (JN), Erik Hygum (EH), Karsten Geertsen (KG), Hans Kjeldsen (HK), Mathias Egholm (ME),

Læs mere

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært).

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). Dato: Torsdag den

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i fødevarebanken torsdag 8. oktober 2015

Referat af bestyrelsesmøde i fødevarebanken torsdag 8. oktober 2015 Referat af bestyrelsesmøde i fødevarebanken torsdag 8. oktober 2015 Deltagere: Klaus Bustrup (KB), Winnie Berndtson (WB), Jørgen Pedersen (JP), John Køppler (JK), Lene Kristensen (LK), Flemming Birk (FLB),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 Bestyrelsesmøde onsdag d. 20. marts 2013 kl. 16.30 19.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Britta

Læs mere

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune Vores fundament Miljø og Teknik Randers Kommune I efteråret 2009 har vi arbejdet med at skabe et nyt fælles fundament for Miljø og Teknik. Ambitionen har været at skabe en klar retning for vores fremtidige

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor.

Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15. i mødelokalet ved direktørens kontor. Referat fra møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 6. december kl. 15 i mødelokalet ved direktørens kontor. Medlemmer: Formand Ebbe Lilliendal, repræsentant udpeget af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-1-13 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Tirsdag den 19. marts 2013 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Campus Randers, Jens Otto Krags Plads 3, 8900

Læs mere

0. Punkt uden for dagsorden Formanden bød IGJ velkommen som nyt personalevalgt medlem af bestyrelsen.

0. Punkt uden for dagsorden Formanden bød IGJ velkommen som nyt personalevalgt medlem af bestyrelsen. Referat af bestyrelsesmøde på Aabenraa Statsskole mandag den 3. februar 2014 klokken 16.00-18.00 Til stede: Preben Kofoed (PKo formand), Ingrid Fabricius (IF næstformand), Susanne Linnet (SL), Ejler Schütt

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat møde 1-2014

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat møde 1-2014 REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 01-2014 Dato: Mandag den 27. januar 2014 kl. 15.00 20.45 Sted: Deltagere: Sailing Aarhus, Aarhus Stadion Hans Natorp, Jesper Baungaard, Jesper Andersen, Christina Nielsen

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Fredag den 28. september 2012 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Referat. Dagsorden. 8.4.2013, kl. 9-12. Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark. Es/Bej 12.04.13

Referat. Dagsorden. 8.4.2013, kl. 9-12. Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark. Es/Bej 12.04.13 Referat Referat af møde i: Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark Dato for møde: 8.4.2013, kl. 9-12 For referat: Dato for udarbejdelse: Es/Bej 12.04.13 Deltagere: Helle Bruun, Peter Kromann, Esther Skovhus,

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15 Åben Referat Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen,

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Resumé: Statsforvaltningen fandt ikke grundlag for at antage, at en af Dragør Kommune påtænkt parkeringsordning vil være i strid med 107, stk. 2,

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE Den 7. februar 2011 Tidspunkt : Tirsdag den 4.-5. februar kl. 12.00 13.00. Sted : DSB Kursuscenter Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg Tilstede : Repræsentantskabet,

Læs mere

BERETNING FRA BESTYRELSEN FOR INTEGRERET LAG HALSNÆS-GRIBSKOV Generalforsamling den 27. april 2016

BERETNING FRA BESTYRELSEN FOR INTEGRERET LAG HALSNÆS-GRIBSKOV Generalforsamling den 27. april 2016 BERETNING FRA BESTYRELSEN FOR INTEGRERET LAG HALSNÆS-GRIBSKOV Generalforsamling den 27. april 2016 Perioden maj 2015 april 2016 En lokal aktionsgruppe (en LAG) er et partnerskab mellem borgere, virksomheder,

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018 Til: Byrådet m.fl. Dato: 7. januar 2014 Sagsbeh.: AJ Journalnr.: 13/20800 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

Bestyrelsesmøde REFERAT. 30. september 2014

Bestyrelsesmøde REFERAT. 30. september 2014 REFERAT Bestyrelsesmøde Ledelsessekretariatet 30. september 2014 Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent: Carsten Koch, Klaus Nørskov, Michael Egelund, Niels Peter Møller, Jesper Würtzen, Kirsten Jensen,

Læs mere

Resultatkontrakt 2006

Resultatkontrakt 2006 Resultatkontrakt 2006 1. Indledning...3 2. Formål, opgaver, mission og værdier...3 3. Vision...4 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling af viden:...8

Læs mere

På ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 51, den 28. maj 2015 vedtog afdelingsmødet

På ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 51, den 28. maj 2015 vedtog afdelingsmødet Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 26. juni 2015, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 20. maj 2015 blev

Læs mere

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen.

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen. Forligstekst Der er mellem partierne Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået budgetforlig, som danner rammerne for udviklingen af Varde Kommune for de kommende

Læs mere

Referat. Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune

Referat. Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune udvikling Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mette Ankjær Jensen Direkte 7257 7464 met@jammerbugt.dk 08-08-2008 Sagsnr.: 1849-49352 Referat

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Thomas Skinnerup Philipsen

Læs mere