MAZARS UDVALGTE SELSKABSRETLIGE PROBLEMSTILLINGER 26. OKTOBER 2012 ADVOKAT DINES BENNED JENSEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MAZARS UDVALGTE SELSKABSRETLIGE PROBLEMSTILLINGER 26. OKTOBER 2012 ADVOKAT DINES BENNED JENSEN"

Transkript

1 MAZARS UDVALGTE SELSKABSRETLIGE PROBLEMSTILLINGER 26. OKTOBER 2012 ADVOKAT DINES BENNED JENSEN WINSLØW ADVOKATFIRMA, GAMMEL STRAND 34, 1202 KØBENHAVN K T: (+45) F: (+45) WINLAW@WINLAW.DK

2 AGENDA Kapitalejerlån og selvfinansiering Kapitaltab Selskabsretlige dokumenter

3 Kapitalejerlån Om reglerne for kapitalejerlån Reglerne om kapitalejerlån findes i SL Kaptalejerlån er som altovervejende hovedregel forbudt.

4 Kapitalejerlån Krav til kapitalejerlån for at det er lovligt Selskabsloven 210 kapitalejerlån er som hovedregel forbudt Som udgangspunkt er det ikke lovligt direkte eller indirekte at stille midler til rådighed, yde lån eller stille sikkerhed for kapitalejer, ledelsen eller disses nærtstående i selskabet, dets moderselskab eller andre virksomheder, der har bestemmende indflydelse over selskabet. Det afgørende tidspunkt for vurderingen af, hvorvidt et lån eller en sikkerhedsstillelse er lovlig eller ulovlig er tidspunktet, hvor lånet eller sikkerhedsstillelsen ydes det vil sige tidspunktet for aftalens indgåelse. Er et lån f.eks. ydet før låntager bliver kapitalejer eller direktør i et selskab, vil lånet også efterfølgende være lovligt. Omvendt vil et ulovligt kapitalejerlån ikke efterfølgende blive lovliggjort ved, at kapitalejeren (debitor) sælger sin kapitalandel.

5 Kapitalejerlån Krav til kapitalejerlån for at det er lovligt SL 211 koncernlån er lovlige SL 212 sædvanlige forretningsmæssige dispositioner er lovlige

6 Lovlig selvfinansiering - En undtagelse til ulovlige kapitalejerlån Reglerne for selvfinansiering findes i SL Selskabsloven 206 som hovedregel ikke stille midler til rådighed, yde lån eller stille sikkerhed for tredjemands erhvervelse af kapitalandele i selskabet eller dets moderselskab. En væsentlig undtagelse til ulovlige kapitalejerlån/ selvfinansieringsforbud findes i SL 206, stk. 2, hvorved et selskab har mulighed, når betingelserne er opfyldt, for selv at deltage i finansieringen af dets overtagelse/ moderselskabets overtagelse. Selvfinansieringsreglerne kan alene benyttes i forbindelse med erhvervelse af kapitalandele i selskabet/ moderselskabet.

7 Lovlig selvfinansiering - En undtagelse til ulovlige kapitalejerlån Et punkt der kan have betydning i forhold til lovlig selvfinansiering er, at selskabets egenkapital, forhold og soliditet bevares, hvilket ikke vil være tilfældet, såfremt midlerne var blevet udloddet som udbytte til kapitalejerne. Det er mindre bydefuldt for selskabet at yde lån, idet der her vil være en fordring på køber som debitor. Ved udlodning af udbytte sker der en uigenkaldelig kapitalafgang. Reglerne om lovlig selvfinansiering er især interessant i forbindelse med gennemførelse af generationsskifter, ved medarbejderes køb af kapitalandele i selskabet eller ved overdragelser og kapitaludvidelser. Transaktionen skal have karakter af en selvfinansiering. Der anlægges en formålsfortolkning ved vurdering af, om udlån mv. har karakter af selvfinansiering og ikke udgør et ulovligt udlån til kapitalejere eller andre. Der skal således almindeligvis være en umiddelbar tidsmæssig og beløbsmæssig sammenhæng mellem selvfinansieringen og erhvervelsen af kapitalandele. Selvfinansieringen vurderes også som udgangspunkt at skulle foretages tidsmæssigt før kapitaltransaktionens gennemførelse for med større sikkerhed at kunne kvalificere som lovlig selvfinansiering. Lovlig selvfinansiering efter transaktionens gennemførelse og finansieringstransaktionen kan dokumenteres at være knyttet sammen med betaling for kapitalandelene.

8 Lovlig selvfinansiering Betingelser SL Det centrale ledelsesorgan i det långivende eller sikkerhedsstillende selskab skal udarbejde en redegørelse om lånet eller sikkerhedsstillelsen. Redegørelsen skal offentliggøres via Erhvervsstyrelsen og indeholde følgende: i) Baggrund for forslaget om økonomisk bistand. ii) Selskabets interesse i gennemførelse af disposition. iii) Betingelser knyttet til gennemførelse. iv) Vurdering af konsekvenser for likviditet og solvens. v) Prisen for tredjemands betaling af kapitalandele. Generalforsamlingen i det långivende eller sikkerhedsstillende selskab skal godkende lånet eller sikkerhedsstillelsen (krav om vedtægtsmajoritet).

9 Lovlig selvfinansiering Betingelser - fortsat Lån eller sikkerhedsstillelsen må alene oprettes i det omfang forpligtelsen kan honoreres indenfor rammerne af det långivende eller sikkerhedsstillende selskabs frie reserver på tidspunktet for långivningen eller sikkerhedsstillelsen. Lånet eller sikkerhedsstillelsen skal være økonomisk forsvarlig. Lånet eller sikkerhedsstillelsen skal oprettes på sædvanlige markedsvilkår. Der skal foreligge en kreditvurdering af låntager eller den der stilles sikkerhed for. Hvor går grænsen mellem lovlig selvfinansiering og aktionærlån? Hvor stor en kapitalandel kan eksempelvis erhverves? Må køber være kapitalejer i forvejen? Hvad hvis køber er koncernforbundet eller på anden vis nærtstående til kapitalejer? Krydslån? Omgåelse?

10 Typiske lovlige/ ulovlige dispositioner i henhold til reglerne om kapitalejerlån og lovlig selvfinansiering 1. Lån m.v. til kapitalejer, som ikke er moderselskab ulovlig, jf Lån m.v. til moderselskaber med hjemsted i DK, EU, EØS eller Schweiz, Australien, Canada, Hong Kong, Japan, Sydkorea, New Zealand, Singapore, Taiwan eller USA? lovlig, jf Lån til moderselskab med hjemsted i andre lande ulovlig, jf Lån mv. til ledelsen i selskabet eller moderselskabet ulovlig, jf Lån til moderselskabet beliggende i de ovennævnte lande med henblik på erhvervelse af kapitalandele i selskabet (selvfinansiering) ulovlig, jf. 210, stk Lån mv. til tredjemand eller moderselskabet med henblik på erhvervelse af kapitalandele i selskabet eller moderselskabet (selvfinansiering), hvor betingelserne i er iagttaget? lovlig, jf Lån til I/S hvor direktøren i det långivende selskab er interessent ulovligt, jf Lån til selskabets direktør, der anvendes til køb af maskiner, som selskabet efterfølgende leaser Angiveligt ulovligt, men konkret vurdering om sædvanlig forretningsmæssig disposition, jf Lån til søsterselskab lovlig, jf Lån til tredjemand, der efterfølgende bliver direktør eller kapitalejer? lovlig, jf. 210.

11 Lovlig selvfinansiering Tilbagebetaling ved ulovlig selvfinansiering/ ulovlig kapitalejerlån Såfremt betingelser for lovlig selvfinansiering/ lovlig kapitalejerlån ikke er opfyldt, skal det lånte beløb tilbageføres til selskabet med tillæg af renter. Låneforhold der opstår som følge af fejldisposition skal tilbagebetales når det konstateres. Modregning der skal foreligge dokumentation for at kapitalejerlånet er afviklet ved modregning. Har selskabet alene stillet sikkerhed, bliver sikkerhedsstillelsen bindende for selskabet, hvis aftaleparten ikke havde kendskab til, at sikkerheden var stillet i strid med bestemmelsen i selskabsloven.

12 Revisors rolle Revisor skal være opmærksom på dispositioner om lån til kapitalejer eller ledelsesmedlemmer. Revisor skal påse, at betingelserne til lovlig selvfinansiering/kapitalejerlån er iagttaget og overholdt. Hvis det viser sig, at betingelserne for lovlig selvfinansiering/ kapitalejerlån ikke er iagttaget på behørig vis: a) Supplerende oplysninger og protokol, hvis der er tale om ulovligt lån b) Forbehold i årsrapport, hvis oplysninger ikke fremgår af årsregnskabet. Lån ydet til selvfinansiering: a) Oplyses i revisorprotokollatet!

13 Kapitaltab Om kapitaltabsreglen - reaktionspligt Reglerne om kapitaltab findes i SL 119. Reglerne er som udgangspunkt ens for aktie- og anpartsselskaber (kapitalselskaber). Ledelsen i et kapitalselskab skal sikre, at GF afholdes, senest 6 måneder efter at det konstateres, at selskabets egenkapital udgør mindre end halvdelen af den tegnede kapital. Afgørende er om kapitalen er tegnet, ikke om den er indbetalt. For anpartsselskaber gælder dog, at bestemmelserne om kapitaltab altid skal iagttages, såfremt selskabets egenkapital udgør mindre en kr Reaktionspligten i SL 119 medfører således, at den centrale ledelsesorgan på GF skal redegøre for kapitalselskabets økonomiske stilling og om fornøden stille forslag om foranstaltninger der bør træffes.

14 Kapitaltab Om kapitaltabsreglen Hvis der er tale om enkeltstående tab, der tipper balancen, er realisationstidspunktet/ det tidspunkt ledelsen opnår kendskab til tabet, afgørende for 6-måneders periodens beregning. Hvis økonomien retter sig i løbet af 6-månederes perioden, bortfalder ledelsens reaktionspligt. Ledelsen skal derfor løbende følge selskabets økonomiske udvikling, jf. herved forsvarlighedskravet i SL 115 og 116. Kan ikke opfyldes ved alene at overveje spørgsmålet i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab. Manglende reaktion fra ledelsens side vil kunne medføre erstatningsansvar, jf. SL 361. I UFR H fandt retten, at bestyrelsesmedlemmerne havde forsømt deres forpligtelse til at føre tilsyn med selskabets økonomi.

15 Kapitaltab Spørgsmål til kapitaltabsberegning og reaktionspligt Spørgsmål A) Er der reaktionspligt, når et kapitalselskab har en aktiekapital på kr men et underskud på kr ? Spørgsmål B) Er der reaktionspligt når et kapitalselskab har en aktiekapital på kr. 1,3. mio., et underskud på kr men også fri reserver for kr ? Spørgsmål C) I forbindelse med, at revisor i april 2012 reviderer årsrapporten for regnskabsåret 1. januar 2011 til 31. januar 2011 for SEL A/S, aflægger revisor årsrapporten med påtegning om, at selskabet over en periode på blot 2 uger i den forudgående regnskabsår har tabt over halvdelen af dets kapital, idet selskabet har mistet en stor ordre. At ordren har medført et stort tab, er på intet tidspunkt gået på for hverken bestyrelsen eller direktionen, førend revisor gør opmærksom på dette efter regnskabsårets afslutning. Hvad skal ledelsen gøre?

16 Kapitaltab Revisors rolle Hvis der foreligger et kapitaltab og der ikke er afholdt behørig generalforsamling supplerende oplysninger. Uden at tage forbehold skal revisor oplyse, at selskabet i strid med selskabsloven ikke har afholdt generalforsamling senest 6 måneder efter at selskabet har tabt halvdelen af kapitalen.

17 Selskabsretlige dokumenter Forhandlingsprotokollen: Af hensyn til senere mulighed for dokumentation og eventuel placering af ansvar skal protokollen være en forhandlingsprotokol og ikke kun en beslutningsprotokol. Der skal være mulighed for at genfinde forudsætninger for de drøftelser, der har fundet sted. Revisionsprotokollen: Revisors manglende advarsel i revisionsprotokollen til den samlede bestyrelse kan efter omstændighederne påføre revisor et erstatningsansvar, såfremt et tab kunne være undgået eller mindsket gennem en sådan advarsel i tide. Forretningsorden: Forretningsordenen skal tage udgangspunkt i kapitalselskabets virksomhed og behov. Bestyrelsen må således selv vurdere behovene. Der findes dog en vis vejledning i SL 130, hvor bestyrelsen særligt må overveje: - Konstitution - Arbejdsdeling - Tilsyn med daglig ledelse - Føring af bøger og protokoller etc. - Skriftlige og elektroniske møder - Tavshedspligt - Suppleanter - Underskrift på revisionsprotokol - Sikring af grundlaget for revision

18 Selskabsretlige dokumenter - Vedtægterne Vedtægter Minimumskrav: - Navn og binavne - Formål - Selskabskapitalens størrelse og kapitalandeles pålydende værdi - Kapitalandelens rettigheder - Selskabets ledelsesorgan - Indkaldelse til generalforsamling - Regnskabsår Supplerende krav: (Disse forhold skal alene med, hvis der er truffet beslutning herom) - Særlige rettigheder for nogle kapitalandele - kapitalejernes ret til at se ejerbogen

19 Selskabsretlige dokumenter - Ejerbogen Ejerbog Ejerbogen skal føres af det centrale ledelsesorgan. Selskabet kan vælge en juridisk eller fysisk person uden for selskabet til at føre ejerbogen. Det skal efter bestemmelsen fremgå af selskabets vedtægter, hvis man har valgt en person til at føre ejerbogen, således at kapitalejerne er bekendt med hvem, der fører ejerbogen. Ansvaret overgår til den person, der er valgt. Alle ejere skal fremgå af ejerbogen dvs. ikke kun stor kapitalejer. Ejerbogen skal indeholde følgende: - Navn - Bopæl/ hjemsted på alle kapitalejere - Størrelse af kaptalandel - CVR. nr. for kapitalejer - Dato for erhvervelse/ afhændelse - Stemmerettighed Ejerskifte/ pantsætning skal indberettes til selskabet senest 2 uger efter ejerskifte/ pantsætning.

20 Selskabsretlige dokumenter - Ejeraftaler Selskabet har generelt ikke pligt til at efterkomme en aftale mellem kapitalejerne. En bestemmelse i en aftale, der tillægger aftalen forrang i forhold til vedtægterne er kun gyldig inter parters. Vil man binde selskabet eller dets organer, må vilkårene fremgå af vedtægterne eller direktørkontrakten/ bestyrelseskontrakten. Pas på med ejeraftaler, der skaber en ret for selskabet, idet sådanne ejeraftaler kan være indgået i selskabets interesse. F.eks. kan en konkurrenceklausul, som kapitalejerne har påtaget sig i en ejeraftale i tilfælde af en kapitalejers udtræden af selskabet, normalt anses for at været indgået i selskabets interesse, og må derfor også skabe ret for selskabet.

21 Selskabsretlige dokumenter - Revisors pligter efter selskabsloven Revisors grundlæggende opgaver findes i SL 147. Hvis der er valgt en revisor til at revidere selskabets årsregnskab har revisor visse pligter som supplement til ledelsens pligter. Revisor skal bl.a.: 1) Efterkomme de krav vedrørende revision, som generalforsamlingen stiller, for så vidt angår de ikke strider mod loven, mod selskabets vedtægter eller mod god revisor skik. Strider kravet mod lov eller lignende, skal revisor orientere ledelsen herom. Hvis ledelsen ikke vil ændre opfattelse, er revisor nødt til at modificere revisionspåtegning, hvis der er tale om begrænsninger i revisionen.

22 Selskabsretlige dokumenter Revisors pligter efter selskabsloven 2) Påse, at ledelsen overholder sine pligter til at udarbejde forretningsorden, oprette og føre bøger, fortegnelser og protokoller, samt at reglerne om forelæggelse og underskrivelse af revisionsprotokoller er overholdt. Påse, at der føres en forhandlingsprotokol over de af bestyrelsen og generalforsamlingen førte forhandlinger Påse, at der føres en fortegnelse over samtlige af selskabets kapitalandele i ejerbogen. Påse, at den øverste ledelse fører en forretningsorden, hvori den øverste ledelse har truffet nærmere bestemmelser om udførelse af sit hverv. Påse, at enhver tilførsel til revisionsprotokollen er underskrevet (læst) af samtlige medlemmer i den øverste ledelse.

23 Selskabsretlige dokumenter Revisors pligter efter selskabsloven Revisor er som udgangspunkt ikke ansvarlig for at sikre, at ledelsen overholder selskabslovens regler. Revisor er dog forpligtet til at lave en selvstændig erklæring, hvis ledelsen ikke overholder sine pligter. Erklæringen forelægges sammen med årsrapporten på generalforsamlingen. Hvis revisor konstaterer, at vedtægterne direkte strider mod lovgivningen, skal revisor orientere ledelsen herom og anmode om at vedtægterne ændres.

24 SPØRGSMÅL?

Ydelse af økonomisk bistand

Ydelse af økonomisk bistand Selskabsret Kapitalselskaber v/advokat Nicholas Liebach Ydelse af økonomisk bistand (aktionærlån/selvfinansiering) Lektion 8 WWW.PLESNER.COM Dagens program Ydelse af økonomisk bistand Økonomisk bistand/aktionærlån

Læs mere

AKTIONÆRLÅN. v/ Jan-Christian Nilsen - chefkonsulent i Erhvervsstyrelsen

AKTIONÆRLÅN. v/ Jan-Christian Nilsen - chefkonsulent i Erhvervsstyrelsen AKTIONÆRLÅN v/ Jan-Christian Nilsen - chefkonsulent i Erhvervsstyrelsen Historisk tilbageblik Skiftende holdninger til aktionærlån Lovligt til 1982 mod betryggende sikkerhed Forbud fra 1982 Kontrol af

Læs mere

Eksempler på kapitalejerlån selskabs- og skatteretligt. Seniorkonsulent, cand.merc.aud., ph.d. Jesper Seehausen

Eksempler på kapitalejerlån selskabs- og skatteretligt. Seniorkonsulent, cand.merc.aud., ph.d. Jesper Seehausen Eksempler på kapitalejerlån selskabs- og skatteretligt Seniorkonsulent, cand.merc.aud., ph.d. Jesper Seehausen Indholdet af hæftet Generelt om eksemplerne - Selskabsretligt - Skatteretligt - Oversigt over

Læs mere

Selvfinansiering i selskaber

Selvfinansiering i selskaber Selvfinansiering i selskaber Med vedtagelsen af den nye selskabslov i 2009 blev der indført nye bestemmelser, der giver et selskab mulighed for at foretage selvfinansiering. Selvfinansiering har i den

Læs mere

Kapitalejerlån & Selvfinansiering

Kapitalejerlån & Selvfinansiering Martin Chr. Kruhl & Ole B. Sørensen Kapitalejerlån & Selvfinansiering Selskabsretligt, regnskabsretligt, erstatningsretligt, strafferetligt og skatteretligt Forord......................................................

Læs mere

VEDTÆGTER. for ENERGIMIDT NET A/S

VEDTÆGTER. for ENERGIMIDT NET A/S VEDTÆGTER for ENERGIMIDT NET A/S CVR-nr. 28 33 18 78 18. juni 2015 SELSKABETS NAVN OG FORMÅL Selskabets navn er EnergiMidt Net A/S. 1 Selskabets binavne er EnergiMidt Net Vest A/S, ELRO Net A/S og ELRO

Læs mere

VEJLEDNING OM. Udbytte i kapitalselskaber UDGIVET AF. Erhvervsstyrelsen. December 2013

VEJLEDNING OM. Udbytte i kapitalselskaber UDGIVET AF. Erhvervsstyrelsen. December 2013 VEJLEDNING OM Udbytte i kapitalselskaber UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2013 Denne vejledning er opdateret generelt efter evalueringen af selskabsloven og bekendtgørelse om delvis ikrafttræden af

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SJÆLSØ VAND A/S. C:\DOCUME~1\csfjgt\LOKALE~1\Temp\notes278868\6e. Vedtægter Sjælsø (REN, fælles og separat forbrugervalg).

VEDTÆGTER FOR SJÆLSØ VAND A/S. C:\DOCUME~1\csfjgt\LOKALE~1\Temp\notes278868\6e. Vedtægter Sjælsø (REN, fælles og separat forbrugervalg). VEDTÆGTER FOR SJÆLSØ VAND A/S C:\DOCUME~1\csfjgt\LOKALE~1\Temp\notes278868\6e. Vedtægter Sjælsø (REN, 17.04.13 - fælles og separat forbrugervalg).doc 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED Side 2 1.1 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER. for. EnergiMidt Net A/S

VEDTÆGTER. for. EnergiMidt Net A/S VEDTÆGTER for EnergiMidt Net A/S CVR-nr. 28 33 18 78 31. december 2016 SELSKABETS NAVN OG FORMÅL Selskabets navn er "EnergiMidt Net A/S". 1 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene "ELRO Net

Læs mere

NY SELSKABSLOV LOVENS SYSTEMATIK

NY SELSKABSLOV LOVENS SYSTEMATIK LOVENS SYSTEMATIK Reglerne om kapitalselskaber i SL er, hvor ikke andet særligt er angivet i loven, fælles for aktie- og anpartsselskaber. NYE UDTRYK OG BEGREBER Jfr. 5 (definitioner): Kapitalselskaber

Læs mere

Vedtægter for Dansk Affald A/S. 3 ejerkommuner. Vedtægter. for. Dansk Affald A/S

Vedtægter for Dansk Affald A/S. 3 ejerkommuner. Vedtægter. for. Dansk Affald A/S 3 ejerkommuner Vedtægter for Dansk Affald A/S 1 Indhold 1. Navn, hjemsted og formål... 3 2. Kapital og aktier... 3 2.1 Aktiekapital... 3 2.2 Aktierne... 3 2.3 Rettigheder... 3 2.4 Overdragelse... 3 2.5

Læs mere

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S)

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) ERHVERVSSTYRELSEN INDLEDNING... 2 1. GRUNDLÆGGENDE BETINGELSER FOR EN GENOPTAGELSE... 3 1.1. SELSKABER UNDER TVANGSOPLØSNING...

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN i Fonden Soloprojekt CVR.nr

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN i Fonden Soloprojekt CVR.nr Advokatpartnerselskab Godthåbsvej 4, Postbox 180 DK-8600 Silkeborg T: +45 87 22 80 80 W: www.bklaw.dk Advokat Tage Engelbrecht Svendsen Sagsnr.: 18-131895-TES/AJO FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN i Fonden

Læs mere

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S)

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) ERHVERVSSTYRELSEN INDLEDNING... 2 1. GRUNDLÆGGENDE BETINGELSER FOR EN GENOPTAGELSE... 3 1.1. SELSKABER UNDER TVANGSOPLØSNING...

Læs mere

Vedtægter. for. Seek4Cars AJS CVR.nr

Vedtægter. for. Seek4Cars AJS CVR.nr Jr.nr. 21020-0001 Vedtægter for Seek4Cars AJS CVR.nr. 32473989 Toldbod Plads 2 9000 Aalborg T +45 98 77 50 30 F +45 98 77 50 39 www.hna.dk 1. Navn 1.1. Selskabets navn er Seek4Cars A/S. 2. Formål 2.1.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR

VEDTÆGTER. for. Wirtek a/s CVR-NR VEDTÆGTER for Wirtek a/s CVR-NR. 26042232 15.04.2015 1 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Wirtek a/s 1.2 Selskabets hjemsted er Aalborg kommune. 2. Formål 2.1 Selskabets formål er at udvikle og

Læs mere

VEDTÆGTER. for ENIIG VARME A/S

VEDTÆGTER. for ENIIG VARME A/S VEDTÆGTER for ENIIG VARME A/S CVR-nr. 25 80 98 07 SELSKABETS NAVN OG FORMÅL Selskabets navn er Eniig Varme A/S. 1 Selskabets binavne er EnergiGruppen Varme A/S (EnergiGruppen Jylland Varme A/S), EG Jylland

Læs mere

Forretningsorden. for. bestyrelsen XXX A/S. CVR-nr. XXXXXXXX. 1. Bestyrelsens første møde

Forretningsorden. for. bestyrelsen XXX A/S. CVR-nr. XXXXXXXX. 1. Bestyrelsens første møde Forretningsorden for bestyrelsen i XXX A/S CVR-nr. XXXXXXXX 1. Bestyrelsens første møde Bestyrelsen afholder sit første (konstituerende) møde umiddelbart efter generalforsamlingen. Mødet ledes af det bestyrelsesmedlem,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GENTOFTE SPILDEVAND A/S. C:\Users\SPPDF\AppData\Local\Temp\tmp4BED.doc

VEDTÆGTER FOR GENTOFTE SPILDEVAND A/S. C:\Users\SPPDF\AppData\Local\Temp\tmp4BED.doc VEDTÆGTER FOR GENTOFTE SPILDEVAND A/S C:\Users\SPPDF\AppData\Local\Temp\tmp4BED.doc 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED Side 2 1.1 Selskabets navn er Gentofte Spildevand A/S. 2. SELSKABETS FORMÅL 2.1 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr

Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr FALCON INVEST Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr. 35 52 80 32 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Falcon Invest Flex A/S. 1.2 Selskabets binavn er Falcon Invest A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemstedskommune

Læs mere

DEN NYE SELSKABSLOV - OVERSIGT OVER ÆNDRINGER

DEN NYE SELSKABSLOV - OVERSIGT OVER ÆNDRINGER MARTS 2010 DEN NYE SELSKABSLOV - OVERSIGT OVER ÆNDRINGER Den 1. marts 2010 trådte hovedparten af den nye selskabslov i kraft. Den nye selskabslov erstatter den aktieselskabslov og anpartsselskabslov og

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i. Svendborg Kraftvarme A/S

Forretningsorden for bestyrelsen i. Svendborg Kraftvarme A/S Forretningsorden for bestyrelsen i Svendborg Kraftvarme A/S Juni 2014 1.0 Forretningsordenens hjemmel 1.1 Nærværende forretningsorden er oprettet i henhold til Lov om aktie- og anpartsselskaber, 130. 1.2

Læs mere

VEDTÆGTER BOSTEDET ASLA APS CVR-NR

VEDTÆGTER BOSTEDET ASLA APS CVR-NR 30. august 2016 J.nr. 10061 Advokat Ann Christina Rindom Sørensen RIND Advokatfirma CVR-nr. 37 23 53 93 Ahlgade 1C, 2. sal 4300 Holbæk Telefon: 28 40 37 10 Email: ac@rindadvokat.dk VEDTÆGTER BOSTEDET ASLA

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning A/S

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning A/S FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning A/S INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Forretningsordenens hjemmel... 3 2. Aktiebesiddelse... 3 3. Bestyrelsens konstitution... 3 4. Tiltrædelse af forretningsorden...

Læs mere

Vedtægter for PenSam A/S

Vedtægter for PenSam A/S Vedtægter for PenSam A/S 2 Vedtægter for PenSam A/S Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets formål er at levere services

Læs mere

Kapitalnedsættelse, kapitaltab m.v.

Kapitalnedsættelse, kapitaltab m.v. , kapitaltab m.v. Lektion 7 Selskabsret Kapitalselskaber v/advokat Nicholas Liebach WWW.PLESNER.COM Dagens program Kapitalnedsættelse og kapitaltab JSC kap. 14 Begreb og nedsættelsesformer Overblik kapitalafgang

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FIH REALKREDIT A/S

VEDTÆGTER FOR FIH REALKREDIT A/S VEDTÆGTER FOR FIH REALKREDIT A/S 1 Navn og hjemsted Selskabets navn er FIH Realkredit A/S. Dets hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Selskabets formål er at drive alle former for realkreditvirksomhed,

Læs mere

Indledning... 3 Formålet med kapitalnedsættelse... 3 Beslutningen om kapitalnedsættelse... 4

Indledning... 3 Formålet med kapitalnedsættelse... 3 Beslutningen om kapitalnedsættelse... 4 Vejledning Kapitalnedsættelse Denne vejledning handler om reglerne om nedsættelse af selskabskapitalen i kapitalselskaber. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 2.0 Dato: 19-02-2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

UDKAST 26. MARTS 2015 EFTER FUSION VEDTÆGTER HKV HORSENS A/S, CVR NR. 35 52 01 04 [Dato]

UDKAST 26. MARTS 2015 EFTER FUSION VEDTÆGTER HKV HORSENS A/S, CVR NR. 35 52 01 04 [Dato] UDKAST 26. MARTS 2015 EFTER FUSION VEDTÆGTER HKV HORSENS A/S, CVR NR. 35 52 01 04 [Dato] Forslag HKV Horsens A/S efter fusion 1.0 NAVN 1.1 Selskabets navn er HKV Horsens A/S 2.0 FORMÅL 2.1 Selskabets formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NORDVAND A/S. C:\DOCUME~1\csfjgt\LOKALE~1\Temp\notes278868\6b. Vedtægter Nordvand (REN, separat og fælles forbrugervalg).

VEDTÆGTER FOR NORDVAND A/S. C:\DOCUME~1\csfjgt\LOKALE~1\Temp\notes278868\6b. Vedtægter Nordvand (REN, separat og fælles forbrugervalg). VEDTÆGTER FOR NORDVAND A/S C:\DOCUME~1\csfjgt\LOKALE~1\Temp\notes278868\6b. Vedtægter Nordvand (REN, 17.04.13 - separat og fælles forbrugervalg).doc 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED Side 2 1.1 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for PenSam Bank A/S

Vedtægter for PenSam Bank A/S Vedtægter for PenSam Bank A/S 2 Vedtægter for PenSam Bank A/S Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Bank A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets formål er at

Læs mere

NYHEDER FRA PLESNER APRIL 2009

NYHEDER FRA PLESNER APRIL 2009 NYHEDER FRA PLESNER APRIL 2009 CORPORATE COMMERCIAL Lovforslag om den nye selskabslov Af Advokat Jacob Christensen og Advokatfuldmægtig Husna Sahar Jahangir I forsættelse af vores nyhedsbrev af november

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Codan A/S. CVR-nr. 56 77 12 12. (2015-udgave)

VEDTÆGTER. for. Codan A/S. CVR-nr. 56 77 12 12. (2015-udgave) VEDTÆGTER for Codan A/S CVR-nr. 56 77 12 12 (2015-udgave) CODAN A/S 1 I. Almindelige bestemmelser 1. Selskabets navn er Codan A/S. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnet Codan Limited A/S.

Læs mere

Undertegnede Stifter har besluttet at stifte et aktieselskab under navnet Roskilde Grøn Energi A/S ("Selskabet").

Undertegnede Stifter har besluttet at stifte et aktieselskab under navnet Roskilde Grøn Energi A/S (Selskabet). Følgende Stiftelsesdokument er udfærdiget af: Roskilde Kommune CVR-nr. 29 18 94 04 Rådhusbuen 1 4000 Roskilde ("Stifter") 1. Stiftelse af aktieselskab Undertegnede Stifter har besluttet at stifte et aktieselskab

Læs mere

Stiftelse af ApS og A/S

Stiftelse af ApS og A/S Vejledning Stiftelse af ApS og A/S Denne vejledning handler om reglerne om stiftelse af anpartsselskaber og aktieselskaber, herunder blandt andet hvilke dokumenter der skal udarbejdes, og hvad de skal

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Erhvervshus Fyn P/S. CVR-nr Sagsnr MMR/ jd

VEDTÆGTER. for. Erhvervshus Fyn P/S. CVR-nr Sagsnr MMR/ jd VEDTÆGTER for Erhvervshus Fyn P/S CVR-nr. 34 20 62 28 Sagsnr. 31225-0033 MMR/ jd 1. NAVN 1.1. Selskabets navn er Erhvervshus Fyn P/S. 1.2. Selskabets binavn er Business Region Funen P/S. 1.3. Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DYNAMIC INVEST A/S

VEDTÆGTER FOR DYNAMIC INVEST A/S ADVOKATFIRMAET LEDET WILLADSEN MEJLHOLM J. nr. 11-211-15894 Hjørring, den 10. april 2018 (2. udgave) VEDTÆGTER FOR DYNAMIC INVEST A/S Selskabets navn og formål: 1. Selskabets navn er Dynamic Invest A/S.

Læs mere

Vedtægter for PenSam Holding A/S

Vedtægter for PenSam Holding A/S Vedtægter for PenSam Holding A/S 2 Vedtægter for PenSam Holding A/S Kapitel I - Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Holding A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets formål

Læs mere

NVA/nva VEDTÆGTER. for. Ølandhus ApS. Advokatfirma

NVA/nva VEDTÆGTER. for. Ølandhus ApS. Advokatfirma 121-187610 NVA/nva VEDTÆGTER for Ølandhus ApS Advokatfirma 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Ølandhus ApS. 1.2 Selskabets hjemsted er Jammerbugt Kommune. 1.3 Selskabet har begrænset hæftelse,

Læs mere

Vedtægter for Opholdsstedet Purhusvej ApS

Vedtægter for Opholdsstedet Purhusvej ApS Vedtægter for Opholdsstedet Purhusvej ApS 1 Selskabets navn Selskabets navn er Opholdsstedet Purhusvej ApS 2 Selskabets hjemsted Selskabets hjemsted er Silkeborg Kommune 3 Selskabets formål Selskabets

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as Forretningsorden for bestyrelsen i AquaDjurs as Tiltrådt 17. juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. Forretningsordenens hjemmel... 3 2. Aktiebesiddelse... 3 3. Tiltrædelse af forretningsorden... 3 4. Bestyrelsens

Læs mere

NYHEDER FRA PLESNER JUNI 2009

NYHEDER FRA PLESNER JUNI 2009 NYHEDER FRA PLESNER JUNI 2009 CORPORATE COMMERCIAL Den nye selskabslov Af advokat Jacob Christensen og advokatfuldmægtig Johanna Wickenberg I forlængelse af vores nyhedsbrev fra april 2009 om det fremsatte

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Landbrugets Finansieringsinstitut A/S CVR-nr

VEDTÆGTER. for. Landbrugets Finansieringsinstitut A/S CVR-nr VEDTÆGTER for Landbrugets Finansieringsinstitut A/S CVR-nr. 34 47 90 89 1 NAVN OG FORMÅL 1.1 Selskabets navn er Landbrugets Finansieringsinstitut A/S. 1.2 Selskabets formål er at sikre det bedst mulige

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Silkeborg IF Invest A/S CVR.nr

V E D T Æ G T E R for Silkeborg IF Invest A/S CVR.nr Advokatpartnerselskab Godthåbsvej 4 DK-8600 Silkeborg T: +45 87 22 80 80 W: www.bklaw.dk Advokat Tage Engelbrecht Svendsen Sagsnr.: 18-145548-TES/AJO V E D T Æ G T E R for Silkeborg IF Invest A/S CVR.nr.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HMN GASNET P/S CVR-NR.:

VEDTÆGTER FOR HMN GASNET P/S CVR-NR.: VEDTÆGTER FOR HMN GASNET P/S CVR-NR.: 37 27 00 24 31. DECEMBER 2015 1. Navn 1.1 Selskabets navn er HMN GasNet P/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnet GasNet.dk P/S. 2. Formål 2.1 Selskabets

Læs mere

Finansudvalget 2008-09 FIU alm. del Svar på Spørgsmål 81 Offentligt

Finansudvalget 2008-09 FIU alm. del Svar på Spørgsmål 81 Offentligt Finansudvalget 2008-09 FIU alm. del Svar på Spørgsmål 81 Offentligt Kapitalkrav Gældende ret Ny lovgivning Aktieselskabslovens 1, stk. 3, og anpartsselskabslovens 1, stk. 3: Kravene til kapitalens størrelse

Læs mere

Pas på med lån til selskabets ejere og ledelsesmedlemmer

Pas på med lån til selskabets ejere og ledelsesmedlemmer Nicolai Thorsted Partner Lasse Dehn-Baltzer Advokat Sanne Camilla Jensen Advokat Pas på med lån til selskabets ejere og ledelsesmedlemmer Ved lån af kontanter fra et selskab til dets ejere eller til medlemmer

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ESBJERG VAND A/S CVR-NR: 32660991

VEDTÆGTER FOR ESBJERG VAND A/S CVR-NR: 32660991 VEDTÆGTER FOR ESBJERG VAND A/S CVR-NR: 32660991 Side 2 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er Esbjerg Vand A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Esbjerg Kommune. 2. SELSKABETS FORMÅL 2.1

Læs mere

Vedtægt for Børneringens Fond

Vedtægt for Børneringens Fond Protektor Hendes Majestæt Dronning Margrethe II Vedtægt for Børneringens Fond Fondens navn er Børneringens Fond. Fondens hjemsted er Københavns Kommune. 1. NAVN OG HJEMSTED 2. FORMÅL Fondens formål er,

Læs mere

Vedtægter for PenSam Liv forsikringsaktieselskab

Vedtægter for PenSam Liv forsikringsaktieselskab Vedtægter for PenSam Liv forsikringsaktieselskab 2 Vedtægter for PenSam Liv forsikringsaktieselskab Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Liv forsikringsaktieselskab. Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Danish Crown A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER. For. Danish Crown A/S. CVR-nr VEDTÆGTER For Danish Crown A/S CVR-nr. 26 12 12 64 VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Danish Crown A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene Danish Crown Holding A/S, DC Holding

Læs mere

VEJLEDNING OM Stiftelse af et kapitalselskab, inkl. udkast til en vedtægt for et aktieselskab og anpartsselskab UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen

VEJLEDNING OM Stiftelse af et kapitalselskab, inkl. udkast til en vedtægt for et aktieselskab og anpartsselskab UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen VEJLEDNING OM Stiftelse af et kapitalselskab, inkl. udkast til en vedtægt for et aktieselskab og anpartsselskab UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen Maj 2011 Indholdsfortegnelse 1. Stiftelse af kapitalselskab...

Læs mere

Præsentation af den nye selskabslov. Formuepleje seminar februar 2010. Holst, Advokater

Præsentation af den nye selskabslov. Formuepleje seminar februar 2010. Holst, Advokater Præsentation af den nye selskabslov Formuepleje seminar februar 2010 Holst, Advokater 1. Introduktion Dagens program: 1. Introduktion 2. Stiftelse 3. Kapitalandele, ejerbog og ejerregister 4. Ledelse 5.

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier á kr eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier á kr eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155426 UDKAST VEDTÆGTER FOR FORSYNINGEN ALLERØD RUDERSDAL A/S CVR-nr. 34 08 61 92 1. SELSKABETS NAVN 1.1 Selskabets

Læs mere

Vedtægter. AktieUgebrevet Invest A/S CVR-nr Navn. 1.1 Selskabets navn er AktieUgebrevet Invest A/S.

Vedtægter. AktieUgebrevet Invest A/S CVR-nr Navn. 1.1 Selskabets navn er AktieUgebrevet Invest A/S. Vedtægter AktieUgebrevet Invest A/S CVR-nr. 39 18 80 07 Navn 1.1 Selskabets navn er AktieUgebrevet Invest A/S. 1.2 Selskabets binavn er AUInvest A/S. Formål 2.1 Selskabets formål er, direkte eller via

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN #BREVFLET# Bilag 1: Forretningsorden for bestyrelsen FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN i Center For Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S Bestyrelsesmøder 1 Bestyrelsen udpeges for den kommunale valgperiode,

Læs mere

MT HØJGAARD HOLDING A/S CVR-NR

MT HØJGAARD HOLDING A/S CVR-NR Vedtægter for MT HØJGAARD HOLDING A/S CVR-NR. 16 88 84 19 DOC 3 3 2 4 0 4 9 1. Selskabets navn og formål 1.1 Selskabets navn er MT Højgaard Holding A/S. 1.2 Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene:

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 23 Bilag 5 Offentligt TEKNISK GENNEMGANG AF L23 - SELSKABSLOVEN OG ÅRSREGNSKABSLOVEN

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 23 Bilag 5 Offentligt TEKNISK GENNEMGANG AF L23 - SELSKABSLOVEN OG ÅRSREGNSKABSLOVEN Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 23 Bilag 5 Offentligt TEKNISK GENNEMGANG AF L23 - SELSKABSLOVEN OG ÅRSREGNSKABSLOVEN BAGGRUND FOR FORBUDDET MOD KAPITALEJERLÅN Det er forbudt for kapitalselskaber

Læs mere

VEDTÆGTER FOR REBILD FORSYNING HOLDING A/S. W:\44102\147236\ doc

VEDTÆGTER FOR REBILD FORSYNING HOLDING A/S. W:\44102\147236\ doc VEDTÆGTER FOR REBILD FORSYNING HOLDING A/S W:\44102\147236\000005.doc 1. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Side 2 1.1 Selskabets navn er Rebild Forsyning Holding A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ESBJERG VARME A/S CVR-NR

VEDTÆGTER FOR ESBJERG VARME A/S CVR-NR VEDTÆGTER FOR ESBJERG VARME A/S CVR-NR. 32662498 Side 2 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er Esbjerg Varme A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Esbjerg Kommune. 2. SESKABETS FORMÅL

Læs mere

Forslag til nye. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S. Selskabets navn, hjemsted og formål:

Forslag til nye. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S. Selskabets navn, hjemsted og formål: Forslag til nye V E D T Æ G T for HIMMELBJERG GOLF A/S Selskabets navn, hjemsted og formål: 1 Selskabets navn er HIMMELBJERG GOLF A/S. Selskabets hjemsted er Silkeborg Kommune. V E D T Æ G T for HIMMELBJERG

Læs mere

VEDTÆGTER NRW II A/S

VEDTÆGTER NRW II A/S VEDTÆGTER NRW II A/S VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er NRW II A/S. 2. HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er i Gentofte Kommune. 3. FORMÅL 3.1 Selskabets formål er at investere direkte eller indirekte

Læs mere

Vedtægter for PenSam Bank A/S

Vedtægter for PenSam Bank A/S Vedtægter for PenSam Bank A/S 2 Vedtægter for PenSam Bank A/S Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Bank A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets formål er at

Læs mere

Vedtægter. Energi Viborg Kraftvarme A/S CVR-nr Maj Sagsnr phe/ano/jhp Dok.nr

Vedtægter. Energi Viborg Kraftvarme A/S CVR-nr Maj Sagsnr phe/ano/jhp Dok.nr Maj 2019 Sagsnr. 021384-0046 phe/ano/jhp Vedtægter Energi Viborg Kraftvarme A/S CVR-nr. 10 04 67 69 København Danmark Aarhus Danmark Shanghai Kina New York USA T +45 72 27 00 00 E info@bechbruun.com Advokatpartnerselskab

Læs mere

Orientering om den nye selskabslov Kapitalselskabets ledelse m.v.

Orientering om den nye selskabslov Kapitalselskabets ledelse m.v. Oktober 2009 Orientering om den nye selskabslov Kapitalselskabets ledelse m.v. Side 2 Kapitalselskabets ledelse m.v. Reglerne om kapitalselskabets ledelse er ændret indenfor følgende områder: Valg af ledelsesstruktur,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S

VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S VEDTÆGTER FOR WILLIAM DEMANT HOLDING A/S Indholdsfortegnelse 1. Navn... 2 2. Hjemsted... 2 3. Formål... 2 4. Selskabets kapital... 2 5. Selskabets aktier... 2 6. Bemyndigelse til kapitalforhøjelse... 2

Læs mere

Vedtægter for PenSam Forsikring A/S

Vedtægter for PenSam Forsikring A/S Vedtægter for PenSam Forsikring A/S 2 Vedtægter for PenSam Forsikring A/S Kapitel I Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er PenSam Forsikring A/S. 2 Selskabets hjemsted er Furesø kommune. 3 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for NKT Holding A/S

Vedtægter for NKT Holding A/S Vedtægter for NKT Holding A/S Vedtægter, 24. april 2001, CVR Nr. 62 72 52 14 I Selskabets navn, formål og hjemsted II Aktiekapitalen og aktionærerne III Generalforsamlingen IV Bestyrelse og direktion V

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FAXE AFFALD A/S (CVR. NR )

VEDTÆGTER FOR FAXE AFFALD A/S (CVR. NR ) VEDTÆGTER FOR FAXE AFFALD A/S (CVR. NR. 34 08 47 42) 1. Selskabets navn, hjemsted og formål Side 2 1.1 Selskabets navn er Faxe Affald A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Faxe Kommune. 1.3 Selskabets

Læs mere

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse Side 1/6 Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse 1. Bestyrelsens valg, konstitution og honorar 1.1. Indstilling og valg af bestyrelsesmedlemmer sker i overensstemmelse med pkt. 7 og 8 i fondens

Læs mere

Selskabsdagen 2016 Ny selskabsret

Selskabsdagen 2016 Ny selskabsret Selskabsdagen 2016 Ny selskabsret Thomas Gjøl-Trønning, Partner 2 Udvalgte emner Forøget offentlighed for selskaber Strengere krav til registrering i Det Offentlige Ejerregister Kommanditselskabers registrering

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR. (vedtaget på ordinær generalforsamling den 30. marts 2016)

V E D T Æ G T E R FOR. (vedtaget på ordinær generalforsamling den 30. marts 2016) Side: 1 af 5 V E D T Æ G T E R FOR D A N S K E S P I L A / S (vedtaget på ordinær generalforsamling den 30. marts 2016) Selskabets navn og formål 1. Selskabets navn er DANSKE SPIL A/S. Selskabets binavne

Læs mere

Bestyrelsens forretningsorden

Bestyrelsens forretningsorden - 1 Bestyrelsens forretningsorden Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) For bestyrelsen i aktie- eller anpartsselskaber er det et lovkrav, at bestyrelsen har vedtaget en forretningsorden for bestyrelsens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG AFFALD A/S

VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG AFFALD A/S VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG AFFALD A/S 1. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1 Selskabets navn er Fredensborg Affald A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Fredensborg Kommune. 1.3 Selskabets formål

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Forsikringsselskabet Privatsikring A/S. CVR-nr. 25 07 14 09. (2010 version)

VEDTÆGTER. for. Forsikringsselskabet Privatsikring A/S. CVR-nr. 25 07 14 09. (2010 version) VEDTÆGTER for Forsikringsselskabet Privatsikring A/S CVR-nr. 25 07 14 09 (2010 version) 1 Forsikringsselskabet Privatsikring A/S 2 I. Selskabets navn, hjemsted og formål 1. Selskabets navn er Forsikringsselskabet

Læs mere

UDKAST 07.05 VEDTÆGTER. Klejtrup Udvikling ApS CVR-nr. J.nr. 129431-Jesper Bierregaard

UDKAST 07.05 VEDTÆGTER. Klejtrup Udvikling ApS CVR-nr. J.nr. 129431-Jesper Bierregaard UDKAST 07.05 VEDTÆGTER FOR Klejtrup Udvikling ApS CVR-nr. 129431-Jesper Bierregaard 2 af 8 1 NAVN 1.1 Selskabets navn er Klejtrup Udvikling ApS. 2 FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at drive virksomhed med

Læs mere

NOTAT 1. marts 2010 SØREN THEILGAARD. Emne: Ændringer i selskabsloven 2010

NOTAT 1. marts 2010 SØREN THEILGAARD. Emne: Ændringer i selskabsloven 2010 SØREN THEILGAARD Advokat, møderet for Højesteret Søren Theilgaard Advokatanpartsselskab, CVR.nr. 16 93 63 08 H.C. Ørstedsvej 38. 2.th. 1879 Frederiksberg C e-mail: theilgaardlaw@gmail.com www.theilgaardlaw.dk

Læs mere

VEDTÆGTER GRØNTTORVET KØBENHAVN HOLDING A/S. for. CVR-nr ADVOKATFIRMA CVR-NR. DK SAGSNR.

VEDTÆGTER GRØNTTORVET KØBENHAVN HOLDING A/S. for. CVR-nr ADVOKATFIRMA  CVR-NR. DK SAGSNR. VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA WWW.KROMANNREUMERT.COM CVR-NR. DK 62 60 67 11 for CVR-nr. 37800406 GRØNTTORVET KØBENHAVN HOLDING A/S SAGSNR. 148277 KAD/KAD DOK. NR. 45410232-36 KØBENHAVN SUNDKROGSGADE 5 DK-2100

Læs mere

Vedtægter FS Finans I A/S, CVR-nr

Vedtægter FS Finans I A/S, CVR-nr Vedtægter FS Finans I A/S, CVR-nr. 34479097 Side 2 Vedtægter 1 Selskabets navn og formål 1.1 Selskabets navn er FS Finans I A/S. Selskabet driver tillige virksomhed under binavnet FS Finansselskabet A/S.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NORDVAND HOLDING A/S. W:\47181\149257\ doc

VEDTÆGTER FOR NORDVAND HOLDING A/S. W:\47181\149257\ doc VEDTÆGTER FOR NORDVAND HOLDING A/S W:\47181\149257\000027.doc Side 2 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er Nordvand Holding A/S. 2. SELSKABETS FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at eje og

Læs mere

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN ANTI DOPING DANMARK

BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN ANTI DOPING DANMARK BESTYRELSENS FORRETNINGSORDEN I ANTI DOPING DANMARK 2 Revideret 2013 Nærværende udgør forretningsordenen for bestyrelsen i Anti Doping Danmark. Afholdelse af bestyrelsesmøder 1. 1.1 Bestyrelsen afholder

Læs mere

Vedtægter. Roskilde Grøn Energi A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Vedtægter. Roskilde Grøn Energi A/S. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil:

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus V E D T Æ G T E R for Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus. 1.02 Fondens hjemsted er Norddjurs Kommune. 2. FORMÅL

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Scandinavian Brake Systems A/S Cvr-nr

VEDTÆGTER. for. Scandinavian Brake Systems A/S Cvr-nr VEDTÆGTER for Scandinavian Brake Systems A/S Cvr-nr. 32774210 J.nr. 206102 AMH/TPJ - 26.04.2016 1. Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er SCANDINAVIAN BRAKE SYSTEMS A/S. Dets hjemsted er Svendborg Kommune.

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Grethe Krogh Jensen 18.11.2009 UDKAST Bekendtgørelse om delvis ikrafttræden af selskabsloven, ophævelse af aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven og overgangsbestemmelser

Læs mere

Vedtægter for HOFOR A/S

Vedtægter for HOFOR A/S Vedtægter for HOFOR A/S CVR-nr. 10 07 30 22 1. Navn 1.1 Selskabets navn er HOFOR A/S. 1.2 Selskabets binavne er: 2. Formål - HOVEDSTADSOMRÅDETS FORSYNINGSSELSKAB A/S - HOFOR Service A/S - HOFOR Forsyning

Læs mere

Vedtægter Vordingborg Fjernvarme A/S. CVR.: (dato) 2013

Vedtægter Vordingborg Fjernvarme A/S. CVR.: (dato) 2013 Vedtægter Vordingborg Fjernvarme A/S CVR.: 30 69 24 46 (dato) 2013 VEDTÆGTER FOR VORDINGBORG FJERNVARME A/S CVR-NR. 30 69 24 46 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Vordingborg Fjernvarme A/S. 2. FORMÅL 2.1

Læs mere

BERLIN IV A/S VEDTÆGTER

BERLIN IV A/S VEDTÆGTER BERLIN IV A/S VEDTÆGTER VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Berlin IV A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at investere direkte eller indirekte i ejendomme, herunder ved ejerskab af aktier (kapitalandele)

Læs mere

AdvokatFyn a/s. for. Selskabets navn er ÆrøXpressen A/ S. Selskabets hjemsted er Ærø Kommune.

AdvokatFyn a/s. for. Selskabets navn er ÆrøXpressen A/ S. Selskabets hjemsted er Ærø Kommune. J.nr. 103-310065/ MK / BC VEDTÆGTER for "ÆrøXpressen A/S" CVR-nr.38 24 06 41 1. Navn Selskabets navn er ÆrøXpressen A/ S. 2. Hjemsted Selskabets hjemsted er Ærø Kommune. 3. Formål Selskabets formål er

Læs mere

Vedtægter for Sparekassen Fyn A/S

Vedtægter for Sparekassen Fyn A/S Vedtægter for Sparekassen Fyn A/S Vedtægter 20150324 Side 1 Selskabets navn, hjemsted og formål. 1 Selskabets navn er Sparekassen Fyn A/S. Dets hjemsted er Faaborg-Midtfyn kommune. Selskabet driver tillige

Læs mere

07. maj 2013 VEDTÆGTER FOR ISHØJ FORSYNING APS. CVR. nr.: 32 87 89 46

07. maj 2013 VEDTÆGTER FOR ISHØJ FORSYNING APS. CVR. nr.: 32 87 89 46 07. maj 2013 VEDTÆGTER FOR ISHØJ FORSYNING APS CVR. nr.: 32 87 89 46 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED Side 2 1.1 Selskabets navn er Ishøj Forsyning ApS. Selskabets binavn er Ishøj Service ApS. 1.2 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER Oktober 2011

VEDTÆGTER Oktober 2011 Udkast 14. oktober 2011 J.nr. 050492-0001 ckm/kfh VEDTÆGTER Oktober 2011 Frederiksberg Fjernkøling A/S (CVR-nr. [ ]) Bech-Bruun Advokatfirma Langelinie Allé 35 2100 København Ø T +45 72 27 00 00 F +45

Læs mere

VE D T Æ G T E R. for NK-Vejlys A/S. Selskabets navn, hjemsted og formål:

VE D T Æ G T E R. for NK-Vejlys A/S. Selskabets navn, hjemsted og formål: VE D T Æ G T E R for NK-Vejlys A/S Selskabets navn, hjemsted og formål: 1. Selskabets navn er NK-Vejlys A/S. Selskabets hjemsted er Næstved Kommune. 2. Selskabets formål er at drive elnetvirksomhed i henhold

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VESTBANEN A/S

VEDTÆGTER FOR VESTBANEN A/S VEDTÆGTER FOR VESTBANEN A/S CVR-NR. 35606319 Vestbanen A/S Østergade 17 6840 Oksbøl CVR-nr: DK 3560 6319 Konto: 7700-1410380 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er Vestbanen A/S. 1.2 Selskabets hjemsted

Læs mere

B-aktierne er omsætningspapirer. De udstedes på navn og skal stedse være noteret på navn i ejerbogen.

B-aktierne er omsætningspapirer. De udstedes på navn og skal stedse være noteret på navn i ejerbogen. Vedtægter for Coloplast A/S CVR-nr. 69749917 Selskabets navn og formål 1 Selskabets navn er Coloplast A/S. Selskabet driver endvidere virksomhed under navnene Dansk Coloplast A/S, Coloplast International

Læs mere

- NØGLE TIL SELSKABSLOVEN

- NØGLE TIL SELSKABSLOVEN Erhvervs- og Selskabsstyrelsen 31.3.2010 GKJ - NØGLE TIL SELSKABSLOVEN Kolonne 1 angiver de gældende bestemmelser i selskabsloven (lov nr. 470 af 12. juni 2009) og ikrafttrædelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse

Læs mere

2.2 Bestyrelsens møder afholdes efter formandens bestemmelse på fondens kontor eller et andet af formanden fastsat sted.

2.2 Bestyrelsens møder afholdes efter formandens bestemmelse på fondens kontor eller et andet af formanden fastsat sted. UDKAST 18. maj 2016 Sag 20251-001 ver.1 FORRETNINGSORDEN for ELLEN OG CARL TAFDRUPS MINDELEGAT Oprettet af advokat, fru Sonja Tafdrup Rohbeck CVR-Nr. 7302 9112 1. Konstituering 1.1 Bestyrelsen konstituerer

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG FORSYNING A/S

VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG FORSYNING A/S VEDTÆGTER FOR FREDENS BORG FORSYNING A/S 1. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1 Selskabets navn er Fredensborg Forsyning A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Fredensborg Kommune. 1.3 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENERGI OG SOL APS CVR-NR. 20 04 25 83. Advokat Kelvin V. Thelin. Sags nr. 66268.17.37./MS. Slettet: 58134 Slettet: av.

VEDTÆGTER FOR ENERGI OG SOL APS CVR-NR. 20 04 25 83. Advokat Kelvin V. Thelin. Sags nr. 66268.17.37./MS. Slettet: 58134 Slettet: av. Advokat Kelvin V. Thelin Sags nr. 66268.17.37./MS Slettet: 58134 Slettet: av VEDTÆGTER FOR ENERGI OG SOL APS CVR-NR. 20 04 25 83 Slettet: l Slettet: 3 Juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. Navn og formål...

Læs mere