Vallensbæk Kommune TILSYNSRAPPORT til Kommunalrapport

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vallensbæk Kommune TILSYNSRAPPORT til Kommunalrapport"

Transkript

1 TILSYNSRAPPORT til Kommunalrapport

2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 Formål med rapporten... 3 Dagtilbud der er omfattet i tilsynet... 3 Generelt om tilsynet... 4 SPROGINDSATSEN... 6 Det konkrete arbejde med sprog i dagtilbuddene... 6 Tilsynets bemærkninger:... 8 MOTORIK OG BEVÆGELSE... 9 Det konkrete arbejde med motorik og bevægelse... 9 Tilsynets bemærkninger: OVERGANGE OG SAMMENHÆNG Det konkrete arbejde med overgange og sammenhæng Tilsynets bemærkninger: LEGE- OG LÆRINGSMILJØ Det konkrete arbejde med udviklingen af inkluderende lege- og læringsmiljøer Lege- og læringsmiljø vurdering Tilsynets bemærkninger: Forældresamarbejde og tilfredshed Tilsynets bemærkninger: Magtanvendelse/nødværge Tilsynets bemærkninger: TRIVSEL Børnenes trivsel og mentale sundhed Tilsynets bemærkninger: SUNDHED OG FOREBYGGELSE Mad Overvægt Tilsynets bemærkninger: KVALIFIKATIONER, KOMPETENCER OG ENGAGEMENT Medarbejdere Tilsynets bemærkninger: Ledelse Tilsynets bemærkninger:... 44

3 Medarbejderinddragelse og trivsel Tilsynets bemærkninger: Konklusion:... 47

4 INDLEDNING Forskning viser, at højkvalitetsdagtilbud er afgørende for børns udvikling og videre færd i livet. Det kommunale tilsyn er et vigtigt element i forhold til at udvikle og sikre kvaliteten i kommunernes dagtilbud. Det kommunale tilsyn har to hovedformål: - At sikre at dagtilbuddene lever op til dagtilbudslovens formålsbestemmelser samt til de kommunalt vedtagne mål og rammer. - At skabe dialog om den pædagogiske kvalitet, og på denne måde være med til at understøtte og udvikle pædagogisk praksis. Formål med rapporten Formålet med denne rapport er at give læseren et detaljeret overblik over kommunens samlede resultater for de ordinære tilsyn afviklet i kommunens institutioner og dagpleje. Ud over at præsentere de samlede kommuneresultater, fremviser rapporten desuden resultater opdelt på kommunens institutioner. Der foreligger desuden en rapport for hver daginstitution i kommunen, som fremstiller den enkelte daginstitutions resultat. Dagtilbud der er omfattet i tilsynet Nedenfor fremstår en oversigt over, hvilke institutioner der indgår i denne tilsynsrunde i kommunen, og således hvilke institutioner de kommunale resultater dækker over i denne rapport. Amalieparken Birkely Løkkebo Mejsebo Nøddeboparken Sommerfuglen Stien Syvhøjevænge Piletræet Dagplejen

5 Generelt om tilsynet Neu;Sight har gennem Rambølls system Hjernen&Hjertet udført det lovpligtige anmeldte tilsyn i. Tilsynets form, indhold, metode og afvikling er afstemt med kommunen ift. gældende lovgivning og kommunens indsatsområder. Tilsynet anvender data fra Hjernen&Hjertet, observation i dagtilbuddet og interview som grundlag for rapporten. Tilsynet er gennemført med udgangspunkt i følgende dagsorden: Daginstitutioner Før tilsynet Neu;Sight aftaler rammer og fokusområder for tilsynet med ift. til gældende lovgivning og kommunens indsatsområder. Neu;Sight planlægger rækkefølge og tidspunkt på de enkelte tilbud og sender informationsbrev ud til lederne Alle medarbejdere inviteres til at besvare Lege- og læringsmiljøvurdering (herefter LLMV) i Rambølls system Hjernen&Hjertet Leder udfylder tilsynsskema i Rambølls system Hjernen&Hjertet Tilsynet forbereder sig med udgangspunkt i datagrundlaget fra Lege- og Læringsmiljøvurderingen, seneste tilsynsrapport og ved gennemgang af tilbuddets hjemmeside Under tilsynet Tilsynsbesøget er gennemført med udgangspunkt i nedenstående dagsorden: Velkomst i tilbuddet og rundvisning af leder (ca. 1 time) Gennemgang og dialog med leder og distriktsleder med udgangspunkt i tilsynets forberedelse, rundvisning, data fra Hjernen&Hjertet samt seneste tilsynsrapport (ca. 2 timer) Observation i tilbuddet (ca. 50 min.) Afrunding med leder (ca. 10 min) Efter tilsynet Neu;Sight udfærdiger en tilsynsrapport for tilbuddet Lederen modtager mail, når tilsynets rapport frigives i Rambølls system Hjernen&Hjertet til gennemlæsning og kommentering for faktuelle fejl Resultaterne fra det enkelte tilbuds tilsyn indgår i den fælles kommunale rapport for hele dagtilbudsområdet i, og denne formidles af Neu;Sight på et senere møde Såfremt tilsynet observerer tilfælde af kritisable forhold/svigt, kontaktes kontaktpersonen i med det samme Dagplejen Før tilsynet Neu;Sight aftaler rammer og fokusområder for tilsynet med ift. til gældende lovgivning og kommunens indsatsområder.

6 Neu;Sight planlægger rækkefølge og tidspunkt på de enkelte tilbud og sender informationsbrev ud til lederne Alle medarbejdere inviteres til at besvare Lege- og læringsmiljøvurdering (herefter LLMV) i Rambølls system Hjernen&Hjertet Lederen udfylder tilsynsskema i Rambølls system Hjernen&Hjertet Tilsynet forbereder sig med udgangspunkt i datagrundlaget fra Lege- og Læringsmiljøvurderingen, seneste tilsynsrapport og ved gennemgang af tilbuddets hjemmeside Under tilsynet Tilsynsbesøget er gennemført med udgangspunkt i nedenstående dagsorden: Kort indledende møde med ledelsen 1,5 timers dialog med dagplejepædagogerne 1,5 timers møde med ledelsen Rundvisning i legestuen Efter tilsynet Neu;Sight udfærdiger en tilsynsrapport for dagplejen Lederen modtager mail, når tilsynets rapport frigives i Rambølls system Hjernen&Hjertet til gennemlæsning og kommentering for faktuelle fejl Resultaterne fra det enkelte tilbuds tilsyn indgår i den fælles kommunale rapport for hele dagtilbudsområdet i, og denne formidles af Neu;Sight på et senere møde Såfremt tilsynet observerer tilfælde af kritisable forhold/svigt, kontaktes kontaktpersonen i med det samme

7 SPROGINDSATSEN Gode sprogkompetencer er et vigtigt fundament for barnets trivsel og udvikling. Den sproglige udvikling har en væsentlig betydning for barnets forudsætninger for at lære at læse og for, at de klarer sig godt senere i livet. Disse forudsætninger udvikles mens børnene går i dagtilbud. Hjernen&Hjertets sprogvurderingsværktøj giver viden om børnenes sproglige udvikling i henholdsvis 3 års alderen og børn inden skolestart, og det er kommunens samlede resultater af disse sprogvurderinger, som behandles i dette afsnit. Det konkrete arbejde med sprog i dagtilbuddene Er antallet af sprogvurderede børn i de to aldersgrupper 3-årige og børn inden skolestart tilfredsstillende?

8 Er antallet af tosprogede børn mellem 3 og 5 år, som er sprogvurderet tilfredsstillende? Er sprogvurderingsresultatet for 3-årige børn tilfredsstillende?

9 Er sprogvurderingsresultatet for børn inden skolestart tilfredsstillende? Tilsynets bemærkninger: Der arbejdes generelt målrettet med sprogarbejdet i institutionerne og dagplejen. Der har dog været nogle af institutionerne, der ikke har fået gennemført sprogvurderingerne som påtænkt. Det bliver der nu fulgt op på, gennem fokus og ændrede procedurer. Lederne har stor opmærksomhed på antallet af sprogvurderede, og udtrykker generelt vigende tilfredshed med antallet af sprogvurderede.

10 MOTORIK OG BEVÆGELSE Motoriske færdigheder og fysisk udfoldelse er en vigtig forudsætning for, at børn kan lære - man kan sige, at børn tænker med kroppen. Børn har brug for omgivelser med passende udfordringer, hvor der er plads til at udfolde sig og være fysisk aktiv. Det konkrete arbejde med motorik og bevægelse Stimulerer personalet alle dele af børnenes motorik (grov-, fin- og sansemotorisk)?

11 Er der udfordringer med at få stimuleret børnenes fysiske udvikling?

12 Har personalet den nødvendige viden om børnenes fysiske og motoriske udvikling? Er der behov for at gøre en ekstra indsats omkring arbejdet med børnenes fysiske aktivitet?

13 Tilsynets bemærkninger: Der er generelt stort fokus på at indrette institutionerne, dagplejehjemmene og legestuerne med udgangspunkt i børnenes behov og som et læringsrum. Der ses dog stor variation i de fysiske rammer og muligheder, hvor der er institutioner der arbejder meget målrettet med fleksibel indretning og fokus på og motivation af børnenes lyst til at bevæge sig, og der er institutioner hvor der er udviklingspotentiale. Særligt for dagplejen er der stort fokus på dilemmaet i at indrette et hjem som et læringsmiljø. Dagplejen har indrettet både legestuen og gæstehuset med udgangspunkt i at børnenes motoriske udvikling styrkes bedst muligt. Legestuen Sydstjernen står også overfor en yderligere renovering, der sikrer endnu bedre rammer.

14 OVERGANGE OG SAMMENHÆNG Et skift i et barns liv kan være både udviklende og berigende, men også forbundet med usikkerhed og utryghed. Succesfulde overgange kræver åbenhed og dialog, og nærværende afsnit kan medvirke til at skabe overblik og dialog om overgangsarbejdet. Det konkrete arbejde med overgange og sammenhæng Fungerer arbejdet med overgange tilfredsstillende i jeres område?

15 Er antallet af skoleudsættelser i det forløbne skoleår tilfredsstillende? Tilsynets bemærkninger: Der arbejdes generelt rigtig godt og struktureret med overgangsarbejdet, og der er aftaler for alle tre distrikter. Disse følges og opleves meningsfulde i overgangsarbejdet. Dagplejen har også en beskrevet fast procedure for arbejdet med overgange.

16 LEGE- OG LÆRINGSMILJØ Det gode lege- og læringsmiljø har fokus på positive relationer - både børnenes indbyrdes relationer, relationen til de voksne og ikke mindst forældresamarbejdet. Dagtilbuddets fysiske miljø indvirker på børns læring. Både inde- og uderummets indretning kan understøtte positive lærings- og sanseoplevelse. Det, der hænger på væggene, afspejler dagtilbuddets værdier og skaber rammerne for børns læring. Indretningen og rummenes anvendelsesmuligheder understøtter børnenes nysgerrighed og deres lyst til at lære, og er afgørende for et sundt lege- og læringsmiljø. Det konkrete arbejde med udviklingen af inkluderende lege- og læringsmiljøer Er dagtilbuddet funktionsopdelt?

17 Er dagtilbuddet aldersopdelt? Er børnegruppen opdelt på andre måder?

18 Lege- og læringsmiljø vurdering Er svarandelen blandt fagpersonalet ved seneste Lege- og læringsmiljøvurdering tilfredsstillende? Er resultatet af seneste Lege- og læringsmiljøvurdering tilfredsstillende?

19 Er resultatet af de fem spørgsmål, der fik henholdsvis den højeste og laveste vurdering i seneste lege- og læringsmiljøvurdering tilfredsstillende? Tilsynets bemærkninger: Der er 130 besvarelser på Lege- og læringsmiljøvurderingen i alt, hvilket svarer til 87%. De otte besvarelser er fra ledere. Se i øvrigt den samlede kommunale Lege- og læringsmiljørapport. Der er generelt stor enighed i besvarelserne fra ledere og medarbejdere. Leg og læring: Generelt godt, men en lille opmærksomhed på særligt fokus på børn i udsatte positioner i læreplanen. IT og digitalisering: Der er generelt en udfordring i institutionerne ift. til dette. Både ift. til viden, kompetencer og brug af det eksisterende. Der er dog undtagelser, hvor institutioner laver projekter ift. emnet, og har indkøbt digitale redskaber til børnene. De fysiske rammer: Generelt godt, men der er udfordringer ift. at skabe rum for fordybelse og ro for børnene i løbet af dagen. Børnefællesskaber: Alle dagtilbud arbejder rigtig godt med dette, både ift. organisering af den pædagogiske praksis, den pædagogiske tilgang og børn i udsatte positioner. Overgang og tværfaglighed: Vurderes generelt rigtig flot. Lederne vurderer generelt dette en smule højere end medarbejderne. Ledelse: Der sikres generelt en høj kvalitet, men der er en opmærksomhed omkring at sikre en evalueringskultur med fokus på kvalitetsudvikling samt at den pædagogiske leder går foran og motiverer medarbejderne i udviklingen af praksis.

20 Pædagogfaglige kompetencer: Der er generelt en opmærksomhed på fordelingen af arbejdsopgaver ift. uddannede og ikke uddannede samt at praksis ikke altid tager afsæt i pædagogfaglig viden. Der arbejdes målrettet med relationsdannelse, hvor der scores rigtig højt. Forældresamarbejde: Generelt scores der rigtig højt, men der er en opmærksomhed på hvordan dagtilbuddet indtænker forældrene i de pædagogiske aktiviteter med udgangspunkt i forældrenes ressourcer. Der har generelt været gode dialoger om den pædagogiske kvalitet med udgangspunkt i lege- og læringsmiljøvurderingen. Forældresamarbejde og tilfredshed Er samarbejdet mellem dagtilbuddet og forældregruppen velfungerende?

21 Er forældrenes begrundelser for at flytte fra dagtilbuddet (angivet i den seneste forældretilfredshedsundersøgelse) tilfredsstillende? Er forældrenes tilfredshed med dagtilbuddet (angivet i den seneste forældretilfredshedsundersøgelse) tilfredsstillende?

22 Er forældrenes løbende tilkendegivelser af tilfredsheden med dagtilbuddet (angivet i forbindelse med dialogvurderingerne) tilfredsstillende? Tilsynets bemærkninger: Der er generelt et godt forældresamarbejde og tilfredshed med dagtilbuddene. Der hvor lederen skønner at det kunne være bedre, er der allerede iværksat initiativer til at forbedre det.

23 Magtanvendelse/nødværge Er der børn, som det i særligt omfang er nødvendigt at udøve magtanvendelse overfor? Har personalet den nødvendige viden om retningslinjerne for magtanvendelse på dagtilbudsområdet?

24 Er der behov for at gøre en ekstra indsats i forhold til at mindske magtanvendelsen i dagtilbuddet? Tilsynets bemærkninger: Der anvendes meget sjældent magt i dagtilbuddene, men i de få tilfælde hvor det har været skønnet nødvendigt, har der været den nødvendige viden omkring magtanvendelse. Lederne finder ikke anledning til yderligere fokus på dette område.

25 TRIVSEL Begrebet trivsel bruges i mange forskellige sammenhænge og har en vidtrækkende definition. Når det handler om børns trivsel er der således mange forskellige forhold, der spiller en afgørende rolle. Barnets generelle sundhed og udvikling har stor betydning, men også hjemmemiljøet og miljøet i dagtilbuddet er udslagsgivende for barnets generelle trivsel. Følgende afsnit indeholder spørgsmål, der relaterer sig til børnenes mentale sundhed og psykiske trivsel. Børnenes trivsel og mentale sundhed Er de ældste børns løbende tilkendegivelser af deres samlede tilfredshed med dagtilbuddet (angivet i forbindelse med den seneste børnetilfredshedsundersøgelse) tilfredsstillende?

26 Har alle børn et fortroligt tilhørsforhold til mindst en voksen? Arbejder dagtilbuddet målrettet med at forebygge mobning?

27 Er der børn i dagtilbuddet, som ikke trives og/eller er udfordret på den mentale sundhed? Har personalet den nødvendige viden om forudsætningerne for børns trivsel og mentale sundhed?

28 Er der behov for at gøre en ekstra indsats omkring arbejdet med børnenes trivsel og mentale sundhed? Tilsynets bemærkninger: Der er generelt et meget stort fokus på børnenes trivsel og udvikling. Børnenes vurderes til at være i generel trivsel og tilfredse, og havende en fortrolig voksen i dagtilbuddet eller dagplejen. Der arbejdes alle steder målrettet med at forebygge mobning gennem bl.a. Fri for mobberi. Der er stort fokus på og viden om vigtigheden af at arbejde med børnenes trivsel.

29 SUNDHED OG FOREBYGGELSE Sundhed, trivsel og læring hænger uløseligt sammen, og sundhed er, ligesom trivsel og læring, et vidtrækkende begreb. I denne sammenhæng anskues sundhedsbegrebet ud fra en forebyggende og sundhedsfremmende vinkel, og afsnittet rummer således de mere konkrete sundhedsmæssige forhold som fx: mad, overvægt, hygiejne osv. Mad Tilbyder dagtilbuddet sund morgenmad, frokost og mellemmåltider?

30 Fremmer I aktivt børnenes viden om sund mad? Inddrages forældrene i dagtilbuddets mad- og måltidspolitik?

31 Har alle børn i dagtilbuddet adgang til frisk og koldt drikkevand hele dagen? Er der udfordringer med usund kost blandt børnene i dagtilbuddet?

32 Har personalet den nødvendige viden om sund mad? Er der brug for at gøre en ekstra indsats omkring mad og måltider?

33 Overvægt Påvirker dagtilbuddet aktivt forældrenes valg af sunde madpakker og sund mad? Er der udfordringer med overvægt i dagtilbuddets børnegruppe?

34 Har personalet den nødvendige viden om årsager til overvægt? Er der behov for at gøre en ekstra indsats omkring arbejdet med overvægt? Tilsynets bemærkninger: Der er generelt ingen udfordringer med overvægt hos børnene i hverken institutioner eller dagplejen.

35 KVALIFIKATIONER, KOMPETENCER OG ENGAGEMENT I dette afsnit fremstilles de samlede kommunale resultater for de valgte spørgsmål omhandlende dagtilbuddenes fagpersonale. Her er det samarbejde, medarbejderinddragelse og arbejdsmiljø der er i fokus. Disse faktorer er en vigtig del af tilsynet, da et godt arbejdsmiljø har direkte betydning for børns udvikling og trivsel og det fysiske og psykiske miljø i dagtilbuddet. Medarbejdere Andel pædagoguddannede medarbejdere samt andel ikke pædagoguddannede medarbejdere

36 Er fordelingen mellem uddannede og ikke-uddannede passende? Medarbejdere under følgende kategorier med hensyn til relevant pædagogisk uddannelse Institution Antal Andel ikke uddannede (%) Andel uddannede (%) Medarb. total Ingen PGU PAU Elev Stud. Anden Pæd. Vg. pæd. Vg. leder DAGINSTITUTION Amalieparken DAGINSTITUTIONEN BIRKELY DAGINSTITUTIONEN LØKKEBO DAGINSTITUTIONEN MEJSEBO DAGINSTITUTIONEN NØDDEBOPARKEN DAGINSTITUTIONEN SOMMERFUGLEN DAGINSTITUTIONEN STIEN DAGINSTITUTIONEN SYVHØJVÆNGE Dagplejen Piletræet Note til tabellen: Overskrifterne i tabellen er forkortelser for følgende. Ingen: Ingen relevant uddannelse, PGU: Pædagogisk grunduddannelse, PAU: Pædagogisk assistent uddannelse, Elev: Pædagogisk assistent elev, Stud.: Pædagogstuderende, Anden: Anden relevant uddannelse, Pæd.: Seminarieuddannet pædagog, Vg. pæd.: Videregående pædagogisk uddannelse, Vg. leder: Videregående leder og/eller anden akademisk uddannelse.

37 Det samlede antal ressourcepersoner i institutionerne Institution Alkohol Psykisk syge Tosprogsansvarlig Sprog-ansvarlig Fysisk og psykiske overgreb DAGINSTITUTION Amalieparken DAGINSTITUTIONEN BIRKELY DAGINSTITUTIONEN LØKKEBO DAGINSTITUTIONEN MEJSEBO DAGINSTITUTIONEN NØDDEBOPARKEN DAGINSTITUTIONEN SOMMERFUGLEN DAGINSTITUTIONEN STIEN DAGINSTITUTIONEN SYVHØJVÆNGE Dagplejen Piletræet Andre Fordelingen af antal alkohol-nøglepersoner i de enkelte institutioner

38 Fordelingen af antal nøglepersoner for psykisk syge i de enkelte institutioner Fordelingen af antal tosprogsansvarlige i de enkelte institutioner

39 Fordelingen af antal sprogansvarlig (kortere kursus i Sprogpakken) i de enkelte institutioner Fordelingen af antal nøglepersoner for fysisk og psykisk overgreb i de enkelte institutioner

40 Fordelingen af antal andre relevante ressourcepersoner i de enkelte institutioner Er det interne samarbejde i medarbejdergruppen velfungerende?

41 Tilsynets bemærkninger: Der arbejdes generelt rigtig meget med at sikre den bedst kvalitet for børnene i alle dagtilbud. Samarbejdet er generelt rigtig godt, og alle steder oplevedes en god stemning Der har været/er udfordringer ift. til udskiftning af profilpædagoger, men alle har opmærksomhed omkring dette og arbejder målrettet på at sammensætte personalegruppen kompetencemæssigt bredest muligt indenfor de givne rammer og økonomi. Ledelse Det samlede antal uddannede ledere (afsluttede uddannelser) Institution Lederuddannelse på diplomniveau Lederuddannelse på masterniveau Anden relevant lederuddannelse DAGINSTITUTION Amalieparken DAGINSTITUTIONEN BIRKELY DAGINSTITUTIONEN LØKKEBO DAGINSTITUTIONEN MEJSEBO DAGINSTITUTIONEN NØDDEBOPARKEN DAGINSTITUTIONEN SOMMERFUGLEN DAGINSTITUTIONEN STIEN DAGINSTITUTIONEN SYVHØJVÆNGE Dagplejen Piletræet

42 Fordelingen af antal ledere uddannet på diplomniveau i de enkelte institutioner (afsluttede uddannelser) Er samarbejdet mellem ledelsen og medarbejderne velfungerende?

43 Er planlægningen af praktiske aktiviteter, bemanding, normering med videre velfungerende? Er det interne samarbejde i dagtilbuddets ledelsesteam velfungerende?

44 Har du personer i dit professionelle netværk, som du kan sparre med omkring svære situationer og beslutninger? Føler du dig tilpas i rollen som leder?

45 Oplever du som leder et konstruktivt samarbejde med forvaltningen? Tilsynets bemærkninger: Der er generelt et rigtig godt samarbejde mellem ledere og medarbejdere, og der tages udgangspunkt i de enkelte medarbejdere kompetencer, særlige behov og ønsker. Der er generelt et rigtig godt samarbejde mellem lederne, distriktslederne og forvaltningen.

46 Medarbejderinddragelse og trivsel Har dagtilbuddet fået værdi af de kurser og uddannelser, som der er afholdt midler til i det forløbne år? Er antallet af opsigelser acceptabelt?

47 Er niveauet af sygefravær acceptabelt? Tilsynets bemærkninger: Der arbejdes alle steder meget fokuseret på at nedbringe sygefraværet. De steder der har været udfordret, har lederen afholdt samtaler, og fulgt tæt op efterfølgende.

48 Konklusion: Med udgangspunkt i ovenstående resultater, observationerne i institutionerne og dagplejen samt interview med distriktsledere, daglige ledere, dagplejeleder og dagplejepædagoger konkluderer tilsynet følgende: Generelt finder tilsynet dagtilbuddene i velfungerende. Lederne virker engagerede og har alle fokus på at udvikle kvaliteten bedst muligt under de givne forhold for den enkelte institution eller dagpleje. Tilsynet bemærker: At særligt omkring arbejdet med børnefællesskaber, står alle dagtilbuddene meget stærkt og arbejder meget målrettet. At der er et stort ledelsesspænd i institutionerne, men at den nye distriktsstruktur generelt er ved at tage form og ses som noget positivt. At der ikke arbejdes målrettet med dataunderstøttelse af kvaliteten. At der er ved at være opbygget et godt samarbejde i distrikterne, med mulighed for sparring. At der udtrykkes generel mangel på kvalificerede pædagoger ved nyansættelser, og at det kan være svært at fastholde kvalificerede pædagoger. At der er stor variation i de fysiske rammer og at der er gang i flere om- og nybygninger. At institutionerne og dagplejen generelt arbejder målrettet med den pædagogiske læreplan. At der generelt arbejdes godt med medarbejder- og leder grundlaget At der generelt er et godt forældresamarbejde. At der er stor variation i arbejdet med dokumentation og evaluering. At der generelt er et stort fokus på arbejdet med børn i udsatte positioner, men at dette ikke er tæt koblet til læreplansarbejdet. At der er stor variation i forhold til dagtilbuddenes arbejde med IT og digitalisering, herunder digitale redskaber til børnene. Tilsynet anbefaler derfor: At det overvejes om de koordinerende pædagogers rolle kan defineres skarpere, og om de kan inddrages mere i ledelsesrollen At der i forbindelse med indførelse af den styrkede pædagogiske læreplan, sættes særligt fokus på at opbygge en god evalueringskultur i alle dagtilbud, herunder fokus på den pædagogiske dokumentation At der i forbindelse med indførelse af den styrkede pædagogiske læreplan, sættes fokus på at videreudvikle det pædagogiske læringsmiljø i dagtilbuddene, herunder også den fysiske indretning At der udvikles en strategi ift. at få implementeret IT og digitalisering i dagtilbuddene, som en naturlig understøttelse af dagtilbuddenes pædagogiske intentioner At der ved renoveringer, nybyggeri og tilbygning, tages stilling til hvordan der oppebæres et godt pædagogisk læringsmiljø igennem processen

Bornholms Regionskommune. TILSYNSRAPPORT til. Kommunalrapport. Hjernen&Hjertet

Bornholms Regionskommune. TILSYNSRAPPORT til. Kommunalrapport. Hjernen&Hjertet TILSYNSRAPPORT til Kommunalrapport Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 LÆSEVEJLEDNING 4 2.1 Formål med rapporten 4 2.2 Sådan læses figuren 4 3 DATAGRUNDLAG 5 4 INTRODUKTION 6 4.1 Generelt

Læs mere

Holstebro Kommune. TILSYNSRAPPORT til Kommunalrapport. Hjernen&Hjertet

Holstebro Kommune. TILSYNSRAPPORT til Kommunalrapport. Hjernen&Hjertet TILSYNSRAPPORT 1-03-2017 til 31-08-2017 Kommunalrapport Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 LÆSEVEJLEDNING 4 2.1 Formål med rapporten 4 2.2 Sådan læses figuren 4 3 DATAGRUNDLAG 5 4 INTRODUKTION

Læs mere

Bornholms Regionskommune. TILSYNSRAPPORT til. Kommunalrapport. Hjernen&Hjertet

Bornholms Regionskommune. TILSYNSRAPPORT til. Kommunalrapport. Hjernen&Hjertet TILSYNSRAPPORT til Kommunalrapport Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 2 LÆSEVEJLEDNING 4 2. Formål med rapporten 4 2.2 Sådan læses figuren 4 3 DATAGRUNDLAG 5 4 INTRODUKTION 6 4. Generelt om tilsyn

Læs mere

Bornholms Regionskommune TILSYNSRAPPORT. Kommunalrapport. Hjernen&Hjertet

Bornholms Regionskommune TILSYNSRAPPORT. Kommunalrapport. Hjernen&Hjertet TILSYNSRAPPORT Kommunalrapport Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 LÆSEVEJLEDNING 4 2.1 Formål med rapporten 4 2.2 Sådan læses figuren 4 3 DATAGRUNDLAG 5 4 OVERGANGE OG SAMMENHÆNG 6 4.1 Det

Læs mere

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTIONEN LØKKEBO ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTIONEN LØKKEBO ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet VALLENSBÆK KOMMUNE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-01-10 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER 5 2.1 Børnegruppen 5 2.2 Skoleudsættelser 6

Læs mere

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTIONEN SYVHØJVÆNGE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTIONEN SYVHØJVÆNGE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTIONEN SYVHØJVÆNGE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-01-10 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I DAGINSTITUTIONEN SYVHØJVÆNGE 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Vinding Børnehus Herning Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Vinding Børnehus Herning Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Herning Kommune KVALITETSRAPPORT 2017 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BØRNENES PROFIL 3 1.1 Børnenes kompetencer (læreplanstemaerne) 3 1.2 Børnenes trivsel 5 1.3 Børnenes sundhed 6 2 SPROGVURDERING

Læs mere

RAMBØLL TILSYN KOMMUNERAPPORT. Favrskov Kommune. Hjernen&Hjertet

RAMBØLL TILSYN KOMMUNERAPPORT. Favrskov Kommune. Hjernen&Hjertet RAMBØLL TILSYN KOMMUNERAPPORT Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 2 LÆSEVEJLEDNING 2. Formål med rapporten 2.2 Sådan læses figuren INTRODUKTION TIL DAGTILBUDSOMRÅDET. De politiske rammer.2 Datagrundlag

Læs mere

Børneliv Herning Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Børneliv Herning Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Herning Kommune KVALITETSRAPPORT 2017 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BØRNENES PROFIL 3 1.1 Børnenes kompetencer (læreplanstemaerne) 3 1.2 Børnenes trivsel 5 1.3 Børnenes sundhed 6 2 FARVEL OG GODDAG

Læs mere

Børnecenter Nord Herning Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Børnecenter Nord Herning Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Herning Kommune KVALITETSRAPPORT 2017 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BØRNENES PROFIL 3 1.1 Børnenes kompetencer (læreplanstemaerne) 3 1.2 Børnenes trivsel 5 1.3 Børnenes sundhed 6 2 FARVEL OG GODDAG

Læs mere

Børneby Øst Herning Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Børneby Øst Herning Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Herning Kommune KVALITETSRAPPORT 2017 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BØRNENES PROFIL 3 1.1 Børnenes kompetencer (læreplanstemaerne) 3 1.2 Børnenes trivsel 5 1.3 Børnenes sundhed 5 2 FARVEL OG GODDAG

Læs mere

VALLENSBÆK KOMMUNE PILETRÆET ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

VALLENSBÆK KOMMUNE PILETRÆET ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet VALLENSBÆK KOMMUNE PILETRÆET ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-01-10 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I PILETRÆET 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER 5 2.1 Børnegruppen 5 2.2

Læs mere

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTIONEN NØDDEBOPARKEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTIONEN NØDDEBOPARKEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet VALLENSBÆK KOMMUNE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-01-10 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER 5 2.1 Børnegruppen 5 2.2 Skoleudsættelser 6

Læs mere

Dagplejen ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

Dagplejen ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet Dagplejen ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-01-09 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER 5 2.1 Børnegruppen 5 2.2 Skoleudsættelser 6 2.3 Medarbejdere

Læs mere

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTIONEN STIEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTIONEN STIEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet VALLENSBÆK KOMMUNE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-01-10 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER 5 2.1 Børnegruppen 5 2.2 Skoleudsættelser 6

Læs mere

Årsrapport Kommunalt Tilsyn Dagtilbud for børn

Årsrapport Kommunalt Tilsyn Dagtilbud for børn Årsrapport Kommunalt Tilsyn 2017 Dagtilbud for børn Tilsynsenheden Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Mia Mortensen Tilsynsførende Joan Dahl Nørgaard FORORD Forskning viser, at højkvalitetsdagtilbud

Læs mere

12/2/2016 https://www.survey xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentprint?printbackground=false&what=3&autoprint=true&showkey=

12/2/2016 https://www.survey xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentprint?printbackground=false&what=3&autoprint=true&showkey= ORDINÆRT TILSYN I EVENTYRSKOVEN I FREDERIKSDAL Deltagere fra dagtilbuddet: Navn på tilsynsførende: Leder Birthe Jacobsen, pædagog Anja Simonsen og formand for bestyrelsen Anne Christensen Tine Kleist Pedersen

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND... 2

INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND... 2 INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND... 2 DIALOGPROFIL... 4 Børnenes kompetencer (læreplanstemaerne)... 4 Børnenes trivsel... 6 Børnenes sundhed... 7 SPROGVURDERING... 8 Børnenes sprog... 8 LEGE- OG LÆRINGSMILJØ...12

Læs mere

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTION AMALIEPARKEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTION AMALIEPARKEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTION AMALIEPARKEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-01-10 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I DAGINSTITUTION AMALIEPARKEN 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

ORDINÆRT TILSYN I BØRNEHUSET SKOVGÅRDEN

ORDINÆRT TILSYN I BØRNEHUSET SKOVGÅRDEN ORDINÆRT TILSYN I BØRNEHUSET SKOVGÅRDEN Deltagere fra dagtilbuddet: Institutionsleder Carsten Borrisholt, pædagog Mia Mollerup Møllgaard og bestyrelsesmedlem Nikolaj Nielsen Navn på tilsynsførende: Inge

Læs mere

Holstebro Kommune. TILSYNSRAPPORT til. Kommunalrapport. Hjernen&Hjertet

Holstebro Kommune. TILSYNSRAPPORT til. Kommunalrapport. Hjernen&Hjertet TILSYNSRAPPORT til Kommunalrapport Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 LÆSEVEJLEDNING 4 2.1 Formål med rapporten 4 2.2 Sådan læses figuren 4 3 DATAGRUNDLAG 5 4 INTRODUKTION 6 4.1 Generelt

Læs mere

Læringscenter Syd Herning Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Læringscenter Syd Herning Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Herning Kommune KVALITETSRAPPORT 2017 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF DAGTILBUDDET 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 BØRNENES PROFIL 6 4.1 Børnenes kompetencer (læreplanstemaerne)

Læs mere

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTIONEN SOMMERFUGLEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTIONEN SOMMERFUGLEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet VALLENSBÆK KOMMUNE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-01-10 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER 5 2.1 Børnegruppen 5 2.2 Skoleudsættelser 6

Læs mere

RESULTATRAPPORT RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING. Nørrelandskirkens Børnehus Kommunale institutioner Holstebro Kommune

RESULTATRAPPORT RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING. Nørrelandskirkens Børnehus Kommunale institutioner Holstebro Kommune RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Lege- og Læringsmiljøvurvering 218 RESULTATRAPPORT Nørrelandskirkens Børnehus Kommunale institutioner Holstebro Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRODUKTION 4 2 LÆSEVEJLEDNING

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE ØSTERMARIE BØRNEHUS MARIEHØNEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE ØSTERMARIE BØRNEHUS MARIEHØNEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE ØSTERMARIE BØRNEHUS MARIEHØNEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-27 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I ØSTERMARIE BØRNEHUS MARIEHØNEN 3 1.1 Tilsyn 2017

Læs mere

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 3 DIALOGPROFIL... 4 Børnenes kompetencer... 5 Børnenes trivsel... 7 Børnenes sundhed...

Læs mere

Børnehaven Sølyst Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Børnehaven Sølyst Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Børnehaven Sølyst Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 SPROGVURDERING 8 3.1 Børnenes

Læs mere

RESULTATRAPPORT RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING. Børneliv Distrikt 05 - Sunds, Ilskov, Simmelkær Herning Kommune

RESULTATRAPPORT RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING. Børneliv Distrikt 05 - Sunds, Ilskov, Simmelkær Herning Kommune RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Lege- og læringsmiljøvurdering 218 RESULTATRAPPORT Distrikt 5 - Sunds, Ilskov, Simmelkær INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRODUKTION 4 2 LÆSEVEJLEDNING 5 2.1 Formål med rapporten

Læs mere

Børneinstitutionen Køjevænget Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Børneinstitutionen Køjevænget Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Børneinstitutionen Køjevænget Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 SPROGVURDERING 8

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NATURBØRNEHAVEN LILLEGRYN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NATURBØRNEHAVEN LILLEGRYN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NATURBØRNEHAVEN LILLEGRYN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-25 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I NATURBØRNEHAVEN LILLEGRYN 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING. Lege- og læringsmiljøvurdering 2018 RESULTATRAPPORT. Børneuniverset Herning Kommune

RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING. Lege- og læringsmiljøvurdering 2018 RESULTATRAPPORT. Børneuniverset Herning Kommune RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Lege- og læringsmiljøvurdering 218 RESULTATRAPPORT INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRODUKTION 4 2 LÆSEVEJLEDNING 5 2.1 Formål med rapporten 5 2.2 Sådan læses figuren 5 3

Læs mere

GREVE KOMMUNE GREVEHAVEN BHV./DISTRIKT SYD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

GREVE KOMMUNE GREVEHAVEN BHV./DISTRIKT SYD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet GREVE KOMMUNE GREVEHAVEN BHV./DISTRIKT SYD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-08-16 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I GREVEHAVEN BHV./DISTRIKT SYD 3 1.1 Anmeldt tilsyn 2017 3 2

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE SKOVBØRNEHAVEN NIBSBJERGHUS ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

HOLSTEBRO KOMMUNE SKOVBØRNEHAVEN NIBSBJERGHUS ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet HOLSTEBRO KOMMUNE SKOVBØRNEHAVEN NIBSBJERGHUS ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-04-18 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I SKOVBØRNEHAVEN NIBSBJERGHUS 3 1.1 Pædagogisk tilsyn 2018

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BØRNEHUSET NORDSTJERNEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BØRNEHUSET NORDSTJERNEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BØRNEHUSET NORDSTJERNEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-27 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I BØRNEHUSET NORDSTJERNEN 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud I foråret 2012 er der ført tilsyn med kommunens kommunale og selvejende dagtilbud i Område Syd, Område Nord og Område Lions Børnehuse samt med kommunens puljeinstitution

Læs mere

GREVE KOMMUNE ÅSAGERGÅRD INTEGRERET ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

GREVE KOMMUNE ÅSAGERGÅRD INTEGRERET ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet GREVE KOMMUNE ÅSAGERGÅRD INTEGRERET ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-08-16 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I ÅSAGERGÅRD INTEGRERET 3 1.1 Anmeldt tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE SØSTJERNEN I MOGENSTRUP ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

HOLSTEBRO KOMMUNE SØSTJERNEN I MOGENSTRUP ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet HOLSTEBRO KOMMUNE SØSTJERNEN I MOGENSTRUP ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-10-01 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I SØSTJERNEN I MOGENSTRUP 3 1.1 Pædagogisk tilsyn 2018 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTIONEN MEJSEBO ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

VALLENSBÆK KOMMUNE DAGINSTITUTIONEN MEJSEBO ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet VALLENSBÆK KOMMUNE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-01-10 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER 5 2.1 Børnegruppen 5 2.2 Skoleudsættelser 6

Læs mere

Tilsynsrapport 2018 FOR DE KOMMUNALE OG SELVEJENDE DAGINSTITUTIONER. Herning Kommune CENTER FOR BØRN OG LÆRING

Tilsynsrapport 2018 FOR DE KOMMUNALE OG SELVEJENDE DAGINSTITUTIONER. Herning Kommune CENTER FOR BØRN OG LÆRING Tilsynsrapport 2018 FOR DE KOMMUNALE OG SELVEJENDE DAGINSTITUTIONER Herning Kommune CENTER FOR BØRN OG LÆRING Indholdsfortegnelse Tilsynskoncept...2 Konklusion på tilsynsrapporten...4 Kontraktmøder...5

Læs mere

Kommunerapport Holstebro Kommune Dagplejen LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Kommunerapport Holstebro Kommune Dagplejen LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Kommunerapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 166 83% - Dagplejere 166 83% - Dagplejepædagoger 0 Forældre 1.041 44% Rapporten består af

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NEXØ BØRNEHUS ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NEXØ BØRNEHUS ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NEXØ BØRNEHUS ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-27 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I NEXØ BØRNEHUS 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER 4 2.1 Børnegruppen

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE TRINBRÆTTET RØNNE NORD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE TRINBRÆTTET RØNNE NORD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE TRINBRÆTTET RØNNE NORD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-27 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I TRINBRÆTTET RØNNE NORD 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

HERNING KOMMUNE KILDEBAKKEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

HERNING KOMMUNE KILDEBAKKEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet HERNING KOMMUNE KILDEBAKKEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-03-23 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I KILDEBAKKEN 3 1.1 Tilsyn dagtilbud 2017-2019 3 2 RAMMEBETINGELSER 4 2.1 Børnegruppen

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BØRNEBAKKEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BØRNEBAKKEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BØRNEBAKKEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-25 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I BØRNEBAKKEN 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER 4 2.1 Børnegruppen

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE VUGGESTUEN PLATANVEJ ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

HOLSTEBRO KOMMUNE VUGGESTUEN PLATANVEJ ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet HOLSTEBRO KOMMUNE VUGGESTUEN PLATANVEJ ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-04-18 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I VUGGESTUEN PLATANVEJ 3 1.1 Pædagogisk tilsyn 2018 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING. Lege- og Læringsmiljøvurdering 2018 RESULTATRAPPORT. Kommunale daginstitutioner Glostrup Kommune

RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING. Lege- og Læringsmiljøvurdering 2018 RESULTATRAPPORT. Kommunale daginstitutioner Glostrup Kommune RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Lege- og Læringsmiljøvurdering 2018 RESULTATRAPPORT Glostrup INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRODUKTION 5 2 LÆSEVEJLEDNING 6 2.1 Formål med rapporten 6 2.2 Sådan læses figuren

Læs mere

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 2 1 FORORD I Dragør Kommune bliver der

Læs mere

Årsrapport. Dagtilbud Udarbejdet af: Tilsynsenheden

Årsrapport. Dagtilbud Udarbejdet af: Tilsynsenheden 2018 04-02-2019 Årsrapport Dagtilbud 2018 Udarbejdet af: Tilsynsenheden TILSYN 2018 INDLEDNING Tilsynsenheden har på vegne af Kommunalbestyrelsen ført tilsyn med 2 private dagtilbud i Herning Kommune.

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE SPECIALBØRNEHAVEN MÆLKEBØTTEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE SPECIALBØRNEHAVEN MÆLKEBØTTEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE SPECIALBØRNEHAVEN MÆLKEBØTTEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-27 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I SPECIALBØRNEHAVEN MÆLKEBØTTEN 3 1.1 Tilsyn 2017

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE MÅBJERGHUS BØRNEHAVE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

HOLSTEBRO KOMMUNE MÅBJERGHUS BØRNEHAVE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet HOLSTEBRO KOMMUNE MÅBJERGHUS BØRNEHAVE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-03-23 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I MÅBJERGHUS BØRNEHAVE 3 1.1 Pædagogisk tilsyn 2018 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg Tilsynsrapport Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? jf. dagtilbudsloven skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med følgende forhold: Økonomiske forhold - herunder udvalgte budget- og regnskabsmæssige

Læs mere

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 PÆDAGOGISKE LÆREPLANER

Læs mere

ORDINÆRT TILSYN I FRIBØRNEHAVEN SNEGLEHUSET

ORDINÆRT TILSYN I FRIBØRNEHAVEN SNEGLEHUSET ORDINÆRT TILSYN I FRIBØRNEHAVEN SNEGLEHUSET Deltagere fra dagtilbuddet: Institutionsleder Susanne Jacobsen, bestyrelsesformand Henrik Olesen og stedfortræder Birte Nielsen Navn på tilsynsførende: Pædagogisk

Læs mere

GREVE KOMMUNE TRYLLESKOVEN/DISTRIKT SYD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

GREVE KOMMUNE TRYLLESKOVEN/DISTRIKT SYD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet GREVE KOMMUNE TRYLLESKOVEN/DISTRIKT SYD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-08-16 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I TRYLLESKOVEN/DISTRIKT SYD 3 1.1 Anmeldt tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NYKER BØRNEHUS ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NYKER BØRNEHUS ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NYKER BØRNEHUS ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-27 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I NYKER BØRNEHUS 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER 4 2.1 Børnegruppen

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NATUR- OG SKOVBØRNEHUSET ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NATUR- OG SKOVBØRNEHUSET ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NATUR- OG SKOVBØRNEHUSET ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-27 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I NATUR- OG SKOVBØRNEHUSET 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE BØRNEHAVEN HELGOLANDSGADE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

HOLSTEBRO KOMMUNE BØRNEHAVEN HELGOLANDSGADE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet HOLSTEBRO KOMMUNE BØRNEHAVEN HELGOLANDSGADE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-04-18 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I BØRNEHAVEN HELGOLANDSGADE 3 1.1 Pædagogisk tilsyn 2018 3

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Dalumgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Dalumgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 9 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 7 % - Observatører 1 % Forældre 11 31 % Ældste børn 0 0 % Rapporten består

Læs mere

Kvalitetsrapport Hadsten Børnehave Delrapport

Kvalitetsrapport Hadsten Børnehave Delrapport Kvalitetsrapport Hadsten Børnehave 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 er og opfølgning... 3 1.3 på kvalitetsrapporten... 6 2. Resultater for

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BØRNEHUSET I HASLE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BØRNEHUSET I HASLE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BØRNEHUSET I HASLE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-27 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I BØRNEHUSET I HASLE 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

HERNING KOMMUNE (PRIVATE) PRÆRIEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

HERNING KOMMUNE (PRIVATE) PRÆRIEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet HERNING KOMMUNE (PRIVATE) PRÆRIEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-03-23 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I PRÆRIEN 3 1.1 Tilsyn dagtilbud 2017-2019 3 2 RAMMEBETINGELSER 5 2.1

Læs mere

2013/ 14. Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn i dagtilbud

2013/ 14. Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn i dagtilbud 2013/ 14 Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn i dagtilbud Liselotte Birkholm. Afdelingsleder Vesthimmerlands Kommune 01-04-2013 Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune I Vesthimmerlands Kommune

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PRIVATINSTITUTION MIDGÅRDEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PRIVATINSTITUTION MIDGÅRDEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PRIVATINSTITUTION MIDGÅRDEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I PRIVATINSTITUTION MIDGÅRDEN 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11 Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud 2019 Side 1 af 11 Indhold Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med daginstitutioner...3 Retsgrundlaget

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VORES BØRNEHAVE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VORES BØRNEHAVE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VORES BØRNEHAVE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-25 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I VORES BØRNEHAVE 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER 4 2.1

Læs mere

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 6 100% - Observatører 0 Rapporten viser resultaterne for følgende

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NATURBØRNEHAVEN LILLEMYR ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NATURBØRNEHAVEN LILLEMYR ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE NATURBØRNEHAVEN LILLEMYR ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-25 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I NATURBØRNEHAVEN LILLEMYR 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Kommunerapport Holstebro Kommune Daginstitutioner LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Kommunerapport Holstebro Kommune Daginstitutioner LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Kommunerapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 433 82% - Ledere 47 56% - Medarbejdere 386 86% - Observatører 0 Forældre 1.041 44% Ældste

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 6 100% Rapporten viser resultaterne for følgende afsnit: - Fagpersonalet:

Læs mere

GREVE KOMMUNE STRANDHUSET SELVEJENDE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

GREVE KOMMUNE STRANDHUSET SELVEJENDE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet GREVE KOMMUNE STRANDHUSET SELVEJENDE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-08-16 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I STRANDHUSET SELVEJENDE 3 1.1 Anmeldt tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING. Lege- og Læringsmiljøvurdering 2018 RESULTATRAPPORT. Skovager Kommunale daginstitutioner Glostrup Kommune

RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING. Lege- og Læringsmiljøvurdering 2018 RESULTATRAPPORT. Skovager Kommunale daginstitutioner Glostrup Kommune RAMBØLL LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Lege- og Læringsmiljøvurdering 218 RESULTATRAPPORT Glostrup Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRODUKTION 5 2 LÆSEVEJLEDNING 6 2.1 Formål med rapporten 6 2.2 Sådan læses

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune

Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune Pædagogisk tilsyn i Vejen Kommune Ifølge dagtilbudsloven er Vejen Kommune forpligtiget til at føre pædagogisk tilsyn med alle dagtilbud beliggende i kommunen og oprettet efter dagtilbudsloven, Lov nr.

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE BØRNE UNIVERSET MEJDAL ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

HOLSTEBRO KOMMUNE BØRNE UNIVERSET MEJDAL ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet HOLSTEBRO KOMMUNE BØRNE UNIVERSET MEJDAL ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-04-24 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I BØRNE UNIVERSET MEJDAL 3 1.1 Pædagogisk tilsyn 2018 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang Roskilde

Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang Roskilde Sagsnr. 301596 Brevid. 2933291 Ref. GJR Dir. tlf. 23 82 15 60 gjertrudr@roskilde.dk Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang 13 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PRIVATINSTITUTION LIDEN STINA ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PRIVATINSTITUTION LIDEN STINA ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE PRIVATINSTITUTION LIDEN STINA ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-25 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I PRIVATINSTITUTION LIDEN STINA 3 1.1 Tilsyn 2017

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE SØSTJERNEN I MOGENSTRUP ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

HOLSTEBRO KOMMUNE SØSTJERNEN I MOGENSTRUP ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet HOLSTEBRO KOMMUNE SØSTJERNEN I MOGENSTRUP ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-04-07 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I SØSTJERNEN I MOGENSTRUP 3 1.1 Pædagogisk tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE VUGGESTUEN KOMETEN - MEJDAL ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

HOLSTEBRO KOMMUNE VUGGESTUEN KOMETEN - MEJDAL ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet HOLSTEBRO KOMMUNE VUGGESTUEN KOMETEN - MEJDAL ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-04-24 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I VUGGESTUEN KOMETEN - MEJDAL 3 1.1 Pædagogisk tilsyn 2018

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE FRIBØRNEHAVEN SNEGLEHUSET ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

HOLSTEBRO KOMMUNE FRIBØRNEHAVEN SNEGLEHUSET ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet HOLSTEBRO KOMMUNE FRIBØRNEHAVEN SNEGLEHUSET ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-03-20 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I FRIBØRNEHAVEN SNEGLEHUSET 3 1.1 Pædagogisk tilsyn 2017 3

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE MORBÆRSTIENS BØRNEHAVE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE MORBÆRSTIENS BØRNEHAVE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE MORBÆRSTIENS BØRNEHAVE ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-27 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I MORBÆRSTIENS BØRNEHAVE 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Alle daginstitutioner Mariehønen Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Alle daginstitutioner Mariehønen Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 17 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 16 100% Rapporten viser resultaterne for følgende afsnit: - Fagpersonalet:

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE SKOVEN, BØRNE UNIVERSET MEJDAL ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

HOLSTEBRO KOMMUNE SKOVEN, BØRNE UNIVERSET MEJDAL ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet HOLSTEBRO KOMMUNE SKOVEN, BØRNE UNIVERSET MEJDAL ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2018-04-24 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I SKOVEN, BØRNE UNIVERSET MEJDAL 3 1.1 Pædagogisk tilsyn

Læs mere

Kvalitetsrapport Hadsten By Delrapport

Kvalitetsrapport Hadsten By Delrapport Kvalitetsrapport Hadsten By 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 er og opfølgning... 3 1.3 på kvalitetsrapporten... 6 2. Resultater for Hadsten

Læs mere

HERNING KOMMUNE LÆRINGSCENTER SYD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

HERNING KOMMUNE LÆRINGSCENTER SYD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet HERNING KOMMUNE LÆRINGSCENTER SYD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-03-23 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I LÆRINGSCENTER SYD 3 1.1 Tilsyn dagtilbud 2017-2019 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Stjernen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Stjernen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 11 69 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 9 64 % - Observatører 1 % Forældre 38 43 % Ældste børn 10 50 % Rapporten

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Midgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Midgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 58 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 5 50 % - Observatører 1 % Forældre 19 34 % Ældste børn 2 29 % Rapporten

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Dragen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Dragen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 15 65 % - Ledere 1 100 % - Medarbejdere 10 56 % - Observatører 4 100 % Forældre 43 45 % Ældste børn 8 35

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Dragebakken Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Dragebakken Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 8 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 6 % - Observatører 1 % Forældre 19 41 % Ældste børn 4 36 % Rapporten består

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Virkensbjerget Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Virkensbjerget Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 8 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 6 % - Observatører 1 % Forældre 13 35 % Ældste børn 4 44 % Rapporten består

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Afrodite Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Afrodite Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 10 91 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 7 88 % - Observatører 2 % Forældre 23 43 % Ældste børn 11 58 % Rapporten

Læs mere

Odense Kommune Holluf Pile-Tingkjær Områderapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Odense Kommune Holluf Pile-Tingkjær Områderapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Odense LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 89 89 % - Ledere 8 89 % - Medarbejdere 66 90 % - Observatører 15 83 % Forældre 205 41 % Ældste børn

Læs mere

Odense Kommune Højme-Rasmus Rask Områderapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Odense Kommune Højme-Rasmus Rask Områderapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Odense LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 84 97 % - Ledere 8 100 % - Medarbejdere 61 97 % - Observatører 15 94 % Forældre 211 46 % Ældste børn

Læs mere

Herning Kommune Børnehuset Solstrålen KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET. hjernen&hjertet

Herning Kommune Børnehuset Solstrålen KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET. hjernen&hjertet Herning Kommune Børnehuset Solstrålen KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET hjernen&hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESULTATER 3 1.1 Børnenes kompetencer 3 1.2 Børnenes trivsel 4 1.3 Børnenes sundhed 4

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BØRNEHUSET SKATTEØEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BØRNEHUSET SKATTEØEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BØRNEHUSET SKATTEØEN ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-09-27 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I BØRNEHUSET SKATTEØEN 3 1.1 Tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Netværk 08 Brobækhus børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Netværk 08 Brobækhus børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 88% - Ledere 0 - Medarbejdere 7 100% - Observatører 0 Forældre 65 58% Rapporten består af fem afsnit,

Læs mere

GREVE KOMMUNE ELVERHØJ/DISTRIKT SYD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet

GREVE KOMMUNE ELVERHØJ/DISTRIKT SYD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: Hjernen&Hjertet GREVE KOMMUNE ELVERHØJ/DISTRIKT SYD ORDINÆRT TILSYN TILSYN IGANGSAT: 2017-08-16 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ORDINÆRT TILSYN I ELVERHØJ/DISTRIKT SYD 3 1.1 Anmeldt tilsyn 2017 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli 2017

Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli 2017 Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli 1 Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene

Læs mere

Kommunale institutioner Grøftekanten Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Kommunale institutioner Grøftekanten Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 17 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 16 100% - Observatører 0 Forældre 37 38% Ældste børn 13 38% Rapporten

Læs mere

Pædagogisk tilsyn dagtilbudsområdet. Gribskov Kommune. Indholdsfortegnelse Gribskov

Pædagogisk tilsyn dagtilbudsområdet. Gribskov Kommune. Indholdsfortegnelse Gribskov Pædagogisk tilsyn dagtilbudsområdet Indholdsfortegnelse Gribskov Kommune 2017 - Gribskov Indholdsfortegnelse...1 Indledning...3 Mål og rammer for pædagogisk tilsyn...3 Organisering af pædagogisk tilsyn...4

Læs mere