Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis."

Transkript

1 Vi tester ideer til klimatilpasning i Søgade! For at finde ud af, om ideerne til klimatilpasning kan fungere i praksis.

2 Kære beboer i Søgade For snart et år siden inviterede vi alle jer i gaden til et informationsmøde omkring muligheden for at klimatilpasse Søgade altså gøre gaden klar til at håndtere de store regnskyl, som vi oplever oftere og oftere. Klimatilpasning med udgangspunkt i jeres ønsker og ideer Siden da har vi med større eller mindre intensitet arbejdet sammen med jer, der har haft lyst, om hvilke muligheder, ønsker og bekymringer der kan være, hvis vi laver noget om. Alle de input vi har fået, beregningerne over det nødvendige vandvolumen, som skal håndteres og de fysiske muligheder og begrænsninger, der er i gaden, har vi brugt som udgangspunkt for de fire forskellige mulige løsninger, som du kan læse om i denne folder. Alle løsningerne skitserer nogle overordnede muligheder og principper, som vi mener kan fungere. Der kan dog ske ændringer, når detaljerne skal planlægges, og en helt nøjagtig opmåling af gaden finder sted. Forløbet gennem gaden varierer fra en vejbredde på op 7 meter og helt ned til 5,5 meter, ligesom fortovet også varierer i bredde. Derfor vil vi i praksis være nødt til at tilpasse løsningerne til områdets fysiske rammer, når vi skal i gang med arbejdet. Vi tester mulighederne i den kommende tid Nogle ideer er gode på papiret men fungerer ikke så godt i praksis, og andre ideer viser først deres værd, når de kommer ud i virkeligheden. For at finde ud af, om de ændringer klimatilpasningen kan medføre i Søgade, kan fungere i praksis, har vi afsat en uge til at teste to af de store ændringer: Parkering begrænset til den ene side af vejen Ensretning af gaden Begrænsningen gælder fra mandag den 4. marts og til mandag den 11. marts. Vi sætter skilte op i gaden så alle trafikanter kan opleve ændringen. Begrænsningerne er en mulighed, som indgår i nogle af de foreslåede løsninger, som du kan læse om i dette hæfte.

3 4 forskellige foreslag hvilken løsning foretrækker du? I dette hæfte kan du læse om de fire forskellige overordnede principper. Vi håber, at du vil bruge lidt tid på at overveje, hvilke muligheder og begrænsninger, du ser i de forskellige løsninger og så melde tilbage til os. Det kan du enten gøre ved at sende en mail til vores kommunikationsmedarbejder lejk@bluekolding.dk eller endnu bedre: Kom til vores åben gade arrangement lørdag d. 9. marts kl Her kan du møde medarbejdere fra Klimavand, få en varm kop kaffe og en snak om mulighederne. På de næste sider kan du læse om de fire løsninger. FAQ Hvorfor skal Søgade klimatilpasses? Vi har ingen oversvømmelser. Meget af det regnvand, som giver oversvømmelser i centrale dele af Kolding, er strømmet i de underjordiske kloakrør fra oplandet og ned til de lavest beliggende områder i Kolding. For at løse problemet med oversvømmelser er vi nødt til at koble en del af regnvandet fra oplandet af, således at det ikke bidrager til oversvømmelser. En større analyse har vist os, hvor der er mulighed for at koble regnvand af, og der er Søgade blandt andet identificeret om et potentielt område. Når vi laver klimatilpasning i Søgade, er det derfor ikke for at forhindre oversvømmelser i selve Søgade, men i andre dele af byen.

4 Løsning 1: Næsten som i dag

5 Værd at bemærke: I denne løsning fastholder vi, at det er muligt at køre i begge retninger. Parkering effektiviseres en smule ved at tegne pladser op på vejarealet - formentligt vil vi kunne fastholde det samme antal parkeringspladser som i dag. Parkering på fortovet undgås. Biler, som kører mod hinanden, kan kun passere ved særlige vigepladser. Cykling foregår lige som i dag på bilernes præmisser. Gaden bliver ikke mere grøn og frodig end den er i dag. FAQ Er det suverænt os, der bestemmer hvilken løsning det bliver i sidste ende? Nej, desværre ikke. Vi samarbejder med jer som bor og færdes i området, for at vi kan finde ud af, hvilken løsning I ser som den mest optimale, men udover jeres ønsker, er det også nødvendigt at tage hensyn til økonomien forbundet med anlæg og drift, ligesom Søgade er en central gade i Kolding, hvor vi også er nødt til at tage hensyn til den generelle infrastruktur, trafikafvikling og beredskabets behov. Vi har dog været i dialog med de relevante afdelinger løbende, så de løsninger, du kan se i dette hæfte burde kunne gennemføres uden for store afvigelser. Hvorfor skal mennesker, som ikke bor i gaden, også have mulighed for at sige, hvad de synes? Søgade er en offentlig vej og dermed en del af vores fælles by. Derfor synes vi, at det er rimeligt, at alle har mulighed for at give deres mening til kende men vi lægger stor vægt på det, vi hører fra gadens beboere og dem, der skal leve med løsningen i hverdagen.

6 Løsning 2: Vi fastholder det meste af gadens funktionalitet, men den bliver lidt grønnere end i dag med et gennemgående regnbed

7 Værd at bemærke: I denne løsning fastholder vi ligeledes, at det er muligt at køre i begge retninger. Parkering effektiviseres en smule ved at tegne pladser op - men det bliver skiftevis i den ene og anden side af vejen, og der vil blive lidt færre parkeringspladser til rådighed. Parkering på fortovet undgås. Biler, som kører mod hinanden, skal vige for hinanden. Cykling foregår lige som i dag på bilernes præmisser. Et smalt regnbed vil give gaden et grønnere udtryk, hvilket vil understrege sammenhængen til de omkringliggende grønne områder. FAQ Hvad koster det mig? Alt det, der kommer til at forandre sig på den offentlige del af Søgade, bliver finansieret via Klimavand det vil sige de fælles penge, som Kolding Kommune og BlueKolding råder over, og som bliver betalt af alle borgere i kommunen og brugere af forsyningsselskabet. Du får derfor ikke nogle direkte udgifter på baggrund af aktiviteterne. Vælger du at bidrage til klimatilpasningen på din egen grund, skal du selv betale de udgifter, der evt. er forbundet med det. Muligvis kan du få en del af dit tilslutningsbidrag tilbage det kan du læse mere om på www. klimavand.dk. Kan vi ikke bare sige nej, og så må I finde en anden løsning? I kan godt sige nej til alle de løsningsforslag, som I bliver præsenteret for her, men hvis den er en vigtig del af den generelle klimatilpasning, så bliver den det alligevel men det kan være, at vi kan finde en helt femte løsning, eller at du har en god idé, som du kan dele med os, hvis du ikke kan lide nogle af de fremlagte.

8 Løsning 3: Ensrettet gade, pæn og grøn med god plads til cyklister og gående

9 Værd at bemærke: I denne løsning bliver gaden ensrettet for motorkøretøjer, hvilket giver et mere roligt vejrum. Cykler og fodgængere kan fortsat færdes i begge retninger Parkering bliver samlet i den ene side af vejen. Der vil blive færre parkeringspladser til rådighed. Parkering på fortovet undgås. Beplantning vil give gaden et mere grønt og frodigt udtryk. Sammenhængen til de omkringliggende grønne områder vil blive tydeligere. Fortovet på nordsiden bliver smalt, mens fortovet på sø-siden, bliver det primære. FAQ Hvornår kommer det til at ske? Lige nu er vi ved at finde ud af den rette løsning. Når vi har fundet frem til den, skal den både behandles administrativt, så vi får alle de rette godkendelser fra de relevante myndigheder. Derudover skal arbejdet i Søgade koordineres med andre klimatilpasningsprojekter, så ressourcerne først bruges der, hvor de gavner mest. Desuden skal vi have lavet en detaljeret planlægning af arbejdet. Derfor er det lige nu svært at sige noget præcist om, hvornår vi er klar til at gå i gang med anlægsarbejdet, men vi forventer, at det bliver i løbet af Hvorfor har I ikke sørget for at have et budget på plads, inden I kontakter mig? Der er meget stor forskel på, hvad klimatilpasning koster. Hvis vi begynder at afsætte et budget, inden vi ved, hvilken løsning vi gerne vil forsøge at gennemføre, vil det derfor give mange begrænsninger i forhold til de muligheder, der kan bringes i spil. For at give jer størst mulig indflydelse og færrest mulige begrænsninger, og det betyder altså, at vi arbejder uden budget, indtil vi ved, hvad I ønsker. Når vi har jeres tilkendegivelser efter den 9. marts, vil vi sende projektet videre til godkendelse og myndighedsbehandling, hvori finansieringen findes.

10 Løsning 4: Ensrettet gade, pæn og grøn, god plads til gående Værd at bemærke: I denne løsning bliver gaden ensrettet for både motorkøretøjer og cyklister. Der er en risiko for, at cyklister ikke vil overholde denne begrænsning, så vejrummet forventes ikke at blive lige så roligt som i løsning 3. Fortovet får en passende bredde på begge sider af vejen. Parkering bliver samlet i den ene side af vejen. Der vil blive færre parkeringspladser til rådighed. Parkering på fortovet undgås. Beplantning vil give gaden et mere grønt og frodigt udtryk. Sammenhængen til de omkringliggende grønne områder vil blive tydeligere.

11 Særligt for stykket ud mod Søvejen Den del af Søgade, som ligger nærmest Søvejen, er havlanden meter smallere end resten af gaden, og samtidig er der ikke fortov på den nordlige side, hvor de private grunde går helt ud til vejen. Det betyder, at vi bliver nødt til at tænke lidt anderledes i denne del af gaden, og det kan også være, at vi i højere grad bliver nødt til at dele pladsen mellem flere forskellige typer af trafikanter, der så skal tage hensyn til hinanden. Der er mulighed for at have trafik i begge retninger, hvis dette er ønsket, men pladsen på vejen skal deles mellem biler og cyklister, som vil få svært ved at passere hinanden. Der bliver ikke mulighed for at få fortov i begge sider på denne strækning. Det bliver et spørgsmål om det muliges kunst, når vi skal arbejde her, men det kan lade sig gøre at finde en løsning. Værd at bemærke: Hvis gaden ensrettes, er der mulighed for at skabe bedre vilkår for gående og cyklister. Der er kun begrænset plads til regnbede, men der kan skabes et udtryk, som hænger sammen med den øvrige del af gaden. Eksempelvis ved hjælp af et ensartet valg af planter.

12 Det du SKAL vide: Søgade vil være ensrettet i perioden fra mandag den 4. marts og til mandag den 11. marts med indkørsel fra Søvejen og udkørsel i Hospitalsgade. Parkering vil desuden kun være tilladt i den nordlige side af gaden (op mod Ndr. Ringvej). Har du spørgsmål? Du er meget velkommen til at kontakte os direkte på mail-adressen lejk@bluekolding.dk. Har du en holdning? Husk at komme og give den til kende til vores arrangement lørdag d. 9. marts kl , eller send den på forhånd til lejk@bluekolding.dk - det er vores (og din) eneste chance for at finde ud af, hvordan tiltagene fungerer. Vi glæder os til at se jer! / Alle os i Klimavand Birgitte, Jette, Louise og Lene

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ?

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF BILTRAFIK I GADERUM - - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF OFFENTLIG PARKERING I GADERUM -

Læs mere

Vil du have en grøn klimavej? Deltag i konkurrencen om kr. til at skabe din drømmevej og få styr på regnvandet i samme ombæring.

Vil du have en grøn klimavej? Deltag i konkurrencen om kr. til at skabe din drømmevej og få styr på regnvandet i samme ombæring. Vil du have en grøn klimavej? Deltag i konkurrencen om 40.000 kr. til at skabe din drømmevej og få styr på regnvandet i samme ombæring. Vil du have en grøn klimavej? En vej er ikke bare en vej. Den kan

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Antal besvarelser i alt: 1964. Borgerpanelundersøgelsen har været

Læs mere

Hjertelig velkommen til workshop 26. februar 2015

Hjertelig velkommen til workshop 26. februar 2015 K L I M A K L A R I S K I B H U S F R A R E G N V A N D T I L N Y E R E K R E AT I V E M U L I G H E D E R Hjertelig velkommen til workshop 26. februar 2015 1 AFTENENS PROGRAM 18.30 Velkomst og status

Læs mere

Svar til høring Forslag til Lokalplan 135

Svar til høring Forslag til Lokalplan 135 til høring Forslag til Lokalplan 135 Eksport ved høringsperiodens ophør 2019.01.08 12:47. Denne PDF indeholder ikke mail-adresser Samlede høringssvar til Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 135 Dagligvarebutik

Læs mere

Søborg Grundejerforening - I front for grundejerne i mere end 100 år

Søborg Grundejerforening - I front for grundejerne i mere end 100 år Dato 28. juli 2009 Til Byrådet Britt Vorgod Pedersen, By- og miljøforvaltningen Ivan Christensen, By- og miljøforvaltningen Maj Green, By- og miljøforvaltningen Emne Søborg Hovedgade projektet Indrømmet,

Læs mere

Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen?

Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen? Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen? 15. april 2019 Kære beboere Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget besluttet, at der skal laves udviklingsplaner

Læs mere

Skybrudssikring af Sankt Annæ Plads

Skybrudssikring af Sankt Annæ Plads Skybrudssikring af Sankt Annæ Plads 2015-2016 Her planlægger vi at adskille regnvand og spildevand i fremtiden og koble regnvandet til skybrudsledningerne under Sankt Annæ Plads. Efter planen skal der

Læs mere

Fremtidens Sankt Annæ Plads skybrudssikret og grønnere

Fremtidens Sankt Annæ Plads skybrudssikret og grønnere Fremtidens Sankt Annæ Plads skybrudssikret og grønnere Den grønne plads ved havnen Sankt Annæ området bliver renoveret. Området omfatter Sankt Annæ Plads, Kvæsthusgade og den østlige del af Nyhavn. Med

Læs mere

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Sagsbehandler: MHS/NS/AML Dok.nr.:2012/0070324-184 6. marts 2013 Vej- og Parkafdelingen Sagsnr. 2012/00770324 Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Indhold: 1. Indledning

Læs mere

Andelshaveforeningen Engvang Referat af ordinær generalforsamling Torsdag d. 30. september 2010 kl. 19.30 Sted: Foreningshuset, have 63

Andelshaveforeningen Engvang Referat af ordinær generalforsamling Torsdag d. 30. september 2010 kl. 19.30 Sted: Foreningshuset, have 63 Referat: 1. Formandens velkomst Formanden bød velkommen 2. Valg af dirigent Dan Jønsson have 71, blev valgt til dirigent. Det blev konstateret at generalforsamlingen var lovligt indkaldt. 3. Protokol og

Læs mere

velkommen til københavns FØrSte klimakvarter klimakvarter.dk

velkommen til københavns FØrSte klimakvarter klimakvarter.dk VELKOMMEN TIL KØBENHAVNS FØRSTE KLIMAKVARTER klimakvarter.dk 1 3. oplag, april 2013 De stigende regnmængder er en stor udfordring for vores by. Men ved at gribe udfordringen rigtigt an kan vi sikre byen

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park, Byrumskontoret Tlf.: 33 66 34 09, Fax: 33 66 71 91, E-mail: bypulje@btf.kk.dk Hjemmeside: www.vejpark.kk.dk/byudviklingspuljen BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA

Læs mere

VELKOMMEN TIL KØBENHAVNS FØRSTE KLIMAKVARTER KLIMAKVARTER.DK

VELKOMMEN TIL KØBENHAVNS FØRSTE KLIMAKVARTER KLIMAKVARTER.DK VELKOMMEN TIL KØBENHAVNS FØRSTE KLIMAKVARTER KLIMAKVARTER.DK 1 De stigende regnmængder er en stor udfordring for vores by. Men ved at gribe udfordringen rigtigt an kan vi sikre byen mod regn samtidig med,

Læs mere

Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017

Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017 Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017 Kære beboere på og omkring Aarhus Ø På din vej til og fra Aarhus Ø, når du kigger ud af vinduerne fra din lejlighed og når du færdes i området, kan du se, at vi arbejder

Læs mere

DDER. s pildevand. Klar til styrtregn i Hundslund, Ørting og Gylling

DDER. s pildevand. Klar til styrtregn i Hundslund, Ørting og Gylling DDER s pildevand Klar til styrtregn i Hundslund, Ørting og Gylling Klimaet ændrer sig, og vi vil fremover opleve flere og kraftigere regnskyl. Der venter i de kommende år husejere, kommuner og forsyningsselskaber

Læs mere

G/F ØRESUND - KLIMATILPASNING

G/F ØRESUND - KLIMATILPASNING G/F ØRESUND - KLIMATILPASNING OPSAMLING PÅ WORKSHOP AFHOLDT FOR BEBOERNE 27-04-2016 WORKSHOP BESKRIVELSE, FORMÅL OG UDBYTTE I forbindelse med klimatilpasning af private fællesveje i G/F Øresund, varetager

Læs mere

Idéer til nye parkeringspladser til Farum Station herunder vurdering af mulighed for ny parkeringsplads syd for Farum Station

Idéer til nye parkeringspladser til Farum Station herunder vurdering af mulighed for ny parkeringsplads syd for Farum Station 22. februar 2018 Idéer til nye parkeringspladser til Farum Station herunder vurdering af mulighed for ny parkeringsplads syd for Farum Station Baggrund Der er ønske om at udvide antallet af p-pladser for

Læs mere

FAQ. Det gør vi ved at flytte den eksisterende Stenløse Å uden om byen.

FAQ. Det gør vi ved at flytte den eksisterende Stenløse Å uden om byen. FAQ Hvad er problemet? Stenløse Å løber igennem Stenløse by, og alt regnvandet fra Stenløse by løber ud i åen. Det betyder, at når det regner kraftigt, kommer der meget hurtigt meget store vandmængder

Læs mere

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Byernes åndehuller Kolding Kommune er beriget med smukke naturområder, som vi

Læs mere

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Orientering om omverdensindragelsen Evt. Ca. 25 uheld Nordre Frihavnsgade Ca. 17

Læs mere

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk WORKSHOP AFHOLDT 8.

Læs mere

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015 Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade Forslag - Januar 2015 Wiedeveltsvej Fredensborg Bymidte - Jernbanegade Slotsgade Jernbanegade Rådhushaven Kronprinsessevej Østrupvej Jernbanegade Rosingsvej

Læs mere

Historien om byen, der gjorde regn til noget af det sjoveste i verden

Historien om byen, der gjorde regn til noget af det sjoveste i verden Historien om byen, der gjorde regn til noget af det sjoveste i verden *Et eventyr uegnet for mindre børn og sarte sjæle. Historien om byen, der gjorde regn til noget af det sjoveste i verden Der var en

Læs mere

Ny Havnegade. Foto 1. FAKTA Meldes svær at passere af renovation, Responce samt Brand og Redning. Parkering på kørebane i begge sider af vejen

Ny Havnegade. Foto 1. FAKTA Meldes svær at passere af renovation, Responce samt Brand og Redning. Parkering på kørebane i begge sider af vejen Bilag 3 1 Indhold Beskrivelse... 2 Ny Havnegade... 3 Emil Bojsens Gade... 4 Fredericiagade... 5 Borggade... 6 Højbrogade... 7 Dannebrogsgade... 8 Voldgade... 9 Kjeldsensgade... 10 Houmannsgade... 11 Bjerregade...

Læs mere

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB EMDRUP - et sikrere sted at færdes... marts 2009 Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB INDHOLD - introduktion - empdrupvej (registrering - analyse - problem - løsning) - frederiksborgvej

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

Notat. Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6.

Notat. Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6. Notat Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6. februar 2017 Den 17. januar 2017 Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby TEKNIK OG MILJØ Center for Byens Anvendelse

Læs mere

Det handler om (for meget) vand

Det handler om (for meget) vand Det handler om (for meget) vand Klimatilpasning og skybrudsplan Store skybrud i 2011, 2014 og 2015 og der kommer flere Kloakkerne kan ikke klare et skybrud Der kommer også mere almindeligt regnvand Løsningen

Læs mere

Tilgang og principper for Grøn Strategi. Oplæg i Bæredygtighedsrådet, maj 2017

Tilgang og principper for Grøn Strategi. Oplæg i Bæredygtighedsrådet, maj 2017 Tilgang og principper for Grøn Strategi Oplæg i Bæredygtighedsrådet, maj 2017 Byudvikling Pres på arealer/fortætning / stigende grundpriser Udviklingsbehov Klimatilpasning Udviklingsbehov Sundhed fysisk

Læs mere

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering Bornholms Regionskommune NOTAT 8. maj NHW/UVH Løsningsforslag vedr. parkering Indhold 1 Indledning... 2 2 Løsningsforslag Fase 1... 2 2.1 Licensordninger... 3 2.2 Opfølgning... 4 3 Løsningsforslag Fase

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 1. kvartal: Tilgængelighed Samlede resultater November 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Katrina (Konsjös) + Gitte (virou) + Jacob Sørensen

Katrina (Konsjös) + Gitte (virou) + Jacob Sørensen Temadage med folkekøkken (Fokus Kulturelle dage på HCØ ) Katrina (Konsjös) + Gitte (virou) + Jacob Sørensen. Afholde et arrangement over en weekend eller en enkelt dag, hvor butikker i gaden går sammen

Læs mere

Beboerforslag - Campus Trafik

Beboerforslag - Campus Trafik Beboerforslag - Campus Trafik Udarbejdet til: Center for Natur, Miljø og Fritid (CNMF), Bornholms Regionskommune Udarbejdet af: Beboergruppe fra Kalmarvej, Malmøvej og Ystadvej på baggrund af beboermøde

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforening Nøddeparken onsdag den 22. Februar 2017.

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforening Nøddeparken onsdag den 22. Februar 2017. Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforening Nøddeparken onsdag den 22. Februar 2017. 35 huse var repræsenteret ved mødet. Lars Døring (FM) bød velkommen til alle og meddelte at generalforsamlingen

Læs mere

Klimatilpasning af Domus Vista Park III

Klimatilpasning af Domus Vista Park III Frederiksberg Forsyning Klimatilpasning af Domus Vista Park III Oplæg til Dialogmøde December 2016 Projektmål: 1. Reducere effekterne af skybrud både lokalt for DVPIII og for det relevante opland på Frederiksberg.

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Spørgsmål: Tidligere var grundskyld inkluderet på skattebilletten, herunder kloakbidrag. Vil det fortsat være sådan?

Spørgsmål: Tidligere var grundskyld inkluderet på skattebilletten, herunder kloakbidrag. Vil det fortsat være sådan? Her på arket kan du se de spørgsmål, der blev stillet og de svar, der blev givet på borgermødet om den kommende renovering af spildevandssystemet i Vamdrup onsdag den 13. juni 2018 Tidligere var grundskyld

Læs mere

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger 15. april 2016 Teknik og Miljø Vej Tlf. 46 11 23 04 KITK@rudersdal.dk Sagsnr.: 2016-686 På Miljø-

Læs mere

Kærvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere

Kærvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kærvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Ejendom og Bolig Kærvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kære grundkøber Stort tillykke

Læs mere

Udfordringer ved Vindinge Nord Der er stor forståelse for, at Vindinge betragtes som en eftertragtet landsby, som mange gerne vil bosætte sig i, hvorv

Udfordringer ved Vindinge Nord Der er stor forståelse for, at Vindinge betragtes som en eftertragtet landsby, som mange gerne vil bosætte sig i, hvorv Udfordringer ved Vindinge Nord Der er stor forståelse for, at Vindinge betragtes som en eftertragtet landsby, som mange gerne vil bosætte sig i, hvorved flere boliger efterspørges. Der ses derfor som udgangspunkt

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

Udviklingen af den tidligere ISS-grund i Københavns Nordvestkvarter

Udviklingen af den tidligere ISS-grund i Københavns Nordvestkvarter Borgerpanelsundersøgelse af input til ny lokalplan samt kommuneplantillæg for: Udviklingen af den tidligere ISS-grund i Københavns Nordvestkvarter Ejeren af den tidligere ISS grund beliggende mellem Rentemestervej

Læs mere

Kommunen følger ikke de beslutninger, der er blevet besluttet i BR

Kommunen følger ikke de beslutninger, der er blevet besluttet i BR KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Notat til BR på baggrund af henvendelse fra Bestyrelsen i Nørre Kvarters Beboerforening På baggrund af henvendelsen fra Søren Rud, formand

Læs mere

Regnvandshåndtering på Amager VAND I KÆLDEREN NEJ TAK!

Regnvandshåndtering på Amager VAND I KÆLDEREN NEJ TAK! Regnvandshåndtering på Amager VAND I KÆLDEREN NEJ TAK! VAND I KÆLDEREN NEJ TAK! VIL DU VIDE MERE? Miljøministeriet Læs om mulighederne for et gratis klimatilpasningstjek af din bolig. www.klimatilpas.nu

Læs mere

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering UDKAST Ejerforeningen Terrassehaven Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering NOTAT 7. juli 2017 ph Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 3 Institutionens trafik... 3 4

Læs mere

WORKSHOP G/F ØRESUND ÅRSTIDERNE ARKITEKTER RAVNSBORG TVÆRGADE 5C, 2.SAL 2200 KØBENHAVN N TLF:

WORKSHOP G/F ØRESUND ÅRSTIDERNE ARKITEKTER RAVNSBORG TVÆRGADE 5C, 2.SAL 2200 KØBENHAVN N TLF: WORKSHOP G/F ØRESUND 27-04-2016 WORKSHOP G/F ØRESUND FORMÅL Beboerne kan bidrage med ønsker for indretning og placering af regnbede på vejene på baggrund af skitseforslaget til klimatilpasning udarbejdet

Læs mere

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres.

A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal fra d I alt indkom 210 høringssvar, som nedenfor kort opsummeres. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik BILAG 9 Bilag 9 Opsummering af offentlige høringssvar A-C samt forvaltningens kommentarer A: Offentlig høring via Københavns Kommunes Bliv Hørt-portal

Læs mere

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund TRAFIKNOTAT Job GF Gimle Client HOFOR Memo no. 02 Date November 2018 To From Projektleder Claus Mouritsen, HOFOR Rambøll 1. Baggrund I samarbejde med HOFOR har en række grundejerforeninger i Københavns

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København

Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København Haveforeningen Birkevang - et helt særligt område med 140 helårsboliger i udkanten af København Husum, 2700 Brønshøj bestyrelsen@birkevang.dk www.birkevang.dk 16/05-2019 Kære Københavns Kommune, Vi sender

Læs mere

Foto: Ursula Bach. Fleksible byrum i København

Foto: Ursula Bach. Fleksible byrum i København Fleksible byrum i København Foto: Ursula Bach Indledning For at sikre en bedre udnyttelse af byrummets kapacitet, skal gaderne tilpasses byens døgnrytme. Som beskrevet i ITS-handlingsplan 2015-2016 vil

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

CYKELPARKERING PÅ ØSTERBRO

CYKELPARKERING PÅ ØSTERBRO CYKELPARKERING PÅ ØSTERBRO 13 CE 0 N RE TS 2 R KU MAR N 4. KO 1 I R. EN K D 0 0 DE 0 Ø. 3 L SM I N T P IO O T A ND PIR I V NS I TIL M KO Lokaludvalg er lokale forsamlinger, der skal fungere som bindeled

Læs mere

VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE DEN 3. MAJ 2017

VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE DEN 3. MAJ 2017 VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE DEN 3. MAJ 2017 DAGSORDEN: - PRÆSENTATION AF DE TILSTEDEVÆRENDE - KORT PRÆSENTATION AF PROJEKTET - SPILDEVAND - FJERNVARME - VAND - VEJ - TID TIL SPØRGSMÅL PRÆSENTATION AF

Læs mere

RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE MIDTBY 2018

RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE MIDTBY 2018 Vesterbækvej 31, Sig 6800 Varde RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE MIDTBY 2018 OPSAMLING PÅ MØDET I VARDE BIO TIRSDAG DEN 04. SEPTEMBER 2018 Kære alle, der deltog i mødet i Varde Bio den 04. september. Marlene

Læs mere

BUU behandlede d. 8. juni 2016 Anlægsbevilling til udbygning af Christianshavns Skole og fritidstilbud.

BUU behandlede d. 8. juni 2016 Anlægsbevilling til udbygning af Christianshavns Skole og fritidstilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til BUU Udvidelse af Christianshavns Skole - spørgsmål til p-pladser i forbindelse med anlægssagen 12-08-2016 Sagsnr. 2016-0213751

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Indsigelser mod lokalplanen på Søvej.

Indsigelser mod lokalplanen på Søvej. Indsigelser mod lokalplanen på Søvej. Da vi købte huset Søvej 11, og fik læst papirerne igennem, var det bla. uddybet, at på de 2 facader som vender mod Søvej, må der ikke opføres ny bebyggelse. Vi troede

Læs mere

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg.

Den flotte vej. Landskabsarkitekt Preben Skaarup. Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Den flotte vej Rampen fly-overen fører bilerne fra øst i en flot bue ind mod centrum af Silkeborg. Smuk tur gennem land og by Turen på motorvejen bliver en stor oplevelse for trafikanterne. På de 29 km

Læs mere

Fodgængerfeltet ved Majsevej anvendes som skolevej for et større boligområde mm. Vigtigt at kunne anbefale skoleruter som er sikret bedst muligt.

Fodgængerfeltet ved Majsevej anvendes som skolevej for et større boligområde mm. Vigtigt at kunne anbefale skoleruter som er sikret bedst muligt. Øster Snede Elevtal: ca. 175. Klassetrin: 0. til 6. Der er lavet registreringer 6 steder ved gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17. Mangler fortov til skoleelever fra Kragelund.

Læs mere

KØBENHAVNS GÅRDHAVER

KØBENHAVNS GÅRDHAVER KØBENHAVNS GÅRDHAVER NYT LIV TIL JERES GÅRD? Drømmer I om, at jeres gård forvandler sig fra en grå baggård til en grøn oase med duften af blomster, græs og masser af solskin? KØBENHAVNS GARDHAVER Å EN

Læs mere

Som jeg lige har skrevet til Taus var min idé med skråparkering foran Kirkebjerg skole ikke helt gennemtænkt.

Som jeg lige har skrevet til Taus var min idé med skråparkering foran Kirkebjerg skole ikke helt gennemtænkt. #5 #4 #3 #1 Fra: Karina Emilie Revsbæk Lauesen Til: Taus Bøytler Cc: Julie Wolfsberg Oscilowski; Karen Lund Emne: Re: Hvad med os - og hvad med sikkerheden? Dato: 26. september 2016 17:22:23 Vedhæftede

Læs mere

Idéforslag til klimatilpasning af Buddinge

Idéforslag til klimatilpasning af Buddinge Idéforslag til klimatilpasning af Buddinge Resumérapport November 2015 Redaktion: Daniel Grube Pedersen November 2015 Tryk: Gladsaxe Kommune. Trykt på miljømærket papir. 1. udgave. Oplag: November 2015

Læs mere

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter.

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter. guide 2014 2 København er cyklernes by At cykle er sundt, det er godt for miljøet og så giver cyklisterne København en unik identitet, som sætter vores hovedstad på verdenskortet. Vi er stolte af vores

Læs mere

Viuf Vestermark Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere

Viuf Vestermark Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Viuf Vestermark Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Ejendom og Bolig Viuf Vestermark Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kære grundkøber

Læs mere

Soldaterparken og Søkærparken Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere

Soldaterparken og Søkærparken Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Soldaterparken og Søkærparken Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Ejendom og Bolig Soldaterparken og Søkærparken Tips, gode råd og vejledning til

Læs mere

Nordre Fasanvej Kvarteret. Et GRØNT, SPISELIGT og. KLIMATILPASSET kvarter. d u k a n s ø g e... N y p ulje s o m

Nordre Fasanvej Kvarteret. Et GRØNT, SPISELIGT og. KLIMATILPASSET kvarter. d u k a n s ø g e... N y p ulje s o m Nordre Fasanvej Kvarteret Et GRØNT, SPISELIGT og KLIMATILPASSET kvarter d u k a n s ø g e... N y p ulje s o m Vores kvarter skal være et mere grønt og spiseligt kvarter. Vi skal bruge regnvand og klimatilpasning

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Koralvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere

Koralvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Koralvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Ejendom og Bolig Koralvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kære grundkøber Stort

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

Parkering Ekstraordinær generalforsamling 2014

Parkering Ekstraordinær generalforsamling 2014 Baggrund: På generalforsamling 2012 blev følgende to forslag bragt til afstemning. 1. i begge sider med parkering op på fortov (kantsten), markeret med malede stribemærkning på vejen. 2. i den ene side,

Læs mere

BY- OG MILJØUDVALGET,

BY- OG MILJØUDVALGET, Page 1 of 5 Forside Politik og demokrati Dagsordener og referater By- og Miljøudvalget 21-11-2011 Referat Trafiksanering af H.C. Ørsteds Vej mellem Rosenørns Allé og Thorvaldsensvej - 5.behandling BY-

Læs mere

SMUTVEJSKØRSEL NEJ TAK

SMUTVEJSKØRSEL NEJ TAK SMUTVEJSKØRSEL NEJ TAK VIL DU VÆRE MED TIL AT SÆTTE EN STOPPER FOR SMUTVEJSKØRSEL I DIT BOLIGOMRÅDE? VI SÆTTER FARTEN NED TIL 30 KM/T OG ETABLERER HASTIGHEDSDÆMPENDE TILTAG. Nyhedsbrev november 2015 Trafikken

Læs mere

Orientering om etablering af cykelsti

Orientering om etablering af cykelsti 1 of 5 Orientering om etablering af cykelsti Langs Toftevej og Løgtenvej Syddjurs Kommune etablerer cykelsti støttet af statens Cykelpulje Projektet skal få flere til at cykle ved at forbedrede de fysiske

Læs mere

FORTOVSHAVER. - gør din gade grøn

FORTOVSHAVER. - gør din gade grøn FORTOVSHAVER - gør din gade grøn FORTOVSHAVER Gør din gade grøn Mangler du en grøn oase foran din bygning, hvor du kan tage en kop kaffe med naboen? Savner du biers summen og sommerfugles flaksen ude foran

Læs mere

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Kort over butikstorvet på Hørretvej i Mårslet Landsbyen Mårslet har gennem flere år været en by i udvikling. Byen har vokset sig større i nærmest alle retninger,

Læs mere

Referat af afdelingsmøde i Lykkebo Mandag den 18. april 2016 kl. 19:00 fælleshuset

Referat af afdelingsmøde i Lykkebo Mandag den 18. april 2016 kl. 19:00 fælleshuset Referat af afdelingsmøde i Lykkebo Mandag den 18. april 2016 kl. 19:00 fælleshuset 17. maj 2016 Der var mødt 6 lejemål op svarende til 12 stemmer 1. Velkomst og valg af dirigent Formanden bød velkommen

Læs mere

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN Skanderborg Andelsboligforening og Midtjysk boligselskab 301917 IDÉOPLÆG - 02.09.2016-1 OM OPGAVEN 2 - SKANDERBORG - SKOLESTIEN OM OPGAVEN Opgaven er at udforme ideoplæg til en ny fælles sti omkring Skanderborg

Læs mere

Borgermøde om Tåsinge Plads

Borgermøde om Tåsinge Plads Borgermøde Ny Tåsinge Plads Den 27. september 2012 Borgermøde om Tåsinge Plads 27. september 2012 kl. 19-21 på Vennemindevej 39 Resumé Borgermødet blev afholdt den 27. september 2012 kl. 19-21 med omkring

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Til grundkøbere Tips, gode råd og vejledning

Til grundkøbere Tips, gode råd og vejledning Til grundkøbere Tips, gode råd og vejledning Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Ejendom og Bolig Til grundkøbere Tips, gode råd og vejledning Kære grundkøber Stort tillykke med din nye grund.

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLD 1. Trafikmålsætninger i Københavns Kommune 2. Trafikplanlægning og strøggader 3. Et strategisk vejnet med forskellige definitioner

Læs mere

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune Trafik og Ejendomme Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28, 92, stk. 1, nr.1, bestemmes med samtykke af

Læs mere

BYRUMSANALYSE OPGAVEARK 1

BYRUMSANALYSE OPGAVEARK 1 BYRUMSANALYSE OPGAVEARK 1 Byrum, hvad er det egentlig for noget? Det er de rum der skabes mellem husene, det er pladser, parker, veje, osv. Byer er planlagte ned til mindste detalje, men det er dem der

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

Din klage Du klager over, at Kommunen den 27. februar 2014 har meddelt dig et påbud om at fjerne et træ placeret i vejareal ud for din ejendom, B 7.

Din klage Du klager over, at Kommunen den 27. februar 2014 har meddelt dig et påbud om at fjerne et træ placeret i vejareal ud for din ejendom, B 7. Dato 9. oktober 2014 Dokument 14/03405 Side Påbud om fjernelse af træ ud for B 7 Vejdirektoratet har behandlet din klage af 4. marts 2014, hvor du klager over Kommunens påbud af 27. februar 2014 om fjernelse

Læs mere

Juni Den smarte vej frem. Platform

Juni Den smarte vej frem. Platform Juni 2018 Den smarte vej frem latform Fremtidens mobilitet Nye teknologier vil få stor betydning for fremtidens mobilitet: Køretøjer bliver selvkørende med mulighed for andre aktiviteter under kørslen

Læs mere

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler Bilag a - Besigtigelser af private skoler Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 20 Bjerregrav Friskole Sted: Viborg Kommune Dato: Man 2/9-09 Tidsrum 7.0 -.00 Besigtiget af: Dorte Vejr: Overskyet

Læs mere

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE 2 INDHOLD Trafiksituationen på ankomstarealerne til mange skoler er ofte kaotisk i minutterne op til, at der ringes ind til første time. Via droneoptagelser

Læs mere

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller:

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller: Bilag 1: Svar fra interessenterne (beboere, grundejere og virksomheder på Nyvej ved Herstedlund skole). Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af

Læs mere

Gasværksvej 10A, 5.th. DK-1556 København V (+45) 33 24 23 08 Mobil 20 49 25 23 mail@nelsson.net

Gasværksvej 10A, 5.th. DK-1556 København V (+45) 33 24 23 08 Mobil 20 49 25 23 mail@nelsson.net ALLAN NELSSON Gasværksvej 10A, 5.th. DK-1556 København V (+45) 33 24 23 08 Mobil 20 49 25 23 mail@nelsson.net Naturklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV København, den 8. november 2010 Klage over

Læs mere

Som beboere på Heeringvej, tilkendegiver vi hermed vores fulde opbakning, angående høringen omkring lukning af Heeringvejen for gennemkørende trafik.

Som beboere på Heeringvej, tilkendegiver vi hermed vores fulde opbakning, angående høringen omkring lukning af Heeringvejen for gennemkørende trafik. Tilkendegivelse omkring lukning af Heeringvej Att.: Hr. Vendel Larsen, Som beboere på Heeringvej, tilkendegiver vi hermed vores fulde opbakning, angående høringen omkring lukning af Heeringvejen for gennemkørende

Læs mere

UDKAST. Københavns Kommune. 1 Indledning. S-N-LGS-6004B TSR 1 Strandvænget - lokalgade. 1.1 Revisionsprocessen. 6. maj 2014 SB/UVH

UDKAST. Københavns Kommune. 1 Indledning. S-N-LGS-6004B TSR 1 Strandvænget - lokalgade. 1.1 Revisionsprocessen. 6. maj 2014 SB/UVH UDKAST S-N-LGS-6004B TSR 1 Strandvænget - lokalgade 6. maj 2014 SB/UVH 1 Indledning har anmodet Via Trafik om at foretage en trafiksikkerhedsrevision (TSR) af en alternativ udformning af lokalgaden langs

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Rismarksvej og Højstrupvej. 12. september Tarup Bibliotek

Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Rismarksvej og Højstrupvej. 12. september Tarup Bibliotek Velkommen til informationsmøde om anlægsarbejde på Rismarksvej og Højstrupvej 12. september 2017 Tarup Bibliotek Indhold VELKOMST OG INTRODUKTION TIL AFTENEN v/ Rune Bager, Odense Letbane P/S ANLÆGSARBEJDE

Læs mere