NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr"

Transkript

1 NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2017 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2017 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til gældende Miljøbeskyttelseslov af 26. juni 2010 samt affaldsbekendtgørelsen af 12. december 2012 og Ballerup Kommunes regulativer. I nærværende notat beskrives de væsentligste forudsætninger for budgettet for renovationsområdet i Ballerup Kommune, og grundlaget for beregningerne af gebyrerne. 1. Budget 2016 Budgettet er opdelt i forhold til den kommunale kontoplan, jf. bilag. Langt de fleste omkostninger er aktivitetsbaseret og fordelt på de segmenter aktiviteterne relaterer sig til. Omkostninger der ikke umiddelbart kan relateres til de enkelte aktiviteter eller brugersegmenter fordeles med 90 % til husholdninger og 10 % til erhverv i Fælles formål. I nedenstående skema er det samlede renovationsbudget for 2017 angivet. Ballerup budget 2017 Omkostninger kr. Gebyrindtægter Øvrige indtægter Indtægter I alt Generel administration Ordninger for dagrenovation Ordninger for storskrald og haveaffald Ordninger for Glas, papir og pap Ordninger for Farligt affald Genbrugsstationer Total Ballerup Kommune implementerer nye renovationsordninger i 2017 for haveboliger, og de nye ordninger forventes implementeret for etageboliger i Der er afsat ekstra midler til indsamling af papir, glas, metal og plast ved en enkelte bolig i genanvendelsesordningen som finansieres via grundgebyret. Dagrenovationsordningen erstattes af en ordning for indsamling af rest- og madaffald. Finansieringen af ordningen for dagrenovation / rest- og madaffald sker via det volumenbaserede gebyr hvor der betales i forhold til beholderstørrelse.

2 - 2 - Det foreslås, at grundgebyret for en havebolig reduceres med 164 kr. pr. år og grundgebyret for etageboliger reduceres med 43 kr. pr. år. Reduktionen i grundgebyret for haveboliger skyldes bl.a. at storskraldsordningen overgår fra en indsamling hver 14 dag til en indsamling hver 4. uge. Der er indgået ny vognmandskontrakt med vognmand M.Larsen som fra 1. marts 2017 forestår indsamlingen af husholdningsaffaldet. Den nye vognmandskontrakt medfører en justering af de volumenbaserede takster. Konsekvensen for en havebolig afhænger af valg af volumen og indsamlingsfrekvens. Såfremt en havebolig skifter fra en 140 L beholder i 2016 og får en 190 L dobbeltkammer beholder med ugetømning i 2017 vil haveboligen få en årlig besparelse på ca. 50 kr., og ved valg af en 240 L dobbeltkammerbeholder med 14-dages tømning får den samme havebolig en besparelse på ca. 350 kr. Grundgebyret for erhverv reduceres ligeledes med ca. 350 kr. da det vurderes, at der ikke anvendes så mange ressourcer på kommunikation og planlægning for virksomhederne. Budget og gebyrforslaget medfører at gebyrindtægterne samt øvrige indtægter balancerer i forhold til de forventede omkostninger jf. ovenstående tabel. 2. Generelle forudsætninger for budget 2017 Budget 2017 er udarbejdet med udgangspunkt i budget 2016 samt regnskabet for De væsentligste forudsætninger for budgettet er: Der tages udgangspunkt i antallet af boliger og erhvervsvirksomheder. Der indgår haveboliger, etageboliger og ca. 30 sommerhuse/ kolonihaver samt ca virksomheder. Der er afsat kr. til betaling af tjenestemandspensioner Der er afsat kr. til driftsaftalen med Vestforbrænding som affaldskontor. Der er afsat kr. til opfølgning på affaldsplanen A-taksten til Vestforbrænding er uændret 28,5 kr. pr. indbygger i Der opkræves uændret 2,17 kr. pr. indbygger i 2017 til finansiering af beredskab for håndtering af farligt affald svarende til Der er beregnet en administrationsomkostning til kommunen på 4 % af driftsomkostningerne i alt ca. 1,7 mio. kr. Omkostninger til genbrugsstationen er baseret på Vestforbrændings vedtagne budget for genbrugsstationer i Der indføres nye renovationsordninger i 2017 som påvirker de enkelte ordninger jf. nedenstående Generel administration (fælles formål) Til generel administration er der afsat midler til to tjenestemandspensioner og til generel administration som overføres til konto 06. De væsentligsete omkostninger er: 0,4 mio. kr. til betaling af tjenestemandspensioner 1,5 mio. kr. til driftsaftalen med Vestforbrænding som affaldskontor.

3 - 3-0,5 mio. kr. til opfølgning på affaldsplanen 1,6 mio. kr. til A-takst mv. til Vestforbrænding 1,7 mio. kr. til øvrig administration på rådhuset Ordninger for dagrenovation Budget 2017 er baseret på ny vognmandskontrakt med M. Larsen A/S der træder i kraft 1. marts De samlede omkostninger til dagrenovation udgøres primært af indsamlings- og behandlingsomkostninger. Der indføres i 2017 ny dagrenovationsordning med indsamling af rest- og madaffald i dobbeltkammerbeholdere, og der er indregnet ca. 1,1 mio. kr. til udlevering af bioposer til indsamling af madaffaldet. Det forventes at indsamlingsomkostningerne i 2017 øges ift. 2016, hvorimod behandlingsomkostningerne reduceres, idet taksten på behandling af rest- og madaffald reduceres fra 390 kr. pr. ton til 350 kr. pr. ton. Da der stilles øget volumen tilrådighed er det usikkert hvordan borgerne vil anvende den øgede volumen eller måske ikke anvende. Der er beregnet nye volumenbaserede gebyrer jf. afsnit 3 som matcher de forventede omkostninger i ordningen på i alt ca. 14,8 mio. kr Ordninger for storskrald og haveaffald Budget 2017 er baseret på ny vognmandskontrakt med M. Larsen A/S der træder i kraft 1. marts De samlede omkostninger på ca. 6,4 mio. kr. til ordningen udgøres primært af indsamlings- og behandlingsomkostninger. På grund af den øgede indsamling af genanvendelige materialer ved hustanden reduceres indsamlingsfrekvensen af storskrald fra 14 dages indsamling til indsamling hver 4. uge. På den baggrund forventes en reduktion af omkostningerne til ordningen for storskrald og haveaffald. De væsentligste omkostninger er: Indsamling og transport ca. 4,5 mio. kr. Behandling mv. ca. 1,8 mio. kr Ordninger for papir, pap og glas Budget 2017 er baseret på ny vognmandskontrakt med M. Larsen A/S der træder i kraft 1. marts Der indføres nye genanvendelsesordninger i 2017 som supplement til kubeordningen. De samlede omkostninger er ca. 5,1 mio. kr. De væsentligste omkostninger er: Indsamling af papir og glas via kuber ca. 1,2 mio. kr. Indsamling af papir, glas, plast og metal ved den enkelte husstand ca. 3,6 mio. kr. Vedligehold af materiel ca. 0,2 mio. kr. Sorterings- og behandlingsomkostninger ca. 0,1 mio. kr. Genanvendelsesordningen vil i 2017 bestå af både en indsamling via kuber og en ny indsamling ved den enkelte husstand i dobbeltkammerbeholdere. Det forventes, at salg af de genanvendelige materialer udgør ca. 0,3 mio. kr Farligt affald

4 - 4 - I budget 2017 er indarbejdet en fortsat udvikling af ordningen for indsamling af farligt affald fra etageejendomme. Derudover etableres en indsamlingsordning for farligt affald fra haveboliger der får udleveret en rød boks til indsamling af farligt affald og småt elektronik. Det samlede budget øges fra ca. 0,5 mio. kr. i 2016 til ca. 1,0 mio. kr. i 2017 hvoraf de ca. 0,1 mio. kr. er grundgebyr til SMOKA. Sommerhuse og kolonihaveboliger er ikke omfattet at ordningen og betaler ikke gebyr for farligt affald Genbrugsstation Budgettet for genbrugsstationen 2017 udgør ca. 17,5 mio. kr. Udviklingen i besøg og mængder er vanskelig at forudsige, og tilsvarende er det vanskeligt at vurdere virksomhederne benyttelsen af tilmeldeordningen. Genbrugsstationen drives af Vestforbrænding, og gebyret afspejler de takster der er vedtaget på Vestforbrændings generalforsamling. De væsentligste omkostninger er: Vestforbrændings fælleskoncept ca. 12,0 mio. kr. Bemandingsomkostninger mv. ca. 4,0 mio. kr. Planlægnings- og udviklingsomkostninger ca. 1,5 mio. kr. På indtægtssiden budgetteres der med ca. 0,9 mio. kr. i godtgørelse og indtægt fra erhverv, samt ca. 0,6 mio. kr. fra salg af genanvendelige materialer. 3. Gebyrer 2017 De beregnede gebyrer medfører en indtægt til de enkelte renovationsordninger med henblik på at få de enkelte ordninger til at balancere over en årrække. Gebyrerne er opdelt i seks dele, som tilsammen udgør et samlet gebyr, som opkræves hos den, der har tinglyst adkomst på ejendommen. Der opkræves et grundgebyr bestående af følgende elementer: gebyr for fælles formål (grundgebyr) gebyr for dagrenovation (volumenbaseret gebyr ) gebyr for storskrald og haveaffald (grundgebyr) gebyr for papir, glas og pap (grundgebyr) gebyr for farligt affald (grundgebyr) gebyr for genbrugsstation (grundgebyr) Gebyr for husholdninger fremgår af afsnit 3.1 og gebyr for erhverv fremgår af afsnit Gebyrer for husholdninger Grundgebyret er et gebyr der beregnes hvor de enkelte brugergrupper og deres benyttelse af de forskellige ordninger bortset fra dagrenovation/ rest- og madaffald. Gebyret fordeles på antal haveboliger, etageboliger, sommerhuse og kolonihaver jf. nedenstående tabel.

5 - 5 - Grundgebyr Grundgebyr 2016 excl. Grundgebyr 2016 Grundgebyr 2017 Grundgebyr 2017 incl. moms Incl. moms moms haveboliger etageboliger sommerhuse kolonihaver De variable gebyrer betales for dagrenovation / rest- og madaffald i forhold til det behov for beholderstørrelse den enkelte husstand har. Etageboliger er fælles om de større beholdere. I nedenstående tabel er de hyppigst forekomne beholderstørrelser beregnet med ugetømning og 14 dages tømning. I sommerperioden er der kun mulighed for ugetømning. Ballerup variable gebyrer Gebyr 2016 incl. Moms ugetømning Gebyr 2017 incl. Moms ugetømning Gebyr 2017 incl. Moms 14-dages tømning ** Dagrenovation 125 L sæk Dagrenovation 140 L beholder Dagrenovatin 180 L beholder Dagrenovation (rest- og madaffald) 190 L beholder ny takst Dagrenovation (rest- og madaffald) 240 L beholder ny takst Dagrenovation (rest- og madaffald) 370 L beholder ny takst Dagrenovation 400 L beholder Dagrenovation 660 L beholder Dagrenovation (rest- og madaffald) 400 til 660 L beholder ny takst Dagrenovation (rest- og madaffald) 661 L til L beholder ny takst Dagrenovation (rest- og madaffald) Kuber * L ny takst Dagrenovation (rest- og madaffald) 5 m 3 nedgravede Dagrenovation 6 m 3 vip - container * Dagrenovation 8 m 3 vip - container * Dagrenovation 10 m 3 vip - container * Dagrenovation 12 m 3 vip - container * Dagrenovation 16 m 3 vip - container * Dagrenovation (brændbart) Pressecontaioner * excl. Behandling Dagrenovation (brændbart) Ophalercontainer > 20 m 3 * excl. Behandling ny takst * omfatter ikke køb eller leje af materiel ** Ugetømning i sommerperioden juni - august Ballerup renovation tillægsydelser Tillægsgebyr 2017 excl moms kr. Tillægsgebyr 2017 incl. moms kr. Vask af beholder 140 L L Vask af beholder 400 L L leje af vip container pr. måned Ekstra tømning 140 L L Ekstra tømning 400 L L Mærkater til ekstrasække 10 12,5

6 Gebyrer for erhverv Erhvervsvirksomhederne betaler et grundgebyr til kommunikation og administration, samt til et beredskab for håndtering af farligt affald. Grundgebyret beregnes som en andel af de samlede administrationsomkostninger, idet disse omkostninger fordels med 90 % til husholdningerne og 10 % til erhverv, samt er beredskabsgebyr til farligt affald. Grundgebyr erhverv Grundgebyr erhverv 2016 excl. Moms Grundgebyr erhverv 2017 excl. moms Grundgebyr Farligt affald Virksomhederne har mulighed for at benytte genbrugsstationerne i Vestforbrænding område ved at tilmelde sig ordningen hos Vestforbrænding som ligeledes opkræver gebyret hos den enkelte virksomhed. Tilmeldeordningen for virksomheder blev indført i 2010 som følge af en ændring i affaldsbekendtgørelsen. Tilmeldeordningen er en frivillig ordning som virksomhederne kan benytte sig af, og gebyrer afspejler at virksomhedernes belastning af ordningen er meget forskellig og afhænger af branche og bilstørrelse og type. I nedenstående tabel er forslag til gebyr for tilmeldeordningen i Engangsbillet for erhverv til genbrugsstationerne: Personbil Kr. / besøg Kassebil Kr. / besøg Ladvogn Kr. / besøg Alle virksomhedskategorier Årskort for erhverv til genbrugsstationerne: Virksomhedskategori jf. CVR Personbil Kr./ bil/ år Kassebil Kr./ bil/ år Ladvogn Kr./ bil/ år Bygge- og anlægshåndværkere samt anlægsgartnere der overvejende afleverer erhvervsaffald Øvrige bygge- og anlægshåndværkere samt anlægsgartnere Liberalt erhverv og tilsvarende (0-2 ansatte) 800 Max. 8 besøg pr. år

7 - 7 - Øvrige virksomheder end de ovennævnte Farligt affald fra erhverv leveret på genbrugsstationerne: Alle biltyper kr. Alle virksomhedskategorier 40 kr. for hver 10 kg ud over de første 5 kg

8 - 8 - Bilag I bilaget beskrives sammensætning og indhold af husholdningsaffaldsgebyret, som fordeles på de enkelte ordninger og brugergrupper. Konto Fælles formål (administration) Konto Indsamlingsordningen for dagrenovation Konto Indsamlingsordningerne for storskrald og haveaffald Konto Indsamlingsordningerne for papir, glas og pap Konto Farligt affald Konto Genbrugsstationen a. Gebyret for fælles formål dækker udgifter til planlægning, administration (bl.a. løn, kontorhold, information, konsulentbistand mv.), herunder til den nationale regulativdatabase og Affaldsdatasystemet. Gebyret fastsættes som et gennemsnitsgebyr for alle husholdninger uanset boligtype. b. Gebyret for dagrenovation er baseret på beholdervolumen og beregnet på baggrund af udgiften til henholdsvis containertømning/afhentning af dagrenovationen i form af rest- og madaffald, samt behandling af både rest- og madaffaldet. Der udregnes differentierede gebyrer for hver enkelt beholdervolumen og tømningsfrekvens. Listen over variable gebyrer er ikke udtømmende, idet der i stor udstrækning lægges op til at boligselskaber ol. kan vælge alternative containerløsninger som prissættes afhængig af tømnings- og behandlingsomkostninger. Den samlede oversigt vil fremgå af faktureringssystemet. c. Gebyret for storskrald og haveaffald er opdelt i haveboliger og etageboliger, på baggrund af de forskellige ordninger. Ordningen omfatter ikke sommerhuse og kolonihaver som derfor ikke betaler gebyr for storskrald og haveaffald. Der er etableret en række mindre særordninger der ligeledes er indregnet i gebyret. d. Gebyret for indsamling af genanvendelige materialer omfatter to ordninger, dels kubeordningen med indsamling af papir og glas i nærområdet, dels indsamling af papir, glas, metal og plast ved den enkelte husstand. Sommerhuse og kolonihaver kan ligeledes anvende kubeordningen og betaler ½ takst af haveboliger. e. Gebyret for farligt affald fastsættes som et gennemsnitsgebyr for alle husholdninger. Erhverv betaler 10 % af omkostningerne til SMOKA s beredskab som er på 2,17 kr. pr. indbygger. Den 1. juni indføres en ordning for indsamling fra haveboliger. Etageboliger kan fortsat få et Miljøskab såfremt ejendomsfunktionæren står for indsamling fra de enkelte lejligheder. Ordningen omfatter ikke sommerhuse og kolonihaver. f. Gebyret for genbrugsstation er fastsat på baggrund af Vestforbrændings prognose for mængder og besøg. Gebyret dækker husholdningers adgang til at aflevere affald på genbrugsstation. Gebyret for genbrugsstation fordeles mellem haveboliger, etageboliger, sommerhuse og kolonihaveboliger i forhold til det forventede forbrug. Erhverv tilmelder sig ordingen og betaler et gebyr som dækker de omkostninger der er forbundet hermed. Gebyret for erhverv udarbejdes særskilt af Vest forbrænding.

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2016 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2016 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016 TAKSTER I Administration, bolig 1309 af 18/12/2012, Kapitel 8. Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter dække udgifterne på funktion 1.38.60 Generel administration

Læs mere

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 Bilag 1: Forslag til takster på affaldsområdet i Administration, bolig fastsættelsen følger Miljøstyrelsens bekendtgørelser, hvorfor taksten Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014 Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 BILAG 1b Takster på affaldsområdet og etablering af lille innovativt affaldsanlæg Benævnelse: Administration, bolig Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport... 3 3 Husholdningsaffald...

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en

Læs mere

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Indhold Indledning... 1 Husholdningsaffald... 1 Dagrenovation... 2 Restaffald... 2 Madaffald... 2 Dispensationsmulighed for ejendomme som i dag har 14

Læs mere

Containere og stativer til dagrenovation købes og betales af ejendommen.

Containere og stativer til dagrenovation købes og betales af ejendommen. Hvidovre Kommunes gebyrer på renovationsområdet 2018 (kr. inkl. moms) Husholdningsaffald fra haveboliger 110 liter sæk 1.050 140 liter beholder 1.100 190 liter beholder 1.230 240 liter beholder 1.410 Containere

Læs mere

Takster Bilag 1. for Teknik- og Miljøudvalgets område. Side 1 BY, ERHVERV OG MILJØ. Dato: 22. august 2016

Takster Bilag 1. for Teknik- og Miljøudvalgets område. Side 1 BY, ERHVERV OG MILJØ. Dato: 22. august 2016 Bilag 1 BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 22. august 2016 Tlf. dir.: 4477 0164 E-mail: tha2@balk.dk Sagsid: 00.30.10-P19-1-16 Takster 2017 for Teknik- og Miljøudvalgets område Side 1 Renovation Beløbene er inkl.

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 1.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 1.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Foreløbige takster 2018

Foreløbige takster 2018 BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 8. august 2017 Tlf. dir.: 4477 0164 E-mail: tha2@balk.dk Sagsid: 00.30.10-P19-7-16 Foreløbige takster 2018 for Teknik- og Miljøudvalgets område Side 1 Renovation Beløbene er

Læs mere

Mad- og restaffald Ugentlig tømning 240 liter 2-kammerbeholder 1.510

Mad- og restaffald Ugentlig tømning 240 liter 2-kammerbeholder 1.510 Hvidovre Kommunes gebyrer på renovationsområdet 2019 (kr. inkl. moms) HUSHOLDNINGSAFFALD FRA HAVEBOLIGER Dagrenovation 110 liter sæk 1.110 140 liter beholder 1.180 190 liter beholder 1.320 240 liter beholder

Læs mere

Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald

Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald TM Veje og Grønne områder Affald og Genbrug Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 199548 Brevid. 1258412 Ref. ANSE Dir. tlf. 4631 3788 Anettesej@roskilde.dk Budgetindstilling 2012 for renovationsområdet

Læs mere

Bekendtgørelse om affald

Bekendtgørelse om affald Fornyet høring over tilmeldeordning for virksomhedernes adgang til genbrugspladser samt nye gebyrbestemmelser Bekendtgørelse om affald. Etablering af og krav til visse ordninger for virksomheder 39. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer Sag nr. 10/31121 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning Virksomhederne i Ringsted Kommune skal betale et erhvervsaffaldsgebyr gældende for 2011. Gebyret

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper:

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper: GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 2 - Udbud af storskrald NOTAT Dato: 25. september 2015 Af: Lenette Møller Jensen, Anja Hoff Hansen og Malene Matthison-Hansen Introduktion og lovgrundlag Gladsaxe

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald NOTAT Dato: 18. september 2015 Af: Anja Hoff Hansen og Lenette Møller Jensen Gladsaxe Kommunes affaldsordninger skal

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Hvorfor

Læs mere

TU BILAG 2. Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald

TU BILAG 2. Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt 2016 2020 for affald I henhold til gældende affaldsbekendtgørelsens 54 skal omkostningerne ved den enkelte indsamlings- og anvisningsordning efter opdelingen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

TU BILAG 2. Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald

TU BILAG 2. Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt 2018 2022 for affald I henhold til affaldsbekendtgørelsens 54 skal omkostningerne ved den enkelte indsamlings- og anvisningsordning efter opdelingen i det

Læs mere

TAKSTOVERSIGT I HENHOLD TIL 41 A I STYRELSESLOVEN

TAKSTOVERSIGT I HENHOLD TIL 41 A I STYRELSESLOVEN Leje af lokaler og nyttehaver Selskabslokale Løkkekrogen 11 c: Leje Lejemål 1.395,00 1.425,00 Herudover rengøring og opvask Lejemål 1.175,00 1.200,00 Ekstra rengøring ved mangelfuld aflevering Time 395,00

Læs mere

Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles omkostninger kommunale institutioner (UDGÅET)

Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles omkostninger kommunale institutioner (UDGÅET) Takstforslag renovation 2015 Årlig pris/pris pr. ydelse Renovation/genbrug 2015 2015 2014 2014 Ex moms Inkl moms Ex moms inkl moms Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrskema for husholdning Gebyrene er gældende fra 1. januar 2016 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Gebyrer 2015 Gebyrer 2016 Grundgebyr fordelt

Læs mere

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner NOTAT Den 14. marts 2019 Maria Kyndi Gravesen (MKG) Godkendt af Bent Sørensen (BSO) Sagsnr. 18-00919 Merbevilling til implementering af ny affaldsordning Baggrund Den 5. maj 2015 vedtog Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 01.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Affaldsgebyrer i 2012 for virksomheder og private i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010

Affaldsgebyrer i 2012 for virksomheder og private i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010 By- og Udviklingsforvaltningen Affaldsgebyrer i 2012 for og private i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010 Renovation, Administration Juni 2011 Affaldsgebyrer for. Forudsætninger:

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

PRISER FOR AFFALD 2016 Alle priser inklusive moms

PRISER FOR AFFALD 2016 Alle priser inklusive moms Langeland Forsyning A/S Nørrebro 207A 5900 Rudkøbing Tlf. 6351 6800 CVR nr. 32565093 Email: post@langeland-forsyning.dk PRISER FOR AFFALD 2016 Alle priser inklusive moms Langeland Affald ApS CVR 32567134

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 15-09-2009 Dato: 28-08-2009 Sag nr.: ØU 201 Sagsbehandler: Poul Jessen Petersen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Godkendt af Byrådet xx. oktober 2012 KOGEBOG FOR TAKSTPRINCIPPER OG TAKSTFASTSÆTTELSE PÅ AFFALDSOMRÅDET. VEJ, TRAFIK OG AFFALD AUGUST 2012 VER. 4.

Godkendt af Byrådet xx. oktober 2012 KOGEBOG FOR TAKSTPRINCIPPER OG TAKSTFASTSÆTTELSE PÅ AFFALDSOMRÅDET. VEJ, TRAFIK OG AFFALD AUGUST 2012 VER. 4. KOGEBOG FOR TAKSTPRINCIPPER OG TAKSTFASTSÆTTELSE PÅ AFFALDSOMRÅDET. VEJ, TRAFIK OG AFFALD AUGUST 2012 VER. 4.0 Indledning Nærværende kogebog gør rede for takstfastsættelsen på affaldsområdet og principperne

Læs mere

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab.

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Bilag 9 - Takstfinansieret drift Baggrund Bevillingen Takstfinansieret drift ligger i 2012 under bevillingstypen Efterspørgselsstyrede

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD Affaldsbekendtgørelsens 13, stk. 2, punkt 1 om kortlægning opfyldes med denne rapport. Rapporten rummer kortlagte affaldsmængder fra 2009 samt en prognose for affaldsmængderne

Læs mere

Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne.

Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne. Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne. Baggrund Furesø Kommune ønsker at bidrage til opfyldelse af det nationale ressourcemål om at genanvende 50 % af

Læs mere

Redegørelse/indstilling

Redegørelse/indstilling Sagsnr.: 2009/02983 Dato: 01-12-2009 Sag: Affaldsgebyrer for erhverv 2010 Sagsbehandler: Per Hauge Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens kerne Ny lovgivning betyder, at der

Læs mere

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2019-22 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2018 2019 Kr. inkl. moms RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrskema for husholdning Gebyrene er gældende fra 1. januar 2016 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Gebyrer 2017 Gebyrer 2018 Grundgebyr fordelt

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter De primære aktiviteter for affaldshåndteringen omfatter: o Administration af affaldsordningerne for private og erhverv o Dagrenovationsordningen o Ordningen for

Læs mere

Planlægning - implementering af ny affaldsordning. Ny gebyrstruktur

Planlægning - implementering af ny affaldsordning. Ny gebyrstruktur Planlægning - implementering af ny affaldsordning Ny gebyrstruktur Dato: 08. august 2018 Dokument id: 92170 Version: 1.0 Udarbejdet af: Christina Rosenlund Knudsen Kontrol: Katharina Maria Pedersen Godkendt

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Høringsmateriale Udkast af 31. oktober 2014 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Selvom vi allerede er gode til at sortere (fx glas

Læs mere

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen.

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen. GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Status på arbejdet 2013-2014 NOTAT Dato: 15. november 2014 Af: Malene Matthison-Hansen Dette dokument redegør for det arbejde, Gladsaxe Kommune har udført indenfor

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 4 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 5 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling)

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) Punkt 4. Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) 2011-41668 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers

Læs mere

FORSLAG TIL RENOVATIONSTAKSTER 2018

FORSLAG TIL RENOVATIONSTAKSTER 2018 FORSLAG TIL RENOVATIONSTAKSTER 2018 Periode Beholdert ype Takst 2017 incl. Takster incl. Moms Forslag 1 Forslag 2 Administrationsbidrag Årligt 100 100 100 Restaffald Uge 14- dage 140 l 1.146 1.146 1146

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: DL

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: DL Notat Dato: 5.12.212 Sagsnr.: 211-41668 Dok. nr.: 213-426 Direkte telefon: Initialer: DL Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 94 Nørresundby Affaldsplanlægning - Status

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 03-11-2015 kl. 08:00

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100 Gebyrblad 2013 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2013 2012 Genanvendelse 1 Haveaffald 100 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Det er vognmand Mlarsen, der i dag kører begge ordninger for Gladsaxe Kommune.

Det er vognmand Mlarsen, der i dag kører begge ordninger for Gladsaxe Kommune. GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 3 - Udbud af Farligt affald NOTAT Dato: 14. september 2015 Af: Lenette Møller Jensen og Anja Hoff Hansen Introduktion og lovgrundlag Gladsaxe Kommune har i dag

Læs mere

TAKSTOVERSIGT I HENHOLD TIL 41 A I STYRELSESLOVEN

TAKSTOVERSIGT I HENHOLD TIL 41 A I STYRELSESLOVEN Leje af lokaler og nyttehaver Selskabslokale Løkkekrogen 11 c: Leje Lejemål 1.345,00 1.370,00 Herudover rengøring og opvask Lejemål 1.135,00 1.155,00 Ekstra rengøring ved mangelfuld aflevering Time 385,00

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

De seks første funktioner ( ) administreres af CAG, mens den sidste funktion ( ) består af KMC.

De seks første funktioner ( ) administreres af CAG, mens den sidste funktion ( ) består af KMC. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourser NOTAT Bilag 9 - Takstfinansieret drift Indledning Notatet omhandler den takstfinansierede drift i Center for Affald og Genbrug (CAG)

Læs mere

202. Affaldsgebyrer størrelse og sammensætning. Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen.

202. Affaldsgebyrer størrelse og sammensætning. Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. 202. Affaldsgebyrer størrelse og sammensætning Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til affaldsgebyrer og tilhørende gebyrblad for

Læs mere

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 AFFALDSPLAN 2015 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for

Læs mere

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 4. oktober Mødetidspunkt: 18:00

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 4. oktober Mødetidspunkt: 18:00 Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Notat Sagsnr.: 2013/0009370 Dato: 20. august 2014 Titel: Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Sagsbehandler: Per Hauge Miljøsagsbehandler Generelt for

Læs mere

KLIMA- OG MILJØUDVALGET

KLIMA- OG MILJØUDVALGET RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt i områderne: administration (fælles formål), storskrald og haveaffald, papir,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune.

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune. AFFALDS Indholdsfortegnelse.. Indledning... 2 Almindelige beholdere... 3 2- og 4- hjulede beholder - Enfamiliehus.... 3 2- og 4- hjulede beholder - Etageejendomme... 3 2- og 4- hjulede beholder - Sommerhus

Læs mere

januar 2010 Af Jacob Brandt

januar 2010 Af Jacob Brandt januar 2010 Af Jacob Brandt A F FA L D S G E B Y R E R EFTER DEN REVIDEREDE AFFALDSBEKENDTGØRELSE Med den nye affaldsbekendtgørelse er der indført en mere detaljeret regulering af de kommunale affaldsgebyrer,

Læs mere

AFFALD OG GENBRUG SCENARIER FOR FREMTIDEN

AFFALD OG GENBRUG SCENARIER FOR FREMTIDEN AFFALD OG GENBRUG SCENARIER FOR FREMTIDEN AFFALD OG GENBRUG ALBERTSLUND KOMMUNE VOGNPORTEN 9 2620 ALBERTSLUND WWW.ALBERTSLUND.DK/AFFALD AFFALDOGGENBRUG@ALBERTSLUND.DK AFFALD OG GENBRUG SCENARIER FOR FREMTIDEN

Læs mere

KLIMA- OG MILJØUDVALGET

KLIMA- OG MILJØUDVALGET RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt i områderne: administration (fælles formål), storskrald og haveaffald, papir,

Læs mere

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2017-20 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2016 2017 AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Kr. inkl. moms I løbet af 2017 bliver gebyrstrukturen på affaldsområdet ændret med implementeringen af den

Læs mere

Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Sagsbehandlere Susanne Lindeneg

Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Sagsbehandlere Susanne Lindeneg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydækkende Strategier NOTAT 09-08-2016 Til Teknik- og Miljøudvalget Sagsnr. 2016-0066147 Dokumentnr. 2016-0066147-7 Sagsbehandlere Susanne Lindeneg

Læs mere

Bilag 2: Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald

Bilag 2: Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald Bilag 2: Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt 2020 2024 for affald I henhold til affaldsbekendtgørelsens 54 skal omkostningerne ved den enkelte indsamlings- og anvisningsordning efter opdelingen

Læs mere

Takstforslag renovation midlertidig Årlig pris/pris pr. ydelse

Takstforslag renovation midlertidig Årlig pris/pris pr. ydelse Takstforslag renovation 2015 - midlertidig Årlig pris/pris pr. ydelse Indeks, Renovation/genbrug 2015 2014 2013 2012 2011 2015 2014 2013 2012 2011 Ex moms Ex moms Ex moms Ex moms Ex moms Ex moms Ex moms

Læs mere

Bilag 2 Takstudvikling

Bilag 2 Takstudvikling Bilag 2 Takstudvikling Indhold Indledning... 2 Beregningsmetode for takstpåvirkninger... 2 Konsekvensen af nyt udbud... 2 Renovationsgebyret opbygning og størrelse i dag.... 3 Øvrige ændringer i taksten...

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2011. Indholdsfortegnelse

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2011. Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Indholdsfortegnelse Administration, bolig... 2 Administration, erhverv... 3 Dagrenovation, bolig... 4 Dagrenovationslignende affald, erhverv... 5 Storskrald

Læs mere

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for fællesbebyggelser, etageejendomme og andelsboligforeninger i Vejle

Læs mere

Beløb i kr p/l 2019-p/l

Beløb i kr p/l 2019-p/l Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Budget - Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Beløb i 1.000 kr. 2018-p/l 2019-p/l 2018 2019 2020 2021 2022 Brugerfinansieret drift Udgifter 265.630 293.962 286.633

Læs mere

4300 Holbæk Att.: Borgmester Søren Kjærsgaard Cc.: Direktør Erik Kjærgaard Andersen

4300 Holbæk Att.: Borgmester Søren Kjærsgaard Cc.: Direktør Erik Kjærgaard Andersen Dato 10.10.2014 Sagsbeh RPK Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk Att.: Borgmester Søren Kjærsgaard Cc.: Direktør Erik Kjærgaard Andersen Holbæk Forsyning A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Kundeservice@holfor.dk

Læs mere

Borgere i villaer skal jf. Ressource- og Affaldsplan 2018 have flere sorteringsmuligheder for affald, så det er nemt at genanvende affald.

Borgere i villaer skal jf. Ressource- og Affaldsplan 2018 have flere sorteringsmuligheder for affald, så det er nemt at genanvende affald. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Affald og Genbrug NOTAT 03-01-2014 Sagsnr. 2014-0016912 Dokumentnr. 2014-0016912-4 Bilag 3. Notat om plads til opstilling af affaldsbeholdere.

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Hvordan fungerer en ordning med rød boks i praksis?

Hvordan fungerer en ordning med rød boks i praksis? Farligt Affald-ordninger og Boks Glostrup Kommune ønsker at få farligt affald og problemaffald som småt elektronik, sparepærer og batterier ud af husholdningsaffaldet. Farligt affald kan skade miljøet

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrene er gældende fra 1. januar 2019 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Helårsboliger 1.00. Benyttelse af genbrugspladser 1.110,39 888,31

Læs mere

Bilag 3. Den økonomiske situation i Affaldsområdet i dag

Bilag 3. Den økonomiske situation i Affaldsområdet i dag KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 3. Den økonomiske situation i Affaldsområdet i dag Baggrund Jf. bilag 1, Affaldsområdets udvikling,

Læs mere

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for fællesbebyggelser, etageejendomme og andelsboligforeninger i Vejle

Læs mere

1. Præsentation af Hillerød Forsyning

1. Præsentation af Hillerød Forsyning Agenda 1. Præsentation af Hillerød Forsyning 2. Affaldshåndtering i Hillerød Kommune Ved affaldsplanlægger og projektleder Kasper Damsgaard Thomsen Præsentation af Hillerød Forsyning Hillerød Forsyning

Læs mere

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Bilag Principper for affaldsgebyrer

Bilag Principper for affaldsgebyrer Bilag Principper for affaldsgebyrer Indhold Baggrund... 2 Forudsætninger for gebyrstruktur... 2 Lovmæssige krav... 3 Mulighed for opdeling af gebyret til forskellige brugergrupper... 3 Dagrenovation mad-

Læs mere

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere.

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af alle udgifter og indtægter i forbindelse med affaldshåndtering og rottebekæmpelse. Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

Affald fra husholdninger 2011 Ballerup Kommune

Affald fra husholdninger 2011 Ballerup Kommune Affald fra husholdninger 2011 Ballerup Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 3 Fraktioner og behandlingsformer... 8 4 Ordninger... 12 5 Affaldsmængder pr. indbygger og husstand...

Læs mere

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND Affald fra husholdninger 2014 ALBERTSLUND Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere