Referat fra møde i styregruppen vedr. sundhedsstrategisk ledelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i styregruppen vedr. sundhedsstrategisk ledelse"

Transkript

1 Mødereferat Deltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Lene Jensen, Randers Kommune Jens Kjær, Randers Kommune Svend Kier, praksiskoordinator Ingelise Juhl, Syddjurs Kommune Peter Mikkelsen, Favrskov Kommune Birgitte Holm Andersen, Favrskov Kommune Kate Bøgh, Favrskov Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs Kommune Jørgen Andersen, Syddjurs Kommune Rikke Schjøtt, Favrskov Kommune Afbud: Lone Jensen, Regionshospitalet Randers Mødedato: 22. juni 2017 Mødetid: Kl Mødested: Regionshospitalet Randers Referat fra møde i styregruppen vedr. sundhedsstrategisk ledelse 1. Godkendelse af dagsordenen yderligere punkter? v. Marianne Jensen Dagsordenen blev godkendt Postadresse: Favrskov Kommune Social og Sundhed Skovvej Hinnerup Tlf favrskov@favrskov.dk juni 2017 Sagsbehandler: Rikke Schjøtt Tlf rsk@favrskov.dk Personlig henvendelse: Favrskov Kommune Social og Sundhed Torvegade Hammel Sagsnr Dokument nr Cpr.-/CVR-nr./Ejd.nr. 2. Laboratorium 9 Når hjemmet er ønsket om det sidste levested v. Søs Fuglsang og Scrum-master Signe Vang Bilag: Evaluering af laboratorium 9 - Styregruppen drøfter evalueringen og beslutter hvilke leverancer, der skal implementeres Søs Fuglsang og Signe Vang fremlagde anbefalingerne i evalueringen og der var opbakning fra styregruppen til følgende: 1) Der laves fælles skolebænk omkring samtaleguiden og tidlig opsporing. Det er vigtigt, at redskaberne implementeres bredt. Implementeringsgruppen (Hanne Winterberg, Pernille Bertram-Tuxen, Helle Roed Eriksen samt den medarbejder, der er ansat i Randers for midlerne for værdighedspuljen) laver undervisningsmateriale. Kommunerne og hospitalet melder tilbage til Signe Vang hvor mange sygeplejersker der deltager i fælles skolebænk. Resten undervises lokalt.

2 På fælles skolebænk orienteres om muligheden for at anvende 84 (afløsning/aflastning) 2) Sven Kier, Søs Fuglsang og Signe Vang laver et udkast til nyhedsbrev, der skal drøftes med de kommunale praksiskonsulenter. Nyhedsbrevet skal beskrive de forskellige redskaber og aftaler, der ligger i laboratorium 9 og formidles til kommuner, hospital og praktiserende læger. 3) Der skal arbejdes med de udfordringer, der er omkring kommunikation mellem kommuner og hospital. Signe Vang kontakter Hanne Mark med henblik på at få løftet udfordringerne vedr. kommunikation ind i en anden arbejdsgruppe. 4) Det afgøres lokalt, om der skal oprettes en pårørendejournal 5) Det afgøres lokalt, om 84 (afløsning/aflastning) skal anvendes i større udstrækning. 6) De enkelte kommuner sørger for, at samtaleguiden lægges ud i det rette format. 7) Opfølgning på terminalerklæringer implementeres lokalt. Styregruppens medlemmer informerer om (i egen organisation) at projektet fortsætter. 3. Laboratorium 8 Visitation af den akut syge patient og DÆMP satspuljeprojektet v. Marianne Jensen og Scrum-master Stine Rasmussen. Bilag: Evaluering af laboratorium 8 - Styregruppen drøfter evalueringen af laboratorie 8 og beslutter om pilotprojektet skal fortsætte eller afsluttes ultimo juni Styregruppen orienteres om status på DÆMP satspuljeprojektet Laboratorium 8 Stine Rasmussen fremlagde resultaterne fra pilotprojektet i laboratorium 8. Pilotprojektet er evalueret ud fra Triple Aim. Det har ikke været muligt at måle sundhedstilstanden, da TOBS-scoren ikke er blevet oplyst til hospitalet. I forhold til den kliniske kvalitet kan det konstateres, at der har været en stigning i antallet af indlæggelser i projektperioden set i forhold til samme periode året før. En analyse af økonomien viser, at der er stor forskel i hvor meget de praktiserende læger gør brug af den lokalt indgåede lægeaftale i de forskellige kommuner. Styregruppen besluttede, at pilotprojektet skal fortsætte, da det er en vigtigt forudsætning for satspuljeprojektet. Pilotprojektet fortsætter - ligesom satspuljeprojektet - frem til 2019 (med mindre andet besluttes undervejs). En ny status på pilotprojektet skal forelægges styregruppen igen til november Styregruppen mener, at det er afgørende, at der kommer valide data til evaluering af pilotprojektet. Der skal sikres fyldestgørende data både på hospitalet som i hver af de 4 kommuner. I forlængelse heraf var der enighed om, at medarbejderne ikke skal lave flere manuelle registreringer end allerhøjst nødvendigt. Således skal kommunerne ikke længere registrere tidsforbruget på samtaler og selve besøget. Til de fremadrettede evalueringer vil de hidtidige tidsestimater blive anvendt.

3 Fremadrettet skal der følges op på, om de kommunale besøg har forebygget en hospitalsindlæggelse. Hver kommune skal derfor følge op på alle cpr. nr., og om patienten er blevet indlagt efterfølgende. Dette skal fremgå af næste evaluering. Det blev også aftalt, at den lokalt indgåede lægeaftale fortsætter. Såfremt den nye overenskomst indeholder takst for lignende opgaver skal aftalen opsiges. Formålet i aftalen skal dog indskærpes, hvilket Rikke Schjøtt og Lene Gravgaard fra Favrskov Kommune giver et bud på. Satspuljeprojektet Der arbejdes videre med at udvikle en virtuel tværsektoriel visitationsenhed. Fokus skal være på visitationssamtalen, og hvordan viden om de kommunale tilbud indgår i samtalen. Styregruppen var enige i dette men ønskede desuden også at det overvejes om visningen af belægningen på kommunens akutpladser/akutte tilbud kan være relevante at indtænke. Det er ligeledes centralt, at der laves en løsning hvor også Lægevagten kan have et overblik over de kommunale tilbud. Det videre arbejde kan betyde, at hver kommune skal sikre én indgang til beslutning om tildeling af de akutte tilbud. Når den praktiserende læge ringer til hospitalsvisitationen, skal hospitalsvisitationen koble kommunen på samtalen, og kommunens repræsentant skal i løbet af samtalen kunne visitere til de nødvendige tilbud. Styregruppen er dermed orienteret om, at de nuværende arbejdsgange/organisering muligvis skal tilpasses satspuljeprojektet. Arbejdsgruppen mødes i august og der planlægges nedsat en underarbejdsgruppe med IT-kyndige folk, der skal komme med forslag til en teknisk løsning. Styregruppen blev desuden orienteret om, at MTICs deltagelse i pilotprojektgruppen er blevet evalueret og projektgruppens konklusion er, at de ikke har bidraget med nævneværdigt nyt. Dette skal meldes tilbage til MTIC. Jørgen Andersen bad om referatet fra projektgruppens sidste møde. 4. Laboratorium 10: Den sårbare patient v. Kate Bøgh og Marianne Jensen Kate Bøgh og Marianne Jensen orienterer om status på projektet Kate Bøgh og Marianne Jensen orienterede om status på laboratorium 10. Der har været afholdt et opfølgende møde med arbejdsgruppen og sponsorerne. Der er ansat en fremskudt behandler som er blevet godt modtaget. Personalet i akutafdelingen og på MS3 har udvalgt 32 borgere fra målgruppen til samtale og 24 borgere har sagt ja. Der har været 1 patient til planlagt abstinensbehandling. Det første hold på 15 sygeplejersker på hospitalet har gennemført undervisning i den motiverende samtale (MI). Der skal være opmærksomhed på, at egen læge kan indlægge til planlagt abstinensbehandling uden at borgeren er tilknyttet et rusmiddelcenter. Ved udskrivelse kan der tages kontakt til et rusmiddelcenter for fortsættelse af abstinensbehandlingen. Der er

4 sendt et informationsbrev om dette nye tiltag til alle praktiserende læger og rusmiddelcentre. 5. Status på laboratorium 11 vedrørende demens v. Jens Kjær og Marianne Jensen - Jens Kjær og Marianne Jensen orienterer om status på laboratoriet Der har været opstartsmøde den 20. juni, hvor modellen og emnet blev introduceret. Laboratoriegruppen starter op i august. Styregruppen drøftede om røntgenbussen i Aarhus evt. kan lånes og bruges til demente. Det er vigtigt, at laboratoriet har fokus på så vidt muligt at undgå, at demente borgere skal på hospitalet. 6. Status på planlægning af udviklingsdag den 21. september v. Lene Jensen, Svend Kier, Peter Mikkelsen, Jørgen Andersen og Rikke Schjøtt Bilag: Drejebog for udviklingsdagen - Styregruppen gennemgår forslag til drejebog - Styregruppen drøfter målgruppen til udviklingsdagen Styregruppen drøftede og godkendte forslag til drejebog. Oplægsholderne skal inviteres til møde med henblik på at drøfte indholdet i deres oplæg. Det blev i den sammenhæng drøftet om programmet har tilstrækkeligt fokus på de borgere, der befinder sig på kanten af normalområdet. Det er vigtigt at oplægsholderne også adresserer denne gruppe af borgere. Christian Boel har tilkendegivet, at han gerne deltager på dagen og kan evt. tænkes ind i programmet. Invitationerne til udviklingsdagen skal sendes ud senest den 5. juli Lene Jensen og Peter Mikkelsen laver et oplæg til målgruppe, der sendes til kommentering i styregruppen inden den 30. juni Opstart af rehabiliteringslaboratorier i efteråret 2017 v. styregruppen - Arbejdsgruppe vedr. rehabilitering og borgere med tilknytning til arbejdsmarkedet (Tovholder: Jonas Dahl og Jørgen Andersen) - Arbejdsgruppe vedr. rehabilitering af den ældre medicinske patient (Tovholder: Peter Mikkelsen, Lene Jensen, Søs Fuglsang og Ingelise Juhl)

5 - Styregruppen drøfter status på laboratorierne og planlægger næste skridt Styregruppen sender navne på deltagere til arbejdsgruppen vedr. rehabilitering og borgere med tilknytning til arbejdsmarkedet til Rikke Schjøtt. Lene Jensen inviterer til møde i arbejdsgruppen vedr. rehabilitering af den ældre medicinske patient. 8. Status på uddannelsen som Scrum-master v. Rikke Schjøtt - Styregruppen orienteres om status på uddannelsen Der deltager 9 medarbejdere i uddannelsen den 23. og 24. august Bent Myllerup fra Agile42 Consulting står for undervisningen. Der tilbydes ikke certificering. I stedet planlægges en kort opdatering for allerede eksisterende scrum-masters. Deltagerne er: Ane- Sofie Sølvtofte (Regionshospitalet Randers) Solveig Gram (Regionshospitalet Randers) Anne Louise Nielsen (Randers Kommune) Tine Horn (Randers Kommune) Gitte Laursen (Favrskov Kommune) Sanne Ramsdal (Favrskov Kommune) Camilla Klein (Norddjurs Kommune) Pia Christensen (Norddjurs Kommune) Karina Kudsk Godiksen (Syddjurs Kommune) 9. Eventuelt Marianne Jensen foreslog, at styregruppemøderne holdes uafhængigt af klyngestyregruppemøder. Dermed er der mulighed for, at styregruppen for sundhedsstrategisk ledelse mødes oftere. Det blev foreslået, at næste seminar afholdes den første uge i januar, evt. på Gl. Løgten Strandkro eller Kalø Vig. Rikke Schjøtt sender mødeindkaldelse. Datoerne for møderne i 2018 skal planlægges. Rikke Schjøtt tager kontakt til Hanne Mark. Møderne holdes på skift i ude i kommunerne. Her kan styregruppen besøge fx kommunernes akutteams. Næste møde forsøges planlagt hos Lægevagten. Rikke Schjøtt og Svend Kier planlægge mødet med efterfølgende spisning. Svend Kier forslog, at praksiskoordinator Thomas Clausen introduceres for styregruppen

6 10. Næste møde 9. november 2017

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 9. november 2017

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 9. november 2017 Mødereferat Deltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Lene Jensen, Randers

Læs mere

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 5. september Godkendelse af dagsorden v. Marianne Jensen (kl )

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 5. september Godkendelse af dagsorden v. Marianne Jensen (kl ) Mødereferat Mødetid: 5. september 2018 kl. 11.30-14.00 Mødested: Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17 Mødedeltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet

Læs mere

Scrum-master Dorthe Høgh Hansen præsenterer leverancerne fra laboratorium 15.

Scrum-master Dorthe Høgh Hansen præsenterer leverancerne fra laboratorium 15. Mødereferat Mødetid: Tirsdag den 23. april 2019 kl. 12.00-14.30 Mødested: RH Randers, Skovlyvej 15, Indgang A, mødelokale 7 Mødedeltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet

Læs mere

2. Kort introduktion af deltagere fra Midtjyllands EU-kontor v. Maria Heilskou Pedersen og Signe Waltoft Madsen (kl )

2. Kort introduktion af deltagere fra Midtjyllands EU-kontor v. Maria Heilskou Pedersen og Signe Waltoft Madsen (kl ) Mødereferat Til: Gæster: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers (afbud) Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen,

Læs mere

Mødereferat. Referat fra møde i styregruppen for sundhedsstrategisk ledelse den 31. oktober 2018

Mødereferat. Referat fra møde i styregruppen for sundhedsstrategisk ledelse den 31. oktober 2018 Mødereferat Til: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs

Læs mere

Referat fra seminar for sundhedsstrategisk ledelse januar 2019

Referat fra seminar for sundhedsstrategisk ledelse januar 2019 Mødereferat Deltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs

Læs mere

Mødedato: 3. oktober 2014 Mødetid: Kl Mødested: Mødelokale C1, Indgang 11, opgang C, 1. sal, Regionshospitalet Randers.

Mødedato: 3. oktober 2014 Mødetid: Kl Mødested: Mødelokale C1, Indgang 11, opgang C, 1. sal, Regionshospitalet Randers. Mødereferat Til: Thomas Pazyj, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs Kommune

Læs mere

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU REGION: Midt DATO: 30.06.2017 LØBENR.: (udfyldes af regionen) STAMOPLYSNINGER ANSØGERS NAVN, MAIL,TLF mm. Styregruppen for Sundhedsstrategisk

Læs mere

Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter

Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter Sundhedsstrategisk Ledelse Evaluering af pilotprojekt Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter Laboratorium 8 November 2017 1 1. Indledning På baggrund af laboratorium 8 om en ny visitationsmodel

Læs mere

Mødereferat. Mødetid: 26. marts Kl Mødested: Regionshospitalet Randers, mødelokale 1. Gæst: Nikolai Kaad, pkt. 2 Hanne Mark, pkt.

Mødereferat. Mødetid: 26. marts Kl Mødested: Regionshospitalet Randers, mødelokale 1. Gæst: Nikolai Kaad, pkt. 2 Hanne Mark, pkt. Mødereferat Til: Thomas Pazyj, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs Kommune

Læs mere

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU REGION: Region Midtjylland DATO: 15. august 2018 LØBENR.: (udfyldes af regionen) STAMOPLYSNINGER ANSØGERS NAVN, MAIL,TLF mm. På vegne

Læs mere

8. laboratorium om visitation af akut syge patienter. under. Sundhedsstrategisk ledelse

8. laboratorium om visitation af akut syge patienter. under. Sundhedsstrategisk ledelse 8. laboratorium om visitation af akut syge patienter under Sundhedsstrategisk ledelse 1 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Fra enstrenget system til tværsektoriel og tværfagligt samarbejde - ny model for visitation

Læs mere

1. I laboratoriet. I det følgende præsenteres opskriften på et laboratorium.

1. I laboratoriet. I det følgende præsenteres opskriften på et laboratorium. 1. I laboratoriet Laboratoriet danner rammen om et tværsektorielt udviklingsforløb, hvor ledere og nøglepersoner på tværs af sektorer mødes for at udvikle nye modeller for samarbejde og forløb på tværs

Læs mere

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen.

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. "Vi vil se de mennesker vi ellers ikke ser" 01.10.17. Udarbejdet af: Jeanette Rokbøl Bente Fogh Hanne Mark Projektet er en iterativ proces, hvor indsatsen

Læs mere

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 19. september 2017 Tid: Kl. 17.00 19.30 Sted: Østergade 36, Grenaa, Mødelokale 2 1. sal Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Søren Dujardin, praktiserende læge - SD Henrik

Læs mere

Et sammenhængende sundhedsvæsen

Et sammenhængende sundhedsvæsen Et sammenhængende sundhedsvæsen Oplæg på DSR s fagdag om faglig forsvarlighed ved sundhedschef Birgitte Holm Andersen 27. november 2012 Et sammenhængende sundhedsvæsen Hvordan kan et sammenhængende sundhedsvæsen

Læs mere

Tværsektorielt samarbejde i Randersklyngen

Tværsektorielt samarbejde i Randersklyngen Tværsektorielt samarbejde i Randersklyngen ved Marianne Jensen, Sygeplejefaglig direktør og Peter Mikkelsen, Ældrechef Sundhedskoordinationsudvalget Region Sjælland 1. november 2016 Hvordan startede det?

Læs mere

Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen

Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen 1. Baggrund Udviklingen i sundhedsvæsnet stiller nye krav til almen praksis, hospitalerne og kommunerne

Læs mere

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 6. juni 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M4, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 6. juni 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M4, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ Region Midtjylland Ledelsessekretariatet, Randers 8. juni 2018 /SOLGRA Referat fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 6. juni 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M4, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Referat og diætseddel blev underskrevet. Kørselssedler blev indsamlet og nye udleveret.

Referat og diætseddel blev underskrevet. Kørselssedler blev indsamlet og nye udleveret. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen, Ejgil Andreasen og Lena Degn Afbud: Mødedato:

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

2. Afrapportering for Randersklyngen 1. kvartal 2018

2. Afrapportering for Randersklyngen 1. kvartal 2018 2. Afrapportering for Randersklyngen. kvartal 208 Lighed i Sundhed Lighed i sundhed kræver ulige indsatser - Det 0. projekt under sundhedsstrategisk ledelse i Randersklyngen. Status for lighed i sundhed

Læs mere

Mødereferat. Silkeborg Kommune:

Mødereferat. Silkeborg Kommune: Mødereferat Mødetid: 24. marts 2009 Mødested: Administrationsbygningen Hammel, Byrådssalen Mødedeltagere: Silkeborg Kommune: Direktør Jens Peter Hegelund Jensen Ældrechef Inge Bank Sektionsleder Vibeke

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen, Lena Degn, Birthe Kalstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Mødedato:

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen og Lena Degn, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Birthe Kalstrup Mødedato:

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen, Lena Degn, Birthe Kalstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Mødedato:

Læs mere

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 1. marts 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 1. marts 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ Region Midtjylland Ledelsessekretariatet, Randers 19. marts 2018 /SOLGRA Referat fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 1. marts 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930

Læs mere

Fælles model for beslutning og implementering

Fælles model for beslutning og implementering 1 Sundhedsstrategisk ledelse - 6. laboratorium Fælles model for beslutning og implementering Oktober 2014 2 Indhold Indledning... 3 Målmatricen for 6. laboratorie... 4 Køreplan for laboratorier under sundhedsstrategisk

Læs mere

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord Referat Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord 25. april 2012 Mødested: Kursuslokalet Afsnit 14 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.30 15.30 Referat: Deltagere: Helle K. Jakobsen (HKJ), ledende oversygeplejerske,

Læs mere

Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard

Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen og Lena Degn Afbud: Ejgil Andreasen Mødedato:

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015 Mødereferat Mødetid: 14. september 2015 kl. 9.30 Mødested: Hammel administrationsbygning, mødelokale 3 Mødedeltagere: Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Erik Bertelsen, Jørn de Place, Nina Thøgersen, Per

Læs mere

Opfølgning og evaluering på det netop overståede valg

Opfølgning og evaluering på det netop overståede valg Referat Deltagere: Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Jørn de Place, Nina Thøgersen, Per Isaksen, Hans Kjær Christensen, Bodil Iversen, Erik Bertelsen, Viola Thomsen Afbud: Mødedato: 13. december 2017 Mødetid:

Læs mere

Resultater fra projekt med fremskudt alkoholbehandling på Regionshospitalet Randers

Resultater fra projekt med fremskudt alkoholbehandling på Regionshospitalet Randers Resultater fra projekt med fremskudt alkoholbehandling på Regionshospitalet Randers Louise Baltzer Søndergaard SYGEPLEJERSKE OG FAGLIG LEDER RUSMIDDELCENTER RANDERS E-mail: Lbs@randers.dk Baggrund: Sundhedspersonale

Læs mere

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers.

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers. Referat fra Klyngestyregruppemøde 29.01.13 på Regionshospitalet Randers. Mødeleder: Marianne Jensen Referent: Hanne Mark I mødet deltog: Randers Kommune: Sundhedschef Lene Jensen, lene.jensen@randers.dk

Læs mere

Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 15. december 2016 Tid: Kl. 16.30 18.30 Sted: Østergade 36, Grenaa Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Henrik Fendinge Olsen, praktiserende læge Thyge Traulsen,

Læs mere

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital.

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital. KSS Nykøbing F Møde den 29. november kl 12-15 Mødelokale: Violen Fjordvej 17 indgang I-02 Nykøbing f Sygehus Dato: 16. december 2016 Referat Deltagere: Lisbeth Lumby Rasmussen, Dorrit Guttmann, Grete Breinhild,

Læs mere

Dagsorden: 1. Orientering om Sund Vækst plan og Røgfrit København v. Jens Egsgaard og Ane Friis Bendix

Dagsorden: 1. Orientering om Sund Vækst plan og Røgfrit København v. Jens Egsgaard og Ane Friis Bendix [Ref. nr.] Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital Direktionen Telefon Direkte Fax Mail Web 3531 3531 3531 6749 mchr0085@bbh.regionh.dk www.regionh.dk Dato: 19. juni 2013 Referat fra møde i Samordningsudvalget

Læs mere

Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge

Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge

Læs mere

Sundhedsstrategisk ledelse

Sundhedsstrategisk ledelse Sundhedsstrategisk ledelse Evaluering af pilotprojekt Når hjemmet er ønsket om det sidste levested 1 Indledning På baggrund af laboratorium 9 om palliation, har der i 2016 været gennemført et pilotprojekt

Læs mere

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Rådhuset, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Deltagere

Læs mere

Laboratorium om forebyggelse af uhensigtsmæssige indlæggelser

Laboratorium om forebyggelse af uhensigtsmæssige indlæggelser Laboratorium om forebyggelse af uhensigtsmæssige indlæggelser December 2013 Indhold 1. Indledning... 2 2. Baggrund og relevans... 2 3. Produkter... 2 4. Effekter og monitorering... 3 5. Anvendelighed og

Læs mere

Tidlig Indsats på Tværs

Tidlig Indsats på Tværs F O R D I G D E R S K A L A R B E J D E M E D T I T - P R O J E K T E T : Tidlig Indsats på Tværs For særligt sårbare medicinske borgere i Thisted Kommune og Morsø Kommune Morsø Kommune Hvad er Tidlig

Læs mere

REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR

REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen, Lena Degn, Birthe Kalstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Mødedato:

Læs mere

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styregruppemøde, referat Dato: 14.12.2017, kl. 15.00-17.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.15, 3. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Åben referat Lægekommunekontaktudvalget

Åben referat Lægekommunekontaktudvalget Åben referat Lægekommunekontaktudvalget Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Rådhuset, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side

Læs mere

Mødereferat. Postadresse: Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej Hinnerup. Tlf

Mødereferat. Postadresse: Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej Hinnerup. Tlf Mødereferat Til: Grønt Råd Mødetid: Kl. 12.00 16.00 Mødested: Melhøjstuen, Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, Skovvej 18, 8382 Hinnerup. Mødedeltagere: Alfred Borg (DN, Favrskov) Svend Møller Jensen (DOF,

Læs mere

Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers.

Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers. Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers. Mødeleder: Marianne Jensen Referent: Hanne Mark Dagsorden: 1. Drøftelse af regionale nøgletal ved regionen Bilag: Nøgletal : Forklaringsnotat

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november 2018

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november 2018 Aarhus Universitetshospital Plan og afdelingssupport Palle Juul Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november

Læs mere

Indstilling: At Implementeringsgruppen drøfter de foreløbige resultater af monitoreringen.

Indstilling: At Implementeringsgruppen drøfter de foreløbige resultater af monitoreringen. R E F E R A T Referat fra møde Implementeringsgruppen forebyggelse og forløbsprogrammer Mødedato 15. marts 2017 Mødetid Kl. 13 Mødested Regionshospitalet, Herning Deltagere Birgitte Ostersen, Ulla Svendsen,

Læs mere

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe for Hjælpemidler og Behandlingsredskaber

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe for Hjælpemidler og Behandlingsredskaber Til Faglig Følgegruppe for Hjælpemidler og Behandlingsredskaber Referat fra møde i Faglig Følgegruppe for Hjælpemidler og Behandlingsredskaber Mødet blev afholdt torsdag d. 11. april 2013 kl. 14.00 til

Læs mere

Tværsektorielt Callcenter. Et samarbejdsprojekt mellem Almen praksis, de tre kommuner i Midtklyngen og Akutafdelingen HE Midt.

Tværsektorielt Callcenter. Et samarbejdsprojekt mellem Almen praksis, de tre kommuner i Midtklyngen og Akutafdelingen HE Midt. Tværsektorielt Callcenter Et samarbejdsprojekt mellem Almen praksis, de tre kommuner i Midtklyngen og Akutafdelingen HE Midt. Tværsektorielt Callcenter 1 årigt projekt Formål: Udbrede kendskabet til de

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Region Midtjylland Sundhed 1922. juni 2015 /ANBROE Referat til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Sundhedsstrategisk ledelse Sundhedskoordinationsudvalget. Møde den 16. maj 2017

Sundhedsstrategisk ledelse Sundhedskoordinationsudvalget. Møde den 16. maj 2017 Sundhedsstrategisk ledelse Sundhedskoordinationsudvalget Møde den 16. maj 2017 Hvad er sundhedsstrategisk ledelse? Sundhedsstrategisk ledelse bygger på en antagelse om, at resultater bedst skabes gennem

Læs mere

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling,

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Regionshospitalet, Viborg 1 Jeg har fra 1. maj 2011 til 31/12

Læs mere

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere).

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere). Referat af KSS møde den 8. april 2015, kl. 12.00 18.00 i Kirurgisk konferencelokale (det gamle køkken ), Nykøbing F. Sygehus. Implementering af den ny sundhedsaftale 2015 2018. Strategimøde Til stede:

Læs mere

Referat: møde i Implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus

Referat: møde i Implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus Referat: møde i Implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus Tidspunkt: 05. marts 2019 kl. 14.30-16.00 Sted: Kolding Sygehus, Sygehusvej 24, 6000 Kolding,

Læs mere

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet - status på arbejdet i klyngerne Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Session 6: Når hjemmet er ønsket om det sidste levested.

Session 6: Når hjemmet er ønsket om det sidste levested. Session 6: Når hjemmet er ønsket om det sidste levested. Birgith Hasselkvist Det palliative team Peter Mikkelsen Favrskov Kommune Hvad var det vi ville? Et sundhedsvæsen uden knaster Ledere der udvikler

Læs mere

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV:

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Den akutte patient

Læs mere

Følger rækkefølgen for kontaktpersoner på plejecentrene. Denne gang valgte Alex en sang.

Følger rækkefølgen for kontaktpersoner på plejecentrene. Denne gang valgte Alex en sang. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen, Ejgil Andreasen og Lena Degn Afbud: Mødedato:

Læs mere

Referat af takstgruppemøde den 23. februar Mette Juulsgaard Langhoff Holstebro Kommune. Gerd Møller Nielsen Lemvig Kommune.

Referat af takstgruppemøde den 23. februar Mette Juulsgaard Langhoff Holstebro Kommune. Gerd Møller Nielsen Lemvig Kommune. Mødedato: 23. februar 2017 Mødetid: Kl. 12.00 (inkl. Frokost) Mødested: Lokale M1.4 Rådhuset Prinsens Alle 5, 8000 Viborg Deltagere: Birgit Juul Jensen Favrskov Kommune Steen Holk Bank Herning Kommune

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Hjørring Rådhus, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side

Læs mere

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F.

Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Nykøbing den 16.12.16 Referat Patient- og pårørendemøde Den 1. december 2016 kl. 14.00 16.30 Anemonen, bygning I - 02, Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F. Deltagere: Ann-Lise Hass, Birgitte Arildsen, Erik Lagerberg,

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 10. april 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Aase Stær og Preben Jansen 1. Velkomst 2.

Læs mere

Patienten i fokus set ud fra en kvalitetsvinkel. Regionshospitalet Randers

Patienten i fokus set ud fra en kvalitetsvinkel. Regionshospitalet Randers Patienten i fokus set ud fra en kvalitetsvinkel Regionshospitalet Kvalitetsstrategi i Region Midt Defineret af regionens lederforum for kvalitet med afsæt i regionens sundhedsplan 4 strategispor Akkreditering

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmødet på Tamu den Vi mødes kl.10-15

Dagsorden til bestyrelsesmødet på Tamu den Vi mødes kl.10-15 Dagsorden til bestyrelsesmødet på Tamu den 06.04 2016 Vi mødes kl.10-15 Mødeleder Karin 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden er godkendt 2. Konstituering af bestyrelsen Formand: Lis Næstformand: Anders

Læs mere

Tidlig Indsats på Tværs

Tidlig Indsats på Tværs F O R D I G D E R S K A L A R B E J D E M E D T I T - P R O J E K T E T : Tidlig Indsats på Tværs For særligt sårbare medicinske borgere i Vesthimmerlands Kommune, Mariagerfjord Kommune og Rebild Kommune

Læs mere

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 13.00-14.00 i mødelokale H3 *

Læs mere

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Deltagere: Karin Holland, Helle Ibsen, Birgit Munk Hansen, Tina Morgen Kristensen, Charlotte Brøndum, Anni Søby

Læs mere

TIDLIG INDSATS PÅ TVÆRS For ældre borgere med risiko for dårligt helbred

TIDLIG INDSATS PÅ TVÆRS For ældre borgere med risiko for dårligt helbred TIDLIG INDSATS PÅ TVÆRS For ældre borgere med risiko for dårligt helbred Projektbeskrivelse for projekt Tidlig Indsats på Tværs i klynge midt I dette dokument skabes overblik og indblik i projekt Tidlig

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 19. juni 2019 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 19. juni 2019 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 19. juni 2019 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Jan Fischer (A) Michael Aakjær (A) Helle Røge (F)

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 9 15:30 Fredag 9 14:30 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune

Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune Bedre sammenhæng i tværsektorielle forløb Faglig udvikling Aktiv styring og planlægning Fokus og målgruppe (sundhedspolitikken) Fokus:

Læs mere

Ref.: Referatet godkendt og brevet til Samordningsudvalget godkendt efter Karen Glieses indlæg.

Ref.: Referatet godkendt og brevet til Samordningsudvalget godkendt efter Karen Glieses indlæg. REFERAT Direkte 48295303 Møde i: Arbejdsgruppen for konsolidering og øvrige tværsektorielle opgaver Dato: 18/12 2013 Kl.: 12-15 Sted: Frederikssund Hospital Mødelokale 2 direktionsgangen Deltagere: Gitte

Læs mere

UDKAST 070915. Notat vedr. Tidlig opsporing, herunder TOBS

UDKAST 070915. Notat vedr. Tidlig opsporing, herunder TOBS UDKAST 070915 Notat vedr. Tidlig opsporing, herunder TOBS Indledning Af sundhedsaftalen 2015 2018 fremgår det, at kommunerne i løbet af aftaleperioden skal iværksætte Tidlig Opsporing af Begyndende Sygdom

Læs mere

Referat Møde i Børn-unge styregruppen under Kontaktudvalget 17. juni 2013 klokken til i Auditoriet Sygehus Vendsyssel Hjørring

Referat Møde i Børn-unge styregruppen under Kontaktudvalget 17. juni 2013 klokken til i Auditoriet Sygehus Vendsyssel Hjørring Sygehusledelsen med stabe Referat Møde i Børn-unge styregruppen under Kontaktudvalget 17. juni 2013 klokken 13.30 til 15.30 i Auditoriet Sygehus Vendsyssel Hjørring Sygehusledelsen med stabe Mødedeltagere

Læs mere

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 2. oktober 2014 kl

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 2. oktober 2014 kl Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland Torsdag den 2. oktober 2014 kl. 10.00 12.00 Regionshospitalet Holstebro, Sal 3 ved foredragssalene, Indgang U Hospitalsenheden Vest

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 06.05.2014, kl. 10.00-12.00 Mødelokale 3,

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Fra praksis Susanne Pallesen, Irene Winther, Annette Dippel Larsen, Bente Juulsgaard, Birgit Søndergaard, Ruth Skriver Fra skolen Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00 Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland Onsdag den 26. september

Læs mere

Malene Madsen, Nyreforeningen (afbud) Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen

Malene Madsen, Nyreforeningen (afbud) Annette Rolsting, Bedre Psykiatri/LMS Jette Bay, Scleroseforeningen REFERAT Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 22. august 2016 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Lokale H7, Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling Kongens

Læs mere

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers.

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers. Referat fra Klyngestyregruppemøde 22.06.17 på Regionshospitalet Randers. Mødeleder: Marianne Jensen Referent: Hanne Mark Dagsorden: 1. Folkesundhed i Midten ved Jørgen Andersen og Lene Jensen 2. Opslag

Læs mere

Kortlægning af akutfunktioner og midlertidige pladstilbud i de midtjyske kommuner

Kortlægning af akutfunktioner og midlertidige pladstilbud i de midtjyske kommuner Kortlægning af akutfunktioner og midlertidige pladstilbud i de midtjyske kommuner I forbindelse med implementeringen af sundhedsaftalen 2015-18 og udarbejdelsen af praksisplan for almen praksis er der

Læs mere

Projekt ViVirk R - nyhedsbrev november 2017

Projekt ViVirk R - nyhedsbrev november 2017 Projekt ViVirk R - nyhedsbrev november 2017 Foreningsfællesskabet Ligeværd gennemfører august 2016 til juni 2019 projekt ViVirk R (VVR) vidensbaserede og virksomhedsrettede ressourceforløb. Projektet udvikler

Læs mere

Hvad er projektets baggrund og idé? Indførelse af Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast-brande Kommune.

Hvad er projektets baggrund og idé? Indførelse af Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast-brande Kommune. Projektkontrakt Dato og versionsnr.: 3-2 juni 2015 Socialpsykiatrisk Center Syd Socialpsykiatrisk Center Nord Projekt: Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast- Brande kommune 2015 Projektejer: Claus Hejlskov

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 6. februar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Skørping Ældrecenter. Møde slut: 13:00. Fraværende:

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 6. februar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Skørping Ældrecenter. Møde slut: 13:00. Fraværende: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Skørping Ældrecenter Møde slut: 13:00 Fraværende: Centerchef Rasmus Simonsen og Christian Peter Hjørne deltog ikke i mødet. Niels Ove Mikkelsen deltog ikke

Læs mere

Hvem er vi og hvor kommer vi fra?

Hvem er vi og hvor kommer vi fra? Hvem er vi og hvor kommer vi fra? Anni Kjærgaard Sørensen, Chef for Sygeplejen, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune Christian Jørgensen, Ledende Oversygeplejerske, Fælles Akut Modtagelse, Sydvestjysk Sygehus

Læs mere

Ældrerådets møde mandag den 3. december 2018 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådets møde mandag den 3. december 2018 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådets møde mandag den 3. december 2018 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Tove Lunde Amsinck X Hermand Pedersen X Marianne Lund X Dorthe Friis X Per

Læs mere