Beredskabsarbejdet i naturgassektoren og på energiområdet i øvrigt. (Supplement til Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2012/13)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beredskabsarbejdet i naturgassektoren og på energiområdet i øvrigt. (Supplement til Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2012/13)"

Transkript

1 Beredskabsarbejdet i naturgassektoren og på energiområdet i øvrigt (Supplement til Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2012/13) Energistyrelsen november 2012

2 2 1. Baggrund. Artikel 4 i Europa Parlamentets og Rådets forordning nr. 994/2010 af 20. oktober 2010 om foranstaltninger til opretholdelse af naturgasforsyningssikkerheden ( Forordningen ) angiver: Hver enkelt medlemsstats kompetente myndighed opstiller, jf. dog stk. 3, på nationalt plan efter høring af naturgasvirksomhederne, de relevante organisationer, som repræsenterer private og industrielle gaskunders interesser, og den nationale regulerende myndighed, for så vidt denne ikke er den kompetente myndighed: a. en forebyggende handlingsplan med foranstaltninger, som er nødvendige for at afbøde de konstaterede risici i overensstemmelse med de risikovurderinger, der er foretaget i henhold til artikel 9, og b. en nødplan med foranstaltninger, som skal træffes for at eliminere eller afbøde konsekvenserne af en afbrydelse af gasforsyningen i overensstemmelse med artikel 10. Den kompetente myndighed i Danmark er Energistyrelsen. Energistyrelsen har til Energinet.dk delegeret opgaven at udarbejde en forebyggende handlingsplan og en nødplan for det danske gastransmissionssystem 2012/2013: Den forebyggende handlingsplan er beskrevet af Energinet.dk i et separat dokument. Nødplanen for 2012/2013 til opfyldelse af Forordningens artikel 4 er også beskrevet af Energinet.dk i et separat dokument. Nødplanen er i henhold til forordningen vedtaget efter konsultation med de kompetente myndigheder i Sverige og Tyskland og offentliggjort og anmeldt til EU- Kommissionen. Dette notat er udarbejdet som supplement til disse dokumenter og beskriver organisering m.m. af beredskabsarbejdet i naturgassektoren og på energiområdet. 2. Beredskabet for naturgassektoren i Danmark 2.1. Generelt. Det formelle grundlag for naturgassektorens beredskab er fastlagt i naturgasforsyningslovens 15a og den tilknyttede bekendtgørelse nr af 21. august 2007 om beredskab for naturgassektoren (BEK 1025). Naturgassektorens beredskab er en del af beredskabet på energiområdet, der er et af sektorberedskaberne i den nationale beredskabsplan. BEK 1025 fastsætter virksomhedernes opgaver og angiver rammer m.v. for virksomhedernes indbyrdes koordinering inden for naturgassektoren og for naturgassektorens koordinering i forhold til Energistyrelsen og andre parter. Energistyrelsen er den sektoransvarlige myndighed for beredskab på energiområdet og har dermed ansvaret for at fastsætte, udvikle og ajourføre regler, procedurer m.m. om beredskab for de enkelte energisektorer. Det er også Energistyrelsens opgave at koordinere dette beredskab mellem energisektorer og i forhold til andre myndigheder, herunder de centrale beredskabsmyndigheder (Beredskabsstyrelsen, Rigspolitiet, PET, Forsvaret m.fl.). Inden for naturgassektoren skal alle bevillingspligtige virksomheder, herunder Energinet.dk, foretage nødvendig planlægning og træffe de nødvendige foranstaltninger for egen virksomhed for at sikre naturgasforsyningen i beredskabssituationer. Endvidere skal Energinet.dk varetage de

3 3 overordnede, koordinerende planlægningsmæssige og operative opgaver vedrørende hele naturgassektorens beredskab. Organiseringen fremgår af nedenstående figur. Der foretages således koordinering af beredskabsarbejdet på flere niveauer, dels af Energistyrelsen mellem de enkelte energisektorer og i forhold til andre sektormyndigheder og dels af Energinet.dk inden for naturgassektoren. I begge tilfælde foretages koordineringen inden for rammerne af den nationale beredskabsplan og dennes organisering af myndighedernes håndtering af krisesituationer. Et centralt element i den nationale beredskabsplan er den Nationale Operative Stab (NOST), der kan indkaldes i situationer, hvor der er behov for en overordnet koordinering. Energistyrelsen deltager i NOST og kan anmode Energinet.dk og andre parter om at bistå i dette arbejde. Endvidere kan de lokale beredskabsstabe i de enkelte politikredse indkaldes. Stabene sammensættes situationsbestemt. Energinet.dk repræsenterer om nødvendigt naturgassektoren i de lokale stabe og kan herved være repræsenteret af distributionsvirksomhederne.

4 Energistyrelsen Klima-, energi- og bygningsministeren har efter beredskabslovens 24 ansvaret for den civile sektors beredskab på energiområdet. Opgaverne varetages af Energistyrelsen på ministerens vegne. Afhængigt af situationen vil Energistyrelsen nedsætte sin egen krisestab for relevante dele af energiområdet med henblik på at koordinere bl.a. i forhold til de enkelte energisektorer og centrale aktører på energiområdet, herunder Energinet.dk hvad angår naturgassektoren. Energistyrelsen deltager i den Nationale Operative Stab (NOST) og i Det Centrale Operative Kommunikationsberedskab (DCOK), der - samordnet med arbejdet i NOST - koordinerer myndighedernes information til medier, befolkning m.fl. i en krisesituation. I krisesituationer fremsender og modtager Energistyrelsen informationer til/fra beredskabsaktører på energiområdet om situationen samt dennes håndtering og prioritering. Et centralt element er at bidrage til udarbejdelsen i NOST af det løbende opdaterede situationsbillede på nationalt niveau samt Energistyrelsens egen udarbejdelse af et situationsbillede for energiområdet. Energistyrelsen kan i en krisesituation pålægge Energinet.dk og øvrige virksomheder at ændre deres foranstaltninger for at sikre en hurtig, koordineret og prioriteret krisehåndtering, herunder gennemførelse af myndighedernes beslutninger i den nationale krisehåndtering Energinet.dk Efter BEK 1025 har Energinet.dk ansvaret for de overordnede, koordinerende beredskabsopgaver inden for naturgassektoren, både planlægningsmæssigt og operativt. Som led heri skal Energinet.dk bl.a. vejlede sektorens virksomheder om bekendtgørelsens krav til deres beredskabsarbejde og føre tilsyn med kravenes overholdelse. Samtidig skal Energinet.dk sikre en hensigtsmæssig koordinering mellem naturgasvirksomhederne i alle dele af deres beredskab. Energinet.dk har således ansvaret for at koordinere sektorens håndtering af en krisesituation og dens genetablering af forsyningen, herunder for at udpege repræsentanter til de lokale beredskabsstabe. I krisesituationer fremsender og modtager Energinet.dk informationer til/fra Energistyrelsen og sektorens virksomheder om situationen i naturgassektoren samt dennes håndtering og prioritering. Et centralt element heri er Energinet.dk s udarbejdelse af et løbende opdateret situationsbillede for sektoren. Energinet.dk s overordnede koordinering i naturgassektoren af virksomhedernes indsats og deres udveksling af informationer har afgørende betydning for sektorens beredskab. Energinet.dk kan i en krisesituation pålægge sektorens virksomheder at ændre deres foranstaltninger for at sikre en hurtig, koordineret og prioriteret krisehåndtering, herunder gennemførelse af myndighedernes beslutninger i den nationale krisehåndtering.

5 De bevillingspligtige virksomheder i naturgassektoren Efter BEK 1025 skal de enkelte virksomheder - herunder Energinet.dk - med bevilling efter naturgasforsyningsloven foretage beredskabsplanlægning og sikre et operativt beredskab for egen virksomhed med henblik på at sikre samfundets naturgasforsyning i krisesituationer. I beredskabsplanlægningen skal virksomhederne bl.a. foretage risiko- og sårbarhedsvurderinger, udarbejde beredskabsplaner, afholde øvelser og foretage evalueringer af usædvanlige hændelser med henblik på at mindske naturgassystemets sårbarheder og risici, at sikre et hensigtsmæssigt beredskab over for disse sårbarheder og risici, at sikre en koordineret og effektiv krisehåndtering samt den nødvendige kommunikation og informationsudveksling i forbindelse hermed. I en krisesituation, hvor beredskabet bliver operativt, skal den enkelte virksomhed genetablere forsyningen så hurtigt og effektivt som muligt; informere samarbejdsparter om situationen, herunder Energinet.dk og øvrige virksomheder i sektoren; orientere politi, brandvæsen m.fl., om nødvendigt; modtage informationer fra myndigheder og samarbejdsparter, herunder Energinet.dk; modtage pålæg fra Energistyrelsen og Energinet.dk; informere myndigheder, forbrugere, pressen og offentligheden om situationen i nødvendigt omfang. 3. Samarbejde internt i naturgassektoren Samarbejdet internt i sektoren foregår via Danske Naturgasselskabers Beredskabsudvalg (DNB) og ved direkte kontakt mellem Energinet.dk og virksomhedernes beredskabskoordinatorer. Dette samarbejde omfatter generelle og planlægningsmæssige opgaver, ikke operationelle opgaver. Energinet.dk har kontakt med virksomhederne, især gennem deres beredskabskoordinatorer, dels ved og dels ved brug af den hjemmeside om beredskab, som Energinet.dk har oprettet og driver. Endvidere kan de beredskabsansvarlige kontakte hinanden for erfaringsudveksling Operativt samarbejde Under krisesituationer foregår samarbejdet i sektoren primært via Energinet.dk s KontrolCenter Gas (KGC) og virksomhedernes operationelle kontakter, udpeget i henhold til BEK Energinet.dk s KontrolCenter Gas videregiver desuden de varsler, som det modtager om potentielle krisesituationer. Dette kan f.eks. ske i forbindelse med varsler fra DMI om ekstreme vejrforhold som orkaner, isslag m.m.; fra GovCERT om cyber trusler; fra PET om trusselsniveauer. Hvis en virksomhed modtager varsler om krisesituationer, som ikke kommer fra Energinet.dk, skal virksomheden orientere Energinet.dk s KontrolCenter Gas herom. Herefter bringer Energinet.dk s kontrolcenter varslet videre til andre parter som beskrevet.

6 Samarbejde med myndigheder De bevillingspligtige virksomheder varetager for egen virksomhed samarbejdet med de lokale myndigheder (politi, brandvæsen m.m.) under en krise. Energinet.dk varetager på sektorens vegne samarbejde med centrale myndigheder: Energistyrelsen som sektormyndighed. Politiet, bl.a. i form af de lokale beredskabsstabe. Rigspolitiet, i nogle tilfælde gennem Energistyrelsen. PET, i nogle tilfælde gennem Energistyrelsen. Det udelukker ikke en direkte kontakt efter behov mellem virksomheder og myndigheder, herunder Energistyrelsen. 4. Håndtering af krisesituationer 4.1. Håndtering af forsyningskriser En forsyningskrise i det danske naturgassystem vil blive håndteret ved brug af de foranstaltninger og instrukser, der fremgår af nødplanens afsnit om forsyningssikkerhedsmodellen. Derudover må det forventes, at en større forsyningskrise, som i væsentligt omfang påvirker samfundet, vil blive håndteret situationsbestemt og i overensstemmelse med de overordnede beslutninger, som træffes af Energistyrelsen og centrale beredskabsmyndigheder Procedure for hurtig gennemførelse af beredskabsforanstaltninger I henhold til den nationale beredskabsplan udarbejder PET og FE trusselsvurderinger og fastsætter det generelle trusselsniveau. Politiet fremsender meddelelse herom til sektormyndigheder m.fl. Virksomheder i naturgassektoren, herunder Energinet.dk, med anlæg i klasse 1 og 2 skal gennem deres beredskabsplaner hurtigt kunne gennemføre beredskabsforanstaltninger efter BEK Håndtering af kriser i øvrigt på naturgassystemet Gasudslip, gasbrande, havarier på ledninger m.m. håndteres af den eller de berørte virksomheder. Opstrøms- og nedstrømsvirksomheder, der påvirkes af sådanne hændelser, vil blive informeret hurtigst muligt i henhold til nødplanens afsnit herom. Såfremt den berørte virksomhed har behov herfor, bistår de øvrige virksomheder med materialer, mandskab m.v. med henblik på hurtigst mulig normalisering af forholdene. 5. Informationsvirksomhed i krisesituationer I henhold til BEK 1025 har Energinet.dk og virksomhederne en række informationsopgaver i krisesituationer. De enkelte virksomheder har således en forpligtelse til løbende at informere om situationen under større naturgasafbrydelser. Virksomhederne skal, f.eks. ved brug af særskilte informationsplaner, i nødvendigt omfang informere myndigheder, samarbejdsparter, naturgasforbrugere, medier og offentligheden i øvrigt om egen virksomhed. Informationen skal i muligt omfang indeholde oplysning om naturgasafbrydelsens forventede omfang og varighed, dens håndtering, tidspunkter for yderligere information samt rådgivning om naturgasforbrugernes muligheder for at klare sig uden naturgas.

7 7 Energinet.dk har en særlig forpligtelse til løbende at informere om den samlede situation i naturgassektoren ved større naturgasafbrydelser og andre større hændelser. Energinet.dk skal således gennem en særskilt informationsplan i nødvendigt omfang informere myndigheder, medier og offentligheden i øvrigt om den samlede, overordnede situation for samfundets naturgasforsyning. Endvidere skal Energinet.dk planlægge et hensigtsmæssigt informationsflow mellem virksomheder og Energinet.dk om denne informationsvirksomhed. Som led i sådan information til offentligheden kan Energinet.dk udsende beredskabsmeddelelser gennem Danmarks Radio og TV2. Energinet.dk har endvidere en forpligtelse til at koordinere sektorens krisehåndtering og dermed til at have et overblik over situationen i sektoren. Energinet.dk skal således i en krisesituation kunne forestå naturgassektorens krisehåndtering og kunne fremskaffe relevante og opdaterede informationer om naturgassektoren til brug for myndighedernes krisehåndtering.

Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2014

Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2014 Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2014 Energistyrelsen 27. november 2014 2 1. Indledning Denne nødplan er udarbejdet af Energistyrelsen i samarbejde med Energinet.dk som følge af de vurderinger,

Læs mere

Beredskab i el- og gassektoren

Beredskab i el- og gassektoren Beredskab i el- og gassektoren Dansk Gasteknisk Forenings årsmøde 17.-18. november 2005 Ernst Hagge/Energinet.dk Beredskab generelt Stor interesse for beredskab fra samfundets side Beredskab i dag rettet

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2013

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2013 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2013 November 2013 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Planens opbygning 0.4 Beredskabssamarbejde 0.5

Læs mere

Beredskabstesten Vurdering af niveauet for en organisations samlede beredskabsplan Revideret 2009

Beredskabstesten Vurdering af niveauet for en organisations samlede beredskabsplan Revideret 2009 Vurdering af niveauet for en organisations samlede beredskabsplan Revideret 2009 Introduktion Introduktion Hvad er Beredskabstesten Beredskabstesten er en metode til at få et indtryk af organisationens

Læs mere

Rigspolitiet 1. februar 2007 Forsvarskommandoen Beredskabsstyrelsen Hjemmeværnskommandoen

Rigspolitiet 1. februar 2007 Forsvarskommandoen Beredskabsstyrelsen Hjemmeværnskommandoen Rigspolitiet 1. februar 2007 Forsvarskommandoen Beredskabsstyrelsen Hjemmeværnskommandoen Vejledning om det lokale og regionale beredskabssamarbejde i forbindelse med større ulykker og katastrofer m.v.

Læs mere

Beredskabsarbejdet i el- og naturgassektoren. Dato: 22. marts 2007. Dokument nr. 131275-07

Beredskabsarbejdet i el- og naturgassektoren. Dato: 22. marts 2007. Dokument nr. 131275-07 Beredskabsarbejdet i el- og naturgassektoren 2006 Udarbejdet af Beredskab el og gas/rie Gath Dato: 22. marts 2007 Dokument nr. 131275-07 Indhold 1 Indledning...3 2 Energinet.dk...5 3 Organisering af beredskabet...5

Læs mere

Beredskabspolitik. for Ballerup Kommune. Beredskabspolitik for Ballerup Kommune

Beredskabspolitik. for Ballerup Kommune. Beredskabspolitik for Ballerup Kommune Beredskabspolitik for Ballerup Kommune. Beredskabspolitikkens formål er at beskrive kommunens overordnede retningslinjer for, hvordan beredskabsopgaver skal løses. Derudover skal beredskabspolitikken bidrage

Læs mere

Gennemgang af den generelle beredskabsplan

Gennemgang af den generelle beredskabsplan Gennemgang af den generelle beredskabsplan Planens titel: Beredskabsplan 2013 - Plan for fortsat drift for Varde Kommune Dato for gennemgang: 3. april 2013 Planens dato: 1. februar 2013 BRS sagsnr. 2010/015302

Læs mere

Gennemgang af den generelle beredskabsplan

Gennemgang af den generelle beredskabsplan Gennemgang af den generelle beredskabsplan Planens titel: Plan for fortsat drift - Skanderborg Kommune Dato for gennemgang: 17. maj 2013 Planens dato: 9. april 2013 BRS sagsnr. 2010/015296 Anledning til

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014 Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN 2. september 2014 MINISTERREDEGØRELSE TIL STATSREVISORERNES BERETNING NR. 16/2013 OM STATENS PLANLÆGNING OG

Læs mere

BEK nr 11 af 07/01/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 20. november Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 11 af 07/01/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 20. november Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 11 af 07/01/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 20. november 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energistyrelsen, j.nr. 2401/1402-028 Senere ændringer til

Læs mere

NÆSTVED KOMMUNE GENERELLE BEREDSKABSPLAN. Senest ajourført: Senest afprøvet:

NÆSTVED KOMMUNE GENERELLE BEREDSKABSPLAN. Senest ajourført: Senest afprøvet: Sagsnr.: 2009-3912 Dato: 07-10-2009 Dokumentnr.: 2009-244589 Sagsbehandler: Flemming Nygaard- Jørgensen NÆSTVED KOMMUNE GENERELLE BEREDSKABSPLAN Senest ajourført: Senest afprøvet: Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Krisestyring i Danmark. Krisestyring i. Danmark

Krisestyring i Danmark. Krisestyring i. Danmark Krisestyring i Danmark Krisestyring i Danmark 1 Udgivet af: Datavej 16 3460 Birkerød Telefon 45 90 60 00 Email: brs@brs.dk www.brs.dk Forsidebillede: Satellitbillede nedtaget af DMI fra den amerikanske

Læs mere

Bekendtgørelse om beredskab for elsektoren

Bekendtgørelse om beredskab for elsektoren Bekendtgørelse om beredskab for elsektoren I medfør af 85 b, stk. 3 og 4, og 88 og 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 1115 52 af 817. november januar 201906, fastsættes efter bemyndigelse

Læs mere

Gennemgang af den generelle beredskabsplan

Gennemgang af den generelle beredskabsplan Gennemgang af den generelle beredskabsplan Planens titel: Viborg Kommunes Beredskabshandleplan Dato for gennemgang: 23. september 2014 Planens dato: 21. maj 2014 BRS sagsnr. 2014/033669 Anledning til planens

Læs mere

Beredskab og øvelser i elsystemet

Beredskab og øvelser i elsystemet Baggrundsnotat til Energinet.dk's redegørelse for elforsyningssikkerhed 2015 Beredskab og øvelser i elsystemet Beredskab er rettet mod alle former for krisesituationer i freds- og krigstid, forårsaget

Læs mere

UDKAST til Beredskabspolitik for Frederiksberg Kommune

UDKAST til Beredskabspolitik for Frederiksberg Kommune Indledning Frederiksberg Kommune har ansvaret for at planlægge og drive en række samfundsvigtige opgaver både i hverdagen, og når uforudsete, større hændelser truer den fortsatte drift. Beredskabspolitikken

Læs mere

Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2012/2013

Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2012/2013 Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2012/2013 1. Baggrund... 3 2. Forordningens krav til indhold af nødplan 2012/2013... 3 2.1 Indhold af nødplan generelt... 3 30. november 2012 JBJ/HIK 3. Proces

Læs mere

UDTALELSE FRA KOMMISSIONEN. af

UDTALELSE FRA KOMMISSIONEN. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.9.2017 C(2017) 5962 final UDTALELSE FRA KOMMISSIONEN af 4.9.2017 i medfør af forordning (EU) nr. 994/2010 om den forebyggende handlingsplan og nødplanen, som Kongeriget

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2018 Maj 2018 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Beredskabssamarbejde 0.4 Regionskommunens daglige

Læs mere

Vejen Kommune Beredskabsplan Niveau I

Vejen Kommune Beredskabsplan Niveau I Vejen Kommune Beredskabsplan Niveau I Godkendt af byrådet den 10. maj 2011 Niveau I-beredskabsplan for Vejen Kommune Maj 2011 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 2 1.1 Formål... 2 1.2 Sammenhæng mellem

Læs mere

Gennemgang af den generelle beredskabsplan

Gennemgang af den generelle beredskabsplan Gennemgang af den generelle beredskabsplan Planens titel: Plan for fortsat drift i Rebild Kommune Dato for gennemgang: 12. november 2013 Planens dato: 1. juli 2013 BRS sagsnr. 2010/017490 Anledning til

Læs mere

Nordisk Helseberedskabskonference, Sverige september 2007 Oplæg ved akademisk medarbejder Sille Arildsen, Sundhedsstyrelsen

Nordisk Helseberedskabskonference, Sverige september 2007 Oplæg ved akademisk medarbejder Sille Arildsen, Sundhedsstyrelsen Sundhedsberedskabet i Danmark 2006-2007 Nordisk Helseberedskabskonference, Sverige september 2007 Oplæg ved akademisk medarbejder Sille Arildsen, Sundhedsstyrelsen Et nyt Danmarks kort Pr. 1.1.2007 blev

Læs mere

Beredskabsplan. Bilag nr. 11. Generel del Lokalberedskabsstab ved Østjyllands politi

Beredskabsplan. Bilag nr. 11. Generel del Lokalberedskabsstab ved Østjyllands politi Vejledning om samarbejde i forbindelse med oprettelse af lokalberedskabsstab under i forbindelse med større ulykker og katastrofer. 1. Indledning Plan for Beredskabsstab i kreds er en rammeplan, der skal

Læs mere

Tværgående evaluering af krisestyringsøvelse 2009 (KRISØV 2009)

Tværgående evaluering af krisestyringsøvelse 2009 (KRISØV 2009) Tværgående evaluering af krisestyringsøvelse 2009 (KRISØV 2009) Beredskabsstyrelsen Tværgående evaluering af krisestyringsøvelse 2009 - KRISØV 2009 Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød

Læs mere

Beredskabspolitik for Viborg Kommune

Beredskabspolitik for Viborg Kommune Beredskabspolitik for Viborg Kommune Sidst opdateret [21.5.2014] Version 2 Beredskabspolitik Indledning Viborg Kommune ønsker, at sikre borgernes og virksomhedernes tryghed i såvel hverdagen som i krisesituationer.

Læs mere

Gennemgang af den generelle beredskabsplan

Gennemgang af den generelle beredskabsplan Gennemgang af den generelle beredskabsplan Planens titel: Holbæk kommunes generelle beredskabsplan, Plan for fortsat drift. UDKAST Dato for gennemgang: 051113 Planens dato: 23. oktober 2013 BRS sagsnr.

Læs mere

Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger

Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger Det nye landkort for beredskaber fra 2016 En kommune ét beredskab Beredskabet er en del af forvaltningen typisk i teknik og miljø Beredskabskommission med

Læs mere

Beredskabspolitik. Københavns Kommune

Beredskabspolitik. Københavns Kommune Beredskabspolitik 1 Indhold Indledning... 2 Beredskabspolitikken... 3 Ledelse.... 3 Planlægningsgrundlag... 4 Forebyggelse... 4 Uddannelse... 4 Øvelser... 4 Evalueringer... 5 Beredskabsplaner... 5 Bilag:

Læs mere

NOTAT. Notat vedrørende kriseledelsesorganisation

NOTAT. Notat vedrørende kriseledelsesorganisation Godkendt af Hovedstadens Beredskabs Bestyrelse 13. januar 2016 Bilag 3 NOTAT Notat vedrørende kriseledelsesorganisation Det er en ambition at sikre befolkningen og virksomhederne tryghed i såvel hverdagen

Læs mere

Bilag 3 BEREDSKABSPOLITIK. Kommunerne i Hovestadens Beredskab

Bilag 3 BEREDSKABSPOLITIK. Kommunerne i Hovestadens Beredskab Bilag 3 BEREDSKABSPOLITIK Kommunerne i Hovestadens Beredskab Indhold Indledning... 2 Beredskabspolitikken... 3 Ledelse... 4 Planlægningsgrundlag... 5 Forebyggelse... 5 Uddannelse... 6 Øvelser... 6 Evalueringer...

Læs mere

Beredskabspolitik Kommunerne Hovedstadens Beredskab

Beredskabspolitik Kommunerne Hovedstadens Beredskab Godkendt af Hovedstadens Beredskabs Bestyrelse 13. januar 2016 Bilag 1 Beredskabspolitik Kommunerne i Hovedstadens Beredskab 1 Indhold Indledning... 2 Beredskabspolitikken... 3 Ledelse... 3 Planlægningsgrundlag...

Læs mere

Beredskabsarbejdet i el- og gassektoren (2005)

Beredskabsarbejdet i el- og gassektoren (2005) Beredskabsarbejdet i el- og gassektoren (2005) Udarbejdet af Beredskab el og gas/stine Bjerregaard Pedersen Dato: 1. maj 2006 Indhold 1 Indledning... 3 2 Status for beredskabsarbejdet... 3 2.1 Internt

Læs mere

VEJLEDNING TIL BEKENDTGØRELSE NR. 262 AF 22. APRIL 2008 OM TILSLUTNING TIL OG ANVENDELSE AF DET LANDSDÆKKENDE RADIOKOMMUNIKATIONSNET

VEJLEDNING TIL BEKENDTGØRELSE NR. 262 AF 22. APRIL 2008 OM TILSLUTNING TIL OG ANVENDELSE AF DET LANDSDÆKKENDE RADIOKOMMUNIKATIONSNET VEJLEDNING TIL BEKENDTGØRELSE NR. 262 AF 22. APRIL 2008 OM TILSLUTNING TIL OG ANVENDELSE AF DET LANDSDÆKKENDE RADIOKOMMUNIKATIONSNET SINE. Nimbusparken 24, 4.. 2000 Frederiksberg. Tel +45 4515 2165. Fax

Læs mere

NOTAT. Beredskabspolitik for Køge Kommune. Indledning:

NOTAT. Beredskabspolitik for Køge Kommune. Indledning: NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen TMF-Sekretariat og byggesager Beredskabspolitik for Køge Kommune Indledning: Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Tlf. 56 67 67 67 Køge Kommune har en ambition

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning Lovforslag nr. L 68 Folketinget 2016-17 Fremsat den 9. november 2016 af energi-, forsynings- og klimaministeren (Lars Christian Lilleholt) Forslag til Lov om ændring af lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning

Læs mere

Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Aalborg Kommunes Beredskabspolitik

Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Aalborg Kommunes Beredskabspolitik Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Aalborg Kommunes Beredskabspolitik Godkendt i Aalborg Byråd 26. november 2018 Punkt 12. Kolofon: Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

Aktuelt fra Danmark. Regeringens prioriteter for beredskabet

Aktuelt fra Danmark. Regeringens prioriteter for beredskabet Aktuelt fra Danmark Regeringens prioriteter for beredskabet Samling af beredskab og forsvar Status på arbejdet med samlingen Fokus på udviklingen af et CBRN-institut Tværfaglig koordination ved kriser

Læs mere

Du skal indtræde i en LBS. Information om indtrædelse i lokale beredskabsstabe på vegne af el- og naturgassektoren.

Du skal indtræde i en LBS. Information om indtrædelse i lokale beredskabsstabe på vegne af el- og naturgassektoren. Du skal indtræde i en LBS Information om indtrædelse i lokale beredskabsstabe på vegne af el- og naturgassektoren. Indkaldelsen til LBS Indkaldelsen til LBS skal foregå ved, at politiet kontakter et af

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) Marts 2016 1. Indledning Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum,

Læs mere

Børnehus Syd. Samarbejdsaftale mellem Odense Kommune og Assens Kommune omkring Børnehus Syd

Børnehus Syd. Samarbejdsaftale mellem Odense Kommune og Assens Kommune omkring Børnehus Syd Børnehus Syd Samarbejdsaftale mellem Odense Kommune og Assens Kommune omkring Børnehus Syd Formål Det overordnede formål med børnehusene er at bidrage til at sikre en koordineret og skånsom tværfaglig

Læs mere

Kvik guide til Høje-Taastrup Kommunes beredskabsplan

Kvik guide til Høje-Taastrup Kommunes beredskabsplan Kvik guide til Høje-Taastrup Kommunes beredskabsplan http://beredskab.htk.dk November 2010 1 Beredskab Alle myndigheder skal kunne opretholde og videreføre deres daglige funktioner i tilfælde af ulykker,

Læs mere

Ekstern beredskabsplan. Yara Danmark Gødning A/S Gødningsterminal i Randers Tronholmen 59, 8960 Randers SØ

Ekstern beredskabsplan. Yara Danmark Gødning A/S Gødningsterminal i Randers Tronholmen 59, 8960 Randers SØ Yara Danmark Gødning A/S Gødningsterminal i Randers Tronholmen 59, 8960 Randers SØ Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 2 Planens mål... 3 3 Indsatsleder politi (ISL-PO) opgaver... 3 4 Indsatsleder redningsberedskab

Læs mere

Bekendtgørelse om jernbanevirksomheders og jernbaneinfrastrukturforvalteres beredskabsarbejde

Bekendtgørelse om jernbanevirksomheders og jernbaneinfrastrukturforvalteres beredskabsarbejde BEK nr 1312 af 16/12/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 29. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Trafikstyrelsen, j.nr. T691-000088 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om it-beredskab for el- og naturgassektorerne

Bekendtgørelse om it-beredskab for el- og naturgassektorerne BEK nr 515 af 23/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 20. oktober 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr 2015-6306

Læs mere

Samfundets beredskab. - Og virksomhedernes egen rolle..

Samfundets beredskab. - Og virksomhedernes egen rolle.. Samfundets beredskab - Og virksomhedernes egen rolle.. Dagsorden Samfundets beredskab principper og opbygning Redningsberedskabet Sundhedsberedskabet og det præhospitale beredskab Poli@et Beredskabsreformen,

Læs mere

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1)

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) I medfør af 27, stk. 12, 30 og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 831 af 12. juni 2014, som ændret ved 1 i lov

Læs mere

Varde Kommune. Beredskabspolitik. for Varde Kommune

Varde Kommune. Beredskabspolitik. for Varde Kommune Varde Kommune Beredskabspolitik for Varde Kommune 2014-2017 Sag 13-14365 Dok 115363-13 01.10.2013 sufa/vapl Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1.1. Formålet med beredskabspolitikken...2 1.2. Værdigrundlaget

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR I FORBINDELSE MED DEN OFFENTLIGE HØRING OM UDKASTET TIL ECB'S RAMMEFORORDNING FOR SSM

SPØRGSMÅL OG SVAR I FORBINDELSE MED DEN OFFENTLIGE HØRING OM UDKASTET TIL ECB'S RAMMEFORORDNING FOR SSM SPØRGSMÅL OG SVAR I FORBINDELSE MED DEN OFFENTLIGE HØRING OM UDKASTET TIL ECB'S RAMMEFORORDNING FOR SSM 1 HVORNÅR BLIVER BANKERNE UNDERLAGT ECB'S TILSYN? ECB overtager tilsynet med bankerne den 4. november

Læs mere

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Indenrigs- og Socialministeriet International J.nr. 2009-5121 akj 28. oktober 2009 Samlenotat om EU-Komissionens forslag om et europæisk

Læs mere

Tværgående evaluering af Krisestyringsøvelse 2007 (KRISØV 2007)

Tværgående evaluering af Krisestyringsøvelse 2007 (KRISØV 2007) Tværgående evaluering af Krisestyringsøvelse 2007 (KRISØV 2007) Øvelseschefernes forord Den 26.-27. september 2007 blev krisestyringsøvelse 2007 (KRISØV 2007) gennemført. KRISØV 2007 var den tredje større

Læs mere

at bestyrelsen godkender forslag til Beredskabspolitik. at der anvendes et fælles krisestyringssystem fastlagt af Hovedstadens

at bestyrelsen godkender forslag til Beredskabspolitik. at der anvendes et fælles krisestyringssystem fastlagt af Hovedstadens INDSTILLING 13. Godkendelse af forslag til Beredskabspolitik for Hovedstadens Beredskab I/S I henhold til ejerstrategien skal Hovedstadens Beredskab koordinere arbejdet med beredskabsplanlægning for og

Læs mere

Bekendtgørelse om it-beredskab for el- og naturgassektorerne. Generelle bestemmelser

Bekendtgørelse om it-beredskab for el- og naturgassektorerne. Generelle bestemmelser Bekendtgørelse om it-beredskab for el- og naturgassektorerne Generelle bestemmelser 1. Denne bekendtgørelse fastsætter regler for sikring af it-systemer, der er kritiske for produktion eller forsyning

Læs mere

Bilag 9. Plan for krisekommunikation i Roskilde Kommune

Bilag 9. Plan for krisekommunikation i Roskilde Kommune Plan for krisekommunikation i Roskilde Kommune Krav til krisekommunikationen Kommunikationsarbejdet skal tage afsæt i modtagernes situation og baseres på løbende analyser af mediebilledet, målgrupper og

Læs mere

Det civile beredskab - et debatoplæg Side 1 af 63. Det civile beredskab - et debatoplæg

Det civile beredskab - et debatoplæg Side 1 af 63. Det civile beredskab - et debatoplæg Det civile beredskab - et debatoplæg Side 1 af 63 [Navigation] Det civile beredskab - et debatoplæg Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Indledning 1.1. Debatoplæggets baggrund og indhold 1.2. Resumé Kapitel

Læs mere

Plan for Beredskab og Fortsat Drift. Skanderborg Kommune

Plan for Beredskab og Fortsat Drift. Skanderborg Kommune Plan for Beredskab og Fortsat Drift Skanderborg Kommune September 2018 Indhold Indledning...3 Ansvarsfordeling... 4 Østjyllands Brandvæsen: Koordinering og rådgivning... 4 Byrådet og direktionen: Plan

Læs mere

BEREDSKABSPLAN FOR GRØNLAND. Godkendt: Den 25. juni 2010 af Naalakkersuisut. Senest ajourført: Den 24.10.14 af Beredskabskommissionens Sekretariat

BEREDSKABSPLAN FOR GRØNLAND. Godkendt: Den 25. juni 2010 af Naalakkersuisut. Senest ajourført: Den 24.10.14 af Beredskabskommissionens Sekretariat BEREDSKABSPLAN FOR GRØNLAND Godkendt: Den 25. juni 2010 af Naalakkersuisut Senest ajourført: Den 24.10.14 af Beredskabskommissionens Sekretariat Senest afprøvet: 29. januar 2014 1 Indhold OM BEREDSKABSPLAN

Læs mere

Politik for Fortsat Drift Holstebro, Skive, Lemvig og Struer kommuner

Politik for Fortsat Drift Holstebro, Skive, Lemvig og Struer kommuner Politik for Fortsat Drift Holstebro, Skive, Lemvig og 2019-2021 Indledning Holstebro, Skive, Lemvig og har ansvaret for at drive en række samfundsvigtige og kritiske funktioner med direkte påvirkning for

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 21.8.2013

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 21.8.2013 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.8.2013 C(2013) 5405 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 21.8.2013 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1169/2011

Læs mere

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Midtjyllands sundhedsberedskabs- og præhospitale plan

Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Midtjyllands sundhedsberedskabs- og præhospitale plan Til Regionssekretariatet Att: Lone Kibsgaard Sundhedsstyrelsens rådgivning til Region Midtjyllands sundhedsberedskabs- og præhospitale plan 27. juli 2018 Med mail af 17. maj 2017 har Region Midtjylland

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 378 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 378 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 378 Offentligt 1 Forslag til Udkast til lov om ændring af lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning (It-sikkerheds-beredskab i el- og

Læs mere

EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

EKSTERNE BEREDSKABSPLAN YARA Danmark A/S Beredskab & Sikkerhed og Østjyllands Politis EKSTERNE BEREDSKABSPLAN for YARA Gødning A/S Tronholmen 59 8960 Randers SØ Revideret: 07022018 Planansvarlig: OPC PLAN Indholdsfortegnelse

Læs mere

Konference om Inspire den 20. marts 2007

Konference om Inspire den 20. marts 2007 Konference om Inspire den 20. marts 2007 Digital forvaltning når det skal gå stærkt Beredskabsområdet belyst med eksempler Kontorchef Henrik G. Petersen, Beredskabsstyrelsen When Technology is Master we

Læs mere

Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige værnemidler, KOM (2014) 186

Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige værnemidler, KOM (2014) 186 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 245 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 24. april 2014 Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige

Læs mere

Bekendtgørelse om it-beredskab for el- og naturgassektorerne

Bekendtgørelse om it-beredskab for el- og naturgassektorerne Energi- Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del Bilag 233 Offentligt Bekendtgørelse om it-beredskab for el- og naturgassektorerne I medfør af 69, stk. 5, 85 c, stk. 5 og 6, 90 og 92 i lov om elforsyning,

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer. April 2014

Beretning til Statsrevisorerne om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer. April 2014 Beretning til Statsrevisorerne om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer April 2014 BERETNING OM STATENS PLANLÆGNING OG KOORDINERING AF BEREDSKABET FOR STØRRE

Læs mere

Direktør Henning Thiesens tale Øvelsesseminaret den 26. maj 2016

Direktør Henning Thiesens tale Øvelsesseminaret den 26. maj 2016 TALE ØVELSESSEMINAR 2016 Direktør Henning Thiesens tale Øvelsesseminaret den 26. maj 2016 20160526 Velkommen til øvelsesseminar 2016. Det glæder mig, at så mange er mødt frem til dagens arrangement. Vi

Læs mere

SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner

SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel: Side: 1. Aftalens område 3 2. Sammensætning af - og virksomhed i den fælles beredskabskommission

Læs mere

DANAKs strategi 2015-2020

DANAKs strategi 2015-2020 DANAKs strategi 2015-2020 DANAKs mission At sikre troværdig dokumentation for overholdelse af kravspecifikationer gennem akkreditering. DANAKs vision At øge værdien af akkrediterede ydelser. Den Danske

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 19. juli 2001 (25.07) (OR. nl,fr) 11088/01 ENFOPOL 82. NOTE formandskabet

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 19. juli 2001 (25.07) (OR. nl,fr) 11088/01 ENFOPOL 82. NOTE formandskabet RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 19. juli 2001 (25.07) (OR. nl,fr) 11088/01 ENFOPOL 82 NOTE fra: formandskabet til: Coreper Tidl. dok. nr.: 10536/01 ENFOPOL 71 + COR 1 Vedr.: Udkast til Rådets

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0457 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0457 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0457 Bilag 2 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 6. marts 2006 JR/JEV Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om indførelse af bestemmelser om

Læs mere

Fakta om SINE SINE Landgreven 4 1017 København K

Fakta om SINE SINE Landgreven 4 1017 København K Side 1 af 5 Fakta om SINE SINE Landgreven 4 1017 København K T: +45 3392 9169 E: sine@sikkerhedsnet.dk W: www.sikkerhedsnet.dk SINE - det nye fælles radiosystem for det danske beredskab Maj 2008 Hvad er

Læs mere

Retningslinjer. for. forsikringsselskabernes. klagebehandling

Retningslinjer. for. forsikringsselskabernes. klagebehandling EIOPA-BoS-12/069 DA Retningslinjer for forsikringsselskabernes klagebehandling 1/7 1. Retningslinjer Indledning 1. Retningslinjerne er fastlagt i henhold til artikel 16 i forordningen om EIOPA 1 (Den Europæiske

Læs mere

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 67 Offentligt

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 67 Offentligt Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 67 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet om det europæiske

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-4 Fristrupvej 55 4340 Tølløse Version 1.0 2012 Beredskabet Holbæk, Kanalstræde 2, 4300 Holbæk Tlf. 72 36 36 30 e-mail beredskab@holb.dk

Læs mere

NORDLIGE PARALLELBANE 8, VANDEL ERHVERVSPARK, 7184 VANDEL

NORDLIGE PARALLELBANE 8, VANDEL ERHVERVSPARK, 7184 VANDEL SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN FIREWORKS DANMARK ENGROS APS BALLEGÅRDSVEJ 10, 6040 EGTVED med lageradresse NORDLIGE PARALLELBANE 8, VANDEL ERHVERVSPARK, 7184 VANDEL Revideret: 06.08.2014

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE BEREDSKAB. Beredskab. Værd at vide om beredskab

SOLRØD KOMMUNE BEREDSKAB. Beredskab. Værd at vide om beredskab SOLRØD KOMMUNE BEREDSKAB Beredskab Værd at vide om beredskab Indledning Alle myndigheder skal kunne opretholde og videreføre deres daglige funktioner i tilfælde af ulykker, katastrofer og andre ekstraordinære

Læs mere

Beredskabsplan. for Stormflodsberedskabet i. Faaborg-Midtfyn Kommune 2012

Beredskabsplan. for Stormflodsberedskabet i. Faaborg-Midtfyn Kommune 2012 Beredskabsplan for Stormflodsberedskabet i Faaborg-Midtfyn Kommune 2012 Stormflodsberedskab i Faaborg- Midtfyn Kommune Afsnit : Side : 1 Dato : 08-01-2014 FORORD Denne beredskabsplan er udarbejdet med

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Retsudvalget 9.12.2010 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE (33/2010) Om: Begrundet udtalelse fra Sejmen i Republikken Polen om forslaget til Europa- Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Vejledning i udarbejdelse af kontrakt mellem virksomheder i el- og naturgassektorerne og itsikkerhedstjenester.

Vejledning i udarbejdelse af kontrakt mellem virksomheder i el- og naturgassektorerne og itsikkerhedstjenester. Vejledning i udarbejdelse af kontrakt mellem virksomheder i el- og naturgassektorerne og itsikkerhedstjenester. Energistyrelsen Side 0/9 1. 1-4-2017 Amaliegade 44 1256 København K T: +45 3392 6700 E: ens@ens.dk

Læs mere

Beredskabsplan for Ringsted Kommune

Beredskabsplan for Ringsted Kommune Beredskabsplan for Ringsted Kommune April 2013 Indholdsfortegnelse BEREDSKABSPLAN FOR RINGSTED KOMMUNE...1 INDHOLDSFORTEGNELSE...1 1 1. Indledning 1.1 Formål Denne plan har til formål at sikre, at Ringsted

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA

FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA FREDERICIA KOMMUNE Brandvæsenet EKSTERN BEREDSKABSPLAN SAMTANK A/S VESTHAVNSVEJ 31 7000 FREDERICIA 2 Ekstern beredskabsplan Samtank A/S Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Planens mål... 4 3. Anmeldelse

Læs mere

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN DONG RÅOLIETERMINAL VEJLBYVEJ 28, 7000 FREDERICIA. Revideret 14.1.2015 Politistaben Planenheden

SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN DONG RÅOLIETERMINAL VEJLBYVEJ 28, 7000 FREDERICIA. Revideret 14.1.2015 Politistaben Planenheden SYDØSTJYLLANDS POLITI S EKSTERNE BEREDSKABSPLAN DONG RÅOLIETERMINAL VEJLBYVEJ 28, 7000 FREDERICIA Revideret 14.1.2015 Politistaben Planenheden Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Virksomheden og processer...

Læs mere

Geodata-samarbejde i Beredskabet. Jørgen Bierrings Forsvar og Beredskab Kort & Matrikelstyrelsen

Geodata-samarbejde i Beredskabet. Jørgen Bierrings Forsvar og Beredskab Kort & Matrikelstyrelsen Geodata-samarbejde i Beredskabet Jørgen Bierrings Forsvar og Beredskab Kort & Matrikelstyrelsen Sker Når der sker en ulykke en ulykke, i Danmark, går en er lang det række beredskabets myndigheder opgave

Læs mere

Bekendtgørelse om it-beredskab for el- og naturgassektorerne 1)

Bekendtgørelse om it-beredskab for el- og naturgassektorerne 1) BEK nr 425 af 01/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 8. juni 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2017-1546

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR DANSK POLITI OG REDNINGSBEREDSKABET EKSTERNE BEREDSKABSPLANER OG INFORMATION TIL OFFENTLIGHEDEN VEDR. RISIKOVIRKSOMHEDER

RETNINGSLINJER FOR DANSK POLITI OG REDNINGSBEREDSKABET EKSTERNE BEREDSKABSPLANER OG INFORMATION TIL OFFENTLIGHEDEN VEDR. RISIKOVIRKSOMHEDER +? BN466 RETNINGSLINJER FOR DANSK POLITI OG REDNINGSBEREDSKABET EKSTERNE BEREDSKABSPLANER OG INFORMATION TIL OFFENTLIGHEDEN VEDR. JUNI 2018 TIL TJENESTEBRUG MÅ IKKE KOMME TIL UVEDKOMMENDES KENDSKAB Rigspolitiet

Læs mere

Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015.

Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015. Punkt 10. Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015. 2012-38084. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender, at den indsats, der er beskrevet

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan. for. Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-8 Tune Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune.

Ekstern Beredskabsplan. for. Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-8 Tune Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune. Midt- og Vestsjællands Politi Østsjællands Beredskab Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S-8 Tune Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune. December 2018 Side 1 af 7 Indhold

Læs mere

BEREDSKABSPLAN FOR HÅNDTERING AF SKYBRUD

BEREDSKABSPLAN FOR HÅNDTERING AF SKYBRUD BEREDSKABSPLAN FOR HÅNDTERING AF SKYBRUD Alternative title s LISE COLD, PROJEKTLEDER INDHOLD Formål med beredskabsplanen Planlægningsproces og parter Beredskabsplanens indhold og opbygning Værktøjer i

Læs mere

BEREDSKABSPLAN 2018 FOR THISTED KOMMUNE

BEREDSKABSPLAN 2018 FOR THISTED KOMMUNE BEREDSKABSPLAN 2018 FOR THISTED KOMMUNE Senest ajourført: Oktober 2018 Søren Funder Larsen Senest afprøvet: SIDE 2 af 22 Indholdsfortegnelse 0. Forord.......3 0.1 Den kommunale beredskabsplanlægning 4

Læs mere

Politik for Fortsat Drift Silkeborg Kommune

Politik for Fortsat Drift Silkeborg Kommune Politik for Fortsat Drift Silkeborg Kommune 2014-2017 Direktionen Indledning Silkeborg Kommune har ansvaret for at drive en række kritiske funktioner med direkte påvirkning af borgere og virksomheder.

Læs mere

Bedre kontrol med gennemførelsen af fællesskabsretten

Bedre kontrol med gennemførelsen af fællesskabsretten P5_TA(2004)0139 Bedre kontrol med gennemførelsen af fællesskabsretten Europa-Parlamentets beslutning om meddelelse fra Kommissionen om bedre kontrol med gennemførelsen af fællesskabsretten (KOM(2002) 725

Læs mere

Bedre Miljø i Byerne. EU s temastrategi for bymiljøet

Bedre Miljø i Byerne. EU s temastrategi for bymiljøet Bedre Miljø i Byerne EU s temastrategi for bymiljøet Søren Dyck-Madsen Det Økologiske Råd Hvorfor fokus på bymiljøet? Miljøproblemerne koncentreres i byerne støj, luftforurening, kemikalier, overforbrug

Læs mere

BILAG 1 [X] KOMMUNES OG [X] POLITIS (SKABELON) EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. for. [Firmanavn Adresse Postnummer og by]

BILAG 1 [X] KOMMUNES OG [X] POLITIS (SKABELON) EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. for. [Firmanavn Adresse Postnummer og by] BILAG 1 (SKABELON) [X] KOMMUNES OG [X] POLITIS EKSTERNE BEREDSKABSPLAN for [Firmanavn Adresse Postnummer og by] Revideret [dd.mm.åååå] Planansvarlig:[.] Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Virksomheden og processer...

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 28.5.2015

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 28.5.2015 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.5.2015 C(2015) 3462 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 28.5.2015 om ændring af delegeret forordning (EU) nr. 639/2014 for så vidt angår betingelserne

Læs mere

Vejledning om beredskabspolitik og beredskabsprogram

Vejledning om beredskabspolitik og beredskabsprogram Vejledning om beredskabspolitik og beredskabsprogram 1 Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon: 45 90 60 00 Fax: 45 90 60 60 E-mail. brs@brs.dk www.brs.dk B nr. 2174 Udgivet: marts

Læs mere

KRISØV2011. Planlægning, gennemførelse og evaluering

KRISØV2011. Planlægning, gennemførelse og evaluering KRISØV2011 Planlægning, gennemførelse og evaluering Indhold Om KRISØV 2011 Øvelsestekniske observationer og overvejelser Planlægning Gennemførelse Evaluering Side 2 Om KRISØV 2011 Formål og fokus KRISØV

Læs mere

Direktionssekretariatet. Beredskabsplan Generel del. Norddjurs Kommune 2013

Direktionssekretariatet. Beredskabsplan Generel del. Norddjurs Kommune 2013 Direktionssekretariatet Beredskabsplan Generel del Norddjurs Kommune 2013 Sidst opdateret den: 17-12-2013 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 1.1 Forord og formål... 1 1.2 Planens opbygning... 1 1.3

Læs mere

Generel Beredskabsplan. Samlet plan for kommunens indsats ved kriser og ulykker

Generel Beredskabsplan. Samlet plan for kommunens indsats ved kriser og ulykker Generel Beredskabsplan Samlet plan for kommunens indsats ved kriser og ulykker Beredskabsplanen er udarbejdet af Frederikssund Kommunes administration i efteråret 2014 og godkendt i Byrådet i vinteren

Læs mere

Bekendtgørelse om beredskab for oliesektoren 1)

Bekendtgørelse om beredskab for oliesektoren 1) BEK nr 424 af 25/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 13. juni 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2017-1546

Læs mere