00.25 Boliger til midlertidig boligplacering af flygtninge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "00.25 Boliger til midlertidig boligplacering af flygtninge"

Transkript

1 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Arbejdsmarked og Integration 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme (midlertidig boligplacering udlændinge) Samlet regnskab 2016 Korrigeret budget Forskel - merudgift for Boliger til midlertidig boligplacering af flygtninge Udgifter i forbindelse med boligplacering af udlændinge efter integrationsloven. Den primære udgift er boligudgifter for midlertidig boligplacering af flygtninge, og er aktuel i de situationer, hvor der lejes boliger forud for at kunne boligplacere kommende flygtninge. For de midlertidige boliger skal betale differencen fra den statslige vedtagne egenbetaling på kr. pr. måned til den samlede husleje inkl. forbrugsafgifter. Lige nu - primo februar er der 11 lejemål spredt over hele kommunen og lige fra 1-værelses lejligheder til lejeopmål op til 4 flygtninge. har i løbet af reduceret antallet af midlertidige boliger, da der ikke mere er behov for et beredskab til nye flygtninge. Den sidste reviderede flygtningekvote for var 30 hvor den oprindelige flygtningekvote for 2016 var 232. De mange opsigelser og udløb af lejekontrakter har i enkelte tilfælde medført ekstraordinære fraflytningsudgifter og er årsag til merudgiften på kr.

2 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Arbejdsmarked og Integration 03 Undervisning og kultur 22 Folkeskoler, mm. Samlet regnskab 2016 Korrigeret budget Forskel mindre udgift for Specificeret regnskab: 2016 Korrigeret Budget Ungdommens Uddannelsesvejledning Erhvervsgrunduddannelser (EGU) I alt Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) Kollektiv vejledning til alle elever i 7., 8., 9. og 10. klasse. Gruppevejledning og individuel vejledning til elever, der vurderes ikke uddannelsesparate i 8., 9. og 10. klasse. Vejledningen af årige: Alle årige skal være i en uddannelses- eller arbejdsmæssig tilfredsstillende situation. UU skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge mellem år vejledning om valg af uddannelse og erhverv, hvis de ikke er i gang med eller har fuldført en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse. Det endelige resultat i forhold til budgettet viser en mindre udgift på kr., der budgetoverføres til Fra budget 2018 omplaceres bevillingen til Udvalget for Børn & Læring

3 03.45 Erhvervsgrunduddannelser EGU uddannelsen er for unge, som ikke umiddelbart har forudsætninger for at gennemføre en anden kompetencegivende ungdomsuddannelse. EGU uddannelsen målrettes den unges behov og skal kvalificere til påbegyndelse af erhvervsuddannelse eller beskæftigelse. Forløbet er typisk 2 års forløb inkl. praktik og 5 måneders teori på skole. Budgetforudsætningen for var ca. 30, men der har i de sidste par år været en stagnation i antal forløb, og for svarer antallet til ca. 25 årsværk. Det fortsat mindre antal i skyldes bl.a. den nye kombinerede ungdomsuddannelse KUU, der er en statsfinansieret uddannelse med 23 pladser til via produktionsskolen. For at styrke kommunernes incitament til at igangsætte EGU-forløb frem for at lade de unge modtage uddannelseshjælp, er der indført favorable refusionsordninger til skoleydelse (65 %) og skoleophold (50 %). Ved tillægsbevillingsansøgningen den blev der indregnet en budgetreduktion på 0,4 mio. kr. grundet de færre forløb. Det endelige resultat for EGU inkl. det reducerede budget er en mindre udgift på kr. Det samlede resultat viser en mindre udgift på kr. til de 2 bevillinger. EGU udgifterne er omfattet af budgetgarantien, hvilket betyder en regulering af bloktilskud afhængig af mer- eller mindre udgifter af de budgetgaranterede udgifter på landsplan.

4 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Arbejdsmarked og Integration 04 Sundhedsområdet 62 Sundhedsfremme og forebyggelse Samlet regnskab 2016 Korrigeret budget Forskel - mindre udgift for Sundhedsområdet - screening af ny ankomne flygtninge Budgettet er afsat til sundhedsscreening af ny ankomne integrationsflygtninge. Formålet med den helbredsmæssige sundhedsvurdering er at forebygge senere alvorlige sygdomstilfælde, langvarige indlæggelser og risiko for smitte. Den anderledes politiske situation med delvist lukkede grænser i Europa og grænsekontrol i Danmark har betydet væsentlig færre flygtninge end forventet og dermed mindre udgift til sundhedsscreening. Ved tillægsbevillingsansøgningen den 31. august blev der indregnet en budgetreduktion på 0,250 mio. kr. grundet færre flygtninge. Det endelige resultat inkl. det reducerede budget viser en mindre udgift på kr.

5 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Arbejdsmarked og Integration 05 Sociale opgaver og beskæftigelse 46 Tilbud til udlændinge Samlet regnskab 2016 Korrigeret budget Forskel - mindre udgift for Specificeret regnskab: 60 Integrationsprogram 61 Kontanthjælp til udlændinge 65 Repatriering Korrigeret Budget I alt regnskab Integrationsprogram - udgifter. Den øgede grænsekontrol både ekstern i Europa og intern ved Danmarks grænse betyder, at de oprindelige flygtningekvoter er blevet reduceret løbende jævnfør de væsentlig færre integrationsflygtninge. Den oprindelige kvote for for var 86 og blev reduceret 2 gange til den nyeste med en kvote på forventet 30. Samme billede var gældende for 2016 hvor kvoterne også blev reduceret flere gange. De væsentlig færre flygtninge betød, at der ved budgetopfølgningen pr. 31. august blev indregnet en budgetreduktion på 5,325 mio. kr. grundet mindre udgifter til danskundervisning, tolkeudgift, mentorer og aktivering. Tilskud. Tilskuddene er: 50 % refusion af udgifter til danskundervisning, mentorer, aktivering - i alt 9,528 mio.kr Grundtilskuddet kr. pr. måned i den 3-årige introduktionsperiode, der er hjemtaget for måneder = 298 årsværk - i alt 9,633 mio. kr. Forhøjet grundtilskud for alle undtagen familiesammenføring til dansk statsborger, mdr. x kr. - i alt 4,302 mio. kr. Resultattilskud ved bestået danskprøve kr., 47 mod budgetforudsætning på 55 - i alt 1,695 mio. kr. Resultattilskud ved 6 måneders ordinær ansættelse/uddannelse, 72 mod budgetforudsætning på 50 (66 inden de 3 første år med kr. og 6 for år 4 og 5 med kr.) - i alt 5,265 mio. kr. Kommunal beskæftigelsesbonus jævnfør topartsaftalen mellem Regeringen og KL - merbeskæftigelse på 33 integrationsflygtning fra 2015 til i alt 0,825 mio. kr.

6 Udover indtægtsbevillingen på 5,325 mio. kr. pr. 31. august er der en samlet mindre udgift/merindtægt på kr. primært grundet de ekstra resultattilskud for flere i beskæftigelse og i gang med uddannelse. 61 Kontanthjælp til udlændinge Bevillingen omfatter integrationsydelse, som er forsørgelsesudgifter til personer omfattet af det 3-årige integrationsprogram samt modtagere, der ikke har opholdt sig i Danmark i mindst 7 år af de sidste 8 år (gælder både integrationsflygtninge og danske statsborgere). De færre flygtninge betød, at der ved budgetopfølgningen pr. 31. august blev indregnet en budgetreduktion på 5,5 mio. kr. - i alt 10,825 mio. for integrationsprogram og integrationsydelse. Udover indtægtsbevillingen på 5,5 mio. kr. pr. 31. august er der en mindre udgift på kr. grundet de flere integrationsflygtninge, der er kommet i arbejde eller startet på en uddannelse. Der er væsentlig flere på arbejdsmarkedet/under uddannelse end dem, der er givet resultattilskud til og årsagen er, at perioden skal være 6 måneder uafbrudt, og der er der fx en del, der er startet på uddannelse efter sommerferien den 1. august, og der er 6 måneders perioden først opnået januar efterfølgende år. 65 Repatriering Nyt tilskud pr. 1. juli, hvor der gives et tilskud på kr. pr. person, der repatrierer til hjemlandet. I alt et samlet tilskud på kr. Det endelige resultat i forhold til det korrigerede budget for de 3 bevillinger er en samlet mindre udgift på kr. Integrationsprogram og -ydelse er én del af budgetgarantien.

7 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Arbejdsmarked og Integration 05 Sociale opgaver og beskæftigelse 48 Førtidspension og personlige tillæg Samlet regnskab 2016 Korrigeret budget Forskel - mindre udgift for Specificeret regnskab: 2016 Korrigeret Budget Personlige tillæg Førtidspension I alt regnskab Personlige tillæg Personlige tillæg kan opdeles i 3 primære bevillingsgrupper: Helbredstillæg Udvidet helbredstillæg Personligt tillæg til varme Der er 50 % statsrefusion til personlige tillæg - vedrørende varmehjælp er statsrefusionen dog 75 %. Varmehjælp udbetales - som den eneste ydelse - fra Udbetaling Danmark. Det endelige resultat viser en mindre udgift på kr. i det endelige resultat er der en refusionsberigtigelse fra tidligere år på kr. i ekstra refusion Førtidspension Lovændringen pr. 1. januar 2013, hvor der som udgangspunkt ikke kan tilkendes førtidspension, men hvor der i stedet skal etableres et ressourceforløb, har betydet væsentlig færre nye tilkendelser af førtidspension. Personer under 40 år kan som udgangspunkt ikke tilkendes førtidspension, men skal deltage i et ressourceforløb - kan dog tilkendes førtidspension uden ressourceforløb i helt åbenlyse tilfælde. Personer over 40 år skal også deltage i et ressourceforløb, før der kan tilkendes førtidspension. De nye regler har betydet et fald fra tidligere, hvor der blevet bevilget ca førtidspensioner årligt, til følgende niveau for de sidste 3 år: 2015, nye kendelser , nye kendelser 85, nye kendelser 92

8 Et årligt antal på ca vurderes at være det fremtidige niveau - budgetforudsætningen for 2018 er 90 nye kendelser mod 100 for årene 2016 og. Ved tillægsbevillingsansøgningen den 31. august blev der indregnet en budgetreduktion på 9 mio. kr. grundet færre tilkendelser samt en større afgang (folkepension, terminalforløb) end forventet. Det endelige resultat for førtidspension inkl. det reducerede budget er en merudgift på kr. Det endelige resultat for de 2 bevillinger er en mindre udgift på kr. Førtidspension er en del af budgetgarantien.

9 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Arbejdsmarked og Integration 05 Sociale opgaver og beskæftigelse 57 Kontante ydelser Samlet regnskab 2016 Korrigeret budget Forskel mindre udgift for Specificeret regnskab: 71 Sygedagpenge 72 Sociale formål Passiv og aktiv kontanthjælp Boligydelse og Boligsikring 78 Dagpenge til forsikrede ledige 79 Uddannelsesordning for ledige Korrigeret Budget I alt regnskab Sygedagpenge Budgetforudsætningen for 2016 med 610 årsværk fortsætter uændret i og er baseret på de 5 råderums- og investeringsforslag, der blev vedtaget for budget 2016 med en budgetreduktion på 40 årsværk og en besparelse på 7 mio. kr. Det grundlæggende formål med forslagene var en tidlig målrettet indsats for at forkorte varigheden på sygedagpenge. Den ekstra indsats har betydet, at den gennemsnitlige varighed pr. sygedagpengesag er reduceret fra 30,5 uger til 27,2 uger samt at den indregnede besparelse på 7 mio. kr. er opnået. Udgiften til sygedagpenge er 109,256 mio. kr. mod et budget på 109,809 mio. kr. svarende til en mindre udgift på 0,553 mio. kr. Derudover er der mindre budgetter til hjælpemidler/befordring og regresindtægter. Den tidlige indsats for at minimere varigheden på sygedagpenge har udover en besparelse til selve ydelsen også medført, at flere sager med kortere varighed har betydet en højere refusion. Sygedagpenge er som de øvrige indkomstoverførsler omfattet af refusionsreformen fra 2016, hvor refusionen reduceres i forhold til hvor lang tid den enkelte borger har været modtager af en indkomstoverførsel. Refusionen falder fra 80 % i de første 4 uger til at ende med 20% for varighed over 52 uger. I samarbejde med konsulentvirksomheden Mploy blev der foretaget en gennemgang af jobcentrets arbejdsprocesser for bl.a. at skabe en hurtigere sagsafvikling og dermed en større statsrefusion.

10 Gennemgangen var et råderumsforslag for og forventningen var et samlet provenu på 4,2 mio. kr. med en investering på 0,4 mio. kr. Forventningen for sygedagpenge var ekstra refusion på 1,080 mio. svarende til en refusion på 39 %. Den endelige refusion for svarer til % og dermed mangler der 0,6 mio. kr. i refusion, men den tidlige indsats hen over året har betydet, at refusionen er steget måned for måned. KL regner med 35.8 % i deres beregningsforudsætninger. Det samlede resultat for sygedagpenge inkl. statsrefusion, regres og hjælpemidler viser en mindre udgift på kr. Sygedagpenge er ikke en del af budgetgarantien. 72 Sociale formål Budgetområdet indeholder følgende budgetter under Udvalget for Arbejdsmarked og Integration: Budget i kr. Udgifter vedr. samværsret med børn Hjælp til sygebehandling Tilskud til tandpleje Hjælp til enkeltudgifter og flytning Efterlevelseshjælp Der er statsrefusion med 50 % for bevillingerne her. Det endelige resultat viser en mindre udgift på kr. Sociale formål er ikke en del af budgetgarantien Kontant- og uddannelseshjælp Budgetforudsætningen for er 830 årsværk og i forhold til 2016 er det en reduktion på 70 årsværk baseret på råderumsforslag for både 2016 og. Råderumsforslagene for var: Jævnfør samarbejdet med konsulentvirksomheden Mploy var der en forventning om en hurtigere afslutning af sagerne og dermed en højere statsrefusion (refusionsprocenten blev forøget fra 24,5 til 26 % og en merrefusion på 1,4 mio. kr. Etablering af en tværgående indsats for de årige udsatte unge med et samarbejde mellem Børn og Forebyggelse - Børn, Trivsel og Sundhed - Social og Handicap og Jobcentret omhandlende 200 løbende, fælles sager. Jobcentret budgetbidrag for var en reduktion af budgettet til uddannelseshjælp med 0,510 mio. kr. Ved tillægsbevillingsansøgningen pr. 31. august blev der indregnet en budgetreduktion på 2 mio. kr. grundet et fald fra 872 modtagere i januar til 810 for juli.

11 Ved udgangen af december 2018 var antallet 801. Der er en positiv udvikling med færre modtagere, men refusionsprocenten på 26 % svarer ikke til de faktiske forhold for, hvor den faktiske refusion er 22,7 % og dermed ca. 3 mio. kr. mindre end budgetforudsætningen. Det samlede resultat for kontant- og uddannelseshjælp er en merudgift på kr. Kontant- og uddannelseshjælp er en del af budgetgarantien Boligydelse og boligsikring Der skelnes mellem: boligydelse - boligstøtte til pensionister. Udover tilskud til lejeboliger inkl. ældreboliger ydes også lån til andelsboliger og parcelhuse. Tilskud til andelsboliger for nye ansøgere er lovgivningsmæssigt ophørt. Statsrefusion - 75 %. Antal modtagere er forholdsvis konstant omkring boligsikring - som er boligstøtte til ikke-pensionister og ydes kun til lejemål. Statsrefusion - 50 %. Antal modtagere er stigende, og der var pr. 31. december mod modtagere pr. 31. december Ved budgetopfølgningen pr. 31. august blev der indregnet en budgetudvidelse på 1 mio. kr. grundet flere modtagere. Det endelige resultat inkl. budgetudvidelsen viser en merudgift på kr. Boligydelse og boligsikring er ikke en del af budgetgarantien. 78 Dagpenge til forsikrede ledige Kommunerne har fra staten overtaget udgifterne til beskæftigelsesindsatsen over for de forsikrede ledige. Udgifterne konteres på 2 bevillinger: Konto 5.78, Dagpenge til forsikrede ledige (bevillingen her) Konto 5.91, Beskæftigelsesindsats for forsikrede ledige (beskrives senere) Kommunernes samlede udgifter finansieres af et foreløbigt beskæftigelsestilskud, der er grundlag for det vedtagne budget, og beregnes bl.a. ud fra den enkelte kommunes ledighed, ledighed i forhold til landsdelen samt landstal, og der foretages midtvejsregulering indeværende år og endelig regulering året efter. s beskæftigelsestilskud bliver tilpasset i forhold til den lave ledighed for Varde Kommune - har i de sidste år været i top 5 over kommuner med den laveste ledighed - og be-

12 skæftigelsestilskuddet for for blev reduceret med 10,1 mio. kr. til et foreløbigt beskæftigelsesbudget på 68,076 mio. kr. Ved budgetopfølgningen pr. 31. august blev der indregnet en budgetudvidelse på 2 mio. kr., da det reducerede tilskud ikke svarede til de forventede udgifter. Det endelige resultat inkl. budgetudvidelsen viser en mindre udgift på kr. 79 Kontantydelse Ydelsen er ophørt her i løbet af - var en ny ydelse fra 1. august 2015 til de personer, der falder ud af dagpengesystemet fra 2015 til. Der har ikke været det store behov i til den nye ydelse primært ud fra den rekordlave ledighed. Det endelige resultat er en mindre udgift på kr. Kontantydelse er en del af budgetgarantien. Det endelige resultat for alle bevillingerne er en mindre udgift på kr.

13 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Arbejdsmarked og Integration 05 Sociale opgaver og beskæftigelse 58 Revalidering Samlet regnskab 2016 Korrigeret budget Forskel - merudgift for Specificeret regnskab: 80 Revalidering 81 Løntilskud, fleksjob 82 Ressourceforløb/Jobafklaringsforløb 83 Ledighedsydelse Korrigeret Budget I alt regnskab Revalidering Budgetforudsætningen for er 135 årsværk. Der har været et fald hen over de sidste år i antal revalideringsforløb bl.a. svarende til praksisændring fra flere SM-afgørelser, hvor tilkendelsesmulighederne er blevet skærpet. Tidligere var der årlige forløb mod det nuværende niveau på ca Ved budgetopfølgningen pr. 31. august blev der indregnet en budgetreduktion på 3 mio. kr. grundet færre revalideringsforløb medio. Ved udgangen af er antallet 110. Det endelige resultat for bevillingen revalidering er en mindre udgift på kr. Revalidering er en del af budgetgarantien. 81 Løntilskud, fleksjob. Det særlige ved fleksjob, er, at der er etableret en overgangsordning for alle fleksjob bevilget før 1. juli 2014, som fortsætter på den oprindelige og store refusion på 65 %. Samtidig er fleksjob som alle andre overførselsudgifter omfattet af refusionsomlægningen pr. 1. januar 2016, hvor refusionen reduceres over tid.

14 Da alle fleksjob alt andet lige har været omfattet af tidligere forløb som fx kontanthjælp, sygedagpenge, ledighedsydelse, ressourceforløb vil ydelsesperioden være over 1 år og dermed vil refusionen være den lavest mulige, 20 %. Budgetforudsætningen for var ca. 750 årsværk - antal fleksjob pr. 1. januar var 764 mod 683 pr. 1. januar Årsagen til de store hop i antal fleksjob fra år til år skyldes primært fleksjobreformen fra 2013, hvor det blev muligt at bevilge minifleksjob helt ned til få timer om ugen - og i enkelte tilfælde 1 time ugentlig. Endvidere er fleksjob lige som førtidspension en varig ydelse. Ved budgetopfølgningen pr. 31. august blev der indregnet en budgetudvidelse på 9 mio. kr. grundet væsentlig flere fleksjob - ca. 800 medio. Udviklingen med væsentlige flere fleksjob end budgetteret pr. 31. december og ca. 800 medio mod budgetforudsætningen på medfører et ikke budgetteret merforbrug på mio. kr. En udfordring ved de mange nye fleksjob på få timer om ugen er et betragteligt flekslønstilskud til arbejdsindtægten svarende til ca kr. årligt og samtidig den laveste refusion på 20 % mod 65 % for bevillingerne før 1. juli Selv om der ydes et særligt fleksbidrag til kommunerne for at minimere forskellen mellem refusionen på 65 % og 20 %, er der en kommunal merudgift på ca pr. sag ved et skifte fra en bevilling med de gamle refusionsregler til en sag jævnfør de nye regler. For har der været en afgang på ca. 50 sager med en kommunal merudgift på ca. 2,8 samt en tilgang fra 764 sager pr. 1. januar mod 839 pr. 31. december. Fleksjob er ikke en del af budgetgarantien men lovændringen jævnfør refusionsreformen fra 2016 kompenseres via bloktilskud. 82 Ressourceforløb Ressourceforløb er en midlertidig ydelse, som blev en mulighed jævnfør reformen om førtidspension og fleksjob fra Efter forløbet overgår de fleste enten til førtidspension eller fleksjob og i meget sjældne tilfælde tilbage til arbejdsmarkedet. Budgetforudsætningen for var 155 årsværk. Ved budgetopfølgningen pr. 31. august blev der indregnet en budgetudvidelse på 3,8 mio. kr. grundet væsentlig flere ressourceforløb - ca. 190 medio. Det endelige resultat er en merudgift på kr. grundet flere årsværk pr. 31. december. 82. Jobafklaringsforløb Jobafklaringsforløb er for de personer, der ikke kan forlænges og fortsætte på sygedagpenge efter 22 ugers sygefravær, men er fortsat uarbejdsdygtig.

15 Budgetforudsætningen for var 140 årsværk - samme som Ved budgetopfølgningen pr. 31. august blev budgettet reduceret med 1 mio. mio. kr., da der på det tidspunkt var ca. 130 årsværk. Det endelige resultat inkl. tillægsbevillingen er en merudgift på kr., og den primære årsag til merforbruget er en lavere refusionsprocent 20.7% mod budgetforudsætningen på 21,7 % og en mindre refusion på ca. 0,165 mio. kr. samt merforbrug til aktive forløb. Ressourceforløb og jobafklaringsforløb er en del af budgetgarantien. 82. Ledighedsydelse Ledighedsydelse udbetales til personer, der er visiteret til fleksjob, men hvor der ikke kan tildeles et job eller fyres fra et fleksjob, og dermed skal ydelsen betragtes som en slags understøttelse for denne personkreds. Budgetforudsætningen for var 132 årsværk. Ved budgetopfølgningen pr. 31. august blev der indregnet en budgetudvidelse på 0,8 mio. kr. grundet flere på ledighedsydelse - ca. 145 medio. Tillægsbevillingen blev ikke aktuel, da antallet faldt igen hen over året og antallet for november og december var henholdsvis 132 og 133. Det endelige resultat for bevillingen ledighedsydelse er en mindre udgift på kr. Ledighedsydelse er en del af budgetgarantien. Det samlede resultat for hele bevillingen Revalidering er en merudgift på kr.

16 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Arbejdsmarked og Integration 05 Sociale opgaver og beskæftigelse 68 Arbejdsmarkedsforanstaltninger Samlet regnskab 2016 Korrigeret budget Forskel - merudgift for Specificeret regnskab: 90 Driftsudgifter til beskæftigelsesindsats 91 Beskæftigelsesindsats forsikrede ledige 95 Løntilskud forsikrede ledige 96 Servicejob 97 Seniorjob 98 Beskæftigelsesordninger Korrigeret Budget I alt regnskab Driftsudgifter til beskæftigelsesindsats Alle driftsudgifter til den kommunale beskæftigelsesindsats er samlet her - følgende: Forsikrede ledige Kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere Revalidender Sygedagpengemodtagere Ledighedsydelsesmodtagere Mentorbudget 6 ugers selvvalgt uddannelse og Projektet Varde Blomstrer og Koppen/Igenbrug. Med organisationsændringen fra januar 2016 blev Kompetencecentret nedlagt og jobcentrets interne indsatser fordelt på de andre eksisterende teams/målgrupper. Af interne tilbud er der virksomhedskonsulenter, støtte til ansøgninger, aktiv jobsøgning, korte vejlednings- og afklaringstilbud. Udover den interne indsats fra Kompetencecentret købes der specielle tilbud ved ekstern aktør, når der er behov for særlig tilrettelagte projekter for fx den store gruppe unge kontanthjælpsmodtagere, forløb for sygedagpengeområdet med fokus på psykiatri- og depressionsområdet samt sundhedstilbud. De kommunale beskæftigelsesudgifter er omfattet af 2 driftsrammer, hvor staten inden for de rammer yder 50 % refusion. Ramme kr. pr. årsværk - for uddannelses- og -kontanthjælp og forsikrede ledige.

17 Ramme kr. pr. årsværk - for revalidering, sygedagpenge og ledighedsydelse Beskrivelse af afvigelser mellem korrigeret budget og regnskabstal: Den endelige refusion blev 11,506 mio. kr. mod budgetteret 14,711 mio. kr. svarende til en mindre indtægt på 3,204 mio. kr. Den mindre refusion skyldtes et stort fald i antal årsværk og dermed en mindre refusionsramme end budgetteret. Udviklingen i antal årsværk har været følgende de sidste 4 år: årsværk årsværk årsværk årsværk Der er et mindre forbrug til den aktive beskæftigelsesindsats på kr. og dermed inkl. den manglende refusion er det endelige resultat en merudgift på kr. Aktiveringsbudgettet er en del af budgetgarantien. 91 Beskæftigelsesindsats forsikrede ledige Bevillingen her en del af kommunens udgifter til beskæftigelsesindsatsen over for de forsikrede ledige, og omfatter: Hjælpemidler og personlig assistance til handicappede. Alle former for løntilskud til forsikrede ledige. Udgiften til dagpenge er tidligere beskrevet under Konto 5.78, Dagpenge til forsikrede ledige. De samlede udgifter for de to bevillinger finansieres af beskæftigelsestilskuddet. Det endelige resultat er en merudgift på kr. 95 Løntilskud forsikrede ledige Ordningen vedrører løntilskud til ledige A-kasse modtagere. Det er kun lønnen, der konteres her og derefter sker der en omkontering ud fra antal timer og et løntilskud pr. time på 111,246 kr. til Konto 5.91, Beskæftigelsesindsats for forsikrede ledige. Den tilbageblivende udgift er de normale arbejdsgiverudgifter som ATP, pension og feriepenge, der er en kommunal egen udgift. Der har været en nedgang i antal offentlige løntilskudsjob ud fra ændrede og reducerede tilskudsregler (bl.a. er perioden nedsat fra 5 til 3 måneder), og dermed er der også mindre udgifter til ATP, pension, feriepenge. Beskrivelse af afvigelser mellem korrigeret budget og regnskabstal: Ved budgetopfølgningen pr. 31. august blev der indregnet en budgetreduktion på 0,3 mio. kr. grundet færre løntilskud.

18 Det endelige resultat er en mindre udgift på kr. 97 Seniorjob Seniorjob er en ordning for personer over 55 år, der har mistet retten til dagpenge som følge af, at ret til forlængede dagpenge er ophævet. Kommunen skal tilbyde ansættelse på normale overenskomstmæssige vilkår - statstilskud på kr. Budgetforudsætningen for er 22 årsværk og det faktiske antal for er 25. Det endelige resultat er en merudgift på kr. 98 Beskæftigelsesordninger Som tidligere nævnt under Konto 5.90, Driftsudgifter til den kommunale beskæftigelsesindsats, er driftsudgifterne samlet der. Der er dog en lille restgruppe, der budgetteres her og de er: Godtgørelse til særligt udsatte unge under 18 år i virksomhedspraktik Vejledning og opkvalificering af unge årige Udgifter til hjælpemidler og befordring til aktiverede kontanthjælpsmodtagere. Jobrotation med 60 % refusion. Regional uddannelsespulje med 80 % statstilskud. Statslig pulje til uddannelsesløft - pr. 1. juli ændret fra 100 % refusion til 80 %. Beskrivelse af afvigelser mellem korrigeret budget og regnskabstal: Ved budgetopfølgningen pr. 31. august blev der indregnet en budgetreduktion på 0,6 mio. kr. grundet forventet mindre brug af jobrotationsordninger. Det endelige resultat er en merudgift på kr., og den primære årsag til merforbruget er en større søgning til jobrotation i det sidste halvår end forventet pr. 31. august samt egen udgift på 20 % svarende til kr. til de 2 uddannelsespuljer. Det endelige resultat for alle bevillingerne her er en merudgift på kr.

00.25 Boliger til midlertidig boligplacering af flygtninge

00.25 Boliger til midlertidig boligplacering af flygtninge Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Arbejdsmarked og Integration 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme (midlertidig boligplacering udlændinge) Samlet regnskab 2017

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2015

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2015 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Arbejdsmarked og Integration 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme (midlertidig boligplacering udlændinge) Samlet regnskab Midlertidig

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,8 175,3 26,3 6,3

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,8 175,3 26,3 6,3 Økonomisk styring Budgetopfølgning pr. 31.3.2019 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen mio. kr. Navn Budget Mio. kr. Forbrug 31.3.2019 %-forbrug Forventet merforbrug 2019 Udvalget

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,2-2,0

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,2-2,0 Økonomisk styring opfølgning pr. 30.6. for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen. Mio. kr. Forbrug 30.6. %-forbrug Forventet regnskab Forventet mindre forbrug Udvalget for Arbejdsmarked

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,1 652,2 1,0

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,1 652,2 1,0 Økonomisk styring opfølgning pr. 31.8. for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen. Mio. kr. Forbrug 31.8. %-forbrug Forventet regnskab Forventet merforbrug Udvalget for Arbejdsmarked

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger:

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2014 2015 2016 00.25.11 Beboelse 455 65 456 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2020

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2020 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Arbejdsmarked og Integration 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme Regnskab 2018 2020 (BO1) 2020 11 Beboelse 468.975 384.018

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse Budgettets hovedposter (netto-tal, 2017-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2016 2017 2018 00.25.11 Beboelse 1.678 2.000 2.000 03.22.14 Ungdommens

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger

Varde Kommune Bemærkninger Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Arbejdsmarked og Integration 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme Regnskab 2014 2015 2016 11 Beboelse 559.400 107.720 1.007.720

Læs mere

Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Arbejdsmarked og Integration januar 2015

Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Arbejdsmarked og Integration januar 2015 Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Arbejdsmarked og Integration januar 2015 Dok. nr. 166295-14 Generelle opklarende spørgsmål Udvalget anmodes om at komme med bud på, hvor udvalget

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2019

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2019 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Arbejdsmarked og Integration 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme Regnskab 2017 2018 2019 11 Beboelse 1.109.288 679.330 386.908

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2016-priser, kr.): Driftsbemærkninger:

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2016-priser, kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2016-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2015 2016 2017 00.25.11 Beboelse 942 456 2.390 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug , ,524 29,1

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug , ,524 29,1 Økonomisk styring Budgetopfølgning pr. 30.4. for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen mio. kr. Navn Budget Forbrug 30.4. %-forbrug Udvalget for Arbejdsmarked og integration 616,620

Læs mere

SKØNSKONTI BUDGET

SKØNSKONTI BUDGET Indledning Skønskonti er udgiftsområder, hvor borgere har lovmæssigt krav på en bestemt ydelse, når visse betingelser er opfyldt. Der er hovedsagelig tale om forsørgelsesudgifter (fx dagpenge til forsikrede

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 3 I 1.000 kr. - 2017-priser Korrigeret Budget 2017 Forventet regnskab 2017

Læs mere

Tilbud til udlændinge - drift Kontante ydelser - drift Revalidering - drift Arbejdsmarkedsforanstaltninger - drift

Tilbud til udlændinge - drift Kontante ydelser - drift Revalidering - drift Arbejdsmarkedsforanstaltninger - drift 1 of 8 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget Regnskabsbemærkninger...2 16.546 Tilbud til udlændinge - drift...2 16.557 Kontante ydelser - drift...3 16.558 Revalidering - drift...5 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger

Læs mere

Budgetforslag 2018 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetforslag 2018 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetforslag 2018 Økonomiudvalget /overførselsområdet August 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2017-priser Regnskab 2016 Oprindeligt Budget 2017 Basisbudget 2018 BF 2018

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2013-priser, kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2013-priser, kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger Budgettets hovedposter (netto-tal, 2013-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab 2012 Budget 2013 Budget 2014 00.25.11 Beboelse 56 66 66 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31.8.2015 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 31.8.2015

Budgetopfølgning pr. 31.8.2015 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 31.8.2015 Økonomisk styring Budgetopfølgning pr. 31.8.2015 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen mio. kr. Navn Budget Mio. kr. Forbrug 31.8.2015 %-forbrug Udvalget for Arbejdsmarked og 603,5

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 30.4.2014

Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 30.4.2014 Økonomisk styring Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen mio. kr. Navn Budget Forbrug 30.4.2014 %-forbrug Udvalget for Arbejdsmarked og 624,038 207,238

Læs mere

Budgetforslag 2018 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetforslag 2018 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetforslag 2018 Økonomiudvalget /overførselsområdet Maj 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2017-priser Regnskab 2016 Oprindeligt Budget 2017 Basisbudget 2018 BF 2018 BO

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 1 I 1.000 kr. - 2017-priser Regnskab 2016 Korr. Budget 2017 Forventet regnskab

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30.4.2015 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 30.4.2015

Budgetopfølgning pr. 30.4.2015 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 30.4.2015 Økonomisk styring Budgetopfølgning pr. 30.4.2015 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen mio. kr. Navn Budget Mio. kr. Forbrug 30.4.2015 %-forbrug Udvalget for Arbejdsmarked og 603.081

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Beskæftigelses & Integrationsudvalget. Område/1.000 kr. Overførsler fra

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Beskæftigelses & Integrationsudvalget. Område/1.000 kr. Overførsler fra 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts Beskæftigelses & Integrationsudvalget Tabel 1: Beskæftigelses & Integrationsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler korrigeret budget

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 8 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget...2 16.546 Tilbud til udlændinge...2 16.557 Kontante ydelser...2 16.558 Revalidering...5 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger...7 1 2 of 8 Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

1 of 7. Indholdsfortegnelse

1 of 7. Indholdsfortegnelse 1 of 7 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget regnskabsbemærkninger...2 16.546 Tilbud til udlændinge - drift...2 16.557 Kontante ydelser - drift...2 16.558 Revalidering - drift...4 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger

Læs mere

Bilag 3 Regnskabsår 2013 Hele kr.

Bilag 3 Regnskabsår 2013 Hele kr. Regnskabsår 2013 Hele kr. budget Arbejdsmarkedsudvalget i alt Social sikring Udgifter uden overførselsadgang Positive tal = mindreudgifter 126.073.002 301.444.717 175.371.715 42 3.130.205 Negative tal

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Budgetbemærkninger til budget

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Budgetbemærkninger til budget Beskæftigelses og Integrationsudvalget Budgetbemærkninger til budget 20142017 "!!! "!! "! Ungdomsuddannelse 19.736 20.973 1.238 19.736 20.974 1.238 19.736 20.973 1.238 19.736 20.973 1.238 Integration 10.185

Læs mere

BESKÆFTIGELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER

BESKÆFTIGELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 2017 1 BESKÆFTIGELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 1.328.302.922kr. Politikområde Integration, forsørgelse Sygedagpenge, forsørgelse Kontanthjælp og revalidering, forsørgelse

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 2 I 1.000 kr. - 2017-priser Forventet regnskab 2017 Bop 1 Korrigeret Budget 2017

Læs mere

Bilag 3 Regnskabsår 2013 Hele kr.

Bilag 3 Regnskabsår 2013 Hele kr. Arbejdsmarkedsudvalget i alt Social sikring Udgifter uden overførselsadgang Positive tal = mindreudgifter 58.501.368 298.196.931 239.695.563 20-4.760.295 Negative tal = merudgifter 42.311.024 225.573.528

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

SKØNSKONTI BUDGET

SKØNSKONTI BUDGET Indledning Skønskonti er udgiftsområder, hvor borgere har lovmæssigt krav på en bestemt ydelse, når visse betingelser er opfyldt. Der er hovedsagelig tale om forsørgelsesudgifter (fx dagpenge til forsikrede

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2016 p/l niveau Regnskab 2014 2015 2016 overslag 2017 2018 2019 Arbejdsmarkedsudvalget 441.300 466.333 526.610 539.614 550.571 550.165 Forsørgelsesydelser 313.317 319.494

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget 1 of 9 Arbejdsmarkedsudvalget 16546 Tilbud til udlændinge 10.132.821 10.132.821 10.132.821 10.132.821 16557 Kontante ydelser 143.178.868 143.916.157 144.911.390 144.911.390 16558 Revalidering 173.316.561

Læs mere

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger:

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Vækstudvalget Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Nettoudgifter BF 2016 BF 2017 BF 2018 2015 Beskæftigelsesindsats 320.517.064 320.316.480

Læs mere

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I 3. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet Juni 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2015-priser Basisbudget 2016 Budgetforslag 2016 Gammel refusionsordning

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 00.25.11 Beboelse 81 66 66 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afv. ØKV3 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Arbejdsmarked 140,8 138,6 137,8 136,7-4,1 UU-vejledning

Læs mere

Indkomstoverførsler Børn-, Unge- og Kulturudvalget

Indkomstoverførsler Børn-, Unge- og Kulturudvalget Indkomstoverførsler 117 Indkomstoverførsler 423.800.400-117.817.000 305.983.400 Børn-, Unge- og Kulturudvalget 9.216.000-4.677.800 4.538.200 Indkomstoverførsler 3901050001 9.216.000-4.677.800 4.538.200

Læs mere

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget 16.546 Tilbud til udlændinge 13.814 16.588 16.588 16.588 16.557 Midlertidige ydelser 245.495 245.476 245.476 245.476 16.558 Permanente ydelser 258.684 260.690 260.690 260.690 16.568

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2014 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Korrigeret budget 2014 Forventet regnskab 2014 (uden over- /underskud

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 2017 - Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2018 Sagsbeh.: thol Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet på disse områder

Læs mere

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter skema 2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser ramme- Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2013 p/l niveau Regnskab 2011 2012 overslag 2013 2014 2015 2016 Arbejdsmarkedsudvalget 411.035 452.895 454.512 461.616 469.910 477.569 Forsørgelsesydelser 299.150 313.250

Læs mere

Perspektivnotat for Serviceområde - 17 Forsørgelse og Beskæftigelse

Perspektivnotat for Serviceområde - 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Perspektivnotat for Serviceområde - 17 Forsørgelse og Beskæftigelse Fakta-beskrivelse Serviceområdet indeholder udgifter til forsørgelse (kontanthjælp, uddannelseshjælp, introduktionsydelse, løntilskud

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab 2015

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering

NOTAT: Konjunkturvurdering Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 233717 Brevid. 1717829 Ref. LAOL Dir. tlf. 4631 3152 lasseo@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2014-2017 20. august 2013 I budgettet for rammen indkomstoverførsler

Læs mere

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 24. april -018524-8 2. Økonomisk redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet August 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2015-priser Basisbudget 2016 Budgetforslag 2016 version 2 BO1 2017

Læs mere

Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet. August 2016 version 2

Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet. August 2016 version 2 Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet August 2016 version 2 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 (15-pl) Opr. Budget 2016 Basisbudget

Læs mere

Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter

Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1000 kr. 2014-prisniveau Opr. budget 2014 14-pl Korr. Budgetforslag 2015 BO1 2016 BO2 2017 BO3 2018 Økonomiudvalg 187.328 185.854 185.854 185.854 185.854

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. august DRIFT (beløb i mio. kr.)

Budgetopfølgning pr. 31. august DRIFT (beløb i mio. kr.) Drift: Udvalg for Økonomi og Erhverv 0,7-5,8 Udvalg for Plan og Teknik 0,0 0,0 Udvalg for Børn og Undervisning 2,4-3,4 Udvalg for Kultur og Fritid 0,0 0,0 Udvalg for Social og Sundhed 10,0-10,0 Heraf beløb

Læs mere

Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet Juni 2016 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 (15-pl) Opr. Budget 2016 Basisbudget 2017 Budgetforslag

Læs mere

Mer-/ mindrefor brug Budgetområdet i alt- drift 461.393 294 5.757 467.444 455.118 12.326. Overførsel fra 2013*

Mer-/ mindrefor brug Budgetområdet i alt- drift 461.393 294 5.757 467.444 455.118 12.326. Overførsel fra 2013* Regnskab Beskæftigelsesudvalget har ansvaret for alle tilbud og ydelser inden for det beskæftigelsesrettede område. Formålet er at give borgere uden uddannelse, arbejde og borgere med nedsat arbejdsevne

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo januar 2014 for arbejdsmarkedsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo januar 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo januar 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Samlet oversigt Korrigeret budget Forventet regnskab Afvigelse* (Mio. kr.) Drift 523,2 523,3 0,1 * - =mindreforbrug/merindtægt,

Læs mere

Udvalg: Beskæftigelsesudvalget

Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Bemærkninger bevillingsområde 3.1 - Beskæftigelsesindsats og kontante ydelser for alle målgrupper Servicerammen Mio. kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet regnskab

Læs mere

Aktivering og beskæftigelse side 1

Aktivering og beskæftigelse side 1 Aktivering og beskæftigelse side 1 Indhold 3.44 Produktionsskoler... 2 5.60 Introduktionsprogram mv. for udlændinge... 3 5.61 Kontanthjælp til udlændinge... 5 5.75 Aktiverede kontanthjælpsmodtagere...

Læs mere

Aktivering og beskæftigelse side 1

Aktivering og beskæftigelse side 1 Aktivering og beskæftigelse side 1 Indhold Reform af refusionssystemet og tilpasninger i udligningssystemet... 2 3.44 Produktionsskoler... 4 5.60 Introduktionsprogram og introduktionsforløb mv.... 5 5.61

Læs mere

Økonomiudvalget - indarb.ændr ØU : Drøftet Indarbejdet version 1

Økonomiudvalget - indarb.ændr ØU : Drøftet Indarbejdet version 1 Ændring Nr. Regkonto Indarbejdet ændringer til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - overførselsudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget - indarb.ændr. -1.474-1.474-1.474-1.474 ØU 3.6.14:

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 29. februar 2016 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 1 I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 Korr. Budget 2016 Forventet regnskab

Læs mere

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 4. Økonomisk Redegørelse Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Generelt for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Social- og Arbejdsmarkedsudvalget forventer mindreforbrug på 4,588 mio. kr. Det dækker over merforbrug

Læs mere

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse 26. juni -026793-8 3. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Udvalget for Arbejdsmarked og Integration Total oversigt

Udvalget for Arbejdsmarked og Integration Total oversigt Total oversigt Tekst 2020 2021 2022 2023 Demografiske ændringer 0 0 0 0 (f.eks. flere/færre skoleelever) forudsætningerne mv. (f.eks. flere/færre dagpengemodtagere) 7,150,000 8,525,000 8,525,000 8,525,000

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

Udvalget for Arbejdsmarked BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR ARBEJDSMARKED. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR.

Udvalget for Arbejdsmarked BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR ARBEJDSMARKED. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR. Udvalget for Arbejdsmarked soversigt BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR ARBEJDSMARKED BUDGET 2014 HELE 1.000 KR. NOTE DRIFT OG REFUSION BUDGET BEVILLING UDGIFTER INDTÆGTER UDGIFTER INDTÆGTER Udvalget for

Læs mere

Vækstudvalget/Serviceudgifter 0. Vækstudvalget/Overførselsudgifter Skole- og klubområdet/serviceudgifter 0

Vækstudvalget/Serviceudgifter 0. Vækstudvalget/Overførselsudgifter Skole- og klubområdet/serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Vækstudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 21 %, lidt mindre end forventet på 25 % Note Område Beløb i 1.000 kr. Vækstudvalget -6.551 Egentlige tillægsbevillinger

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger Indledning

Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger Indledning Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger 2015 Indledning erne på beskæftigelsesområdet er i høj grad afhængige af udviklingen på arbejdsmarkedet. Forventningerne til konjunkturudviklingen er ifølge Økonomisk

Læs mere

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 4. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i på serviceudgifter, indkomstoverførsler

Læs mere

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 930

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets driftsområde omfatter følgende aktivitetsområder:

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets driftsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Furesø Kommune Tabel 1 regnskab Opr. Hele 1.000 kr. Ompl. Till. bev. Korr. ift. opr. ift. korr. Forbr.% ift. korr. Udgifter - i alt U 298.756-12.906 17.135 302.986 316.698-17.942-13.712 104,53 Indtægter

Læs mere

Vækstudvalget - Beskæftigelsesindsats

Vækstudvalget - Beskæftigelsesindsats Vækstudvalget - Beskæftigelsesindsats Den samlede budgetramme 2017 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Funktion Hovedområde Netto udgifter i 1.000 kr. 2017 2018 2019 2020 Beskæftigelsesindsats

Læs mere

Politikområde 5-6 juni 2008 Budgetopfølgning 2-31.5/30.6.2008

Politikområde 5-6 juni 2008 Budgetopfølgning 2-31.5/30.6.2008 Kontotekst Regnskab 2007 Korrigeret budget 2008 Skønnet forbrug Forventet overførsel 2008->2009 Skønnet øvrig afgivelse Note P2 30 Beskæftigelsesudvalget i alt 275.156 285.988 302.170 16.182 P3 05 Arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2016 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 2 I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 Korr. Budget 2016 Forventet regnskab

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2017 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.10-S00-3-17 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGETS BEMÆRKNINGER

BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGETS BEMÆRKNINGER BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Politikområde Integration, forsørgelse Sygedagpenge, forsørgelse Kontanthjælp og revalidering,

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-8-17 Dato: 02.08. Sagsbehandler: Stig Møller, Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. juli Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Budgetkontrollens

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr.

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr. opfølgning 30. september tet indenfor består af følgende: Jobcenter Aktivering Ved opfølgningen pr. 30.06. blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr., total 30-09- Oprindeligt Tillægsbevilling

Læs mere

5. Sociale opgaver og beskæftigelse

5. Sociale opgaver og beskæftigelse Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.5.9 - side 1 5. Sociale opgaver og beskæftigelse ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER (68) 5.68.90 Driftsudgifter til den kommunale beskæftigelsesindsats 00sudgifter

Læs mere

5. Sociale opgaver og beskæftigelse

5. Sociale opgaver og beskæftigelse Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.5.9 - side 1 5. Sociale opgaver og beskæftigelse ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER (68) 5.68.90 Driftsudgifter til den kommunale beskæftigelsesindsats 001 Afløb,

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ARBEJDSMARKEDSUDVALGET Generelt et indenfor Arbejdsmarkedsudvalgets område viser et samlet merforbrug på 4,2 mio. kr. Beløbene er inklusiv en bevillingsmæssig korrektion på 2,3 mio. kr. jf. seneste vurdering

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ARBEJDSMARKEDSUDVALGET Generelt et indenfor Arbejdsmarkedsudvalgets område viser et samlet mindreforbrug på 0,9 mio. kr. Beløbene er inklusiv en bevillingsmæssig korrektion på 9,0 mio. kr. jf. seneste

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 15. maj 2016 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.00-A00-11-15 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2015 p/l niveau Regnskab 2013 2014 20144 overslag 2016 2017 2018 Arbejdsmarkedsudvalget 456.713 440.708 461.017 460.550 463.580 463.580 Forsørgelsesydelser 331.960 289.862

Læs mere

Økonomiudvalget - indarb.ændr. Version ØU : Drøftet Indarbejdet version

Økonomiudvalget - indarb.ændr. Version ØU : Drøftet Indarbejdet version Ændring Nr. Regkonto Indarbejdet ændringer - version 2 til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - overførselsudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget - indarb.ændr. Version 1+2-2.523-2.523-2.523-2.523

Læs mere

Udvalget for Arbejdsmarked. Bevillingsoversigt

Udvalget for Arbejdsmarked. Bevillingsoversigt Udvalget for Arbejdsmarked soversigt Bemærkninger Faste ejendomme - Serviceudgifter Hovedfunktion 00.25 Udgifter 89-38 Netto 51 1. Boliger til flygtninge, netto kr. 51.000 Boliger til integration af flygtninge

Læs mere

Bevillingsoversigt 2019 i mio. kr.

Bevillingsoversigt 2019 i mio. kr. Vækstudvalget Bevillingsoversigt -2022 Vækstudvalget (i hele kr.) forslag Overslag 2020 Overslag 2021 Overslag 2022 Beskæftigelsesindsats (Jobcentret/myndighed) 42.146.419 41.781.727 41.781.728 41.781.727

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked Borgerservice Økonomi og Analyse 1. Økonomisk Redegørelse 215. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 46 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens

Læs mere

03 Beskæftigelse- & Integrationsudvalget Budgetbemærkninger til budget

03 Beskæftigelse- & Integrationsudvalget Budgetbemærkninger til budget Budgetbemærkninger til budget 20122015!!!!"!# $!# $!!$# $#%#!%!!$# $#%#!%!!$# $#%#!% 305 Ungdomsuddannelse 31.588 32.288 33.371 1.084 31.725 32.449 724 31.725 32.449 724 31.725 32.449 724 310 Integration

Læs mere

Budget 2013 Udvalget for Job & Arbejdsmarked

Budget 2013 Udvalget for Job & Arbejdsmarked Udvalget for Job & Arbejdsmarked U d v a l g e t f o r J o b & A r b e j d s m a r k e d Side 261 Bevillingsoversigt ( -priser) overslag overslag overslag 5 UDVALGET FOR 159.275 157.855 158.067 157.362

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalgets andel af det samlede budget Visioner og Politikker Beskæftigelsesudvalget formulerer i slutningen af 2017 en vision for beskæftigelsesområdet for 2018 og

Læs mere

Beskæftigelse og Uddannelse

Beskæftigelse og Uddannelse Beskæftigelse og Uddannelse Budgetrevision 3 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 16,4 mio. kr. Resultatet er en forbedring

Læs mere